Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΡΕ, ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 120!)





Μια αναρτηση που θελει να αποδειξει οτι το Συνταγμα ειναι ενα κωλοχαρτο, απλως για να σκουπιζουν τον πισινο τους οι οικονομικα ισχυροι και οι πολιτικαντηδες του τοπου,
ειναι ασφαλως εκτος τοπου και χρονου. Ελαχιστοι φανταζομαι οτι θα ειναι εκεινοι που απομειναν να πιστευουν οτι το Συνταγμα δυναται να προσφερει μια χειρα βοηθειας στον Ελληνα πολιτη και να τον προστατεψει. Ειδικα αυτες τις μερες που οι αυταπατες μας καταρριπτονται με γεωμετρικη ταχυτητα.
Επιλεκτικες χρεωκοπιες, καθεστωτικη προπαγανδα και ολοκληρωτικο ξεσκισμα του λαου.
Οποτε, τα παρακατω δε γραφονται για να πεισουν κανενα για τα αυτονοητα, γραφονται απλως με μια μπλακ χιουμορ διαθεση, καπως σαν σαρκαστικο ανεκδοτο ενος σκιερ που βλεπει τη χιονοστιβαδα να ερχεται κατα πανω του, ειναι πολυ αργα να προσπαθησει να ξεφυγει, κι ετσι, το ριχνει στη πλακα.

Οι μεγαλυτεροι χαβαλεδες ειναι αυτοι που διερρηγνυαν τα ιματια τους με τις δηλωσεις Γιουνκερ πριν λιγες μερες για την αναποφευκτη μειωση της εθνικης κυριαρχιας των Ελληνων.
"Πω πω, τι ζημια που μας βρηκε, τι ρεζιλικια ειναι αυτα, Ελλαδα ρε "μπλα μπλα μπλα
Δε λεω, εχει τη πλακα του να σκουζεις σα τη μαυρη χηρα, ομως ολα αυτα μου φαινονται υποκριτικα, ..ακριβως σα τη μαυρη χηρα που σκοτωσε τον αντρα της και μετα θρηνει...Αυτο μου θυμησαν οι "πατριωτες" πολιτικοι που αντεδρασαν σε αυτη τη δηλωση. Κυριως δεξιοι πολιτικοι, που παιζουν μια ζωη το χαρτι του Πατριωτισμου για να ξεγελανε τα κοροιδα οτι αγαπανε τη πατριδα τους
ενω την ιδια στιγμη, τη πουλανε για 30 αργυρια.

ΑΡΘΡΟ 28
1. Οι γενικα παραδεγμενοι κανονες του διεθνους δικαιου, καθως και οι διεθνεις συμβασεις, απο την επικυρωση τους με νομο και τη θεση τους σε ισχυ συμφωνα με τους ορους καθεμιας, αποτελουν αναποσπαστο μερος του εσωτερικου ελληνικου δικαιου και υπερισχυουν απο καθε αλλη αντιθετη διαταξη νομου(.....)

(σημειωση:Αυτο ισχυει τουλαχιστον απο το 1975, μπορει και περισσοτερο, δε το γνωριζω. Τι λεει εδω; Πως δε πα να λενε οτι θελουν οι  νομοι της Ελληνικης Πολιτειας..
...το Διεθνες Δικαιο και οι διεθνεις συμβασεις, απαξ και υπογραφουν, τους κανουν σκονη και θρυψαλλα. Μεχρι πριν καμια δεκαρια χρονια, υπηρχαν και οι δυιιστικες θεωριες, οι οποιες ελεγαν οτι τουλαχιστον δεν υπερισχυουν (ΔΔ και Διεθ. Συμβ)
του Συνταγματος.

..στις 9 του μακαριτη αλλος μπαινει μες στο σπιτι..
γιατι τελικα επικρατησαν οι μονιστικες θεωριες, οι οποιες λενε οτι και το Συνταγμα παρακαμπτεται μπροστα σε αυτα. Και οχι μονο παρακαμπτεται, οχι μονο ο Ελληνας Δικαστης πρεπει κατα την εφαρμογη των νομων να λαμβανει υποψη του το ΔΔ, αλλα και το ιδιο το Συνταγμα πρεπει να ερμηνευεται συμφωνα με το Κοινοτικο Δικαιο, συμφωνα τουλαχιστον με συγχρονες μελετες και θεωριες Συνταγματολογων! Τι σημαινει αυτο; Οτι οπου διαφωνει το Συνταγμα με το Κοινοτικο Δικαιο, το προβλημα ειναι του Ελληνικου Συνταγματος, το οποιο και πρεπει να προσαρμοστει!
Εδω βεβαια πρεπει να ξεκαθαρισω οτι διαφορετικο πραγμα ειναι το Κοινοτικο Δικαιο, και διαφορετικο το Διεθνες Δικαιο και οι Διεθνεις Συμβασεις...σκοπιμα ομως τα αναφερω μαζι ωστε να γινει κατανοητο οτι η περιβοητη "μειωμενη εθνικη κυριαρχια" υφισταται ηδη απο το 1974, απλα τωρα ξεχαρβαλωθηκε τελειως. Και οτι υφισταται ηδη η μειωμενη εθνικη κυριαρχια, το γνωριζουν πολυ καλα οι Μαυρες Πατριδοκαπηλες Χηρες που σκουζουν τωρα.)

ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΑΡΘΡΟ 28 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2
Για να εξυπηρετηθει σπουδαιο εθνικο συμφερον και να προαχθει η συνεργασια με αλλα κρατη, μπορει να αναγνωριστουν με συνθηκη η συμφωνια, σε οργανα διεθνων οργανισμων, αρμοδιοτητες που προβλεπονται απο το Συνταγμα(....)

(Δεν εχει σημασια που για αυτο απαιτουνται  180 ψηφοι. Σημασια εχει οτι προβλεπεται αυτη η δυνατοτητα, η οποια δε μου φαινεται και πολυ "πατριωτικη"...δηλαδη, αν το συμφωνησουν 180 βουλευτες, αρμοδιοτητες που απονεμονται απο ιδρυσης Ελληνικου κρατους σε Ελληνικα οργανα, μπορουν να απονεμονται σε αλλοδαπους;)

ΑΡΘΡΟ 28 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3
Η Ελλαδα προβαινει ελευθερα, με νομο που ψηφιζεται απο την απολυτη πλειοψηφια του ολου αριθμου των βουλευτων, σε περιορισμους ως προς την ασκηση της εθνικης κυριαρχιας της, εφοσον αυτο υπαγορευεται απο σπουδαιο εθνικο συμφερον ,δεν θιγει τα δικαιωματα του ανθρωπου και τις βασεις του δημοκρατικου πολιτευματος και γινεται με βαση τις αρχες της ισοτητας και με τον ορο της αμοιβαιοτητας.

(Εδω ακομα χειροτερα, δε χρειαζονται καν 180 βουλευτες, παρα η απολυτη πλειοψηφια, δηλαδη 151.
"ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ"
Σοβαρα; Υπαρχει τετοια προβλεψη στη Συνταγματαρα μας; Εδω και 40 χρονια;
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ;
ΠΟΙΟΣ; Η ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ;
Πλακα εχουν επισης οι προυποθεσεις που οριζει το Συνταγμα, δηλαδη το "σπουδαιο εθνικο συμφερον"
και "να μη θιγουν οι βασεις του δημοκρατικου μας πολιτευματος"
Και ποιος ελεγχει αυτες τις προυποθεσεις;
Μα...οι ιδιοι οι βουλευτες που μπορουν να ψηφισουν αυτους τους περιορισμους!
Νομιζω οτι η ψηφιση αυτων των περιορισμων ανηκει στις λεγομενες "κυβερνητικες πραξεις"
που δεν εμπιπτουν στη ακυρωτικη αρμοδιοτητα του Συμβουλιου της Επικρατειας.
Αλλα και λαθος να κανω-πολυ πιθανον να κανω λαθος για το αρθρο 3-
και να εμπιπτει στην ακυρωτικη αρμοδιοτητα του ΣτΕ η ψηφιση ενος νομοσχεδιου ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ποιος ειναι αυτος που θα προστατεψει την Εθνικη Κυριαρχια ελεγχοντας το νομο;
Το Συμβουλιο της Επικρατειας;
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Αυτοι που αποφασισαν προ ημερων οτι δεν υπαρχει προβλημα αντισυνταγματικοτητας με το Μνημονιο και τη Δανειακη Συμβαση;;;
Παμε να γελασουμε ολοι μαζι!!


Τα ξεφτιλικια του Συνταγματος βεβαια δε τελειωνουν εδω, αλλωστε ως τωρα δεν ειναι καν ξεφτιλικια, το οτι καθοριζεται η μειωμενη εθνικη κυριαρχια εδω και δεκαδες χρονια, ισως για καποιον να μην ειναι ξφτιλικι αλα αδηριτη αναγκη για να συνυπαρχουμε με τους αλλους.

Παμε να δουμε ενα πραγματικο ξεφτιλικι.
ΑΡΘΡΟ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1
Οι Ελληνες ειναι ισοι ενωπιον του νομου.

Υπαρχει κανεις γραφικος που να το νομιζει αυτο; Ποσα white collar crimes εχουν τιμωρηθει απο την αδεκαστη Δικαιοσυνη αυτα τα χρονια; (White collar crimes=Τα εγκληματα του Λευκου Κολλαρου=συνοπτικη ερμηνεια δικια μου:Τα εγκληματα της αρχουσας ταξης, κεφαλαιοκρατες, χρηματιστες, γονοι πλουσιων, τραπεζιτες κλπ)

ΑΡΘΡΟ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οι Ελληνες πολιτες συνεισφερουν χωρις διακρισεις στα δημοσια βαρη,αναλογα με τις δυναμεις τους.

Μονο και μονο με αυτη τη συνταγματικη διαταξη να ασχολουμουν, θα ηταν αρκετο για να δειξω ποσο κωλοχαρτο ειναι το Ελληνικο Συνταγμα. Καμια αλλη δε χρειαζεται, ειδικα σημερα.
σημερα που

"Αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης περιμένουν από την 1η Αυγούστου ακόμη και όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο από € 5.000 και πάνω, εφόσον είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες πριν από τις 31 Μαρτίου, όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που ενεργοποιεί τη συγκεκριμένη διάταξη, για όσα χρέη είχαν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμα στις 31/3/2011, η ποινική δίωξη αρχίζει εφόσον οι οφειλέτες τους δεν φρόντισαν να τα εξοφλήσουν εντός 4 μηνών από τότε, δηλαδή μέχρι και την 1η Αυγούστου. Ειδικότερα, η.....
ποινική δίωξη αφορά:
 Οφειλές από € 5.000 έως 10.000, ανεξαρτήτως του χρόνου που αυτές κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.
 Οφειλές άνω των € 10.000, ακόμη και αν ώς τις 31/3/2011 δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, δηλαδή δεν είχε διαπραχθεί το αδίκημα.
Επίσης, όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα του χρέη προς το Δημόσιο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης:
 ώς 1 έτος για βεβαιωμένη ή ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των € 5.000.
 τουλάχιστον έξι μήνες για χρέος άνω των € 10.000.
 τουλάχιστον ένα έτος, εφόσον το συνολικό του χρέος υπερβαίνει τα € 50.000.
 Τουλάχιστον τρία έτη για οφειλή άνω των € 150.000.
Ως χρόνος τέλεσης του αδικήματος ορίζεται το χρονικό διάστημα από την παρέλευση 4 μηνών - από τότε που το χρέος κατέστη ληξιπρόθεσμο - μέχρι και τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής: δηλαδή τη συμπλήρωση 20 μηνών αν πρόκειται για χρέος μέχρι € 150.000 ή 5 ετών αν πρόκειται για χρέος άνω των € 150.000. Οσο για το πότε η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν το ποσό οφειλής εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης."
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4642652


Ετσι λοιπον! Ποινικη διωξη για τους φτωχοδιαβολους που χρωσταν φραγκοδιφραγκα, μπορει και φυλακα! Την ωρα που η πρασινη βδελυρη χουντα δεν αγγιζει ουτε εναν οικονομικα ισχυρο.
Με πεντε χιλιαρικα, φυλακα. Με πεντε εκατομμυρια, σου κανουν κατι γονυκλισιες
(αλλο ηθελα να γραψω τωρα..) μουρλια!

Και το πραγματικα σιχαμερο εδω ειναι η κοροιδια αυτης της διαταξης, για συνεισφορα αναλογα με τις δυναμεις μας.
Οταν υπαρχει ο κραυγαλεος νομος υπερ των βοοειδων-ανθρωποφαγων εφοπλιστων,
 για τον οποιο εγραφα τα εξης πριν απο μηνες....

"το νομικο προστατευτικο πλεγμα διαταξεων που διαχωριζει τους εφοπλιστες,
απο εμας.
Αρθρο 1, παραγραφο; 1 του νομου 791/1978: Ολα τα ζητηματα που για τα υπολοιπα νομικα προσωπα ρυθμιζονται απο το δικαιο της πραγματικης εδρας, ειδικως για τις ναυτιλιακες εταιρειες ρυθμιζονται απο το δικαιο της καταστατικης τους εδρας.
Δηλαδη, οι εφοπλιστες δηλωνουν οπου γουσταρουν την εδρα τους στο καταστατικο,
για να αποφυγουν την υψηλη φορολογια,
κ αυτο το προνομικακο Καθεστως ισχυει μονο για αυτους.
Αποφευγοντας ετσι, μολονοτι ειναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ απο ολους,
να προσφερουν στη χωρα τους αυτα που οφειλουν να προσφερουν.

Μιλαμε για μια καθαρα αντισυνταγματικη διαταξη απο τη στιγμη που οι Ελληνες πολιτες οφειλουν να προσφερουν στα δημοσια βαρη, ΔΙΧΩΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, αναλογως του οικονομικου του μεγεθους.
Με λιγα λογια, αναλογικα αυτος που ιδρυει μια απλη μονοπροσωπη ΕΠΕ, γδερνεται απο το κρατος,
ενω ο μαγκας που κληρονομησε τα καραβια του πατερα του, γδερνει αυτος το κρατος.

Και αυτο δεν εξαρταται απο την Ελληνικη Νομοθεσια. Το ιδιο το Ευρωπαικο-Κοινοτικο Δικαιο ειναι αυτο που θεσμοποιει την Ανισοτητα. Αλλωστε ολες αυτες οι off-shore,
με τις οποιες οι οικονομικα ισχυροι φοροδιαφευγουν(κατα τη Βουλγαρακειο ρηση ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ),
ειναι νομιμοτατες, επιβεβαιωνοντας σε ενα παραλληλο συμπαν με ηθικα ανεστραμμενο κωδικα την αληθεια του Βουλγαρακη."


Υπαρχουν ενα σωρο διαταξεις που πρσοφερουν απλοχερα γελιο, οπως
"Θεμελιο του πολιτευματος ειναι η λαικη κυριαρχια"
"Οι Ελληνες εχουν το δικαιωμα να συνερχονται ησυχα και χωρις οπλα"
"Τα βασανιστηρια, οποιαδηποτε σωματικη κακωση, βλαβη υγειας, η ασκηση ψυχολογικης βιας, καθως και καθε αλλη προσβολη της ανθρωπινης αξιοπρεπειας απαγορευονται και τιμωρουνται, οπως νομος οριζει"

Γουαο!!!Αυτες ειναι διαταξεις σουπεργαματες, ετσι, για να μην ειμαστε απροστατευτοι απεναντι στη κρατικη θηριωδια οταν διαδηλωνουμε!



http://www.youtube.com/watch?v=4JtGi7o8Q3g&feature=related


ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΙ ΒΑΡΑΣ ΡΕ ΜΠΑΤΣΕ, ΔΕ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;















Και ελατε να ξερασουμε ολοι μαζι για τελευταια φορα:
ΑΡΘΡΟ 21 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2
Πολυτεκνες οικογενειες(......), εχουν δικαιωμα ειδικης φροντιδας απο το κρατος

"Φόρους αυξημένους έως και κατά... 577% θα πληρώσουν το 2012 εκατομμύρια οικογενειάρχες με ένα ή δύο παιδιά, καθώς και χιλιάδες τρίτεκνοι και πολύτεκνοι φορολογούμενοι, με τις φορολογικές ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τις οποίες ψήφισε χθες η κυβερνητική πλειοψηφία........."

  • "Οι φορολογούμενοι με τρία παιδιά επιβαρύνονται με αύξηση φόρου έως και 750 ευρώ το χρόνο. Για όσους από αυτούς δηλώνουν από 23.500 έως 30.000 ευρώ οι αυξήσεις φόρων κλιμακώνονται αντιστρόφως ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από 38,86% έως και 576,92%.
  • Οι πολύτεκνοι με 4 παιδιά επιβαρύνονται με αύξηση φόρου έως και 650 ευρώ. Για όσους από αυτούς το εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 25.000 ευρώ και μέχρι 30.000 ευρώ οι αυξήσεις φόρων που προκύπτουν ξεκινούν από 46,1% για το επίπεδο των 30.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι και το 500% στο επίπεδο των 26.000 ευρώ."
http://www.makthes.gr/news/economy/76368/


Και το τελευταιο γιατι βαρεθηκα και προφανως θα βαρεθηκατε και εσεις
ΑΡΘΡΟ 22, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1
Η εργασια αποτελει δικαιωμα και προστατευεται απο το κρατος, που μεριμνα για τη δημιουργια συνθηκων απασχολησης, ολων των πολιτων και για την ηθικη και υλικη εξυψωση του εργαζομενου αγροτικου και αστικου πληθυσμου.

Κανεις δε μπορει να ξερασει εδω γιατι υστερα απο ολα αυτα τα ξερατα, γδαρθηκε και αδειασε το στομαχι, το μονο που μπορουμε πια να φτυνουμε ειναι η οργη και η απελπισια μας.
Πιθανως να βρεθουν Συνταγματολογοι που θα πουν οτι η διαταξη αυτου του αρθρου, ετσι οπως ειναι διατυπωμενη, δεν εκφραζει υποχρεωση του κρατους, παρα μονο μια κατευθυντηρια, πολιτικη περισσοτερο, γραμμη.
Θα βρουνε τις λεπτομερειες και θα αποδειξουν οτι πραγματι το Α.22*1 δε παραγει νομικη υποχρεωση του κρατους και δεν μπορει ο πολιτης να εναγει ας πουμε το κρατος επειδη δε του βρισκει δουλεια.
Ετσι ειναι φτιαγμενοι οι νομοι και τα Συνταγματα, ειδικα φτιαγμενοι ωστε ο απλος πολιτης δυσκολα να βρισκει το δικιο του, ενω η θηριωδης κρατικη μηχανη να κανει ο,τι γουσταρει.
Προς τους Συνταγματολογους που θα πουνε ολα τα παραπανω, η απαντηση μου θα ειναι μια αρτια νομικα τεκμηριωμενη απαντηση:
ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΒΔΕΛΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

Η παραπανω απαντηση δεν απευθυνεται προς τη μεριδα των συνταγματολογων που εδω και ενα χρονο φωναζουν για την αντισυνταγματικοτητα της δανειακης συμβασης και για αλλα νομοσχεδια που προωθει η πρασινη χουντα.
Δεν απευθυνεται λοιπον προς αυτους, αλλα η αληθεια ειναι οτι μπορει κι αυτοι να μας δουλευουν απο λιγακι εως πολυ. Η σαθροτητα του Ελληνικου Συνταγματος δεν ειναι τωρινη, οπως τωρινη δεν ειναι και η μειωμενη εθνικη κυριαρχια.
Ολα αυτα τα βλεπανε τα προηγουμενα χρονια, αλλα τουμπεκιαζονταν.
Και τωρα ακομα, δε φωναζουν κατι ουσιαστικο: Το μονο που φωναζουν ειναι οτι "ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ"
Ε, και; Πρωτη φορα ειναι; Ε, και; Δεν τα χετε ξαναδει; Ε,και; Και τι σημαινει "παραβιαζεται";
Ποιος εναι αυτος που θα το τεκμηριωσει και θα τιμωρησει τους παραβιασαντες;
Η Ελληνικη Δικαιοσυνη; Καλα, ολοι αυτοι που ειναι και καποιας ηλικιας, δεν εχουν ακομα καταλαβει οτι Ελληνες πολιτικοι και Ελληνες Ανωτατοι Δικαστικοι ανηκουν στην ιδια ομαδα;
Γιατι παρεχουν φρουδες ελπιδες στον λαο; Οτι και καλα "ΘΑ ΞΗΓΗΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ";
Για να απογοητευτει ο λαος, απογοητευση που ειναι παντα βαρεια οταν καποιος σε ωθει στο να εχεις ψευτικες και ανεδαφικες ελπιδες;
Για να απογοητευτει και να παρατησει να ελπιζει;

Τι σημαινει αυτη η μαλακια που ακουω απο δω και απο κει (και ομολογω οτι κι εγω ο ιδιος τη χρησιμοποιουσα παλιοτερα) οτι "ενεργοποιηθηκε η ακροτελευτια διαταξη για λαικη αντισταση με καθε μεσο";
Ποτε ενεργοποιηθηκε; Τωρα; Δεν ειναι αραγε ενεργοποιημενο απο τη πρωτη μερα θεσπισης του;
Και τι σοι τυποι ειναι αυτοι που επαναλαμβανουν ο ενας στον αλλον για "ενεργοποιηση του 120*4"
λες και με ενα μαγικο τροπο, μονο και μονο που θα το πουνε, θα ερθει η λαικη αντισταση μονη της,
ισως να ενσαρκωθει κιολας στον V απο το V FOR VENDETTA, καλυτερα ετσι,
ασε να ερθει κανας σουπερηρωας να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια., τι διαολο, τοσοι υπαρχουν, ο Μπατμαν, ο Σουπερμαν, ο Σπαιντερμαν, κι ενας απο αυτους να ερθει, μια χαρα θα ειμαστε,
μονο να κραταμε το Συνταγμα στο χερι για να του το πουμε, ωστε να χουμε και καλυμμενο τον κωλο μας, μη γινει καμια επανασταση που δεν ειναι νομιμοποιημενη!

"ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 120!" αλληλοκραυγαζουμε.
Σα να λεμε ο ενας στον αλλον, "ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΕΓΩ"

65 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχαχαχα
    ακομα γελαω
    (θυμηθηκα τα διαφορα e-mail που εχω παρει απο φιλους, με τις διαφορες "νομικες προσπαθειες" για να βγει το μνημονιο αντισυνταγματικο.
    Υπεγραψε εδω, προωθησε το ειναι σημαντικο μην εισαι μιζερη και γκρινιαρα κτλ
    -το αλλο με την ΕΛΕ το ξερεις?) χαρ χαρ
    Το τελευταιο που πηρα ηταν για την μυνηση Τσιπρα στα ΜΑΤ.
    Καραγκιοζιλικια.
    Τωρα που το ξανασκεφτομαι, δεν εχει καθολου πλακα : /

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Re mykonos kai sta arxidia mou ola sou lew!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Manny, κι εγω στα ιδια ειμαι, τη μια με πιανουν τα γελια, την αλλη συνειδητοποιω οτι ολα αυτα δεν ειναι και πολυ αστεια.
    Ισως ειμαι καποια κλικ πιο θετικος απο σενα σε ΕΛΕ και λοιπες παρομοιες κινησεις.
    Οχι φυσικα γιατι πιοστευω στην αποτελεσματικοτητα τους. (μηδενικη)
    Αλλα γιατι καθε τετοιο βημα που διαψευδεται ισως ειναι ενα βημα πιο κοντα στη ριζοσπαστικοποιηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχα, MYKONOOOOOOOS! Ψηλε, τον πελεκανο προσεξε, εχω μαθει οτι ειναι αγριεμενος τελευταια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις ενα δικιο σε αυτο που λες. Μπορει κατα περιπτωση να ειναι σωστο. Γι αυτο δεν αποπαιρνω κανεναν (εκτος και αν με εχει πετυχει πολυ πρωι : ]]]]]) ακομα και για την ΕΛΕ εκανα αυτο που μου ειπαν, αν και διαφωνω.
    (Ας γινουν ολα αυτα, αλλα ειναι ανουσια)
    Το κακο με τα ειδικα εφε (ετσι τα λεω εγω ολα αυτα) ειναι αυτο που λες στο κειμενο:

    Ποιος εναι αυτος που θα το τεκμηριωσει και θα τιμωρησει τους παραβιασαντες;
    Η Ελληνικη Δικαιοσυνη; Καλα, ολοι αυτοι που ειναι και καποιας ηλικιας, δεν εχουν ακομα καταλαβει οτι Ελληνες πολιτικοι και Ελληνες Ανωτατοι Δικαστικοι ανηκουν στην ιδια ομαδα;
    Γιατι παρεχουν φρουδες ελπιδες στον λαο; Οτι και καλα "ΘΑ ΞΗΓΗΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ";
    Για να απογοητευτει ο λαος, απογοητευση που ειναι παντα βαρεια οταν καποιος σε ωθει στο να εχεις ψευτικες και ανεδαφικες ελπιδες;
    Για να απογοητευτει και να παρατησει να ελπιζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kai meνα που εχω πιο θετικη σταση, αυτο με προβληματιζει, μηπως ολες αυτες οι κινησεις των συνταγματολογων (Δεν αναφερομαι εδω στην ΕΛΕ)
    ηταν στημενες, ωστε να σπασει η οργη του κοσμου σα κυμα στο βραχο του ΣτΕ και να καταλαγιασει)

    Ανεξαρτητως προηγουμενων, σε πρωην πασοκικα στελεχη, δυσκολο πολυ να εχεις εμπιστοσυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ε για σκεψου να μην ειχαμε καν Συνταγμα.. Ας πουμε ..επι χουντας δεν ειχαμε...
    πολλές φορές αναωτιομαστε .. Γιατι να υπαρχουν οι Νομοι και Τα συνταγματα αου δεν εφαρμοζνται..
    Ηα πανατηση : Φανταστειτε να μην ειχαμε.Φανατστειτε μια κοινωνα οπου η κατασταση εξαιρεσης ειναι ο Κανόνας .
    Τετοια Κοινωνια ας πουμε ηταν ηΧιτλερική Γεμανια .. Αναστολή του Συνταγματος απο το 33. Διαρκής καταστασηεκτακτης αναγκης .
    Η Χανα Αρρεντστο ''Η δικη του Αιχμαν' λεει οτι
    στην Χιτεριή Γερμανια εγινεμια τεραστια αντιστροφ΄΄η στην εννοια του Νόμου: Την επιταγή
    ''Ου φονευσεις '' την αντικατεστησεη επιταχή '' ΣΚΟΤΩΣΕ''

    Δυστυχώς ξεχασαμε τα χειροτερα .. Οπως η αποτυχια του υπαρκτου σοσιαλισμου αμαυρωσε και την φημη ου κομμουνισμου σις ανατολικές χωρες ..ετσι κι εδώ
    η διαφορα της μεταπολιτευσης εσβησε απο την Μνημη το αισχος του Φασισμου που ζησαμε οι παλιοτεροι...
    αρχιζουν περιεργα Φιανομενα .. Τι Συνταγμα τι Μη Συνταγμα ,,, Τι κοινοβουλευτική Δημοκρατια Τι μη οινοβουλευτική Μη Δημοκρατια ..

    Κι αυτο μπορει να γινεται και με καλές προθεσεις ( οπως σιγουρα εχεις αγαπητε σΕΛΙΝ)
    ΟΜΩς Ο ΔΡΌΜΟς ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΈΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙς ..
    - κοντολογής : Μη Πυροβολειτε τον Πιανιστα ( Συνταγμα) Κανει οτι μπορει . Στο κατω κατωειναι το μόνο που εχουμε
    Και δεν φταει αυτό γιατη Μαλακια που Μας δερνει .. Ας μη τραβαμε ομαδικώς επι 40 χρόνια και βάλε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ! είσαι "σκαπανέας" ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ βεληνεκούς!!!
    (ψήθηκα τρελά - θα το διαβασω προσεκτικά αύριο - ενα βλέφαρο έριξα τωρα)

    γ.ν.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nα συμφωνησω ταπεινα κι εγω με τον ΝΟΣ...
    Αλλα, θα το δουμε και ολοι αναποφευκτα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να και μια σουρεαλιστική οπτική γωνία!!
    Ειδικά στην διαπίστωση της κατεύθυνσης "μην ελπίζετε και πολλά, ούτε απο τους πολιτικούς, ούτε απ τη δικαιοσύνη, είστε χαμένοι από χέρι, λουφάξτε κι αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας", δίνω τα ρέστα μου.
    Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται σαν "ιστορία συνωμοσίας", αν ανατρέξεις όμως μόνο στην ιστορία κι αφήσεις την συνωμοσία απ έξω, ό,τι και να σκεφτείς ό,τι και να θυμηθείς, οδηγούν σε τέτοια διαπίστωση.
    Απελπίσου, παραιτήσου, άμε στο διάολο που θες και δικαιώματα και συμμετοχή.
    Με τόσους τρόπους στο δείχνουμε, τίποτα δεν κατάλαβες ακόμη;
    Κι επειδή έχουμε να κάνουμε με πλέμπα, μια χαρά δουλεύει δυστυχώς...
    Πρόσφατα είδα κάπου μια διαμαρτυρία.
    Ήταν στα Τρίκαλα, τίγκα στη νεολαία η διαμαρτυρία. Ναί.
    Για την συμμετοχή της τοπικής ομάδας στη σούπερ λιγκα.
    Τις προάλλες, οι οπαδοί του Ηρακλή συμμετείχαν σε μια πορεία που θα τη ζήλευε το ΠΑΜΕ, τους μισούς να μάζευε.
    Και μόλις θυμήθηκα μια φωτό στο ίντερνετ, ένα χοντρο τρόλ να παρακολουθεί κάποιο αγώνα μάλλον ερασιτεχνικής ομάδας φορώντας μακό με λόγκο στην πλάτη "ΠΑΟΚ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ"
    Εμ δεν πρόκειται μαλάκα...
    Μ άλλα λόγια; Η απογοήτευση έχει συντελεστεί πολύ καιρό τώρα...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η επίκληση του συντάγματος είναι από μόνη της προβληματική, καθώς ,σαν αστικό που είναι, κατωχυρώνει την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. (δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως στα άρθρα που μιλάει για προστασία της περιουσίας, εννοεί το σπίτι του κακομοίρη που το κατάσχει η τράπεζα....).
    Από την άλλη πλευρά θα είχε ένα ενδιαφέρον να εξετάσουμε το τι λέει στο ανάλογο δικό του 120*, το πιο προοδευτικό, εν υσχί, σύνταγμα στον κόσμο, (-ναι αυτό των ΕΠΑ!) Αυτό λοιπόν δεν νομιμοποιεί απλά τους πολίτες να πάρουν τα όπλα όταν αυτό καταστρατηγείται, αλλά και να το ανατρέψουν βίαια όταν αυτό σταματήσει να τους εκφράζει, και όχι μόνο αυτά αλλά το τραβάει και παραπέρα, προκειμένου οι πολίτες να έχουν πρακτικά την τελευταία δυνατότητα τους κατωχυρώνει και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή! Ας ρίξουμε μια ματιά στην Αμερική και θα καταλάβουμε τον ρόλο που πρακτικά μπορει να παίξει ακόμη και το πιο προοδευτικό σύνταγμα σε ένα αστικό κράτος. Μαζί σου celin, ούτε να ασχολείται δεν αξίζει, κανείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε ευχαριστω Γιωργο, ειναι πολυ ευκολο παντως αυτο που εκανα, οποιος ριξει μια ματια στα ιδια συμπερασματα θα καταληξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νοσφερατε, οσα γραφεις ειναι σωστα.
    Αλλα δε καταλαβαινω γιατι τα γραφεις ως απαντηση στο αρθρο, απο τη στιγμη που εγω δεν κατηγορω το..Συνταγμα, ουτε ζηταω..να καταργηθουν οι νομοι και οι κανονες!
    Πιστευω οτι διαβασες βιαστικα το αρθρο και δε καταλαβες που το παω. Ασε με να στο εξηγησω λοιπον.
    Το προβλημα μου δεν ειναι το Συνταγμα γενικα σαν ενας θεμελιωδης νομος που καθε ευνομουμενη χωρα οφειλει να διεπεται απο αυτον .
    Πως θα μπορουσα αλλωστε να τα βαλω με..ενα αψυχο χαρτι;

    Το προβλημα μου ειναι αυτοι που οφειλουν να το εφαρμοζουν και δεν το εφαρμοζουν στις διαταξεις που τεθηκαν χαριν του λαου!Προφανες δεν ειναι;
    Το προβλημα μου ειναι ολα τα καθαρματα που περασαν απο τη χωρα αυτες τις δεκαετιες, τα καθαρματα που ειχαν εξουσιαστικες θεσεις,
    και ταιζαν κουτοχαρτο τον λαο,
    οδηγωντας τον σημερα στον αργο θανατο,
    ενω οι ιδιοι πλουτιζαν και πλουτιζουν.

    Το προβλημα μου ειναι επισης αυτοι που πιστευουν ακομα οτι στο Συνταγμα υπαρχουν ασφαλιστικες δικλειδες προς οφελος του λαου.
    Αυτοι που αποδιδουν μεταφυσικες διαστασεις σε ενα Συνταγμα που καταντησε κωλοχαρτι, η μαλλον ηταν απο την αρχη κωλοχαρτο,
    και ο λογος που εγινε κωλοχαρτο δεν ειναι ο λαος, αλλα αυτοι που οφειλαν να εξασφαλιζουν οτι δε θα γινει ποτε κωλοχαρτο.

    Δεν το λεω εγω κωλοχαρτο το Συνταγμα, οι γαλαζοπρασινοι πολιτικοι και οι ανωτατοι διακστικοι το λενε ετσι με τις πραξεις τους.

    Φυσικα και πρεπει να υπαρχουν νομοι και Συνταγματα αλλα οι νομοι και τα συνταγματα οφειλουν να εφαρμοζονται, γιατι αν δεν εφαρμοζονται, τοτε οσοι απετυχαν στην εφαρμογη τους και οδηγησαν μια χωρα στον θανατο,
    πρεπει εκει να οδηγηθουν και οι ιδιοι.

    Λεω λοιπον σε αυτον που με διαβαζει, να μην εχει καμια εμπιστοσυνη σε ενα κωλοχαρτο.
    Θα πρεπει επειγοντως αυτο το κωλοχαρτο να καταστραφει, μαζι με τη γαλαζοπραισνη συμμορια,
    και να αντικατασταθει με ενα νεο κοινωνικο συμβολαιο.
    Ενα νεο κοινωνικο συμβολαιο που να θεμελιωνει μια νεα υγιη σχεση μεταξυ κυβερνωντων και κυβερνωμενων, ενα συμβολαιο με το οποιο θα ανακτηθει η χαμενη εμπιστοσυνη.

    Κι αυτο το νεο κοινωνικο συμβολαιο επ ουδενι δε πρεπει να ειναι ενα νεο αστικο συνταγμα.
    Γιατι στο νεο κοινωνικο συμμβολαιο, που δε μπορει να ειναι αλλο απο το κομμουνιστικο,
    κυβερνωντες και κυβερνωμενοι θα υπαρχουν για λιγο μονο καιρο, μεχρι να χαθουν τα ορια μεταξυ τους και να μην υπαρξει ποτε ξανα, τουλαχιστον στην Ελλαδα, αφεντικο, πλουτοκρατια και μισθωτη εργασια.

    "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ"
    Πολλες φορες το εχω γραψει κι εγω, μεγαλη αληθεια αυτο. Καλες προθεσεις εχεις σιγουρα κι εσυ που λες να μη παιζουμε με τη φωτια για να μη καουμε. Ομως η φωτια θεριευει και μας καιει, και θα μας καψει ολους αν μεινουμε αγαλματακια ακουνητα που δεχονται τη λογικη του μη χειρον βελτιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαχαιρη, διαβασε την απαντηση μου στο Νοσφερατο και πιστευω οτι θα συμφωνησεις περισσοτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. MBIKER,κι εγω απογοητευμενος ειμαι, αλλα δε θα επιτρεψω σε χοντρα τρολ που δε γαμανε να μου αυξησουν την απογοητευση:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nαι...Συμφωνω, με τις προυποθεσεις που θετεις...
    [Εως οτου τα ορια...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ με όσα γράφεις celin.Δυστυχώς έχουμε χούντα,έχει καταργήσει στην πράξη νόμους και συντάγματα,και δεν ξέρω σε ποιό σημείο θα φτάσουμε ακόμη.Το έχω ξαναπεί.Το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμη,είναι να μας πετουν στα ποτάμια από ελικόπτερα όπως στην Αργεντινή.Νομίζω όμως ότι δεν θα αργήσει αυτή η μέρα.Προς τα εκεί πάμε.
    Επειδή ακούω διάφορα κι εσύ ξέρεις από νομικά celin,είναι αλήθεια ότι είπώθηκε πως θέλουν να κάνουν αναθεώρηση συντάγματος όμως δεν μπορούν τώρα παρά σε λίγα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. c.c.a.penguin,
    εριξα μια ματια στο βιβλιο του Κακλαμανη. Ενδιαφερον φαινεται, ευχαριστω. Νομιζω οτι αποδομει ευστοχα-απο οτι καταλαβα-την Ελληνικη "Δημοκρατια" μονο και μονο που τη χαρακτηριζει "ιστορικο κακοπλασμα", τον συμπαθησα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. sunshine, μη φανταστεις οτι ξερω και πολλα απο νομικα, ενα πτυχιο πηρα κι αυτο με τα χιλια ζορια.
    Ναι,δε μπορουν να κανουν αναθεωρηση πριν το 2013, πεντε δηλαδη χρονια μετα τη προηγουμενη γελοια αναθεωρηση του Καραμανλη.
    Καποιοι συνταγματολογοι ισχυριζονται βεβαια οτι μπορει να γινει και νωριτερα, στα αρθρα που που δεν αναθεωρηθηκαν τη προηγουμενη φορα, αλλα τι τα ψαχνεις;
    Η αληθεια ειναι η εξης:Το Συνταγματικο Δικαιο ειναι ενα ψιλομπουρδελο οπου καθε συνταγματολογος λεει τη παπαρια του.Καμια αξιωση επιστημονικοτητας, τελειως ο,τι ναναι.

    Για αυτο διαπρεπουν σε αυτο συνηθως οι φλυαροι μπουρδολογοι που μιλανε συνεχως διχως να λενε τιποτα ουσιαστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολλες φορες το εχω γραψει κι εγω, μεγαλη αληθεια αυτο. Καλες προθεσεις εχεις σιγουρα κι εσυ που λες να μη παιζουμε με τη φωτια για να μη καουμε. Ομως η φωτια θεριευει και μας καιει, και θα μας καψει ολους αν μεινουμε αγαλματακια ακουνητα που δεχονται τη λογικη του μη χειρον βελτιστον.
    ------------------------------------------
    αγαπητε Κοιτα γυρω σου .. Εγω οσο κοιτάω δεν βλεπω παρα δυο κατηγοριες α) εντελώς απελπισμένους στο περιθωριο που δεν εχουν στο μυαλό τους καμμια επανασταση αλλά την μερα την μερα επιβιωση β) Μικρομεσοαστους εθξισμένους στην αγρια ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ που γκρινιαζουν μεν και ισως παριστανουν ους ..επαναστατες αλλά αν τους ζητησεις να θυσιασουν τιποτα κοιταν αλλου ..
    Μακάρι να χεις δικιο εσύ κι ο χι εγω .. παντως σου δηλώνω οτι την ..αντεπανασταση ( η την ''επανασταση'' τυπου χουντας κι ακομα χειροτερα) την βλέπω πιο πιθανή παρά την επανασταση...

    Και νομιζω πώς με αναλογο τροπο σκεφτετα ικαι η Ηγεσια του Κκε προς τιμήν της ...(που δεν ακολουθει τους τυχοδιωκτισμους των)
    ..πρωην ..κνιτων )

    Ποτε δεννν υποστηριξα το Κκε αλλά το λέω : Χαιρομαι που η αλΈΚΑ παρολο που εχει θεση κατα της Ε. Ε δεν υποστηριζει καμμια ..επιστροφή στη Δραχμή και κανένα εθνικιστικο αδιεξοδο στο οποιο αναποφευκτα θα οδηγουσε μια τοσο μεγάλη μαλακια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αν απετυχε ο Κομμουνισμός κατα τον 20 αιωνα ειναι γιατι επικρατησε - λόγω και συγκυριων και της αποτυχια ςτης επαναστασης - το '' οσοσιαλισμός σε μια χωρα ''
    Η επανασταση αν ερθει θα ειναι Ευρωπαική. ο σοσιαλιστικός μετασχγηματισμός αναοφευκτα-ακριβώς λογω της παγκοσμιοποιησης - δεν μπορει να ειναι παρα παγκοσμιος ...
    η μήπως δεν εχουν οι αλλοι ευρωπαικοι λαοι λόγους να επαναστατησουν ..;

    Εχουμε εμεις και δεν εχουν οι Βουλγαροι με μιθους 300 ευρώ το μηνα (το πολύ ) Δεν εχουν οι Αλβανοι (που τους φερθηκαμε και τους φερομαστε ακομα σαν σκουπίδια - ενώ κλαιγομαστε για την δική μας κακομεταχειριση απο τους Γερμανους; ) Δε εχουν οι Σλοβένοι , οι Τσεχοι (ο πιο ανπετυγμένος πολιτιστικά λαός της Ηπειρου μας που μετα την καταρρευση του Κομμουνισμου ειδε την χωρα του να λεηλατειται και τα κοριστια του να καταλήγουν στα μπουρδελα της Αθηνας για να τις ..μαει ο καθε Ελληνάρας αγραμματος;
    Αυτοι ολοι στο πηγάδι κατουρησαν; Δεν εχουν χιλιους παραπάνω λόγους να επαναστατησουν;
    Βεβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να Μην .. Και το ακομα χειροτερο - που παντου το βλέπουμε πιά να επικρατησει η Ακρα δεξια ..
    Δυστυχώς δεν υπάρχει καμμια νομοτελεια ... Δυστυχώς η ευτυχώς πρεπει να Σκεφτομαστε .. Η αριστερά εή θα ειναι ελλογη η δεν θα ειναι αριστερά .

    πρεπει να κραμε αναμμενο το καρβουνο της επαναστατικής διαθεσς αλλά εξισσουου αναμμένο το φαναρι της γνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νοσφερατε, εγραψα πολλα για απαντηση στο σχολιο σου κι εσυ ανταπαντας μονο σε ενα μικρο τελευταιο κομματι, υποθετω λοιπον απο τη στιγμη που δεν ανταπαντας οτι σε καλυψε η απαντηση μου.

    Τωρα, στα δικα σου.
    Οχι, δεν υπαρχουν μονο 2 κατηγοριες. Αν το ακουγα αυτο απο καποιον αλλον, θα με εκνευριζε παρα πολυ και θα μιλουσα αλλιως.
    Ειναι δυνατον να λες εμμεσα οτι αυτος που πραγματικα υποφερει, το εχει βουλωμενο το στομα απο την αναγκη για επιβιωση;
    Αρα, συμφωνα με τη λογικη σου, οποιος διαμαρτυρεται σημερα , ειναι ενας καλοπερασακιας-παρτακιας που βλεπει να κοβονται οι πολυτελειες
    (Ο πραγματικα απελπισμενος δεν εχει καν χρονο να διαμαρτυρηθει)

    Αυτα ειναι λογικες Παγκαλου και τα θεωρω ως τα μεγαλυτερα σφαλματα που εχω διαβασει απο σενα.
    Ειναι ευθεως υπονομευση ολων των φωνων που εκρηγνυονται καθημερινα εναντιον του Καθεστωτος.
    Δηλαδη, ειναι σα να λες οτι ολοι οσοι εναντιωνεστε στο Καθεστως ενω δεν αντιμετωπιζετε ακομα προβλημα επιβιωσης,
    ειστε υποκριτες!

    Τεραστιο λογικο σφαλμα φυσικα και δεν αντεχει κριτικης.
    Οχι οτι εχεις 100% αδικο, υπαρκτες ειναι οι 2 κατηγοριες, αλλα, ελεος, υπαρχει και μια τριτη κατηγορια και σε αυτην ανηκω εγω. Ανθρωποι δηλαδη που δεν αντιμετωπιζουν προβλημα ακομα επιβιωσης και διαμαρτυρονται ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, διαμαρτυρονται γιατι εχουν να κανουν με ενα Καθεστως δωσιλογων, απατεωνων αμερικανοδουλων που υποθηκευουν το μελλον της χωρας τους.

    Εμενα η αντιδραση μου ειναι αντιδραση αυθεντικη που δε δημιουργηθηκε απο καιροσκοπισμο η συμφεροντολογια, και δεν ειμαι μονο εγω εδω, ειναι κι αλλοι πολλοι.

    Για αυτο υπογραμμιζω το ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΙΚΟ ΣΟΥ ΣΦΑΛΜΑ, και θελω να τα σκεφτεις αυτα που λεω, μη βιαστεις να απαντησεις διαφωνωντας.
    (Φιλικα στα λεω, αλλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα που κοντραριζομαστε..ξερεις, εγω με αυτους που θεωρω πραγματικους φιλους, εξω στη ζωη μου, ανταλλαζουμε καθημερινα πολυ βαρυτερες εκφρασεις και ανεπαναληπτους τσακωμους..με τους φιλους τα παιρνεις στο κρανιο, τους υπολοιπους απλα τους γραφεις στα αρχιδια σου και δεν ασχολεισαι)

    Συμφωνω οτι ειναι πιθανοτερη η αντεπανασταση.
    Αλλα εδω που ηρθαν τα πραγματα, θελει αρετη και τολμη η ελευθερια. Μη με ρωτας τι εχω απο τα δυο,μπορει και τιποτα. Ολα αυτα που γραφω ειναι σε θεωρητικη βαση, το μελλον θα μας κρινει ολους)

    Τωρα για το ΚΚΕ που λες, κι εδω λαθος εισαι.
    Φυσικα και το ΚΚΕ υποστηριζει 100% την εξοδο απο το Ευρω, την Ευρωζωνη και ολους τους ιμπεριαλιστικους μηχανισμους που προωθουν τη Κινεζοποιηση.
    Αρα, εξοδος απο το Ευρω=επιστροφη σε εθνικο νομισμα.
    Φαντασου να ελεγε το ΚΚΕ να μεινουμε στο Ευρω;
    Θα επρεπε να πανε μετα να αυτοκτονησουν ολα τα στελεχη του ως προδοτες της Κομμουνιστικης Ιδεας.

    Το ΚΚΕ απλα λεει οτι επιστροφη στη δραχμη με τα μεσα παραγωγης στο Ελληνικο Κεφαλαιο, θα ειναι κατι κακο για τον λαο. Κι εχει μαλλον δικιο..επιστροφη στη δραχμη διχως λαικη εξουσια και εθνικοποιηση τραπεζων και κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης, δε θα ωφελησει τον λαο...αλλωστε το Ελληνικο Κεφαλαιο ειναι απο τα πιο αιμοβορα παγκοσμιως..Αν δε "παρουμε τα κεφαλια τους" πρωτα, δε θα ωφελησει τον λαο μια επιστροφη στη δραχμη.

    (Δες κι εδω, τα λεει καλυτερα η ιδια η Αλεκα
    http://e-globbing.blogspot.com/2011/07/blog-post_16.html )

    Για αυτο και υποστηριζω εδω και λιγους μηνες το ΚΚΕ. Γιατι ειναι το μονο που μιλαει για λαικη επανασταση. Ουτε πασαρελες στη πλατεια, ουτε χαιδολογηματα με τα δικαστακια και τις πλατειες των "ειρηνικων επαναστασεων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νοσφερατε, για το σχολιο σου των 12 11

    κι εδω σε βρισκω 100% λαθος. Σοβαρα, θα εξαρτηθει τι θα κανει ο Ελληνας, αν επαναστατησει η οχι απεναντι στα καθεστωτικα βρωμερα ερπετα,
    απο το αν θα ...επαναστατησει ο Βουλγαρος η ο Τσεχος;
    Στα αρχ@@ια μου τι θα κανει ο καθενας τους. Μακαρι ολοι οι λαοι να δουν το φως το αληθινο και να εξεγερθουν απεναντι στον επελευνοντα νεοφιλελευθερο φασισμο,
    γινομενοι ολοι κομμουνιστες,

    αλλα μεχρι να το δουν,
    ο σωζων εαυτω σωθητω
    κι αν καποιοι επιλεξουν να ζησουν σκλαβοι, οπως οι Τσεχοι ας πουμε, δικαιωμα τους να ζησουν σα τα ποντικια.

    Εγω σαν τα ποντικια, δε θα ζησω.
    Σου εφερα ως παραδειγμα τους Τσεχους γιατι εχω παει εκει και εχω φιλο που ζουσε χρονια εκει, πιο παθητικος και μοιρολατρης λαος δεν υπαρχει.

    Ποια παγκσομιοποιηση μου λες; Αυτη που καταργησε τους προστατευτικους δασμους για τα εθνικα προιοντα και δημιουργησε την επελαση των κερδοκσοπικων κεφαλαιων; Αυτη που εφερε τη Κινεζοποιηση; Αυτη που δημιουργησε το χρηματοπιστωτικο κεφαλαιο για να στοιχηματιζει αερα και να βγαζει υπερκερδη απτο αιμα των λαων;

    Εννοειται να παει να γαμηθει η παγκοσμιοποιηση
    εννοειται στροφη στο Εθνος-Κρατος επειγοντως!
    Σιγα μη περιμενω απο τον Πορτογαλο ποτε θα ξυπνησει, σιγα μη βολευτω εγω με 400 ευρω επειδη ο Τσεχος βολευεται με 300.
    τι λογικες ειναι αυτες;
    (Ο πιο ανεπτυγμενος πολιτιστικα λαος; Σιγα τα αβγα. Καμια σχεση. Ο πιο προβατοποιημενος και μαλθακος, μπορει. Και δε φταει μονο ο Ελληναρας που ερχονται εδω να βγαλουν φραγκα πουλωντας το κορμι τους, ε; Δε βγαινει η καθε γυναικα που πειναει στο κλαρι, δινοντας το στο πιατο για 100 ευρω..υπαρχουν κι αλλες δουλειες να κανει..με εξαιρεση φυσικα τα θυματα του trafficking απο σιχαμενα ντοπια και ξενα τομαρια,
    πολλες Ανατολικες επελεξαν οι ιδιες τον δρομο του ευκολου χρηματος)

    Να ξεκαθαρισω τι εννοω με το "Στροφη στο εθνος-κρατος", θα παρει ωρα. Συνοπτικα: Εξοδος απο την ΕΕ, και προσπαθεια για αναδιαρθρωση της παραγωγικης βασης ωστε να εξασφαλιστει η εθνικη αυταρκεια σε τροφιμα κι αλλα ειδη πρωτης αναγκης. Φυσικα ολος ο πλουτος θα αρπαχτει απο το Κεφαλαιο και θα περιελθει στον λαο.
    (Φυσικα και δε θα εχει η Εκκλησια ουτε ενα ευρω περιουσια..)
    Στοχος θα ειναι η οικοδομηση μελλοντικων συμμαχιων με αλλες χωρες οι οποιες θα αντιμετωπισουν προβληματα με την Ευρωζωνη, αναφερομαι στον Ευρωπαικο Νοτο. Μια ενωση αργοτερα μαζι τους θα ηταν ο,τι καλυτερο, γιατι οντως λογω της παγκοσμιοποιησης τα πραγματα ειναι δυσκολα για ενα κρατος να σταθει μονο του στα ποδια του.
    Η αληθεια ειναι οτι αν γινουν αυτα που λεω, θα υποφερουμε, αλλωστε δε ξερουμε αν θα μπορουμε να οικοδομησουμε συμμαχιες και ποτε, θα χρειαστουμε δανεια απο Κινεζους κι Αραβες, αλλα κι αυτοι δε ξερουμε τι ανταλλαγματα θα θελησουν.

    Θα ειναι δραμα η κατασταση γιατι πασχουμε κια πο πρωτες υλες, αντε μετα να βρεις πετρελαιο,κλπ

    Δεν εχω ονειρωξεις οτι μας περιμενουν ενδοξες μερες, αλλα ξερω τουτο σιγουρα: Οτι θα μας περιμενουν πολυ χειροτερες μερες αν γινουμε τα πουτανακια των ξενων πολυεθνικων, της Χιλαρι και της Μερκελ.
    Δυο δρομοι υπαρχουν, ο κομμουνιστικος και ο δρομος της παγκοσμιοποιησης και των τραπεζιτω-αγορων-cds κλπ

    Για μενα, δεν υπαρχει η δευτερη επιλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Α και κατι τελευταιο!Κι αυτο συνοπτικα γιατι ειναι αργα και πρεπει να κοιμηθουμε.
    λες

    "αν απετυχε ο Κομμουνισμός κατα τον 20 αιωνα ειναι γιατι επικρατησε - λόγω και συγκυριων και της αποτυχια ςτης επαναστασης - το '' οσοσιαλισμός σε μια χωρα ''"

    Καταρχας ο κομμουνισμος δεν απετυχε. Σιγουρα ΔΕΝ πετυχε τους σκοπους του, σιγουρα απο δικακτορια του προλεταριατου καταντησε δικτατορια της κομματικης νομενκλατουρας,
    αλλα και παλι δε μπορεις να πεις οτι απετυχε,
    κι αυτο γιατι πετυχε πολλα.

    Τι πετυχε; Πετυχε να γινει μια χωρα, απο μια χωρα οπου οι ψειρες ετρωγαν ζωντανους τους ανθρωπους της κια στεγοι πεθαιναν απτο κρυο και την ελλειψη τροφης,
    να γινει μια Υπερδυναμη οπου τα εβαλε ευθεως με ολοκληρη την Αναπτυγμενη Δυση.
    Πετυχε να ριξει τους γαμημενους τους Τσαρους και τα παλατια τους. Πετυχε στο οτι οι Σοβιετικοι πολιτες ειχαν εξασφαλισμενη δουλεια τροφη και στεγη και δεν υπηρχε ουτε ενας να κοιμαται στα παγκακια και να πεθαινει απο το ψυχος. Πετυχε απιστευτη τεχνολογικη προοδο και επιτευγματα που ουτε διανοουταν η Τσαρικη Ρωσια.

    Γιατι αυτο πρεπει να συγκρινουμε οταν μιλαμε για κομμουνισμο.. δε πρεπει να συγκρινουμε την ΕΣΣΔ με την Αμερικη, ουτε την Ρουμανια με τη Γαλλια.
    Αυτο που πρεπει να συγκρινουμε για να δουμε αν πετυχε ο κομμουνισμος, ειναι την ΕΣΣΔ με τη Τσαρικη Ρωσια, οπως και τη κομμουνιστικη Ρουμανια με τη Ρουμανια προ Κομμουνισμου.

    Υπο αυτο το λογικο πρισμα, φυσικα και πετυχε ο κομμουνισμος.
    Θα μου πεις, γιατι επεσε;
    Επεσε γιατι ταυτοχρονα απετυχε. Απετυχε να αντιμετωπισει Αμερικη, Αγγλια, Γαλλια, Γερμανια, Ιαπωνια, Ισπανια, Ιταλια μαζι

    σκεψου τι λεφτα δαπανουνταν μονο σε στρατιωτικους εξοπλισμους, πως θα μπορουσε να πετυχει οταν ειχε απεναντι του ολα αυτα τα μεγαθηρια;
    Λογικο ηταν οι πλουσιοτερες απο αρχαιοτατων χρονων δυτικες χωρες, να νικησουν.

    Παντως σε γκαλοπ στη Ρουμανια, το 66% υποστηριζει οτι περνουσε καλυτερα επι Τσαουσεσκου απο οτι τωρα επι υπαρκτου καπιταλισμου. Τα ιδια και στη Ρωσια.
    Εγω σε ολο αυτο το διαστημα της στροφης μου προς τον κομμουνισμο, μελετησα αρκετα..και διαπιστωσα οτι πλαι στα υπαρκτα λαθη και εγκληματα των κομμουνιστικων ηγεσιων,
    υπαρχουν και τονοι αντικομμουνιστικης προπαγανδας που διαδιδουν ψεμματα και παπαριες.

    Ετσι ειναι, η Ιστορια γραφεται απο νικητες..
    το καλο ειναι οτι Η Ιστορια δεν θα παψει ποτε να γραφεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. αγαπητε δεν μπορω να απαντω σε ολα ειναι αργά και νυσταζω ..
    μόνο στο ..Για τους Τσεχους ,,
    Ε λοιοπόν ειλικρινά σου λέω .. Ειναι αστειο ειναται Ιλαροταργωδια να θεωρουμε εμεις οι Ελληνες ..για τους Τσεχους
    (Ο πιο ανεπτυγμενος πολιτιστικα λαος; Σιγα τα αβγα. Καμια σχεση. Ο πιο προβατοποιημενος και μαλθακος, μπορει....''

    ειναι σαν νβα λεει ο Γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα

    οσο για το αν φταινε οι Τσεχες ((και οι Ρωσσιδες και οι Πολωνεζες και κλπ κλπ) που τις βιαζει ο καθεε Γουρουνοκομπλεξικος Ελληναρας στην κολαση του Τραφικιγκ τα τελευταια 20 χρόνια που καθε τσο ακουγαμε κι εβγαιναν Βρωμικες ιστοριες για Κυκλωματα αλλά καναμε ως λαος την παπια .. και οτι δηθεν εμεις ειμεθα ..περηφανοι και οι Ελληνιδαι δενα θα γινουν ποτε .. και αλλα τετοια .. δεν εχω να πώ ουδεν

    - οσο για το προηγουμενο οπου λές Ειναι δυνατον να λες εμμεσα οτι αυτος που πραγματικα υποφερει, το εχει βουλωμενο το στομα απο την αναγκη για επιβιωση;
    Αρα, συμφωνα με τη λογικη σου, οποιος διαμαρτυρεται σημερα , ειναι ενας καλοπερασακιας-παρτακιας που βλεπει να κοβονται οι πολυτελειες''
    σου θυμιζω πώς δεν ειπα τιποτε τετοιο ..
    Εγώ λέω οτι οι πραγματικά απελπισμένοιο ... μΜερταναστες που οι ελληναρες τους φερονατι σαν σκουπιδια επι 20 χρόνια , απελπισμένοι , παιδια που εμπλεξαν με ναρκωτικά και τους φερθηκαμε ολοι σαν παιδια ενος κατωτερου θεου κ.α κδεν αποτελουν τον υριο ογκος οσων παριστανουν σημερα τους επαναστατες /. Αυτοι που παριστανουν τους επαναστατες - κατ' εμέ ειναι οι περισσοτεροι κατι βλεμεένοι μικρομεσοαστοι που βρηκαν την ευκαιρια κι αυτοι να κανουν τον επαναστατη ..
    Φυσικά εξαιρω τα μελη και στελέχη του ΚΚΕ και πολλλους απο τους οπαδους του Συριζα
    Δεν εξαιρω τους Πρωην Κνιτες , τους πρωην Δεξιους που νιωθουν απογοητευμένοι ενώ πριν ηταν ...γοητευμένοι απο τα Δεξια λαμογια και κατι Πασοκους που Βρηκαν την ευκαιρια να το παιξουν κι αυτοι επαναστατες τωρα που ξαναεγινε της Μοδας ενώ μεχριτωρα το παιζαν καρριεριστες .... ..
    Λυπαμαι που παλι με παρεξηγησες .. Δεν πειράζει ειμαστε παλιοι γνωριμοι ..Καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγω θα επιμεινω για τους Τσεχους, εχω παει και τους εχω δει κι εχω αμεση εμπειρια, οπως εχω φιλο που σπουδαζε εκει επι 8 χρονια. Και για τις Τσεχες θα επιμεινω, γιατι τα ειδα με τα ματια μου.
    Τωρα για το τραφικινγκ, σιγα μη ντραπω εγω για αυτο το εγκλημα, εγω που στο κατω κατω νταλαβερια τετοια δεν ειχα ποτε μου, ουτε αγορασα ποτε μου σεξ.
    Να ντραπουν αυτοι που το διοργανωναν, αυτοι που εκμεταλλευονταν τα οντως θυματα (και οχι τις πεταχτουλες)
    να ντραπει ακομα περισσοτερο η σιχαμερη Ελληνικη Πολιτεια και τα καθαρματα στην Αστυνομια που εκαναν τα στραβα ματια για να γεμιζει το καθε κωλομπαρο στην επαρχια και στην Αθηνα.

    Καμια διασπορα συλλογικης ενοχης απο δω και περα, σιγα μη φορτωθω εγω και ο καθε πολιτης τα εγκληματα της γαλαζοπρασινης συμμοριας.
    Εκανε ο λαος τη παπια;
    Καλα εκανε, τι θες εσυ δηλαδη; Να γινουμε Τσαρλς Μπρονσον και να βγουμε οι πολιτες να τα βαλουμε με τα κυκλωματα της πορνειας;
    Δεν υπαρχει αστυνομια; Δεν υπαρχει κρατος;
    Δεν υπαρχει Δικαιοσυνη;
    Ρητορικα ειναι τα ερωτηματα, φυσικα και δεν υπαρχει τιποτα απο τα τρια.
    Για αυτο και πρεπει να ξεριζωθουν ολα με τη βια
    και να φτιαξουμε τον κοσμο ξανα απο την αρχη.

    Καμια διασπορα ποτε ξανα συλλογικης ευθυνης.
    Κι ολα αυτα που λες για τους μεταναστες που τους φερονται σα σκουπιδια οι Ελληνες,
    η για τους ναρκομανεις κλπ
    κι αυτα ΟΛΑ ειναι διασπορα συλλογικης ευθυνης,
    δε καταλαβαινω γιατι τα γραφεις, για να σιχαθουμε τους εαυτους μας; Και να πουμε "α, ενταξει,ειμαστε ολοι για τον πουτσο";

    Εγω δεν εχω φερθει σα σκουπιδι σε κανεναν μεταναστη, ουτε σε κανενα ναρκομανη,ουτε εχω εκμεταλλευτει τον πονο κανενος.
    Ουτε πουτανες γαμουσα για ενα εικοσαευρω χαιδευοντας τη μπεκροκοιλια μου.
    Οσοι το εκαναν αυτο, ας εχουν το βαρος στη συνειδηση τους.

    Οι υπολοιποι σα και μενα δε πρεπει με τιποτα να πιστεψουν οτι ειναι ενοχοι για τα σκατα που μας χωνει σημερα η πρασινη χουντα και οι σφουγγοκωλαριοι της.

    Βαρεθηκα να ακουω να κραζουν τη χωρα και τους πολιτες της. Σιγα μη παιξω το παιχνιδι του
    "Καλα να παθουμε, το αξιζαμε αυτο που παθαμε"
    Ολοι καναμε τα λαθη μας στο παρελθον, αλλα αυτα τα λαθη δεν ειναι υπευθυνα για τη καταρρευση της χωρας. Υπευθυνοι για τη καταρρευση της χωρας δεν ειναι ουτε αυτοι που ψηφιζαν παλια ΠΑΣΟΚ η ΝΔ γιατι πιστεψαν οτι πραττουν το καλυτερο για τη χωρα τους.
    Και σιγα να μη ζητησουν συγχωροχαρτι κιολας απο κανεναν.

    Υπευθυνος για τη καταρρευση της χωρας ειναι μονο ενας: Η γαλαζοπρασινη συμμορια-μαφια και τα τσιρακια τους. Και φυσικα οι καραγκιοζηδες που ακομα και τωρα εξακολουθουν να υποστηριζουν ενα απο αυτα τα κομματα.

    Ολοι οι υπολοιποι-με εξαιρεση τους φασιστες-πρεπει να ενωθουμε απεναντι τους.
    Και να τελειωνουμε με τα παραμυθια της συλλογικης ευθυνης.Οχι μονο γιατι δεν ωφελουν, οχι μονο γιατι βλαπτουν,
    αλλα και στην τελικη γιατι ολο αυτο το μιζεριασμα ειναι και αισθητικα πολυ ασχημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κι εγώ τους εχω ζησει εχω συγγενεις εκει απο τον καιρο του Εμφυλιου και σου λέω οτι οι Τσεχοι ειναι ο πιο μορφωμένος και πολιτισμένος λαός της Ευρωπης .. Δεν ξερω τι σου λεει ο Φιλος σου και δεν με νιαζει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. και δεν κταλαβαινωγιατι αρπαζεσαι οταν σου λέω οτι μπρσοτά στους Τσεχους ειμαστε κλανιες ..Πηγα πρωτη φορά στην Πραγα το 1966..μικο παιδι.. Οατν στηνΕλλ΄δα ακομα μυριζαν οι σβουνιες των Αγελάδων στους δρομους και οι Μποχα των Χωροφυλάκων .. Ουτε στο νυχακι τους δεν φταναμε και δεν φτανουμε τους Τσεχους
    δε μου λές ..εχεις ακουσει για τον Γιαν Παλατσ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Καντάφι είχε χαράξει ένα μοναχικό ιδιότυπο σοσιαλισμό.
    Κρατική κεντρική τράπεζα, πλήρης αποχή από εξωτερικό δανεισμό, προσπάθεια δημιουργίας παναφρικανικού νομίσματος, παροχές στους πολίτες από τα έσοδα του πετρελαίου, κρατική περίθαλψη και παιδεία και πολλά άλλα.
    Του κήρυξαν τον πόλεμο. Πασιφανές, πως αποτελούσε κακό παράδειγμα για άλλους λαούς (η Λιβύη πως τα καταφέρνει;... τέτοια).
    Μ αυτό θέλω να πω πως έχει δικηο ο Νοσφεράτου που επιμλενει πως μια ρήξη πρέπει να γίνει σε μεγαλύτερο επίπεδο από εθνικό, η κρατικό.
    Ή τουλάχιστον, να ξεκινούσε από ισχυρή χώρα, Αμερική (το ξεχνάμε αυτό, λοβοτομή έχουν εκεί, μα την ανέφερα λόγω μεγέθους), Γερμανία ή Γαλλία και ν ακολουθήσουν οι μικρότερες.
    Πιστεύω πως στην πράξη, μόνη μια μικρή χώρα δεν θα πάει μακριά την ανατροπή, άσε που θα ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις κατσαρόλες τύπου Αργεντινής (η πρώτες προσπάθειες των αμερικάνων να ρίξουν τον Αλλιέντε) κι οι ίδιοι που τώρα διαμαρτύρονται θα θέλουν πάλι καπιταλισμό, έστω και με ξεπούλημα.
    Επιμένω, πλέμπα είναι ο λαός εδώ, το τι θα αρπάξει τώρα τον ενδιαφέρει κι όχι να χαράξει μέλλον σταθερό γι αυτόν και τα παιδιά του.

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εξυπακούεται πως τα παραπάνω είναι μια γνώμη, δεν αποτελεί νομοτέλεια ή τι άλλο λέτε εσείς οι νομικοί.
    Επιπροσθέτως, συμφωνώ πως το ανατολικό μπλόκ δεν απέτυχε.
    Έχω 2 φίλους που ήρθαν από την Πολωνία κάπου στα ΄80 έφηβοι περίπου.
    Με τι λαχτάρα μιλούν για τον τρόπο ζωής, την υγεία την παιδεία και την έλλειψη άγχους, δεν μπορώ να σας το περιγράψω.
    Στο όλο πακέτο που λέμε αποτυχία, έδρασε νομίζω καταλυτικά η πουτάνα η προπαγάνδα και το σχετικό καλομάθημα των περισσότερων ανατολικών.
    Άρχισαν κι αυτοί να βλέπουν αστεράκια στο καπώ, πιστωτικές και μπράντ νέημς.
    Με λίγα λόγια, μάλλον έχουν πια καταλάβει πως πιάστηκαν κορόιδα.

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολλή φασαρία για ένα κωλόχαρτο πράγματι.
    Προϋπὀθεση για ´ένα οργανωμένο κράτος είναι ο γραπτός θεμελιώδης νόμος του κράτους,που καθορίζει τη μορφή του πολιτεύματος ,τις βασικές γραμμές οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους και τις βασικές σχέσεις κράτους και κοινωνίας.Μπορεί κάποιος να μου πει αν τηρείται σε αυτές τις τρεις βασικές,θεσμικές του διαστάσεις το κωλόχαρτο που λέγεται σύνταγμα;;;;Αυτό που πραγματικά και με ευλάβεια τηρείται με πρόσχημα το Σύνταγμα και τους νόμους, είναι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ ποιμνίου και ποιμεναρχών
    Είναι ένα τυπικό κωλόχαρτο που απλά στην χούντα δεν το χρησιμοποιούσαν,τους έπεφτε κομματάκι σκληρό.
    Δέν χρειάζεσαι κανένα Σύνταγμα και κανένα νόμο που να σου λέει
    κάνε κάτι κουνήσου αντέδρασε μαλάκα σε έχουν χειροπόδαρα δεμένο και σε πουλάνε σαν σφάγειο στο πανηγύρι της Μεγαλόχαρης όπου θα σέρνεσαι στα τέσσερα μαλάκα και θα την παρακαλάς να κάνει το θαύμα της ΗΛΙΘΙΕ!!!!!!!!!!!!!!
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ την μίζερή μου φύση,κανένας πια δεν λέει να ξεκουνήσει
    δεν με χωράει ο τόπος ρε παιδιά...Νικόλας Άσημος.¨Γιαυτό φεύγω για Σαμοθράκη.

    Celin ''το κωλόχαρτο'' το ανάρτησα και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σαμοθράκη...για να λέμε και κάτι άλλο.
    Πριν μια βδομάδα πήγα για ένα τριήμερο.
    Φανταστικό μέρος για ψαγμένους, για νεολαία και καλοφαγάδες.
    Προειδοποίηση προς επίδοξους ταξιδιώτες για εκεί.
    Τετραμελής οικογένεια και αυτοκίνητο σημαίνει 14.5*4=58, αν το αυτοκίνητο είναι κάποιων κυβικών=75.
    58+75=133*2=266 (γιατί πρέπει να γυρίσεις κιόλας), έξω οι βενζίνες...
    Ένα κωλοκάραβο όλο κι όλο, με τιμές που πιάνουν τον κώλο κι αποτρέπει κάποιο κόσμο που γουστάρει το διαφορετικό απ το να πάει κατά κει...και το νησάκι τ αξίζει, αυθεντικό!
    Για μοτοσυκλέτα και γούστα δε προσφέρεται, τζάμπα ζέστη και θερμοπληξία γμτ... :-(

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. λατρευω την Σαμοθαρκη ιδιως τον Καταρραχτη του Φονια ..Δυστυχώς εχω καιρο να πάω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και εγώ Νοσφεράτε την λατρεύω κυριολεκτικά και με τρελαίνει
    η Σαμοθράκη,Πράγματι είναι πιασοκωλέ στα μεταφορικά και όπου αλλού λέει ο Mbiker με την μόνη διαφορά έτσι και πατήσεις το πόδι σου εκεί τελείωσες κολλάς και δεν ξεκολλάς με τίποτα.Η Σαμοθράκη δεν σηκώνει μέσα της λουλούδες και μπουμπούκους δεν μπορεί με τίποτα τον ''κοσμοπολίτικο'' αέρα την πιάνουν τα μπουρίνια της και τότε ποιος είδε το Θεό (του) και δεν τον φοβήθηκε.O καταρράχτης του Φονιά ονομάζεται Γριά Βάθρα .Πάνω από αυτή έχει άλλες δύο την μια πάνω από την άλλη. Σκαρφαλωτά τις ανεβαίνεις αλλά με πολλή προσοχή γιατί έχουν χαθεί άνθρωποι εκεί.Για τον Φονιά θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο είναι αλαφροΐσκιωτος γιαυτό τον λατρεύω...ένα τρέμω όμως, τους εργολάβους, όλο και κάτι ακούγεται
    για επενδύσεις στον Φονιά,στον Κήπο και στα Θέρμα αν συμβεί κάτι τέτοιο χάθηκε η Σαμοθράκη είναι μικρή και δεν σηκώνει τσιμέντινες θηριωδίες.Ελπίζω να φουσκώσει ο Φονιάς και να τους πνίξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. selana απο καιρο εχω γραψει ενα ποιηματακι για την Σαμοκθρακη και για την περιστασιν σου το αφιερωνω (οπως και σολους τους φιλους εδώ περα μεσα και στον Σελίν φυσικά ) ;)

    μες της Ζωής τ’αδιεξοδα στην καψα του Ιούνη

    - που απο τη ζεστη σουρχεται να θυμηθεις το Σούλι

    και να χορεψεις τον χορο εκεινων του Ζαλλόγγου

    -ναμουνα τωρα στων βουνών τη ραχη και το Λόγγου

    -και να κοιμομουνα γλυκά κατω απο τα δεντρακι

    η χλοη να με χάιδευε να φύσαγε αεράκι

    Ψηλά στην Πίνδο ναμουνα σε ενα Κορφοβούνι

    η εστω να μπαινα βαθεια, σε θαλασσας Σπηλιά

    η να γλιστρούσα στο νερό σε μια -εστω- πισίνα-

    και γυρω να με πιτσιλάν η Μίνα και η Ζινα



    εστω στη Βαθρα του Φονιά ναμουνα, Σαμοθράκη

    να διάβαζα λαχταριστά πονήματα( του Ακη )


    Να βούταγα χωρις μαγιώ κατω απ’ τον Καταρράχτη

    παρά να λημεριάζω εδώ στης Ζέστας το Αδράχτι

    Ναμουνα στα Ψηλά βουνά στην Πίνδο και στο Γραμμο

    η εστω και να βουλιαζα στης Θαλασσας την Αμμο

    παρά να σιγοψηνομαι δω μέσα στο Κονάκι

    - αχ τι καλά να εκαν τωρα ενα Μπανάκι !-

    Ναχα δροσια , να δροσιζε,να βουταγα στη Βάθρα

    - που ολα τ’ ωραια της Ζωής τα βρισκεις μόνο Λάθρα -

    Και να μπανιαριζομουνα στον Κρυο Καταρραχτη

    - θά μουβγαιναν οι πίκρες μου κιολου του Βιού το ΄Αχτι-

    Γιατί το Κρυο το Νερό που Ριχνει ο Καταρραχτης

    γιατρεύει Ούλες τις πληγές που΄αφηκε ο κάθε Σφάχτης

    (κι υστερα θα ετρωγα Σαμοθρακατσικάκι

    που χει πλευρά λαχταριστά κι εντόσθια (του Ακη)

    …κι υστερα σαν ξημέρωνε θα επαιρνα το Πλοίο

    Τη Σαμοθρακη θα αφηνα να παω να βρω το Θείο

    (οχι τον Θειο Ισίδωρα αλλά τον ΑΑΑΑΙΙΙΙΟ,

    τον Σουρουπάκ που βρισκεται κατου στον χθόνιο κόσμο

    οπου πλανάται η Μυρουδιά απο Πανσέ και Δυόσμο,

    κι αφου θα εδιέσχιζα την Αχερούσια λίμνη

    κι απόκοσμα θ’ακούγονταν Θανατεροι οι Υμνοι

    και θα κατέβαινα Βαθεια (μες την Υγρή Σπηλια (της)

    - ακομα εχω στο στομα μου τη Γευση απ’ τα μαλλια (της)

    Θ' αντικριζα φαρμακερη μα και Γλυκεια: την Σμερνα

    κι ολοι οι Δαιμόνοι του Ντουνια θα μου Φωνάζαν : Πέρνα!

    Την Πόρτα του Παράδεισου πουναι στου Κάτου Κόσμου

    Και τον Φωτίζει Αμυδρά, του Αυγερινού το Φως (μου)…..

    http://nosferatos.blogspot.com/2008/08/blog-post_3238.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Nosferaτε, το 66 η Τσεχια ηταν μια κομμουνιστικη χωρα και εμεις εδω ζουσαμε χουντες, δεξιες, τραγοπαπες και παπατζηδες. Λογικο ειναι να ηταν πιο αναπτυγμενη παντου.
    Καμια σχεση δεν εχει ομως η μετακομμουνιστικη Τσεχια με τη Τσεχοσλοβακια που ηξερες. Ο αλλος ζουσε εκει 8 χρονια, εννοειται πως δικαιουσαι να γραψεις στα παλια σου τα παπουτσια τη γνωμη του, και ταυτοχρονα εννοειται οτι η γνωμη ενος που ζει σε εν αμερος επι 8 χρονια ειναι εγκυροτερη απο τη γνωμη ενος που απλως κανει ταξιδια εκει μια στο τοσο.

    Η μετακομμουνιστικη Τσεχια ειναι μια χωρα μηδενιστων, οι νεες γενιες εκει δε πιστευουν τιποτα, δεν εχω δει πιο απλανες κ αδειο βλεμμα απο εκεινων. Εγω αυτο που ειδα ειναι μια καπιταλιστικη φρενιτιδα, μια παρακμη, παντου ντρογκες, μεθυσια και χαος.
    Ασε που ειναι και ρατσιστες, πολυ χειροτεροι απο εδω, ειδικα με τους μαυρους.
    Επισης ειδα ταξιτζηδες χειροτερους απο τους δικους μας, αν δεν ειχαμε μαζι μας τον φιλο μας που εμενε εκει, θα μας παιρναν ολοι τετραπλη ταριφα.
    Επισης ηταν αγενεστατοι οι περισσοτεροι και χυμαδιο.
    Μπορουσες πολυ ευκολα να βρεις κωλαδικα και μπουρδελα, αλλα δε μπορουσες με τιποτα να βρεις ενα χαμογελο.

    Κι ολα αυτα τα λεω για να μη νομιζουν αυτοι που διαβαζουν οτι εχουν δικιο οσοι κατηγορουν συνεχως την Ελλαδα για σκατοχωρα,
    να οπως εδω ο mbiker που οι 9 στις 10 λεξεις του ειναι για τη πλεμπα.

    Κλανιες συγκριτικα με τους Τσεχους;Σε καμια περιπτωση. Με εχει κουρασει πολυ αυτη η αποστροφη απεναντι σε τουτη δω τη χωρα.
    Με εχουν κουρασει επισης οι ευρωλιγουρηδες το ιδιο με τους Ελληναραδες. Και οι δυο, μπουρδες λενε. Ολοι οι λαοι στο ιδιο καζανι βραζουμε, αλλα πιστευω οτι τετοιο εθνικο αυτομαστιγωμα δεν το αξιζουμε. Δε λεω οτι ειμαστε σουπεργουαο, λεω οτι και οι ξενοι δεν ειναι καλυτεροι.
    Και δεν εχω κανενα προβλημα με τους Τσεχους, σιγουρα υπαρχει κ η θετικη πλευρα, η καλη πλευρα.

    Θα τη διαπιστωσεις την απουσια εμπαθειας οταν δημοσιευσω ενα ποιημα που εγραψα εκει ονοματι ΠΡΑΓΑ.Μια χαρα περασα στην Τσεχια, απλα δε θα μπορουσα με τιποτα να ζησω εκει, οπου η ανθρωπια στο βλεμμα ειναι υπο εξαφανιση.
    Ειδα παρα πολλα νεκρα κι αψυχα βλεμματα.

    Η πολη, τα κτηρια, η γεφυρα του Καρολου, τα αγαλματα, η ρυμοτομια, ολα ηταν πανεμορφα.
    Στον δρομο δε κυκλοφορουσαν κομπλεξικοι μαλακες οδηγοι, κινδυνος-θανατος για τους πεζους.

    Κι αλλα πολλα καλα μπορω να γραψω, απλα ηθελα να παρουσιασω εναν αντιλογο.

    ΥΓ Δε τον ξερω τον Πολατς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "Μ αυτό θέλω να πω πως έχει δικηο ο Νοσφεράτου που επιμλενει πως μια ρήξη πρέπει να γίνει σε μεγαλύτερο επίπεδο από εθνικό, η κρατικό.
    Ή τουλάχιστον, να ξεκινούσε από ισχυρή χώρα, Αμερική (το ξεχνάμε αυτό, λοβοτομή έχουν εκεί, μα την ανέφερα λόγω μεγέθους), Γερμανία ή Γαλλία και ν ακολουθήσουν οι μικρότερες.
    Πιστεύω πως στην πράξη, μόνη μια μικρή χώρα δεν θα πάει μακριά την ανατροπή, άσε που θα ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις κατσαρόλες τύπου Αργεντινής (η πρώτες προσπάθειες των αμερικάνων να ρίξουν τον Αλλιέντε) κι οι ίδιοι που τώρα διαμαρτύρονται θα θέλουν πάλι καπιταλισμό, έστω και με ξεπούλημα."


    mbiker, αν πιστευεις πως εχεις δικιο ο Νοσφερατος, τοτε πως γινεται και ψηφιζεις ΚΚΕ;
    Ο Νοσφερατος μπορει και να εχει δικιο, πολυ πιθανον να εχει δικιο, αλλα ενας ψηφοφορος του ΚΚΕ δε περιμενει ν αγινει η ρηξη στην Αμερικη και τη Γαλλια πρωτα,
    ενας ψηφοφορος του ΚΚΕ ψηφιζει για την εφοδο στον ουρανο απο τη δικη του χωρα πρωτα, με το ποθητο ενδεχομενο να ειναι η δικια του χωρα αυτη που θα συρει το καρο, αυτη που θα δειξει τον δρομο και στις υπολοιπες χωρες.

    Αν δε το πιστευουμε αυτο, αν δυσπιστουμε σε αυτο και το θεωρουμε ουτοπια, αυτο ειναι θεμιτο, αλλα δε καταλαβαινω πως συμβαδιζει με την ιδιοτητα του ψηφοφορου του ΚΚΕ. Υπαρχουν στη Μη-Κομμουνιστογενη Αριστερα κομματα με αυτες τις αποψεις, καθ ολα σεβαστα,
    μπορει και να εχουν δικιο.

    Κοιτα, το να λεω εγω, ο ψηφοφορος λιγων μηνων του ΚΚΕ σε εναν που το ψηφιζει απο το 1985,
    αυτο ισως ηχει περιεργα
    (Δε μου λειπει το θρασος!:)
    , αλλα εδω δε μετραμε τα λογια μας και λεμε στα ισα αυτο που σκεφτομαστε.
    Δεν ειναι κομμουνιστικη λογικη αυτη. Σιγα μη περιμενουμε να γινει..κομμουνιστικη η Αμερικη η η Αγγλια πρωτα και μετα να ακολουθησουμε εμεις.

    Αν ειναι ετσι, αστο καλυτερα, ας παμε να σκαψουμε εναν ταφο κι ας χωθουμε εκει μεσα περιμενοντας να γινουν κομμουνιστες οι Αμερικανοι
    κι ευχομενοι ν αγινει αυτο προτου μας πιουν το αιμα οι νεοφιλελευθεροι φασιστες:)

    ΥΓ κι ΕΛΕΟΣ με αυτη τη πλεμπα και τη πλεμπα, βαρεθηκα να διαβαζω αυτη τη λεξη!Θα μου δημιουργησεις αντισωματα, η επομενη αναρτηση θα ειναι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΙΧΩΡ, ΣΕΙΡΙΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΓΑΜΙΣΤΕΡΟΙ.
    Οσο ισχυει η δικια σου εθνικη αυτοπαξιωση αλλο τοσο θα ισχυει και αυτη η αναρτηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τα ιδια λεμε Σελανα, συμφωνω απολυτως μαζι σου!

    Καλα να περασεις στο νησι.Τραβα, ριχτο εξω, γεμισε τις μπαταριες σου..ερχεται συναρπαστικος χειμωνας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. . Ο αλλος ζουσε εκει 8 χρονια, εννοειται πως δικαιουσαι να γραψεις στα παλια σου τα παπουτσια τη γνωμη του, και ταυτοχρονα εννοειται οτι η γνωμη ενος που ζει σε εν αμερος επι 8 χρονια ειναι εγκυροτερη απο τη γνωμη ενος που απλως κανει ταξιδια εκει μια στο τοσο.
    ---------------------------------
    Σελίν εισαι πολύ καλό παιδί αλλά μαλλον -και το λέω με συμπαθεια - δεν καταλαβαινεις τι προσπαθώ να σου πώ..
    δεν εχω κανει απλώς ταξιδια μωρε .. Ειναι σαν δευτερη πατριδα μου .. Πολύ στενοι μου συγγενεις ζουν εκει απο τον καιρό του εμφυλιου.. Προσφυγες .. Αγαπημένοι συγγενεις .. Τα περασαν ολα .. Και το εδώ αισχος και την εκει κατασταση ... Και την Ανοιξη της Πραγας .. και το αισχος του Κλαους .. δεν την εχω απλά επισκεφτει .. Τηνεπισκεφτομαι διαχρονικά ... σε διαφορετικές περιοδους εδώ και περιπου ..40 χρονια ..
    ΛΕς'' η Τσεχια ηταν μια κομμουνιστικη χωρα και εμεις εδω ζουσαμε χουντες, δεξιες, τραγοπαπες και παπατζηδες. Λογικο ειναι να ηταν πιο αναπτυγμενη παντου.''
    ΟΙΤΑ .. η Πραγα και η Τσεχια ειναι υπερ αναπτυγμένη εδώ και 8οο χρόνια .. Πολιτικά για ενα διαστημα ηταν η Πρωτευουσα της Αγιας Ρωμαικής Αυτοκρατοριας ?( της Δυσης) Πολιτιστικά ... ας μη μιλάμε καλύτερα ..περα απο πατριδα του σημαντικώτερου Μυθιστοριογραφου του 20 αιωνα , του Καφκα ηταν και πρωτευουσα της Μουσικής του Θεατρουκ.α . Να μη μιλάμε για Κινηματογραφο

    Βιομηχανικά πριν απο τον Β΄πολεμο ηταν η δευτερη Βιομηχανική χωρα της Ευρωπης .. Με τεραστια Βιομηχανική παραδοση.. Λυπαμει που θα το πώ αλλά η συμμετοχή της στην Κομεκον της Σοβιετικής Ενωσης περισσοτερ την εβλαψε παρα την ωφελησε .. Χωρες σαν την Βουλγαρια ωφεληθηκαν .. Η Τσεχια καθυστερησε αναγκαστικά .. ..κι αυτο το λέν ε συγγενεις μου εκει- πολιτικοι προσφυγες , αριστεροι , απο την ψυχή της ελληνικής κομμουνιστικής παραδοσης
    Η εισβολή των Σοβιετικών επισης το 68 εδιωξε στην Δυση ολη την πνευματική ηγεσια .. Η χωρα εμεινε ακεφαλη ...
    Εκει στα 90 η Αριστερη αντιπολιετεσυη ηταν που εκανε κριτική στον Σοβιετικου τυπου Κομμουνισμο.. Η Τσεχική Αριστερά ηταν στην παγκοσμια πρωτοπορια .. Δυστυχώς οπως ολες οι ανατολικές χωρες ισοπεδώθηκε απο την εισβολή του Νεοφιλελέυθερου καπιταλισμου.. Ο Φιλος σου που πηγε εκει για οχτωχρόνια θα εχει μαλλον την εοικονα μιας χωρας καταστρεμμενης με την παιδεια διαλυμένη και την νεολαια της εξουθενωμένη .. Αναλογά και οποιος παει να ζησει σημερα στη Ρωσσια π.χ
    αλλά κιαν ερθει κιενας Ξενος στην Ελλάδα τα τελευταια χρόνια τι θαδει; Μαγκια , κλανιά .και ασε να μη πω ..
    ΟΙμως οταν κρινουμε εναν λαο , ενα εθνος πρεπει ναχουμε και μια αισθηση της Ισοριας του.. Λυπαμαι που θα σου το πώ .. Αλλά εαν εμεις περηφανευομαστε για το τι υπηρξε στην Ελλάδα 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΟΙ τΣΕΧΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΎ ΠΟΛΎ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ .. Στην Πρωτοπωρια της τεχνης , της Μουσικής της Ζωγραφικής, της Τζαζ , του Κινηματογραφου .. Πες σε παρακάλωτον φιλο σου να το ψαξει λίγο και να μην βλέπει μόνο την καταστραμένη επιφανεια ενός απο τους πιο Βαθυστοχασους , (και φυσικά μελαγχολικους και οχι χαζοχαρουμενους ) λαους της Ευρωπης ..
    Κιαν μη τι αλλο να χαρει την ομορφια των Πολεων (και να την συγκρινει με την δική μας ασχημια -των πολεων - για την οποια πρέπει να παραδεχτεις οτι φταιμε κιεμεις κιοχι μόνο οι .. Συμμοριες .. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλα το οτι ειμαι καλο παιδι δε σημαινει οτι καταλαβαινω και τα παντα:)
    Διαβαζω το σχολιο σου, δεν το αμφισβητω, αλλα νομιζω οτι απλως ειναι μια αλλη πλευρα της πραγματικοτητας, νομιζω δηλαδη οτι και η οψη που παρεθεσα δε στερειται αληθειας.

    Οταν διαβασεις το ποιημα μου ΠΡΑΓΑ, θα καταλαβεις οτι καθολου δεν απαξιωνω τη Τσεχια, απλα ηθελα να προσθεσω και μια αλλη οψη.

    Συμφωνω οτι πολιτιστικα οι Τσεχοι εχουν πολλα να επιδειξουν και συγχρονα και παλαιοτερα.
    Αλλα, αν αυτοι ειχαν Καφκα, κι εμεις στον εικοστο αιωνα ειχαμε Καβαφη, Σεφερη, Ελυτη, Ριτσο, Σαχτουρη, Καρουζο κλπ

    Θεωρεις τον Καφκα τον σπουδαιοτερο λογοτεχνη του εικοστου αιωνα;
    Συμφωνω οτι ειναι πολυ σπουδαιος, αλοιμονο, για μενα ηταν μεγαλη αποκαλθψη τα βιβλια του.

    Αλλα στον εικοστο αιωνα, ο σπουδαιοτερος για μενα ειναι ο Λουι Φερντιναν Σελιν,δε νομιζω οτι υπαρχει συγκλονιστικοτερο λογοτεχνικο επιτευγμα απο το ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.

    Επιτρεψε μου να προσθεσω κι αλλους σημαντικοτερους απο τον πολυ μεγαλο Καφκα

    ΧΕΝΡΥ ΜΙΛΕΡ
    ΣΑΡΤΡ (Η ΝΑΥΤΙΑ)
    ΜΙΣΕΛ ΟΥΕΛΜΠΕΚ (Αυτη ειναι τελειως προσωπικη επιλογη, οι περισσοτεροι μαλλονθα διαφωνησουν)
    ΕΡΜΑΝ ΕΣΣΕ

    Μετα για μενα ειναι ο Καφκα, και μετα τον Καφκα ο Φιλπ Ροθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τωρα επετρεψε μου να σου πώ μερικά πραγματα που ηταν στοιχειωδεις γνωσεις για τους ριστερους μαρξιστές κανα δυο γενιες πριν αλλά μαλλον η αλυσσιδα της γνωσης εχει κοπει εκει στα 90 ...


    Λοιπόν Στοιχειωδες ηταν για τους Μαρξ - Λενιν οτι η επανασταση Δεν μπορει παρά να ειναι Παγκοσμια .. Οι Μαρξιστε΄ς ηταν Διεθνιστες και αντιθετοι στον Εθνικισμό και αυτο αφορουσε και στο οτι θεωρουσαν αδιανοητο την οικοδομηση του Σοσιαλισμου σε μια μόνο χωρα


    ..Ο Μαρξ μιλουσε για τις Ενωμένεσ Σοσιαλιστικές πολιτειες της Ευρωπης .. Ο σοσιαλισμός στην Ρωσσια του φαινοταν ..αδιανοητος .. Και ηταν .. για την εποχή του ..

    Τωρα τι εγινε ; Εγινε ο Α Πολεμος .. Η Ρωσσια εχασε μερικά εκατομμυρια νεκρους.. Η επανασταση ξεκινησε απο το Μετωπο και κατά του Πολεμου .. Η Ρωσσια εγινε ο Αδυναμος Κρικος της παγκοσμιας ιμεπαριαλιστικής καπιταλιστικής αλυσσιδας .. Και επικρατησε οι Μπολσεβικοι με τον Λένιν ..
    ΑΑΛΛΆ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟςΟ λΕΝΙΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΟΤΈ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΕΠΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΑ .. Οτνα η επανασταση κρατησε για μαι μερα παραπάνω απο την κομμουνα του Παρισιου ο Λενιν βγηκε και χορεψε στα χιονια ..ειχε κερδισει ενα στοιχημα με τον εαυτό του ..
    Ητνα μεχρι το 21 μια παγκοσμια επαναστατική περιοδος .. Η επανασταση κερδιζε εδαφος στην Γερμανια , την Ουγγαρια , την Ιταλια παντου .. Και οι επαναστες αντιλαμβανονταν την Νικη της επαναστασης στην Ρωσσια Μόνο ως αφετηρια .. ως βαση μιας παγκοσμιας επαναστασης ..
    Κα ηρθε η Ηττα της παγκοσμιας επαναστασης .. Και η καπιταλιστική περικύκλωση.. Ο Σταλιν ηταν Συμπτωμα της Ηττας .. Οχι η αιτια αλλά το αποτελσεσμα του οτι η παγκοσμια επανασταση απετυχε και η ΕΣΣΔ εμεινε μόνη ... Αν δεν ηταν ο Σταλιν θα ηταν καποιος αλλος .. Ο Σταλινισμός προσπαθησε α ..''οικοδομησει τον σοσιαλισμό σε μια μόνο χωρα '' εξ αναγκης ..αντιθετα με την Μαρξιστική Λενινιστική θεωρια . Καιφυσικά ηταν αδυνατον ..Ακομα και σε μια χωρα μεγάλη σαν την ΕΣΣΔ ..
    (συνεχιζεται ..αν θελεις )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "Κιαν μη τι αλλο να χαρει την ομορφια των Πολεων (και να την συγκρινει με την δική μας ασχημια -των πολεων - για την οποια πρέπει να παραδεχτεις οτι φταιμε κιεμεις κιοχι μόνο οι .. Συμμοριες .. )"

    Φταιμε σε πολλα εμεις, αλλα φταινε περισσοτερο αυτοι που ειχαν την ευθυνη. Οπως στην οικογενεια, την ευθυνη για την ανατροφη την εχουν οι γινεις, ετσι και στο κρατος, την ευθυνη για τη διαπαιδαγωγηση του πολιτη την εχει το κρατος.
    Ισως ακουγεται πατερναλιστικο αυτο, ομως πιστευω πια στα 32 μου οτι το κρατος οφειλει να ειναι παρεμβατικο παντου..γιατι οταν τα αφηνει λασκα τα πραγματα, επικρατει ο νομος της ζουγκλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. για τον Φιλιπ Ροθ συφωνω απολυτως .. Διαβασες το τελευταιο του ;.. Απιστευτος ..
    Ομως ο Καφκα δεν ειναι απλώς μυθιστοριογραφος .. Ανοιξε εναν Δρομο αναμεσα στην Λογοτεχνια και την εσωτερη σκεψη .. Ο Καφκα ειναι αλλο .. ο Καφκα ειναι η Πραγα , ο 20ος αιωνας .. ηβαθια φωνη της ιστοριας ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Συνεχισε οσο θελεις, εννοειται, και σου απανταω αργοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ισως ακουγεται πατερναλιστικο αυτο, ομως πιστευω πια στα 32 μου οτι το κρατος οφειλει να ειναι παρεμβατικο παντου..γιατι οταν τα αφηνει λασκα τα πραγματα, επικρατει ο νομος της ζουγκλας.

    κιεγω αρχιζω να το πιστευω αυτο στα ..52 μου ..
    Δυστυχώς στην Ελλας παρεμβαινει μόνο η.... ΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τεσπα ξεχασα τι ηθελα να πώ και κανει καιζεστη ..Θα βγώ .. Τα λέμε αργοτερα φιλε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εχω καιρο να διαβασω Ροθ..τελευταιο ηταν η ΑΝΤΙΖΩΗ.
    Πηγα πριν λιγες μερες στο βιβλιοπωλειο κι αγορασα πολλα βιβλια, αντε να δουμε ποτε θα τα διαβασω.
    "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ" του Μπογιοπουλου,
    ενα του Χορχε Μπουκαι, του Αργεντινου ψυχοθεραπευτη της σχολης Γκεσταλτ,
    το καινουριο του Μισελ Ουελμπεκ,
    τον ΜΑΥΡΟ ΚΥΚΝΟ του Νασιμ Ταλεμπ,
    ενα βιβλιο για την κριση ενος Ελληνα οικονομικου αναλυτη, του ΠαΝΑγιωτου

    ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    (ζΙΖΕΚ-ΝΕΓΚΡΙ-ΛΑΚΛΑΟΥ ΚΛΠ)

    Κι ενα που λεγεται ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ πολυ ενδιαφερον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. διαβασε και την ταπεινωση , την αγανακτηση και το τελευταιο το το Νεμεσις .. Τρομερος .. Ξεκινησε από μια πληθωρική σεξουαλικοτητα -παθηση Πορτνοι - και κατεληξε στην Πικρια -μετα την ..εγχειριση Προστατη - .. Ανατομος .Ταυτοχρονα εποχών και εσωτερικου κοσμου .. Στο Αμερικανικο ειδυλιο -ανατομει την Αμερική της επαναστασης του 60 .. Στο Παντρεφτηκα εναν Κομμουνιστη την ..Κομμουνιστική Αρσιτερα της Αμαερικής των 30 - 40 .. Στο Ανθρωπινο Στιγμα την Αμερική της Πολυπολιτισμικοτητας του 90.. Και γραφει με σασπενσ και θαρρεις σαν μονοκοντυλιά ..Και ιδαβαζεται Μονορουφι
    (ομως δεν ειναι Καφκα ε; Ετερον εκατερον )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Tον Πορτνοι τον εχω διαβασει, απολαυστικο βιβλιο, εκει σκεφτηκα οτι ο Ροθ ειναι μια μειξη Γουντυ Αλεν με Ντοστογιεφσκυ!
    Εχω διαβασει επισης την τριλογια του ΖΟΥΚΕΡΜΑΝ ΔΕΣΜΩΤΗΣ , μαζι με την ΑΝΤΙΖΩΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Το Βυζί; ( ενετελώς τρελό απο αυτά που εγραφε στα νιατα του -τωρα που το λές θυμιζει λιγο και Γουντι αλλεν στο πιο Προστυχο .. (Ντοσογιεφκυσ εγινε τελευταια λόγω... προστατη .. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΤΟ ΒΥΖΙ
    http://nosferatos.blogspot.com/2011/07/blog-post_6703.html

    χαιρετω Σελιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Nai, μπραβο, το ξεχασα το ΒΥΖΙ, κι αυτο το χω διαβασει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Selin
    Στην Ελλάδα ζούμε, γι αυτή τη χώρα μιλάμε, στην εδώ πλέμπα αναφέρομαι.
    Δεν είναι σχετικός με τους έλληνες, μα αφορά τους πάντες ο χαρακτηρισμός πλέμπα. Και τσέχους (παρεπιπτόντως, οι τσέχες όμως, ε;...) κι αμερικάνους και ό,τι νάναι.
    Αφορά τους τελειωμένους, τους κακομοίρηδες, τους καταχρεωμένους, τους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα (και δεν αναφέρομαι στο λούμπεν προλεταριάτο), σ όλους εμάς που τα συμφέροντα κι όχι απλώς συμφέροντα, μα συμφέροντα επιβίωσης, αξιοπρέπειας, υγείας, παιδείας, πολιτισμού, περιβάλλοντος και της παναγιάς τα μάτια επιβάλουν να κοιτάμε όπως είπες αριστερά, μα που εμείς.
    Όταν ο πάσα ένας ιδιωτικός-δημόσιος (δεν έχει σημασία) υπάλληλος, μικρομάγαζος, άνεργος, έστω και διευθυντής μιας κάποιας υπηρεσίας δεν αντιλαμβάνεται σε ποιά τάξη ανήκει, όταν (ειδικά για τους έλληνες) έχει μπερδέψει τη βούρτσα με το να μην πω τι και θεωρεί πως το να στηρίζει καπιτάλες, λαμόγια, μαυραγορίτες, μονοπώλεια με αντιπαροχή μια θέση ή μια μετάθεση, για μένα είναι πλέμπα.
    Γιατί έρχεται το γαμημένο πλήρωμα του χρόνου (όπως και ήρθε) και του χώνει μια κι από δω παν κι οι άλλοι.
    Αφορά όλους τους λαούς κι όλους τους κουτοπόνηρους που θεώρησαν πως ο καπιταλισμός είναι η ευκαιρία του καθένα να γίνει Λάτσης στη θέση του Λάτση-άσε που δεν ξέρει καν πως έγινε Λάτσης κι ο ίδιος ο Λάτσης (κι έχει ενδιαφέρον για όσους ξέρουν).
    Όσον αφορά τη σημείωση γιατί ψηφίζω ΚΚΕ αφού έχω ενδοιασμούς για την επιτυχία του εγχειρήματος σε εθνικό-κρατικό επίπεδο.
    Εγώ μίλησα για ρήξη.
    Και ρήξη δεν είναι η κοινοβουλευτική άνοδος κομμουνιστικού κόμματος.
    Τι σόϊ ρήξη θάναι, αν στις πρώτες εκλογές θα πρέπει να παραδώσει την εξουσία αν η πλέμπα αρχίσει να βαράει κατσαρόλες στους δρόμους επί ένα χρόνο, ζητώντας εκλογές επειδή νόμιζε πως η άνοδος κομμουνιστικού κόμματος θα της έδινε καγιέν και πιστωτικές;
    Έγινε επί Αλλιέντε, άντεξε ο μάγκας τις κατσαρολοδιαδηλώσεις των κωλοαστών και βάλανε μπροστά τα μεγάλα μέσα μετά.
    Ρήξη, είμαι η επανάσταση. Κι όπως προείπε ο νοσφ., ακόμα κι η σοβιετική επανάσταση, προσέβλεπε στη διάδοσή της παγκοσμίως.
    Εδώ διατηρώ λοιπόν τις επιφυλάξεις μου, χωρίς να επιμένω, μιας κι όλοι μας έχουμε γίνει πολιτικοί αναλυτές και σοφοί.
    Μια γνώμη είναι, όχι κατ ανάγκη σωστή.
    (παρεπιπτόντως και οι σλοβάκες, όμως, ε...;)
    Στο θέμα μας όμως. Ψηφίζω κάτι, όχι κατ ανάγκην ελπίζοντας να κυβερνήσει. Λόγοι ιδεολογικοί υπερτερούν. Από καταβολής του, δεν κατόρθωσε να κερδίσει ψηφοφόρους (εδώ να ομολογήσω πως δεν φταίνε πάντα αυτοί που δεν πείθονται) γι αυτό και σε κάθε ευκαιρία του τα χώνω.
    Εξαίρεση απετέλεσε η άνοδος τηε κάποτε ΕΔΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση τον καιρό του καραμανλικού παρακράτους.
    Η ΕΔΑ όμως, ήταν ένας συνασπισμός αριστερών καλυμμένων (το ΚΚΕ ήταν παράνομο τότε), μα ήταν συνασπισμός.
    Έτσι κι εγώ φωνάζω να τα βρούνε τα γαμωαριστερά κόμματα, μπας και γίνει κάτι.
    Παίζουν συμφέροντα, αρχηγίες, δήθεν ιδεολογίες και δήθεν αρχές.
    Γάμα τα.
    Είμαι φανατικός δύο πραγμάτων, ας το πω έτσι.
    Του Φρόϋντ και της λαϊκής σοφίας.
    Τα πάντα ρεί αναλόγως με το πως ξεχαρμανιάζει ο καθείς, λέει περίπου ο Φρόϋντ- κι έχει δίκηο. Ζωντανό παράδειγμα η ξινή. Μπρρρ...
    Στη περίπτωση όμως που έλεγα πριν με τα κόμματα, ο λαός λέει πως, όποιος δεν θέλει να ζημώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Πόσω μάλλον να βρεί κοινό τόπο με άλλους...

    Υ.Γ. 32 ο ένας, 52 ο άλλος, άρχισα να νοιώθω γέρος. Γερομηχανόβιος :)

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τώρα που το ξαναδιάβασα, σαν να μου φάνηκε πως πρέπει να εξηγήσω που κατα την γνώμη μου κολλάει η ψυχανάλυση.
    Εξαιρουμένων των καθαρών περιπτώσεων συμφερόντων, για να νοιώθεις πως πρέπει να ενδιαφέρεσαι για το κοινό καλό, για να αντιληφθείς πως το κοινό καλό είναι εγγύηση και του δικού σου καλού, πρέπει νάσαι στα καλά σου.
    Εγγυημένη μέθοδος είναι η φυσιολογική ζωή που δεν περιλαμβάνει απλά επαρκώς ποιοτικό και ποσοτικό σεξ, μα κυρίως συναισθηματική ισορροπία, ικανότητα ν αγαπάς κι άλλους εκτός απ τη μούρη σου, ικανότητα ν αναγνωρίζεις και να ανταποδίδεις την αγάπη που άλλοι σου προσφέρουν- αν στην προσφέρουν κλπ.
    Υποθέτω μετά μεγάλης βεβαιότητος, πως εκτός απ τις συμφεροντολογικές επιλογές κάποιων που μας χώνουν το παλούκι στον κώλο, μεγάλο ρόλο παίζει και ο ψυχισμός τους.
    Και κάπου εδώ νομίζω έχει λόγο ο Φρόϋντ.
    Άσχετος (μηχανικός είμαι) από σχετικά, μα δεν μου το βγάζετε απ το μυαλό ρε γμτ...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Υ.Γ. 32 ο ένας, 52 ο άλλος, άρχισα να νοιώθω γέρος. Γερομηχανόβιος :)
    καλά όσο εισαι ; 62;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Εγγυημένη μέθοδος είναι η φυσιολογική ζωή που δεν περιλαμβάνει απλά επαρκώς ποιοτικό και ποσοτικό σεξ, μα κυρίως συναισθηματική ισορροπία, ικανότητα ν αγαπάς κι άλλους εκτός απ τη μούρη σου, ικανότητα ν αναγνωρίζεις και να ανταποδίδεις την αγάπη που άλλοι σου προσφέρουν- αν στην προσφέρουν κλπ.

    Rαυτο ειναι σωστο .. Γιαυτο ακριβώς οσοι αναλαμβανουν εξουσιαστικά ποστα .. ακομα καιμικρο επιπεδα στήν ουσια προβαλλουν καποια ελλειψη ..
    αν ζεις καλά τη ζωή σου- αν ευχαριστιεσαι με οτι εισαι γιατι να θες εξουσια..
    Για νατο δουμε και στον εαυτ΄μας .. Οταν ειμστε ευχαριστημένοι ειμαστεηρεμοι ..Μεσα στο πετσι μας ..
    οταν κατι δεν παει καλά θελουμε να το αναπληρωσουμε .. Φουσκώνουμε -οπως το παιδί με την παιδική αισιηση παντοδυναμίας ..'' Θα σου δειξω εγώ ..ειαιμεγαλος '' - λεει ο Μικρουλης ..
    βεια ο Μικρουλης οταν αποκτα αισηση παντοδυναμαις στους πραγματικά μεγαλους φαινεται αστειος .. Τους μικρουληδες ομως τους εντυπωσιαζει ..
    καπως ετσι και με τα εθνη .. Οσο πιο ταπεινωμένα οσο πιο Φτυσμένα ταχουν οσο..φουντωνει ο εθνικισμός - Η Ελλ΄δα το 1897 ..αλλά και τωα που ο εθνολαικισμός θερειευει οσο η παραγματική Ελλάδα ψυχορραγει ..
    Οι ευχαριστημενοι - ευτυχισμένοι ανθρωποι δεν θελουν εξουσια ..Θελουν τηνδημιουργικοτητα , την χαρά κυρις θελουν Χρονο αλλά οχι εξουσια ..
    Δυστυχώς στην Ελλ΄δα για να χεις πιά δημιουργικοτητα , την χαρά και Χρονο πρεπει ναχεις ..εξουσια ΄τουλαχιστονροσβαση στην εξουσια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Φίλε Celin κοίτα το σχόλιο που μου έστειλε δικαστικός εδώ για την αισχρή απόφαση Λοβέρδου.

    http://rigasili.blogspot.com/2011/08/blog-post_02.html?showComment=1312378703998#c1461869731343990694

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Φιλε Ρηγα, το διαβασα το σχολιο. Ωραιο το σχολιο, αλλα δε φτανει..σκεψου τι πληγμα θα ηταν για τη πρασινη χουντα να παραιτουνταν καμια εκατοστη δικαστες ως αντιδραση στον βιασμο του Συνταγματος και των Νομων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΛΑΡΆΚΙΑ.... ΚΑΛΟΤΡΩΝΕ... ΚΑΛΟΠΙΝΟΥΝ ΚΑΛΟΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓ...ΝΕ, ΕΠΟΜΈΝΩΣ ΣΤΟ ΛΑΌ ΕΝΑΠΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΉΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΤΙΝΆΞΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κι εγω αυτο πιστευω φιλε. Ο,τι γινει απο τον λαο θα γινει (Αν γινει)
    Καμια εμπιστοσυνη σε καμια υπαρχουσα Εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή