Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

50 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ (ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ)

Aναγκαζομαι να σπασω σε αλλα 2 κομματια τη τελευταια 12αδα των ερμηνειων,κ αυτο για λογους χωρητικοτητας,μου βγηκαν εν τελει παρα πολλα αυτα που ηθελα να γραψω!Επισης,η σειρα τωρα θα ειναι αντιστροφη,απο τελος προς αρχη δηλαδη

12)ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ   στο    GOODFELLAS
http://www.imdb.com/title/tt0099685/

Oι περισσοτεροι θεωρουν το ΝΟΝΟ(1,2) ως τη καλυτερη μαφιοζο-γκανγκστερικη ταινια ολων των εποχων.Η δευτερη(αν υποθεσουμε οτι εχουν δικιο οι πολλοι),ειναι αυτη εδω.Η "απαντηση" του Σκορτσεζε στον Κοπολα.Κι ενας Ντε Νιρο,που εκεινα τα χρονια εδινε τη μια απιστευτη ερμηνεια μετα την αλλη,Νομιζω οτι τοτε τις παιρναμε αυτες τις ερμηνειες ως κατι δεδομενο.Τωρα,που τετοιες επιβλητικες ερμηνειες τις μετραμε με το σταγονομετρο,τωρα λοιπον ειναι που αναγνωριζουμε την αξια τους...τι να λεμε τωρα...ποιος να συγκριθει μαζι του σε ποσοτητα απιστευτων ερμηνειων...

11)ΤΖΑΚ ΝΙΚΟΛΣΟΝ     στο    THE SHINING
http://www.imdb.com/title/tt0081505/

Γουσταρω να βλεπω ερμηνειες ηθοποιων που "τρελαινονται" Γουσταρω να βλεπω στα προσωπα τους τη τρελα που κλιμακωνεται και ξεσπαει.Και ιδου,ο πρωτος διδαξας...ιδου το πρωτοτυπο,το αρχετυπο "σχιζοφρενικης" ερμηνειας..Βλεποντας τη Λαμψη υστερα απο χρονια,η ερμηνεια του Νικολσον ισως για καποιους να ειναι ξεπερασμενη..ισως καποιος κακοπροαιρετος πει  "ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΒΓΑ.ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ,ΑΠΛΩΣ ΓΚΡΙΜΑΤΣΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΤΟΝ ΒΟΗΘΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟ"
Δε χρειαζεται απαντηση στο κυριο κακοπροαιρετο.
Αρκει αν του θυμησουμε τη στιγμη,λιγο πριν την οριστικη καταρρευση,που προσπαθει ο Νικολσον να καθησυχασει τον γιο του οτι ολα ειναι καλα..Ας θυμηθει την ανατριχιλα κ το δεος εκεινης της στιγμης

10)ΑΝΤΟΝΥ ΧΟΠΚΙΝΣ   στο   SILENCE OF THE LAMBS
http://www.imdb.com/title/tt0102926/

Αλλη μια ερμηνεια-Αρχετυπο.Σκεφτειτε τι επιδραση ειχε αυτος ο τυπος στη παγκοσμια κινηματογραφικη ποπ κουλτουρα,οταν εγινε της μοδας ο Κακος να ειναι υπερβολικα ευφυης κ να παγιδευει συνεχως τον Καλο.Τι να λεμε τωρα,ο Χοπκινς μας πλασαρε ως ηρωα μια εξωπραγματικη,100% μη ρεαλιστικη φιγουρα,εναν Καννιβαλο-Ψυχιατρο που λατρευει τη Τεχνη κ την Οπερα.Και τι εκανε τοσο πειστικα,που εγινε μοδα.Ενας αποκοσμος αταβιστικος εφιαλτης,το Κακο με πρωτοφανη οχι μονο ωμοτητα αλλα και σαγηνη

9)ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΕΗΤΖ   στο   LEAVING LAS VEGAS
http://www.imdb.com/title/tt0113627/

Γραφω για τον Μπενισιο Ντελ Τορο στο πρωτο μερος του αφιερωματος,οτι ειναι σχεδον αδυνατον να παιξεις τοσο πειστικα τον καμμενο,διχως εσυ ο ιδιος,να εισαι λιγο.Αλλα ενας μεγαλος ηθοποιος σα το Ντελ Τορο,το μπορεσε.
Ο Κεητζ δεν ειναι μεγαλος ηθοποιος.Ετσι,αυτη εδω η ερμηνεια μετατραπηκε αναγκαστικα σε ερμηνεια ζωης-ψυχης,για να μπορεσει να πραγματοποιηθει..Βγαλμενα απο τον πυρηνα της υπαρξης του..Κ ο,τι ειναι γνησια ξεριζωμενο απο τα σωθικα του οποιουδηποτε (ακομα κ του αταλανατου) ,εχει τη δυνατοτητα να ξεριζωσει τα δικα σου.
Πιστευω οτι ο εγκεφαλος του Κεητζ ειναι τοσο καμμενος απτις καταχρησεις,που αν σπασεις αυγα στο κεφαλι του,σε ενα δεκαλεπτο θα ειναι ετοιμα για σερβιρισμα.Για αυτο εδω δινει κ ρεσιταλ-οχι τοσο-ερμηνειας,ενος αλκοολικου που αποφασιζει να πεθανει.
Μια ερμηνεια ορισμος της νατουραλιστικης.Ο Κεητζ υποφερει,ποναει,δε μπορει να λυτρωθειμδε θελει να λυτρωθει,το μονο που μετραει πια για αυτον ειναι ο αυτοσκοπος του προορισμου του.
Κ αν στο LEAVING LAS VEGAS ,οδηγηθηκε στον προσωπικο του θανατο,
στη πραγματικη ζωη,υστερα απο αυτη τη sui generis ερμηνεια,οδηγηθηκε στον κινηματογραφικο του θανατο.
Για να 'αναστηθει",με εναν ρολο -ω τι απιστευτη συμπτωση!-που υποδυεται παλι τον καμμενο,στη ταινιαρα του Χερτσογκ,περσυ.

8)ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΝΟΡΤΟΝ   στο   FIGHT CLUB
http://www.imdb.com/title/tt0137523/

O φιλος W ,εκανε το εξης σχολιο για την ερμηνεια του Νορτον στην 25th hour
"Είναι ρόλος περιόδου ωριμότητας, με ελαφριά δόση θλίψης, μελαγχολίας, ειρωνικά δε είναι σαν να προαναγγέλει την "κάθοδο" του Νόρτον σε επιλογές."
Πολυ ευστοχο σχολιο.Μαλλον αυτη ειναι κ η καλυτερη ερμηνεια του Νορτον,αν οχι η καλυτερη,σιγουρα η ωριμοτερη.
Ομως,προηγουμενως,περιεγραψα το βιτσιο μου,να βλεπω δηλαδη στο γυαλι ηθοποιους να τρελαινονται.Και σε αυτη τη ταινια,ο Νορτον δε τρελαινεται απλως.Αλλα διχαζεται.Δημιουργει ενα νεο κοσμο με τα ανθρωπινα σκουπιδια του παλιου.
Αλλα δε θα περιγραψω εδω τη καλυτερη ταινια ολων των εποχων(Θελει ξεχωριστη αναρτηση)
Εδω υπαρχει μονο ο Νορτον.Και το ματι του που γυαλιζει.Αυτη η γυαλαδα,που τον εκανε star απο το priimal fear.
Aντικειμενικα;Μαλλον ακομα κ στο american history x,ηταν καλυτερος.
Υποκειμενικα;Μαλλον την αδικηαα,επρεπε να τη βαλω στη πρωτη θεση.


7)ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ    στο   THE GODFATHER
http://www.imdb.com/title/tt0068646/

Εδω δεν εχω να πω πολλα..Για μενα,τα godfather δε συγκαταλεγονται ουτε στις 100 αγαπημενες ταινιες.Ναι,το ξερω οτι αυτο ειναι ιεροσυλια.Μου αρεσουν μεν αρκετα αλλα ποτε δε ξετρελαθηκα μαζι τους.Ομως,οσο ιεροσυλος κ αν ειμαι,δε θα μπορουσα να κρατησω εκτος δεκαδας αυτον εδω τον ρολο..Αυτος κ αν εγινε ινδαλμα της κινηματογραφικης ποπ κουλτουρας..Αναγνωρισιμης μεν κ κατανοητης...αλλα σπουδαιας
(Αν σας φαινεται η τελευταια προταση λιγο παραξενη,θα καταλαβετε  μετα που το παω)

6)ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΗ ΛΙΟΥΙΣ   στο   THERE WILL BE BLOOD
http://www.imdb.com/title/tt0469494/
Υπαρχουν ταινιες οπου η τεραστια ερμηνεια του κεντρικου ηθοποιου επισκιαζει την ιδια τη ταινια,προφανως εξαιτιας κ οχι αναλογης στιβαρης σκηνιθεσιας (Βλεπε ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ κ Αλ Πατσινο)...Υπαρχουν ταινιες,οπου η σκηνοθεσια καποιου υπερταλαντουχου Σκορτσεζε η Τριερ,επισκιαζει τους κεντρικους ηθοποιους,οσο καλοι κ αν ειναι(βλεπε SHUTTER ISLAND η ANTICHRIST)
Kαι υπαρχουν ταινιες οπου,ενω η σκηνοθεσια ειναι κατι παραπανω απο υποδειγματικη,με τη πλοκη να κλιμακωνεται σα να παρακολουθεις ορχηστρα να εκτελει την Πεμπτη του Μπετοβεν..
εκει λοιπον βλέπεις εναν τυπο να ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ στην οθονη οπως μονο αυτος μπορει
ενα βλεμμα που δε μπορεις να το καταταξεις με τους γνωριμους μανιχαιστικους ορους του νου σου.
Στις ερμηνεις "bigger than life"  "beyond good and evil"..τουτος εδω ο out of this world ηθοποιος,ερχεται δευτερος  (συντομα ο πρωτος)

5) ΓΚΑΡΥ ΟΛΝΤΜΑΝ   στο   DRACULA
http://www.imdb.com/title/tt0103874/
 Ηξερες τον Μπελα Λουγκοζι.Τον Βινσεντ Πραις.Τον Κριστοφερ Λη..Και ξαφνικα ερχεται ο Ολντμαν να σου ανατρεψει τα παντα κ να σου καταδειξει το ανθρωπινο προσωπο του Κτηνους
(Μολονοτι βεβαια το Κτηνος,μπορει ακομα να σε τρομαξει μεχρι θανατου)
Για πολλους φανταζομαι οτι μια ερμηνεια του Δρακουλα δεν εχει θεση στη πρωτη πενταδα.Το γεγονος ομψς οτι ο Ολντμαν καταφερε να κανει ρεαλιστικο κ σαρκινο εναν ακρως fiction ηρωα
(απειρως δυσκολοτερη αποστολη κ απο αυτη του Χοπκινς)
,για αυτο κ μονο αξιζει τη θεση.Και μη ξεχναμε οτι αυτη εδω η ταινια ειναι το τριτο συγκλονιστικοτερο love story ολων των εποχων,υστερα απο το fountain κ το 3ιron
(Για να καταλαβετε σε τι ξενερωτη εποχη ζουμε,σκεφτειτε οτι το κινηματογραφικο αναλογο του DRACULA ειναι το twilight!)

20 σχόλια:

  1. ΟΛΕΣ εξαιρετικές ερμηνείες (αν και διαφωνώ με την σειρά που τις έχεις:p), αλλά με σκότωσες με το:

    "Για μενα,τα godfather δε συγκαταλεγονται ουτε στις 100 αγαπημενες ταινιες.Ναι,το ξερω οτι αυτο ειναι ιεροσυλια.Μου αρεσουν μεν αρκετα αλλα ποτε δε ξετρελαθηκα μαζι τους."...!!! :(

    Για μένα οι 2 πρώτες ταινίες είναι οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών!!! Πολύ με στεναχώρησες ρε Celin!!! Καλύτερα να μου έμπηγες ένα μαχαίρι στην καρδιά παρά αυτό... :( (είπα να γίνω λίγο μελοδραματικός:p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γκάρυ Όλντμαν είναι ο τρίτος αγαπημένος μου ηθοποιός και δε φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι που τον βλέπω τόσο ψηλά!Όλες οι ερμηνείες που αναφέρεις είναι καταπληκτικές!(Το there will be blood δεν το έχω δει αλλά το φαντάζομαι DDL είναι αυτός!)Άλλες 4 έμειναν...για πότε το κόβεις.Πλέον είμαι σίγουρος ότι νούμερο 1 θα έχεις τον κύριο Travis Bickle.Απορώ για τον Depp που θα βάλεις!Και στεναχωριέμαι γιατί όλα δείχνουν πως δε θα έχεις Heath Ledger...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. bauer,οχι ρε φιλε,μη με στεναχωρεις,βλεπεις οτι δεν αμφισβητησα τηνν αξια τους!και πως θα μπορουσα αλλωστε;!συμπαθα με,ειναι λιγο περιεργο το γουστο μου!Μες στη πρωτη πενταδα-δεκαδα των καλυτερων ολων των εποχων ειναι για καθε νορμαλ σινεφιλ!Εγω ειμαι λιγο αλλοκοτος1Αλλα βλεπεις,οτι τον τιμησα τον Μπραντο,εβδομο τον εχω...
    (αν θες,πες κ τη σειρα τη δικη σου,ετσι για να κανουμε κουβεντα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου firefist aris!o γκαρυ ολντμαν ειναι πολυ μεγαλη κινηματογραφικη λατρεια!Αν με ρωταγες πριν λιγα χρονια τον αγαπημενο σου ηθοποιο,μαλλον αυτον θα ελεγα!leon,immortal beloved,romeo's bleeding,5th element,sid and nancy,scarlet letter....ακομα κ στο air force one μου αρεσε!
    Να το δεις το there will be blood,κ να μη σου αρεσει η ταινια,ειναι βεβαιο οτι θα σου αρεσει πολυ ο Λιουις,κενταει ο τυπος!

    Οσον αφορα τα υπολοιπα,δε θα σας πρηξω αλλο..αυριο κιολας θα αναρτησω τη τελευταια 4αδα..εχω γραψει παρα πολλα για τη καθε ερμηνεια χωριστα,για αυτο κ δεν την ολοκληρωσα τη λιστα σημερα,θα εβγαινε γιγαντιαια η αναρτηση..
    περιμενε κ θα λυθουν ολες ο αποριες σου!!!

    Αν θες,πες κ τους 2 ακομα πιο αγαπημενους ηθοποιους σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. celin, τζαρμους και δή γκοστ ντογκ μακράν. δεν είδα αν το έβαλες προηγουμένως,
    και μετά λουί ντε φυνές για να ξεχάσουμε τα χάλια μας και την κατήφεια που έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.
    καλό βράδυ,
    λ.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λ.κ,η ερμηνεια του Γουιτακερ στο ghost dog,ειναι εκπληκτικη!Οχι,δε την εβαλα πουθενα,αλλα αυτο δε λεει κατι,αλλωστε ειναι πολλες δεκαδες οι αγαπημενες μου ερμηνειες που δε συμπεριεληφθησαν!

    Οσον αφορα το κινηματογραφικο φαρμακο για τη κατηφεια,αν εσυ εχεις τον Ντε Φινες,εγω εχω τη σειρα friends κ τον Γουιλ Φερελ.
    Δε ξερω αν σου αρεσει το καμμενο Αμερικανικο χιουμορ!Εγω καθε φορα που βλεπω τη φατσα του συγκεκριμενου ηθοποιου,πεθαινω στο γελιο..πιο πολυ γελαω με αυτον παρα με τον Καρει η τον Μπεν Στιλερ!
    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xD :)) :p

    Βεβαίως και θα πω και την δική μου σειρά (από τον καλύτερο-για μένα-προς τον ""χειρότερο""):

    1. Brando
    2. Hopkins
    3. Nicholson (με δυσκολία δεν τον έβαλα 2ο)
    4. D.D. Lewis
    5. De Niro (είχε 2ο ρόλο στην συγκεκριμένη ταινία)
    6. Norton
    7. Cage
    8. Oldman

    ΥΓ: Στην επόμενη ανάρτηση θα σου πω και την προσωπική μου 10άδα με τις πιο αγαπημένες μου ερμηνείες όλων των εποχών (βέβαια τις έχω όλες στο αφιέρωμά μου με τους 10 αγαπημένους μου ηθοποιούς:p).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nαι,αυριο θα την αναρτησω τη τελικη 4αδα να ξεμπερδευουμε!Στο αφιερωμα σου,αν θυμαμαι καλα,ειχα σχολιασει κ εγω η οχι;γραψε ενα λινκ να μπω να το δω!η αν θες,τα γραφεις ολα μαζι αυριο.
    Καημενε βρυκολακα,τελευταιο σε εβαλε ο Μπαουερ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε,οι δύο πρώτοι είναι οι κλασσικοί!Robert DeNiro και Al Pacino με λίγο παραπάνω αδυναμία στον πρώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστα και ο Whitaker ειναι κορυφη στη συγκεκριμενη ταινια, ομως που ειναι και καποιοι MH Αμερικανοι, οπως οι: Βruno Ganz,(the Downfall, Der Himmel über Berlin), Ralph Fiennes,(Schindler's List´,the English Patient,The End of the Affair,Constant Gardener)Javier Bardem (No country for the old men,Vicky,Cristina Barcelona)
    τον πολυ καλο Δανο ηθοποιο Mads Mikkelsen..
    Oμως οπως ειπες κι εσυ, φιλε celin,δεν ειναι ευκολο να φτιαχνει κανεις τετοιες λιστες, υπαρχουν τοσοι πολλοι καλοι ηθοποιοι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου και συχαρητήρια για το μπλογκ σου!
    Ωραία μέχρι στιγμής η λίστα ανυπομονώ να δω το τοπ4!

    η δική μου δεκάδα είναι η εξής:

    1. Πατσίνο (Άρωμα Γυναίκας)
    2. Μπράντο (Νονός)
    3. Ντέι Λούις (Συμμορίες Νέας Υόρκης)
    4. Μπράντο (Λεωφορείο ο Πόθος)
    5. Πατσίνο (Dog Day Afternoon)
    6. Νίκολσον (φωλιά κούκου)
    7. Νόρτον (Fight Club)
    8. Σον Πεν (i am sam)
    9. ντε νίρο (κάποτε στην Αμερική)
    10. javier bardem (no country for old men)

    και μία off competition
    marcello mastroianni (8 1/2)

    Για γυναίκες ηθοποιούς θα φτιάξεις αφιέρωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενδιαφέρουσα λίστα! Πάντως ο Γκάρι ¨Ολντμαν για μένα στο Sid and Nancy έκανε την καλύτερη ερμηνεία του και όχι στο Δράκουλα. Και ο ¨Εντουαρντ Νόρτον όπως είπες ίσως στο American History X ήταν πιο εντυπωσιακός αλλά εμένα με εντυπωσίασε περισσότερο απ'όλα στο δικαστικό δράμα Primal Fear, αυτή το snap μεταξύ του "καλού παιδιού" και του παρανοϊκού δολοφόνου μόνο αυτός το πέτυχε σε τέτοιο βαθμό από τους ηθοποιούς της γενιάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου elva!οχι μονο δεν ειναι ευκολη η καθε λιστα αλλα ειναι κ καταδικασμενη σε αποτυχια!Η λ.κ μου θυμησε τον Γουιτακερ του ghost dog,εσυ τωρα μου θυμησες ενα σωρο καλες ερμηνειες
    (πχ τον Μικαελσεν στο ΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ,μια Δανεζικη αντιπολεμικη περιπετεια,συμφωνω απολυτως μαζι σου για την αξια αυτου του ηθοποιου!Ακομα κ στη ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ μου αρεσε!)
    Αυτο που κανετε παντως ειναι κ αυτο που θελω,δηλαση να βλεπω εδω και τις δικες σας αγαπημενες ερμηνειες!!

    ΥΓ Παντως τον Μπαρντεμ δε τον ξεχασα!Τον εχω στο πρωτο μερος του αφιερωματος,στο mar adentro,που ηταν συγκλονιστικος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλως ηλθες eskli!Με κανεις πολυ χαρουμενο με τα καλα σου λογια,κ ακομα περισσοτερο που εγραψες και τη δικια σου δεκαδα,
    οπως ελεγα στη φιλη elva παραπανω,αυτο ειναι ενα απο τα πραγματα που ηθελα,
    περα δηλαδη απο συμφωνιες η διαφωνιες επι της δικης μου λιστας,να δω κ τις λιστες των φιλων σχολιαστων!

    Απο τη δικια σου τωρα,
    2,3,5,6,7 ειναι κ στη δικια μου λιστα,οποτε καταλαβαινεις ποσο συμφωνουμε.
    Μου θυμησες τον εκπληκτικο Ντε Νιρο στο once upon a time in america..δεν ειμαι βεβαιος για την απουσια του εδω...ο μονος λογος που δεν εβαλα ΚΑΙ τη συγκεκριμενη ερμηνεια,ειναι για να μη γεμισω τη λιστα με δικες του ερμηνειες..τι να πρωτοβαλεις απο Ντε Νιρο,γιατι στο jackie brown,παλι εκπληκτικος δεν ειναι;;!
    Και οι υπολοιπες ερμηνειες σου μου αρεσουν παρα πολυ,οπως φυσικα ο Μαστρογιαννι στο 8 1/2,
    παρεμπιπτοντως συγκαταλεγεται στις αγαπημενες μου ταινιες το 8 1/2 και απορω που δεν εχω δει καμια αλλη του Φελινι.

    Οσον αφορα τις γυναικες ηθοποιους,
    μαλλον τις εχω αδικησει,ε;υπαρχουν στη λιστα γυναικες ηθοποιοι,αν διαβασεις τα προηγουμενα μερη του αφιερωματος,θα βρεις τη Κιντμαν στο others,τη Γουωτσον,τη Γουαιζ,τη Κιντμαν παλι στο dogville,την Ιζαμπελ Υπερ,τη Πορτμαν.
    Αλλα και παλι,λιγες μου φαινονται τωρα.
    Επρεπε να βαλω κ την Αν Χαθαγουει στο rachel getting married..κ αλλες φυσικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλως ηλθες Ευρυτερε!
    χαιρομαι που βρισκεις τη λιστα ενδιαφερουσα!
    Ειναι πολλες οι σουπερ ερμηνειες του Γκαρυ Ολντμαν,εννοειται οτι στο sid/nancy ηταν εξαιρετικος,οπως κ η ταινια ηταν εξαιρετικη.

    Κ αν διαβασεις το πρωτο μερος του αφιερωματος
    (3 αναρτησεις παρακατω!)
    θα δεις φυσικα κ την ερμηνεια του Νορτον στο primal fear,στις 50 αγαπημενες ερμηνειες,αυτη η ταινια αποτελεσε τη γεννηση του καλυτερου ηθοποιου εκεινης της γενιας,
    για μενα ειναι ο διαδοχος του Ντε Νιρο
    (αν κ τελευταια,οι ερμηνειες του δεν ειναι εξισου συγκλονιστικες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Polu endiaferon to post kai dinei arketi trofi gia suzitisi! Apo oti vlepw exeis mia periergi sxesi misous - agapis me ton jack nicholson afou parolo pou ton exeis sumperilavei 3 fores stin lista sou ton exeis polu xamila! me apokorufoma oti ton exeis sto no 37 gia tin fwlia tou koukou!!!
    To kserw oti einai upokeimeniki i lista sou kai dekto alla den mporw na katalavw giati i ermineia tou De niro sto taxitzi thewreitai apo olous mia apo tis kaluteres erminies ever kai tha einai sto 5 sou ( sto diko sou kai olou tou kosmou mallon) alla apousiazei o Nicholson???
    Kai gia na sunexisw ligo to paralirima me ton "Taxi Driver" twra pou pira fora, PRAGMATIKA den antexw allo kathe fora pou koitazetai kapoios se kathrepti na mimitai ton De Niro.

    Kapoioi alloi pou nomizw oti xwragan sti lista sou: Kevin Spacey, Tim Robbins , ο Jim Carrey sto "Man on the moon", "eternal sunshine of a spotless mind", kai o Ulrich Mühe sto "the lives of others"

    P.s. Den eida kanena mauro ithopoio stin lista sou isws xwrage o morgan freeman, etsi gia na min se poun ratsisti!!!

    P.s Elpizw sto top 4 na einai mesa o Will Ferrell!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ψηλε δεν εχεις κ αδικο,δεν αντεχεται πια να ακους το are you talking to me?!!
    Aλλα μη κατηγορεις το Ντε Νιρο για αυτο!
    Καλα τα λες γενικοτερα,δεν εχει κ μεγαλη διαφορα ο Τζακ της Φωλιας του Κουκου με το Τραβις Μπηκλ,τον αδικησα μου φαινεται.
    Φυσικα κ ειχαν θεση ο Ρομπινς στο mystic river,ο απιστευτος Καρει,κυριως στο man of the moon.
    Γελιο θα ειχε επισης να ακουγα καμια κατηγορια για ρατσισμο..πλακα πλακα ομως,οντως δεν εχω κανεναν τωρα που το κοιταξα.
    Ο Γουιτακερ και ο Φρημαν του seven ειχαν σιγουρα θεση..οπως κ ο Ντενζελ Ουασιγκτον,τουλαχιστον στο american gangster...τι να πρωτοβαλω ρε γαμωτο;;!!δε χωρουσαν ολοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά στο σχόλιο :)

    Ο Νόρτον του FC είναι όλες οι απογοητεύσεις, οι νευρώσεις και τα όνειρα της γενιάς που αποχαιρετούσε τον αιώνα και τη χιλιετία, μια ερμηνεία υπέροχη που λέει πολλά...

    Κι εδώ πολύ απλά θα πω ότι το νούμερο 11 αυτής της λίστας είναι το νούμερο 1 για εμένα. Ερμηνεία-μελέτη του ανδρικού ψυχισμού γενικότερα. Όσοι την έχουν αποκαλέσει over the top ας καθήσουν να υμνούν την Μπούλοκ στο BLIND SIDE. Ποτέ ίσως δεν υπήρξε ανάλογη ισορροπία απόλυτης τρέλας κι απόλυτα "συγκρατημένης" παρουσίας (απλά θυμηθείτε το πρώτο μισό του φιλμ) παρά σε αυτόν τον ρόλο του Νίκολσον. Τώρα ότι κι αν πω για την ταινία θα είναι λίγο...

    Εδώ να πω ότι τον Κέητζ τον θεωρώ αδικημένο (όλοι πέφτουν να τον φάνε για τις πατατάρες στις οποίες παίζει τελευταία-όχι αδίκως, αλλά επίσης ξεχνάνε τι απίστευτος που ήταν όταν μας πρωτοσυστήθηκε) και στο συγκεκριμένο φιλμ έδωσε ρεσιτάλ. Αλλά και στο BAD LIEUTENANT το φετινό επικός-"what are these f"ckin' iguanas doin'at my table?"!

    Ε τώρα τι να πω για τον Μπράντο; Λες και δεν τα έχουν πει 10.000 άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. W sυμφωνω με αυτα που λες,πιστεψε με καμια σημασια δεν εχει αν εγω κατατασσω ενδεκατη την ερμηνεια που θεωρεις πρωτη,κ αυτο γιατι σχεδον κ οι 50 ερμηνειες εδω ειναι πανω κατω στο ιδιο επιπεδο για μενα κ τις λατρευω το ιδιο(ισως τη πρωτη εικοσαδα -περιπου-ελαχιστα παραπανω απτις υπολοιπες 30)

    Τα ιδια πιστευουμε κ για τον Κεητζ.Να σημειωσω εδω μια ερμηνεια του των τελευταιων ετων που αδικησα,
    δεν ηταν κακος στο lord of war.Kαλος ηταν και μου αρεσε.
    Οπως κ στο knowing του Προγιας.
    Ειναι κυριως ζητημα σκηνοθετη
    (παντως στο bangong dangerous,σχεδον τον λυπηθηκα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή