Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΥΣ, ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΑΓΩΝΕΣΑΙ Κ ΕΣΥ (Ο ΝΙΚ ΚΕΗΒ, Η ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΤΙΓΡΕΙΣ)



 Οταν δειπνεις με τους καννιβαλους, αργα η γρηγορα, θα φαγωθεις κ εσυ.


Διαβαζω
ΕΔΩ
τις δηλωσεις του Φινλανδου επιτροπου Oλι Ρεν
«Η συναίνεση των κομμάτων και η έγκριση του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι στόχοι και οι πολιτικές του, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει περαιτέρω το ελληνικό πρόγραμμα».
«Αφού η πολιτική συναίνεση επιτεύχθηκε στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, γιατί όχι και στην Ελλάδα; Δεν πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, αλλά για εθνικό πεπρωμένο και για ένα ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Eπίτροπος.

O Φινλανδός επίτροπος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας «να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και να υιοθετήσουν τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος» με στόχο την ανάκαμψη της χώρας, την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα. "


     Τη "συναινεση" δεν τη ζητανε απλως, αλλα δηλωνουν οτι θα την επιβαλλουν. Αν ο Σαμαρας δε δεσμευτει οτι οι "μεταρρυθμισεις" θα συνεχιστουν ακομα κ αν η ΝΔ βρεθει στην εξουσια, λενε πως πεμπτη δοση απο το δανειο, δε βλεπουμε.
Συναινεση που επιβαλλεται βεβαια απο τον "αντισυμβαλλομενο" στο ετερο μερος, δε λεγεται συναινεση.
Λεγεται εκβιασμος. Νταβατζιλικι. Μαφιοζιλικι.

"Πρωτοφανης και ωμη επεμβαση στο εσωτερικο πολιτικο γιγνεσθαι"
το χαρακτηριζουν δημοσιογραφοι αλλα και πολιτικοι. Λιγοι, ειναι η αληθεια. Οι περισσοτεροι κανουν τη παπια και λενε μισολογα. Ομως αυτοι που δειχνουν να εκπλησσονται απο ολα αυτα, ειναι και αυτοι που μας κοροιδευουν περισσοτερο. Αυτοι οι πολιτικοι (η παπαγαλοι) που δειχνουν αγανακτισμενοι διοτι δε περιμεναν αυτη τον εκβιασμο, αυτοι που φριττουν και οδυρονται,
αυτοι ειναι και οι χειροτεροι: Διοτι ειναι ειτε ανικανοι/αχρηστοι, ειτε ειναι επαγγελματιες ψευτες.
Διοτι, αυτη η "πρωτοφανης επεμβαση στα εσωτερικα μια χωρας"
δεν ειναι καθολου πρωτοφανης. Ειναι κατι που εχει ξανασυμβει.
Κ αν εγω, που δεν ειμαι δημοσιογραφος, ουτε πολιτικος, ουτε εχω καποιου ειδους "ενημερωση from the inside", το γνωριζα αυτο που θα γινει απο περσυ,
τοτε οσοι δειχνουν να πεφτουν απο τα συννεφα, δε δικαιολογουνται να πεσουν απο τα συννεφα.
ΑΝΙΚΑΝΟΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΕΥΤΕΣ;

Κ απο που τα γνωριζα εγω; Απο κει που τα εχουν μαθει και δεκαδες χιλιαδες συμπολιτες μου.
Απο το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, της Κλαιν.

Ενα αποσπασμα για τη καταρρευση των "Ασιατικων Τιγρεων" και τη "βοηθεια" που εσπευσαν να προσφερουν οι καπιταλοβρυκολακες.

"Οταν το ΔΝΤ απογυμνωσε τις "ασιατικες τιγρεις" απο τις μεχρι τοτε συνηθειες και τροπους τους, ηταν πλεον ετοιμες να αναγεννηθουν συμφωνα με τα προτυπα της Σχολης του Σικαγο: ιδιωτικοποιηση των βασικων υπηρεσιων, ανεξαρτητοποιηση των κεντρικων τραπεζων, "ευελιξια" στην εργασια, μειωση των κοινωνικων δαπανων και, φυσικα, απολυτη απελευθερωση του εμποριου. Βασει των συμφωνιων που υπογραφτηκαν, η Ταιλανδη επρεπε να επιτρεψει σε ξενους να αποκτησουν μεγαλυτερα μεριδια στις τραπεζες, η Ινδονησια επρεπε να τερματισει τις επιδοτησεις για τα τροφιμα και η Νοτια Κορεα επρεπε να καταργησει τους νομους που προστατευαν τους εργαζομενους απο τις μαζικες απολυσεις. Το ΔΝΤ εθεσε συγκεκριμενους στοχους για τις απολυσεις στη Νοτι Κορεα: προκειμενου να χορηγηθει το δανειο, ο τραπεζικος τομεας της χωρας επρεπε να απολυσει το 50% των τραπεζουπαλληλων( ποσοστο που αργοτερα μειωθηκε στο 30% ) Αυτου του ειδους οι απαιτησεις ειχαν καθοριστικη σημασια για πολλες Δυτικες πολυεθνικες εταιρειες που ηθελαν εγγυησεις οτι θα μπορουσαν να μειωσουν το μεγεθος των ασιατικων εταιρειων τις οποιες ετοιμαζονταν να αγορασουν.
Το τειχος του Βερολινου του Πινιερα ειχε αρχισει να πεφτει.

Θα ηταν αδιανοητο να ληφθουν παρομοια μετρα ενα ετος πριν το ξεσπασμα της κρισης,
οταν τα συνδικατα της Νοτιας Κορεας βρισκονταν στο απογειο της ανατγωνιστικοτητας τους
-ειχαν υποδεχτει μια προταση νομου που υπονομευε την ασφαλεια των εργαζομενων με την πιο μεγαλη και ριζοσπαστικη σειρα απεργιων στην ιστορια της Νοτιας Κορεας.
Ομως οι κανονες του παιχνιδιου ειχαν αλλαξει εξαιτιας της κρισης. Οι επιπτωσεις της οικονομικης καταρρευσης ηταν τοσο ολεθριες, ωστε οι κυβερνησεις βρηκαν την καταλληλη δικαιολογια
(οπως ειχε συμβει σε αναλογες κρισεις απο τη Βολιβια μεχρι τη Ρωσια) για να επιβαλλουν προσωρινα αυταρχικους τροπους διακυβερνησης. Δε διηρκεσαν πολυ, μονο οσο ηταν αναγκαιο για να εφαρμοστουν οι επιταγες του ΔΝΤ.

Για παραδειγμα, το προγραμμα της θεραπειας σοκ στη Ταυλανδη δε συζητηθηκε στην Εθνοσυνελεσυη, αλλα επιβληθηκε με 4 διαταγματα εκτακτης αναγκης
(ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;)
"Δυστυχως, εχουμε χασει την αυτονομια μας, τη δυνατοτητα να καθοριζουμε τη μακροικονομικη πολιτικη μας" παραδεχτηκε ο αναπληρωτης πρωθυπουργος της χωρας Σουπατσαι Πανιτσπακτι
(που αργοτερα θα ανταμειβοταν για τη συνεργατικη σταση του διοριζομενος επικεφαλης του ΠΟΕ)
(Εδω ο δικος μας ο Τζωρτζ, λετε να τη κανει κ αυτος οταν παραδωσει τη χωρα;)

Στη Νοτια Κορεα η υπονομευση της δημοκρατιας απο το ΔΝΤ υπηρξε πολυ πιο απροκαλυπτη.
Το τελος των διαπραγματευσεων με το Ταμειο συνεπιπτε με τις προγραμματισμενες προεδρικες εκλογες, ενω τα προεκλογικα προγραμματα δυο απο τους υποψηφιους ηταν αντιθετα προς τις πολιτικες του ΔΝΤ. Σε μια ασυνηθιστα ανοιχτη παρεμβαση στις πολιτικες διαδιακασιες ενος ανεξαρτητου εθνους, το ΔΝΤ ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αποδεσμευσει τα χρηματα μεχρι οι τεσσερις κυριοτεροι υποψηφιοι να δεσμευτουν οτι, αν νικουσαν, θα ακολουθουσαν τους νεους κανονες.
Χαρη σε αυτο τον εκβιασμο, το ΔΝΤ θριαμβευσε: Και οι τεσσερις υποψηφιοι δηλωσαν γραπτως οτι θα υποστηριζαν τα μετρα του. Ποτε μεχρι τοτε η βασικη επιδιωξη της Σχολης του Σικαγο να προστατευσει τα ζητηματα της οικονομιας απο τις δημοκρατικες διαδικασιες, δεν ηταν τοσο σαφης:
Ειπαν στους Νοτιοκορεατες οτι μπορουσαν να ψηφισουν,
ομως η ψηφος τους δε θα ειχε καμια σημασια για τη διαχειριση και την οργανωση της οικονομιας
(Η μερα που υπογραφτηκε η συμφωνια ανακηρυχτηκε αμεσως "Ημερα εθνικης ταπεινωσης" της Κορεας)

Αυτα γραφει η Κλαιν.
Εφοσον λοιπον ολα αυτα, οι τακτικες του ΔΝΤ δηλαδη, ηταν γνωστες εδω και ενα χρονο στους τοσους ανθρωπους που απλως διαβασαν ενα βιβλιο, πως ηταν δυνατο να μην ηταν γνωστα σε αυτους που αποφασιζουν τις τυχες αυτου του τοπου, στα κομματα δηλαδη Εξουσιας
και στους παπαγαλους τους;
Φυσικα και η ερωτηση ειναι ρητορικη. Απλα εγραψα τα παραπανω αφιερωμενα στα χαιβανια που πιστευουν οτι οι κυβερνωντες "παγιδευτηκαν" απο το ΔΝΤ και τη Τροικα.
Οταν υπογραφεις συμφωνια με το Διαβολο, μη σκουζεις μετα οταν βλεπεις πως αυτα που κερδιζεις δεν ειναι τιποτα σε συγκριση με τη ψυχη σου που χανεις.
Ο υπηρετης της διεθνους Τοκογλυφιας και μελος της συμμαχιας των προθυμων Καρατζαφερης
μιλαει για επιβεβλημενες απολυσεις στο Δημοσιο γιατι δε χρειαζομαστε παραπανω απο 150.000
Η Κυβερνηση πλεον μιλαει ανοιχτα για απολυσεις.
Οι ηλιθιοι που επιχαιρουν για αυτο δε καταλαβαινουν οτι σε τιποτα δε θα ωφελησει τη δικια τους δυσκολη οικονομικη κατασταση το αν θα προστεθουν κ αλλοι στη φτωχολογια.
Η ΝΔ του Σαμαρα προσπαθει να ξεγελασει τον κοσμο με κουφιες φραστικες αποκηρυξεις του Μνημονιου..κ ομως, ψηφιζει τα περισσοτερα αρθρα, και ομως, καταγγελλει το ΠΑΣΟΚ γιατι δε προχωρα γρηγοροτερα στις....ιδιωτικοποιησεις.
Δηλαδη στη γρηγοροτερη εφαρμογη των εθνοκτονων και λαοκτονων συνταγων του ΔΝΤ.
Το παιχνιδι ειναι στημενο κ απο πριν ξεπουλημενο, καθε φορα και μια νεα εφαρμογη του δογματος του Σοκ, για να χεστει ο λαος και να συναινεσει σε ο,τι του λενε.


Αν και το αυτι του λαου δε μοιαζει να ιδρωνει και πολυ.
Οι Νοτιοκορεατες υποταχτηκαν κ αυτοι, τουλαχιστον ομως ανακηρυξαν τη μερα αυτη ως μερα εθνικης ταπεινωσης. Εδω ο λαος δηλωνει στις δημοσκοπησεις οτι επ'ουδενι δε θελει εκλογες
εδω δε κουνηθηκε φυλλο και οι περισσοτεροι περιμενουμε τον ΓΑΠ να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια γιατι τρεμουμε να σκεφτουμε την αποψη οτι τα Μνημονια κ οι καπιταλιστικες θηλιες στο λαιμο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Δε μπορει, ολο και καποιος παπαγαλος στη ψυχη θα σκεφτει διαβαζοντας το κειμενο
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΣΚΥΨΑΝ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΔΝΤ;
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΕΤΕ;

Ελα Ναομι, δικο σου, ξεκινα να αποδομεις τις παπαριες τους.


"Η Νοτια Κορεα εχανε καθημερινα κεφαλαια υψους 1 δισεκατομμυριων δολλαριου, ενω τα ομολογα της υποβαθμιστηκαν τοσο πολυ, ωστε να αξιολογουνται ως "υψηλου κινδυνου" Η βοηθεια του ΔΝΤ ειχε μετατρεψει τη κριση σε καταστροφη. Η, οπως ειπε χαρακτηριστικα ο Τζεφρι Σακς, που πλεον βρισκοταν σε ανοιχτο πολεμο με τους διεθνεις χρηματοοικονομικους θεσμους,
"αντι να κατασβεσει την πυρκαγια, το ΔΝΤ αρχισε να φωναζει οτι ξεσπασε φωτια"

Το ανθρωπινο κοστος του τυχοδιωκτισμου του ΔΝΤ στην Ασια υπηρξε εξισου μεγαλο οσο και στη Ρωσια. Η Διεθνης Οργανωση Εργασιας υπολογιζει οτι 24 εκατομμυρια ανθρωποι εχασαν τις δουλειες τους την εν λογω περιοδο και οτι το ποσοστο της ανεργιας στην Ινδονησια αυξηθηκε απο 4% στο 12%
Στην Ταυλανδη χανονταν 2.000 θεσεις εργασιας καθημερινα στο αποκορυφωμα των μεταρρυθμισεων
(60.000 μηνιαιως) Στη Νοτια Κορεα απολυονταν 300.000 εργαζομενοι καθε μηνα, κυριως εξαιτιας της περιττης εντελως απαιτησης του ΔΝΤ για δημοσιονομικες περικοπες και αυξηση των επιτοκιων.
Μεχρι το 1999 τα ποσοστα ανεργιας στη Νοτια Κορεα και στην Ινδονησια ειχαν σχεδον τριπλασιαστει μεσα σε διαστημα δυο μονο ετων. Οπως συνεβη και στη Λατινικη Αμερικη τη δεκαετια του 1970, αυτο που αφανιστηκε στις χωρες της Νοτιολατινικης Ασιας ηταν ο πιο αξιοσημειωτος παραγοντας του "θαυματος" που ειχε σημειωθει στην περιοχη: η μεγαλη και αναπτυσσομενη μεσαια ταξη.
Το 1996 το 63,7% των Νοτιοκορεατων θεωρουνταν οτι ανηκουν στα μεσαια στρωματα.
Το 1999 το ποσοστο αυτο ειχε μειωθει στο 38,4% Συμφωνα με την Παγκοσμια Τραπεζα, 20 εκατομμυρια Ασιατες επεσα κατω απο τα ορια της φτωχειας κατα τη διαρκεια αυτης της περιοδου
"προσχεδιασμενης εξαθλιωσης" ,οπως δε διστασε να την περιγραψει ο Ροδολφο Γουολς.

Πισω απο τα στατιστικα στοιχεια κρυβονται σκληρες ιστοριες θυσιων και απεγνωσμενων αποφασεων.
Οπως συμβανει παντα, οι γυναικες και τα παιδια ηταν τα μεγαλυτερα θυματα της κρισης.
Πολλες οικογενειες που ζουσαν στην υπαιθρο τοσο στις Φιλιππινες οσο και στη Νοτιο Κορεα
πουλουσαν τις κορες τους σε δουλεμπορους, οι οποιοι τις διοχετευαν σε κυκλωματα πορνειας στην Αυστραλια, στην Ευρωπη και στη Βορεια Αμερικη.
Στην Ταυλανδη οι υπευθυνοι για τη δημοσια υγεια ανεφεραν μια αυξηση της ταξης του 20% στην παιδικη πορνεια μεσα σε ενα μολις ετος- το επομενο ετος μετα τις μεταρρυθμισεις που επεβαλλε το ΔΝΤ.
Οι Φιλιππινες ακολουθησαν τον ιδιο ολισθηρο δρομο.
"Οι πλουσιοι επωφεληθηκαν απο την οικονομικη ανθηση, ομως το αντιτιμο της κρισης το πληρωνουμε εμεις οι φτωχοι" δηλωσε η Κχουν Μπουνζαν, ηγετικη προσωπικοτητα σε μια κοινοτητα της βορειοανατολικης Ταυλανδης, η οποια υποχρεωθηκε να στελνει τα παιδια της να ψαχνουν για τροφιμα απο σκουπιδια οταν ο συζυγος της εχασε τη δουλεια του σε ενα εργοστασιο.
"Εχουμε αρχισει να χανουμε ακομα και την περιορισμενη προσβαση που ειχαμε στην εκπιαδευση και στην ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη"


Εδω τι πιστευετε; Θα πιασουν καλη τιμη στο δουλεμποριο τα Ελληνοπουλα;

Ετσι πανε αυτα.
Οταν κανεις το τραπεζι  στους καννιβαλους, αργα η γρηγορα θα φαγωθεις κ εσυ.


Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΝΙΒΑΛΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚ ΚΕΗΒ.
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΙ, ΑΔΕΡΦΙΑ!

10 σχόλια:

  1. Οταν το σύστημα δεν μπορει πλέον (οχι τώρα βεβαια, αλλά εδώ και πολύ καιρό) να αναπνεύει και να τραφει με όρους ανάπτυξης (συσσώρευσης, μεγιστοποίησης), θα το κάνει με όρους κανιβαλισμού.

    Σαρξ εκ της σαρκός είμαστε. Οχι από ανάγκη όμως, αλλά από επιλογή δουλικών και ανίκανων κυβερνώντων (που ψηφίστηκαν από βολέμενους, αλλα και φοβισμένους κυβερνώμενους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο τραπεζι αυτο,οι καννιβαλοι,θα πρεπει να φοβουνται περισσοτερο,εκτος απο τους ηδη πεινασμενους,αυτους που ειχαν εστω ενα ανεκτο επιπεδο καθημερινης επιβιωσης και τους το γκρεμιζουν με οργιαστικη βια.Ο θυμος θα ειναι ανατριχιαστικος,χωρις επιλεγμενους στοχους.Γιατι αρχιζουμε να νοιωθουμε,χωρις να το αντιλαμβανομαστε ακριβως,οτι δεν θα εχουν την δυναμη να επιβαλουν τιμωριες.Το να απειλεις τον 20αρη οτι δεν εχει μελλον φανταζει γελοιο.Να απειλεις τον 50αρη οτι θα τελειωσει την ζωη του στην μιζερια ειναι οχι μονο επικινδυνο,αλλα υπογραφεις την εκτελεση σου.Κυριολεκτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Celin,
    Με η χωρίς συναίνεση μεταξύ των βιαστών θα μας βιάσουν.
    Με ή χωρίς εκλογές ο βιασμός θα συνεχιστεί.
    Εκτός και αν κάνουμε την έκπληξη, αλλά όσο περνάει ο καιρός θεωρώ ότι πολλοί βιασμένοι (οι περισσότεροι;) συναινούν στον κατ΄εξακολούθηση βιασμό τους .
    Και αυτό είναι το χειρότερο.
    Υπάρχει η συναίνεση των βιασμένων. Είναι περιττή η συναίνεση των βιαστών.

    LOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. monsieur Canibal laisse- moi partir...
    σαχλο αλλα με νοημα τραγουδακι του Sasha Distel, θα το θυμασαι Celin...
    χαιρετω το ποστ, εγω τη +ενεση δεν την παλευω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Fidelio,οπως το λες, καποιοι βολεμενοι, καποιοι φοβισμενοι.Ηρθε καιρος και οι πρωην βολεμενοι και οι (πρωην και νυν) φοβισμενοι, να αναλαβουν τις ευθυνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑdeGia, απτο στομα σου και στου λαου το αυτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Λολα.
    "Και οι βιασμενοι εσονται βιαστες"
    γραφει στο εδαφιο 5 παραγραφος 1 της Επαναστατικης Βιβλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ισως όταν τα χάσουμε όλα να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να διαλύσουμε τους πάντες και τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχως η δυστυχως, αυτο συντομα θα φανει,
    γιατι πλησιαζουμε ολοταχως προς το μεγαλο Κρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή