Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ; (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΚΟΥΣΕ, ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΑΕΙ)



Ενα εκλεγμένο σκουπίδι, βουλευτής της Νέας Δικτατορίας, δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, ότι μπορείς να ζήσεις και με μια σόμπα στο χωριό. Είχε και δίκιο και άδικο. Δικαιώνεται ότι στον καπιταλισμό το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, απλά έπεσε λίγο έξω στις λεπτομέρειες: Δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό. Ο θάνατος της τετραπληγικής γυναίκας στην Κρήτη, επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα που τη κρατούσε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ενα άλλο εκλεγμένο σκουπίδι, δήλωνε πριν λίγες μέρες ότι "σαφώς και δε μπορεί να φορολογήσει ο Σαμαράς τους πλούσιους, εδώ δε μπορεί να το κάνει ο Ομπάμα". Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, δικαιώνει αυτή την δήλωση, δε χρειάζονται παραδείγματα. 

Ας ρωτήσουμε τους εφοπλιστές, για την αναγκαιότητα και τη συμβολή των οποίων στην Ελληνική Οικονομία έσκουζαν κάθε τόσο τα φυλακισμένα φασιστοειδή, μεταξύ άλλων. Όλοι αυτοί ξέχασαν δύο λεξούλες μόνο, οι οποίες είναι "Στον Καπιταλισμό"
Στον Καπιταλισμό είναι που οι πλούσιοι δεν φορολογούνται, καλούμενοι οι υπόλοιποι να πεθάνουν για τα υπερκέρδη τους. Και ο Καπιταλισμός δεν είναι όυτε φυσικό φαινόμενο, ούτε αναπόφευκτη πραγματικότητα. 'Ενας τρόπος οργάνωσης της Οικονομίας είναι, που επηρεάζει τα πάντα, απο πολιτική μέχρι κουλτούρα. Επηρεάζει λέγεται μέχρι και τις συνειδήσεις των ανθρώπων, κάνοντας τους αυτοκτονομελαγχολικούς μιζεροαπαθείς, γιατί πως αλλιώς λέγεται κάποιος που ακούει ένα εκλεγμένο σκουπίδι να του λέει στα ίσα ότι εσύ θα πληρώνεις και θα πεθαίνεις για τους πλούσιους, και η αντίδραση του να είναι η ψήφος του σε αυτόν;
(Τον τηλεπωλητή δε τον ψηφίζει μόνο ο νεοδημοκράτης, τον ψήφισε κι αυτός που ψήφισε Πασοκ-δημαρ-ποταμι-λαος-αποχη κλπ. Δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία. Δε χρειάζεται να αποδείξω, πιστεύω ότι αυτό δεν είναι σόφισμα, αλλά απλή λογική, καταλάβαινόμαστε)

'Ενα άλλο, μη εκλεγμένο, είναι Υπουργός Δικαιοσύνης. Και, τί έκανε; "κατήργησε εν κρυπτώ την διάταξη που ποινικοποιεί τον παράνομο πλουτισμό των πολιτικών. "

Δε το λέω εγώ, το σαμαρικο Αntinews το λέει.
Είναι ο ίδιος που σύμφωνα με δημοσίευμα του Hot Dog, κατέθεσε ψευδές πόθεν έσχες.
Κάθε μέρα ακούμε και κάτι τόσο φρικτό κι ανήκουστο ώστε να ξεχνάμε τα προηγούμενα.
Μία χιλιάδα αναρτήσεων δε φτάνει για να γραφτούν τα σκάνδαλα και οι σκανδαλώδεις δηλώσεις, απλώς του προηγούμενου μήνα.
Κάθε μέρα, ο Ελληνικός Λαός εξοντώνεται και πιστεύω ότι ο αποκλειστικός λόγος που τόσα σκάνδαλα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ή τόσες απάνθρωπες δηλώσεις πολιτικών εκστομίζονται, είναι για να εθιστεί ο πολίτης στην ιδέα ότι είναι ένα ασήμαντο τίποτα που πρέπει να πεθάνει για το καλό των ντόπιων και ξένων ελίτ.
Το ότι, όσοι τα λένε δε παθαίνουν τίποτα από εξεγερμένους έστω όχλους, δηλώνει ότι γίνεται καλή δουλειά. Όντως οι πολίτες έχουν σχεδόν πειστεί ότι είναι ασήμαντα τίποτα που πρέπει να πεθάνουν.

Κι εδώ, είναι που κάνουμε πολλοί ένα σημαντικό λάθος.

Γράφαμε και λέγαμε ότι είναι λίγοι και είμαστε πολλοί, ότι βρίσκονται απέναντι στον λαό, ότι ο λαός είναι σύσσωμος απέναντι τους κλπ κλπ.
Δεν είναι λίγοι. Είναι κι αυτοί πολλοί. Και δε πρέπει να απορούμε που στις εκλογές μαζεύονται τόσοι πολλοί δικοί τους.
Το Δικαστικό Σώμα είναι μαζί τους. Όχι όλοι, αλλά αυτοί που πρέπει: Οι ανώτατοι Δικαστικοί που μπορούν να ανατρέπουν τις φιλολαϊκές αποφάσεις των κατώτερων Δικαστηρίων. Και οι κατώτεροι, είτε εκ πεποιθήσεως είτε από τη τρομοκρατία και τις απειλές που υφίστανται, υποκύπτουν.
(Να θυμηθούμε τη καταγγελία-αναφορά Πρωτοδίκη ότι ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου τη κάλεσε να την απειλήσει γιατί επέμενε να πληρώσει ο Αδωνις Γεωργιάδης 100.000 Ευρώ στον Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμηση κι όχι 15.000, όσα δηλαδή ζητούσαν οι υπόλοιποι Δικαστές της σύνθεσης του συγκεκριμένου Δικαστηρίου; Αλήθεια, γιατί τόση βούβα από όλα τα κόμματα στην απίστευτη αυτή καταγγελία, που, αν αληθεύει βέβαια,  αποδεικνύει τις αφόρητες πιέσεις που δέχονται οι Δικαστές; Φαντάσου για το πιο απλό τέτοια τρομοκρατία, τί θα γίνεται στα υπόλοιπα... Γιατί τόση μούγκα στη στρούγκα ρε παιδιά; Σαφώς κι όποιος Δικαστής δεν παραιτήθηκε αυτά τα χρόνια, είναι, καλώς ή κακώς , συμμέτοχος στη γενοκτονία της χώρας, αλλά και μία που βγήκε να καταγγείλει κάτι τόσο βαρύ, θάφτηκε το θέμα απο ΟΛΟΥΣ, και το μήνυμα εστάλη.)
Οι ένστολοι είναι μαζί τους. Όχι όλοι, και ούτε είναι σωστό να τσουβαλιάζουμε γιατί έντιμοι και συνειδητοποιημένοι βρίσκονται παντού. Όμως, αυτοί είναι που τους προστατεύουν, αυτοί είναι το χέρι του Δημίου που τσάκισε και τσακίζει στο ξύλο όποιον προσπάθησε να αντισταθεί. Αυτοί έχουν τα όπλα. Η αντικειμενική ευθύνη είναι δεδομένη.

(Δεν είναι τυχαίο που όσα χρήματα δόθηκαν αυτά τα χρόνια πλην αποπληρωμή χρεών και τάισμα κοπρόσκυλων υμετερων, είναι μόνο για ένστολους και δικαστές. Αυτοί είναι οι μοναδικοί που κάθε Δικτατορία θέλει να τα έχει καλά μαζί τους. Ενστολοι και δικαστές, οι υπόλοιποι ψόφο)


Οι υπόλοιποι ψόφο;  Όχι ακριβώς.


1) Υπάλληλοι της Βουλης. Συγγενείς των βουλευτών που αναλογικά με τις σύγχρονες συνθήκες, αμείβονται σαν Κροίσοι. Check!

2) Υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι, κι αυτόι βολεμένοι-ρουσφέτια-μιζαδόροι που κάνουν μπιζνες και μοιράζονται τις μίζες- Γενικοι Διευθυντές-Διευθυντές στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, μαγκίτες τύπου energa που κλέβουν το κράτος και στις Δικες τους έχουν για δικηγόρους υπουργούς της κυβέρνησης, βλέπε Βορίδη. Check!
3) Ακαδημαϊκοι ή τουλάχιστον, η πλειοψηφία τους. Η Παιδεία καταστράφηκε κι αυτοί βγαίναν στα κανάλια τα πρώτα χρόνια του Μνημονίου να καταγγείλουν τη Κυβέρνηση γιατι ...δεν το εφαρμόζει. Με τα αντίστοιχα δωράκια μετα, τρανό παράδειγμα ένας τύπος που τον θυμάμαι να ζητάει περισσότερο αίμα και πέρσυ διορίστηκε πρόεδρος σε ένα Κέντρο Οικονομικών ερευνών.
4) Δημοσιογράφοι και λοιποί που δουλέυουν στα χουντοκάναλα και στις χουντοφυλλάδες. Δεν είναι και λίγοι.
5) Εργαζόμενοι σε Τράπεζες, τουλάχιστον οι υψηλά-μεσαία αμειβόμενοι. Δε θα στηρίξουν αυτοί σταθερότητα κι Ευρώ;
6)Το σύνολο των συνδικαλιστών των συλλόγων ελεύθερων επαγγελματιών. Ή τουλάχιστον, η πλειοψηφία τους. Να μιλήσουμε για μικρομαγαζάτορες που τους σκοτώνει κανονικά ο ΟΑΕΕ; Να μιλήσουμε για μηχανικούς; Κατεστραμμένοι για τους ίδιος λόγους με τους δικηγόρους. Νέοι μηχανικοί απειλούνται με φυλακίσεις γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το ΤΣΜΕΔΕ τους. Για Δικηγόρους; Κατεστραμμένοι. Κανείς δε μιλάει για αυτούς γιατι κατά ένα περίεργο τρόπο οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι δικηγόροι έχουν λεφτά (Τους τα φέρνει ο πελαργός).
Και οι συνδικαλιστές, ξεπουλημένοι. Τους άφησαν ανυπεράσπιστους.
 Ολα αυτά που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια σήμαναν τον θάνατό τους, ιδιαίτερα των νέων. Αυτοί που έρχονται θα περάσουν ακόμα χειρότερα, μιας κι αυτό που επιδιώκεται είναι η ύπαρξη γραμματέων για τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία με πτυχίο Νομικής. 'Ερχεται μαρασμός και πείνα με τη σύμφωνη γνώμη των καθαρμάτων μεγαλοδικηγόρων, οι οποίοι καθόλου δε βλάπτονται από αυτό, μιας και θα μειωθεί ο ανταγωνισμός κι αυτοί θα εξακολουθήσουν τη ζωάρα τους, εκμεταλλευόμενοι ως κανονικούς δούλους νεότερους "συναδέλφους" τους. Για τους καραγκιόζηδες που χαίρονται με αυτό, μιας και όντως πολλοί δικηγόροι τους ξεφράγκιαζαν για ψύλλου πήδημα, I have news for you :Οι τιμές όχι μόνο δε θα πέσουν, αλλά θα αυξηθουν.
 Αυτoί που σας ξεφράγκιαζαν, 
με μειωμένο ανταγωνισμό μιας και πολλοί δικηγόροι θα βάλουν στο κώλο τα πτυχία τους και θα κάνουν διακοπή επαγγέλματος αδυνατώντας να πληρώσουν εισφορές, 
θα σας ξεφραγκιάζουν ακόμα περισσότερο. Οι ίδιοι ακριβώς μιλάμε. Τελείωσε η Προσβαση στη Δικαιοσύνη. μάγκες, έστω και σε αυτή. Και για είμαστε δίκαιοι, ψηφίστε κι εσείς πανηλίθιοι, τους κεντροαριστερούς Αλεξανδρήδες στους συλλόγους σας, 
ψηφίστε τους να σας υπερασπιστούνε. 
Το "μορφωμένο" πρόβατο είναι σαφώς πιο καταδικαστέο κι αποκρουστικό από το "αμόρφωτο".
Για τους γιατρούς, τα ίδια. Οι πανεπιστημιακοί κάνουν κουμάντο. Νέοι γιατροί εξαθλιώνονται, αντιθέτως ζούνε και βασιλεύουν όσοι ζητάνε 2.000 φακελάκι από ετοιμοθάνατους, αφήνοντας τους να πεθάνουν όταν καταγγέλλονται.

7) Πληρωμένα καθάρματα πάσης απασχόλησης που παρελάζουν από τα κανάλια μη βρίσκοντας λέξη να πούνε για την Ελληνική Τραγωδία. Κι όσοι βρίσκουν κάτι να πούνε, τους στέλνουν το ΣΔΟΕ για ανταπόδωση.
8) Μεγαλοπαπάδες-Εκκλησία.






Δεν είναι λίγοι, είναι πολλοί. Βάλε και τις οικογένειες των προαναφερθέντων. Μιλάμε για κανονικό Εμφύλιο. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες και για να είμαστε ειλικρινείς: Ας υποθέσουμε ότι ήμουν ένας από αυτούς. Είχα ένα σταθερό μισθό και προς το παρόν, δε φοβόμουν την εξαθλίωση (Αρκετοι από τους προαναφερθέντες τη ζούνε ή θα τη ζήσουν γιατί δεν είναι όλοι τόσο απαραίτητοι στο Σύστημα. Απλά ακόμα κι αυτοί θα ψηφίζουν "Σταθερότητα" γιατί φοβούνται ότι το Αύριο δίχως κυβέρνηση Σαμαρά θα είναι ακόμα χειρότερο)

Αν λοιπόν ήμουν ένας από αυτούς, το πιθανότερο είναι ότι δε θα καθόμουν να τα γράψω όλα αυτά. Σίγουρα δε θα δικαιολογούσα τη σφαγή των υπολοίπων, σίγουρα θα με έπνιγαν οι ενοχές με αυτά που βλέπω. Όμως, δε θα το πολυζόριζα το θέμα. όχι ότι το ζορίζω τώρα δηλαδή. Αυτό είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό. Ανθρώπινη ίσως είναι και η στάση των υπολοίπων, γιατί ο φόβος είναι κάτι πολύ ανθρώπινο σήμερα, που το σύνολο του Δυτικού Κόσμου είναι χέστηδες και παραδομένοι. Φυσιολογική όμως είναι; 'Εγραψα τόσες λέξεις για να εξηγήσω το φαινόμενο , όσο όμως κι αν πιστεύω ότι κατάφερα εν μέρει να το εξηγήσω, και πάλι μου μοιάζει αδιανόητο να έρχονται με το όπλο στο χέρι κι εσυ να τους γυαλίζεις τη κάννη.

'Αρα, που καταλήγουμε;


Καταλήγουμε σε αυτό που νικούσε, νικάει και θα νικάει.


Το βλέπεις στη Γάζα, στην Ουκρανία, όπου υπάρχουν συρράξεις, αλλά κι εκεί που υποβόσκουν.

Αυτό που νικούσε, νικάει και θα νικάει, δεν έχει καμία σχέση με την Ηθική, τη Δικαιοσύνη, τον "ανθρωπισμο" και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα τα παραπάνω είναι 'εννοιες μεταφυσικές, λιγότερο αποδεδειγμένα και πραγματικά κι από την αστρολογία ή τους σεληνάνθρωπους. Δεν υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο, ποτέ δεν υπήρξαν. 'Εχουν αξία μόνο ως μετατρεψιμότητα στη βούληση για Δυναμη. Στο κατά πόσο μπορούν να πείσουν τα πλήθη στο να στρατολογηθούν στη μερια εκείνου που τα επικαλείται. Ό,τι μπορεί να με κάνει να πεθάνω για αυτό, έχει αξία γιατί έτσι αυξάνεται η Δυναμη εκείνου που με χρησιμοποιεί, είτε με τη καλή έννοια γιατί κι ο ίδιος τα πιστεύει, είτε με τη κακή, όταν με εκμεταλλεύεται.
Αυτό που νικούσε, νικάει και θα νικάει δηλαδή, δεν έχει καμία σχέση με το Καλό και το Κακό, το Δίκαιο και το ΄Αδικο (Σε αυτόν τον κόσμο τουλάχιστον, αυτά δεν υπάρχουν).
 Το Καλο για κάποιον είναι το κακό κάποιου άλλου. Το Καλό για τους προαναφερθέντες είναι το Κακό των υπολοίπων, και τούμπαλιν, δεν υπερασπίζομαι κάποια πανανθρώπινη και διαχρονική έννοια όταν εχθρεύομαι πχ τον ματατζή που με σπάει στο ξύλο επειδή διαμαρτύρομαι για την εξαθλίωσή μου. Τον κώλο μου κοιτάω εγώ, τον κώλο του κι αυτός.

(Και το ότι όλοι κοιτάνε μόνο τον κώλο τους είναι η αιτία που ολονών ο κώλος είναι παραβιασμένος)


Εγώ η καθαρίστρια, εγώ ο σχολικός φύλακας, εγώ ο εργαζόμενος της ΕΡΤ, εγω ο αγανακτισμένος.

Η μόνη διαφορά μας είναι ότι με νικάει επειδή είναι δυνατότερος.
Αυτό που νικούσε, νικάει και θα νικάει είναι επομένως η Δύναμη. Το Δίκιο του Ισχυρού.
Αυτός που έχει τα όπλα. 
Ή Αυτός που μπορεί να μην έχει τα όπλα, αλλά ειναι αποφασισμένος να πεθάνει για τα πιστεύω του
(Να θυμηθούμε εδώ τον Τζον Στιούαρτ Μιλ ""«Ένας άνθρωπος με “πιστεύω” έχει όση δύναμη διαθέτουν 100.000 άνθρωποι με απλά ενδιαφέροντα».

Αυτό που νικούσε, νικάει και θα νικάει, για να επανέρθουμε στην αρχή της ανάρτησης και τις ειλικρινείς δηλώσεις των εκλεγμένων σκουπιδιών, είναι αυτό ακριβώς που είπε ο Σαμαράς στο συνέδριο του ΕCONOMIST :Όποιος δε προσαρμόζεται, πεθαίνει.
Απλό, αληθινό και ακαταμάχητο. Όποιος δε προσαρμόζεται στη πραγματικότητα, όποιος δε καταλαβαίνει τί συμβαίνει γύρω του, όποιος στα στρατόπεδα που πάντα ύπηρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν (ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ), επιλέγει τη πλευρά εκείνου που πίνει το αίμα του, φυσικά και θα πεθαίνει. Μπορούμε να θρηνούμε όσο θέλουμε τους νεκρούς μας, αλλά κάθε στιγμή του θρήνου μας δεν είναι παρά η αιτία για τον επόμενο.
Δεν έχει νόημα ο θρήνος, η καταγγελία, δεν έχει νόημα το μπινελίκι ή  μια δήλωση κομματικού στελέχους για "τις ευθύνες της ΔΕΗ για τον θάνατο της τετραπληγικής γυναίκας στην Κρήτη, 'η ακόμα χειρότερα -Θεέ μου βόηθα- μια διαδήλωση διαμαρτυρίας.
Βασικά, τη γυναίκα δε τη σκότωσε μόνο η ΔΕΗ. Η μόνο το νουδουπασοκ, η μόνο η ΕΕ με όσα μας επιβάλλει, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ. Τη γυναίκα αυτή τη σκοτώσαμε όλοι. Ολοι όσοι συμφωνούμε με τα εκλεγμένα σκουπίδια ότι το ρευμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό και ότι πρέπει να κόβεται όταν δε πληρώνεται. Κι όχι μόνο οι νεοφιλέλευθεροι αλήτες ή οι αριστεροι καπιταλοεξανθρωπιστές. Τη σκότωσαν και οι ψόφιες διαμαρτυρίες των υπολοίπων. Τη σκότωσαν τα λόγια του κώλου που δε γίνονται πράξεις. Το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που κάθεται και τους κοιτάει. Οι "καυστικές" ατάκες στο twitter.
Και τύποι σαν εμένα, με τις πεθαμένες και ψοφοδεείς αναρτήσεις τους.
(Τwitter η facebook δεν έχω αλλά και το blogspot δεν έχει διαφορά)

Αυτό που νικούσε, νικάει και θα νικάει  είναι η μοναδική πανανθρώπινη και διαχρονική αλήθεια. Πες το κοινωνικό δαρβινισμό, δαρβινισμό σκέτο, survival of the fittest, νεοφιλελευθερισμό, wille zur macht, Oλυμπιακό στο ποδόσφαιρο :)
πες το όπως θέλεις, 
όπως και να το πεις η να του εναντιωθείς προβάλλοντας ναρκωτικές σκέψεις όπως Ανθρωπότητα-Ηθική-Δικαιώματα, 
δεν αλλάζει. 
Δεν υπάρχουν δικαιώματα, υπάρχουν κατακτήσεις κι αυτό είναι κάτι που πολλοί αγνοούμε.
 Κι εδώ ακριβώς εμφιλοχωρεί η θετική όψη του πράγματος: η Δύναμη αλλάζει χέρια. Κατακτήσεις πάντα είχαν οι λαοί, άσχετα αν τις έχαναν, τις ξανακέρδιζαν κλπ. Η Δυναμη αλλάζει χέρια, και ο πιο αποφασισμένος με τη μεγαλύτερη πειθώ μπορεί κάποτε να εκφράζει ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι των λαών από ότι τώρα. Η Αστική Ταξη, προοδευτική και φιλολαική για την εποχή της, γκρέμισε πανίσχυρες αυτοκρατορίες, μοναρχίες, Εκκλησίες κλπ.
Αστική Τάξη: Βαρδινογιαννολατσομπομπολαιομελλισανιδαιοι.
Όπως γκρέμισε, μπορεί να γκρεμιστεί.
Μπορούμε κάλλιστα να μην αποδεχτούμε την αναγκαιότητα του γκρεμίσματος της, ή ότι αυτό που νικούσε, νικάει, θα νικάει και θα σκοτώνει τους φτωχούς και τους μικρούς, είναι η αστική τάξη, 
τουλάχιστον αυτός που δε το αποδέχεται ας είναι μέλος δυνάμεων καταστολής, δικαστής, μεγαλοδικηγόρος, μεγαλοδημοσιογράφος η βυσματούχο κομματοσκυλο κλπ,
γιατί στην περίπτωση αυτή θα έχει και δίκιο ο άνθρωπος: Γιατί να αποδεχτεί κάτι που δε τον συμφέρει;
Μα αν δεν είναι όλα αυτά, θα είναι κορόιδο. Και τα κορόιδα πεθαίνουν. Όσοι δε προσαρμόζονται στην αναγκαιότητα και στα νέα (;) δεδομένα, πεθαίνουν.\
Οπως πεθαίνουν και τα μη κορόιδα, που κάθονται τους κοιτούν. Δεν το καθιέρωσε το πράγμα ο Ντάργουιν ή ο Χέρμπερτ Σπένσερ (εισηγητής του κοινωνικού δαρβινισμού)
τα παμε, υπήρχε απ'την αρχή.

21 σχόλια:

  1. "Δεν έχει νόημα ο θρήνος, η καταγγελία, δεν έχει νόημα το μπινελίκι ή μια δήλωση κομματικού στελέχους για "τις ευθύνες της ΔΕΗ για τον θάνατο της τετραπληγικής γυναίκας στην Κρήτη, 'η ακόμα χειρότερα -Θεέ μου βόηθα- μια διαδήλωση διαμαρτυρίας"

    Αυτό που λες είναι μεγαλο λάθος, απο τη μια επειδή χωρίς αυτά παει να πει οτι έχουμε οδηγηθεί στον κρετινισμό και στην αποδοχή αυτής της καταστασης ως φυσιολογικής, και απο την αλλη το κίνημα δεν μπορεί να παει απο το μηδέν στο 300 μέσα σε χρονο μηδέν. Επίσης υπηρχαν πολλές επανασυνδεσεις ρεύματος με το ζόρι απο λαϊκές επιτροπές σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις στα τιμολογια κλπ. Φυσικά αυτά δεν αρκούν ουτε για δείγμα, ειδικα αφού δεν είχαν και τη συμμετοχrη που θα έπρεπε, όμως τριβές τριβές τα ξυλαράκια πανω στο προσάναμα ανάβει η φλόγα. Υπάρχει απο τη μια το κακό να επαναπαυομαστε στις δάφνες μας και ν λεμε οτι ειμαστε γαματοι, υπάρχει απο την αλλη το κακό να απαξιωνουμε τα παντα σαν να μην έχουν νόημα επειδή δεν έχουν βροντερό αποτέλεσμα. Μπορεί το νερό στο μπρίκι να ξεχειλίζει όταν φτασει στους 100 βαθμούς και κοχλαζει, όμως δεν θα έφτανε ποτε εκεί χωρίς πρωτα να περάσει απο όλες τις ενδιάμεσες θερμοκρασιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης σε αντίθεση με την θεωρια της εξέλιξης, στην κοινωνία μέσα δεν επικρατούν οι ίδιοι νόμοι. Η θεωρια της εξέλιξης αφορα τα βιολογικά χαρακτηριστικά των ειδών, στις κοινωνίες το βιολογικο , ως Ζωωδες δίνει τη θέση του στο κοινωνικό, ως ανθρώπινο. Ο γιος του Κόκκαλη δεν είναι πιο καταλληλος , προσαρμοστικές η δεν ξέρω τι, έτοιμα τα βρισκει. Ο καπιταλισμός αν το δουμε όπως πρεπει είναι αυτός που εμποδίζει την περαιτέρω εξέλιξη της κοινωνιας αυτή τη στιγμη, και σαν συστημα δεν είναι αιώνιο, είχε αρχή και θα έχει και τέλος. Οι θεωριες περι κοινωνικου δαρβινισμου δικαιωνουν όσους μιλούν για νόμους της ζούγκλας στην κοινωνία και το επόμενο που λενε είναι "αρα δεν μπορεί να υπάρξει σοσιαλισμός διότι δεν είναι στη φύση του ανθρώπου, στη φύση του ανθρώπου είναι ν τρώει ο δυνατός τον αδυναμο". Όμως δεν είναι η φύση του ανθρώπου αυτου αλλά συνθήκη του καπιταλισμού, ο άνθρωπος είναι ευπλαστος και πλαστης και είναι ικανός για το καλυτερο και για το χειροτερο όπως έχει αποδείξει πάμπολλες φορες στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σορυ που κάποια βγαινουνε ακαταλαβιστικα αλλά γράφω απο ταμπλετ και μου αλλάζει τις λέξεις που ππηκτρολογω και δεν το παίρνω χαμπαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπληρωματικα να αναφερω οτι με αυτο το αρθρο ειναι λιγο ως πολυ σαν να αποδεχεσαι το μυνημα που εγραφες οτι περνουσαν τα τραγουδια στο προπροηγουμενο σου αρθρο. Θελει υπομονη και επιμονη το ολο πραγμα... Διαβαζα την ουτοπια του μουρ, οπου απο τον 16ο αιωνα μεσα απο αυτο το εργο εκφραζει την αντιθεση του στη βασιλεια. Επεσε η βασιλεια τοτε; Οχι, χρειαστηκαν αιωνες ακομα μεχρι να ξεπεραστει εντελως η φεουδαρχια και το πολιτικο αντιστοιχο της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχως κατεληξα στο συμπερασμα οτι σ ολες τις εποχες,και σ αυτες που περασαν και σ αυτες που θα ερθουν,οι πλουσιοι και οι δυνατοι ειναι αυτοι που θα αποφασιζουν για τις τυχες των φτωχων και αδυνατων.Παντα οι πλουσιοι θα αποφασιζουν και οι φτωχοι θα υποφερουν,
    Σ αυτο το κοσμο επικρατει ο νομος της ζουγκλας.Οι δυνατοτεροι αποφασιζουν.Και δυστυχως εμεις δεν μπορουμε να κανουμε απολυτως τιποτα.Το λεω και το εννοω.
    Ειδες τι εγινε με το αεροπλανο των Μαλαισιανων αερογραμων που κατα πασα πιθανοτητα το εριξαν Ρωσοφωνοι.Τολμησε κανενας να πει τιποτα στον Πουτιν;Οχι βεβαια,γιατιαυτος εχει την δυναμη,το φυσικο αεριο,και τον ορυκτο πλουτο.
    Γινονται εκτροπα στη λωριδα της Γαζας,εχουν σκοτωθει τοσα γυναικοπαιδα.Ποιος νοιαζεται;Κανενας βεβαια,γιατι Ισραηλικοι και Αμερικανοι εχουν τα ιδια συμφεροντα.
    Στο ονομα του χρηματος λοιπον και της ανθρωπινης απληστιας,θυσιαζονται ολα.Δυστυχως γι αυτους η ανθρωπινη ζωη δεν εχει καμμια αξια.Και ειναι τοσο μα τοσο ματαιο να εχεις πολλα χρηματα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποε, αυτό που λέω στην ανάρτηση, μάλλον αδέξια, δεν είναι "ζήτω ο κοινωνικος δαρβινισμός, ας πεθάνουμε για τα υπερκέρδη τους". Αυτό που λέω είναι σαφές: Ο δυνατότερος νικάει, οπότε αν θέλουμε να εξοντώσουμε αυτούς που μας εξοντώνουν, τότε ας γίνουμε εμείς οι δυνατοί". Πώς θα γένειν τούτο;
    -που λέει κι ο Ογκουνσότο:)-
    ε, δεν είναι δυσκολο να το καταλάβει κανείς.
    Στην ανάρτηση λέω πως ΔΕΝ θα γίνει. Το πώς θα γίνει, ας απαντήσει ο καθένας.

    Κάτι λες αν κατάλαβα καλά για τη παγίδα της αυταρέσκειας
    "Υπάρχει απο τη μια το κακό να επαναπαυομαστε στις δάφνες μας και ν λεμε οτι ειμαστε γαματοι,"

    συμφωνώ απολύτως ότι που και που πέφτω σε αυτή την παγίδα αλλά εν προκειμένω, δε πιστεύω ότι το παίζω γαμάτος εδώ. Σε όλα όσα κατηγορώ, κατηγορείται κι ο εαυτός μου, γιατί δεν κάνω τίποτα παραπάνω από το να γράφω λέξεις που σε τίποτα δε βοηθούν. Αυτά είναι μηδέν, η όλη φάση με το διαδίκτυο είναι μηδέν, το ξέρω. Επομένως, δεν απαξιώνω τίποτα από όσα λες, τις επανασυνδέσεις ρεύματος κλπ.
    Δεν έχω συμβάλλει ούτε σε μια επανασύνδεση, επομένως τρέφω μεγάλο σεβασμό σε όποιον το έχει κάνει.
    Πάλι όμως για το συγκεκριμένο μίλησα: Ειρωνεύτηκα μια ακόμα διαδήλωση για τη νεκρή γυναίκα. έχουμε νεκρό εδώ, δολοφονήθηκε από τη πουτάνα τη ΔΕΗ δηλαδή από τη πουτάνα τη κυβέρνηση. Δε μπορεί η απάντηση στη δολοφονία να είναι εκατό ακίνδυνα άτομα να κόψουν βόλτες, είναι ασέβεια στο νεκρό και αυτοεξαπάτηση.
    Η απάντηση στη δολοφονία είναι κρεμάλες. Από τη στιγμή που δε δίδεται αυτή η απάντηση ,ας μη δοθεί καμία απάντηση. Και το ξαναλέω, μιλάω ΜΟΝΟ για το συγκεκριμένο. Προφανώς και θα οδηγηθούμε στον κρετινισμό αν δεν υπάρχουν γενικά απα΄ντήσεις, διαμαρτυρίες κλπ.
    Παρένθεση:Πιστεύεις ότι δεν έχουμε οδηγηθεί στον κρετινισμό αυτή τη στιγμή;

    Ναι ο άνθρωπος είναι εύπλαστος, ναι, μπορε'ι να γίνει καλύτερος. Για αυτό και μιλάμε πρώτα για σοσιαίσμό κι ύστερα για κομμουνισμό, έτσι δεν είναι; Γιατ'ί πρέπει να περάσει ένα διάστημα με κατευθυντήριες γραμμές, με κεντρικό σσχεδιασμό και κάποιους άλλους να παίρνουν τις αποφάσεις. Εγώ δε πιστεύω ότι σήμερα ο λαός μπορεί να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Δε πιστεύω ότι μπορεί ν αγίνει καλύτερος από μόνος του, πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να του το επιβάλλει με το ζόρι. Μόνο με πάτημα στο σβέρκο και μπηχαβιορισμό
    -επιβράβευση-τιμωρία-
    μπορούμε να γίνουμε άνθρωποι. Δε μιλάω για χούντα. Μιλάω για ένα μεταβατικό διάστημα όπου κάποιοι πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις. Προσωπικά, μόνο το ΚΚΕ θα εμπιστευόμουν για κάτι τέτοιο. Κι εδώ υπάρχουν οι κίνδυνοι της φθοράς της εξουσιας, αδιαφορώ: Χειρότερα δε γίνεται από σήμερα. Μακάρι οι Κουτσουμποπαφιλαίοι να καθόριζαν τη τύχη μου: Τουλάχιστον θα ήξερα ότι θα κάνουν ότι μπορούν για το καλό μου.

    Κι επιστρέφουμε σε ότι έγραψα εξαρχής: Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό;
    Μόνο με Δύναμη. Με τίποτα άλλο. Π'ώς θα μπορούσε να αποκτηθεί αυτή η δύναμη; Ας σκεφτεί ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα περι αυταρεσκειας δεν τα λεω για σενα, τα λεω για ολους, συντροφους και μη, και κυριως τους συντροφους:)

      Διαγραφή
    2. τα υπολοιπα αργοτερα γιατι πρεπει να παω δουλεια

      Διαγραφή
    3. Πότε πρόλαβες ρε θηρίο να απαντήσεις;!! Οκ, τα λέμε μετά!

      Διαγραφή
    4. ε διορθωνα ενα αρθρο που εγραψα πριν λιγο

      Διαγραφή
  7. Σανσαιν, η πικρή αλήθεια έιναι ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει γενικά καμια αξία. όχι μόνο για τους ισχυρούς του πλανήτη. Δε μιλάω δεοντολογικά
    -δε πιστεύω ότι έτσι πρέπει να είναι-
    μιλάω "οντολογικα¨", έτσι είναι σήμερα και χθες, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία.
    Είμαστε κατσαρ'ιδες μπροστά στη μπότα τους.
    Αυτό λέω στην ανάρτηση: Ας φορέσουμε εμείς τις μπότες τους, ας συνθίψουμε αυτόυς που μας βλέπουν σα κατσαρίδες και μετά, αφού θα έχουν λιώσει όλοι τους, μετά ας κάνουμε μια συμφωνία ότι ποτέ ξανά άνθρωπος δε θα αντιμετωπιστεί σα κατσαρίδα.

    ΥΓ Ρίξε μια ματιά σε ό,τι σου λέει ο Jason για το αεροσκάφος των Μαλαιασιανών αερογραμμών. Δεν έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη τον Πούτιν, αλλά αυτή τη στιγμή ο πλανήτης καταστρέφεται από Αμερικανογερμανοευρωπαίους. Αυτόι είναι οι εχθροί των λαών, αυτοί καταστρέφουν τη Συρία, την Ουκρανία, τη Λιβύη, αυτόι μέσω ισλαμιστών τύπου ISIS γυρνάνε την ανθρωπότητα χιλιάδες χρόνια πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jason, συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις για την εθνοκάθαρση στην Ουκρανία, συμφωνώ και για το ότι πρέπει να παίρνουμε θέση. Για αυτό και στην Συρια, Μπασαρ Αλ Ασαντ, για αυτό και στην Αίγυπτο, μεταξύ Αδερφών Μουσουλμάνων και στρατηγού Σισι, Σίσι δαγκωτό:) Και Κριστίνα Φερνάντεζ στην Αργεντινή.
    Μολονότι πιστεύω ότι οι καλύτερες επιλογές των λαών είναι τα σοσιαλιστικά-κομμουνιστικα κόμματα.
    Απλά, αν πρέπει με το μαχαίρι στο λαιμό να διαλέξω μεταξύ μικρότερου κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ Celin,
      γράφω σχετικά με την υποστήριξη που εξέφρασες στην αιματοβαμμένη στρατιωτική χούντα της Αιγύπτου.
      Πρώτα γράφω λίγα από το πρόσφατο παρελθόν.
      Το 1992 στην Αλγερία, το στρατιωτικό καθεστώς Μπουντέφλικα προκήρυξε εκλογές σε 2 γύρους.
      Όταν τον πρώτο γύρο κέρδισε το Ισλαμικό Μέτωπο Σωτηρίας με 80 %, ο δεύτερος γύρος ακυρώθηκε, οι Ισλαμιστές διώχθηκαν και εξαπολύθηκε μιά τεράστια αιματοχυσία που κράτησε αρκετά χρόνια μέχρι να εξοντώσουν όλους τους βάρβαρους και αντι-δημοκράτες Ισλαμιστές.
      Βέβαια όλα αυτά με την πλήρη στήριξη της πολιτισμένης Ε.Ε.
      Πέρσι αρχές Ιουλίου 2013 μετά μια σφαγή 2.000 περίπου διαδηλωτών στο Κάιρο, ανετράπη η εκλεγμένη κυβέρνηση του Μόρσι και εγκαθιδρύθηκε στρατιωτική δικτατορία η οποία άρχισε τις ατελείωτες διώξεις, καταδίκες σε θάνατο εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων και βέβαια όλα αυτά,
      με την πλήρη στήριξη των Η.Π.Α. και Ε.Ε.
      Επίσης χαρακτηριστική η στήριξη πρός την στρατιωτική χούντα εκ μέρους του Κ.Κ.Αιγύπτου με μία κωμικο-τραγική ανακοίνωση στήριξης αμέσως μετά το πραξικόπημα.
      (όλα αυτά μπορείς ο ίδιος να τα ψάξεις στο δίκτυο, γιατί εγώ μπορεί να λέω τρέλλες).
      Πάρε για του λόγου το αληθές την γλειώδη ανακοίνωση του Κ.Κ.Αιγύπτου υπέρ της στρατιωτικής χούντας.

      http://www.solidnet.org/egypt-communist-party-of-egypt/cp-of-egypt-triumph-of-the-revolution-of-the-great-egyptian-people-ar-en

      Εν κατακλείδι θα σε παρακαλούσα να σκέφτεσαι βαθύτερα τις καταστάσεις και στο συγκεκριμένο να μην επιρρεάζεσαι απο την Δυτική/Λευκή/Χριστιανική προπαγάνδα των Ολιγαρχών πασπαλισμένη βέβαια και με την σχετική ανθρωπιστική ρητορία

      TALIBAN

      Διαγραφή
    2. Ταλιμπαν, δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τα της Αιγύπτου, από σκόρπια που διαβάζω εδώ κι εκεί εξέφρασα την αποψη που εξέφρασα. Συνήθως για ό,τι γράφω, το έχω ψάξει περισσότερο, οπότε δέχομαι ότι έκανα φάουλ γιατί οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Κάποιες επισημάνσεις:
      1) Πώς συνδέονται τα όσα γράφεις περί Αλγερίας με την Αίγυπτο; Υπάρχει σχέση ανάμεσα σε Αδελφους Μουσουλμάνους και Ισλαμικό Μέτωπο Σωτηρίας; Κι αν ναι, γιατί να χρεωθεί ο Σίσι την εκδίωξη των Ισλαμιστών στην Αλγερία;
      2) Διαβάζω εδώ
      http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7517992&publDate=4/7/2013
      ότι τον Ιούνη του 2013, λίγο πριν πέσει ο Μορσι των ΑΜ
      "κάλεσε σε ανοιχτή στήριξη ακόμη και με ξένη επέμβαση των αντικαθεστωτικών στη Συρία, απευθυνόμενος και στον αιγυπτιακό στρατό."

      Δηλαδή , ο Μόρσι τάχθηκε υπέρ των Αμερικανοκινούμενων ¨¨αντικαθεστωτικών" στη Συρία. Ευνόητο είναι πως ο οποιοσδήποτε θα έβλεπε με καλό μάτι τον αντίπαλο του, δηλαδή τον Σισι.
      Ταυτόχρονα όμως διαβάζω εδώ
      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7979163
      ότι ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία εκφράζουν τη στήριξη τους στον Σίσι.
      Οποτε, το πράγμα μπερδεύεται με αποτέλεσμα να αναιρέσω την άποψη μου για τον Σίσι γιατί με ένα γρήγορο ψάξιμο στο Ιντερνετ που έκανα μόλις τωρα, δε καταφερα να σχηματίσω αποψη.
      Θα μπορούσα ας πουμε να πω τωρα ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσυνη στο εκεί ΚΚ μιας και κάτι παραπάνω θα ξέρουν, αλλά δε το λέω γιατί οφείλω να είμαι επιφυλακτικός
      (Η μερική κωλοτούμπα δεν αφορά τη γνώμη μου για τους αδελφούς Μουσουλμάνους, αφορά τον Σίσι)
      Σε ευχαριστώ ειλικρινά για τις γνώσεις που προσφέρεις στον σχολιασμό εδώ, ανεξαρτήτως συμφωνίας ή διαφωνίας.

      ΥΓ Δε πιστεύω όμως ότι είμαι επηρεασμένος από "Δυτική/Λευκή/Χριστιανική προπαγάνδα των Ολιγαρχών πασπαλισμένη βέβαια και με την σχετική ανθρωπιστική ρητορία"

      Εγώ επηρεασμένος από χριστιανική προπαγάνδα; όχι βρε συ, πού το είδες αυτό; Ειδικα τα πασπαλίσματα με την ανθρωπιστική ρητορεία, και τις μπούρδες για τα human rights, καμια σχέση, η αποστροφή μου για τους φανατικούς ισλαμιστές υπάρχει εξίσου και για τους χριστιανους φονταμενταλιστες οπως επίσης και για τους σιωνιστές:

      (Μιας που είπα για σιωνιστές:Μπραβο παιδια, καλη δουλεια στη Γαζα, σφαξτε κι αλλο παιδια,μωρα,βρεφη, γερους, οποιους βρειτε μπροστα σας,το Ολοκαυτωμα δεν είναι εδω και χρόνια αλλοθι για τις σφαγες και τα εγκληματα σας)
      Εν ολίγοις, απεχθάνομαι τους φανατικούς κάθε θρησκείας, και αηδιάζω με όσους θεωρούν τη γυναίκα ως κατώτερο ον από τον άνδρα
      (Ολοι οι θρησκοληπτοί το πιστεύουν αυτό).
      Αυτό δεν έχει σχέση με συμπάθεια στη λευκή φυλή, την οποία έχω χαρακτηρίσει μάστιγα για τον πλανήτη:) Ούτε καν με εκπροσωπους της Χριστιανικής Θρησκειας, παπες, αρχιε[πισκοπους, προτεσταντες κλπ τους οποόιυς θεωρώ συνολικά ως υπηρέτες του καπιταλισμου και τους βλέπω το ίδιο εχθρούς με τους μπομπολοφιτσγκολντμανσαξαδες.
      (Πιστεύω στον Χριστιανικό Θεό αλλά με έναν δικό μου τρόπο, δεν έχει σχέση με οργανωμενη θρησκεια, υποτελεια, και εχθροτητα σε αθεους η πιστους αλλων θρησκειων)

      Διαγραφή
    3. Τα γεγονότα της Αλγερίας τα ανέφερα για να δείξω πως η Δύση στο σύνολο της, όταν τα εκλογικά αποτελέσματα σε χώρες-προτεκτοράτα δεν είναι τα αναμενόμενα εξαπολύουν γενική σφαγή και όχι για να τεκμηριώσω σχέση Αλγερινών Ισλαμιστών το 1992 με Αδελφούς Μουσουλμάνους στην Αίγυπτο.
      Επίσης σου θυμίζω πως ο Μόρσι ήταν ο πρώτος Αιγύπτιος πρόεδρος που μετά την εκλογή του επισκέφθηκε επίσημα την Τεχεράνη.
      Αυτό και εκτιμώ πως χτύπησε τα καμπανάκια κινδύνου στο Ισραήλ/Ε.Ε./Η.Π.Α.
      Βέβαια τα ίδια θα έλεγα και χωρίς την επίσκεψη αυτή γιατί ποιός νοήμον αντι-ιμπεριαλιστής δεν βλέπει το αίσχος που εξελίσσεται στην Αίγυπτο μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου 2013 ?
      BTW διάβασες την γλοιώδη ανακοίνωση του Κ.Κ.Αιγύπτου στήριξης του στρατιωτικού πραξικοπήματος ? Βέβαια είναι στα αγγλικά αλλά και με αυτόματη μετάφραση ακόμη από το GOOGLE καταλαβαίνει κανείς και φρίττει.
      Όσο δε για την Δυτική/Λευκή/Χριστιανική προπαγάνδα μην το παίρνεις έτσι αψήφιστα γιατί όλοι μας έχουμε γεννηθεί σε μια τέτοια κοινωνία και κατά συνέπεια τα βιώματα και στερεότυπα της ας ακολουθούν άσχετα αν με την λογική τα απορρίπτουμε.
      Θα αναφέρω - για να γίνω πιο κατανοητός - ένα ανέκδοτο που λεγότανε στην Βόρεια Ιρλανδία.
      Κάποιος έλεγε στην παρέα του πως είναι άθεος, και τον ρωτούσαν.
      Ναί Άθεος είσαι αλλά τι άθεος ? Καθολικός ή Αγγλικανός ?

      TALIBAN

      Διαγραφή
    4. "Όσο δε για την Δυτική/Λευκή/Χριστιανική προπαγάνδα μην το παίρνεις έτσι αψήφιστα γιατί όλοι μας έχουμε γεννηθεί σε μια τέτοια κοινωνία και κατά συνέπεια τα βιώματα και στερεότυπα της ας ακολουθούν άσχετα αν με την λογική τα απορρίπτουμε.
      Θα αναφέρω - για να γίνω πιο κατανοητός - ένα ανέκδοτο που λεγότανε στην Βόρεια Ιρλανδία.
      Κάποιος έλεγε στην παρέα του πως είναι άθεος, και τον ρωτούσαν.
      Ναί Άθεος είσαι αλλά τι άθεος ? Καθολικός ή Αγγλικανός ?"

      Καταλαβαίνω τί λες κι έχεις δίκιο. Στα υπόλοιπα, άσε με να το ψάξω κι άλλο, δεν λέω ότι δεν υπάρχει αίσχος μετά το 2013, αλλά και πριν δε ξέρω αν επί Μορσι ήταν καλύτερα.


      Διαγραφή
    5. Διάβασες την γλειώδη ανακοίνωση υποστήριξης του πραξικοπήματος από το Κ.Κ.Αιγύπτου ?
      (την παράθεσα στο πρώτο μου σχόλιο την 04-08-2014 5.23 μ.μ.)
      Διάβασε την, θα μείνεις άναυδος.
      Επίσης εφιστώ την προσοχή στον κίνδυνο δευτερεύουσες ή τριτεύουσες διαφωνίες να ανάγονται σε πρωτεύουσες και έτσι να υπονομεύεται ένας μαχητικός αγώνας στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας.
      Σ' αυτό το μήκος κύματος, καταγγέλλονται όλες οι ένοπλες Ισλαμικές οργανώσεις που μάχονται τον Σιωνισμό/Ιμπεριαλισμό, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η Χαμάς, οι Τάλιμπαν στο Αφγανιστάν κ.ά.
      επειδή είναι θρησκευτικά τα θεμέλια τους κ.τ.λ.
      Βλέπε για παράδειγμα τους σχολιασμούς πρόσφατης ανάρτησης σε γνωστό blog υποστηρικτού του Κ.Κ.Ε. όπου εγώ δέχθηκα αρκετά αρνητικά σχόλια από γνωστούς και προβεβλημένους σχολιαστές που στηρίζουν το Κ.Κ.Ε., οι δε οργανώσεις Χαμάς, Χεζμπολάχ έφθασε ένας εξ αυτών να τις χαρακτηρίσει ΠΑΛΗΟΤΟΜΑΡΑ !!! (Σεχτάρ ο Τρομερός)
      Διάβασε αν θέλεις τα σχόλια και τα δικά μου και των άλλων (Σεχτάρ ο Τρομερός, Άναυδος, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) και θα καταλάβεις.

      http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2014/07/blog-post_23.html

      Όλα τα παραπάνω τα έγραψα γιατί η δικιά σου τοποθέτηση υπέρ της στρατιωτικής χούντας της Αιγύπτου, στο όνομα της αντίθεσης με τον "κακό" Ισλαμισμό, συγκλίνει με αυτές.

      Και δεν είναι οι μόνες.
      Έχω πλείστες όσες φορές διαβάσει αλλά και αντιμετωπίσει και ο ίδιος εκδηλώσεις φοβερού μίσους κατα Ισλαμικών ένοπλων κινημάτων π.χ. Τάλιμπαν, τάχα μου δήθεν επειδή είναι θρησκευόμενοι από τάχα μου δήθεν επαναστατική σκοπιά.
      Στην ουσία εκφράζουν την Χριστιανική τους αντίληψη διακοσμημένη με ψευδο-κομμουνιστικές διατυπώσεις.
      BTW ξέρεις ποιά είναι η θέση του Κ.Κ.Ε. για το Σιωνιστικό μόρφωμα στην περιοχή ?
      Οι παθόντες που εκφράζονται κυρίαρχα από Χαμάς, Χεζμπολάχ το λένε Αγγλικά Israel Entity ενώ οι φιλο-Σιωνιστές ή κρυπτό-φιλο-Σιωνιστές το λένε Israel State. (καλύτερα να λεγότανε Israhell State)
      Και συμπληρώνεται η μπουρδολογία με επικλήσεις για αναγνώριση 2 κρατών στα σύνορα του 1967, δηλαδή πλήρη υποστήριξη στο εθνικά/θρησκευτικά καθαρμένο Ισραήλ και αθώωση των διωγμών μέχρι το 1967, χωρίς επι πλέον και σημαντικότατο της δυνατότητας επιστροφής των άνω των 5.000.000 προσφύγων στα εδάφη τους.

      TALIBAN

      Διαγραφή
  9. Αν δεν κατέβει απο τον ουρανό κάποιος υπερήρωας της μαρβελ να καθαρίσει για πάρτη σας, την έχετε γ....... ! Τα "αμερικανάκια" το έχουν "εμπεδώσει εδώ και καιρό..πάντα πρωτοπόροι....ε δεν θα ακολουθήσει και η καθυστερημένη ευρώπη το παράδειγμα.
    Για την φράση της sunshine.......
    .Οι δυνατοτεροι αποφασιζουν...... NAI....
    Καi δυστυχως εμεις δεν μπορουμε να κανουμε απολυτως τιποτα......OXI......
    Το λεω και το εννοω.........Αυτό ακριβώς θέλουν τα καθίκια. Τυφλή πίστη και υπακοή.

    Ntina


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Eρχεται..

      http://fc04.deviantart.net/fs70/f/2011/168/9/7/fleischer_superman_3d_model_by_supermangraphix-d3j53a8.gif

      και η γη θα τρέμει:)

      Διαγραφή
    2. Τελικά όλες αυτές οι στολές τους..βάζω και τον καπτεν αμερικα...είναι σκέτη κιτσαρία. Θα ήθελα στην κατακόκινη κάπα του σουπερμαν να δω και ένα σφυροδρέπανο χιχι....θα μου πεις αυτό κι αν είναι η απόλυτη ουτοπία.
      Ntina

      Διαγραφή
    3. Γράψε λάθος Ντίνα, εδώ είναι το σωστό, παραγγελία σου!

      http://37.media.tumblr.com/2de7bcb71a9e24e038d94ed8beb50d3d/tumblr_n4d7hv3L6I1tug323o1_500.png

      Διαγραφή