Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΞΥΛΟ ΧΘΕΣ ΔΕ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ)




To λεω σημερα που ακομα και οι..ακροδεξιοι καταλαβαν τον ρολο των μαντροσκυλων του καθεστωτος και η οργη για αυτους εχει πλημμυρισει ολη τη χωρα,
κι ομως..εστιαζοντας στους ματατζηδες, κοιταμε το δενδρο και χανουμε το δασος.

Οι ματατζηδες μπορει να ειναι οι χειροτεροι των χειροτερων, αλλα αυτο ειναι λεπτομερεια,
η ουσια εδω ειναι οτι εκτελουν εντολες.
Αν το Καθεστως τους πει να περνουνε γριουλες στο απεναντι φαναρι η να ψαχνουν για γατες που εγκλωβιστηκαν πανω στο δεντρο, θα το κανουν.

Σιγουρα αυτος που εκτελει εντολες του Καθεστωτος ειναι εχθρος του λαου, αλλα ο λαος πρεπει να στοχευσει στον βασικο του εχθρο.
Το ξυλο που επεσε χθες, δεν το εριξαν μονο οι μπατσοι, το εριξαν και οι δωσιλογοι,
το εριξε η Ευρωπη Ενωση που πιεζε για τη ψηφιση του Μεσοπροθεσμου,
το εριξε το Μνημονιο, το ΔΝΤ και το οικονομικο συστημα που επικρατει.


Δηλαδη: Το ξυλο χθες το εριξε στον λαο ο καπιταλισμος, ενσαρκωμενος στα στυγνα εκτελεστικα του οργανα: Τα σωματα ασφαλειας.
Οσοι διαβασαν το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ και το προωθησαν οσο μπορουσαν, αυτο ειχαν στο μυαλο τους: Να ενημερωσουν τους αναγνωστες για αυτο που ερχεται. Δεν ηταν φραστικη υπερβολη ατακες τυπου "Φασισμος του ΔΝΤ", "ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ", "Τραπεζοναζι" κλπ
Αν ο Φασισμος πριν πολλα χρονια μιλουσε Γερμανικα, εψηνε Εβραιους και φοραγε Βερμαχτ,
σημερα μιλαει και Γερμανικα και Αμερικανικα και Γαλλικα, ψηνει στους φουρνους της οικονομικης εξαθλιωσης ΣΥΝΟΛΙΚΑ τους λαους ολου του κοσμου και φοραει κουστουμι Αρμανι και Χιουγκο Μπος.
Αν ο Φασισμος στηριζοταν παλια σε φυλετικα κριτηρια και στην Αρεια Φυλη, σημερα προωθει τον κοινωνικο δαρβινισμο και σας διαβεβαιω οτι δεν ειναι καθολου ρατσιστικος, αντιθετως κατασπαραζει λευκους, μαυρους, κιτρινους και Αραβες, με την ιδια ευκολια,
ολα και ολα, ας του αναγνωρισουμε οτι δεν κανει διακρισεις στο χρωμα...

Οπου παταει ποδι το ΔΝΤ, γινονται ακριβως τα ιδια. Τρομοκρατηση του λαου, φυλακισεις, ξυλο κι εκτελεσεις. Καταπατηση ακομα και των αστικων συνταγματων, κοινοβουλευτικα πραξικοπηματα, ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας, ιδιωτικοποιησεις και ειδικα ταμεια για να φευγει κατευθειαν εξω το χρημα. Στο Μεσοπροθεσμο δημιουργηθηκε ενα Ταμειο, το οποιο θα εκτελεσει τις ιδιωτικοποιησεις και προβλεπεται οτι ολα τα εσοδα πανε κατευθειαν στους δανειστες μας,
και τα εσοδα απ'το ξεπουλημα αλλα και τα μελλοντικα εσοδα απο το αιμα του λαου.
Αλλοι το λενε Νεα Ταξη Πραγματων, αλλοι το λενε Εβραιομασωνια, αλλοι Λεσχη Μπιλντεμπεργκ,
Νεφελιμ, Ελοχιμ, λοιπον εγω δεν αποκλειω ειλικρινα τιποτα, δεν αποκλειω καν τη πιθανοτητα να μας εχουν κατσικωθει εξωγηινοι δαιμονες στο σβερκο αλλα ολοι οσοι αρνουνται να τους πουνε απλως καπιταλιστες, το αρνουνται για ενα και μονο λογο: Γιατι δε θελουν να παραδεχτουν οτι
οι αντιπαθεις η και μισητοι για αυτους κομμουνιστες, εχουν πεσει μεσα 100% στις φωνες και τις προβλεψεις τους.
Εμενα καθολου δε με ενδιαφερει το ΚΚΕ, δεν αμφιβαλλω οτι μπορει πολλα στελεχη να ειναι σπασαρχιδες η ακομα και βολεμενοι, αν δε σας αρεσει φτιαξτε ενα αλλο κομμα που να λεει τα ιδια
αλλα προσεξτε: Πρεπει οπωσδηποτε να λεει τα ιδια.


Γιατι οσο το Κεφαλαιο, χρηματοπιστωτικο και παραγωγικο, διαφεντευει τη χωρα, τοτε η υποδουλωση θα ειναι αναποφευκτη. Σκεφτειτε να σηκωθουμε να φυγουμε απο την ΕΕ, να γραψουμε στα αρχιδια μας και τα μνημονια και τα μεσοπροθεσμα. Ωραιο ακουγεται, αλλα πρωτον ,ποιος θα το κανει, τα ευρωεξαρτημενα κομματα;
Και δευτερον, ποσο καλυτερα θα ειναι τα πραγματα αν αντι για τον Τρισε, κανει κουμαντο ο Προβοπουλος; Αν αντι για τον Γερμανικο Συνδεσμο Βιομηχανων κανει κουμαντο ο ΣΕΒ και ο Δασκαλοπουλος; Αν παραδωσουμε την εξουσια στα σιχαματα που στειλαν τα λεφτα στην Ελβετια και καθε τοσο, Ελληνικα κερδοσκοπικα επενδυτικα κεφαλαια, ερχονται στη χωρα, κερδοσκοπουν
και υστερα ξαναφευγουν; (Αυτο γινεται τωρα, οπως το περιγραφει ο Καζακης)

Το Ελληνικο Κεφαλαιο ειναι απο τα πιο αιμοβορα παγκοσμιως. Απλα ριξτε μια ματια στον ΣΚΑΙ και θα καταλαβετε. Απλα διαβαστε τι εγινε το 1949 με το Σχεδιο Μαρσαλ..ο πακτωλος χρηματων που εισερευσε κατασπασπαταληθηκε απο τα ντοπια αρπακτικα, μαρτυριες ξενων τραπεζιτων της εποχης εξεφραζαν τον αποτροπιασμο τους για τις κλεψιες των ντοπιων συναδελφων τους.

Αν το μονο που μπορει να μας ενωσει ειναι η Γαλανολευκη, ας εχουμε παντα στο μυαλο μας οτι στη Γαλανολευκη δε χωραν οι εχθροι του λαου, δηλαδη οι εχθροι της, δηλαδη τα ντοπια αρπακτικα που ακομα και τωρα κερδκσοπουν πανω στο πτωμα της πατριδας.

Το Δογμα του Σοκ εφαρμοστηκε χθες και θα εφαρμοστει μεχρι να καμφθει το λαικο φρονημα.
Η μεχρι να εξαγριωθει ο λαος και να παρει τα οπλα. Πιστευω οτι το φασιστοξυλο χθες αποσκοπουσε σε δυο πραγματα, το ενα μπορει να ειναι η καμψη του φρονηματος και η ολοκληρωτικη παραδοση
αλλα το δευτερο ειναι η ωθηση των υπολοιπων σε εξτρεμιστικες ενεργειες.
Τα εξηγησα πριν λιγους μηνες στο αρθρο
Το αληθινο διλημμα δεν ειναι καπιταλισμος η κομμουνισμος
Διαβαστε το, αξιζει τον κοπο.
Λενε οτι το Καθεστως ηθελε χθες νεκρους, νομιζω οτι περισσοτερο απο νεκρους διαδηλωτες το Καθεστως θελει νεκρους ματατζηδες. Το βαθυ Παρακρατος που δινει εντολες στον ΓΑΠ, ισως να θελει ακομα και νεκρους βουλευτες η Υπουργους.
Οι χθεσινες αγριοτητες ηταν πρωτοφανεις, το ξυλο που επεσε χθες σε ανυπερασπιστους ανθρωπους εχει σκοπο να εξαγριωσει συνολικα τον λαο. Και το καταφερε. Σημερα διαβαζω και ακουω απιστευτα πραγματα, ακομα και δεξιοι η απολιτικ, μιλανε σα τον Τσε Γκεβαρα, μιλανε για ανατροπη του συστηματος και εκφραζουν τον αποτροπιασμο τους για τα μαντροσκυλα του Καθεστωτος.
Η ριζοσπαστικοποιηση ακομα και των συντηρητικων ειναι ραγδαια.

Η ριζοσπαστικοποιηση διχως ομως πολιτικο προσανατολισμο και στοχευση δεν ειναι ριζοσπαστικοποιηση, ειναι απλα οργη που ζηταει να εκτονωθει. Και ο,τιδηποτε ζηταει να εκτονωθει, ουσιαστικα ζηταει να ξεσπασει και να πεθαινει,
δεν ειναι δηλαδη βαθειες οι ριζες του. Αν κανεις ενα γκαλοπ σημερα και ρωτησεις "ΘΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ;", θα σου απαντησει το δευτερο.
Αν ομως μισεις απλως τους χθεσινους μπατσοεγκληματιες, διχως να εχεις καταλαβει τι υπηρετουν,
το πιθανοτερο ειναι αυριο που θα ακουσεις για επιθεσεις σε ματατζηδες η ακομα και για νεκρους αστυνομικους, να παθεις το εξης: Απο τη μια να πεις, "ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ"
κι αμεσως μετα να νιωσεις μια βαθεια ενοχη μεσα σου.
Η ενοχη θα γινει τυψεις και οι τυψεις θα γινουν αναρωτηση τυπου" ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΜΕ; ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΧΑΟΣ"..

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η ανεξελεγκτη λυσσα και οργη εναντιον των ματατζηδων δεν ειναι παρα μια βαθεια συντηρητικη αντιδραση.. η λυσσα αυτη σε τιποτα δε βοηθαει.
Αντιθετως, οταν αυριο μεθαυριο εχουμε καποια θυματα απο τη πλευρα των αστυνομικων, τοτε ειναι που το Καθεστως θα κανει αυτο που εχει στο μυαλο, δηλαδη την εφαρμογη του αρθρου 48 του Συνταγματος. Την αναστολη δηλαδη και με τη βουλα της Δημοκρατιας.
Οπως εγραψα στο παραπεμφθεν αρθρο

Αρθρο 48 παραγραφος 1
Σε περιπτωση πολεμου,επιστρατευσης εξαιτιας εξωτερικων κινδυνων η ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΕΝΟΠΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ,η Βουλη,με αποφαση της,που λαμβανεται υστερα απο προταση της Κυβερνησης,θετει σε εφαρμογη,σε ολοκληρη την Επικρατεια η τμημα της,ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ,ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ Η ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 5 παραγραφος 4,6,8,9,11,12 παραγραφοι 1 εως και 4,14,19,22 παραγραφος 3,23,96 παραγραφος 4 και 97.Ο Προεδρος της Δημοκρατιας δημοσιευει την αποφαση της Βουλης.
Με την αποφαση της Βουλης οριζεται η διαρκεια ισχυος των επιβαλλομενων μετρων,η οποια δε μπορει να υπερβει τις 15 μερες.

Σημειωτεον εδω οτι αυτο το δεκαπενθημερο προσωρινης δικτατοριας που προβλεπεται στο ιδιο το Συνταγμα, μπορει να παρατεινεται και να παρατεινεται και να παρατεινεται απο τη Βουλη.

Ενδεχομενως λοιπον, ενας νεκρος κυβερνητικος να βολευε το Καθεστως, το οποιο να εριχνε στο πατωμα με τη χαρη αδιστακτης κινηματογραφικης Σταρλετ τον μανδυα της δημοκρατικης επιφασης, λεγοντας στους πολιτες,"ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ"








Αυτο τι σημαινει; Οτι πρεπει τρομοκρατημενοι απο τον φοβο της χουντα του πασοκ αλλα και απο τον φοβο της μετατροπης μας σε λυσσασμενο ζωο, να λουφαξουμε, υπομενοντας στωικα τον θανατο;
Οχι.
Αυτο σημαινει οτι ειτε η ανατροπη θα ειναι συντεταγμενη, ειτε δε θα επιτευχθει ποτε.
Αυτο σημαινει οτι πρεπει να κατανοησουμε τις βαθειες ριζες του προβληματος πριν το λυσουμε. Αλλιως, δε θα το λυσουμε. Και οι ριζες του προβληματος, ειτε το θελουμε ειτε οχι, ειναι καπιταλιστικες. Το ξυλο χθες δε το εριξαν τα Ματ, το εριξε η στυγνη τραπεζοκρατια, δηλαδη η τωρινη μορφη του καπιταλισμου.
Ναι, υπηρχε και η λιγοτερο κακη μορφη του καπιταλισμου, ωραια περνουσαμε οι πολλοι μεχρι τωρα.
Αλλα αυτο ειναι ο καπιταλισμος, ενα συστημα που ανα περιοδους φοραει ανθρωπινη μορφη, ομως ειναι καταδικασμενο εκ φυσεως να διερχεται απο κρισεις, και στις κρισεις αυτες, οι οποιες λεγονται καταστροφη τμηματος των παραγωγικων δυναμεων, λαος κι ασθενεστεροι καπιταλιστες εξοντωνονται.
Κι αντε παλι απο την αρχη..

ΥΓ "ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ; ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ;"
Απαντηση: Οχι. Οφειλονται στη πτωτικη ταση του ποσοστου κερδους και στην αδηφαγια των καπιταλιστων. Το κερδος των καπιταλιστων διαρκως πιεζεται απο αλλους καπιταλιστες, οι οποιοι ριχνουν τις τιμες η ανακαλυπτουν τροπους μειωσης των εξοδων ειτε απο νεες εφευρεσεις ειτε απο απολυσεις και μειωσεις μισθων. Ετσι, ο καπιταλιστης αναγκαζεται εκ των πραγματων να συμπιεσει κι αυτος τα λειτουργικα του εξοδα, ετσι ερχονται οι απολυσεις. Μεσω αυτου του ανταγωνισμου τη πληρωνει παντα ο εργαζομενος αλλα ακομα κ οι ιδιοι οι ασθενεστεροι καπιταλιστες.
Ενας κομμουνιστης θα τα εξηγουσε πολυ καλυτερα απο μενα, απλα προσπαθω να τα λεω απλα γιατι αν αρχισω να μιλαω για μεταβλητο κεφαλαιο κλπ, θα τα μπερδεψω.

ΥΓ1 "ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΔΕ ΔΕΡΝΑΝΕ;"
Απαντηση: Φυσικα και δερνανε και εξοριζαν και χιλια δυο αλλα. Σκοπος δεν ειναι να αναβιωσουμε την ΕΣΣΔ, σκοπος ειναι να φτιαξουμε κατι καινουριο, μαθαινοντας απο τα λαθη η και εγκληματα του παρελθοντος. Αν ο φοβος "μη φτιαξουμε Γκουλαγκ στην Ελλαδα", οδηγει στην αποδοχη της συγχρονης καπιταλιστικης χουντας, εγω λεω να γκρεμισουμε αυτον τον φοβο και να δημιουργησουμε τος συνθηκες ωστε καμια νεοφιλελευθερη χουντα η ακομα κι αναβιωση της ΕΣΣΔ να μας κατσικωθει στον σβερκο. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ.

YΓ2 Σημερα ολοι λεμε για τη βια των μαντροσκυλων. Μια βια, για την οποια πηραν εντολες.
Ετσι ωστε να ξεχαστει το μεσοπροθεσμο. Ας μη ξεχασουμε ουτε το χθεσινο ξεπουλημα της πατριδας ουτε οτι ο δημιος εχει τη μιση ευθυνη: Την αλλη μιση την εχει το γουρουνι που του εδωσε τις εντολες..

ΥΓ3 Για αυτο και πιστευω οτι ο φυσικος συμμαχος των αριστερων ειναι ο πατριωτης. Ο αγνος πατριωτης, ειτε πρωην νεοδημοκρατης ειτε πρωην πασοκος, ο οποιος συνειδητοποιησε τη χουντα των αγορων, απλα ακομα δεν θελει να κανει το βημα και να το πει χουντα των καπιταλιστων.
Αυτος που σηκωνει τη γαλανολευκη και βγαζει σπυρια με το σφυροδρεπανο.
Αυτος που αγαπαει την Ελλαδα αλλα πανω στον πατριωτικο του οιστρο ξεχναει οτι την Ελλαδα δε την αγαπαει μονο αυτος, αλλα την αγαπανε και οσοι αγωνιστηκαν ,οσοι κυνηγηθηκαν μεχρι το 81,
οσοι εμαθε να τους αποκαλει "αναρχοκομμουνια"
Αυτος που αγαπαει την Ελλαδα και φωναζει οτι ο αγωνας ειναι εθνικος, αλλα δε θελει να συνειδητοποιησει οτι στο Εθνος που λεγεται Ελληνικο
ΔΕΝ ανηκουν οι Αλαφουζομπομπολαιοι και οι Κοκκαλολατσηδες.
Αδερφε, δεν ειναι Ελλαδα αυτοι.
Αδερφε, εσυ εισαι η Ελλαδα. Αδερφε, εγω ειμαι η Ελλαδα.
Ξεχνα τι εμαθες, ξεχνα πως με εβλεπες μεχρι τωρα, ξεχνα το μισος που σου εμαθαν να με μισεις.
Και θα ξεχασω κι εγω οσα ξερω για να χτισουμε το αυριο πανω σε μια λευκη σελιδα.
Ολα θα τα βρουμε αρκει να ειμαστε μαζι.

Εσυ εισαι η Ελλαδα μου, κι εγω ειμαι η Ελλαδα σου.
Ακομα και ο αναρχικος που καιει τη σημαια ειναι η Ελλαδα σου, γιατι δε καταλαβες ποτε γιατι την καιει..Την καιει γιατι βλεπει που καταντησαμε, βλεπει την ανισοτητα και την εξαθλιωση και λειτουργει σα καμπανακι, να σε αφυπνισει θελει, να σου πει, κοιτα πως καταντησαμε, ολη η περηφανια μας καιγεται, το αυριο μας καιγεται ουσιαστικα, οχι η σημαια,
το αυριο μας καιγεται.
.δηλαδη η σημαια..
Αυτος ειναι ο συμβολισμος της πραξης οταν γινεται απο πολιτικοποιημενα οντα κ οχι απο χαζα μαλακισμενα.
Εμεις ειμαστε η Ελλαδα και κοιτα: Μας παιρνουν τη χωρα μπροστα στα εμβροντητα ματια μας.

Παμε να τη παρουμε πισω..
Δε μπορω χωρις εσενα, δε μπορεις χωρις εμενα.



Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝE.


  


Mια μερα, θα κρεμαστουνε.
Ειτε απο μονοι τους
(αν και τα δωσιλογικα καθαρματα ειναι ετσι φτιαγμενα ωστε να μη νιωθουν τυψεις)
ειτε απο τη νεα λαικη εξουσια που θα ρθει.
       Μια μερα, θα τους δουμε να πληρωνουν για τα εγκληματα τους.
Δε θα ειμαστε πιασμενοι χερι χερι γιατι ακομα και να γλυτωσουμε απο αυτους, δυσκολα θα γλυτωσουμε απο τη εγωιστικη φωνουλα μεσα μας που λεει οτι εμεις τα ξερουμε ολα
και οτι οι αλλοι ειναι ολοι μαλακες.
   Μακρυα λοιπον ο ενας απο τον αλλον....Εστω..
Και παλι, το χαμογελο που θα μοιραστουμε θα ειναι κοινο.
Τιποτα κοινο δε θα εχουμε, αλλα δε πειραζει, θα εχουμε κοινο το χαμογελο, κι αυτο φτανει..

(732% πανω ο φορος για τους τριτεκνους και τους πολυτεκνους)

Μια μερα, θα τιμωρηθουνε.
Ολοι αυτοι που εσκαβαν το λακκο της πατριδας μας, αργα, μεθοδικα, συγκροτημενα, ολοι οι
πρακτορες της Αμερικης, της Γκολντμαν Σαξ, της Γουολ Στρητ, της Ντοιτσε Μπανκ,
τα εμπιστα κοπροσκυλα της Διεθνους Καπιταλοτοκογλυφιας.
30 χρονια τωρα ξεθεμελιωναν τη χωρα,
30 χρονια τωρα φτιαχναν ανενεργους πολιτες, κοιμισμενους, γεννημενους σκλαβους.
30 χρονια τωρα αργα και μεθοδικα αποδιαρθρωναν τον παραγωγικο ιστο,
εθιζαν τον κοσμο να ζει με δανεικα,
με τη "βοηθεια" της κοινης αγροτικης πολιτικης της ΕΕ μας απαγορευαν να ειμαστε αυταρκεις σε προιοντα που παραγαμε σωρο, μας αναγκαζαν να εισαγουμε,
εδιναν κωλο μεταφορικα και κυριολεκτικα στους νταβατζηδες των χουντοκαναλων, του "Πολιτισμου" και των εργολαβων,
30 χρονια τωρα λειτουργουν εωσφορικα,
μας εδωσαν ενα συμβολαιο να υπογραψουμε κ εμεις το υπογραψαμε διχως να το διαβασουμε
και τωρα συνειδητοποιησαμε οτι στα ψιλα γραμματα του Συμβολαιου ξεκαθαριζοταν οτι ο υπογραφων θα εχανε τη ψυχη του για λιγη προσκαιρη, εφημερη, και πλασματικη ευημερια.


                                          Δεν το ειδαμε ρε γαμωτο
                                          θολωσε η ματια μας
                                          δεν το ειδαμε....

                           (23% φορο οι νεονυμφοι, τη πιο μεγαλη μερα της ζωης τους θα ειναι
αναγκασμενοι να πληρωσουν το 1/4 των εξοδων της τελετης plus στους πρακτορες της global financial government που μας κυβερνουν)

Απο το Υπερ-σιχαμα του 81 στον Ανθρωποφαγο του 89,
κ απο τη Κινεζικη Σαυρα του Κομμοντο του 96 στον Αχρηστο Βουδα-Αλη Μπαμπα και τους 40 κλεφτες, του 04.. Αλλος περισσοτερες φτυαριες, αλλος λιγοτερες, παντως ο ενας προλειαινε το εδαφος για τον αλλον. Και ολοι μαζι, για τον  Αρχι-Τσολακογλου του 09.

       Για τον αρχι-Νενεκο του 09.

Μια μερα, ολοι αυτοι θα το πληρωσουν. Οχι τωρα. Δυστυχως μπορει και οχι απο εμας, ουτε καν απο τα παιδια μας.
Ισως να αργησει αυτη η μερα, γιατι η καταραμενη γενια του Πολυτεχνειου προσκυνησε ολα τα ψευτικα και καταστροφικα ειδωλα που μπορει μια γενια να προσκυνησει, αντε να ερχεται δευτερη σε αυτο
μετα τη γενια του 30 της Γερμανιας που προσκυνησε τους Ναζι.
Κ ανεδειξε τη χειροτερη φαρα πολιτικων απατεωνων που ειδε αυτος ο τοπος
(Με πολιτικους επιγονους τους Παπακωνσταντινου)
η  γενια που εφαγε τα παραμυθια των απατεωνων και βυθισε τη χωρα σε ενα τιποτενιο Καρναβαλι, στην εσχατη απονομιμοποιηση των θεσμων, στη μετατροπη σε ναρκομανη του Θεαματος του εαυτου της και των βλασταριων της,
γιατι αυτη η καταραμενη γενια δημιουργησε μια ευνουχισμενη γενια, πλαδαρη και παθητικη γενια
που νομιζει οτι οι χουντες πεφτουν με πανηγυρια και χορους,
"ειρηνικα",διχως αιμα, οπλα και θανατο,
μια γενια που διαμαρτυρεται(sic) για τους προβοκατορες ασφαλιτες
λες και το Καθεστως θα ακουγε τις κατσαρολες, θα ακουγε τον Αλκινοο Ιωαννιδη και τον Βασιλη Παπακωνσταντινου και θα ελεγε "Αντε παμε να φυγουμε τωρα , μην ερθει και κανας Νταλαρας και δεσει το γλυκο"

    (6 δις ευρω, ενα δις καθε μηνα, πρεπει να βρει η Χουντα, 6 δις λιτρα αιμα στη πισινα των Βρυκολακων)

Και οσοι δεν ειναι ευνουχισμενοι κι εχουν τα αρχιδια να αντισταθουν, ειτε ειναι ηλιθιοι που ριχνουν τη μολοτωφ τη πιο ακαταλληλη στιγμη, την ωρα που ριζοσπαστικοποιειται-αφυπνιζεται ο λαος
αδιαφορωντας η και μισωντας τους υπολοιπους μη-αντεξουσιαστες
(δεν ειναι ολοι παρακρατικοι)
ειτε ειναι ηλιθιοι που μπορουν να σκοτωσουν για τη κωλοομαδα τους, αλλα για το αυριο που χανεται, περα βρεχει.

Κι ομως, μια μερα θα υπαρξει, οχι Θεια, αλλα Ανθρωπινη Δικη.
Ισως ουτε καν οι ιδιοι αλλα τα παιδια τους, η φαρα τους γενικα, θα τη πληρωσει.
Με καταδικασμενο το ονομα τους, θα ντρεπονται για 100 γενιες να το δηλωσουν.
Θα ειναι μια μορφη γενοκτονιας γιατι κανεις που καταγεται απο τη φαρα αυτη των δωσιλογων δε θα μπορει να περπατησει στον δρομο, δε θα μπορει να κοιταξει τους συμπατριωτες του στα ματια, δε θα μπορει να συνυπαρχει με εμας σε τουτη εδω τη χωρα.

( Ο Ε. Βενιζέλος, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι «υπάρχουν σκέψεις να μπουν μεγάλα ιδιωτικά λογιστικά γραφεία στο εισπρακτικό κομμάτι των Εφοριών»! Πρόκειται για μία ρύθμιση που επηρεάζει τον βαθύ πυρήνα του κράτους, ως έννοια και ως θεσμού, κάτι που καμία κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να εκχωρήσει σε ιδιώτες.
http://www.antinews.gr/2011/06/28/109306/    )

Μια μερα ακομα και τυποι σαν εμενα, που λογω ειδικων συνθηκων δε μπορουν να βγουν στον δρομο διοτι με το πρωτο χημικο που θα φανε στη μαπα μπορει και να πεθανουν, μια μερα λοιπον ακομα και αυτοι θα ειναι εκει. Ετοιμοι για πολεμο.

Μια μερα θα τιμωρηθουνε. Ισως τους προλαβει και η δικη μου ευνουχισμενη γενια, ισως απο την επερχομενη φτωχεια να προκυψει και ενα παραπλευρο καλο: Να μας φυτρωσουν ξανα αρχιδια.

 Μια μερα θα το πληρωσουν. Δε γλυτωνουν.

ΥΓ1 Οι νεοι που βγηκαν στους δρομους και οχι μονο, θελησαν να ζησουν ετεροχρονισμενα τον δικο τους Μαη του 68, κι αυτο δεν ειναι καταδικαστεο. Το ειχαμε αναγκη. Οταν σε ολη τη Δυση οι νεοι στηναν οδοφραγματα, διαβαζαν Σαρτρ και Φουκω, εβλεπαν τη Κινεζα του Γκονταρ, ακουγαν rolling stones και ψαχναν τη παραλια κατω απο το πλακοστρωτο, εδω εμεις αποχαυνωνομασταν βλεποντας χουντοταινιες
ακουγαμε κλαψομουνιες τυπου Βοσκοπουλου και αποκηρυσσαμε το ροκνρολ και τους "γιεγιεδες"
 για χαρη των μιζεροτραγουδων που εθισαν γενιες ιδεολογων κι αγωνιστων στον μετεπειτα ναρκισσισμο της Παραιτησης,
, στην αυτοικανοποιηση της ηθικης Δικαιωσης,
στην ανακυκλωση των ιδιων σωστων
αλλα και φθαρμενων στα αυτια του κοσμου συνθηματων,
σε μια κουλτουρα που αθελα της συνεβαλλε στην ανοδο του Αρχισιχαματος του '81.
Δεν ειναι καταδικαστεο να ψαχνει μια γενια τον δικο της Μαη.
Αλλα το ταιμινγκ ειναι λαθος ρε γαμωτο..λαθος.




ΥΓ2 ΚΑΙ ΡΟΜΠΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΣ, Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

ΥΓ3 Ο βουλευτης του Πασοκ, Κουρουμπλης, μπορει να μην εχει ματια, αλλα εχει κατι που οι υπολοιπες πρασινες κωλοτουμπες δεν εχουν ουτε ειχαν ποτε: Δηλαδη, ψυχη.

ΥΓ4 Οι γουρουνοματατζηδες που πεταγαν μαρμαρα σε τυπους που διαμαρτυρονταν ειρηνικα,
που σαπιζαν στο ξυλο τυπους στου Μπαιρακταρη την ωρα που τρωγανε σουβλακια,
που ριχναν τα χημικα μες στο ιατρειο του μετρο και στη μαπα ηλικιωμενων, ακομα και γιατρων που περιποιουνταν ανθρωπους με αναπνευστικα προβληματα,
πανω στη φασιστοκαβλα τους και τις εντολες του πρασινου παρακρατος για αγρια καταστολη,
προσεφεραν μεγαλες υπηρεσιες στη ριζοσπαστικοποιηση του λαου.
Ακομα και συντηρητικοι, υπερπατριωτες μεχρι και.. ακροδεξιοι, καταλαβαν τον βρωμικο ρολο τους.
Ο οποιος δεν ειναι παρα η υπερασπιση του σαπιου Καθεστωτος.
Τερμα οι σαχλαμαρες τυπου "ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ, ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ"

ΥΓ5 Εδω το Μεσοπροθεσμο, με σχολιασμο: Διαβαστε το.
http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf

ΥΓ6 Ειπαμε: ΔΕΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΤΙΧ (Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ)

.Ενα αποσπασμα απο το βιβλιο του Σλαβοι Ζιζεκ, "ΠΡΩΤΑ ΣΑΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ",μεταφραση:Νεκταριος Καλαιτζης.
Κι ενα σχετικο με το αποσπασμα παλιοτερο σχολιο μου.







".....Στην περιπτωση του "Εβραιου" ως φασιστικου φετιχ, η ερμηνευτικη αποσυσκοτιση ειναι πολυ πιο δυσκολη (επιβεβαιωνοντας, με αυτον τον τροπο, την κλινικη διαισθηση οτι ενας φετιχιστης δεν ειναι δυνατον να κλονιστει απο μια ερμηνεια του "νοηματος" του φετιχ του-οι φετιχιστες αισθανονται ικανοποιημενοι απο τα φετιχ τους, δε νιωθουν καμια αναγκη να απαλλαγουν απο αυτα).

Απο την αποψη της πρακτικης πολιτικης, αυτο σημαινει οτι ειναι σχεδον αδυνατο να "διαφωτισουμε"
εναν εργατη ο οποιος υφισταται εκμεταλλευση και θεωρει υπευθυνους για τη δυστυχια του τους
"Εβραιους"-εξηγωντας του οτι οι "Εβραιοι" ειναι ο λαθος εχθρος, ο οποιος προβαλλεται τεχνηεντως
απο τον αληθινο εχθρο του (την αρχουσα ταξη),προκειμενου  να συγκλαυψουμε την πραγματικη διαπαλη- και να στρεψουμε ετσι την προσοχη του απο τους "Εβραιους" στους "καπιταλιστες".
(Ακομα και στο εμπειρικο επιπεδο, ενω πολλοι γερμανοι κομμουνιστες προσχωρησαν στους ναζι στις δεκαετιες του 1920 και του 30, και ενω πολλοι απογοητευμενοι γαλλοι κομμουνιστες ψηφοφοροι εχουν στραφει στις τελευταιες δεκαετιες στο Εθνικο Μετωπο του Λε Πεν, το αντιθετο συνεβη πολυ σπανια)

Το παραδοξο συνεπως ειναι οτι, για να το θεσουμε με χονδροειδεις πολιτικους ορους, ενω το υποκειμενο της πρωτης συσκοτισης ειναι κατα κυριο λογο ο εχθρος (ο φιλελευθερος "bourgeois"
που νομιζει οτι αγωνιζεται για την οικονομικη ισοτητα και ελευθερια)
και ενω τα υποκειμενα της δευτερης μυθοποιησης ειναι κατα κυριο λογο οι "δικοι" μας
(οι ιδιοι οι μη προνομιουχοι, που εξαπατωνται και στρεφουν την οργη τους εναντιον του λαθους στοχου),
η αποτελεσματικη, η εμπρακτη "αποσυσκοτιση" ειναι πολυ πιο ευκολη στην πρωτη περιπτωση απο οτι στη δευτερη.

..................................................
(Παραλειπω μια παραγραφο εδω)

Οσον αφορα, συνεπως την ιδεολογικη διαπαλη, αυτο σημαινει οτι πρεπει να αντιμετωπιζουμε τουλαχιστον με βαθια καχυποψια εκεινους τους αριστερους που υποστηριζουν πως τα μουσουλμανικα φονταμενταλιστικα λαικιστικα κινηματα,
ως απελευθερωτικα και αντιιμπεριαλιστικα, ειναι κατα βαση με "το μερος μας"
και πως το γεγονος οτι διατυπωνουν τα προγραμματα τους με ορους οι οποιοι αντιστρατευονται ευθεως τις αξιες του Διαφωτισμου και της οικουμενικοτητας,
εγγιζοντας ενιοτε τον απροκαλυπτο αντισημιτισμο,
ειναι απλως μια συγχυση, η οποια οφειλεται στο γεγονος οτι παραμενουν εγκλωβισμενα στην αμεσοτητα του αγωνα.
("Οταν λενε οτι ειναι εναντιον των Εβραιων, εκεινο που πραγματικα εννοουν ειναι απλως πως ειναι εναντιον της σιωνιστικης αποικιοκρατιας")

Πρεπει να αντισταθουμε κατηγορηματικα στον πειρασμο να "κατανοησουμε" τον αραβικο αντισημιτισμο(οπου τον συνανταμε πραγματικα) ως φυσικη αντιδραση στη θλιβερη δοκιμασια των Παλαιστινιων.
Δεν πρεπει να δειξουμε καμια "κατανοηση" για το γεγονος οτι, σε αρκετες Αραβικες χωρες, ο Χιτλερ εξακολουθει να θεωρειται απο πολλους ηρωας ουτε για το οτι στα διδακτικα εγχειριδια της πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης τους ανακυκλωνονται ολοι οι παραδοσιακοι αντισημιτικοι μυθοι, απο τα διαβοητα κιβδηλογραφηματα των Πρωτοκολλων των Σοφων της Σιων μεχρι την ιδεα οτι οι Εβραιοι χρησιμοποιουν το αιμα των παιδιων των χριστιανων (η των Αραβων) για θυσιες.
Ο ισχυρισμος οτι ενας τετοιος αντισημιτισμος εκφραζει υπο τυπον ψυχολογικης μεταθεσης μια μορφη αντιστασης στον καπιταλισμο, επ'ουδενι τον δικαιωνει.
Η μεταθεση εδω δεν ειναι μια παρεπομενη λειτουργια αλλα η πρωταρχικη χειρονομια της ιδεολογικης συσκοτισης. Εκεινο που συνεπαγεται αυτος ο ισχυρισμος, ωστοσο, ειναι η ιδεα οτι, μακροπροθεσμα,
ο μονος τροπος να καταπολενησουμε τον αντισημτισμο δεν ειναι να κηρυξουμε τη φιλελευθερη ανεκτικοτητα και τα παρομοια, αλλα να εκφρασουμε το βαθυτερο αντικαπιταλιστικο κινητρο του με αμεσο, μη μετατεθειμενο τροπο.
Δεχομενοι την προαναφερθεισα στρεβλη λογικη του φονταμενταλισμου, κανουμε το πρωτο βημα σε μιαν ατραπο που μας οδηγει στο απολυτως "λογικο" συμπερασμα οτι, αφ'ης στιγμης και ο Χιτλερ
"στην πραγματικοτητα εννοουσε'" καπιταλιστες, οταν μιλουσε για "Εβραιους", θα πρεπει να θεωρηθει στρατηγικος συμμαχος μας στον παγκοσμιο αντιιμπεριαλιστικο αγωνα, με την αγγλοαμερικανικη αυτοκρατορια ως κυριο εχθρο του.
(Και ο συλλογισμος αυτος δεν ειναι απλως ρητορικη ασκηση. οι ναζι οντως ενθαρρυναν τον αντιαποικιοκρατικο αγωνα στις αραβικες χωρες και στην Ινδια, και, σημερα, πολλοι νεοναζι τασσονται αληλεγγυοι προς τον αραβικο αγωνα εναντιον του Κρατους του Ισραηλ)
Θα ηταν μοιραιο σφαλμα να θεωρησουμε οτι, καποια στιγμη στο μελλον, θα πεισουμε τους φασιστες οτι "ο πραγματικος εχθρος" τους ειναι το κεφαλαιο και οτι πρεπει να εγκαταλειψουν την επιμερους θρησκευτικη/εθνοτικη/ρατσιστικη μορφη της ιδεολογιας τους, προκειμενου να συνταχθουν με τον εξισωτικο οικουμενισμο.

Κατα συνεπεια, πρεπει να απορριψουμε απεριφραστα το επικινδυνο συνθημα "ο εχθρος του εχθρου μου ειναι φιλος μου", το οποιο μας οδηγει να διακρινουμε "προοδευτικες" αντιιμπεριαλιστικες
δυνατοτητες στα φονταμενταλιστικα ισλαμιστικα κινηματα. Το ιδεολογικο συμπαν οργανωσεων οπως η Χεζμπολαχ βασιζεται στη συσκοτιση της διακρισης μεταξυ καπιταλιστικου νεομπεριαλισμου
και εκκοσμικευμενης προοδευτικης χειραφετησης.
Μεσα στον ιδεολογικο χωρο της Χεζμπολαχ, η χειραφετηση των γυναικων, τα δικαιωματα των ομοφυλοφιλων κ.ο.κ,  δεν ειναι τιποτε αλλο απο "παρακμιακες" ηθικες εκφανσεις του δυτικου ιμπεριαλισμου...... Ο Μπαντιου παραδεχεται οτι "υπαρχει ενας εσωτερικος περιορισμος σε αυτα τα κινηματα, καθως δεσμευονται απο τον επιμερους χαρακτηρα της θρησκειας τους"
-μοιαζει ομως να υπονοει οτι αυτος ο περιορισμος ειναι απλως προσωρινος, ενας φραγμος που αυτα τα κινηματα θα (πρεπει να) υπερβουν στο παροιμιωδες "δευτερο, ανωτερο" σταδιο εξελιξης τους,
οταν θα καταστουν οικονομικα. Ο Μπαντιου ορθα επισημαινει οτι το προβλημα εν προκειμενω δεν ειναι η θρησκεια καθαυτην, αλλα ο επιμερους χαρακτηρας της
-ομως, δεν συνιστα αυτος ο επιμερους χαρακτηρας, εδω και τωρα, ενα κρισιμο περιορισμο αυτων των κινηματων, που η ιδεολογια τους αντιτιθεται αμεσα στις αρχες του Διαφωτισμου;"





Αυτα μας λεει ο Ζιζεκ στο εξαιρετικο βιβλιο του. Τα παραθετω μαζι με ενα παλιοτερο μου σχολιο, το οποιο ειναι αρκετα σχετικο με τα παραπανω.


Για καθε GOLDMAN-SACHS (Εβραιοι)

υπαρχει και μια JPS MORGAN (WASPS,αγγλοσαξονες προτεσταντες)

Στο βιβλιο του Μαρκ Ροσε για τη GOLDMAN SACHS, περιγραφεται η κοντρα που υπηρχε μεταξυ αυτων των επενδυτικων τραπεζων εδω και πολλα χρονια, κοντρα που προεκυψε γιατι οι wasps εβλεπαν με στραβο ματι τις δραστηριοτητες των "αλλοθρησκων"

Γραφονται κ διαφορα για τις φιλοναζιστικες δραστηριοτητες και τις χρηματοδοτησεις της JP MORGAN κατα τη διαρκεια του Μεσοπολεμου.

Το να τη πεφτεις στους "Εβραιοκαπιταλιστες" για τη δικτατορια των αγορων,

ειναι σα να αθωωνεις τη JP MORGAN εναντιωνομενος αποκλειστικα στη G-S.

Ετσι, ουσιαστικα "θρεφεις" τη δικτατορια των αγορων διχως να το καταλαβαινεις.

Ασε που, οπως εξελιχτηκαν τα πραγματα, οι χρηματοπιστωτικοι κολοσσοι, περαν των μεταξυ τους ανταγωνισμων, ουσιαστικα ενωμενοι ειναι κ πινουν ολοι μαζι το αιμα των λαων.

 Το οτι αναμφισβητητα η πλειοψηφια των Ελληνων διακειται εχθρικα απεναντι των Εβραιων,φαινεται κ απο τη χρησιμοποιηση της λεξης "ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ"

και "ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ"

Αριστεροι, δεξιοι, κεντρωοι, απολιτικ,ολος ο κοσμος πια βριζει νυχθημερον τους "τοκογλυφους" και το χρηματοπιστωτικο συστημα.Κ εγω το εκανα και θα το κανω,

απλα καταλαβα τωρα οτι ο λογος που χρησιμοποιουνται αυτες οι φρασεις, ειναι ενας αρρητος αντισημιτισμος: Η λεξη Τοκογλυφος παραπεμπει στο αρχετυπο του Εβραιου χρηματολαγνου. Γι αυτο κ τη καταντησαμε ψωμοτυρι.

Δυστυχως αγαπητοι Συνελληνες, δε λεγονται τοκογλυφοι.

Λεγονται "καπιταλιστες"

Αλλα δε βολευει να χρησιμοποιουμε αυτη τη λεξη, ειναι κομμουνιστικη αυτη η λεξη, κανει τζιζ,μακρυα απο μας."

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΤΡΕΙΣ ΑΠΛΟΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ, ΨΕΥΤΟΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

1)Το επιχειρημα που ακουγεται απο τους καθεστικους βρωμερους δημοσιογραφους, πολιτικους ,
και λοιπους παπαγαλους, υπερ της ψηφισης του Μεσοπροθεσμου, ειναι μονο ενα: Και πως θα πληρωθει η μανα μου τη συνταξη της στο τελος του μηνα, αφου τα ταμεια ειναι αδεια;
Αυτο τους ειπαν να λενε, αυτο λενε.
Ειναι τοσο αηδιαστικα επαναλαμβανομενο ωστε αυτος που το ακουει, εκνευριζεται, και πιθανον να μη μπορει να δωσει μια ψυχραιμη απαντηση.
"Πως θα πληρωθουν οι μισθοι και οι συνταξεις αφου τα ταμεια ειναι αδεια; Τι θελετε εσεις που φωναζετε;; Απο που θα βρουμε αυτα τα λεφτα;"

Καταρχας, αφου τα ταμεια ειναι αδεια, καποιοι ευθυνονται για αυτο. Το προσπερνανε στα γρηγορα, σα να λενε, "Τι ψαχνεις τωρα, ο,τι εγινε, εγινε, απο δω και περα να δουμε τι θα κανουμε"
Δε παει ετσι. Οντως ειναι λιγο ακαιρο αυτο που λεω, μιας και τα προβληματα που εχουμε τωρα ειναι σημαντικοτερα, αλλα θεωρω οτι δε πρεπει ποτε να το ξεχναμε και παντα πρεπει να φυλαμε μεσα μας λιγη οργη για την ατιμωρησια των σιχαμερων απατεωνων που διελυσαν τη χωρα.
Ισως ολο αυτο που περναμε να ειχε νομιμοποιηθει στις συνειδησεις πολλων αν ειχαν συλληφθει οι Υπουργοι και Πρωθυπουργοι της τελευταιας 30ετιας, δημευοταν η περιουσια τους και ειτε καταδικαζονταν σε καθειρξη ειτε εκτελουνταν. Ψωμι παραπανω δε θα τρωγαμε αλλα το κλιμα θα ηταν διαφορετικο. Απο τη στιγμη που αυτο δεν εγινε, κανεις δε νομιμοποιειται να μιλαει για αδεια ταμεια, ειδικα οταν αυτος ο καποιος υπηρξε Υπουργος της τριακονταετιας και πρεπει να τιμωρηθει.

Υστερα απο αυτο, πρεπει να σκεφτουμε οτι, ναι, τα εσοδα του κρατους υπολειπονται κατα 18 περιπου δισ ευρω απο τα εξοδα. Ναι, το πραγμα δε βγαινει.
Ο Υπουργος Εργασιας Κουτρουμανης λεει τα εξης:
"Οποιαδήποτε αδυναμία του Δημοσίου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του (καταβολή επιχορήγησης 1,25 δισ. ευρώ το μήνα προς τα Ταμεία) θα σημάνει αδυναμία των ταμείων να καταβάλλουν περίπου το 47% της σύνταξης, ενώ ο ΟΓΑ θα αδυνατούσε να καταβάλλει το 80% των συντάξεων». Συμπλήρωσε δε οτι το 2011 στα 32 δισ. ευρώ που προβλέπονται για τις συντάξεις , τα 15 δισ. ευρώ προέρχονται από κρατική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 17 δισ. ευρώ από εισφορές των ασφαλισμένων."
Επομενως, τα λεφτα των Ευρωπαιων, που θεωρητικα μας τα δινουν υπο την αιρεση της ψηφισης του Μεσοπροθεσμου, ειναι οντως απαραιτητα για τη καταβολη μισθων συνταξεων.

Ρωταω ομως εγω: Για να παρουμε αυτα τα λεφτα, το αντιτιμο ειναι πολυ σκληρο. Ουσιαστικα, καταδικαζονται ολοκληρες γενιες στην εξαθλιωση. Δε θα γραψω για το Μεσοπροθεσμο, οποιος δε γνωριζει τι υπαρχει εκει μεσα, πρεπει οπωσδηποτε να το διαβασει.
Τωρα, η ερωτηση: Μεχρι τι αντιτιμο μπορουμε να αντεξουμε; Οντως τα λεφτα που παιρνουμε ειναι απαραιτητα, ομως μεχρι ποιο σημειο μπορουμε να φτασουμε για να τα παρουμε; Μεχρι ποιο σημειο πρεπει να φτασουμε; Δηλαδη, αν αυριο πουνε οτι οι μισθοι και οι συνταξεις για να καταβαλλονται, πρεπει να μας δωσετε τα Επτανησα; Τη Κρητη;

(Βασικα, αυτο ακριβως εγινε με το Μνημονιο, υποθηκευτηκαν ολες οι κινητες και ακινητες αξιες της χωρας)

Αν αυριο μας ζητησουν να τους στελνουμε καθε χρονο χιλιες παρθενες η χιλιους νεους για τροφη στον Μινωταυρο; Αστειευομαι ανεπιτυχως τωρα, αλλα αυτο που θελω να πω ειναι: Δεν υπαρχει ενα σημειο οπου κανενα κρατος δε μπορει να υποχωρησει απο αυτο στις απαιτησεις των τοκογλυφων;
Ενα σημειο μηδεν, ενα σημειο, ως εδω και μη παρεκει;
Ενα σημειο οπου ειτε θα αρθρωθει το Μεγαλο Οχι στους Μπασταρδους που σε επιβουλευονται
ειτε θα υποδουλωθεις, και μαλιστα αυτη η υποδουλωση θα γινει με τον πιο επαισχυντο τροπο
δηλαδη αναιμακτα. Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ατιμωση και ξεφτιλα για ενα εθνος να παραδιδεται στον κατακτητη αναιμακτα, διχως καν να πολεμησει.
Αν πολεμησεις και χασεις, αυτο υποφερεται, κανεις σημερα δε βιωθει ντροπη για τους προγονους του που ηττηθηκαν πριν 70 χρονια απο τη ναζιστικη πολεμικη μηχανη, αντιθετως νιωθει περηφανια γιατι υπαρχουν ηττες εκατο φορες  ενδοξοτερες απο τις νικες;

Σκεφτεστε τι θα λενε για εμας οι νεες γενιες των Ελληνων, υστερα απο 50 με 60 χρονια;
Αν τελικα ηττηθουμε αναιμακτα, διχως καν να δωσουμε τη μαχη;

Γιατι τελικα, αυτο το σημειο Μηδεν υπαρχει, ειναι νοητο. Η καταβολη των μισθων και συνταξεων, μη γελιομαστε, ειναι τοσο σημαντικη που εμεις με τα "ηρωικα¨" λογια και τον ΑΕΡΑΑΑΑ που φωναζουμε. δε μπορουμε να διανοηθουμε.
Ομως, υπαρχει ενα σημειο Μηδεν το οποιο κανενας λαος δε μπορει να διαβει.
Κι εκει, πια μετα μετρανε αλλα πραγματα.

Ομως, και ψυχρα ρεαλιστικα να το δεις, αντιλαμβανεσαι το εξης.

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ 110 ΔΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ.
ΨΕΜΜΑ ΨΕΜΜΑ ΨΕΜΜΑ ΨΕΜΜΑ ΨΕΜΜΑ.
Κανεις δε μας εδωσε 110 δις.
Αυτο που συνεβη ηταν ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ 110 ΔΙΣ +ΤΟΚΟΥΣ= Δε ξερω τους ακριβεις αριθμους, αλλα μπορουμε να υπολογισουμε οτι κανεις δε μας εδωσε 110 δις.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 130 ΜΕ Ι4Ο ΔΙΣ.
Δε μας δινουν λεφτα με τα δανεια , μας παιρνουν λεφτα.
Αναβαλοντας απλα το προβλημα, μεταθετοντας το σε λιγα χρονια
(Και τοτε, τι; Πως θα σωθουμε διχως να απαιτησουμε διαγραφη χρεους;)

Οποιο βρωμερο καθεστωτικο παπαγαλακι μας λεει "Που θα βρισκαμε αλλου αυτα τα λεφτα που μας δινουν;",ΨΕΥΔΕΤΑΙ, και αυριο, με το καλο, θα κανει παρεα με τους πολιτικους που θα συλληφθουν και θα τιμωρηθουνε για ολα αυτα που πραξανε.
Δε βρηκαμε πουθενα λεφτα. Μας πηρανε αυτα τα λεφτα, ειναι λεφτα που χασαμε.

Στη μπιζνα που εχει στηθει με το χρεος, εχουν φαει πολυ χρημα. Μονο το κολπο που στηθηκε με τα cds του ΤΤ να σκεφτεις, καταλαβαινεις. 1,3 δις cds πουληθηκαν στην ΙΤΤ με εντολη της Κυβερνησης του 09,
27 δις κανουν σημερα. 

Τελικη καταληξη: Να ερθουν εδω και να μας αγορασουν για ενα κομματι ψωμι. Οπως ειπε και ο Φορμπς της γνωστης οικογενειας στον Μαξ Καιζερ, η Ελλαδα ειναι μεγαλη ευκαιρια σημερα, και μπορουμε σε εξευτελιστικες τιμες να τους παρουμε αεροδρομια κλπ
http://www.youtube.com/watch?v=p-6xZaR2vc8&feature=player_embedded

Τα λεει και η Sunday Times
"Προς πώληση. Μνημείο σε εξαιρετική τοποθεσία. Χρειάζεται δουλειά. Καλέστε τον Γιώργο Παπανδρέου στο  001 929 282822" αναφέρει η εικονική πινακίδα μπροστά από τον Παρθενώνα.

Με αυτόν τον τρόπο οι
Sunday Times θέλησαν να ειρωνευτούν την πώληση δημόσιας περιουσίας με τη μορφή αποκρατικοποιήσεων.

"Από τις βουτηγμένες στη βότκα ημέρες του Μπόρις Γιέλτσιν στη Ρωσία έχει να γίνει μία τέτοια κρατική δημοπρασία", σχολιάζει η εφημερίδα.

Οι συντάκτες της εφημερίδας σχολιάζουν πως ο
Έλληνας πρωθυπουργός χει κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο πάνω από τη χώρα.


 
 
2)Oι στημενοι καραγκιοζηδες χθες τσακωθηκαν για το ποτε εδραιωθηκε η Δημοκρατια στην Ελλαδα, το 74 η το 81. Ολο αυτο το καραγκιοζιλικι ισως να εγινε για να ψαρωσουν ενδεχομενως καποιοι εναπομειναντες αστειοι νουδουπασοκοι και να πολωθει το κλιμα μεταξυ τους.
Μαλωνουν οι δυο μεταξυ τους για να πεισουν τον λαο οτι δεν ειναι ενα. Αυριο,μπορει να βγουν κ αλλα μαχαιρια, ισως πεσει κ κανα μπουκετο. 
Αυτο που δε γνωριζουν ειναι πως ,ακομα κ οι εναπομειναντες γαλαζοπρασινοι ψηφοφοροι, δεν υπαρχει περιπτωση να ψαρωσουν απο τετοιες γελοιοτητες. Οι περισσοτεροι απο αυτους αργα αλλα σταθερα αντιλαμβανονται οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ειναι υπηρετες των ιδιων αφενταδων.
Και μιας που πιασαμε τις ξενες εφημεριδες και το ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ,
θα ηθελα να παρακαλεσω τη Suddeutsche Zeitung να κοψει τις παπαριες και να μην επιτεθει ξανα στον Σαμαρα αποκαλωντας τον λαικιση, κερδοσκοπο της καταρρευσης και κατηγορωντας τον επειδη δε συναινει στη προδοσια και το ξεπουλημα του ΓΑΠ.
http://www.lifo.gr/now/view/3643

10 με 15 τετοιες επιθεσεις ακομα να γινουν στον Σαμαρα και θα παρει καμια 200αρια εδρες στις επερχομενες εκλογες. Δεν αργει να φιλοτεχνηθει το προφιλ του ηγετη που "δε τον θελουν οι ξενοι"
και πιστεψτε με φιλοι οικονομικοι μιλιταριστες Γερμανοι,
αυτο το χαρακτηριστικο μετραει θετικα στη συνειδηση του ψηφοφορου.
Βεβαια, η ΝΔ δεν ειναι παρα το αστικο αναχωμα που θα υπηρετησει τους ιδιους αφενταδες, δηλαδη τους καπιταλοτοκογλυφους. Απλα, τους κρατανε στην ακρη για να τους προβαλλουν μετα ως σωτηρες που θα χαμηλωσουν τους φορολογικους συντελεστες. Οι χαμηλοτεροι φορολογικοι συντελεστες θα ειναι ομως για τις πολυεθνικες και το ντοπιο κεφαλαιο, πουθενα δεν υπαρχει στο Ζαππειο 2 προβλεψη για χαμηλοτερους φορολογικους συντελεστες στα φυσικα προσωπα.
Η ΝΔ απλα θα συνεχισει να υπηρετει ακομα αποτελεσματικοτερα τη νεοφιλελευθερη χουντα.
Αλλα αυτα για αρκετους ειναι ψιλα γραμματα. Για αυτο, κυριοι της S-Zeitung, bitte, κοψτε τις παπαριες.

3) Και μια τελευταια επισημανση, για τον Βενιζελο.
Ειναι υπευθυνος για το νομικο τερατουργημα του τυποκτονου νομου.
Ο τυποκτονος νομος ηταν αρχικα ο νομος 1178 του 1981, ο οποιος τεθηκε σε εφαρμογη επι Ραλλη, ομως οι τροποποιησεις που επεφερε ο Βενιζελος, ηταν προς το χειροτερο, δυσχεραινοντας ακομα περισσοτερο το εργο των ΜΜΕ.

"Από την περίοδο που ο επίμαχος νόμος τροποποιήθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη και υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου το 1995, αυξάνοντας σε εξωφρενικά όρια τα ποσά των αποζημιώσεων για ηθική βλάβη, δημιουργήθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία αγωγών εναντίον ΜΜΕ και δημοσιογράφων η οποία στα 15 χρόνια που εφαρμόζονται οι αντισυνταγματικές, κατά τον Άρειο Πάγο, διατάξεις αποδείχτηκε χρυσοφόρα. Ξαφνικά φάνηκε ότι άρχισαν να «θίγονται» από ρεπορτάζ και δημοσιεύματα πρώτα οι δικηγόροι και έπειτα οι πελάτες καθώς στους δικηγορικούς και δικαστικούς κύκλους είναι γνωστές περιπτώσεις που δικηγόροι πλησίασαν τους «θιγόμενους» και τους πρότειναν να καταθέσουν αγωγές. Οι αμοιβές βέβαια είναι αδρές καθώς οι νομικοί παραστάτες παίρνουν ένα σημαντικό ποσοστό της αποζημίωσης που θα επιδικάσει το δικαστήριο και όταν αυτές είναι το λιγότερο 300.000 ευρώ, τότε πρόκειται για μια εξαιρετικά προσοδοφόρα δουλειά.
Πέρα από το χορό των εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τη βιομηχανία των αγωγών όμως, οι επίμαχες διατάξεις λειτούργησαν σε πολλές περιπτώσεις και ως μηχανισμός λογοκρισίας. Η απειλή μιας αγωγής (που σε πολλές περιπτώσεις αξιώνει αποζημιώσεις από αρκετές εκατοντάδες ευρώ μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς αυτό να είναι η οροφή) άρχισε να λειτουργεί εκβιαστικά για να μη βγουν θέματα στη δημοσιότητα. Οι ιθύνοντες των εφημερίδων και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων εξαιτίας των εξοντωτικών αποζημιώσεων θα ήταν προτιμότερο να «θάψουν» μια πληροφορία παρά να θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του μέσου ενημέρωσης. Με τον ίδιο τρόπο επέδρασε η «βιομηχανία» και για τους δημοσιογράφους, καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις αγωγών που συνάδελφοι κινδύνεψαν να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους για να καταβάλουν το αντίτιμο που τους επιδίκασε η Δικαιοσύνη σε τέτοιες περιπτώσεις."
http://www.paraskevi13.com/?p=7246


Ο Βενιζελος εβαλε και το χερακι του στο εκτρωματικο αρθρο 86 του Συνταγματος για την υπουργικη ευθυνη, αφου 
"την ευθύνη για τη σημερινή διατύπωση του άρθρου 86 έχει και προσωπικά ο Ευ. Βενιζέλος, που σήκωσε το βάρος (από το ΠΑΣΟΚ) για τη διπλή αναθεωρητική διαδικασία της περιόδου 1995-2001. Διατήρησε τότε την ποινική ασυλία των υπουργών έναντι της εισαγγελικής Αρχής, αφού «μόνον η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης».
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=26243

Ο Βενιζελος επισης, οπως αφηναν να εννοηθει τοτε απο το στρατοπεδο του ΓΑΠ, ηταν ο εκλεκτος των διαπλεκομενων ΜΜΕ στη μαχη που εδωσε το 07 για την αρχηγια του ΠΑΣΟΚ. Με ενα ακομα αριστοτεχνικο παιχνιδι του επιτελειου του ΓΑΠ, καταφερε να χασει την αρχηγια, επιδεικνυοντας αλαζονεια, βιασυνη και πολιτικη μπουρδολογια. Του πλεκουν το εγκωμιο του ευφυους πολιτικου..
το οτι μπορει να βαζει πεντε λεξεις σε μια προταση με μια σειρα και το οτι μπροστα στον ΓΑΠ φανταζει ο Κικερωνας, δε σημαινει αυτο κατι, ουτε υποδηλωνει αυξημενη ευφυια.

Ακουγοντας τον χθες στη Βουλη να βγαζει ενα ψευτοσυναισθηματικο λογιδριο ,προσπαθωντας να δειξει τη λυπη του για τους ανθρωπους που εξοντωνονται,
ο καθεις μπορουσε να καταλαβει οτι δεν αποτελει ουτε καποιο ιδιαιτερο πολιτικο μεγεθος, ουτε καποιο τερας ευφυιας.
Ουτε καν ως συνταγματολογος εχει να επιδειξει καποιο σημαντικο εργο, τι να πουμε δηλαδη για τον Αριστοβουλο Μανεση;

Ο Βενιζελος ειναι μια διανοητικη, πολιτικη και επιστημονικη μετριοτητα,
αλλα αυτο δεν ειναι καν το προβλημα: Το προβλημα ειναι πως συμμετειχε ενεργα στην απαξιωση της πολιτικης ζωης του τοπου, πρωταγωνιστωντας σε δυο απο τις πλεον καταπτυστες νομικες ρυθμισεις: Στη μια, επνιξε την ελευθερια του τυπου,
στην αλλη καταδικασε οποιαδηποτε πιθανοτητα να λογοδοτουν και να τιμωρουνται οι απατεωνες Υπουργοι.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ.



Aλλο ενα αποσπασμα απο το εξαιρετικο βιβλιο του Κρις Χαρμαν,"ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΖΟΜΠΙ, Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞ"
Αξιζει 100% τον χρονο που θα αφιερωσει καποιος για να το διαβασει.

"Το 1999, στο αποκορυφωμα των αυταπατων για την παγκοσμιοποιηση και το "νεο οικονομικο υποδειγμα", ο Αντονι Γκιντενς δημοσιευσε ενα βιβλιο με ενα παραξενο τιτλο. Ο Γκιντενς ηταν (και παραμενει) ο πιο γνωστος ακαδημαικος υπερμαχος του "τριτου δρομου", της απορριψης δηλαδη των παλιων προσπαθειων της σοσιαλδημοκρατιας να εξημερωσει τον καπιταλισμο
(Ο ιδιος ο Γκιντενς ειχε αποκληθει ταιριαστα " ο κοινωνιολογος της αυλης του Μπλερ).
Ωστοσο, ο τιτλος του βιβλιου ηταν Ο ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
Περιγραφει εναν κοσμο που μοιαζει με αλογο που καλπαζει αφηνιασμενο και οι κυβερνησεις και τα ατομα δεν μπορουν να το σταματησουν, παρα μονο να το καβαλησουν κινδυνευοντας.
Το καλυτερο που μπορουν να κανουν για να επηρεασουν τη πορεια του ειναι, απο τη μια πλευρα, να το σπιρουνιζουν με επενδυσεις κοινωνικου κεφαλαιου και, απο την αλλη, να του τραβανε τα γκεμια με περικοπες στις κοινωνικες  δαπανες. Ομως, οι διαδοχικες κρισεις που εχουν σημαδεψει τις τεσσερις τελευταιες δεκαετιες δειχνουν τη ματαιοτητα τετοιων προσπαθειων.

Ο αφηνιασμενος κοσμος ειναι στην πραγματικοτητα το οικονομικο συστημα που περιεγραψε ο Μαρξ ως το τερας του Φρανκενσταιν, που εχει ξεφυγει απο τον ανθρωπινο ελεγχο, το βαμπιρ που ρουφα το αιμα των ζωντανων σωματων απο τα οποια τρεφεται.
Πραγματι, η αυτοεπεκταση του το οδηγησε να εξαπλωθει σε ολον τον κοσμο, σερνοντας ολοκληρη την ανθρωποτητα στους κυκλους του ανταγωνισμου με στοχο τη συσσωρευση και τη συσσωρευση με στοχο τον ανταγωνισμο.
Ομως, η επεκταση του συστηματος στον 210 αιωνα χαρακτηριζεται, οπως και στα μεσα του 19ου αιωνα οταν ο Μαρξ εκανε τις μελετες του για να γραψει το κεφαλαιο, απο σπασμωδικοτητα, απο μανιασμενα αλματα που ξαφνικα διακοπτονται απο βαθιες κρισεις.
Το στοιχειο που διαπερνα τις φασεις επεκτασης και υφεσης του συστηματος ειναι το αλλο χαρακτηριστικο, το οποιο επεσημανε ο Μαρξ: η καθοδικη πιεση στην κερδοφορια που ειναι η αιτια για τις αποπειρες των καπιταλιστων να περικοψουν μισθους και κοινωνικες παροχες ενω πιεζουν τους εργατες να δουλευουν πιο σκληρα, παρολο που με αυτον τον τροπο ροκανιζουν και την αγορα των καταναλωτικων αγαθων που παραγουν αλλες καπιταλιστικες επιχειρησεις. Ειδαμε το πως αυτα τα στοιχεια συνδυαστηκαν και παρηγαγαν τη μεγαλη κριση του μεσοπολεμου και την επανεμφανιση της κρισης στα μεσα της δεκαετιας του 70. Ειδαμε επισης πως παρηγαγαν την οικονομια της φοσυκας του χρεους που οδηγησε ση μεγαλη καταρρευση του 2007-2009. Στις δεκαετιες που ερχονται, θα δουμε το ιδιο πραγμα να συμβαινει ξανα και ξανα με τη μια η την αλλη μορφη.

Μπορουμε να πουμε οτι το συστημα ειναι ακομα πιο χαοτικο απο οτι την εποχη του Μαρξ. Το ιδιο το μεγεθος των μοναδων που το αποτελουν, το εχουν κανει να χασει καποιο μερος απο την παλια του ευλυγισια. Η καταστροφη καποιων κεφαλαιων μεσω των περιοδικων κρισεων, ενω παλιοτερα εδινε καποιες ανασες ζωης σε οσα κεφαλαια παρεμεναν ορθια, τωρα απειλει να τα τραβηξει κ αυτα στην πτωση. Η παροχη "οξυγονου" απο το κρατος μπορει να αποτρεψει τη πληρη καταρρευση του συστηματος ομως δεν μπορει να αποκαταστησει τη μακροπροθεσμη ζωτικοτητα του. Στην καλυτερη περιπτωση τετοια γιατρικα προκαλουν ενα συντομο διαλειμμα πυρετωδους αναγαλιασης, πριν ακολουθησει ακομα μια καταρρευση. Και το κοστος αυτων των συστηματων που διατηρουν στη ζωη το συστημα, αργα η γρηγορα οδηγουν τις δυνατοτητες του κρατους στα ορια τους.

Τα συγχρονα κρατη ειναι δημιουργηματα του καπιταλιστικου συστηματος και εξελισσονται για να υπηρετησουν τις αναγκες των γεωγραφικων συμπλεγματων των κεφαλαιων που τα αποτελουν.  Οσο περισσοτερο αυτα τα συμπλεγματα εξαρτωνται απο τις σχεσεις τους με το παγκοσμιο συστημα, τοσο περισσοτερο εχουν αναγκη την ισχυ του κρατους για να φροντιζουν για τα συμφεροντα τους. Ωστοσο, ο μονος τροπος για να το κατορθωσει αυτο καθε κρατος ειναι να ασκησει πιεσεις πανω σε αλλα κρατη, συμβαλλοντας με αυτον τον τροπο στην περαιτερω αποσταθεροποιηση του συστηματος συνολικα. Τα μετρα που λαμβανουν τα κρατη στη διαρκεια μιας κρισης για να προστατευσουν τα κεφαλαια που εχουν σε αυτα τη βαση τους, αναγκαστικα παραβιζουν τα συμφεροντα αλλων κεφαλαιων που εχουν τη βαση τους σε αλλα κρατη, με αποτελεσμα ακομα μεγαλυτερη ασταθεια. Η σημασια τους δε περιοριζεται σε μια συγκεκριμενη οικονομικη κριση.
Ειναι μια προγευση για το πως θα μοιαζει ο υπολοιπος 21ος αιωνας.

Ο καπιταλισμος ειναι ενα συστημα που δεν ησυχαζει ποτε.
Δεν παραμενει ποτε ακινητο. Ειτε βρισκεται σε φαση οικονομικης ανθησης ειτε σε φαση υφεσης, ειτε βρισκεται σε ειρηνη ειτε σε πολεμο, ειτε σε μια μεγαλη πολη ειτε σε ενα μακρινο σημειο της υπαιθρου. H ανταγωνιστικη συσσωρευση αναπλαθει οτι ακουμπα ο συστημα και πριν καλα καλα τελειωσει, του δινει ξανα διαφορετικο σχημα. Η ταχυτητα της αλλαγης εχει μεγαλη σημασια απο μονη της. Σημαινει οτι, τα σχετικα οικονομικα βαρη των κρατων στα οποια βασιζονται μοναδες κεφαλαιου, βρισκονται σε διαρκη ροη, καθως τα κρατη χρειαζεται να παρεμβαινουν για να προστατευσουν τα κεφαλαια τους απο τις αναταραξεις του παγκοσμιου συστηματος.

Το προβλημα για τις ΗΠΑ , που βρισκονται στην κορυφη της παγκοσμιας ιεραρχιας, ειναι εντονο.
Η θεση της στηριζοταν στο ρολο της ως χωροφυλακας του παγκοσμιου συστηματος, σαν μια δυναμη που, στο στυλ της μαφιας, προσφερε γενικη προστασια στις υπολοιπες κυριαρχες ταξεις και χρησιμοποιουσε αυτη τη θεση για να εξασφαλισει τα προνομια των κεφαλαιων που ειχαν τη βαση τους στις ΗΠΑ. Οι κρισεις κανουν αυτη τη προνομιουχα θεση πιο αναγκαια απο ποτε για τα εν λογω κεφαλαια. Οι αποτυχιες του "πολεμου κατα της τρομοκρατιας", σημαιναν οτι ηδη απο τα μεσα της δεκαετιας του 2000 αλλα κρατη ενιωθαν περισσοτερη αυτοπεποιθηση να αμφισβητησουν αυτα τα προνομια, οπως εδειξε το απλωμα της επιρροης της Κινας στην Αφρικη, της Ρωσιας σε τμηματα της πρωην ΕΣΣΔ, και των BRICS στα παγκοσμια εμπορικα παζαρια. Κι υστερα η κριση που ξεκινησε
το 2007 και συνοδευτηκε με πολλες προβλεψεις οτι θα φερει καμψη της παγκοσμιας αμερικανικης ηγεμονιας, ακριβως τη στιγμη που πολλες απο τις εταιρειες στρεφονταν για βοηθεια σε αυτη την ηγεμονια.

Ο αμερικανικος ιμπεριαλισμος μπορει για καποια φαση να κοντοσταθει και να αναλογιστει πανω στο πως οι τυχοδιωκτισμοι του του εχουν γυρισει μπουμερανγκ, οπως εγινε για παραδειγμα με τον πολεμο στο Βιετναμ. Ομως, δεν μπορει να εγκαταλειψει τη θεση που κατεχει στη παγκοσμια ιεραρχια δυναμης, ακομα κι αν τουτο σημαινει κι αλλες επιδειξης στρατιωτικης ισχυος σε φτωχες κι αδυνατες χωρες με καταστροφικες συνεπειες. Η αυξηση των χερσαιων δυναμεων στο Ιρακ ειχε σκοπο να διασφαλισει οτι η υποχωρηση εκει δεν θα μετατρεποτα σε ατακτη φυγη απο το Αφγανισταν.
Εχει σημασια οτι ο Μπαρακ Ομπαμα στον πρωτο προυπολογισμο του αυξησε αντι να μειωσει τις στρατιωτικες δαπανες. Και το ιδιο εκαναν στους προυπολογισμους που ανακοινωσαν τον ιδιο μηνα η Ρωσια και η Κινα. Η αιματοβαμμενη διαδρομη που οδηγησε απο την Κορεα στο Βιετναμ και απο εκει στο Ιρακ, δεν εχει φτασει ακομα στο τελος της.

Ομως, δεν τελειωνει εδω το πραγμα. Τα "νεα" περιβαλλοντικα ορια του κεφαλαιου θα επιδρασουν στα παλια οικονομικα ορια. Η κλιματικη αλλαγη, η κορυφωση πετρελαιου (peak oil), οι παγκοσμιες ελλειψεις τροφιμων θα εντεινουν τη γενικη οικονομικη ασταθεια του συστηματος, που εκφραζεται στον κυκλο ανθησης-κρισης, την πτωση του ποσοστου κερδους και τις ροες κεφαλαιων απο κλαδο σε κλαδο και απο χωρα σε χωρα. Στο πρωτο μισο του 2008 ειδαμε μονο μια φευγαλεα εικονα αυτης της αλληλεπιδρασης. Οι αυξανομενες τιμες των τροφιμων και της ενεργειας προκαλεσαν εκτιναξη του πληθωρισμου που δημιουργησε ακομα μεγαλυτερα προβληματα για τις προσπαθειες των κυβερνησεων να αντιμετωπισουν τη πιστωτικη ασφυξια και την ιδια στιγμη πυροδοτησε διαμαρτυριες, ταραχες και εξεγερσεις σε μια σειρα απο χωρες. Θα πρεπει να περιμενουμε πολυ περισσοτερες συγκρουσεις αναμεσα και μεσα στα κρατη, καθως τα προβληματα της ασφαλειας τροφιμων και της ενεργειακης ασφαλειας θα οδηγησουν σε μετατοπισεις υπεραξιας απο καποια τμηματα της αρχουσας ταξης σε καποια αλλα και θα προκαλουν λαικη αγανακτηση. Και καθ'ολη τη διαρκεια, τα σημεια καμπης που θα περνα η κλιματικη αλλαγη μπορει να πληττουν απροειδοποιητα εκατομμυρια ανθρωπους, οπως το κανουν και οι πολεμοι και οι οικονομικες κρισεις, αλλα πολυ πιο καταστροφικα.

Η πιο εντονη παραδοχη των πιθανων συνεπειων εχει προελθει απο το Πενταγωνο, το υπουργειο Αμυνας των ΗΠΑ, σε μια περιοδο κατα την οποια η επισημη θεση της κυβερνησης των ΗΠΑ ηταν να αρνειται την πραγματικοτητα της κλιματικης αλλαγης. Το Πενταγωνο προειδοποιησε για τον κινδυνο
"ελλειψεων τροφιμων εξαιτιας μειωσεων στην παγκοσμια παραγωγη τροφιμων"
"μειωμενη διαθεσιμοτητα και ποιοτητα ποσιμου υδατος σε σημαντικες περιοχες λογω αλλαγων στην κατανομη των βροχοπτωσεων, που θα προκαλουν περισσοτερες συχνα πλημμυρες και ξηρασιες"
οπως και για "παρεμποδιση της προσβασης σε πηγες ενεργειας λογω των παγων στη θαλασσα και των εντασεων των θυελλωδων ανεμων" 
Συμφωνα με τα συμπερασματα του Πενταγωνου, το αποτελεσμα θα ηταν πιο συχνοι πολεμοι για το ελεγχο πλουτοπαραγωγικων πηγων και εμφυλιοι πολεμοι.

                        Με τις τοπικες και παγκοσμιες ικανοτητες μεταφορας μειωμενες,
οι εντασεις θα αυξανονται σε ολο τον κοσμο, οδηγωντας στην υιοθετηση δυο στρατηγικων:της αμυντικης και της επιθετικης. Τα εθνη που εχουν τις δυνατοτητες θα μετατρεψουν τα συνορα τους κυριολεκτικα σε φρουρια, κρατωντας τους πορους τους για τα ιδια. Λιγοτερο τυχερα κρατη, ιδιαιτερα εκεινα που εχουν παλιες εχθροτητες με τους γειτονες τους, μπορει να ξεκινησουν συγκρουσεις με στοχο την προσβαση σε τροφιμα, καθαρο νερο η ενεργεια. Μπορει να σχηματισουν πολυ παραταιρες συμμαχιες, αφου οι αμυντικες προτεραιοτητες θα μετατοπιζονται και ο σκοπος θα ειναι η αποκτηση πορων για την επιβιωση παρα η θρησκειαμ η ιδεολογια η η τιμη του εθνους....

Θα διαμορφωθει ενας "ολο και περισσοτερο ατακτος και επικινδυνος κοσμος"
(Λεπτομερειες της Εκθεσης του Πενταγωνου δημοσιευτηκαν για πρωτη φορα στον Observer στις 22 Φλεβαρη του 2004.)

Θα προκειται για την αταξια σε εναν κοσμο οπου οκτω απο τα μεγαλυτερα κρατη διαθετουν πυρηνικα οπλα που ειναι στραμμενα εναντια σε αλλα κρατη, ενω δεκαδες αλλα εχουν στη κατοχη τους
"συμβατικα οπλοστασια" πολλες φορες πιο καταστροφικα απο εκεινα του Β Παγκοσμιου Πολεμου.
και οπου η διαδοση της πυρηνικης ενεργειας μπορει να προσφερει σε αυτα τα συμβατικα οπλα στοχους με τεραστια καταστροφικη ισχυ.
Το αφηνιασμενο συστημα μας απειλει με κατι περισσοτερο απο περιοδικες κρισεις και φρικτους πολεμους. Θετει σε αμφισβητηση την ιδια τη συνεχιση της ανθρωπινης ζωης στη Γη.
Το συστημα της αλλοτριωμενης εργασιας πλησιαζει στο ανωτατο σημειο της καταστροφικοτητας. Το ζητημα ειναι, αν αυτοι που παραγουν αυτη την εργασια μπορουν να παρουν τον ελεγχο του πλουτου της και να τον υποβαλλουν σε συνειδητο ελεγχο.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΖΟΜΠΙ:ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ (ΚΡΙΣΗ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΠΕΚΤΑΣΗ)

                    

Απο το βιβλιο του Κρις Χαρμαν, "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΖΟΜΠΙ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞ",  μεταφραση:Λεανδρος Μπολαρης.
Ο Κρις Χαρμαν ηταν μελος του Socialist Workers Party στη Βρετανια και εκδοτης του περιοδικου International Socialism.
Aπεβιωσε το 2009.
Ενα σπουδαιο βιβλιο που φερνει τον Μαρξ, (οσο πιο απλα και κατανοητα γινεται για τον αδαη) στον 21ο αιωνα και καταδεικνυει την αναγκη απεγκλωβισμου  απο τη καπιταλιστικη βαση παραγωγης
οπως και τις καταστροφικες συνεπειες που εχει στις ζωες των ανθρωπων αυτο το πολιτικοοικονομικο συστημα.

ΧΡΗΜΑ, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ

Τα κερδη του παραγωγικου κεφαλαιου αποτελουν την κυρια πηγη κεφαλαιων που εχουν στη διαθεση τους οι τραπεζες για να δανειοδοτησεις και οι αναγκες των ιδιοκτητων παραγωγικου κεφαλαιου για συσσωρευση κεφαλαιων, ειναι η κυρια πηγη δανειοληψιας απο τις τραπεζες. Αυτο σημαινει οτι ο κυκλος επεκτασης και συρρικνωσης νεων επενδυσεων ακολουθειται απο εναν κυκλο επεκτασης και συρρικνωσης της δανειοδοτησης. Αλλα, δεν συμπιπτουν πληρως οι φασεις των δυο παραπανω κυκλων.
Η πιστωση επεκτεινεται οταν η ανθηση αρχιζει να βρισκεται σε ανοδο. Καποιοι καπιταλιστες τρεχουν σα τρελοι να δανεισουν τα αυξανομενα κερδη και καποιοι αλλοι τρεχουν να δανειστουν και ολοι μαζι ειναι πεπεισμενοι οτι δεν θα υπαρχει προβλημα αποπληρωμης του τοκου. Τελικα ομως, τα πραγματα φτανουν σε ενα σημειο οπου η φρενιτιδα των επενδυσεων αρχιζει να υπερβαινει τα κεφαλαια που προερχονται απο τις δεξαμενες των προηγουμενων κερδων. Οι επιχειρησεις ανταγωνιζονται πλειοδοτωντας, καθως επιχειρουν να αποκτησουν προσβαση σε αυτες τις δεξαμενες, ανεβαζοντας το επιτοκιο τοκων που ειναι διατεθειμενες να πληρωσουν προκειμενου να εξασφαλισουν πιστωσεις.
 Τα αυξημενα επιτοκια μειωνουν τα κερδη, οπως επισης και οι αυξημενες τιμες πρωτων υλων και μισθων. Λειτουργουν προσθετικα, δινοντας διαρκως ωθησεις στο συστημα να περασει απο την επεκταση στη κριση. Η υφεση που ακολουθει κανει τις επιχειρησεις και τις τραπεζες αρκετα διστακτικοτερες στη δανειοδοτηση: φοβουνται οτι μπορει να χρειαστουν καθε σεντς οι ιδιες, εφοσον τα εισοδηματα τους απο τις πωλησεις απειλουνται με πτωση.
Αλλα η υφεση αυξανει επισης τις δανειοληπτικες αναγκες πολλων επιχειρησεων, καθως επιθυμουν να εξισορροπησουν τα ελλειμματα στα εισοδηματα που προερχονται απο τις πωλησεις τους και να μην αναγκαστουν να οδηγηθουν σε πτωχευση εξαιτιας των απληρωτων λογαριασμων τους.
Τα επιτοκια συνεχιζουν να ανεβαινουν για ενα διαστημα, παρα την ελλειψη κερδων με τα οποια θα αποπληρωθουν, και λειτουργουν προσθετικα στις δυναμεις που οδηγουν το συστημα στην καθοδικη του πορεια.

Οι διακυμανσεις ενισχυονται εξαιτιας και καποιου αλλου φαινομενου που συμβαινει κατα την κορυφωση της περιοδου ανθησης. Οι επιχειρησεις και οι τραπεζες αντιλαμβανονται οτι η δανειοδοτηση αποτελει ενα γρηγορο τροπο να προωθησουν τα κερδη τους. Προσφερουν πιστωση μεσω "γραμματιων πιστωτικης ευκολιας" (financial paper, στην πραγματικοτητα υποσχεσεις πληρωμης)
διαφορων ειδων, η οποια υπερβαινει κατα πολυ το αποθεματικο τους, στη βαση της παραδοχης οτι καποιοι αλλοι ανθρωποι και οργανισμοι θα εμπιστευτουν αυτα τα "χαρτια" και θα τα αποδεχτουν ως πληρωμη εναντι εμπορευματων και δεν θα επιχειρησουν να τα μετατρεψουν αμεσως σε χρημα.
Στην πραγματικοτητα, η πιστωση που δημιουργουν οι τραπεζες φτανει να θεωρειται ως μορφη χρηματος. Και ως "πιστωτικο" χρημα, συνυπολογιζεται σε συγκεκριμενες μετρησεις της προσφορας χρηματος.
Αυτου του ειδους η ευκολη πιστωση ενθαρρυνει καθε επιχειρησιακη μοναδα να αναλαμβανει τεραστιες παραγωγικες επενδυσεις, καθως ανταγωνιζεται να αποκτησει ενα μεγαλυτερο κομματι της διευρυμενης αγορας απο οτι οι αντιπαλες της, ακομα και αν αυτο ειναι η αιτια που το συνολο της παραγωγης ολων αυτων των επιχειρησεων υπερβαινει κατα πολυ τις δυνατοτητες της αγορας να το απορροφησει.
Η ευκολη πιστωση δινει επισης τη δυναοτητα σε οσους και οσες διατηρουν φιλικες σχεσεις με τις τραπεζες να παρουν μερος σε ενα οργιο πολυτελους καταναλωσης, οπως και σε καθε ειδους κλεφτες και απατεωνες οικονομικων εγκληματων να συμμετασχουν στην εξαιρετικα επικερδη επιχειρηση της δανειοληψιας, που αποσκοπει στη δανειοδοτηση και στη δανειοδοτηση που αποσκοπει στη δανειοληψια. Οι πραγματικες διαδικασιες της παραγωγης και της εκμεταλλευσης και της δημιουργιας υπεραξιας, που αποτελουν τη βαση της οικονομιας, καλυπτονται τελειως και δεν ειναι ορατες.
Μεχρι εκεινη τη στιγμη που η οικονομια ξαφνικα αρχιζει να εχει καθοδικη πορεια και ολα τα χαρτια που αντιπροσωπευουν τη πιστωση πρεπει να αποπληρωθουν απο τα κερδη, τα οποια πλεον ειναι πολυ χαμηλα για να το επιτυχουν. Σε αυτο το σημειο οι επιχειρησεις και οι τραπεζες χανουν καθε αμοιβαια εμπιστοσυνη οτι θα αποπληρωθουν τα ποσα που εχουν δανειστει και η δανειοδοτηση φτανει να στομωσει μεχρι να τερματιστει, στο σημειο που σημερα ονομαζεται
"πιστωτικη ασφυξια"  (credit crunch)

        "Η αλυσιδα των υποχρεωσεων πληρωμης που ληγουν σε συγκεκριμενες ημερομηνιες σπαει σε εκατονταδες σημεια της. Η συγχυση διογκωνεται απο τη συνακολουθη καταρρευση του χρηματοπιστωτικου συστηματος.....και οδηγει σε βιαιες και οξυμενες κρισεις, σε αιφνιδιες και αναγκαστικες υποτιμησεις, σε πραγματικο μαρασμο και διαρρηξκη της αναπαραγωγης, οπως και, συνακολουθως, σε πραγματικη απονεκρωση της οικονομιας"
                                                         ΜΑΡΞ, απο το ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Η συμπεριφορα του "πλασματικου κεφαλαιου" λειτουργει περαιτερω ενισχυτικα στο γενικο κυκλο ανθησης και υφεσης του καπιταλισμου
(ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ)
Παρα τη μη παραγωγικη της φυση, η χρηματικη αξια του πλασματικου κεφαλαιου σε οποιαδηποτε χρονικο σημειο αντιπροσωπευει μια απαιτηση επι των πραγματικων πορων που ειναι δυνατο να μετατραπουν σε χρημα και απο χρημα σε εμπορευμα. Οταν, ας υποθεσουμε, οι τιμες των μετοχων ανεβαινουν, κατα τη διαρκεια μιας περιοδου οικονομικης ανθησης, στηριζουν τη δυναοτητα των ιδιοκτητων τους να αγοραζουν αγαθα και ενισχυουν την ανθηση. Η πτωση τους, κατα τις περιοδους υφεσης, ενισχυει την πιεση, μειωνοντας τις δαπανες του συστηματος στο συνολο τους.
Οι αναποφευκτα ασταθεις και υποκειμενες σε αιφνιδιες διακυμανσεις, τιμες των διαφορων μορφων πλασματικων κεφαλαιου, ενισχυουν τη γενικη ασταθεια του συτηματος στο συνολο του. Επιτεινουν τη μεταστροφη απο την ανθηση στην υφεση και αντιστροφως, οπως και, επιπλεον, ακυρωνουν τη δυνατοτητα του χρηματος να αποτελει μια παγια μοναδα μετρησης της αξιας.
Οι μεγαλες οικονομικες κρισεις σχεδον παντα οδηγουν σε καταρρευση τραπεζων και αλλων χρηματοπιστωτικων οργανισμων οπως και σε χρεωκοπιες παραγωγικων επιχειρησεων και στην ανεργια των εργατων.

Ευκολα λοιπον οι ανθρωποι, ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΤΟ ΧΡΗΜΑ
(σημειωση:Αυτο που λεμε στην Ελλαδα "τοκογλυφους)
ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.






  ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ

Η αναγνωριση του γεγονοτος οτι ο καπιταλισμος ειναι ενα συνεχως επεκτεινομενο συστημα αλλοτριωμενης εργασια διατρεχει τις σελιδες των οικονομικων κειμενων του Μαρξ.
Ειναι ενα συστημα στο οποιο η ζωντανη δυναμη των ανθρωπων αποσπαται απο αυτους και μετατρεπεται σε ενα συστημα πραγματων που κυριαρχει πανω στους ανθρωπους.
Το κεφαλαιο ειναι εργασια που εχει μετασχηματιστει σε ενα ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΠΡΟΙΟΝ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ.
"Το κεφαλαιο ειναι νεκρη εργασια, η οποια, σα να ηταν βρυκολακας, ζει μονο ρουφωντας τη ζωντανη εργασια και ζει περισσοτερο, οσο περισσοτερη εργασια ρουφα"
Αυτο ειναι που δινει στον καπιταλισμο μια δυναμικη μεγεθυνσης που δεν συγκρινεται με τις προηγουμενες κοινωνιες.
Η αδιακοπη ταση για αντληση υπεραξιας που αποσκοπει στην περαιτερω αντληση ακομα περισσοτερης υπεραξιας, για συσσωρευση που αποσκοπει σε περισσοτερη συσσωρευση, δεν γνωριζει ορια. Με το που εμφανιστηκε ο καπιταλισμος στην περιοχη της Βορειοδυτικης Ευρωπης, ηταν υποχρεωμενος να απλωσει τα πλοκαμια του προκειμενου να καταλαβει ολη τη γη και να υποταξει ολο και περισσοτερη εργασια σε αυτον.

         " Η αναγκη για να επεκτεινονται συνεχως οι αγορες για τα προιντα της κυνηγα την αστικη ταξη σε ολα τα μηκη και τα πλατη της γης. Οφειλει παντου να φωλιαζει παντου να εγκαθισταται, παντου να εγκαθιδρυει δικτυα. Η αστικη ταξη, μεσω της εκμεταλλευσης της παγκοσμιας αγορας, εχει δωσει ενα κοσμοπολιτικο χαρακτηρα στην παραγωγη και στην καταναλωση καθε χωρας. Προς μεγαλη θλιψη των αντιδραστικων, εχει απαλειψει το εθνικο εδαφος πανω στο οποιο στηριζονταν τα ποδια της βιομηχανιας. Ολες οι εθνικες βιομηχανιες που ειχαν μεγαλη ιστορια εχουν καταστραφει η καθημερινα καταστρεφονται. Εκτοπιζονται απο νεες βιομηχανιες, των οποιων η εισαγωγη αποτελει ζητημα ζωης και θανατου για ολα τα πολιτισμενα εθνη, απο βιομηχανιες οι οποιες δεν κατεργαζονται πλεον τις ιθαγενεις πρωτες υλες, αλλα πρωτες υλες που αντλουνται απο τα πιο μακρινα μερη: απο βιομηχανιες των οποιων τα προιοντα δεν καταναλωνονται μονο στην πατριδα, αλλα σε καθε σημειο του πλανητη.
Στην θεση των παλιων αναγκων, που ικανοποιουνταν απο την παραγωγη της χωρας, βρισκουμε νεες αναγκες, οι οποιες για να καλυφθουν απαιτουν τα προιοντα μακρινων περιοχων και κλιματων.
Στη θεση της παλαιας τοπικης και εθνικης απομονωσης και αυταρκειας, εχουμε σχεσεις προς καθε κατευθυνση, παγκοσμια αλληλεξαρτηση των εθνων"

    Απο την αναλυση του Μαρξ προβαλλει εκεινο ακριβως το στοιχειο το οποιο απουσιαζει απο το κυριο ρευμα της οικονομικης επιστημης, απο την εποχη εκεινη και μετα: η αισθηση της κολοσσιαιας επελασης του καπιταλισμου. Το μοντελο του Μαρξ περιεχει, οσο κανενα αλλο, την αναλυση ενος συστηματος, το οποιο ειχε επεκταθει και ειχε καλυψει το μεγαλυτερο κομματι της Δυτικης Ευρωπης
και της Βορειας Αμερικης την εποχη που ο ιδιος πεθανε, το 1883,
και επεκταθηκε ακομα περισσοτερο ωστε να καλυψει ολοκληρο τον κοσμο κατα τον 20ο αιωνα.

Αλλα δεν ειναι μονο αυτο.
Το μοντελο του δεν αναφεροταν μονο σε ενα αυτοεπεκτεινομενο συστημα, αλλα σε ενα συστημα του οποιου η επεκταση βασιζεται στην αλληλεπιδραση αντιφατικων δυναμεων,
οι οποιες εκφραζονται με την κριση και την πτωτικη πιεση στο ποσοστο κερδους.
Η επεκταση του συτηματος, ταυτοχρονως, οδηγει απο τη μια πλευρα σε μια τεραστια μεγεθυνση των παραγωγικων δυναμεων, δηλαδη της ικανοτητας της ανθρωποτητας να παραγει τους ορους ζωης της.
και απο την αλλη στο μετασχηματισμο τους σε δυναμεις ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ο καπιταλισμος ηταν και ειναι ενα ολοποιητικο (totalising) -μπαινω στον πειρασμο να γραψω "ολοκληρωτικο" (totalitarian)- συστημα, κατα ενα τροπο που κανενας προηγουμενος τροπος παραγωγης δεν υπηρξε, αναγκαζοντας ολοκληρο τον κοσμο να χορευει στους ξεφρενους ρυθμους του ανταγωνισμου και της συσσωρευσης. Οσο ομως προχωρα σε αυτη τη διαδικασια ενσωματωσης,
το συστημα ως συνολο συνεχως αντιδρα πανω στις ξεχωριστες διαδικασιες απο τις οποιες εξαρταται.
Αναγκαζει καθε κεφαλαιο να πιεζει προς τα κατω την τιμη της εργατικης δυναμης στο ελαχιστο οριο που μπορει να διατηρει τους εργατες του να εχουν τη δυνατοτητα και τη θεληση να εργαστουν.
Η συγκρουση των κεφαλαιων αναγκαζει το καθενα απο αυτα να συσσωρευει κατα ενα τροπο που θα παραγει πτωτικη πιεση πανω στα ποσοστα κερδους για ολα τους.
Εμποδιζει το καθενα απο αυτα να ειναι ακινητοποιημενο, ακομα και αν περιστασιακα αντιλαμβανονται την ερημωση που επιφερουν.






Ειναι ενα συστημα που δημιουργει ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για ολους οσους ζουν μεσα σε αυτο,

ενα τρομακτικο υβριδιο μεταξυ ΤΕΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΥΛΑ,
ενα ανθρωπινο δημιουργημα το οποιο ξεφυγε απο τον ελεγχο και επιζει
ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΖΩΟΓΟΝΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ.
Αυτη η κατανοηση του καπιταλισμου διακρινει πρωτιστως και κυριως τη προσεγγιση του Μαρξ απο οποιαδηποτε σχολη του κυριου ρευματος οικονομολογικης σκεψης, ειτε ορθοδοξη ειτε ετεροδοξη
και αυτο σημαινει οτι εμπεριεχει εναν οδηγο για την αναλυση του καπιταλισμου στον αιωνα μας.
Σημαινει επισης οτι για να το κανουμε αυτο, πρεπει να χρησιμοποιησουμε τις εννοιες του Μαρξ
για να προχωρησουμε περα απο αυτον.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ (ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ)






Εγραψα πριν 2 μηνες, στην αναρτηση ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

για ενα κυριακατικο πρωτοσελιδο εφημεριδας, στο οποιο παρουσιαζοταν ως κακος ο Παπακωνσταντινου, οχι επειδη υπεγραψε το Μνημονιο υποδουλωνοντας τη χωρα,
αλλα επειδη πηγαινει στη Νεα Υορκη με το lear jet χρεωνοντας τη χωρα 150.000 ευρω.
Εγραφα οτι ετσι στηνεται η προπαγανδα:

"Το προβλημα με τον Παπακωνσταντινου ΔΕΝ ειναι οτι με τα μετρα που παιρνει, εχει γονατισει την Ελληνικη Οικονομια. Το προβλημα ΔΕΝ ειναι οτι λειτουργει ως εντολοδοχος της Τροικας, της ΕΕ κ της Διεθνους Τοκογλυφιας. Το προβλημα ΔΕΝ ειναι οτι, μετα απο το Πασχα,
το Μνημονιο επικαιροποιειται για πολλοστη φορα κ οι πολιτες θα φορτωθουν με αλλα εικοσιτοσα δις φοροεισπραχτικα κτλ μετρα. Το προβλημα ΔΕΝ ειναι το ΔΝΤ κ η νεοφιλελευθερη χουντα που τρωει τις σαρκες του λαου.
Οχι.
Το προβλημα ειναι...ηθικης ταξης. Το προβλημα ειναι οτι αντι να παει με αεροπλανο της γραμμης, ναυλωσε το τζετ..Ρε κουτα,ο Παπακωνσταντινου ειναι"κακος"  γιατι ζηταει χαιλικια κ παιρνει κ τη γυναικα του μαζι, γιατι δε "συμπασχει"μαζι με τον λαο, γιατι εχει  ψυχρο βλεμμα η γιατι η χωριστρα του γερνει προς τα αριστερα."

Και συμπληρωνα προφητικα (οχι εγω δηλαδη, αλλα η εφημεριδα που απο τοτε μας σερβιρε τη προπαγανδα και σημερα, εντελως ..συμπτωματικα, επεσε μεσα):





"Και η προπαγανδα γινεται ενα masterpiece οταν μας πετανε κ τη νεα ελπιδα για τον λαο, τον δημιουργο του αντισυνταγματικου αρθρου 86 για την υπουργικη ευθυνη, τον Βενιζελο. Μας κλεινει το ματι η εφημεριδα κ μας λεει, κουραγιο Συνελληνες,θα αντικατασταθει ο κακος-ανηθικος Παπακωνσταντινου με τον καλο-ηθικο Βενιζελο. Ενα ατελειωτο παιχνιδι του "καλου" και του "κακου" μπατσου."




Σημερα στη tv ακουσα εναν πρασινο παπαγαλο να λεει οτι ο Παπακωνσταντινου παρουσιαζε σκληρα  μετρα για την Οικονομια, ωστε να μπορει μετα να κανει ...ελιγμους,
ενω τωρα με τον Βενιζελο θα ειναι αλλιως, ισως να μπορει να τα ελαφρυνει καπως.
(Δε τα συγκρατησα ακριβως τα λογια, αυτο ηταν το νοημα τους)
Ειναι δυσκολο να συγκρατησεις τα νευρα σου βλεποντας σημερα τηλεοραση.
Οσο και να εχεις επιβεβαιωθει οτι για να ξημερωσει μια καλυτερη μερα, θα πρεπει ολες σχεδον οι τιβιπερσονες να εξαφανιστουν μαζι με το Καθεστως, και παλι, η αναγουλα παραμενει.






Παντως εχει και λιγο τη πλακα του να βλεπεις ΕΣΤΩ για λιγο το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ να εχει μετατραπει σε ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΛΑΛΑ, ΤΙ ΩΡΑΙΑ, ΤΙ ΚΑΛΑ,

ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΜΙΤΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΖΕΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΡΒΑΝΑΣ.
Ναι, οι Ευρωπαιοι θα μας βοηθησουν!!!
Ναι, κανενα προβλημα με την εκταμιευση της πεμπτης δοσης!!!
Ναι, η Μερκελ "λογικευτηκε", ναι, δεν εκβιαζουν για συναινεση των μεγαλων κομματων γιατι εχουν εμπιστοσυνη στον Γιωργο, ναι, ολος ο κοσμος εχει σκυψει πανω στην Ελληνικη περιπτωση,
θελουν να μας βοηθησουν να τα καταφερουμε, ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ!

Κ ολα αυτα γιατι;
Διοτι ειδαν τα εκατομμυρια που βγηκαν στις πλατειες και χεστηκαν πανω τους.
Διοτι, ο Ελληνας δε μασησε απο τα πρακτορακια του Καθεστωτος.
Σορυ για τον "λαικισμο', σορι που χαλαω τη μιζερια, αλλα ο Ελληνας δε μασησε.
Εστειλε το μηνυμα στα ντοπια καθεστωτικα γουρουνια  και στο εξωτερικο.
Και τα γουρουνια πηραν μια κρυαδα...παλι καλα, γιατι τοσον καιρο, μονο εμεις τρεμαμε.
(Προσθεσε εδω και τα γεγονοτα στην Ισπανια, οπου βουλευτες γευτηκαν για πρωη φορα τη μαγεια του ελικοπτερου)

Ολο αυτο το θεατρο που στηθηκε τις τελευταιες μερες, σε κανει να μη μπορεις ευκολα να συγκρατησεις τα νευρα σου, ερχονται αβιαστα στη σκεψη και στα χειλια εκφρασεις για κλοουν και γελοιους Πρωθυπουργους.
Ομως αυτο, ειναι η μιση αληθεια.
Η υπολοιπη ειναι  εξης: Ο ΓΑΠ, εχοντας απεναντι σχεδον συνολικα τη κοινωνια, και μαζι με τη κοινωνια, ενα αναδυομενο κυμα αμφισβητησης απο τη κοινοβουλευτικη του ομαδα,
επιδοθηκε σε βυζαντινισμους και παρεδωσε μαθηματα τακτικισμου.
Οσο κι αν διαφωνουν πολλοι, ο ανθρωπος ειναι μεγαλος player, μεγας τακτικιστης.
Εξηγουμαι: Το παιχνιδι ειναι χαμενο, ολοι τον μισουν. Ειδε οτι το Μεσοπροθεσμο μπορει και να μην περνουσε. Ομως, το Μεσοπροθεσμο πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να περασει, αυτη ειναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ. Η οποια αποστολη ειναι η Κινεζοποιηση του Δυτικου Κοσμου, ξεκινωντας απο την Ελλαδα, ως Κερκοπορτα και ως πειραματοζωο.
Εχοντας λοιπον σαν αποστολη αυτοκτονιας τη ψηφιση του Μεσοπροθεσμου και σαν δεδομενο το μισος του λαου και την αμφισβητηση καποιων βουλευτων, ισως ικανου αριθμου για να του χαλασει τα σχεδια, ο ΓΑΠ εριξε το βαρος εκει που τον επαιρνε να το ριξει: Στους βουλευτες του.
Ολη αυτη η οπερετα απο την αρχη ΔΕ ΣΤΟΧΕΥΕ τον λαο αυτη τη φορα, αλλα τους βουλευτες του.
Πρωτα μιλαει για παραιτηση απο τη Πρωθυπουργια, για συγκυβερνηση,
οι βουλευτες κ Υπουργοι τρομοκρατουνται,
το Βαθυ Πασοκ δε θελει συνεταιρους στη νομη της εξουσιας.
Επι ωρες φαινεται το τοπιο να αλλαζει, κατι νεο κι αγνωστο ξημερωνει,
ενα ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ για τα πρασινα στελεχη..

Υστερα..η κωλοτουμπα..Ειτε συνεννοημενοι, ειτε οντως απογοητευμενοι, καποιοι βουλευτες παραιτουνται
(ΠΡΟΣΕΧΤΕ:ΔΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΔΡΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΗ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΑΠ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ)

Επιτελους!Βρηκαμε τον "εχθρο" που θα μας συσπειρωσει!
να και οι παπαριες για "Ιουλιανα", να και η συσπειρωση,
δεχομαστε πολεμο απο τον Βενιζελο! Ετσι αναγκαστηκαν οι βουλευτες
(θρασυδειλα ανθρωπακια ετσι κι αλλιως)
να βγουν ενας ενας να στηριξουν τον ΓΑΠ.
Ετσι, ολη αυτη η στηριξη, μαζι με τη ψηφο εμπιστοσυνης που αναγκαστικα θα δωσουν τη Δευτερα,
εχει την εξης συνεπεια: Να τους αναγκασει παραλληλα να ψηφισουν ΚΑΙ το Μεσοπροθεσμο, για να μη φανουν ανακολουθοι.
Ολη μερα χθες παρηλαζαν δηλωνοντας τη στηριξη τους, εχοντας στο νου ΚΑΙ τον Ανασχηματισμο,
εχοντας μια τελευταια ευκαιρια να γινουν Υφυπουργισκοι.
Αν λοιπον καποιος καταψηφισει υστερα απο ολα αυτα το Μεσοπροθεσμο, δε θα φανει ανακολουθος; Πως απο τη μια δινεις ψηφο εμπιστοσυνης κι απο την αλλη θα καταψηφισεις το κομβικοτερο και σπουδαιοτερο νομοσχεδιο;
Απο ενδεχομενος ηρωας ανταρτης, αποδυναμωνεσαι..και παρουσιαζεσαι παλιατσος..

Προσεξτε: Δε λε οτι ο ΓΑΠ εβγαλε λαγους απο το καπελο. Αλλα, δεδομενης της καταστασης, πευχε ο,τι καλυτερο ηταν εφικτο. Δεν αναστρεψε το κλιμα εις βαρος του στον λαο, αυτο ηταν ανεφικτο και ασημαντο. Το σημαντικο εδω ειναι η ψηφιση του Μακροπροθεσμου.
Και προς την επιτευξη αυτου του σκοπου, δημιουργηθηκαν οι καλυτερες δυνατες συνθηκες.

Ταυτοχρονα, ξεσκεπασε και τον Σαμαρα, ο οποιος παρουσιαστηκε κ αυτος ως μελος της "συμμαχιας των προθυμων", εστω για λιγες ωρες. Το μονο που ζητησε ηταν αν μην ειναι Πρωθυπουργος ο ΓΑΠ.
Σιγα τα αβγα, αυτο ελειπε! Ειναι η δεν ειναι επικινδυνος για τη χωρα ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ;
Αν ειναι, πως δεχεσαι να συγκυβερνησεις;
Και, δε κανεις τα παντα για να τον ανατρεψεις, ζητωντας εκλογες;
Αν δε τα θεωρεις επικινδυνα, τοτε παυεις να εχεις λογο υπαρξης σαν Αντιπολιτευση και καθιστασαι αυτοματως συνυπευθυνος για το ξεπουλημα της χωρας και την εξοντωση του λαου.

Να και ο Μπενυ στο Οικονομικων..μεσα σε δυο μηνες το πολυ, θα ειναι το ιδιο λαομισητος με τον  Εντολοδοχο. Παει και ο εσωκομματικος "αντιπαλος"!
Ειναι η δεν ειναι great tactician ο ΓΑΠ;
Δεδομενης της καταστασης, τι καλυτερο μπορουσε να κανει απο το να ακυρωσει μεσα σε μια μερα τους εσωκομματικους του "αντιπαλους" αλλα και τον Σαμαρα;
Ενταξει, προφανως ολα αυτα δεν  τα σκεφτηκε απο μονος του, του τα ειπαν, δασκαλεμενος ειναι απο τους προισταμενους του.
Αλλα και παλι, ο ρολος της Μαριονετας, δεν ειναι απλος. Θυμηθειτε τον Τζωρτζ Μπους..

ΥΓ1 Δε μας απειλουσε απο τις Δημοτικες οτι θα κανει Εκλογες αν δε ψηφιζονταν οι Καμινομπουταρηδες; Απο τοτε εγραφα οτι Εκλογες δε γινονται, γιατι δε μας αφηνει η Τροικα.
Οπου υπαρχει ΔΝΤ, δεν υπαρχουν προωρες Εκλογες.
(Θα ειναι η εσχατη βαλβιδα ασφαλειας του Συστηματος)

ΥΓ2 "ΙΟΥΛΙΑΝΑ" φωναζαν χθες, δειχνοντας ως νεο αποστατη-Εφιαλτη-Μητσοτακη,
τον Βενιζελο..και σημερα ο Βενιζελος ειναι ο ν2 της Κυβερνησης..
Δεν ειναι πιο γλοιωδεις και απο τη πρασινη γλιτσα που εβγαζε το φαντασματακι απο τους GHOSTBUSTERS;(Διχως βεβαια τη χαριτωμενια του;)




ΥΓ3 Τα χουντοκαναλα κατηγορουσαν χθες ολη μερα τον ΓΑΠ οτι χαθηκε ιστορικη ευκαιρια..
Κ αυτο προπαγανδα ειναι, με σκοπο να παρουσιασουν ως ποθουμενο το ..χαμενο:Δηλαδη τη Συγκυβερνηση. Λες και θα αλλαξει κατι στην εξοντωση του λαου αν ερθει ο ...Αβραμοπουλος που χρεωσε την Υγεια με 6 δις ευρω μεσα σε εναμιση χρονο, κατα δηλωση του προκατοχου του Νικητα Κακλαμανη, οτι αυτος παρεδωσε μηδενικο ελλειμμα!Ο Αρης, ο Χατζηδακης και η λοιπη κομπανια.
Μονο χαμενο σεναριο δεν ειναι: Σε μια επομενη φαση οπου η κατασταση θα φτασει στο απροχωρητο για το Συστημα, θα γινει κι αυτο.
Για αυτο μας το παρουσιαζουν ως χαμενη ιστορικη ευκαιρια οι βρωμιαρηδες.
Ετσι ωστε να ερθει, να ενθουσιαστουμε..κοιτα! Τελικα, τα καταφεραν,συνεννοηθηκαν, yeah!!

ΥΓ4 Οποιος ψηφισει το Μεσοπροθεσμο ειναι εχθρος της πατριδας και του λαου.
Κ ετσι θα αντιμετωπιστει.
Ακομα και μεσα στα καπιταλιστικα πλαισια, αυτη ειναι μια ευκαιρια να χαλαρωσουν εστω για λιγο τα δεσμα. Να απαιτησουμε καλυτερους ορους, χαμηλοτερα επιτοκια, χαλαρωση απαιτησεων και φυσικα να ξεχασουν τις ιδιωτικοποιησεις.Βεβαια μη ξεχναμε, οτι και παλι, παρηγορια στον αρρωστο θα ειναι.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Ο ΤΖΟΝ ΧΟΛΜΣ, Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ)






"41 ναυαγοι του ιστιοφορου πλοιου William Brown στοιβαχτηκαν το 1841 σε μια προβληματικη βαρκα που εμπαζε νερα. Την δευτερη μερα, βοηθουσης και της τρικυμιας, η κατασταση εγινε αφορητη: Η το φορτιο της βαρκας θα "ελαφραινε" η θα βουλιαζε απο στιγμη σε στιγμη και θα πνιγοντουσαν ολοι. Τα μελη του πληρωματος που βρισκονταν στη βαρκα (με "αρχηγο" τον ναυτη Holmes ) πεταξαν στη θαλασσα ολους τους ανδρες επιβατες και δυο γυναικες.


"Σηκω πανω Riley" ειπε πομπωδως στο πρωτο θυμα του ο Holmes, πριν το πεταξει, παρα τις απελπισμενες διαμαρτυριες του, μαζι με εναν αλλο ναυτη στη θαλασσα. Στον James Mc Avoy
"εδωσε" πεντε λεπτα για να προσευχηθει. Επροκειτο για μια σειρα απο "εκτελεσεις", δηλαδη δολοφονιες.

Ο επιβατης Frank Askins , πριν τον πεταξουν στη θαλασσα, παρα τη βιαιη αντισταση του,
φωναζε: "Δεν πεφτω!Ξερετε καλα ποσο τραβηξα κουπι απο τη πρωτη στιγμη"!

Υστερα απο τις "εκτελεσεις" των επιβατων, η βαρκα επεπλευσε. Και ενα περαστικο πλοιο εσωσε τους εναπομειναντες ναυαγους, το πληρωμα δηλαδη και τα γυναικοπαιδα, πλην των 2 γυναικων."


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.



Οι αναμφισβητητα ραγδαιες πολιτικες εξελιξεις οφειλονται στον λαο που βγηκε στους δρομους.
Σε αυτους που κατελαβαν τις πλατειες δηλωνοντας την οργη τους για το μελλον που τους κλεψανε.
Σε αυτους που θελουν να καταργησουν τα κομματα, γιατι η απροσμετρητη οργη τους παιρνει παραμαζωμα το συνολο των κοινοβουλευτικων κομματων, ακομα κι εκεινων που δεν εξουσιασαν ποτε.
Διχως τον λαο που βγηκε στους δρομους, δε θα συνεβαινε η παραμικρη πολιτικη εξελιξη.
Επισης, ακουω οτι το αφορολητο παραμενει στις 12.000 ευρω. Και θα υπαρχει ειδικη προβλεψη για ανεργους και συνταξιουχους.
Το αφορολογητο στα ακινητα απο τις 400.000 παει στις 200.000.
Αναστελλονται οι φοροι στο πετρελαιο.

Ολα αυτα ειναι μικρες νικες. Ας μην υποκυψουμε στον επαναστατικο μαξιμαλιστικο οιστρο,
βλεπεις τον πανικο στα προσωπα της γαλαζοπρασινης συμμοριας και των δεκανικιων του Καθεστωτος,
και καταλαβαινεις πως καταλαβαινουν, κι αυτοι κι εμεις, το ιδιο πραγμα: Το μελλον που εκλαπη απο τον λαο, δεν εχει κλαπει οριστικα.
Το ιδιο αντιλαμβανεσαι με την ανακαταληψη της Πλατειας Συνταγματος:Ο λαος δε μασησε, ουτε απο τα πρακτορακια, ουτε απο τους χρησιμους ηλιθιους. Τιποτα δεν ειναι το ιδιο με χθες, θεωρω οτι η επιδραση απο το σοκ της κατα πασα πιθανοτητα προβοκατορικης δρασης στη μαρφιν και τις δολοφονιες, εχει τωρα ξεπεραστει. Το Δογμα του Σοκ πια δε φτανει για να ακινητοποιησει τον λαο.
Ουτε οι κουκουλες, ουτε οι απειλες για τη πεμπτη δοση, ουτε οι Κωνστες-Παπαδημητριου.

Αποδεχομενος λοιπον τις μικρες αυτες νικες, πρεπει να δουμε και τη γενικοτερη εικονα.
Η γενικοτερη εικονα ειναι πως απομενουν παρα πολλες μαχες, αλλωστε το Καθεστως δε θα παραδωσει ετσι ευκολα τα οπλα του.
Υπαρχει κανεις που να πιστευει πως ολα αυτα που ετοιμαζονται δεν ειναι προσχεδιασμενα;
Oλη μερα μαθαιναμε για την επερχομενη κυβερνηση "εθνικης ενοτητας", πριν λιγο ο ΓΑΠ εκανε τη κωλοτουμπα και στο διαγγελμα του, ειπε οτι θα συνεχισει να ειναι Πρωθυπουργος και θα ορκισει αυριο τη νεα κυβερνηση ζητωντας ταυτοχρονα ψηφο εμπιστοσυνης απο τη Βουλη.
Κωλοτουμπας η great tactician;
Ειτε μεγας τακτικιστης ειναι, ειτε του τραβηξαν το αυτι οι προισταμενοι του λεγοντας του να μη παει πουθενα, το αποτελεσμα παραμενει ιδιο: Ο ανθρωπος ειναι επιζημιος για τον τοπο.
Κι αποδεικνυει οτι τα Καθεστωτα δε πεφτουν απο μονα τους..τα Καθεστωτα ανατρεπονται.

Η Κυβερνηση "εθνικης ενοτητας" ισως ειναι ενα χαρτι που καηκε προωρα,
ισως και να φυλασσεται για το μελλον διοτι σε αυτη τη φαση, ο λαος εχει ξυπνησει και δεν υπηρχε περιπτωση να καταπραυνθει η οργη του με πολιτικα ανεκδοτα τυπου Μαρκεζινη, Παπαδημου η Δημα.
Πιστευω κι ευχομαι να ειναι ηδη καμμενο απο τον λαο και το Καθεστωτικο χαρτι της Σαμαρικης ΝΔ, αλλα ακομα κι αν υποθεσουμε οτι ο λαος πανω στην απελπισια του στραφει προς τη ΝΔ,
ειναι βεβαιο πως η κυβερνηση ΝΔ δε θα μπορεσει να σταθει πανω απο λιγους μηνες, αλλωστε τους ιδιους τοκογλυφους θα υπηρετησει και τα ιδια αδιεξοδα θα παρουσιαστουν.

Ο,τι και να προβλεψεις σε αυτη τη συγκυρια, ειναι σχεδον βεβαιο οτι οι εξελιξεις θα σε διαψευσουν,
το παιχνιδι που παιζεται το γνωριζουν μονο οι δρωντες, ο ικανοτερος πολιτικος αναλυτης δυσκολα θα βγαλει ακρη.
Ολα ειναι πιθανα, απο αλλεπαλληλες συνταγματικες εκτροπες μεχρι προβοκατσιες και χαος στους δρομους.
(Αλλα οι προβοκατσιες δε πρεπει να φοβιζουν κανεναν, αλλωστε θα ηταν πολυ αφελες να περιμενουμε κατι διαφορετικο, ειπαμε, τα Καθεστωτα ανατρεπονται, δε πεφτουν απο μονα τους)

Μια προσωρινη βαλβιδα ασφαλειας για το Συστημα θα ειναι οι εκλογες, αλλα η εκτονωση κι εδω δε θα κρατησει πανω απο λιγους μηνες. Ποιος θα μαζεψει τον λαο απ'τους δρομους διχως να διαολοστειλει τα μνημονια και τις τροικες; Ποιος θα φανει για να φερει καποιο νεο παραμυθι;
Ολη αυτη η απογνωση και οργη στεκονται ασπιδες προστασιας μας απο τα παραμυθια: Πια δε πιστευουμε τα παραμυθια, η να το θεσω καλυτερα, τα παλια παραμυθια δε πιανουν οταν η τσεπη ειναι αδεια.



Για αυτο, ας αφησουμε τα παραμυθια κι ας πιασουμε τις αληθειες. Και η πικρη αληθεια ειναι πως ειμαστε επιβατες ση βαρκα του Holmes, μια βαρκα που μπαζει νερα και καποιοι απο εμας πρεπει να πεταχτουμε στη θαλασσα γιατι δε μας χωραει. Καποιοι απο εμας εχουν ηδη πεταχτει, οι υπολοιποι περιμενουμε τη σειρα μας να εκτελεστουμε απο το πληρωμα, που κανει κουμαντο στη βαρκα.
Το πληρωμα ειναι η ντοπια πλουτοκρατια, οι διεθνεις τοκογλυφοι, οι εντολοδοχοι τους στη κυβερνηση,
και η συμμαχια των προθυμων τους. Ειναι αυτοι που θελουν να μας σκοτωσουν για να μη πνιγουν οι ιδιοι, σωζωντας παραλληλα τους εκλεκτους τους.
Ειναι αληθεια οτι το πληρωμα ως τωρα ειναι αυτο που κουμανταρει τη βαρκα,
ειναι αληθεια οτι αν τους πεταξουμε στη θαλασσα, πιθανον να ριξουμε τη βαρκα στα βραχια γιατι ειμαστε αμαθοι απο κουμανταρισμα.
Ειναι αληθεια οτι θελει αρετη και τολμη η ελευθερια, ειναι αληθεια οτι αν δεν αντισταθουμε,
οι μισοι απο εμας θα χρειαστει να πεθανουν για να ζησουν εξαθλιωμενοι οι υπολοιποι
(Καποιοι βεβαια θα ζουν μια χαρα, τα κομματοσκυλα και οι προνομιουχοι, το πληρωμα της πλουτοκρατιας και λοιποι εκλεκτοι)

Χονδροκομμενος+ υπεραπλουστευμενος κι αυτος ο παραλληλισμος μου, διχως βαθεια αναλυση της καταστασης, αλλα ετσι πιστευω οτι εχουν τα πραγματα. Πρεπει να τους ριξουμε στη θαλασσα γιατι αλλιως, ενας ενας, θα πεφτουμε εμεις. Για να ακριβολογω, θα μας ριχνουν.
Μπορει να ειμαστε απογοητευμενοι απο τα κομματα της Αριστερας, μπορει να σταθηκαν ανικανα να ανακοψουν τη νεοφιλελευθερη επελαση, ομως νομιζω οτι οι ευθυνες για αυτο βαραινουν ολους μας.
Αλλωστε , ειχαμε προειδοποιηθει, απλα ειχαμε κλειστα τα αυτια μας.
Κασσανδρες ηταν  κι επιβεβαιωθηκαν, αλλωστε η Κασσανδρα, σε αντιθεση απο οτι οι περισσοτεροι νομιζουν, μια χαρα το προεβλεπε το μελλον, ο λαος ηταν αυτος που δεν ηθελε να την ακουει.
Μπορει λοιπον να μη γουσταρουμε τα κομματα, αλλα τα κομματα εκφραζουν ιδεες και ειναι οι ιδεες αυτες που μπορουμε και πρεπει να βασιστουμε πανω τους, για να μαθουμε να κουμανταρουμε τη βαρκα.
Και αυτες οι ιδεες, ανεξαρτητως του αν ασπαζεσαι τον κομμουνισμο η οχι, αποκρυσταλλωνονται πια με γεωμετρικη ταχυτητα στα μυαλα των περισσοτερων: Εξοδο απο το Ευρω, την ΕΕ, απο τον ελεγχο των αγορων και της Διεθνους Τοκογλυφιας, εθνικοποιηση τραπεζων, ανακατανομη του πλουτου, περιορισμο -αν οχι καταργηση- των οικονομικων ανισοτητων, κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης,
δημευση της περιουσιας των απατεωνων πολιτικων και στροφη προς μια εθνικη πολιτικη.
Κι οταν λεω εθνικη πολιτικη, εννοω να καταναλωνουμε οσα παραγουμε, αναδιαρθρωνοντας τη παραγωγικη μας βαση προς την επαρκεια και τη καλυψη των εθνικων αναγκων, μειωνοντας την εξαρτηση, απο τη διατροφικη μεχρι οποιουδηποτε αλλου ειδους εξαρτηση, απο το εξωτερικο.
Αυτονοητο ειναι εδω οτι ο πλουτος της Εκκλησιας ανηκει στον λαο, για αυτο και πρεπει να δημευτει κι αυτος, οπως φυσικα και η περιουσια των λοιπων πλουτοκρατων και απατεωνων.

Κανεις δεν εγγυαται οτι θα αποφευχθει η καταστροφη, ακομα κι αν γινουν ολα αυτα.
Αλλα και παλι, αξιζει να τους ριξουμε στη θαλασσα.
Να γινουμε η Νεμεσις τους.
Δε πρεπει να παραμεινει ατιμωρητη η Υβρις τους.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΤΕΡΟ ΛΕΥΚΟ

Δεν ειχα βρεθει εκει με τη θεληση μου. Θυμαμαι οτι περπατουσα μεσα στο δασος και ξαφνικα συνειδητοποιησα οτι ειχα χαθει..Θυμαμαι οτι με τραβηξαν οι ψαλμωδιες και οι παραξενοι θορυβοι,
αλλα δε μπορω να θυμηθω περισσοτερα, ουτε τι δουλεια ειχα σε αυτο το δασος, ουτε εκεινους που ειχαμε ερθει εδω μαζι.
Κρυμμενος μεσα στις φυλλωσιες, παρακολουθουσα μια Λιτανεια. Δε ξερω πως αλλιως να  χαρακτηρισω αυτο που εβλεπα. Ντυμενοι ομοιομορφα με λευκες κελεμπιες, δεκα με 15 φιγουρες ειχαν σχηματισει εναν κυκλο. Και βαδιζαν στη νοητη διαμετρο αυτου του κυκλου,
βημα αργο κι ασταματητο,
ψελνοντας η μουρμουριζοντας ακαταλαβιστικα.
(Διαισθανθηκα πως η αγωνια μου θα ηταν ακομα μεγαλυτερη αν καταλαβαινα τη γλωσσα τους)
Ηταν ντυμενοι στα λευκα, αλλα αποτελουσε το δαιμονικοτερο Λευκο που ειχα δει ποτε.
Ενα αρρωστο λευκο, που θαρρεις οτι φωσφοριζε, στελνοντας θλιβερα μηνυματα στο φεγγαρι
(Η μπορει  να ηταν εκεινο που αντανακλουσε τη θλιψη του φεγγαριου)

Σταδιακα, φλογες δυναμωναν απο κρυμμενους βωμους.
Και δε θα μου προξενουσε το θεαμα αυτο την ιδια αγωνια, αν δεν ειχα δει κι ακουσει καθαρα
το κλαμα ενος μωρου.
Ημουν σε μια υπερυψωμενη τοποθεσια κι εβλεπα καθαρα μεσα σε αυτο το ξεφωτο.
Μια σκουροχρωμη κουνια στη μεση αυτου του λευκου κυκλου
κι ενα μωρο να κλαιει. Οχι πολυ εντονα, ουτε σπαρακτικα,
κλαμα απαλο,σα να ακουγεται απο πολυ μακρυα,
ομως το οτι ηταν απαλο, καθολου δε μειωνε τη φρικη.
Γιατι βρισκοταν αυτο το μωρο εκει, στη μεση του κυκλου; Στη μεση του πουθενα;
Απο ποια Μητερα το αρπαξαν; Κι αν δεν απηχθη, τι ειδους Μητερα μπορεσε να προσφερει
το μωρο της σε αυτους;

Οι λευκες κελεμπιες σταματησαν να περπατανε, και σχεδον με στρατιωτικο ρυθμο, εστρεψαν
το βλεμμα ταυτοχρονα στο κεντρο αυτου του κυκλου...
....εστρεψαν το βλεμμα τους στο βρεφος.
Εμειναν ακινητοι..ναζι συνοδοι στο Αουσβιτς, επικινδυνοι παραφρονες που μπορεσαν να συνεννοηθουν για να φτιαξουν μιαν Αιρεση..Ηταν σιγουρα Αιρεση γιατι ηταν σιγουρο οτι ολοι αυτοι πιστευαν σε ιδιο Θεο..και τη συνεχεια αυτης της σκεψης δε θελω να τη κανω.

Επειτα κινηθηκαν ολοι μαζι προς το βρεφος, το οποι, σα να τους καταλαβε,
αρχισε να κλαιει εντονοτερα.
Δε θα ντραπω εδω να το πω: Η πρωτη μου σκεψη ηταν να τρεξω τοσο δυνατα ωστε να παρουν φωτια τα ποδια μου, να φυγω απο αυτο το αποκοσμο ξεφωτο, εγκαταλειποντας το βρεφος στο ελεος αυτων των τερατων.
(Πιστεψτε με, ηταν μια απο τις φορες που δεν αξιζει στη δειλια περιφρονηση, αλλα κατανοηση)

Ειχα δει τοσους εφιαλτες στη ζωη μου μα δε περιμενα ποτε οτι θα βιωσω τον φρικτοτερο απο αυτους ζωντανο. Δεν ηξερα εκεινη τη στιγμη οτι ο εφιαλτης μου δεν ειχε καν φτασει στο αποκορυφωμα του
.
Σκεφτομενος το παιδι που δεν εχω, δεν αντεξα τελικα να αφησω ανυπερασπιστο το βρεφος.
Μαζεψα ολον τον φοβο μου και τον εκανα ορμη. Μαζεψα τον εφιαλτη αυτον πλαι στη ζωη που ειχε μολις γεννηθει και τον συρρικνωσα τοσο πολυ ωστε να μη του επιτρεψω να μολυνει αλλο ετουτη τη νυχτα.
Ετρεξα σπαζοντας τον ανιερο κυκλο και κατευθυνθηκα προς το μωρο. Οι λευκες κελεμπιες
ηταν θολες στα ματια μου, δεν ειχα χρονο, ουτε ηταν η στιγμη καταλληλη ωστε να ζυγισω τις αντιδρασεις τους.
Ομως, στα κλασματα δευτερολεπτου που μεσολαβησαν μεχρι να φτασω στο βρεφος, αντιληφθηκα
οτι παρεμεναν ακινητες, λες και δεν αιφνιδιαστηκαν καθολου απο την εισβολη μου..

...λες και με περιμεναν.

Το φεγγαρι ελαμψε ακομα δαιμονικοτερα οταν πηρα στα χερια μου το βρεφος,
το φεγγαρι, οι λευκες κελεμπιες
ισως ολα μαζι, ισως δε ξερω τιποτα τωρα,
ισως ηταν μια παγιδα απο την αρχη,
ισως η μονη περιπτωση να κρατησω τα λογικα μου ειναι να πεισω τον εαυτο μου οτι αυτο που ειδα εκεινο το βραδυ, δεν ηταν παρα ενας εφιαλτης,
ισως και παλι, δε μπορω να αποφυγω την επελαυνουσα καταρρευση διοτι, ακομα κι αν ηταν ετσι,
τι σοι αρρωστο μυαλο επλασε αυτες τις εικονες;

Ισως δε θα ξεχασω ποτε τι συνεβη τη στιγμη που κρατησα στα χερια μου το μωρο,
ισως δε θα ξεχασω ποτε οτι σταματησε αποτομα να κλαιει,
ισως δε θα ξεχασω ποτε τον τροπο που με κοιταξε λες και δεν ηταν μωρο,
(λες και δεν ηταν νυχτα...λες και δεν ηταν κοσμος),
ισως ακομα και να μπορουσα να κρατησω τα λογικα μου, αν αυτη η σκηνη, το ονειρο η πραγματικοτητα,
εληγε εκει
και δεν εβλεπα ποτε το χαμογελο αυτου του πλασματος, χαμογελο πονηρο, χαμογελο απεριγραπτο,
χαμογελο που τρυπωνε μες στη ψυχη και σου θυμιζε οτι, οσα θαυματα κι αν κατορθωσει ο Ανθρωπος, οσα Μυστηρια κι να εξηγησει, οσους γριφους και να διαλευκανει,
ποτε του δε θα μπορεσει να ξεφυγει απο ενα καταραμενο δασος που βρεθηκε ξαφνικα στον δρομο του, απο ενα καταραμενο δασος που ισως να επιλεγει καποιους απο την αρχη της ζωης τους
και τους καλει εδω,

ενα καταραμενο δασος,
καποιες καταραμενες  φιγουρες..

κ ενα πλασμα..που το χαμογελο του με εκανε απο τοτε να προσμενω τον θανατο
μηπως και λυτρωθω.