Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

O τιτλος της αναρτησης θα ακουγεται ισως παραταιρος.Πως μπορεις να συνταιριασεις τη σεξουαλικη παρενοχληση(γενικοτερα,τη σεξουαλικη επιθετικοτητα,λεκτικη κ οχι μονο),
με τη λανθανουσα ομοφυλοφιλια,τη κρυπτοομοφυλοφιλια;.Θα το επιχειρησω.

Η σεξουαλικη παρενοχληση ειναι ενα φαινομενο που δεν εχει πολυαπασχολησει τον Ελληνα νομοθετη.Ουτε γενικοτερα,την Ελληνικη κοινωνια,η οποια δε δειχνει ιδιαιτερα προθυμη να το αντιμετωπισει.Στο εξωτερικο,η αντιμετωπιση ειναι αρκετα αυστηρη.Εδω ειναι περισσοτερο σαν αγραφος κανονας.Σαν μονιμο καψονι.Και τι εγινε να παρενοχλησεις σεξουαλικα μια εργαζομενη κοπελα;η να της φερθεις με χυδαιοτητα στον δρομο;
Εχω πολλα παραδειγματα απο εκμυστηρευσεις φιλων γυναικων για αυτα που εχουν τραβηξει στο χωρο εργασιας τους.Απο σχετικα "αθωα" πειραγματα,μεχρι απιστευτες χυδαιοτητες.Νοσοκομες,σερβιτορες,ιδιωτικες υπαλληλοι,δικηγορινες.Χυδαιες εκφρασεις που λεγονται κ καλα "για πλακα"."Αθωα" αγγιγματα που ολοενα επιτεινονται.
Ακομα κ σεξουαλικοι εκβιασμοι,σε -οχι τοσο σπανιες- περιπτωσεις.

Αλλα δε θα σταθω στη περιπτωσιολογια.Και αυτο γιατι δε με νοιαζει να αποδειξω την υπαρξη του φαινομενου.Αυταποδεικτο ειναι.Ουτε να το καταγγειλλω απλως.Αυτο που θελω ειναι να φτασω στον πυρηνα του.

Φυσικα,το φαινομενο δε συνανταται μονο στους χωρους εργασιας.Το βλεπεις κ στον δρομο.Αν μια κοπελα ντυθει λιγο περισσοτερα τολμηρα απο το νορμαλ(αληθεια,ποιος οριοθετει το "νορμαλ";),σε καθε τετραγωνο που περπαταει,θα γινει δεκτης εκφρασεων τυπου "ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΒΛΙΑΡΑ"..Κ το "ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΒΛΙΑΡΑ",ισως ειναι κ το πιο αθωο που θα ακουσει.Αλλες φρασεις ισως ειναι συχνοτερες,φρασεις περι επιθυμιας του φωναζοντος για σεξουαλικη συνευρεση,για να το πω κομψα..(ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΣΕ....;)
Κ αυτο δε σοκαρει κανεναν.Το θεωρουμε ως φυσιολογικο.
(Αλλωστε καποιοι μισογυνηδες το τραβανε ακομα περισσοτερο,και εξαιτιας της τολμηρης αμφιεσης,φτανουν σε σημειο,να δικαιολογουν μεχρι κ τον βιασμο.
http://leftliberalsynthesis.blogspot.com/2010/09/blog-post.html  )

K εδω να κανω μια εξηγηση..Δεν εχω προβλημα με τις σκεψεις.Ζωο ειναι ο αντρας.Λογικο ειναι,βλεποντας καποια ντυμενη προκλητικα,να του ερχονται σκεψεις συνευρεσης.
Αλλο ομως να εκφρασεις αυτες τις σκεψεις χαμηλοφωνα στον φιλο σου διπλα,
κ ΑΛΛΟ να τις φωναξεις στη γυναικα που περναει διπλα σου.
Στη πρωτη περιπτωση,εκφραζεις τη καβλα σου,τον θαυμασμο σου.
Στη δευτερη περιπτωση,δε σε ενδιαφερει να εκφρασεις τιποτα,αλλα να ΑΠΑΞΙΩΣΕΙΣ,να ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ,να ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ κατα καποιο τροπο τη γυναικα,ρεζιλευοντας τη.
Γιατι;Τι λογο εχουμε να ρεζιλεψουμε μια ωραια γυναικα;Επειδη αραγε δε μας καθεται;!Η ειναι κατι βαθυτερο;

Ο Ελληνας θελει να περναει μια macho εικονα.Την εικονα του γαμια.Αν ακουγαν οι γυναικες με τι τροπο μιλανε πολλοι αντρες μεταξυ τους για αυτες,θα ανατριχιαζαν.Προφανως συμβαινει κ το αντιστοφο,σιγουρα πχ οι χαμηλες σεξουαλικες επιδοσεις καποιου θα γινονται βουκινο!
Ομως ο τροπος που μιλανε πολλοι για τις γυναικες κ τα ευφανταστα επιθετα που τις χαρακτηριζουν,φανερωνουν αυτο που ελεγα προηγουμενως.Μια διαθεση να τις τιμωρησουν.
Να τις τιμωρησουν επειδη ντυνονται προκλητικα.
Να τις τιμωρησουν επειδη εκφραζουν τη σεξουαλικοτητα τους.
Επειδη εμαθαν να διεκδικουν κ να επιλεγουν.
Αν μια κοπελα ειναι μαζεμενη κ σεμνη,ανετα μπορει να της κολλησουν το παρατσουκλι "αραχνο....α" η "αγαμητη".Αν μια κοπελα ειναι πιο ανετη κ αυθορμητη,θα λενε τα προαναφερθεντα.
Κοινη συνισταμενη:Η διαθεση τιμωριας.

Καποιος που πραγματικα αγαπαει τη Γυναικα,δε θα ειχε καμια τετοια διαθεση.Δε θα τη ξεφωνιζε στο δρομο.Δε θα της ριχνοταν στον χωρο εργασιας εκμεταλλευομενος τη θεση του.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΣΕΞ,ΔΕ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΛΙΓΟΥΡΙΑΣΗ ΤΟΥ,ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ."ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕ ΜΕ ΘΕΣ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙΣ,
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ-Κ ΑΡΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕΞ-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  ΤΙΜΩΡΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΟΥ.

Ποτε ομως θελουμε να τιμωρησουμε καποιον;Οταν δε τον γουσταρουμε.Οταν η ιδια του η Υπαρξη,μας φερνει αναγουλα.
Αν δε γουσταρουμε λοιπον καταβαθος τη Γυναικα,αυτο σημαινει οτι ειμαστε μισογυνηδες;
Οχι.Δεν υπαρχουν μισογυνηδες.
Υπαρχουν μονο κρυπτοομοφυλοφιλοι.
Καθε μισογυνης,καθε τυπος που προφυλασσεται πισω απο μια macho εικονα,μιλωντας για τα "πουτανακια" που πηδαει αβερτα,ενα πραγμα μονο φανερωνει.
Τη λανθανουσα ομοφυλοφιλια του.
Και ειναι πολυτως λογικο.Σε μια χωρα υπερσυντηρητικη οπως η Ελλαδα,η σεξουαλικη ταυτοτητα ειναι ακομα συζητηση δημοσιας διαπραγματευσης.Ειναι ακομα αιτια κοινωνικης περιθωριοποιησης.
Ετσι,αυτος που γεννιεται ομοφυλοφιλος μαθαινει οχι μονο συνειδητα αλλα κυριως ασυνειδητα,να το αποκρυπτει.
Οχι μονο απο τους γυρω του αλλα κυριως απο τον ιδιο του τον εαυτο.

Και οταν υπαρχει ασυμφωνια μεταξυ πραγματικης πραγματικης σεξουαλικης ταυτοτητας και νομιζομενης,ειναι μοιραιο να δημιουργειται μια προσωπικοτητα επιθετικη,γεματη νευρα κ εντασεις.Λογω της μη αληθινης ικανοποιησης.Λογω του σαρκικου αδιεξοδου.
Με διαθεση τιμωριας απεναντι στο γυναικειο φυλο.
Με τελικη αιτια,το γεγονος οτι η γυναικα απολαμβανει ελευθερα αυτο που ο ιδιος δε μπορει να απολαυσει.
Ο Ελληνας κρυπτοομοφυλοφιλος μισει τη Γυναικα γιατι βλεπει στη Γυναικα,τον Αλλον,που του κλεβει την απολαυση.
Ακομα κ αυτη η ενταση στους δρομους,το γεγονος οτι ειμαστε ετοιμοι να σκοτωθουμε για μια θεση παρκινγκ,για μενα οφειλεται εν μερει ΚΑΙ εκει.Ειναι αποτελεσμα σεξουαλικων απωθημενων,Φυσικα κ δεν ευθυνεται η οικονομικη κριση,με το μαχαιρι στα δοντια,ημασταν κ πριν.
Ολη αυτη η επιθετικοτητα απεναντι στη γυναικα,ολο αυτο το macho attitude,το γ@μησι με καθε μεσο.για μενα,δειχνει ακριβως αυτο
Οτι δηλαδη,ο  greek macho lover,ειναι μια Τιτικα κ μιση.
Και για να μη παρερμηνευτω,τα παραπανω δεν ισχυουν για τους ομοφυλοφιλους που εχουν το θαρρος κ τον τσαμπουκα να δηλωσουν ανοιχτα τη ταυτοτητα τους και να ζησουν βασει επιταγων της ψυχης κ του κορμιου τους
και οχι του κοινωνικου περιγυρου.
Κανενα απωθημενο δεν εχουν οι ομοφυλοφιλοι απεναντι στη γυναικα.

Κλεινοντας,και αποδεικνυοντας αλλη μια φορα τον ισχυρισμο μου,οτι ο Ελληνας macho εραστης ειναι Τιτικα,
σκεφτειτε τη χολη κ τον χλευασμο που βγαζει απεναντι στους ομοφυλοφιλους.
Γιατι;
Διοτι απλουστατα ο ομοφυλοφιλος,μετα απο τη γυναικα,ειναι ακομα ενας Αλλος που του κλεβει την Απολαυση.

22 σχόλια:

  1. καλά μια ... και μισή ξέρω, είναι ώρα!
    αλλά με την Τιτίκα μαζί, κολάω βρε Celin...
    όλα τα άλλα τα κατανοώ,μάλλον...αν κατάλαβα καλά ζούμε στη χώρα της πρέμιερ λιγκ ήτοι άνδρο σεξουαλικής καταπίεσης και πουριτανισμού!
    σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαtabran,μια χαρα τα καταλαβες,αρρωστο πραγμα ο πουριτανισμος,δημιουργει ανωμαλες προσωπικοτητες.
    Δε θελω να το παιζω progressive,η αληθεια ειναι οτι στη προσωπικη μου ζωη,μαλλον συντηρητικος ειμαι.
    Αλλα πιστευω οτι η ανεκτικοτητα κ η ελευθερια του καθενος να κανει ο,τι θελει στη δικια του προσωπικη χωη,ειναι αδιαπραγματευτα.
    Αν ολοι ημασταν οπως σταληθεια θελαμε να ημασταν,η κοινωνια μας θα ηταν πολυ πιο υγιης.

    Ολο αυτο το ψευτο-macho-αντριλικι,για μενα ειναι ενα παραμυθι.Ενας straight αντρας παντα φερεται με σεβασμο στη γυναικα,
    κ η "ελλειψη σεβασμου" εκει- οταν πρεπει -ειναι παντα προσυμφωνημενη!(γιατι το πολυ το κυρ-ελεησον το βαριεται κ ο παπας!!)

    ενας straight aντρας ποτε δε θα ξεφωνιζε καμια γυναικα στον δρομο,ουτε θα τη παρενοχλουσε σεξουαλικα,μονο οι κρυφοgay κ οι ψυχικα ανωμαλοι,κανουν κατι τετοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aκου φιλε και τη δικη μου γνωμη...
    Οχι οτι δεν εχεις δικιο...Δικιο εχεις και μαλιστα πολυ...Ιδιαιτερα στο σημειο που ο κρυπτογκαιη, που και στον εαυτο του το κρυβει,μισει τις γυναικες και απεχθανεται τους δηλωμενους γκαιη...
    Δεν ειναι ομως μονο αυτος ο λογος της συμπεριφορας του...
    Ειναι και η αγελαια συμπεριφορα, η δουλωση στο ομαδικο και στο "ανηκειν" που οδηγει μερικους στο να συμπεριφερονται, οπως τους επιβαλλει η ομαδα...
    Ειναι μια επιβεβαιωση του "ανηκειν" και για να τον δουν οι αλλοι[μαγκια] και για να πεισει τον
    εαυτο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδή νυστάζω....δεν μπορώ να διαβάσω τώρα. απλά πέρασα να πω ότι το σωστό είναι γκαυλιάρα και όχι καυλιάρα! καληνύχτα:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημερα φιλε celin!

    Επιτελους και καποιος ανδρας που δε φοβαται να τα βαλει με ολο το..ψευτο-macho-αντριλικι,που δυστυχως καλα κρατει ακομα και στην Ελλαδα, οπως και σε αλλες χωρες, οπου (οπως ειπωθηκε και πιο πανω) η ''αγελοποιηση'' ατομων παιζει κι αυτη ενα μεγαλο ρολο στα προτυπα συμπεριφορας.

    Στη Σουηδια, αυτο το βλεπει κανεις μαλιστα πιο συχνα.Η αναγκη να αποδειξουν καποιοι οτι 'ανηκουν' σε μια ομαδα και οτι τους αποδεχονται εκει,σπρωχνει ατομα οχι μονο να φερθουν βιαια, αλλα μεχρι και να διαπραξουν εγκληματα, πολλες φορες,σεξουαλικα, ρατσιστικα, κοινωνικα, (mobbing κ.α).

    Πιστευω, ομως, οτι δεν ειναι μονο μια.. ''κρυφοgay'' ισως συμπεριφορα, οπως λες, που ωθει μερικους να εκφραζονται εξευτελιστικα προς τις γυναικες,αλλα επισης το ασχημο οικογενειακο τους περιβαλλον, στο οποιο οι γυναικες συνηθως καταπιεζονται και ισως μαλιστα ανεχονται τετοιες καταπιεσεις για οικονομικους κυριως λογους, πραγμα που τις καθιστα 'θυματα' στα ματια των υπολοιπων της οικογενειας, που μετα σχηματιζουν μια αναλογη γνωμη για ολες τις αλλες γυναικες που συναντουν εξω στο κοσμο και που φυσικα καμμια σχεση δεν εχουν με αυτα που αυτοι πιστευουν...
    Ομως επειδη δεν μπορουν να τις κατακτησουν οντας psychologically handicapped, καποιοι αλλοι οπως ο Pacino,εδω το ειπαν αλλιως...οποτε τι αλλο μπορουν να κανουν κατι τετοιοι ανδρες απο το να μειωνουν τις γυναικες με οποιο ..αισχρο τροπο μπορουν; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Celin η υπερτονισμός της macho και καλά φύσης των Ελλήνων καταγράφεται και στην αγελαία συμπεριφορά των εξεδρών.
    Δεν έχω ζήσει στο εξωτερικό, μα ο αδελφός μου έζησε 15 χρόνια στην Ιταλία, έχω φίλο Έλληνα που μέχρι τα 42 του ζούσε στην Πόλη, έχω φίλους από Γερμανία, Γαλλία... Επειδή το θέμα με είχε απασχολήσει και στο παρελθόν είχα ρωτήσει κι είχα μάθει πως πουθενά δεν υπάρχει το ελληνικό φαινόμενο:
    "Γαμιέται ο ΠΑΟ κι η Λεωφόρος", "Γαμιέται ο Θρύλος κι ο Πειραίας, "Γαμήστε την ΑΕΚ την πουτάνα", "Γιαμιέται η μάνα του... " κλπ κλπ
    Μόνιμα τα συνθήματα των Ελλήνων φιλάθλων περιέχουν σεξουαλική λεκτική βία-επιθυμία!
    Τι σημαίνει άραγε το "γαμιέται ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη;" Τι άλλο άραγε οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους να εκφράζουν όχι την χαρά της νίκης, όχι την εξύμνηση της όποιας δικής τους ομάδας, αλλά την σεξουαλική κατάκτηση-επικράτηση επί του αντιπάλου εκτός από το συμπέρασμά σου;

    Δεν έχω καμμιά επιστημονική γνώση για να το υποστηρίξω αλλά αυτή για μένα είναι πολύ ισχυρότερη ένδειξη για καταπιεσμένη σεξουαλική ταυτότητα από το πείραγμα στο δρόμο που μπορεί να ερμηνευθεί και μέσα από την γενικότερη έλλειψη παιδείας αλλά και της ποικιλοτρόπως εκφραζόμενης απουσίας κοινωνικότητας και σεβασμού του/ης άλλου/ης.

    Όμως το εβδομαδιαία εκφραζόμενο πάθος χιλιάδων ανδρών στα ελληνικά γήπεδα να υποτάξουν και σεξουαλικά τους αντιπάλους τους σίγουρα κρύβει κάτι άλλο...

    Ελπίζω να βρεθεί κάποιος/α στην παρέα να φωτίσει την χρόνια απορία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλη ελβα κ φιλε μαχαιρη,
    συμφωνω με οσα λετε και για το ενστικτο της αγελης
    και για το οικογενειακο περιβαλλον
    (το λεει κ ενας κλαδος της ψυχολογιας νομιζω,ο μπηχαβιορισμος ειναι;οτι δηλαδη αναπαραγουμε τα στερεοτυπα/προτυπα που βλεπουμε στο περιβαλλον της παιδικης μας ηλικιας)

    Ειναι αλλες πλευρες του ζητηματος που θετετε ευστοχα κ οι 2,οπως κ ο φιλος Ρηγας,στον οποιον θα απαντησω μετα.
    Αταβιστικη η ταση του ανθρωπου να ανηκει σε ενα κοπαδι.Και για να ειμαστε αρεστοι στον "αρχινταη",για να μας δεχτουν στην ομαδα,πρεπει να κανουμε κ εμεις μαλακιες.

    Ομως προσεξτε!Κ μονο η υπαρξη δεκα μαντραχαλαδων,να συνωστιζονται σε οποιον χωρο βρισκονται,να αναπτυσσουν δεσμους απολυτης ταυτισης,δεσμους σχεδον ερωτικους...και ιδου!Βρισκομαστε ηδη σε μια περιοχη ανομολογητων συναισθηματων κ απεριοριστου θαυμασμου για τους γυρω μας.
    Μια αγελη αρσενικων που τρεφει εχθρικα συναισθηματα για ολους,και περιφρονησης για το αντιθετο φυλο.
    Δηλαδη,ενα ματσο πουστηδες!
    Και επαναλαμβανω για να μη παρεξηγηθω,δε λεω "πουστη" τον αντρα που πηγαινει με αντρα.Αυτος δεν ειναι λιγοτερο αντρας απο μενα.Σεβεται τη σεξουαλικη του ταυτοτητα οπως εγω τη δικια μου.
    Μαγκια του.
    Ομως ο αλλος που το παιζει "αντρας" κακομεταχειριζομενοςς ενδεχομενως πορνες
    (γιατι σιγα μη του κατσει γυναικα διχως πληρωμη)
    αυτος για μενα ειναι για κλωτσιες,
    Αυτος δεν ειναι αντρας.
    Ευχομαι να τυχει μια φορα στη ζωη του να παει με καναν αντρα για να βρει τη υγεια του κ να ηρεμησει!

    Κ elva,οσον αφορα το περιβαλλον,να ξερεις οτι ενα παιδι που μεγαλωνει σε ενα περιβαλλον με βαναυσο πατερα που δερνει ας πουμε τη γυναικα,ειναι κ παλι, πολυ πιθανον ,να εξελιχτει σε κρυπτοομοφυλοφιλο.Λογω της μη τριγωνοποιησης του οιδιποδειου κ αλλων πραγματων,που δε θυμαμαι καλα να τα εξηγησω τωρα.

    Χαιρομαι πολυ παντως για τα σχολια σας γιατι αναπτυχθηκε κ αναλυθηκε το ζητημα πολυ καλα,ετσι νομιζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρηγα,μπραβο ρε φιλε,πολυ σωστο υο σχολιο σου.
    Γραφοντας τη αναρτηση,μου ηρθε στο μυαλο κ αυτο που περιγραφεις.Αλλα δεν το αναπτυξα γιατι η αναρτηση μετα θα γινοταν τεραστια κ ενδεχομενως να βαριουνταν πολλοι να τη διαβασουν.

    Ολοι εδω οι οπαδοι "γαμανε" στα λογια ο ενας τον αλλον.Εχεις δικιο,πουθενα δεν υπαρχουν αυτα τα συνθηματα.Μπορει ο χουλιγκανισμος σε αλλες χωρες να ειναι ακομα εντονοτερος,δε μπορει,καπου θα δερνονται ακομα περισσοτερο,
    αλλα τουλαχιστον τετοια συνθηματα,δεν ακουγονται
    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ
    ΤΟΣΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ
    ΤΟΣΟ ΕΝ ΧΟΡΩ.

    Για μενα,ειναι 100% βεβαιο οτι ειναι εκφραση σεξουαλικων απωθημενων.
    Οχι τοσο ενδεικτικο συμπεριφορας τυπου
    "ΑΦΟΥ ΔΕ Γ@Μ@ΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ,ΑΣ Γ@ΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ"
    ΟΧΙ.
    Για μενα αυτο το συνθημα πρεπει να ερμηνευτει σχεδον απαραλλαχτο.
    Και λεω σχεδον,γιατι η πραγματικη του σημασια/προσδοκια,δεν ειναι πχ στο "γαμιεται ο θρυλος κ ο πειραιας",
    να γαμησουμε τον Πειραια.
    Αντιθετως,μαλλον αυτο που πραγματικα θελουν ειναι να τους πηδηξει ο Πειραιας
    (Η η Λεωφορος,η η Τουμπα,και παει λεγοντας!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλντο δε ξερω πως το λετε εσεις στη Θεσσαλονικη(απο κει δεν εισαι;η κανω λαθος;)
    Εμεις παντως εδω χαμου δε χρησιμοποιουμε το "γ" μπροστα απτη λεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. file celin to swsto einai kaula alla i gkaula einai alli kaula!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για τον Ρήγα, μια παλιότερη σκέψη μου:
    http://stahtikaiburberry.blogspot.com/2009/08/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σύνηθης πρακτική των αναρτήσεων σου είναι να αποκαλύπτεις και να καταγγέλεις ουκ ολίγες εκφάνσεις της άθλιας πολιτισμικής, κοινωνικής και ψυχολογικής καφρίλας του "νεοελληνα".

    Το ζήτημα είναι ότι δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε μια λανθάνουσα ομοφιλοφυλία όπως ισχυρίζεσαι. Η αποσάθρωση των κοινωνικών δομών, η βαθιά εκμετάλλευση που διαπερνά πλέον όλες τις οικονομικές και κοινωνικές δρστηριότητες εκτός των άλλων φέρνει και στην επιφάνεια τα πιο αντιδραστικά στοιχεία που έχουν γόνιμο έδαφος για τους σπόρους του ρατσιμού, σεξισμού, εθνικισμού και άλλων ισμών.

    Σε αυτά τα πλαίσια δεν μπορώ να βλέπω απομονωμένα την διεκδίκηση και τα δίκια κάποιου κινήματος διεκδίκησης ιδιαιτεροτήτων όπως ομοφιλόφυλοι, φεμινισμός κ.α. Μόνο η συνολική ανατροπή και αμφισβήτηση του σημερινού συστήματος μπορούν να εκμηδενίσουν τέτοια πρότυπα και συμπεριφορές. Και μια Αριστερά που θα έχει στο πρόγραμμα της τετοια στοιχεία θα μπορεί να εκφράσει πλατιά και μαζικά αυτές τις ομάδες. Με έναν άλλο πολιτισμό που η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια θα κόβουν τον τσαμπουκά και τη μαγκιά του κάθε "ματσό" νεοέλληνα τραμπούκου.

    Η διαφορά που θέλω να τονισω, έγκειται στο ότι μόνο μια εφ'όλης της ύλης αμφισβήτηση είναι αποτελεσματική και όχι η μονομερής προβολή των δικαιωμάτων ή σεξουαλικής διαφορετικότητας της μιας ή της άλλης κοινωνικής ομάδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παυλο,ειναι αρκετα Ζιζεκικο το σχολιο σου,τα ιδια λετε,κ δε διαφωνω.Η συγχρονη "μεταμοντερνα" "Αριστερα" αρκειται να προβαλλει διεκδικησεις μειονοτητων οι οποιες θεωρουνται αποκλεισμενες,
    ομως το κεντρικο αιτημα δεν εινμαι μια ριζικη ανατροπη των υπαρτχουσων δομων,
    αντιθετως,υπορρητη θεληση ειναι η διατηρηση των υφισταμενων δομων,
    με τα αιτηματα της συγχρονης Αριστερας να λεγονται περισσοτερο "ελεημοσυνες κ παρηγορια στον αρρωστο" παρα δυναμικες διεκδικησεις

    "Με έναν άλλο πολιτισμό που η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια θα κόβουν τον τσαμπουκά και τη μαγκιά του κάθε "ματσό" νεοέλληνα τραμπούκου."

    Ναι,αυτο ειναι το ζητουμενο.



    Και οχι,δεν ισχυριζομαι οτι για την "άθλια πολιτισμική, κοινωνική και ψυχολογική καφρίλα του "νεοελληνα" "
    η κεντρικη κ βασικη αιτια ειναι η λανθανουσα ομοφυλοφιλια του
    (Ξερεις οτι το τραβαω λιγο στις αναρτησεις μου για να τις κανω πιο ενδιαφερουσες!)
    Αλλα τωρα χωρις πλακα,ειμαι 100% πεπεισμενος οτι ειναι κ αυτο ενα αιτιο που εξηγει πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή, Celin με το που κερδίσουμε την εξουσία και ανατρέψουμε αυτό το σύστημα λες να το "γυρίσουν" πολλοί "ματσο" γ**δες;

    Πλάκα θα χει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παυλο,αν ανατραπει το συστημα κ γινει ενα συστημα που καταργει τις ανισοτητες κ σταματησει ο αδυσωπητος ανταγωνισμος,μοιραιο ειναι να βγαλουμε ολοι προς τα εξω τι αληθινα ειμαστε,διχως να φοβομαστε κανεναν κ τιποτα!Επομενως,ναι,πολλοι θα απελευθερωθουν!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Celin,

    καλησπέρα!
    Πολυ πρωτοτυπο θεμα ομολογουμενως!

    Η ελληνικη κοινωνια ειναι ετη φωτος πίσω από αυτα που περιγράφεις!

    Η τραγική οπισθοδρομηση ειδικά της ελληνικής επαρχιας, οπου ακομη γινεται ο διαχωρισμος παιδιου και κοριτσιου, ειναι αδυνατο να δεχθει τετοιες αποψεις και να επιτρεψει τετοια απελευθερωση.

    Εδω στην περιπτωση της Αμαρυνθου, την πληρωσε η βιασμενη κοπελιτσα επειδή ηταν Βουλγάρα και επειδη οι γαμιαδες της (βιαστες) ηταν γόνοι μεγαλοαστων της περιοχης!

    Τι περιμενεις απο μια τετοια κοινωνια;

    Ακομη να ξεπερασουν τα κομπλεξ της Τουρκοκρατιας και του κομμουνισμού! Φαντασου τα σεξουαλικά αντίστοιχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Ακομη να ξεπερασουν τα κομπλεξ της Τουρκοκρατιας και του κομμουνισμού! Φαντασου τα σεξουαλικά αντίστοιχα!"

    Πειρατή,

    Να το θέσω κομψά:
    Αν έχεις την ευγενική καλοσύνη εξήγησε μας που κολλάει ο κομμουνισμός σε αυτά που αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου Πειρατη!Οπισθοδρομηση κ αγιος ο Θεος!
    Ασε,μη μου θυμιζεις τον βιασμο αυτης της κοπελας γιατι αηδιαζω,απαλλαχτηκαν κ απο το Δικαστηριο αυτα τα αρχιδια,ε;
    δε ξερω ρε συ,τετοια παραδειγματα οπου εμπλεκεται το συνολο της κοινωνιας κ των θεσμων,με κανει κ πιστευω οτι δεν υπαρχει ελπιδα κ προοπτικη καμια σε αυτη τη γαμωχωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε Παυλο,

    Εννοώ το κομπλεξ ενός πολύ μεγάλου κομματιού του πληθυσμού στο ακουσμα της λέξης κομμουνισμος, όπως το ιδιο ισχυει για την ομοφυλοφιλία, το οποίο είναι απομεινάρι από τον Εμφύλιο. Βέβαια από αυτο το κομμάτι ελάχιστοι μπορουν να σου εξηγήσουν για ποιο λόγο απεχθάνονται ή έχουν κομπλεξ απεναντι στους κομμουνιστες.

    Αλλωστε όλοι έχουμε ακουσει τη φράση, "ολα κι όλα. αλλά όχι και κομμουνιστής".

    Κατι παρομοιο παει να γίνει σήμερα και με τους αναρχικούς!

    Υγ. Δε συσχετισα ποτε ομοφυλοφιλια και κομμουνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή