Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ..(Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΥΝΕΠΗΣ)




Ο Σύριζα στάθηκε συνεπής στις προεκλογικές του υποσχέσεις. Σοβαρολογώ. Σίγουρα μπορείς να βρεις δεκάδες δηλώσεις για σκισίματα μνημονίων, κουρέματος του χρέους κλπ, αλλά η -όχι και τόσο άρρητη-υπόσχεση, που βάσει αυτής ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του, ήταν η εξής: Θα διαπραγματευτούμε όσο σκληρότερο μπορούμε με τους Ευρωπαίους, θα το πάμε σχεδόν ως το τέρμα αλλά όχι στο τέρμα, αν το τέρμα είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη. Ίσως να υπάρχει ένα κομμάτι από τους ψηφοφόρους του που ήθελε να τραβήξει μέχρι τέλους το σχοινί: Ίσως, αλλά αυτοί είναι πολύ λίγοι.
 Ο Σύριζα σιγοψιθύριζε στο αυτί των πολιτών όλον αυτόν τον καιρό, 
κοίταξε, το ξέρεις ότι θα πετάξουμε και δυο τρεις υπερβολές, ιστορίες για αγρίους κλπ. Το ξέρεις και το ξέρω ότι δε μας παρεξηγείς. Το ξέρω ότι δε θα μας κρεμάσεις κιόλας για τις ανακολουθίες μας, είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά κι εσύ μην έχεις τρελές απαιτήσεις από εμάς, άσε τί λέμε, καταλαβαινόμαστε, με τα μάτια μιλάμε εμείς και τί λέμε δε ξέρει κανείς.

Δε πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί που να νιώθουν προδομένοι. 'Ήθελε κανεις τους έξοδο από Ευρωζώνη; Μπαα, δε το πιστεύω. Αν ήθελε, υπάρχει και το ΚΚΕ (Κι εδώ που τα λέμε, κι απο εκείνους, οι περισσότεροι, ψηφοφόροι και στελέχη, θα τρέμαν, και δικαιολογημένα,
μπροστά στην ιδέα του τί θα επακολουθούσε)
Ο Σύριζα λοιπόν διαπραγματεύτηκε και διαπραγματεύτηκε σκληρά. Το μίσος του Σόιμπλε, του Ραχοι και λοιπών Ευρωναζί, το τρέμουλο στα χουντοΜΜΕ που από τη μία δεν ήθελαν να τον αρπάξουν τον Σύριζα στις γρήγορες γιατί ξέρουν ότι ο λαός θα τους σιχαθεί ακόμα περισσότερο, 
κι από την αλλη οι νουθεσίες τους για λογική και ψυχραιμία, στη προσπάθεια τους να ελέγξουν για λογαριασμό των αφεντικών τους τη διάδοχη πολιτική κατάσταση
(ακόμα κι απο ΜΜΕ φιλικά προς τον Σύριζα, ειδικά αληθινά ραδιόφωνα ελεγχόμενα άμεσα από εφοπλιστές)
όλο αυτό αποδεικνύει ότι αρκετοί ντόπιοι ολιγάρχες, ακόμα κι αν ήξεραν από πρώτο χέρι τί θα επακολουθήσει, δεν είχαν τη σιγουριά ελέγχου των πραγμάτων, που είχαν με τις προηγούμενες πουτάνες τους. "Ρε, έχει πλάκα να το πάνε μέχρι τέλους, μπάστα, λογικευτείτε.."


Πιθανόν σε κάποιους τα παραπάνω να ακούγονται φιλοσυριζαίικα. Ένας από τους λόγους που το ΚΚΕ είναι ακόμα κολλημένο σε τόσο χαμηλά ποσοστά είναι ακριβώς αυτός, ότι κάποιοι δεν έχουν ιδεά πως να κάνουν αποτελεσματική κριτική, δεν έχουν ιδέα πως να επικοινωνούνε το μήνυμα τους στον κόσμο, πιθανόν να είναι κι αναπαυμένοι στο ότι το μήνυμα τους δε περνάει σε πολλούς. Πιστεύω ότι οι επαναπαυμένοι στο 5% είναι εγκληματίες και προφανώς δεν είναι κομμουνιστές αλλά συνειδητά καταπολεμούν στην πράξη αυτό που στα λόγια λένε ό,τι πιστεύουν. Δε πιστεύω ότι είναι πολλοί αυτοί. Οι περισσότεροι απλά δε ξέρουν από επικοινωνία. Θεωρούνε ότι στις συζητήσεις στα κανάλια πρέπει να λένε ακριβώς αυτό που έχουν στο μυαλό τους για τον Συριζα και ότι ο λαός έχει την ικανότητα να τους διακρίνει από τους νουδουπασόκους.
Ο λαός δεν έχει την ικανότητα να διακρίνει αν ο Χατζηνικολάου είναι με το μέρος των ακροατών του ή με το μέρος ενός κομματιού της ντόπιας πλουτοκρατίας 
και θα καταλάβει τις διαφορές σου με τον Βορίδη και τον Ψαριανό όταν λέτε όλοι το ίδιο πράγμα "Συριζαιοι απατεώνες ουουυστ" ;
Όταν σε λίγο καιρό ο Συριζα απωλέσει την εμπιστοσύνη όσων των ψήφισαν, διακινδυνεύω τη πρόβλεψη ότι το ΚΚΕ δε θα κερδίσει το παραμικρό. Κι αν αυτό οφείλεται στον αθάνατο Ελληνικό μικροαστισμό κατά 70%, το υπόλοιπο οφείλεται στο ότι κάποιοι δε ξέρουν να περνάνε το μηνυμα τους. Γιατί η κριτική στον Σύριζα δε πρέπει να είναι από τη πρώτη μέρα ότι θα τα κάνουνε σκατά μιας και τα ίδια σκατά υπηρετούνε.
 Σωπα καλέ, το ίδιο λέει και ο Βενιζέλος.

Η κριτική πρέπει να έχει ως εξής: "Μπράβο για αυτό που προσπαθήσατε. Για ένα διάστημα, ο Σοιμπλε έφαγε τα λυσσακά του. Στην ΕΕ ξεβρακώθηκαν,
 τόσοι και τόσοι κατάλαβαν ότι η ΕΕ είναι μία τυραννική και φασιστική δράκα που έχει βάλει στο στόχαστρο της τους λαούς και δε καταλαβαίνει από αλλαγές κυβερνήσεων. Μία είναι η πολιτική της: Η εξαθλίωση των λαών. Μακάρι να ήταν αλλιώς, μακάρι να υπήρχε ελπίδα στο στόμα του λύκου. Δυστυχώς όταν μπαίνεις στο στόμα του λύκου, το πιθανότερο είναι να σε κατασπαράξει. Μπράβο για αυτό που προσπαθήσατε, αλλά δε ξέρω αν μπορούμε να σας δώσουμε μπράβο για αυτό που επιτύχατε. Οι ενδείξεις και οι συμφωνίες σας δείχνουν ότι δε πετύχατατε και πολλά. Δε το βλέπουμε να καλυτερεύει το πράγμα. Θα σας στηρίξουμε σε ό,τι φιλολαϊκο μέτρο πάρετε, όπως και να έχει είναι μία ανακούφιση ότι δε βλέπουμε ούτε ακούμε τόσο τα προηγούμενα σιχάματα, τους αιμοδιψείς πράκτορες της Μέρκελ. Θα αναμένουμε τις κινήσεις σας, θα έχετε και ένα χρονικό διάστημα που δε θα σας πολυχτυπάμε, άλλωστε για τη φτώχεια ως τώρα και για τη φτώχεια των επόμενων μηνών, δε φταιτε εσείς, δε κυβερνήσατε.
Αλλά αν στην πράξη αποδειχθείτε μία από τα ίδια, θα σας χτυπήσουμε ακόμα σκληρότερα. Γιατί τουλάχιστον οι αιμοδιψείς πράκτορες της Μέρκελ, δε το έπαιξαν ποτέ αριστεροί..."

Σας αναγνωρίζουμε λοιπόν ότι προσπαθείτε. Και το γεγονός ότι πιθανότατα θα αποτύχετε δεν οφείλεται στο ότι δε προσπαθήσατε πολύ. Οφείλεται στο ότι η προσπάθεια αυτή ήταν μάταια και χαμένος κόπος από την αρχή. Γιατί η ΕΕ δεν ομορφαίνει όσο κι αν τη φτιασιδώνεις, τα χαλασμένα κόκκινα δόντια της στάζουν αίμα, και το στόμα της βρωμάει από τα συμφέροντα των πλουτοκρατών που υπηρετεί. Δε θέλουμε να προκαταλαμβάνουμε τα αποτελέσματα του αγώνα σας, αλλά δεν είναι αγώνας αν λες ότι θα πας με εκτεθειμένο τον λαιμό κι άοπλος να διαπραγματευτεις με τους βρυκόλακες, αυτο λέγεται αυτοκτονία. Και το λέμε αυτοκτονία γιατί είμαστε καλοπροαίρετοι και δε θέλουμε να το πούμε συμπαιγνία.


Κι ύστερα από τα επικοινωνιακά, τα ουσιώδη: Όσο η Αμερική θέλει να μείνουμε στο Ευρώ, θα μείνουμε. Αν θελήσει να κάνει πουτάνα την Ευρωζώνη, θα βρει τον τρόπο να τη κάνει, και guess what, εμείς είμαστε ο τρόπος. Οι μπουφοι χαίρονται που μας υποστήριξε ο Ομπάμα και δεν πολυασχολήθηκαν με αυτόν τον Υπουργό Εξωτερικών τους, πώς λέγεται, (Λιουσι Λιου;) που λίγες μέρες πριν τη χθεσινή συνεδρίαση μας έστειλε μήνυμα να αφήσουμε τις ιστορίες, αρκετά Κουγκοποιηθήκαμε, τουμπέκα τώρα και βρείτε τα. Λογικά, game over, ο Βασιλιάς Μνημόνιος πέθανε, ζήτω οι Θεσμοί. Οι "Ανάσες Αξιοπρέπειας¨και τα λοιπά πανηγύρια ήταν ακριβώς αυτό που ονομάστηκαν, Ανάσες Αξιοπρέπειας, 
και όπως ξέρουμε οι ανάσες κρατάνε λίγα δευτερόλεπτα, 
η μαλακία με τις ανάσες είναι ότι δε φτάνει μία ή δύο, πρέπει να ανασαίνεις συνέχεια, αλλιώς θα πνιγείς. Τώρα έρχεται η συνειδητοποίηση ότι η Ευρώπη δεν αλλάζει, τουλάχιστον όσο δεν γίνεται σοσιαλιστική. Τα Σκωτσέζικα ντους ή mind games του Συστηματος αποσκοπούνε στο να παίζουνε με τα συναισθήματα σου, να σε ανεβάζουν και να σε ρίχνουν μέσα σε μία ανάσα, να σου γαμήσουν τη ψυχολογία, να σε γεμίζουν με ψεύτικες ελπίδες και στο καπάκι, με κατραπακιές πραγματικότητας, ώστε να χαθούνε οι εσωτερικές σου σταθερές και να μην έχεις κουράγιο μετά ούτε για ένα μπράβο στους διαπραγματευτές σου.
Σοβαρα το λέω κι όχι προπαγανδιστικά, μακάρι η λύση να μπορούσε να βρεθεί εντος καπιταλιστικής ΕΕ γιατί επί του παρόντος ο Δυτικός Ανθρωπος, στον ανθρωπότυπο του οποίου ανήκουμε, δε κάνει για επαναστάσεις, παρά μόνο για επικύψεις. Μακάρι ο Σύριζα να καλυτερέψει για τους πολλούς τα πράγματα, μακάρι να διανεμηθεί ο πλούτος στους πολλούς, μακάρι να γίνει η παραγωγική ανασυγκρότηση, να γίνουμε οικονομικά αυτάρκεις και η πλουτοκρατία να πάψει να είναι πλουτοκρατία ή εστω να φέρει τα λεφτά από τις offshore, να φορολογείται στο μεδούλι και να μπορούμε να ζούμε μία έστω λιτή ζωή όπως λέει και ο Βαρουφάκης, και όχι μία Μη- Ζωή, όπως τώρα. Δυστυχώς αυτό δε το βλέπω να γίνεται, οπότε σε συνδυασμό με τη πολιτική ευφυϊα και διορατικότητα του μέσου Έλληνα, αυτό που βλέπω ως πιθανότερο, είναι μία φασιστικοποίηση που έλεγε κι αυτός ο φασίστας ο Ακαδημαϊκός. Δε χρειάζεται να επιτευχθεί απαραίτητα με τους φυλακισμένους ναζιστές, υπάρχουν κι άλλοι που μπορεί να προκύψουν αργότερα. 
Δύο τρία κατευθυνόμενα χτυπήματα αλά Charlie Hebbo η αλά Κοπεγχάγη, και οι ανάσες αξιοπρέπειας θα γίνουν βγάλτε έξω τον Κασιδιάρη ή κάτι τέτοιο. Αλωνίζουν στην Ελλάδα τα πρακτόρια, είμαστε σουρωτήρι πραγματικό, ο μόνος λόγος που δε γίνεται χαμός είναι γιατί τα Αμερικανά δε θέλουν ακόμα να γίνουμε Μεηνταν ή Συρία.
Δεν έχω ιδεά πώς θα μπορούσε να υπάρξει μέσα σε αυτον τον χαμό μία Κυβερνηση-Ενσαρκωμένη λαική βούληση, που θα μπορούσε να επιβαλλει τάξη μέσα στα συντρίμμια που πιθανόν να έρχονται. Κι αυτό γίνεται ακόμα δυσκολότερο αν σκεφτεις πόσο ευπλαστη, κατευθυνόμενη κι εντελώς κουκουρούκου είναι αυτή η λαική βούληση.

Η μόνη απάντηση στον Φασισμό που έρχεται, είναι η κομμουνιστική.
Τις προάλλες, άκουσα ένα πολύ ωραίο τραγούδι, κάτι για κατιούσα του ΚΚΕ έλεγε, αυτό ακριβώς, το ΚΚΕ είναι ο μνησίκακος μαλακας της υπόθεσης, εδώ που τα λέμε είναι πολύ επαναστατικό να τα βάζεις με αυτόν που δε μπήκε στην κυβέρνηση, τί πιο λογικό για έναν κομμουνιστή να διαπραγματευεται με τον Σοιμπλε ποιοι Ελληνες είναι στην σειρά να πετσοκοφτούνε για χάρη της πλουτοκρατίας, μιλάμε για εντελώς προδότες του κομμουνισμού, κομμουνισμός είναι να παζαρεύεις άλλωστε την παραμονή σου στην ΕΕ κι όχι να καταδείχνεις τα γεμάτα απ'τις σαρκες φτωχων δόντια της.
Διαισθάνομαι ότι όσο ο σύριζα θα αποτυχαινει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του, τόσο θα εντείνονται οι επιθέσεις στο ΚΚΕ. Να δεις που όταν αποτύχει, πάλι το ΚΚΕ θα φταιει που δε μπήκε τον γενάρη εκείνο, στην κυβέρνηση.

Κι επειδή θα υπάρξει γενικευμένη επίθεση στο νου του Ελληνα ότι ο κομμουνισμός είναι ό,τι χειρότερο, ενώ η μαύρη φασιστική σαπίλα, ε, δε βαριέσαι αδερφέ, στην τελική δεν ήμασταν και τόσο χάλια επί Παπαδόπουλου,
για αυτό και οι απαιτήσεις από τον φορέα της κομμουνιστικής ιδέας θα εντείνονται, μαζί και με τη κριτική, όπου πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται. Και με την απαραίτητη επισήμανση ότι έξω από το χορό τα λόγια είναι εύκολα και ότι η διαδικτυακή -η μη- ξερολίαση, δεν πολυσχετίζεται με τους κοινωνικούς αγώνες.

161 σχόλια:

  1. Φίλε Celin, κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος στην ανάλυση σου, και στο λέω ορθά-κοφτά.

    Ενώ βλέπεις πολύ σωστά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κορόιδεψε παρά μόνο όσους ήθελαν να κοροϊδέψουν τον εαυτό τους, και όλοι ήξεραν τελικά τι ψήφιζαν, ξαφνικά όσο αφορά το ΚΚΕ κάνεις στροφή 180 μοίρες και λες πως τάχα το πρόβήμα του είναι πως "δεν ξέρει να το πει".
    Ε λοιπόν δεν υπάρχει έλληνας να μην ξέρει τι πρεσβεύει ή τι θέλει να κάνει το ΚΚΕ.
    Απλά αυτό το φοβούνται, και συνεχίζουν όπως μπορούν στον ίδιο δρόμο ελπίζοντας να μεταθέσουν τον χρόνο της καταστροφής στα παιδιά τους, να μην τον ζήσουν οι ίδιοι.
    Γιατί το ΚΚΕ λέει κάτι που τρομάζει. Λέει πως οι θυσίες είναι αναπόφεκτες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Απλά πρέπει να διαλλέξεις εάν θα επαναστατήσεις για να μην εξαθλιωθείς (απόλυτα πλέον) ή αν θα επαναστατήσεις γιατί εξαθλιώθηκες. Κανείς δεν θέλει να ακούσει αυτό το μύνημα. Όπως και να το πεις. Και πολύ περισσότερο όσο υπάρχει η "ελπίδα" πως η απόλυτη εηαθλίωση θα μπορούσε ίσως και να μετατεθεί μια γενιά μετά. Μετά βλέπουμε...

    Δεύτερο λάθος, όχι απλά λάθος θα έλεγα, είναι όταν λες πως το ΚΚΕ κάνει την ίδια κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ (έγραψες μάλιστα "με τον Βορίδη" για να δώσεις και έμφαση). Αυτό καταφανής ανακρίβεια (για να μην πω τίποτε άλλο) την στιγμή που η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως "κομμουνιστικό" και "αντι-ΕΕ", ενώ το ΚΚΕ του καταλογίζει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ. Πού είναι "τα ίδια" λοιπόν;

    Επίλογος.
    Το πρόβλημα με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ είναι πως έχει υιοθετήσει αφενός μια καθαρά φασιστικού τύπου αντικομμουνιστική προπαγάνδα, τόσο που να αναπαράγεται αφειδώς από τα μέσα της ΧΑ, και αφεταίρου πως έχει ιυοθετήσει έναν εθνικιστικό-λαϊκιστικό-αντικομμουνιστικό λόγο που εκφασίζει συνειδητά την κοινωνία προκειμένου να περιορίσει την προς τα αριστερά φθορά του και να τσιμπήσει και κάτι από τα δεξιά.

    Η συγκυβέρνηση της ντροπής με τους βασιλοχουντικούς του Καμένου, μόνο τυχαία ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δεύτερο λάθος, όχι απλά λάθος θα έλεγα, είναι όταν λες πως το ΚΚΕ κάνει την ίδια κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ (έγραψες μάλιστα "με τον Βορίδη" για να δώσεις και έμφαση). Αυτό καταφανής ανακρίβεια (για να μην πω τίποτε άλλο) την στιγμή που η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως "κομμουνιστικό" και "αντι-ΕΕ", ενώ το ΚΚΕ του καταλογίζει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ. Πού είναι "τα ίδια" λοιπόν;"


      Εχω στο νου συγκεκριμένες εκπομπές που είδα με τα μάτια μου κι άκουσα με τα αυτιά μου. Προτιμώ να μην επεκταθώ και να μη δικαιολογήσω ό,τι έγραψα παρά να ανοίξω αντιπαράθεση κι ας φανεί ότι παιρνω τα λόγια μου πίσω.

      Εγώ δε βλέπω αυτή τη στιγμή κατηγορίες από τη ΝΔ προς τον Συριζα ότι είναι κομμουνιστες και αντι ΕΕ. Κωλοτούμπες τους λένε και ότι ακολουθουν το πρόγραμμα τους. Προφανώς και η κριτική του ΚΚΕ είναι διαφορετική όταν οι μεν λένε ότι πρέπει να βγούμε απο την ΕΕ και οι νουδουκρατες λένε ότι πρέπει να μείνουμε πάση θυσία. Εσύ φαινεται να πιστευεις ότι το μηνυμα του δε περνάει γιατί οι Ελληνες φοβούνται και μεταθετουν την ευθυνη στα παιδιά τους, εγώ πιστευω ακριβώς το ίδιο αλλά ταυτόχρονα ότι θα μπορούσε το μηνυμα να περάσει καλύτερα. Αποτελεσματικότερα. Δε γίνεται να μην υπάρχουν ευθύνες για αυτό.

      Καμια στροφή 180 μοιρών και πουθενά. Γραφω αυτό που πιστευω κι αυτό που πιστευω δεν εχει αλλάξει.

      Οπως δε πιστευω ότι υιοθετει ο σύριζα "μια καθαρά φασιστικού τύπου αντικομμουνιστική προπαγάνδα".
      Δε ξέρω στο μέλλον τί θα γίνει, αλλά τον συριζα με τη χρυση αυγη εγώ δε θα τους ταυτίσω.
      Ουτε θεωρω ότι εκφασίσζει τη κοινωνία. Η κοινωνια ειναι ηδη εκφασισμενη. Ισως προσπαθει να την εκφρασει, λεγοντας ο,τι κρινει ταιριαστότερο την εκαστοτε στιγμη. Το θετικο σεναριο ειναι ότι προσπαθει να προλαβει το κακο, το αρνητικο ότι παει με τα νερα της οπως και να εχει
      και στο μελλον να υπαρξουν κι αυτες οι φασιστικου τυπου αντικομμουνιστικες προπαγανδες.

      Οσον αφορα τη συγκυβερνηση με τον Καμμενο, εκει ουτε κι εγω δε μπορω να πω τιποτα. Πιθανον να ανατρεπει ολα οσα λεω προηγουμενως.

      Τα υπολοιπα τα λεω και στην αναρτηση. Γραφω με σκοπο να ειμαι χρησιμος όχι για να λεμε ο ενας μπραβο στον αλλον.

      Διαγραφή
    2. Ποε τώρα σε ειδα, το κλεισιμο της απαντησης μου δεν ητανε μπηχτή:)

      Διαγραφή
    3. θα τοποθετηθω πιο μετα καιε γω τα λεμε σελιν

      Διαγραφή
    4. "...δε πιστευω ότι υιοθετει ο σύριζα "μια καθαρά φασιστικού τύπου αντικομμουνιστική προπαγάνδα"."

      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_85.html

      Πολύ μικρό το δειγματάκι, για να μην σε γεμίσω ανάλογα λινκ, αλλά εάν αυτό δεν είναι καθαρά φασιστική προπαγάνδα, τότε τι είναι;

      Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ αυτή την στιγμή ιδεολογικά είναι ασήμαντη. Στο ίδιο μείγμα εθνικισμου, πατριδοκαπηλείας, λαϊκισμού και χυδαίου αντικομμονισμού ποντάρουν.
      Πρακτικά βέβαια υπάρχουν διαφορές. ως πιο κυρίζια οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν βγαίνουν οι ίδιοι να πλακωθούν με τους κομμουνιστές. Αυτή την βρωμοδουλειά την αφήνουν στα φιλαράκια τους.
      Πάρε και ένα λικάκι ακόμη (εντελώς δειγματολειπτικό και αυτό, για να μην νομίζεις πως μιλάω στον αέρα):
      http://redflyplanet.blogspot.com/2015/02/blog-post_30.html

      Διαγραφή
    5. Υ.Γ.
      Το "οι ΚΚΕδες θέλουν κλωτσιές στα μούτρα επειδή είναι κότες" είναι κάποιου είδους "ενδοαριστερή κριτική" μου λες, όταν ισχυρίζεσαι πως δεν ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ σε ότι αφορά τον αντικομμουνισμό;

      Διαγραφή
  2. Ο Πανούσης είναι σιγουρα περισσοτερο αντικομμουνιστης απο φασιστα, οπως κι αυτο το αθλιο περιοδικο που ειδα στο λινκ, και το αθλιο τραγουδι που αναφερω και στην αναρτηση, και γενικοτερα στον, πως να τον πω, αντιεξουσιαστικοαυτονομοδεξερωπωςαλλιως χωρο, υπαρχει πραγματικο μισος για το ΚΚΕ αρα για τον κομμουνισμο.

    Και σιγουρα υπαρχουν πολλα παραδειγματα ειτε "σατιρας" ειτε μη σατιρας, στα οποια η κριτικη στο κκε απο "αριστερη" σκοπια, μοιαζει με αντιστοιχη αυτη των φασιστων.

    Αλλα απο εδω μεχρι να πουμε οτι συνολικα, επισημως και σαν κατευθυντηρια γραμμη οι συριζαιοι ειναι χρυσαυγιτες στον αντικομμουνισμο τους, υπαρχει μια πολυ μεγαλη αποσταση που δε μπορω ουτε και θελω να τη διανυσω.
    Μη με κανεις τωρα να υπερασπιζομαι τον συριζα, ενω ειναι ολοφανερο στην αναρτηση τι πραγματικα πιστευω. Τι να σου πω, και να ισχυει αυτο που λες, εγω παλι θα επελεγα να μη το πιστευα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @celin:
      Το περιοδικό Μετρό δεν ανήκει στον "αντιεξουσιαστικοαυτονομοδεξερωπωςαλλιως χωρο" αλλά όπως μπορείς να δεις στα σχόλια του παραπάνω λινκ, η επανέκδοση του προμοταρίστηκε από το left.gr (ότι πιο επίσημο κομματικό μέσο μετά την Αυγή), χρηματοδοτείται μέσω ολοσέλιδων διαφημίσεων από τον Ρ/Σ "στο κόκκινο", περιέχει άκρατα φιλοκυβερνητικά άρθρα (λινκαρισμένα και αυτά), ενώ στην στελέχωση του συμμετέχει και η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη (στελεχώνει επίσης και τον κομματικό Ρ/Σ "στο κόκκινο") η οποία τυγχάνει και σύζυγος του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και της "Αυγής" Καρτερού.
      Τα όσα φασιστικά διάβασες λοιπόν, προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ απευθείας.
      Και μάλιστα από την "αριστερή" του πτέρυγα. Αυτή που δεν χάνει ευκαιρία να μας αποκαλεί "συντρόφους" και να καλεί το ΚΚΕ σε συνεργασίες.

      Εάν εσύ δεν θέλεις να πιστέψεις στα μάτια σου, τουλάχιστον άσε εμάς να πιστεύουμε σε αυτά.
      Υ.Γ.
      Στο "ρίχτε κλωτσιές στα μούτρα των ΚΚΕδων επείδή είναι κότες" ή στο "γκρεμίστε τα γραφεία του ΚΚΕ ως αυθαίρετα", εγώ δεν διακρίνω κάποιου είδους "σάτυρα", έστω και κακόγουστη, έστω και εμπαθή. Καθαρή προτροπή σε αντικομμουνιστικό πογκρόμ βλέπω.
      Το ότι αυτά αναπαράχθηκαν με ρυθμό μπαράζ από τα χρυσαυγίτικα σάιτ, απλά αποδείχνει το αυτονόητο...

      Διαγραφή
  3. Σελιν, εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι να απολογουμαστε εμεις οι κκεδες επειδη λεμε για τις κωλωτουμπες του συριζα και οχι ο συριζα που τις κανει...
    δηλαδη πως να τις στρογγυλεψουμε τις κολωτουμπες;
    και πραγματικα στην ουσια τι διαφορα εχει ο συριζα απο τη νδ, και αυτη θυσιες για να μη βγουμε απο το ευρω εκανε και ο συριζα το ιδιο κανει, το κακο ειναι οτι τουλαχιστον τον σαμαρα τον εβριζαν ενω τον αλλον τον ζηωκραυγαζουν και κανουν φιλοκυβερνητικες διαδηλωσεις για παρτι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε στρογγυλευεις τις κωλοτουμπες οταν τις παρουσιαζεις πιο εμμεσα, οπως πχ τα γραφω στην αναρτηση. Τις αναδεικνυεις στην μεγαλοπρεπεια τους. Θυμασαι τι σου ελεγα για το κυμα ενθουσιασμου που πρεπει να ανεβουμε πανω του κι οχι να το κοιταμε φοβισμενοι οτι θα ερθει να μας πλακωσει;
      Κατι τετοιο εννοουσα, στον προφορικο λογο δε τα παω και τοσο καλα.
      Ακομα κι αν το κυμα τελικα οντως μας πλακωσει.

      Υπαρχει ο τακτικισμος, υπαρχει και ηγροθια στο μαχαιρι. Και τα δυο χρειαζονται. Εγω πιστευω οτι ακομα και για τους επομενους μηνες, ενας κκες πρεπει να χτυπαει στις δεκα φορες, εννια τους νουδουπασοκους και μια τους κυβερνωντες, οχι το αντιστροφο.
      Και οχι, ακομα δε μπορεις να πεις ιδιους τους συριζαιους με τους νουδουλους, οι δευτεροι εχουν βαμμενα στο αιμα Ελληνων τα χερια τους, οι πρωτοι τωρα ξεκινανε. Κατα 99% με τις αποφασεις που θα παρουνε, θα λερωθουν κι αυτοι, οποτε ναι, μετα θα ειναι το ιδιο, αλλα οχι ακομα.

      Δε λεω οτι πρεπει να γλειφουμε τους συριζαιους, προς Θεου, τα οσα γραφονται στην αναρτηση, απο την αρχη ως το τελος σου φαινονται για κατι τετοιο; Ουτε λεω ότι πρεπει με καθε τροπο να γλειψουμε τον λαο, αν πιστευα κατι τετοιο θα προετρεπα το ΚΚΕ να μπει στην κυβερνηση και να αρχισει κι αυτο τις παπαριες για τροικα και μνημονια τελος, αλλα ΕΚΤ ΔΝΤ ΕΕ και Δανειακή ολέ.

      Λεω ότι τα πραγματα ειναι τοσο σκατα και κατα πασα πιθανοτητα μη αναστρεψιμα. Στο πλαισιο της προηγουμενης παραδοχης, οφειλουμε να προσπαθησουμε να ακουστουμε σε οσους δυνατον περισσοτερους γιατι αλλιως το χαμενο παιχνιδι θα ειναι ακομα περισσοτερο χαμενο.
      Πως θα ακουστουμε λοιπον σε οσο το δυνατον περισσοτερους;
      Γιατι, μεχρι τωρα,δεν ακουγομαστε σχεδον καθολου, τι διαολο, δε πρεπει καποιος να το πει αυτο;

      Δεν ισχυριζομαι οτι ξερω τον τροπο να επιτευχθει αυτο. Μαλακιες, δεν εχω κανα μαστερ την προπαγανδα, ουτε το μπλογκ αυτο ειναι δημοφιλες. Ενας μαλακας ειμαι που στιβω το κεφαλι μου να σκεφτω τιποτα που να ειναι χρησιμο. Το ότι παιζει και να μην τα καταφερνω, δε σημαινει οτι πρεπει να παψω να το προσπαθω. Το ιδιο πιστευω οτι πρεπει να κανουν ΄ολοι οσοι θελουν κατι να αλλαξει.
      Γιατι προς το παρον, και με τη πεπατημενη, βλεπεις οτι οχι μονο δεν αλλαζει, αλλα και χειροτερευει.

      Διαγραφή
    2. Μια χαρα ακουγομαστε, απλα λεμε αβολες αληθειες...
      ...η παραμυθα πουλαει, και ας ξερει ο αλλος οτι ειναι παραμυθα
      και δεν ειναι αν χτυπας νδ η συριζα, χτυπας πολιτικες, και αυτη τη στιγμη στο τιμονι της διαχειρησης ειναι ο συριζα, και μαλιστα νεα κυβερνηση αρα πεφτουν οι προβολεις πανω του, και κανει τοσες κωλωτουμπες, ειναι τοσο συμπυκνωμενο πασοκ, που δεν μπορεις να λες "α ας κανουμε υπομονη να δουμε πως θα τα πανε τα παιδια". Το πραγμα μυριζει... σημερα τα ματ, που ορκιζονταν ο πανουσης οτι θα τα αφοπλισει και οτι μονο σε τριτο παγκοσμιο πολεμο θα χτυπουσαν διαδηλωτες, χτυπησαν τα ιδια τα μελη της νεολαιας του συριζα που καναν πορεια στην αμυγδαλεζα.

      Πες μου σου λεω σελιν 1 καλο(φιλολαικο) που εκανε ο συριζα και θα σου πω 10 στραβα(δηλαδη αντιλαικα) για το καθε καλο αυτο...που κατα τη γνωμη μου ουτε ενα δεν εκανε( ασχετα με το τι εξαγγελει)

      Αυτη τη στιγμη εμενα δεν με νοιαζει να φανω συμπαθης στον πολυ τον κοσμο με το να μην λεω τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη. Με ενδιαφερει να πεισω λιγους και καλους, στο κατω κατω σε αυτη τη φαση οι μαζες δεν προκειται να ερθουν σαν τα ζομπι στο κκε... λιγους και καλους θελουμε και να αρχιζουμε να χτιζουμε τις δομες για τους αγωνες που ερχονται.

      Εγω πολλα θα ηθελα να δω να κανει το κομμα πυο κατα τη γνωμη μου δεν τα κανει για τον α η β λογο στο βαθμο πυο απαιτουν οι καιροι, αλλα σιγουρα δεν εχω παραπονο που χτυπαει με την πολεμικη του το συριζα κατω σαν χταποδι. Αν αντιθετα, κραταγε την μετριοπαθη σταση της Ανταρσυα απεναντι του, εκει θα ειχα πραγματικο προβλημα.

      Διαγραφή
  4. Σωστή άποψη για το Σύριζα. Και κατά τη δική μου γνώμη δεν τα γύρισε, δεν είπε ποτέ ότι θα έρθει σε ρήξη και δεν ήρθε. Τώρα τουλάχιστον ελπίζω να έγινε κατανοητό ότι και μέσα στην ΕΕ και χωρίς μνημόνια και μέτρα δε γίνεται, ή το ένα ή το άλλο. Δεν φταίνε οι άλλοι που δεν τα λέγανε καλά ή που ήτανε πουλημένοι ενώ με κάποια άλλα άτομα θα ήταν καλύτερα. Έτσι είναι. Τουλάχιστον ελπίζω τώρα να γίνει κατανοητό στον κόσμο.
    Τώρα όσον αφορά το ΚΚΕ, μπορούν να ειπωθούν πολλά αλλά γενικά με κάλυψαν τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γινει κατανοητο, οχι πολυ συντομα, αλλα θα γινει. Το μετα ειναι το θεμα.
      Τί εναλλακτικη θα προτιμηθει.

      Διαγραφή
    2. Για μένα για να αποκτήσει ας πούμε το ΚΚΕ μεγάλο ποσοστό ατόμων που θα το στηρίξουν πρέπει να συμβούν δύο πράγματα (είτε ένα από τα δύο ή και τα δύο, δεν είμαι σίγουρος).
      Πρώτον πρέπει το επίπεδο ζωής μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου να φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης που να μην έχει πλέον κάτι να χάσει. Τα πράγματα είναι άσχημα αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί κατά τη γνώμη μου οπότε όλοι περιμένουν μπας και αλλάξει κάτι έτσι, ακίνδυνα.
      Δεύτερον πρέπει να φτάσει ο κόσμος σε μία συνειδητοποίηση του τι συμβαίνει και να θέλει να ζήσει έτσι. Αυτό εξαρτάται και από αυτά που ακούς αλλά και πόσο θες να ψαχτείς και εσύ.

      Διαγραφή
    3. Experience, μια χαρα ειπε απολα, και αντιφατικα μεταξυ τους και για ριξεις και σκισιματα και ολα., μη με βαζετε τωρα να ψαχνω δηλωσεις.... εδω ο τσι[ρας ελεγε οτι αν δεν κανουνε αυτα που θελουμε παμε για γκρεξιτ, και τωρα λεει κανουμε αυτα που θελουνε για να μην παμε για γκρεξιτ... και ποσα ακομα ειχαν πει, σας παρακαλω μη με βαζετε να ψαχνω γιατι βαριεμε, αλλα αν δεν με πιστευετε πειτε μου το και θα σας κανω καμια 20αρια κοπυ πεηστ απο τα οσα εχουν πει.

      Διαγραφή
    4. Τωρα το ποιος τα πιστευε και το ποιος δεν τα πιστευε ειναι αλλο....

      Διαγραφή
    5. Δυστυχως, τα μεγαλα ταρακουνηματα στις συνειδησεις τα εφεραν οι πολεμοι, δυστυχως λεω, γιατι θα ηταν πολυ πιο ανεξοδο σε ζωες, αν οι ανθρωποι συλλογικα αρχιζαν να σκεφτονται το διαφορετικο δρομο και να αγωνιζονται για αυτον πολυ πριν να φτασουν στο τελικο αδιεξοδο.

      Διαγραφή
    6. Οχι οτι αποτελει εγγυηση ο πολεμος ριζοσπαστικοποιησης, ειναι πολυσυνθετο φαινομενο η ριζοσπαστικοποιηση και εξαρταται απο πολλες συνισταμενες δυναμεων.

      Διαγραφή
    7. Αλλα και το "ε δεν περιμεναμε και κατι περισσοτερο..." που υποτιθεται οτι εκπροσωπει ως αποψη τους ψηφοφορους του συριζα, δεν παραειναι βολικο τωρα πο υ γινονται ολες αυτες οι κωλοτουμπες... γιατι ρε καρντασι εγω θυμαμαι αρκετους απο αυτους, αλλα ελεγαν πριν, εκτος αμα κοροιδευαν και οι ιδιοι...
      αν ομως τα πιστευαν και δεν κοροιδευαν, ας παραδεχτουν οτι τους κοροιδευε το κομμα που ψηφισαν, και μη λενε "ε δεν περιμεναμε και τιποτα παραπανω"

      γιατι κατσε ρε φιλε, αλλα ελεγες πριν

      σαφως υπηρχαν και παρα πολοι που οντως δεν ειχαν μεγαλες βλεψεις

      αλλα τωρα να εχουν γινει ολοι τετοιοι;

      Διαγραφή
    8. μετα το αυτες οι κωλωτουμπες... ηθελα να βαλω ερωτηματικο

      Διαγραφή
    9. Και να πω και κατι τελευταιο
      αυτα τα δικαιωματα που ξεπουλανε τα συριζοσκυλα σημερα χερακι χερακι με την ΕΕ ειναι το αιμα των παππουδων καποιων απο εμας και των πατεραδων...
      ... ε δε θα κατσω αμιλητος και γλυκος μπροστα στο ξεπουληματ του αιματος του παππου μου που εβαψε 3-4 στρατοπεδα κρατησης και φυλακες...

      Διαγραφή
    10. Τα είπανε, το ξέρω, συμφωνώ. Αν ψάξουμε δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς όχι απλώς δε θα βγει νόημα, θα αναρωτιέσαι είναι δυνατόν να κυβερνάνε αυτοί και με τέτοιο ποσοστό; Απλώς η γραμμή πριν τις εκλογές ήταν εντάξει, χωρίς μνημόνιο και μέτρα, όλα καλά, αλλά και μεσα στην ΕΕ και στο ευρώ και δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα ότι αυτά δεν γίνονται είναι άλλο θέμα στο οποίο απαντούσανε "αποκλείεται να μη δεχτούν αυτό που θα τους προτείνουμε". Μάντεψε τι έγινε.

      Διαγραφή
    11. Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι δεν κορόιδεψε όταν απέρριπτε κάθε προοπτική εξόδου από ΕΕ-Ευρώ-ΝΑΤΟ. Αυτό είναι καθαρό, και σε αυτό θα συμφωνήσω με τον Celin.

      Σαφώς και κορόιδευε όμως όταν έλεγε πως η παραμονή σε αυτούς τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς θα μπορούσε και να συνδιαστεί με μη-συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

      Νομίζω πως το δεύτερο έκανε πολύ μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που θα μπορούσε να κάνει το πρώτο.

      Διαγραφή
  5. Δε πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί που να νιώθουν προδομένοι. 'Ήθελε κανεις τους έξοδο από Ευρωζώνη; Μπαα, δε το πιστεύω. Αν ήθελε, υπάρχει και το ΚΚΕ (Κι εδώ που τα λέμε, κι απο εκείνους, οι περισσότεροι, ψηφοφόροι και στελέχη, θα τρέμαν, και δικαιολογημένα,
    μπροστά στην ιδέα του τί θα επακολουθούσε)
    ______________________________

    Ελα μου ντέ, σωστός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι κατι σε φοβιζει δεν σημαινει οτι δεν θα αγωνιστεις...
      ακριβως για αυτο εχει αξια και ο αγωνας, επειδη παρα το φοβο σου αγωνιζεσαι...

      Διαγραφή
  6. Νομίζω πως η ερμηνεία του ΚΚΕ γιατί ο κόσμος φοβάται να το εμπιστευθεί κρυβει στρουθοκαμηλισμό. Αυτό που φοβίζει τον κόσμο δεν είναι ούτε οι δυσκολίες, ούτε η ανηφόρα που προβλέπει η πρόταση του κόμματος σας. Αν ήταν απλά δύσκολη η πορεία και φωτεινό το τέρμα τώρα το ΚΚΕ θα είχε 70%. Αυτό που φοβίζει και αποτρέπει τον κόσμο είναι το ότι το κοινωνικό σύστημα που προτείνετε απέτυχε το ίδιο (ή και περισσότερο) παταγωδώς με τον καπιταλισμό, παρότι εφαρμόσθηκε ευρέως και για πολλά χρόνια. Και μη μου αρχίζετε τώρα ότι "ναι αλλά στην Σοβιετική Ένωση είχαν καλές συγκοινωνίες και καλά νοσοκομεία" γιατί θα αδικήσετε τους εαυτούς σας. Αν ήταν όλα τόσο καλά καμωμένα γιατί απαγορευόταν στον κόσμο να ταξιδεύει ελέυθερα στο εξωτερικό; Τα παραδείγματα της Αλβανίας, της Ρουμανίας, της Β. Κορέας, της Κίνας δεν σας λένε τίποτα; Ξεκολάτε κάποια στιγμή γιατί -αν μη τι άλλω- είστε σκεπτόμενοι άνθρωποι.

    R2D2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για την τόσο παταγώδη αποτυχία πια που όλοι ασπάζονται χωρίς να ξέρουν τις πιο πολλες φορές για ποιο πράγμα μιλάνε. Δεν νομίζω ότι όλοι όσοι έχουν ζήσει εκεί συμμερίζονται αυτή την άποψη τόσο ένθερμα. Επίσης, ναι οι δυσκολίες είναι κάτι που φοβίζει και να έχεις καλά νοσοκομεία και σχολεία είναι σημαντικό, μην το προσπερνάς έτσι. Θα δείξει και το μέλλον και η πράξη ποιες είναι οι επιτυχίες και ποιες όχι.
      Αν θες ρίξε μια ματιά και εδώ
      https://gowans.wordpress.com/2013/12/23/seven-myths-about-the-ussr/

      Διαγραφή
    2. Πανως σις δημοσκοπησεις οι ρωσοι και οι αλλες χωρες ου αναολικου μπλοκ, στην πλειοψηφια ους αναπολουν τις παλιες καλες εποχες..
      θα επανελθω αργοερα με περισσοερα γιατι τωρα ειμαι στη δουλεια

      Διαγραφή
    3. Μου αρέσει που οι άνθρωποι έχουν επιλογές. Ή κομουνισμός με δελτίο στα τρόφιμα, ελλείψεις σε βασικά αγαθά, στέρηση ελευθεριών, γραφειοκρατία και διαφθορά, ή καπιταλισμός με ακραία φτώχεια, ανεργία, μαφία και διαφθορά (αυτή παραμένει σταθερή). Οπότε (πέρα από το ότι η χρονική απόσταση πάντα εξωραϊζει το παρελθόν), το δημοσκοπικό ερώτημα ποιο ακριβώς είναι; “Ποια σκατά προτιμάτε περισσότερο;”

      Επίσης το παραμύθι για το κόμμα που συνεχώς ελέγχει και διορθώνει την πορεία προς τον κομμουνισμό δεν περνάει πια. Αποδείχθηκε περίτρανα το καθαρά προσωποκεντρικό της υπόθεσης. Πέθανε ο Λένιν (άιντε κι ο Στάλιν για να σας κάνω την χάρη) - σχόλασε ο γάμος. Το ίδιο ισχύει και για τον Μάο, τον Κάστρο και 2-3 ακόμα. “Πεφωτισμένη” ηγεσία και μετά το χάος. Για να μην πιάσουμε την Βόρεια Κορέα όπου η κατάσταση είναι κωμικοτραγική.

      R2D2

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω κάτι για δημοσκοπικό ερώτημα. Υπάρχει μία διαμορφωμένη κατάσταση στην Ελλάδα και παγκόσμια και ο καθένας προτείνει μιά λύση. Προκρίθηκε η λύση που προτείνει ο Σύριζα αυτή τη στιγμή. Θα δούμε πως θα καταλήξει.
      Όσον αφορά το δεύτερο υπάρχουν και πολλά κόμματα που ελέγχουν και διορθώνουν τον καπιταλισμό. Μπορείς να διαλέξεις ένα από αυτά.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος22 Φεβρουαρίου 2015 - 1:48 μ.μ.

      Γενήθηκα και έζησα στην Τσεχοσλοβακία. Δεν υπήρχαν δελτία για τρόφιμα. Αυτά που λες μπορεί να γινόταν μεταπολεμικά μέχρι να γίνει η ανασυγκρότηση της οικονομίας. Αγοράζαμε τα τρόφιμα κανονικά. Κουπόνια για τρόφιμα απ'οτι ξέρω τα έχουν αυτή τι στιγμή οι φτωχοί στην
      γη της επαγγελίας...αμέρικα αμέρικα. Το πώς γίνεται αυτό......?
      Ενα πράγμα πρέπει να παραδεχτώ..ότι είχα άγχος..είχα άγχος σε ποιό ελληνικό γλέντι θα πάω το σάββατο να ξεπατωθώ στον χορό.
      Ntina

      Διαγραφή
  7. αν ο σύριζα ειλικρινώς διαπραγματεύτηκε και ειλικρινώς πίστεψε ότι θα μπορούσε να κερδίσει… έστω κάτι από την ΕΕ, είναι ειλικρινώς μαλάκας!!!!!

    LOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. R2D2
    Σου αρεσει η υπαρξη επιλογών γιατι έχεις τη δυνατότητα να μπεις στη διαδικασία επιλογής....Εκτός και αν εννοείς επιλογές τις 48 μαρκες κορν φλεικς οποτε πάω πάσο γιατι είσαι πολύ της φατσας και γιοκ ουσίας....Επειδή ομως μου φαίνεσαι πιο πονηράκιας, μάλλον είσαι της 1ης κατηγορίας....Ο καπιταλισμός αρέσκεται να προσφέρει επιλογές είτε ανούσιες (βλ. σουπερ μαρκετ, αν και εκεί 5 10 πολυεθνικές παράγουν το 90% των προιόντων, και πολές λέω) είτε ουσιαστικές σε όσους μπορούν να τις κάνουν....
    Σιγουρα η ΕΕ θα σου αρεσει γιατί ανοιξε τα συνορα και μπορείς να επιλέγεις προορισμο χωρις βιζα διαβατηρια κτλ. Αν έχεις όμως τα μπικικίνια να κάνεις διακοπές....Υπάρχει επιλογή αλλα για τους πολλους μη επιλογή (που βέβαια και αυτό είναι μια επιλογή)...

    Οσο για την κινητικότητα των κοινωνικών συστημάτων, ωρα ρε μεγάλε, γιατι και ο νικητής καπιταλισμός δεν επέτυχε μια κι εξω πάλεψε έφαγε παλινορθώσεις, κατεβασε τα χερια ξανασηκώθηκε ταλαντευτηκέ και κυριάρχησε....Κι αυτο καρδινάλιε μου( έναν απο τους 1000) δεν κρατησε 80 χρόνια.....Ουτε είχε απέναντι του ένα παγκόσμιο σύστημα σε ακμή να τον χτυπάει ανελέητα ποτε με μαστίγια πότε με καρότα, καθόλη την μακρόχρονη προσπάθεια του .

    Α και για βορεια κορεα πες μας κατι γιατί δεν ξερουμε , και μη μας πεις για σκυλια, ανταρματικα και αναγκαστικά κουρέματα....Κατι, που να μην το εμαθες από το interview.


    2. Celin

    Καταλαβαίνω το κείμενο σου και τη λογική του, αλλά φοβάμαι ότι το μίσος (σωστό και δικαιολογημένο) για τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε τυφλώνει, όσον αφορά την εκτίμηση σου για δαύτους. Εχεις αναφέρει αλλωστε αρκετες φορές ότι χειρότεροι από τους άλλους δεν μπορούν να είναι.....
    Και τελευταίο...Ο ΣΥΡΙΖΑ οσον αφορά την τοποθέτηση του και την υπεράσπιση του "ευρωπαικού κεκτημένου" δεν εκανε ποτε κωλοτούμπες...Το υπερασπισε με τοποθετήσεις, ψηφους και θέσεις πολλα χρόνια τώρα....Οι λεκτικές κωλοτούμπες στα πλαίσια είτε προεκλογικών παιχνιδιών είτε προσπαθειών για χώνεμα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής του, είναι θεμιτες και αναγκαίες για κάθε αστικό κόμμα, αφορούν το θεαθήναι και δεν απασχολεί μια σοβαρή πολιτική κριτική....

    Στην ουσία τους είναι σάπιοι, καποιοι με τασης πολιτικού μεγαλοιδεατισμού, επικίνδυνοι γιατί φέρουν τα γαλόνια της αριστεράς, γαλόνια που σημαίνουν για τον κόσμο συνέπεια και τιμιότητα, χαρακτηριστικά που όπως κατέδειξε το προχτεσινό κείμενο δεν διαθέτουν. Μετα και το προχτεσινο είναι σαφές πως πρόκειται για μια ξεπουλημένη αστική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, άθλια για τους δικούς τις λόγους, άλλους από αυτούς των προηγουμένων....
    Να μην ξεχνάς φίλε celin πως υπάρχουν πολλά επίπεδα και είδη αθλιότητας, Υπάρχει ας πουμε αυτο των χουντικών ηγετών και αυτο του Γεωργαλά, αυτό του κουκουλοφορου που πέταγε μολότωφ στα μπλοκ του παμε εκεινον τον οχτώβρη και αυτο του κοψίδη που το χειροκρότησε...Και ειλικρινα δεν έχω καταλήξει πιο είναι το χειροτερο

    ΠΑΜΜΕΓΓΙΣΤΟΣ ΕΡΜΗΣ, ΤΣΙ ΚΟΡΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ στην Σ.Ε. που δεν είχε κορνφλέικς ο κόσμος ήταν ευτυχισμένος γιατί δεν είχε το άγχος ποια μάρκα να διαλέξει. Σωστά... Ξέρεις τι ζόρι τραβάει ο μικροαστός στην Δύση μπροστά στο ράφι του σουπερμάρκετ; Κρύος ιδρώτας τον λούζει. Επίσης στην Σ.Ε., επειδή δεν είχε πολλά κόμματα, ο πολίτης δεν είχε και το άγχος τι να ψηφίσει. Άσε για την παντελή απουσία άγχους για το που θα ταξιδέψει στο εξωτερικό, τι θα δει στην τηλεόραση, τι θα παρακολουθήσει στο κινηματογράφο, τι θα διαβάσει κλπ. Το κόμμα φρόντιζε πριν από αυτόν για αυτόν ώστε να μην διαταράσσεται με τίποτα η νιρβάνα του επίγειου παραδείσου.

      R2D2

      Διαγραφή
    2. Ο χρουτσωφ ειχε φερει κορν φλεικς στην ΕΣΣΔ, ετσι για να ξερεις.

      Διαγραφή
  9. Και για να σε προλαβω r2d2 τα των επιλογών αφορούν τον αφορισμο σου

    "το ότι το κοινωνικό σύστημα που προτείνετε απέτυχε το ίδιο (ή και περισσότερο) παταγωδώς με τον καπιταλισμό, παρότι εφαρμόσθηκε ευρέως και για πολλά χρόνια."

    και αναζητώντας την πηγή της παρένθεσής σου, που είσαι λόγο ντροπαλός για αυτό δεν το βροντοφώναξες, καταλήγω σε αυτό ακριβώς που έκανε καλύτερο τον καπιταλισμό για το μέσο επαναστατίζοντα μικροαστό...Τουλάχιστον δεν τρωω το ίδιο με δελτίο τροφίμων κάθε ημέρα, αλλα μπορώ να φανταστώ ότι τρωω καθε μερα κατι διαφορετικό..... Α και να βρίζω τον πρωθυπουργα κάθε μερα χωρις να με πιανει η γκεπεου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τrash,διαβαζω με προσοχή όσα λες, πιστευω ότι δεν είναι ενδειξη για επερχομενα αντικομμουνιστικα πογκρομ ενα φιλοχρυσαυγιτικο εξωφυλλο με αριστερο μανδυα ακομα και αριστερο σπονσορα και κλεινω λεγοντας ότι απο τη στιγμη που ενας είναι ο πραγματικος εχθρος του συστηματος, το ΚΚΕ δηλαδη, τα πογκρομ που λες δεν είναι μακρυα. Πογκρομ θα γινουν όταν το ΚΚΕ γινει επικινδυνο για το συστημα ως τελευταια επιλογη τους ομως γιατι ξερουν οτι τα πογκρομ αναποφευκτα θα καταδειξουν ποιος ειναι ο πραγματικος εχθρος τους. Προς το παρον το ΚΚΕ -τους λογους τους ξανασυζηταμε αν θες μια αλλη φορα- δεν είναι επικινδυνο, οποτε τα πογκρομ ειναι μακρυα. Για να φτασουν ομως σε αυτο το σημειο, θα εχει ερθει η αρχη του τελους τους. Κουραγιο στους αληθινους αγωνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Σαφώς και κορόιδευε όμως όταν έλεγε πως η παραμονή σε αυτούς τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς θα μπορούσε και να συνδιαστεί με μη-συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων."


    Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑΖΕΙ!

    Αυτο ακριβως είναι το σημειο που πρεπει να πατησουμε. Αυτο ειναι που θα γινει αντιληπτο σιγα σιγα γιατι η πραγματικοτητα δε κρυβεται οποτε οι υπερμαχοι της ΕΕ που δεν εχουν ψωμι να φανε θα καταλαβουν ποιος ελεγε την αληθεια και ποιος ειχε τερατωδως εσφα΄λμενες εκτιμησεις (ειμαι αφελης και το λεω εσφαλμενες εκτιμησεις οχι ψεμματα και κοροιδια)

    Τοτε θα αρχισει το επικινδυνο της ιστοριας( και τα πογκρομ που λες τα οποια θα ξεκινησουν απο παρακρατικους "αντιεξουσιαστες")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποε, η πικρη αληθεια ειναι οτι τα δικαιωματα που λες οτι ξεπουλανε οι συριζαιοι, τα εχουν ξεπουλησει ηδη οι προηγουμενοι, κι οσο τα ξεπουλουσανε, ο Ελληνικος λαος στο συνολο του καθοταν και τους κοιτουσε. Αν δεν είχε γινει η αλλαγη στην κυβερνηση, θα εξακολουθουσαμε να τους κοιταζουμε να δουμε αν μας ξεσκιζουνε καλα.

    Ειναι σχεδον βεβαιο ότι η βαλβιδα του συστηματος προς το παρον λειτουργει, και ηδη βλεπουμε πληθος κοσμου που εβριζε το μνημονιο τωρα να λεει ότι οκ, τι να κανουμε, καλυτερα δε γινοταν. Και ειναι πολλοι ακομα που συνειδητοποιουνε ότι εντος ΕΕ τελικα, οντως καλυτερα δε γινεται, μηπως εκτος ΕΕ θα ειναι καλυτερα;

    Η αναμπουμπουλα ειναι χιλιες φορες προτιμοτερη απο την ακινησια, για αυτο ειναι ευτυχημα που επεσαν οι νουδουπασοκοι. Παρα πολλοι υστερα απο το μουδιασμα και την προσγειωση στην Ευρωπραγματικοτητα, θα εξακολουθησουν να ειναι ακινητοι και μαλιστα χειροτερα απο πριν γιατι αυτα τα συναισθηματικα αδειασματα ειναι μελετημενα απο τους επικυριαρχους.

    Και αρκετοι αλλοι θα αρχισουν να τη ψαχνουν αλλιως τη δουλεια. Η προσπαθεια να προσεγγιστουν αυτοι, δεν είναι ευκολοι γιατι κι απο αυτους που θα τη ψαξουν αλλιως, λιγοι θα στραφουν στον κομμουνισμο, οι περισσοτεροι δυστυχως βλεπω να πηγαινουν αλλου.
    Κι επειδη μαλλον ερχονται ενδιαφεροντες καιροι -που λεει και η Κινεζικη ευχη- οι λιγοι που λες δε φτανουν. Οσο δυνατον περισσοτεροι, τοσο καλυτερα. Ουτε γλυκος ουτε teddy bear ουτε στοργη και προδερμ σου λεω οτι πρεπει να εισαι. Να περνας οσο δυνατον αποτε΄λεσματικοτερα το μηνυμα, αυτο λεω.
    Προφανως δε ξερω τον τροπο για να γινει αυτο. Ο,τι γραφω, εικασιες ειναι. Σκεψεις. Ο καθενας ας κανει ο,τι καλυτερο νομιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, χερι χερι με τους αλλους τα ξεσκισαν, να σου θυμησω μααστριχτ, λισσαβωνες... ολα αυτα απο μονα τους περναγαν;

      Διαγραφή
    2. η μηπως αυτο που ζουμε ειναι μια αποκομμενη στιγμη στην ιστορια και οχι μια συνεχεια και μια πορεια; Εδω οι ιδιοι οι συριζαιοι το παραδεχονται οτι το κρατος εχει συνεχεια.

      Διαγραφή
  13. Φιλε Αρκα, αν δε φοβοντουσαν, θα σημαινε οτι δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα. Αλλα οπως λεει και ο Ποε, μολονοτι φοβουνται, αυτα που πρεπει να πουνε, τα λενε. Και επειδη εχω σταθει πολυ στην επικοινωνιακη πολιτικη, πρεπει να σταθουμε και στην αλλη πλευρα, την πλευρα του δεκτη, του λαου δηλαδη. Οκτω στους δεκα ηθελαν σκληρη διαπραγματευση και οκτω στους δεκα θελουνε παραμονη παση θυσια στο ευρω.
    Για αυτο και δε μιλαω για συριζοκωλοτουμπες κλπ. Ο λαος ειναι αυτος που δε ξερει τι θελει και τι του γινεται. Δε παραμυθιαζει ο συριζα τον λαο, ο λαος εχει ξεκαθαρο μηνυμα: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.
    Η αληθεια λοιπον θα γινει ξεκαθαρη τον επομενο καιρο. Και μη ξεχναμε οτι δεν υπαρχει λαος. Υπαρχουν συμφεροντα της πλειοψηφιας, υπαρχουν κι αλλες μικρες μειοψηφιες που τη χειραγωγουν προς το δικο τους συμφερον κι αυτες ακομα μπορει να ειναι ενιοτε σε συγκρουση μεταξυ τους. Δεν υπαρχει win win συνολικα για τον "λαο", οι μικρες πλουτοκρατικες και μεγαλοαστικες μειοψηφιες πρεπει να συνθλιβουν.
    Κι αυτο δε θα γινει ειρηνικα. Και θα ειναι win-lose. Οπως ειναι και τωρα δηλαδη, αλλα απτην αναποδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λολα, πιστευω ότι απο τα στελεχη τους καποιοι μπορει και να το πιστευαν, δες τι λεει ο Γλεζος σημερα που ζηταει συγγνωμη γιατι συνεβαλε στην εξαπατηση του λαου. Η ερμηνεια που δινεις παιζει και να ισχυει για αρκετους. Εγω που ειμαι αφελης, σου επαναλαμβανω ο,τι εγραψα στο κειμενο, ας το πουμε αυτοκτονια τον εκτεθειμενο λαιμο, οχι συμπαιγνια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπρεζινσκυ, οπως το λες, το μισος με τυφλωνει. Για αυτο και κανουμε τον διαλογο εδω, για να αναδειχτουνε οσα εγω, κι οσοι σκεφτονται παρομοια, αδυνατουνε να δουνε, τυφλωμενοι απο το μισος αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. R2d2

    "Νομίζω πως η ερμηνεία του ΚΚΕ γιατί ο κόσμος φοβάται να το εμπιστευθεί κρυβει στρουθοκαμηλισμό. Αυτό που φοβίζει τον κόσμο δεν είναι ούτε οι δυσκολίες, ούτε η ανηφόρα που προβλέπει η πρόταση του κόμματος σας. Αν ήταν απλά δύσκολη η πορεία και φωτεινό το τέρμα τώρα το ΚΚΕ θα είχε 70%."

    Εισαι σιγουρος για το ποιος ειναι ο στρουθοκαμηλος; Εισαι σιγουρος οτι ο λαος δε φοβαται την ανηφορα αλλα αυτο που τον φοβιζει ειναι ο κομμουνισμος που απετυχε στην ΕΣΣΔ; Εισαι σιγουρος οτι ο λαος ειναι ετοιμος να παλεψει και να ματωσει για τα δικαιωματα του κι αυτο που τον κραταει πισω ειναι η αποτυχια της ΕΣΣΔ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν;
    Εγω ειμαι βεβαιος οτι ακομα κι αν ο λαος εχει την ΕΣΣΔ ως αντιπαραδειγμα, ο ιδιος ειναι που στρουθοκαμηλιζει οταν ακομα και τωρα, η παραμονη σε μια ΕΕ που ολοφανερα θελει να τον εξαφανισει, ο ιδιος τρεμει μπας και μας διωξουνε. Πουθενα πραγματικα αγωνιστικο πνευμα, πουθενα βουληση για πραγματικη ρηξη.

    Οσον αφορα τη Βορειο Κορεα, διαβασα πριν μηνες ενα ρεπορταζ εγκυρων ξενων μεσων, οτι στη Βορειο Κορεα γονεις ξεθαβουν τα παιδια τους και τα τρωνε γιατι πεινανε. Εκει καταλαβα οτι υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο οσα λενε για τη Βορειο Κορεα να ειναι ενα ματσο παπαριες των ελεγχομενων απο τους καπιτα΄λιστες ΜΜΕ για να κρυψουν το παγκοσμιο εμπαργκο στον Βορειοκορεατικο λαο, για να κρυψουν οτι αυτοι ειναι που θελουν να συνθλιψουν μια χωρα που πραγματικα αντιστεκεται στο Διεθνες Κεφαλαιο, αντισταση, οχι ανασες αξιοπρεπειας. Δε ξερω αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ειναι δικτατορας η τυραννος, μπορει και να ειναι, ειλικρινα δε ξερω. Αλλα ξερω ότι αυτοι που ελεγχουν τον πλανητη ειναι εκατομμυρια φορες χειροτεροι απο αυτον.
    Και οχι, δε θελω να διαλεξω μεταξυ αδειων σουπερ,μαρκετ και καπιταλιστικης ¨αναπτυξης" Αλλα ξερω ότι μια χωρα για να βγει απο τη καπιταλιστικη ασφυξια, για ενα διαστημα θα περασει δυσκολα, και με αδεια σουπερμαρκετ και με συσσιτια και με πολλα αλλα. Το θεμα εδω ειναι λοιπον, μπορουμε να αντεξουμε προσωρινα τα συσσιτια και μετα να φτιαξουμε τη παραγωγικη μας βαση, να κανουμε συμμαχιες με brics κλπ, να προσπαθησουμε να φτιαξουμε ενα καλυτερο αυριο, δικαιο , που δε θα αποκλειει κανεναν αλλα ο καθενας θα εισφερει οσο μπορει, με τις δικες του δυναμεις;

    Πιθανον αυτο να ειναι ουτοπια. Αλλα η εναλλακτικη του δε μπορει να ειναι αλλη απο τη συμμορφωση και την υποταγη στο ντοπιο και Διεθνες Κεφαλαιο που εχει αποφασισει να μας εξοντωσει για να γλυτωσει απο την οικονομικη κριση που το ιδιο δημιουργησς. Προτιμω την ουτοπια απο αυτο. Και προτιμω να βλεπω ξεκαθαρα την ανυπαρξια του τριτου δρομου, που αν θες, τον εξηγεις γιατι εγω αδυνατω να τον δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος να σου υποδείξει άλλους δρόμους. Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν ακόμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν. Το ότι δεν έχουμε έρθει φάτσα-κάρτα με πράσινα εξωγήινα ανθρωπάκια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ζωή στο εξωδιάστημα για παράδειγμα. Σμιθ, Μαρξ και τέλος δηλαδή; Δύσκολο να το πιστέψει κανείς.

      Για την Βόρειο Κορέα είναι σίγουρο πως πάει η μπαρούφα σύννεφο όμως το γεγονός πως ο εγγονός διαδέχθηκε τον πατέρα, που είχε διαδεχθεί τον παππού και πως η νομενκλατούρα αποτελείται από αδερφές συνυφάδες και θείους, νομίζω καθιστά αδύνατη την οποιαδήποτε κουβέντα. Τώρα αν αυτός που απαγορεύει την επικοινωνία του λαού του με τους άλλους λαούς και φυλακίζει ή σκοτώνει κάθε διαφωνούντα δεν λέγεται δικτάτορας, τι να πω… Μου αρέσει που δεν είσαι και σίγουρος.

      Εναλλακτικές στην ουτοπία που λες δεν υπάρχουν απλά θεωρητικά. Έχουν ήδη εφαρμοστεί. Οι σκανδιναβικές σοσιαλδημοκρατίες ήταν πολύ ανώτερες κι από την Σ.Ε. και όλο το ανατολικό μπλοκ από κάθε άποψη.

      Ο λαός δεν συσπειρώνεται στο ΚΚΕ (και καλά κάνει) εξαιτίας του ίδιου του ΚΚΕ. 1) Η προοπτική που προανέφερα. Παταγώδης αποτυχία. Ούτε σε ένα κράτος δεν πέτυχε. 2) Απίστευτες αντιφάσεις στην πορεία του: στην αρχή σταλινικό μετά το ’56 οπορτουνιστικό του κερατά έφτασε το ’80 να εξυμνεί τον Γκορμπατώφ και την Περεστρόικα, για να ξανανακαλύψει μετά τον Στάλιν και να αποκαταστήσει τον Ζαχαριάδη που είχε στείλει στην εξορία! 3) Θέλει να ανατρέψει την αστική δημοκρατία αλλά συμμετέχει στο αστικό κοινοβούλιο και τσεπώνει την επιχορήγηση. Και εντάξει, θα έλεγε κανείς το κάνει για να προπαγανδίσει τις θέσεις του. Το κόμμα όμως που επικαλείται (και σωστά) την αλύγιστη στάση των μελών του, έχει υπογράψει το ίδιο δήλωση μετάνοιας πως αποδέχεται το αστικό κράτος και δεν επιθυμεί την ανατροπή του! Μιλάμε για τέτοια αξιοπρέπεια… Αυτά και άλλα, καθώς και οι ευφάνταστες γραφικότητες περί λαϊκής συμμαχίας, αντικαπιταλιστικού μετώπου και τα ρέστα, καθιστούν το ΚΚΕ ένα κόμμα που συνεχώς συρρικνώνεται.

      R2D2

      Διαγραφή
    2. "Εναλλακτικές στην ουτοπία που λες δεν υπάρχουν απλά θεωρητικά. Έχουν ήδη εφαρμοστεί. Οι σκανδιναβικές σοσιαλδημοκρατίες ήταν πολύ ανώτερες κι από την Σ.Ε. και όλο το ανατολικό μπλοκ από κάθε άποψη."

      Ειδες που εισαι ασχετος; Οι σκανδιναβικες οικονομιες υπαρχουν επειδη στο διεθνες επιπεδο υπαρχει εκμεταλλευση των φτωχων χωρων και των εργαζομενων γενικως. Δεν ειναι νησιδες σε αλλο πλανητη οι σκανδιναβικες χωρες ανεξαρτητες με το διεθνες καπιταίστικο συστημα. ΓΙα να υπαρχει ενας σουηδος για παραδειγμα πρεπει να υπαρχουν 1000 ινδοι, και χωρις να υπαρχουν 1000 ινδοι δεν μπορει να υπαρχει ενας σουηδος. Και αυτος ακριβως ειναι ο καπιταλισμος, ανισομερεια στην αναπτυξη και αναπτυξη καποιων χωρων στην πλατη καποιων αλλων. Τωρα γιατι ιστορικα οι σκανδιναβικες χωρες ειναι οι τυχερες αυτου του αλλυσβερισιου δεν ειναι επι του παροντος να το δουμε.

      Αν παντως νομιζεις οτι ειναι δυνατον ολος ο καπιταλιστικος κοσμος να γινει σαν τις σκανδιναβικες χωρες, τοτε πραγματικα μαλλον βλεπεις μικρα ή και μεγαλυτερα πρασινα ανθρωπακια.

      Δεν ειναι ζητημα μιας η δυο η τριων χωρων αποκομμενων απο το διεθνες πεδιο, γιατι πολυ απλα εν ειναι αποκομμενες. Ενα συστημα μπορει να φερει ειρηνη και ευημερια στον κοσμο ολακερο και αυτο ειναι το κομμουνιστικο, χρειαζονται βεβαια σκληροι αγωνες μεχρι τοτε.

      Διαγραφή
    3. Και πως ακριβως συνεχως συρρικνωνεται το ΚΚΕ, αυξηση δεν ειχε στις τελευταιεες εκλογες, εστω και κατω απο αυτες τις συνθηκες;

      Διαγραφή
    4. Το παραδειγμα σου για το αστικο κοινοβουλιο πιο ακυρο δεν γινεται
      και το κομμα του λενιν συμμετειχε στις εκλογες, μηπως και ο λενιν δεν ηταν επαναστατης;

      Διαγραφή
    5. Σοβαρα ουτε σε 1 κρατος δεν πετυχε...και η ΕΣΣΔ δηλαδη ρε καρτνασι πως εγινε μια απο τις δυο ισχυροτερες χωρες στον πλανητη; με τον καπιταλισμο ή με τον κρινο; Η με τη βοηθεια των εξωγηηνων;

      Διαγραφή
    6. Τελος το κκε εχει μιλησει για τις λαθος επιλογες του και εχει κανει και την αυτοκριτικη του, μονο να εχεις στο νου σου οτι για τα περισσοτερα λαθη εφταιγε που εβαζε νερο στο κρασι του κανοντας συνεργασιες που δεν θα επρεπε να κανει... συνεργασιες στις οποιες και σημερα προσπαθει να μας παρασυρει το συριζα

      Διαγραφή
    7. Τελος, επειδη οντως μπορει να υπαρχουν εξωγηηνοι, οταν θα δημηουργηθει μια θεωρια για ενα συστημα καλυτερη απο αυτη του μαρξ και των αλλων κλασικων, να εισαι σιγουρος οτι θα το παραδεχθω... μεχρι τοτε ομως δεν θα βλεπω μικρα πρασινα ανθρωπακια εκει που δεν υπαρχουν....

      Διαγραφή
    8. "ευφάνταστες γραφικότητες περί λαϊκής συμμαχίας, αντικαπιταλιστικού μετώπου και τα ρέστα"
      Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω, μπορεί να μη συμφωνείς με αυτό που προτείνει και είναι δικαίωμά σου αλλά γιατί είναι ευφάνταστες γραφικότητες; Ναι εντάξει, ένα κόμμα που στο πρόγραμμά του έχει το σοσιαλισμό δεν περίμενα με τίποτα να έχει αντικαπιταλιστικές θέσεις και να επιθυμεί τέτοιο μέτωπο, έχεις δίκιο.

      Διαγραφή
    9. Επίσης όποιος ασκεί όλη την κριτική του κόσμου στη Βόρεια Κορέα και δεν τον πειράζει ότι αυτή η μικρή χώρα είναι διαρκώς υπό την απειλή πολέμου από τις ΗΠΑ χωρίς λόγο τότε τι να πω, δε μου φαίνεται και πολύ αντικειμενικό αυτό. Φαντάζεσαι να ζεις έτσι; Καλή ανάπτυξη μετά. Και μην ακούσω για ανθρώπινα δικαιώματα γιατί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Στην Ινδία βιάζουν και καίνε γυναίκες καθημερινά και κανείς δεν ασχολείται γιατί τα έχουμε βρει, συνεργάζομαστε, δε θα τα χαλάσουμε εκεί, ας κάνουν ό,τι θέλουν.

      Διαγραφή
    10. Ωραιος

      να πω εγω και κατι αλλο
      λεγαν για την Κουβα οτι δεν εχει ιντερνετ ο κοσμος στο σπιτι του
      ποσοι ομς ξερουν οτι στα πλαισια του εμπαργκο δεν τους αφηνουν να συνδεθουν στα υποθαλασσια καλωδια και ετσι εχουν προσβαση μονο σε δορυφορος που σημαινει οτι η ταχυτητα του internet στην κουβα ειναι πολυ περιορισμενη.

      Παρολα αυτα η κυβερνηση κανει οτι μπορει για να μπορει ο κοσμος να χρησιμοποιει το ιντερνετ

      και εδω ενα σχετικο αρθρο

      http://atexnos.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1/

      Και μια γελοιογραφια που ειχα κανει πριν καποιο καιρο

      https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/1502437_10152090318059194_1346948497_o.jpg

      Διαγραφή
  17. Μερικα στοιχειακια εκει:

    https://poexania.wordpress.com/2011/04/23/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF/

    Οχι απο κομμουνιστικες πηγες...

    για τον r2d2
    θα επανεπανελθω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επισης για r2d2
    https://poexania.wordpress.com/2013/01/24/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και

    https://poexania.wordpress.com/2012/07/20/%CE%BC%CE%AE%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και

    http://www.pslweb.org/liberationnews/news/correcting-13-misconceptions.html#.U1WHZiIMBek.twitter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και εδω μερικα ακομα, αυτο απο γουικιπεδια

    "Ένα δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο τη διατήρηση της ΕΣΣΔ στις 17 Μαρτίου 1991. Η πλειοψηφία του πληθυσμού ψήφισε υπέρ της διατήρησης της ένωσης σε εννέα από τις δεκαπέντε δημοκρατίες. "

    Και

    http://edoketora.blogspot.gr/2013/01/56-45-83.html

    ε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Πανρωσικό κέντρο μελέτης της κοινωνικής γνώμης (WCIOM), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την ίδρυση της ΕΣΣΔ και 21 από τη διάλυσή της, προκύπτει πως το 56% των πολιτών της σημερινής Ρωσίας εξακολουθεί να λυπάται για την απώλεια της ΕΣΣΔ.Στην έρευνα πήραν μέρος 1.600 άνθρωποι σε 138 πόλεις, χωριά της Ρωσίας και σε 46 περιοχές και αυτόνομες Δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
    Βεβαίως, από τη δημοσκόπηση φαίνεται πως οι ηλικίες που πρόλαβαν να ζήσουν κάποια χρόνια της ζωής τους στα χρόνια της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού, δηλαδή από τα 45 χρόνια και πάνω, αυτό το ποσοστό, που εκφράζει τη λύπη του, εκτινάσσεται και κυμαίνεται από 70% έως και 83%. Κι αυτό σε αντίθεση με τη ρωσική νεολαία, που είναι αντικείμενο καθημερινής «πλύσης εγκεφάλου» για την πραγματικότητα στην ΕΣΣΔ, που σε ποσοστό 54% «δεν λυπάται για τη διάλυση της ΕΣΣΔ». Βέβαια, στο πληροφοριακό σημείωμα της συγκεκριμένης εταιρείας δημοσκοπήσεων δε φαίνεται πουθενά το ποσοστό των νέων που εκφράζει τη λύπη του για τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Ενα ποσοστό εξίσου σημαντικό, αφού θα μας έδειχνε την αντίσταση της ρωσικής νεολαίας στον οχετό του αντικομμουνισμού, που δέχεται σε καθημερινή βάση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κι από τα ρωσικά ΜΜΕ, που ανήκουν πλέον στους Ρώσους καπιταλιστές.
    Στην έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία και σε ποσοστό 67% υποστήριξε πως η ύπαρξη της Σοβιετικής Ενωσης «συνέβαλε στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη των λαών».
    Τέλος, μόλις το 35% θεωρεί «αναπόφευκτη» τη διάλυση της ΕΣΣΔ, την ώρα που το 55% όσων απάντησαν θεωρούν πως η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης δεν ήταν μονόδρομος
    και

    http://revol-now.blogspot.gr/2014/01/57.html

    Είκοσι και πλέον χρόνια μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης και την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, τα αποτελέσματα του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς εξανεμίζουν τις ψευδαισθήσεις του λαού της Ρωσίας και των άλλων πρώην Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, που ολοένα και περισσότερο δηλώνουν μετανιωμένοι για την ανατροπή της ΕΣΣΔ.

    Σε έρευνα που διεξήγαγε το «Ινστιτούτο Λεβάδα», σε πάνω από 130 πόλεις σε 45 διοικητικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει «μετανιωμένο» για την ανατροπή της ΕΣΣΔ, το 30% δηλώνει ότι δεν έχει μετανιώσει, ενώ το 13% δεν απάντησε.
    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις ηλικίες άνω των 55 ετών το ποσοστό που δηλώνει μετανιωμένο ανέρχεται στο 86%, ενώ στις ηλικίες 40-54 το ποσοστό φτάνει το 64%. Επίσης στις ηλικίες 25-39 και 18-24, οι οποίες δεν έχουν σαφή εικόνα για τις κατακτήσεις του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο και είναι οι αποδέκτες της αντικομμουνιστικής εκστρατείας και της παραχάραξης της ιστορίας, δηλώνουν μετανιωμένοι σε ποσοστά 37% και 24% αντίστοιχα.


    τωρα αν νομιζες οτι εδω θα επαιζες με ασχετους και θα αναπαρηγαγες την ψευδη προπαγανδα της δυσης, χωρις αντιλογο, μαλλον λαθος νομιζες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΗγαινε εσυ τωρα στο γαλλαξια της ανδρομεδας μαζι με τον c3po να βρειτε το συστημα που ξεπερνα τον μαρξισμο και ελατε να μας το φερετε να μας ξεστραβωσετε και εμας τους χαζους κκεδες

    αντε και καλη τυχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PS: παρτε και τον καινουριο δισκο του πανουση να ακουτε στη διαδρομη

      Διαγραφή
  23. @Poe

    - “Ενα συστημα μπορει να φερει ειρηνη και ευημερια στον κοσμο ολακερο και αυτο ειναι το κομμουνιστικο.

    Την έφερε, την έφερε. Χόρτασε ο κόσμος από ευημερία. Τόση που μπούχτισε και είπε να την δει αλλιώς κάποια στιγμή.

    Επίσης “ολάκερο”; Τι μου λες; Διακρίνω μια μικρή μετατόπιση; Τελικά είχε δίκιο ο Τρότσκι; Κι ο σοσιαλισμός σε ένα μόνο κράτος; Πατάτα;

    Ναι, το πρόβλημα της Κούβας το internet είναι! Εδώ οι γονείς πουλάνε τα κοριτσάκια στους τουρίστες για λίγα δολάρια, οι χαμηλές ταχύτητες τους μάραναν. Ρώτα κανέναν που έχει πάει να σου πει.

    Είχε υπογράψει ο Λένιν δήλωση πως δεν στοχεύει στην ανατροπή της αστικής δημοκρατίας;;; Ρε τι μαθαίνει κανείς...

    - “χρειαζονται βεβαια σκληροι αγωνες μεχρι τοτε.

    Μιλάμε γι αυτή την χιλιετία; Μήπως σας προλάβουν στο μεταξύ οι χριστιανοί με την δευτέρα παρουσία ρε συ. Πες στον Κουτσούμπα να το επισπεύσετε κάπως αν γίνεται.

    Κι όσον αφορά την μουσική πρόταση, επειδή διακρίνω μια ειρωνεία... Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο; Ποια hits βρίσκονται στο κομματικό billboard αυτό τον καιρό; Το “Πάγωσε η τσιμινιέρα”; Ο Πασχαλίδης έχει ανεβάσει κανένα; Ο Μπακαλάκος;

    Α και μη το ξεχάσω... Μιλάμε για φοβερά στοιχεία μεγάλε! Η wikipedia και το ρώσικο ινστιτούτο (δυο λέξεις που μαζί αποτελούν ανέκδοτο). Κάνεις ρεπορτάζ και φαίνεται. Με κατατρόπωσες.

    Ο Μαρξισμός είναι κοινωνικό σύστημα; Τι λες; Αυτά σας μαθαίνουν στον Περισσό; Οπότε μια χαρά ευχαριστημένοι πρέπει να είστε και με το 5%.

    - “τωρα αν νομιζες οτι εδω θα επαιζες με ασχετους” Όχι για τους άλλους δεν το νόμιζα. Εσύ το απέδειξες.

    R2D2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ¨"
    Την έφερε, την έφερε. Χόρτασε ο κόσμος από ευημερία. Τόση που μπούχτισε και είπε να την δει αλλιώς κάποια στιγμή.

    Επίσης “ολάκερο”; Τι μου λες; Διακρίνω μια μικρή μετατόπιση; Τελικά είχε δίκιο ο Τρότσκι; Κι ο σοσιαλισμός σε ένα μόνο κράτος; Πατάτα"

    Ειδες που εισαι βλακακος και εκει που πας να το παιξει εξυπνος αποδυκνειεσαι ακομη πιο αδιαβαστος;
    Το διακυβευμα με τον τροτσκι δεν ειναι περι κομμουνισμου αλλα περι σοσιαλισμου, εγω μιλησα για κομμουνισμο.
    Σοσιαλισμο μια χαρα οικοδομεις σε ενα κρατος και αγωνιζεσαι για να γινει το κυριαρχο συστημα στον κοσμο και ετσι τελικα περνας αν περασεις στον κομμουνισμο.
    Ο Τροτσκι αυτα που ελεγε ηταν να αφησουμε το γαμο να παμε για πουρναρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Ναι, το πρόβλημα της Κούβας το internet είναι! Εδώ οι γονείς πουλάνε τα κοριτσάκια στους τουρίστες για λίγα δολάρια, οι χαμηλές ταχύτητες τους μάραναν. Ρώτα κανέναν που έχει πάει να σου πει."

    Για στειλε μου ενα τεκμηριο για αυτο που λες, εγω μαλακας ημουν που συο εστελνα τεκμηρια για οσα υποστηριζα;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Είχε υπογράψει ο Λένιν δήλωση πως δεν στοχεύει στην ανατροπή της αστικής δημοκρατίας;;; Ρε τι μαθαίνει κανείς..."

    Διαβαζε τι γραφω χαζουλι μη μου βαζεις λογια
    εγω ειπα οτι ο λενιν συμμετειχε με το κομμα του στις αστικες εκλογες
    και εχει γραψει και κειμενα οσον αφορα το γιατι
    το ιδιο κανει και το ΚΚΕ
    δεν περιμενει ουτε ο λενιν ουτε το κκε την ανατροπη να ερθει απο το αστικο κοινοβουλιο
    και οταν το ειπε
    ολοι εσεις λεγατε
    οτι το κκε δεν θελει να κυβερνησει


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "- “χρειαζονται βεβαια σκληροι αγωνες μεχρι τοτε.”

    Μιλάμε γι αυτή την χιλιετία; Μήπως σας προλάβουν στο μεταξύ οι χριστιανοί με την δευτέρα παρουσία ρε συ. Πες στον Κουτσούμπα να το επισπεύσετε κάπως αν γίνεται."

    Γιατι βιαζεσαι; αφου εσενα δεν σου αρεσει...
    μαθε να μελετας την ιστορια και να δεις οτι οι ιστορικες περιοδοι δεν διαδεχονταν ποτε η μια την αλλη ουτε με ομαλοτητα ουτε με την μια, ουτε ταυτοχρονα σε ολο τον κοσμο, ουτε οσο γρηγορα θα ηθελαν οσοι ηθελαν τις οποιες αλλαγες(πχ οι αστοι την περιοδο της μεταβασης απο τη φεουδαρχια στον καπιταλισμο)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Κι όσον αφορά την μουσική πρόταση, επειδή διακρίνω μια ειρωνεία... Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο; Ποια hits βρίσκονται στο κομματικό billboard αυτό τον καιρό; Το “Πάγωσε η τσιμινιέρα”; Ο Πασχαλίδης έχει ανεβάσει κανένα; Ο Μπακαλάκος;"

    Εγω για σενα αυτο που προτεινα προτεινω, δεν σου χαλαλιζω κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Α και μη το ξεχάσω... Μιλάμε για φοβερά στοιχεία μεγάλε! Η wikipedia και το ρώσικο ινστιτούτο (δυο λέξεις που μαζί αποτελούν ανέκδοτο). Κάνεις ρεπορτάζ και φαίνεται. Με κατατρόπωσες."

    Για δες απο που τα παιρνει τα στοιχεια της η γουικι, αναφερει τις πιγες της.. εγω εβαλα στοιχεια απο αυτους ακριβως επειδη δεν ειναι κομμουνιστοφιλοι για να βρεις δικαιολογια να θιξεις τα δεδομενα οτι και καλα τα πηρα απο το ριζοσπαστη. Και σου εστειλα απο πολλες και διαφορες πηγες πολλα και διαφορα τεκμηρια, εσυ αντιθετα απο πουθενα και τιποτα ερχεσαι και λες τις παπαριες σου περι εξωγηηνης προελευσης της ιδεολογιας που θα υιοθετησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "
    Ο Μαρξισμός είναι κοινωνικό σύστημα; Τι λες; Αυτά σας μαθαίνουν στον Περισσό; Οπότε μια χαρά ευχαριστημένοι πρέπει να είστε και με το 5%."

    ΑΧΑΧΑ αυτο βρηκες να μου χρεωσεις, ενα λαθος εκ παραδρομης.... αχαχαχα αυτο δειχνει τη μιζερια των επιχειρηματων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. βρες μου και τα ορθογραφικα μου λαθη, βαλε μου και τονους
    οκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ;

    ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΣΟΒΑΡΑ;

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΣΚΙΣΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ.

    ΤΑ 751 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.

    Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΕΓΙΝΕ ΦΟΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

    Η ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗ.

    ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΚΛΟΝΗΤΟ.

    Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

    ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ;

    https://www.youtube.com/watch?v=B7O085-Acsg

    ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΓΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

    ΛΕΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΑΕ ΕΤΣΙ ΣΕΛΙΝ;

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΒΑΖΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ;

    ΜΗ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΛΙΝΚ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ.

    ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΕ ΦΤΑΙΕΙ. ΜΟΝΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΕΦΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ;

    ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΚΙΖΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΟΡΓΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΓΕ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑ ΠΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ;

    ΑΚΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕ Ο ΛΑΟΣ. ΠΑΡΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δειχνω στοργη στον συριζα γιατι αποφασισα να γινω συριζαιος. Ειναι ολοφανερο αλλωστε απο το αρθρο και τα σχολια που εγραψα στο αρθρο οτι αποκηρυσσω τον κομμουνισμο και το ριχνω στο σορολο και στη σοσιαλδημοκρατια.

      Θα σου απαντησω σοβαρα οταν διαβασεις καμια δεκαρια φορες το αρθρο και τα σχολια μου και καταλαβεις τι στο διαολο γραφω εδω. Αν δεν εχεις χρονο να διαβασεις δεκα φορες το αρθρο, τοτε διαβασε το οσες φορες χρειαστει για να το καταλαβεις. Αν δε γουσταρεις να διαβασεις ξανα τις μαλακιες μου, τοτε μη σχολιαζεις πριν τις καταλαβεις.
      Κι αν θεωρεις κωλοτουμπα αυτο το αρθρο σε σχεση με τα παλιοτερα μου που απειλεις οτι θα λινκαρεις, τοτε παλι επιβεβαιωνεις οτι δεν καταλαβες Χριστο απο οσα λεω εδω.

      Κι επαναλαμβανω ξανα ο,τι εγραψα. Ο συριζα σταθηκε συνεπης απολυτως.
      Ουτε ενας στους εικοσι απο οσους τον ψηφισαν, δε τον ψηφισαν για να μας βγαλει εξω απο το ευρω. Τον ψηφισαν για να κανει αυτο ακριβως που εκανε, να διαπραγματευτει και στο τελος να παρει τα παπαρια του Σοιμπλε.
      Οταν θα καταλαβεις που το παω, θα καταλαβεις οτι εγινε αυτο ακριβως που επρεπε να γινει, δηλαδη να καταλαβουν ολοι οτι η ΕΕ δεν αλλαζει ,ειτε με Σαμαρα ειτε με Τσιπρα ειτε με εμενα.

      Μη με ξαναδιαστρεβλωσεις. Πολιτικες εκτιμησεις κανω που αλλες ειναι σωστες αλλα λαθος. Αλλα μη με ξαναδιαστρεβλωσεις. Πουθενα δε λεω οτι φταιει μονο η ΕΕ.

      Διαγραφή
    2. Και κλείσε και τα κεφαλαία.

      Διαγραφή
  33. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ;

    Ο Σύριζα στάθηκε συνεπής στις προεκλογικές του υποσχέσεις. Σοβαρολογώ. Σίγουρα μπορείς να βρεις δεκάδες δηλώσεις για σκισίματα μνημονίων, κουρέματος του χρέους κλπ, αλλά η -όχι και τόσο άρρητη-υπόσχεση, που βάσει αυτής ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του, ήταν η εξής:

    ΕΣΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙΣΑΙ;

    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΘΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    ΤΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΕ;

    ΚΑΙ ΛΕΣ ΜΕΤΑ:

    Ο Σύριζα λοιπόν διαπραγματεύτηκε και διαπραγματεύτηκε σκληρά. Το μίσος του Σόιμπλε, του Ραχοι και λοιπών Ευρωναζί, το τρέμουλο στα χουντοΜΜΕ που από τη μία δεν ήθελαν να τον αρπάξουν τον Σύριζα στις γρήγορες γιατί ξέρουν ότι ο λαός θα τους σιχαθεί ακόμα περισσότερο,
    κι από την αλλη οι νουθεσίες τους για λογική και ψυχραιμία, στη προσπάθεια τους να ελέγξουν για λογαριασμό των αφεντικών τους τη διάδοχη πολιτική κατάσταση
    (ακόμα κι απο ΜΜΕ φιλικά προς τον Σύριζα, ειδικά αληθινά ραδιόφωνα ελεγχόμενα άμεσα από εφοπλιστές)
    όλο αυτό αποδεικνύει ότι αρκετοί ντόπιοι ολιγάρχες, ακόμα κι αν ήξεραν από πρώτο χέρι τί θα επακολουθήσει, δεν είχαν τη σιγουριά ελέγχου των πραγμάτων, που είχαν με τις προηγούμενες πουτάνες τους. "Ρε, έχει πλάκα να το πάνε μέχρι τέλους, μπάστα, λογικευτείτε.."

    ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ.


    ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΦΙΛΟΣΥΡΙΖΑΙΚΑ

    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

    ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;

    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΔΙΝΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΙ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ.

    ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ;

    ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ.

    ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.


    ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΧΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.


    ΠΟΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;

    ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ;

    ΑΠΟ ΠΟΥ;

    ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ.

    ΠΟΙΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ;

    Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑΓΑΝΕ ΚΑ ΙΠΙΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ;

    ΚΙ ΟΜΩΡΑΛΗΣ Ο ΕΑΜΙΚΟΣ;

    Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ;


    ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΛΕΞΕΙΣ ΟΙ «ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ;

    Δε πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί που να νιώθουν προδομένοι. 'Ήθελε κανεις τους έξοδο από Ευρωζώνη; Μπαα, δε το πιστεύω. Αν ήθελε, υπάρχει και το ΚΚΕ (Κι εδώ που τα λέμε, κι απο εκείνους, οι περισσότεροι, ψηφοφόροι και στελέχη, θα τρέμαν, και δικαιολογημένα,
    μπροστά στην ιδέα του τί θα επακολουθούσε)
    Ο Σύριζα λοιπόν διαπραγματεύτηκε και διαπραγματεύτηκε σκληρά. Το μίσος του Σόιμπλε, του Ραχοι και λοιπών Ευρωναζί, το τρέμουλο στα χουντοΜΜΕ που από τη μία δεν ήθελαν να τον αρπάξουν τον Σύριζα στις γρήγορες γιατί ξέρουν ότι ο λαός θα τους σιχαθεί ακόμα περισσότερο,
    κι από την αλλη οι νουθεσίες τους για λογική και ψυχραιμία, στη προσπάθεια τους να ελέγξουν για λογαριασμό των αφεντικών τους τη διάδοχη πολιτική κατάσταση
    (ακόμα κι απο ΜΜΕ φιλικά προς τον Σύριζα, ειδικά αληθινά ραδιόφωνα ελεγχόμενα άμεσα από εφοπλιστές)
    όλο αυτό αποδεικνύει ότι αρκετοί ντόπιοι ολιγάρχες, ακόμα κι αν ήξεραν από πρώτο χέρι τί θα επακολουθήσει, δεν είχαν τη σιγουριά ελέγχου των πραγμάτων, που είχαν με τις προηγούμενες πουτάνες τους. "Ρε, έχει πλάκα να το πάνε μέχρι τέλους, μπάστα, λογικευτείτε.."

    Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΝ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η αστική δημοκρατία και ο καπιταλισμός απέτυχαν οριστικά και αμετάκλειτα, είπε ο ηλίθιος μετά την παλινόρθωση των Βουρβώνων στην Γαλλία.
    Και ο χαζός συμπλήρωσε πως έτσι και αλλιώς ο καπιταλισμός και η αστική δημοκρατία ήταν ένα κακό σύστημα αφού στην επαναστατημένη Γαλλία τα τρόφιμα δίνονταν με δελτίο, ενώ στις φεουδαρχικές χώρες η οικονομική ζωή συνεχίζονταν αδιατάρακτα.
    Η ιστορία αγνόησε επιδεικτικά και τους δυό τους και συνέχισε τον δρόμο της προς τα μπρος.
    Εν είδη απάντησης σε όλα τα σχόλια του R2D2
    Υ.Γ.
    Από ότι είδες φίλε Celin, πριν καν τελειώσουμε την κουβέντα μας, τα όσα καταλογίζει το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε και ο Μανώλης Γλέζος. Ελπίζω να μην κατηγορηθεί και αυτός πως είναι "σαμαρικός" ή πως "λέει τα ίδια με τον Βορίδη".
    Από εσένα εννοώ. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι τον κατηγόρησαν ήδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Θερσιτη, η δυσαρασκεια δεν ειναι για την κριτικη. Ειναι γιατι υστερα απο ολα οσα εχεις διαβασει εδω, οχι μονο αυτη την αναρτηση αλλα και τα προηγουμενα αυτα τα χρονια, υστερα απο ολα αυτα λοιπον βλεπεις φιλοσυριζαιισμο, Καποιος που βλεπει φιλοσυριζαιισμο σε αυτο το κειμενο, δεν καταλαβαινει τι λεει αυτο το κειμενο. Ακομα και στην εισαγωγη ,στο με τα ματια μιλαμε εμεις, ειναι ολοφανερος ο σαρκασμος για την υποκρισια και τη συνενοχη μεταξυ αυτων που λεγανε τα προεκλογικα φληναφηματα κι εκεινων που τα αποδεχονταν οπως οι φληναφολογοι τα εννοουσαν.

    Οταν ριξω τη ζειμπεκια προς φιλοσυριζαιικο ασμα, θα το κανω τοσο ξεκαθαρο ωστε να μην υπαρχει η παραμικρη αμφιβολια και να ξερουν οι αναγνωστες με τι εχουν να κανουν. Μεχρι τοτε θα γραφω αυτα ακριβως που εχω στο μυαλο και οπου κρινω, θα κανω κριτικη παντου, ακομα και στο ΚΚΕ. Ο,τι ακριβως εχω στο μυαλο, θα το γραφω. Κι εσυ ελα να το κρινεις. Ο σκοπος μου ηταν ειναι και θα ειναι να καταλαβει ο μη κομμουνιστης οτι δεν υπαρχει τιποτα αλλο να πιαστει εκτος απο τον κομμουνισμο. Δεν απευθυνομαι στο 5%, απευθυνομαι στους υπολοιπους. Για να γινει το 5 10, 15, 20 κι ακομα παραπανω, οσοι ειναι οι φτωχοι και οι εν δυναμει φτωχοι σε αυτη τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τρας

    celin22 Φεβρουαρίου 2015 - 3:49 μ.μ.

    Ηδη σχολιασα τα οσα λεει ο Γλεζος, απο χθες το μεσημερι. Κι επειδη λες και ξαναλες και ξαναλες για την αστοχη διατυπωση μου για τον Βοριδη, να το κανω πιο ξεκαθαρο: Λιγες μερες, μπορει και την επαυριο, δε θυμαμαι, των εκλογων, σε ενα πανελ ηταν ο Βοριδης με τη Λιανα Κανελλη. Ο Βοριδης ηταν σχεδον τρομοκρατημενος γιατι ο συριζα ειχε αρχισει τα μνημονια και τροικα τελος και προειδοποιουσε τους συριζαιους να μη βαλουν φωτια στη χωρα. Τη σκυταλη πηρε η Λιανα και ελεγε κατι περι αυταναφλεξης και προειδοποιουσε κι αυτη με τη σειρα της να μη βαλουν φωτια στη χωρα. Καποιος που παρακολουθουσε την εκπομπη, θα δυσκολευοταν να καταλαβει τις διαφορες.
    Για να μη παρερμηνευτω για πολλοστη φορα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δε ταυτιζω τη Λιανα με τον τσεκουρατο, δε πιστευω να υπαρξει κανεις τοσο ηλιθιος που να πιστεψει κατι τετοιο. Αυτο που τονισα διχως να το ξεκαθαρισω ειναι οτι στα πανελ, οι εκπροσωποι του ΚΚΕ πρεπει να προσεξουν παρα πολυ στην κριτικη που θα ασκουν στη συριζοκυβερνηση και να τονιζουν σα να απευθυνονται σε μικρα παιδια, τις διαφορες της κριτικης τους με αυτη των Βοριδηδων.
    Οι θεατες, με την χαμηλη πολιτικη αντιληψη, ειναι πολλοι. Ποσοι χαρακτηριζουν το ΚΚΕ ως δεκανικι της δεξιας γιατι ακριβως αδυνατουν να αντιληφθουν τα αυτονοητα;
    Πολλοι απο αυτους ειναι αμετανοητοι ανοητοι και δεν υπαρχει σωτηρια, αρκετοι ομως αλλοι εχουν στησει ηδη ευηκοα ωτα γιατι ηδη αισθανονται οτι κατι δε παει καλα με τη νεα αντιμνημονιακη κυβερνηση.
    Πρεπει λοιπον να τονιζονται εννοειται οι διαφορες με τον συριζα αλλα στην ιδια προταση θα πρεπει να γινονται ακομα πιο ευδιακριτες οι διαφορες με τους νουδουπασοκους. Και δε πρεπει επουδενι το χτυπημα να γινεται μονομερως και να μενουν στην απεξω οι νουδουπασοκοι, ακομα και τωρα πιστευω οτι αυτοι πρεπει να χτυπιουνται περισσοτερο.

    Δεν ισχυριζομαι εδω οτι αυτο δε γινεται ηδη, εχω δει αρκετες πολιτικες συζητησεις, μια χαρα τα λενε οι εκπροσωποι του ΚΚΕ σε γενικες γραμμες. Απλα τονιζω την αναγκαιοτητα των ισων χτυπηματων και στους προηγουμενους, δε γινεται να συμφωνεις ουτε ενα λεπτο με τους Βοριδηδες ακομα και δικιο να εχουν σε κατι.
    Και σε προηγουμενη εκπομπη του Πρετεντερη, παλι η Λιανα Κανελλη ειχε βγει με τον Ψαριανο και τον Βοριδη, ελειπε εκπροσωπος του συριζα. Δε μου αρεσε ουτε αυτο που ειδα. Ειδα μια ωραια ατμοσφαιρα τα λιγα λεπτα που ειδα, τα οποια μπορει και να μην ηταν αντιπροσωπευτικα. Μου αρεσει το βλοσυρο κι αποτομο υφος των εκπροσωπων του ΚΚΕ απεναντι στη νεοδημοκρατικη σαπιλα, δε μου αρεσουν τα χαριεντισματα και τα γελακια με αυτους.

    Κι οσον αφορα τον Γλεζο, οχι δε θα τον κατηγορησω για Σαμαρικο. Ουτε θα κανω τα λογια του Ευαγγελιο για να χτυπησω τον συριζα, και η Χρυση Αυγη πρωτη μουρη τον εχει στα σαιτ της. Υπαρχει πολυ υλικο για να χτυπησεις τον συριζα, μερα με τη μερα ο αρχικος ενθουσιασμος θα ξεφουσκωνει καθως θα ανακοινωνονται τα μετρα που υποσχεται στους "Θεσμους". Μερα με τη μερα, τα αδιεξοδα θα αναδεικνυονται σε ολη τους τη μεγαλοπρεπεια καθως υποταγη στον Σοιμπλε και ανακουφιση για τους φτωχους, ειναι εννοιες ασυμβιβαστες. Μερα με τη μερα, η αναγκαιοτητα για πραγματικη ρηξη οχι μονο με την ΕΕ αλλα και με το ιδιο το καπιταλιστικο συστημα θα φουντωνει, οταν ο λαος θα βλεπει τους πλουσιους να εξακολουθουνε να πινουν το αιμα τους.

    Εδω θα ειμαστε. Υπομονη. Τωρα που ολο και περισσοτερος κοσμος θα στρεφει το αυτι του στον κομμουνισμο, οι αρμοδιοι να φροντισουν να τους υποδεχτουνε. Οχι χαιδευοντας τα αυτια τους. Αλλα προτεινοντας την επομενη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να μην υπαρξουν παρερμηνειες, διευκρινιζω: Αυτο που λεει ο Γλεζος, σωστα αλλα κατοπιν εορτης, θα τα πουνε σε λιγο πολλοι περισσοτεροι. Τη στιγμη που οι νουδουπασοκοι θα χτυπανε τον συριζα, εκει ειναι που θα πρεπει να χτυπηθει οτι, οχι, ο συριζα εκανε οτι καλυτερο μπορουσε. Το προβλημα ειναι ο καπιταλισος και συνολικα οι εκφραστες του, αρα μαζι και ο συριζα που ειτε εξαπατουσε ειτε ελεγε μπουρδες που τις πιστευε, και στις δυο περιπτωσεις απορριπτεται

      Διαγραφή
    2. @celin:
      Μια και εγώ δεν έχω δει "χαριεντίσματα και γελάκια", νομίζω πως η αναπαραγωγή αυτού του τύπου της ΣΥΡΙΖΑίικης προπαγάνδας δεν προσφέρει κάτι. Ούτε και να μου λες "ήταν η Κανέλη σε πάνελ που δεν υπήρχε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ", υπονόντας τι; Πως έστησε η Λιάνα το πάνελ ή πως ο Ψαριανός που ήταν στο εσωτερικό, ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, από το 1974 πρεσβεύει πολιτικά κάτι διαφορετικό από ότι πρέσβευε τόσα χρόνια;

      Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή το ζήτημα. Η ΝΔ είναι πεντακάθαρη στο τι ακριβώς πρεσβεύει, οπότε δεν έχεις και πολλά πράγματα να αποδομήσεις. Ο σκληρός ιδεολιγικός σου πυρήνας σαν ΚΚΕ που αφορά τον καπιταλισμό, φτάνει και περισσεύει.
      Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύοντας τα ίδια ταξικά συμφέροντα με την ΝΔ ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί κάτι άλλο, αναγκαστικά θα ασχοληθείς λίγο παραπάνω προκειμένου να αποκαλύψεις και αυτή την απάτη.
      Υ.Γ.
      Με το μισό υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης να αποτελείται από χρόνια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, νομίζω πως είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι όταν πάμε να κατηγορήσουμε από πάνω και το ...ΚΚΕ(!!!) για οποιουδήποτε είδους σύμπλευση με δαύτους.
      Τέλος πάντων, ίσως ο τόνος μου απέναντι σου να ήταν υπέρ του δέοντος επιθετικός, αλλά μόνο και μόνο γιατί με έχεις αναγκάσει να έχω απαιτήσεις από εσένα, εφόσον πέντε πράγματα αποδεδειγμένα τα καταλαβαίνεις...

      Διαγραφή
  38. @TRASH
    Πολύ σωστά. Η ιστορία συνέχισε τον δρόμο της και στα τέλη της δεκαετίας του '80 άφησε πίσω της οριστικά τον κομμουνισμό, αγνοώντας στο εξής επιδεικτικά όλα τα κατάλoιπά του.

    @Poe
    Ρε άνθρωπε είσαι σε παράκρουση ok, κατανοητό... Γράψε ότι γράφεις τουλάχιστον σε ΈΝΑ ρημαδοσχόλιο και γάμα την και την ορθογραφία και την σύνταξη. Πολυτέλειες ψάχνεις τώρα;

    Το θέμα της δήλωσης μεταμέλειας του ΚΚΕ το '74 γαργάρα ε;

    R2D2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @R2D2:
      "Πολύ σωστά. Η ιστορία συνέχισε τον δρόμο της και στα τέλη της δεκαετίας του '80 άφησε πίσω της οριστικά τον κομμουνισμό, αγνοώντας στο εξής επιδεικτικά όλα τα κατάλoιπά του."

      ...συμφώνησε ο ανόητος με τον χαζό και το ηλίθιο, μην μπορόντας να καταλάβει το τι διάβασε καν...

      Υ.Γ.
      Ποια είναι η "δήλωση μεταμέλειας" που υπέγραψε τάχα το ΚΚΕ το 1974;
      Γιατί αυτές οι δηλώσεις είχαν πολύ συγκεριμένο περιεχόμενο ξέρεις.
      "Αποκυρρήτω μετά βδελυγμίας ...κλπ"
      Υ.Γ.2
      Από ότι καταλαβαίνεις στερείται κάθε λογικού ειρμού η συζήτηση με κάποιον που αφενός δηλώνει αντικομμουνιστής, αφεταίρου κατηγορεί τους κομμουνιστές πως δεν είναι αρκετά ...κομμουνιστές.
      Τρικυμία εν κρανίω....

      Διαγραφή
    2. R2D2...Γιατί ασχολείστε εκεί στον ΤΣΥΡΙΖΑ ναίίί τσύριζα με το κατάλοιπο ?
      Τρέξτε να πιάσετε αυτην την ρημάδα την ελπίδα που ερχόταν και τώρα η π........ στην πρώτη διασταύρωση στρίβει στα δεξιά που γράφει dead end.
      Ntina

      Διαγραφή
    3. Ναι μωρε αλλα καμια απαντηση θα δωσεις η σε μπερδευουν τα πολλα ασυντακτα σχολια, αμα κατι δεν καταλαβαινεις πες μου να στο εξηγησω.

      Διαγραφή
  39. 1) Το ΚΚΕ σ αυτον τον ενα μηνα περιοριζεται (στα επισημα κειμενα του και οχι τυχαια) σε ολιγολογες και λιτες ανακοινωσεις επι της ουσιας της κριτικης στην πορεια της κυβερνησης και πολυ σωστα κανει ,ακριβως γιατι ο λαος πρεπει μονος του αρχικα να πειστει και ιδιαιτερα το σωμα εκεινο το ετερογενες που την ψηφισε .Ταυτιση αυτης της κριτικης με τους βοριδηδες ΔΕΝ υπαρχει γιατι οπως γραφεις κι εσυ και ειπαν και προλαλησαντες και η κουτση μαρια ξερει απο ποια πλευρα την κανει το κομμα (εδω θελει προσοχη απο φιλους του κομματος σε εκφρασεις και κατευθυνση κριτικης -κυριως-προς τον κοσμο που τους ψηφισε ωστε να μην μας ταυτιζουν με βοριδηδες ...ο νοων νοειτο)
    2) Το κομμα εχει βαλει απο το 09 εναν κορυφαιο στοχο ,εντοπιζοντας εγκαιρα το μεγαλυτερο προβλημα της Ελληνικης κοινωνιας τα χρονια της κρισης : Την αναδιαταξη και ανασυγκροτηση του εργατικου κινηματος ,γιατι -κακα τα ψεμματα- αυτο βρεθηκε ανετοιμο ,εξαγορασμενο σε μεγαλο βαθμο ,απροετοιμαστο με ευθυνη των προδοτικων και οπορτουνιστικων ηγεσιων του και να πλεει στη νιρβανα του εφησυχασμου και της πλαστης "ευμαρειας" των επιδοματων και των ευκολων δανειων που μοιραζε αφειδωλευτα το συστημα .Θα ηταν αλλιως τα πραγματα απο τοτε αν το ΕΚ ηταν σε ταξικη κατευθυνση ,προετοιμασμενο και ετοιμο για την ολομετωπη επιθεση του Κεφαλαιου .Οποιος διαβαζει ομως καθε πρωι τις ειδησεις στην ενοτητα "εργατικη ταξη" στο πορταλ του 902 ή τον Ριζοσπαστη δεν μπορει παρα να βλεπει οτι οι κομμουνιστες ,ανεξαρτητα απο εκλογες βουλευτικες και ευρωπαικες συνεχιζουν αταλαντευτα την δουλεια σ αυτον τον τομεα ,ακαταπαυστα και με πεισμα ! Η ενισχυση των ταξικων δυναμεων και του ΠΑΜΕ ειναι καθημερινη και ελπιδοφορα ,μικρες και μεγαλες νικες ερχονται καθε τοσο και γι αυτο εξ αλλου εντεινονται και οι διωξεις συνδικαλιστων και εργατων απο την αστικη δικαιοσυνη και εργοδοσια .Η αλλη πορεια του εργατικου κινηματος ,που ηδη εχει αποτελεσματα θα αποτελεσει και την ΜΟΝΗ απαντηση στον ΦΑΣΙΣΜΟ εν τη γεννεσει του ,ακριβως γιατι χτυπα στη ριζα του τον "θεσμο" που τον γεννα και τον χρησιμοποιει : ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    3) Κατανοω απολυτα αυτο που γραφεις για "φοβο του λαου" στην προταση του ΚΚΕ για εξοδο απο ΕΕ ,ΝΑΤΟ και μονομερη διαγραφη του χρεους γιατι το λιγοτερο που θα αντιμετωπισεις απο τα σπουδαιοτερα ιμπεριαλιστικα κεντρα θα ειναι ενα ασφυκτικο εμπαργκο αναλογο της Κουβας και ειναι αγνωστο πως θα σε αντιμετωπισουν και τα υπολοιπα Κινα ,Ρωσια ,Ιαπωνια (ιδιαιτερα οταν παψεις να εισαι για την Κινα διαμετακομιστικο κεντρο για την Ευρωπη ) .Ειναι δυσκολο να εξηγησεις στον λαο και να καταλαβει την δυναμη των λαων (που απετρεψαν την ανοιχτη επεμβαση στη Συρια προσφατα ) ,οπως και το πως αυτη η κινηση μπορει να αποτελεσει ενα παγκοσμιο ντομινο επαναστασεων ,οπως εχει συμβει ιστορικα πολλακις .Για αυτο λες οτι το αμεσως επομενο βημα θα πρεπει να ειναι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ολων των πλουτοπαραγωγικων πηγων ,ακριβως για να εχεις στα χερια σου τα "εργαλεια" εκεινα που θα σου εξασφαλισουν αρχικα ΕΠΑΡΚΕΙΑ προιοντων για τις αναγκες σου .Εδω ειναι που πρεπει να καταλαβει ο λαος κατι που σε ανυποπτο χρονο (νομιζω το 93 ) ειχε πει ο Φλωρακης μετα την πτωση και της Σοσιαλιστικης Αλβανιας ,οταν τον ρωτησαν αν ειχαμε νικησει το 49 θα ειχαμε γινει κι εμεις ετσι σημερα : "Οχι γιατι εμεις θα ειμασταν ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ " Το σπουδαιο προσον αυτης της χωρας σε σχεση με αλλες ,το παγκοσμιο φαινομενο -λυμμενο απο την εποχη του Μπατση ακομα- ειναι οτι αυτος ο τοπος ΔΕΝ ειναι Κουβα ,ουτε Γερμανια ,ουτε Βελγιο ...απο αποψης δυνατοτητων και φυσικου πλουτου ...ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! να ζουμε ανετα ακομα και με πληρη αποκλεισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 3 είναι πολύ συχνή ερώτηση. Και τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Θα έχουμε να φάμε; Πού θα βρούμε πετρέλαιο για τις μετακινήσεις; κλπ. Γιατί το εμπάργκο είναι σίγουρο για μένα. Μη φάμε και κανένα θερμό επεισόδιο είναι το θέμα.

      Διαγραφή
  40. Trash, εγω τα ειδα τα χαριεντισματα και τα γελακια και δε θελω να τα ξαναδω.

    Αναπαραγωγη της συριζαιικης προπαγανδας τα γραφομενα μου ειναι μονο στο μυαλο σου, αντε και του Θερσιτη. Οχι στην πραγματικοτητα. Το να χαρακτηριζεις εστω ενα κομματι απο οσα γραφονται εδω ως συριζεικη προπαγανδα, αυτο ειναι απο μονο του συριζεικη προπαγανδα.

    Χειροτερευει το πραγμα οταν λες οτι υπονοω οτι η Λιανα εστησε το πανελ. Θα το κανουμε κυνηγι μαγισων σε λιγο. Κι αυτο πουθενα στην πραγματικοτητα παρα μονο στο μυαλο σου.

    Γινε οσο επιθετικος θελεις, αρκει να απαντας σε ο,τι γραφω οχι σε κατι που νομιζεις ο,τι γραφω. Κι αλλες φορες εχουμε διαφωνησει κι οπως θυμασαι δε τραβαω κανα ζορι να παραδεχτω οπου εχεις δικιο ο,τι εχεις δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα λοιπόν Celin, εσύ είδες "τα χαριεντισματα και τα γελακια". Που σημαίνουν ακριβώς τι, κατ'εσέ και μπαίνεις στον κόπο να τα προβάλεις;
      -Ότι έχει καλές σχέσεις το ΚΚΕ με την προηγούμνη κυβέρνηση;
      Τρακόσιες τόσες ποινικές διώξεις από την προηγούμενη κυβένρηση ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ κ του ΠΑΜΕ. Γνωρίζεις να ασκήθηκε μία ένάντια στον ΣΥΡΙΖΑ;

      Και επειδή δεν κάνω κανένα "κυνήγι μαγισσών" όπως λες, αλλά διαβάζω αυτά που έχω μπροστά στα μάτια μου:
      -Δεν είναι αναπαραγωγή προπαγάνδας το "λέτε τα ίδια με τον Βορίδη"+"ήταν η Κανέλη σε πάνελ που σεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑίος"+"όλο αγκαλιτσες είσταστε...";

      -Τι λένε όλα τα παραπάνω παρεΐτσα;
      Επιβεβαιώνουν ή όχι τον χαχόλο που λέει "τα βρήκατε με την δεξιά" ξεχνώντας πως η άκρα εθνικιστική δεξιά είναι κυβερνητικός εταίρος;

      Στην περίπτωση που κάνω λάθος (άνθρωπος είμαι και εγώ) εξήγησε μου εσύ που το πας με αυτές τις αναφορές για να το καταλάβω.
      Καλόπιστα σου μιλάω.

      Διαγραφή
    2. Η Λιανα και κατα τη γνωμη τη δικη μου, αν και της αναγνωριζω πολλα, αν και με εχει διαψευσει στην μη εμπιστοσυνη που της ειχα, αν και εχει κατι αρχιδια ΝΑ, πρεπει λιγο παραπανω να διαβασει και να αλλαξει λιγο τον επιθετικο της τροπο γιατι καμια φορα προτρεχει η γλώσσα και το συναισθημα του μυαλου...

      Τις επιμαχες εκπομπες δεν τις ειδα οποτε δεν μπορω να εκφρασω αποψη επ αυτου.

      Διαγραφή
    3. Αν και ποτε δεν την εχω δει και να πω "μα αυτη ευθυγραμμιζεται με τη δεξια" ή "αυτη ταυτιζεται με τους δεξιους στο πανελ"(βεβαια αν ειναι στο ιδιο πανελ και αυτη και ο βοριδης και πουν και οι δυο οτι εχει κανει κωλωτουμπες ο συριζα, αυτο δεν ειναι ταυτιση αποψεων, ειναι να λες τη μερα μερα και τη νυχτα νυχτα)
      Απλα κατα τη γνωμη μου καμια φορα δεν βγαζουν νοημα αυτα που λεει, και αλλες φορες εκφραζει προσωπικες αποψεις με τις οποιες δεν μπορω να πω οτι ταυτιζομαι κιολας.

      Διαγραφή
    4. Είναι σε τι μέρα θα την πετύχεις μάλλον. Έχει γνώσεις και άλλες φορές τα λέει τέλεια, μπορεί να τους σβήσει όλους και άλλες το χάνει λίγο.

      Διαγραφή
  41. Γκεοργκυ Ζουκωφ συμφωνω με ολα οσα γραφεις. Θα προσεχω καλυτερα τις διατυπωσεις μου, αλλα στα σχολια ειναι ξεκαθαρο τι εννοουσα. Αλλη φορα θα γινεται και στο κειμενο, οι καιροι ειναι περιεργοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η φραση : (εδω θελει προσοχη απο φιλους του κομματος σε εκφρασεις και κατευθυνση κριτικης -κυριως-προς τον κοσμο που τους ψηφισε ωστε να μην μας ταυτιζουν με βοριδηδες ...ο νοων νοειτο)

      Σε καμμια περιπτωση ΔΕΝ αφορουσε εσενα καλε μου φιλε !
      Αλλα κατι φιλους του κομματος στο διαδυκτιο (κυριως στο ΦΒ και το Τουιτερ) που στην προσπαθεια τους να υπερασπιστουν το κομμα και να την "βγουν" σε κοσμο του ΣΥΡΙΖΑ -αθελα τους- χρησιμοποιουν εκφρασεις και στυλ αντιπολιτευσης που θυμιζει αδωνεια χαιρεκακια .Νομιζω ολοι μας εδω εχουμε εντοπισει τετοια δειγματα στα μεσα που ειπα . Η "αληθειες" του κομματος ειναι κρυσταλλινες και δεν εχουν αναγκη τετοια μεσα για να πεισουν .ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΑ ή σε ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ και ΦΙΛΟΥΣ που σχολιασαν εδω .

      Διαγραφή
  42. OXI ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ, ΦΙΛΟΣΥΡΙΖΑΙΚΗ.

    ΒΛΕΠΩ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΑΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΣ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.

    ΠΟΥΘΕΝΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ.

    Σοβαρα το λέω κι όχι προπαγανδιστικά, μακάρι η λύση να μπορούσε να βρεθεί εντος καπιταλιστικής ΕΕ γιατί επί του παρόντος ο Δυτικός Ανθρωπος, στον ανθρωπότυπο του οποίου ανήκουμε, δε κάνει για επαναστάσεις, παρά μόνο για επικύψεις. Μακάρι ο Σύριζα να καλυτερέψει για τους πολλούς τα πράγματα, μακάρι να διανεμηθεί ο πλούτος στους πολλούς, μακάρι να γίνει η παραγωγική ανασυγκρότηση, να γίνουμε οικονομικά αυτάρκεις και η πλουτοκρατία να πάψει να είναι πλουτοκρατία ή εστω να φέρει τα λεφτά από τις offshore, να φορολογείται στο μεδούλι και να μπορούμε να ζούμε μία έστω λιτή ζωή όπως λέει και ο Βαρουφάκης, και όχι μία Μη- Ζωή, όπως τώρα. Δυστυχώς αυτό δε το βλέπω να γίνεται, οπότε σε συνδυασμό με τη πολιτική ευφυϊα και διορατικότητα του μέσου Έλληνα, αυτό που βλέπω ως πιθανότερο, είναι μία φασιστικοποίηση που έλεγε κι αυτός ο φασίστας ο Ακαδημαϊκός. Δε χρειάζεται να επιτευχθεί απαραίτητα με τους φυλακισμένους ναζιστές, υπάρχουν κι άλλοι που μπορεί να προκύψουν αργότερα.

    ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ. ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.

    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΛΕΣ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΙΣΤΡΕΒΛΩΝΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.

    COPY PASTE ΣΤΑ ΚΑΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ.

    ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.


    ΑΝ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΣ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

    ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΑΜΙΑ 30ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

    ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΗΤΑΝ Η ΜΙΣΕΛ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΚΚΕ.

    Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΚΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ.

    ΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ» ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @TRASH

    Ενώ ο έξυπνος πίστεψε πως η ιστορία σταματά στον κομμουνισμό! Μπεεεεεεε!

    Η δήλωση Φλωράκη στον Άρειο Πάγο το 74 είναι γνωστή. Ξύπνιος είσαι, θα την βρεις στο δίκτυο.

    Κανείς δεν σας κατηγορεί πως δεν είστε αρκετά κομμουνιστές. Δε πα να είστε όσο θέλετε. Δικό σας πρόβλημα. Μη μας ζαλίζετε όμως πως ο κομμουνισμός είναι "ανώτερο" κοινωνικό σύστημα, πως τις έννοιες τιμιότητα και αξιοπρέπεια, τις έχετε πάρει αποκλειστικότητα και πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ΚΚΕ ως το λίκνο της ηθικής.

    @Γκεόργκυ Ζούκωφ

    Όλα τα λεφτά η φράση “Σοσιαλιστικης Αλβανιας”. Τελικά ήταν σοσιαλιστική η Αλβανία; Γιατί όλο για “αποκλίσεις” και για “στρεβλώσεις” μας μιλάγατε. Πάντως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το ότι η χειρότερη μαφία, ο πιο άθλιος υπόκοσμος ήταν καρπός του σοσιαλιστικού εκπαιδευτικού συστήματος: Αλβανία, Σ.Ε., Ρουμανία. Άλλο ένα μεγάλο επίτευγμα του Σοσιαλισμού.

    Όσον αφορά την “αυτάρκεια”, το “παγκόσμιο φαινόμενο” που αναφέρεις, έχει πολύ ενδιαφέρον. Με βάση αυτό, μόνο εδώ μπορεί δηλαδή να εφαρμοστεί με επιτυχία ο Σοσιαλισμός μιας και Κούβα, Βέλγιο, Γερμανία και τα ρέστα δεν φτουράνε!

    Τώρα το ότι δεν είμαστε -και δεν γίνεται να είμαστε- αυτάρκεις σε πολύ βασικά πράγματα όπως το στάρι, ή το πετρέλαιο για παράδειγμα, δεν έχει καμιά σημασία μιας και το επιστημονικό επιτελείο του ΚΚΕ θα είχε ανακαλύψει προφανώς την πυρηνική σύντηξη.

    Υ.Γ. Ρε συ celin φαίνεσαι σοβαρό άτομο. Πως τους αντέχεις όλους αυτούς τους καμένους και μάλιστα απολογείσαι κιόλας;

    R2D2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @R2D2:
      Η ιστορία σίγουρα δεν σταματάει στον καπιταλισμό, και αυτός δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη. Σου επιστρέφω το βέλασμα μεγαλοπρεπώς.
      Ότι λες για τον σοσιαλισμό θα μπορούσε να το έχει πει οποιοσδήποτε για τον καπιταλισμό μετά την Γαλλική παλινόρθωση. Το πόσο βάση έχει αποδείχτηκε ήδη ιστορικά.

      Η "δήλωση" στην οποία αναφέρεσαι υπάρχει μόνο στην φαντασία σου.

      Και φυσικά και ανώτερο σύστημα είναι ο σοσιαλισμός -αποδεδειγμένα καθώς καμμία καπιταλιστική δεν θα μπορούσε να αντέξει λεπτό σε ανάλογες συνθήκες, και πολύ περισσότερο να πρωτοπορήσει σε ένα σωρό τομείς.

      Και ναι, όσο και να γαυγίζεις, η ηθική μας είναι ανώτερη των ανδράποδων που κοιτάνε να πατήσουν στο νερό το κεφάλι του διπλανού τους για να σωθούν οι ίδιοι, μόνο καο μόνο γιατί πρεσβεύουμε μια κοινωνία στην οποία αυτό δεν θα είναι αναγκαίο.

      Όλα τα πράγματα σε αυτό τον κόσμο έχουν αρχή, μέση και τέλος. Ο καπιταλισμός που τόσο σου αρέσει και που ελπίζω να σου δώσει ότι αξίζεις, δεν αποτελεί εξαίρεση. Πίσω και από την αστικότατη Γαλλική επανάσταση πήγατε μεταφυσικοί μου...

      Διαγραφή
    2. Μόνο στην φαντασία μου ε; http://oi60.tinypic.com/2yxhvlk.jpg

      Και απλά για την πληροφόρησή σου ο δυτικός καπιταλισμός μετράει πολύ περισσότερα χρόνια από όσα έζησε ο κομμουνισμός, πέρασε κρίσεις και πολέμους και μια χαρά ντούρος είναι ακόμα.

      Έτσι όπως το λες είναι. Στον κομμουνισμό δεν πάτησε κανείς “στο νερό το κεφάλι του διπλανού” του για τον πολύ απλό λόγο πως… αυτός μπορεί να διαφωνούσε με το καθεστώς ίσως. Οι φυλακές και τα κάτεργα γέμιζαν από τουρίστες που ήθελαν μια extreme εμπειρία, τους εργάτες στην Πολωνία τους δέρνανε για να σκληραγωγούνται και τους φοιτητές στην Τσεχ/κία για να μαθαίνουν τα μαλακισμένα τι συμβαίνει στα στενά σοκάκια των καπιταλιστικών παραδείσων της Δύσης.

      Βεβαίως και όλα τα πράγματα έχουν αρχή μέση και τέλος. Κάποτε θα τελειώσει και ο καπιταλισμός. Ευτυχώς ο κομμουνισμός μας τελείωσε νωρίς.

      Να κάνουμε μια κουβέντα όποτε θες για τα “επιτεύγματα” του Σοσιαλισμού. Θα ‘χει πολύ γέλιο σίγουρα.

      R2D2

      Διαγραφή
    3. Νταξ και η φεουδαχρια μετραει χιλιετια.... αρα ηταν το καλυτερο συστημα

      Διαγραφή
    4. Και οσο για τις κρισεις και τους πολεμους του καπιταλισμου, σε εναν πολεμο που λεγονταν β παγκοσμιος μια σοσιαλιστικη χωρα τους ξεσκατωσε τους δυτικους.

      Διαγραφή
    5. Και κομμουνισμο δεν ειχαμε ποτε ετσι για να ξερεις, στα ειπα και πιο πανω αλλα εισαι ανεπιδεκτης μαθησεως....
      σοσιαλισμο ειχαν αυτες οι χωρες, και σιγα μην αφηναν τα δυτικοπληρωμενα πρακτορακια να κοβουν βολτες ανενοχλητα

      Διαγραφή
    6. Και αυτο το κωλοχαρτο που ποσταρεις τι ειναι;
      Ακομα και αυθεντικο να ειναι, ενα τετοιο κωλοχαρτο πιστευεις θα ανακοψει την ανθρωπινη εξελιξη και την θεληση των λαων να ζησουν σε εναν καλυτερο κοσμο;

      Διαγραφή
    7. Γιατι οι ιδιοι οι αμερικανοι γραφουν βιβλιαρακια, μιλαμε για παιδια αποφοιτους αμερικανικων πανεπιστημιων, που μιλανε για τη χρηματοδοτηση της Αλλυλεγγυης απο τη δυση....
      ...επρεπε αυτους τους πρακτορες να τους αφησουν να κανουν τα δικα τους κατ εσε...λογικο, μιας και εισαι θιασωτης του καπιταλισμου

      Διαγραφή
    8. Εφαρμόστε επιτέλους τον καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο..αυτό το εξωγήινο με τις εκατό μασέλες δεν μου άρεσε.
      Ntina

      Διαγραφή
    9. Εγω εχω μια φωτο του καπιταλισμου με ανθρωπινο προσωπο

      https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/251068_10150215712539194_2143793_n.jpg?oh=f1b741c5d1808fc5b77b7b65bf263f3a&oe=557F39DE&__gda__=1434599116_f6efa0558b21174f8a3b77e7c87c78a9

      η ενσαρκωση του ειναι ο leatherface

      Διαγραφή
    10. Αάάάάαυτό λέω και εγώ..άνθρωπος με τα ούλα του.
      Ntina

      Διαγραφή
  45. @R2D2
    H παρεμβαση μου εγινε με αφορμη το αρθρο του celin και αφορουσε ανθρωπους που νοιαζονται ,προβληματιαζονται ,αγωνιουν και παλευουν για την σοσιαλιστικη πορεια της Ελλαδας και της ανθρωποτητας ,αν ηθελα χρυσαυγιτες και απολογητες χαχολους του καπιταλισμου για συνομιλητες θα εμπαινα στο Capital ή σε ενα Χρυσαυγιτικο ή "αντιεξουσιαστικο" - συριζαιικο σαιτ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @Poe
    Αυτό που βάζεις κάθε φράση σε διαφορετικό σχόλιο πως το κάνεις ρε παλικάρι; Γαμάτο είναι... Που λες οι Αμερικάνοι χρηματοδοτούσαν την αλληλεγγύη ενώ οι Σοβιετικοί δεν έδιναν φράγκο σε φιλοσοβιετικούς φορείς και οργανώσεις ανά την υφήλιο. Το ρίξαμε τώρα στα πρακτοριλίκια για την κατάρρευση του υπαρκτού; Βολεύει ε;

    @Ntina
    Δεν μου δείχνεις εσύ πρώτα έναν εφαρμοσμένο σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο;

    @Γκεόργκυ Ζούκωφ
    Στρατάρχα μου δεν θα ήσασταν σωστός κουκουές αν δεν αντιμετωπίζατε τους άλλους υποτιμητικά, απαξιωτικά και με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Γι αυτό και ο κόσμος σας έχει χεσ...... Δεκτή η επιθυμία σας πάντως.

    R2D2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκατό τις εκατό ήταν πιο ανθρώπινος αυτός που είχαμε εκεί απο αυτό το τέρας που πρεσβεύει τώρα η Ευρώπη. Αλλά δεν βαριέσαι...καταναλώώώώστε γιατί χανόμαστέέέέ.
      Ntina

      Διαγραφή
    2. Σε ξαναρωτω, τι ηθελες να κανουν με τον πρακτορα τον βαλεσα; να τον κανουν υπουργο; Εσυ διαμαρτυρεσαι που τους κυνηγουσαν οχι εγω, εγω δεν ειπα τιποτα για οσους χρηματοδοτουσαν οι σοβιετικοι, βεβαια οι σοβιετικοι τους χρηματοδοτουσαν για να απελευθερωθουν, ενω οι δυτικοι για να επιστρεψει ο λαος στα δεσμα του.

      Διαγραφή
    3. Παρολα αυτα δεν μου φαινεται παραξενο που οι Αμερικανοφιλοι βιετκονγκ πολεμουσαν τους σοσιαλιστες

      Διαγραφή
  47. @R2D2
    πού έχεις και άποψη ποιοί θα πρέπει να σχολιάζουν εδώ; Πού σε βρήκαμε εσένα; Καταρχάς η θεωρία σου ότι ούτε το ένα σ'αρέσει ούτε το άλλο χωρίς να υποδεικνύεις κάτι διαφορετικό είναι τελείως άκυρη. Τι θες να μας πεις δηλαδή, δε μου αρέσει ούτε το ένα ούτε το άλλο αλλά δεν έχω και κάτι να προτείνω; Σοβαρά μιλάς τώρα;
    Το παραλήρημα πού το είδες; Επειδή κάποιος κάθεται και σου απαντάει σοβαρά; Τα πολλά σχόλια σε πειραξαν; Βρήκες και εσύ μάλλον κάτι να πεις.
    Αν χαίρεσαι τόσο που ο σοσιαλισμός μας άφησε νωρίς εντάξει μπράβο, στον καπιταλισμό δεν γίνονται αυτά μάλλον και όλα είναι σωστά και δίκαια. Δεν ξεκινάει πολέμους επειδή έτσι συμφέρει κάποιους ούτε καταπιέζονται άνθρωποι και αυτό δήθεν θα διορθωθεί. Θα δούμε πως και με τι τίμημα θα ξεπεραστεί και αυτή η κρίση, πάντως με τις εμπειρίες του παρελθόντος δε φάινονται καλά τα μαντάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. R2D2

    Η ΘΑΤΣΕΡ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΔΝΔΙΚΑΤΑ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΤΩΝ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟΝ ΒΑΛΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ;

    ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΡΠΙΧ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΑΝ ΦΙΛΟΣΟΒΙΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΥΡΙΖΑΙΕ.

    ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.

    ΣΑΝΤΙΝΙΣΤΑΣ.

    ΚΟΥΒΑ

    ΑΓΚΟΛΑ

    ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

    ΒΙΕΤΝΑΜ

    ΕΛΛΑΔΑ

    ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ;

    ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑΝΣΙΚΟΦ;

    ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ε;

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λεει ειρωνικα ρε οτι δεν ενισχυσαν, οτι και καλα και αυτοι ενισχυσαν και να μην του τη λεω εγω για την αλληλεγγυη
      λες και δεν εχει σημασια ποιους ενισχυεις και για πιο σκοπο, μονο το αν ενισχυεις. Αυτο το λενε σχετικισμο...

      Και δεν τα επαιρνε μονο απο την Θατσερ ο Βαλεσα, αν θελει ο R2D2 Θα του δωσω στοιχεια απο δυο διαφορετικα βιβλια, και τα δυο γραμμενα απο αμερικανακια, ο ενας κανονικος προσκοπος η αλλη "σοσιαλδημοκρατισα" αλλα σιγουρα οχι φιλοσοβιετικη.

      Διαγραφή
  49. @R2D2

    Ο Καρδιναλιος και αλλοι 999 σε χαιρεταμε ...Μπαινουμε ανελλειπως σε τετοια ευαγη σαιτ και συζηταμε ,αλλα ακομα και εκει γνωριζουν στοιχειωδως οτι πριν την ΕΟΚ καναμε και ΕΞΑΓΩΓΗ σταριου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΚΑ;

    ΔΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

    Οι φυλακές και τα κάτεργα γέμιζαν από τουρίστες που ήθελαν μια extreme εμπειρία, τους εργάτες στην Πολωνία τους δέρνανε για να σκληραγωγούνται και τους φοιτητές στην Τσεχ/κία για να μαθαίνουν τα μαλακισμένα τι συμβαίνει στα στενά σοκάκια των καπιταλιστικών παραδείσων της Δύσης.

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΒΑΛΕΣΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΑΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

    ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΘΑΤΣΕΡ. ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΡΑΧΤΟ ΤΟΤΕ ΕΝΩ ΤΑ ΕΙΧΕ ΞΕΠΑΤΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο γραφω
      οτι δεν αμφισβητει πως οι Σοβιετικοι ενισχυαν αλλα κρατη, αυτο ακριβως λεει, οτι και αυτοι ενισχυαν, για να μειωσει την αξια και καλα του δικου μου επιχειρηματος περι πρακτορων και χρηματοδοτουμενων απο τη δυση.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη και καλα "μην τα κατηγορεις αυτα αφου και εσεις τα κανατε"

      ο απολυτος σχετικισμος

      Διαγραφή
  51. Κατι ανθρώπους με απόψεις σαν και σενα r2d2 χρηματοδοτουσαν τα αμερικανακια και στην πολωνια, και στην κουβα, και αλλου,με αποψεις σαν και σενα ομως, οχι σαν και εσενα γενικως διοτι προτιμουν να μην ειναι και εντελως ζωντοβολα εκεινοι που χρηματοδοτουνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δυστυχώς βρίσκω εντελώς άστοχο το σκεπτικό σου, δε μπορεί να σκεφτόμαστε την σοσιαλιστική προοπτική με ορους μικροαστού και επικοινωνιακής τακτικής. Αυτα είναι κόλπα για τσιριζαιους και για κάθε λογής οπορτουνιστές.
    Το κόμμα έχει πάρει αποφάσεις, πάνω στις οποιες έχει χτίσει την πολιτική του η οποια σταθερά επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται. Αλίμονο αν την τακτική την καθόριζαν τα μπλογκ και τα μκδ. το κόμμα έχει στελέχη που δεν πέφτουν στην παγίδα της εύκολης ατάκας και του εντυπωσιασμού και έτσι εξασφαλίζουμε ότι όσοι συμπορεύονται μαζί μας, το λέει η καρδια τους. Οι υπόλοιποι μπορούν να ανταλλάσσουν όσες θεωρίες θέλουν και να γκρινιάζουν για τα πάντα. Ο τσίριζα έχει ήδη αρκετές τσιρλιντερ, μην του δίνουμε το δικαίωμα να αποκτήσει και άλλες.
    Σε παραπέμπω στις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου για να τα έχεις πρόχειρα: http://www.902.gr/eidisi/19o-synedrio-kke/15040/politiki-apofasi-toy-19oy-synedrioy-toy-kke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Trash

    "Που σημαίνουν ακριβώς τι, κατ'εσέ και μπαίνεις στον κόπο να τα προβάλεις;
    -Ότι έχει καλές σχέσεις το ΚΚΕ με την προηγούμνη κυβέρνηση;"

    Αλλη μια επαγωγη που κανεις μονο εσυ εδω, οταν ειναι ολοφανερο οτι κανενα τετοιο υπονοουμενο δεν υπαρχει. Τι σημαινει αυτο;Τριακοσιες φορες το εχω πει, θα το πω αλλη μια: Σημαινει οτι οι εκπροσωποι του ΚΚΕ, και για να ειμαι τελειως ξεκαθαρος, συγκεκριμενα η Λιανα Κανελλη που βγαινει τοσο συχνα κι αυτη ειχα στο μυαλο, πρεπει κατα τη ταπεινη μου γνωμη να προσεχει περισσοτερο και να τσακιζει τους αλλους οσο τσακιζει τον συριζα, διαχωριζοντας απολυτως τη θεση της απο τους πονηρους νουδουπασοκους, οι οποιοι, οταν τσακιζει τον συριζα, μονο που δε τη χειροκροτουνε. Αυτο βγαινει καποιες λιγες φορες, κι αυτη η εντυπωση ειναι πλασματικη, το ξερω, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε πρεπει να ειναι προσεκτικη.

    Κι επειδη επαναλαμβανεις για τη συριζαιικη προπαγανδα, i rest my case, αυτο που βλεπεις εσυ συριζαιικη προπαγανδα μπορει και να ειναι προσπαθεια, εστω απο αυτο εδω το ασημο μπλογκ, υπερνικησης της. Ακουσα οτι υποννοω οτι η Λιανα εστησε το πανελ, υπονοω οτι το ΚΚΕ εχει καλες σχεσεις με τη προηγουμενη κυβερνηση, οτι προπαγανδιζω συριζαιικιες θεσεις. Ναι, ειναι κυνηγι μαγισσων και το κανεις εσυ.
    Καμια καλοπιστια. Αρκετα αμυνθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. R2D2
    δε σου απαντω στα υπολοιπα γιατι δεν εχω χρονο, θα σου πω μονο για τους καμμενους που λες, αν διαβασεις παλιοτερες αναρτησεις μου θα με βρεις πολυ περισσοτερο καμμενο και ταλιμπαν κι ο,τι θελεις. Αυτο που θεωρεις εσυ ξεπερασμενο,νικημενο ακομα και ο,τι αλλο υποστηριζεις, εγω το θεωρω τη μοναδικη ελπιδα για τον λαο. Το μοναδικο αντιβαρο για τη καπιταλιστικη φρικη που ζουμε και θα ενταθει ακομα περισσοτερο αυτα τα χρονια.
    Δεν ειναι καψιμο να πιστευεις στον κομμουνισμο. Δεν ειναι καψιμο να πιστευεις σε μια ιδεα που μπορει να υλοποιηθει. Ειναι ελπιδα και δυναμη κι αντοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γιωργο απολυτως δεκτη και σεβαστη η κριτικη σου. Τα στελεχη του ΚΚΕ θα χαραξουν τη θεση και τη πορεια τους, ποιος θα τη χαραξει, εγω; Εγω τη γνωμη μου λεω και δεν αλλαζω το παραμικρο οσο αστοχη κι αν τη βρισκεις η μπορει και να ειναι. Εκ του αποτελεσματος και της αποδοχης στον κοσμο, κατι πρεπει να αλλαξει, κατι πρεπει να γινει, και το ΚΚΕ πρεπει να εισακουστει περισσοτερο. Για το οτι δεν εισακουεται, επαναλαμβανω για πολλοστη φορα, οτι η ευθυνη του ΚΚΕ ειναι μικρη, ο ιδιος ο κοσμος ειναι αυτος που δε θελει να ακουσει τιποτα που να του διαταραξει τη μικροαστικη και θανατηφορα στην καπιταλιστικη κριση, νιρβανα.
    Το βλεπω παντου σε οσους μιλαω, γιατι μιλαω σε πολλους, αναδεικνυεις στον αλλον τα αδιεξοδα αλλα και παλι, λιγο πριν τη συνειδητοποιηση οτι η ΕΕ και η "ελευθερη αγορα" δεν αλλαζει, αρχιζει το τσαμικο και το there is no alternative.

    Τα καταλαβαινω ολα αυτα, και ευθυνη δε μπορεις να ριξεις, αλλα καποιοι μπορουν να κανουν τη δουλεια τους ακομα καλυτερα. Εκτος αν επαναπαυτουμε στο ετσι ειναι και δεν αλλαζει, που κι αυτο μαλλον αληθεια ειναι, αλλα καλο θα ειναι να μη τη πιστεψουμε, οσο αληθεια κι αν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΛΕΣ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΙΣΤΡΕΒΛΩΝΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ. "

    Ναι, τα διαστρεβλωσες και δε καταλαβες τι λεω. Οχι συνειδητα ουτε απο ηλιθιοτητα, μη με στεναχωρεις τωρα, ποτε σε χαρακτηρισα ετσι; Το οτι δε καταλαβες τα ¨σοκαριστικα' οπως σαρκαστικα εγραψες
    -και γελασα εκει!-
    δε σημαινει οτι δε σου κοβει, σημαινει οτι παρασυρεσαι απο τον φανατισμο σου κι ο,τι ειναι λιγο διαφορετικο απο ο,τι εχεις στο μυαλο σου, το ερμηνευεις ως εχθρικο.
    Δε με χαλαει ο φανατισμος, διχως φανατισμο, τελειωσαμε, μας πηρανε φαλαγγι.
    Αλλα οχι εδω ρε συ, οχι μεταξυ μας.

    Σορι που δε μπαινω στην ουσια να σου απαντησω αλλα ειναι ξεκαθαρο για μενα οτι δεν ισχυουν οι οψιμες συμπαθειες. Ισχυει οτι δε τους μισω ουτε τους απεχθανομαι οπως τους νουδουπασοκοποταμισιους, ισχυει οτι τηρω σταση αναμονης οχι μονο για λογους τακτικης αλλα και γιατι ετσι μου βγαινει αυθορμητα, μιας και σιχαθηκα τα σιχαματα τα αλλα. Περιμενε ομως τις επομενες αναρτησεις για να δεις τη "συμπαθεια" να εκδηλωνεται σε ολο της το μεγαλειο. Και μετα ελα να τα ξαναπουμε.

    Παντως, δε θα ξαναδεις ετσι κι αλλιως συχνα απο εδω και περα τις "σοκαριστικες" μου αναρτησεις. Οχι για ο,τι γραφτηκε εδω, αλλωστε πλην εσενα και του trash δε με πειραξε τιποτα αλλο. Αλλα γιατι δεν εχω χρονο πια. Ετυχε αυτες τις μερες να εχω και να ειμαι πανω στο πληκτρολογιο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΣΥ Ο ΣΕΛΙΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.

    ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΑΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΑΘΟΣ.

    Σορι που δε μπαινω στην ουσια να σου απαντησω αλλα ειναι ξεκαθαρο για μενα οτι δεν ισχυουν οι οψιμες συμπαθειες. Ισχυει οτι δε τους μισω ουτε τους απεχθανομαι οπως τους νουδουπασοκοποταμισιους,

    ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΓΩ.

    ΘΕΛΩ ΝΑ Μ' ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΚΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ "ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΟΚ" ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

    ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ.

    ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ.

    Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΚΑΜΕ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ.

    Μ' ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χαμος στο ισωμα.
    Τελικα το ΚΚΕ με 5% προκαλει χαμο. Φαντασου να παρει κ 10 :-)) .

    Παντως το ολο θεμα/γραμμη του ΣΥΡ ειναι η αλλαγη προς Κευνσ της Ευρωπης συνολικα.
    Κατ' εμε ειναι η τελευταια ευκαιρια να συμμαζευτει το χάλι (κριση) πριν την συνηθισμενη λύση (ολοκληρωτικος πολεμος). Δυστυχως ή ευτυχως για κομμουνισμο δεν μας κοβω ετοιμους και για να πω την μαυρη αληθεια δεν βλεπω ν αρεσει κ σε κανεναν η ιδεα εκτος απο τους κομματικους. Αυτο το τελευταιο φυσικα μπορει ν ναι μεγαλη βλακεια, γιατι τα πραματα αποκτανε αλλη δυναμικη οταν αρχιζουν κ κινουνται αλλα μεγαλο θεμα ειναι το γιατι δεν κινουνται (ως ποσοστο τουλαχιστο) περα απ το 5% τα τελευταια χρονια. Θεμα που προσωπικα το βαρεθηκα, γιατι οσες φορες εχω προσπαθησει να καταλαβω/ρωτησω/κριτικαρω παιρνω (εκτος απ τ @@ μου) εναν ορυμαγδο απο επιχειρηματα/γαλλικα/ιστορικα στοιχεια που κανουν την κουβεντα αδυνατη. Στην τελικη ομως δεν εχει κ πολυ νοημα. Το ΚΚΕ ειναι αυτο που ειναι και (οντως) εχει πολλους περισσοτερους εχθρους παρα φιλους. Αν σ αρεσει διαβαινε αν δεν σ αρεσει αστο, γιατι δεν θ αλλαξει.

    Αυτα τα ολιγα.

    ΥΓ: Τον Πανουση παντα χεσμενο τον ειχα (πολλά θεματα αυτος ο ανθρωπος) αλλα ο Αγγελακας ρε γμτ να μας βγει τοσο μλκς κ αυτος. Ξεφτιλα.

    ΥΓ2: Για τα τυπακια που (ακομη) πιστευουν οτι η λύση είναι (ακομα) περισσότερος φιλελευθερισμος/καπιταλισμος δεν υπαρχει σωτηρια (εκτος κ τα γραφουν αυτα οδηγωντας την μπεμβε του μπαμπα οποτε τους νιωθω).

    ΥΓ3: Ερχονται τα ρομποτ. Αληθεια τωρα. Το μεταβλητο ποσοστο κερδους θα παει ακομα πιο κατω και η κριση θα γινει κρισαρα. Τον σοσιαλισμο μπορουν (και ηδη γινεται) να τον κανουν οι πλουσιοι μεταξυ τους. Θα παιζουμε κ οι φτωχοι λιγο εκει (αλλωστε εμεις δεν σωσαμε τις τραπεζες τους; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα τα παντα φτιαχνονται αυτοματα απο ρομποτ μετα τι νοημα εχει το καπιταλιστικο εμποριο;

      Διαγραφή
    2. Δεν εχει. Αρα το βαθυ μελλον (αν συνεχισει η ταση αυτη) ειναι σοσιαλισμος (δλδ ιδιοκτησια των μεσων παραγωγης απο την κοινωνια). Ποιοι θα χουν μεινει ορθιοι (για να απαρτιζουν την κοινωνια αυτη) ειναι το θεμα. Βεβαια, μπορουμε να φανταστουμε κ αλλα δυστοπικα σεναρια. Ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι εδω και δεκαετιες θα μπορουσαμε να ζουμε ολοι καλυτερα δουλευοντας πολυ λιγοτερες ωρες (και ελαχιστοποιωντας την ανεργια) αλλα η πραγματικοτητα που ζουμε ειναι τελειως διαφορετικη.

      Διαγραφή
    3. Ναι ειναι καταντια να σκεφτεσαι οτι αυτο δεν θα γινει συνειδητα απο τη βουληση καποιων ανθρωπων, αλλα επειδη μοιραια θα προχωρησει η τεχνολογια. Αν γινει ετσι οι παππουδες θα πρεπει να λενε στα εγγονια τους, "ειμασταν τοσο μαλακες οι ανθρωποι που το αποφευγαμε μεχρι που δεν γινονταν αλλιως".

      Προσωπικα δεν νομιζω να γινει ετσι

      Διαγραφή
  59. Παντως -οπως λεει καπου και στο ματριξ- αμα δεν παλεψεις/διαφωνησεις/κοντραριστεις με καποιον δεν μπορεις ν καταλαβεις απο τι ειναι φτιαγμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. http://www.pandiera.gr/%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

    Η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή ζήτησε από τους «εταίρους» να αποδεχτούν το αίτημά της για παράταση της λεγόμενης «Δανειακής Σύμβασης». Σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι «άλλο πράγμα» η Δανειακή κι «άλλο πράγμα» το Μνημόνιο. Όμως:

    α) Η Δανειακή – όπως σημειώναμε και σε προηγούμενο κείμενο της στήλης – δεν είναι τίποτα λιγότερο από την νομική βάση του Μνημονίου. Πάνω από 41 φορές στο κείμενο της Δανειακής Σύμβασης αναφέρεται ότι Μνημόνιο και Δανειακή σύμβαση αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα. Οτι προϋπόθεση της Δανειακής είναι το Μνημόνιο. Και ότι προϋπόθεση του Μνημονίου είναι η Δανειακή (Αυτό λέγεται “Μνημόνιο”).

    β) Η Δανειακή δεν είναι τίποτα λιγότερο από το ιταμό κείμενο που υπέγραψαν και συμφώνησαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, με το οποίο η Ελλάδα τίθεται υπό το Αγγλικό Δίκαιο, η εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν στην Ελλάδα ανατίθεται στα δικαστήρια του Δουκάτου του Λουξεμβούργου και η πατρίδα μας παραιτείται της ασυλίας επί των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, τόσο εκείνων που έχουν ήδη αποκτηθεί όσο και εκείνων που θα αποκτηθούν στο μέλλον!

    γ) Για το ποιος είναι ο χαρακτήρας της Δανειακής Σύμβασης αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Ενδεικτικά:

    · «Είμαι βέβαιος ότι η διαχωριστική γραμμή που θα μπει πλέον πολύ βίαια στη ζωή μας θα είναι ή αποδοχή της νέας δανειακής σύμβασης και της υποτέλειας και της επιτροπείας του διεθνούς οικονομικού ελέγχου ή μη αποδοχή και εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης. Αυτό είναι το βασικό». (Αλ. Τσίπρας, ρ/σ Real FM, 8/2/2012).

    · «Πράξη εθνικής ευθύνης είναι η απόρριψη της δανειακής σύμβασης (…). Με έναν νέο συνασπισμό εξουσίας δεν θα αναγνωρίσουμε τις παράνομες και αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις…». (Αλ. Τσίπρας, Γραφείο ΤύπουΣΥΡΙΖΑ, 11/2/2012).

    · «…Με τη συμφωνία τους για τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση, το δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει (…) οδηγεί τον λαό σε εξανδραποδισμό, ταπείνωση και αφανισμό». (Δ. Στρατούλης, ρ/σ «Κόκκινο», 9/2/2012).

    «Αν περάσει αυτό το πακέτο (σ.σ.: μνημόνιο και δανειακή σύμβαση) θα δεθούν η χώρα και οι πολίτες της χειροπόδαρα για δεκαετίες, μηδενίζεται κάθε περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης σαν και αυτή που υποσχόταν παλιά ο κ. Σαμαράς». (Δηλώσεις Δ. Παπαδημούλη, ρ/σ «Κόκκινο», 9/2/2012).

    Όπως βλέπουμε, πριν από τις εκλογές του 2012, για τον ΣΥΡΙΖΑ η δανειακή σύμβαση δεν ήταν «άλλο πράγμα» από το μνημόνιο. Μνημόνιο και σύμβαση, έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα και το αυτό «πακέτο». Που μηδένιζε «κάθε περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης». Το «δρακόντειο μνημόνιο» δεν ήταν κάτι άσχετο από τη σύμβαση, αντίθετα ήταν το «συνοδευτικό» της «αποικιοκρατικής», «παράνομης» και «αντισυνταγματικής» σύμβασης.

    Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «απόρριψη» της «υποτέλειας» που συνεπαγόταν η δανειακή σύμβαση. Σήμερα επιλέγει τη «διαπραγμάτευση» με «γέφυρα» την παράταση της δανειακής. Αλλά θα επαναλάβουμε το ερώτημα όπως το θέσαμε και μέσα από την «Real News» της Κυριακής: Από πότε το πέρασμα από την υποτέλεια στην ανεξαρτησία γίνεται με «γέφυρα» την παράταση της «αποικιοκρατίας»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ενα εχω να σου πω celin οτι εισαι αντικειμενικος,δεν εχεις παρωπιδες,και κρινεις και γραφεις αντικειμενικα σε μια πραγματικοτητα που ζουμε τωρα,και οχι σε ουτοπικες μελλοντικες κοινωνιες που πιθανον να μην υπαρξουν και ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Kαλε μου Celin!!! Ειπαμε,εγω και το πανο μου,να περασουμε,να δουμε,πως εισαι!!Τρομαξα η γυναικα!! Να εισαι καλα,να γραφεις οπως γραφεις,και τα αρθρα σου,και τα ποιηματα σου,και......αστο βρε αγορι μου,τα λεμε αλλη στιγμη!! Καπου,να μην ξεχναμε,οτι τελικα,η πραγματικοτητα του καθε ενος μας,ειναι "υποκειμενικη".....μα ως εκει που δεν υπαρχει αλλο!! Ολα ομως χρησιμα,για ολους μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο περισσοτεροι αγωνιζομαστε για μια κοινής αποδοχής "υποκειμενικοτητα" που σαν απλές ατομικότητες μοιάζει να είναι έξω από τις ικανότητες μας, τόσο πιο εύκολο είναι να την κάνουμε αντικειμενικότητα.
      Απλά έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε ατομικιστικά, μην δίνοντας αρκετή προσοχή στο γεγονός πως οτιδήποτε μεγάλο ανθρώπινο έργο ή διαδικασία, καλό η κακό, το έχουμε πετύχει μέσα από τυ συλλογική δράση. Αν αυτη η συλλογική δράση λοιπόν πηγάζει από τη συλλογική συνείδηση μιας εργατικής τάξης που θέλει να απελευθερωθεί, πολλά που φαντάζουν ακατόρθωτα θα μπορούσαμε να είχαμε κατορθώσει. Αυτο φυσικά είναι αδύνατον να γίνει χωρις πειθαρχία, θυσίες, και κυριότερα την θυσία ένος μεγάλου μέρους της ατόμικότητας μας προς όφελως της προκειμενης συλλογικότητας.

      Το σχολιο αυτο παει και για σανσαιν.

      Διαγραφή
  64. Ουτε εγω,ουτε και το πανο μου,διαφωνει με το σχολιο σου,Poe.Ομως ,νομιζω,οτι δεν ειναι μονο αυτο αρκετο. Ναι,πρωτα-πρωτα,να μπορεσουμε να βγουμε πανω απο το ατομικο και να το ενταξουμε, να το αναγαγουμε, στο συλλογικο. Το ενα θεμα που προκθπτει ειναι οτι,και αυτο που φαινεται ατομικο,παλιν απο μικρα συλλογικα "αλλων" διαμορφωνεται.Αρα,παλιν επιστρεφουμε,στους πολλους και πως μας επηρεαζουν . Εδω ειναι,που ερχεται η θεληση οπωε λεσ,της εργατικης ταξης,με πειθαρχια,γνωση και θυσιες να αγκαλιασει με την σειρα της,αυτη την αναγκη. Σημερα,στην Ελλαδα,εχεις να μου δειξεις πολλους,που ειναι διατεθιμενοι,να δουλεψουν για αυτην την αλλαγη; Εν ολιγοις,κατι τετοιο προσπαθει να πει και ο καλος μας Celin στο σημειο που αναφερεται για το οτι και ο λαος δεν ξερει τι θελει. Μωρε ναι,ξερει πολυ καλα,μονο που το θελει απο τους αλλους.''Αρχιστε την επανασταση,χωρις εμενα''!!Και μεταξυ μας....ποιο ειναι το κομμα ,που δεν το εκανε ...αλλοθι!!! Παντως,σε ευχαριστω για την επισημανση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Συμφωνω με τον ανωνυμο.Δυστυχως Poe απ τους σημερινους νεοελληνες κανενας δεν ειναι διατεθειμενος ν αφησει τον καναπε του,ποσο μαλλον να θυσιαστει για το κοινο καλο.Θεωρητικα ειναι τελεια αυτα που λες.Στη πραξη ομως;Εχουμε γινει τοσο ατομιστες που δυστυχως -τουλαχιστον οσο ζουμε εμεις-δεν προκειται να γινει τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. celin, συνεχισε να γραφεις για αυτα που σου αρεσουν και να λες ελευθερα την γνωμη σου. Μην δινεις σημασια σε ατομα που αν και με καλες προθεσεις, δεν εχουν διαφορα απο φανατικους οπαδους ομαδων που αν τολμησεις να πεις κατι διαφορετικο για την ομαδα-κομμα τους, σου κανουν επιθεση.

    Συνεχιζε να γραφεις, σε διαβαζουν πολλα ατομα που δεν ανηκουν αναγκαστικα σε κομματα και φανατικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Σελιν συνεχισε να γραφεος για αυτα που σου αρεσουν, δεν σε διαβαζουν μονο φανατικα ακομματιστοι που αν τολμησεις να πεις οτι εισαι σε κομμα, σου κανουν επιθεση και σε θεωρουν φανατικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Όσο κι αν διαφωνούμε περί ΚΚΕ (ξέρεις πόσο κακή άποψη έχω για το κόμμα), σου αναγνωρίζω κάτι, που είναι πολύ σημαντικό κατ' εμέ (και είναι και ο βασικός λόγος που κατά καιρούς μπαίνω και σε διαβάζω κι ας μη σχολιάζω):
    ανεξάρτητα από πολιτικές/κομματικές προτιμήσεις, σε ενδιαφέρει και εύχεσαι να ζήσει ο κόσμος έστω και κάπως καλύτερα.
    Το να εύχεσαι την επιτυχία και όχι την αποτυχία, αυτό δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο στις μέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΜΠΛΟΓΚΟΓΕΝΕΘΛΙΑ????? !!!!!

    LOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΣΕΛΙΝ

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

    ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ;

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Έυχομαι να είσαι καλά και να επιστρέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Celin, την τελευταία περίοδο τα καλά blog του χώρου, με εμπεριστατωμένη γνώμη, με πρωτογενες υλικό, φαίνεται ότι μειώνονται και άλλα αναστέλλονται. Αυτά όμως ακριβώς είναι που κάνουν την "βρώμικη δουλειά" να εκλαϊκεύουν τις αποφάσεις, να ακονίζουν επιχειρήματα, να διαμορφώνουν απόψεις. Ακόμα και οι διαφωνίες (κυρίως αυτές) πιστεύω κάνουν τους αναγνώστες να σκέφτονται και να ψήνονται στην διαλεκτική έστω και εμμέσως. Blog αποψης χρειαζόμαστε, σαν το δικό σου, με τα σχόλια ανοιχτά, εκεί είναι η ουσία και η ζύμωση των αριστερών ιδεών και όχι στα άψυχα ποσταρισματα αναμετάδοσης ενός άρθρου. Απο αυτήν την οπτική, εύχομαι να βρείς την δύναμη να συνεχίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ το LR εχει αργησει στις δημοσιευσεις του

      Ξερει κανεις αν θα συνεχισει;

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω.Άν μελετήσεις την θεματολογία του μπλογκ των τελευταίων 2 μηνών για την ιμπεριαλιστική πυραμίδα και την απουσία ενδοιμπεριαλιστικών συγκρούσεων θα καταλάβεις οτι μάλλον ολοκληρώθηκε ο κύκλος του.
      Νίκος

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω, πάντως αν θες δες τι έχει γραφτεί στο ίδιο το ιστολόγιο. Από κει και πέρα δεν νομίζω ότι μπορεί να πει κανείς τίποτα περισσότερο.

      Διαγραφή
  74. Kωστα να σαι καλά φιλε.

    Drazen, κουράστηκα.
    Κι εγώ πιστεύω αυτά που γράφεις, για τις διαφωνίες κλπ
    , εχω να διαβάσω πάνω από δύο χρόνια τις αψυχες αναμεταδοσεις που λες.
    Ισως υπερτιμας το μπλογκ μου για τα περι "βρωμικης δουλειας" και το ακονισμα των επιχειρηματων, μακαρι να τα προσφερε ολα αυτα που λες, αν με ρωτας δε πιστευω οτι προσφερα πολλα πραγματα. Μακαρι να μπορουσα να προσφερω οσα πηρα εγω απο εδω.

    Παιζει να εχει δικιο ο Νικος οτι το μπλογκ μου εκλεισε τον κυκλο του.

    Σιγουρα παντως θα υπαρξει κι αλλη αναρτηση, εστω αποχαιρετιστηρια. Για να τιμησω οσους μπηκαν εστω και μια φορα εδω.

    Ο λογος που το αποφευγω τοσον καιρο ειναι για να μη τους κακοκαρδισω. Ο κυνισμος μου για αυτα που βλεπω θα με εκανε να γραψω πολυ ασχημα πραγματα, κι οχι μονο για τον συριζα. Αλλα για τον λαο τον ιδιο.

    Θα δουμε, χαιρετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νίκος νομίζω για άλλο μπλογκ έλεγε.

      Διαγραφή
    2. Θα ηθελα να διαβασω την γνωμη σου celin, ακομα και ο κυνισμός χρειαζεται μερικες φορες περισσότερο απο το χαιδεμα αυτιων,κυριως στην περιοδο αυτη.
      Σεβομαι την αποφαση σου, δεν ειναι ευκολο να ενημερωνεται ενα blog τακτικα, μονο οποιος εχει προσπαθησει να μπει σε αυτη την διαδικασια το ξερει τι πιεση τραβαει.
      Αν πιστευεις οτι ο κύκλος εκλεισε, ας μπει η δικη σου ανω τελεια με εναν χαιρετισμο, με την ελπιδα να τα ξαναπουμε σε νεα ιντερνετικα στεκια.
      Οπως και να εχει, καλη συνεχεια ευχομαι σε οτι κανεις.

      Γιάννος

      Διαγραφή
    3. Experience, γραψε λαθος!

      Γιαννο, μολις ανεβηκε η γνωμη μου. Να σαι καλα

      Διαγραφή
  75. http://www.902.gr/eidisi/19o-synedrio-kke/15040/politiki-apofasi-toy-19oy-synedrioy-toy-kke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Celin το παραπάνω κείμενο μάλλον θα σε βοηθήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καλα!! Τοσο καιρο (στα 145 μηνυματα ειχα μεινει),με μαυρη απογοητευση,και εγω,και το πανο μου,......ποσο σε σκευτομουνα!! Σημερα ,δεν ξερω...πως και πατησα....καλα λενε ,τιποτα δεν ειναι τυχαιο!! Πρωτα,να ευχηθω να εισαι καλα! Θα χαρω πολυ! Δεν εχει σημασια που δεν γνωριζομαστε! Με εχεις μαθει τοσα......Μετα να δηλωσω,καθολου τυχαιο που ξανα και ξανα θυμαμαι μονη μου,τον τιτλο της τελευταιας σου,αναρτησης!! Ολο το δικαιο δικο σου!! ''Ο Συριζα στα δοντια των βλυκολακων'' και οχι μονο!! Να τωρα, ολο το εθνος!! Οσο για την κυνικοτητα σου,για τον λαο......ουου.....εγω να δεις ,πως καμια φορα δαγκωνομαι! Ομως,αποφασισα,οτι και αυτη ειναι ενα μερος του εαυτου μου,φτανει να μην γινομαι αδικη,η, αφοριστικη!! Μας λειπεις. Εχει δικαιο ο προηγουμενος φιλος,που λεει οτι τα καλα και σωστα μπλογκ σιγα-σιγα σιωπουν! Θελω να εισαι καλα ,γερος και δυνατος και ''να μην καταφερεις ποτε να μας μισησεις'' που ελεγες και στο ποιημα σου!! Για να σκευτομαι,πως καποτε θα μας ξαναρθεις.Αχ αυτο το πανο,μεσα στο σπιτι!! Ποσο με βοηθησες.....μονο εγω το ξερω! Ολα καλα να ειναι Celin....κι'οταν μας ερθεις...καλυτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ειμαι, ευχομαι το ιδιο και για σενα! Και μενα μου λειπουν οι φιλοι εδω, ας ειναι κι εξ αποστασεως, φιλοι παραμενουν. Σιγα μη μισησω τους φιλους εδω, κραταω το μισος μου για αλλους, αν και το μισος ειναι δηλητηριο, σε δυναμωνει για λιγο και μετα σε τελειωνει.
      Μες στο καλοκαιρι, θα βρω σιγουρα χρονο για να ανεβασω καποιο ποιημα ακομα, χαιρετω, να σαι καλα

      Διαγραφή