Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ (Η ΑΦΕΛΩΝ).Μία διευκρίνιση: 'Οσοι  υποστηρίζουν τα παρακάτω, εκφέροντας δημόσια λόγο (στα ΜΜΕ κλπ), ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Όσοι μη-δημοσιογράφοι, μη- πολιτικοί,  τα λένε αυτά στις συζητήσεις στις παρέες τους, ανήκουν κατά κανόνα στην δεύτερη κατηγορία, ας τους πούμε αφελείς,ξεγελασμένους η ο,τιδήποτε παρεμφερές, δίχως αυτό να σημαίνει βέβαια ότι η αφέλεια σήμερα που μπορείς να ενημερωθείς από παντού. δεν είναι ασυγχώρητη.


1) Στην Ουκρανία έγινε λαϊκή επανάσταση. Ξεσηκώθηκε ο λαός εναντίον του διεφθαρμένου Καθεστώτος.

Το Καθεστώς εκεί πιθανόν να είναι διεφθαρμένο, όπως είναι εξίσου πιθανόν μεγάλες λαϊκές μάζες να υποστήριξαν έμπρακτα ή νοερά, τις διαδηλώσεις. Όμως, υπάρχει κανείς που μπορεί να αμφισβητήσει, δίχως να αυτογελοιοποιηθεί, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα "πορτοκαλί Επανάσταση", υποκινούμενη από την Αμερική (μάλλον κι από κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες) και τα ντόπια τσιράκια τους; Tί ακούγαμε τις πρώτες μέρες για ελεύθερους σκοπευτές του Γιανούκοβιτς που πυροβολούνε τον λαό; Ε, αμερικανοπαπαριές, τους ξεμπρόστιασε το Russia Today,
http://www.antinews.gr/KOSMOS/itan-meli-tis-antipoliteusis-oi-eleutheroi-skopeutes-pou-aimatokulisan-to-kiebo-/
προβοκάτσιες της Αντιπολίτευσης, σε συνεργασία με τη Δύση.
Τί ακούγαμε για τον απλό λαό που βγήκε στους δρόμους;
Ε, η ποικιλομορφία ήταν όντως εντυπωσιακή, γιατί οι μισοί ήταν ναζιστές, και οι αλλοι μισοί φασίστες. Το πρώτο που βρήκε να κάνει η νέα Κυβέρνηση ήταν να ποινικοποιήσει το εκεί Κομμουνιστικό Κόμμα, όπως και να απαγορέυσει στις μειονότητες να μιλάνε τις γλώσσες τους, όπως θα έκανε κάθε σοβαρός ναζιστής. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μεταξύ των εξεγερθέντων δεν υφίστανται και μη-ναζιστες,φασίστες, αλλά, 
1) Όποιος εξεγείρεται πλαι πλάι με αυτούς, 
τους αναγνωρίζει δίπλα τους, 
και στην καλύτερη περίπτωση ελπίζοντας να τους "ηρεμήσει" αργότερα,
 είναι ηλίθιος κι ανιστόρητος και δεχεται συνειδητά η περίπου, την αυριανή εξουσία τους, 
2) Ναζί δεν ηταν όλοι, αλλά το αίτημα τους είναι πρόσδεση στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και υπαγωγή στο ΔΝΤ, άρα είναι διπλά ηλίθιος κι ανιστόρητος.
Το να διαδηλώνεις στις πλατείες πλάι πλάι σε φασίστες, επιθυμώντας να ρίξουμε το Καθεστώς όλοι μαζί και μετά, εντάξει μωρέ, θα τα βρούμε, στην τελική θα τους ρίξουμε στην μοιρασιά αργότερα, κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει, αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι. Οφείλουμε να καταγγείλουμε το ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή ήταν δύσπιστο και ξενέρωτο στο κίνημα των αγανακτισμένων, και να υπενθυμίσουμε στους αγέλαστους πόσα λαικά κινήματα δίχως ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμο, κατάφεραν να ρίξουν τα Καθεστώτα, δίχως να γίνουν τα πράγματα τα ίδια ή ακόμα χειρότερα. (Κανείς; Βοήθεια απο το Κοινό;)

Κι επειδή βαρέθηκα να μιλάω ημισοβαρά, ποιός ηλίθιος είδε τη Ρουσλάνα
(To Oυκρανικό αντίστοιχο των Pussy Riots)
 κι αυτόν τον μποξέρ που ονόμασε το κόμμα του "ΓΡΟΘΙΑ" και σκέφτηκε, δίχως να τη ψυλλιαστεί, να, αυτοί είναι λαικοί αγωνιστές; Ποιός πιστεύει ακόμα τα Ελληνικά βρωμοκάναλα, που ολοφάνερα προπαγανδίζουν ό,τι τους υπαγορεύει η Αμερική και η Ευρώπη; Τελείωσαν τα ελαφρυντικά μάγκες.2) Στη Συρία έγινε λαϊκη επανάσταση εναντίον του δικτάτορα Μπασάρ Αλ Ασάντ.

Εν συντομία γιατί βαριέμαι: Δεν υποστηρίζω ότι ο Ασάντ είναι κάποιος ηγέτης που πάνω από όλα έχει στο νου του τα λαίκα συμφέροντα. Υποστηρίζω ευθέως ότι όποιος στάθηκε στο πλάι των ισλαμοφασιστων Αμερικανοϋποκινούμενων εξεγερμένων, είτε οργανώνοντας διαδηλώσεις, είτε γράφοντας άρθρα στον Τύπο, εξυπηρετεί τα Αμερικάνικα Συμφέροντα. Ακόμα κι αν δηλώνει αριστερός, κομμουνιστής κλπ.
Δεν αναφέρομαι σε παραπλανημένους πολίτες, είναι ξεκάθαρο. Αναφέρομαι σε μέλη κομμάτων, τα οποία, αν δηλώνουν κιόλας αριστεροί η κομμουνιστές, οφείλουν να ξέρουν τι παιζει στη γεωπολιτική σκακιέρα, στο ενεργειακό ζήτημα κλπ. Και δε γίνεται να μη ξέρουν, ξέρουν. Απλά, δυστυχώς, αυτοί που ορίζουν το παιχνίδι, ξέρουν καλά ότι το παιχνίδι δε κερδίζεται μόνο από αυτούς που ευθέως δηλώνουν τσιράκια τους, βλέπε αστικά κόμματα. Κερδίζεται κι από αυτούς που δηλώνουν πολέμιοι τους.


3) Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία....

Όποιος πολιτικός η γενικότερα δημοσιολόγος, χρησιμοποιεί πενήντα φορές στον λόγο του αυτές τις λέξεις, κατά κανόνα είναι απατεώνας καθεστωτικός που πασχίζει να μείνουν τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν, εν προκειμένω να εξοντωθούν όσοι απαιτούνται, για να ξαναπάρει μπρος η καπιταλιστική μηχανή. Κατ'αρχάς, αυτές οι ιδιότητες δεν μπόρουν να αυτοαποδοθούν σε αυτόν που τις εκφέρει, μόνο ο 'Αλλος μπορεί να σε χαρακτηρίσει έτσι, είναι κενές νοηματικού περιεχομένουν αν δε συνοδεύονται κι από τις ενδείξεις τους. Μου θυμίζουν τον Καραμανλή που λίγο πριν πέσει, έλεγε ότι παραδέχεται τα λάθη του ή κάνει την αυτοκριτική του, δίχως μετά να λέει που συνίστανται αυτά. Σοβαρές, υπεύθυνες και ψύχραιμες φωνές, υπάρχουν και οφείλουν να διατηρήσουν την ψυχραιμία και την υπευθυνότητά τους, απλά πχ όταν αυτά τα λέει ο Καμίνης, ε, ευνόητο είναι ότι δε χρειάζεται και πολύ ανάλυση για να καταλάβεις τί παίζεται.


4) Η παραμικρή έκφραση συμπάθειας, ανοχή, "άντε να δούμε τι καπνό φουμάρει κι αυτός", σε ανέκδοτα τύπου Σταύρου Θεοδωράκη

Να επαναλάβω τη διευκρίνιση: Ξεπουλημένο τομάρι δεν είναι όποιος πολίτης θεωρήσει ότι το πράγμα αυτό κομίζει κάτι "διαφορετικο" και "φρέσκο" στα πολιτικά δρώμενα. Ακόμα κι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, τις απόψεις του οποίου εκτιμώ πολύ, εκφράστηκε κατ' αυτόν τον τρόπο. Όμως, είναι πραγματικά απίστευτο να δεις με συμπάθεια ή ανοχή έναν πληρωμένο τύπο του Μέγκα Τσάνελ, ύστερα από όλα όσα έχουμε τραβήξει από τους προπαγανδιστές του γαλαζοπράσινου Καθεστώτος, από αυτούς που βάζουν τα ΜΑΤ να σαπίζουν στο ξύλο διαδηλωτες για να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους στη Χαλκιδική. στην Κερατέα και στα διόδια, απο αυτούς που τους πληρώνουμε εκατομμυρια Ευρω για να κάνουν τη καβλάντα τους στα Μέγαρα Μουσικής, μη φλυαρώ, από αυτούς που δικαιολογούν κάθε βράδυ τη γενοκτονία των Ελλήνων,
ύστερα από όλα όσα έχουμε τραβήξει, είναι ακατανόητο καποιος να διάκειται ευμενώς σε πολιτικά εγχειρήματα που προβάλλονται από αυτούς κι είναι άμεσα ελεγχόμενα τους.
Δε χρειάζεται να διαβάσεις ούτε τα μανιφέστα του, ούτε καν να επιχειρηματολογήσεις.
Άν ψηφιστεί αυτό το αστοφιλελεύθερο πράγμα που είναι αριστερό όσο ο Ομπάμα και ο Ολάντ από μεσοαστούς που ψήφιζαν μέχρι τωρα ΔΗΜΑΡ ή ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι που το καταλαβαίνω, 
αν ψηφιστεί έστω από έναν φτωχό η μικρομεσαίο, κάθε ψήφος είναι συνηγορία στο "ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ"


5) Όποιος μιλάει για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, πρωτογενή πλεονάσματα, μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικά μέτρα, δημοσιονομικές προσαρμογές κλπ.

"Πρωτογενές πλεόνασμα σε συνθήκες ύφεσης και κατάρρευσης, δεν είναι επιτυχία αλλά κατάρα"
Δεν το λέω εγώ, η Φωτίου του Σύριζα το λέει. Κατάρα δεν είναι να μη καταναλώνεις περισσότερα από όσα παράγεις, ούτε το να μην επιθυμείς πια να ζείς με δανεικά ενώ η παραγωγική σου βάση είναι αποσαθρωμένη, και μια αυριανή σοσιαλιστική κοινωνία αναγκαστικά θα ζει με όσα παράγει γιατί, ειδικά στα πρώτα βήματα της, θα είναι αποκομμένη από τον διεθνή δανεισμό, και μέχρι να ορθοποδήσει, αν θα ορθοποδήσει, αν δηλαδή η νέα κυβέρνηση αντέξει κι έχει τον λαό στο πλάι της στις αναπόφευκτες προβοκάτσιες-πορτοκαλί επαναστάσεις που θα προκύψουν υποκινούμενες απο τον Δυτικό Παράγοντα
(Να τα λέμε αυτά για να μη πιστέψει κανείς ότι με οποιουδήποτε ταξικού προσανατολισμού κυβέρνηση, ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Δε θα είναι.)
Κατάρα δεν είναι αυτό. Κατάρα είναι όσοι προσποιούνται ότι είναι κάτι διαφορετικό απο τον Στουρνάρα, ενω θα ακολουθήσουν την ίδια πάνω κάτω πολιτική. Κατάρα είναι να εύχεσαι ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, όταν στον προϋπολογισμό, η κατανομή των εσόδων και των εξόδων θα είναι αυτή που είναι και τώρα, δηλαδή φοροαπαλλαγές για το Μεγάλο Κεφάλαιο, να πληρώνει ο λαός τα γαμησιάτικα τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων, καμία συζήτηση για διαγραφή του έξοντωτικού χρέους άρα παραδοχή οτι πρέπει να πληρωθεί το συντριπτικό κομμάτι του,
εν ολίγοις, όσοι μιλάνε για τα παραπάνω, μιλάνε ουσιαστικά για κοινωνικοποίηση των ζημιών
(τον πλουσίων) και ιδιωτικοποίηση των κερδών τους. Οσοι μιλάνε για τα παραπάνω, νομιμοποιούν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ κα της ΕΚΤ. Όσοι μιλάνε για τα παραπάνω αφήνουν άθικτες τις σχέσεις παραγωγής και μακρυά απο εμάς κάθε κουβέντα για την ιδιοποίηση εκ μέρους του λαού του πλούτου που παράγει.
Μη το κουράζω: Οσοι Σταθάκηδες και Μηλιοι λένε τα παραπάνω, το μοναδικό που τους διακρίνει από τους Στουρναροδολοφόνους του λαού, είναι το "ακόμα".
Ότι οι ίδιοι δεν έχουν δολοφονήσει ακόμα.
Εκτός αν κανείς πιστεύει ότι την αυριανή οικονομική πολιτική του Σύριζα, δε θα τη χαράξει ο Σταθάκης, αλλα πχ ο Λαφαζάνης. Οπότε εκεί, τι να πεις,βγαίνεις στο μπαλκόνι, κι αν απο κάτω δεν έχει προστατευτικά, τη κάνεις στο κενό και καλή τύχη μάγκες.6) ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ.


Αργησα να το καταλάβω, αλλά όσοι έθεταν τη διάσταση Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο, προβάλλοντας τον εαυτό τους ως αντιμνημονιακό, δεν ήθελαν ποτέ να αποφύγουν το Μνημόνιο, ή τουλάχιστον δε το ήθελαν εμπράκτως, παρά μόνο στα λόγια. Οι αντιμνημονιακοί ήταν πάντα -ή έγιναν στην πορεία- μνημονιακοί. Δε λέω ότι απαραιτήτως κορόιδευαν τον κόσμο, ορισμένοι πιθανώς να κορόιδευαν και τον εαυτό τους. Σοφιστείες για ναι στη δανειακή σύμβαση αλλά όχι στο μνημόνιο, ναι στο ΔΝΤ αλλά όχι στην ΕΚΤ, ναι στην επεκτατική δημοσιονομική των ΗΠΑ που κόβουν χρήμα
(80 δις δολλάρια που κόβει η FED το μήνα στον λαό τα δίνει κι όχι στις Τράπεζες και στην αναχρηματοδότηση των Αμερικάνικων Ομολόγων γιατί η Κίνα και οι υπόλοιποι τη κάνουν με ελαφρά, αχ Θεέ μου, τι καραγκιοζιλίκια έχουμε ακούσει αυτό το διάστημα και δε τους δίναμε σημασία, γαμώ τον Φρανκλίνο Ρούσβελτ μου μέσα)
αλλά όχι στην περιοριστική-αποπληθωριστική πολιτική της ΕΕ,
αν υπάρχουν κάποιοι ορίτζιναλ αντιμνημονιακοί δεν είναι παρά αυτοί που όντως ζητάνε να φύγουμε από την ΕΕ και το Ευρώ μονο και μόνο για να προσδεθούμε στο δολλάριο
(ενεργούμενα της Αμερικής δηλαδή που αγνοούν ότι την ύστατη στιγμή οι USA θα τους αφήσουν ξεκρέμαστους)
Ή όσοι μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή κι απεμπλοκή απο το Ευρώ όχι από την ΕΕ
, κι αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να προστατευθούν κομμάτια του Ελληνικοι Κεφαλαιου που θίγονται απο την πολιτικη των Ευρωπαίων, κι είναι σε σύγκρουση με τα ισχυρότερα τμήματα του Ελληνικού Κεφαλαίου που προς το παρόν επιθυμούν την παραμονή στο Ευρώ.
Με λίγα λόγια, οι αυθεντικότεροι που δηλώνουν αντιμνημονιακοί, αυτό που ουσιαστικά επιθυμούν είναι να αλλάξουν εθνικότητα οι εκμεταλλευτές μας, κι από τους Ευρωπαίους που είναι τώρα, να 'ερθουν στα πράγματα τα πατριωτάκια μας. Τα οποία βεβαίως και τώρα μας εξοντώνουν.
(βλέπε πρωτοσέλιδα στην KONTRA NEWS υπερασπιστικα προς τον Σωκράτη Κόκκαλη, βλέπε ύμνους στο Ελληνικό Κεφάλαιο από κάτι κακομοίρηδες, βλέπε σε διάφορα sites τύπου NEWSBOMB θρηνωδίες για την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία που φαρμακώνεται από τους κακούς ξένους)
Αυτοί ήταν οι αντιμνημονιακοί. Νομίζω ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την μερική αλλαγή του νταβατζή του. Είτε 'Ελληνες κεφαλαιοκράτες, είτε ξένοι, το ίδιο πράγμα επιθυμούν, την ιδιοποίηση του παραγόμενου πλούτου και την εκμετάλλευση των εργαζομένων
(και την εξόντωση φυσικά των περισσευάμενων).
'Αλλη μια δικαίωση για τους you know who, και ας σταματήσω εδω γιατί όλο και κάποιοι θα π[ιστέψουν ότι έγινα "κομματόσκυλο" ενώ το μονο που κάνω είναι να σκέφτομαι, να κρίνω αυτά που διαβάζω και να επιβραβεύω με τα καλά μου λόγια αυτούς που μου έλεγαν την αλήθεια από την αρχή.
Κι αυτό ελεύθερη σκέψη είναι. 


8 σχόλια:

 1. θα προσθέσω μια ουσιώδη λεπτομέρεια, την επιρροή της Θρησκείας που αποβλακώνει τους λαούς και φυσικά και εμάς. Στην Ρωσία παπάδες ευλογούν τα όπλα να σκοτώνουν αποτελεσματικότερα. Στις προσεχείς εκλογές θα δούμε πάλι εικόνες απείρου Ελληνικού Χριστιανικού κάλους τους Δημάρχους και τους Ευρωλιγούρηδες, δεξιούς και αριστερούς του κώλου, να προσεύχονται σε παρεκκλήσια κεντρικών δρόμων της Αθήνας, Θεσ/νίκης κα και τους πιστούς ψηφοφόρους να χαίρονται που ανήκουν στην ίδια συνομοταξία-ιδεολογία.

  Δηλαδή αντί του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, κυρίως δεξιών που επικράτησε επί Χούντας, στο ίδιο σύνθημα αλλά και αριστερών τύπου Κανέλλη που έχει στρατηγό την Παναγία, δεξιών τύπου Ιωαννίδη, Γκιουλέκα και βάλε.

  Είναι όμοια και όμως διαφέρουν. Όταν ο λαός επηρεάζεται σε τέτοιο βαθμό από τους Δεσπότες και δεν αντιλαμβάνεται ποιοι ευθύνονται σήμερα για το χάλι του, άγεται και φέρεται από Γιοσάκηδες χωρίς ποτέ να ενδιαφέρεται να δει ποιοι κρύβονται πίσω του, πως να κρίνει τις πράξεις του Ελ. Βενιζέλου 100 χρόνια πίσω? Τι να ξέρει για την κατοχική Ελλάδα, την μετα κατοχική κατοχή των συνεργατών των Γερμανών, Εγγλέζων και μετά Αμερικάνων. Όταν ο εθνάρχης Κ.Καραμανλής έστελνε την δεκαετία του 60 τους Έλληνες από την ύπαιθρο μετανάστες, κι αυτοί όταν γύρισαν με σύνταξη τον ψήφιζαν δαγκωτό, γιατί ήταν δεξιός κι άς έριχνε και καμιά Παναγία που και πού, του το συγχωρούσαν, τι να περιμένουμε σήμερα. Οι ίδιοι και τα παιδιά τους θα αναστήσουν τον ΑΝΗΨΙΟ που κρατάμε παρακαταθήκη.

  ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

  Μάθαμε σαν λαός να υποκρινόμαστε τόσο καλά, που στο τέλος ξεγελάμε και τον εαυτό μας.

  Βρείτε μου σήμερα έναν πολιτικό που δεν υποκρίνεται και δεν παίζει Θέατρο, να τον κάνουμε άγαλμα.
  Χρήστος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρήστο, δε γίνεται να διαφωνήσει κανείς με αυτή τη φράση, και τη σκέψη που ξεδιπλώθηκε για να καταλήξει εκεί.

   "Μάθαμε σαν λαός να υποκρινόμαστε τόσο καλά, που στο τέλος ξεγελάμε και τον εαυτό μας."

   Τώρα, για τους πολιτικούς που παίζουν θέατρο, αν πίστευα ότι όλοι παίζουν θέατρο, θα είχα απελπιστεί ακόμα περισσότερο από ότι τώρα. Κάποιοι λίγοι, μου λένε την αλήθεια. Κι επέλεξα να τους ακούω.

   Διαγραφή
 2. Η κανελλη δεν παριστανει τη χριστιανη για να παρει ψηφους, ειναι χριστιανη καλως η κακως, ετσι απλα επειδη πας να την βαλεις μαζι με τους ξεφτυλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όυτε εγώ πιστεύω κάτι τέτοιο, κριτική που μπορεί κάποιος να ασκήσει στην Κανέλλη, δε συμπεριλαμβάνεται αυτό. (Παρεμπιπτόντως, ντροπή της για τη βάναυση συμπεριφορά της σήμερα απέναντι στον αρχιεκτελεστή Γεωργιάδη:)

   Διαγραφή
 3. "Πρωτογενές πλεόνασμα σε συνθήκες ύφεσης και κατάρρευσης, δεν είναι επιτυχία αλλά κατάρα"
  "Mια αυριανή σοσιαλιστική κοινωνία αναγκαστικά θα ζει με όσα παράγει".
  Έλα όμως που η σημερινή καπιταλιστική κοινωνία ζει, και τα πρωτογενή της πλεονάσματα ή ελλέιμματα υπολογίζονται, αφού πρώτα αφαιρεθεί με τη μορφή του καπιταλιστικού κέρδους ένα τεράστιο μέρος των όσων παράγει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνω με την αποψη σου celin πως ολοι οι πολιτικοι δεν παιζουν θεατρο,ομως δυστυχως το συστημα τους καταπινει ολους,ή αν δεν υποκυψουν τους σκοτωνει(πχ Τσαβες).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 'Ετσι είναι σανσαιν, με το που αποκτά δύναμη ο επικίνδυνος για αυτούς, τον εξολοθρεύουν είτε με συκοφαντίες είτε κυριολεκτικά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δώσουμε δύναμη, σε αυτούς που εμπιστευόμαστε. Τους Τσάβες μπορεί να τους τρώνε αλλά υπάρχουν και οι Μαδούρο κι όλοι αυτοί που έρχονται για να τους αντικαταστήσουν (όχι ότι υπάρχουν και πολλοί βέβαια)

   Διαγραφή