Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ) ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ; (PRIME MINISTER'S CLOSE FRIEND: 12 POINTS!)







Στις 15 Απριλιου του 2011, ανεβασα μια αναρτηση, την οποια ονομασα
 ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
 Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.
http://celinathens.blogspot.gr/2011/04/blog-post_15.html

Καλω οποιον δε την εχει διαβασει, να μεταφερθει στον προαναφερθεντα συνδεσμο και να της ριξει μια ματια. Θα ειναι απαραιτητο, για να γινουν κατανοητα οσα πρεπει να γινουν.
Σε αυτη την αναρτηση, εξηγουσα γιατι δε μπορουμε να ειμαστε αντικαπιταλιστες, και ταυτοχρονα να λεμε οτι πιστευουμε στην αστικη δημοκρατια. Καπιταλισμος (Δηλαδη , κυριαρχια των αγορων)
 κι αστικη δημοκρατια, ειναι αλληλενδετα.
 Αν δεν ανεχομαστε πια να κανουν κουμαντο οι τραπεζιτες,οι βιομηχανοι και οι λοιποι καπιταλιστες, την κυριαρχια των οποιων βιωνουμε τωρα στο πετσι μας,
θα πρεπει να γνωριζουμε οτι, με χιλιους τροπους, η αστικη δημοκρατια εξασφαλιζει αυτη την κυριαρχια. Η αστικη δημοκρατια δινει τα οπλα στους τραπεζιτες να πινουν το αιμα των λαων και να παιρνουν τα σπιτια του, η αστικη δημοκρατια δινει το δικαιωμα στους βιομηχανους να ριχνουν τα ημερομισθια, να κοβουν τις συνταξεις, να τραβαν το 8ωρο σε 12ωρο,
η αστικη δημοκρατια δινει το δικαιωμα στους εφοπλιστες να δηλωνουν, υστερα απο προτασεις πολιτικων για φορολογηση τους περαν των φραγκοδιφραγκων,
"Θα πρεπει πρωτα να με βρειτε για να με φορολογησετε"
(Κι εξαιτιας των offshore, δε βρισκονται πουθενα)

Εγραψα τη παραπανω αναρτηση υστερα απο  βασανιστηρια που υπεστησαν κατοικοι της Κερατεας απο ματατζηδες. Και ηταν τοσο φρικτα οσα συνεβησαν, που με εκαναν να σκεφτω οτι το Καθεστως επιτηδες τραβαει τα πραγματα στο σχοινι εξαγριωνοντας τους πολιτες, γιατι πολυ θα το βολευε καποιος να ξεφυγει, να εχουμε θυματα απο τη πλευρα των ματατζηδων η κι ακομα βουλευτες
η Υπουργους,
κι υστερα απο αυτο, να βρει την ευκαιρια ωστε να θεσει σε εφαρμογη το αρθρο 48 του Συνταγματος.
Αυτο εδω δηλαδη.


*1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Bουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Eπικράτεια ή σε τμήμα της, το νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Bουλής.
Mε την απόφαση της Bουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες.
*2. Σε περίπτωση απουσίας της Bουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου λαμβάνονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου. Tο διάταγμα υποβάλλεται από την Kυβέρνηση στη Bουλή για έγκριση μόλις καταστεί δυνατή η σύγκλησή της, ακόμη και αν έληξε η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί, και πάντως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο.
*3. H διάρκεια των κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρων μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της Bουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί.
*4. Tα κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρα αίρονται αυτοδικαίως με τη λήξη των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2 και 3, εφόσον δεν παρατείνονται με απόφαση της Bουλής, και σε κάθε περίπτωση με τη λήξη του πολέμου, εφόσον είχαν επιβληθεί εξαιτίας πολέμου.
*5. Aφότου αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των προηγούμενων παραγράφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, μπορεί να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται για κύρωση στη Bουλή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη σύγκλησή της σε σύνοδο και παύουν να ισχύουν στο εξής, αν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις παραπάνω προθεσμίες ή δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες αφότου υποβλήθηκαν.
*6. Oι κατά τις παραγράφους 2 και 3 αποφάσεις της Bουλής λαμβάνονται με την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών και η κατά την παράγραφο 1 απόφαση με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. H Bουλή αποφασίζει σε μία μόνο συνεδρίαση.
*7. Σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων κατάστασης ανάγκης, τα οποία λαμβάνονται κατά το άρθρο αυτό, ισχύουν αυτοδικαίως οι διατάξεις των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, ακόμη και αν διαλύθηκε η Bουλή ή έληξε η βουλευτική περίοδος.

http://www.ekloges.gr/syntagmaDetails.asp?pageid=3&langid=1&ArthroID=50









Τι ειναι το αρθρο 48 του Συνταγματος;
Προσωρινη Δικτατορια 15 ημερων, η οποια, με αποφαση της Βουλης, μπορει να παρατεινεται ξανα και ξανα και ξανα. Εφαρμογη του του νομου "Περι καταστασεως πολιορκιας 566/1977.
Σε μια εργασια φοιτητριας Νομικης που βρηκα τυχαια στο διαδικτυο ψαχνοντας περισσοτερο για το αρθρο 48, βρηκα τα εξης:


. Συνέπειες της εφαρμογής του ά 48 Σ.
     Όπως ήδη αναφέραμε, με την εφαρμογή του ά 48Σ αναστέλλεται η ισχύς του συνόλου ή μέρους των διατάξεων που αναφέρονται στην παρ.1 εδ.α’. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, να εκτοπισθούν προληπτικά με απόφαση διοικητικού οργάνου πολίτες οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα, αλλά απλώς κρίνονται ύποπτοι, να διενεργηθούν συλλήψεις χωρίς δικαστικό ένταλμα και κρατήσεις ατόμων χωρίς να προσαχθούν στον ανακριτή. Επίσης μπορεί να παραταθεί επ’ αόριστον η προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου, να στερηθεί αυτός από το νόμιμο δικαστή και να παραπεμφθεί σε εξαιρετικό δικαστήριο. Μπορούν να διεξάγονται κατ’ οίκον έρευνες χωρίς δικαστικό ένταλμα και χωρίς παρουσία δικαστικού λειτουργού, να απαγορεύονται οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις, ακόμη και σε κλειστό χώρο, να διαλύονται σωματεία και ενώσεις, να επιβληθεί λογοκρισία, να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα, να απαγορευθούν οι απεργίες κλπ.
     Ταυτόχρονα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για την κατάσταση πολιορκίας (Ν 566/1977) όπως έχει ήδη αναφερθεί. Η εφαρμογή αυτού του νόμου συνεπάγεται ότι οι αστυνομικές αρχές υποκαθίστανται από τις στρατιωτικές και τα πολιτικά δικαστήρια από στρατοδικεία, σε ό,τι αφορά  την απείθεια κατά των στρατιωτικών διαταγών ή εγκλήματα σχετικά με την κατάσταση πολιορκίας.






Στην ιδια εργασια της φοιτητριας Μαριας Δασκαλακη, αναφερεται παρακατω η αποψη του Καθηγητη Χρυσογονου για το αρθρο 48, 
"με την εφαρμογή του ά 48 Σ. καταπατάται βάναυσα η σφαίρα ιδιωτικής αυτονομίας, που εγγυάται κατά τα άλλα το Σύνταγμα, και επιβάλλεται αδιάκριτα σε δικαίους και αδίκους καθεστώς στρατιωτικής τρομοκρατίας. Γι’ αυτό ο ίδιος συγγραφέας κρίνει de constitutione ferenda ............... την κατάργηση του ά 48Σ, καθώς όπως σημειώνει δεν έχει προσφέρει τίποτε στην πραγματική αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης."



Με την αρθραρα αυτη λοιπον,
1, αναστελλεται η ισχυς διαταξεων που προστατευουν ατομικα δικαιωματα,
2, τιθεται σε εφαρμογη ο νομος για την κατασταση πολιορκιας,
3 συνιστωνται εξαιρετικα δικαστηρια, δηλαδη εκτακτα στρατιωτικα δικαστηρια, δηλαδη μεγαλη διευρυνση των αρμοδιοτητων της στρατιωτικης αρχης, οπως κομψα εκφραζεται, στο βιβλιο του αστου συνταγματολογου Παντελη.


Αυτο που ελεγα στην προαναφερθεισα αναρτηση με δυο λογια, ειναι οτι η αστικη δημοκρατια προκειται να καταλυθει και μαλιστα συντομα. Κι αυτο διοτι, με ολα αυτα που γινονται στη χωρα μας, ο κοσμος θα αντιδρασει και θα αντιδρασει βιαια, τυφλα κι ανοργανωτα. Κι αυτη η αντιδραση, ακριβως επειδη θα ειναι βιαιη ,τυφλη κι ανοργανωτη, θα ειναι λουκουμι για το Καθεστως, το οποιο, μη μπορωντας να κυβερνησει με την επιφαση εστω Δημοκρατιας,
 θα αναγκαστει να ριξει στο τραπεζι τα βαρια χαρτια του, τα οποια του τα παρεχει το ιδιο το Συνταγμα.
 Η κατασταση δε θα μπορει να ελεγχεται αλλιως παρα μονο με στρατιωτικα μεσα.
Ετσι, εγραφα, αναποφευκτα, το διλημμα που θα κληθουμε να απαντησουμε, δεν ειναι αστικη δημοκρατια(καπιταλισμος) η Κομμουνισμος,
- κομμουνισμος ως η μονη γνησια αντικαπιταλιστικη απαντηση-, 
οχι,
το διλημμα που θα κληθουμε να απαντησουμε ειναι Κομμουνισμος η Φασισμος.
Εγραψα επισης οτι ο Εβραιος εχει βρεθει και λεγεται λαθρομεταναστης.
Μια χαρα οπλο θα ειναι και το μεταναστευτικο στα χερια του Καθεστωτος.







Ολα αυτα πριν εναμιση χρονο.

Καταλαβαινετε λοιπον τη βαθεια μου συγκινηση οταν πριν λιγες μερες διαβασα ενα αρθρο του στενου φιλου του Πρωθυπουργου μας, του Φαηλου Κρανιδιωτη, 
http://www.antinews.gr/2012/09/02/177325/
στο οποιο αρθρο προτεινεται..........μαντεψτε, εχετε μια ευκαιρια......τυμπανα....και παμε!!
Η εφαρμογη του αρθρου 48 του Συνταγματος.
Διαβαστε την αναρτηση στο Αntinews να δειτε πως το αιτιολογει.
Για να συστηθουν στρατιωτικα Δικαστηρια ρε κουτα, για να τιμωρηθουν αυτοι που μας εφεραν μεχρι εδω διχως παραγραφες, Εξεταστικες κλπ,

"Για να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Χωρίς να «χυθεί» πολιτικό και παρασιτικό επιχειρηματικό «αίμα», χωρίς να κάτσουν στο σκαμνί τουλάχιστον οι πρωταίτιοι από τον πολιτικό κι επιχειρηματικό κόσμο, τότε σε ενδεχόμενη αποτυχία του προγράμματος, έστω από εξωγενείς παράγοντες, οι εξελίξεις στην κοινωνία θα είναι χαοτικές."




Βαλε κι "εναμιση εκατομμυρια σουνιτες μουσουλμανους που πλημμυρισαν τη πατριδα μας",
τσουπ, βρηκαμε και τον Εβραιο!
Τι μας λεει λοιπον ο στενος φιλος του Πρωθυπουργου μας;
"Αδερφια, δε τραβαμε μια προσωρινη δικτατορια; Οχι τιποτα αλλο, αλλα πρεπει να τιμωρηθουνε αυτοι που κατεστρεψαν τη Πατριδα,
και διχως αναστολη των μισων και βαλε συνταγματικων διαταξεων που προστατευουν τα ατομικα δικαιωματα, αυτη η τιμωρια δε προκειται να συμβει.
Και μια που το εφερε η κουβεντα, δεν εκμεταλλευομαστε αυτη τη θεια συνταγματικη διαταξη για να ξεφορτωθουμε και τους Μουσουλμανους; Οκ, το ενα δε κολλαει με το αλλο,
οκ, τρια πουλακια καθονται στου Διακου το ταμπουρι,
οκ, τουμπεκι ψιλοκομμενο για το τι αλλο συνιστα το 48Σ που προτεινω
(τα αναφερω ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ παραπανω)
τουμπεκι ψιλοκομμενο οτι με την εφαρμογη του 48 ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ
(Εκτος αν δικασουμε τους Μουσουλμανους κι αυτους μαζι με τους ¨προδοτες" που μας εφεραν στο Μνημονιο!. Χασαν αλητη , εσυ δεν ησουν που ψηφισες τα ανθρωποκτονα μετρα;),
οκ, λεπτομερειες μωρε,
θα τα λυσει ολα η στρατιωτικη τρομοκρατια!

Γιατι ο Φαηλος, ειτε προετοιμαζει το εδαφος ριχνοντας αδεια για να πιασει γεματα,
ειτε προτεινει κατι διχως προσυνεννοηση με κανεναν,
δειχνει το αυριο.
 Και δε χρειαζεται να εισαι ιδιαιτερα ευφυης για να το δεις, διχως να στο δειξει κανενας. Στοιχηματιζω οτι και οι ιδιοι οι Καθεστωτικοι εχουν μεινει εκπληκτοι μεχρι τωρα, απο την απαθεια του κοσμου, απο την ευκολια με την οποια αποδεχεται τη σφαγη του,
απο το αποτελεσμα των Εκλογων.
Ομως, με τη φορα των πραγματων, καποια προβατα θα αναγκαστουν να γινουν λυκοι, οχι διοτι γεννηθηκαν λυκοι και στην πορεια ξεχαστηκαν, αλλα επειδη πολυ απλα,
δε θα εχουν αλλη επιλογη.
Και θα αντιδρασουν, γιατι δεν αργει η στιγμη που δε θα εχουν τιποτα να χασουν.
Το περιβοητο "λιπος" οντως υπηρχε, για τη πολυ μεγαλη πλειοψηφια των Ελληνων. Τωρα που καηκε η αναμενεται να καει, πολλοι συμπολιτες μας δυστυχως θα εξακολουθησουν να αυτοκτονουν,
πολλοι να μαραζωνουν, πολλοι να πηγαινουν στη γωνια τους, ησυχοι κι ετοιμοι να φυγουν,
 σαν τραυματισμενα σκυλια που προαισθανονται το τελος και σχεδον ανυπομονουν για αυτο.
Αλλα, ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα υπαρξουν κι αυτοι που δε θα επιλεξουν τη παθητικοτητα και τον θανατο.
Κι αυτοι, οσο θα βλεπουν οτι ειναι πολλοι, θα δυναμωνουν. Κι οσο δυναμωνουν,
τοσο επιτακτικοτερη θα γινεται η επικληση των αρθρων 48 (και λοιπων οπλων του Καθεστωτος),
για να αντιμετωπιστουν...

Δυστυχως ομως, ακομα κι αυτοι, η καλυτερα, οι περισσοτεροι απο αυτους,
μην συνειδητοποιωντας ακομα τα αιτια της Καταστροφης, που δεν ειναι παρα η συσσωρευση Κερδους για την Ολιγαρχια και η διαιωνιση των μηχανισμων που εχουν ταχθει για αυτο,
η αγνοια τους αυτη, τους κανει να μη βλεπουν καθαρα .
Δεν υπαρχει διλημμα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ,
υπαρχει μονο το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ Η ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Και ,μην επιλεγοντας, οπως ειναι φανερο, το πρωτο,
επιλεγουν, ασυνειδητα, το δευτερο.
Και δυστυχως αυτο αφορα μια μεριδα, γιατι υπαρχουν και πολλοι που το επιλεγουν συνειδητα.
Μιλησα για το χαρτι του "Εβραιου" που θα παιξει το Καθεστωςμ στον δρομο της διολισθησης προς τον Φασισμο,
εγραψα πριν εναμιση χρονο οτι ο Εβραιος εχει βρεθει και λεγεται λαθρομεταναστης,
και οι εξελιξεις το επιβεβαιωνουν αυτο μιας και το μοναδικο χαρτι που εχει στο Καθεστως στα χερια του ειναι το Μεταναστευτικο.
Δεν εχει τιποτα αλλο, το Μεταναστευτικο ειναι ο βασικος λογος που ο κοσμος δε στρεφεται προς τα αριστερα, και μην αυταπαταστε, μπορει κι ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπησε τριανταρα, αλλα με οποιον και να μιλησα αυτους τους μηνες που ψηφισε Συριζα, μου ελεγε οτι θα τους ψηφισει αλλα δε συμφωνει μαζι τους στο Μεταναστευτικο.
Το χαρτι ειναι πανισχυρο. Και για να αφαιρεθει απο τα χερια του Καθεστωτος,
θα χρειαστουν πολλα παραπανω απο μια απλη φωνη για ανυπακοη στο Δουβλινου 2.
(Το οποιο, οσονουπω, γινεται Δουβλινο 3, ακομα χειροτερο για την Ελλαδα, συμφωνα με ομολογια του ιδιου του Δενδια!)
Για να πω οσα θελω να πω, θα χρειαστει αλλη αναρτηση, γιατι αυτη εδω ειναι ηδη υπερφορτωμενη,
παντως, τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα, κι οποιος παραβλεπει την κατακλυσμιαια εξαρση της αλλοδαπης εγκληματικοτητας, οποιος δε καταλαβαινει οτι η χωρα δεν αντεχει να φιλοξενει 2 εκατομμυρια και βαλε μεταναστες, οποιος δεν αντιλαμβανεται οτι απο τα συνορα απο δω και περα
δε πρεπει να περναει ουτε κουνουπι , κι οποιος δεν αποδεχεται οτι οι φωνες του κοσμου
-μιλαω για τους κανονικους ανθρωπους, οχι για τους φασιστες-
κρυβουν μεσα τους, περισσοτερο δικαιολογημενο φοβο, παρα ρατσισμο,

οποιος δε τα καταλαβαινει αυτα, και πολλα παραπανω που δε προλαβαινω να γραψω,
ριχνει νερο στο μυλο του Φασισμου, ειναι ο καλυτερος φιλος του Φασισμου, ειναι αυτος που βοηθα οσο κανεις στην ανοδο του.



ΥΓ Αληθεια, στα εκτακτα στρατιωτικα δικαστηρια που προτεινει ο Φαηλος,
ποιος θα δικασει ας πουμε τον Παπανδρεου η τον Παπακωνσταντινου;
Ο συμμαθητης, ο Σαμαρας;
Σοβαρα, για ποσο μαλακες μας περνανε;

ΥΓ2 Και κατι για το "λιπος" .Ζητω συγγνωμη που χρησιμοποιησα Καθεστωτικη Φρασεολογια,
για να δειτε τι αλητες ειναι, τα λεφτα πο εξοικονομησε με αιμα κι ιδρωτα τα χαρακτηριζουν "λιπος", για να παει ο νους εκεινου που το ακουει αυτο, σε κατι που πρεπει να "καει" για να υπαρχει "υγεια".





















































23 σχόλια:

  1. Θα απαντησω με μια δικια σου φραση :
    "Αληθεια, στα εκτακτα στρατιωτικα δικαστηρια που προτεινει ο Φαηλος,
    ποιος θα δικασει ας πουμε τον Παπανδρεου η τον Παπακωνσταντινου;
    Ο συμμαθητης, ο Σαμαρας;
    Σοβαρα, για ποσο μαλακες μας περνανε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως παιδια...ουτε ΚΑΝ δεν βλεπω αυτα τα ωραια που λες...
    Να περιοριζονται στην Ελλαδα...!!
    Τα βλεπω να διαχεονται στην Ευροζωνη..Στην ευρωπη..Αλλα και μακρυτερα...
    Δυο χρονια πριν τον πολεμο...Μου ελεγε η μανα μου..
    Κανεις δεν φανταζοταν οτι ειναι δυνατον να γινει πολεμος...!!
    Παντως...
    Δεν το πιστευω, οτι χρειαζονται..Δικαιολογιες, αυτοι που θα φερουν τις δικτατοριες...
    Μετα θα τις χρειαστουνε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι διακοπες σου εκαναν καλο, γραφεις πολυ καλα αρθρα και βλεπεις μακρυα
    με απασχολει και εμενα πολυ ο ομως και βιαιος αυταρχισμος στον οποιο κρυβεται ο καπιταλισμος οταν δεν μπορει να εχει τον ελεγχο με κανενα αλλο τροπο. Δυστυχως δεν νομιζω να το αποφυγουμε, διαβαζοντας μαλλιστα τελευταια για να γραψω μια σειρα αρθρων για τις εκφανσεις του φασισμου στην νεα ελληνικη ιστορια βλεπω πολλα ιστορικα ντεζαβου σε βαθμο τρομαχτικο, και τις αναλογες αντιδρασεις τοτε με τωρα απο τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάπου χάθηκα. Σε περίοδο πολέμου δεν υπάρχει καμία δημοκρατία (ελευθερία λόγου, κινήσεων, αυτονομίάς κλπ). Η κατάσταση πολιορκίας είναι ουσιαστικά στρατιωτικός νόμος (δικτατορία αν θες το λες, αλλά είναι λάθος τούτη η προσέγγιση, γιατί η δικτατορία δεν περιλαμβάνει πόλεμο κι ένοπλες συγκρούσεις, αλλά μόνο αλλαγή κι έλεγχος της εξουσίας και μάλιστα σε ειρήνη). Ο στρατιωτικός νόμος είναι αναγκαίος γιατί η ελευθερία συναθροίζεσθε ή κινήσεων ή δημοσίευσης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα σε πεδίο μαχών ή ακόμα και ψυχολογίας του μάχιμου στρατεύματος και της άμαχης κοινωνίας.
    Το πρόβλημα είναι πότε η αστική δημοκρατία χρησιμοποιεί το στρατό με πρόσχημα της κατάσταση πολιορκίας και πότε πραγματικά. Γιατί επί της ουσίας τέτοιες διατάξεις χρησιμοποιήθηκαν πολλές φορές στο παρελθόν στη χώρα μας (ή το "Έκτακτης Ανάγκης" στη Γαλλία το 2005 για το Παρίσι και τη Λυόν ή το "Patriot Act" για το φόβο της τρομοκρτίας στις ΗΠΑ.
    Συμπτωματικά, ανάλογο θέμα δημοσίευσα κι εγώ αυτές τις μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δενδιά περά,Δενδιά περάσει ο φασισμός!Αφότου οι διάφοροι εβραιομετανάστες,εβραιοσυνταξιούχοι,εβραιοεργαζόμενοι και ευρύτεροι εβραίοι εσταύρωσαν τον Χρηστό μας,'Ε'μείς δεν μπορούμε να σταυρώσουμε ευρώ!Οι δώδεκα απόστολοί του,όμως,κυρήττοντας τα ψιλά γράμματα των Παλαιών και Νέων Υποθηκών,θα διασώσουν την Αγία Τράπεζα μοιράζοντας αντίδωρα!Η ανεργία θα χαθεί,μιας και τα παρουσιαζόμενα ως πάθη και εκφασισμός της κοινωνίας,είναι απλά η εκπαίδευση-επιμόρφωση μας,για τις μέλλουσες Τραπεζουπαλληλικές θέσεις(στον 'Παρά'δεισο) που θα πάρουμε όλοι.Η δευτέρα(που ανοίγουν οι αγορές) παραουσία είναι κοντά.Εξοφλήστε!Οι δύστυχοι μετανάστες παίζουν το ρόλο του λαγού των αγορών και 'μείς τους παρακολουθούμε σε ντοκυμαντέρ.Γι'αυτό όλοι με την 'Συννεφιασμένη Κυριακή' Λαικορεμπέτικος Σύνδεσμος,ώστε να πέσουν οι μετανάστες απο τα σύννεφα και να γκρεμοτσακιστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. celin πολυ ωραία η ανάρτηση σου.Βεβαια ο φασισμός σ αυτή τη χώρα ξεκίνησε πριν δυο χρονια,όμως τα πράγματα χειροτερεύουν,και θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο.Νομίζω οτι οι Ελληνες βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ.Η πολιτική τους ξέρεις οτι είναι αυτή.Να έρχεται καταιγίδα μέτρων ώστε ο πολίτης να μην προλαβαίνει να αντιδράσει.Δυστυχώς θα γίνουν πάρα πολλά.Εγω περιμένω τα πολύ χειρότερα.Κι όσο θα σφίγγει ο κλοιός,τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση.
    Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει,κι ως που μπορούν να φτάσουν.Νομίζω στον απόλυτο φασισμό.Ο πολίτης να εξαθλιωθεί τελείως,να δουλευει σαν τον σκλάβο,χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα.
    Ομως η ιστορία έδειξε οτι πλουτος που βασίζεται στη δυστυχία των άλλων δεν κρατάει.Θα γίνει το μπαμ,και τότε .......αλλοίμονο τους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίος ρε Celin!

    Είναι αλήθεια ότι το "κοινωνικό συμβόλαιο" διατήρησς των ισορροπιών ανάμεσα σε άρχουσα τάξη και λαούς έχει καταγγελθεί μονομερώς από την πρώτη και επομένως δεν υπάρχουν μεταρρυθμιστικές ικανότητες.
    Απ τη στιγμή που ο ισχυρός εκ των δύο κηρύσσει τον πόλεμο, τότε κι ο ανίσχυρος ο μόνος δρόμος που εχει να επιλέξει είναι αυτός της σύγκρουσης.

    Το ζήτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επαρκής και ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για να ακολουθήσουν τα πλήθη των ανίσχυρων.
    Ούτε η σοβιετικού τύπου κομμουνιστική πρόταση (ΚΚΕ) ούτε ο ριζοσπαστικός... μεταρρυθμισμός (ΣΥΡΙΖΑ) είναι προτάσεις που ξεσηκώνουν τα πλήθη.
    Ούτε καλά-καλά τους ήδη υποστηρικτές τους νομίζω.

    Πρέπει να βρεθεί το ελληνικό μοντέλο Σοσιαλισμού (κατι ανάμεσα στα δύο μάλλον) που θα αντιμετωπίσει στην τελική μαχη τον Φασισμό.

    Και πρέπει να βρεθεί σύντομα για να προλάβουμε να δώσουμε τη μάχη... πριν εφαρμοστεί το άρθρο 48!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρξιστικου-Λενινιστικου τυπου Μαζεστιξ

    Οσο για τα ενδιαμεσα, δεν υπαρχουν, οταν ακους καποιον να ευαγγελιζεται ενδιαμεσα ψαχνει να βρει τροπο να φτιαξει ακομα ενα προσωπειο του καπιταλισμου. Δεν ειναι η κομμουνιστικη ιδεολογια που δεν ξεσηκωνει τα πληθη, σιγα να μην την ξερουνε αλλωστε, ειναι η χρονια εκθεση τους στην ευρωμαστουρα και στην αμερικανομαστουρα μεσα απο τα μιντια κλπκλπ.

    Τωρα οσον αφορα το Συριζα, τι να λεμε, υποτιθεται θα εβγαζε τον κοσμο στους δρομους, τα ποσοστα του δειχνουν αποδοχη, που ειναι ο κοσμος, που ειναι οι δρομοι.

    Το ΚΚΕ αυτη τη στιγμη εχει φαει σφαλιαρα και προσπαθει να βρει τι να κανει απο εδω και περα, οχι οτι αν τα εκανε ολα ακομα και τελεια τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα, απλα το ΚΚΕ ειναι ενα κομμα που ξερει οτι δεν μπορει να κρινει το μελλον απο το άμεσο, αρα επενδυει στο μελλον. Οποιος διαβασει την κριτικη πυο εχει κανει στον ιδιο του τον εατο και το αρθρο της Μπαλου στην τελευταια ΚΟΜΕΠ θα δει οτι το ΚΚΕ και εισακουει τις φωνες των οπαδων του, και δεν δισταζει να κανει σκληρη κριτικη στον εαυτο του.

    Σιγουρα το οτι ο κοσμος εχει κωλοκατσει μας εχει επηρρεασει ψυχολογικα, σιγουρα υπαρχει και μια αμηχανια(Εγω τουλαχιστον τη βλεπω), αλλα να εισαι σιγουρος οτι ο μονος δρομος ειναι ο δρομος του μαρξισμου λενινισμου για την αποτιναξη του καπιταλιστικυο ζυγου και κανενας αλλος ενδιαμεσος, παραπλευρος, αναποδος κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της Μπελλου το αρθρο:Ο)(θα κανω και κανα σχολιο σωστα;)

      Διαγραφή
  9. Παντως και στην ναζιστικη γερμανια τα ενδιαμεσα εψαχναν και να πυο τους βγηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενοοω, στην προναζιστικη γερμανια

      Διαγραφή
    2. @Poe
      Επειδή είδα προσωπική ΚΑΙ πολιτική λάσπη εκ μέρους σου σε άλλο μπλογκ (όπου ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να απαντήσω) σου ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΕΔΩ


      http://omadeon.wordpress.com/2012/09/03/greek-nazi-golden-eggs/#comment-90959


      Κι αν έχεις ΙΧΝΟΣ θάρρους, έλα να τα πούμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ,
      εκει που ΔΕΝ συκοφαντείς εκ του ασφαλούς.
      Η μη-λογοκρισία σου είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ.
      Αλλοιώς είσαι κοτόψυχο ανθρωπάκι, ΑΝΙΚΑΝΟΣ για οποιονδήποτε κομμουνισμό. Γκέγκε?

      (σόρυ Celin, πριν διαμαρτυρηθείς δες ΚΑΙ την αποδεδειγμένη πολιτική λάσπη που ανέλυσα σε σχόλια λίγο πριν από αυτό που έδωσα).

      ___________

      OVER and OUT (για σένα ειδικά).
      ΜΗΝ απαντήσεις ΕΔΩ.

      _________________________
      @Celin με το ποστ φυσικά συμφωνώ...

      Διαγραφή
    3. Γιατι δεν σου περναει απο το μυαλο πως ο poe έχει δικο του blog και θα μπορουσες να πας απο εκει να αφησεις το σχολιο αυτο;
      Αν το απαντουσε η οχι ειναι δικαιωμα του.
      Γιατι επρεπε να ερθεις εδω για να κανεις πουτανα την αναρτηση με το εμπρηστικο σχολιο σου;

      Διαγραφή
    4. @Omadeon
      Επειδη είδα προσωπική ΚΑΙ πολιτικη λάσπη εκ μερους σε άλλο μπλοκ (όπου σου απαντώ αλλά με λες εβραίο) σου ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΕΚΕΙ
      http://katakokkino.wordpress.com/2012/09/06/3/comment-page-1/#comment-22

      Κι αν έχεις ΙΧΝΟΣ θάρρους, έλα να τα πούμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ,
      εκει που ΔΕΝ συκοφαντείς εκ του ασφαλούς.
      Η μη-λογοκρισία σου είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ από τον Σύριζα.
      Αλλοιώς είσαι κοτόψυχο ανθρωπάκι, ΑΝΙΚΑΝΟΣ για οποιονδήποτε ισμό(ντανταισμό?). Γκέγκε?

      Διαγραφή
    5. Στο λινκ που δίνεις ΗΔΗ απάντησα ρε βλάκα.

      Αλλά δεν εγγυώμαι ότι θα είμαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ διαθέσιμος για την κωλοπαρέα σας, ή στο διαδίκτυο γενικά.

      Διαγραφή
  10. Ίσως το θέμα να είναι η αποτίναξη του καπιταλιστικού ζυγουριού απο τα πιάτα μας!Το μέλλον πραγματώνεται-'αναπτύσεται' κάθε στιγμή που περνάει,'επιστημονικα'-πειραματικα παραγόμενο με τα μέσα παραγωγής που διαθέτει-χειρίζεται,αλλα και απο τα οποία αποτελείται,ο καπιταλισμός.Εδώ και δεκαετίες αναπτύσει,πλέον,μόνο ιστορίες-αφηγήσεις,οι οποίες συνοδεύουν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα,για την επιβίωση προιόντα,σε σημείο που αυτές οι ιστορίες-αφηγήσεις να αποτελούν,πλέον,τα αναγκαία προιόντα,όπως και να ζωοδοτούν-νοηματοδοτούν,υποστασιοποιούν την ανθρώπινη επιβίωση-ύπαρξη.Φαίνεται σαν να έχει καταφέρει να σταματήσει την ιστορία και με 'επιστημονικό'-ψευδοπειραματικό τρόπο να παρουσιάζεται ως δεδομένος και συστατικό στοιχείο της ύπαρξης.Μήπως λοιπόν οι ΜΛ επιστημονικοί σοσιαλιστές θεωρούν οτι με,σκέτα καπιταλιστικά προιόντα και όχι πρωτογενή υλικά,δεν μπορείς να επανεκκινήσεις την,όντως,ανθρώπινη ιστορία?Ένα αυτοκίνητο χρειάζεται βενζίνη για να κινηθεί και όχι ένα άλλο αυτοκίνητο να το βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σορρυ για το προηγούμενο σχόλιο.
    Μόλις έμαθα ότι ο poe έχει blog και μπορώ να πάω από εκεί να τον καλέσω.
    Μου απαντήσει δεν μου απαντήσει το μύνημα θα το λάβει.
    Αν το ήξερα πως έχει blog δεν θα σου έκανα πουτάνα την ανάρτηση με το εμπρηστικό σχόλιο μου.

    Ο γιώργος σου. ο γιώργος σας. ο γιώργος της καρδιάς σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ το σχόλιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικό μου, είναι ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ και τρολάρισμα που ξεκίνησε από αλλού, συγκεκριμμένα ΕΔΩ
      http://katakokkino.wordpress.com/2012/09/06/3/comment-page-1/#comment-22

      @Celin άρχισαν πάλι οι επιθέσεις. ΜΟΝΟ εσένα εμπιστεύομαι, γι' αυτό κι έβαλα το σχόλιο εδώ και όχι στο blog του Poe.
      Γιατί τίποτε δεν εγγυάται ότι θα το ενέκρινε ή ότι θα με άφηνε να μιλήσω. Εγώ το ΕΓΓΥΩΜΑΙ όμως ΑΝ θέλει να μιλήσει.

      Αυτό το αηδιαστικό τρολ είναι γνωστό. Αν ξαναμπεί σχόλιο εδώ με το ψευδώνυμο "omadeon", χωρίς όμως ΕΝΕΡΓΟ σύνδεσμο σε ένα από τα δικά μου blog, να ξέρετε ότι είναι ΠΛΑΣΤΟ.

      Φεύγω όμως εκτός διαδικτύου αρκετές ώρες.

      Τα λέμε και σόρυ.

      Διαγραφή
  12. έγραψα πριν:
    ".. χωρίς όμως ΕΝΕΡΓΟ σύνδεσμο σε ένα από τα δικά μου blog..."
    Το διορθώνω γιατί είδα σύνδεσμο από το προφιλ μου στο blog http://stop-cyberbullies.blogspot.com/
    Το blog αυτό δεν έχει καμία σχέση με εμένα όταν αναφέρει στην πρώτη σελίδα του:
    "Αν έχετε αναρτήσει κάπου στο διαδίκτυο τα προσωπικά σας στοιχεία, κανείς δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιήσει σε δημοσίευμα που προτρέπει το κοινό να σας προκαλέσει επαγγελματική βλάβη ή παρενόχληση, ή άλλου είδους αθέμιτη προσωπική ζημία -άσχετα αν τα στοιχεία αυτά είναι δημόσια, ιδιωτικά, ή προσβάσιμα κάτω από προϋποθέσεις."
    Απαπαπαπαπαπαπα. Μακριά από εμένα μπούρδες σαν αυτές.

    Εγώ πιστεύω και το υπογράφω πως:
    "Ο λαός δικαιούται να ΞΕΡΕΙ τα ονοματεπώνυμα εκείνων,
    που ΦΑΝΕΡΑ επιδιώκουν μια μέρα να γίνουν… κυβερνήτες του
    ή εκείνων που ΗΔΗ ποζάρουν στο διαδίκτυο,
    σαν ηγετικοί διανοούμενοί του και ινστρούχτορες του λαού."

    OmadeonFührer

    ΥΓ. Για τα σεξουαλικά θέματα (http://katakokkino.wordpress.com/2012/09/06/3/comment-page-1/#comment-30) είμαι κυρία και δεν απαντώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αποθέωση της μονομανούς μαλακίας σου συνεχίζεται.

      Θα με εξαναγκάσεις στο τέλος να ασχοληθώ ΚΙ ΑΛΛΟ με το θέμα αυτό και να επισημάνω πάααλι τα αυτονόητα, αλλά αυτή τη φορά
      στα αγγλικά και σε πολλαπλάσια μέρη του διαδικτύου.

      ΕΙΤΕ είσαι ο βρωμερός και μοχθηρός Ιβάν
      ΕΙΤΕ είσαι εξίσου μοχθηρός και βρωμερός Israelman.

      Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος στον πλανήτη με ΤΕΤΟΙΟ μέγεθος γαϊδουρινής επιμονής ΚΑΙ μοχθηρίας στο διαδίκτυο μαζί.

      ΔΕΝ θα "αποδείξεις" ότι 1+1=2 διότι ΔΕΝ ισχύει.

      (μη μου πει κάνας άλλος μετά ότι ενοχλώ. ΠΟΥ είναι οι διαμαρτυρίες "ενοχλημένων"? α, ξέχασα... πρέπει να υπάρχει και πολιτική διάσταση στην "ενόχληση").

      ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ είστε.


      Διαγραφή
  13. Συγχωρεστε με, αλλα ημουν εκτος διαδικτυου. Οι απαντησεις που χρωσταω, αυριο, μολις ανεβασα μια αναρτηση που μου πηρε πολυ χρονο για να τη γραψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή