Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

AMERICAN PSYCHO...ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΡΙΚΗΣ

Στην ταινια AMERICAN PSYCHO   o Kριστιαν Μπεηλ ειναι ενας investmen banking executive,ενας γιαπης,ο οποιος τη βρισκει με το να σκοτωνει ανθρωπους.Επιφανειακα,ειναι ενας πετυχημενος επενδυτης,ενα αστερι της wall street,γυμναζεται μανιωδως,ντυνεται με τη τελευταια λεξη της μοδας,διχως να μπορει κανεις να ανιχνευσει τις αδυναμιες του στην ατρωτη εικονα που προβαλλει προς τα εξω.
Μεσα του ομως,δεν ειναι παρα ενα αδειο κελυφος,μια καπιταλιστικη συνεπεια εξωθημενη στα ακρα.
Ενας ψυχοπαθης-θυμα του ματεριαλισμου,θυμα της περιρρεουσας ατμοσφαιρας,θυμα της εποχης του.
Σκοτωνει γιατι αυτο ειναι το μοναδικο πραγμα που μπορει να τον συγκινησει και να τον κανει να νιωσει ζωντανος




Λιγα λογια για τις ψυχοπαθητικες προσωπικοτητες,απο το βιβλιο της Νανσυ ΜακΟυιλιαμς,ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ,μτφρ:Αντωνια Καραμπετσου
"Τα ατομα με προσωπικοτητα της οποιας η δομη διακρινεται απο αντικοινωνικα χαρακτηριστικα κατατασσονται,σε διαγνωστικο επιπεδο,σε ενα ευρυ φασμα ψυχοπαθειας που περιλαμβανει περιπτωσεις ακραια ψυχωτικων,αποδιοργανωμενων,παρορμητικων και σαδιστικων ατομων εως περιπτωσεις ευπρεπων ατομων που διακρινονται για τους εκλεπτυσμενους τροπους τους και την κοινωνικη τους επιρροη.
Παραδειγμα της πρωτης κατηγοριας αποτελει ο Richard Chase,ο οποιος δολοφονουσε,διαμελιζε και επινε το αιμα των θυματων του.εχοντας την παραληρητικη ιδεα οτι το δικο του αιμα ειχε δηλητηριαστει και οτι για να επιβιωσει,χρειαζεται το αιμα των αλλων"

"...η διαγνωση της ψυχοπαθειας αναφερεται στη βασικη αποτυχια ενος ατομου να δημιουργησει συναισθηματικους δεσμους με τους συνανθρωπους του....."

"Οσον αφορα τα βασικα συναισθηματα που βιωνουν τα κοινωνιοπαθη ατομα,αυτα ειναι δυσκολο να προσδιοριστουν εξαιτιας της ανικανοτητας τους να εκφρασουν λεκτικα τα συναισθηματα τους.Τα ατομα αυτα προτιμουν τη δραση απο τη συζητηση...στις περιπτωσεις που βιωνουν καποιο συγκεκριμενο συναισθημα,αυτο ειναι παραφορη οργη η μανιακη ευθυμια.."

"Η αναγκη να ασκουν τη δυναμη τους στο περιβαλλον τους ειναι κυριαρχη και θετει σε δευτερευουσα θεση ολους τους αλλους στοχους αυτων των ατομων"




Σας θυμιζουν κατι ολα αυτα;
act now think later,,το καπιταλιστικο προταγμα ενος Κοσμου σε κινηση που προτιμα τη δραση απο τη συζητηση,
δε χωρα συζητηση,
οι βασικες επιλογες της κοινωνιας εχουν τεθει απο τους κυριαρχους,δεν υπαρχει τιποτα να συζητησουμε,πρεπει μονο να δρασουμε.
Να δρασουμε περικοπτοντας τους μισθους,να δρασουμε ιδιωτικοποιωντας τα παντα και παραχωρωντας τη δημοσια σφαιρα σε Ιδιωτες-Πολυεθνικες-Καρχαριες,
να δρασουμε στερωντας απτους πολλους το δικαιωμα της ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης,της εργασιας,της αξιοπρεπειας,
ενας κοσμος σε κινηση,σε διεργασιες που λαμβανουν χωρα μακρυα απο εμας,σε υπερεθνικους οργανισμους,
να δρασουμε διχως συναισθημα,ανικανοι να δημιουργησουμε συναισθηματικους δεσμους με τους συνανθρωπους μας,
ολοι αυτοι που αποφασιζουν για εμας αντι για εμας,γραφοντας στα αρχ@δια τους τους πολιτες που εξουσιαζουν,μιλωντας για αυτους λες και ειναι νουμερα,η ανεργια λενε θα παει στο 15% λες κ ειναι ενα απλο στατιστικο μεγεθος,

η ανεργια ρε AMERICAN PSYCHO δεν ειναι ενα απλο στατιστικο μεγεθος.Ειναι ανθρωπινες ιστοριες τραγικες,που χωνεις κατω απο το χαλι,οπως η γατα που κρυβει τα περιττωματα της,
τις χωνεις στο χαλι αφαιρωντας τους την ανθρωπινη διασταση,για να μη φρικαρουν οι υπολοιποι,
οι υπολοιποι που ακομα ζουν αξιοπρεπως,και δε θελουν να χαλανε τη ζαχαρενια τους με ιστοριες φρικης και πονου.

Δε νομιζω οτι κανεις πια μπορει να το αρνηθει:ζουμε σε κοινωνιες οπου παγκοσμιως εξουσιαζονται απο AMERICAN PSYCHOS.Οπως ο κουστουμαρισμενος ηρωας στη ταινια αυτη,οπου αδυνατει να νιωσει το παραμικρο,να χτισει συναισθηματικους δεσμους με τους συνανθρωπους του,
αδυνατει να τους δει ως ανθρωπινα οντα,παρα μονο ως μεσα χειραγωγησης και απολαυσης του,
εκει οπου ο λογος που τους σκοτωνει δεν ειναι καν επειδη τους μισει,αλλα τους σκοτωνει οπως ενα παιδι καταστρεφει τη κουκλα του,για να περασει την ωρα του,με παιδικη αφελεια κ δαιμονικη αθωοτητα,
ετσι κ οι πολιτες αυτου του κοσμου δεν ειναι παρα κουκλες-μαριονετες στα χερια των Παιδιων-Ψυχοπαθων-Ισχυρων αυτου του πλανητη,

οι οποιοι καλλιστα μπορει να εχουν τη μορφη ενος Ομπαμα,ενος Πουτιν,μπορει να ειναι αθλητικοι,να γυμναζονται συχνα,να μη ξερουν τιποτα αλλο παρα την υγιεινη διατροφη,να ειναι ολη την ωρα σε κινηση,να παιρνουν το αεροπλανο και να ταξιδευουν απο χωρα σε χωρα στη προσπαθεια τους ταχα μου να λυσουν τα προβληματα της πατριδας τους,
μπορει να ειναι με το χαμογελο στα χειλη,γλυκομιλητοι,ψυχραιμοι κ ευγενικοι,
"ευπρεπη ατομα που διακρινονται για τους εκλεπτυσμενους τροπους τους και την κοινωνικη τους επιρροη."

αλλα ολο αυτο δεν ειναι παρα ενα προσωπειο.Κατω απο το οποιο κρυβεται η παντελης απουσια συναισθηματος και ενδιαφεροντος για τους αλλους,η νιτσεικη απεχθεια για τη συμπονοια κ τον οικτο,
AMERICAN PSYCHOS,ταυτισμενοι μονο με τα συμφεροντα των διεθνων τοκογλυφων που υπηρετουν,ψυχροι σα γιαπηδες,αρπαχτικα σα τιγρεις και υπουλοι σα τα τσακαλια.

Ο Αmerican psycho της ταινιας δολοφονει ανθρωπους για να αντλησει ευχαριστηση,
οι american psychos που εξουσιαζουν τις χωρες της Δυσης κ οχι μονο,δολοφονουνε τις χωρες τους.
Οχι μονο επειδη ετσι προσταζουν τα αφεντικα τους,οι διεθνεις τοκογλυφοι.Αλλα ισως ειναι κ ο μοναδικος τροπος με τον οποιο μπορουν ακομα να αντλησουν ευχαριστηση.



Περα απο αυτους ομως,ριξτε ας πουμε μια ματια κ στους οικονομικους αναλυτες,οταν μιλανε για τα οικονομικα μεγεθη της Ελλαδας και τις "αναγκαιες διαρθρωτικες προσαρμογες"
Προσωπα κερινα,γυαλινα...αδεια.Ψυχωτικοι που σχεδον εχουν πειστει για το απανθρωπο παραμυθακι που πουλανε.

21 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Καταπληκτική η ανάρτηση! Food for thought που λένε και στο χωριό μου.
    Σε πρόσθεσα στην λίστα ιστολογίων μου και θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν ανταπέδιδες. Να ΄σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις κλασικές πλέον ταινίες. Εννοείται ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ψυχοπαθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη χρονια να εχεις Ακη!
    Τhanks!Ok,θα σε προσθεσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. gr,τους βλεπεις να μιλανε στα καναλια κ καταλαβαινεις οτι καποιοι απο αυτους,εκτος απο παπαγαλακια,ειναι και ψυχικα διαταραγμενοι.
    Και φυσικα το κειμενο δεν αφιερωνεται τοσο στα παπαγαλακια..οσο στις Κυβερνησεις και στην Εξουσια.Παντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς που υπάρχεις.
    Καλή χρονιά (;) χρόνια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΕΛΙΝ ΣΑΡΩΣΕΣ ΠΑΛΙ!!

    ΜΠΡΑΒΟ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε η φιλη των 9.37,ευτυχως που υπαρχουμε και θα εξακολουθησουμε να υπαρχουμε,και οπως λενε και οι Κατσιμιχαιοι στη ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΗ,"κ για το πεισμα σας,γουρουνια θα αντεχω"
    Καλη χρονια,ψηλα το κεφαλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Θερσιτη!Σε ευχαριστω,θελω να γραψω και για τον Χρυσοχοιδη σημερα,που οι συνωμοσιολογοι τον λενε ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,
    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=240148
    Μα καλα,δε ντρεπονται λιγο;Σε λιγο θα τους πουνε και δωσιλογους!!Ποιους;τους πατριωταρους!Αυτους που εχουν πρωτο μελημα την εργατια και τους μικρομεσαιους!
    Ελεος πια με την αντιπασοκικη προπαγανδα,μαλλον θα ανεβασω κατι αργοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΑΑΑΑΑ....Λωλοι ειναι λοιπον...
    Τωωωρα εξηγουνται ολα...
    Τωωωρα καταλαβα....
    Πες το βρε παιδι μου...
    Να παρουμε μια εισαγγελικη εντολη...να τους κλεισουμε....
    Και οσους τους ψηφιζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΛΕΙΝΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΧΩΡΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ ΑΘΩΟΥΣ ΚΙ ΕΝΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ.

    ΕΚΕΙ Ο ΗΡΩΑΣ - ΦΟΝΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ.

    ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΡΑ;
    ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΟΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΥΠΕΡΗΡΩΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ PAX ΑΜΕΡΙCANA ΣΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.

    ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ.

    ΠΡΩΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΩΤΑΜΕ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ.

    ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΖΙΗΜΣ ΜΠΟΝΤ ΡΑΜΠΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΕΙΔΙΚΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ LIVE AND LET DIE ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ.

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΑΝΡΩΠΟΥ.

    ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ;

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΝΟΜΙΜΙ ΑΜΥΝΑ;
    ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ.

    ΚΤΗΝΗ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟ 91 ΕΙΧΑΝΕ ΠΟΛΛΑ Π[ΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΙΜΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαχαιρη,πιστευω ακραδαντα οτι καποιοι απο αυτους ειναι ψυχωτικοι.Δες ας πουμε το βλεμμα του Υπουργου που κανονιζει τα οικονομικα μας.

    Σκεψου τους ναζιστες που καθαριζαν τους Εβραιους,τους τσιγγανους και οποιους αλλους εμπαιναν στον δρομο τους.Το να τους πεις τρελους,ειναι σα να τους αθωωνεις για τα εγκληματα τους,που ηταν προμελετημενα κ εκτελεσμενα με χειρουργικη ακριβεια.

    Απο την αλλη ομως,τι ειναι αυτος που ψηνει Εβραιους στο Αουσβιτς;Δεν ειναι ενα ψυχωτικο αιμοβορο Τερας;

    Ε,κατι τετοιο ειναι κ αυτοι.

    Οικονομικοι ναζιστες,οσο κ αν ειναι αδοκιμος ο ορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θερσιτη,περασαν χρονια μεχρι να καταλαβω τι σκουπιδι ηταν αυτος ο Τζεημς Μποντ.Επομενως,συμφωνω με ολα αυτα που λες,πλην ενος!Το πρωτο ραμπο ηταν και γαμω τις ταινιες!Καταρχας ηταν αντι-πολεμικο και εκραζε αγριως την Αμερικη!
    Αλλα μετα,ενταξει,το γαμησε το θεμα..

    Μη ξεχναμε ομως και σκηνοθετες οπως ο Κοπολα,που γυρισε το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ,κατακεραυνωνοντας την Αμερικανικη επεμβαση στο Βιετναμ,
    ΟΛιβερ Στοουν και Πλατουν,

    γενικα,οι Αμερικανοι ειναι υπευθυνοι για τον φασισμο και πολλους εκατονταδες χιλιαδες νεκρους τα τελευταια 20 χρονια,
    αλλα υπαρχει κ μια Αμερικη που αντιστεκεται,
    ισως να μην αντιστεκεται αποτελεσματικα,
    αλλα το προσπαθει.

    Παντως συμφωνω απολυτως για το Χολυγουντ,το οποιο κατα το 90% ειναι μεσο προπαγανδας και χειραγωγησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. XAXA

    OXI ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΠΟ 1.

    ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ.

    ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΜΩΣ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

    Ο ΡΑΜΠΟ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ.
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΜΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΤΑΙΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ.

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    ΧΑΧΑ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σωστα,εχεις δικιο,το ξεχασα αυτο στη προσπαθεια μου να δικαιολογησω τις πρωτες μου κινηματογραφικες αναμνησεις,
    δυστυχως ακομα και στη πρωτη ταινια,ο πολεμος στο Βιετναμ ψιλοδικαιολογειται
    (ισως μονο λιγο εμμεσως κατακρινεται,γιατι ο Ραμπο παρουσιαζεται και λιγο ψυχικα διαταραγμενος,απο οσα επαθε στον πολεμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Celin,

    εξαιρετικός όπως πάντα ή μάλλον αιρετικός όπως πάντα. Και γω εδώ προσπαθώ να κατανοήσω τη συμπεριφορά των Greek psycho που μας κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. celin, θα σου συνιστούσα να ψάξεις την blasé προσωπικότητα που περιγράφεται στο έργο του G. Simmel και κατ'επέκταση πως την επαναχρησιμοποίησε ο Manfredo Tafuri για να συζητήσει τη θέση του ανθρώπου στις μητροπόλεις. Οι συλλογισμοί σας είναι παράλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε ευχαριστω Πειρατη,το να σε πουνε αιρετικο σημερα,ειναι ο μεγαλυτερος επαινος!

    Και εδω american psychos ειναι!Μαντεψε που ειναι αφιερωμενο εμμεσα το κειμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. slave to the page,
    δεν ηξερα κανεναν απο αυτους και τους εψαξα στο γκουγκλ.Για τον Ταφουρι,δε καταλαβα και πολα πλην του οτι ηταν αρχιτεκτονας που την εψαξε και στο θεωρητικο πεδιο,
    αλλα τον Σιμελ τον γουσταρα παρα πολυ!Εννοειται οτι οπου βρω,θα αγορασω βιβλιο του,
    διαβασα ενα αποσπασμα μιας κριτικης και ενθουσιαστηκα,γιατι οντως διεκρινα καποια κοινα σημεια με τη προσπαθεια μου

    "Άλλοτε κλασικά και άλλοτε απροσδόκητα, τα αντικείμενα των μελετών του -η κοινωνική διαφοροποίηση, η ομάδα, η μητρόπολη, η "κοινωνική τοπογραφία", η μόδα, το χρήμα, η πορνεία, η ερωτοτροπία κ.ά., ανάμεσα στα οποία πορεύεται ως "ξένος" και ως "πλάνης"-, αντανακλούν τόσο τις αλλοτριωτικές διαδικασίες της αστεακής ζωής όσο και τις ελευθεριακές δυνατότητες που αυτή αποδεσμεύει. Αναδεικνύοντας έτσι κάτι από την τραγικότητα μιας βαθιά αντινομικής εποχής, η διαλεκτική του Ζίμμελ μετατρέπει τις φαινομενικά αποσπασματικές στιγμές της σε γόνιμους μικρόκοσμους, απ' όπου εκμαιεύει το καθολικό νόημα της ζωής. Ο ίδιος άλλωστε μας καλεί να αντιμετωπίζουμε "όχι μόνο κάθε άνθρωπο αλλά και κάθε πράγμα σαν να ήταν σκοπός αφ' εαυτού, που θα συνέτεινε σε μια συμπαντική ηθική".


    Μη παρερμηνευτω,δε συγκρινομαι μαζι του,ο ανθρωπος ηταν ενας διανοουμενος που εγραφε βιβλια,εγω αρθρακια γραφω σε μπλογκς,
    απλα διαισθανομαι οτι θα εμπνευστω πολυ απο αυτον αν ασχοληθω μαζι του,
    γιατι οντως οι συλλογισμοι ειναι ηδη παραλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. θα σου έστελνα ένα Pdf με αυτό που είχα υπόψην μου όμως δεν βλέπω μαιλ. ετοιμάζω ανάρτηση όμως που θα κοιτάξει περιληπτικά και συνθετικά αυτά που σου ανέφερα στο πρώτο σχόλιό μου. ίσως σε βοηθήσουν. και μια υποσημείωση. είμαι κάθετα εναντίων του να βάζουμε τους άλλους στα βάραθρα και εμείς να κοιτάμε από κάτω. αν ισχύει αυτό, τότε ισχύει πως το μυαλό σου είναι συγκρίσιμο με οποιουδήποτε άλλου ανεξαιρέτως ταυτότητας, ειδικότητας κτλ. αυτά προς το παρόν, θα τα ξαναπούμε σύντομα. SLT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. slt,θα περιμενω την αναρτηση σου.Ναι,δεν εχω το email δημοσιο,αλλα ετσι κ αλλιως,δυσκολευομαι να διαβασω σε pdf,
    συμφωνω και για τα βαραθρα,απλα προσπαθω να ειμαι σεμνος,ειδικα στον διαδικτυακο διαλογο,εξω με φιλους ειμαι το αλαζονικο καθαρμα που πραγματικα ειμαι:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή