Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

AΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ, ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Αντισυνταγματικες εκρινε 5 ρυθμισεις του Ασφαλιστικου νομοσχεδιου το Ελεγκτικο Συνεδριο.Για οποιον δε το γνωριζει,το Ελεγκτικο Συνεδριο ειναι ενα απο τα 3 ανωτατα Δικαστηρια της χωρας,μαζι με το ΣτΕ κ το Αρειο Παγο.
Ποιος πιστευει οτι η Κυβερνηση θα συμμορφωθει προς τη κριση του Ανωτατου αυτου Δικαστηριου?
Κανενας,φυσικα.
Η ακροτελευτια διαταξη του Συνταγματος.αρθρο 120 παραγραφος 4 οριζει οτι "Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ Κ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ"

Αυτο σημαινει οτι το Συνταγμα το ιδιο μας οχι μονο μας δινει το δικαιωμα αλλα μας υποχρεωνει κιολας να αντισταθουμε σε οποιον επιχειρει τη καταλυση του.
Να περιμενουμε λοιπον εκατομμυρια Ελληνες στους δρομους αντιστεκομενους στους Λοβερδους κ τους Παπακων/νους που κανουν το Συνταγμα κουρελοχαρτο?

Σιγα παιδια μη σκισουμε κανα καλσον.

Η αποτυχια της χθεσινης διαδηλωσης καταδεικνυει την αναποτελεσματικοτητα αυτης της μορφης αντιστασης.Καταρχας κοιταξτε ποιοι τις διοργανωνουν.Κοιταξτε τις φατσες του Παναγοπουλου κ του Παπαχρηστου,μεγαλοστελεχη του Πασοκ.Αληθεια,ποιος περιμενει να αντισταθουν πραγματικα αυτοι οι τυποι?Τι πετυχαινεις με μια διαδηλωση οταν αυτη η διαδηλωση δεν εχει εκατομμυρια Ελληνες στο ποδι?
Τιποτα.
Καταδεικνυει ομως αυτη η αποτυχια κ κατι αλλο.
Την ελλειψη εμπιστοσυνης του λαου στα κομματα της Αριστερας.
Αν δε γουσταρουμε τους Παναγοπουλους,θα μπορουσαμε να διαδηλωσουμε με το ΠΑΜΕ.
Ουτε να διαδηλωνουμε γουσταρουμε,ουτε το ΠΑΜΕ.
Αν κανω μια ερωτηση,"Κ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ?" σε αυτους που ουσιαστικα μας λενε αυτα τα πραγματα,αραγε τι θα μας απαντουσαν?

Εγω πιστευω τα εξης,
η πλειοψηφια του λαου δεν εχει καμια διαθεση να αντισταθει στη Κυβερνηση κ το ΔΝΤ.
Αλλοι γιατι ειναι προνομιουχοι κ δε θελουν να χασουν τα προνομια τους.
Αλλοι γιατι ειναι μικροπρονομιουχοι,τη κουτσοβολευουν κ δεν επιθυμουν καμια αλλαγη της υφισταμενης καταστασης φοβουμενοι μηπως το αυριο που θα ξημερωσει,θα ειναι ακομα χειροτερο.
Αλλοι γιατι πιστευουν ειλικρινα οτι μπορει τα πραγματα να ειναι σκατα αλλα ο Παπανδρεου δεν ειχε περιθωρια να πραξει διαφορετικα κ οτι το ΔΝΤ τελικα ηταν μονοδρομος.
Αλλοι απλως γιατι δειλιαζουν να αντιδρασουν.

Τα υποσυνολα που μολις περιεγραψα,σχηματιζουν ενα πλειοψηφικο ρευμα.Ας μη γελιομαστε,δεν υπαρχει περιπτωση να πεισουμε αυτους τους ανθρωπους ουτε να αντισταθουν ουτε να ψηφισουν στις εκλογες καποιο κομμα της Αριστερας.
Αυτη τη παθητικοτητα κ την υποταγη,οι ανθρωποι της Κυβερνησης δε τη περιμεναν ουτε στα πιο τρελα τους ονειρα.Ετσι,το Καθεστως οργανωνεται.Δεκανικια του δικομματισμου καταφτανουν απο παντου.Ξεδοντιασμενες Αριστερες οπως αυτη του Κουβελη,κ ΔΝΤικοτεροι του ΔΝΤ οπως το κομμα της Μπακογιαννη,ειναι εδω κ θα το στηριξουν οσο μπορουν.
Ταυτοχρονα,οποιος παρακολουθει δελτια ειδησεων αντιλαμβανονται οτι το Καθεστως ετοιμαζει τη χρυση εφεδρεια του.
Λεγεται Αντωνης Σαμαρας κ τα δελτια ηδη τον αντιμετωπιζουν ως νεο Πρωθυπουργο.
Του πλεκουν θετικα σχολια κ προβαλλουν τις δηλωσεις του οτι κ καλα "εχει στρατηγικη τον απεγκλωβισμο απο το ΔΝΤ".Παραμυθια.Ο ιδιος εχει δηλωσει οτι θα σεβαστει το μνημονιο.

Επομενως?
Η μειοψηφια που δε δεχεται την καταλυση του Συνταγματος απο τη Τροικα,θα πρεπει να ξερει οτι θα πολεμησει μονη της.Το προανεφερθεν πλειοψηφικο ρευμα δεν υπαρχει περιπτωση να σταθει στο πλευρο της.Θα μπορουσαμε εστω στις δημοτικες-νομαρχιακες εκλογες να ψηφισουμε Αριστερα,ως ηχηρο μηνυμα αποδοκιμασιας,
εστω κ συμβολικα,γιατι στις εκλογες της τοπικης αυτοδιοικησης δεν εκλεγουμε Κυβερνηση.
Ομως ειμαστε τοσο ραγιαδες που ουτε καν αυτη την ελαχιστη πραξη αντιστασης δε θα κανουμε.

Να ξερει ομως κ η πλειοψηφια οτι καποιοι απο τους ανθρωπους που τους θεωρουν αναλωσιμους,δε θα κατσουν με σταυρωμενα χερια.Κ η Αναγκη θα τους/μας οδηγησει να βρουμε τα καταλληλα μεσα αντιστασης.Ο Αλεξ ντε Τοκβιλ ειχε πει,"ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ"
Ε λοιπον σε καποιους απο εμας,δεν αξιζει αυτη η Κυβερνηση.
Κ τωρα μπορει να σκιζουμε καλσον,συντομα ομως θα βρουμε το σθενος να δωσουμε καποιες απαντησεις στο Καθεστως.
Μεχρι τοτε,ας σαρκαζουμε τη δειλια μας,ας κανουμε κανα μπανιο
κ ας κοροιδευομαστε οτι η Ελλαδα ειναι μια χωρα που δεν εχει παραδωσει τα κυριαρχικα της δικαιωματα στους Αμερικανοευρωπαιους μαφιοζους/τοκογλυφους

78 σχόλια:

  1. μη μασάς πάνε για μπάνιο. άλλωστε όπως έγραψε και ένας μεγάλος φιλόσοφος "η επανάσταση από την μύκονο θα ξεκινήσει"!
    για αυτό πάρε κάνα καλο αντηλιακό μη καούμε από την πολύ αντίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τα υποσυνολα που μολις περιεγραψα,σχηματιζουν ενα πλειοψηφικο ρευμα."

    Sad,but true...
    δΕΝ ΞΈΡΩ CELIN...
    θαθελα μια ομάδα από ελευθερους σκοπευτές να "κανονίσει" μερικούς προδότες,με το σημείωμα
    "Δεν παραγράφηκε"...Ισως τότε μερικά θρασύτατα "κοστούμια" να σκέφτοντας 2 και 3 φορές πριν βγαλουν τέτοια νομοσχέδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα σε ποιους αξιζει αυτη η Κυβερνηση; Ας τη χαιρονται λοιπον ετσι που ξεπουλησε χωρα και κυριαρχικα δικαιωματα στους Αμερικανοευρωπαιους μαφιοζους/τοκογλυφους οπως λες..Συμφωνω με το σκεπτικο σου παντως οτι εχει ο καιρος γυρισματα και μακαρι να τα δουμε...
    Αλλα, για μπανια δε θα παμε, οχι τοσο επειδη η Ελλαδα εγινε απλησιαστη λογω ευρω, ακομα και για πολλους απο εμας που ζουμε εξω, αλλα κυριως επειδη καθε φορα που ερχομαστε στην Ελλαδα αισθανομαστε οτι κατι λειπει..Η ψυχη και η περηφανεια που καποτε ειχε η χωρα και που δεν υπαρχουν πια χαρις στις κυβερνησεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πως να παρει κανεις πισω αυτα που χαθηκαν για παντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Celin,

    Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου! Αλλωστε το έχουμε γράψει και εμείς παλαιότερα ότι το νεοελληνικό σκυλολόι δε γουστάρει επαναστάσεις κλπ, αλλά υποταγή!

    Αντιγράφω από το σχόλιο μου στο Λωτοφάγο:
    "Η πνευματική χρεοκοπία έχει επέλθει εδώ και χρόνια. Ελπίζω μόνο στην υλική και στην εργασίακή, μήπως και αλλάζει η μαζική κατεύθυνση αυτής της σκατοκοινωνίας.

    Γιατί δυστυχώς μόνοι μας δε μπορούμε να πετύχουμε και πολλά".

    Ελπίζω, λοιπόν, όσο κυνικό και να ακούγεται και συνάμα επικίνδυνο, στις απολύσεις, στους ανέργους, στη φτώχεια και στις τράπεζες!

    Είναι οι μόνες μας ελπίδες! Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ έχει τρομερό τμήμα μάρκετινγκ και προπαγανδας.

    Α, ρε Γκέμπελς, βρήκες επιτέλους διαδόχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aldo,καμμενοι ειμαστε ετσι κ αλλιως,δε μας σωζει κανενα αντιηλιακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. squarelogic,δε ξερω με ποιο τροπο αλλα αυτοι οι απατεωνες/εκμαυλιστες πρεπει να τιμωρηθουν.Θα ημουν ψευτης αν σου ελεγα οτι δεν εχω σκεφτει κατι παρομοιο με αυτο που λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. elva,την ιδια αγανακτηση νιωθουμε κ την ιδια οργη.Αυτοσαρκαστικος ειναι ο τιτλος της αναρτησης,αν κ μαλλον επρεπε να τον μετονομαζα σε "ας παμε να πνιγουμε ολοι μαζι στη θαλασσα".

    "Πως να παρει κανεις πισω αυτα που χαθηκαν για παντα; "
    Σιγουρα παντως με κυβερνηση ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ,δε μπορουμε να παρουμε πισω τιποτα,ουτε τη ψυχη ουτε τη περηφανεια μας.Κατι αλλο παιρνουμε αλλα κωλυομαι να το γραψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Πειρατη,καταλαβαινω τι λες.
    Μεσες ακρες,το λεω κ εγω στην αναρτηση,
    ".Κ η Αναγκη θα τους/μας οδηγησει να βρουμε τα καταλληλα μεσα αντιστασης"

    Απο τη μια τρεμω για την εξαθλιωση που περιγραφεις,απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν τελικα συμβουν ολα αυτα κ εμεις παλι κωλοβαραμε,ε τοτε,δεν υπαρχει λογος να συζηταμε τιποτα.Γαια πυρι μειχθητω μετα κ οποιον παρει ο Χαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε Celin... καταεβαινω σε διαδηλώσεις εδώ και 35-36 χρόνια ... σχεδόν αδιαλειπτως ...και φυσικά κατεβηκα και στην προχθεσινη

    ε πιστεψε με ..Ποτε δεν ηταν μαζικές ..τουλαχιστον οσο θαπρεπε..Για χιλιους λόγους ...ας μην τους αναλύσουμε εδω


    Γι αυτο και λέω.... ο δρομος (οχι η εφημεριδα) της Αριστερας θελει αντοχή και υπομονη ...



    και/..δαβασμα .. στω και παλσι στο κυμα .. Διαβαστε..


    Η Παιδεια - η πολιτική παιδεια ειναι ο δρόμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντως θα με ενδιεφερε πολυ να μου κανεις μια αναλυση για τη μη μαζικοτητα των διαδηλωσεων.Με τοσα χρονια στους δρομους,η γνωμη σου εχει πολυ μεγαλυτερη εγκυροτητα απο τη δικη μου που μιλαω εξ αποστασεως.

    Δε διαφωνω καθολου φιλε σε αυτα που λες,η παιδεια κ το διαβασμα δημιουργει συνειδητοποιημενους πολιτες κ οι συνειδητοποιημενοι πολιτες δε γινονται ποτε προβατα.
    Δε θα μπορουσα να πω κατι διαφορετικο εγω που εχω φαει τοσες ωρες πανω σε ενα βιβλιο.
    Δε ξερω ομως στον ανεργο που πειναει,πως θα μπορεσω να του πω κατι τετοιο.
    Γιατι,ο,τι κ αν του πω εγω,ο πονος ο δικος του δε μετριαζεται.Κ αν του πω διαβασε κανα βιβλιο πρωτα κ βλεπουμε,δε ξερω πως θα το παρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φυσικά θα ειναι ανοητο να του πεις ..διαβασε..

    ( αν και στν οπερατης πενταρας του μπρεχτ αν θυμαμια καλά (κιαυτό το διαβασα πριν τριαντα τοσα χρόνια ..ενας ανεργος ..ενα ερειπιο πεινασμένος αστεγος ξαπλωνει σενα πεζοδρομιο..Κι εκει βρισκει ενα κομματι μιας εγκυκλοπαιδειας ..Το διαβαζει μετα μανιας .. Ειναι κατι περα απο παρηγορια ..του δινει την αισθηση οτι καανοει ενα κομματι του κοσμου

    Αυτο ειναι Πολύ..


    ----------------


    Δεν εχω καμμια μαγική εξηγηση φιλε ... Εκεινο που ξέρω ειναι οτι ο κόσμος δεν ..εξεγειρεται ευκολα .Καταπινει την αδικία .. Ισως γιατί μεγαλωσε Βιωνοντας την ή και ασκώντας την σε μικρογραφια ...



    Δεν υπάρχει πιο μεγαλη αφελεια απο το να πιστευει κανεις οτι η κριση , η φτωχεια η μιζερια θα οδηγησει αναποφευκτα τον κόσμο στην ..επνασταση ..



    Πολύ πιο πιθανος ειναι ο Φασισμός ..
    Πολύ πιο πιθανόν ειναι να προσκοληθει σε ισχυρους ..
    ....................
    Απ την αλλη ..στοπα και στο ξαναλέω ...

    αυτ΄΄η η εναλλάγή ενθουσιασμου και απελπισιας .. η παιδική ελπίδα οτι οπου αναι θα ξεσπσει η επνασταση και η απογοητευση που ανποφευκτα τη συνοδευει...
    ειναι μια μακροχρονη αρρωστεια της αριστεράς

    Μια παιδική αρρωστια ..Λέγεται ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ
    Ο λΈΝΙΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑΥΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Που είπες celin πως επαφίεται; ...

    Μετά την τραγική -για μένα- προχθεσινή διαδήλωση έγραψα κι εγώ ένα όχι και τόσο ψύχραιμο σχόλιο ("τους έχω βαρεθεί") ... Εκεί κατέληγα:

    Αλλά μπα... τι νοιάζει, ποιον; Πάνε και σε διακοπές σε λίγο... Ούτε μπορούν να αποδεχτούν πως για το 70-80% μπορεί και να είναι οι τελευταίες τους... "Εγώ ελπίζω να την βγάλω καθαρή", που έγραφε κι ο πιτσιρικάς στη έκθεσή του κάποτε στην Ιταλία... Αυτή δεν είναι η μεγάλη ιδέα του ελληνισμού από το 80τόσο και μετά;
    Δεν είναι ψύχραιμο στο σχόλιό μου, το ξέρω. Μα ό,τι κι αν πεις, όπως κι αν το πεις σε κάποιον που δεν ενδιαφέρεται ούτε για τα παιδιά του, ούτε για τη χώρα του, πως να τον κάνεις να ενδιαφερθεί; Iσως αναγκαία προϋπόθεση για την αφύπνιση η καταστροφή... Και φτου κι απ' την αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πλάκα με κάνεις!!!! Σε πληροφορώ, πάω καθημερινά για βουτιές και ΔΕ βοηθάει ΚΑΘΟΛΟΥ να ξεχάσω...ούτε το δροσερό νερό, ούτε ο ήλιος, ούτε οι φυσικές ομορφιές της χώρας!
    Πέρα από την πλάκα...μαζικές κινητοποιήσεις;;; ποιες μαζικές κινητοποιήσεις αφού έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο...το μοναδικό μνμ που περνάει από τα κανάλια είναι πως βρισκόμαστε σε μονόδρομο. Δε χωράνε συζητησεις, δε γίνονται διαπραγματεύσεις, τα πάντα θα ρυθμιστούν σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου...
    μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς.
    Τους βαρέθηκα...και περιμένω τις εκλογές, εγώ και πολλοί άλλοι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νοσφερατε,θετεις μεγαλα ζητηματα
    κ η απαντηση σε αυτα τα ζητηματα αν δεν ειναι μακροσκελης,θα ειναι λειψη.
    πχ τι μπορω να αντιταξω σε αυτη τη μεγαλη κ καταμαυρη αληθεια,
    "Εκεινο που ξέρω ειναι οτι ο κόσμος δεν ..εξεγειρεται ευκολα .Καταπινει την αδικία .. Ισως γιατί μεγαλωσε Βιωνοντας την ή και ασκώντας την σε μικρογραφια ... "?

    Παραπονεμενα λογια λενε τα τραγουδια μας,
    γιατι το αδικο το ζουμε μεσα απο τη κουνια μας.
    Κ το αναπαραγουμε συνηθως κ οι ιδιοι στις σχεσεις μας με τους ανθρωπους,ναι εχεις δικιο.
    Ειναι τετοια η φυση του ανθρωπου.
    Ευκολα ρεπει στο αδικο κ την εκμεταλλευση.
    Δυσκολα κανει την υπερβαση κ φτανει στην ανιδιοτελεια,στη γενναιοτητα κ τον αλτρουισμο.
    Οι περισσοτεροι απο αυτους που αυτοαποκαλουνται αδικημενοι,θα εκαναν τα ιδια κ χειροτερα αν ειχαν την εξουσια
    κ τη δυναμη για να αδικησουν.

    Η παραδοχη αυτης της αληθειας ομως μπορει να σε συνθλιψει.Αλλωστε,δεν ειναι κ λιγες οι φορες που ο Ανθρωπος καταφερε να κανει την αυτουπερβαση κ να αναρριχηθει σε ευγενεστερες πραγματικοτητες.
    Το οτι συνηθως ο Ανθρωπος ειναι εν δυναμει ενας τυραννος,δεν αναιρει την αληθεια οτι Τυραννοι οντως υπαρχουν.
    Ουτε πρεπει αυτη η παραδοχη να απομειωσει τη προσπαθεια του για αυτουπερβαση,ετσι δεν ειναι?
    Φτανουμε λοιπον σε ενα σημειο που πρεπει να κοιταξουμε ΚΑΙ στον καθρεπτη ΚΑΙ στον εξω κοσμο,
    κ να θεσουμε 2 ερωτηματα,
    1)ζουμε σε τυραννια?
    2)πρεπει να προσπαθησουμε να τη καταρριψουμε?
    3)αυτο που θα ερθει στη θεση της ενδεχομενως καταρριφθεισης Τυραννιας,θα ειναι κατι καλυτερο?

    Στα 2 πρωτα ερωτηματα η απαντηση μου ειναι θετικη.
    Στο τριτο,δεν εχω κ δε θα μπορουσα να εχω απαντηση.
    Ετσι λοιπον ομολογω την προσβολη μου απο την ασθενεια του αριστερισμου.Μη νομιζεις παντως οτι ειμαι ο μονος,ειτε Αριστεροι,ειτε Δεξιοι,10.000.000 Ελληνες εχουν προσβληθει απο αυτη την ασθενεια.
    Με την εννοια οτι ακροβατουν μεταξυ ενθουσιασμου κ απελπισιας.
    Επ'ουδενι δε πρεπει να κατσει η πλαστιγγα στο δευτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρηγα,ριξε αν θες μια ματια στην αμεσως προηγουμενη μου απαντηση στο Νοσφερατο.
    Νομιζω οτι κατα καποιο τροπο,απαντω κ στο δικο σου σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το θετικό ειναι οτι ο κοσμος ΑΚΟΜΑ ισως δεν στρεφεται προς την Ακρα δεξια

    επιμενει Αντιφασιστικά Αντιδεξια Αντιρατσιστικά
    Το ειδα στο αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θεσσαλονκης απ οπου περασαν πανω απο 20.000 ατομα την ημερα

    Κοιτα ..Η Κριση ενεχει και τον κινδυνο του φασισμου..

    Τα χειροτερα δεν τα ειδαμε -σιως -ακομα ..
    Γιαυτό επιμενω ..Περισοοστερη Πολιτική παιδεια ..Τωρα ..
    Να καταλαβουμε τον κόσμο πριν προσπαθησουμε να τον αλλάξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λενα,περα απο το μπανιο,υπαρχουν τοσα αλλα ωραια πραγματα που μπορουμε να κανουμε,πχ να παμε για ψαρεμα,για bunjee jumping,για κανο,καγιακ κ να μην αδικουμε κ το βουνο,υπαρχουν πολυ ωραια μερη εκει ψηλα για να διαλογιστουμε!

    Προφανως αστειευομαι κ εγω!Ναι,μας τρομοκρατησαν,ναι,σε πρωτη φασημοι πολιτες ηττηθηκαμε απο το Καθεστως.
    Αλλα ας μη ξεχναμε οτι αυτη ηταν η απλως η πρωτη φαση του πολεμου.Θα εχουμε κ συνεχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε,Δεξιες κ ακροδεξιες επαψαν να υφιστανται.Ο Ελληνας ειναι μαλακας αλλα οχι κ τοσο μαλακας.Η ρατσιστικη ακροδεξια δεν εχει περαση παρα σε ενα ελαχιστο κομματι του πληθυσμου.Δε περνανε εδω τα φασιστικα κηρυγματα της.

    Αλλα η κρυφη ακροδεξια(η νεοφιλελευθερη) ειναι εδω κ μας κυβερνα αυτη τη στιγμη.
    Γιατι η πολιτικη που εξοντωνει τους αδυναμους κ εξομοιωνει τους μεσαιους με τους αδυναμους,δεν ειναι τιποτα αλλο παρα οικονομικη ακροδεξια.
    Αν εξακολουθει ο λαος να πιστευει στα δεξια κομματα του ΠΑΣΟΚ κ της ΝΔ,καλα να παθει.
    Οσον αφορα την καθαροαιμη ακροδεξια,στο περιθωριο ειναι κ στο περιθωριο θα μεινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. celin συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις, ειδικά για τον Σαμαρά και την παρουσίασή του από τα ΜΜΕ. Καταντά σχεδόν κωμικό το θέμα.

    Κακά τα ψέματα, είναι η τηλεόραση -και όχι τόσο τα μπάνια ;)- που κρατάει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων μακριά από την (αντί)δραση. Bλέπω πολύ σπάνια πλέον, καθώς έχω βαρεθεί να ακούω ακροδεξιούς να ξεφωνίζουν τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες και όλους τους υπόλοιπους να λένε αληθοφανή ψέματα.

    Όσο για την ψήφο στην Αριστερά, είναι αδύνατο να πείσεις κάποιον -ιδιαίτερα από 60 ετών και πάνω- να κάνει μια τέτοια κίνηση. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ακούνε Αριστερά και συνειρμικά σκέφτονται: μακριά μαλλιά, μούσια, κομμουνιστές με σφυροδρέπανα και βρωμερές φόρμες εργασίας ή εξυπνάκηδες κωλόπαιδα("Εγώ πολέμησα για αυτή την χώρα, τί να μου πει το νιάνιαρο που θέλει και να γίνει βουλευτής" και άλλα παρόμοια). Είναι αυτοί που επαναλαμβάνουν το ποιηματάκι "Μια χούντα θα μας σώσει.".

    Κι εδώ που τα λέμε, στην περιοχή μας δε μπορείς να κάνεις και μπάνιο στη θάλασσα γιατί στον Μαλιακό υπάρχει περισσότερη βρόμα απ' ότι στη Βουλή. Βουτάς άνθρωπος και βγαίνεις μπαρμπούνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλως ηλθες penny!

    Παρακολουθω συχνα δελτια ειδησεων στη τηλεοραση,
    αν μπορεις να φιλτραρεις τα μηνυματα που περνανε,η παρακολουθηση τους ειναι ωφελιμη γιατι καταλαβαινεις καθε φορα που το παει το Καθεστως.
    Τελευταια το χουν παραξηλωσει κ η προπαγανδα οργιαζει,τετοιο γλειψιμο κ προσκυνημα δεν εχω ξαναδει.
    Ετοιμαζουν λοιπον το Σαμαρα σαν διαδοχη κατασταση,γιατι ειδαν πως τη Ντορα τη σιχαθηκε ο κοσμος κ δεν ηταν πετυχημενο back up.

    Μη σε νοιαζουν οι ακροδεξιοι νεοι η γεροι,αστους να γαβγιζουν.
    Σε αυτους που λενε οτι "μια χουντα θα μας σωσει",απαντησε τους,"χουντα εχουμε κ τωρα ρε ηλιθιε,βλεπεις να εχει σωθει κανενας?"!!

    Φωναζω λοιπον για ψηφο στην Αριστερα οχι γιατι με εχει πεισει[αντιθετως]
    απλα γιατι κατι πρεπει οπωσδηποτε να αλλαξει.
    Κ επειδη σιχαθηκα το Καθεστως,τους τυραννους του κ τους απατεωνες του,
    ψηφο στους δικομματικους ξεφτιλες δε ξαναριχνω.

    ΥΓ Eνα μπραβο κ για το avatar σου!people should not be afraid of the government!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο κόσμος όλους τους σιχάθηκε, όχι μόνο την κόρη του Δράκουλα. Και οι σοσιαΛηστές και οι συντηριτικοί-δεξιοί τα ίδια χάλια είναι.

    Χούντα συνταγματαρχών θέλουν αυτοί, τα κοστούμια τους χαλάνε... Άκουσα μέχρι και για μαστίγια και άλλα τέτοια "δημοκρατικά". Αν τους έβλεπαν/άκουγαν ο Πλάτωνας και ο Σωκράτης, θα τους μούντζωναν...

    Κι εγώ Αριστερά θα ψηφίσω στις επόμενες εκλογές, ως αντίδραση στην ηλιθιότητα των υπολοίπων.

    ΥΓ: Ένας V μας χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε,Δεξιες κ ακροδεξιες επαψαν να υφιστανται.Ο Ελληνας ειναι μαλακας αλλα οχι κ τοσο μαλακας.Η ρατσιστικη ακροδεξια δεν εχει περαση παρα σε ενα ελαχιστο κομματι του πληθυσμου.Φιλε,Δεξιες κ ακροδεξιες επαψαν να υφιστανται.Ο Ελληνας ειναι μαλακας αλλα οχι κ τοσο μαλακας.Η ρατσιστικη ακροδεξια δεν εχει περαση παρα σε ενα ελαχιστο κομματι του πληθυσμου.Δε περνανε εδω τα φασιστικα κηρυγματα της.


    Νομιζω οτι ανεις λαθος .. Στην Ελλάδα δεν εχουμε αναπτυξει αντισωματα για τις νεες μορφές ακροδεξιου φασισμου ..Και η Ακρα δεξια μεταμορφωνεται ..

    Διαβασε το : Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ εΥΡΩΠΗ ΤΗς βΑΣΙΛΙΚΉς ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ...

    ......
    εν πασει περιπωσει εγώ δεν ειμαι τοσο αισιοδοξος στο ''Δε περνανε εδω τα φασιστικα κηρυγματα της.''Περνανε και παραπερνανε ''
    απλά ισχυει το ''εμεις οι ελληνες δεν ειμαστε ραστσιστες'' φασιστες κλπ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε αυτους που λενε οτι "μια χουντα θα μας σωσει",απαντησε τους,"χουντα εχουμε κ τωρα ρε ηλιθιε,βλεπεις να εχει σωθει κανενας?"!!


    Φιλε Ψελιν η Φασιστική χουντα δεν εχει καμμια σχεση με την εστω και διεφθαρμένη κοινοβουλευτική δημοκρατια ...


    Η Δημοκρατια ειναι δημοκρατια και τά ΦΑΣΙΣΤΙΚΆ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑς ηταν καιειναι ΚΤΗΝη

    αλλιμονο μας ανδεν επιμενουμε στην διακριση ..Αλλιμονο αν πουμε '
    Χουνα κα εκεινη Χουντα και αυτή
    Αλλιμονο και ΝΤΡΟΠΗ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αμα ερθεις θεσσαλονικη θα σε παω μια βολτα να δεις τις φυλακές Επταπυγιου οπου ετελουσαν οσους δεν υπεγραφαν δηλωση τηνκαθε αυγη στον εμφυλιο και οπου ασανιζαν τους πολιτικους κρατουμενους επι χουντας ..Μόνο να δεις τα κελια ..Μονο να δεις αυτό το μνημειο Βαρβαροτητας απανθρωπιάς και φασισμου .. Δυστυχώς εχουμε χασει την αυθεντική ιστορική μνημη .. Δυστυχώς ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. penny,
    οχι κ Δρακουλας ο Μητσοτακης!
    Ο καημενος ο Δρακουλας απαρνηθηκε το Θεο κ εγινε ενα αιμοδιψες κτηνος εξαιτιας του θανατου της αγαπημενης του,αν μη τι αλλο η ιστορια του εχει μια τραγικοτητα.
    Ενω ο Μητσοτακης ηταν Κτηνος απο γεννησιμιου του!
    Ασε που του ριχνει στανταρ 2-3 αιωνες.

    ΥΓ Που ξερεις,η αναγκη κ η αδικια μπορει να τους δημιουργησει τους v,εχε πιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. φιλε Νοσφερατε,
    καταλαβαινω το διαχωρισμο που κανεις μεταξυ χουντας του 67 κ διεφθαρμενης ψευτοδημοκρατιας των ημερων μας.
    Αλλα δε νιωθω καθολου ντροπη που εγω δε τον κανω.
    Ασε με να σου εξηγησω το γιατι.
    Μπορει να υπαρχουν διαφορες οσον αφορα τον τροπο που τα Καθεστωτα επιβαλλονται,η χουντα ειχε τον στρατο κ τις εξοριες,ενω η σημερινη ψευτοδημοκρατια εχει την οικονομικη εξορια κ περιθωριοποιηση.
    Αλλα το αποτελεσμα δεν εχει διαφορες.
    Θυμασαι μια αναρτηση σου που ειχε τις διαφορες των προφητειων Οργουελ κ Χαξλευ?
    Καπως ετσι εχουν τα πραγματα.Τωρα βιωνουμε την επιβεβαιωση του Χαξλευ.Υπαρχουν κρυφοι κ υπουλοι τροποι για να επιβαλλεται ενα Καθεστως,να σε εξευτελιζει κ να σου αφαιρει την αξιοπρεπεια.
    Δε θες να το λεω χουντα?
    Να το λεω τοτε οικονομικη ολιγαρχια.
    Γαμανε αναποδα τον λαο δημιουργωντας στρατιες ανεργων,εξαθλιωνοντας το νεο που βγαινει στην αγορα εργασιας με τον θεσμο του δοκιμου εργαζομενου,
    εξαθλιωνοντας τον ανημπορο συνταξιουχο,
    τον 50αρη που πετιεται απο τη δουλεια σα στιμμενη λεμονοκουοπα.
    Κ ολα αυτα
    προς συμφερον της οικονομικης ολιγαρχιας,
    της ντοπιας κ ξενης ελιτ.
    Γιατι εχει αδικο η Παπαρηγα?
    Γιατι δεν τα παιρνουν απο τη πλουτοκρατια?
    δε καταλαβα,απο ποτε ειναι γραφικο να λες κατι τετοιο?
    απο ποτε ειναι γραφικο να εισαι με τον αδυναμο κ οχι με τους αλητες τους κεφαλαιοκρατες?
    Πες μου,θα στειλει ο Παπανδρεου φυλακη τον Καραμανλη?
    εννοω,θα κινησει τις διαδικασιες που απαιτουνται μεχρι να επιληφθει η Δικαιοσυνη?
    θα στειλει φυλακη τον Λιαπη?τον Τσοχατζοπουλο?τον Βουλγαρακη?τον Παπαντωνιου?

    Οχι.Κανεις δε θα πληρωσει.
    Γιατι αυτη η καστα προστατευει τα μελη της,
    γιατι αυτη η πολιτικη μαφια εχει κηρυξει ηδη ομερτα,θυμησου τη κουβεντα μου,λιγα πραγματα θα δουμε με τις εξεταστικες επιτροπες.

    Επομενως γιατι να μη τη λεω χουντα?
    επειδη δε δερνει κ δε φυλακιζει τον παππου μου?
    μα αν ζουσε ο παππους μου κ του κοβε τη συνταξη,παλι εξαθλιωση δε θα ηταν αυτο?

    Καθε εποχη εχει κ τον ολοκληρωτισμο της,φιλε.
    Καθε εποχη εχει τους δυναστες της κ οι δυναστες βρισκουν καθε φορα εναν τροπο για να καταδυναστευουν το λαο.
    Στον δρομο δεν εχουμε τωρα τανκς η Ντερτιληδες.
    Στον δρομο εχουμε στρατιες φτωχων που τους εχει ρημαξει η απελπισια.
    Κ ειναι πολυ πιο υπουλη η σημερινη κατασταση.
    Γιατι,αν ειχαμε παλι τιποτα καθαρματα γουρουνια στρατιωτικους σα τους Παπαδοπουλους,θα ειχαμε ξεσηκωθει αργα η γρηγορα.
    Ενω τωρα ειμαστε υπουδουλωμενοι διχως να το καταλαβαινουμε,
    ευνουχιστηκαμε απο τον καταναλωτισμο,απο τη τηλεοραση,απο τυρακια που μας πετουσαν οι ΤΥΡΑΝΝΟΙ,
    κ εμεις τα φαγαμε αμεριμνοι,
    παχυναμε κ τωρα οχι να εξεγερθουμε κ να διεκδικησουμε μπορουμε αλλα ουτε καν να σηκωθουμε απο τη πολυθρονα.

    Παντως αν ερθω Θεσ/νικη,θα προτιμουσα εναν καφε στη Τσιμισκη!Νομιζω οτι θα ειχαμε μια πολυ ωραια κ ζωντανη κουβεντα.

    Κ οποτε μπορεις,διαβασε το σχολιο μου των 6.21 κ δωσε μιαν απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Aπο κει κ περα,επειδη δε θελω να ειμαι πνευμα αντιλογιας,ναι "Δυστυχώς εχουμε χασει την αυθεντική ιστορική μνημη .. Δυστυχώς .. "

    ισχυει αυτο.Κ εχουμε τις προσωπικες μας ευθυνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. celin, έτσι όπως το θέτεις, μάλλον θα σταματήσω να αποκαλώ τον Γρουσούζη "Δράκουλα".

    Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς χούντα αυτό που ζούμε, αλλά δημοκρατία δεν είναι, αυτό είναι σίγουρο. Ούτε καν "δημοκρατία" όπως την εννοούσε ο Αριστοτέλης (μια διεστραμμένη μορφή του ιδεατού πολιτεύματος κατά την οποία η πόλη υπηρετεί το συμφέρον των απόρων και όχι του συνόλου των πολιτών). Ούτε ΑΝΓΚ. ΣΟΣ. τύπου 1984 -ακόμα-. Αυτοί οι "δημοκράτες" χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να ελέγξουν τα πάντα. Ξέρουν πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι οι ημιμαθείς και οι αμόρφωτοι, αυτοί που καταπίνουν αμάσητα όσα ακούνε από την τηλεόραση και όσα διαβάζουν στις εφημερίδες. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, σου το λέω με μεγάλη σιγουριά γιατί το βλέπω στους παππούδες μου και σε άλλους συγγενείς μεγάλης ηλικίας (50+). ΚΑΙ το τραγικό είναι πως πολλά άτομα της ηλικίας μου δεν ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν. Ούτε την ιστορία του φασισμού γνωρίζουν, ούτε του φιλελευθερισμού... Με λίγα λόγια, αγνοούν την σημασία και την ιστορία τέτοιων σημαντικών λέξεων, τις οποίες χρησιμοποιούν απλά και μόνο επειδή είναι... βαρύγδουπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επομενως γιατι να μη τη λεω χουντα?
    επειδη δε δερνει κ δε φυλακιζει τον παππου μου?
    μα αν ζουσε ο παππους μου κ του κοβε τη συνταξη,παλι εξαθλιωση δε θα ηταν αυτο?


    αγαπητε Υπάρχει η ιδια αβυσσαλέα διαφορά μεταξύ Χουντας και ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΉς ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑς ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟς ΤΗς ΒΑΙΜΆΡΗς ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

    τεσπα ... Νομίζω οτι ενδομυχα κατανοειες τι θελω να πώ

    Κοιτα ... Εκει γυρω στα 1932 αν θυμαμαι καλά οι Κομμουνιστές αποκαλουσαν τους πρωην συντροφους τους σοσιαλδημοκρατες ''σοσιαλφασιστες ''..και τουςθεωρουσαν τον ΚΥΡΙΟ ΕΧΘΡΟ


    Και βεβαια απο αποψη τραυματων ειχαν δικιο... Οι Σοσιαλδημοκρατες ειχαν κλεισει τους Σπαρτακιστες σε στρατοπεδα συγκεντρωσης στα 1920

    ααλλά δεν εβλεπαν το Κακό που γιγαντωνε μπροστά στ ματια τους ..
    Το ειδε βεβαια ο Ραιχ.. Στη Μαζική Ψυχολοχια του Φασισμου

    αλά ποιος τον ακουγε μπρος τη γενικευμένη τυφλωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιατι,αν ειχαμε παλι τιποτα καθαρματα γουρουνια στρατιωτικους σα τους Παπαδοπουλους,θα ειχαμε ξεσηκωθει αργα η γρηγορα.''

    μΗ το λές ..Και τοτε αυτοι που ξεσηκώθηκαν (Πολυτεχνειο μετα 6 χρονια ) ησαν ελαχιστοι

    Και η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ νο 8 τους ονομαζε Προβακατορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και στην Ιταία ξεσηκώθηκαν μετα το 1943 ..
    Ο φασισμός αρχισε να επικρατει απο το 1921 ...
    Ξεσηκώηκαναφου η χωρα ειχε ολοκληρωτικά καταστραφει .. και φυσικά ηταν αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. απο την αλλη και η Χουντα ..οπως και ο μεσοπολεμικός φασισμός-ναζισμός χρεισιμοπιησε και Μεθοδους Θαυμαστου καινουριου κοσμου ..

    Θυμαμαι σαν τωρα ενα αρθρο του Σαβα Κωνσταντοπουλου στον Χουντικο ελευθερο κόσμο που μιλουσε για τα κλά τς καταναλωσης και της ευημεριας λιγο πριν το Πολυτεχνειο ..

    ---------------------

    ο Κ Rees στο εργο του ''Αουσβιτς . ΠΗΡΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙς ΑΠΠΟ ΚΑΜΜΙΑ 100η Γερμανους πρωην ες ες κλπ ..Πως χαρακτηριζαν το Ναζιστικό καθεστως ; Με μια λέξη ''Παραδεισο ''
    Και ηταν Πραδεισος γιαυτους

    Η Κολαση ειναι πάντα για τους Αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. penny,
    για να ακριβολογω,χουντα ειναι Ισπανικη λεξη κ σημαινει επιτροπη.Εχει χρησιμοποιηθει για να περιγραψει στρατοκρατουμενα καθεστωτα,οπως του 67-74 εδω,του στρατηγου Φρανκο στην Ισπανια η του αντιστοιχου Σαλαζαρ στη Πορτογαλλια.
    Τετοιας μορφης ολοκληρωτισμος επαψε να υφισταται τουλαχιστον στην Ευρωπη.
    Ουτε δημοκρατια βεβαια υφισταται οπως σωστα περιγραφεις εστω την αριστοτελικη εννοια της δημοκρατιας που συγγενευει με την οχλοκρατια.

    Εδω εχουμε μια οικονομικη ολιγαρχια,με τον ρολο των media οπως το λες παλι σωστα να διαδραματιζει πολυ μεγαλη σημασια,
    δεν εχουμε ισως ακομα τα θεωρητικα εργαλεια για να ονοματισουμε το υφισταμενο Καθεστως.
    Οικονομικη ολιγαρχια?
    Μηντιοκρατια με επιφαση Δημοκρατιας?
    Ο,τι κ αν ειναι,ειναι μια μορφη ολοκληρωτισμου.

    Κ οσο αυτοι που περιγραφεις καταπινουν αμασητα ο,τι τους σερβιρουν,τοσο ο ολοκληρωτισμος αυτος θα εδραιωνεται.
    Βλεποντας ολους αυτους τους ημιμαθεις,πιθανως να μας μπαινουν περιεργες ιδεες στο μυαλο,οπως πχ οτι τελικα μπορει κ να μη την αξιζουμε τη Δημοκρατια.
    Αυτες τις ιδεες πρεπει να τις αποδιωχνουμε κ να τις πνιγουμε εν τη γενεσει τους γιατι δε θα αφησουμε 5-10-100-1000 ηλιθιους να μας κανουν ν απεμπολησουμε τα ιδανικα μας.
    Γιατι να εισαι σιγουρη οτι οι ηλιθιοι δεν ειναι τελικα τοσοι πολλοι.
    Φαινονται πολλοι,γιατι ως ηλιθιοι,ειναι παντα κ θορυβωδεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Νοσφερατε αυτα που λεω εγω δεν θα ειχαν κ τοση σημασια αν τα ελεγα μονο εγω.
    Οποιον κ να ρωτησεις στο δρομο θα σου μιλησει με ακομα χειροτερα λογια για το πολιτευμα μας κ για τους πολιτικους.
    Δεν ειναι χουντα με την ετυμολογικη/πολιτικη σημασια του ορου?
    ωραια,
    οικονομικη ολιγαρχια σου κανει?
    νεοφιλελευθερη ακροδεξια?
    μια χαρα συμπλεουν ΠΑΣΟΚ κ Καρατζαφερης!
    Ηδη τα χουντοκαναλα πλεκουν το εγκωμιο του σοβαρου κ υπευθυνου αρχηγου του ΛΑΟΣ.
    Ακουσες τις δηλωσεις του προεδρου του ΣΕΒ?
    Δεν του αρεσει λεει το Εργασιακο ουτε κ τωρα.
    Μας θελουνε σκλαβους με συνθηκες εργασιας Κινας.
    Ειναι Καθεστως ολοκληρωτισμου,
    τη περιγραφει μια χαρα τη σημερινη ψευτοδημοκρατια ο Σλαβοι Ζιζεκ στο ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ?

    Απο κει κ περα στην Ισπανια ειχαν 40 χρονια Φρανκο,στη Πορτογαλια αλλα τοσα κ παραπανω Σαλαζαρ,στην Ιταλια ο Μουσολινι ηταν κ αυτος πολλα χρονια οπως λες,
    αλλα εδω μεσα σε 7 χρονια οι χουντικοι πηρανε τον πουλο.Για να μη βριζουμε μονο αυτη τη χωρα.Ας λεμε κ κανενα καλο.

    Τα γνωριζω αυτα που ελεγε η Πανσπουδαστικη τοτε.Ε δε μπορει να δικαιωνεται παντου,καποιες ιστορικες αστοχιες ειναι αναποφευκτες.

    Λοιπον,εχουμε μια ολιγαρχια που στηριζεται στη χειραγωγηση απο τα καναλια Κ στα γαμωκομματα ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ,
    τα οποια γαμωκομματα εξυπηρετουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα συμφεροντα της πλουτοκρατιας κ της καθε κουφαλας βιομηχανου/εφοπλιστου/μεγαλοτσιφλικα.
    Οπως κ να το λεμε εσυ κ εγω,πρεπει να πεσει,
    με καθε τροπο,πρεπει να πεσει.
    Κ θα πεσει,
    στο τελος οι τυραννοι φευγουν κυνηγημενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. αλλα εδω μεσα σε 7 χρονια οι χουντικοι πηρανε τον πουλο.Για να μη βριζουμε μονο αυτη τη χωρα.Ας λεμε κ κανενα καλο''

    πηρε τον Πουλο γιατι οι εθνικοφρονες χουνταρες οργανωσαν την προδοσια της Κυπρου ....Γιαυτο πηρε τον Πουλο ..Ηεσα απο μια τραγωδια ..

    Τεσπα

    αν νομιζεις οτι εχουμε Ανοσια στον Φασισμό

    και του ..''ελληνα ο τραχηλος χουντα δεν υποφερει '' και οτι επειδή ''Οποιον κ να ρωτησεις στο δρομο θα σου μιλησει με ακομα χειροτερα λογια για το πολιτευμα μας κ για τους πολιτικους''

    α πρεπει αυτό να μας οδηγησει σε αντιστοιχες γνωμες τοσο για το πολιτευμα οσο και για ολους τους πολιτικους -πλήν ισως οσων συμμεριζονται αυτου του ειδους τις ..αποψεις ..
    ε τοτε τι να πώ ..Δεν λέω τιποτε για να μην παρεξηγηθουμε παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πες ο,τι θελεις,ο διαλογος εδω δεν ειναι αποστειρωμενος κ στημενος οπως στα πανελ του Πρετεντερη,ο διαλογος εδω ειναι ζωντανος,γιατι η αντιπαραθεση οφειλει να ειναι δημιουργικη.
    Αλλα δεν εχω καταλαβει το λογο που μου αντιπαρατιθεσαι.

    Θες να πω οτι το προβλημα στην Ελλαδα ειναι η φασιζουσα νοοτροπια του Ελληνα κ οχι η οικονομικη ολιγαρχια που εχει εγκαθιδρυσει ο δικομματισμος κ στη παρουσα φαση εκφραζεται απο τον Παπανδρεου?
    Εννοειται οτι δε προκειται να υποστηριξω μια τοσο απιστευτη εσφαλμενη εκτιμηση.
    Πιθανως να πιστευεις οτι το μη χειρον βελτιστον ,κ οτι η σημερινη Κυβερνηση μπορει να ειναι κακη αλλα δεν μπορει να βρεθει κατι καλυτερο απο αυτη.
    Εγω πιστευω οτι αυτη η Κυβερνηση ειναι εθνικα επιζημια γιατι ξεπουλησε τη χωρα στους διεθνεις τοκογλυφους.Το οποιο ξεπουλημα θα συνεχισει κ ο Σαμαρας.
    Ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.
    Επειγουσα αναγκη ειναι να ξεφορτωθουμε τον δικομματισμο.Αν αυτο που λεω σε κανει να πιστευεις οτι εχω προσβληθει απο την ασθενεια του αριστερισμου,χιλιες φορες αυτη η ασθενεια απο μια αλλη ασθενεια που εχει μολυνει πολλους απο τους συμπολιτες μας,
    την ασθενεια της παθητικοτητας κ της υποταγης κ της σκεψης οτι το ΔΝΤ ηταν μονοδρομος.

    [Παρεμπιπτοντως εχεις διαβασει καθολου το μνημονιο?εγω ξερεις δε τα βγαζω απο το κεφαλι μου αυτα που λεω αλλα προεκυψαν απο ενδελεχη μελετη κειμενων απο αξιολογα μπλογκς οπως το you pay your crisis.Μεσα στο μνημονιο ο Γιωργος υπεγραψε την εκποιηση των κινητων κ ακινητων αξιων της χωρας στη περιπτωση που δεν αποπληρωσουμε τα δανεια.Τα οποια δανεια κ βεβαια δε μπορουμε να αποπληρωσουμε.Η διεκδικηση των δανειστων μας θα γινει συμφωνα με το Αγγλικο Δικαιο.Τα καταλαβαινεις αυτα?μιλαμε για εθνικη προδοσια.Εχω εκατονταδες στοιχεια για να σου δειξω οτι ο Γιωργος εγκληματισε εις βαρος της χωρας.]

    Σε καταλαβαινω λιγο οσον αφορα τη προτεραιοτητα που θετεις,γιατι ζεις σε μια πολη οπου εχει ως τοπικους αρχοντες Ψωμιαδηδες κ Παπαγεωργοπουλους,ισως για αυτο εχεις επηρεαστει κ θετεις τον υποβοσκον φασισμο ως προτεραιοτητα.
    Κ Εγω αν ζουσα θεσ/νικη θα ημουν πολυ ξενερωμενους με αυτους που εκλεγουμε.Αλλα θα ημουν κ χαρουμενος που ζω σε μια τοσο ωραια πολη,
    θες να αλλαξουμε Πολεις??
    αλλωστε κ εδω οι πολιτες δεν ειναι περισσοτερο ευφυεις!Διαολε,Ντορα Μπακογιαννη,Αβραμοπουλο κ Φωφη εχουμε[εχουν] εξελεξει!!δεν εχουν κ τοση διαφορα απο τους δικους σας παναθλιους τοπικους αρχοντες.Κ αν θες τη γνωμη μου,οι δικοι μας ειναι χειροτεροι.Για λογους που καλυτερα να μη γραψω γιατι ειναι ποινικα κολασιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αλλα δεν εχω καταλαβει το λογο που μου αντιπαρατιθεσαι.



    ο λΌΓΟς ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟς
    αν εχει καλλιεργηθει η αποψη οτι ΤΙ ΧΟΥΝΤΑ ΤΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ (ΜΕΤΑ ΕΣΤΩ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    τοτεανοιγει διαπλατα ο δρόμος για τη χουντα

    ακριββώς αυτο θελυν και οι Φασιστες ..Και η χουντα την ..φαυλοκρατια των πριν το 67 πολιτικών επικαλουνταν

    Φυσικά υπηρχε διαφθορά και πριν το 67 ..
    Αλλά αν χασουμε την ικανοτητα της μεγιστης διακρισης ΧΑΘΗΚΑΜΕ ολοι ...

    Αυτά ειχα να πώ ..Οσο για τα μνημονια κλπ Ε διαβαζω κι εγώ την Cynical και την Πεντανοστιμη ξερεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αλλωστε κ εδω οι πολιτες δεν ειναι περισσοτερο ευφυεις!Διαολε,Ντορα Μπακογιαννη,Αβραμοπουλο κ Φωφη εχουμε[εχουν] εξελεξει!!δεν εχουν κ τοση διαφορα απο τους δικους σας παναθλιους τοπικους αρχοντες.Κ αν θες τη γνωμη μου,οι δικοι μας ειναι χειροτεροι.Για λογους που καλυτερα να μη γραψω γιατι ειναι ποινικα κολασιμοι. ''

    Αντιλαμβανεσαι οτι στον μεν Δημο Θεσσαλονικης ) με την τεραστια τρυπα στο ταμειο _) κυριαρχει η πιο μαυρη και αδιανοητη Δεξια απο το 1986 στη δε Νομαρχια εχουμε τον ... Ψωμιαδη;

    αντιλαμβανεσαι τι σημαινει αυτό για μια πολή προπυργιο εργατικών αγωνων και με μεγαλη πνευματική παραδοση; Τι τρομερη καταστροφή ; Μονο και μόνο γιατί ορισμένοι εδώ λένε τα ..Τι Ππαγος τι Πλαστηρας ;

    Στα σοβαρά μου συγκρινεις τον Ψβωμιαδη ε την Φωφη;


    Αντιλαμβανεσαι οτι ο λαός της Σαλονικης - οι ΜΗ ΦΑΣΙΣΤΕς ΟΙ ΜΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙοι ΜΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ οι μΜΗ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΕς θα τους παρει και θα τους σηκώσει οσους απο τηναριστερα - ελαχιστους πρεπει να σου πώ - μας πουνε παλι τετοια ιδιοφυή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. δε λεγεται κοινοβουλευτικη δημοκρατια,λεγεται οικονομικη ολιγαρχια με ενα πασπαλισμα απο κοινοβουλευτισμο για ξεκαρφωμα.Ο λαος πειναει κ εμεις παιζουμε εδω με τις λεξεις.Δε ξερω αν εσυ πεινας,ευχομαι ειλικρινα τα οικονομικα σου να ειναι μια χαρα,
    αλλα αν καποιος απο τα εκατομμυρια που πεινανε μας ακουγε εδω να θεωρητικολογουμε σα ..μη πω τι,
    στη καλυτερη περιπτωση θα μας πλακωνε στο ξυλο.
    Κ λεγεται ολιγαρχια γιατι τα μελη της προστατευει το ενα το αλλο,ουτε κ προκειται να μπει φυλακη κανενα γαλαζοπρασινο τρωκτικο,ο Παπανδρεου πχ δε προκειται να κινησει διαδικασιες ποινικης διωξης εναντι του εθνοκαταστροφεα Καραμανλη.
    Καταλαβες τι γινεται?
    ε αυτη η ολιγαρχια θα ξεριζωθει,γιατι αν δε ξεριζωθει,θα μας ξεριζωσει ολους μαζι κ θα μας στειλει μεταναστες.
    Φευγουν οι νεοι στο εξωτερικο για να κατσουν εδω τα κοπροσκυλα,οι βολεμενοι,τα ρουσφετια κ οι ολιγαρχες.
    Τελος.ο λαος πρεπει να δωσει ενα τελος.Κ να ψηφισει Αριστερα για να αλλαξουν ολα.
    Οποιος επιθυμει ακομα το δικομματισμο,δικαιωμα του.Δικαιωμα μου κ μενα να πολεμησω με λυσσα τον δικομματισμο απο αυτο εδω το μπλογκ κ οχι μονο.

    ΥΓ Με τη Φωφη,οχι,η Φωφη ειναι απλως ενα ανοητο παιδι του κομματικου σωληνα του ΠΑΣΟΚ,
    ενω ο αλλος ειναι ολα αυτα που περιγραφεις.
    Αλλα μεταξυ Αβραμοπουλου κ Ψωμιαδη,σε διαβεβαιω οτι ο Αβραμο ειναι χειροτερος.Κ εχει προξενησει ασυγκριτα μεγαλυτερη καταστροφη στη χωρα απο αυτον τον αθλιο που σας διαφεντευει.Δες τα Υπουργεια απο οπου εχει περασει

    Εχεις δει πολλους πολιτικους σα τον Πλαστηρα απο τον κεντρωο χωρο τα τελευταια 40 χρονια?εξαιρεση ηταν στην αθλιοτητα.
    Ο Πλαστηρας πεθανε σε ενα δωματιο 2 επι δυο.
    Ποσα απο αυτα τα καθαρματα που ρημαξαν τον τοπο θα πεθανουν ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τον πουλημένο και σαπισμένο κοινοβουλευτισμό της αστικής κοινωνίας η Κομμούνα τον αντικαταστάνει με θεσμούς, όπου η ελευθερία της γνώμης και της συζήτησης δεν εκφυλίζεται σε απάτη, γιατί οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται οι ίδιοι, οι ίδιοι να εφαρμόζουν τους νόμους τους, οι ίδιοι να ελέγχουν τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους, οι ίδιοι να φέρνουν άμεσα την ευθύνη απέναντι στους εκλογείς τους. Οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί μένουν, μα δεν υπάρχει εδώ κοινοβουλευτισμός σαν ιδιαίτερο σύστημα, σαν χωρισμός της νομοθετικής από την εκτελεστική εργασία, σαν προνομιούχα θέση για τους βουλευτές.

    Β. Ι. ΛΕΝΙΝ




    εγω νομιζω οτι τα λεει μια χαρα!εκπληκτικο το ποσο διαχρονικα ειναι τα λογια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. celin δες το παρακάτω βίντεο με τον Λαπαβίτσα να μιλάει για την έξοδό μας από το ευρώ.

    Εκείνη την στιγμή στο 19ο λεπτό στο βίντεο, μόλις λέει ότι με την έξοδό μας από την ΟΝΕ δες τι χαμός επικρατεί στο ακροατήριο μόλις κατάλαβαν ότι μπορεί να χάσουν καταθέσεις τους με την μετατροπή από ευρώ σε δρχ:

    http://vimeo.com/12670730

    Άρα οι περισσότεροι ήταν ψιλοκονομημένοι...Γι' αυτό μεγάλο μέρος της κοινωνίας κάνει τουμπεκι ψιλοκομμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. gr σε ευχαριστω πολυ για το λινκ,τον ακουω τωρα τον Λαπαβιτσα ο οποιος εχει το προσον να ειναι αμεσος κ να γινεται κατανοητος ακομα κ σε μενα πχ που δεν ειναι οικονομολογος.Ειμαι στο εβδομο λεπτο κ τον ακουω με μεγαλη προσοχη.
    Μακαρι να εβλεπαν οσο γινεται περισσοτεροι αυτο το βιντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Επίσης μου άρεσε το ν.4 ο Μαρκέτος παρά την δυσκολία του να μιλήσει.

    Λέει ότι πλέον ο καπιταλισμός δεν είναι συμβατός με την δημοκρατία.

    Και αυτό πολύ σημαντικό γιατί λόγω σοβιετικής παράδοσης ο καπιταλισμός έως σήμερα νόμιζε ότι είναι φορέας δημοκρατίας ενώ σήμερα φαίνεται ότι και όπου έχουμε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης η δημοκρατία υποφέρει (βλέπε Χιλή Πινοσέτ, Ν.Κορέα στρατηγού Παρκ, σημερινή Κίνα, Ελλάδα του 1950 κτλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://www.facebook.com/profile.php?id=100001246130336#!/?ref=logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. alla den pernw xampari xereis esi afou eimaste athanatoi!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μετά από 6 μήνες κινητοποιήσεων, απεργιών και την ψυχρολουσία στις 5 Μάη βρίσκω την παρουσια 40-50 χιλιάδων ανθρώπων(κάπου εκεί υπολογίζω τις δύο συγκεντρώσεις) στο δρόμο προχθές αξιοπρεπή.

    Το μεγάλο έλλειμα είναι η ανάδειξη ενός κοινωνικού και πολιτικού φορέα(μετώπου ή όπως αλλιώς θέλεις ...) που να δώσει ελπίδα, στόχους αγώνα και κάλυψη σε κάθε πολίτη, συλλογικότητα και απεργό που θέλει να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς δεν φτάνει μόνο η απεργία. Πρέπει να αναδυθούν οι κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θα δείξουν το δρόμο της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και των ανατρεπτικών δράσεων. Αυτοί θα μπουν μπροστά, και τα υποσύνολα που ανέφερες και που τρέφουν αυταπάτες ή δειλιάζουν θα ακολουθήσουν.

    Ποτέ μα ποτέ δεν ξεκίνησαν γεγονότα ανατροπής στην ιστορία χωρίς να υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες και το κοινωνικό και πολιτικό υποκείμενο που θα εμπνεύσει-τεθεί επικεφαλής των ιστορικών ευθυνών και απαιτήσεων...

    Όλα αυτά τα λέω γιατί είμαστε στην αρχή ακόμα. Καλό θα ήταν όσοι το αντιλαμβάνονται να είναι ετοιμοι να τραβήξουν πολύ κουπί...

    Υ.Γ1. Ο Νοσφεράτος έχει πάρα πολύ δίκιο για την Χούντα και των αντιδικτατορικό αγώνα. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που έδωσαν οργανωμένη μάχη μεχρι τέλους. Πολύς κόσμος ήταν στο περίπου ή δε μίλαγε ή στήριζε το γύψο...

    Υ.Γ2. Δείτε επίσης την ομιλία του Π.Παπακωνσταντίνου από την προαναφερθείσα εκδήλωση με Λαπαβίτσα και άλλους.(http://vimeo.com/12681497). Ακόμη στο http://www.nomoneynodebt.gr βρίσκονται όλα τα σχετικά βίντεο από τις ομιλίες της πρωτοβουλίας οικονομολόγων-επιστημόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @celin Γραφεις: "Εγω πιστευω οτι αυτη η Κυβερνηση ειναι εθνικα επιζημια γιατι ξεπουλησε τη χωρα στους διεθνεις τοκογλυφους."

    Κατ΄ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν ψήφισα αυτή την κυβέρνηση, διοτι προεκλογικά έμοιαζε με μια απλή συνέχεια του δικομματισμού: "Λεφτά υπάρχουν... κλπ".

    Στη συνέχεια όμως, μέτρησε τα λεφτά και κατάλαβε ότι φτάνουν μέχρι τον Απρίλη. Το Μάη, δεν θα πλήρωνε ούτε μισθούς, ουτε συντάξεις. Με 13% δημόσιο έλλειμα πάμε φούντο. Αρα κάνει δύο πράγματα: δανείζεται και περικόπτει. Το μνημόνιο είναι απλά ένα συμβόλαιο μεταξύ δανειστή και δανειζόμενου.

    Εχω διαβάσει δεκάδες blogs kai χιλιαδες σχόλια αριστερών ιδεών. Δεν βρήκα πουθενά ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ. Ολοι είναι κατά και των περικοπών και του δανεισμού. Αυτό με θλίβει γιατι θα περίμενα απο την αριστερά βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις.

    Κάπου διαφαίνεται μια πρόταση "να τα πάρουμε απο την πλουτοκρατία". Καλό ακούγεται αλλά και αφελές, για δύο λόγους.
    1. Και η κυβέρνηση το ίδιο λέει, αλλά με μια στρατιά επίορκων εφοριακών, αστυνομικών, ελεγκτών, δικαστών, δημοσιογράφων... απλά μένει συνήθως στα λόγια.

    2. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι τόσο διεθνές, που μετακινείται για ψήπου πήδημα και δεν φορολογείται εύκολα.

    Comments?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δε ξερω αν εσυ πεινας,ευχομαι ειλικρινα τα οικονομικα σου να ειναι μια χαρα,
    αλλα αν καποιος απο τα εκατομμυρια που πεινανε μας ακουγε εδω να θεωρητικολογουμε σα ..μη πω τι,''

    Greek Rider είπε...

    celin δες το παρακάτω βίντεο με τον Λαπαβίτσα να μιλάει για την έξοδό μας από το ευρώ.

    Εκείνη την στιγμή στο 19ο λεπτό στο βίντεο, μόλις λέει ότι με την έξοδό μας από την ΟΝΕ δες τι χαμός επικρατεί στο ακροατήριο μόλις κατάλαβαν ότι μπορεί να χάσουν καταθέσεις τους με την μετατροπή από ευρώ σε δρχ:

    http://vimeo.com/12670730

    Άρα οι περισσότεροι ήταν ψιλοκονομημένοι...Γι' αυτό μεγάλο μέρος της κοινωνίας κάνει τουμπεκι ψιλοκομμένο... ''

    ..Τωρα celin .
    Για να γραφω στο Ιντερνετ και να πληρωνω την συνδρομή μαλλον δεν πειναω ... Το διιο νομιζω και για σενα ή για τοn Greek rider .. Υπαρχει βεβαι ενα μεγαλο στρωμα της κοινωνιας που πειναει ... Παρα πολλοιαπο αυτους ειναι μεταναστες ..Αλλοι ειναι περιθωριοποιημένα στρωματα ...χρηστες ππ.χ , ανθρωπινα ερειπια , τσιγγανοι ,, ..
    Και ενα μεγαλο μερος της ελληνικής νεολαιας που επιζει ακομα πανω απο το οριο της απολυτης φτωχειας λόγω ..αντοχής της οικογενειας
    ... Αλλά
    Δεν νομζω πως ολοι αυτοι που ειναι η νομζουν οτι ειναι Υπερ αρσιτεροι ..Πεινανε
    Μπορει βεβαια να χρωστανε .. Γιατι χτιζανε σπιτια , κλπ ... Αυτο ναι
    Αλλά δεν πεινανε ... Αλλοι πεινανε ..Και αυτοι Μιλουν εξ ονοματος ..αλλων






    Greek rider
    Οι μηχανές ειναι νομιζω ενα ακριβό χομπυ οπως και τα Υπεραταλαντικά ταξιδια ;)

    Ε ναι ..ενα μεγαλο μερος της ελληνικής κοινωνιας εχει προνοησει και εχει καποιες καταθεσεις ..Για τα γεράματα τις αρρωστιες , τις σπουδες των παιδιων


    εγω ειχα κανει και μια ασφαλιση ζω΄΄ης στην ..Ασπις.. ( σε αλλη εταιρεια την ειχα κανει αλλά την εξαγορασε στα Μουλωχτα η .Ασπις ..Και τωρα μου λέει ...)

    ε θες να πεις οτι ολοι εμεις που φυλαξαμε καποια λεφτουδακια , δεν χρεωθηκαμε για ρουχα διακοπές αυτοκινητα και μηχανε΄ς και καρτες

    ειμαστε ..Ψιλοκονομημένοι;
    ε;

    Αυτο θες να πεις;

    Και ολοι αυτοι π.χ οι καθηγητηδες των Διαφορων Πανεπιστημιων που λένε να πανε να γ..θουν οι οικονομιες μιας ζωής ..
    ΔΕΝ ειναι οικονομημένοι;

    Μηπως..Πεινανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μιας και αναφερθηκε ο Μαρκετος να πώ προς τιμην του οτι πριν ασχοληθει με τα ..οικονομικά

    ο πολύ καλος αυτος Ιστορικός εγραψε ενα εξαιερετικό Βιβλιο για τον Μεσοπολεμικό Φασισμό : το ''Πως Φιλησα τον Μουσσολινι''

    celin στο συνιστω ..Μεταξύ αλλων περιγραφει το ποόσο οικειος και συμπαθής θεωρουνταν ο Μουσσολινικός Φασισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολεμου...(παρολο που υποτιθεται πως του Ελληνα ο τραχηλος φασισμόν δεν υποφερει )

    Διαβασε το ΤΩΡΑ ..(τορα ,τορα) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ''Λέει ότι πλέον ο καπιταλισμός δεν είναι συμβατός με την δημοκρατία.''

    Ο Νεοφιλελευθερος Μυθος που αναπτυχθηκε κατα την δεκαετια του 90 ελεγε ..
    '' Απαραιτητη προυποθεση για την Δημοκρατια η ελευθερη αγορά = καπιταλισμός )

    αυτοφυσικά ειναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ..Μυθοι....




    Φυσικά η Δημοκρατια ειναιενα συνθετο αποτελεμσα ..Ιστορικο αποτελεσμα ..
    Παιξανε ρολο και αξιες (Διαφωτισμ΄ς ) Θρησκεια (Προτεσταντισμός στη Δυση )
    Συγκυριες (π.χ η θρησκευτική ανεκτικοτητα ως αποτελεσαμ ενος μακροχρονου Θρησκευτικου πολεμου του Τριακονταετους
    Εργατικοι αγώνες κατά το 19ο αιωνα και διεκδικηση του Δικαιωματος ψηφου για εργατες
    Ο..Πρωτος παγκοσμιος πολεμος( μετα απο αυτόν οι εργατες που πολεμησαν και ..δεν ειχαν το δικαιωμα ψηφου καταφεραν να το αποκτησουν )

    και αλλα πολλά


    Δεν ειναι Μονιστική η σχεση μεταξύ Δημοκρατιας και καπιταλισμου (η σοσιαλισμου )

    Και ο σοσιαλισμός - Κομμουνισμός και ο καπιταλισμός μπορεσαν ιστορικά να συνυπάρξουν και με Δημοκρατικές και με απολυτως δικτατορικές μορφες πολιτευματων

    ------------
    Αλλά η Δημοκρατια ..Οπως τηνμΘαμε ιστορικά Με συνταγμα με Δικαιωμτα , με εκλογές κλπ

    ειναι ενα ευθραυστο λουλουδι που ανθισε μεσα απο μια ιστορική συγκυρια Τριων αιωνων
    και πριν ξεσπασουμε πανω του για να βγαλουμε το αχτι για τις δυσκολιες της ζωής ας σκεφτουμε οτι δεν ειναι μέν το καλυτερο Δυνατο πολιτευμα απλώς ολα τα αλλα αποδειχτηκαν πολύ χειροτερα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. koro,
    δε θα πεθανουμε ποτε κουφαλα νεκροθαφτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. gr,καταλαβαινεις οτι δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με αυτο που λες,κ βεβαια ο καπιταλισμος ειδικα με την ακραια νεοφιλελευθερη σημερινη μορφη του δεν εχει καμια σχεση με τη Δημοκρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Παυλο,ειναι επιτακτικη η αναγκη του Μετωπου που περιγραφεις,καιρος να αναλαβουν οι ηγεσιες της Αριστερας τις ευθυνες τους.Κ εννοειται οτι δε φτανει μονο η απεργια,ειδικα με τον εθιμοτυπικο χαρακτηρα που εχει προσλαβει,
    σε τιποτα δε κλονιζουν το Καθεστως οι καθιερωμενες εβδομαδιαιες απεργιες των πρασινων ΓΣΕΕ κ ΑΔΕΔΥ.Ακομα κ του ΠΑΜΕ.
    Δε πιστευω σε απεργιες μερικων δεκαδων χιλιαδων ανθρωπων.
    Πιστευω σε μια απεργια εκατονταδων χιλιαδων ανθρωπων που δε θα ληξει μεχρι να φυγουν απο τη χωρα οι γαλαζοπρασινοι απατεωνες.
    Αν αυτη δε προκειται να υπαρξει,αναμονη μεχρι τις Εκλογες.

    Οσον αφορα το "κοινωνικό και πολιτικό υποκείμενο που θα εμπνεύσει-τεθεί επικεφαλής των ιστορικών ευθυνών και απαιτήσεων...",
    να υποθεσω οτι θεωρεις πως το υποκειμενο αυτο δεν υπαρχει ακομα?
    Μπορει κ να εχεις δικιο αλλα οπως σου ειπα κ στον προηγουμενο διαλογο μας,επειδη δεν το βλεπω να συγκροτειται συντομα για πολλους λογους,
    ας παμε στα σιγουρα κ στα ετοιμα.
    Δηλαδη στους υπαρχοντες κομματικους σχηματισμους της Αριστερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δημητρη καλως ηλθες στο μπλογκ.
    μαλλον δεν εχεις ψαξει στα καταλληλα μπλογκς της Αριστερας.Κ βεβαια εχει αρθρωθει αντιλογος.Αν εχεις διαθεση να τις διαβασεις,μπες εδω
    http://youpayyourcrisis.blogspot.com/
    κ ψαξε για αρθρα του Δημητρη Καζακη στην αναζητηση.

    Εδω μπορεις να βρεις μια ενδιαφερουσα συνεντευξη του Πετρου Παπακων/νου,
    http://aformi.wordpress.com/2010/05/20/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84/

    Κ εδω μια εικοσαλεπτη διαλεξη του καθηγητη Λαπαβιτσα,οπως μου την υπεδειξε ο greek rider,
    http://vimeo.com/12670730

    Δημητρη,συτο που λεγεται οτι η Αριστερα δεν εχει προτασεις ειναι προπαγανδα κ παραμυθι.Για να εξηγηθω,δεν υποννοω οτι προπαγανδιζεις εσυ,θα ηταν αστειο να ισχυριστω κατι τετοιο βασει ενος σχολιου σου.Απλα αυτη η προπαγανδα εχει καταφερει να πεισει πολλους.

    Μη σε αρχισω εδω με ορους οπως haircut κτλ.Εννοειται οτι η θεση μας ηταν ασχημη με τα ελλειμματα,απλα ειχαμε περιθωριο να διαπραγματευτουμε βασει οχι τοσο δυσμενων κ εξουθενωτικων ορων για τους πολιτες.
    Το ΔΝΤ δεν ηταν μονοδρομος.Ριξε μια ματια σε αυτα που σου προτεινω γιατι καταλαβαινεις οτι πρεπει να γραφω επι μια εβδομαδα στη προσπαθεια μου να σε πεισω για τα λεγομενα μου.Κ τοσος χρονος δεν υπαρχει

    Κ να συμπληρωσω οτι η γνωμη μου προφανως κ δεν ειναι θεσφατο.Αν καποιος με πεισει οτι το ΔΝΤ ηταν μονοδρομος κ ο ΓΑΠ επραξε ο,τι μπορουσε αποσκοπωντας στην εξυπηρετηση των λαικων συμφεροντων,δε θα διστασω να την αναθεωρησω.
    Προς το παρον,πιστευω οτι ο δικομματισμος[κ οχι βεβαια ο ΓΑΠ απο μονος του]παρεδωσε τη χωρα στους διεθνεις μαφιοζους τοκογλυφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Νοσφερατε γραφεις
    "Αλλά η Δημοκρατια ..Οπως τηνμΘαμε ιστορικά Με συνταγμα με Δικαιωμτα , με εκλογές κλπ

    ειναι ενα ευθραυστο λουλουδι που ανθισε μεσα απο μια ιστορική συγκυρια Τριων αιωνων
    και πριν ξεσπασουμε πανω του για να βγαλουμε το αχτι για τις δυσκολιες της ζωής ας σκεφτουμε οτι δεν ειναι μέν το καλυτερο Δυνατο πολιτευμα απλώς ολα τα αλλα αποδειχτηκαν πολύ χειροτερα .. "

    Υποπιπτεις εδω σε ενα τεραστιο λογικο σφαλμα κ αν δε μου το εγραφες εσυ θα ημουν πολυ πιο επιθετικος,γιατι θα το θεωρουσα παρελκυστικη-προπαγανδιστικη τακτικη.
    Ποιος σου ειπε οτι τα βαζω με τη Δημοκρατια?σε παρακαλω μη ξαναυπονοησεις κατι τετοιο!
    Εννοειται οτι ειμαι υπερ της Δημοκρατιας.
    Βαλλω μονο εναντιον της οικονομικης ολιγαρχιας κ της νεοφιλελευθερης καπιταλιστικης ακροδεξιας του Γιωργου Παπανδρεου.
    Επισης κατι λες για Συνταγμα...
    Η Κυβερνηση αυτη παραβιαζει επανειλημμενως το Συνταγμα.Ενα παραδειγμα το αναφερω στην αναρτηση.
    Δες κ την επομενη μου αναρτηση που θα αναφερω κ αλλη παραβιαση.Με στοιχεια κ αποδειξεις.Κ μιλαω μετα λογου γνωσεως γιατι Νομικη σπουδασα.
    Κυβερνηση που παραβιαζει επανειλημμενως το Συνταγμα ειναι εκνομη.

    Δε ξερω ποσο "συμπαθής θεωρουνταν ο Μουσσολινικός Φασισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολεμου." κ για να ειμαι ειλικρινης,ειναι κ θεμα δευτερευον.Εγω ξερω οτι ειναι αντιφασιστικη πραξη το να στρεφεσαι εναντιον μιας Κυβερνησης εκνομης που παραβιαζει επανειλημμενως τον Θεμελιωδη νομο της,δηλαδη το Συνταγμα.

    Δηλωνοντας ομως οτι το να στρεφεσαι εναντιον του Παπανδρεου,ειναι αντιφασιστικη πραξη,δεν υπονοω οτι οσοι τασσονται υπερ του Γιωργου στη λογικη του μη χειρον βελτιστον,ειναι φασιστες,μακρυα απο μενα αυτες οι ηλιθιες απλουστευσεις.
    Αυτο πιστευουν οι αναθρωποι αυτο λενε.
    Εγω τους θεωρω παραπλανημενους απο τη Κυβερνητικη Προπαγανδα.
    Κ οπως ειπα κ στον Δημητρη παραπανω,δεν ειμαι τοσο μεγαλομανης ωστε να θεωρω θεσφατο τη γνωμη μου.Επομενως δε μπορω να αποκλεισω το ενδεχομενο να εχω παραπλανηθει εγω απο μιαν αλλη προπαγανδα.Διατηρω αυτια κ ματια ανοιχτα περα απο δογματισμους.

    ΥΓ Ποσα βιβλια να διαβασω ο αμοιρος??!!Ειπαμε,εχω Ζιζεκ,Σεβαστακη κ το δικο σου να διαβασω,δε προλαβαινω αλλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ''Υποπιπτεις εδω σε ενα τεραστιο λογικο σφαλμα κ αν δε μου το εγραφες εσυ θα ημουν πολυ πιο επιθετικος,γιατι θα το θεωρουσα παρελκυστικη-προπαγανδιστικη τακτικη.''

    Αγαπητε δεν βλεπεις παντου γυρω σου μια παρελκυστικη-προπαγανδιστικη τακτική που με το προσηα του Δ Ν Τ ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΧΟΥΝΤΑ με μια δημοκρατικά εκλεγμένη -εστωκαι εκ των πραγματν ξεπουλήμένη στο Δ Ντ -Δημοκρατική Κυβερνση ..

    Κι εγώ δεν λέω οτι εσυ κανεις αυτήν την Υπουλη Βρωμεη προπαγάνδα ..Λεω απλώς οπως και εσύ - οτι εισαι παραπλανημε΄νος

    απο ολους αυτους τους ΔΗΘΕΝ Μπλογκοεπαναστατες (της Φακής)που Χωρις να ντρεπονται
    και σκοπιμα
    εξομοιωνουν Φασισμό με Κοινοβουλευτική Δημοκρατια εστω και με Δ Ντ

    για αυτό σου λέω ..Διαβαζε Διαβαζε Διαβαζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. περι Συνταγματος και σεβασμου των κανονων του παιχνιδιου

    1) αρμοδια για να ελεγξουν την συνταγματικοτητα των Νομων ειναι Μόνο τα Δικαστηρια
    2) Ισχυει βεβαια και το αρθρο 120..Αν καποιοι οπως η Φασιστική Χουντα - επιτεθούν στα Θεμελιωδη αρθα τουΣυνταγματος τοτε ο Λαός καλειται να αντισταθει με καθε μέσο
    - Ποια ειναι τα θεμελιωδη αρθρα;
    - Οσα αφορουν
    α) την Μορφή τουΠολιτευματος β) τις Συνταγματικές ελευθεριες
    3) Στο Συνταγμα μας ΔΕΝ ισχυεει η ανακληση τωνβουλευτεων - και της Κυβερνησης που παραβιαζει κατα την εκτιμηση καποιων - την λαική εντολή ..(οπωςισχυει π.χ στα ..ΣΟΒΙΕΤ πριν την επιβολή του Σταλινισμου
    Αυτό το λεω γιατί πολλοι ισχυριζονται - και δικαιως - - οτι για αλλα εκλεχτηκε ο Παπανδρεου και αλλα εκανε ..

    Σωστο .. Ειπε ''λεφτά υπάρχουν'' - ΕΝΏ ΗΞΕΡΕ Η ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΟΤΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΡΑς ΤΑ κραδεξια λαμογια - κα μας εστειλε στο ΔΝΤ
    Ομως παραβιαση της λαικής εντολής δεν θα ειχαμε και αν ...κυρησσε πτωχευση και επιστροφή στην ..δραχμή ..θελουν διακαως ορισμένοι απο τους Υπερ -επαναστατες;
    -------

    Σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατια ολοι κρινονται στις εκλογές ..

    κΑΛΏς Η ΚΑΚΏς αυτοι ειναι κανονες

    Και η Δημοκρατια ΔΕΝ εχει ουσια ..
    Εχει διαδικασια ..Κανόνες
    Δεν γινβνεται παιχνιδι χωρις κανονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 1)Aυριο δημοσιευεται συνεντευξη στο Βημα της Σταματινας Μαντελη(ξερεις αυτη που εμπλεκεται στο Βατοπαιδι)Εκει δηλωνει τη πεποιθηση της οτι ο Καραμανλης γνωριζε τα παντα για τις ανταλλαγες,απο τη στιγμη που τις γνωριζε κιολας ο Αγγελου,το alter ego του.
    Αν λοιπον ο ΓΑΠ δε κινησει τις διαδικασιες για να ασκηθει διωξη στα ακροδεξια λαμογια που λες,
    ειναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Κ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
    Ειναι ενα λαμογιο που συγκαλυπτει τα εγκληματα των δεξιων.Η συγκαλυψη ειναι συνενοχη.Επομενως στη περιπτωση αυτη θα επιβεβαιωσει το λαο που τους λεει ολους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    2)Εσυ ο ιδιος χαρακτηριζεις τη κυβερνηση ΓΑΠ "-εστωκαι εκ των πραγματν ξεπουλήμένη στο Δ Ν Τ"

    Κυβερνηση ξεπουλημενη σε ξενους διεθνεις τοκογλυφους ειναι επιορκη,εκνομη κ επιζημια για τη χωρα.Κ τι εγινε που ειναι δημοκρατικα εκλεγμενη?θες να αρχισω να σου λεω κυβερνησεις εγκληματιων που ηταν δημοκρατικα εκλεγμενες?
    Εσυ ο ιδιος τη λες ξεπουλημενη.Επομενως δε μπορω να διανοηθω οτι μπορει ο οποιοσδηποτε να ανεχεται μια ξεπουλημενη κυβερνηση.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Κ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.
    Βεβαια,μετα οφειλουμε να εκλεξουμε μια κυβερνηση Αριστερη,μακρυα απο τις γαλαζοπρασινες νοοτροπιες.
    Γιατι αν ειναι να πεσει ο ΓΑΠ κ να ρθει ο Σαμαρας,αστο καλυτερα να παμε για ψαρεμα

    3)Το Συνταγματικο Δικαιο το κατεχω.Κανεις λαθος σε αυτο που λες οτι το 120 ενεργοποιειται μονο με καταλυση των θεμελιωδων αρθρων[παρεμπιπτοντως τα θεμελιωδη αρθρα δεν ειναι μονο αυτα που λες,ειναι κ αλλα].Το 120 παραγραφος 4 ενεργοποιειται με οποιαδηποτε παραβιαση του Συνταγματος.Σου ειπα κ προηγουμενως,ετοιμαζω αναρτηση κ με αλλη παραβιαση,χειροτερη.Το κανανε το Συνταγμα κουρελοχαρτο.

    4)" αρμοδια για να ελεγξουν την συνταγματικοτητα των Νομων ειναι Μόνο τα Δικαστηρια¨"
    τΙ ειναι το Ελεγκτικο Συνεδριο?ψαροταβερνα?το ΕΣ εκρινε αντισυνταγματικες τις διαταξεις του νομοσχεδιου του ασφαλιστικου.Στα πλαισια βεβαια γνωμοδοτησης κ οχι διαχυτου/παρεμπιπτοντος ελεγχου οπου εκει πια,κηρυχθεισης της Αντισυνταγματικοτητας,η διοικηση θα οφειλει να μην εφαρμοσει το νομο

    5)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΝΤ

    6)Ποσα ακομα βιβλια να διαβασω?!στα 30 μου εχω διαβασει καμια 500αρια

    7)Αν νομιζεις οτι ο ΓΑΠ,ειναι ο,τι καλυτερο μπορουμε να εχουμε στη παρουσα φαση,δικαιωμα σου.Παντως δυσκολα θα με πεισεις για αυτο.Εγω θεωρω οτι μια εκλογη Τσιπρα η Παπαρηγα,η ενος μετωπου ενωμενης Αριστερας,θα ειναι επωφελεστερη για τα λαικα συμφεροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. .Το 120 παραγραφος 4 ενεργοποιειται με οποιαδηποτε παραβιαση του Συνταγματος''

    Συγνωμη που σε αμφισβητω αλλά ανα ενεργοποιειται με οποιαδηποτε παραβιαση του Συνταγματος(ας πουμε με εναν αντισυνταγματικο νόμο) τοτε τι νοημα εχει ο ελεγχος της συνταγματικοτητας των νομων απο τα δικαστηρια;
    ( το 120 λεει οτι δικαιουμαστε σε περιπτωση παραβιασης να υπερασπιστουμε το Συνταγμα με καθε μεσο ..)


    Τεσπα δεν διεκδικώ το ..αλαθητο επι του συνταγματικου δικαιου..
    Νομιζω οτι επι της ουσιας συμφωνουμε ..Και ουσια ης Δημοκρατιας ειναι η διαδικασια ..Ο σεβασ,μός των κανονων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 7)Αν νομιζεις οτι ο ΓΑΠ,ειναι ο,τι καλυτερο μπορουμε να εχουμε στη παρουσα φαση,δικαιωμα σου.Παντως δυσκολα θα με πεισεις για αυτο.Εγω θεωρω οτι μια εκλογη Τσιπρα η Παπαρηγα,η ενος μετωπου ενωμενης Αριστερας,θα ειναι επωφελεστερη για τα λαικα συμφεροντα.

    Ειπα εγώ τετοιο πραγμα; οτι Ο ΓΑΠ ειναι ...οτικαλυτερο εχουμε

    Εγώ ειπα οτι η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ειναι οτι καλύτερο εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 6)Ποσα ακομα βιβλια να διαβασω?!στα 30 μου εχω διαβασει καμια 500αρια

    γιαυτό και σε χαιρομαι Φιλε ...ΚΑΙ ΜΗ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙς ΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ .. απλώς βρηκα εναν νεο ανθρωπο να διαβαζει και... ξεδωσα..Μην ..αγχωνεσαι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. K εγω θα συμφωνησω οτι "η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ειναι οτι καλύτερο εχουμε "
    αλοιμονο μου αν διαφωνουσα,
    οσον αφορα το συμπερασμα μου,κοιταξε,
    απο τη στιγμη που απορριπτεις ολα τα υπολοιπα,εκει δε καταληγεις?
    αυτο ειναι μια γνωμη πολλων ανθρωπων κ εγω να ξερεις οτι τη σεβομαι.
    Εγω θα ηθελα να δω μια ενωμενη Αριστερα,συριζαιοι,κουκουεδες,οικολογοι,ανταρσυες κ εναν Πρωθυπουργο βγαλμενο απο αυτους.
    Ονειρα θερινης νυκτος θα μου πεις,
    καλυτερα τετοια ονειρα ομως παρα η πραγματικοτητα του ΓΑΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. γω θεωρω οτι μια εκλογη Τσιπρα η Παπαρηγα,η ενος μετωπου ενωμενης Αριστερας,θα ειναι επωφελεστερη για τα λαικα συμφεροντα.

    Κοιτα εχω υπερασπστει οσο μπορουσα και απο το Διαδικτυο τοσο τον Συριζα -ιδιως μετα τον Δεκεμβρη οταν ο καθε φασιστας μεσα στο διαδικτυο θεωρουσε οτι μπορει να λασπωνει ανενοχλητος την αριστερά - αργοτερα οι Ιδιοι το επανέλαβαν με τους Ο -π- οσο και το ΚΚΕ ... απο τις επιθεσεις των Ουραγκοταγκων ..και απο αυτους που θελουν να αμαυρωσουν την Εθνική αντισταση

    Αλλά πρπει να ομολογησω οττι μια Κυβερνηση Τσιπρα - Αλέκας Λιαννας Κανέλη κλπ δεν με ... ενθουσιαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. αντιθετα μια αλλη ενωμενη Αριστερά που θα ανατιστοιχει με την πραγματική Κοινωνική αριστερά των αγώνων για την δημοκρατια τα Ατομικά και Κοινωνικά δκαιωματα .. και που να εκφραζει την Πραγματικοτητα των απλών ανθρωπων της αριστεράς που γνωρισα και γνωριζω .και ειναι η συτντριπτική πλειοψηφια
    θα μ'ενθουσιαζε

    Δυστυχώς αναεκαθεν η αριστερά επασχε απο Ηγεσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ειδες που καταληγεις σε αυτο που λεω?κ επαναλαμβανω,σεβαστη η γνωμη σου κ μπορει να αποδειχτει μακροπροθεσμα κ σωστη,δεν αποκλειω τιποτα.
    Αλλα εμενα αυτη η Κυβερνηση με ενθουσιαζει φιλε,τι να σου κανω?!η για να ακριβολογω,τη θεωρω συμφεροτερη για τα λαικα συμφεροντα απο αυτη των Πασοκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Δε τρελαινομαι,
    αλλα ειμαι βεβαιος οτι η Αλεκα θα διαολοστελνε τους διεθνεις μαφιοζους/τοκογλυφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κοιτα celin .. Ο χωρος της αριστεράς (και σ'αυτον βαζω και το Συριζα Συν Ανεωτες , Οικολογους , Ναρ , Σεκ Αντιεξουσιαστες (περαν των μπαχαλων κ.α ) ειναι οτι Σιγουρα καλυτερο εχουμε.Ως κοινωνια

    αλλά
    α) ειναι πολύ λίγοι ..(ποσοτιά)

    β) οι ηγεσιες ειναιεπισης ..Λίγες ..Ποιοτικά
    γ) ε ..Οπως και να το κανουμε η Φθηνεια της πολιτικής κουλτουρας εν ελλαδι αντανακλαται και στον Αριστερο χωρο
    δ) Δυστυχώς ανεκαθεν αλλά και τωρα η Αριστερά πασχει απο το συνδρομο του να θεωρει οτι ο χειροτερος εχθρος ειναι ο ..Διπλανός της

    ( Για τον Συριζα ο Συν για τον Συν οι αναενωτες , για τους Ο -π η..αριστερά και ουτω καθεξής )

    Περαν ενθουσιασμών χρειαζομαστε ..αντοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δε τρελαινομαι,
    αλλα ειμαι βεβαιος οτι η Αλεκα θα διαολοστελνε τους διεθνεις μαφιοζους/τοκογλυφους '


    Μπορει ..αλλά στην εποχή μας το διαολοστελμα ειδικά σε οτι αφορα τους διεθνεις μαφιοζους/τοκογλυφους '

    μαλλον δεν αρκει ..
    Μαλλον μας Διαολοστελνουν αποτελεσματικοτερα ..αυτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. και ..νομιζω οτι το Διαολοστελμα περπει να γινει
    α) σε επιπεδο κοινωνιας - κουλτουρας
    ( ας ουμε απεξαρτηση απο το Life style που οδηγει κατευθειαν στους ..Τοκογλυφους)
    β) σε Ευρωπαικό -Παγκοσμιο επιπεδο...

    Οχι επιστροφή σε εναν ηλιθιο και αγονο Εθνικσμό..
    αλλά Φυγή στην Ευωπη ( των λαών , των κοινωνιών )

    και επιστροφή στις αξιες της αλληλεγγυης και της ισοτητας

    Θα μου πεις πωςθα γινει αυτο; Ε ΗΔΗ γνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ο Χεγκελ μιλησε για την Πανουργια του Λόγου
    και εγώ ελπίζω οτι ολα αυτά τα εγωιστικά Ρυακια αυτά τα μικρομαγαζα της αριστεράς καποια στιγμή θα εβνωθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. το παρταπάνω ειναι ενα αρθρο απο την σημερινη αυγή που θετεει το ζητημα της Κρισης στην Ευρωπαική του διασταση μακρια απο εθνολαικισμους και ..επιστροφές στη ..Δραχμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. 1)Δε θα στο παιξω εξυπνακιας κ ξερολας απο τη στιγμη κιολας που δε τα κατεχω τα οικονομικα,
    το αρθρο αυτο εχει πολυ ενδιαφερον κ πολυ θα ηθελα να δω τι θα του απαντουσαν οι Καζακης-Λαπαβιτσας.Σιγουρα φαινεται πειστικο αλλα σου ειπα,μονο κατ'αντιπαραθεση των δυο αποψεων μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα.Παντως επιβαλλεται να διαβαστει απο ολους,επομενως σε ευχαριστω για την υποδειξη,

    2)Κανεις ομως νομιζω ενα λαθος οταν κατατασσεις στον εθνολαικισμο τους θιασωτες της αλλης αποψης.Αν εχω καταλαβει καλα,εθνολαικιστες δεν χαρακτηριζεις τις ακροδεξιες αποψεις?Διορθωσε με αν κανω λαθος.
    Γιατι οι Καζακηδες μονο ακροδεξιοι δεν ειναι.
    Εκτος αν συμπεριλαμβανεις κ οσους κηρυσσουν τον εθνικο απομονωτισμο στον εθνολαικισμο.
    Διχως κ τοτε βεβαια να εισαι 100% σωστος,ομως στη περιπτωση αυτη το σκεπτικο σου εχει μια βαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. εθνολαικισμός.







    Προσπαθούμε να σημάνουμε την συνάντηση δυο ιδεολογιών. Ο εθνικισμός κατέληξε να σημαίνει την υπερβατική σχεδόν λατρεία του έθνους ως φετίχ. Ο λαϊκισμός από την άλλη πλευρά ως ιδεολογία ενέχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τον λαό, όχι με την νομική, την ιστορική, ή την ταξική του έννοια αλλά μάλλον ως μια συναισθηματική έννοια πού αφορά όσους αισθάνονται τον εαυτό τους ως μη προνομιούχοι και αδικημένοι.

    Όπως βλέπουμε και οι δυο όροι κατέληξαν πια να σημαίνουν όχι κάτι που αναλύεται με πολιτική ορολογία αλλά κυρίως με αισθήματα:Το αίσθημα της υπέρμετρης αγάπης για την πατρίδα στον εθνικισμό, το αίσθημα της πικρίας και μνησικακίας στον λαϊκισμό.

    Ετσι, με τον όρο εθνολαϊκισμός προσπαθούμε να δείξουμε την συνάντηση αυτών των δυο ιδεολογιών, των δυο ρητορικών.

    Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτότυπο φαινόμενο που συνθέτει νέου τύπου ταυτότητες. Συνθέτει την ιδέα της αγάπης του έθνους με τα λαϊκά στρωματά ως αναπλήρωσης αυτού που ΄ νομίζουν ότι τους έχουν στερήσει. Συνθέτει μια νέα ηθική όπου η επίδειξη μικροαστικής κακομοιριάς και παράπονου συμπλέει με την επίδειξη ενός καταναλωτικού νεοπλουτισμού

    Αναδεικνύει έναν έρποντα νεορατσισμό που δεν έχει επεξεργασία ιδεολογική αλλά συνυπάρχει με συναισθήματα ματαίωσης προσδοκιών , φόβου για το μέλλον και ένα διάχυτο αίσθημα στέρησης. Τέλος ο εθνολαικισμός συνδέεται με ένα διάχυτο αίσθημα μνησικακίας για το οποίο θα μιλήσω παρακάτω

    η συνεχεια εδώ
    ......
    http://luciferidis.wordpress.com/2008/09/22/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. http://nosferatos.blogspot.com/2010/07/1000-1000-500-3-lidl-2-3-lidl-4-2-4-15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή