Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ



Υποθετω οτι υπαρχουν 5 η 10 η 20 η και λιγοι παραπανω, που περιμενουν να διαβασουν τη γνωμη μου για τα τεκταινομενα. Κι ενας μονο να υπαρχει, η μια, νιωθω υποχρεωμενος να του/της εξηγησω την αποχη μου αυτο το διαστημα. Πρεπει να σου πω λοιπον οτι σιχαινομαι τοσο πολυ αυτα που βλεπω, που εχασα τη θεληση να τα εξηγω και να τα αναλυω. Θα μπορουσα να κανω αυτο που κανω παντα σε αναλογα διαστηματα σιχαμαρας: Να απεχω απο τη πολιτικη συζητηση, ανεβαζοντας τραγουδια, βιβλια, ταινιες η ποιηματα. Ελα ομως που ακομα και για αυτο μου κοπηκε η ορεξη, κι αυτο προφανες αντανακλα κατι γενικοτερο,
περα δηλαδη απο τη πολιτικη σιχαμαρα υπαρχει μια γενικοτερη σιχαμαρα, που δεν ειναι μονο σιχαμαρα, ειναι και βαρεμαρα, ειναι και μελαγχολια, να πω παραιτηση η και κατι βαρυτερο,
 δηλαδη συμφιλιωση με την Ηττα; Αποδοχη της υφισταμενης καταστασης;
Αυτο αραγε σημαινει οτι τοσον καιρο δεν υπηρχε δηλαδη παραιτηση και συμφιλιωση με την Ηττα;
Κι αποδοχη;
Μηπως θεωρω οτι 430 ποστ σημαινουν κατι παραπανω απο τα παραπανω; Μηπως με τα ποστ νομιζα οτι πολεμω κατι που ουσιαστικα δε πολεμησα ποτε κι επεσα αμαχητι μπροστα του;
Μηπως το να παραδινομαι ειναι το μονο που μου εχει απομεινει;

Η παραπανω παραγραφος φανερωνει τους λογους της διαδικτυακης αποχης. Πνιγμενα λογια που επαψαν να ρεουν, πνιγμενα κι ασθμαινοντα που ασφυκτιουν μπροστα στις θανασιμες βεβαιοτητες, οι οποιες επιδεικνυουν αδυσωπητα την παντοδυναμια τους.
Θανασιμες βεβαιοτητες, πρακτορες των Αμερικανων στα ΜΜΕ και στην Πολιτικη εναντιον πρακτορων των Γερμανοευρωπαιων, να προσπαθουν να ριξουν ο ενας στον αλλον τις ευθυνες για αυτο που ζουμε, κι ολοι αυτοι, ενωμενοι, οταν ειναι να υπερασπιστουν τα ντοπια καπιταλιστικα γουρουνια,
αυξηση κατα 18,2% των κερδων μεσα στο 2011 για τους ντοπιους καπιταλιστες
κι ολα αυτα μεσα στην κριση,
ελατε να τη πεσουμε πεντακοσια ατομα σε εναν Γερμανο Προξενο, ελατε να αντισταθουμε στον μπινε που μας την ειπε για την εργατικοτητα μας, αλλα προσοχη:  Μη πειραξουμε αυτον που μας πεταει στον δρομο.
Και προπαντος, μην πειραξουμε αυτους για χαρη των οποιων μας πετανε στον δρομο,
για αυτο το γαμημενο το 18, 2% μεσα στο 11.








Μετακινουμαι καθημερινα με λεωφορεια και μετρο. Το λεω με καμαρι, i am a motherfucking working class hero, αν και η αληθεια ειναι οτι πολυ θα θελα να ειχα ενα αμαξι και λεφτα να το συντηρω,
και μεσα απο το αμαξι να βλεπω τους ανθρωπους στα λεωφορεια να βραζουν και να στριμωχνονται σα τα μοσχαρια, θα ηταν πρωτης κλασης διασκεδαση να βλεπω αυτο το θεαμα μεσα στο αιρκοντισιον μου.
Αλλα δεν υπαρχει δεκαρα τσακιστη, ετσι καποιοι αλλοι διασκεδαζουν μαζι μου, οταν σταματαει το λεωφορειο πλαι τους στο φαναρι που γινεται κοκκινο.
Στο λεωφορειο λοιπον, που κακη μοιρα με ριξε εκει να βραζω,
ειδικα υστερα απο τη ψηφιση των μετρων, σχεδον δεν εχει υπαρξει μερα που να μη βλεπω ανθρωπους -τροπος του λεγειν- να τσακωνονται. "ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ", "ΜΠΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ", μαλακιστηρια που βλεπουν ηλικιωμενους να υποφερουν αλλα δε σηκωνονται, παιζοντας παιχνιδια στο αι φον, κωλογεροι που ειναι ετοιμοι για μανουρα σχολιαζοντας με φθονο αυτο που παραμενει καθως εκεινοι φευγουν, Αλβανορουμανοπολωνες η τι στο διαολο ειναι δε ξερω, να γκαριζουν στο κινητο, ετοιμες να μανουριαστουν κι αυτες με τον καθενα,
τις προαλλες ενα λεωφορειο ολοκληρο εξυμνουσε την τολμη του Κασσιδιαρη που εβγαλε στη φορα τον πραγματικο μισθο των βουλευτων, και θυμαμαι μια Θεοξεχασμενη να τα βαζει με τον Αδωνη Γεωργιαδη κι ο λογος; " ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΛΙΓΟ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ;"

Αυτο την πειραξε. Η γυναικα του στο γυαλι. Δε τη πειραξε τοσο που την εκτελει με τους νομους που ψηφιζει. Η γυναικα του την πειραξε. Λογικο. Πολλα ειναι τα μπαζα που ζηλευουν μια ομορφη γυναικα. Εχω σιχαθει να βλεπω εναν σωρο κοσμο να τη πεφτει στον Αδωι Γεωργιαδη για ολους τους λαθος λογους που μπορει καποιος να του την πεσει. Δε του τη πεφτουν επειδη σε καθε δυο λεξεις, η μια ειναι η υπερασπιση του Εφοπλιστικου-Μηντιακου και γενικοτερα καπιταλιστικου κατεστημενου. Του τη πεφτουν επειδη η γυναικα του ειναι μουναρα και χορευε "ξεβρακωτη" στο DANCING WITH THE STARS.
Τοσα μικροαστικα σκουπιδια ειναι επομενο οτι θα κανουν τον οποιονδηποτε λογικα σκεπτομενο ανθρωπο με ενα στοιχειωδες μορφωτικο επιπεδο να δει τους δολοφονους του Ελληνικου λαου,
τυπου Αδωνι, με συμπαθεια. Τουλαχιστον με περισσοτερη συμπαθει απο οτι αυτους.

Επιστρεφω στα ΜΜΜ. Δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο καποιος που κυκλοφορει στα ΜΜΜ να διατηρησει την ελπιδα, την αλληλεγγυη και τη διαθεση να παλεψει για να αλλαξει τα πραγματα.
Στη θαλασσα του (ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙ) Λουμπεν Προλεταριατου, μακαριος οποιος κυκλοφορει με αμαξι.
Αλλιως, θα πνιγει. Κι ενδεχομενως, μαζι με αυτον , και τα λογια του.
Λογια πνιγμενα κι αισθμανοντα. Λογια που θα μπορουσαν να ειναι εκατο χιλιαδες φορες πιο πικρα και κυνικα και μισανθρωπικα απο αυτα που διαβαζεις τωρα.

Για αυτο, δε ξερω αν εκανα καλα που εγραψα αυτα που εγραψα. Δε θελω να σου μαυριζω κι αλλο τη ψυχη. Γαμησε με, ενα σωρο  μπασταρδια το κανουν αυτο, δεν υπαρχει λογος να το κανουμε κι ο ενας στον αλλον.
 Θα βρω τη δυναμη αργοτερα να ανεβασω το αρθρο αυτο που θελω καιρο να γραψω για τη χειραγωγηση των ηδονων- Χορκχαιμερ η Μαρκουζε- στον Καπιταλισμο και το πως το Θεαμα καταφερε να μας ευνουχισει.
Θα βρω το κουραγιο να γραψω για το βιβλιο του Νικολας Σαξον που αφορα τις Οφσορ και σου δειχνει πως οι Πλουσιοι παντα θα βρισκουν τροπους να κρυβουν τα λεφτα τους παγκοσμιως αφηνοντας εμας τα φτωχαδακια να πληρωνουμε τον λογαριασμο.
Θα βρω τη διαθεση αργοτερα να αναλυσω τη ταινια COMPLIANCE και να δουμε μαζι πως μπορουν οι εξουσιαστικες φιγουρες να σε πειθουν για το παραμικρο, μονο και μονο επειδη φορανε μια στολη .
Θα βρω τη θεληση να ανεβασω κανα τραγουδακι, σειρα τωρα εχουν τα CUREο-JOYDIVISIONEDITORSMADRUGADOειδη.
Κανα ποιηματακι (Εχω τοσα πολλα, οσα και να αναρτησω, παλι θα περισσεψουν για να τα βαλω ακυκλοφορητα στη ποιητικη μου συλλογη:)


Θα βρω το κουραγιο να απλωσω το χερι μου ξανα. Και να θυμηθω οτι μεσα στο λεωφορειο που κυκλοφορω καθημερινα, περα απο ολα αυτα τα νευρωτικα σκατα, υπαρχουν οι Ασιατες και τα μαυρακια, που σηκωνονται με σεβασμο να κατσουν οι ανημποροι. Υπαρχουν οι πιτσιρικαδες με τα καθαρα τα βλεμματα, που αντι να ριχνουν μια πετρα στο κεφαλι οποιουδηποτε ανω των 40 βλεπουν,
και δικιο θα ειχαν,
κοιταζουν διχως να κρινουν, γελανε διχως να μιζεριαζουν,
υπαρχουν οι οδηγοι που σε συνθηκες Χαους εξυπηρετουν τον κοσμο, προσεχοντας για την ασφαλεια του,
υπαρχει η μεγαλη σιωπηλη, πλειοψηφικη μαζα, που καποτε θα παρει κατι στο χερι της και θα το κατεβασει με μανια στο κεφαλι ολων αυτων που τη δηλητηριαζουν καθημερινα.
Ειτε στα μικροαστικα σκουπιδια εντος του λεωφορειου,
ειτε στα μεγαλοαστικα, εκτος.

Μεχρι τοτε, τα λεμε. Αυριο, μεθαυριο, δεν εχω ιδεα. Σορι αν σε μαυρισα, αλλα
δε μπορεις να πεις, το εσωσα λιγο στο τελος.
Ακομα πνιγμενος ειμαι, εγω και τα λογια μου.
Αλλα τωρα που μιλησα μαζι σου,'
λιγο λιγοτερο.


Τσακω κι ενα τραγουδακι
Γαντι ταιριαζουν οι στιχοι.




60 σχόλια:

  1. Την καλησπέρα μου Celin.

    Μια χαρά τα έγραψες. Και όποιος νομίζει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λές είναι βαθιά γελασμένος. Έτσι μαύρα και ακόμα πιο μαύρα. Οι περισσότεροι ξεπεσμένοι μικροαστοί ή ευρω-λοβοτομημένοι εργάτες θα ξερνάνε καθημερινά πάνω μας την αηδία και απογοήτευση τους.

    Μέχρι, να βγουν στον αφρό και στην αντεπίθεση τα πιο συνειδητά και μυαλωμένα τμήματα αυτής της κοινωνίας για να μπορέσουν να ανατρέψουν το καθεστώς. Γιατί οι άλλοι φασισμό θέλουν φίλε μου...

    Μέχρι τότε συνεχίζουμε αμείωτα στην προσπάθεια να οργανώσουμε και να πείσουμε τους υπόλοιπους, που έχουνε μια μπέσα και αξιοπρέπεια, σε μια πιο μαχητική και ανατρεπτική πολιτική στράτευση...

    Τα γραπτά σου, σε μια τέτοια κατεύθυνση συμβάλλουν. Επομένως μην το βάζεις κάτω, προχώρα.

    Έτσι είναι τα πράγματα, αλλά έτσι να μην πανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι είναι, ζωή στα δύο, για το μέσα 'μαύρισμα' έσφιγγες τα δόντια, μην φύγει κάτι παραπάνω.. για το γύρω 'μαύρισμα' πιο καλά, για τα μαυράκια ακόμη καλύτερα ... και το έσωσες πολύ στο τέλος ... κι η ζωή στο φώς και στη σκιά, γιατί έτσι είμαστε.. και το τραγουδάκι το άρχισα δυό δεύτερα και τόκλεισα .... γιατί μπορεί να ταιριάζουν οι στίχοι, μα δεν ταιριάζει η μουσική... και δεν ήθελα να βγώ από αυτό που έγραψες .. ίσως μετά..
    Αλήθεια, μπορείς να δεις ποιοι τσέκαραν 'μου αρέσει';
    Καλό βράδυ, Παρασκευή βράδυ, αυτή τη στιγμή, ακόμη στη δουλειά .. κοίτα νάσαι καλά .. όλοι την ξέρουμε την μυρωδιά της ήττας και της παραίτησης ... κι όταν μπορούμε σηκώνουμε κεφάλι ..
    κι ένα videάκι, που μπορεί να μην είναι και τόσο γλυκανάλατο όσο φαίνεται στην αρχή
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nwAYpLVyeFU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Celin

    Αυτό που έγραψες για σένα, να είσαι σίγουρος ότι είναι και για μένα. Για εμάς...
    Για όλους εμάς, που ασφυκτιούμε γιατί ξέρουμε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά και οι πολλοί "στέκουν" ακόμη πολύ πίσω...

    Όπως ξέρουμε, ότι είμαστε ταγμένοι απ' την ιστορία να θέσουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε τα πάνω κάτω και να 'ρθεί στα ίσα του ο ντουνιάς.

    Καθημερινά λοιπόν, εσύ, εγώ, εμείς, βάζουμε το λιθαράκι μας σ' αυτήν την υπόθεση.

    Και ναι, πνιγόμαστε, ασφυκτιούμε, ανάμεσα στους πολλούς που χαζοκοιτάνε τη ζωή χωρίς να την απολαμβάνουν. Χωρίς να ζήσουν τον υπέρτατο έρωτα!!!
    Πόσο δυστυχισμένοι κι άτυχοι είνα;;;!!!

    Διότι εσύ, εγώ, εμείς, αυτόν τον υπέρτατο έρωτα τον ζούμε κάθε στιγμή και σε κάθε μας κύτταρο!

    Ζούμε για την προετοιμασία της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής επανάστασης και για την ίδια τήν επανάσταση!
    Για ν' αλλάξουμε τον κόσμο!

    Το αν θα προλάβουμε να γευτούμε αυτήν την ηδονή, δεν είναι το κυρίαρχο. Ίσως προλάβουμε, ίσως όχι.

    Το πάθος που φουντώνει όμως στην ψυχή μας για την επιδιωκόμενη ομορφιά
    και το μίσος που φωλιάζει στα φυλλοκάρδια μας για τη δικτατορία τού κεφαλαίου που μας κλέβει ό,τι δικαιούμαστε,
    πυροδοτεί ασταμάτητα αυτόν τον έρωτα, έτσι που να μη ρουτινιάζει ποτέ!

    Κι αν κάνουμε λίγα εικοστετράωρα διάλλειμα για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας,
    δε σημαίνει ότι παραδοθήκαμε στη μοίρα που μας ετοίμασαν οι ταξικοί οχτροί μας.

    Είμαστε άνθρωποι κι εμείς, κι έχουμε ανάγκη κάποιες στιγμές χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας απ' την ταλαιπώρια,
    για να συνεχίσουμε το δρομολόι μας.

    Το ομορφότερο δρομολόι που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε.

    Κι έτσι για την ιστορία, κι εγώ πολύ θα ήθελα να είχα αμάξι και να μπορούσα να το συντηρήσω. Μα όπως πάει, σε λίγο ούτε κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι μου δε θα έχω.

    Δεν πτοούμαι όμως. Το μίσος μου για τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό κι ο έρωτάς μου για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό,
    με οπλίζουν σαν αστακό.

    Ακόμη κι αυτά τ' ανρθωπάκια που σου σπάνε, μου σπάνε, μας σπάνε τα νεύρα, παραγωγή τού σάπιου καπιταλισμού είναι και το ξέρεις καλύτερα από μένα.

    Να γιατί σου λέω, ότι τούτο το κείμενό σου το έγραψες για σένα, για μένα, για μας...

    Σε χαιρετώ και προχώρα!!!

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ἡ μπαλάντα τοῦ κυρ-Μέντιου

    Δὲ λυγᾶνε τὰ ξεράδια
    καὶ πονᾶνε τὰ ρημάδια!
    Κούτσα μία καὶ κούτσα δυὸ
    τῆς ζωῆς τὸ ρημαδιό!

    Μεροδούλι, ξενοδούλι!
    Δέρναν οὗλοι: ἀφέντες, δοῦλοι,
    οὗλοι: δοῦλοι, ἀφεντικὸ
    καὶ μ᾿ ἀφήναν νηστικό.

    Τὰ παιδιά, τὰ καλοπαίδια,
    παραβγαίνανε στὴν παίδεια
    μὲ κοτρόνια στὰ ψαχνά,
    φοῦχτες μῦγα στ᾿ ἀχαμνά!

    Ἀνωχώρι, Κατωχώρι,
    ἀνηφόρι, κατηφόρι,
    καὶ μὲ κάμα καὶ βροχή,
    ὥσπου μοῦ ῾βγαινε ἡ ψυχή.

    Εἴκοσι χρονῶ γομάρι
    σήκωσα ὅλο τὸ νταμάρι
    κι᾿ ἔχτισα, στὴν ἐμπασιὰ
    τοῦ χωριοῦ, τὴν ἐκκλησιά.

    Καὶ ζευγάρι μὲ τὸ βόδι
    (ἄλλο μπόι κι᾿ ἄλλο πόδι)
    ὄργωνα στὰ ρέματα
    τ᾿ ἀφεντὸς τὰ στρέμματα.

    Καὶ στὸν πόλεμ᾿ «ὅλα γιὰ ὅλα»
    κουβαλοῦσα πολυβόλα
    νὰ σκοτώνωνται οἱ λαοὶ
    γιὰ τ᾿ ἀφέντη τὸ φαΐ.

    Καὶ γι᾿ αὐτόνε τὸν ἐρίφη
    ἐκουβάλησα τὴ νύφη
    καὶ τὴν προῖκα της βουνό,
    τὴν τιμή της οὐρανό!

    Ἀλλὰ ἐμένα σὲ μία σφήνα
    μ᾿ ἔδεναν τὸ Μάη τὸ μήνα
    στὸ χωράφι τὸ γυμνὸ
    νὰ γκαρίζω, νὰ θρηνῶ.

    Κι᾿ ὁ παπὰς μὲ τὴν κοιλιά του
    μ᾿ ἔπαιρνε γιὰ τὴ δουλειά του
    καὶ μοῦ μίλαε κουνιστός:
    «Σὲ καβάλησε ὁ Χριστός!

    Δούλευε γιὰ νὰ στουμπώσει
    ὅλ᾿ ἡ Χώρα κι᾿ οἱ καμπόσοι.
    Μὴ ρωτᾷς τὸ πῶς καὶ τί,
    νὰ ζητᾷς τὴν ἀρετή!

    -Δὲ βαστάω! Θὰ πέσω κάπου!
    -Ντράπου! Τὶς προγόνοι ντράπου!
    -Ἀντραλίζομαι!... Πεινῶ!...
    -Σούτ! θὰ φᾶς στὸν οὐρανό!»

    Κι᾿ ἔλεα: ὅταν μίαν ἡμέρα
    παρασφίξουνε τὰ γέρα,
    θὰ ξεκουραστῶ κι᾿ ἐγώ,
    τοῦ θεοῦ τ᾿ ἀβασταγό!

    Κι᾿ ὅταν ἕνα καλὸ βράδυ
    θὰ τελειώσει μου τὸ λάδι
    κι᾿ ἀμολήσω τὴν πνοὴ
    (ἕνα ποὺφ εἶν᾿ ἡ ζωή),

    Ἡ ψυχή μου θὲ νὰ δράμῃ
    στὴ ζεστὴ ἀγκαλιὰ τ᾿ Ἀβράμη,
    τ᾿ ἄσπρα, τ᾿ ἀχερένια του
    νὰ φιλάει τὰ γένια του!

    Γέρασα κι᾿ ὡς δὲ φελοῦσα
    κι᾿ ἀχαΐρευτος κυλοῦσα,
    μὲ πετάξανε μακριὰ
    νὰ μὲ φᾶνε τὰ θεριά.

    Κωλοσούρθηκα καὶ βρίσκω
    στὴ σπηλιὰ τὸν Ἅη-Φραγκίσκο:
    «Χαῖρε φῶς ἀληθινὸν
    καὶ προστάτη τῶν κτηνῶν!

    Σῶσε τὸ γέρο κυρ Μέντη
    ἀπ᾿ τὴν ἀδικιὰ τ᾿ ἀφέντη,
    σὺ ποὺ δίδαξες ἀρνὶ
    τὸν κυρ λύκο νὰ γενῇ!

    Τὸ σκληρὸν ἀφέντη κᾶνε
    ἀπὸ λύκο ἄνθρωπο κᾶνε!...»
    Μὰ μὲ τὴν κουβέντα αὐτὴ
    πόρτα μοῦ ῾κλεισε κι᾿ αὐτί.

    Τότενες τὸ μαῦρο φίδι
    τὸ διπλό του τὸ γλωσσίδι
    πίσω ἀπὸ τὴν ἀστοιβιὰ
    βγάζει καὶ κουνάει μὲ βιά:

    «Φῶς ζητᾶνε τὰ χαϊβάνια
    κι᾿ οἱ ραγιάδες ἀπ᾿ τὰ οὐράνια,
    μὰ θεοὶ κι᾿ ὀξαποδῶ
    κεῖ δὲν εἶναι παρὰ δῶ.

    Ἂν τὸ δίκιο θές, καλέ μου,
    μὲ τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
    θὰ τὸ βρῇς. Ὅπου ποθεῖ
    λευτεριά, παίρνει σπαθί.

    Μὴ χτυπᾷς τὸν ἀδερφό σου-
    τὸν ἀφέντη τὸν κουφό σου!
    Καὶ στὸν ἵδρο τὸ δικὸ
    γίνε σὺ τ᾿ ἀφεντικό.

    Χάιντε θῦμα, χάιντε ψώνιο
    χάιντε Σύμβολον αἰώνιο!
    Ἂν ξυπνήσεις, μονομιᾶς
    θά ῾ρτη ἀνάποδα ὁ ντουνιᾶς.

    Κοίτα! Οἱ ἄλλοι ἔχουν κινήσει
    κι᾿ ἔχ᾿ ἡ πλάση κοκκινήσει
    κι᾿ ἄλλος ἥλιος ἔχει βγῇ
    σ᾿ ἄλλη θάλασσ᾿, ἄλλη γῆς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο σε καταλαβαίνω.......

    LOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλες φορες εχω ευχαριστησει τους φιλους/φιλες εδω για τα σχολια τους, συνηθως το κανω τυπικα διχως αυτο να σημαινει οτι δε το εννοω,
    αυτη τη φορα το ευχαριστω δεν ειναι ουτε στο 1% τυπικο, αλλα ειναι 100% εγκαρδιο. Και μενω εδω για να μην το γυρισουμε στο μελοδραμα.

    Παυλο, οπως τα λες. Κι αυτα που λες, με εμψυχωνουν καργα.

    Ενφαντ,δε μπορω να δω ποιοι τσεκαρουν το μου αρεσει. Θα ελεγα ψεμματα αν δεν ομολογουσα τη χαρα μου καθε που βλεπω ανταποκριση.
    Θα ελεγα ψεμματα επισης αν δεν ομολογουσα οτι παρακολουθωντας το βιντεοκλιπ που προτεινες, βουρκωσα.

    Συναφραγκε κι οσονουπω συνανεργε, καποιοι θα σε διαβασουν και θα τους φανει περιεργος ο ερωτας για τον σοσιαλισμο-κομμουνισμο.
    Μεχρι κι αφυσικο μπορει να το πουν. Δε ξερουν οτι αυτη ακριβως η αποστροφη ειναι ο λογος που εφερε τα πραγματα ως εδω, οτι αυτη η αποστροφη ειναι η ιδια τους η ταφοπλακα. Εγω σε ζηλευω για αυτο το παθος που σε οπλιζει σαν αστακο. Σιγουρα εχω το ιδιο ακριβως μισος για τους καπιταλιστες, μπορει και παραπανω. Αλλα μου λειπει η καψουρα στο οραμα σου. Προσεξε, δε λεω οτι δεν εχουμε τον ιδιο στοχο. Μεχρι να πεθανω, θα επιθυμω το ιδιο πραγμα: Την στροφη στον σοσιαλισμο-κομμουνισμο. Απλα, δε μπορω ακομα να αποφυγω που και που μια αισθηση ματαιοτητας, μια αισθηση δηλαδη οτι αυτο το καπιταλιστικο τερας δε προκειται ποτε να πεθανει. Κι επειδη γνωριζω οτι αυτη η αισθηση ειναι δηλητηριο που σκοτωνει, σου υποσχομαι οτι θα προσπαθω να την αποβαλλω, καθε που ρεει στη φλεβες.

    Γκαζαριν, αμην και ποτε (Να ρθει αναποδα)

    Λολα..μακαρι να μη με καταλαβαινες κι οσα εγραφα να σου μοιαζαν εξωγηινα. Γιατι αν εχουμε την ιδια μελαγχολια, ξερω ποσο δυσκολο ειναι να την υπερβεις, κι εσυ κι εγω και οι πολλοι που αναγνωριζουν τον εαυτο τους εδω. Ας ευχηθω αυτο που γραφει κι ο Παυλος παραπανω, ετσι ειναι τα πραγματα αλλα ετσι να -μην τα αφησουμε, οσο μπορουμε- να πανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ celin

    Είσαι από 'κείνους που μ' αρέσει να συζητώ, κι ας μη γνωριζόμαστε στο ελάχιστο.
    Ξέρεις γιατί;
    Διότι έχεις επιδείξει τρομερό ταλέντο στο να κερδίζεις το ενδιαφέρον μου με τις υπέροχες ανησυχίες σου.
    Και σε διαβεβαιώ, δεν είμαι καθόλου εύκολος άνθρωπος. Δεν αναλώνομαι.
    Δεν μιλάω όταν δεν έχω να πω κάτι, δεν ακούω όταν δεν μ' ενδιαφέρει κάτι για το συλλογικό συμφέρον. Κι αναφέρομαι φυσικά σε δημόσιες συζητήσεις, καταστάσεις, κουβέντες, κι όχι στον στενό οικογενειακό ή φιλικό μου κύκλο κλπ.

    Κι εκεί λοιπόν που πίστευα ότι γι' αυτήν την ανάρτησή σου τα είπαμε μεταξύ μας όλα,
    μου σκας ό,τι πιο επαναστατικό έχει ειπωθεί κι εφαρμοστεί!!! Κυριολεκτικά Μαρξιστική-Λενινιστική άποψη!!!

    "...μια αισθηση δηλαδη οτι αυτο το καπιταλιστικο τερας δε προκειται ποτε να πεθανει".

    EXEIΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!
    ΕΠΑΝΑΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΙΟ!!!
    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΚΙΟ!!!

    Αυτό το καπιταλιστικό τέρας, όσο και να σαπίσει, λιώμα τελείως να γίνει, δεν πρόκειται να πεθάνει από μόνο του.

    Εμείς θα το "δολοφονήσουμε"! Θα το ανατρέψουμε δηλαδή, με σοσιαλιστική-κομμουνιστική επανάσταση!!!

    Κι εμείς, οι σύγρονοι προλετάριοι, ταχιά θα είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία σε τούτη τη χώρα και όχι μόνο.
    Η σταδιακή και με γρήγορους ρυθμούς, ή βίαιη προλεταριοποίηση, ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων, διανοούμενων, καλλιτεχνών κλπ., θα πυκνώσουν σε τέτοιο βαθμό τις γραμμές τού σύγρονου προλεταριάτου, που...

    Δεν είναι ώρα για αναλύσεις. Φτάνει που εσύ κατάλαβες τι εννοώ.
    Μακάρι να εμπέδωναν κι άλλοι πολλοί σήμερα, γιατί το ΚΚΕ είναι το κόμμα τής εργατικής τάξης.
    Για να το εμπεδώσουν όμως αυτό, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η εργατική τάξη θα χιλιοπολλαπλασιαστεί μέσα απ' την προλεταριοποίηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους τού πληθυσμού.
    Κι αυτό, θα το κάνει ο καπιταλισμός, γιατί δεν μπορεί να κερδίσει χρόνο αλλιώς.
    Άρα...
    Ο καπιταλισμός ετοιμάζει το νεκροθάφτη του...

    Σε χαιρετώ και νά 'σαι καλά!
    Θα τα ξαναπούμε.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και κάτι ακόμη:
    σε διαβάζω σχεδόν από την αρχή, μέσω του G-Reader μου. Και κάποια λίγα παλαιότερα που μ'ενδιέφεραν τα βρήκα.. έτσι παρέμενα αόρατη κι ένα βήμα πίσω. Όμως σ'ετούτο'δω το τελευταίο, ήταν διαφορετικά... σήμερα σου δίνω χέρι εγώ, αύριο μπορεί εσύ..
    Βέβαια, το πιο σωστό είναι όχι η ανταπόδωση, όχι σου δίνω-μου δίνεις... παίρνω αν έχω ανάγκη και δίνω αλλού, όπου υπάρχει ανάγκη.
    Αυτά και γι'απόψε καλέ μου celin ..
    Αύριο είναι καινούρια μέρα, καινούρια θα πούμε και καινούρια θα κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nα πω τωρα οτι δεν εχεις δικιο;Απόλυτο δικιο εχεις celin.Eτσι ειναι η ψυχολογικη κατασταση ολων μας.Μαυριλα,απογοητευση,κανενα φως στο τουνελ.
    Δυστυχως σ αυτο τον κοσμο δεν προκειται ν αλλαξει τιποτα.Οσο κι αν είναι πεσσιμιστικο αυτο,το λεω και το πιστευω πλεον.Και ξερεις γιατι;Γιατι ο ανθρωπος είναι ουσιαστικα ενα ζωον της φυσης.Εχει αρχεγονα ενστικτα τα οποια λειτουργουν εστω και υποσυνειδητα.Θελει εξουσια,ειναι βιαιος,θελει την περιοχη του και τη μεριδα του λεοντος για τον εαυτο του.
    Βεβαια τα ζωα σκοτωνουν μονο για να φανε.Εμεις εχουμε τον νου,και λειτουργουμε αλλιως.
    Βλεπεις οτι στα λιγα χρονια της ευμαρειας της ψευτικης που είχαμε σ αυτη τη χωρα,τα διαλυσαμε ολα.Αξιες αιωνων,ανθρωπια,φιλια,σχεσεις,και ολα αυτα στο ονομα του ψευτικου χρηματος.Φαντασου τι μεταλλαξη επαθε το DNA των καπιταλιστων,οι οποιοι μεγαλωσαν,γαλουχηθηκαν και ζουν για το χρημα.
    Κατω απ αυτες τις συνθηκες λοιπον,ηταν φυσιολογικο να δημιουργηθει αυτη η κατασταση.Τι θα γινει τωρα;Οπως γινεται εδω και χιλιαδες χρονια το ιδιο πραγμα.Θα εξαθλιωθουμε,θα γινει επανασταση,θα κυριαρχισουν οι επαναστατες,θα γινουν ιδιοι μ αυτους που μας κυβερνουν τωρα,κι εμεις οταν θα παρουμε αυτο που θελουμε θα ξαναγινουμε απανθρωποι,εγωιστες,και ρατσιστες.
    Σε ξεπερασα στη μαυριλα celin;Δυστυχως ετσι ειναι η ζωη,και η ιστορια ΠΑΝΤΑ επαναλαμβανεται.Κι αυτο γιατι την ιστορια την φτιαχνουμε εμεις οι ανθρωποι
    Α και κατι αλλο.Παντα θα υπαρχουν οι ρομαντικοι,και οι ευαισθητοι σαν κι εμας οι οποιοι θα υποφερουν.Μεγαλο το τιμημα;Ισως.Ομως αυτοι ειμαστε......
    Το τραγουδακι υπεροχο.Το ιδιο και το βιντεακι του φιλου L'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ sunshine

      Λες:
      "...Σε ξεπερασα στη μαυριλα celin..."

      Τι κόλπα είναι αυτά; Ο Celin απλά εντοπίζει τη δυσκολία των πολλών να κατανοήσουν ότι πρέπει ν' αλλάξουν στάση ζωής, πριν ο καπιταλισμός προλάβει να μας κάνει τη ζωή κυριολεκτικά κόλαση.
      Άρα, καμιά σχέση δεν έχει με τη δική σου συνειδησιακή ΜΑΥΡΙΛΑ που αποκαλύπτεται σε κάθε λέξη τού σχολίου σου.

      Τρία παραδείγματα.

      1) Λες:
      "...ο ανθρωπος είναι ουσιαστικα ενα ζωον της φυσης.Εχει αρχεγονα ενστικτα τα οποια λειτουργουν εστω και υποσυνειδητα.Θελει εξουσια,ειναι βιαιος,θελει την περιοχη του και τη μεριδα του λεοντος για τον εαυτο του..."

      Σοβαρά;;;
      Γιατί "ξέχασες" να γράψεις ότι στα αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου υπάρχει το γιγάντιο αίσθημα της αυτοσυντήρησης;
      Κι όταν μιλάς για εξουσία, πού το πας; Φαντάζομαι στο ότι καλώς την έχουν οι καπιταλιστές και κακώς τη διεκδικεί η Εργατική Τάξη...
      Και σε ποια βία αντιτίθεσαι; Όχι βέβαια στων κπιταλιστών πάνω στην πλάτη τής Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της,
      αλλά σ' αυτήν που τρέμεις ότι θα ασκήσει η Εργατική Τάξη και οι σύμμαχοί της πάνω στους εκμεταλλευτές...
      Την ανατροπή τού καπιταλισμού βλέπεις να πλησιάζει, κι αυτό εννοείς βία...

      2) Λες:
      "..θα γινει επανασταση,θα κυριαρχισουν οι επαναστατες,θα γινουν ιδιοι μ αυτους που μας κυβερνουν τωρα..."

      Σοβαρά;;;
      Τέτοια ...πρόβλεψη, ε;;;!!!
      Ώστε κατά την άποψή σου, ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΗΛΑΔΗ και οι σύμμαχοί της, είναι λαμόγια, απατεώνες...
      ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!
      Εξαιρετικά ΜΑΥΡΗ η "ΛΑΣΠΗ" που διαθέτεις! Από πού την προμηθεύεσαι; Απ' τις φασιστοναζιστικές συμμορίες;
      Τέτοια ξεδιάντροπα ψέμματα, για τους επαναστάτες που ανέτρεψαν στο παρελθόν και θ' ανατρέψουν στο μέλλον τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό, μόνο τα φασιστοναζιστικά μορφώματα σκαρφίζονται και διακινούν.

      3) Λες:
      "...θα ξαναγινουμε απανθρωποι,εγωιστες,και ρατσιστες..."

      Σοβαρά;;;
      Ε, όχι λοιπόν! Δεν θα ξανα-γίνουμε τέτοιοι, γιατί απλά δεν είμαστε τέτοιοι.
      Απάνθρωποι, εγωιστές και ρατσιστές, είναι αποδεδειγμένα τα φασιστοναζομορφώματα πάσης ...πολιτικής προέλευσης...
      Τι ελπίζεις λοιπόν με το θα "ξαναγίνουμε", ότι θα καταφέρει ο καπιταλισμός να μας εκφασίσει όλους;

      Είσαι μακριά νυχτωμένος, αν ελπίζεις ότι θα περάσει ο φασισμός με τις ευλογίες τού λαού.

      Δεν θα περάσει ο φασισμός!
      Κι όχι μόνο αυτό, μα θ' ανατραπεί κι ο καπιταλισμός που τον εκτρέφει!

      sunshine...
      Από πού;
      Απ' τον ήλιο τής δουλοκτητικής εποχής;
      Αυτός ο ...ήλιος έσβησε δια παντός, όπως και ο ...ήλιος τής φεουδαρχικής εποχής.
      Προ πολλού δε, έχει αρχίσει να σβήνει και ο ...ήλιος τού καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.
      Θες δε θες λοιπόν,
      θα ΛΑΜΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
      Αυτός τού ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ!

      Αλλά μην περιμένεις κιόλας ότι θα σου αναπτύξω την επιστημονική θεωρία και πράξη τού ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ-ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΥ για να στο αποδείξω.
      Ψάχτο μόνος σου, αν καταφέρεις να πετάξεις τα ΜΑΥΡΑ γυαλιά απ' τα μάτια σου.

      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ




      Διαγραφή
  10. Celin και εγω μια απο τα ίδια, θελω να δω εξελιξη, δεν μπορω να γραφω πια για το ποσο μαλακες ειναι οι μαλακες!
    Αλλα ο λαος κανει τοσο σιγανα βηματα, σαν τον κλεφτη που μπαινει στο σπιτι και δεν θελει να ξυπνησει τους νοικοκυραιους. Ελα ομως που οι νοικοκυραιοι ειμαστε εμεις και εκείνοι οι κλέφτες...
    ...τεσπα ειναι που εχω και 2 εργασιες αυτο το μηνα και εχω "καναλιασει" το μυαλο μου καπως σε αυτες...αλλα γενικα και οταν εχω χρονο λεω, "βρε δε γαμιεται, παμε να παιξουμε λιγο kings bounty".

    Παλι καλα γιναν μερικες απεργιες και τρεξαμε με την προπαγανδα, με τις περιφρουρησεις, με με

    αλλα και παλι, παρολη την "συγκρατημενη" επιτυχια των απεργιων, που ειναι οι ανεργοι; Που ειναι οι νεοι ανεργοι οι οποιοι σε λιγο θα μεινουν στους 5 δρομους, γιατι δεν αγωνιζονται; Τι περιμενουν;

    Καλα καλα, δεν ειναι οτι δεν ξερουμε τι περιμενουν, τα χουμε γραψει και ξαναγραψει και εγω και εσυ, φρουδες ελπιδες, αδρανεια, και τζαμπαμαγκισμος.

    Τα γεγονοτα θα βρουν τον ελληνικο λαο με κατω τα σωβρακα, και δεν μιλαω για το να μην εχει να βαλει πετρελαιο το χειμωνα, αλλα για πολυ χειροτερα πραγματα.

    Οπως φενεται λίγοι προς το παρον ειναι οι "φωτισμενοι" που οχι απλα μπορουν να δουνε λιγο πιο μπροστα μπροστα αλλα και να αντισταθουν στο θηριο. Ας βοηθησουμε αυτη τη μαγια να φουσκωσει οσο μπορουμε γιατι αμα τη χασουμε και αυτη χαθηκαμε, θα χασουμε και την ευκαιρια να πέσουμε ηρωικα μαχομενοι μετα, θα σβησουμε σαν τα νομιστερακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς σανσαιν, αν και τα περισσοτερα τα εγραψε ο ανεργοαφραγκος

    υπαρχει η βιολογικη φυση του ανθρωπου και η κοινωνικη φυση του ανθρωπου

    αυτη που κατα κυριο λογο καθοριζει τις σχεσεις του με τους αλλους ανρθωπους ειναι η κοινωνικη του φυση, η οποια εξαρταται αμεσα απο τι συνθηκες μεσα στις οποιες ζει
    αναλογα λοιπον την κοινωνια που ζει θα συμπεριφερεται και αυτος, δεν υπαρχει προδιαγεγραμμενη συμπεριφορα. Ο ιδιος ανθρωπος αλλιως θα ειναι αν γεννηθει στην Αφρικη αλλιως θα ειναι αν γεννηθει στην Ιαπωνια. Οπως επισης αλλιως θα ειναι αν γεννηθει το 1200 αλλιως αν γεννηθει το 2000

    και αυτο οχι επειδη αλλαζει η βιολογια του, ο ιδιος ειναι σαν οργανισμος(εξαρταται βεβαια μετα και απο τις συνθηκες διατροφης κλπ αλλα και παλι ξεκινα απο την ιδια βαση).

    Οποτε καθε αλλο παρα ρομαντικη ειναι η αποψη σου, ειναι περα για περα απαισιοδοξη, ειναι σαν να λες οτι οι ανθρωποι δεν ειναι ικανοι να αλλαξουν τις συνθηκες ζωης τους προς το καλλυτερο. Και ειναι 2 φορες πιο απαισιοδοξη επειδη η ιστορια μας εχει διδαξει οτι αλλαγη προς το καλλυτερο υπαρχει, δεν ζουσαν το ιδιο οι ανθρωποι στο βασιλειο της αιγυπτου με σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξερω ανεργοαφραγκε αν θα φερουμε εμεις τον σοσιαλισμο, αυτο που πρεπει παντως να εχουμε σημαια μας ειναι το να μην τους χαριστουμε σε καμια περιπτωση! Και μακαρι βεβαια και το σοσιαλισμο να φερουμε και τον κομμουνισμο στην προεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. poexania νομιζω παρεξηγησες.Εγω δεν υποστηριξα οτι οι ανθρωποι δεν μπορουν ν αλλαξουν τη ζωη τους και να προσπαθησουν για το καλυτερο,ουτε οτι δεν υπαρχει εξελλιξη,ουτε οτι δεν είναι κοινωνικα οντα.Ισα ισα συμφωνω με ολα αυτα που επισημαινεις.
    Εθιξα το θεμα απο αλλη σκοπια και παρεξηγηθηκα.Το οτι παρασυρθηκαμε απο την ψευτικη ευμαρεια είναι λαθος;To οτι ξεχασαμε τις αρχες μας κια τις αξιες μας μηπως ειναι κι αυτο λαθος;Το οτι κοιταζουμε μονο τον εαυτουλι μας και περιμενουμε να ΄¨καθαρισουν" αλλοι για μας,μηπως ειναι κι αυτο λαθος;Η μηπως ειναι λαθος το οτι πολλοι επαναστατες "ξεχασαν" την επανασταση κι εγιναν χειροτεροι απ τους χειροτερους φασιστες;
    Ανεργοαφραγκε;ελπιζω επιτελους να καταλαβες πως το εθεσα το θεμα....και παψε να βλεπεις παντου φασιστες,κυκλωματα και συμμοριες,γιατι μαλλον εχεις ενα προβληματακι με ολα αυτα....και μια φιλικη συμβουλη:διαβασε και λιγο ιστορια,δε βλαπτει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ sunshine18 Νοεμβρίου 2012 6:37 μ.μ.

      Λες:
      "...Το οτι παρασυρθηκαμε"
      "...To οτι ξεχασαμε τις αρχες μας κια τις αξιες μας..."

      Στο προηγούμενο σχόλιό σου, εδώ λίγο παραπάνω, έγραφες: "...θα ξαναγίνουμε όλοι ρατασιστές..."

      Όλοι...
      Ό,τι είσαι εσύ, καλά και σώνει είμαστε όλοι...

      Τι σόι γενικεύσεις είναι αυτές που συνεχίζεις να κάνεις;
      ...Αθώες, ε;
      Φταίω εγώ τώρα, να σου χτυπήσω το καμπανάκι, ότι τέτοιες γενικεύσεις δηλώνουν φασιστική νοοτροπία;

      Λες:
      "...Ανεργοαφραγκε....και παψε να βλεπεις παντου φασιστες,κυκλωματα και συμμοριες,γιατι μαλλον εχεις ενα προβληματακι με ολα αυτα....και μια φιλικη συμβουλη:διαβασε και λιγο ιστορια,δε βλαπτει......"

      Εσύ πώς ξέρεις εκείνο το "παντού" για μένα; Ε;;;
      Πώς ξέρεις αν εγώ γνωρίζω ή όχι ιστορία; Ε;;;
      Ποιος σου είπε ότι επειδή έχω μείνει άνεργος και άφραγκος, δεν είμαι μορφωμένος;
      Καταλαβαίνεις τι λες;
      Βλέπεις λοιπόν ότι ακόμη κι επάνω μου έβγαλες ρατσισμό;

      Για να τελειώνουμε:
      Έχεις δίκιο σ' ένα πράμα.
      Έπρεπε να σε χαρακτηρίσω με διαζευκτικό ( ή ).

      Να το θέσω δηλαδή ως εξής:

      Εκφασισμένο άτομο είσαι ή σ' έχουν πλευρίσει τα φασισταριά και σου στραμπουλάνε τον εγκέφαλο ώσπου να σε εκφασίσουν;

      Στον εαυτό σου απάντησε. Όχι σ' εμένα.

      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ













      Διαγραφή
  14. sunshine, το ποτάμι (παρ΄ολα τα λάθη, πισωγυρίσματα,παραλειψεις ακόμα και προδοσίες)έχει ξεκινήσει αυτό αναφέρει η ΙΣΤΟΡΙΑ.Η εξέλιξη δε φρενάρει κι'αυτό είναι πέρα απ'την υποκειμενική αντίληψη του καθένος. "Ο κομμουνισμός είναι ιστορική αναγκαιότητα και δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο ως κοινωνία αφθονίας και ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ανεργοαφραγκε 0π ως εγω δεν ξερω τιποτα για σενα,ετσι κι εσυ δεν ξερεις τιποτα για μενα.Σταματα λοιπον τους ηλιθιους χαρακτηρισμους περι φασισμου και τετοια,και κρατα ενα επιπεδο στη συζητηση.Μπορεις να εχεις οτι γνωμη θελεις,σταματα ομως να βγαζεις ευκολα συμπερασματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ sunshine

      Χαίρομαι που θεωρείς ότι είναι ασήκωτη βρισιά να σε πει κάποιος φασίστα.
      Αυτό σημαίνει ότι συμφωνείς πως ο φασισμός είναι το πιο μοβόρο σκυλί τού καπιταλισμού,
      που το βγάζει παγανιά στις καπιταλιστικές κρίσεις,
      για να τρομοκρατήσει το λαό, να σκύψει το κεφάλι να του το κόψουν ανεμπόδιστα...,
      για ν' αυγαταίνουν με το αίμα του τα καπιταλιστικά κέρδη.

      Τουλάχιστον τώρα βρήκαμε δυο σημείο να συμφωνήσουμε.
      Θα χαρώ να βρούμε κι όλα τ' άλλα, μέχρι και να φτάσουμε να συζητάμε για την όλο και καλύτερη λαϊκή οργάνωση για την ανατροπή τού καπιταλισμού.

      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Διαγραφή
  16. Χαιρω πολυ ανεργε και αφραγκε.Γι αυτο νευριασα τοσο.Γιατι για μενα ο φασισμος είναι οτι χειροτερο εχει βγαλει ο κοσμος μας.Η διαφορα μας ξερεις ποια είναι;Οτι εγω μετα απο πολλους αγωνες και πολλες απογοητευσεις,εχασα την πιστη μου σε ολα και πιστευω οτι αυτος ο κοσμος δεν θ αλλαξει.Θα μου πεις μα γιατι παραδιδεσαι;Πως αλλαξαν τοσα σ αυτον τον κοσμο;Να σου πω ομως κατι;ουσιαστικα δεν αλλαξε τιποτα.Γιατι μετα απο τοσα χρονια αγωνων ,και χιλιαδες θυσιες ανθρωπων εξακολουθει να υπαρχει πεινα,δυστυχια,εξαθλιωση σ ολες τις χωρες του κοσμου.
    Παρε παραδειγμα τη χωρα μας.Μετα απο τοσες θυσιες ανθρωπων ειδες που καταληξαμε.Να ζουμε ουσιαστικα σε μια φασιστικη χωρα,που μια φασιστικη κυβερνηση αποφασιζει και διαταζει με αποτελεσμα να πισογυρισουμε στη δεκαετια του 60.
    Οσο για την επανασταση που αφορα την ανατροπη του καπιταλισμου,αυτο για να γινει θελει πανω απ ολα συνειδητοποιηση του κοσμου.Αυτο δεν βλεπω να γινεται.Πες η παιδεια που μας προσφερουν,θες το οτι γιναμε ολοι ατομιστες,δεν ξερω.Μιλαω παντα πρακτικα,οχι θεωρητικα.Δυστυχως είναι η μαυρη αληθεια.Και πιστεψε με,εχω δικιο.Συναναστρεφομαι καθε μερα με πολυ κοσμο,και δυστυχως βλεπω πως σκεφτεται η πλειοψηφια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πισωγυρισματα ειχε παντα ο κοσμος, στον μεσαιωνα φταναν ολοκληρες χωρες να χανουν το 1/3 του πληθυσμου απο ασθενειες πολεμους κακουχιες, κακες σοδιες, πεινα.

      Επισης μην κρινεις τις ιστορικες εξελιξεις βασει του μικροκοσμου σου γιατι αποκτας σφαλερες εντυπωσεις ετσι. Την εκαστοτε εποχη την εκτιμα καλλυτερα η ιστορια αφου την εντασει σε ενα ευρυτερο πλαισιο απ οτι μπορουμε εγω και εσυ. Βεβαια αν διαβασεις μαρξισμο θα τα διαπιστωσεις ολα αυτα που σου λεω και ισως αρχισεις να ψαχνεις την μεγαλη εικονα.

      Διαγραφή
  17. Συναφραγκε κι οσονουπω συνανεργε, ησουν 100% οχι μονο λαθος αλλα και φαουλ με τη Sunshine. Αν υπαρχουν φασιστικοι συνειρμοι στα λογια της, εγω ειμαι ο Ρουντολφ Ες. Δεν υπερβαλλω, σοβαρα ειμαι ο Ρουντολφ Ες, γιατι επεσες και σε περιπτωση: Η Σανσαιν ειναι εξαιρετικη περιπτωση ανθρωπου που αγαπαει και ποναει για αυτα που βλεπει γυρω της.
    Αλλα το χονδροειδεστερο ατοπημα δεν ηταν αυτο: Ηταν οταν τη κατηγορησες για ρατσισμο στους φτωχους κι ανεργους.

    "Ποιος σου είπε ότι επειδή έχω μείνει άνεργος και άφραγκος, δεν είμαι μορφωμένος;
    Καταλαβαίνεις τι λες;
    Βλέπεις λοιπόν ότι ακόμη κι επάνω μου έβγαλες ρατσισμό;"

    Αν υποθεσουμε οτι παρερμηνευσες την απαισιοδοξια της, το να τη κατηγορησεις για ρατσισμο στους φτωχους ειναι απιστευτη συκοφαντια που δε προκυπτει απο πουθενα στα λογια της. Δεν ηταν παρερμηνεια, ηταν συνειδητη διαστρεβλωση προσπαθωντας να τη βγαλεις κρυφοχρυσαυγιτισσα. Στα λεω αυτα γιατι οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους, αν δε με ενοιαζες, θα χωριζαμε τα διαδικτυακα τσανακια μας και καλη καρδια.
    Δε θελω να παρεμβαινω σε τσακωμους εδω, αλλα οταν βλεπω κατι εξωφρενικο, δε δινω δεκαρα για το τι ψηφιζει καποιος, παιρνω το μερος του αδικοθιγμενου.

    Εσυ Ποε που εχεις διαβασει δεκαδες σχολια της Σανσαιν και ξερεις τι ανθρωπος ειναι, τον Ανεργο επρεπε να νουθετησεις, και οχι τη Σανσαιν.
    Αν και δε διαφωνω σε οσα της λες


    Οσον αφορα τα υπολοιπα, η δικια μου μαυριλα ειναι τονους σκοτεινοτερη απο αυτην της Σανσαιν, και συχνα πιστευω οτι η Ανθρωποτητα ειναι το καρκινωμα του πλανητη. Αλλα κι ετσι να ειναι, οφειλουμε να δουμε πως θα ειναι τα πραγματα οταν κανουν οι λαοι κουμαντο, οχι τωρα, που μια χουφτα καπιταλιστες διαλυουν τον πλανητη. Οφειλουμε να δωσουμε μια ευκαιρια σε εμας, ο καθενας απο εμας στον εαυτο του και να εξαφανισουμε το πραγματικο καρκινωμα του πλανητη , που δεν ειναι παρα ο καπιταλισμος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σελιν, εγω δεν συμφωνω με τους χαρακτηρισμους του ανεργου, με την αναλυση του συμφωνω, δεν νομιζω να εχει κανενα παραπονο η σανσαιν απο εμενα ή οποιοσδηποτε εδω μεσα συζηταει στα ισια. Εγω με τους πονηρους μονο εχω θεμα.

      Γενικα θα εχεις δει πως οταν χαρακτηριζω καποιον καπως το κανω επειδη του αξιζει, δεν υπερβαλω, δεν προσβαλω.

      Φασιστα θα πω τον φασιστα, βρωμερο θα πω τον βρωμερο.

      Διαγραφή
    2. Και ναι οι χαρακτηρισμοι καλο ειναι να αποφευγονται και να γινεται σοβαρη κουβεντα, απο τη μια προσβαλουν τον ενα ομιλιτη και απο την αλλη υποβιβαζουν τα οσα εχει πει ο αλλος, ενω στο τελος γαμιεται ολη η συζητηση στο αρθρο.

      Προσωπικα με μερικους δεν εχω υπομονη οταν δεν με σεβονται
      α και επισης εχω και ενα ζητημα με τους φασιστες/ναζιστες απεναντι στους οποιους ειμαι και προκατειλημενος.


      Διαγραφή
    3. επιτέλους εκδηλώθηκε ο celin ...ρουντολφ ες ρε τρελλάρα????

      Διαγραφή
  18. Ενφαν, ευχομαι οταν σου δωσω το χερι, να εχω πανω σου την ιδια επιδραση που ειχες εσυ τωρα, δε φανταζεσαι τι δυναμη πηρα με τα λιγα αυτα λογια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σανσαιν, ξερεις τι πιστευω τελικα; Οτι περισσοτερο γινομαστε παρα γεννιομαστε. Παρε δηλαδη οποιονδηποτε ανθρωπο, αναθρεψε τον σωστα με αγαπη, δωστου τη καταλληλη παιδεια και το πιθανοτερο ειναι να καταπνιγει η σκοτεινη πλευρα.
    Ακομα κι η προδιαθεση του ειναι εγκληματικη.
    Οι κοινωνικες συθηκες και το περιβαλλον μας καθοριζουν, επομενως αν αυτες αλλαξουν και γινουν "ανθρωπινες", τοτε ισως να καταφερουμε να γινουμε αυτο που νομιζαμε καποτε οτι μπορουμε.

    Ειναι δηλητηριο και γλυκια θαλπωρη η συμφιλιωση με την Ηττα για την οποια γραφω στο κειμενο.
    Οσο ακομα μπορουμε να την αποφυγουμε, ας το προσπαθησουμε.
    Εμενα μου γινεται αλλοτε δυσκολοτερο, αλλοτε , οταν βλεπω ανθρωπους που αλληλοκαταλαβαινομαστε,
    ευκολοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποε, ο καθενας μας θα το παλεψει οσο κι οπως μπορει. προς το παρον, κρινοντας απο τα ευρηματα της δημοσκοπησης της GPO, σου προτεινω να αφοσιωθεις στις εργασιες σου και τον λιγοστο ελευθερο σου χρονο, να τον περνας οσο kings bounty θελεις
    (τι ειναι αυτο, παιχνιδι;!)

    Η πορεια που εσκασε στην Ισραηλινη Πρεσβεια ηταν εντυπωσιακη και δινει κουραγιο ο,τι υπαρχει ακομα ελπιδα, αλλα οπως λες κι εσυ, η αδιαφορια των εξαθλιωμενων ειναι εντυπωσιακη: Μαλλον δεν ειναι ακομα οι πολλοι τοσο εξαθλιωμενοι οσο νομιζουμε, το μεγαλο γελιο θα ερθει μεσα στον επομενο χρονο, οταν και πιστευω οτι τοτε θα τελειωσουν τα λεφτα που μας ψευτοσυντηρουνε ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Σελιν, εγω δεν συμφωνω με τους χαρακτηρισμους του ανεργου"

    Ναι, αλλα τωρα το ειπες (τη διαφωνια σου). Εχει δυο μερες τωρα που λεει οσα λεει και δεν ειδα να του λες οτι εχει αδικο.

    Κοιτα, αυτονοητο ειναι λεμε ο,τι θελουμε και δεν υπαγορευουμε σε κανεναν φιλο μας ποιον θα υπερασπιστει! Απλα μου εκανε εντυπωση που δε παρενεβης ωστε να δειξεις στον συναφραγκο τι ανθρωπος ειναι αυτος που κατηγορει.

    Οσον αφορα το ειδος της συζητησης που κανεις εδω με αυτους που διαφωνεις και την επιχειρηματολογια σου, δεν ειμαι τοσο αξιος ωστε να τα κρινω, αλλα αν υποθεσουμε οτι ειμαι, θα πω μονο ενα πραγμα: Συνηθως οταν διαφωνουμε, λιγο αργοτερα, συνειδητοποιω οτι εγω ημουν ο λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις πολιτικες σου εκτιμησεις συχνα πυκνα ειμαι εγω ο λαθος και εσυ ο σωστος.

      Στις εκτιμησεις σου απεναντι στους ανθρωπους, οντας εσυ πολυ πιο καλοπροαιρετος απο εμενα και μην θελοντας να πιστεψεις καποια πραγματα, ε, οσο να ναι πεφτεις εξω με καμποσους:) Η εστω δεν μπορεις να το χωνεψεις και ας το ψυλλιαζεσαι.

      Τωρα για τον ανεργο-αφραγκο, ναι μαλλον το σωστο θα ηταν να ξεκαθαρισω απο την αρχη οτι δεν συμφωνω με τους χαρακτηρισμους, απλα το θεωρησα αυτονοητο, αν και τελικα δεν ηταν.

      Διαγραφή
  22. "Και ναι οι χαρακτηρισμοι καλο ειναι να αποφευγονται και να γινεται σοβαρη κουβεντα, απο τη μια προσβαλουν τον ενα ομιλιτη και απο την αλλη υποβιβαζουν τα οσα εχει πει ο αλλος, ενω στο τελος γαμιεται ολη η συζητηση στο αρθρο.

    Προσωπικα με μερικους δεν εχω υπομονη οταν δεν με σεβονται
    α και επισης εχω και ενα ζητημα με τους φασιστες/ναζιστες απεναντι στους οποιους ειμαι και προκατειλημενος."




    Δε διαφωνω πουθενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. celin σ ευχαριστω παρα πολυ για την υποστηριξη και τα καλα σου λογια.Ειλικρινα με συγκινεις.Να σου πω την αληθεια προβληματίστικα μηπως τελικα δεν εκφραστηκα σωστα και διαστρεβλωθηκαν τα λογια μου,όμως νομιζω οτι τελικα οι περισσοτεροι καταλαβαν τη εννοουσα.
    Νομιζω τελικα οτι κανω κακο σε ορισμενους που μιλαω τοσο απολυτα και απαισιοδοξα για την αλλαγη και τους ανθρωπους.Ισως στην παρουσα φαση να εχω μαζεψει πολυ μαυριλα και να μην βλεπω φως.Μακαρι να κανω λαθος.Ομως παλι αυτο το πισωγυρισμα της Ελλαδας στη δεκαετια του 50 με τρελαινει.Εγινα τοσοι αγωνες και τοσες θυσιες ανθρωπων για να κατακτησει η εργατικη ταξη καποια δικαιωματα.Και τωρα μεσα σε μια νυχτα ολα διαλυονται.Και ουσιαστικα με τοσα τερατουργηματα που γινονται η αντιδραση ειναι χλιαρη.Σαν να περιμενουμε καθε μερα κι αλλα μετρα,και μ ενα μαζοχιστικο τροπο σκυβουμε το κεφαλι και περιμενουμε τα υπολοιπα.Και οσο η εξουσια τα βλεπει αυτα τοσο επινοει σκληροτερα μετρα.
    Σε αλλες εποχες θα γινοταν αιματοκυλισμα.Γι αυτο ειμαι τοσο απαισιοδοξη celin.Και οσο περναει ο καιρος,τοσο χειροτερα.Πριν απο ενα χρονο είμασταν οι αγανακτισμενοι που μαζευομασταν ειρηνικα στις πλατειες και διαμαρτυρομασταν.Κι ελεγα πως υπαρχει ελπιδα,και πως κατι θ αλλαξει.Διαλυθηκαμε τοσο ηρεμα,οπως ξεκινησαμε.Γιατι;δεν ξερω.
    Πολλοι λεν οτι θα ξεσηκωθει ο κοσμος,οταν θα ρθει η απολυτη εξαθλιωση.Δεν το νομιζω.Γιατι τα δυο εκατομυρια ανεργοι δεν ζουν στην εξαθλιωση;Γιατι δεν ξεσηκωνονται;Δεν ξερω.Εγω βλεπω μια παθητικοτητα,και τρομαζω.Νομιζω οτι γιναμε τοσο ατομιστες,που ο καθενας περιμενει τον αλλον να βγαλει το φιδι απ την τρυπα,και να καρπωθει και ο ιδιος τα πιθανα ωφελη.
    Οσο για το περιβαλλον και τις επιρροες του στον ανθρωπο που αναφερεις,σαφως πιστευω οτι το περιβαλλον παιζει το σημαντικοτερο ρολο στη διαπαιδαγωγηση του ανθρωπου.Γι αυτο και πολλες φορες αναφερω οτι με τη παιδεια που εσκεμμενα μας προσφερει το συστημα,μας κανει προβατα,χωρις προβληματισμους και κριτικη σκεψη για να μας ελεγχει καλυτερα.Μιλησα πριν για αρχεγονα ενστικτα,τα οποια σαφως υπαρχουν.Αυτο ομως δε σημαινει οτι το περιβαλλον δε παιζει σημαντικο ρολο,και οτι δεν μπορει να τιθασευσει τα περισσοτερα απο αυτα.Ομως ειλικρινα ταχω χασει βλεπω τοσο ατομισμο,εγωπαθεια,παθητικοτητα διπλα μου,που ειλικρινα ταχω χαμενα.
    Poexania δεν εχω παραπονα απο σενα μην ανησυχεις.Εγω ανησυχω παντως,οχι για τα πισωγυρισματα που εγιναν σε αλλες εποχες απο πεινα ή αρρωστιες,αλλα απο τα πισωγυρισματα που γινονται τωρα σε αξιες και ιδεες.Παλια στη χωρα μας υπηρχε φιλοτιμο,ζεστασια,παρηγορια,περιθαλψη.Τωρα δεν υπαρχει ουτε στα χωρια δυστυχως.
    Μαρξισμο διαβασα λιγο-οχι πολυ-,ομως με τη μεγαλη ιδεα γαλουχηθηκαν γενιες και γενιες χωρις ομως να δουν ασπρη μερα.Αγωνιστηκαν,βασανιστηκαν και δεν πετυχαν το στοχο τους.Εγω βλεπω οτι σ ολη τη γη,υπαρχει πολεμος,πεινασμενα παιδια,εξαθλιωση και αδικια.Ποτε επιτελους θα παψουν να υπαρχουν ολα αυτα;Μονο οταν επικρατησει η ισοτητα μεταξυ των ανθρωπων,και δεν καταδυναστευουν οι πλουσιοι τους φτωχους.Ειλικρινα τωρα πιστευεις οτι θα γινει αυτο τουλαχιστον οσο ζουμε;Πιστευεις οτι οι πλουσιοι που εχουν ολη την εξουσια και τη δυναμη στα χερια τους θ αφησουν τα ηνια;Ομως δε βλεπω και τους φτωχους να κινουνται
    Φυσικα και πιστευω στις μεγαλες επαναστασεις.Βλεπεις εσυ κανεναν να την κανει;Ποτε επιτελους θα συνηδειτοποιηθει ο λαος;
    Εβλεπα ενα ντοκυμαντερ για καποιους ανθρωπους που ζουν σε καποια απομονωμενα νησια της Πολυνησιας.Ειναι μικρος πληθυσμος,ομως δουλευουν ολοι και μοιραζονται τα παντα.Ειναι ως επι το πλειστον ψαραδεςΉ ψαρια μοιραζεται ισοτημα σε ολους αναλογα με τις αναγκες τους.Ζουν σε καλυβες αρμονικα και αγαπημενα,με ελαχιστα υλικα αγαθα.Να λοιπον ο πραγματικος κομμουνισμος .Μηπως λοιπον εμεις στον πολιτισμενο-ταχα - κοσμο εχουμε διαφθαρθει τοσο πολυ που δεν μας ενδιαφερει αυτος ο τροπος ζωης,και η μονη μας εγνοια είναι να καλοπερναμε με την πλαστη ευμαρεια μας,και στελνουμε στον αγυριστο επαναστασεις αξιες και συνανθρωπους;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Celin

    Στην πρώτη απάντησή μου στην sunshine

    (revoltanergosafragos18 Νοεμβρίου 2012 2:55 μ.μ. @ sunshine)

    Στάθηκα σε τρία (1,2,3) σημεία τού σχόλιού της.
    Όπως ακριβώς τα έγραφε, έτσι ακριβώς τα εισέπραξα.
    Κι ενώ βλέπει ότι αυτά τα 3 σημεία σηματοδοτούν ...άλλα πράματα, και να το πω ευθέως, φασιστικές απόψεις,
    έρχεται μ' επόμενο απαντητικό της σχόλιο προς εμένα, και συνεχίζει στην ίδια ρότα. Στις γενικεύσεις...

    Επιπλέον, με λέει ανιστόρητο κλπ...
    "...παψε να βλεπεις παντου φασιστες,κυκλωματα και συμμοριες,γιατι μαλλον εχεις ενα προβληματακι με ολα αυτα....και μια φιλικη συμβουλη:διαβασε και λιγο ιστορια,δε βλαπτει......"
    Αυτά, αποτελούν χαρακτηρισμούς ή όχι; Αποτελούν κι ας μην είναι μονολεκτικοί...
    Τέλος πάντων.

    Καταλαβαίνω λοιπόν ότι η sunshine πιέζεται, αλλά νοιώθω κι ότι κάπου θίγεται. Δεν μου είναι όμως καθόλου ξεκάθαρο το γιατί. Προς τα πού δηλαδή γέρνει η πλάστιγα. Την πιέζω λοιπόν λίγο παραπάνω, μπας και ξεκαθαρίσει το τοπίο, λέγοντάς της:

    "Έχεις δίκιο σ' ένα πράμα.
    Έπρεπε να σε χαρακτηρίσω με διαζευκτικό ( ή ).
    Να το θέσω δηλαδή ως εξής:
    Εκφασισμένο άτομο είσαι, ή σ' έχουν πλευρίσει τα φασισταριά και σου στραμπουλάνε τον εγκέφαλο ώσπου να σε εκφασίσουν; Στον εαυτό σου απάντησε. Όχι σ' εμένα."

    Τότε η sunshine 19 Νοεμβρίου 2012 4:23 μ.μ., καταλαβαίνει τι της ζητάω και το ξεκαθαρίζει.

    Ε, στο τέλος (revoltanergosafragos 20 Νοεμβρίου 2012 1:17 π.μ.) νομίζω, της απέδωσα αν και όσα τής χρωστούσα.
    Μήπως λοιπόν θα έπρεπε και εκείνη ν' αναγνωρίσει πως όταν άλλα γράφει και άλλα εννοεί, δεν φταίει εκείνος που τα εισπραττει όπως ακριβώς αυτή τα έγραψε;

    Όσο για την αυστηρή κριτική που μου κάνεις celin, καλοδεχούμενη, όπως καλοδεχούμενη και η κριτική από poexania.

    Όμως διαφωνώ μαζί σου, ότι από πουθενά δεν προκύπτουν οι φασιστικές απόψεις στο πρώτο σχόλιο τής sunshine και όχι μόνο σ' αυτό.
    Άλλο πράμα αν η κοπέλα δεν είχε συνειδητοποιήσει τι έλεγε, ή εν τη ρήμη τού λόγου εξέφρασε με λάθος τρόπο ό,τι ήθελε να πει.

    Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι με τη sunshine καταφέραμε και τακτοποιήσαμε τα πράματα, κι αυτό συνέβη πριν αναλάβετε εσείς οι δυο (Celin και poexania).

    Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε η διάθεση τόσο από εμένα όσο κι απ' την sunshine, να βάλουμε τα πράματα στη θέση τους. Και τα βάλαμε.

    Άρα λοιπόν, όταν δεν κρύβονται πίσω απ' τα λόγια σκοπιμότητες,
    ακόμη και παρεξήγηση να προκύψει από λάθος,
    στην οριστική ρήξη δεν φτάνεις.

    Σας χαιρετώ όλους.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Σε αλλες εποχες θα γινοταν αιματοκυλισμα.Γι αυτο ειμαι τοσο απαισιοδοξη celin.Και οσο περναει ο καιρος,τοσο χειροτερα.Πριν απο ενα χρονο είμασταν οι αγανακτισμενοι που μαζευομασταν ειρηνικα στις πλατειες και διαμαρτυρομασταν.Κι ελεγα πως υπαρχει ελπιδα,και πως κατι θ αλλαξει.Διαλυθηκαμε τοσο ηρεμα,οπως ξεκινησαμε.Γιατι;δεν ξερω."

    Γιατι σανσαιν το να καθεσαι σε μια πλατεια και να περιμενεις με ψηφισματα, τα οποια ποτε δεν ξεπερνουν το χωρο και τη λογικη της πλατειας, να σε φοβηθει, ή να σε λυπηθει ή να σε σεβαστει το σύστημα και να πέσει, θα περιμενεις για παντα. Τοτε που εμεις οι κκεδες καναμε κριτικη στην πλατεια ακουγαμε τα μυρια οσα, και μαλλιστα δεν μας θελατε κιολας εκει, μας θελατε να πεταξουμε την ταυτοτητα μας και να ερθουμε, οπως καποιοι αλλοι που την εβάλαν στην κωλοτσεπη και ερχοταν να δουν τι θα αρπαξουν.

    Εμεις λοιπον δεν ειμασταν ετσι και λεγαμε αυτο που πιστευουμε και ειμασταν περηφανοι για την ταυτοτητα μας και καλουσαμε τον κοσμο για αντισταση εκει που μετραει, στους χωρους δουλειας, αλλα δυστυχως δεν ειμασταν της μοδας. Οι μοδες ομως ερχονται και παρερχονται αλλα οι ιστορικες αναγκαιοτητες μενουν, και μεχρι η ιστορικη αναγκαιοτητα να γινει συνειδηση ενος μεγαλου μερους του λαου εμεις θα ειμαστε στις επαλξεις να αγωνιζομαστε οπως νομιζουμε και ξερουμε καλλυτερα.

    συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το οτι θα απογοητευθει ο λαος με τις πλατειες αν δεν περασει στο επομενο επιπεδο το λεγαμε απο τοτε, να λοιπον εσυ σημερα, μπερδεμενη, απογοητευμενη, ετοιμη να πεις οτι ηττηθηκες. Μα κι εσυ και εγω και ολοι μας, δεν εχουμε δει ακομα τιποτα, να ξερεις τι προκλησεις θα βρούμε μπροστα μας να φριξεις! Αμα καταθετουμε απο τωρα τα οπλα γαμησε τα, τι να περιμενουμε μετα απο τους αλλους, εκεινους που λεμε οτι κοιμουνται, οταν εμεις δεν εχουμε υπομονη και επιμονη;

    Ειχα στειλει παλιοτερα δυο αρθρα μου να διαβασεται με τιτλο "το νοημα του αγωνα 1 και 2" θα τα ξαναστειλω και θα στειλω, με την ελπιδα να σε εμπνευσω, και ενα ακομα πιο προσωπικο μεσα στα οποια περιγραφω μερικους απο τους βασικους λογους για τους οποιους θελω και πρεπιε να αντεξω και εγω και ολοι μας.

    http://poexania.wordpress.com/2011/09/24/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD/

    και

    http://poexania.wordpress.com/2012/05/31/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3/

    Καθως και

    https://poexania.wordpress.com/2011/10/08/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παμε παρακατω(θα σε παρω μονοτερμα)

    "Γιατι;δεν ξερω.
    Πολλοι λεν οτι θα ξεσηκωθει ο κοσμος,οταν θα ρθει η απολυτη εξαθλιωση.Δεν το νομιζω.Γιατι τα δυο εκατομυρια ανεργοι δεν ζουν στην εξαθλιωση;Γιατι δεν ξεσηκωνονται;Δεν ξερω.Εγω βλεπω μια παθητικοτητα,και τρομαζω.Νομιζω οτι γιναμε τοσο ατομιστες,που ο καθενας περιμενει τον αλλον να βγαλει το φιδι απ την τρυπα,και να καρπωθει και ο ιδιος τα πιθανα ωφελη."

    Γιναμε ατομικιστες γιατι μαθαμε να ζουμε ετσι,α υτο δεν σημαινει οτι δεν θα αλλαξουμε καποιοι γρηγοροτερα και καποιοι αργοτερα. Και δεν θα αλλαξουμε απλα επειδη ειμαστε καλα παιδια, θα αλλαξουμε επειδη δεν θα εξυπηρετει πια το να ειμαστε ατομικιστες, θα αλλαξουμε επειδη θα μας αναγκασουν οι συνθηκες οπως αναγκασαν οι συνθηκες τοσο και τοσο λαο. Αργουμε; Ναι, ή τουλαχιστον ετσι μας φαίνεται γιατι οσο ζουμε στα σκατα καθε μερα μοιαζει αιωνας, ομως σαν ιστορικος χρονος δεν ειναι πολύς(ειναι βεβαια πυκνος) τα τρια και κατι χρονια απο το 99. Μην περιμενεις ενας λαος, οπως ολοι οι δυτικοι λαοι(και οχι μονο) βαθυα μαστουρωμενος απο τον δυτικο "πολιτισμο" με την κακη εννοια, να βγει απο τη μαστουρα του και να ξερει μαλλιστα και τι να κανει για να τα βγαλει περα απο τη μια μερα στην αλλη.
    Δυστυχως πολλα δεν θα προλαβουμε και θα μας βρουν, και δυστυχια, και πολεμοι ισως και ποιος ξερει...

    ...ετσι εχουν τα πραγματα, δεν μπορουμε να λεμε "αντρα θελω τωρα τονε θελω", μπορουμε όμως να λεμε "αντρα θελω και δεν θα σταματησω μεχρι να τον βρω"(btw εγω δεν θελω αντρα για να μην παρεξηγηθω απλα το λεει ο λογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Poexania δεν εχω παραπονα απο σενα μην ανησυχεις.Εγω ανησυχω παντως,οχι για τα πισωγυρισματα που εγιναν σε αλλες εποχες απο πεινα ή αρρωστιες,αλλα απο τα πισωγυρισματα που γινονται τωρα σε αξιες και ιδεες.Παλια στη χωρα μας υπηρχε φιλοτιμο,ζεστασια,παρηγορια,περιθαλψη.Τωρα δεν υπαρχει ουτε στα χωρια δυστυχως.
    Μαρξισμο διαβασα λιγο-οχι πολυ-,ομως με τη μεγαλη ιδεα γαλουχηθηκαν γενιες και γενιες χωρις ομως να δουν ασπρη μερα.Αγωνιστηκαν,βασανιστηκαν και δεν πετυχαν το στοχο τους.Εγω βλεπω οτι σ ολη τη γη,υπαρχει πολεμος,πεινασμενα παιδια,εξαθλιωση και αδικια.Ποτε επιτελους θα παψουν να υπαρχουν ολα αυτα;Μονο οταν επικρατησει η ισοτητα μεταξυ των ανθρωπων,και δεν καταδυναστευουν οι πλουσιοι τους φτωχους.Ειλικρινα τωρα πιστευεις οτι θα γινει αυτο τουλαχιστον οσο ζουμε;Πιστευεις οτι οι πλουσιοι που εχουν ολη την εξουσια και τη δυναμη στα χερια τους θ αφησουν τα ηνια;Ομως δε βλεπω και τους φτωχους να κινουνται"

    Δεν ξερω τι θα γινει και τι δεν θα γινει οσο ζω, ξερω οτι πρεπει να γινω μερος εκεινης της διεργασιας που θα φερει την προοδο(θα το δεις και στα αθρα που σου λινκαρα) και οχι μερος της σαπιλας. Αμα οι επαναστασεις περιμεναν εγγυηση καλης λειτουργιας δεν θα ειχε γινει καμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Εβλεπα ενα ντοκυμαντερ για καποιους ανθρωπους που ζουν σε καποια απομονωμενα νησια της Πολυνησιας.Ειναι μικρος πληθυσμος,ομως δουλευουν ολοι και μοιραζονται τα παντα.Ειναι ως επι το πλειστον ψαραδεςΉ ψαρια μοιραζεται ισοτημα σε ολους αναλογα με τις αναγκες τους.Ζουν σε καλυβες αρμονικα και αγαπημενα,με ελαχιστα υλικα αγαθα.Να λοιπον ο πραγματικος κομμουνισμος .Μηπως λοιπον εμεις στον πολιτισμενο-ταχα - κοσμο εχουμε διαφθαρθει τοσο πολυ που δεν μας ενδιαφερει αυτος ο τροπος ζωης,και η μονη μας εγνοια είναι να καλοπερναμε με την πλαστη ευμαρεια μας,και στελνουμε στον αγυριστο επαναστασεις αξιες και συνανθρωπους;....."

    Αυτο που λες θυμιζει τις πρωτογονες κομμουνιστικες κοινωνιες και ουτε θελω αλλα ουτε και γινεται να γυρισουμε εκιε, δεν γινεται να ταιστουν να μορφωθουν, να γιατρεφτουν τοσα δις κοσμου με αυτον τον τροπο, με την επιστροφη στην φυση . Οπως επισης δεν γινεται να πεταξουμε τοσα χρονια τεχνολογικης εξελιξης, δεν γινεται και δεν πρεπει κιολας. Δεν θα τους χαρισω αυτο που μου στερησανε και θα ζησω σε ημιαγρια κατασταση, θα το διεκδικησω και για μενα και για τους επομενους. Σπυρι στον κωλο τους θα με εχουνε δεν θα τους αδειασω τη γωνια, η τουλαχιστον θα προσπαθησω να μην τους την αδειασω.

    Αλλα οπως και να εχει σου ξαναειπα δεν μπορουμε ολοι να ζησουμε ετσι ουτωσ η αλλως. Στο κατω κατω πως θα παιζω μετα kings bounty? Η εσυ πως θα μιλας με τον φιλο σου το σελιν; (παντως για κανα 6μηνο δεν θα με χαλαγε να ζησω ετσι...καλομελετα και ερχεται να μου πεις...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτα και σορρυ για τα πολλα σχολια, αλλα καμια φορα τα κανω ενα μεγαλο και στο τελος παω να τα ανεβασω και χανουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ sunshine

    Είναι λάθος ότι δεν βγήκε τίποτα απ' το "κίνημα της πλατείας".
    Ίσα-ίσα, που βοήθησε σε δυο σημαντικές κατευθύνσεις.

    1) Παραιτήθηκε η κυβέρνηση τού Γιωργάκη Παπανδρέου (που δεν μπορούσε πια να περάσει άλλα μέτρα),
    πήρε τη θέση της η κυβέρνηση Παπαδήμου για να προχωρήσει τα επόμενα μέτρα,
    και για να μην πολυλογούμε,
    μας κατσικώθηκε η συγκυβέρνηση Σαμαρά, από Δεξιά, Κέντροαριστερδέξια και Αριστερά...,
    να μας χώσει κι άλλα μέτρα...

    2) Διαφημίστηκε με το "κίνημα της πλατείας" η Χρυσή Αυγή.

    3) Το "κίνημα της πλατείας" έστειλε αυτόν το κόσμο να χωθεί πιο βαθειά στον καναπέ του...

    Αυτά κατάφερε η "πλατεία". Δυστυχώς...

    Το "έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα",
    μαζί με το "οι 300 στο Γουδή"
    και το "να καεί το μπουρδέλο η βουλή",
    προμύνηαν αυτό που έλεγε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.
    Και δυστυχώς, δεν διαψεύστηκαν.

    Σκέψου λοιπόν τώρα:
    Γιατί τα κανάλια της τηλεόρασης που έτσι κι αλλιώς είναι στα χέρια τής αστικής τάξης, διαφήμιζαν την "πλατεία" ολημερίς κι ολονυχτίς;

    Αν απαντήσεις σ' αυτό, θα σκεφτείς κι άλλα πολλά "περίεργα" που συνέβησαν εκεί.
    Και δε ζητώ ν' απαντήσεις σ' εμένα, αλλά σ' εσένα.

    Χαιρετώ

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. sunshine
    Το παράδειγμα της Πολυνησίας "δείχνει" μια ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ κοινωνία με "κομμουνιστικές"σχέσεις και ανάλογες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής δεν ειναι πρότυπο κομμουνιστικής κοινωνίας-παμε στο σήμερα.
    "Δεν είναι η συνείδηση των ανθρώπων που καθορίζει το είναι τους,αλλά,αντίστροφα το κοινωνικό τους είναι καθορίζει τη συνειδησή τους"Κ.ΜΑΡΞ,κριτική της πολιτικής οικονομίας
    Αυτό σημαίνει πως η τάξη που κατέχει τα μέσα παραγωγής και την εξουσία,καθορίζει το σύνολο των κοινωνικών σχέσεων ,των νόμων και ανάλογα διαμορφώνει ήθη, αξίες , συμπεριφορές. Ακόμα και όταν ξεψυχάει επιβάλει τη θελησή της .Η ανατροπή της δεν γίνεται εξελικτικά, ευθύγραμμα αλλά με βίαιο,επαναστατικό τρόπο,όλες οι πολιτικές επαναστάσεις έτσι κινήθηκαν .Το πέρασμα στην άλλη κοινωνία προϋποθέτει ανεβασμένο επίπεδο ταξικής (προλεταριακής συνείδησης).Οι εξεγέρσεις τύπου "αγανακτισμένων"επιδιώκονται απ'την εξουσία(Μαης '68,Ιρλανδία,Αργεντινή,Ρουάντα,Κογκό,Αίγυπτος...)
    celin
    Με τόσο "συνωστισμό" - δεν πνίγεσαι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μήπως βγαίνουμε σαν Μαρξίες Αντουανέττες,λέγοντας "Ε,αφού σας τελείωσε ο καπιταλισμός,φάτε σοσιαλισμό",χρησιμοποιώντας τις σελίδες του Μάρξ ως φίλτρα καφέ,που μας κρατάει σε επαναστατική εγρήγορση,πίνοντάς τον στην πλατεία(της)σκέψη μας,μεμψιμοιρώντας-κουτσομπολεύοντας τους χαμένους περαστικούς,που δεν ξέρουν πως να παν στην πόλη;Ίσως η "Καθημερινή" ανάγνωση του Μάρξ να συμβάλλει αποφασιστικά στην,εν εξελίξει,επανάσταση του Κεφαλαίου και στην ,συντόμως, εδραίωση της αταξικής κοινωνίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συ δηλαδη τι πιστευεις οτι πρεπει να γινει, ή έστω που και γιατι διαφωνεις με τα οσα ειπωθηκαν, γιατι οταν απαξιωνεις κατι καλο ειναι να "αξιωνεις" κατι αλλο στη θεση του για να ξερουμε και με ποιον μιλαμε.

      Γιατι και εγω αλλιως μπορω να πω, "ειναι εντελως μαλακισμενη η Μαρια", ομως αμα δεν εξηγησω γιατι ειναι σαν να μην εχω πει τιποτα.

      Οσο για το φιλτρο του μαρξισμου, να ο μαρξισμος ειναι το φιλτρο για να αξιολογεις πολλα πραγματα και ειναι το φιλτρο για να φτιαξεις τον επαναστατικο καφε που θα σου ανοιξει το ματι, και τα δυο ματια.

      Διαγραφή
    2. @ poexania

      "...ο μαρξισμος ειναι το φιλτρο για να αξιολογεις πολλα πραγματα και ειναι το φιλτρο για να φτιαξεις τον επαναστατικο καφε που θα σου ανοιξει το ματι, και τα δυο ματια."

      Μου επιτρέπεις φαντάζομαι να συμπληρώσω ότι:

      "...κι ο Λενινισμός είναι το φως για να κρατήσεις τα μάτια ανοιχτά για να πετύχεις την έφοδο στους ουρανούς και να οικοδομήσεις την νέα κοινωνία. Χωρίς παρεκκλίσεις πια!".

      Μαρξισμός-Λενινισμός! Το μέλλον της ανθρωπότητας!

      Αλλιώς..., η ανθρωπότητα θα γυρνά διαρκώς στο παρελθόν.
      Κι επειδή αυτό δεν γίνεται, δεν χωράει στην υπάρχουσα οικονομική και παραγωγική πραγματικότητα,η ιστορία θα προχωρήσει, έστω και με προσωρινά πισωγυρίσματα.

      Άρα λοιπόν, ναι! Έχεις απόλυτο δίκιο. Το μέλλον είναι ο Μαρξισμός-Λενινισμός!
      Κι αυτός στην Ελλάδα εκφράζεται με την ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
      Τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο και απ' αυτήν την τρομερή καπιταλιστική κρίση


      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Διαγραφή
    3. Ετσι ακριβως! Απλα επειδη ο φιλος μιλαει για τον Μαρξισμο για αυτο περιοριστικα εκει

      Διαγραφή
    4. Και κατι αλλο Βαγγο, αντιθετα με σενα που ο λογος σου ειναι ασαφης ως προς το που το τι και το γιατι, εμεις τον μαρξισμο δεν τον κραταμε για τον εαυτο μας οπως υποννοεις, αλλα οτι ξερουμε προσπαθουμε να το μεταδωσουμε, οπως κανουμε και εδω μεσα στα σχολια, και στα blog μας και στην πραγματικη μας ζωη.

      Ο Ριτσος ελεγε "αμα δεν μπορεσω να σε κανω να το δεις και εσυ ειναι σαν να μην το χω"

      Εσυ τι εχεις να μας δωσεις απορω;

      Διαγραφή
  34. poexania kai gazarin συμφωνω μαζι σας.Εγω δεν ειπα να γυρισουμε σε πρωτογονες κοινωνιες-εννοειται αυτο-.Ενα παραδειγμα εφερα κομμουνιστικης κοινωνιας που μαλλον δημιουργηθηκε ασυνειδητα απο καποιους ανθρωπους που εκ των πραγματων λογω της απομονωσης και της φτωχιας,ηταν τροπος επιβιωσης.Κι επειδη η αναγκη για επιβιωση δυναμωνει και τους κοινωνικους δεσμους,δημιουργηθηκαν και σχεσεις αλληλεγγυης,αγαπης,και συμπονοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι
      Παντως σιγουρα οι σχεσεις σε μια τετοια κοινωνια ειναι πιο ξεκαθαρες

      Διαγραφή
  35. Απορία,ψάλτου,βήξ.Και,μέσω του βήχα,μικρόβια.Μικρόβια που θα βοηθήσουν στη ζύμωση-παραγωγή γιαουρτιών,ώστε να βγεί ο κόσμος απο την ανεργία.Ίσως,αυτό έχω να προσφέρω(αυτή η πρόταση αποτελεί στίχο της σοννάτας υπο το celinόφως).Δεν υπήρχε πρόθεση επιθετικής απαξίωσης κανενός(αν και είμαι ιδρυτικό μέλος του,αρβανίτικου,οίκου αξιολόγησης 'Μούτης').Η ερώτηση είναι αν το ευρώ αποτελεί,κάποιου είδους,μέσο παραγωγής και πώς μπορεί ο λαός να το καταλάβει και να το χρησιμοποιήσει προς όφελος του,αν γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τωρα αν και μαλλον εισαι απο την Πολη ερχομαι εσυ, θα σου πω οτι σημασια δεν εχει το νομισμα αλλα η οικονομια σου, η οποια οσο ειναι εξαρτημενη απο τα καπιταλιστικα κεντρα και κατευθυνομενη απο αυτα, δεν σε σωζει ουτε το ευρω, ουτε η δραχμη, ουτε το γεν, ουτε τα λεφτα μονοπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. εχω και εγω ενα τραγουδι να αφιερωσω στον celin και σε ολους τους φιλους ειναι απο την ταινια το αγριο αλογο ευχαριστω οποιον το ακουσει http://www.youtube.com/watch?v=rY2cS9kXsgU !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παιδια δειτε αυτο
    Η ΑΛΕΚΑ ΓΑΜΕΙ!!!
    και αν ποτε την αλλαζα παλι Αλεκα θα παιρνα

    http://902.gr/%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7/%CE%B1%CE%BB-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CF%8C-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D-video#/0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καὶ νὰ ἀδελφέ μου ποὺ μάθαμε νὰ κουβεντιάζουμε ἥσυχα κι ἁπλά.
    Καταλαβαινόμαστε τώρα, δὲν χρειάζονται περισσότερα.
    Κι αὔριο λέω θὰ γίνουμε ἀκόμα πιὸ ἁπλοί.
    Θὰ βροῦμε αὐτὰ τὰ λόγια ποὺ παίρνουνε τὸ ἴδιο βάρος
    σ᾿ ὅλες τὶς καρδιές, σ᾿ ὅλα τὰ χείλη...
    απ΄το "καπνισμένο τσουκάλι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. george για σένα και γιατί η ζωή πρέπει να'χει "χρώμα"
    παρ'το αλλιώς,λοιπόν
    Πηγαίνει
    στην Κρήτη ένας τύπος με πολλά λεφτά και μαγεύεται από τις ομορφιές της. Κάποια στιγμή συναντάει ένα ντόπιο ο οποίος κρατά ένα κρητικό μαχαίρι.
    - Φίλε, του λέει, πόσα θέλεις για να μου δώσεις το μαχαίρι σου;
    - Δεν το δίνω, απαντά ο Κρητικός.
    - Θα σου δώσω όσα θες, λέει πάλι ο πλούσιος.
    - Όι (όχι), ξαναλέει ο Κρητικός.
    - Να, θα σου δώσω το χρυσό μου ρόλεξ, λέει με λαχτάρα ο πλούσιος.
    - Σου ‘πα, δεν σου τη δίνω τη μαχαίρα!
    - Μα γιατί; ρωτά ο πλούσιος.
    - Γροίκα (άκου) θα να δεις, του λέει ο Κρητικός. Αν μου δώκεις το ρόλεξ τσε σου δώκω τη μαχαίρα, τσε πάω στο χωριό, τσε κάτσω στον καφενέ, τσε πφιω δυο ρατσκιές, τσε με πιάθκει ο πεντοζάλ'ς, τσε ρθεί κάποιος τσε μου πει: «τση μάνας σου το χάβαρο», εγώ ίντα θα πω; Εννιά παρά τέταρτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Διαβαζω τα σχολια του Poe προς τη Σανσαιν, στο χωριο μου το λενε to the point, απλα, διαυγη κι αδιαμφισβητητα, μακαρι να διαβαζουν τα σχολια αυτης της αναρτησης κι αλλοι πολλοι.

    Για τις πλατειες που λες Σανσαιν, κι εκει δινει καποιες απαντησεις ο Ποε κι ο Συναφραγκος. Εγω ειχα γραψει τη γνωμη μου κι ηταν αυτη εδω
    http://celinathens.blogspot.gr/2011/05/blog-post_26.html

    Η γνωμη μου ηταν σχετικα ευνοικοτερη απο τη γνωμη που εκφραζεται εδω, κι ο λογος ηταν πως πιστεψα οτι καλυτερα μια λειψη αντιδραση απο μια καθολου αντιδραση.
    Σημερα αν με ρωτησεις, θα πω πανω κατω το ιδιο: Αυτο που εγινε στις πλατειες ηταν κατι που επρεπε να γινει, αλλα ο κυριος λογος του επιβεβλημενου ηταν για να καταλαβει αυτος που βγηκε στις πλατειες οτι θελει πολλα παραπανω για να βελτιωθει η ζωη του.
    Θυμαμαι το συνθημα προς τους ματατζηδες να πεταξουν τις ασπιδες τους και να ενωθουν με τον λαο και προσπαθω σκληρα να μη χλευασω την αφελεια αυτων που το φωναζαν.
    Θυμαμαι οτι το προβλημα ηταν αποκλειστικα ο ΓΑΠ κι ο Παπακωνσταντινου, θυμαμαι την απεχθεια προς τις κοκκινες σημαιες.

    Επρεπε να βγει ο κοσμος στις πλατειες λοιπον, για να καταλαβει οτι με πλατειες δε γινεται τιποτα. Τωρα ο κοσμος ειναι λιγοτερο αφελης,
    και το ιδιο χαμενος.
    Τουλαχιστον ξερει οτι το προβλημα ειναι κατι βαθυτερο. Και δεν εντοπιζεται σε προσωπα.
    Σιγα σιγα φτανει στον πυρηνα του προβληματος,
    σε 500 με 600 χρονια, μπορει και να ψυλλιαστει οτι το προβλημα δημιουργειται απο τη συσσωρευση του πλουτου στους ολιγους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. celin
    Με τόσο "συνωστισμό" - δεν πνίγεσαι.


    Να σαι καλα ρε φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Βαγγο, το Μαρξιες Αντουανετες δε μπορει να ισχυει για τον απλουστατο λογο οτι αυτοι που μιλανε για Μαρξ ειναι το ιδιο και περισσοτερο μαλλον φτωχοι απο αυτους στους οποιους απευθυνονται.

    Απο κει και περα, καταλαβαινω τη κριτικη σου, ομως προσεξε: Ας υποθεσουμε οτι τα στελεχη του ΚΚΕ δε κανουν καλα τη δουλεια τους, ας υποθεσουμε οτι μεμψιμοιρουν και κουτσομπολευουν οπως λες. Και παλι, ο λαο δεν απαλλασσεται ουτε ενα τοις χιλιοις απο τις ευθυνες του.
    Ειναι δυνατον οχι απλα να δειχνεις ανοχη αλλα και να ψηφιζεις, με 48%, αυτους που εχεις ψιλοκαταλαβει οτι ερχονται να σε σκοτωσουν;
    Και να απαξιωνεις και να χλευαζεις τους μονους που σε προειδοποιουσαν για τη καταστροφη;

    Δε τραβαω κανα ζορι να υπερασπιστω τα στελεχη του ΚΚΕ. Στην ιδια την Αλεκα και τη Λιανα ασκησα σκληρη κριτικη πριν λιγες αναρτησεις. Δε με ενδιαφερει να πω οτι τα κανουν ολα σωστα, δε τα κανουν ολα σωστα.
    Αλλα αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι κι ολα σωστα να τα εκαναν, το αποτελεσμα δε θα αλλαζε παρα ελαχιστα.
    Για αυτο και πιστευω οτι αν υπαρχει καποιος υπευθυνος για τα δεινα που τραβαει ο λαος, αυτος δεν ειναι παρα ο λαος ο ιδιος: Εστω σαν λυση αναγκης, εστω σαν κατι διαφορετικο και νεο και μακρυα απο τη κυριαρχη καθεστωτικη προπαγανδα,
    το ΚΚΕ επρεπε να εινα το λιγοτερο στο 25 με 30%.
    Μονο και μονο επειδη πρεσβευει κατι διαφορετικο απο τη καθεστωτικη κυριαρχια.
    Εστω σαν λυση απελπισιας, εστω αν δε εχεις διαβασει ουτε λεξη Μαρξ η Λενιν, εστω κι αν μπερδευεις τον Σταλιν με τον Τροτσκυ,
    επρεπε να πας
    -δε μιλαω σε σενα, στον μεσο πολιτη απευθυνομαι-
    να ψηφισεις κατι διαφορετικο.

    Κι αυτοι πηγαν κι εβγαλαν με 48% το πασοκονουδουδημαρ.

    Σιγα λοιπον μη κατηγορησω τα στελεχη του ΚΚΕ επειδη ο λαος δεν τα ακουει.
    Για εναν τετοιο λαο, το οτι δεν ακουστηκαν,
    μαλλον αποτελει παρασημο για αυτους.

    Αυτα βεβαια ισχυουν τωρα.
    Αυριο ελπιζω για κατι διαφορετικο, αν και το διαφορετικο μαλλον εχει ηδη βρεθει, λεγεται ΧΑ και παει ολοταχως για 15%αρα..
    Καμια Μαρξια Αντουανετα επομενως.
    Τα προβατα φταινε, που εβαλαν το κεφαλι τους στο στομα του λυκου για να μετρησουν τα δοντια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. george
    να σαι καλα φιλαρακι μου, το ακουσα το τραγουδι σου, σε ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "επιτέλους εκδηλώθηκε ο celin ...ρουντολφ ες ρε τρελλάρα????"

    Εχει κι η Ακροδεξια τους εισοδιστες της!!!
    (Τοσο σιγουρος ειμαι για τη Σανσαιν, αν εκεινη εχει φασιστικες τασεις, εγω ειμαι Ρουντολφ Ες και Τζοζεφ Μενγκελε μαζι, μη σου πω και Χαρυ Τρουμαν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Celin,η έκφρασή μου δεν απευθύνοταν στα στελέχη του ΚΚΕ,ούτε αποτελεί κάποιο τύπο νουθεσίας ή άμεσης κατηγορίας προς οποιονδήποτε.Θα έλεγα,μάλλον,πως,τα στελέχη του ΚΚΕ τηρούν,αντιδιαμετρικά,αντίθετη στάση απο αυτήν που εννοούσα με το σχόλιο,χωρίς να τραβάω και 'γώ κανα ζόρι να υπερασπιστώ ή να κατηγορήσω το ΚΚΕ σαν κόμμα.Αποτελούσε την γραπτή διατύπωση της αντίληψης μου για τον τρόπο και τα χαρακτηριστικά του δημόσιου διαλόγου όπως αυτός διαμορφώνεται τελευταία.Μια προσωπική διαπίστωση διατυπωμένη εν είδει ερώτησης ή και απορίας,ανοιχτή σε κριτική και περαιτέρω "γονιμοποίηση" της ή και απόρριψη.Ένα σποράκι,ας πούμε,στο "έδαφος" του διαλόγου,το οποίο "φοβάται" για την σύσταση και τα χαρακτηριστικά αυτού του "εδάφους",περισσότερο,πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τα "φυτά"-γνώμες(ή κάποιος προσπαθεί να "φυτέψει"-αναπτύξει το δίκιο του και την αγωνία του,χωρίς καμμία αξίωση να γνωρίζει Μάρξ,Λαφάργκ ή τον Πάππα.),συμπεριλαμβανομένης και της,όποιας,δικήςμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή