Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ!


Eνα μηνα πριν, εγραφα οτι το ΚΚΕ θα χασει τους μισους περιπου ψηφοφορους του.
http://celinathens.blogspot.gr/2012/05/blog-post_22.html
Και για να μην ευλογω συνεχως τα -προφητικα- γενια μου, εναμιση μηνα πριν εγραφα οτι δε χρειαζεται να ανησυχουμε για την ΧΑ, με τα "εγερθητω", τελειωσε.
(Εχω γραψει πολλες μαλακιες, ομως αυτη μπαινει στην τοπ λιστ)

Το χειροτερο χθες δεν ηταν η καθιζηση του ΚΚΕ, αλλα η επικρατηση της ΝΔ,
συνεπακολουθως, η μη επικρατηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξηγουμαι: Λαος που θα εδινε τη πρωτια σε ενα κομμα της Αριστερας αντι για το ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ, θα ηταν λαος που αντιστεκεται στην τρομοκρατηση του Καθεστωτος. Θα ηταν λαος που αλλαζει κυβερνηση διοτι εχει ελπιδα οτι τα πραγματα θα καλυτερεψουν ακολουθωντας εναν -οχι ιδιαιτερα διαφορετικο- δρομο. Θα ηταν λαος που δε τα παραταει στα δυσκολα, που μαχεται για ενα καλυτερο αυριο, που βρισκει το θαρρος να πει ενα ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ στους νταβατζηδες του πλανητη.
Δε λεω οτι αυτη θα ηταν η σωστη επιλογη, δε λεω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τα εκανε σκατα, δε λεω οτι δε θα αναγκαζοταν να συμβιβαστει, δε λεω οτι η επιλογη του να μεινουμε στην Ευρωζωνη εκβιαζοντας τους εκβιαστες ,ειναι μια επιλογη ορθολογικη που δε θα ενεσπειρε -με τη καταληξη της- απογοητευση.

Αυτο που λεω ειναι οτι, θα μπορουσαμε να πουμε τοτε, οτι τουλαχιστον προσπαθησαμε να αλλαξουμε τον θανατο μας, εστω με αυταπατες κλπ κλπ. Ενω τωρα, απλα παραδοθηκαμε σε αυτον. Οι φατσες στα καναλια των συριζαιων επιβεβαιωσαν την απαισιοδοξια μου στο ενδεχομενο επικρατησης τους: Οι ανθρωποι ειχαν τρελαθει απο τη χαρα τους που βγηκαν δευτεροι, γελουσαν και τα μουστακια τους. Δε τρελαινεσαι απο τη χαρα σου ομως τη μερα που ο Αντωνης Σαμαρας εκλεγεται Πρωθυπουργος και με το καλημερα, το 5% των συμπατριωτων μας, περιμενει να μαθει την ακριβη μερα θανατου του,
πολυ κακο -κι αναμενομενο- σημαδι αυτη η χαρα, δε κολλαει με οσα φωναζαν.

Οπως και να εχει, αυτο ειναι το προβλημα, κι οχι η συρρικνωση του ΚΚΕ. Τωρα, να μη κοροιδευομαστε, τιποτα δε θα αλλαζε ιδιαιτερα αν το ΚΚΕ επιανε ακομα και διψηφιο ποσοστο.
Τιποτα, ναθινγκ, νιεντε. Θα εβγαζαν και δεκα βουλευτες παραπανω, σιγα τα αβγα, τον ολεθρο δε θα τον γλυτωναμε. Ο παραδοσιακος ψηφοφορος με τους ψυχικους δεσμους μπορει να ποναει για το κομμα του και λογικο ειναι αυτο, εγω σημερα ποναω με αλλα πραγματα. Ποναω με τη συνολικη ψηφο και το μηνυμα που αυτη εμπεριεχει.
Ενα απο αυτα ειναι το εξης: Ολοι γνωρισαμε το κινημα της πατατας. Κανεις δε γνωριζει τι γινεται στη Χαλυβουργια. Να κανω κριτικη στο ΚΚΕ; Να κανω σκληρη και να του επιρριψω του κοσμου τις ευθυνες, ναι,  γιατι οχι;
Ομως, αν το ΚΚΕ ειναι πλαι στον εργαζομενο οταν ο εργαζομενος δειχνει τα δοντια του και διεκδικει, κι αυτο αποδεικνυεται οχι μονο στη Χαλυβουργια αλλα κι αλλου,
αν το ΚΚΕ ειναι εμπρακτως εκει που το χρειαζεται ο εργαζομενος, διχως να φερνει καμερες για να δειξει ποσο "αγωνιστες" ειναι,
τοτε, λαος που γραφει στα αρχιδια του αυτο το κομμα, ειναι λαος που δεν ενδιαφερεται για τον εργαζομενο που διεκδικει.
Κι οταν ο λαος, που ειναι ο ιδιος εργαζομενος, δεν ενδιαφερεται για τον εργαζομενο που διεκδικει,
αυτος ειναι λαος που δε θελει πραγματικα να διεκδικησει.
Η μεγαλυτερη "μαλακια" του ΚΚΕ ειναι που ειπε οτι δε θελει την εξουσια για το κομμα, αλλα τη θελει για τον λαο,
θελει ο ιδιος ο λαος να παρει την εξουσια στα χερια του.
ΜΠΓΝΤΑΟΥ:WRONG ANSWER!
Καμια εξουσια δε θελει στα χερια του ο λαος. Διοτι νιωθει ανικανος κι αχρηστος να την παρει.

Ο Ελληνικος λαος, ειπαμε, ψαχνει το νεο του νταβατζη. Θα μπορουσα να πω το νεο "Αντρεα", το νεο Ηγετη, αλλα η ουσια ειναι η ιδια: Δε θελω να εχω τη παραμικρη ευθυνη στα χερια μου, δε θελω να μαθω πως ειναι να εισαι αφεντης του εαυτου σου, κυβερνησε με, κι ασε με να σκουζω στη γωνια οταν η Κυβερνηση σου αποφασιζει κατι λαθος: Ουσιαστικα, θελω να εχω ενα αποδιοπομπαιο τραγο που θα του φορτωνω την ευθυνη για τη δικια μου δειλια και μεμψιμοιρια.

Καθε φορα που εβγαινε στελεχος του ΚΚΕ κι εκανε κριτικη στον συριζα, το ΚΚΕ εχανε και 0,01%.
Δε λεω επιθεση η κλαψα, λεω κριτικη, ακομα και ορθολογικη -τεκμηριωμενη κριτικη.
Νομιζω οτι η κριτικη καλως εγινε διοτι ενας Μαρξιστης-Λενινιστης θα ηταν ψευτης και λαοπλανος αν εδινε ελπιδα στον λαο, αποδεχομενος οτι τα μεσα παραγωγης κι ο πλουτος παραμενουν στα χερια του 1%,
 των καπιταλιστων, των εφοπλιστων, των βιομηχανων, τραπεζιτων κλπ.
Απλα, να σας πω πως περνουσε στους ακροατες,
περνουσε σαν μικροψυχη επιθεση, σαν κλαψα, σαν φθονος που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδιζε τον λαο,
σαν εμπαθεια, σαν τη κακιασμενη πεθερα που ζηλευει την αγαπη του γιου της προς την πανεμορφη και τελεια νυφη.
Εγω, οταν ακουσα την Αλεκα στη διακαναλικη, δεν ενιωσα ουτε στιγμη κατι τετοιο.
Μονο ψυχραιμη κριτικη ειδα, και τιποτα αλλο.
Ισως η αποσπασματικη μεταδοση των ισχυρισμων του ΚΚΕ στα χουντοκαναλα να ευθυνεται για τον τροπο που περασε η κριτικη.
Ισως υπαρχει κι ελλειμμα επικοινωνιας, ισως τα προσωπα που περνουν τη γραμμη του ΚΚΕ στα καναλια, να ειναι ακαταλληλα.
Ισως ακουστηκε οντως , μεσα στην ορθολογικη κριτικη, κλαψα κι εμπαθεια.
Δε ξερω, πραγματικα δε ξερω.

Θυμαμαι την Αλεκα στην εκπομπη του Χατζηνικολαου, λιγες μερες πριν τις πρωτες εκλογες,
να λεει σε εναν απ'το κοινο που κατι τη ρωτησε:
 "Ξαναπες το, γιατι ειμαι γρια και δεν ακουω καλα".
Σημειολογικα, εκεινη την ωρα, περνουσε η εικονα της σοφης γιαγιας που λεει στα παιδια της τα σωστα πραγματα, ομως τα εγγονια της δε την ακουνε.
Δε ξερω αν γινομαι κατανοητος, δεν ισχυριζομαι βεβαια οτι αυτο το πραγμα εκοψε ψηφους, αλλωστε συνεβη πριν τις πρωτες εκλογες..αυτο που θελω να καταδειξω εδω ειναι το ενδεικτικο αυτης της νοοτροπιας, αυτο που περναει η Αλεκα σε αυτον που τη βλεπει: Δε περναει δυναμη, δε περναει τσαμπουκα, δεν εμπνεει και σιγουρα δεν ειναι εκεινη που θα την δει ο απολιτικ προβατος και θα πει "ΝΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ"
Η εικονα της σοφης γιαγιας η οποια σε προειδοποιει και διαρκως πεφτει μεσα σε αυτα που λεει,
 δεν ειναι ικανη να κανει εναν λαο να εμπιστευτει το κομμα που την εχει αρχηγο.
Δεν εχει δυναμη αυτη η εικονα, δεν εχει αποφασιστικοτητα, δεν εχει εμπιστοσυνη.

Μιλαμε παντα βεβαια για εναν λαο που επιβραβευει τη δυναμη του νεοναζι που βαραει γυναικες καο σφαζει μεταναστες,
η την αποφασιστικοτητα του Γερμανοπροσκυνημενου, οταν κρωζει διαρκως οτι "Θα τηρησουμε τις δεσμευσεις μας".
Για εναν λαο που δινει ακομα και τωρα 13% στο Πασοκ,
 χαχαχαχαχαχαχα,
οταν ενας τετοιος λαος σου δινει 4,5%, το ποσοστο αυτο ειναι τιτλος τιμης, ειναι παρασημο διοτι αναρωτιεσαι τι θα σημαινε αν αυτος ο λαος
-με την τωρινη νοοτροπια του-
 σε τιμουσε με ενα τριπλασιο ποσοστο,
ναι, αυτο θα ηταν ανησυχητικο, ενας σωστος κομμουνιστης θα σκεφτοταν σε μια τετοια περιπτωση "ΩΧ, ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ 13,5%"

Θα μου πειτε, αυτος ειναι ο λαος, και τι κανουμε τωρα,
να τον αλλαξουμε;
Μακαρι βασικα, αλλα αφου δεν αλλαζει, ας σκεφτει ο καθενας πως θα πραξει απο σημερα και περα.
Ειναι δεδομενο οτι η οργη και το μισος θα ενταθουν. Καμια οξυνση της ταξικης παλης και καμια παλη: Μισος ομως κι οργη, θα εχουμε σιγουρα. Ηδη ο ενας κοιταζει στον δρομο με μισο ματι τον αλλον, αναρωτιεται τι ψηφισε, τον βλεπει ηδη ως υπευθυνο για το προσωπικο του δραμα
(Και μεταξυ μας, ο ψηφοφορος του ΝΟΔΟΥΠΑΣΟΚ, ειναι υπευθυνος για πολλα δραματα, βασικα, τα χερια του ειναι λερωμενα απο το αιμα των συμπολιτων μας που εχασαν τη ζωη τους την τελευταια διετια)
Μια εκλογη του Συριζα θα επισπευδε τις εξελιξεις, και τη ριζοσπαστικοποιηση: Προκοπη δε θα βλεπαμε, κι ο κοσμος συντομα θα στρεφοταν αλλου, οχι απαραιτητα στο ΚΚΕ
 γιατι κι ο εκφασισμος, μια μορφη ριζοσπαστικοποιησης ειναι.
Λογικα, λυσεις δε θα βλεπαμε, μακαρι δηλαδη να βλεπαμε κι ας εμενε ο Αλεξης για τριαντα χρονια, αλλα κατι τετοιο δε το πιστευω.
Οποτε, ολα θα γινονταν γρηγοροτερα.
Και θα εκτονωνοταν, τουλαχιστον για λιγους μηνες, ο θυμος.
Τωρα, ο θυμος εμεινε βουβος κι η οργη, σαν δεκακιλο βαρακι πανω στα στηθεια μας.
Θα επικρατησει ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΩ ΣΩΘΗΤΩ, θα πεσει ξυλο, ακομα και οι νοδουπασοκοι, οταν σε 2-3 μηνες ανακαλυψουν στα ιδια τα παιδια τους (καποιοι απο αυτους)
οτι δεν ηταν πουτανες εκ γενετης οι Ρουμανες, αλλα αναγκαστηκαν να γινουν,
οτι η Ταυλανδη, λογω της Παγκοσμιοποιησης, δεν πεφτει και πολυ μακρυα,
οταν τα δουν ολα αυτα, ψυχραιμοι δε θα παραμεινουν
(Αν και θα ειναι απολαυση να βλεπεις ψηφοφορο του ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ να εξαθλιωνεται και να υποφερει)
Πολλα θα γινουν κι αυτο που φαινεται σημερα Ηττα, αυριο, δε θα ειναι μεν Νικη, ομως θα εχει αλλαξει χαρακτηριστικα: Αυριο, για ακομη μια φορα, το ΚΚΕ θα δικαιωθει.
Αυριο θα θυμηθουν τη "σοφη γιαγια", κι ισως ξυπνησουν απο το ληθαργο.
Αυριο, οσοι επιβιωσουν, θα σκεφτονται πολυ διαφορετικα,αλλα με τετοιον μαλακα λαο, και παλι δε μπορει να εισαι σιγουρος: Μπορει να υπαρξει καμια διασπαση των νεοναζι και να βγει κανα καινουριο κομμα, με βασικο μοτο: "ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ"
Η κανα αλλο μοτο τυπου "ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΔΕ ΒΡΩΜΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΟΦΟΓΕΡΟΙ, ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ"
Οι τωρινοι, με απλες μαχαιριες σε λαθρομεταναστες και αριστερους, θα φανταζουν γραφικοι και παλαιολιθικοι.
Οποτε, ποτε θα ερθει αυτο το αυριο και ποια μορφη θα εχει;

Δεν εχω ιδεα.
Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι ο καθενας αυτες τις δυσκολες στιγμες, οφειλει να παλεψει σκληρα για να επιβιωσει. Να μη περιμενει τιποτα απο κανεναν, ουτε βεβαια απο κομματα: Καθε βοηθεια, καλοδεχουμενη, αλλα σημερα, περισσοτερο απο ποτε, ειμαστε μονοι. Δε ξερω ποσοι θα εχουν τη δυναμη να παλεψουν και για τον διπλανο τους, χαρα στο κουραγιο των πραγματικων αγωνιστων, αυτων που δε χανουν το φρονημα τους, αυτων πχ που θα κανουν απεργια στη δουλεια τους, με τον κινδυνο της απολυσης, για να στηριξουν τον απολυθεντα συναδελφο τους για να ξαναρθει στη δουλεια. Εμενα μπαινει σιγα σιγα ενα δηλητηριο στις φλεβες μου, οτι δεν αξιζει να παλεψεις για κανεναν παρα μονο για τη παρτη σου. Οτι ο λαος ειναι ΓΤΠΚ, και χρονος που χανεις για συλλογικους αγωνες κι οραματα, ειναι χρονος χαμενος. Το δηλητηριο του ατομικισμου: Κοιταξε τη παρτη σου γιατι κανεις δε θα κοιταξει εσενα. Για να επιβιωσεις σημερα, πρεπει να γινεις σκληρος σαν ατσαλι,
κι αν διστασεις να πατησεις καποιον, οσο κραταει ο δισταγμος, θα σηκωθει να σε πατησει αυτος.
Δεν ειναι ωραια αυτη η νοοτροπια, ουτε καν ωφελιμη: Για την ακριβεια,αυτη ακριβως η νοοτροπια ειναι που μας εφερε σε αυτο το χαλι.
Ομως, when the going gets tough, the tough gets going,
η πρωταρχικη οφειλη σου δεν ειναι απεναντι στην κοινωνια, αλλα απεναντι στον εαυτο σου.
Τον εαυτο σου οφειλεις να υπερασπιστεις, κι υστερα, οποιον μπορεσεις.
Μπροστα μας εκτυλισσεται μια ωμη, αρχεγονη φαση κοινωνικου δαρβινισμου: Δε θα επιβιωσουμε ολοι, οι πιο αδυναμοι, απο χθες, τελειωσαν. (Για αρχη)
Οσοι επιβιωσουν , καλουνται να γινουν ακομα σκληροτεροι, γιατι οι σκληροι ειναι αυτοι που θα φτιαξουν τη κοινωνια του μελλοντος μας. Οι σκληροι θα επιβαλλουν τη θεληση τους, αν δε μας αρεσει η θεληση τους, οφειλουμε να γινουμε ακομα σκληροτεροι, και να τους ανατρεψουμε.
Οι σκληροι, δηλαδη οι Μοναδικοι, επομενως ισως οφειλουμε να ξαναδιαβασουμε απο διαφορετικη σκοπια τον Μαξ Στιρνερ, ισως πρεπει να γινουμε εμεις οι Μοναδικοι, στη θεση των Μοναδικων
http://celinathens.blogspot.gr/2010/03/blog-post_24.html
Ισως πρεπει να θυμηθουμε τη φραση του Τζον Στιουαρτ Μιλ
"«Ένας άνθρωπος με “πιστεύω” έχει όση δύναμη διαθέτουν 100.000 άνθρωποι με απλά ενδιαφέροντα»,
μολονοτι αυτος που την εφερε ξανα στο προσκηνιο ειναι το σκουπιδι που λεγεται Μπρειβικ, ο δολοφονος τοσων παιδιων στη Νορβηγια.

Και πρεπει να τη ξαναθυμηθουμε διοτι, οπως ολοι καταλαβαινουμε πια, αν περιμενουμε να αλλαξει χερια η Εξουσια με εκλογες, ειναι σα να περιμενουμε απο τα προβατα να μαθουν πολλαπλασιασμο.

Δεν αποκλειεται καποτε να ρωτας ενα προβατο ποσο κανει 8*8 και να σου απανταει 64,
ομως ειναι βεβαιο οτι μεχρι να γινει αυτο, δε θα εχουμε πεθανει μονο εμεις, αλλα και τα παιδια των εγγονιων μας.






ΥΓ Η καταραμενη γενια του Πολυτεχνειου, αφου σκοτωσε την Ελλαδα τοσες φορες ψηφιζοντας τους Παπανδρεου, τους Μητσοτακηδες, τους Σημιτηδες και τους Χαμπουργκερακηδες, αποφασισε να σκοτωσει την Ελλαδα για μια ακομη φορα, ψηφιζοντας το ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ. Αυτοι τους εβγαλαν, με συντριπτικα ποσοστα.
Nα στε καλα, ο Θεος να μας κοβει μερες, να σας τις δινει χρονια.






Αντε κι ενα τραγουδακι για να πανε κατω τα φαρμακια, (η μηπως οχι)
Αργα, ειναι πολυ αργα ,μας λεει ο Αλις.


















  • I never kicked a dog,
  • A child or my wife
  • I never looked at pornography
  • I swear it on my holy saint mother's life
  • But somehow she's down here with me
  • The road to hell is littered
  • with nice guys with good intentions
  • But once you're there, you're there
  • It's much too late
  • I can cry and scream it's just not fair
  • To leave me here like you don't care
  • There must be some mistake up there in heaven
  • Now it's much too late
  • My time has passed away
  • All my plans and dreams have all ended
  • [Lyrics from www.EasyLyrics.org]
  • Now it's much too late
  • To try and plead my case
  • And I don't know the God I've offended
  • It's too late
  • I never stole a thing
  • A toy or a kiss
  • My conscience is a clear as can be
  • And when I was a teen
  • All the sex that I missed
  • Was an abstinence blessing to me
  • The road to hell is littered
  • with nice guys with good intentions
  • But once you're there, you're there
  • It's much too late
  • I can cry and scream it's just not fair
  • To leave me here like you don't care
  • There must be some mistake up there in heaven
  • Now it's much too late
  • My time has passed away
  • All my plans and dreams have all ended
  • Now it's much too late
  • To try and plead my case
  • And I don't know the God I've offended
  • It's too late
  • Now it's much too late
  • My time has passed away
  • All my plans and dreams have all ended
  • Now it's much too late
  • To try and plead my case
  • And I don't know the God I've offended
  • It's too late
  • It's much too late
  • [Lyrics from www.EasyLyrics.org]
  • There must be some mistake up there in heaven
  • Now it's much too late
  • My time has passed away
  • All my plans and dreams have all ended
  • Now it's much too late
  • To try and plead my case
  • And I don't know the God I've offended
  • It's too late
  • Now it's much too late
  • My time has passed away
  • All my plans and dreams have all ended
  • Now it's much too late
  • To try and plead my case
  • And I don't know the God I've offended
  • It's too late
  • It's much too late
  • 114 σχόλια:

    1. Λοιπον σημερα σου χα στησει καραουλι να δω τι θα γραψεις:)

      Θα σταθω σε μερικα σημεια τα κανω πεηστ 1-1

      "Η μεγαλυτερη "μαλακια" του ΚΚΕ ειναι που ειπε οτι δε θελει την εξουσια για το κομμα, αλλα τη θελει για τον λαο,
      θελει ο ιδιος ο λαος να παρει την εξουσια στα χερια του.
      ΜΠΓΝΤΑΟΥ:WRONG ANSWER!
      Καμια εξουσια δε θελει στα χερια του ο λαος. Διοτι νιωθει ανικανος κι αχρηστος να την παρει."

      Βασικα το λεει αυτο το κκε, οταν ομως λεει τον λαο δεν εννοει αυτην την αμορφη μαζα που ειναι τωρα, για αυτο λεμε οτι οι συνθηκες δεν ειναι ακομα ετοιμες οταν μας λενε παρτε τον κοσμο και καντε ντου στη βουλη και αλλα τετοια. Ο λαος εχει ακομα πολυ δρομο μεχρι την συνειδητοποιηση(οποτε και αν ερθει αυτη) αλλα εμεις δεν μπορουμε παρα να προσπαθουμε προς αυτην την κατευθυνση.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. "Καθε φορα που εβγαινε στελεχος του ΚΚΕ κι εκανε κριτικη στον συριζα, το ΚΚΕ εχανε και 0,01%."

      Αυτο, αν και δεν το εγραψα, ήταν εμενα η εντυπωση μου για τον δευτερο γυρω και την προπαγανδα μας. Στον πρωτο γυρω μας ακουγαν, στον δευτερο γυρω οσο περισσοτερο τους λεγαμε την αληθεια, οχι μονο για τον συριζα αλλα γενικως, τοσο περισσοτερο απομακρυνοταν απο εμας. Εμεις βεβαια δεν μπορουσαμε να του πουμε κατι αλλο, αλλιως θα καταντησουμε σαν τα μουτρα τους ολων εκεινων που κοροιδευουν τον λαο. Ας ελπισουμε να γινει αντιληπτο καποτε στον λαο το γεγονος οτι δεν τον κοροιδευουμε και να μας το αναγνωρισει, αν και πρεπει να ερθουν πρωτα τα πανω κατω(ποσο ακομα τα πανω κατω να ερθουν να μου πεις; Ε ειναι μακρυς ο δρομος θα σου πω).

      Μεταξυ πρωτου και δευτερου γυρου τον κοσμο τον κατακατσανε, και σε τεραστιο βαθμο ειναι υπευθυνος και ο Συριζα για αυτο(για αυτο στον λεω και στον ξαναλεω ταξικο μας αντιπαλο, γιατι αυτη ειναι η δουλεια του) δες και το αρθρο αυτο

      http://poexania.wordpress.com/2012/05/23/%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. "ισως τα προσωπα που περνουν τη γραμμη του ΚΚΕ στα καναλια, να ειναι ακαταλληλα."

      Στο δευτερο γυρω ειδικα, δεν ισχυει αυτο, βγηκαν και μιλησαν μια πλειαδα απο αξιους εκπροσωπους του ΚΚΕ κατα τη γνωμη μου, τοσους μαζι, τοσο καλα καταρτησμενους και που να ειναι ο ενας καλυτερος απο τον αλλο σε αυτο που ελεγε, εγω δεν εχω ξαναδει να "ξαμολαει" το κομμα. Απλα αυτο που λεγαμε δεν αρεσε, ειναι αυτο που λεω οτι ισχυε και για τον Γαλιλαιο, ελεγε την αλήθεια, αλλά ήταν μια αλήθεια που συνταρασσε ολο το συμπαν συνθέμελα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. "Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι ο καθενας αυτες τις δυσκολες στιγμες, οφειλει να παλεψει σκληρα για να επιβιωσει. Να μη περιμενει τιποτα απο κανεναν, ουτε βεβαια απο κομματα: Καθε βοηθεια, καλοδεχουμενη, αλλα σημερα, περισσοτερο απο ποτε, ειμαστε μονοι. Δε ξερω ποσοι θα εχουν τη δυναμη να παλεψουν και για τον διπλανο τους, χαρα στο κουραγιο των πραγματικων αγωνιστων, αυτων που δε χανουν το φρονημα τους, αυτων πχ που θα κανουν απεργια στη δουλεια τους, με τον κινδυνο της απολυσης, για να στηριξουν τον απολυθεντα συναδελφο τους για να ξαναρθει στη δουλεια. Εμενα μπαινει σιγα σιγα ενα δηλητηριο στις φλεβες μου, οτι δεν αξιζει να παλεψεις για κανεναν παρα μονο για τη παρτη σου. Οτι ο λαος ειναι ΓΤΠΚ, και χρονος που χανεις για συλλογικους αγωνες κι οραματα, ειναι χρονος χαμενος. Το δηλητηριο του ατομικισμου: Κοιταξε τη παρτη σου γιατι κανεις δε θα κοιταξει εσενα. Για να επιβιωσεις σημερα, πρεπει να γινεις σκληρος σαν ατσαλι,
      κι αν διστασεις να πατησεις καποιον, οσο κραταει ο δισταγμος, θα σηκωθει να σε πατησει αυτος.
      Δεν ειναι ωραια αυτη η νοοτροπια, ουτε καν ωφελιμη: Για την ακριβεια,αυτη ακριβως η νοοτροπια ειναι που μας εφερε σε αυτο το χαλι."

      Απο την αλλη μπορεις να πεις " ε οχι εγω δεν θα αφησω τους μαλακες να γινει το δικο τους, οταν με βιαζουν δεν θα παρακαλαω για βαζελινη και θα χαλαρωνω να το απολαμβανω αλλα θα αντιστεκομαι", να κανεις την οργη σου δυναμη και τη δυναμη σου αντισταση. Ξερω ειναι δυσκολο, αλλα πιστεψε με, αμα αφεθεις θα μαζεψεις πανω σου ενα σωρο λίπους αδρανειας που θα επεκταθει απο το μυαλο σου μεχρι την εξωπορτα του σπιτιου σου και θα φτασεις σε σημειο να σιχαινεσαι τον εαυτο σου, στο βαθμο που θα μπορεις ακομα να σκεφτεσαι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. "Οι σκληροι, δηλαδη οι Μοναδικοι, επομενως ισως οφειλουμε να ξαναδιαβασουμε απο διαφορετικη σκοπια τον Μαξ Στιρνερ, ισως πρεπει να γινουμε εμεις οι Μοναδικοι, στη θεση των Μοναδικων"


      Η τον Σταλιν, που ολοι ωριονται σημερα επειδη εστελνε εξορια τους κουλακους, εκεινους δηλαδη που προκειμενου να δημιουργησουν προβλημα στην σοσιαλιστικη οικοδομηση και στην κολεκτιβοποιηση, εκρυβαν τις σοδειες τους στις αποθηκες και εσφαζαν τα ζωα τους(βοδια, μουλαρια, αλογα) για να τσακισουν τις προσπαθειες των μικρων αγροτων να δημιουργήσουν συνεταιρισμους. Βλεπεις τους ηθελαν για δουλους, και οταν εκεινοι εβρισκαν δρομο απελευθερωσης μεσω της κολεκτιβοποιησης, οι κουλακοι εχασαν το εδαφος κατω απο τα ποδια τους και αντεδρασαν με τεραστια λυσσα.

      Το συστημα το σημερινο, προωθει τον οίκτο για την βια που ασκειται στους εκμεταλευτές, αλλά όχι τον οικτο για την βια που ασκειται στους εκμεταλλευομενους. Οι εκμεταλλευομενοι βλεπεις, σαν απο καποιο παναρχαιο κανονα, πρπει να αποδεχονται την μοιρα τους και να μην σηκωνουν κεφαλι ποτε. Το αιμα των εκμεταλλευτων που χυνουν οι εκμεταλλευομενοι βλεπεις, εχει μεγαλυτερη αξια απο το δικο τους, που χυνεται για χιλιαδες χρονια και ποτιζει το χωμα ολης της γης. Το συστημα προωθει τον οικτο, γιατι ξερει οτι καποια μερα, θα ερθει και η σειρα, να υποστουν οι σημερινοι εκμεταλλευτες της συννέπειες της αποθράσυνσης τους, προσπαθει λοιπον να παρατεινει τη ζωη του, διαστρεφοντας την ιστορια και την πραγματικοτητα, αυτο γινεται παντου για αυτο και εδω στην ελλαδα τα μυαλα των ανθρωπων ειναι τοσο διεστραμμενα.

      Σορυ τα γραφω εν βρασμω και ισως καπου δεν γινομαι κατανοητος, ισως κατσω να γραψω κανενα αρθρο οταν θα ηρεμησω με στοιχεια και παραπομπες.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Τσπα σταματαω εδω, το αρθρο γενικα ειναι πολυ πυκνο και καλο, απο τα πιο ζωντανα που εχει γραψει τελευταια

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Celin τα οργισμένα λόγια σου έρχονται να συναντήσουν τα οργισμένα λόγια των περισσότερων από αμς που με συνέπεια στηρίζουμε αριστερά σε οποιαδήποτε έκφανσή της.

      Και το κατσάδιασμα του λαού που κάνεις (και έκανα κι εγώ) είναι εν θερμώ αποτίμηση των πραγμάτων και σύντομα θα διαπιστώσουμε πως μπορεί να μεν ένα 40% των συμπολιτών μας να μην κωλώνει να μας θάψει, αλλά ταυτόχρονα ένα λίγο μικρότερο, αλλά επίσης μεγάλο ποσοστό είναι αποφασισμένο να το παλέψει.
      Μπορέι όλοι εμείς να μη συμφωνούμε στο είδος της λύσης, αλλά είμαστε εξίσου αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις το πρόβλημα.

      Η 40ήμερη υπέροχη ακυβερνησία και το μικρό βήμα υπαναχώρησης δεν είναι παρά μια κουκίδα στο χάρτη της ιστορίας.
      Θα γίνουν πολλά ακόμη.
      Παντού, όπου έγιναν εξεγέρσεις, επαναστάσεις ή ειρηνικές (με΄σω εκλογών) ανατροπές, κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι μέχρι να επιτευχθούν.
      οπότε, δεν απογοητευόμαστε και συνεχίζουμε.

      Μην ξεχνάς τι κελαηδούσε παλιά ο Βασίλης:

      "όπως και να 'ναι τούτη η Γη
      θα 'μαι στην πρώτη τη γραμμή
      όπως και τώρα, τώρα, τώρα
      που 'ναι δίσεκτοι καιροί"...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΑΠλα το ζητημα ειναι οτι θα χυθει πολυ αιμα φιλε Μαζεστιξ
        και πρεπει να κανουμε οτι μπορουμε για να μη χυθει ακομη μια φορα αδικα..

        δεν ξερω αν με πιανεις

        Διαγραφή
      2. "Μιλόσεβιτς" που λέει κι ο ανώνυμος παρακάτω;

        Διαγραφή
    8. Και σαν μπονους μια ατακα που ειπε ενας φιλος οταν ειδε τα εκλογικα αποτελεσματα

      "Ενημέρωση, οι αυτοκτονιες απο αυριο συνεχιζονται κανονικα εκτος απο τους ετεροδημοτες που ξεκινανε απο Τρίτη"

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. Α και κατι αλλο σελιν
      το κκε ξερεις γιατι κραταει μεχρι σημερα;
      Γιατι μια πλειαδα συντροφων, απο τα παλια τα χρονια μεχρι τωρα, οταν αντιμετωπισαν αυτα που αντιμετωπιζουμε εμεις και χειροτερα(θα τα δουμε και εμεις τα χειροτερα), δεν εσκυψαν το κεφαλι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. Μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, η χρήση του όρου "λαός" είναι ετυμολογικά λανθασμένη. Θα παρακαλούσα για την αντικατάσταση της με το ορθόν "όχλος".

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. Υ.Γ.
      Οταν εν μέσω μιας βαθύτατης και δομικής καπιταλιστικής κρίσης, τα ποσοστά των κομμουνιστών σε όλες τις εκφράσεις τους σημειώνουν ιστορικό χαμηλό (δεν είναι μόνο το ΚΚΕ που πάτωσε εκλογικά), και των φασιστών ιστορικό υψηλό, το να εξακολουθεί κανείς να ασχολείται με τους κλόουν του ΣΥΡΙΖΑ, που ούτε οι ίδιοι δεν έχουν αποφασίσει το τι πιστεύουν, είναι τουλάχιστον αφέλεια.
      Ελπίζω να μην προσβληθείς από την έκφραση, φίλε Celin, αλλά δεν βρήκα πιο κατάλληλη...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. Οι μαλάκες που ψηφίσανε ΧΑ (πολλοί μπάτσοι απ' ότι ακούστηκε την τελευταία φορά) νομιμοποιούν μεταξύ άλλων και καταστάσεις τύπου Μιλόσεβιτς. Την συνέχεια την ξέρετε.

      Θα χυθεί πολύ αίμα - τουλάχιστον ας είναι αυτών που φταίνε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    13. Το ξεκινημα μιας ιστορικης αναδρομης στον εν ελαδι φασισμο και τη σχεση του με το ΚΚΕ

      http://poexania.wordpress.com/2012/06/19/%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF/

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    14. Άλλη φορά, πιο μικρά κείμενα... Κουράστηκα, πάλι.
      Η ΧΑ δεν ήταν έκπληξη. Μετά το τηλεοπτική επεισόδιο ήταν βέβαιο ότι θα κρατήσει (φοβόμουν μην ανέβει κιόλας). Η άνοδός της για μένα συνδέονταν με πτώση της ΝΔ και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλόγως απογοητευτική ήταν η μοίρα του ΚΚΕ, ένα ΚΚΕ που τιμωρήθηκε για τη στάση του απέναντι στο κίνημα όπως οι ΝΔΣΟΚ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΕΕ.

        ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΞΕ ΚΑΙ ΜΙΣΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

        Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΕΚΟΠΗ ΚΙΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ.

        ΙΣΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΙΑ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ.

        ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ.

        Ο ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΟΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ.

        ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΙΓΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ.

        ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ.

        ΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΚΡΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ.

        ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΣΤΗ ΗΤΤΑ ΚΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ.

        ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΗ.

        ΘΕΡΣΙΤΗΣ

        ΓΕΙΑ ΣΑΣ

        Διαγραφή
    15. ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΗΓΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.

      Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ.

      ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

      ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ

      ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ

      ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

      ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ.

      ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

      Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΣΥΣΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΣ.

      ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

      ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ.

      ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ.

      ΚΚΕ ΚΚΕ ΜΛ ΜΛ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.

      ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ.

      ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΚΟΜΑ.

      ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΣΥΣΤΗΡΗΤΙΚΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΜΟΠΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

      ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!!!

      ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    16. Celin,
      μπερδεύεις συνεχώς το συναίσθημα με τη λογική κι αυτό δημιουργεί προβλήματα διαφόρων ειδών...
      Από την άλλη πλευρά βέβαια αυτό δεν είναι κακό, με την έννοια ότι συναίσθημα χωρίς λογική ή το αντίθετο, θάταν ακόμη χειρότερο.

      Σε παραπέμπω σε μια πιο "χειρουργική", ορθολογική αντιμετώπιση του θέματος, στο εξής ποστ (που αν προλάβω θα αναδημοσιεύσω).
      http://avantgarde2009.wordpress.com/2012/06/19/ekloges-17-6/

      και για κάτι.... πιο χαρούμενο κι ελπιδοφόρο, δες το τελευταίο ποστ του Τέκη Τσαν
      http://www.techiechan.com/?p=1729

      Οσο για τη διένεξη ΚΚΕ με ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την άγρια και μοχθηρή επίθεσση του ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ, που αραιά-και-που είχε και κάποιο δίκιο, αλλά... στάθηκε αποφασισμένη να το ΧΑΣΕΙ κι αυτό, θα είχα πολλά να πω, ΑΝ πραγματικά ήθελα να την πέσω στο ΚΚΕ. Ομως δεν θέλω, τουλάχιστον προς το παρόν. Περιληπτικά θα πω το εξής όμως.
      ΑΚΟΜΗ κι αν είχε απόλυτο δίκιο (που δεν είχε) η "κριτική" (διάβαζε ανελέητο σφυροκόπημα και θάψιμο) που έριξε στο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ, στην πραγματικότητα... όχι μόνο έβλαψε το ίδιο το ΚΚΕ, όχι μόνο έβλαψε γενικότερα τα λαϊκά συμφέροντα (φάτε τώρα Σαμαρά, τον ενισχύσατε αφάνταστα σύντροφοι)... αλλά επίσης (κι αυτό είναι το πιο σατανικό) έδρασε σαν ένα είδος "ΑΥΤΟ-ΕΚΠΛΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ", όπως ακριβώς τα... βρισίδια που μου είχε ρίξει κάποιος άλλος εδώ μέσα με έκαναν να συχαθώ το ΚΚΕ.

      Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καθησυχάσει όσο το δυνατόν (και κακώς) τους μη-αριστερούς και τους συντηρητικούς ψηφοφόρους ενδίδοντας στις δικές τους φαντασιώσεις αλλά... με τον κουτοπόνηρο σκοπό να δράσει πιο ριζοσπαστικά όταν θα αναλάμβανε την εξουσία (τουλάχιστον έτσι νόμιζαν μάλλον, μέσα στα πελάγη της δικής τους άγνοιας, πολλοί του ΣΥΡΙΖΑ, ευρωδίαιτοι που δεν κατάλαβαν ότι έπαιζαν με τη φωτιά).
      Ε, σε εκείνη τη φωτιά τον έσπρωξε πιο πολύ το ΚΚΕ, το οποίο όμως, αν ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ δεχόταν το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας θα μπορούσε να είχε επιβάλλει τους δικούς του όρους, εκείνη την πρώιμη εποχή μερικές βδομάσες προ των εκλογών, όταν τα δικά του ποσοστά ήταν πολύ μεγαλύτερα από εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και όταν στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πέσει στα πόδια του ΚΚΕ παρακαλώντας το να... ηγηθεί.

      Αλλά όλοι οι φανατίλες έχουν ΜΝΗΜΗ ΨΑΡΙΟΥ και δέρμα ΕΛΕΦΑΝΤΑ. Ποιος από σας τους ΚΚΕδες θυμάται καν εκείνη τη φάση?....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΗΤΑΝ ΓΕΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

        ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΙΑ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΖΕ ΝΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.

        ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.

        ΚΑΜΙΑ.

        ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ. ΕΙΤΕ 4 ΕΙΤΕ 44 ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ.

        ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙΚΑ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

        ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ.

        ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΤΙ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

        ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΥΔΙΑΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΚΕ ΛΥΣΣΑ ΣΟΥ.

        ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ. ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΛΑΟ.

        ΘΕΡΣΙΤΗΣ

        ΓΕΙΑ ΣΑΣ

        Διαγραφή
      2. Omadeon δεν εκανε επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ; τα θέλεις και τα λες η σου ξεφεύγουν; Η πρόταση για τις μονοεδρικές π.χ. τι ήταν. Δεν ηξερε ο Τσίπρας ότι οι μονοεδρικές δεν παίζουν ποια κανένα ρόλο στον εκλογικό νόμο; Γιατί λοιπόν έλέγε ψέμματα; Η πρόταση για την Αλέκα πρωθυπουργό ένω ήξερε ότι συνασπισμός κομμάτων δεν παίρνει τις 50 έδρες Και μετά έβαλε την ουρά στα σκέλια και έκανε το ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα με 19μελή διοικούσα επιτροπή τι ήταν;

        Ολα αυτά που έλεγαν ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει και του επιτίθονταν; Τώρα γιατί δεν κυβερνάτε; Γιατί αρνείστε να πάρετε την εντολή ενω στις προηγούμενες εκλογές την κάνατε βόλτες; Αφού το ξέρατε ότι δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και έρχεστε στα λόγια της Αλέκας.

        Θέλω να μου δώσεις μια ειλικρινή απάντηση και από αυτό θα σε κρίνω. Στο εξαιρετικό σενάριο που ούτε εσεις δεν το πιστεύατε πριν δύο μήνες φτάσατε στο 26%. Αν το ΚΚΕ είχε κατέβει μαζί σας θα είχε 31% και 126 έδρες. Αν δεχτούμε και τον Κουβέλη σαν αριστερά θα έφτανε η Αριστερά τις 144-145 έδρες. Πάλι δεν είχε πλειοψηφία. Με ποιον θα συνεργαζόσασταν για μια κυβερνηση της Αριστεράς; Με τον Βενιζέλο ; Εκτός αν θεωρείτε αριστερά τον Καμμένο.

        Δηλαδή ζητούσατε το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε ένα σχήμα που θα συνεργαζόταν με το Βενιζέλο ή τον Καμμένο. Και του επιτεθηκατε άγρια γιατί αρνήθηκε!!!! Και έχετε και το θράσος να του ζητάτε και τα ρέστα.

        Διαγραφή
      3. Κατ' αρχάς αν θες απάντηση χαμήλωσε τους τόνους και ιδίως... κόψε αυτό το ξεφτιλισμένο δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού λες και μιλάς όχι με μένα αλλά με όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ όχι μόνο δεν είμαι μέλος του αλλά δεν ήμουν ούτε καν οπαδός του. Και σε πολλά ζητήματα συμφωνούσα περισσότερο με το ΚΚΕ, επί μακρόν. Είμαι εκ πεποιθήσεως ανένταχτος διότι συχαίνομαι όλα τα κομματόσκυλα.

        Πάμε παρακάτω. Εγώ ΔΕΝ μίλησα για τα πρόσφατα ποσοστά που όλοι ξέρουμε. Μίλησα για τα ποσοστά που είχε το ΚΚΕ πολύ πριν αρχίσει το σφυροκόπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

        ΔΕΝ ζεις στον πραγματικό κόσμο όμως. Οταν π.χ. εξισώνεις Βενιζέλο με Καμμένο είσαι εκτός θέματος, άλλη μια φορά.

        Ασφαλώς και θα είχε πρόβλημα με ποιόν να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν διαβάσεις το δεύτερο λινκ που έδωσα, το άρθρο του Τέκη Τσαν, θα δεις ίσως ότι... ουδέν κακόν αμιγές καλού.
        Μακροπρόθεσμα, είναι ίσως καλύτερα που έχασε τώρα, γιατί θα έπεφτε σε λίγους μήνες και θα ανέβαινε η ακροδεξιά αντί αυτού. Τώρα όμως ο λαός θα υποστεί τα χειρότερα, εκείνα που ακόμη και απλοί κεντρώοι πρόεδροι άλλων χωρών γλύτωσαν, όπως ο Κορέα του Ισημερινού ή το ζεύγος Κίρχνερ στην Αργεντινή, αλλά... πολύ φοβάμαι ότι εσείς οι πωρωμένοι φανατικοί του ΚΚΕ αν είχατε παρόμοια παρουσία σε αυτές τις χώρες θα είχατε συμβάλλει στην εξαθλίωση των λαών τους επειδή θα απορρίπτατε τους "ρεφορμιστές" και "κεντρώους" αυτούς προέδρους...

        Δεν είναι εύκολο πράμα η τεκμηριωμένη κριτική πολιτικών λαθών. Σε γενικές γραμμές το ΚΚΕ είχε όμως τη δυνατότητα να ηγηθεί ενός λαϊκού μετώπου από την αρχή και να ασκεί γόνιμη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας αποσπάσει τη συμφωνία του για τα πιο άμεσα και καυτά ζητήματα. Εκ των υστέρων βέβαια φάνηκε ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον για άλλους λόγους...

        Διαγραφή
    17. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

      http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4731002

      ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΑ ΤΗΝ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    18. ΒΡΩΜΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΙΝΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΚΚΕ.

      ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ. ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ.

      ΚΙ ΕΝΩ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΝΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΙΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

      ΚΑΛΑ ΕΚΠΙΑΔΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ.

      ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ.

      ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΕΝΩ ΑΠΕΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΑΣΕ.

      ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    19. ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΙΣΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ.

      ΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ;

      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

      ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    20. ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΜΥΑΛΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΝΤΑΙ.

      ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΜΑΡΑ. ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΜΛ.

      Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΕΝΝΙΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

      ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ. ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

      ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΣΗΣΗ. ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ Η ΚΕΝΤΡΟΑΑΡΙΣΤΕΡΗ.

      Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

      ΕΤΣΙ ΟΙ ΜΕΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΕΡΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΛΑΟΣ, ΚΑΜΜΕΝΟ.

      ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΙΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    21. ΜΑΛΣΙΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 51 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙΑ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.

      ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΡΕΙ.

      ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    22. Καλησπέρα φίλε celin και φίλοι.
      Ήταν όντως λίγο κουραστικό το κείμενο λόγω μεγέθους, αλλά πολύ ενδιαφέρον.
      Ήθελα να γράψω δυο λόγια, αλλά ο φίλος ΘΕΡΣΙΤΗΣ ήταν απόψε "κεραυνός"!
      Συμφωνώ απολύτως με όλα τα σχόλιά του.

      Θέλω να προσθέσω την ελπίδα μου, πως με κάποιους από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθούμε σύντομα στους δρόμους, γιατί θα το επιτάσσουν οι άγριες μέρες που θα ακολουθήσουν.

      Έχουμε πολλή δουλειά, πιο δύσκολους αγώνες, περισσότερους εχθρούς πια...

      Καλή δύναμη σε όλους!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    23. Εμεις στο συριζα βγαιναμε φατσα φορα και τους καναμε πολιτικη αντιπολιτευση γιατι δεν μας ενωνει τιποτα πολυ απλα.

      Το συριζα διεδιδε αντιθετως, μεσω των μελων του, μεσα απο το ιντερνετ, αλλα και με πλαστες ανακοινωσεις, δηθεν απο στελεχη του κκε, οτι η κεντρικη επιτροπη και το πολιτικο γραφειο του κομματος ειναι διχασμενα, και οτι οι μισοι θελουν να γινει η συνεργασια της αριστερας.

      Αυτο βεβαια ειναι μεγαλο ψεμα, αλλα τη ζημια του την εκανε.

      Ποιος λοιπον ειναι βρωμικος, εμεις που τους τη λεμε στα ισα για ολες τις κωλοτουμπες τους και την δουλικη συμπεριφορα τους, οι εκεινοι που πολεμανε με βρωμικα μεσα, ενω επισημως κανουν επιθεση φιλιας;

      Απλα αναρωτιεμαι...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    24. .....
      Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει
      και του 'παμε να φύγει μουδιασμένα
      αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει
      καλύτερα να μην μας πει κανένα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. και έτσι τώρα ΟΛΟΙ οι αστοί μας καλούν για αυτοκριτική ........
        να ξεκινήσουμε δηλαδή απο την πρώτη στροφή του άσματος
        Καλημέρα σε όλους

        Διαγραφή
    25. Δεν συνηθίζω να διαβάζω τα σχόλια, μου είναι αδιάφορα και σε ένα μεγάλο βαθμό κυριαρχούνται από την αντικκε αφέλεια, θα έλεγα εμπάθεια αλλά και τις τηλεοπτικές καταβολές ορισμένων σχολιαστών που σε λίγες μέρες θα ξεχάσουν αφήνοντας το ηττημένο και παλαιολιθικό-σταλινικό ΚΚΕ κάνοντας καμάκι στην παραλία. Όλους αυτούς που με το χέρι στην τσέπη θα ψάχνουν κάνα ταλιράκι μπας και βάλουν το αχρησιμοποιήτο πουλάκι τους σε κανένα υγρό και ροδαλό αιδίο κάποιου ηλικοκαμμένου κοριτσόπουλου και θα νιώσουν άντρες...
      Όχι δε μιλάω για τους ψηφοφόρους της ΧΑ, αλλά όλους εκείνους που έχουν πάρει εργολαβία την αντικκε εμπάθεια στο ιντερνετ και όχι μόνο κάνοντας απίθανες ΠΑΣΟΚΙΕΣ...
      Εξαιρώ πολλούς σχολιαστές ετούτου του ιστολογίου και όχι μόνο αυτού που κατγράφουν τις σκέψεις τους και δεν βγάζουν τον "άρτο τον επιούσιο", όπως έκαναν οι εργολάβοι σχολιαστές της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ από το 2007 και συνεχίζουν να κάνουν αδιάκοπα και ανεμπόδιστα πρωϊ μεσημέρι βράδυ....
      Σε ένα λαό που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να του λύνεις τα προσωπικά του προβλήματα και πίσω από την πλάτη σου να γελάει το τιμημένο ΚΚΕ δεν πρέπει να έχει σχέση, εξάλλου ο ρόλος του δεν ήταν και δεν πρέπει να είναι φιλανθρωπικός αλλά διαπαιδαγωγητικός ως προς τις μάχες που έρχονται και αυτές έχουν βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά, έχουν βαθιά ταξική αλληλεγγύη και προωθούν μια άλλου τύπου κοινωνία...
      Τα λοβοτομημένα ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΗ που ψηφίζουν με την ίδια ευκολία ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που θέλουν μια κοινωνία που η βια ενάντια στις γυναίκες να επικροτείται με εκλογές δεν λύνεται τίποτα.
      Το τιμημένο ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχασε, τουναντίων είναι ο μεγάλος νικητής γιατί οι τάχα μου δήθεν νικητές (που μου θυμίζουν τους νεκρούς που προχωρούσαν προς την Μόσχα, έτσι ονόμαζε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΛΙΝ τους ναζί όταν ήταν μερικά χλμ έξω απ΄ την σοβιετική πρωτεύουσα), θα αλληλοσπαραχθούν μεταξύ τους και το ΚΚΕ που ξέρει να αναδιπλώνεται και να ξεδιπλώνεται στις μάχες κερδίζει πάντα τον πόλεμο....
      Σελίν συχγαρητήρια για το άρθρο σου, σκέφτεσαι σαν διαπαιδαγωγημένος κομμούνιστής και όχι σαν απαίδευτος αριστερός...

      Γιάννης Χανιά...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    26. Όσο για τον "φίλο" που μας κουνάει το δάχτυλο επιδεικτικά με ύφος 1000 καρδιναλίων και μας υποδείχει τις μνήμες των ψαριών και των ελεφάντων, ημών και υμών μάλλον κάπως έτσι το εννοεί, να του θυμίσουμε ότι αυτός και οι όμοιοι του έχουν μνήμη χρυσόψαρου....
      Δεν πήγε το ΚΚΕ με τον δωτό της ΓΣΕΕ Ραυτόπουλο
      Δεν πήγε το ΚΚΕ με τον κολητό και γραμματέα οργανωτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Α.Κοτσακά
      Δεν πήγε το ΚΚΕ με τον Λαλιώτη
      Δεν πήγε το ΚΚΕ με το κίνημα πατάτα της Πατάτας και με τον κινηματία της λαίκής Κουλούρη
      Δεν ψήφισε το ΚΚΕ το Μαάστριχτ, Αμστερνταμ, Νίκαια, Μπέργκεν, Μπολόνια, Λισσαβώνα, Δουβλίνο 1&2, Σένγκεν, αντιτρομοκρατικούς νόμους, σύμφωνα για το Ευρώ, στρατηγική για την ΕΕ του 2020
      Δεν υπέγραψε το ΚΚΕ τα σύμφωνα απασχόλησης, την εκ περιτρωπής εργασία, το σύμφωνο Μπολκεντσαϊν, την ΓΚΑΤ-ΚΑΠ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τον καθαρό και μη καθαρό χρόνο εργασίας, τις επονοικιάσεις εργατών, τις καταργήσεις των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας που ο Στρατούλης και ο Καλύβης και σύσσσωμη η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ τις είχε ψηφίσει από το 1996
      Δεν μίλησε το ΚΚΕ για καζίνο καπιταλισμούς και για επαχθή και νόμιμα χρέη...
      Το ΚΚΕ ΣΤΑΘΗΚΕ ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...
      Γιάννης Χανια...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    27. Δεν συνηθίζω να μιλαω άσχημα.Ομως μετα από τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου αρχίζω να πιστεύω οτι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ηλίθιοι και οτι σ αυτό το κράτος με τέτοιο λαό ,ποτέ δεν θα δούμε ασπρη μέρα.
      Celin νομίζω οτι το ανέφερα ξανά σ αυτό το μπλόκ πως οτι και να γίνεται η πλειοψηφία θα ψηφίσει πάλι ΝΔΠΑΣΟΚ.Και δυστυχώς δεν έπεσα εξω.Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.Μπορεί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να έπεσαν,η ουσία όμως είναι οτι πάλι αυτοί θα πάιρνουν αποφάσεις.Κάποιοι είπαν οτι ο λαός φοβήθηκε μη γυρίσουμε στη δραχμή,και οτι απ τα χουντοκάναλα έπεσε πολυ μεγάλη προπαγάνδα.Κι εγώ απαντώ.Τόσο ηλίθιοι είναι όλοι ωστε να φοβηθούν απ τα χουντοκαναλα,και να πιστέψουν την ηλίθια προπαγάνδα τους;
      Τελικά ναι,είναι τόσο ηλίθιοι και για αυτό συνηθίζουν σ αυτό το κράτος να τη χρησιμοποιούν.Γιατί πιάνει τελικά.Είναι τελικά πολύ εύκολο να κάνουν οτι θέλουν κάποιοι σ αυτό τον τόπο,υπερβολικά εύκολο......
      Οσο για την αριστερα,να μη ζει με ουτοπίες οτι η επανάσταση θα γίνει οταν ωριμάσει ο λαός.Γιατί ο λαός σ αυτό τον τόπο δεν θα ωριμάσει ποτε.Θα είναι μια ζωή ηλίθιος....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    28. ποε, σορι ρε φιλε που δε μπορω λογω χρονου να σχολιασω τα σχολια σου, θα πω μονο αυτο, ειδα κι εγω στα καναλια φατσες στελεχων του ΚΚΕ που δεν ειχα ξαναδει και συμφωνω οτι σταθηκαν δυνατα. Δε θελω να σταθω τωρα συγκεκριμενα για δυο τρεις που πιθανως να μη βγαινουν καλα στο γυαλι, ομως απτην αλλη, αν καποιος καταληγει στο τι να ψηφισει απο μια φατσα που του καθεται ασχημα, ε, μαλλον καλυτερα που δε μας ψηφισε:)



      ΥΓ Απο δω και στο εξης, οι εκπροσωποι του κκε στα καναλια θα αντιμετωπισουν πολυ χολη κι ελλειψη σεβασμου, να μαστε σιγουροι.
      Με τσαμπουκα, ψυχραιμια και μυαλο ομως, αυτο ακριβως θα ειναι το ισχυροτερο οπλο του ΚΚΕ απο δω και περα, επικοινωνιακα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    29. Mαζεστιξ, μακαρι. Πονταρω κι εγω σε αυτους που δε παραδοθηκαν στο ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ και στις παραφυαδες του. Και πονταρω και σε σενα, και στους υπολοιπους σαν εσενα, που ψηφισαν τον Συριζα. Εδω θα ειμαστε. Να ακουμε ο ενας τον αλλον, οπως τωρα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    30. Τρας, ακους ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ, ετσι; Τη λεξη ΛΑΟΣ τη χρησιμοποιω συχνα οπως τη προφερει ο Καλαμουκης. Απλα, λογω του γραπτου λογου, δεν ειναι τοσο ευδιακριτη η ειρωνεια:)

      ΥΓ Καποτε θα βρεθουμε να παμε για ενα καφε να τα πουμε, αλλωστε δε μενουμε και τοσο μακρυα. Και στοιχηματιζω οτι θα καταλαβεις με οσα σου πω και σου αποδειξω, οτι το να ασχολουμαι οπως λες με τον Συριζα, ειναι πολυ λιγοτερο αφελες απο το να τους αποκαλω κλοουν λιγες μερες αφου ψηφιστηκαν απο το 30%!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    31. Ανώνυμος18 Ιουνίου 2012 10:08 μ.μ.

      Αυτο που λες, ευτυχως η δυστυχως ειναι το μονο βεβαιο. Για το αιμα μιλαω, οχι για τις καταστασεις Μιλοσεβιτς.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    32. Δειμε, τη ξερεις τη φραση ουκ εν τω πολλω το ευ;
      Ε, εγω δε μπορω να την εφαρμοσω!Μολονοτι και μενα με κουραζουν τα μακροσκελη κειμενα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    33. Θερσιτη, δεν ειναι μονο ο λαος δειλος. Κι εμεις δειλοι ειμαστε. Δεν αναφερομαι προσωπικα σε εσενα, αλλα γενικα: Ο ψηφοφορος των καθεστωτικων κομματων ειναι κοτα λειρατη, αλλα μεταξυ μας, και οι υπολοιποι ψηφοφοροι ,αλλα και στελεχη, δε θυμιζουν πολυ και τον ΤσεΓκεβαρα.

      Πρεπει να σκεφτουμε παρα πολλα πραγματα και να μη διστασουμε να αυτομαστιγωθουμε κιολας, κι ας μην ειναι δημοσια: Μονο η ακριβης γνωση της πραγματικοτητας εξω και μεσα μας, θα μας βοηθησει στο να αλλαξουμε και τα δυο.
      (Ξαναλεω οτι αυτα τα σχολια δεν ειναι προσωπικες αιχμες, απλα με αφορμη αυτο που ειπες περι δειλου λαου- αναμφισβητητα-
      κανω και λιγο τον δικηγορο του διαβολου!)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Εγω δεν την ειδα και πολυ δειλη την Κανελλη φιλε Celin στο επεισοδιο με τον κασσιδιαρη
        ουτε τους συντροφους στην Αθηνα οταν κανουν τις περιφρουρησεις και το πληρωνουν με το αιμα τους και τη ζωη τους τους ειδα δειλους
        σορυ κιολας

        Απλα τωρα μπαινουν νεα δεδομενα και βρισκομαστε σε αμηχανια γιατι ειναι λεπτη η θεση μας

        Διαγραφή
      2. Και επισης δεν ειμαστε στυγνοι εγκληματιες σαν τους χρυσαυγιτες, τι να κανουμε.

        Α να δουμε πως θα ξεμπερδεψουμε με αυτους

        Διαγραφή
      3. Δεν αφηνω το παραμικρο υπονοουμενο για δειλια! Απλα τωρα, ουτε η τηλεοπτικη μαχητικοτητα δε φτανει, ουτε μια καλη περιφρουρηση, τωρα θελει κατι παραπανω. Κατι πολυ παραπανω.

        Θα μου πεις, πως ζητας εσυ η μαλλον, ο καθε εσυ,
        κατι παραπανω,
        οταν εσυ η ο καθε εσυ, δε κουναει τον κωλο απο τη πολυθρονα και ζηταει προστασια απο αυτους που δε γουσταρει καν;

        Σωστο θα ειναι κι αυτο. Σα τα κλωσσοπουλα ειμαστε που περιμενουμε απο τη μαμα να μασησει τη τροφη και να μας τη φτυσει στο στομα.

        Διαγραφή
      4. ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕΛΙΝ.

        ΚΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ. ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΑΠΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

        ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΕΣΤΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ;

        ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΕΝΙΚΑ. ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

        ΘΕΡΣΙΤΗΣ

        ΓΕΙΑ ΣΑΣ

        Διαγραφή
    34. Ομαντεον, δευτερη φορα που μου το λες αυτο με το συναισθημα, και τις δυο φορες σε κειμενα που πιστευω πως μιλαω βασει ψυχρης λογικης!
      (Αν θες συναισθημα, δες τη προηγουμενη αναρτηση, γραφω καμια φορα τοσο συναισθηματικα που ξαναδιαβαζοντας τα, μου ρχεται να τα λογοκρινω)

      Για τα υπολοιπα,
      αυτο με την αυτοεκπληρουμενη προφητεια, το χω σκεφτει κι εγω, οσο κι αν σου κανει εντυπωση. Ακριβως οπως το γραψες.
      Απο την αλλη ομως, εφαρμοζονται αυτοι οι μηχανισμοι σε κομματικους σχηματισμους; Ειναι λογικο δηλαδη να λεμε οτι, λεγοντας το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ πχ ψευτοεπαναστατες,
      ο Συριζα εγινε τελικα ψευτοεπαναστατης επειδη τον χαρακτηριζε ετσι το ΚΚΕ;;
      Δε το νομιζω.

      Εγω αν με διαβαζεις, για ενα εκατομμυριο λογους, ολο αυτο το διαστημα, δεν εγραψα τιποτα επιθετικο απεναντι στον συριζα.
      Κι ολα αυτα τα σχολια εναντιον του απο φιλους του κκε, κακο καναν στο κκε τελικα.

      Βεβαια, αυτο που λες εδω

      όχι μόνο έβλαψε το ίδιο το ΚΚΕ, όχι μόνο έβλαψε γενικότερα τα λαϊκά συμφέροντα (φάτε τώρα Σαμαρά, τον ενισχύσατε αφάνταστα σύντροφοι)

      δε στεκει με τη καμμια. Δηλαδη υπαρχει καποιος που ακουσε το ΚΚΕ μονο οταν επιχειρηματολογουσε εναντιον του συριζα παιρνοντας την υποψη,
      αλλα μετα αντι να ψηφισει το κκε η τον συριζα,
      ψηφισε τη νουδου;
      Ε, και να υπαρχει αυτος ο ανθρωπος, ειναι τοσο βλακας που δε τη θελω τη ψηφο του. Να παει στο ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ, εκει ανηκει!


      "Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καθησυχάσει όσο το δυνατόν (και κακώς) τους μη-αριστερούς και τους συντηρητικούς ψηφοφόρους ενδίδοντας στις δικές τους φαντασιώσεις αλλά... με τον κουτοπόνηρο σκοπό να δράσει πιο ριζοσπαστικά όταν θα αναλάμβανε την εξουσία"

      Κι αυτο το εχω σκεφτει. Δεν αποκλειω πολλοι απο εκει να σκεφτονται οντως ετσι. Αλλα και παλι, δεν ειναι αυτο κοροιδια; λαικη εξαπατηση; ισοορροπια σε τεντωμενο σχοινι, ου μην και τυχοδιωκτισμος;

      Ρε συ, ξερεις καλα οτι εγω με τον συριζα δε τα εχω βαλει ποτε, αντιθετως, εχω ερθει παμπολλες φορες σε διαφωνια με φιλους του κκε για χαρη του. Αλλα αυτη η χαρα του Αλεξη για τη δευτερη θεση, αυτα τα καθησυχαστικα σχολια στο ρωυτερς οτι "δε θα βγαλει τον λαο στους δρομους¨",
      αυτες οι αρχιδιες για υπευθυνη αντιπολιτευση,
      με κανουν να πιστευω οτι η σταση μου ειναι λανθασμενη.
      Υπαρχει κατι σαπιο στο βασιλειο της Δανιμαρκιας.

      Δε λεω οτι ο συριζα εμποδιζει τη ριζοσπαστικοποιηση του λαου, οπως κατηγορειται,
      τριχες, ο λαος δεν ειναι καθολου ριζοσπαστικοποιημενος κι απλα ο συριζα ακολουθει τη πολιτικη τραμπαλα του, το ιδεολογικο ακορντεον του.

      Ομως, αν πας με τα νερα του λαου λεγοντας του αυτα που θελει να ακουσει, δεν εισαι σοβαρο κομμα, δεν εισαι καν λαικο κομμα.
      Εισαι ενα κομμα που λεει οτι αφουγκραζεται αλλα ουσιαστικα συμβαλλει στο παραμυθιασμα του λαου. Ενος λαου που γουσταρει απελπισμενα να τον παραμυθιαζουν.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    35. Γεια σου φιλε Οικοδομε, να σαι καλα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    36. Γιαννη απο τα Χανια,
      μεγαλη τιμη αυτο το "διαπαιδαγωγημενος κομμουνιστης", αλλα μου πεφτει λιγο βαρυ, δε μου αξιζει κατι τετοιο, ειλικρινα,
      ειναι τιτλος τιμης και δεν εχω κανει το παραμικρο για να το φερω επαξια.
      Μονο τις σκεψεις μου γραφω φιλε,
      μακαρι καποτε να το αξιωθω.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    37. Σανσαιν, υστερα απο την Κυριακη, ο,τι και να πουμε, δεν ειναι αρκετο, δυστυχως..

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    38. Σελιν,πραγματικα ρε φιλε,με εφτιαξες με αυτο το αρθρο σου!
      Σε διαβαζω καιρο γενικα,αλλα με το συγκεκριμενο,οχι απλα αγγιξες,αλλα σφιχταγγαλιασες το μυαλο και την ψυχη μου!
      Να σαι καλα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    39. Χωρίς να σχολιάσω την ανάρτηση με την οποία γενικά ΚΑΙ διαφωνω ΚΑΙ συμφωνώ, θάθελα να παρατηρήσω πως μια πολύ καλή (και κυρίως καλοπροαίρετη και πολύ χρήσιμη) εκτίμηση-κριτική-ανάλυση που έκανε ο OMADEON, όχι μόνο δεν έτυχε της δέουσας προσοχής, μα απαξιώθηκε από υστερικούς που θυμίζουν όχλο, θεούσες, φανατίλα, αμορφωσιά και αδικαιολόγητη εχθρότητα.
      Κρίμας...

      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ...

        ΧΑΧΑ

        ΧΑΧΑΧΑ

        ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ.

        ΧΑΧΑ

        ΘΕΡΣΙΤΗΣ

        ΓΕΙΑ ΣΑΣ

        Διαγραφή
    40. Εγω να ρωτησω κατι θελω φιλε Celin.

      Πιστευεις οτι χαθηκε μια ευκαιρια ριζοσπαστικοποιησης προς τ'αριστερα(εστω και 1%)του κοσμου/λαου/οχλου (οπως γουσταρεις πες τον) απο την ηττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογες;

      apogonos

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    41. Ο συριζας είναι καμμιά 20αριά συνιστώσες, πολλές απ τις οποίες είναι ριζοσπαστικότερες του ΚΚΕ.
      Το δυστύχημα είναι πως η πιο ξεφτιλισμένη του (κι ας αποδυναμώθηκε με τον κουβέλη, έχει αφήσει εφεδρείες και πέμπτη φάλαγγα εντος του ΣΥΡΙΖΑ) και συγχρόνως η πιο ισχυρή, είναι ο ΣΥΝ.
      Έπρεπε απλά ν αλλάξουν οι συσχετισμοί εντός του συριζα κι αυτό θα είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας και αυτό τόχει αποτυπώσει στο νόημα του σχολίου του ο ΟΜΑΔΕΟΝ.
      Επειδή βαριέμαι και δεν έχει νόημα να προσπαθείς να βάλεις μυαλό σε κάποιον που δεν θέλει ν αποκτήσει (κάτι σαν να προσπαθείς να πείσεις τον κασίδη πως ο καιάδας είναι τρόλ ένα πράμμα), να θυμίσω τις επισημάνσεις που έγιναν και που κουτοπόνηρα πέρασαν στο ντούκου σε σχέση με το όφελος που θάχε ο λαός κι η χώρα.
      Λέει κάπου ο ΟΜΑΔΕΟΝ
      "...Τώρα όμως ο λαός θα υποστεί τα χειρότερα, εκείνα που ακόμη και απλοί κεντρώοι πρόεδροι άλλων χωρών γλύτωσαν, όπως ο Κορέα του Ισημερινού ή το ζεύγος Κίρχνερ στην Αργεντινή, αλλά... πολύ φοβάμαι ότι εσείς οι πωρωμένοι φανατικοί του ΚΚΕ αν είχατε παρόμοια παρουσία σε αυτές τις χώρες θα είχατε συμβάλλει στην εξαθλίωση των λαών τους επειδή θα απορρίπτατε τους "ρεφορμιστές" και "κεντρώους" αυτούς προέδρους..."
      Να προσθέσω και τον τσάβες; Ό,τι μπορεί κάνει κι αυτός.
      Σίγουρα όλοι αυτοί δεν είναι "κομμουνιστές" σκληροί και μπαρουτοκαπνισμένοι που ονειρεύονται απλά να υπάρχουν προβλήματα για νάχουν λόγο ύπαρξης, μα εν μέσω των διεθνών συγκυριών (και ξέρετε οι περισσότεροι για το τι παίζεται) και το να προσπαθήσεις μια κρατικοποίηση έστω κι αν δεν είσαι ο λένιν μα η κίρχνερ, μια μια απλή γκόμενα (γκομενάρα παρεπιπτόντως), είναι προς όφελος της χώρας.
      Ας φάμε λοιπόν στη μάπα την ντόπια τρόϊκα κι ας φαντασιωθούμε...

      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ Ε;

        ΣΟΒΑΡΑ;

        ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΚΜ ΕΧΕΙ 13 ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΟΧΙ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΙΑ.

        Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΧΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.

        ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ - ΜΑΟΙΟΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΗΣ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.

        ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ;

        ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΥΡΟ ΚΕΤΩΠΟ.

        ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΣΑΡΞ ΕΞ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΗΣ, ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΤΣΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

        Διαγραφή
      2. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;

        ΤΟ ΚΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

        ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ.

        ΑΦΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΦΙΛΟΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ;

        ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.

        ΧΑΧΑ

        ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΕΡΜΟ.

        ΓΕΙΑ ΣΑΣ

        Διαγραφή
      3. ΠΟΠΟ!!

        ΚΙΡΧΝΕΡ ΡΕ. ΔΑΓΚΩΤΟ.

        ΚΙΡΧΝΕΡ ΚΑΙ ΚΑΙΛΗ ΚΑΙ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ. ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.

        ΛΟΙΠΟΝ

        ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ.

        Η ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

        ΟΦΕΛΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

        ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΑΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΥΓΙΑΝΟΥΝ - ΞΕΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

        ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.

        ΕΠΙΣΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

        ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

        ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

        ΘΕΡΙΣΤΗΣ

        ΓΕΙΑ ΣΑΣ

        Διαγραφή
    42. συμφωνω mbiker...Οπως συμφωνω με το σχολιο του Omadeon.Απλα θελω την γνωμη του Celin πανω σε αυτο..

      aoogonos

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    43. Το εντυπωσιακό εδω είναι πως οι υποστηρικτές της σοσιαλδημοκρατίας θεωρούν θετική εξέλιξη πως το Τσιπρέικο έμεινε αντιπολίτευση, καθώς εάν ήταν στην κυβέρνηση τίποτε καλό δεν θα έκανε και θα κατέρρε σε χρόνο dt, ενώ τώρα το αγγούρι θα το φάνε άλλοι. Πολύ μεγάλη πλάκα βέβαια, γιατί όταν το ΚΚΕ λέει πως το μόρφωμα της Κουμουνδούρου σκορπάει αυταπάτες κατηγορείται για "μοχθηρότητα", αλλά οι ίδιοι οι υποστηρικτές του το επιβεβαιώνουν. Αλλιώς γιατί καλύτερα που είναι αντιπολίτευση;
      Είναι προφανές το γιατί:
      Υπολογίζουν πως πριν μία ενδεχόμενη κατάρευση της ΝΔ, θα έχουν μπροστά τους τον χρόνο ώστε να πολώσουν το κλίμα αρκετά ωστε να δυαλύσουν οριστικά το ΚΚΕ πριν γίνουν κυβέρνηση. Μετά ότι και να γίνει δεν πειράζει. Ας γίνει αξιωματική αντιπολίτευση ή και κυβέρνηση, η μόνη συγκροτημένη και αλώβητη δύναμη που θα έχει απομείνει, η Χρυσή Αυγή!
      Το αστικό σύστημα με εξαφανισμένη κάθε αντικαπιταλιστική φωνή, δεν θα κυνδινεύει πλέον, και ο διαχρονικός ιστορικός ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας θα έχει επιτευχθεί.
      Και μετά όταν μιλάω για λυσσασμένα μαντρόσκυλα της αστικής τάξης, είμαι εμπαθής...
      Υ.Γ.
      Γέλασα πολύ όταν διάβασα την 'άποψη πως "ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει το ριζοσπαστικό του πρόγραμμα για να μην τρομάξει τον κόσμο". Πέραν του ότι συνήθως προβάλεται ένα "ριζοσπαστικό πρόγραμμα" για την προσέλκυση ψήφων και ακολουθεί η αναδίπλωση όταν επέρχεται η ώρα της σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα, οπότε το αντίστροφο θα ήταν παγκόσμια και διαχρονική πρωτοτυπία, προκύπτει και το εύλογο ερώτημα:
      Ενα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προϋποθέτει σύγκρουση με τα ΠΟΛΥ μεγάλα συμφέροντα. Με ποιόν λαό ακριβώς πίσω σου θα δώσεις αυτήν την σύγκρουση εάν δεν την επιθυμούν ούτε καν οι ψηφοφόροι σου;
      Υ.Γ.2
      Θα παρακαλούσα να διαβάζουμε τις δηλώσεις των στελεχών και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον κρίνουμε, και όχι να προβάλουμε σε αυτόν αυτό που κάποιοι μέσα στην απελπισία τους θα ήθελαν να είναι.
      Υ.Γ.3
      Νομίζω πως ένα "αριστερό" κόμμα του 30%, έχει πλέον επάνω του και όλη την ευθήνη για την προστασία της υπόλοιπης αριστεράς και των μεταναστών από τις φασιστικές επιθέσεις. Περιμένω με αγωνία τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφρούρηση. Εμείς ως γνωστό "είμαστε νεκροί που έχουμε ξεχάσει να πεθάνουμε" όπως είπε και ο Ζίζεκ στο πλάι του Τσίπρα, οπότε οι δυνάμεις μας είναι αντικειμενικά περιορισμένες...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    44. TRUSH
      Δεν ξέρω αν εννοείς και μένα όταν αναφέρεσαι σε υποστηρικτές σοσιαλδημοκρατίας.
      Σε διαβεβαιώνω πως ούτε τον ψήφισα (με την ανταρσυα είμαι) κι ούτε θέλω να τους μυρίσω.
      Όμως, όπως πολύ σωστά αναφέρεις εσύ τα μειονεκτήματα του κινήματος (συγκεκριμένα λες "...Ενα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προϋποθέτει σύγκρουση με τα ΠΟΛΥ μεγάλα συμφέροντα. Με ποιόν λαό ακριβώς πίσω σου θα δώσεις αυτήν την σύγκρουση εάν δεν την επιθυμούν ούτε καν οι ψηφοφόροι σου;..." (κι όπως προείπα, είναι πολύ σωστό), έτσι κι εγώ επιβάλεται νάμαι κυνικός και ρεαλιστής για το τι παίζεται εδώ και ιδίως διεθνώς.
      Οπότε, αφού δεν μπορούμε να παίξουμε την μπάλα που θέλουμε, ας παίξουμε με ό,τι έχουμε.
      Απ το να μην κατέβουμε στο γήπεδο καθόλου...


      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    45. @mbiker:
      O "κυνικός ρεαλισμός" σου, είναι προφανές πως εφαρμοζόμενος στην προτέρα πολιτική κατάσταση θα οδηγούσε στην λογική του "ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ για να μην βγει η ΝΔ, αφού εμείς δεν μπορούμε κλπ κλπ". Αυτή ήταν άλωστε και η λογική μεγάλου κομματιού του ΣΥΝ τα προηγούμενα χρόνια. Από ότι βλέπεις, και με δεδομένο πως αυτή ακριβώς η λογική μας οδήγησε εδώ που είμαστε σαν κοινωνία, ούτε κυνικός είσαι αφού δεν λαμβάνεις υπόχην σου τους αντικειμενικούς παράγοντες που καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε βελτίωση του βιωτικού επίπεδου χωρίς κάθετη ρήξη με το σύστημα (παρότι μιλάς για εγχώριους και διεθνείς παράγοντες), ούτε ρεαλιστής αφού δεν λαμβάνεις υπόψην σου την προηγούμενη εμπειρία. Εγώ θα σε χαρακτήριζα απλά ηττοπαθή, και μέχρις εκεί.
      Από την άλλη πλευρά αντιλαμβάνεσαι λανθασμένα τις αντιλήψεις των ανθρώπων, σαν κάτι το στατικό. Το προηγούμενο διάστημα, εκατομύρια κόσμου απεγκλωβίστηκαν από αυταπάτες χρόνων. Το ζήτημα ήταν το προς τα που θα πάνε. Ποιά ακριβώς ήταν η δράση του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διάστημα; Βοήθησε στην ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων ή απλά θέλησε να εκμεταλευτεί το χαμηλό αντιληπτικό επίπεδο των μαζών για να προσφέρει τις ίδιες μέχρι τώρα αυταπάτες σε άλλη συσκευασία; Οργάνωσε ή όχι ολόκληρη εκστρατεία συκοφάντισης-διαστρεύλωσης των κομμουνιστικών ιδεών προκειμένου να τις απομονώσει, ακόμη και με τίμημα την εκρηκτική άνοδο της άκρας φασιστικής δεξιάς;
      Και αποτέλεσε ή όχι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ουρά του σε αυτήν την προσπάθεια;
      Αυτά είναι τα ζητήματα που μπαίνουν.
      Και αυτό γιατί εδώ δεν είχαμε μία εκλογική ήττα του ΚΚΕ, αλλά συνολική συντριβή όλων των δυνάμεων που ασπάζονται το κομμουνιστικό όραμα, καθώς εκτός από το ΚΚΕ, η συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ)/Μ-Λ ΚΚΕ έχασε και αυτή την μισή εκλογική της δύναμη, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε απώλειες της τάξης του 70%!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    46. TRASH
      "...Ενα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προϋποθέτει σύγκρουση με τα ΠΟΛΥ μεγάλα συμφέροντα. Με ποιόν λαό ακριβώς πίσω σου θα δώσεις αυτήν την σύγκρουση εάν δεν την επιθυμούν ούτε καν οι ψηφοφόροι σου;..."

      "..Από την άλλη πλευρά αντιλαμβάνεσαι λανθασμένα τις αντιλήψεις των ανθρώπων, σαν κάτι το στατικό. Το προηγούμενο διάστημα, εκατομύρια κόσμου απεγκλωβίστηκαν από αυταπάτες χρόνων."

      Φάσκεις και αντιφάσκεις.
      Αποφάσισε.
      Έχεις να κάνεις με συνειδητοποιημένα άτομα και προχωράς;
      Έχεις να κάνεις με πλέμπα και παίζεις απλά για να μην μείνεις στην απέξω;

      (Άσχετο, μα τι θα πείτε τώρα σ αυτούς τους ανθρώπους της χαλυβουργίας; Σας χρησιμοποιήσαμε κι ο καθένας μόνος του τώρα;
      Διότι, η ταπεινή μου γνώμη λέει πως όταν παίζεις στην πολιτική, πρέπει να σκεφτείς κι αυτούς που παλεύουν και πως το μέλλον τους εξαρτάται άμεσα απ τις επιλογές σου.
      Με την μούρη του κόμματος στο μισό, πόσο φαντάζεσαι ν αντέξουν;
      Εγώ τους δίνω άντε βαριά - βαριά άλλες δυό μέρες...
      Συμβουλή ενός ηττοπαθή. Κι αν ξέρεις και προσωπικά την αλέκα, δώστης την. όπως και σ όλους τους σοφούς της ΚΕ.
      Δεν ξεκινάς προεκλογικό αγώνα λέγοντας επανειλημμένα, ψηφίστε μας για αντιπολίτευση, Αυτό, ούτε ο τζήμερος δεν τόκανε)¨
      Άντε και καλές αντοχές από δω και πέρα. Θα μας χρειαστούνε :-)

      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    47. TRASH
      "...Ενα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προϋποθέτει σύγκρουση με τα ΠΟΛΥ μεγάλα συμφέροντα. Με ποιόν λαό ακριβώς πίσω σου θα δώσεις αυτήν την σύγκρουση εάν δεν την επιθυμούν ούτε καν οι ψηφοφόροι σου;..."

      "..Από την άλλη πλευρά αντιλαμβάνεσαι λανθασμένα τις αντιλήψεις των ανθρώπων, σαν κάτι το στατικό. Το προηγούμενο διάστημα, εκατομύρια κόσμου απεγκλωβίστηκαν από αυταπάτες χρόνων."

      Φάσκεις και αντιφάσκεις.
      Αποφάσισε.
      Έχεις να κάνεις με συνειδητοποιημένα άτομα και προχωράς;
      Έχεις να κάνεις με πλέμπα και παίζεις απλά για να μην μείνεις στην απέξω;

      (Άσχετο, μα τι θα πείτε τώρα σ αυτούς τους ανθρώπους της χαλυβουργίας; Σας χρησιμοποιήσαμε κι ο καθένας μόνος του τώρα;
      Διότι, η ταπεινή μου γνώμη λέει πως όταν παίζεις στην πολιτική, πρέπει να σκεφτείς κι αυτούς που παλεύουν και πως το μέλλον τους εξαρτάται άμεσα απ τις επιλογές σου.
      Με την μούρη του κόμματος στο μισό, πόσο φαντάζεσαι ν αντέξουν;
      Εγώ τους δίνω άντε βαριά - βαριά άλλες δυό μέρες...
      Συμβουλή ενός ηττοπαθή. Κι αν ξέρεις και προσωπικά την αλέκα, δώστης την. όπως και σ όλους τους σοφούς της ΚΕ.
      Δεν ξεκινάς προεκλογικό αγώνα λέγοντας επανειλημμένα, ψηφίστε μας για αντιπολίτευση, Αυτό, ούτε ο τζήμερος δεν τόκανε)¨
      Άντε και καλές αντοχές από δω και πέρα. Θα μας χρειαστούνε :-)

      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. "Διότι, η ταπεινή μου γνώμη λέει πως όταν παίζεις στην πολιτική, πρέπει να σκεφτείς κι αυτούς που παλεύουν και πως το μέλλον τους εξαρτάται άμεσα απ τις επιλογές σου.
        Με την μούρη του κόμματος στο μισό, πόσο φαντάζεσαι ν αντέξουν;
        Εγώ τους δίνω άντε βαριά - βαριά άλλες δυό μέρες..."


        Mbiker, εισαι πολυ βρωμικος
        Ακριβως επειδη σεβομαστε αυτους που παλευουν και δεν θελουμε να τους αφησουμε στα κρυα του λουτρου, οπως αφηνει ο Συριζα ολες τις αγωνιστικες διεκδικησεις, για αυτο συνεχιζουμε να ειμαστε αυτο που ειμαστε και δεν γινομαστε κατι αλλο οπως θα ηθελες.

        Οσο για τους χαλυβουργους, δεν στην καμανε την χαρη ακομα να σπασουν.

        Πραγματικα πολυ βρωμικος!

        Διαγραφή
      2. @mbiker:
        Καμμία αντίφαση. Ούτε με συνειδητά άτομα έχεις να κάνεις και προχωράς, ούτε με μπλέμπα και κάθεσαι στα αυγά σου. Με ανθρώπους έχεις να κάνεις, και αν είσαι Μ-Λ κόμμα, έχεις καθήκον να τους διαπαιδαγωγήσεις, να τους δείξεις τις αντιφάσεις των μέχρι τώρα αντιλήψεων τους, κλπ κλπ, χωρίς ούτε να ξεκόβεις από το αντιληπτικό τους επίπεδο, αλλά ούτε και να υποτάσεσαι σε αυτό, ρίχνοντας το δικό σου για να γίνεις αρεστός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διαλεκτικής από την ανάποδη είναι το ποσοστό αυτών που επιθυμούσαν έξοδο από την ΕΕ πρν την 6ηΜάη, έπεσε από το 25% τότε, στο 5% μετά τις 17/6. Αυτοί οι άνθρωποι υιοθέτησαν τις απόψεις των κομμάτων που διάλλεξαν να τους εκπροσωπήσουν και όχι το αντίστροφο...
        Αυτό που λες για τους χαλυβουργούς είναι βρωμιά, και ντροπή σου!
        Τους χαλυβουργούς τους στηρίξαμε (και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε). Δεν τους χρησιμοποιήσαμε...
        Μετά από αυτήν την βρωμιά, εγώ σταματάω τον διάλογο με κάποιον που η κακή του προαίρεση και η υστεροβουλία του στον σχολιασμό βγάζει μάτι. Το γεγονός δε, πως δηλώνεις και "φίλος" του ΚΚΕ, κάνει τα πράγματα έως και ύποπτα...

        Διαγραφή
    48. Ωχ, συγνώμη για την επανάλληψη...
      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    49. Δεν ξεκινάς προεκλογικό αγώνα λέγοντας επανειλημμένα, ψηφίστε μας για αντιπολίτευση, Αυτό, ούτε ο τζήμερος δεν τόκανε)¨

      KAI TI NA ΠΕΙ ΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΤΟ ΚΚΕ;

      ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ;

      ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ.

      ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΕΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΩΣ ΚΟΜΜΑ.

      ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ.

      ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

      ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

      ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΙΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΑΣΕ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΛΥΣΣΑΛΕΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΟΥ.

      ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΡΜΟ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΛΥΣΣΑ ΣΟΥ.

      Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ;

      ΧΑΧΑ

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    50. Poe
      Για να μην μπορείς ν αφήσεις στα κρύα του λουτρού όπως λες τους αγωνιστές, θέλει ισχυρο κόμμα.
      Η αλέκα τα είπε, ή δεν άκουγες τι έλεγε στις συγκεντώσεις;
      Όταν λοιπόν με αυτή την τακτική (και για νάμαι δίκαιος και με την πόλωση), το κόμμα πήγε στο μισό, πως θα γίνει αυτό;
      Εκτός κι αν δεν έχει σημασία το ποσοστό, οπότε τι συζητάμε...
      Και είσαι κλασικός συκοφάντης όταν μιλάς με τέτοια μικροψυχία λέγοντας επί λέξει "Οσο για τους χαλυβουργους, δεν στην καμανε την χαρη ακομα να σπασουν."
      Όλα θα λυθούν δια μαγείας στο ΚΚΕ, αμέσως μόλις ορισμένοι σαν και του λόγου σου αντιληφθούν πως κάποτε πρέπει να σταματήσει η καραμέλα πως όλοι θέλουν το κακό μας γι αυτό και δεν φτουράει αυτό το χάλι.
      Η ίδια δικαιολογία που χρησιμοποιούν ο ελληναράδες, όσον αφορά τα χάλια της χώρας με το φταίει η τουρκοκρατία, φταίει η κατοχή, οι εγγλέζοι, οι αμερικάνοι, οι γερμανοί, οι νεφελίμ, ό λιακό και η υγρασία.
      Φταίνε για όλα, εκτός απ τον λόγο που τους επικαλούνται και εξακολουθούμε νάμαστε πλέμπα και φασίστες και κουτοπόνηροι και δεξιάντζες του κερατά. Ποτέ δεν φταίμε εμείς οι ίδιοι.
      Έτσι και κάποιοι σαν και σένα, βρίσκουν πολύ βολικότερο το να κατηγορούν όλους τους άλλους (χωρίς καν να σκέφτονται μπας κι είναι και περισσότερο κομμουνιστές απ τους ίδιους) για το ότι δεν ακολουθεί ο κόσμος το κόμμα, εκτός απ τις δικές τους ευθύνες που συμβάλανε σ αυτό.
      Κλασική συνταγή. Όταν τα χώνεις στο Ισραήλ για φασισμό και για γενοκτονία των παλαιστινίων, σε κατηγορούν για αντισημιτισμό.
      Εδώ μια κριτική τόλμησε να κάνει ο μικρός χαλβατζής και ξαφνικά ανακαλύψατε πως έχει και κοτσίδα και σας φταίει κι αυτή. Πιο πριν, φορούσε καπέλο;
      Θέλεις να δεις τους εχθρούς του ΚΚΕ;
      Κοίτα στον καθρέφτη...

      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. "Για να μην μπορείς ν αφήσεις στα κρύα του λουτρού όπως λες τους αγωνιστές, θέλει ισχυρο κόμμα.
        Η αλέκα τα είπε, ή δεν άκουγες τι έλεγε στις συγκεντώσεις;
        Όταν λοιπόν με αυτή την τακτική (και για νάμαι δίκαιος και με την πόλωση), το κόμμα πήγε στο μισό, πως θα γίνει αυτό;"

        Το κομμα πηγε στο μισο γιατι ο ελληνικος λαος ειναι προσκυνημενος και προτιμα να κλεισει τα ματια και τα αυτια στην αληθεια και να προσχωρησει στην αριστερουτσικη και την δεξια προπαγανδα του συστηματος που εκτοξευοταν απο το 99/100 των μεσων, δεν υπαρχει καμια αμφιβολια περι αυτου. Ο κοσμος δεν θελει να αγωνιστει, δεν θε΄λει να ειναι πολιτικο ον θελει να ειναι υπηκοος. Καθε φορα που λεγαμε σε καποιο "αγωνισου" αυτος μας γυρναγε την πλατη. Ο κοσμος ειναι πλεμπα οπως και εσυ, που θελει το κκε προσκυνημενο, να ερθει πιο κοντα στην δικη του εικονα, την εικονα δηλαδη της υποταγης και του ευρωμονοδρομου, εμεις μπορει να ειμαστε ντεμοντε, αλλα τη χαρη δεν την κανουμε στο συστημα και στους προσκυνημενους, θα σταθουμε ορθιοι και ας χαλαμε την εικονα στους γονατιστους που μας θελουν και εμας με τη μουρη στο χωμα και για αυτο μας κραζουν.

        Διαγραφή
    51. "Και είσαι κλασικός συκοφάντης όταν μιλάς με τέτοια μικροψυχία λέγοντας επί λέξει "Οσο για τους χαλυβουργους, δεν στην καμανε την χαρη ακομα να σπασουν.""

      Εσυ εισαι συκοφαντης να προσπαθεις να συνδεσεις τα χαμηλα ποσοστα του κομματος με τον αγωνα των χαλυβουργων για να μεμψεις το κκε, βρωμερος συκοφαντης. Τα ποσοστα του κκε, αν λυγιζε θα ανεβαιναν, θα πηγαινε στο 10%, αλλα θα ηταν 10% μια απο τα ιδια σαν τον Συριζα, αρα δεν θα μπορουσε ουτε ιδεολογικα ουτε ηθικα να στηριξει κανενα αγωνα των χαλυβουργων. Τωρα το 4,5% ειναι στο μεγαλυτερο του ποσοστο συνηδειτοποιημενοι κομμουνιστες, ειναι μεσα σε αυτο ολοι εκεινοι πυο ετρεχαν στην χαλυβουργια, πυο ετρεχαν σε ολους τους αγωνες, ειναι το καλυτερο κομματι. Αυτο το κομματι το ΚΚΕ θα το εχανε αν συμβιβαζοταν οπως θελεις εσυ και τα φιλαρακια σου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    52. "Όλα θα λυθούν δια μαγείας στο ΚΚΕ, αμέσως μόλις ορισμένοι σαν και του λόγου σου αντιληφθούν πως κάποτε πρέπει να σταματήσει η καραμέλα πως όλοι θέλουν το κακό μας γι αυτό και δεν φτουράει αυτό το χάλι."

      Το οτι ολοι θελουν το κακο μας ειναι εκ του ηλιου φαεινοτερο
      μας χτυπουν τα καναλια
      μας χτυπα ο συριζα κατω απο τη ζωνη, ενω για τα ματια του κοσμου μας καλει να συμβιβαστουμε, δηλαδη να ξεπουληθουμε
      μας χτυπα η ανταρσυα μεσω ρουσηδων
      μας χτυπα η χρυση αυγη και μεταφορικα και κυριολεκτικα
      μας χτυπανε οι μπατσοι και τα ματ
      μας χτυπουν οι αναρχικοι και οι μπαχαλακηδες στις πορειες
      μας χτυπουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

      και ολοι αυτοι δυστυχως επηρρεαζουν την κοινη γνωμη και την στρεφουν εναντιον μας, ολοι αυτοι δημιουργουν τους φασιστες και τους ραγιαδες, ολοι αυτοι εχουν καταντησει ετσι τον ελληνικο λαο. Ε λοιπον ολοι αυοτι ειναι εχθροι μας και δεν συνεργαζομαστε με κανενα τους, θα τους πολεμαμε οσο αντεχουμε, και θα αντεχουμε, και θα δικαιωθουμε στο τελος οπως ΠΑΝΤΑ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    53. "Η ίδια δικαιολογία που χρησιμοποιούν ο ελληναράδες, όσον αφορά τα χάλια της χώρας με το φταίει η τουρκοκρατία, φταίει η κατοχή, οι εγγλέζοι, οι αμερικάνοι, οι γερμανοί, οι νεφελίμ, ό λιακό και η υγρασία.
      Φταίνε για όλα, εκτός απ τον λόγο που τους επικαλούνται και εξακολουθούμε νάμαστε πλέμπα και φασίστες και κουτοπόνηροι και δεξιάντζες του κερατά. Ποτέ δεν φταίμε εμείς οι ίδιοι.
      Έτσι και κάποιοι σαν και σένα, βρίσκουν πολύ βολικότερο το να κατηγορούν όλους τους άλλους (χωρίς καν να σκέφτονται μπας κι είναι και περισσότερο κομμουνιστές απ τους ίδιους) για το ότι δεν ακολουθεί ο κόσμος το κόμμα, εκτός απ τις δικές τους ευθύνες που συμβάλανε σ αυτό."


      Σε παραπεμπω στα παραπανω και για τις ευθυνες

      Ασε ρε μαγκα πυο εχουμε ευθυνες για την κακομοιρια του κοσμου, εμεις που τρεχουμε χωρις αυτον για αυτον(εκτος ολιγων εξαιρεσεων). Στις λαικες επιτροπες
      στη δεη για να του επανασυνδεουμε το ρευμα
      σε ολους τους εργατικους αγωνες
      σε ολες του τις προσκλησεις για στηριξη των διεκδικησεων του, για να εισπραξει τα δεδουλευμενα, για να επαναπροσληφθει
      Κατι τυπακια σαν και σενα, σε καθε αγωνα του λαου, λενε οτι κλεινουν τα λιμανια και θα πεσει ο τουρισμος, κλεινουν τα εργοστασια και οι εργοστασιαρχες θα τα παρουν να πανε εξω
      ασε ρε ξενοιαστε καβαλαρη που λεει και ο θερσιτης, θα επρεπε να ντρεπεσαι να κατηγορεις με αυτον τον βρωμικο τροπο το πιο αγωνιστικο κομματι του ελληνικου λαου, τους κομμουνιστες και το κκε

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    54. '"Κλασική συνταγή. Όταν τα χώνεις στο Ισραήλ για φασισμό και για γενοκτονία των παλαιστινίων, σε κατηγορούν για αντισημιτισμό."

      Καλα την παλευεις; τι ειναι αυτα που λες μωρε νουμερο;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    55. "Εδώ μια κριτική τόλμησε να κάνει ο μικρός χαλβατζής και ξαφνικά ανακαλύψατε πως έχει και κοτσίδα και σας φταίει κι αυτή. Πιο πριν, φορούσε καπέλο;"

      Μια κριτικη; Αχαχαχαχαχα
      να διαλυσει το κομμα προσπαθησε, προφανως απο καπου πηρε εντολες. Αληθεια την "κριτικη" του γιατι δεν την εκανε οταν εφυγε αλλα περιμενε λιγο πριν τις εκλογες;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    56. "Θέλεις να δεις τους εχθρούς του ΚΚΕ;
      Κοίτα στον καθρέφτη..."

      Εγω κοιταω και στον καθρεφτη αλλα και μεσα μου, και σιγουρα ειμαι πιο καθαρος απο σενα, τουλαχιστον δεν συμπεριφερομαι σαν ασπονδυλο να το παιζω φιλος του ΚΚΕ και να ειμαι βρωμικος εχθρος που ψαχνω την παραμικρη αφορμη, δικαια και αδικη, να το μεμψω. Εδω μωρε ειπες οτι ο ομαντεον κανει καλοπροαιρετη κριτικη, απο εκει καταλαβαινει κανεις τι ξεφτυλας εισαι...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    57. Σελιν σορυ πυο ξεφυγα, ελπιζω να με δικαιολογεις, δεν μπορω αλλο πια ολους αυτους σαν τον μπικερ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. POEXANIA

        ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟ ΧΑΜΕΡΠΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΠΙΚΕΡ.

        ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

        ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

        ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΡΟΩΣΠΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΝΑ ΜΠΙΚΕΡ.

        Α ΣΤΟ ΚΥΒΡΕΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΙ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΥΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΞ' ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
        ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΑΓΙΟΣ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Ο ΡΟΥΣΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΚΕΡ ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.

        HASTA LA VICTORIA SIEMPRE COMMANTANDE MBIKER.

        ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΤΙ ΑΤΑΚΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ;

        ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΛΤΕΡ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΤΑ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ.

        ΜΙΛΑΜΕ ΘΑ ΧΤΥΠΑΓΕ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ.

        ΧΑΧΑ

        ΘΕΡΣΙΤΗΣ

        ΓΕΙΑ ΣΑΣ

        Διαγραφή
    58. Νομίζω πως οι περισσότερες συζητήσεις που κάνουμε τις τελευταίες μέρες, και με αφορμή τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα, δεν λαμβάνουν υπόψιν τους κάποια αντικειμενικά στοιχεία.
      -Την πολιτική του ΚΚΕ για μη-ενδιάμεσα στάδια προς τον σοσιαλισμό, ή λύσεις "ανακούφισης" εντός του καπιταλιστικού πλαίσιου, δεν την υπαγορεύει κάποιος "σεχταρισμός" ή "αριστερισμός", αλλά μία ανάλυση του σημερινού καπιταλισμού εν μέσω κρίσης (που παρεμπιπτόντως δεν την έχει αμφισβητήσει κανείς με σοβαρά επιχειρήματα), που λέει πως ακόμη και αν οι αστοί ήθελαν να προσφέρουν μία ανακούφιση στα Λαϊκά στρώματα, απλά δεν μπορούν να το κάνουν λόγω των σιδερένιων νομοτελειών του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης. Για αυτόν τον λόγο το άμεσο πέρασμα στον σοσιαλισμό είναι ιστορική αναγκαιότητα, και όχι γιατί ξύπνησε ένα πρωί στραβά ο Μαΐλης... Αυτή η αναγκαιότητα βέβαια έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το επίπεδο ωρίμανσης των πλατιών λαϊκών μαζών που αδυνατούν να δουν πέρα από τον ορίζοντα της κρατικής παρέμβασης εντός του καπιταλιστικού πλαίσιου που αναγκαστικά οδηγεί στην επιλογή της σοσιαλδημοκρατίας ή του φασισμού.

      Αυτήν την αντίφαση πληρώνει το ΚΚΕ, και λίγα πράγματα μπορεί να κάνει για αυτό. Πολύ περισσότερο που η πρόταση για λαϊκή εξουσία-οικονομία συκοφαντήθηκε, διαστρεβλώθηκε και λιδωρήθηκε σε πρωτοφανή βαθμό, από εκείνο ακριβώς τον πολιτικό χώρο που αυτοαποκαλείται "αριστερά"ή ακόμη και "αντικαπιταλιστική αριστερά", επιτείνοντας την ήδη μεγάλη λαϊκή σύγχυση στον μέγιστο βαθμό, αφού έπαιξε με τα συναισθήματα απελπισίας του, την ίδια στιγμή που το ΚΚ προσπαθούσε να απευθυνθεί στην λογική του.

      -Υπάρχει μία συνολικά δεξιά στροφή της ελληνικής κοινωνίας, και όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του 1981 αλλά του 2009, αφού δεν αμφισβητεί ούτε καν την παραμονή της χώρας, όχι στην ΕΕ αλλά ακόμη και σε αυτό, το ΝΑΤΟ! Για το οικονομικό του πρόγραμμα (πάση θυσία παραμονή σε ΕΕ*) και τις δεσμεύσεις περί "υπεύθυνης αντιπολίτευσης", καλύτερα να μην μιλήσουμε καθόλου... Η ΝΔ έχει πλέον μία καθαρά ακροδεξιά ατζέντα όσο και φρασεολογία, και αν αθροίσουμε τα ποσοστά της με αυτά της εθνικιστικής δεξιάς του Καμμένου και των ναζί που έχουν εκτοξευτεί ήδη στα ύψη, η άκρα δεξιά είναι κοινωνική πλειοψηφία.
      Μέσα σε αυτές τις συνθήκες της φασιστικοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας θα ήταν παράλογο να περιμένει κάποιος να μην συρρικνωθεί η κοινωνική (και κατά συνέπεια η εκλογική), επιρροή του ΚΚ.
      -Τα παραπάνω επιβεβαιβεώνονται από το γεγονός πως παράλληλη πορεία με το ΚΚΕ, είχαν και όσες άλλες δυνάμεις έχουν κομμουνιστική αναφορά.
      Η συνεργασία των μ-λ έχασε και αυτή την μισή εκλογική της δύναμη, ενώ οι απώλειες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφτασαν στο ιλιγγιώδες 70%!
      Με αυτά τα δεδομένα, πιστεύω πως μπορεί να γίνει μία πιο πλατιά και ουσιαστική συζήτηση που να αφορά όχι τα στενά εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ, αλλά την συνολική ήττα των ιδεών που σχετίζονται με το πρόταγμα χειραφέτησης της εργατικής τάξης.

      *"Nous, nous voulons sauver l'euro." [Εμείς; Εμείς θέλουμε να σώσουμε το ευρώ].
      Rena Dourou, Libération, 17 Juin, 2012

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    59. Λοιπόν...
      Άργησα αρετά ως φαίνεται, μα το κατάλαβα.
      Δεν είστε κομμουνιστές οπαδοί του κομμουνιστικού κόμματος ελλάδας.
      Είστε κουκουέδες, πιστοί του κουκουέ.
      Κάτι μεταλλαγμένο, που εγώ τουλάχιστον αδυνατώ να το καταλάβω.
      Το κομμουνιστικό κόμμα ελλάδας που ήξερα, αγαπούσα και ψήφιζα εγώ και ήλπιζα πως με την πρώτη ευκαιρία θα έπαιρνε τα ηνία έστω και μεσα απ το κοινοβουλευτικό παιχνίδι του οποίου ήταν εχθρός, είχε σαν πρώτο μέλημα το να τεθεί στην υπηρεσία του λαού.
      Το κουκουέ, είναι κάτι τελικά άγνωστο σε μένα, που σαν στόχο έχει αποκλειστικά την διαιώνησή του και δεν διστάζει μπροστά σ αυτό το σκοπό να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα πως θέλουν το κακό του.
      Προς εμπέδωση παραθέτω

      "...Το οτι ολοι θελουν το κακο μας ειναι εκ του ηλιου φαεινοτερο
      μας χτυπουν τα καναλια
      μας χτυπα ο συριζα κατω απο τη ζωνη, ενω για τα ματια του κοσμου μας καλει να συμβιβαστουμε, δηλαδη να ξεπουληθουμε
      μας χτυπα η ανταρσυα μεσω ρουσηδων
      μας χτυπα η χρυση αυγη και μεταφορικα και κυριολεκτικα
      μας χτυπανε οι μπατσοι και τα ματ
      μας χτυπουν οι αναρχικοι και οι μπαχαλακηδες στις πορειες
      μας χτυπουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ..."
      Για δες για δες...
      Δίπλα στα κανάλια, τα χρυαύγουλα, τους μπάτσους τους ΝΔΠΑΣΟΚ και τους αναρχικούς, βάζουν την ανταρσυα, το συριζα και προφανώς κάποιους σαν και του λόγου μου.
      Όλοι αυτοί ανακατεμένοι ένα χαρμάνι, το ίδιο όλοι, δεν κλείνουμε μάτι αν δεν επιτευχθεί ο σκοπός μας.
      Για να δούμε, είναι έτσι;
      Η ανταρσυα είναι ντάλε κουάλε κομμουνιστικό κόμμα ελλάδας. Προφανώς δεν είναι κουκουέ. Κι οι σύντροφοι είναι κομμουνιστές. Προφανώς δεν είναι κουκουέδες. Πράχτορες κι αυτοί πάραυτα.
      Τον σύντροφο ρούση, θα τον ξέρετε καλά. Κι αυτός πράχτορας (τι πράχτορας, αρχιπράχτορας) λοιπόν.
      Οι μόνοι που δεν διαδηλώσανε αντιφασιστικά είναι οι κουκουέδες, οπότε δεν ξέρω που σας βρήκανε και σας χτυπάνε οι ναζί.
      Οι μόνοι που δεν έχουν φάει χημικά και ξύλο απ τους μπάτσους, είναι επίσης οι κουκουέδες, οπότε άστο καλύτερα.
      Το κομμουνιστικό κόμμα κι οι κομμουνιστές, όταν έκαναν διαδήλωση, έκαναν διαδήλωση κι όχι επιτάφιο.
      Και το ξέρω καλά, γιατί ήμουν πάντα εκεί.
      Το κουκουέ και οι κουκουέδες, επίσης ξέρω τι είδους διαδήλωση κάνουν κι αν τρών ξύλο.
      Μανία καταδίωξης ένα πράμμα!
      Να το κοιτάξετε μήπως;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    60. Οι μόνοι που δεν διαδηλώσανε αντιφασιστικά είναι οι κουκουέδες, οπότε δεν ξέρω που σας βρήκανε και σας χτυπάνε οι ναζί.


      ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ;

      ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Ε;

      ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΣΙΧΑΜΑ;

      ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΩΡΑ.

      ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ;

      ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕΣ;
      ΜΕ ΤΟ ΡΟΝΤΒΑΙΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΔΙΟΥ ΓΕΜΑΤΟ ΑΙΜΑΤΑ.

      ΘΕΡΟΣΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    61. Οι μόνοι που δεν έχουν φάει χημικά και ξύλο απ τους μπάτσους, είναι επίσης οι κουκουέδες, οπότε άστο καλύτερα.

      ΒΡΩΜΕΡΟ ΥΠΕΡΣΙΧΑΜΑ.

      Ο ΚΟΤΖΑΡΙΣΔΗΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ;

      ΣΤΗΝ ΧΑΛΙΒΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΑΛΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ;

      ΘΕΡΙΣΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    62. "...Το οτι ολοι θελουν το κακο μας ειναι εκ του ηλιου φαεινοτερο
      μας χτυπουν τα καναλια
      μας χτυπα ο συριζα κατω απο τη ζωνη, ενω για τα ματια του κοσμου μας καλει να συμβιβαστουμε, δηλαδη να ξεπουληθουμε
      μας χτυπα η ανταρσυα μεσω ρουσηδων
      μας χτυπα η χρυση αυγη και μεταφορικα και κυριολεκτικα
      μας χτυπανε οι μπατσοι και τα ματ
      μας χτυπουν οι αναρχικοι και οι μπαχαλακηδες στις πορειες
      μας χτυπουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ..."
      Για δες για δες...
      Δίπλα στα κανάλια, τα χρυαύγουλα, τους μπάτσους τους ΝΔΠΑΣΟΚ και τους αναρχικούς, βάζουν την ανταρσυα, το συριζα και προφανώς κάποιους σαν και του λόγου μου.
      Όλοι αυτοί ανακατεμένοι ένα χαρμάνι, το ίδιο όλοι, δεν κλείνουμε μάτι αν δεν επιτευχθεί ο σκοπός μας.

      ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ.

      ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ.

      ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    63. Το κομμουνιστικό κόμμα ελλάδας που ήξερα, αγαπούσα και ψήφιζα εγώ και ήλπιζα πως με την πρώτη ευκαιρία θα έπαιρνε τα ηνία έστω και μεσα απ το κοινοβουλευτικό παιχνίδι του οποίου ήταν εχθρός, είχε σαν πρώτο μέλημα το να τεθεί στην υπηρεσία του λαού.

      ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ.

      ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥΣ ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ.

      Η ΑΛΕΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΛΕΕΙ. ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΑΠΑΡΙΑΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ.

      ΚΑΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΟ ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ.

      ΘΕΡΙΣΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    64. ΑΤΑΚΑ NUMBER ONE

      Το κομμουνιστικό κόμμα κι οι κομμουνιστές, όταν έκαναν διαδήλωση, έκαναν διαδήλωση κι όχι επιτάφιο.
      Και το ξέρω καλά, γιατί ήμουν πάντα εκεί.

      ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΙΧΕΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΣ.

      ΧΑΧΑ



      ΑΤΑΚΑ NUMBER TWO

      Το κουκουέ και οι κουκουέδες, επίσης ξέρω τι είδους διαδήλωση κάνουν κι αν τρών ξύλο.
      Μανία καταδίωξης ένα πράμμα!
      Να το κοιτάξετε μήπως;

      ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ;

      ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ.

      ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΠΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΛΜΑΡΕΙΣ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΣΟΥ ΔΥΣΤΥΧΟ.

      ΧΑΧΑ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    65. Το κουκουέ, είναι κάτι τελικά άγνωστο σε μένα, που σαν στόχο έχει αποκλειστικά την διαιώνησή του και δεν διστάζει μπροστά σ αυτό το σκοπό να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα πως θέλουν το κακό του.

      ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ.

      ΤΙΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ ΗΡΩΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΔΙΕΚΡΙΝΕΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΟΕΧΑΝΙΑ;

      Η ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΠΙΕΔΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
      ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΙΩΔΕΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

      ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΑΣ ΕΣΥ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΧΑΧΑ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    66. Η ανταρσυα είναι ντάλε κουάλε κομμουνιστικό κόμμα ελλάδας. Προφανώς δεν είναι κουκουέ. Κι οι σύντροφοι είναι κομμουνιστές. Προφανώς δεν είναι κουκουέδες. Πράχτορες κι αυτοί πάραυτα.
      Τον σύντροφο ρούση, θα τον ξέρετε καλά. Κι αυτός πράχτορας (τι πράχτορας, αρχιπράχτορας) λοιπόν.

      ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΡΟΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΡΕ ΒΛΗΤΟ.

      ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

      ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΝ ΕΝΔΑΙΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΛΗΤΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΣΤΙΑΖΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    67. Υστερικέ πάντα υπογράφω.
      Το προηγούμενο το ξέχασα. Δεν έχει σημασία όμως, γιατί μια χαρά κατάλαβες ποιός είμαι. Αλλά, προκειμένου να ξεκαβλώσεις...
      Όταν βρεις καμμιά γκόμενα και ξελαμπικάρεις, τότε θα θυμώνω όποτε με βρίζεις, γιατί τότε δεν θάχεις δικαιολογία. Ως τότε, σε συγχωρώ.

      Όσο για τον σύντροφο που πέθανε απ τα χημικά.

      "...Κάτι ακόμα και τελειώνω. Αυτή η πολιτική τώρα τελευταία μας έφτασε στο να έχουμε και λέω έχουμε γιατί με το ΠΑΜΕ διαδηλώνω τις μισές φορές έναν νεκρό απ τα χημικά και να τόχουμε κάνει γαργάρα.
      Ακόμα μιλάμε για Κουμή και Κανελλοπούλου.
      Πως τον λένε ρε σύντροφε τον νεκρό, θυμάσαι; (μην γκουγκλάρεις για να το βρείς, νάσαι τίμιος). Εγώ πάντως, δεν θυμάμαι.
      Και δεν νομίζω πως φταίω αποκλειστικά εγώ..."

      Δικό μου αυτό

      Κι ακολουθεί η απάντηση

      "TRASH9 Ιουνίου 2012 8:30 π.μ.
      @mbiker:
      ...Υ.Γ.
      Ο Δ.Κοτζαρίδης σκοτώθηκε 2 ώρες ΠΡΙΝ και σε άλλο μέρος από αυτό που έπεσαν τα πρώτα χημικά από τους μπάτσους.
      Τι έπρεπε λοιπόν να κάνει το ΚΚΕ για την δολοφονία; Να αρχίσει να σαρώνει τα Α/Α-ελευθεριακά στέκια ανά την επικράτεια; Και ποιόν ακριβώς θα εξυπηρετούσε μία τέτοια βεντέτα;..."

      Του trash αυτό
      Πρόσεξέ το...στη λεπτομέρεια. Το ξαναβάζω

      "...Υ.Γ.
      Ο Δ.Κοτζαρίδης σκοτώθηκε 2 ώρες ΠΡΙΝ και σε άλλο μέρος από αυτό που έπεσαν τα πρώτα χημικά από τους μπάτσους..."

      όταν απφασίσετε, μου λέτε κι εμένα πούχω μπερδευτεί;
      Διότι κι εγώ νόμιζα πως οι μπάτσοι και τα χημικά ήταν η αιτία.
      Αν ήταν οι αναρχικοί, καλά θα κάνετε να το ξεκαθαρίσετε πρώτα μεταξύ σας.


      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Να διαβαζεις καλυτερα τι σου γραφουν
        ο θερσιτης σε σχεση με τον Κοτζαριδη μιλησε για παρακρατος οχι για ματ και μπατσους

        Να τα λογια του

        "Ο ΚΟΤΖΑΡΙΣΔΗΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ"


        Βεβαια εσυ δεν ειναι οτι δεν καταλαβαινεις, ειναι οτι διαστρεφεις αυτα που λεει ο αλλος, ειναι συνηθης τακτικη σου, οπως εκανες και εδω στα δικα μου λογια παραπανω.

        Διαγραφή
    68. Υστερικέ πάντα υπογράφω.
      Το προηγούμενο το ξέχασα. Δεν έχει σημασία όμως, γιατί μια χαρά κατάλαβες ποιός είμαι. Αλλά, προκειμένου να ξεκαβλώσεις...
      Όταν βρεις καμμιά γκόμενα και ξελαμπικάρεις, τότε θα θυμώνω όποτε με βρίζεις, γιατί τότε δεν θάχεις δικαιολογία. Ως τότε, σε συγχωρώ.

      ΧΑΧΑ

      ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΕ ΒΡΕΙΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΒΡΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ.

      ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.

      ΧΑΧΑ

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    69. Ακόμα μιλάμε για Κουμή και Κανελλοπούλου.
      Πως τον λένε ρε σύντροφε τον νεκρό, θυμάσαι; (μην γκουγκλάρεις για να το βρείς, νάσαι τίμιος). Εγώ πάντως, δεν θυμάμαι.
      Και δεν νομίζω πως φταίω αποκλειστικά εγώ..."

      ΧΑΜΕΤΥΙΟ ΜΗΝ ΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟ.

      ΕΝΑ ΑΤΙΜΟ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ ΕΣΙΑΙ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.

      ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΠΛΙΣΤΗΡΙΑΜΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΩΕΣ.

      ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΝΤΑΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

      ΘΕΡΙΣΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    70. Intervention FMJ\

      Να σαι καλα κι εσυ! Μακαρι αυτο που λες οτι πετυχα, να το πετυχαινω συχνοτερα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    71. ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΤΖΑΡΙΔΗΣ;

      ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΥΤΟ;

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΕΘΑΝΕ. Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΗΤΑΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ.

      ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΥΝΕΒΗ ΠΟΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ

      ΠΑΡΑΠΑΝΩ

      Οι μόνοι που δεν έχουν φάει χημικά και ξύλο απ τους μπάτσους, είναι επίσης οι κουκουέδες, οπότε άστο καλύτερα.

      ΑΡΑ ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ.

      ΧΑΧΑ


      ΧΑΧΑ

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    72. Κοτζαριδη τον λενε και θυμαμαι εγω
      (ασχετο θερσιτη, αυτα τα περι συντροφου δεν στα ελεγε εσενα αλλα του τρας, τα κανει copy paste απο παλιο του σχολιο)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    73. ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ;

      ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΤΣΑΡΙΔΗ ΡΩΤΑΓΕ ΚΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΥΜΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΜΕΥΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑΓΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.

      ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

      Α ΣΤΟΝ ΤΡΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟ ΧΑΜΕΡΠΕΣ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    74. Εν πάσει περιπτώσει και για να τελειώνει ο καυγάς γιατί βαριέμαι να προσπαθώ να εξηγήσω τα αυτονόητα σε θρησκόλητπους.
      Άτομα σαν μερικούς που παιζουν εργολαβικά εδώ μέσα, μόνο κακό κάνουν στο κόμμα και γενικότερα στο κίνημα και στον αριστερό χώρο.
      Εμπαθείς, στενόμυαλοι, αργόστροφοι και εριστικοί προς οποιαδήποτε φωνή δεν μοιάζει με την ηχώ της δικής τους φωνής, αντί να προβληματίζουν και να δημιουργούν συμπάθειες στο ΚΚΕ, τρομοκρατούν τους πάντες.
      Το παρόν γράφεται μετά απ τη δυσάρεστη εμπειρία που είχα με φίλο ο οποίος ήρθε για να κάνει κάτι επισκευές και παρακολούθησε τους διαλόγους.
      Τον συγκεκριμένο, καραδεξιό, τρόμαξα να τον πείσω να ψηφίσει ό,τιδήποτε εκτός από ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΧΑ. Έστω και καμμένο.
      Ο άνθρωπος όχι μόνο πείστηκε, μα ψήφισε και συριζα, και για το ποιόν του, έκανε ΤΗΝ ανατροπή στη ζωή του.
      Ευελπιστούσα πως ίσως γυρίσει κι άλλο με το πες πες και το πέρασμα του χρόνου.
      Δυστυχώς, έκατσε να διαβάσει τον θερσίτη.
      Λυπάμαι που το λέω, μα ο τύπος είναι ό,τι ακριβώς φοβούνται οι απλοί δεξιοί, οι απολιτίκ, οι απονήρευτοι αυτοί τέλος πάντων που προσπαθούμε ο καθένας τους από το χώρο του να του πείσουμε για τα δίκαια της αριστεράς και του κομμουνισμού.
      Τι σχόλιο έκανε πριν φύγει;
      Αν ήθελα χρυσαυγίτες, προτιμώ τους ορίτζιναλ.
      Άξιος θερσίτη ...

      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Βασικα ο Θερσιτης ειναι ο βασικος λογος που πηγαμε απο το 8,5 στο 4,5
        Τους διωχνει ολους εναν εναν
        και εγω ΝΔ ψηφισα εξαιτιας του, δεν πηγαινε το χερι μου στο ψηφοδελτιο του ΚΚΕ

        ΑΤΙΜΕ ΘΕΡΣΙΤΗ, ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝΑ ΕΣΥ ΘΑ ΧΑΜΕ ΣΤΙΣ 18 ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

        Διαγραφή
      2. Μη σου πω στις 18 κομμουνισμο

        Διαγραφή
      3. ΧΑΧΑ

        Τον συγκεκριμένο, καραδεξιό, τρόμαξα να τον πείσω να ψηφίσει ό,τιδήποτε εκτός από ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΧΑ. Έστω και καμμένο.
        Ο άνθρωπος όχι μόνο πείστηκε, μα ψήφισε και συριζα, και για το ποιόν του, έκανε ΤΗΝ ανατροπή στη ζωή του.

        ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

        ΜΑ ΤΙ ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;

        ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ;

        ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ;

        ΧΑΧΑ

        ΧΑΧΑ

        ΣΥΝΕΧΕΙΑ

        Ευελπιστούσα πως ίσως γυρίσει κι άλλο με το πες πες και το πέρασμα του χρόνου.
        Δυστυχώς, έκατσε να διαβάσει τον θερσίτη.

        ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΙΤΗΤΟ. ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

        ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕΣ.

        ΟΧΙ ΝΔ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΣΟΚ.

        ΝΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΚΕΙΝΟΣ , ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

        ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕΣ. ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΗΜΑΡ.

        ΝΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΚΕΙΝΟΣ , ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

        ΜΕΤΑ ΟΧΙ ΔΗΜΑΡ ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ

        ΝΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΚΕΙΝΟΣ , ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

        ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΒΑΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΣΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝ ΚΙ ΕΚΟΨΕΣ ΕΝΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙ ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

        ΧΑΧΑ

        ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΩ.

        ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΩΣ ΑΦΤΑΣΕ ΡΕ ΒΛΗΤΟ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΕΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΚΕ.

        ΧΑΧΑ

        ΘΕΡΣΙΤΗΣ

        ΓΕΙΑ ΣΑΣ

        Διαγραφή
    75. Απογονε,

      καταρχας συγγνωμη που αργησα να σου απαντησω, ελπιζω να τη δεις την απαντηση.
      Ναι, φυσικα και χαθηκε μια ευκαιρια ριζοσπαστικοποιησης. Φυσικα και ειναι ηττα για τους Ελληνες πολιτες που δε βγηκε ο συριζα και βγηκε η νουδου.
      Και ξερεις ποια ειναι ακομα χειροτερη ηττα;

      Αυτη η παραξενη σιωπη μετα τις εκλογες. Σιωπη που μοιαζει σχεδον με ανακουφιση. Σα να ανακουφιστηκαμε κατα βαθος ολοι που δε βγηκε ο συριζα, με πρωτους απο ολους τους συριζαιους που ειναι ολοφανερο οτι πλεουν σε πελαγη ευτυχιας που χασανε
      (Μιλαω για τα στελεχη του)

      Σαφως λοιπον κι ειναι ριζοσπαστικοποιηση για καποιον πρωην ψηφοφορο του νουδουπασοκ η, ποσο μαλλον της χα,
      να ριξει συριζα. Ειναι ενα πολυ θετικο βημα αυτο κι εγω το επικροτω.
      Αν επικρατουσε ο συριζα και καταφερνε να μας βγαλει απο την κριση, ο λαος θα ριζοσπαστικοποιουταν ακομα περισσοτερο, στρεφομενος προς τα αριστερα.
      Και λεω ακομα περισσοτερο, διοτι το 30% του συριζα δεν το ψηφισαν γιατι εγιναν αριστεροι,
      το ψηφισαν για πολλους λογους, αλλοι ιδιοτελεις, αλλοι απολιτικ,
      κι αρκετοι βεβαια συνειδητοποιημενοι ψηφοφοροι, τους οποιους εγω προσωπικα θεωρω ομοιους μου.

      Αν τα πηγαινε καλα, λοιπον, θα ηταν ενα βημα μπροστα.

      Αν τα πηγαινε χαλια, και λυπαμαι αλλα κι εγω αυτο πιστευω,
      παλι θετικο θα ηταν αυτο. Διοτι θα επισπευδε τις εξελιξεις. Αρκετοι απο το 30% θα σκεφτονταν οτι δεν ηταν ποτε αριστεροι και θα πηγαιναν στον φυσικο τους χωρο,
      κι αλλοι, παλι, θα στρεφονταν ακομα αριστεροτερα ,συνειδητοποιωντας αυτο που οι κομμουνιστες εχουν ξελαρρυγιαστει να λενε, οτι δε θα δει ο λαος προκοπη οσο κανουν κουμαντο στη χωρα οι τραπεζιτες και οι βιομηχανοι
      (Ντοπιοι και ξενοι)

      Θα μου πεις, πονταρα δηλαδη στην αποτυχια του συριζα; Δε θεωρω ικανο τον συριζα να διαμορφωσει ριζοσπαστικες συνειδησεις;

      Δε πονταρα εκει, θα προτιμουσα νατα καταφερει κι εγω να συνεχισω να γραφω οσα γραφω εδω.
      Δεν ειναι δηλαδη ευχη, ειναι πεποιθηση. Σχεδον βεβαιοτητα.
      Επισης και βεβαια ο πρωην νουδουπασοκος, σε τριβη με ιδεες που εκφραζει ο συριζα , σαφως και του ανοιγουν λιγο τα ματια, σαφως και φτανει ενα βημα πιο κοντα στην πραγματικοτητα.

      Ομως, θεωρω οτι την πληρη πραγματικοτητα την εκφραζει το ΚΚΕ. Σαν σκαλοπατι λοιπον της διαδικασια ριζοσπαστικοποιησης, θεωρω χρησιμο το να υπαρχει ενα κομμα οπως ο συριζα, και να εκφραζει αυτο που εκφραζει.

      Αυτο δε σημαινει οτι αποδεχομαι συνολικα τα οσα λεει το ΚΚΕ. Ριζοσπαστικοποιηση πληρη ας πουμε θεωρω οτι επερχεται μεν οταν συνειδητοποιεις πως ο εχθρος του Λαου ειναι το Κεφαλαιο
      (Κι οχι μονο η Μερκελ, η ο Γαπ, η τα προσωπα, η μονο οι τραπεζιτες κλπ)

      συνεχιζεται

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    76. Αν δεχομαι λοιπον τη κομμουνιστικη κριτικη στον καπιταλισμο, δε δεχομαι με την ιδια ευκολια την αποθεωση της ΕΣΣΔ. Δε δεχομαι δηλαδη οτι ο κομμουνισμος που γνωρισε η Ανθρωποτητα ως τωρα οδηγησε τους λαους που τον ασπαστηκαν στην ευημερια. Ουτε βεβαια πεφτω στη παγιδα της δυτικης προπαγανδας, η οποια στην προσπαθεια της να δαιμονοποιησει αυτο που πραγματικα την απειλει, βγαζοντας Ηρωα τον Τσωρτσιλ η τον Ρουζβελτ, και τερατα τον Λενιν κ τον Σταλιν.

      Στα λεω ολα αυτα και παλι δε ξερω αν απανταω σε αυτο που με ρωτησες, παντως να σου πω κι ενα ακομα: Δε θεωρω οτι οι συριζαιοι εξαπατουν τον λαο. Ειναι ψεμμα ας πουμε οτι αν βγουμε υπο τις υπαρχουσες συνθηκες απο την Ευρωζωνη, το ολο σκηνικο εν Ελλαδι, θα γινει πουτανα;

      Οχι φυσικα. Δεν ειναι ευκολα αυτα.
      Πανικος και χαλασμος θα γινει.
      Μια ικανη και λαικη κυβερνηση, θα ελεγε την αληθεια στονν λαο και θα τον προετοιμαζε για αυτο που θα ερθει, σε μια τετοια περιπτωση.
      Για τις δυσκολιες των πρωτων ετων και για την δυναμη που πρεπει να επιδειξουμε συνολικα σαν λαος για να τα καταφερουμε.
      Θα γεμιζε πρωτα τις αποθηκες με τροφιμα, θα συναπτε συμφωνιες με εκτος ευρωπης χωρες για πρωτες υλες κλπ κλπ

      Κι υστερα θα επραττε το αναποφευκτο, αν θελουμε να επιβιωσουμε. Γιατι ειναι βεβαιο, για ενα εκατομμυριο λογους, οτι η παραμονη μας στην Ευρωζωνη, μακροπροθεσμα θα μας βλαψει πολυ περισσοτερο απο το ξαφνικο μπαμ της αποχωρησης.

      Κι απο τη στιγμη που ο συριζα δεν τα λεει αυτα,
      κι απο τη στιγμη που πεταει-παλιοτερα- κοτσανες τυπου ¨
      "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ" αντι για το ολοφανερο της κρισης συσσωρευσης,
      για αυτο και θεωρω οτι μπορει μεν η ψηφιση του να σημαινει μινι ριζοσπαστικοποιηση για τον νουδουπασοκο,
      ομως χρειαζονται πολλα βηματα να γινουν ακομα.

      Και, δυστυχως, η διασπορα αυταπατης, τους κανει τους πρωην νουδουπασοκους, να κολλαν στασιμοι στο πρωτο βημα, κανοντας με συχνα να αμφιβαλλω αν η εκ μερους μου ευνοικη αντιμετωπιση του κομματος αυτου, ειναι ωφελιμη για αυτον που με διαβαζει η οχι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Για τις δυσκολιες της οικοδομησης και τα περι Σταλιν Λενιν και λοιπα, θα σου συνιστουσα να αγορασεις και να διαβασεις το βιβλιο "μια αλλη ματια στον Σταλιν" εκδοσεις συγχρονη εποχη.

        Το συγκεκριμενο βιβλιο πιανει ενα ενα ολα τα θεματα για τα οποια κατηγορουν τον Σταλιν κατα τη διαρκεια της οικοδομησης και βγαζει στο φως ντοκουμεντα που ποτε τα αστικα μεσα και η αστικη διανοηση δεν αναφερει.

        Κανε τον κοπο και αγορασε το, θα σου κανει πολυ καλο στο να γεμισεις καποια κενα, εμενα με βοηθησε πολυ!!

        Διαγραφή
    77. ΦΤΑΙΩ ΓΙΑ ΟΛΑ.

      ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΧΑΣΑΜΕ 225 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΟΧΙ ΕΠΙΔΗ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΞ ' ΑΙΑΤΙΑΣ ΜΟΥ.

      ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ Ο ΜΠΙΚΕΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
      Εμπαθείς, στενόμυαλοι, αργόστροφοι και εριστικοί προς οποιαδήποτε φωνή δεν μοιάζει με την ηχώ της δικής τους φωνής, αντί να προβληματίζουν και να δημιουργούν συμπάθειες στο ΚΚΕ, τρομοκρατούν τους πάντες.

      ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

      ΕΥΤΥΧΩΣ.

      ΧΑΧΑ

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    78. Τωρα, για τα υπολοιπα εδω

      Νομιζω οτι υστερα απο το αποτελεσμα αυτων των εκλογων, δεν εχει νοημα να κραταμε μεσα μας τιποτα. Δανειζομαι λοιπον τα λογια του Μαο, αφηστε ολα τα λουλουδια να ανθισουν. Εννοω δηλαδη να βγαλουμε απο μεσα μας οτι εχουμε να πουμε, να κρινουμε τους παντες και τα παντα
      διχως καμια αυτολογοκρισια.

      Αν πχ εγω θελω να επικρινω τον Σοφιανο του ΚΚΕ η καποιον φιλο εδω, δε πρεπει να διστασω να το κανω. Πρεπει να το κανω και μαλιστα να βγαλω απο μεσα μου ο,τι εχω να πω αν κρινω οτι αυτο βοηθαει. Πρεπει να πω ο,τι μου ρχεται, ακομα κι αν ειναι μαλακια. Οι συζητησεις σε κλειστες θυρες, ειδικα σημερα, δε βοηθανε πουθενα. Ολα στο φως κι ο,τι γινει.

      Και με την επισημανση βεβαια οτι και οι κρινοντες κρινονται, αν καποιος θεωρει οτι λεω μαλακιες, δεν οφειλει απλως να μου το πει. Υποχρεουται να μου το πει.
      (Παρεμπιπτοντως, παραδειγμα ηταν αυτο με τον Σοφιανο, δεν εχω τιποτα μαζι του)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    79. Poe22 Ιουνίου 2012 7:08 μ.μ.

      Εχεις δικιο ποε, ακομα κι εγω αυτη τη στιγμη, ειναι πιθανο να ειμαι εν πολλοις επηρεασμενος απο τη δυτικη προπαγανδα, διχως καν να το καταλαβαινω.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ολοι ειμαστε, για αυτο παρε το βιβλιο να δεις και την αλλη πλευρα, και ποσο τεκμηριωνει ο καθενας με επιχειρηματα τα οσα λεει, ποσο μπαζουν τα επιχειρηματα των δυτικων, και κρίνε.

        Δεν σου λεω οτι ολα τα επιχειρηματα του συγκεκριμενου βιβλιου ειναι ατρανταχτα, σου λεω ομως οτι ειναι πολυ σοβαροτερα απο εκεινα που παρουσιαζουν οι αντιπαλοι της σοσιαλιστικης οικοδομησης στην Σ.Ε

        Διαγραφή
      2. ΕΛΑ ΣΕΛΙΝ

        ΜΠΕΣ ΕΔΩ.

        http://www.mariosousa.se/Sanningen_gregiska.html

        ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΟΒΙΤΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

        ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.

        ΘΕΡΣΙΤΗΣ

        ΓΕΙΑ ΣΑΣ

        Διαγραφή
    80. "...ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΕ ΒΡΕΙΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΒΡΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ..."

      Ρε υστερικέ.
      Ο μαλάκας που χαιρετάς, σε χαιρετάει κι αυτός!
      Δεν βλέπεις;
      Καθρέφτης είναι εκεί που κοιτάς.

      :-)

      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ ΜΠΙΚΕΡ.

        ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΡΕ ΒΛΑΚΑ.

        ΧΑΧΑ

        ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

        ΧΑΧΑ

        ΘΕΡΙΣΤΗΣ

        ΓΕΙΑ ΣΑΣ

        Διαγραφή
    81. @ CELIN

      Αγαπητέ Celin,
      σχετικά με τον ΣΥΝ/ΣΥΡ και την φύση του που κατ' εμέ είναι από τα αντιδραστικότερα πολιτικά κόμματα στην χώρα εδώ και πάνω από 40 χρόνια.
      1._ Ήταν το ΜΟΝΟ ελληνικό αντιδικτατορικό κόμμα (ΚΚΕ εσωτερικού) που υποστήριξε την προσπάθεια μετάλαξης της δικτατορίας το 1973 με την περίφημη Μαρκεζινοποίηση.
      2._ Από το εδώλιο του κατηγορουμένου του στρατοδικείου επι χούντας οι ηγέτες του τότε Μπάμπης Δρακόπουλος και Μήτσος Παρτσαλίδης συνέπλευσαν πλήρως με την μόνιμα εκτοξευόμενη μαύρη προπαγάνδα περί "ξενοκίνητου" κομμουνισμού, αντιδιαστέλλοντας το ΚΚΕεσωτερικού με το ΚΚΕ"εξωτερικού" (όπως υβριστικά ονόμαζαν το Κ.Κ.Ε. σαν κόμμα που η ηγεσία του βρίσκεται ΕΚΤΟΣ Ελλάδος.
      3._ Αυτοί που με χυδαίο τρόπο κατηγορούν το Κ.Κ.Ε. επί σταλινισμό ήταν το κόμμα που αναγνωρίζονταν από την ηγεσία της Βόρειας Κορέας σαν το μόνο Κ.Κ. στην Ελλάδα. Μάλιστα ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε.εσωτ Μ. Δρακόπουλος παρακολούθησε στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκ Γιάνγκ στο πλευρό του Κιμ Ιλ Σούνγκ.
      4._ Η Ρουμανία επί Τσαουσέσκο αναγνώριζε το ΚΚΕ εσωτ. και η Αυγή ήταν η μόνη αριστερή εφημερίδα που κυκλοφορούσε.

      Ψάξε αυτά τα παλαιά μόνος σου και αφού τα τεκμηριώσεις, τόλμησε να τα συζητήσεις με κανένα ΣΥΡΙΖΑίο στέλεχος - μεγαλύτερης ηλικίας βέβαια - και θα δείς αντιμετώπιση.
      Πρόκεινται κυριολεκτικά για δειλούς και συνειδητά ψεύτες που μισούν όσο τίποτε άλλο την Σοσιαλιστική Επανάσταση, δέκα φορές χειρότερους από τίμιους οπαδούς Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ Ανεξ.ΕΛ. Χ.Α. (Προφανώς δεν αναφέρομαι σε συνειδητούς υποστηρικτές της Ολιγαρχίας του Πλούτου)

      Taliban

      Υ.Γ.
      ένας από τους λόγους που παλιότερα σε προέτρεψα να μελετήσεις την Βουδδιστική διδασκαλία είναι και η εμφάνιση εγωτικών τάσεων σαν αυτές που περιγράφεις στην ανάρτηση.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    82. και κάτι σύγχρονο.
      Συνιστώσα ΑΚΟΑ ΣΥΡΙΖΑ.

      http://www.youtube.com/watch?v=EJAGFCVBg5A&feature=youtube_gdata_player

      αν αυτά που λέει η κυρία του ΑΚΟΑ δεν είναι Δήλωση Μετάνοιας Κοινωνικών Φρονημάτων, τότε τι είναι ?

      Taliban

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    83. Υστερικέ Θερσίτη, το ξέρεις αυτό για τον άδειο τενεκέ;
      Επειδή υποψιάζομαι πως οι κοινωνικές σου γνώσεις συμβαδίζουν με τις πολιτικές, δηλαδή παπάρια, να σου το πω.
      Ο λαός λοιπόν λέει, πως ο άδειος τενεκές κάνει και τον περισσότερο θόρυβο.
      Ακριβώς επειδή είναι άδειος, κενός περιεχομένου, σκέτη λαμαρίνα.
      Κι είναι κι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο είσαι μπακούρι. Δηλαδή, είσαι άδειος τενεκές. Παραμένεις πρωτόγονος κι αποδεικύεις περίτρανα πως άλλο το τι δηλώνει κάποιος πως είναι κι άλλο το τι στ αλήθεια είναι.
      Ένα φασιστάκι που είδε φως κι ανέβηκε και νομίζει πως έγινε επαναστάτης. Το χειρότερο είδος φασίστα δηλαδή, μ άλλα λόγια, αυτός που περνάει τον εαυτό του για κάτι διαφορετικό απ ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Ένας αμόρφωτος μπένυ, ένα πράμμα.
      Ξεκίνα πρώτα την προσωπική σου επανάσταση, δηλαδή βάλε το ακατοίκητο να δουλέψει κι αν τα καταφέρεις, προχωράς και στα πιο εξτρίμ, όπως ας πούμε ν αναρριχηθείς σε επαγγελματικό στέλεχος και να λύσεις το βιοποριστικό σου, επειδή νομίζεις πως θα εκτιμηθεί το να επιτίθεσαι και να βρίζεις οποιονδήποτε δεν συμφωνεί.
      Το ανωτέρω ψυχογράφημα προσφορά του καταστήματος, μα πάρτο σοβαρά :-)

      mbiker

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    84. Θερσιτη, οντως πολυ καλο αυτο εδω

      http://www.mariosousa.se/Sanningen_gregiska.html

      Προφανως και δε μπορω να εξακριβωσω κατα ποσο αληθευουν ολα αυτα που γραφει, αλλα αν ο οποιοσδηποτε ειναι καχυποπτος με τον Sousa γιατι να μην ειναι τουλαχιστον εξισου καχυποπτος και με τους αντικομμουνιστες τυπου τυπου conquest;
      Τροφη για σκεψη....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    85. Ταλιμπαν, σε ευχαριστω πολυ για τα χρησιμα που γραφεις.
      Την ειδα την εκπροσωπο της ΑΚΟΑ.
      Δεν απορριπτω ολα οσα ακουσα για να ειμαι ειλικρινης.
      Τελοσπαντων, ειναι μεγαλη συζητηση και θα τη (ξανα) κανουμε καποια στιγμη, παντως να σημειωσω το εξης: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ καποιος που δηλωνει στελεχος -εστω- συνιστωσας που δηλωνει οτι κραταει το Κ του ονοματος (τον Κομμουνισμο),
      να μιλαει για..νεοφιλελευθερη στροφη, νεοφιλελευθερη αγριοτητα κλπ.

      Υποτιθεται οτι ενα τετοιο στελεχος εχει μαρξιστικη παιδεια. Διοτι, μεχρι κι εγω, που δεν εχω μαρξιστικη παιδεια, εχω μαθει πια οτι οσοι μιλανε για "νεοφιλελευθερισμο", αντι για καπιταλισμο, ουσιαστικα προσπαθουν να σωσουν τον καπιταλισμο, υπονοωντας οτι ο νεοφιλελευθερισμος ειναι απλα μια..μεταλλαξη του
      (Και ξαναγυρναμε στον καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο, παμε ολοι μαζι αδερφια, λαος και καπιταλιστες, για να τον βρουμε)

      Ασε τα υπολοιπα για Ευρωζωνη, οκ, οντως σημερα σε περιβαλλον παγκοσμιοποιημενης οικονομιας, μια χωρα που θα βγει απο το παιχνιδι θα αντιμετωπισει σχεδον ανυπερβλητες δυσκολιες, αρχικα.
      Αλλα, και τι να κανουμε δηλαδη; Να αντιμετωπισουμε ως δεδομενο οτι θα παραμεινουμε εσαει σε μια Ευρωζωνη που εξοντωνει λαους με την ελπιδα να την ..αλλαξουμε εκ των εσω;
      Αυτα δεν ειναι μεσσιανισμοι; Μου αρεσει μετα που λενε για το ΚΚΕ οτι περιμενει τη Σοσιαλιστικη ουρανια βασιλεια,
      απο το να περιμενεις να αλλαξει ο Καπιταλισμος με συσσιτια στα σχολεια, δε ξερω, λιγοτερο ουτοπικο μου φαινεται αυτο!

      ΑπάντησηΔιαγραφή