Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

"ΠΑΣ ΜΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΦΑΣΙΣΤΑΣ;"

Aυριο  κατεβαίνουν οι αγρότες στην Αθήνα. Για να διαμαρτυρηθουν για την εξαθλίωση τους. "Επανάσταση θα γίνει αν και οι συριζαίοι αποδειχθούν μία από τα ίδια", μου έλεγε ένας εβδομηντάρης ελεύθερος επαγγελματίας σημερα. "Ενας αστυνομικός μου είπε ότι θα καεί η αθήνα την Τετάρτη", έλεγε θριαμβευτικά ο ίδιος άνθρωπος,
 πρώην νεοδημοκράτης, νυν ψηφοφόρος του Σύριζα, 
αλλα με μια -όχι και τόσο- κρυφή χαρά στο βλέμμα του όταν "προειδοποιούσε" οτι τον Δήμο στην Αθήνα, "θα τον πάρει ο Κασσιδιάρης".
Ας αναλύσουμε τα δεδομένα και ας επιχείρησουμε να εξάγουμε καποια συμπεράσματα.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ

'Αν οι αγρότες πάρουν αυτό που θέλουν, δηλαδή κανα ξεροκόμματο τύπου Χατζηγάκη, θα λακίσουν γρηγορότερα κι απο τον Γιό του Ανέμου, ακομα κι αν ξέρουν ότι από τα 4 εκατομμύρια των Αθηναιών, απομείνουν καμια πεντακοσαριά χιλιάδες. Σφαίρα μιλάμε. Η μεγάλη πλειοψηφία τουλάχιστον. Θα μείνει ο γέρος παραπάνω με το πλαστικό αποκριάτικο ρόπαλο στο χέρι, αναφέρομαι στον 70άρη που περιμένει την επανάσταση..

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Στην περίπτωση που η χούντα του Νουδουπασοκ (με ΔΗΜΑΡ μέσα, Λοβέρδους κλπ) όντως δώσει αυτό το ξεροκόμματο στους αγρότες, ο αστικός πληθυσμός θα σκυλιάσει εξαπολυοντας κατάρες και λοιπές εκδηλώσεις αγάπης. Γιατί ο αστικός πληθυσμός, πολύ ευχαρίστως θα έπαιρνε το γάλα πχ στα 60 λεπτά του Ευρώ, αν του έλεγαν οτι για αυτό το γάλα μαστιγώνονται δίχως μισθό, δουλεύοντας 16ωρα τη μέρα αγρότες μαζί με τα παιδιά τους, σε συνθήκες Αμερικάνικου προΕμφυλιακού Νότου. Να λεγόταν πχ το συγκεκριμένο γάλα, "γάλα Βλάχας (Δούλας)", να πουλιόταν πάμφθηνα, με σήμα το μαστίγιο. Κάτι τέτοιο θέλει ο αστικός πληθυσμός, στο γάλα, στα λαχανικά, στα φρούτα, κλπ. Η μεγάλη πλειοψηφία τουλάχιστον.

Τα παραπάνω είναι δεδομένα, και κάθε αμφισβήτηση είναι άνευ αντικειμένου.
Και φυσικά ισχύουν για κάθε άλλη κινητοποίηση, γιατρών, σχολικών φυλάκων, κλπ.
Άραγε θα πρέπει όμως να επαναπαυθούμε σε αυτά, διεκτρανώνοντας την μελαγχολική μας κυνική, αντιληπτική υπεροχή απέναντι στους ονειροπόλους και τους αφελείς; Τί προκαλεί ένας τέτοιος κυνισμός σήμερα πλην του να δικαιολογεί τον θάνατό μας; "Τέτοιοι είμαστε, καλά να πάθουμε", είναι το άρρητο συμπέρασμα που εξάγεται από αυτές τις παραδοχές. Δε λέω ότι είναι καλύτερα να θεωρείς, λες κι είσαι τίγκα στα αντικαταθλιπτικά, ότι η επανάσταση είναι θέμα εβδομάδων και να αρνείσαι ότι οι ρίζες του καπιταλιστικού καθεστώτος είναι βαθειά χωμένες μέσα μας. (Πόσο μάλλον να μην το καταλαβαίνεις καν)
Λέω όμως οτι ο κυνισμός δε φτάνει,, θα έλεγα οτι είναι και εξαιρετικά εγκληματικός, ως μια παρεμφερή ομολογία του "Μαζί τα φάγαμε".
"Ε, αφού είμαστε σκατοψυχοι, ας συνεχίσουν να αφοδεύουν στην καρδιά μας."

Σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης, ολα αυτά είναι θαμμένα, σαν περιττώματα γάτας.
Το 1/100 κονομάει αβέρτα, ένα άλλο 40 με 50/100, στέκει μια χαρά, ένα αλλο 20 με 30/100 τη ψιλοβγάζει, και μένει ενα 20/100 να ψιλοϋποφέρει, και οι μισοί από αυτούς να υποφέρουν δίχως το -ψιλο- μπροστά. Αυτο θεωρείται ευημερία στον Καπιταλισμό, αυτό είναι που νοσταλγούμε κιολας. Οποιος θρηνεί για το χαμένο του 2008, είναι σα να λέει, αχ, που έιναι οι εποχές που μπορούσα κάθε τριετία να αλλάζω τηλεόραση κι αμάξι, κι αυτοί που πεινούσαν τότε, ας ψοφούσαν καλύτερα για να απαλλαγούμε κι από τις ενοχές.
TRICKLE DOWN EFFECT, οι καπιταλιστές να καρπώνονται την υπεραξία της εργασίας μας, 
και τα ψίχουλα που πέφτουν κάτω απο το τραπέζι, τα μαζεύουμε εμείς.
Κι εμείς αγαπημένοι και ικανοποιημένοι
(όχι το 20/100, αυτο, ψόφο).

Οταν η ανάπτυξη γίνεται ύφεση κι έχουμε κάποιου είδους κυκλική κρίση, δεν είμαστε και τόσο ικανοποιημένοι κι αρχίζει ο κοινωνικός αυτοματισμός
(Ρε μπας και το Δημόσιο είναι υπερβολικά μεγάλο, ρε μπας και το έχουν παραξηλώσει κάποιοι στη φοροδιαφυγή, και γιατί αυτή την κουφάλα δε την άγγιξε η κρίση, εγώ ξέμεινα με τη 40αρα την LED κι αυτός αγοράζει τη 3D;)
Οταν δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με μια κυκλική κρίση τύπου φούσκα στα ακίνητα, ή στις τεχνολογίες και το σκηνικό αρχίζει να θυμίζει 1929, ε, εκεί αρχίζει το σόου. Ο καννιβαλισμός.
Το, αφού πεθαίνω εγώ, να πεθάνεις κι εσύ, κατα προτίμηση, πρωτος.
Εκεί ο Αλλος γίνεται εχθρός, γιατί απολαμβάνει κάτι που δε μπορώ να απολαύσω εγώ,
γιατί μου τρώει την απόλαυση, τα λεφτά, που δε φτάνουν για όλους
-Για το κάθε όμως γαμωΜέγαρο του Μέγκα Τσάνελ υπάρχουν 230.000.0000
για να χέζεται ο κάθε Μπομπολοπροπαγανδιστής στο τάληρο, ας πάνε στον Θεό τα διόδια
ας ψοφήσουν από καρκίνο οι άνθρωποι στις Σκουριές,
για να ταϊζονται οι παρατρεχάμενοι, ας χαρίζονται τα χρέη των κομμάτων,
για να κονομάει ο Μελισσανίδης, ας πάρει καμια 50αρια αναβολες η δίκη του,
για να τα τρώει ο Ρόντος, ο κολλητός του Παπανδρέου, σε ΜΚΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΟ  ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΜΕΣΩ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΛΠ-.

Για ολα αυτά θυμώνουμε μεν, αλλα προσποιόύμαστε οτι δε καταλαβαίνουμε ότι με τη στάση μας, τα βοηθάμε να αναπαράγονται στο διηνεκές. Γιατι όλα αυτά, οι κρίσεις και η αναποφευκτη μετα ανθρωποφαγία, δε συμβαίνουν σε ένα ουδέτερο πολιτικά περιβάλλον ως "Μαύροι Κύκνοι". 
Όλα αυτά είναι σύμφυτα κι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον Καπιταλισμό. Παντου και πάντα σε κάθε καπιταλιστική χώρα, όταν έρχεται η αναπόφευκτη στιγμή του Recession, οι πολλοι χάνουν τις περιουσίες τους, κοινωνικοποιούνται οι ζημιές των ολίγων και ιδιωτικοποιούνται τα κέρδη τους. Και οταν έρχεται και το Depression, η βαθεία ύφεση, η συστημική κρίση, ε, αυτοί εξακολουθουν να βγάζουν κέρδη, περισσότερα ή λιγότερα, ανάλογα με τη θέση της χώρας τους στην ιμπεριαλιστικη σκακιέρα,
ενώ οι υπόλοιποι βγάζουν τα μάτια μόνοι τους. Ό,τι τους έχει περισσέψει τέλοσπάντων απο το σώμα, ό,τι τους αφήνουν οι Εφορίες και οι Τράπεζες, υπολείμματα σάρκας και ψυχής σε πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και φυλακίσεις. Δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, συμβαίνει παντού (Αλήθεια, πως μπορούσαμε και ήμασταν τόσο μαλάκες όταν βλέπαμε Αμερικάνους πολίτες να ξεσπιτώνονται και περιμέναμε ότι εδώ δε θα γίνουν αυτά;)

Ο Καπιταλισμός είναι αυτός που μας έμαθε να βλέπουμε τον άλλον σαν εχθρό. Να περιμένουμε την εξαθλίωση του για να αποφευχθεί έτσι η δικιά μας. Αλλα, για να ενώσω την αρχή του κειμένου με το τέλος του, δε καταλαβαίνουμε ότι η χαμηλή τιμή του γάλακτος στον καπιταλισμο είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξαθλίωση του αγρότη, την εξαφάνιστη του, την αντικάτάσταση του από μεγάλες γαλακτοκομικές μονάδες, την αδίστακτη εκμεταλλευση των εναπομείναντων, τη δημιουργία ολιγοπωλίων, μετα μονοπολίων
(Γιατι αυτο είναι το free market, μάγκες, να μένουν λίγοι, ισχυροί, και μετα να δημιουργούν καρτέλ, συνεννοούμενοι για τις τιμές και φυσικά, να καταντάν απλησίαστα ακόμα και βασικά αγαθά)
και αφού οι υπόλοιποι γουστάρουν να πίνουν το αίμα των θιγμένων, συνειδητοποιούν ότι έρχεται η σειρά να πιει κάποιος άλλος το δικό τους.
Παντού εταιρείες, ολιγοπωλια, μονοπώλια,καταστροφές, εταιρείες παντού, στο δικηγορικό επάγγελμα, στο ιατρικό επάγγελμα, στους κτηνοτρόφους, στους αλιεις, στους μηχανικους,
τι σημαίνει αυτό;  Σημαίνει ότι ο Καπιταλισμός μας ξερνάει όλους εναν προς έναν. Οι τυχεροί θα γίνουν κατι σαν μισθωτές πόρνες, στη δικηγορία πχ εργάζονται ήδη νέοι άνθρωποι 10ωρα και 12ωρα για 600 ,700 Ευρω. Αυτοί είναι οι τυχεροί γιατί οι περισσοτεροι δε βρίσκουν ούτε αυτό, θα αναγκαστούν να αλλαξουν δουλειά η να αυτοκτονήσουν. Και φυσικά αν μιλήσεις σε κανένα για το δράμα πχ των δικηγόρων, θα σου πει "ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΟΝΤΡΑ"
(Ελα ομως αγαπητέ μαλάκα, που δε στα έπαιρναν αυτοι που υποφέρουν τώρα).

Αυτο όμως που υποστηρίζω εδω είναι οτι στον Καπιταλισμό, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να συμβεί κάτι διαφορετικό, ας πουμε, ποιος θα σκεφτει να δώσει σε συνθήκες άγριου ανταγωνισμού κάτι παραπάνω στον ελευθερο επαγγελματία; Αφου δεν έχει, τί να δώσει; 
Ποιον να κατηγορήσουμε που θα αγοράζει το φθηνότερο Γάλα της αρχής της αναρτησης με σημα το μαστίγιο;
Αφου δεν έχει να αγοράσει το ακριβότερο.
Ποιον άνεργο να κατηγορήσουμε που βλέπει με φθόνο τις κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλληλων; Πόσο περίσσευμα μεγαλοψυχίας πρέπει να έχει κάποιος για να πει, δε πειράζει ρε παιδια, εγω πεθαίνω μεν, αλλα ειμαι μαζί σας, Παναγια μου, μη χάσουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι.
Ποιον δημόσιο υπάλληλο να κατηγορήσουμε που κοιτάζει με μισό ματι τους φοροδιαφεύγοντες ελεύθερους επαγγελματίες από τη στιγμή που τον ίδιον τον γδέρνουν ανελέητα;
Και ποιον φοροφυγά να ψέξουμε από τη στιγμή που το αδίστακτο κράτος, αυτα τα γαμημένα δολοφονικά γαλαζοπράσινα γουρούνια, ως κατι μεταξύ Λερναίας 'Υδρας και Σαυλόκ, δε ζητούν απλώς μια λίβρα αλλα την ολοκληρωτική σφαγή μας;

Ο Καπιταλισμός λοιπόν είναι αυτος που -σε εποχές Κρισης- μας κάνει σκατόψυχους, αλλα το να μετατραπεί η σκατοψυχία μας σε αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα και αυτοθυσία, δεν είναι κάτι που μπορούμε να απαιτούμε από τον εαυτό μας και τους άλλους. Δε γίνεται, πως να το κάνουμε;Τι λέγαμε για τη μεγαλη πλειοψηφία παραπάνω; Ε, ετσι ηταν, είναι και θα είναι.
Ειναι κωμικό να ζητούμε από τον άλλον να επιδείξει αλληλεγγύη οταν δεν επιδεικνύουμε εμείς, ειναι τραγικό να περιμένουμε την υπέρβαση και το θαύμα, και να κατηγορούμε τον Αλλον ότι δεν ειναι κάτι μεταξύ Θεανθρώπου, Γκάντι και Μητέρας μας.
 Ε.ναι. δεν είναι τίποτα από αυτά.
Και δεν είναι και κάνα σπουδαίο πνευματικό επίτευγμα να διαπιστώνεις κάτι τέτοιο
(Αναφέρομαι στα δύο δεδομένα της αρχης της ανάρτησης)

Και τί μπορεί να γίνει δηλαδή; Να παραδοθούμε; Να πούμε ότι από τη στιγμή που δε μπορεί να γίνει μέσα μας η υπέρβαση, ας υποκύψουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό; Ας δεχτούμε το THERE IS NO ALTERNATIVE;
Οχι. Να σκεφτούμε την αντικασταση της ανταγωνιστικης κοινωνίας του Καπιταλισμου με τη συνεργατικη κοινωνία του Σοσιαλίσμού-Κομμουνισμού. Η τουλάχιστον, με το όραμα και τη προσπάθεια για αυτή.
Οποιος ισχυρίζεται ότι εντός καπιταλιστκού συστήματος, θα βελτιωθούν τα πράγματα για τον λαό ειναι είτε αφελής ειτε απατεώνας. 'Ετσι απλά. Μακάρι να μην ήταν έτσι.
Όπως το έγραψα πριν λίγα χρόνια,
http://celinathens.blogspot.gr/2011/04/blog-post_15.html
σύντομα θα κληθόυμε να επιλέξουμε μεταξυ Φασισμού η Κομμουνισμού.
Το 'Αρθρο 48 του Συντάγματος που προβλέπει προσωρινα δεκαπενθ'ημερη δικτατορια (προσωρινή κατάλυση συνταγματικών ελευθεριών κλπ) δε τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή. Μα όποιος θεωρεί αυτή τη πρόβλεψη λάθος, ας σκεφτεί αν, έστω αυτό το αστικό Σύνταγμα, παρείχε αυτά τα χρόνια τη παραμικρή προστασία στους πολίτες. Και θα συνειδητοποιήσει ότι, επισήμως δεν εφαρμοστηκε, αλλα ανεπισήμως, παραεφαρμόστηκε και η δημοκρατία καταλύθηκε. Δίχως να χρειαστεί να φάνε κανένα δικό τους, για αυτό. Κανένα αστικό Σύνταγμα δε προσέφερε ποτέ τη παραμικρή προστασίσ στους πολίτες του σε περίοδο οικονομικής κρίσης, γιατι αυτή ακριβώς ειναι η αποστολή του: Να μεταφέρει τη χασούρα των καπιταλιστων στον λαο, εξοντώνοντας τον όταν χρειαστεί.

Στον παραπάνω σύνδεσμο, μπαινει, σχεδόν εκβιαστικά το δίλημμα Φασισμός ή Κομμουνισμός.
'Άραγε αυτο σημαίνει ότι, πας μη κομμουνιστής, φασίστας;
Οχι. Σημαίνει ότι όποιος δεν επιλέγει τον κομμουνισμό, επιλέγει, είτε τον οικονομικό φασισμό της Ευρωζώνης και τον θάνατο της πατρίδας μετατρεποντας την με τη ψήφο του σε προτεκτοράτο, είτε τον αυθεντικό φασισμό που αναποφευκτα θα προκύψει αν βγούμε εκτός Ευρωζώνης και τα ηνία στη χώρα αναλάβει το ντόπιο Κεφάλαιο και οι εκπρόσωποι του. Καλό το ντόπιο Κεφάλαιο, έχει αντιταχθεί σθενάρα σε κάθε μείωση μισθων, σε καθε απελευθέρωση των απολύσεων, σε κάθε μετατροπή εργαζομένων σε σκλάβων, και φυσικά κανένας Έλληνας καπιταλιστης, δεν εχει μεταφέρει τα υπερκέρδη του στο εξωτερικό, σε οφσορ κλπ, κανένας δεν έχει μεταφέρει τις ίδιες τις επιχειρήσεις του έξω,
 ουτε παράσιτα μπορείς να τους πεις, ούτε καρκινώματα, ούτε βρυκόλακες.
Απλά, καπιταλιστές.
Επομένως, όχι, δεν είναι ο κάθε μη κομμουνιστής, φασίστας.
Απλά , στρώνει ο ίδιος, έστω και άθελα του, τον δρόμο προς τον φασισμό. Είτε τον νεοφιλελελευθερο, είτε τον οριτζιναλ. Τύποι πάντως σα τον Πινοσέτ ή τους σύγχρονους Κινέζους εξοουσιαστές, μας δειχνουν ότι τα όρια δεν ειναι και τόσο ευδιάκριτα.

64 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=MJNsQPRSWpY
    The End.Καλή Λευτεριά!
    Anonymous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτό που στερέιται φίλε Celin ο μέσος κοινωνικά απαίδευτος έλληνας είναι η στοιχειώδης κοινή λογική.

    Η στοιχειώδης κοινή λογική που λέει πως και με μαστίγιο στην καλύβα του μπαρμπα-Θωμά να δουλεύει ο αγρότης, το γάλα πάλι δίευρω θα το αγοράζει γιατί η διαφορά θα πάει στην τσέπη της πολυεθνικής ή του ελληνικού μονοπώλειου που το διανέμει.
    Και ναι, μπορώ να κατηγορήσω αυτόν που δεν την έχει.

    Η στοιχειώδης κοινή λογική που λέει πως εάν είσαι άνεργος, η πρόσθεση άλλων 50.000 ανταγωνιστών σου για δουλειά στην στρατιά των ανέργων, είναι προφανές πως μειώνει παρά αυξάνει την πιθανότητα σου να δουλέψεις, ακόμη και αν αυτοί οι 50.000 είναι Δ.Υ.
    Και ναι, μπορώ να κατηγορήσω αυτόν που δεν την έχει.

    Τα παραπάνω (και πολλά άλλα) είναι οφθαλμοφανή και κατανοητά ακόμη και σε παιδί του δημοτικού...

    Ποιός είπε όμως πως ο εκφασισμένος μικροαστός διαθέτει την στοιχειώδη κοινή λογική των παιδιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά. Κι ας μην έχουμε καμιά αμφιβολία πως στο δίλημμα ο μικροαστός θα επιλέξει δαγκωτό φασισμό. Αυτό είναι εξάλλου ο φασισμός, η τελευταία εφεδρεία του καπιταλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω celin.Δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα,και δυστυχως για το μελλον μας και το μελλον της χωρας μας θα επιλεγει ο φασισμος.
    Το κεφαλαιο κανει καλα τη δουλεια του,προστατευει με νυχια και δοντια τα κεκτημενα του.
    Και βεβαια η προπαγανδα ειναι πολυ μεγαλη,η παιδεια ανυπαρκτη,και η ψηφος δυστυχως δεν θα παει στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πας μη κομμουνιστης και φασίστας και μαλάκας!!!! μπαμπάς ενός παιδιού άνεργος τα τελευταία τρία χρόνια (η γυναίκα του στο δημόσιο με μισθό 800 και προσεχώς τον π@@λο) : "εγώ υποστηρίζω τον νεοφιλελευθερισμό" και "σκέφτομαι να ψηφίσω κασιδιάρη" και "μπορούσαμε και μπορούμε να ζούμε με λιγότερα"

    καληνύχτα…….

    LOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η απαντηση στο αρχικο ερωτημα ειναι οχι φια τον απλουστατο λογο..πας μη κομμουνιστης , ΣΥΡΙΖΑ.
    βεβαια αυτο ειναι ενα κεφαλαιο απο μονο του (οχι καπιταλιστικο κεφαλαιο, το αλλο,αλλα και ποτε δε ξερεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένας κοινωνιολόγος θα έσκιζε τα πτυχία του. Επειδή θέλει κάποιος να ενισχύσει τη θέση του κόμματος που υποστηρίζει / συμπαθεί / ψηφίζει ο πατέρας του, έχει το δικαίωμα να αγνοήσει ένα ολόκληρο φάσμα ετερόκλητων ιδεολογιών και ανθρώπων, να τους κάνει χυλό και να τους ταξινομήσει με το ζόρι σε 2 στρατόπεδα ; Σύμφωνα με το σκεπτικό του άρθρου, γίνεται ένα λογικό άλμα- υπερπήδηση και βαλε, όπου η κοινωνία χωρίζεται σε κομμουνιστές (ότι και εάν σημαίνει αυτό, δεν διευκρινίζεται εάν είναι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, συμπαθούντες ή μέλη) ενώ η τεράστια πλειοψηφία κατατάσσεται εντελώς αυθαίρετα σε «φασίστες» ή σε άτομα που χωρίς να το ξέρουν υποβοηθάνε τους φασίστες. Με την ίδια ακριβώς αντίστροφη λογική, όλοι είναι κλεφτες,λαμόγια και προδότες του λαού εκτός από τους χρυσαυγίτες που θα ξεβρομίσουν τον τόπο, όπως υποστηρίζουν. Τεράστιο φάουλ.

    Τρα-γι-κή τακτική, τόσο σε σύλληψη όσο και στο ζητούμενο που είναι η ενδυνάμωση του αντίστοιχου κόμματος. Το ψευτοδίλημμα «ή με εμάς ή με αυτούς», εκτός από το ότι πηγάζει από μια φασιστική λογική που ισοπεδώνει κάθε άλλη ενδιάμεση ιδεολογία και σκέψη, στην ουσία ποδοπατά και υποτιμά κάθε επιλογή που θα είχε γίνει μέσω λογικής διεργασίας, γιατί δεν ζητάς να συστρατευθεί κάποιος μαζί σου επειδή πιστεύει σε μια κοινή ιδέα, μοιράζεται το όραμα σου, παλεύει για τα ίδια ιδανικά, αλλά απλά τοποθετείται στο χώρο σου επειδή εσύ εκπροσωπείς το «λιγότερο χειρότερο».

    Θεωρώ ότι σε αυτό το ιστολόγιο έχουν ανεβεί εξαιρετικά άρθρα, κυρίως επειδή διατηρείται η ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα μέσα από έναν εύστοχο προσωπικό τόνο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι το σημερινό κείμενο και το δίλημμα που θέτει βεβιασμένα (και σε ένα βαθμό εντελώς αντιεπιστημονικά, αν θέλουμε να το εκτιμήσουμε με τα εργαλεία της μαρξιστικής θεωρίας) είναι αποτέλεσμα ορθής σκέψης, αλλά θα δεχτώ ότι είναι αποτέλεσμα αγανάκτησης ίσως και λαθεμένης εκτίμησης . Μη με κάνεις όμως ρε φίλτατε celin να επιλέξω με το ζόρι σε ένα ανυπόστατο και αυθαίρετο δίλημμα μεταξύ του ΚΚΕ και από την άλλη άκρη, το «φασιστικό τόξο» όπου σύμφωνα με μια διεστραμμένη λογική εκεί ανήκουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ., ΕΠΑΜ, ΕΕΚ, Σχέδιο Β, Συριζαιοι, εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί, ανεξάρτητοι, ανέντακτοι, αναρχικοί και άλλοι πολλοί σύντροφοι.

    Και εγώ έχω τις διαφωνίες μου και μάλιστα έντονες κυρίως με το κόμμα του κυρίου Τσίπρα και τις μεταλλάξεις του, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα τους κατέτασσα στο φασισταριό (για ποιο λόγο άλλωστε; Για να γιγαντώσω τον εχθρό; Για να δικαιώσω τους πραγματικούς φασιστες;Τι σοι λογική είναι αυτή;) Ελπίζω ακόμα, αυτό το ανόητο ψευδοδίλλημα να μην υιοθετηθεί στην επίσημη πολιτική του ΚΚΕ στις εκλογές, γιατί τότε θα εκπλαγώ και εγώ με τις επιλογές μου. Οι επιπτώσεις του «διορθώστε την ψήφο σας» είναι ακόμα νωπές και θα έπρεπε να διδάξουν κάτι και να προβληματίσουν. Πολύ φιλικά αλλά και πολύ προβληματισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Το ψευτοδίλημμα «ή με εμάς ή με αυτούς"

    Ειναι φασιστικο δηλαδη το "ή με το κεφαλαιο ή με τους εργάτες;"

    Καταλαβαινω οτι καποιοι προτιμουνε να ειναι οπου φυσαει ο ανεμος και να αγνοουν καποιες πικρες αληθειες που σε αναγκαζουν να αναλαβεις ευθυνες...αλλα το ταξικο εργατικο κινημα στηθηκε πανω στο "which side are you on".

    Οι μπολσεβικοι ας πουμε ηταν φασιστες;
    Φασιστικη ειναι η δικη σου λογικη που θεωρεις φασιστα οποιον λεει μια μεγαλη αβολη αληθεια, οτι υπαρχει ο κοσμος του κεφαλαιου και ο κοσμος της εργασιας, αν λοιπον δεν αποδεχεσαι αυτην τη διχοτομηση μεγεια σου με χαρα σου, ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος θα εισαι που αποδεχεσαι τον καπιταλισμο, αν αποδεχεσαι αυτην την διχοτομηση ομως, δεν πρεπει να αποκαλεις φασιστες οσους εχουν το θαρρος να μιλανε για αυτο ξεκαθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ο Σελιν δεν ειπε οτι ειναι ολοι οι αλλοι φασιστες, διαβασε τι ακριβως ειπε και μη βγαζεις τα συμπερασματα που σε βολευουν μονο.
    Αλλα η ιστορια μας εχει δειξει το ρολο της σοσιαλδημοκρατιας στην ανοδο του φασισμου στην Γερμανια...δεν μας τον εχει δειξει;
    Αν τωρα ηταν η δεν ηταν φασιστες, το ζητημα ειναι οτι οταν εισαι απολογητης του καπιταλισμου, θα επρεπε να γνωριζεις οτι αυτο για το οποιο απολογησαι γεννα το ναζισμο φασισμο.... ετσι λοιπον ειτε προκειται για εγκληματικη βλακεια είτε για συνειδητο εγκλημα, ενα και το αυτο, γιατι δεν υπαρχει πια η δικαιολογια του δεν ηξερα.

    Στο κατω κατω με το φασιστο-νατο και την φασιστο-εε μια χαρα καλα τα εχουν οι συριζαιοι και ας εχουν αιματοκυλησει ολον τον κοσμο αυτοι οι καπιταλιστικοι οργανισμοι που απο πισω τους κρυβονται ιμπεριαλιστικα κρατη.... ελεος δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσο για τους κοινωνιολογους, επειδη αυτο ειναι το αντικειμενο των σπουδων μου, μικρη σημασια εχει τι θα τα κανουν τα πτυχια τους, και αυτοι στο συνολο τους αναπαραγουν την ιδεολογια του καπιταλισμου, καλλιεργουν αυταπατες, και ερωτοτροπουν με το συστημα, ή στην καλύτερη, δεν εχουν το θαρρος να του εναντιωθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ο Σελιν λεει κατι πολυ ξεκαθαρο
    Ότι με τo να μην εναντιωνεται καποιος σε ενα ξεκαθαρο πια συστημα εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο, που λεγεται καπιταλισμος, σημαινει οτι λειτουργει ως γραναζι του και τον διαιωνιζει αυτον και ολα του τα δεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @poexania
    Καταρχάς γιατί τέτοια προσωπική επίθεση; Έχουμε ξεχάσει να συζητάμε; Δεν μπορούμε να έχουμε μια αντιπαράθεση με επιχειρήματα-αντεπιχειρήματα ή θα πρέπει να εκλάβω την θέση σου σαν τη μοναδική αλήθεια;
    Δεν ξέρω εάν φόρας γυαλιά, αλλά στο παραπάνω κείμενο μου, που βρήκες να έχω γραμμένο και να ισχυρίζομαι ότι «θεωρω φασιστα οποιον λεει μια μεγαλη αβολη αληθεια»; Το κείμενο με πείραξε γιατι θέτει ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά δίλημμα, το όποιο ισοπεδώνει ανιστόρητα και αυθαίρετα όχι μόνο την δική μου πολιτική θεώρηση αλλά και πολλών άλλων. Επιπλέον, στ ‘αλήθεια πιστεύεις ότι εσύ κατέχεις την αλήθεια; Αυτό και εάν είναι άβολο!

    Το ότι για σένα όλα είναι binary, άσπρο- μαύρο και όλα τόσο απλοϊκά και τέλεια διαχωρισμένα μεταξύ τους, είναι εντυπωσιακό διότι σαν κοινωνιολόγος που λες ότι είσαι (εκτός άμα τρολλαρεις, αυτό δεν το ξέρω) θα έπρεπε να έχεις συνειδητοποιήσει ότι ποτέ καμία ομάδα ανθρώπων δεν μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα παρά μπορεί μόνο τυχαία, συγκυριακά και στιγμιαία να συμπλεύσει, να συγχρονιστεί σε ένα κοινωνικό-πολίτικο στόχο ή μια ιδέα. Δώσε σε 100 ατομα να διαβάσουν την Βίβλο και θα έχεις 100 διαφορετικές ερμηνείες ανθρώπων για την ίδια θρησκεία. Έτσι και στην πολιτική, που σε αντιθεση με τη θρησκεια δεν υπάρχει θέσφατο (εκτός άμα θεωρείς π.χ.τον Λενιν προφήτη ή άγιο), υπάρχει μια πλειάδα από ιδέες που έχουν γεννηθει,σφυρηλατηθεί και διεκδικούν να δοκιμαστούν στην κοινωνία και δεν είναι σε καμία περίπτωση ταυτόσημες. Από πού λοιπόν πηγάζει το εξωφρενικό «ή με το ΚΚΕ ή σας τρώει ο λύκος»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικη επιθεση; καλο και αυτο...
      Οταν δεν σου αρεσει αυτο που λεει ο αλλος το χαρακτηριζεις προσωπικη επιθεση και διαμαρτυρεσαι....οκ

      ή μηπως το κανεις για να κερδισεις καποιου ειδους συμπαθεια θυματοποιωντας τον εαυτο σου;

      Η επιθεση ειναι επιθεση στις αποψεις σου, πανω σε αυτα που λες, τωρα για τα υπολοιπα που εισαι η φαινεσαι δεν εχω καμια γνωμη η αποψη, απο αυτα που λες σε κρινω και βασει αυτων απαντω... μια χαρα πολιτισμενα αντιδρασα...παμε παρακατω

      Διαγραφή
    2. Η αβολη αληθεια ειναι το "η με το κεφαλαιο ή με τους εργατες" την οποια φανταζομαι δεν ασπαζεσαι, ή κάνω λάθος; Θελω απάντηση σε αυτο.

      Οχι για μενα δεν ειναι ολα binary, ο καπιταλισμος ομως ετσι δουλευει, με κεφαλαιοκρατες και εργατες, με συσσωρευση κεφαλαιου και επανεπενδυση, με αυτους που καρπωνονται την υπεραξια και με αυτους που την παραγουν. Δεν ξερω αν αυτο για σενα ειναι binary, ειναι παντως η πραγματικοτητα, ειτε τη βλεπεις είτε οχι.

      Από την άλλη εσυ μπορεί να πιστεύεις ότι θέλεις, ως αναρχικός που είσαι...βεβαια δεν μπορω να καταλαβω πως θα μπορουσε να οικοδομηθει μια μοντερνα βιομηχανοποιημενη κοινωνια χωρις καμια "αρχή" την οποία μάλλον δεν αποδέχεστε....

      Πέρα από αυτα, οι άνθρωποι δεν είναι καρμπόν ούτε ταυτόσημοι, αλλά ούτε τυχαίο ούτε συγκυριακό είναι να ενωθούν για να αντιδράσουν απέναντι σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα συμφωνόντας σε κάποια βασικά, και ύστερα να οικοδομήσουν ενα άλλο σύστημα πιο δικαιο και πιο ανθρώπινο... εκτός και αν τυχαία και συγκυριακά λειτουργούσε η ΕΣΣΔ τόσες δεκαετίες.

      Το ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους δε, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν ένα κοινο όραμα για την κοινωνία στην οποία θέλουν να ζήσουν.

      Και οι καπιταλιστες μεταξύ τους διαφορετικοί είναι, τους ενώνει όμως το σύστημα μέσα στο οποίο δρούν και η μέθοδος η οποία πρέπει να ακολουθήσουν για να κερδοφορήσουν...τους ενώνει η υπεραξία που αποσπούν, καθώς επίσης και άλλα πράγματα.

      Στα οικονομικά συστήματα δεν έχει τόσο σημασία η ιδέα που έχουν οι άνθρωποι για τους εαυτούς τους, αλλά ο τρόπος με τον οποίο πραγματικά ζουν... και υπάρχουν πολλές σταθερές στον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι τη ζωή τους, οι οποίες είναι σταθερές επειδή ξεπηδούν ακριβώς από τον τρόπο που αναπαράγεται η ζωή μεσα στο οικονομικό τους περιβάλλον, που έχει πια παγκοσμιοποιηθεί.

      Η καπιταλιστική κοινωνία λοιπόν έχει μια σταθερά και βάση αυτής καθορίζονται οι ζωές των ανθρώπων...να παράγει η πλειοψηφία, και να καρπώνεται τον πλούτο μια ισχνή μειοψηφία....έτσι δεν ειναι και τόσο ουτοπικό αυτό που λέμε εμείς οι κομμουνιστές, ότι αν αλλάξει η φύση της παραγωγής θα αλλάξει και ο κόσμους που ζούμε, όχι επειδή οι άνθρωποι είναι ή μπορεί να γίνουν ταυτόσημοι, αλλά επειδή ο πυρήνας, το σύστημα αν θες, βάσει του οποίου αναπαράγεται η υλική και η πνευματική ζωη θα αλλάξει.

      Διαγραφή
    3. Οσο για τη βιβλο που λες... ακόμα και αν τον μεσαίωνα την διάβαζαν 100 άτομα με διαφορετικό τρόπο, ο θεσμός της εκκλησίας ήταν εκεί με συγκεκριμμένο τρόπο και "διοικούσε" την πνευματική και την υλική ζωη των ανθρώπων, άσχετα με το πως αυτοί διάβαζαν τη βίβλο και τι καταλάβαιναν από αυτή. Η εκκλησία ως υλική, κοσμική εξουσιαστική μορφή, ήταν εκείνη που τελικά όριζε το δόγμα, και το δόγμα αυτό ουτε αμφισβητήθηκε ούτε ανατράπηκε, μέχρι που μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων άρχιζε να "διαβάζει" τη βίβλο αλλιώς, και με ένα συγκεκριμμενο τρόπο, που έκρυβε από πίσω του πολιτικό πρόταγμα...μιλαω για τον προτεσταντισμό

      Διαγραφή
    4. Και όχι, δεν θεωρώ τον Λένιν προφήτη η αγιο, ούτε και τον Μαρξ, επαναστάτες και λαμπρούς επιστήμονες τους θεωρώ, όπως επιστήμονες είναι και αυτοί που έφτιαξαν τον λαμπτήρα πυράκτωσης και σήμερα έχουμε φως... εσύ μπορείς αν θές να αμφισβητείς και τον Λενιν και τον Μαρξ, και αυτόν που έφτιαξε τον λαμπτήρα πυράκτωσης, εγώ όμως δεν θα το κάνω... αναγνωρίζω και δίνω σε καθε ένα τα εύσημα που του πρεπουν, και για εμένα ο μαρξισμος λενινισμος είναι για τον καπιταλισμο ότι ηταν ο λαμπτηρας πυράκτωσης για τη λαμπα πετρελαιου...

      εσυ τωρα αμα θες να βυθιστείς στον αγνωστικισμό, ότι δεν ξέρουμε τίποτα για τίποτα, ή αν θεωρείς ότι όλες οι απόψεις έχουν την ίδια αξιά... ε συγνώμη αλλά δεν τα ασπάζομαι αυτά. Εγώ ειμαι με εκείνους που αγωνίζονται για ενα συγκεκριμένο όραμα και δεν φοβούνται να το στηρήξουν, και να θέλουν να το μεταδώσουν και σε άλλους ανθρώπους. Εσένα μπορεί να σου αρέσει η μετανεωτερικότητα, το διασπασμένο, το πολύχρωμο γαιτανάκι... ε εμεένα αυτό το πολύχρωμο γαιτανάκι, όσο το φόντο από πίσω του είναι μάυρο και άραχνο με κάνει να ξερνω...

      προτιμώ το χρώμα κόκκινο της σοσιαλιστικής επανάστασης που θα φέρει στον κόσμο τα χρώματα, και που τα χρώματα αυτα θα κατοικούν στις ψυχές όλων των ανθρώπων και δεν θα είναι περυτιλύγματα για σκατούλες.

      Διαγραφή
    5. Και ναι, ισχυει το ή με τον κομμουνισμό ή σας τρώει ο λύκος, όχι επειδή το λεω εγώ, αλλά επειδή το λέει ο λύκος.... ο ιμπεριαλιστικός λύκος που ματοκυλά για δεκαετίες τους λαούς.

      Διαγραφή
    6. εκει που ειπα αγνωστικισμος ηθελα να πω σχετικισμος

      Διαγραφή
    7. Και εννοείται πως όταν υποστηριζουμε πραγματα εμείς οι κομμουνιστες, το κάνουμε επειδή τα πιστεύουμε αυτα τα πράγματα ως ορθά για το σκοπό μας και τα στηριζουμε απεναντι σε άλλα πράγματα που μπορεί να μην είναι ορθα, αλλά και να είναι ορθά ως προς άλλους σκοπούς τους οποίους δεν ασπαζόμαστε.

      Εσύ συνηθίζεις να στηρίζεις κάτι ενώ πιστεύεις ότι υπάρχουν στην κοινωνία άλλες απόψεις πιο ορθές από τις δικές σου/σας, και άλλοι τρόποι, πιο ορθοί από τον δικό σου/σας, που θα οδηγούσαν σε μια καλύτερη πχ κοινωνία;

      Διαγραφή
  13. Για να μην πλατειάσω, εγώ δεν πιστεύω στο κράτος, σε κανένα κράτος, δεν γουστάρω τον ιμπεριαλισμό ούτε της ΕΕ, ούτε των ΕΠΑ, ούτε της Ρωσίας, ούτε κανενός. Μου πετάς κάτι για το «ρολο της σοσιαλδημοκρατιας στην ανοδο του φασισμου στην Γερμανια» στην εποχή του Μεσοπολέμου (έχεις 1 παράδειγμα) και εγώ σου λεω ότι κάθε εξουσία διαφθείρει, είτε είσαι θρησκευτικός ηγέτης,είτε άγιος, είτε ιδεολόγος (εχω χιλιαδες παραδείγματα) και όταν αυτή η εξουσία εγκαθιδρύεται μέσα από ολοκληρωτικά καθεστώτα, τότε επιβάλλεται, από τον κόσμο που σκέφτεται, η ανατροπή τους και δεν με ενδιαφέρει εάν σε ένα τέτοιο καθεστώς είναι πάνω οι μπολσεβίκοι, οι μενσεβίκοι, οι αμερικάνοι, οι κινέζοι ή οι αρειανοί. Ποτέ στην ιστορία, μια εξουσία δεν παρέμεινε μακριά από τον πειρασμό του αυταρχισμού και αν ανατρέχεις σε όλη την γνωστή ιστορία της ανθρωπότητας θα δεις ότι είναι γεγονός αυτό που λέω. Αλλά ακόμα και εάν δεν συμφωνείς μαζί μου, κανένας δεν μου δίνει το δικαίωμα να σε θεωρήσω εχθρό, να σε αποκαλέσω φασίστα ή να σε προσβάλλω. Μπορεί με τα επιχειρήματα μου να σε πείσω, μπορεί και όχι, μπορεί να δεις και εσύ ότι έχω δικιο ή όχι, αλλά εάν θα συστρατευτεις μαζί μου, έχει σημασία να πιστεύεις το λόγο της συμμαχίας, της συστράτευσης και όχι απλά να έρχεσαι γιατί δεν αντέχεις όλους τους άλλους. Εδώ είναι όλο το νόημα της διαφωνίας μου.

    Δε γουστάρεις τις ιδέες μου και των άλλων 20χρονων παιδιών αγωνιστων που σαπίζουν τώρα στις Κρατικές φύλακες; Κακό δικό σου αλλά και δικαίωμα σου. Δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας, όπως λέει κ ένα τραγούδι, αυτός ο δρόμος δεν είναι για πολλούς. Αλλά φράσεις και παρατηρήσεις όπως «είσαι φασίστας, ή ότι ανοίγω τον δρόμο σε φασίστες» δεν μπορεί να πετάγονται έτσι σαν χαρακτηρισμοί και να παίρνει μπάλα άτομα που αντιστέκονται στην κρατική βία και πολυ απλα δεν γουσταρουν να μπουν σε κόμματα και πολιτικάντηδες. Ούτε να μου πετάς ένα «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και να νομίζεις ότι καθάρισες, γιατι όλα είναι τόσο απλά στο παιδικό μυαλό σου επειδή μόλις ανακάλυψες τον Μαρξ. Εγώ και ο πατέρας μου παλεύουμε για το μεροκάματο στο μαγαζί με μεταχειρισμένα κινητά στην ομόνοια, έχουμε και δυο πακιστανούς που μας βοηθάμε και τους σέβομαι σαν αδέλφια μου και έχω σπάσει τα δάκτυλα μου από τους νεοναζί για να τους υπερασπιστώ οταν χρειαστηκε. Έλα λοιπόν και πες μου έμενα, ότι είμαι το κεφάλαιο, είμαι φασίστας ή «Απλά , στρώνω ο ίδιος, έστω και άθελα μου, τον δρόμο προς τον φασισμό, ότι υποστηρίζω τον καπιταλισμό και ότι είμαι νεοφιλελες, και ολα αυτα επειδή δεν είμαι οπαδός του κόμματος σου και κάθε κόμματος του συστήματος που έχω λόγους να σιχαίνομαι. Και κακώς έγραψα τόσα πολλά, ήδη από το πρώτο κείμενο θα έπρεπε να καταλάβεις που οδηγεί ένα τέτοιο επικίνδυνο δίλημμα και ότι με εκβιασμούς στην πολιτική μόνο οι δικτατορίες λειτουργούν έτσι. Και ο Μπους τζουνιορ.

    (Και κάτι τελευταίο για να το σκεφτείς: οι ουγκανοι άμυαλοι ανιστόρητοι χρυσαυγητες δεν είναι που λένε «μόνοι μας εναντίον όλων σας»; Συλλυπητήρια αν ενστερνίζεσαι το ίδιο σύνθημα και για το κόμμα σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παραδειγματα οσα θες:

    http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=27/1/2013&id=14413&pageNo=2&direction=1

    http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=15/9/2013&id=14793

    http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/9/2013&id=14811

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε poexania, δεν γνωριζω τον malteze αλλα πρεπει να συμφωνησω σε καποια πραγματα. Καταρχας δεν νομιζω ότι σου εθιξε τον Μαρξ, τον Λενιν η το κομμα που υποστηριζεις. Αντιθετα σου λεει ότι εχεις δικαιωμα να τασσεσαι στο χωρο που θεωρεις ότι εκπροσωπει καλυτερα τα συμφεροντα της ταξης σου και το ιδιο όμως ζηταει και από εσενα, να σεβαστεις το δικαιωμα της αλλης αποψης και ιδεολογιας, γιατι οσο και εάν δε σε βολευει, υπαρχει και αυτη.
    Το να λες οτι καποιος είναι φασιστας η στρωνει το χαλι σε φασιστες επειδη δεν ανηκει στο κομμα σου, ξεπερναει τα ορια της πολιτικης αντιληψης και ακουμπαει τον ολοκληρωτισμο. Αν εσυ εισαι ενταξει με αυτο , τοτε παω πασο.
    Όπως στο παραδειγμα που αναφερεις με την βιβλο και την εκκλησια, παρολο το αλανθαστο και το θεσφατο τηςπαντοδυναμης παπικης εκκλησιας, γεννηθηκε ο προτεσταντισμος, οι καθαροι, οι αγγλικανοι, οι κουακεροι και ένα ματσο αλλα δογματα και όλα μα όλα πιστευαν oτι αυτοι εχουν περισσοτερο δικιο και είναι πλησιεστερα στην αληθεια περισσοτερο απο ολους τους αλλους. Η παπικη εκκλλησια επελεξε, αντι να μειωσει τις εντασεις, να αποκαλεσει αμαρτωλους, αιρετικους, διαβολικους ολους οσους δεν εσκυβαν κατω απο το δογμα της. Και λοιπον; Το μονο που καταφερε με μια τετοια λογικη, ηταν αντι να ενωσει, να δημιουργησει νεους εχθρους και επικριτες.
    Εσυ εχεις το δικο σου οραμα και θες να σωσεις και ολους τους αλλους και μαγκια σου, αλλα και εμεις εχουμε το δικο μας οραμα οπου δεν επικρατει καθολου ο σχετικισμος οπως θες αν πιστευεις,αλλα αυτο ειναι μια αλλη εντελως κουβεντα.
    Αν θες να με πεισεις για κατι, βρες τα κοινα σημεια που μπορει να μας ενωσουν ακομη και εάν δεν συμφωνουμε σε όλα. Αλλα το να ερθω μαζι σου, γιατι αν δεν το κανω θα ειμαι φασιστας, αυτό δεν είναι πολιτικη αλλα αντιθετως ειναι αδυναμια πολιτικης και εκβιασμος. Δε μπορω να στο περιγραψω πιο απλα και λυπαμαι εαν επιμενεις στην προκλητικοτητα ενος τετοιου διλημματος (το οποιο πολυ ορθα αναφερει και ο maltese, τετοια διλληματα βαζουν και οι λοβοτομημενοι χουντοναζιστες).
    Οι συντροφοι που είναι στη φυλακη, δεν ξεκινησαν να αλλαξουν την κοινωνια, να ξυπνησουν συνειδησεις, γιατι πιστευουν λιγοτερο σε μια ιδεα από ότι εσυ. Το λεει η καρδουλα τους παρα το νεαρο της ηλικιας τους, πιστευουν απολυτα στις ενεργεις και το σκοπο τους, αλλιως γιατι λες να νιωθουν στην πλατη τους την κρατικη καταστολη και την κρατικη βια;
    Κανε λοιπον τον αγωνα σου από το δικο σου μετεριζι αν πιστευεις ότι ένα κοκκινο κρατος θα λειτουργησει καλυτερα από ένα μαυρο κρατος. Αν το μοναδικο σου προβλημα είναι να αλλαξει το αφεντικο για να μπει ένα άλλο πιο ηθικο αφεντικο στη θεση του, είναι δικο σου θεμα. Αλλα το να ισωπεδωνεις οποιαδηποτε άλλη ιδεολογια και να μας εξισωνεις με φασιστες επειδη εχεις μυωπικη αντιληψη και λειτουργεις με στενα κομματικους και προπαγανδιστικους ορους, αυτό παει πολύ. Το αν ο δεσμοφυλακας εχει πανω του τη σβαστικα, το κοκκινο αστερακι η το συμβολο της κατ' επιφασης δημοκρατιας, δεν κανει τα κελια των αναρχικων λιγοτερο η περισσοτερο ανεκτα.

    Σεχζατ Λουκμαν Revenge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα παλι με τη σβαστιγα

      η δικτατορια του προλεταριατου δεν ειναι οτι αλλαζει το αφεντικο, θα επρεπε να τα ξερετε, αλλαζει η ταξη στην εξουσια, και σκοπος αυτης της ταξης, των προλεταριων, ειναι να εξαφανισουν ολες τις ταξεις και να αδρανησει το κρατος απο μονο του, η καλυτερα η μορφη του κρατους ως μηχανισμος επιβολης της μιας ταξης στις αλλες.

      Ε τι να κανουμε εμεις οι κομμουνιστες δεν ειμαστε τοσο ρομαντικοι και δεν βαδιζουμε με τα ματια κλειστα ωστε να πιστευουμε οτι αυτη η επιβολη, της αστικης ταξης πανω στην εργατικη, μπορει να σταματησει, αν πρωτα δεν επιβληθει η εργατικη ταξη πανω στην αστικη και στα οποια αλλα καταλοιπα...

      Εννοειται πως το προλεταριατο δεν πρεπει να επιτρεψει κανενα πισωγυρισμα προς τον καπιταλισμο, οπως και το αστικο κρατος δεν επιτρεπει κανενα πισωγυρισμα προς τη φεουδαρχια... θεωρουμε αυτονοητο πως οπως σημερα μας φαινεται αδιανοητο καποιος να αρχισει να λεει οτι οι μαυροι ειναι υπανθρωποι και οι λευκοι ανωτεροι, ή οτι ο γαλαζοαιματος είναι ανώτερος απο το κολίγο, έτσι και στην οικοδομηση του σοσιαλισμου θα θεωρουμε αδιανοητο να ερωτοτροπει με τα υπολειμματα του καπιταλιστικου παρελθοντος... ξερεις τωρα, Μπουχαριν και οι λοιποι... ε τετοια πισωγυρισματα στον σοσιαλισμο πρεπει να απαγορευονται δια ροπαλου, εσυ μπορει να το λες στερηση δημοκρατιας, εγω το λεω δικλειδα ασφαλειας για να μπορει η δημοκρατια των εργατων να συνεχιζει να λειτουργει.

      Αυτα επι της ουσιας για τα κοκκινα τα πρασινα και τα μπλε κρατη, και τους χαλιφηδες στη θεση του χαλιφη.

      Διαγραφή
    2. Επισης εγω δεν του ειπα του Μαλτεζε τι να πιστευει, εγω του ειπα τι πιστευω για αυτο που πιστευει, εκτος και αν μεσα στην ολη δημοκρατικοτητα που τον διακρινει δεν μπορει να δεχθει κριτικη και οταν του την κανουν αντιδρα σαν το παιδακι που του ειπαν οτι δεν υπαρχει αγιος βασιλης, το ιδιο ισχυει και για σενα.

      Τελος, το οτι καποιοι αγωνιστες παλευουν με καποια μεσα για να φερουν ενα καλυτερο κοσμο, δεν σημαινει οτι εγω πρεπει να αποδεχτω τον κοσμο που θελουν να φερουν ουτε τον τροπο με τον οποιο αγωνιζονται... ας αγωνιζονται οπως νομιζουν, εγω θα τους σταματησω; Το αστικο κρατος τους σταματαει.

      Και τελος δεν με ενδιαφερει να πεισω τους παντες ουτε και γινεται, αλλα δεν θα νερωσω την αποψη μου για να μην "προσβαλω" την πιστη καποιου σοσιαλδημοκρατη και καποιου αναρχικου... θα την προσβαλω οπως προσβαλει και αυτος τη δικη μου σε καθε ευκαιρια. και δεν θα το κανω απο κακια, θα το κανω επειδη αυτο πιστευω.

      Και τελος μη βαζετε στους αλλους λογια που δεν ειπαν, ουτε ο σελιν ουτε εγω ειπαμε οτι οποιος δεν ειναι κομμουνιστης ειναι φασιστας, αν εσεις νιωθετε την αναγκη να υπερασπιστειτε τον εαυτο σας επειδη μια χαρα ανεχοσασταν τους φασιστες στις πλατειες και στις επιθεσεις εναντια στο παμε, αλλα και τωρα στα γεγονοτα της ουκρανιας το καταλαβαινω, αλλα μην λετε πως τα ειπαμε εμεις αυτα. Επισης προσεξτε πως αυτη η "ελευθεριακοτητα" σας τεινει συχνα να συνχρωτιζεται με ιμπεριαλιστικα υποκινουμενες "λαικες εξεγερσεις", ξερετε τωρα, αραβικες ανοιξεις, επεμβάσεις στη λυβητ κλπ κλπ.

      Διαγραφή
    3. Στην περιπτωση του μπουχαριν η ερωτοτροπια γινονταν με τους κουλακους της υπαιθρου για να ειμαι πιο ακριβης.

      Θα προτιμουσα η συζητηση να συνεχιστει πολιτικα επιχειρηματα πανω στα οσα εχω θεσει, και οχι με υποκριτικα παραπονα οτι αισθανεστε προσβεβλημενοι απο τα οσα λεω, που στην πραγματικοτητα σκοπο εχουν να μην τοποθετηθειτε στα επι της ουσιας.

      Διαγραφή
  16. poexania οσο και εάν μπαινω στο πειρασμο να διαξιφιστουμε για την υπερασπιση της Αναρχιας και της Σοσιαλιστικης διαδικασιας,(για το σταδιο του κομμουνισμου δεν μπορω να κανω κριτικη καθως υπαρχουν αρκετες ταυτισεις με τον ιδεατο αναρχικο κοσμο) δεν θα το κανω, πρωτων γιατι στο γραπτο λογο σε μπλογκ είναι ευκολο να ξεφυγει η κατασταση και να λοξοδρομησουμε και κυριως γιατι δεν ειμαι τοσο αφελης να παραθεσω καποια στοιχεια για την δραση του α/α χωρου στην ‘ανοιχτη θεα’ του ιντερνετ…ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.
    Η κουβεντα ανοιξε για έναν λογο, για το διλημμα που βρισκεται παχια πλατια στον τιτλο του κειμενου και η ουσια του βρισκεται στην τελευταια παραγραφο οπου συνοψιζεται το νοημα:

    ‘Στον παραπάνω σύνδεσμο, μπαινει, σχεδόν(;) ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ το δίλημμα Φασισμός ή Κομμουνισμός…Επομένως, όχι, δεν είναι ο κάθε μη κομμουνιστής, φασίστας.Απλά , στρώνει ο ίδιος, έστω και άθελα του, τον δρόμο προς τον φασισμό…».
    Αρα μην κανουμε ότι δεν καταλαβαινουμε ελληνικα. Το διλημμα δεν υπονοειται απλα, υπαρχει καθαροτατα ‘η κομμουνισμος η φασισμος’ και οποιος δεν γουσταρει τιποτα από τα δυο ‘στρωνει το δρομο στο φασισμο= φασιστοποιειται=γινεται φασιστας χωρις να θελει ’. Αν πιστευεις ότι το διλημμα δεν είναι ακριβως ετσι η δεν αποδιδεται σωστα το νοημα που θετει το κειμενο , τοτε φταιει ο συγγραφεας και όχι εγω η ο οποιοσδηποτε αριστερος, αναρχικος,ανεντακτος κτλ, που νιωθει ότι εξαφανιζει προκλητικα κάθε άλλη ιδεολογια περα του κομμουνισμου...και του φασισμου.
    Και για να μην παρεξηγησε ,αν αυριο ο σαμαρας εβαζε το διλημμα ‘νδ η χαος’, αν ο καμμενος ελεγε ‘η το κομμα μου η οι μνημονιακοι’, αν ο θεοδωρακης ελεγε ξανα ‘καραμανλης η τανκ’ και παει λεγοντας, παλι απεναντι τους θα ημουνα. Αυτό που με θλιβει και με εξοργιζει μαζι, είναι ότι τετοια ισοπεδωτικα διλημματα δεν περιμενα να τα πει το ΚΚΕ όταν ξερει και μεσα από την ιστορια του, ότι τετοιοι αφορισμοι ποτε δεν λειτουργησαν θετικα στην κατευθυνση που επρεπε, αντιθετα βαζεις πολλους ανθρωπους εναντιων σου, χωρις να το θελουν(το παραδειγμα της παπικης εκκλησιας και των αλλων ‘αμαρτωλων’ δογματων δεν ηταν καθολου τυχαιο).
    Εν τελει δεν χρειαζεται να πουμε κατι άλλο, πιστευω και εγω και πολλοι αλλοι συντροφοι ότι ένα τετοιο διλημμα διχαζει παρα ενωνει και δεν πρεπει να τεθει επισημα, αν και δεν μου πεφτει λογος για την προπαγανδα σας γιατι δεν πιστευω ουτε κομματα, ουτε σε γραμμες, οποτε…

    Σεχζατ Λουκμαν Revenge

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  17. δεν ειμαι τοσο αφελης να παραθεσω καποια στοιχεια για την δραση του α/α χωρου στην ‘ανοιχτη θεα’ του ιντερνετ…

    ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ Σεχζατ Λουκμαν Revenge

    ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΕΣ ΟΤΙ

    για την προπαγανδα σας γιατι δεν πιστευω ουτε κομματα, ουτε σε γραμμες, οποτε…

    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΟΥ;

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗ . ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΤΕΙΣ.

    ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΤΟΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ

    ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΙ ΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σεχζατ Λουκμαν Revenge

    ΛΕΣ ΟΤΙ

    ΘΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ

    αν αυριο ο σαμαρας εβαζε το διλημμα ‘νδ η χαος’, αν ο καμμενος ελεγε ‘η το κομμα μου η οι μνημονιακοι’, αν ο θεοδωρακης ελεγε ξανα ‘καραμανλης η τανκ’ και παει λεγοντας, παλι απεναντι τους θα ημουνα.

    ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ.

    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΟΤΙ

    Το αν ο δεσμοφυλακας εχει πανω του τη σβαστικα, το κοκκινο αστερακι η το συμβολο της κατ' επιφασης δημοκρατιας, δεν κανει τα κελια των αναρχικων λιγοτερο η περισσοτερο ανεκτα.

    ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ.

    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΕΙ ΑΝΑΡΧΙΑ Η ΧΑΟΣ; Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΟΜΟΣ.
    ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΗΡΩΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.

    ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

    Η ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΚΤΩΒΙΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ.

    ΚΑΙ Ο ΣΕΛΙΝ ΑΠ’ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ

    Οχι. Σημαίνει ότι όποιος δεν επιλέγει τον κομμουνισμό, επιλέγει, είτε τον οικονομικό φασισμό της Ευρωζώνης και τον θάνατο της πατρίδας μετατρεποντας την με τη ψήφο του σε προτεκτοράτο, είτε τον αυθεντικό φασισμό που αναποφευκτα θα προκύψει αν βγούμε εκτός Ευρωζώνης και τα ηνία στη χώρα αναλάβει το ντόπιο Κεφάλαιο και οι εκπρόσωποι του. Καλό το ντόπιο Κεφάλαιο, έχει αντιταχθεί σθενάρα σε κάθε μείωση μισθων, σε καθε απελευθέρωση των απολύσεων, σε κάθε μετατροπή εργαζομένων σε σκλάβων, και φυσικά κανένας Έλληνας καπιταλιστης, δεν εχει μεταφέρει τα υπερκέρδη του στο εξωτερικό, σε οφσορ κλπ, κανένας δεν έχει μεταφέρει τις ίδιες τις επιχειρήσεις του έξω,
    ουτε παράσιτα μπορείς να τους πεις, ούτε καρκινώματα, ούτε βρυκόλακες.
    Απλά, καπιταλιστές.
    Επομένως, όχι, δεν είναι ο κάθε μη κομμουνιστής, φασίστας.
    Απλά , στρώνει ο ίδιος, έστω και άθελα του, τον δρόμο προς τον φασισμό. Είτε τον νεοφιλελελευθερο, είτε τον οριτζιναλ. Τύποι πάντως σα τον Πινοσέτ ή τους σύγχρονους Κινέζους εξοουσιαστές, μας δειχνουν ότι τα όρια δεν ειναι και τόσο ευδιάκριτα.

    ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΟΩΣΠΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΜΟΜΦΗ ΑΛΛΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. THERSITHS
      - μαλλον εισαι καινουργιος κνιτης αν κρινουμε απο το γραπτο σου λογο.παντα θεωρουσαμε τους κνιτες κολλημενους αλλα τουλαχιστον παλιοτερα ανοιγαν και κανα βιβλιο. Μαθε να ξεχωριζεις τους κανονες συνομωτικοτητας απο την κομματικη γραμμη.Που να σου εξηγω οτι, αλλο συλλογικοτητα και αλλο κομματικη πειθαρχια. Καταρχας εχεις δει πουθενα αναρχικο κομμα?Βλεπεις πουθενα να ακολουθειται καποια συγκεκριμενη γραμμη απο την αναρχικη δραση, οταν η ουσια του αγωνα δεν είναι το μεσο αλλα ο σκοπος? Το κκε ειναι κομμα της βουλης, πληρωνεται απο το κρατος και ναι, δινει γραμμη που χαρη στο περιφημο δημοκρατικο συγκεντρωτισμο, οι κκεδες σκυβουν κεφαλι και ακολουθουν κατα γραμμα την ηγεσια ειτε ειναι σωστη ειτε λαθος. Στον α.α. χωρο υπαρχουν τοσες διαφορες σε επιμερους θεματα που δεν μπορω καν να τα απαριθμησω. Αλλα εδω, δεν χρειαζεται καποια γραμμη για να βρεις τροπο να αντιδρασεις στο καθεστως, καποια πραγματα είναι προφανη. Επισης κατι πολυ σημαντικο: οσο και να υπαρχει διαφωνια με μια ατυχη ενεργεια καποιου συντροφου, δεν θα παμε ποτε να τον παραδοσουμε στα σκυλια της εξουσιας, οπως κανουν οι κκεδες οταν θελουν να ξεφωρτοθουν ενα ανταγωνιστικο κομματικο στελεχος και μην πας στα παλια με Μπελογιαννη, Πλουμπιδη δες και στα τωρινα ποσους κατηγορουμενους ως οπορτουνιστες χαριζετε στο συστημα.
      - για να παμε και παραπερα απο την κομματικη γραμμη, που θεωρω οτι είναι και το λιγοτερο που μπορει να ενοχλει, δεν κανεις και τιποτα για να αποφυγεις τον χλευασμο που με κατηγορεις ότι δειχνω για το κομμα σου. Ας πουμε, θεωρεις επαναστατικο κομμα το κκε. Σε συγκριση με ποιους? Ποτε στην ιστορια ένα κομμα που συντηριται απο το κρατος εκανε επανασταση? Οι 20χρονοι στις φυλακες και αλλοι πολλοι στην μονιμη καταδιωξη που εγραψε ο συντροφος πιο πανω, τι κανουν δηλαδη? Εσεις κανετε επανασταση απο τις αναπαυτικες θεσεις των παλαιων ανακτορων αναλυωντας ακομα τι εγινε το 1917 αλλα οι αντιεξουσιαστες απλα τρωνε το χρονο τους και θυσιαζουν ασκοπα τα νιατα τους σε πραγματικες ενεργειες αφυπνησης και ανατροπης?
      - ρωτας ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΕΙ ΑΝΑΡΧΙΑ Η ΧΑΟΣ;. παντως οχι εγω ρε μπαγασα. Μπραβο σου βεβαια που ξεχωριζεις την αναρχια από το χαος όταν πολλοι δικοι σου προσπαθουν να αποδειξουν ότι ειναι το ιδιο πραγμα. Εδω σε παραδεχομαι. Το μεγαλειο της αναρχιας ειναι οτι δεν χρειαζεται να αποδειξει κατι σε καποιον η να χωρισει ανθρωπους σε ομαδες, κομματα, φραξιες. Αναρχικος ειναι ο καθε ενας από εμας ακομα και εαν δεν το συνειδητοποιει αμεσως γιατι εχει συνηθισει και επιμενει στις επιμονες παραισθησεις των κατασκευασμενων και συμβολικων εννοιων της κοινωνιας για το κρατος για τη θρησκεια για τα παντα. Ειναι ατοπο λοιπον να βαζεις ερωτηματα του στυλ αναρχια η χαος σαν να είναι επιλογη αναμεσα σε ιδεολογιες η κομματα. Η εξουσια και η βια της ειναι ο εχθρος, όχι οι ανθρωποι.Ο Στιρνερ ειχε την διορατικοτητα, όχι να ανακαλυψει κατι που είναι τοσο παλιο οσο οι ανθρωποι, αλλα να συνειδητοποιησει τους αυτοπεριορισμους και τον αποκλεισμο μας σε ιδεες και δογματισμους που κατατρεχουν την ιστορια της ανθρωποτητας και οδηγουνε στο κοσμο να πιστευει ότι αλλαζοντας εξουσια θα αλλαξει και η ζωη προς το καλυτερο. Αυτο δηλαδη που προφανεστατα πιστευεις και εσυ οτι θα γινει, εαν παρει την εξουσια καποιος σοσιαλιστης σωτηρας, λες και το παραδειγμα του σοβιετισμου και η καταληξη του δεν είναι αρκετα προσφατο. Στο ιδιο χαλι εννοειται ότι βρισκεται και ο καπιταλισμος, ο κρατισμος, ο σοσιαλισμος, ο εθνικοσοσιαλισμος και κάθε -ισμος που εχει να κανει με συγκεντρωση εξουσιας σε ένα προσωπο η μια ομαδα. Αν καποιος δεν εχει φτασει σημειο της βαθιας αυτογνωσιας και να καταλαβει τον ρολο του στην ιστορια τοτε είναι φυσικο να πιστευει ακομα σε συμβολα, σημαιες και κομματα από το να συμετασχει στο verein von egoisten. Αυτά τα ολιγα για να μην διαστρεβλωνεις και να κοβεις ραβεις όπως θες λογια συντροφων οπως μαθαινετε να κανετε. sergio

      Διαγραφή
    2. SERGIO

      ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

      ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΤΩ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΩ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΥΠΕΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΟΥ.

      ΚΑΛΟ ΚΟΛΠΑΚΙ ΜΕ ΜΠΟΧΑ ΠΑΣΟΚ.

      ΠΑΡΟΛΑΑΥΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ.

      ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΝΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΕ SERGIO. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΔΙΒΑΣΜΕΝΕ SERGIO.

      ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.
      ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ.
      ΕΤΣΙ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕ;

      ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕ ΣΕΡΓΙΟ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΦΑΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΟΚΗ ΤΟΥ. Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

      Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΙΑΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ.

      ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ.

      Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΡΧΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.

      ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΚΛΑΦΤΑ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕ.

      ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ .
      ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΟΥΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

      ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕ;

      ΠΑΕΙ Ο ΤΣΑΡΟΣ ΠΑΕΙ Ο ΚΕΡΕΝΣΚΥ ΚΙ ΟΙ ΚΟΥΛΑΚΟΙ.

      ΚΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΜΑ.

      Διαγραφή
    3. ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

      ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ;

      ΓΙΑΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΘΡΕΜΕΝΝΑ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΗ.

      ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΑΙΑ Η ΜΟΡΦΩΣΗ.

      ΧΑΧΑ

      ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΑ;

      ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

      ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΥΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙΣ ΕΣΥ. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕ ΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.

      ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ.

      ΤΕΛΟΣ ΠΟΣΟ ΔΙΑΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΑ ΟΣΟΑ ΕΙΠΑ. ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΑΘΝΑΟΤΕΡΟ.

      ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ.
      ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΛΕΩ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕ. ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΣΟΥ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ.

      ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ.

      ΟΥΤΕ Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΟΥΤΕ Ο ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ.

      Ο ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ ΚΙ ΟΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.


      ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
      ΜΗΔΕΝΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΚΑΤΕΙΧΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ.
      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ . ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.
      ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ;

      ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΛΕΝΤΑ;
      ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΗ.
      ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ.
      ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
      ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΣΩΘΕΙ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ.
      ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ.
      ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥΣ;
      ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ;
      ΠΟΙΟΣ;
      ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΦΑΟ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΔΥΟ 3 ΤΡΑΠΕΖΕΣ;
      ΜΗΠΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
      ΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΕ.
      ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΑΝΑΡΧΙΑ;
      ΣΟΒΑΡΑ;
      ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ;
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΣ. ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΣΕΤΖΧΑΤ.
      ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΣΗ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΑΠΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟ.

      Υ.Γ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΤΖΧΑΤ ΠΡΟΣΠΑΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΓΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    4. ΘΕΡΣΙΤΗΣ
      -Δυστυχως η ευτυχως, εγω εχω το χρονο να σου απαντησω σε αυτά που θες και ας σου απαντησει και ο σετζχατ αν μπορει και αυτος. Εξαλου ολα αυτα που αναφερεις τα ακουμε χρονια σαν κριτικη και πρεπει να παιρνουν απαντηση, αφου ενας αναρχικος οφειλει να θετει τετοια ερωτηματα και προβληματισμους πρωτα στον εαυτο του. Ας χαμηλωσω λοιπον πρωτα εγω τους τονους γιατι κανουμε αντιπαραθεση επιχειρηματων και οπως ελεγε καπου ο Νεγκρι "πρεπει να προσπαθουμε να μειωσουμε τις θεσεις οχι τις προσωπικοτητες". Λες οτι ειμαι περισπουδαστος, πολυδιαβασμενος. Ουτε καν. Δεν θεωρω τον εαυτο μου οτι ειμαι πανω απο το μεσο ορο, απλα αυτα που διαβαζω τα πιστευω, οχι μονο γιατι ταιριαζουν με την ηθικη μου αλλα γιατι βλεπω οτι αποδεικνυονται στη πραγματικη ζωη και οχι μονο θεωριτικα. Σου θυμιζω οτι η ανθρωποτητα περασε το συντριπτικα μεγαλυτερο μερος της υπαρξης της σε κατασταση αναρχιας. Οταν εισχωρισαν οι ιδεες της οργανωμενης κοινωνιας, τοτε αναγκαστικα φτασαμε και σε ιδεες του οργανωμενου κρατους, του οργανωμενου στρατου, του εθνους, της αντιπαλοτητας των εθνων, των μαζικων πολεμων, της μαζικης εξοντοσης, της διψας για εξουσια. Το ξαναγραφω, η εξουσια ειναι το προβλημα, η συγκεντρωση εξουσιας κανει τον ανθρωπο ανηθικο, τον διαβαλλει και ειναι αδιαφορο εαν καποιος κατελαβε την εξουσια καλοπροαιρετα "για το καλο του λαου", γιατι ξερω σχεδον σιγουρα την αυταρχικη καταληξη του. Αυτο πιστευω, αυτο βλεπω οτι συμβαινει στην ιστορια και επαληθευεται οταν καποιος πηρε στα χερια του πολλες εξουσιες. Οπως ειπε και ο Τσομσκι “Ο αναρχισμός είναι μια έκφραση της ιδέας οτι το βάρος της απόδειξης εναπόκειται πάντοτε σ’ εκείνους που διατείνονται οτι η εξουσία και η κυριαρχία είναι απαραίτητες. Εκείνοι πρέπει να αποδείξουν, με ισχυρά επιχειρήματα, οτι το συμπέρασμα αυτό είναι σωστό. Αν δεν μπορούν, τοτε το σύστημα του οποίου υπεραμυνονται θα πρέπει να θεωρηθεί αθεμιτο” . Γιαυτο σου εγραψα ότι ο αναρχισμος δεν χρειαζεται να αποδειξει κατι, αλλα αντιθετα τα αλλα συστηματα που θελουν να εναλλαξουν και να συγκεντρωσουν αυτοι την εξουσια, πρεπει να αποδειξουν γιατι πιστευουν οτι διαφερουν και οτι ειναι καλυτεροι από τους προηγουμενους.
      - Και καλα, μου την λες ότι η αναρχια δεν εχει δοκιμαστει, δεν εχει προτασεις εξουσιας. Προτασεις εχει και μαλιστα πολυ συγκεκριμενες, αλλα δεν εχει καμια σχεση με ασκηση εξουσιας, καταλαβε το. Το παραδειγμα του Μαριναλεντα γιατι σου φαινεται αστειο; Οι αναρχικοι ελαχιστες φορες βρεθηκαν σε συνθηκες τετοιες που να μπορουν να πεισουν τους συμπολιτες τους να ακολουθησουν τον δρομο της εθελοντικης συνεργασιας, της προσοπικης ευθυνης και της αμοιβαιας βοηθειας. Ας μην αναφερω εδω και ξυσω πληγες στην υποθεση της ελευθερης περιοχης της Ουκρανιας, οπου οι προσπαθειες των αναρχικων καταπνιγικαν στο αιμα από τους ιδιους τους πρωην συμμαχους τους, τους μπολσεβικους κομμουνιστες. Εστω σε μικρη κλιμακα,οπως στην Κριστιανια, ανθρωποι σε ολο το κοσμο αναλαμβανουν την αυτοδιαχειρηση του τοπου τους και τα καταφερνουν μια χαρα. Και αυτή ακριβως είναι η διαφορα μας. Μπορει στα βιβλια σου τα κοινωνικα θεωρηματα, η κρατικοποιηση, ο κεντρικος ελεγχος της οικονομιας να παρουσιαζονται αψογα, αλλα η εφαρμογη τους ποτε δεν πηγε καλα, εκτος και εαν θες να με πεισεις οτι τα κομμουνιστικα καθεστωτα σε Κινα, Σ.Ε., Β. Κορεα, Κουβα, Καμποτζη, Ρουμανια και δεν ξερω και εγω ποια αλλα, ηταν αυτα που υποσχεθηκατε στο λαο, δηλαδη ενας σοσιαλιστικος παραδεισος. Ειχες τοσες ευκαιριες να αποδειξεις oτι η δικτατορια του προλεταριατου θα είναι απειρως ανωτερη απo την δικτατορια της αστικης ταξης και τελικα κατεληξες στα μια απο τα ιδια και οποιαδηποτε ιδεολογια θα καταληγει στα ιδια οταν θα υπαρχει οποιοσδηποτε φωτισμενος ηγετης να ασκει εξουσια πανω σε αλλους ειτε θελει να ονομαζεται καλος καπιταλας, καλος σοσιαλιστης η καλος κομμουνιστης.....sergio

      Διαγραφή
    5. - Οι συντροφοι αναρχικοι δεν είναι σκορποχωρι όπως λες. Υπαρχουν διαδικασιες, όχι ιεραρχια. Υπαρχει η συμπορευση σε κοινο στοχο, οχι η υποταγη. Ο σκοπος εχει σημασια, όχι το μεσο και δεν θα αναφερθω περισσοτερο. Το αν παμε ακλαυτοι, ασε να το κρινουν αλλοι. Αληθεια τι φοβαται σημερα το συστημα, με το χερι στην καρδια πες μου, τους “ανοργανωτους” αναρχικους αγωνιστες η τους οργανωμενους βουλευτες του κομματος σου?
      http://pitsirikos.net/2014/02/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9/
      -Για τα υπολοιπα δεν με ενδιαφερει και πολυ να απαντησω, δεν εχουν να κανουν με αναρχικα θεματα. Είναι θεματα που πιο πολυ εχουν να κανουν με το αν θες να μαθεις πραγματικα γεγονοτα η αν θες να ακολουθησεις την γραμμη. Στα γρηγορα: Μπελογιαννης – μην ακους τι λεω εγω, δες τι λεει η συντροφος του, ο γιος του, ο συγκρατουμενος του, λαζαριδης αν θυμαμαι καλα. Πλουμπιδης – μην ακους τι λεω εγω, δες πως χαρακτηριζει ο Ζαχαριαδης την επιστολη του που αναλαβανε ολη την ευθηνη, αλλα και τι λεει για την “εικονικη” εκτελεση του. Αλλα σου ειπα μην παμε στα παλια. Για τα Δεκεμβριανα του 2008εχεις να πεις κατι? Τα παιδια που αποκαλεσες πρακτορες, πληρωμενους απο το συστημα και δεν ξερω εγω τι αλλο, συμφωνα με την γνωστη τακτικη οπου πραγματικοι επαναστατημενοι αγωνιστες και ασφαλιτες γινονται σουπα, επειδη ετσι συμφερει το κομμα σου και την κυβερνηση?
      - Μποσελβικοι 6-7 μηνες στη Δουμα…αποτελεσμα 1 πετυχημενη επανασταση.
      ΚΚΕ 40 επισημα χρονια στη βουλη, με γραφεια, εφημεριδα, ραδιοφ. σταθμο, τηλεοραση… αποτελεσμα 0 επανασταση.Κανε τις αντιστοιχιες
      -Για να μην τα πολυλογο και επειδη θελω να ειμαι καλοπιστος,πεισε με οτι η ηγεσια που υποστηριζεις τωρα,στο μελλον δεν θα εχει την απαξιωμενη μοιρα της πλειοψηφειας των ηγετων του κομματος σου,ξεκινα απο Δημητρατο και Σαργολογγο ως Σιαντο και Φαρακο. Πεισε με οτι ο μελλοντικος ηγετης της σοσιαλιστικης επαναστασης θα εφαρμοσει κατα γραμμα την μ.λ. ιδεολογια και δεν θα γινει ενας ακομα τσαουσεσκου και εγω σου υποσχομαι θα αρχισω να πουλαω οδηγητη στην Μαυρομιχαλη. sergio

      Διαγραφή
    6. ΣΕΡΓΙΕ

      ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟΥ.

      ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΘΕ ΜΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.

      ΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΝ ΣΕΤΖΧΑΤ.

      ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΑΝ ΘΕΛΕΙ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ.

      ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΧΑΜΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ.

      Ας χαμηλωσω λοιπον πρωτα εγω τους τονους γιατι κανουμε αντιπαραθεση επιχειρηματων και οπως ελεγε καπου ο Νεγκρι "πρεπει να προσπαθουμε να μειωσουμε τις θεσεις οχι τις προσωπικοτητες".

      ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΜΕ ΕΙΠΕΣ:

      - μαλλον εισαι καινουργιος κνιτης αν κρινουμε απο το γραπτο σου λογο.παντα θεωρουσαμε τους κνιτες κολλημενους αλλα τουλαχιστον παλιοτερα ανοιγαν και κανα βιβλιο

      ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ.

      ΕΤΣΙ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕ; ΤΑ ΤΟΥ ΝΕΓΚΡΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΠΗΓΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.

      ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΟΥ.

      Λες οτι ειμαι περισπουδαστος, πολυδιαβασμενος. Ουτε καν. Δεν θεωρω τον εαυτο μου οτι ειμαι πανω απο το μεσο ορο, απλα αυτα που διαβαζω τα πιστευω, οχι μονο γιατι ταιριαζουν με την ηθικη μου αλλα γιατι βλεπω οτι αποδεικνυονται στη πραγματικη ζωη και οχι μονο θεωριτικα

      ΣΕ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΟΥ.

      ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

      Διαγραφή
    7. . Σου θυμιζω οτι η ανθρωποτητα περασε το συντριπτικα μεγαλυτερο μερος της υπαρξης της σε κατασταση αναρχιας. Οταν εισχωρισαν οι ιδεες της οργανωμενης κοινωνιας, τοτε αναγκαστικα φτασαμε και σε ιδεες του οργανωμενου κρατους, του οργανωμενου στρατου, του εθνους, της αντιπαλοτητας των εθνων, των μαζικων πολεμων, της μαζικης εξοντοσης, της διψας για εξουσια.

      ΤΙ;

      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ;

      ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ.
      ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

      ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ. ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ.

      Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΖΕΙ ΣΑΝ ΖΩΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΡΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

      ΕΠΑΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΓΡΟΤΗΣ. ΕΓΙΝΕ ΚΥΝΗΓΟΣ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ.
      ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΟΙΝΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ.

      ΚΙ ΕΣΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ.

      ΚΑΙ ΛΕΩ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ.

      ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΝΑ ΕΛΑΦΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΑΥΤΟ, ΚΙ ΟΧΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

      ΝΑ ΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ Ο ΦΕΟΥΔΑΡΧΗΣ ΟΤΙ:

      ΜΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ΕΙΧΑΜΕ. ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΛΟΠΟΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑΣ.

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΡΙΙΝ 15.000 ΧΡΟΝΙΑ.

      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

      ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

      ΜΕ ΚΡΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

      Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟ 15.000 ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ.


      Διαγραφή
    8. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΙ ΟΧΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ Ο ΛΑΟΣ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ.

      Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

      ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΥΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΥΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

      ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΡΝΕΙΣΘΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΡΝΕΙΣΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

      ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ.

      ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΗΘΕΛΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, ΦΤΑΙΧΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

      Η ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ.

      Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Η ΚΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ.

      ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ. ΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΤΣΟΜΣΚΙ.

      Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

      ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ.

      ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;

      ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΥΤΕ Η ΙΔΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΤΗΤΟ ΑΙΩΝΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ.

      ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ.

      ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ.

      Διαγραφή

    9. ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ.

      ΚΑΙ ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ.

      ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΚΑΦΑΟ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

      ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

      ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΕΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ;

      ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΑΣΚΕΙΣ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

      ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

      ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΛΕΝΤΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.

      ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΑΡΙΝΑΛΕΝΤΑ ΕΙΧΕ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΓΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ. ΤΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ. ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

      ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ.

      ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

      ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΠΑ ΟΥΤΕ ΜΠΑΤΣΟ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

      ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΜΙΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙ ΩΡΑΙΑ.

      ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΟΥΕΙΚΟ,

      ΕΤΣΙ ΚΙ Η ΜΑΡΙΝΑΛΕΝΤΑ. ΜΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.

      ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

      ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟ ΟΥΤΕ ΔΑΣΚΑΛΟ.

      ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ.

      ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

      ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

      ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ.

      ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΛΗΓΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΞΥΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.

      ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

      ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ.

      ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ.

      Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΟΝΤΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ.

      ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

      ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

      ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ 1991. ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

      ΤΑ ΕΠΙΕΤΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ.

      ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ.

      ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ Η ΕΣΣΔ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠOΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.

      ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΙΑΤΗΤΑ ΣΤΑΔΙΑ.

      ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή

    10. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ.

      ΚΑΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;
      Σ’ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

      ΔΕΝ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

      ΑΚΛΑΦΤΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΣΤΩ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΟΙΦΗ.
      ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ Η ΧΩΡΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

      ΔΕΝ Σ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;
      ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ;
      ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΤΙ ΑΘΛΙΑ ΚΟΛΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

      ΕΔΩ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟ; EXEI ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΚΕ;

      Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΑΥΤΟΣ.
      ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ. Η ΕΔΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ.
      ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΑ ΤΕΡΤΥΠΙΑ.
      ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ.

      ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΟΤΙ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ ΑΓΑΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

      ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
      ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ;
      ΟΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ;
      ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;

      ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    11. ΛΟΓΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΙΛΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
      ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ Ο ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΟΥ.

      ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΡΤΥ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΛΕΓΧΟ.
      ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΗΣΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ.

      ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΟΥ ΕΞ’ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΟΡΕΑ ΟΠΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ.

      ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ.
      ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

      ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ;
      ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΡΕ;
      ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΑΡΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΙΑ.
      ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ;
      ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
      ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΚΟΥΒΑ, ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.
      ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

      ΚΙ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1947 ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ.

      0 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

      ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟΣ.
      ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΟΠΛΑ ΔΣΕ.
      ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
      ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ.

      ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΟΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ
      ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΚΑΝΩΝ.

      ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;
      ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΝΤΣΡΑΤΙΑ;
      ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Μ’ ΑΥΤΗΝ ΤΟ ΚΚΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΛΩΣΕΙ.
      ΚΙ ΑΣ ΑΠΕΤΥΧΕ.

      ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;

      ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ.
      ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΗΓΕΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
      Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΗΓΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΣΟΥ ΛΕΣ.

      ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ.
      ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΑΥΤΩΝ.
      ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΑΝ ΛΟΞΟΔΡΟΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.

      ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΡΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
      ΑΦΟΥ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ;

      ΜΗΠΩΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙΙΣ.

      ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
  19. "Εν τελει δεν χρειαζεται να πουμε κατι άλλο, πιστευω και εγω και πολλοι αλλοι συντροφοι ότι ένα τετοιο διλημμα διχαζει παρα ενωνει και δεν πρεπει να τεθει επισημα, αν και δεν μου πεφτει λογος για την προπαγανδα σας γιατι δεν πιστευω ουτε κομματα, ουτε σε γραμμες, οποτε…"

    Αν αυτο που λες ισχυει, τοτε δεν πιστευεις και στην ανατροπη του καπιταλισμου καισ την οικοδομηση μιας νεας κοινωνιας, γιατι χωρις κομματα και γραμμες, ο καπιταλισμος δεν πεφτει, χωρις συνειδητο σχεδιο και οργανωμενη δραση μονο καλο μπορεις να του κανεις, ακομα και αυτες οι τρομοκρατικες επιθεσεις του κανουν καλο γιατι τις γυρναει υπερ του, οσες δεν εχει το ιδιο το αστικο κρατος σχεδιασει βεβαια εξαρχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα εχουμε η δεν εχουμε δικιο που σας κανουμε κριτικη εσας των αναρχικων που δεν εχετε προταγμα εξουσιας;

      Και αν η εξουσια ειναι οι μικρες αυτοδιοικουμενες κοινοτητες, αν ανηκεις σε αυτη τη μεριδα των αναρχικων, μπορει να μου πεις πως με τετοιες κοινοτητες μπορει να λειτουργησει ενα βιομηχανικο κρατος(οχι κρατος με την εννοια του καταπιεστικου μηχανισμου για να μην τσινισεις αλλα με την εννοια την χωρικη), και πως μπορει μια κοινωνια να συναντα τις αναγκες των ατομων που την απαρτιζουν χωρις κεντρικο σχεδιασμο; Μηπως αντι για οικονομιες κλιμακας και σχεδιασμενη παραγωγη θα γυρισουμε στην καλλιεργεια ραπανακιων και στην μανιφακτουρα ή το εργοχειρο; γιατι κατι τετοια λεει και ο τζημερος

      Διαγραφή
  20. " Αυτό που με θλιβει και με εξοργιζει μαζι, είναι ότι τετοια ισοπεδωτικα διλημματα δεν περιμενα να τα πει το ΚΚΕ όταν ξερει και μεσα από την ιστορια του, ότι τετοιοι αφορισμοι ποτε δεν λειτουργησαν θετικα στην κατευθυνση που επρεπε, αντιθετα βαζεις πολλους ανθρωπους εναντιων σου, χωρις να το θελουν(το παραδειγμα της παπικης εκκλησιας και των αλλων ‘αμαρτωλων’ δογματων δεν ηταν καθολου τυχαιο)."

    Αυτο δεν το λεει ουτε το κκε... αλλα ουτε και ο Σελιν που υπογραφει αυτο το αρθρο και σιγουρα δεν εκπροσωπει το κκε δεν το λεει... εκτος αμα τον διαβαζεις οπως σε βολευει, εξηγησα παραπανω τι εννοει... εννοει πως ιδεολογιες που δεν ειναι ικανες να ανατρεψουν τον καπιταλισμο, και που εχουν γινει μαλλιστα πιονια του(βλεπε αναρχια), η και οι καλυτεροι υπηρετες του οπως η σοσιαλδημοκρατια, στην ουσια συμβαλουν στην διαιωνιση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και επισης φασκεις και αντιφασκεις συνεχεια

    Απο τη μια λες οτι πρεπει να υπαρχουν πολλες διαφορετικες ιδεολογιες και οχι να συσπειρωθουν οι ανθρωποι γυρω απο μια, και απο την αλλη οταν αυτο εγινε στην περιπτωση του χριστιανισμου σε πειραξε, δες τι γραφεις παραθετω...

    "Όπως στο παραδειγμα που αναφερεις με την βιβλο και την εκκλησια, παρολο το αλανθαστο και το θεσφατο τηςπαντοδυναμης παπικης εκκλησιας, γεννηθηκε ο προτεσταντισμος, οι καθαροι, οι αγγλικανοι, οι κουακεροι και ένα ματσο αλλα δογματα και όλα μα όλα πιστευαν oτι αυτοι εχουν περισσοτερο δικιο και είναι πλησιεστερα στην αληθεια περισσοτερο απο ολους τους αλλους. Η παπικη εκκλλησια επελεξε, αντι να μειωσει τις εντασεις, να αποκαλεσει αμαρτωλους, αιρετικους, διαβολικους ολους οσους δεν εσκυβαν κατω απο το δογμα της. Και λοιπον; Το μονο που καταφερε με μια τετοια λογικη, ηταν αντι να ενωσει, να δημιουργησει νεους εχθρους και επικριτες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εναντια παντως στην ρωμαιοκαθολικη εκκλησια οπως ειπα και παραπανω, ολοι αυτοι ενωθηκαν, και για αυτο καταφεραν σε πολλες χωρες να απογαλακτιστουν απο αυτη, και αυτο δεν εγινε τυχαια, εγινε ως "αναγκαιοτητα" επειδη αρχισαν να κυριαρχουν οι καπιταλιστικες σχεσεις και ενα πιο καταλληλο δογμα ηρθε και εδεσε με αυτες. Εχω και σχετικο αρθρο αμα σε ενδιαφερει γραψει.

      Διαγραφή
  22. Κύριε διαχειριστή του site, νομίζω είναι καιρός να σκεφτείς το ενδεχόμενο να γίνεται ένας βασικός έλεγχος στα σχόλια που ανεβαίνουν, γιατί από ότι βλέπω έχουμε γεμίσει με σεντόνια από αναρχοφασίστες εδώ πέρα. απλά μια πρόταση κάνω. ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι δηλαδη, δεν μπορει να γινεται διαλογος;

      Διαγραφή
    2. TA ΣΟΛΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ.

      ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΟΕΧΑΝΙΑ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
  23. "Σου θυμιζω οτι η ανθρωποτητα περασε το συντριπτικα μεγαλυτερο μερος της υπαρξης της σε κατασταση αναρχιας."

    Τωρα σορυ ρε φιλε, αλλα εννοεις τις πρωτογονες κομμουνιστικες κοινωνιες; Δηλαδη αυτο εχεις να αντιπαραβαλεις για το 2014 προς υπερασπιση της αναρχιας...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Το παραδειγμα του Μαριναλεντα γιατι σου φαινεται αστειο;"

    Επειδη πολυ απλα οι συγχρονες κοινωνιες χρειαζονται βιομηχανικη παραγωγη για να ντυθει να τραφει κλπ ο κοσμος, βιομηχανικη παραγωγη που δεν γινεται να υπαρξει σε επιπεδο αυτοδιοικουμενων κοινοτητων... αληθεια εκανες ποτε τον κοπο να διαβασεις την κριτικη του μαρξ στους αναρχικους; Επισης η Μαριναλεντα καθολου ανεξαρτητη δεν ειναι απο τον καπιταλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Οταν εισχωρισαν οι ιδεες της οργανωμενης κοινωνιας, τοτε αναγκαστικα φτασαμε και σε ιδεες του οργανωμενου κρατους, του οργανωμενου στρατου, του εθνους, της αντιπαλοτητας των εθνων, των μαζικων πολεμων, της μαζικης εξοντοσης, της διψας για εξουσια. Το ξαναγραφω, η εξουσια ειναι το προβλημα, η συγκεντρωση εξουσιας κανει τον ανθρωπο ανηθικο, τον διαβαλλει και ειναι αδιαφορο εαν καποιος κατελαβε την εξουσια καλοπροαιρετα "για το καλο του λαου", γιατι ξερω σχεδον σιγουρα την αυταρχικη καταληξη του. Αυτο πιστευω, αυτο βλεπω οτι συμβαινει στην ιστορια και επαληθευεται οταν καποιος πηρε στα χερια του πολλες εξουσιες. Οπως ειπε και ο Τσομσκι “Ο αναρχισμός είναι μια έκφραση της ιδέας οτι το βάρος της απόδειξης εναπόκειται πάντοτε σ’ εκείνους που διατείνονται οτι η εξουσία και η κυριαρχία είναι απαραίτητες."


    Και δεν μου λες, το προλεταριατο κατα τη γνωμη σου δεν πρεπει να επιβαλλει την εξουσια του πανω στην αστικη ταξη; Ο Σπαρτακος εκανε ασχημα που προσπαθησε να απελευθερωσει τους δουλους, και για να το κανει αυτο δημιουργησε ενα στρατο με ιεραρχια, διαταγες κλπ κλπ; Οι μπολσεβικοι το ιδιο;
    Επισης να σου θυμισω οτι η οργανωμενη κοινωνια ειναι η αιτια που σημερα δεν ειναι το προσδοκιμο ζωης τα 20, το οτι η γη μπορει να συντηρει τοσο τεραστιο πλυθησμο...κλπ κλπ κλπ
    Εξουσια απο εξουσια διαφερει, και αυτο δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβει καποιος, επισης δεν ειναι δυσκολο να καταλαβει καποιος οτι στην κομμουνιστικη κοινωνια δεν φτανεις χωρις οργανωση και επιβολη εξουσιας... εκτος και αν οι μπολσεβικοι επρεπε να κανουν ο καθενας του κεφαλιου του, ΄ή αν τους ναζι δεν επρεπε να τους πολεμησουν καν, μην τυχον και τους κατηγορησει κανεις τους σοβιετικους οτι εκαναν κατάχρηση εξουσιας απέναντι στον κατακτητη.

    Συγνωμη ρε φιλε αλλα και οι αμπελοφιλοσοφιες του τσομπσκι και οι αναχρονιστικες ιδεες της αναρχιας, που εμπνεονται απο τιν ονειροφαντασιες του ρουσσω μεχρι τα παραμμυθακια του νιτσε, εμενα μου μοιαζουν γελοιες την σημερον ημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Οι αναρχικοι ελαχιστες φορες βρεθηκαν σε συνθηκες τετοιες που να μπορουν να πεισουν τους συμπολιτες τους να ακολουθησουν τον δρομο της εθελοντικης συνεργασιας, της προσοπικης ευθυνης και της αμοιβαιας βοηθειας"

    Γιατι για να πεισεις τους συμπολιτες σου χρειαζεται πρωτα να συντριψεις την αντιμαχομενη τάξη και να πάρεις μαζί σου τα συνεργαζόμενα με αυτην στρωματα... αυτο βεβαια χωρις οργανωμενες δομες και επιβολη εξουσιας δεν γίνεται... αλλα νταξ, η εξουσια ειναι κακη ειπαμε... αυτο μου θυμιζει, και σορυ κιολας, το "καταδικαζουμε τη βια απο οπου και αν προερχεται". Η δικτατορια του προλεταριατου ειναι αναποφευκτη, με το να την αρνειστε, γινεστε τα καλυτερα παιδια απεναντι στο κεφαλαιο, οι καλυτεροι του συμμαχοι, και αν θες στο εξηγω αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Ειχες τοσες ευκαιριες να αποδειξεις oτι η δικτατορια του προλεταριατου θα είναι απειρως ανωτερη απo την δικτατορια της αστικης ταξης και τελικα κατεληξες στα μια απο τα ιδια και οποιαδηποτε ιδεολογια θα καταληγει στα ιδια οταν θα υπαρχει οποιοσδηποτε φωτισμενος ηγετης να ασκει εξουσια πανω σε αλλους ειτε θελει να ονομαζεται καλος καπιταλας, καλος σοσιαλιστης η καλος κομμουνιστης"

    Η δικτατορια του προλεταριατου μια χαρα πηγε, δες τα αλματα σε ΕΣΣΔ πχ, σε καθε τομεα, πολιτισμο, οικονομια, εκπαιδευση, τεχνες κλπ... τα πραγματα στραβωνουν απο τη στιγμη που αυτη αδρανει και οι πολιτες αδιαφορουν για την οικοδομηση του σοσιαλισμου. Εσυ πες μου ομως που καταφεραν να δουλεψουν οι δικες σας ιδεες, ενα μερος ρε παιδι μου, και μη μου πεις μαριναλεντες και βιομε γιατι πραγματικα δεν θα κανω καν τον κοπο να σου απαντησω. Αλλα ξεριες ποιο ειναι το γαματο; Αναπαραγεις ακριβως τα επιχειρηματα των φασιστων και των καπιταλιστων, ότι ταχα ο κομμουνισμος δεν δουλεψε και ότι αφού ανατράπηκε είναι άχρηστος... και νταξ, να το λενε οι καπιταλιστες που γαμουνε και δερνουνε τοσους αιωνες το ψιλοκαταλαβαινω, να το λετε εσεις οι αναρχικοι... ε μοιαζει λιγο γελοιο, γιατι αν ο σοσιαλισμος/κομμουνισμος λενινιστικου μαοικου η αλου τυπου απετυχε μια, ο αναρχισμος δεν εχει δει καν φως στο τουνελ... συγνωμη κιολας αλλα ετσι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πηγα να απαντησω και στο δευτερο σου σχολιο αλλα ειδα οτι ποσταρεις πιτσιρικο και πραγματικα δεν θα κανω τον κοπο...
    εμπρος με τον πιτσιρικο, τον πανουση και τον λαζοπουλο για την αλλαγη....ελεος δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Για το επομενο θεμα, δεν ειναι ευκολο να καταληξουμε, το λεω εκ πειρας επειδη εχω περασει ωρες συζητησεων με αριστερους και κομμουνιστες. Αυτο που λες για “το προλεταριατο κατα τη γνωμη σου δεν πρεπει να επιβαλλει την εξουσια του πανω στην αστικη ταξη” ειναι μια φιλολογικη προταση, με την εννοια οτι ουτε το προλεταριατο ειναι μια συμπαγης μαζα ουτε η αστικη ταξη ειναι μια οντοτητα για να βλεπεις ποιος εξουσιαζει ποιον. Μου θυμιζει αυτο που ελεγε παλια ο λαοπλανος πασοκος “ο λαος στην εξουσια”. Κανεις σοβαρος ανθρωπος με μαρξιστικα ιδανικα δεν θα διαφωνουσε ποτε με μια τετοια προταση, το θεμα είναι τι γινεται στην πραγματικοτητα. Στη Σ.Ε. η μπουρζουαζια εγινε γραφειοκρατεια, ο ενας και μοναδικος τσαρος αντικαταστάθηκε απο τον ενα και μοναδικο σοσιαλιστη ηγετη, αλλα το προλεταριατο παρεμεινε παλι ‘από κατω’ . Απο την αλλη, στις ε.π.α. δεν φαγαμε ποτε την παραμυθα οτι ενας “πρωην καταπιεσμενος εγχρωμος” θα γινοταν δικαιοτερος ηγετης απο εναν Μπους. Δεν ειναι ισοπεδωση, ειναι η θεωρηση της ιστοριας μεσα απο τα αναρχικα εργαλεια. Η ατομικη ευθυνη πρωτα και η συλλογικοτητα σε δευτερη φαση, οταν γινει βιωμα για καθε ενα απο εμας, θα αποτειναξει τις σχεδον θρησκευτικες αναγκαιοτητες του εφεντη-αρχηγου-προεδρου κτλ. που δηθεν εκπρωσοπει μια ομαδα, γιατι πολυ απλα η ομαδα θα εχει παρει την θεση του και θα συζει αρμονικα μαζι με άλλες ομαδες. Δεν μπορω να πω ότι μια ομαδα η μια ταξη θα αξουσιαζει την αλλη, γιατι κανεις δεν θα βρισκεται κατω από κανεναν. Ειναι ουτοπικο αυτο που πιστευω? εγω λεω οτι δεν είναι περισσοτερο ουτοπικο απο καποιον που θεωρει οτι μια χωρα θα φτασει στον ανωτερο σταδιο του κομμουνισμου, με το να εχει στα χερια του την απολυτη εξουσια, να διατηρει την προσωπολατρια, τους γραφειοκρατικους μηχανισμους και τον ολοκληρωτισμο, οπως π.χ. καποιος που εμπνεται και υποστηριζει το καθεστως της β.κορεας, ασχετα αν μας αρεσει που την μπαινει στους αμερικανους. Αλλα το “λιγοτερο κακο” δεν είναι σε καμια περιπτωση “καλυτερο”.
      - για το αρθρο του πιτσιρικου. Ουτε εμενα μαρεσει και ουτε τον συμπαθω εδω που τα λεμε. αλλα σε αυτο το αρθρο που το διαβασα κατατυχη, απανταει με τον τροπο του σαν τριτος και οχι σαν αναρχικος στον Θερσιτη για την συλλογικοτητα και το τι καταφερνουν οι αναρχικοι. Αν μπορεις διαβασε το χωρις να σε νοιαζει ποιος το εχει γραψει. Το ερωτημα παραμενει : “ Αληθεια τι φοβαται σημερα το συστημα, με το χερι στην καρδια πες μου, τους “ανοργανωτους” αναρχικους αγωνιστες η τους οργανωμενους βουλευτες του κομματος σου? “
      -Τελευταιο, αφησα την απαντηση που θεωρω οτι εχει γινει μια πολυ κακη μοδα τελευταια στις πολιτικες συζητησεις . Μιλαω για τη πιπιλα “Αυτο δεν ειναι επιχειρημα, αυτό το λενε οι χρυσαυγητες, οι φασιστες ” κτλ. Καταρχας, ενα τεραστιο μερος της κριτικης εναντια ,προσεχε,οχι στο μαρξισμο αλλα στο πως υλοποιηθηκε και εφαρμοστικε η θεωρια του, εχει ξεκινησει απο τους ιδιους τους κομμουνιστες. Ας πουμε, ο ορος “σταλινισμος” ειπωθηκε απο τον Καγκανοβιτς και οχι απο καποιον αμερικανο καπιταλιστη η στραταρχη των εςες. Oταν λοιπον εσυ ξεσκεπαζεις και πολυ καλα κανεις, τις κωλοτουμπες του συριζα και τα ιδια επιχειρηματα εκτοξευει και ο Aλαβανος η ο Σαμαρας, εγω θα ηταν ηλιθιο να σε εξισωσω με νεοδημοκρατη η με οποιονδηποτε κανει και αυτος κριτικη στο συριζα.Ενα κοινο επιχειρημα εναντιων του συριζα μπορει να εχει βαση, αλλα διαφορετικες αφετηριες,στρατηγικη εχει η νδ και διαφορετικες το κκε. Αυτη λοιπον η φαιδροτατη πρακτικη του ‘αυτά τα λεγαν οι ναζιστες’ η πρεπει να σταματησει και να μπορει καποιος να απανταει χωρις να φοβαται, σε ολες τις κριτικες η εγω και οι συντροφοι αναρχικοι θα πρεπει να σταματησουμε να απανταμε στη κριτικη π.χ. των κοινοβουλευτικων κομματων γιατι ‘αυτα τα επιχειρηματα εναντιων των αναρχικων τα λενε και οι χρυσαυγητες’. Και δεν ειναι προσωπικο, απλα μου εδωσες την αφορμη να το ξεκαθαρισω. sergio

      Διαγραφή
    2. (ξαναβαζω το κειμενο που κανονικα προηγειται απο το παραπανω που μαλλον απο λαθος δεν ανεβηκε)

      Poexania
      -δεν ειχα σκοπο να συνεχισω τη συζητηση, ομως επειδη υπαρχουν και ατομα οπως εσυ που πιστευουν στο διαλογο, σου οφειλω καποιες απαντησεις. Οι υπολοιποι που βριζουν και βαζουν πολυ ευκολα ταμπελες σε ατομα που δεν ξερουν, ας κανουν την αυτοκριτικη τους για το ποιοι πραγματικα μπορει να ειναι φασιστες χωρις να το ξερουν.
      -"Σου θυμιζω οτι η ανθρωποτητα περασε το συντριπτικα μεγαλυτερο μερος της υπαρξης της σε κατασταση αναρχιας." Το γεγονος αυτο το αναφερω, οχι βεβαια για να υποστηριξω την επιστροφη της κοινωνιας σε προτογωνες καταστασεις, κατι που θα ηταν εντελως ανοητο. Το ανεφερω όμως για να υποστηριξω την θεση ότι οι ανθρωποι από την φυση τους, ακατεργαστα και αυθορμητα οδηγουνται στην αναρχικη κατασταση οπου οι θεσμοι και φυλακες των θεσμων και της δικαιοσυνης ειναι οι ιδιοι οι ανθρωποι. Οπως λοιπον μπορεσε και διαιωνιστηκε το ανθρωπινο ειδος μεσα απο την αναρχια, ετσι και σημερα μπορει να κανει το ιδιο, με τη διαφορα οτι επικρατουν καλυτερες συνθηκες, κατεχουμε περισσοτερη τεχνολογια και τεχνογνωσια και μπορει να γινει αμεσοτερα η ανταλλαγη ιδεων και η ανταλλαγη προτασεων για την βελτιωση των κοινωνιων αλληλεγυης. Η αυτοδιαχειρηση είναι μια φυσικη και αυθορμητη κατασταση των ανθρωπων που για αιωνες εφαρμοζοταν, μπορουσαμε τοτε, μπορουμε και τωρα. Αυτα σαν απαντηση σε αυτους που λενε ότι η αναρχια δεν μπορει να εφαρμοστει η οτι ειναι καταστροφικη.
      -για την Βιομηχανικη παραγωγη: ενα από τα συνηθη ερωτηματα που δεχεται η αναρχια και για να ειμαστε δικαιοι, ειναι πολυ φυσιολογικα ερωτηματα. Πρωτος ο Προυντον , πριν καν ο Καρολος συνειδητοποιησει την εννοια του σοσιαλισμου, ειχε εισαγει στην πολιτικη οικονομια τις εννοιες της ιδιωτικης ιδοκτησιας , την θεωρια της εκμεταλλευσης -μετεπειτα υπεραξιας, καποιες εννοιες που θα γινουν ευαγγελιο για καθε μαρξιστη. Οι διαφορες με τις οποιες αναλυουν το κοσμο, ενας αναρχικος και ενας κομμουνιστης, ειναι τοσο μικρες και ταυτοχρονα τοσο μεγαλες. Η μετακαπιταλιστικη κοινωνια οπου θα ενστερνιστει τους αναρχικους δεσμους αναμεσα στους ανθρωπους και την παραγωγη και θα προχωρισει στο ριζοσπαστικο μετασχηματισμο της, μιλαει για καταργηση της εκμεταλευσης, την συλλογικη ιδιοκτησια των βομηχανικων μεσων παραγωγης, αλλα εχει και αρκετες διαφορες στην λειτουργια της σε σχεση με μια πιθανη δικτατορια του προλεταριατου. Υπαρχει σχεδιο και μαλιστα ασκειται κριτικη στις λεπτομεριες. Ο Κροποτκιν π.χ. πολυ σωστα θετει το ζητημα της αναντιστιχιας στους μισθους που θα αμοιβεται π.χ. ενας ανεδεικευτος και ενας ειδικευμενος εργατης στη βαση της παραγωγης, οπου αν εφαρμοστει λαθος αναποφευκτα θα δημιουργησει νεες ταξεις μεσα στην ιδια την εργατικη ταξη. Τετοια παρομοια ζητηματα εχουν τεθει από αναρχικους θεωριτικους παραλληλα- αν οχι πριν και απο τους μαρξιστες. Επισης, σε εντιθεση με το κρατικο συγκεντρωτισμο των κομμουνιστων, οι αναρχικοι προτινουν διατηρηση και αυτοδιαχειρηση διασπαρτων παραγωγικων μοναδων που διατηρουν την αυτοτελεια τους και καλυπτουν τις αναγκες των ομαδων που τις λειτουργουν, ανεξαρτητα απο μια συγκεντρωτικη διοικηση. Παρα πολλα θεματα εχουν αναλυθει και συνεχως επικαιροποιουνται απο αναρχικους , σε πεισμα οσον πιστευουν οτι οι η αναρχια ειναι μια κατασταση οπου επικρατει χαος. Βεβαιως, δεν θα κλεισω τα ματια, σε καποια μεμονομενα περιστατικα οπου καποιοι κατα την δηλωση τους “αναρχικοι”, δεν εχουν μπει στο κοπο να διαβασουν την κοινωνικη και πολιτικη βαση της θεωριας που δηθεν εκπροσωπουν, παρα μονο μπαινουν στο τριπακι του χουλιγκανισμου. Προβοκατορες δυστυχως υπαρχουν σε ολους τους χωρους. Οι συνειδητοποιημενοι αναρχικοι, διαβαζουν και προβληματιζονται συνεχως πανω στη δικαιη διαταξη της μετακαπιταλιστικης κοινωνιας , αλλα παντα προηγειται ο αγωνας εδω και τωρα για αφυπνηση των συνειδησεων του κοσμου.sergio

      Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι ο άνθρωπος είναι από τη φύση του προσδιορισμένος να ζει σαν "κομμουνιστης", που δεν είναι, για να βρεί αυτόν τον εαυτό του ξανά, πρέπει να καταφέρει να ξεπεράσει τον τωρινό του εαυτό, και δεν μπορεί να τον ξεπεράσει χωρις να περάσει μια περίοδος, αυτή της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, αφενώς επειδή ο ταξικος πόλεμος δεν σταματά μετα΄τη νίκη της επανάστασης και αφεταίρου επειδή η μεταβολή του χαρακτήρα του, να μάθει δηλαδή να ζει σαν κομμουνιστής, είνα μια αργή διαδικασία που κατά τη γνώμη που θα πάρει 2-3 γεννιές το λιγότερο για να περάσει στην κοινωνία στο βαθμό που πρέπει να περάσει για να μπορούμε να μιλάμε για κομμουνισμό. Και όλα αυτά έχοντας πρώτα επικρατήσει ο σοσιαλισμός στα περισσότερα κράτη του κόσμου, αλλιώς θα υπάρχει συνεχής και αδιάκοπη αντεπαναστατική δράση εντός και εκτός.

    Ο άνθρωπος όμως δεν είναι κάτι καθορισμένο, δεν έχει γεννηθεί κομμουνιστής, ο άνθρωπος έχει βιολογική και κοινωνική φύση, η βιολογική φύση τον καθορίζει ως ενα βαθμό, και η κοινωνική φύση ως ενα άλλο βαθμό... εκτός κοινωνίας πάντως ο άνθρωπος είναι ενα τίποτα και δεν μπορεί να επιβιώσει, ούτε ως μονάδα ουτε σαν είδος, ακόμα και αν καταφέρει να επίβιώσει ατομικά εκτός κοινωνίας, δεν θα είναι άνθρωπος, γιατί ο άνθρωπος έχει πάψει από καιρό να είναι αυτό το πράγμα που είναι σήμερα οι γορίλες.

    Η ζωή των πρωτόγονων κομμουνιστικών κοινωνιών(αν ήξερε ο μαρξ ποσο θα παρεξηγουνταν αυτος ο ορος θα ειχε χρησιμοποιήσει άλλων, αν και κάτι φανταζόταν γιατί έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν θεωρούσε αυτήν την κατάσταση καλη), δεν ήταν κάτι που επέλεγαν οι άνθρωποι, ήταν επιβεβλημένη. Επιβεβλημένη επειδή δεν είχαν προχωρήσει οι μεθόδοι και οι σχέσεις παραγωγής, και έτσι ο άνθρωπος ούτε να αποθηκεύσει μπορούσε εύκολα, ούτε να συσσωρευσει αγαθά, ούτε να καλλιεργήσει καλά καλά τη γή, μετα βίας εξασφάλιζε τα απαραίτητα και ήταν σε μεγάλο βαθμό έρμαιο της φύσης. Αυτός είναι και ο λόγος που πήγε προς τα μπροστα, δημιούργησε πιο εξελιγμένες δομές και άρχισε να ζει σε πιο σύνθετες κοινωνικές δομές. Μέσα σε αυτές ήταν πιο ασφαλής και ήταν δυνατό να ζήσει παραπάνω, να τραφεί καλύτερα, να θρέψει η γη περισσότερο πλυθησμο κλπ.

    Οι πρωτόγονες κοινωνίες δεν ήταν κανένα επίτευγμα του ανθρώπου ούτε και πρέπει να τις ζηλεύουμε, οι σύγχρονες κοινωνίες είναι μακράν καλύτερες από αυτές... η φεουδαρχία ήταν καλύτερη από αυτές.

    Η φύση του ανθρώπου λοιπόν δεν είναι ούτε ο αναρχισμός, όπως λέτε οι αναρχικοι μιλωντας για πρωτόγονες κομμουνιστικές κοινωνίες, ούτε και ο καπιταλισμός όπως λένε οι νεοφιλελεύθεροι βαφτίζοντας τα χαρακτηριστικα των ανθρώπων στην καπιταλιστική κοινωνία σαν φυσικα χαρακτηριστικά, ενω στην ουσια ειναι ιστορικος προσδιορισμενα και απαντωνται στο βαθμο αυτον μονο στις καπιταλιστικες κοινωνιες επειδη αυτες οι κοινωνιες τα καλλιεργουν.

    Ο φυση του ανθρωπου δεν ειναι κάτι στασιμο, πηγαζει απο τη διαλεκτικη του σχεση με το περιβαλλον και τις κοινωνιες μεσα στις οποίες ζει, διαμορφώνεται απο αυτες και τις διαμορφώνει. Σημερα ειναι τροφοσυλλεκτης, αυριο δουλος, μεθαυριο δουλοπαροικος, παραμεθαυριο μισθωτος εργατης και στο μελλον κομμουνιστης. Το ιδιο και για τις κυριαρχες ταξεις, σημερα ειναι φυλλαρχος, αυριο αριστοκρατης του παλατιου, μεθαυριο αριστοκρατης φεουδαρχης, παραμεθαυριο καπιταλιστης, και στο μελλον που δεν θα υπαρχουν πια ταξεις, κομμουνιστης.

    Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το οτι τωρα φυλακιζουν καποιους αναρχικους, αυτο δεν σημαινει οτι τους θεωρει φοβο και τρομο το συστημα. Απο τη μια το χρησιμοποιει αυτο για να τρομοκρατησει τους υπολοιπους, ότι οριστε τι παθαινουν τα "κακα παιδια" και απο την αλλη για να περασει ακομη πιο σκληρα μετρα. Να σου θυμησω οτι μετα τη μαρφιν γεμισαμε καμερες παντου και οι τραπεζες πηραν πιο αυστηρα μετρα φρουρησης, το ιδιο και η αστυνομια, και γεμισαμε και σεκιουριτι.

    Απο εκει και περα, το να μην ειναι οργανωμενος ενας χωρος και με το να μην υπαρχει οργανωση καποιου τυπου, δεν λεω κατ αναγκη δημοκρατικος συγκεντρωτισμος, τα διαφορα αναρχικα στεκια γινονται ευκολα υποχειρια της ασφαλειας και των διαφορων υπηρεσιων. Ακομα και στο κομμουνιστικο κομμα ειναι δυνατον να εισβαλουν πρακτορες, εχει γινει και κατα το παρελθον, αλλα σκεψου ποσο πιο δυσκολο ειναι να το ελέγξουν...

    ...επισης να σου θυμησω οτι βιντεάκια, στα γεγονότα εκεινα με το πάμε που κατα την άποψη σας "προστατευε" την βουλη, εδειχναν φασιστες να πετανε διαφορα πραγματα προς τους απεργους διαδηλωτες του παμε, χερι χερι με τους "αναρχικους" και τους αναρχικους. Φασιστες, ασφαλιτες, ανθρωποι με ταση προς τον χουλιγκανισμο, μπαινουν πολυ ευκολα μεσα στ ααναρχικα στεκια και πολλες φορες τα ελεγχουν κιολας, ακριβως εξαιτιας αυτης της επιπολαιοτητας σας και της ανικανοτητας σας για οργανωση.

    Εμεις λοιπον αυτο που εσεις λετε εξουσια το λεμε οργανωση και θωρακιση για να μπορουμε να αγωνιστουμε και οχι καθε φορα να σκορπαμε. Μια θεση στελεχους στο ΚΚΕ δεν ειναι θεση εξουσιας, ειναι θεση ευθυνης, προσωπικα υλικα οφελη δεν υπαρχουν για τα στελεχη, για αυτο και αυτοι που ειναι ξεπουληταρια φευγουν απο το κομμα για να κανουν καριερες αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ανικανοτητα η αν θες επιλογη να μην οργανωνεστε*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ωραία η συζήτηση,καταγράφτηκαν οι απόψεις όλες.
    Το κειμενο είναι ξεκαθαρο, δε χρειαζεται να διευκρινισω τιποτα. Σαφως και δε θεωρω ότι οσοι δεν ειναι κομμουνιστες είναι φασιστες, αυτο που λεω είναι ότι ΤΟ ΑΥΡΙΟ θα ειναι ειτε κομμουνιστικο είτε φασιστικο. Κι αυτο δεν ειναι ουτε μανιχαισμο ουτε δογμα Μπους, οσοι δεν ειναι μαζι μας, ειναι εναντιον μας,
    οποιος ειδε κατι τετοιο στο κειμενο μου ακουει φωνες οπως η Ζαν Ντ'αρκ. Οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εναντιον του εαυτου του, αυτο ειναι ακριβεστερη ερμηνεια.
    Παντως δεν απαξιωνω τη δραση κανενος, ειδικοτερα τη δραση τμηματων του αναρχικου-αντιεξουσιαστικου χωρου, που παλευουν στο δρομο κι οχι στους καναπεδες τους. Τους σεβομαι, τους εκτιμω και πιστευω στην αναγκαιοτητα του διαλογου μεταξυ μας, και οι δυο πλευρες εχουν να μαθουν πολλα, στην ιδια οχθη ειμαστε απεναντι σε αυτους που αναφερει ο Σπαρτακος 17.

    Μια διευκρινιση μονο: Δεν εκφραζω το ΚΚΕ όπως λεει κι ο φιλος μου ο Ποε, ουτε το ΚΚΕ χρεωνεται τις αποψεις οσων δηλωνουν διαδικτυακοι υποστηρικτες του. Εγω μπορει αυριο να αρχισω να γραφω ενα καρο μαλακιες
    (για καποιους και τωρα το κανω)
    το ΚΚΕ εκφραζεται μεσα απο τους επισημους διαυλους επικοινωνιας του.
    Εγω εκφραζω μονο τον εαυτο μου. Για αυτο κι αν διατρεξει καποιος σε παλιοτερες αναρτησεις μου θα βρει ενα σωρο αστοχιες και πολιτικα λαθη (που να με γνωριζε και παλιοτερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος
    TRASH
    nikolastsaras
    ένας στρατολάτης
    σανσαιν
    λολα
    αγγελε
    corto maltese
    poe
    Σεχζατ Λουκμαν Revenge
    θερσιτη
    sergio
    γ.γ
    σπαρτακε
    ευχαριστω για τη συμμτοχη σας στον διαλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή