Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΩΡΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...(ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ)




Ακαταπαυστα το μυαλο μου πλαθει σεναρια, ειμαι μεγαλος συνωμοσιολογος, μη παιρνετε στα σοβαρα αυτα που γραφω, οχι δεν ετοιμαζεται τιποτα, καμια αλλαγη σε πολιτειακο επιπεδο, οχι, ο δικομματισμος δεν εχει φαει ακομα τα ψωμια του, οχι, δεν υπαρχει προφανης αναντιστοιχια μεταξυ λαικης βουλησης και πρασινου Καθεστωτος.
Οχι, αυτη η αναντιστοιχια δεν ειναι καταδικασμενη να εξαφανιστει, με παραξενους τροπους...

Διαβαζω εδω
"Το «πράσινο φως» για να συνδικαλίζονται οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις έδωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά όχι με πλήρη δικαιώματα. Συγκεκριμένα, οι αρεοπαγίτες αποφάσισαν οι υπηρετούντες στον Στρατό και τα άλλα όπλα να μπορούν να συνδικαλίζονται σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (με περιορισμένα δικαιώματα) αλλά όχι σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982.

Ουσιαστικά, ο Άρειος Πάγος δέχεται ότι οι στρατιωτικοί μπορεί να συστήσουν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματεία, όπως είναι οι πολιτισμικοί, οικολογικοί και λοιποί σύλλογοι. Ωστόσο, δεν μπορούν να συστήσουν συνδικαλιστικό Σωματείο (που να μπορεί πχ να προκηρύξει... απεργίες). Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να ιδρύσουν Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναιρώντας αντίθετη απόφαση του Εφετείου."


............Ακουω μετα οτι ο Βαρδης Βαρδινογιαννης, εμβληματικη μορφη του ντοπιου κεφαλαιου..

"επικοινώνησε με στενούς του φίλους οι οποίοι σήμερα είναι απόστρατοι και τους ζήτησε να παρέμβουν προκειμένου να αποφευχθεί ο καταστροφικός για το στράτευμα νόμος. Πράγματι- όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες- αρκετοί είναι αυτοί που κινητοποιήθηκαν και μάλιστα μερικοί από αυτούς «βγήκαν» στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, διατυπώνοντας τις ενστάσεις του για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όλοι συμφώνησαν ότι σε περίπτωση εφαρμογής νόμου με βάσει τον οποίο θα επιτρέπεται ο συνδικαλισμός στον στρατό κινδυνεύει η πειθαρχεία αλλά και το κύρος του στρατεύματος".

Αν θυμαμαι καλα, δεν ειμαι βεβαιος, η ειδηση αυτη ειχε μεταδοθει κι απο το Μεγκα.

Υστερα απο αυτα, μαθαινω για αλλεπαλληλες παρεμβασεις των Ελληνων στρατιωτικων,  παρεμβασεις-απαντησεις στις "ανησυχιες" του Παγκαλου να μη γινουμε Αργεντινη και  βγουν τα τανκς στους δρομους για να σωθουν οι τραπεζες απο τα απεγνωσμενα πληθη, 
παρεμβασεις που εχουν σκοπο να καθησυχασουν τους Ελληνες πολιτες οτι ο Στρατος ειναι εδω για να προασπιζεται το Συνταγμα..Και μια ακομα παρεμβαση, υστερα απο τις βαρβαροτητες στο Συνταγμα απο τον ΣΥΣΜΕΔ
"Ο ΣΥΣΜΕΔ με ανακοίνωση-καταπέλτη,ανάβει νέες φωτιές στην ηγεσία του ΥΕΘΑ ,αφού πρόκειται για την πρώτη του ουσιαστική παρέμβαση σε τέτοιου είδους θέματα ,μετά από την απόφαση του... Αρείου Πάγου η οποία αφήνει ανοιχτό παράθυρο για συνδικαλισμό στις ΕΔ. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ κάνει λόγο για άνευ προηγουμένο καταστολή στις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας και το κυριότερο; Δηλώνουν ότι θα πράξουν το καθήκον τους συνειδητα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα, “δίπλα και μαζί με το λαό ,ενάντια σ΄ όποιον θέλει να τα πλήξει”. 
Ολοκληρη η ανακοινωση του ΣΥΣΜΕΔ,   εδω 
Αποσπασμα της ανακοινωσης..
"Οι Έλληνες στρατιωτικοί για να διαλύσουν οποιαδήποτε νεφελώδη αμφιβολία έχει διασπαρθεί τον τελευταίο καιρό, με το ελάχιστο βήμα έκφρασης που τους αναλογεί, τον πρέποντα τόνο, δύναμη και ύφος που τους αρμόζει, μέσα από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, ως ευνομούμενοι Έλληνες πολίτες:

- Διαβεβαιώνουν ότι απέχουν από κάθε προσπάθεια εμπλοκής τους σε οποιουσδήποτε πιθανούς αντισυνταγματικούς σχεδιασμούς ή φήμες.

- Καταδικάζουν ως απαράδεκτα, σε κάθε περίπτωση, περιστατικά τυφλής και δυσανάλογης έκτασης χρήσης βίας εναντίον συμπολιτών τους.

- Θεωρούν αδιανόητη οποιαδήποτε λογική δικαιολόγησης τύπου «παράπλευρων απωλειών» της άσκησης βίας στο βωμό οποιουδήποτε σκοπού.

- Έχοντας αφομοιώσει όλα τα ιστορικά διδάγματα της νεότερης ιστορίας, και με πλήρη επίγνωση του ρόλου τους, διαβεβαιώνουν τους συμπολίτες τους ότι αποτελούν τον ακλόνητο ύστατο υπερασπιστή της πατρίδας και ως εκ τούτου και του λαού, και πως αν και εφόσον χρειαστεί θα πράξουν συνειδητά το καθήκον τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, στους οποίους έχουν ορκιστεί πίστη και αφοσίωση, δίπλα και μαζί με το λαό ενάντια σε όποιον θελήσει να τα πλήξει."




Αυτη τη στιγμη, μας κυβερνανε καποιοι, οι οποιοι στη συνειδηση του λαου, ειναι λιγοτερο φιλελληνες κι απο τους.. Τουρκους στρατιωτικους. Διαβαζοντας λοιπον καποιος τις παρεμβασεις των στρατιωτικων, ειναι πιθανο να νιωσει οτι, επιτελους, υπαρχει κι ενας θεσμος Μη-Διαβρωμενος, επιτελους βρισκονται καποιοι να ορθωσουν αναστημα στο ξεπουλημα της Πατριδας,
η Δικαιοσυνη κρινει το Μνημονιο...συνταγματικο
και οχι μονο αυτο, αλλα και...
Δικαστικοι υστερα απο αυτη τη κριση πιανουν δουλεια στο γραφειο του ΓΑΠ

"Ένας από τους ανθρώπους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που πριν λίγες εβδομάδες απεφάνθη ότι το Μνημόνιο είναι Συνταγματικό, παραιτήθηκε από την θέση του για να πάει στο πλευρό του Παπανδρέου!
Πρόκειται για τον Νο2 στο ΣτΕ, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρός του και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος, Γεώργιος Σταυρόπουλος."
      (Πληρες κειμενο    εδω    )

Διχως λοιπον να υπονοω τιποτα για κανεναν, ευκολως γινεται αντιληπτο αυτο που φωναζουν πολλοι εδω και μηνες για εσχατη απονομιμοποιηση των θεσμων.
Βλεποντας λοιπον τις φιλολαικες και πατριωτικες παρεμβασεις των στρατιωτικων,
δεν ειναι και λιγοι αυτοι που θα βρουν αποκουμπι, μεσα σε ολη αυτη τη παρακμη,
τον Ελληνικο Στρατο.
Οταν ενας λαος εχει υποστει μεσα σε λιγους μηνες τοσες ταπεινωσεις,
οταν την αμειλικτη φτωχεια συνοδευουν αλλεπαλληλες ξενες επιθεσεις για τους "τεμπεληδες και καλοπερασακηδες Ελληνες",
οταν θιγεται η εθνικη αξιοπρεπεια τοσο βαναυσα με δηλωσεις σα του Γιουνκερ , στα ισα και σταρατα,
οτι "η Ελλαδα θα υποστει τρομερο περιορισμο των κυριαρχικων της δικαιωματων",

φτωχεια, ανθρωποι στον δρομο, εγκληματικοτηα, σηψη, βρωμια, δυσωδια, ηθικη καταπτωση,
οι απατεωνες και κλεφτες γαλαζοπρασινοι Υπουργοι να πινουν στην υγεια των κοροιδων,
κανεις εδω, κανεις εδω μαζι μας,

οταν ανθρωποι περηφανοι για τη καταγωγη τους, θιγονται στο πυρηνα της εναπομεινασας αξιοπρεπειας τους,

τοτε, ποσο μακρυνη ειναι η στιγμη που ο λαος θα υποδεχτει τα τανκς, με λουλουδια, με κλαρινα
με νταουλια και με προσμονη; Εγω να δεχτω οτι ειμαι ενας ευφανταστος συνωμοσιολογος που λαθει εξωγηινα σεναρια, ομως αυτο το σεναριο, γιατι δε μου φαινεται πολυ απιθανο;
Μηπως ολα γινονται για να υποδεχτουμε μια επεμβαση του Στρατου ως λυτρωτικη;
Ποσα χειλια καθημερινα κραυγαζουν ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ;
Γιατι μου φαινονται οτι ολα αυτα τα χειλια πολλαπλασιαζονται καθημερινως;
Υπαρχει πιο ενδεδειγμενος τροπος να περικοψεις τα ατομικα δικαιωματα
και να πετσοκοψεις εστω κι αυτη την αθλια και ξεφτιλισμενη ψευτοδημοκρατια,
απο το να κανεις τον λαο να τα υποδεχτει ο..ιδιος πανηγυριζοντας;
Δε θα ειναι αυτο ενα αριστουργημα, μια θεικη κινηση του Καθεστωτος;
Να κατεβαινουν τα τανκς κ εσυ απο κατω να φωναζεις "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ";

Μετα...θα μας καλει το εθνικο καθηκον...μετα τα λιγα λογια ζαχαρη, και τα καθολου μελι,
μετα, ολοι ταγμενοι κ τουμπεκιασμενοι στη νεα εθνικη προσπαθεια, στο νεο εθνικο στοχο
.......κι αν οι Τοκογλυφοι αυτο το επιθυμουν;
Απο το να διαδηλωνουν σου λεει καθε λιγο και λιγακι και να απειλειται ανα πασα στιγμη ενα εξεγερσιακο ντομινο στον Ευρωπαικο Νοτο,
φλομωσε τους με πατρις θρησκεια οικογενεια
κρεμασε στο Συνταγμα 3-4 ξοφλημενους για το Συστημα απατεωνες
τιμωρησε αγρια και 5-6 ματατζηδες,
πηγαινε λιγο κωλοφεραντζα το Ντοπιο Ελληνικο Κεφαλαιο
( το οποιο οπως ειδαμε, σα να ανησυχει με αυτα που βλεπει..)

κ ολα ειναι ετοιμα για τη Μεγαλη Μπανανοφλουδα,
ολα ειναι ετοιμα για το ποντικακι που δε μπορεσε ποτε να δει τη φακα.

Αυτοι που κανονιζουν, ξερουν καλα τι κανονιζουν.
ο εγγαστριμυθος ξερει ποτε να αλλαζει τις κουκλες του

Και να ξεκαθαρισω εδω οτι σεβομαι και εκτιμω τον Στρατο της χωρας μας. Δε προκειται να αμφισβητησω τον πατριωτισμο και τις εντιμες προθεσεις της πλειοψηφιας του Στρατευματος.
Δε προκειται να αμφισβητησω οτι η πλειοψηφια τους δε ποναει μονο για τις μειωσεις των μισθων τους, αλλα και για τη καταντια της χωρας μας. Δε προκειται να αμφισβητησω το φρονημα τους,
το ηθος και την αξιοπρεπεια τους.
Αλλα δεν ειναι και λιγες οι φορες που ο δρομος για τη Κολαση ειναι στρωμενος απο καλες προθεσεις.
Δεν ειναι λιγες οι φορες που νομιζεις οτι χαραζεις εσυ το δρομο σου, ενω ουσιαστικα στον εχουν χαραξει αλλοι, κ εσυ παιζεις το παιχνιδι τους διχως να το καταλαβαινεις.
Αλλωστε, ειτε εκτιμας τον Στρατο ειτε οχι, δε πρεπει ποτε να ξεχνας οτι ο Στρατος δεν εχει καμια δουλεια με τη κρατικη εξουσια..καθενας στο ποστο του...ε;

Η Ελλαδα ειναι στο κεντρο του πλανητη, πρωτο θεμα στις ειδησεις  παγκοσμιως,
ποτε μια μικρη χωρα δεν διαδραματισε τοσο κρισμο ρολο στα διεθνη οικονομικα τεκταινομενα,
ειναι αληθεια οτι αν τους πεταξουμε μια Διαγραφη Χρεους στη μαπα, ειναι σα να αμολησουμε χειροβομβιδα στη πυριτιδαποθηκη της παγκοσμιας Οικονομιας.

Σκεφτομαι λοιπον οτι αν εγω ημουν ο Εγγαστριμυθος, και ειχα για μαριονετα μου τον ΓΑΠ,
βλεποντας οτι οι εναλλακτικες λυσεις λαικης εξαπατησης ολοενα και λιγοστευουν,
λεω απλα οτι στο μυαλο μου θα ειχα ηδη ετοιμο το Σεναριο Γ
( Γιατι το σεναριο Β, η εφαρμογη του 48 Σ
οπως εχω ξαναγραψει
και ειδα να υιοθετειται απο στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ,
...ειναι ηδη απικο)

ΥΓ Το νιωθεις στην ατμοσφαιρα..
..Συντομα θα γινει επιθεση πολυ χειροτερη απο γιαουρτια και μπινελικια, σε κυβερνητικο Βουλευτη.
Δε ξερω ποιος θα την υποκινησει, δε ξερω ποιος θα κινει τα νηματα, δε ξερω αν η λαικη οργη κ απογνωση απο μονη της δρασει σπασμωδικα κ αναποτελεσματικα.
Ξερω ομως σιγουρα οτι τετοιου ειδους επιθεσης, καθολου δεν θα ωφελησουν τον λαο..
....αντιθετως, θα ενεργοποιησει προαναφερθεισες καταστασεις..
Οχι, δε θα βαλω μαυρες πλερεζες για κανεναν τους.
Απλα, ειτε λεω απιστευτες μπουρδολογιες
ειτε σα να μου φαινεται οτι βλεπω καλα τη φακα..

23 σχόλια:

  1. Δεν μου φαινεται πιθανο ενα τετοιο σεναριο, γιατι...Και την αλλη φορα που παιχτηκε...!!
    Καπως ετσι παιχτηκε..!!
    Να μη σου θυμησω, ποια προβληματα εμφανισε, αμεσως...[13/12]Αλλα και αργοτερα...!![Κυπρος]...
    Οι "ευεπιφοροι" στρατιωτικοι...Που θα "παιξουν" με τις καρριερες τους, σε μια τετοια περιπτωση...
    Παρουσιαζουν...Σοβαρα..νοητικα προβληματα..!!
    Και...
    Δεν 'καλυπτεται" κατι ετοιο, απο την ευρωπαικη αστικη "κουλτουρα"....[βλ..Αυστρια...Ισπανια...]

    Αν μιλαμε για 'σεναρια" τυπου..δηθεν σχεδιου "γ"
    Πιο πιθανο θεωρω, ενα "θερμο" επεισοδιο, η και μια συρραξη στο Αιγαιο...[Λημνος, Καστελλοριζο]
    Με μια "δεινη ηττα"...
    Που θα "επιτρεψει" την εφαρμογη ενος σχεδιου..Μαρσαλ...
    Και θα αποκλεισει την ευρωπαικη προοπτικη της Τουρκιας....Επ αμοιβην...!!

    Καλο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Celin καλησπέρα σου.
    Ο καπιταλισμός έχει μια ιστορία 222 χρόνων, αν υπολογίζω σωστά.
    Διαθέτει εμπειρία, διαθέτει μηχανισμούς ,διαθέτει συστήματα επεξεργασίας εναλλακτικών σεναρίων για όλες τις πιθανές εκδοχές.
    Σενάρια σαν το δικό σου, σαν του Μαχαίρη, σενάρια που δεν μπορεί να συλλάβει ακόμα και η ποιο διεστραμμένη φαντασία.
    Έχουν έναν στόχο μέσα στο τεράστιο και αξεπέραστο πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωποι.
    Το έχουμε ξαναπεί αυτό, είναι σαν το θεριό που ξεψυχάει και σφαδάζει. Xτυπιέται και σκορπάει τον όλεθρο γύρω του, αλλάλάζοντας, αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.
    Θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, ανάλογα με το τι εξυπηρετεί κάθε στιγμή.
    Είναι αδίστακτοι.
    Μόνο ένα ντιρέκτ κτύπημα, καθολικό, αποτελεσματικό. Μόνον αυτό είναι που μπορεί να μας σώσει και, απολύτως άλλο τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σίγουρο είναι ότι όλοι βρίσκουμε τον... Φώσκολο που κρύβουμε μέσα μας και αναζητούμε και συζητούμε σενάρια σωτηρίας, καταστροφής κλπ.
    Θεωρώ παραπάνω από βέβαιο ότι ένας συνδυασμός των σεναρίων θα επιβεβαιωθεί ως ένα σημείο.
    Το σενάριο Του Μαχαίρη το έγραψα πριν 2-3 μέρες εδώ, στο κείμενό σου για τα επεισόδια.

    Αν και πιστεύω ότι δεν έχει και τόση σημασία να πετύχουμε το σενάριο για να πάρουμε στις συνειδήσεις των πολλών τη θεση του... Παισίου!
    Το κυριότερο για μένα είναι να αντιληφθούμε τη λογική με την οποία θα δράσει το καθεστώς και αρα τη λογικη των σεναρίων και όχι απαραίτητα την πλοκή τους.

    Και νομίζω πως το κείμενο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Δεδομένα το Καθεστώς θα δημιουργήσει κρίσεις για να προσφέρει μετά έτοιμες και.... λαοπρόβλητες τις λύσεις των κρίσεων σε οποιαδήποτε μορφή.

    π.χ.: νεκρός βουλευτής=πολιτική ανωμαλία >>> λύση από το καθεστώς.
    επεισόδιο με Τουρκία=εθνικός κίνδυνος >>> λύση από το καθεστώς κ.ο.κ.

    ΥΓ.:Να πω και τη... συνωμοσιολογική αμαρτία μου, κι εγώ διαβάζοντας τη ανακοίνωση των στρατιωτικών, τις ίδιες πονηρές σκέψεις έκανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΩ, ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΩ.

    Καλα εκανες και μου ειπες τη σκεψη σου. Παντως η δικια μου αποψη ειναι πως, ακομα και να συμβαινει αυτο που εγραψες, και παλι δεν υπαρχει τιποτα να φοβομαστε. Ο καθενας μας εδω λεει τις αποψεις του και κρινεται. Ολοι κρινονται. Αν καποιος θελει να πριμοδοτησει εμμεσως το Χ κομμα, ας το κανει.
    Αν καποιος θελει να το πριμοδοτησει αμεσα, ας το κανει.
    Αν καποιος θελει να σταθει κριτικα ακομα και στο ιδιο το κομμα που ψηφιζει, ακομα πιο καλοδεχουμενος!

    Ας αφησουμε ολα τα λουλουδια να ανθισουν λοιπον,συμφωνω παντως στο οτι πρεπει να υποβαλουμε καθε τι που διαβαζουμε
    απο οπου κι αν το διαβαζουμε, σε κριτικη σκεψη.

    Κυκλοφορουν τοσο φρεσκες αποψεις στα μπλογκς, που απαγορευουν την εσωστρεφεια: Παμε να ανακατευτουμε ολοι με ολους, και ο,τι βγει.
    Και η δημοφιλεστερη-πειστικοτερη ιδεα, ας επικρατησει.

    Παντως εγω το μπλογκ που ανεφερες το διαβαζω και το θεωρω απο τα μαχητικοτερα στη μπλογκοσφαιρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαχαιρη, το δικο σου σεναριο φανταζει λογικοτερο.
    Το πιστευουν πολλοι, οπως ο Μαζεστιξ αλλα κι αλλοι.
    Απλα σκεφτομαι οτι ο Καπιταλισμος πνεει τα λοισθια και σαν ζωο που πεθαινει, οπως λεει η Μπεντλαμ,ειναι ακομα πιο επικινδυνο.

    Αντεχει το Καθεστως να φοραει ακομα τη δημοκρατικη του προβια; Δε βλεπεις που καθε μερα τρωνε φτυσιματα βρισιες και σφαλιαρες οι Πασοκοι;
    Εγω δε πιστευω οτι στις Εκλογες οι Ελληνες θα αποδειχτουν τοσο γελοιοι ωστε να ψηφισουν ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ.Πιστευω οτι θα πεσουν παρα πολυ, ερχεται πεινα...
    δε ξερω καν αν θα αντεξει το Συστημα μεχρι τις Εκλογες, η λαικη αντιδραση θα διογκωθει.

    Επομενως;
    Κανεις δε ξερει...εμεις ας λεμε εδω τις ιστοριες μας και ας ειμαστε, φιλε, προετοιμασμενοι για τα χειροτερα..
    Κι ας διαβασουμε ολοι τη τελευταια προταση της Μπεντλαμ για το ντιρεκτ χτυπημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπεντλαμ, ντιρεκτ και στα μουτρα του Θηριου!Πολλες μπουνιες μαζι, θα το αποτελειωσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαζεστιξ, τωρα θα σου πω κατι και θα φαω γιαουρτια, αλλα θα το πω: Πολλα χρονια πριν διαβασω το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, μιλαμε για 2001 περιπου, μπορει και νωριτερα, βλεποντας τα τεκταινομενα στον πλανητη, ειχα σκεφτει οτι οι Ισχυροι πια δε στοχευουν στο μυαλο σου
    -δηλαδη να σε πεισουν για την ορθοτητα του Συστηματος-
    αλλα στοχευουν στη ψυχη σου
    -τρομοκρατια και φοβος-

    Τερμα σκεφτηκα η εποχη που θελουν να σε παρουν με το μερος τους, τωρα θελουν να σε κανουν να χεστεις πανω σου και να νιωσεις οτι δεν υπαρχει αλλη επιλογη.
    Οταν τα ελεγα αυτα, ημουν πιτσιρικας, η σκεψη μου πρωτολεια κ ακατεργαστη, υπηρχε μια σχετικη αναλυτικη ικανοτητα αλλα χανοταν μεσα στην αγνοια μου για το παγκοσμιο Γιγνεσθαι.
    Οταν μετα απο 10 χρονια διαβασα το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ,τα παιξα..ελεγε ακριβως οσα σκεφτομουν, αλλα τεκμηριωμενα, με ιστορικες αναφορες, με ψυχολογικες αναφορες τυπου συλλογικη παλινδρομηση κλπ

    Για αυτο, πιστευω στο ενστικτο μου, βλεπω οτι κι εσυ πιστευεις στο δικο σου, καλο ειναι αυτο, να τολμαμε δηλαδη προβλεψεις οι οποιες φαινονται τωρα απιθανες. Καλυτερα να προετοιμαζεσαι για αυτο που ερχεται, παρα να μην το βαζεις σε σκεψη.

    Κ ας λεμε που και που καμια Φωσκολικη μαλακια, δε τρεχει τιποτα, τζαμπα ειναι:)

    Εχω πει μπολικες τετοιες, οπως το εχω ξαναγραψει, ανηκω σε αυτους που πιστεψαν οτι ο ΓΑΠ θα ειναι καλυτερος του Μπενυ, οπως και οτι ο Σαμαρας θα ειναι λιγο καλυτερος της Ντορας.
    Προσφατη ειναι η "κατακτηση " οτι τελικα ειναι ολοι για κλωτσιες..

    Οσο ζουμε μαθαινουμε:)
    Κ εγω τον τελευταιο χρονο νιωθω οτι εμαθα οσα δεν ειχα μαθει τα προηγουμενα 30, να ναι καλα κατι φιλες σα τη Μπεντλαμ εδω και κατι φιλοι σα τον Μαχαιρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά αυτος ο χρόνος μας έκανε πολύ σοφότερους.
    Να ναι καλά κάτι φίλοι σαν τον Παπανδρέου, το Σαμαρά, το Γιούνκερ και τον Στρος Καν... :-)
    Και αν μας τα λεγε κανείς όσα θα ζήσουμε μέσα σε αυτόν το χρόνο, θα τον λέγαμε, οχι Φώσκολο αλλά,.... Λιακόπουλο!

    Κι εγώ ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που προτιμούσα Παπανδρέου από Βενιζέλο.
    Μετά κατάλαβα γιατί δεν πρέπει να έχω βεβαιότητες...

    Έχεις δίκιο ότι στοχεύουν πλέον στην ψυχή μας. Αλλά αυτή είναι πιο αστάθμητος παράγων σε σχέση με το μυαλό μας, γι αυτό και θα ατυχήσουν πιστέυω.

    Εδώ και καιρό θέλω να διαβάσω το Δόγμα του Σοκ, αλλά δεν εχω εξοπλιστεί ακόμη με υπογλώσσια και όλο το αναβάλλω για "αύριο"...
    Σαν τη δίαιτα από Δευτέρα.
    Άμα το διαβάσω είναι σίγουρο ότι θα την πάρω την πέτρα και θα με βρίζω μετά ως μπάχαλο!
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Έχεις δίκιο ότι στοχεύουν πλέον στην ψυχή μας. Αλλά αυτή είναι πιο αστάθμητος παράγων σε σχέση με το μυαλό μας, γι αυτό και θα ατυχήσουν πιστέυω."

    Mεγαλε, εγραψες! Τρομερη ατακα!!

    Οποτε εχεις χρονο διαβασε το,
    αν και απο τη στιγμη που κυκλοφορουμε εδω, εχουμε μαθει τα περισσοτερα, οποτε ισως να το βρεις και "μπαγιατικο" τωρα, δε ξερω...Οπως νομιζεις!
    Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οκ, το διαβασα το σχολιο για το μπλογκ που λες, και το διαγραφω οπως μου ζητησες. Σου απαντησα και στο πρωτο σχολιο μου εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γελατε ετσι;;
    Ομως, ο Φωσκολος ηταν μεγαλος..παραμυθας, της πραγματικοτητας...!!Δεν ηταν..Λιακοπουλος, που ειναι απλα καλος..πωλητης βιβλιων..!!
    Παιδια...Μπορει και να μην..το περιμενετε, απο μενα...Αλλα θα το πω...!!
    Δεν μπορω να συμφωνησω, στο οτι το Αστικο συστημα...Καταρρεει..!!Δεν την.."βλεπω" πουθενα, αυτην την..Καταρρευση...!!
    Αντιθετα...!!
    Με την "παρεα" που εκανα με τους αγανακτημενους,
    στις πλατειες...Αλλα διαπιστωσα...!!
    Οτι οι πολιτες, στην συντριπτικωτατη πλειοψηφια τους...Ειναι.."κολλημενοι" πανω στο Αστικο μοντελλο...Σαν τις πεταλιδες, στα βραχια...!!
    Ακομα και οι...διαφορων αποχρωσεων..."αναρχιζοντες", μεσω της προσεγγισης που εχουν...Βλεπουν εναν διαρκη αγωνα,εναντια σ εναν...διαρκη εχθρο...!!Την Αστικη Δημοκρατια..!!
    Εκτος αυτου...
    Εγω τουλαχιστον, δεν μπορω να φανταστω...!!
    Με την...Καμμια...!!!
    Πτωση του Αστικου Συστηματος, με διατηρηση της ιδιοκτησιας..!!..
    Κανενος τυπου...Κομμουνιστικη διακυβερνηση, δεν ΜΠΟΡΕΙ να δωσει την δυνατοτητα ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να...
    Αγοραζει...!!![και να πουλαει βεβαια]
    Αν...
    Ο πολιτικος μετασχηματισμος, του Αστικου συστηματος, απο τους Κομμουνιστες...Καταληξει σε ενα..."δικαιοτερο" συστημα...Μισθωτης σκλαβιας...!![μοιρασμα των κερδων των κεφαλαιοκρατων και των τραπεζων στους πολιτες]
    Δεν θα εχουμε κανει τιποτα...Παιδια...!!
    Θα εχουμε,στην ουσια, φερει...Μια ΧΟΥΝΤΑ...!!
    Με καλυτερους μισθους, και δουλεια για ολους..!!
    [δειτε το οπως θα το δουν αυτοι...]
    Επομενως...
    ;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προσυπογραφω στην υστερογραφη σου...
    θα παρατηρησω ομως πως η λεξη "χουντα" για καποιους σημερα δε θυμιζει τα παλια...
    πιστευω στο λαο...δε βρισκω αλλη λυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουραγιο αδερφια ερχονται οι "Ε"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. celin καλησπέρα.Ότι κάτι πλανάται στον αέρα,και κάτι παίζεται είναι σίγουρο.Ότι κάτι θα γίνει,πάλι σίγουρο είναι.Αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί έτσι για πολύ.
    Θα μ άρεζε το θηρίο του καπιταλισμού να ψυχομαχάει και γι αυτό να σπέρνει χολή και δηλητήριο,όμως δε νομίζω να είναι στα τελευταία του.Δυστυχώς κρατάει γερά ακόμη για να μας βασανίζει κι άλλο.Κι αυτό γιατί έχει ακόμα πολλούς υποστηρικτές.
    Νομίζω οτι τελικά οι εξελλίξεις θα προλάβουν τις σκέψεις μας....Και αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ρθει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαχαιρη, εχεις δικιο, να το διορθωσω: Δε πνεει ακριβως ο Καπιταλισμος-το αστικο συστημα-η μισθωτη σκλαβια, τα λοισθια,
    πνεει τα λοισθια η υπαρχουσα μορφη του.Η δημοκρατικη επιφαση δηλαδη. Δεν εννοουσα οτι η επανασταση ειναι κοντα, αλοιμονο, ποιος θα τη κανει; Ακομα κ οι περισσοτεροι που μιλαν για επανασταση, κατα βαθος τη τρεμουν, ειμαι σιγουρος.

    Ομως, με τοση απονομιμοποιηση, δε βλεπω τη δημοκρατικη επιφαση, να παραμενει. Ο Καπιταλισμος αγαπαει την αστικη δημοκρατια, αλλα περισσοτερο αγαπαει τις χουντες, τα τανκς ,την καταστολη και τον φασισμο.
    Το συγχρονο καπιταλιστικο μοντελο-προτυπο δεν ειναι η Αμερικη, αλλα η Κινα.
    Επομενως, αυτο που θα ερθει να αντικαταστησει την αστικη ψευτοδημοκρατια, θα ειναι κατι παρομοιο.
    Αυτο που γραφουμε τοσον καιρο: Η κινεζοποιηση.
    Με παραλλαγες βεβαια σε καθε χωρα.
    Εκτος αν τους προλαβουμε, εμεις οι φοβισμενοι.
    Γιατι αν ο φοβισμενος βγαλει δοντια, τα δοντια αυτα ειναι πολυ κοφτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταμπραν κ εγω πιστευω στον λαο, αλλα ο λαος φαινεται οτι δε πιστευε στον εαυτο του. Με ολα οσα γινονται, η θα αρχισει να πιστευει ξανα, η θα αποθαρρυνθει μια και καλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1 38
    να δω τον Ποσειδωνα στο διαστημοπλοιο με τη τριαινα να ανασκολοπιζει τους βρωμοκαθεστωτικους, και τιποτα αλλο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. sunshine, oντως εχει πολλους υποστηρικτες, αλλα που θα απει,οπως εχεις πει κ εσυ,κ καπως ετσι το χω πει κι εγω, η εξαθλιωση θα εχει και το παραπλευρο θετικο της:το τελος των ψευδαισθησεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σχολιο σχετικο με την αναρτηση: Για ριξτε μια ματια εδω
    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=21623&Itemid=139

    Οι Ελληνοφωνοι πρακτορες του Καθεστωτος ανακοινωνουν στη Βουλη οτι μικρα νησακια του Αιγαιου δεν ανηκουν στο Δημοσιο, επομενως μπορουν να πουληθουν σε Τουρκους Μεγιστανες που ενδιαφερονται για αυτα.
    Και στο καπακι, η αντιδραση του ΓΕΝ, εστω κι απο ανωνυμη πηγη η οποια δε κατονομαζεται, με αποτελεσμα να καλυπτονται ολα αυτα απο αχλυ μυστηριου.
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ λεει το ΓΕΝ.

    ωχ ωχ ωχ ωχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είμαι ένας πολύ προβληματισμένος στρατιωτικός εδώ και αρκετά χρόνια, έχω πει ότι αν ποτέ μου δοθεί διαταγή να βρεθώ απέναντι σε συμπατριώτες μου θα με βρουν στα βουνά τις πατρίδας μου!Η σημερινή κατάσταση είναι αρκετά περίεργη όμως και τα αυτιά και τα μάτια πρέπει να' ναι ανοιχτά για να μη κατάληξη , αυτή η προσπάθεια που κάνουν οι πολίτες της χώρας στις πλατείες, αντί για πραγματική δημοκρατία τελικά δημιουργήσει μια κοινωνία συντήρησης και φόβου!
    Στην απευκταία περίπτωση που ο στρατός διαταχθεί να εφαρμόσει το αρθο 48 τότε ελπίζω να λειτουργήσει σαν το Μακρυγιάννη ή σαν το Γουδί και όχι σαν Μεταξάδες , πάγκαλοι ή Παπαδοπουλοι. Γιατί οι στρατιωτικοί είμαστε επαγγελματίες στρατιωτικοί και όχι πολιτικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευγε φιλε στρατιωτικε.
    Αν σκεφτονται και οι συναδελφοι σου οπως σκεφτεσαι εσυ, τοτε ο λαος μπορει να κοιμαται ησυχος. Θαυμαζω το συγκροτημενο και πατριωτικο σου λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕΛΙΝ...
    Απαντω στον ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ...!!
    Φιλε...
    Η Ταλαιπωρη αυτη χωρα...Πολλες φορες εβγηκε απο δυσκολιες...Χαρη σε ανθρωπους σαν και σενα...
    Που ...ΑΚΡΙΒΩΣ...Ειναι ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...Οχι..Επαγγελματιες, η πολιτικοι...!!
    Ευχομαι να εισαι μεγαλο διαστημα ακομα εν Στην υπηρεσια σου...Διοτι σε εχω αναγκη φιλε...Σε χρειαζομαι, τους χαλεπους αυτους καιρους, να μιλησεις, και να με προστατεψεις, απο τα ασχημα που ερχονται...
    Καποτε...Ενας ταξιαρχος, με ρωτησε...Αν θα "ετρωγα" μια σφαιρα...Για να "προστατεψω" τον λοχαγο μου...
    Ειπα οτι θα ετρωγα...!!
    -Γιατι;;...Με ρωτησε ο Ταξιαρχος...
    -Διοτι ...Αυτος ο αξιωματικος,ειπα...Εδωσε,ετσι κι αλλοιως τη ζωη του, για μενα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλε Μαχαιρη, εσυ δε χρειαζεσαι αδεια για να απαντας σε σχολια εδω! Το ιδιο ισχυει και για τους υπολοιπους φιλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή