Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.



 Δεν έχω πλήρη αντίληψη του γιατί εξακολουθώ ακόμα να ανεβάζω αναρτήσεις. Μοιάζω με ένα εγκατελελειμμένο ρολόι στην ερημιά που εξακολουθεί να δείχνει την ώρα στον κανένα, κι ακόμα χειρότερα, γιατί δεν είμαι καν σίγουρος ότι δείχνω τη σωστή ώρα. Γίνεται χειρότερα; Ναι, γίνεται, αν σκεφτείς ότι μπορεί να δείχνω και την ώρα λάθος.
Ξεκίνησα το μπλογκ μέσα στον ενθουσιασμό, σε μια ταραγμένη περίοδο για τη χώρα, γνωρίζοντας στο περίπου την καταστροφή που ερχόταν, παρασυρμένος όμως από την ιδέα ότι αν καταλάβουμε τί πάνω κάτω συμβαίνει, μπορεί να ενωθούμε και να την αποτρέψουμε (την καταστροφή). Όχι, δε πίστευα ότι τα ξέρω όλα, άλλωστε είναι φανερή η αλλαγή στη σκέψη μου καθώς περνούσαν τα χρόνια. Ήθελα να μάθω πράγματα και να μάθουν οι άλλοι πράγματα από εμένα, πίστευα ότι η γνώση είναι μεταδόσιμη και ότι αρκούν οι λέξεις για να αλλάξουν οι συνειδήσεις και οι καταστάσεις.
Εν ολίγοις, πίστευα στον συνάνθρωπο και τη δυνατότητα βελτίωσης του, και μαζί του κόσμου, της πραγματικότητας.
Εξακολουθώ να πιστεύω στους δικούς μου ανθρώπους, εξακολουθώ να πιστεύω και σε πολλούς άλλους που δε γνωρίζω παρά μόνο διαδικτυακώς, αλλά έπαψα να πιστεύω στην πλειοψηφία, όπως και στη δυνατότητα βελτίώσης της,
 αυτό δηλαδή που ήθελα,σαν Δον Κιχώτης, να αποτρέψω (τη καταστροφή)
πια το βλέπω ως τη μοναδική πιθανότητα του να βελτιωθούν-στο απώτερο μέλλον-τα πράγματα. Αλλά το πιθανότερο είναι ότι ούτε τότε θα βελτιωθεί κάτι, γιατί σε αυτή την καταστροφή, οι ομοιδεάτες μου είναι αυτοί που μάλλον θα καταστραφούν, και τα σκουλήκια με τη μαυραγορίτικη νοοτροπία είναι αυτά που θα ξαναχτίσουν την Ελλάδα.
Για αυτό και φοβάμαι ότι δε δείχνω πια τη σωστή ώρα: Λόγια πικραμένα και απαισιόδοξα δε ξέρω πως μπορούν να βοηθήσουν. Και ρε γαμώτο δε το θέλω αυτό, έχω φως μέσα μου, θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους, να τους παρηγορώ, να τους ενθαρρύνω, να τους φτιάχνω τη διάθεση,
ακόμα και τώρα, όταν είμαι μόνος, μπορεί μεν να με πνίγει η απέχθεια για τα ζώα που τους ψήφισαν ή απείχαν, μπορεί στη προσπάθεια μου να μη τρελαθώ από τη σφαγή, να σκέφτομαι "καλά να πάθετε ρε ξεφτιλισμένοι",
όταν όμως είμαι έξω, ανάμεσα στον κόσμο, ντρέπομαι για αυτές τις σκέψεις. Βλέπω ανθρώπους με σκυμμένα κεφάλια, ηττημένους, κατεστραμένους και γράφω στα παπάρια μου τί ψήφισε ή τί πιστεύει ο καθένας: Σκέφτομαι ότι κανένας άνθρωπος δε το αξίζει αυτό, με πνίγει ό,τι θετικό συναίσθημα υπάρχει, το οποίο γρήγορα μετατρέπεται σε ό,τι αρνητικό για τους βρωμιάρηδες νουδουπασοκους και τις συμμορίες τους: Μόνο φαντασιώσεις των χειρότερων βασανιστηρίων για τα καθάρματα, μπορούν να με ηρεμήσουν.

Κι αφού τους έκλασα μια μάντρα με τα βασανιστήρια αλά SAW στο νου, συνεχίζω τη μέρα.






Από την άλλη, είναι πιθανό ότι η συνειδητοποίηση της αμετάβλητης πραγματικότητας, είναι και η μόνη περίπτωση για να μεταβληθεί, καταργώντας το οξύμωρο. Ελεγα σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο πριν τρία περίπου χρόνια :'Έχουν σκοπό να μας εξοντώσουν, θέλουν τον θάνατό μας" και μου απαντούσε "Δε μπορεί να είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, κάτι θα αλλάξει, που θα πάει, είναι δυνατόν αυτό που λες, κοσμάκης τους ψηφίζει".
Αυτό το "κάτι θα αλλάξει" ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός ως τώρα κι εμπόδιζε τη πλειοψηφία να δει καθαρά κι απαλλαγμένη από θανατηφόρες ελπίδες, τη κατάσταση ως έχει. Δε ξέρω όμως και η ωμή συνειδητοποίηση της πραγματικότητας τι σόι αποτελέσματα θα έχει γιατί είναι ολοφάνερο ότι οι περισσότεροι είναι πρεζάκια που δε μπορούν να την αντέξουν, επομένως γιατί να μη βυθιστούν ακόμα βαθύτερα στην αυταπάτη τους, σε ένα φασιστικό ας πούμε μέλλον, ή σε μια επιστροφή-επισήμως-στη φεουδαρχία, με τους εναπομείναντες ολιγάρχες να ορίζουν φέουδα (Στον Πειραια Μαρινάκης πχ) και τους φανατικούς βλαμμένους να τους στηρίζουν.
(Πάντα νικάνε οι φανατικοί, ποτέ οι σκεπτόμενοι, οι πουρκουάδες, οι "'ελα να κάνουμε μια ανάλυση στον καπιταλισμό, να τον γκρεμίσουμε στον ύπνο μας")

Και μιας που αναφέρθηκε: Είναι πολλές οι φορές που διαβάζω αναρτήσεις μου και τις βρίσκω ψεύτικες, υποκριτικές. Σε μια αναδημοσίευση σε άλλο μπλογκ κάποιος χαρακτήρισε μια πρόσφατη μου "ρεσιταλ υποκρισίας", στην αρχή οργίστηκα, που τη βλέπει την υποκρισία ο μαλάκας, είπα εγώ ποτέ ότι η στάση μου είναι αλάνθαστη, ή ότι ανάμεσα στις νοοτροπίες που επικρίνω ,δεν εντάσσεται και η δική μου; Μόνο η αυτοκριτική δε λείπει από όσα γράφω.
Εν τούτοις, υποκρισία που αναγνωρίζει τον εαυτό της και μοιράζεται, παραμένει υποκρισία,
δεν αλλάζει, ούτε ελαφραίνει. Ναι, είναι υποκρισία. Είναι λόγια του αέρα, είναι λόγια κοπανιστά,
που δε βοηθούνε, αναγνωρίζοντας κάποιος την "υποκρισία¨" του διαρκώς, είναι σα κατά κάποιο τρόπο να την αποδέχεται, σα να λέει ότι έτσι είναι και δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα, σα να είναι σχεδόν περήφανος για αυτήν
"είμαστε όλοι σάπιοι, είμαστε όλοι ένοχοι για το συνάνθρωπο μας που πεθαίνει γύρω μας",
σώπα ρε μαλάκα, κάτι είπες τώρα, μόνο σημαία δεν έχει υψώσει ακόμα για αυτή σου τη διαπίστωση,
θρηνείς ή μπας και γουστάρεις κατά βάθος, επαναπαυμένος στην ημι-ευφυϊα σου και στα likes,
στον θρόνο ενός γελοίου ηγεμόνα, δίχως να ηγεμονεί ,δίχως στρατό, δίχως καν θρόνο;

(κλαπ κλαπ ξανά, ας χειροκροτήσουμε την αυτοκριτική για την αυτοκριτική της αυτοκριτικής ω αυτοκριτική, ας καταφέρουμε να νιώσουμε περήφανοι ακόμα και για τη σαπίλα μας, και να μην είσαι αυτό που καταγγέλλεις, η σε πρώτο πρόσωπο σαρκαστική γραφή είναι ναρκισσισμος, σάπιος ως το κόκκαλο μωρό μου, φαύλος κύκλος οι λέξεις, δεν οδηγούμαστε πουθενά)


Δε ξέρω τί νόημα βγαίνει από αυτά που γράφω. Δεν ήθελα σε αυτή την ανάρτηση να μετρήσω τις λέξεις, τα επιχειρήματα, και να τα βάλω όλα σε μια ορθολογική σειρά. Ήθελα να γράψω ό,τι μου βγαίνει, να γίνω αληθινός, ανυπόκριτος, ασυνάρτητος. Ήθελα και θέλω να κάνω αυτόν που με διαβάζει να νιώσει όμορφα, να του προτείνω ταινίες, βιβλία και τραγούδια,
 σε μια άλλη περίοδο, το μπλογκ θα γινόταν κανονικό ημερολόγιο,
μια Σάρα Τζέσικα Πάρκερ έστω στο λίγο πιο ψαγμένο, να γράφω για την αγάπη και τις ανθρώπινες σχέσεις, να γράφω για το πώς ξεπερνιούνται οι χωρισμοί, για τους γονείς μας, ψυχανάλυση και φιλοσοφία ελαφρά, άντε να πουλήσω και λίγο μούρη, τίποτα επιλήψιμο, ίδιος θα ήταν ο σκοπός μου, να ελαφρύνει λίγο ο αναγνώστης από ότι βαρύ κουβαλά.

Προσπαθώ σκληρά να αποφύγω τον ναρκισσισμό και τη ματαιοδοξία. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου. Που να είχα πετύχει και τίποτα άξιο αναφοράς δηλαδή. Όχι ότι και στη περίπτωση αυτή δε θα ήμουν πάλι ένας γελοίος ηγεμόνας δίχως στρατό και θρόνο, απλά τότε θα είχα και μια καρέκλα να κάθομαι. Όχι όπως τώρα, που εκτός από ρολόι στην ερημιά αμφιβόλου ορθότητας, μου θυμίζω και τον τρελό του χωριού που λέει τα δικά του στη διαδικτυακή πλατεία,
 ή κάτι πάστορες με πλακάτ σε αμερικάνικες ταινίες που λίγο πριν τη καταστροφή φωνάζουν "μετανοείτε αμαρτωλοί".












Τί σόι δικτατορία του προλεταριάτου στηρίζω όταν πιστεύω ότι το προλεταριάτο είναι βλαμμένο, τουλάχιστον στη πλειοψηφία του; Πόση αυταπάτη ή επιμονή (διαφέρουν αυτά τα δύο;) πρέπει να έχει κάποιος για να εξακολουθεί να πιστεύει σε έναν λαό που δε πιστεύει στον εαυτό του; Πόσοι τύποι φασισμού πρέπει να περάσουν, από τους ορίτζιναλ μέχρι τους νεοφιλελεύθερους, μέχρι να καταλάβουμε ότι όλοι εξυπηρετούν τη πλουτοκρατία; Πόσο ατσάλινη πρέπει να είναι μια ψυχή για αντέξει το ζελέ της πλαδαρότητας των ψυχών των άλλων; Και πώς είναι εφικτό να υπάρξει ατσάλινη ψυχή σε μια κοινωνία στην οποία εκ των πραγμάτων γεννιέσαι πλαδαρός; Πόση απόσταση μπορούν να αντέξουν τα λόγια από τη πράξη πριν τα λόγια ακουστούν γραφικά και αστεία; Και σήμερα που η διάθεση για αστεία είναι ολοφάνερη
-κάθε τραγική είδηση σήμερα γίνεται το αστείο και το ανέκδοτο του αύριο στο twitter,
θέλουμε να γελάμε με όλα, έξυπνες ατάκες, αυτάρεσκες μέσα στην κατα βάθος αποδοχάρα εκείνου που δήθεν πολεμούν-
σήμερα λοιπόν που όλα μοιάζουν με αστεία, ποιός θα μιλήσει σοβαρά και δε θα ακουστεί γελοίος;
Ποιός θα μιλήσει για ιδανικά και δε θα ακουστεί γραφικός;
Πώς στο διάολο πολεμιέται αυτό;
Σε μια κοινωνία που θέλει να
ξεκαρδίζεται στα γέλια
μέχρι θανάτου, πώς είναι δυνατόν να αποφευχθεί η πραγματοποίηση της ίδιας της της βούλησης;

Και γιατί ρε γαμώτο όλα αυτά που γράφω εξακολουθούν να μου φαντάζουν γραφικά, αστεία, "χειροκροτήστε με, τί ωραία που τα λέω ο πούστης";

Δεν είναι έτσι. Αν καταντήσουμε να θεωρούμε γραφικότητες την αναζήτηση ιδανικών και τις ανησυχίες της ψυχούλας του οποιουδήποτε, τελειώσαμε, κωστοπουλοποιηθήκαμε. Ούτε καν αυτό, μια χαρά είναι αυτοί. Η σωστή λέξη είναι ξοφλήσαμε, σαν άτομο, σαν Έθνος, σα κοινωνία, σαν λαός.



Υπάρχει συμπέρασμα ή επίλογος σε αυτή την ημιασυναρτησία;
Ναι. Το πρώτο είναι ότι δεν είναι όλα σχετικά: Υπάρχει η βεβαιότητα ότι ο καπιταλισμός μας σκοτώνει, η Ελληνική πλουτοκρατία και η ξένη μας σκοτώνουν, η Ευρωπαϊκή ένωση μας σκοτώνει, οι τράπεζες μας σκοτώνουν. Είναι βέβαιο ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην ροή του πολιτικοικονομικού γίγνεσθαι θα βάλει σε πειρασμό τα αμερικανοευρωπαϊκα καθάρματα να μας κάνουν Ουκρανία-Συρία, είναι ακόμα βεβαιότερο ότι μόνο όποιος πολεμάει, μπορεί να ελπίζει.
Και το δεύτερο: Αφού δε μπορούμε πια να πιστέψουμε ο ένας στον αλλον σαν Ελληνική κοινωνία, ας γραπωθούμε από όσους αγαπάμε. Από τον στενό οικογενειακό μας κύκλο. Από το ταίρι μας, τους φίλους μας. Οι φιλίες που αντέχουν στην κρίση, είναι φιλίες που αντέχουν για πάντα, στηρίξτε τους και στηριχτείτε από αυτούς. Δεν έχουμε άλλους, η αγάπη θα ειναι η επιβίωση μας.
Και πέρα από αυτούς, υπάρχουν και οι ομοιδεάτες. Δεν είναι λίγοι, είναι πολλοί. Κι ας μη σκεφτόμαστε ακριβώς τα ίδια. Δε πειράζει, ας γραπωθούμε από τα κοινά. Κι ο εχθρός μειοψηφία είναι, απλά έχει σύμμαχο τη βλακεία και την αδιαφορία των πολλών. Ατσαλώστε τις σχέσεις μεταξύ σας, στηρίξτε όπου κι όποιον μπορείτε, θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα αν δε το περιμένει. Αγαπήστε με ό,τι σας έχει απομείνει και μισήστε με ό,τι σας έχει απομείνει, αυτός που μας σκοτώνει πρέπει να μισηθεί. Πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει. Πρέπει με λύσσα να πολεμηθεί.
Αγάπη και μίσος, δεν είναι αρκετά για να μας σώσουν γιατί χρειάζεται και η γνώση,
είναι όμως αρκετά για να μας κάνουν να επιβιώσουμε. Οπως μπορούμε. Να μας ανασυγκροτήσουν.
Μέχρι το μίσος να πάψει να μένει στα λόγια. Και να πέσει στα κεφάλια των δολοφόνων μας. Κόβοντας τα από τη ρίζα.



Πολιτικά μιλώντας. βεβαίως βεβαίως...






38 σχόλια:

  1. Το ελάττωμα/μειονέκτημα της όλης σου προσέγγισης, αλλά και εκατομμυρίων άλλων παγκόσμια, είναι πως διέπεσαι από αυταπάτες για την βιολογική φύση της ανθρώπινης φυλής.
    Βέβαια οι αντιλήψεις σου προέρχονται από θετικά κίνητρα αλλά δεν ενδιαφέρει καθόσον ακυρώνονται από την μη κατανόηση με την ευρύτερη δυνατή έννοια.
    Επουδενεί δεν υποστηρίζω το μίσος προς την ανθρώπινη φυλή γιατί το μίσος (όπως και η αγάπη) συσκοτίζει την κατανόηση των συνθηκών/διαδικασιών όπως ακριβώς "είναι".
    Ένα απλοικό παράδειγμα.
    Άν πάθεις καρκίνο μισείς τα καρκινικά κύτταρα ?
    Όχι, θα ήταν ανόητο και ανούσιο.
    Αντιθέτως κάνεις ότι το επικοδομικότερο για να τα εξαλείψεις.
    Περισσότερα δεν μπορώ να γράψω, γιατί θα χρειαζόταν πολλές σελίδες και πιθανότατα δεν θα μετέδιδα με σαφήνεια την θέαση.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταλιμπάν, δε λέει κάτι αυτό που μου λες. Δε καταλαβαίνω τί εννοείς. Όταν θα έχεις χρόνο λοιπόν, γράψε ή εστω συμπύκνωσε την άποψη σου και να είσαι βέβαιος ότι θα καταλάβω τί θες να πεις, μια χαρά σαφής είσαι στα σχόλια σου από όσα θυμάμαι. Θέλω να καταλάβω το μειονέκτημα της προσέγγισης μου.

      Διαγραφή
  2. Τί σόι δικτατορία του προλεταριάτου στηρίζω όταν πιστεύω ότι το προλεταριάτο είναι βλαμμένο, τουλάχιστον στη πλειοψηφία του;

    σκατά celin …..και εγώ τα ίδια

    LOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aκριβώς αυτη η φράση..... Τί σόι δικτατορία του προλεταριάτου στηρίζω όταν πιστεύω ότι το προλεταριάτο είναι βλαμμένο..........Θα μπορουσε να είναι η κεντρική ιδέα του κειμένου celin.. Nα είσαι καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου το πάρτι θα αρχίσει πραγματικά όταν μια μέρα των ημερών οι δείκτες θα ανακάμψουν (ανάπτυξη +0,001 ξέρω γω) και τότε οι πολλοί θα ανακαλύψουν πως είναι ακάλεστοι. Κάτι λίγοι θα ανακαλύψουν πως οι πολλοί είναι ακόμα χειρότεροι....
    Winter Is Coming

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακολουθω παντα για τις αναρτησεις σας.Πολλες φορες δυσκολευομαι λιγακι να ακολουθησω.Ισως ειναι θεμα γνωσεων...η,και αντιληψης.Σημερα ομως προβληματιζομαι.Θελω να τα σκευτω καλα.Αν μου επιτρεπετε θα ηθελα να γραψω δυο λογια αργοτερα. Καληνυκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Τι δικτατορια του προλεταριατου,στηριζω,οταν πιστευω,οτι το προλεταριατο...Ειναι βλαμμενο.."
    Μηπως και παλιοτερα,δεν ηταν παρομοια βλαμμενο;;
    Μηπως τελικα...
    Η δικταορια του προλεταριατου..ΠΟΤΕ δεν περιλαμβανε,αυτους τους βλαμμενους προλεταριους,που λες;;
    Λεω τωρα εγω....
    Τι σημαινει,λοιπον ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ;;;
    Σημαινει...ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟΣ...

    ΚΑΙ ΠΩς ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙς;;
    αΠΟ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕς...!!
    δΙΟΤΙ...Για να συμφωνησω,με τον παραπανω ανωνυμο Ταλεμπαν...
    Η φυση του ανθρωπου..Και ιδιαιερα του προλεταριου..Ειναι σαν το...νερο..Πηγαινει,οπου η..Μικροτερη αντισταση...

    Διοτι τελικα..ΟΣΟ πιο αμορφωτος ειναι ο ανθρωπος..Τοσο ΤΕΙΝΕΙ στη ζωικη,και μαλιστα στην αγελαια αρπακτικη του φυση...!!

    Αυτα..
    ΜΟΝΟ δυο πραγματα μπορουν να τα ανακοψουνε...

    Η μορφωση..Με την ακαδημαικη,και οχι την πτυχιακη εννοια...
    Και η Θρησκευτικοτητα...
    Γι αυτο και το κεφαλαιο ΠΟΛΕΜΑΕΙ κυριως αυτα τα δυο ΤΩΡΑ..Και οποτεδηποτε αλλοτε θελει να επικρατησει.

    Αρνουμενος ο ΖΩΟ-προλεταριος,την θρησκευτικοτητα..Την ωρα που του προσφερονται μεσω των πορνο-καναλιων λυσεις για τα ΠΛΕΟΝ ζωωδη ενστικτα του...
    Και αποκλειομενος απο την ακαδημαικη μορφωση,καθως αυτη απαξιωνεται,ως..
    ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ...

    Ασφαλως οδηγειται σε εκφασισμο...

    Ασφαλως και θα επικρατησουν τα φασιστικα δολοφονικα Ταεμπανικα μορφωματα...

    Ομως ΠΟΤΕ ως τωρα..Απο το βαθος της ιστοριας αρχομενοι να μελεταμε...
    Μεχρι την καταστροφη των παγκων των αλλοδαπων μικροπωλητων στις λαικες αγορες,σημερα..Κατ εντολην των ιδιων των λαικατζηδων,που γινανε ακραιφνως Χρυσαυγιτες...

    ΠΟΤΕ δεν επικρατησε ο αιματηρος φασισμος,για πολυ...

    Διοτι γινεται ΑΠΕΧΘΗΣ ακριβως,διοτι χρησιμοποιει την ΖΩΙΚΗ φυση των ανθρωπων..Που ομως ΔΕΝ ειναι η ΜΟΝΙΜΩΣ επικρατουσα...

    Και τοτε ξαναρχιζει το χτισιμο..Πανω στα ωραια ερειπια...!!

    Απαισιοδοξο;;...
    Μα..Δεν γινεται αλοιως,δυστυχως....

    Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη......

    Απο κει και περα..Κανε οτι νομιζεις,πλην της καταστροφικης εσωστρεφειας..Που αλλωστε και ο ιδιος γνωριζεις, οτι ειναι η ακραια ταση ατομικης καταστροφης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπολσεβικοι......πλειοψηφία
      Μενσεβίκοι.........μειοψηφία

      Ntina

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφέρον το σχόλιο του μαχαίρη, και θα συμφωνήσω μαζί του στο...Αυτα..
      ΜΟΝΟ δυο πραγματα μπορουν να τα ανακοψουνε...

      Η μορφωση..Με την ακαδημαικη,και οχι την πτυχιακη εννοια...
      Και η Θρησκευτικοτητα...
      Γι αυτο και το κεφαλαιο ΠΟΛΕΜΑΕΙ κυριως αυτα τα δυο ΤΩΡΑ..Και οποτεδηποτε αλλοτε θελει να επικρατησει.


      Διαγραφή
  8. ιΔΙΑΊΤΕΡΑ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΘΕΤΙΚΑ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειμαι αυτη που ηθελε να τα σκευτει τα πραγματα. Σβηνω-γραφω....τελικα,σημερα καταλαβα,οτι μου αρεσε πολυ η αναρτηση αυτη!! Ναι,ειναι λιγο απαισιοδοξο το γενικο πνευμα,μα υπαρχει τιποτα πιο αληθινο ,πιο ανθρωπινο απο αυτο;Σας παρακολουθω συνεχεια,και εχω μαθει πολλα,οπως εχω προβληματιστει για αλλα τοσα!! Λιγο-πολυ,ολοι περιπου τα ιδια νιωθουμε,διοτι...'".ειμαστε ακομα ζωντανοι " με δεδομενη την πιστη,την αντοχη,τα κουραγια,την ψυχραιμια,την αποδοχη.....ποσα να σηκωσουμε χωρις διαμαρτυρια; Τοτε,αρχιζουμε να χανουμε τα ανθρωπινα χαρακτηριστικα,και παμε για αλλα.Αυτα του μαρτυρα,ενα πραγμα!! Αυτο και αν το θελω μακρυα μου!! Και ο προλεταριος μου την δινει,και δικα μου προσωπα τα αγαπω,αλλα τα κρατω σε μια αποσταση ,και φαντασιωσεις εχω....ουου τρομερες,και ενοχουλες τραβαω,και αμφιθυμιες εχω,και γνωριζω λιγα αλλα νιωθω πολλα......και ναι!! Μου αρεσε η αναρτηση,γιατι νιωθετε και εσεις πολλα! Ισως ετσι με βολευει εμενα. Ετσι να μπορω να σας πλησιασω μεσα απο τα γραπτα σας!! Για μενα...μεγαλη η επιτυχια σας. Μην της γυρνατε την πλατη! Εγω δεν εχω πενα να γραψω. Με κανατε ομως φιλη και οπαδο σας (παναγια μου...σαν συνθημα του Πασοκ ακουστηκε) !! Οσο δε για εκεινη την φοβερη αναρτηση που λεει οτι,οποιος φοβαται τον ερωτα και την δεσμευση,φοβαται και την επανασταση.....καλα μονο πανο δεν σηκωσα μεσα στο σπιτι....Εν ολιγοις λοιπον,ξερετε κανεναν αποστειρωμενο απο παθη να ειναι ανθρωπινος; Αρα ερωτευσιμος,αρα επαναστατης; Τοσα ξερω....τοσα σας ειπα!! Υγεια και δυναμη να ευχηθω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Δε μπορεί να είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, κάτι θα αλλάξει, που θα πάει, είναι δυνατόν αυτό που λες, κοσμάκης τους ψηφίζε
    Σίγουρα την έχουμε ακούσει όλοι αυτή τη φράση.. η στο περίπου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν να τρέφουν τέτοιες αυταπάτες. Στο "κάτι θα αλλάξει"
    για την ώρα ταιριάζει...όσο τους ψηφίζετε το μόνο που θα αλλάξει είναι ο καιρός.

    Τί σόι δικτατορία του προλεταριάτου στηρίζω όταν πιστεύω ότι το προλεταριάτο είναι βλαμμένο, τουλάχιστον στη πλειοψηφία του;
    Νοιώθω καλύτερα όταν ξέρω ότι δεν είμαι μόνη με αυτές τις "αιρετικές" σκέψεις.
    Και να ξέρεις ότι περιμένω και εγώ την επόμενη ανάρτηση σου. Don't give up.
    Ntina




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παντως ο Λενιν και ο Μαρξ δεν ειπαν ποτε οτι το προλεταριατο θα ειναι ετοιμο πριν την επανασταση, για αυτο μιλανε για την πρωτοπορια του και για τον ρολο του κομματος νεου τυπου στην σοσιαλιστικη οικοδομηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (Πάντα νικάνε οι φανατικοί, ποτέ οι σκεπτόμενοι, οι πουρκουάδες, οι "'έλα να κάνουμε μια ανάλυση στον καπιταλισμό, να τον γκρεμίσουμε στον ύπνο μας")

    Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ «ΠΟΥΡΚΟΥΑΔΩΝ».
    ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΡΩΤΗΘΕΙΣ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ, ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΟΠΛΑ. ΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ, ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΗ.
    ΘΕΩΡΙΑ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ.
    Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ..
    ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΕΝΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.
    ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣΕ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ;
    ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗ, ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΗ.

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΗΘΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΟΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ, Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΚΟΥΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.

    ΜΑΡΞ, ΛΕΝΙΝ, ΡΟΖΑ ΛΟΥΖΕΜΠΟΥΡΓΚ, ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ.
    ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΙΑ ΑΠΑΙΔΕΥΤΗ ΜΑΖΑ «ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ» ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΤΙ ΕΣΤΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ.
    ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΠΕΦΩΤΣΜΕΝΗ ΕΛΙΤ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ.

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.

    ΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Η ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΕΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ», ΔΙΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

    30 ΧΡΟΝΙΑ ΧΤΥΠΑΓΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΙΚΙΑ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
    ΠΗΓΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΙΣΩ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ; Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ.
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΣΩ. ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκρινεις την ΧΑΜΑΣ με την 17 Νοεμβρη;;
      Δεν μπορει-Κατι αλλο θα θες να πεις...!!
      Εαν ΔΕΝ ειχε λαικα ερεισματα η Χαμας..Οι Ισραηλινοι,θα την..Χρηματοδοτουσαν...!!

      Οπως κανουνε με την PLO..!!
      Η δεν ειναι ετσι...??

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΧΑΙΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.
      ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ PLO.

      ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ.

      ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΘΗΚΑΝ.

      ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.

      Η ΜΙΑ ΕΧΕΙ ΛΑΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ Η ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
      Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΡΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ, Η ΤΟΥΛΑΧΘΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΓΧΙΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ.

      ΣΤΗΝ PLO ΣΥΝΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ Η ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ;

      ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ Η ΦΑΤΑΧ;

      ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ





      Διαγραφή
  13. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΛΕΩ.

    ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΑΦΕΣ. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ.

    ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΞΥ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

    ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ. Η ΧΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΝΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΝΑΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΕΡΩΤΙΚΟΣ.

    ΣΤΗΝ PLO ΣΥΝΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ, ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΡΘΕΙ.

    ΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑI ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ PLO;

    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕ ΚΙ Ο ΑΡΑΦΑΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ;

    ΚΙ Η ΦΑΤΑΧ;

    ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΧΑΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ PLO EINAI H ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ;

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.

    ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.

    ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΠΩΣ Η 17 ΝΟΕΜΡΒΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

    ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΡΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ. Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΞΗΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.

    ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ PLO;

    ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΑΦΑΤ;

    ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΤΑΧ;

    ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΧΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ;

    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΕΣ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, Η ΧΑΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ.

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΘΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΕΠΙΣΗΣ Η ΘΕΣΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΑΘΟΣ. ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ CELIN

    βλέπεις πως επιβεβαιώνονται τα σχόλια μου ?
    ( Ιδίως το από 7 Αυγούστου 11.19 μ.μ. στην προηγούμενη ανάρτηση. )
    Με την επίκληση ιδεολογικής καθαρότητος απορρίπτεται ως καπιταλιστική η Χαμάς
    και αμέσως μετά επακολουθεί το γλύψιμο στους Σιωνιστές με τα σύνορα του 1967 κ.τ.λ.
    αφού πρώτα η θέση καταστροφής του Σιωνιστικού κράτους στρεβλώνεται σε ΑΦΑΝΙΣΜΟ, ώστε να καταγγελθούν οι βάρβαροι Ισλαμιστές που θέλουν να σκοτώσουν όλους τους δυστυχείς Εβραίους... και πάει λέγοντας.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΓΛΕΙΦΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ PLO.

      ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

      ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΧΑΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.

      ΜΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΙΟΤΙ Σ' ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ Σ' ΑΡΕΣΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΑΥΤΩΝ.

      ΣΤΗΝ PLO ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΠΑΛΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ Η ΦΑΤΑΧ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.

      Η ΧΑΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ Μ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ.

      ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΓΛΥΨΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

      ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ.

      ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΧΑΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΙΡΑΝ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΝ.

      ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.

      ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    2. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΨΑΙΖΟΜΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ. Η ΧΑΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ Σ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
      ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΛΕΩ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
  17. Eιναι λογικο και απολυτα φυσιολογικο να κανεις αυτοκριτικη celin και να θετεις τους προβληματισμους σου.Ειναι πολλοι που σκεφτονται οπως εσυ κι εγω,γιατι κι εγω σε πληροφορω τα ιδια σκεφτομαι.
    Ομως πιστευω οτι ειμαστε σε δυσκολη περιοδο.Τα εχουμε ξαναπει.Ο ωχαδελφισμος μας και ο ατομικισμος μας μάς εφτασε σ αυτο το χαλι.
    Αναφερεις οτι στην αρχη ξεκινησαν οι αντιδρασεις,υπηρχε ορμη κι ελπιδα,ομως οσο η πιεση απ τα γουρουνια μεγαλωνε,οσο μεγαλωνε η ανεργια και οι περικοπες στους μισθους,τοσο μειωνοταν η αντιδραση ωσπου σιγα σιγα εξανεμιστηκε.
    Τωρα ο καθενας κοιταζει τι να περισωσει,πως να καρφωσει να ρουφιανεψει,ωστε να μεινει αυτος στη δουλεια και να φυγει ο διπλανος του.
    Καμμια συνοχη,καμμια συναδελφικοτητα,καμμια αλληλεγγυη.
    Οποτε αν συνεχιστει αυτη η νοοτροπια,σαφεστατα και δεν θ αλλαξει τιποτα.
    Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι οι ανθρωποι με ευαισθησιες θα παψουν να ονειρευονται!!Οι ανθρωποι αυτοι δεν αλλαζουν.Παντα θα ονειρευονται ενα καλυτερο κοσμο και που ξερεις;Καποτε μπορει να πεισουν και τους αλλους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ανώνυμος μιλά για λαικό έρεισμα και εργατικό κίνημα "ΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Η ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΕΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ», ΔΙΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ." Όμως το καθεστώς έχει διαμορφώσει, έχει όλα τα μέσα γι αυτό, μια κατάσταση ψυχολογικής παράλυσης στο λαό. Όσο για εργατικό κίνημα, είναι κάτι ανύπαρκτο τώρα.
      Πρέπει κάποιοι ελάχιστοι μπροστάρηδες να μπουν μπροστά ώστε να γίνουν η μαγιά μιας λαικής επαναστατικής ψυχολογίας. Ένας φόβος που θα διαλύσει το φόβο από τον λαό. Με ένα μικρό πρόλογό μου παραθέτω την επιστολή της Πόλας Ρούπα.


      Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος(τώρα) κομμουνιστής. Τα πολιτικά μου πιστεύω, δεν συγκρούονται με τα θρησκευτικά μου, αρμονικά συνυπάρχουν. Αυτό σε πολλούς να φαίνεται σαν παραδοξότητα. Δικό τους θέμα.
      Δεν γνωρίζω τα θρησκευτικά πιστεύω της Πόλας Ρούπα, του Μαζιώτη ή άλλων και ούτε με ενδιαφέρει.
      Στην πράξη όμως, όπως και στη σκέψη θα τους κατέτασσα στους πραγματικούς Χριστιανούς Ορθοδόξους και όχι στους δήθεν και επαναπαυμένους.
      https://athens.indymedia.org/post/1529725/






      Διαγραφή
    2. Εγω παλι λεω πως δεν πρεπει να αναζηταμε ρομπεν των δασων, ποσο μαλλον εκει που δεν υπαρχουν

      Διαγραφή
    3. ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ.

      ΚΑΜΙΑ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΔΡΑΣΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

      Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

      ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ.

      ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΠΟΕΧΑΝΙΑ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ - ΜΕΣΣΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.

      ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΝΕΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗ.

      ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

      ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

      ΑΥΤΟΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΨΗΛΑ. ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ...
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΝΑ ΚΥΡΡΗΣΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    4. EINAI ΑΔΥΝΑΜΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

      ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.

      ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΠΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

      ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ, Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

      ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ.

      ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΤΟ.

      ΔΙΟΤΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ.

      ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ μου Θερσίτη λες EINAI ΑΔΥΝΑΜΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Είναι όμως τόσο αδύναμο που σχεδόν δεν φαίνεται.
      Η Χριστιανική πίστη δεν είναι μεσιανισμός, δεν αναφέρομαι βέβαια στους θεούσους. Επειδή αναφέρθηκες στον Χριστιανισμό, να υπενθυμίσω ότι οι κοινότητες των πρωτοχριστιανών είχαν εφαρμόσει τον πιο καθάριο κομμουνισμό, πράγμα που συντέλεσε στην ραγδαία και σε χρόνο ρεκόρ για τα τότε δεδομένα εξάπλωσή του, όσο και για τους διωγμούς από το τότε καθεστώς που θεώρησε αυτόν τον κομμουνισμό των χριστιανών μπουρλότο στα θεμέλιά του. Δεν το λέω εγώ, είναι ιστορικό γεγονός όπως υποστηρίζει στην μελέτη του ο άθεος σύντροφος Κροπότκιν.

      Κανένας δεν πρέπει να περιμένει Μεσία για να τον σώσει. Ο ίδιος ο λαός πρέπει να βγει από τον λήθαργο και την παράλυση που έντεχνα τον έχουν βάλει και να δράσει. Χρειάζεται όμως να υπάρξει ένα έναυσμα, ένα τσίγκλισμα. Ο συνδικαλισμός είναι στην ουσία ανύπαρκτος ή κατευθυνόμενος, για να μήν αναφερθώ σε άλλα. Η ηγεσία του ΚΚΕ, εκτός από λόγια, αδρανεί και περιμένει το μάνα εξ ουρανού για να πέσει το καθεστώς. Που είναι το παλιό ΚΚ
      Οι Μαζιώτης και λοιποί δεν νομίζω ότι το παίζουν προστάτες, ούτε κανείς τους θεωρεί τέτοιους. Όμως κάνουν έναν αγώνα. Είναι μια θρυαλλίδα. O πολύς απλός κόσμος τους βλέπει θετικά , αυτούς και την δράση τους. Είναι κάτι, που μπορεί και να δυναμώσει. Και δεν οφείλεται στη δράση τους, η ένταση των μέτρων βίας καταστολής και αστυνόμευσης, αυτά είναι εντολές, άνωθεν (δεν εξηγώ εδώ,τώρα, το άνωθεν), που εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ και ΗΠΑ.
      Σε ευχαριστώ,
      Κώστας.

      Διαγραφή
    6. ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ

      ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

      ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Η ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΙΛΙΣΕΙ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
      ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ Η «ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ», Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ.

      ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ.

      ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ, ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΝΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

      ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΙΑ.

      ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΙΣ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΧΙΠΙΣ.

      ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙ.

      ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΦΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ.

      Ο ΚΡΟΠΟΤΚΥΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

      ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΘΕΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ.

      ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ.

      ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΓΚΟΛΠΙΑ. ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΙ Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ.
      ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟΣ.

      ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΩΚΤΕΣ.

      ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ.

      Διαγραφή
    7. ΤΟ ΚΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΝΝΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΡΑΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ.

      ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.

      ΠΩΣ ΤΩΡΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΔΡΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΚΑΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ.

      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ «ΑΔΡΑΝΟΥΣΕ» ΚΑΙ Η ΕΚΚΚΛΗΣΙΑ Η Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.

      ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ «ΑΔΡΑΝΗΣΕΙΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.

      ΕΠΙΣΗΣ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ «ΠΡΩΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ» ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΣΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΔΩΣΕ.

      ΛΕΣ ΟΤΙ:

      O πολύς απλός κόσμος τους βλέπει θετικά , αυτούς και την δράση τους.

      ΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ;
      ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;

      ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ, ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ;

      ΤΣΙΓΛΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

      ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ Μ’ ΑΥΤΟ.

      ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΚΕ; ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

      ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.

      Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ.

      ΜΕ 250.000 ΨΗΦΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
  18. Αγάπη, δεν αντιλέγω.
    Να στηρίξουμε όποιους μπορούμε και να ατσαλώσουμε τις σχέσεις μεταξύ μας...αλλά σε ποια βάση ? Λαϊκή Συμμαχία λέω εγώ.
    Να προσέχουμε λίγο, μην καταντήσουμε σαν το κίνημα της αγάπης των Εξαρχείων..
    Ένας φοιτητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Lola
    Νανά
    winter is coming
    Sπάρτακε 17
    Φίλη που δεν άφησες όνομα (Εσύ με το παρολίγον πανό :)
    Ντίνα
    Μαχαίρη
    Κώστα
    Πόε
    Θερσίτη
    Sunshine
    Ταλιμπαν
    Νικόλα
    Φοιτητή


    ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Συγγνώμη που δε μπορώ να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά αλλά θα μου φάει μισή μερα με όλα όσα έχουν πέσει στο τραπέζι. Πρέπει να απαντάω σε όποιο σχόλιο εμφανίζεται, τέλοσπάντων.
    Eυχαριστώ που κάποιοι θέλησαν να με στηρίξουν ψυχολογικά. Ελπίζω με τις αναρτήσεις μου να λειτουργεί κι αντίστροφα.

    Εν ολίγοις:
    1. Ναι, η πλειοψηφία είναι βλαμμένη, ναι, όπως ειπώθηκε εδώ, πάντα έτσι ήταν, επομένως, όχι, αυτός δεν είναι λόγος να καταθέσουμε τα όπλα, ή τέλοσπάντων ό,τι κρατάει ο καθένας!. Και λίγοι, αρκετοί.
    2. Δεν απορρίπτω τη Χαμάς, απορρίπτω ασυζητητί την isis και τις σφαγές Κούρδων, Χριστιανών στο Χαλέπι, όπως και τους αμερικανοκινούμενους "αντικαθεστωτικούς" στη Συρία. Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το Ιράν περικυκλώνεται, αυτό που θα γίνει, όπως πάντα, είναι να επικρατήσει ο δυνατότερος, κανείς μας από εδώ δε μπορεί να κάνει το παραμικρό. Σαφώς και δε θα δαιμονοποιήσω τους Εβραίους, οι οποίοι δε μπορεί να είναι όλοι ακροδεξιά μιλιταριστικά καθάρματα. Απορρίπτω τη θεοκρατία και οποιονδήποτε θεωρεί ότι η γυναίκα είναι κατώτερο ον από τον άνδρα. Ταυτόχρονα αναγνωρίζω ότι η Θρησκεία, ως συνδετικός δεσμός, θεμελιώνει την ενότητα λαών που εξεγείρονται εναντίον του κατακτητή, οπότε καλό είναι να μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα για πράγματα που δε γνωρίζουμε και δε μπορούμε να κατανοήσουμε, ασφαλείς σε μία χώρα όπου, ευτυχώς, η Εκκλησία έπαψε να καθορίζει καταστάσεις και πράγματα. Τηλεγραφικά όλα αυτά, το καταλαβαίνω, αλλά δεν έχω τώρα χρόνο να επεκταθώ. Οι σκέψεις μου για αυτά που γίνονται στη Μέση Ανατολή αλλά και στις αραβοαφρικανικές χώρες είναι εν εξελίξει και μη αποκρυσταλλωθείσες.


    2) Ο λαός δεν έχει τίποτα σημαντικό να περιμένει από Μαζιώτη, Ρούπα κλπ.
    Δε τραβάω κανένα ζόρι με όσους ληστεύουν τράπεζες, ληστεία όπως λέει και ο Μπρεχτ, είναι η ίδρυση τους. Βέβαια είμαι εναντίον του οποιουδήποτε θα τραυματίσει ,πόσο μάλλον να σκοτώσει, πολίτες-πελάτες, για να πραγματοποιήσει τον σκοπό του, αυτό είναι εγκληματικό. Δε ξέρω αν λόγω της δράσης του Μαζιώτη έχει τραυματιστεί αθώος, αν όχι, είμαι ουδέτερος απέναντι του. Προφανώς και πιστεύω ότι μόνο η βία μπορεί να ανατρέψει δολοφονικά καθεστώτα, ακόμα προφανέστερα, δε μπορούν να γραφτούν πολλά για αυτό το θέμα εδώ. Εννοείται ότι η ένταση των μέτρων βίας κι αστυνόμευσης δεν οφείλεται στους Μαζιώτηδες, και ότι είναι άνωθεν εντολές. Δε βλέπω να βλάπτουν το λαικό κίνημα, δε βλέπω ούτε να το ωφελούν. Δεν πρέπει να περιμένουμε Μεσσίες της λακής εξέγερσης, από την άλλη, κάποιοι πρέπει να τραβήξουν το κάρο, να εμπνεύσουν τα πλήθη και να τα συνεπάρουν. Το ΚΚΕ, ως φορέας του Μαρξισμού-Λενινισμού, με τους αγώνες, την ιστορία αλλά και το παρόν του, οφείλει να είναι στη πρωτοπορία, προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τίποτα αλλο από όσα ως τώρα έχω δει. Το ότι η ηγεσία του ΚΚΕ δεν εμπνέει ούτε συνεπαίρνει, πιθανόν να οφείλεται στα δικά τους λάθη. Για μένα ,είναι πιθανότερο να οφείλεται στο ότι ο λαός είναι προβατοποιημένος. Κοιτάξτε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ είναι άχρηστη κι ανίκανη, μπορούσαν κάλλιστα να ψηφιστούν κι αλλα κόμματα. Κι αυτόι ψήφισαν 50% καθεστώς και 10% φασισμό.
    Κι ο ένας στους 3 δε πήγε καθολου. 'Ο,τι κι αν είναι το ΚΚΕ, ο λαός είναι βλαμμένος. Και δε ξέρω αν αυτό είναι εφικτό να αλλάξει ακόμα και αν αναστήσουμε τον Λενιν ή τον Μαρξ ή τον Τσε Γκεβάρα και τους βγαλουμε μπροστα. Ο Κουτσούμπας δεν είναι Λενιν. Αλλά από όσο τον έχω δει, δεν έχω το παραμικρό να του προσάψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Θερσίτη,
      ωραίο το τελευταίο σου σχόλιο. Όποιες κι αν ήταν οι διαφορές στην μεταξύ μας συζήτηση, έχουμε πολύ περισσότερα κοινά σημεία μεταξύ μας από ότι νομίζεις.
      Ευχαριστώ,
      ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
  20. Όταν η πλέμπα γίνει λαός (που δεν το γλέπω...).
    'Οταν το κόμμα (ή τα κόμματα αν προτιμάτε, μα εδώ το ένα, το περιούσιο μας ενδιαφέρει) γίνει για το λαό κι όχι ο λαός για το κόμμα.
    Όταν οι περισσοί αποφασίσουν πως πράγματι χρειάζονται αυτοί που θα εμπνεύσουν, πως δεν γίνεται κάτι γενικά κι αόριστα από συλλογικότητες κι αφήσουν τις όμορφες μαλακίες πως ο λαός δεν χρειάζεται ηγέτες ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο απορρίπτουν γιατί έτσι διαιωνίζονται στην έστω και μικρή καρέκλα τους.
    'Οταν ο Λένιν, ο Άρης, ο Τσε, ο Κάστρο, ο Ζαπάτα, ο Σαντίνο, ο Παναγούλης και τόσοι άλλοι πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην ερμηνεία της ιστορίας κι όχι οι παπαριές περί δήθεν ανώνυμων κεντρικών επιτροπών και πολιτικών γραφείων και απαξίωσης των χαρισματικών πρωτοπόρων.
    Όταν συμβιβαστούν με την ιδέα πως οι μεγαλύτεροι μαρξιστές κι επαναστάτες ήταν αστοί αποστάτες και προδότες της τάξης τους.
    Όταν αποδεχτούν πως δεν αρκεί νάσαι στον πάτο της κοινωνικής ιεραρχίας για να πλαισιώσεις ένα κομμουνιστικό κόμμα, μα πρέπει να πιστεύεις σε πολύ περισσότερα από πως πρέπει να κατακτήσει την εξουσία ο ηλεκτροσυγκολητής με το κράνος και τη βρώμικη φόρμα της αφίσας του ΚΚΕ, επειδήςςςς αυτός παράγει τον πλούτο και τον δικαιούται ντεμέκ. Πρέπει συνάμα, εκτός από ταξική συνείδηση, νάχεις και κοινωνική.
    Να πιστεύεις στην κοινωνική δικαιοσύνη, στήν μη εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στο ότι δεν υπάρχει η περιβόητη μεσαία τάξη που έντεχνα και για να μας χωρίσει την επιννόησε το σύστημα κι όλοι είμαστε προλετάριοι (εδώ φτάσαμε στο σημείο απλοί καλοπληρωμένοι μισθωτοί με χρέη κι ανασφάλειες να πιστεύουν πως είναι κάτι σαν τον μαρινόπουλο).
    Όταν θα σε απασχολήσει γιατί προβληματιζόμενα άτομα σε απορρίπτουν κι αρχίσεις ν αναρρωτιέσαι το αν κάνεις ίσως κι εσύ λάθος κάπου.
    Όταν κυρίως αναθεωρήσεις την αντίληψη πως ο κόσμος φερε ειπείν που συμμετέχει σε μια διαδήλωση της ΓΣΕΕ, δεν είναι ο Παναγόπουλος αυτοπροσώπως και πάψεις να διασπάς το κίνημα κουτοπόνηρα κι ύπουλα ακόμη και σε μια συγκέντωση όπου δεν χρειάζονται κομματικές ταυτότητες...
    Τότεςςς ίσως υπάρξει ελπίδα.
    Και λέω ίσως, γιατί το κακό έχει ήδη γίνει.
    Οι περιούσιοι του περισσού κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Σε μια τέτοια εποχή η πλέμπα νάναι ακόμα πιο καχύποπτη κι απόμακρη με ένα κόμμα που υποτίθεται τους εκπροσωπεί.
    Όμως δεν γαμείς... στο διηνεκές να υπάρχουν κι ας γίνουν πουτάνα όλα!

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού είσαι εσύ βρε φίλε, χάθηκες! Ελπίζω να είσαι καλά. Δε θα μπω στην ουσία του σχόλιου σου, χαιρετισμούς μόνο σου στέλνω.

      Διαγραφή