Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ (ΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ)

Πριν λιγες μερες εγραψα ενα κειμενο,το οποιο διαβαστηκε οσο κανενα αλλο,κ ο λογος για αυτο ηταν η αναδημοσιευση του απο το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ και το Indymedia.Οι αναδημοσιευσεις αυτες ταξιδεψαν την αναρτηση σε πολλα μπλογκς,διαβασα καλα λογια,διαβασα κ ασχημα,κ αυτο που θελω εδω ειναι τα μοιραστω μαζι σας κ να καταληξω σε ενα συμπερασμα για τα ορια του διαλογου..απαραιτητος κ χρησιμος ο διαλογος,ομως ολοι γνωριζουμε καλα οτι δε φτανει,δεν ειναι αρκετος ο διαλογος για να λυσουμε τα προβληματα του τοπου μας.
Κ αυτος ειναι ολογος αυτης εδω της αναρτησης,οχι φυσικα για να υπηρετησει τη ματαιοδοξια μου,αλλα για να εξερευνησουμε τα ορια του διαλογου κ να φτασουμε σε καποια συμπερασματα.
Για να δουμε λοιπον την υποδοχη του κειμενου.

Εδω
ο ανθρωπος που μου εκανε την τιμη της αναδημοσιευσης,γραφει οτι
"λίγο μας τα χαλάει στο τέλος βέβαια: Δεν αρκεί να τους "γαμήσουμε", αυτό είναι απαραίτητο αλλά όχι αρκετό, θα πρέπει να ξεριζώσουμε και όλα τα ιδεολογικά, κοινωνικά, κτλ κατάλοιπα που θα μείνουν, ώστε να μην επιτρέψουμε στην εκμετάλλευση να επανέλθει, όπως έγινε στην πρώην ΕΣΣΔ, που όντως "τους γάμησαν", να όμως που τελικά ο καπιταλισμός επανήλθε."
Συμφωνω με τη παρατηρηση του.

Κατω απο την αναδημοσιευση,υπηρχε το εξης σχολιο απο εναν ανωνυμο
"ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ "ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ" ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΦΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΙΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΒΛΕΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟ Ε1 ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥΛΗΔΕΣ."

Εγω τη καταλαβαινω αυτη τη καχυποψια.Αν υποθεσουμε οτι οντως αυτος που με χαρακτηρισε "τριπακι του συστηματος",ειναι αριστερος κ οχι κανας περιεργος,δεχομαι οτι ολα αυτα τα χρονια εχουν δει πολλα τα ματια τους και ειναι εν μερει δικαιολογημενη η επιφυλακτικοτητα καποιων ανθρωπων.
Ομως η αληθεια ειναι οτι με αυτα τα μυαλα,οχι μονο το ΚΚΕ,αλλα κανενα αριστερο κομμα,δε θα κανει το απαραιτητα βημα προς τα μπρος.Αν δεν ανοιχτει στη κοινωνια,αν δεν ακουσει κ τις φωνες των "κοντινων",οχι μονο των ομοιων,αν δε κανει ενα επικοινωνιακο λιφτινγκ,θα μεινει κολλημενο στα ιδια ποσοστα.Θεωρω οτι τωρα ειναι η ωρα της Αριστερας,αν δε λαμψει τωρα η Αληθεια της,θα παραδοθουμε στη νεοφιλελευθερη χουντα.Για αυτο μιλησα για λιφτινγκ μονο στην επικοινωνια,
στην ουσια δε χρειαζεται να αλλαξει κατι,
στην τελικη ας ξεστραβωθουνε κ λιγο οι ανθρωποι απο μονοι τους,κανενα κομμα δε μπορει να προσφερει την Αληθεια στο πιατο.

Καποιος αλλος τα εβαλε με τον "καχυποπτο" κατηγορο μου.
Καποιος αλλος με ρωτησε-αν καταλαβα καλα-τι εχω να πω για καποιες θεσεις του.

Ωραια κ διαλεκτικα ολα αυτα.
Εχω ακομα ωραιοτερα,.οπως τα λογια που ακουσα εδω
και ευχαριστω πολυ ολους εκεινους που μιλησαν με καλα λογια για το κειμενο μου,μεγαλη μου τιμη ολα αυτα(δεν υπαρχει λογος να τα αναπαραγω),
ακομα κ εδω
οπου καποιος το οικειοποιηθηκε ως δικο του κειμενο και το ανεβασε σε ενα site κοινωνικης δικτυωσης,
οσο κ αν με ενοχλησε η λογοκλοπη,απο την αλλη χαιρομαι που το γουσταρε κ ηθελε να το μοιραστει με τους αλλους εκει.Σε ενα site που οι περισσοτεροι μπαινουν για να βρουν γκομενα η γκομενο
(και καλα ξηγιουνται γιατι η Αθηνα δεν ειναι τοσο ευκολη για γνωριμιες οπως ηταν παλια)
ο τυπος εκει ανεβασε ενα πολιτικο κειμενο κ προκαλεσε μια συζητηση πανω στο θεμα της αναρτησης.
Ενδιαφερον εχουν κ εκει οι απανησεις,απο ανθρωπους που δεν ειναι τοσο πολιτικοποιημενοι οσο εμεις που κινουμαστε στη μπλογκοσφαιρα.Επιβαλλεται να τους ακουμε συνεχεια.

Παμε τωρα και στα δυσκολα.
Εδω
οπου γενικα γραφτηκαν καλα λογια,ενας τυπος εγραψε
"Μα δεν είναι όμορφο κείμενο. Είναι άσχημο κείμενο. Είναι η ασχήμια της ελληνικής κοινωνίας σε όλο της το μεγαλείο. Που κατηγορεί τον νεοφιλελευθερισμό για όλα τα αρνητικά της. Που αντί να ζητάει λιγότερο κουμμουνισμό, ζητάει περισσότερο.Που έφτασε στον πάτο και αντί να βάλει μυαλό συνεχίζει να κάνει σαν παιδί."

Kαι εδω  γραφτηκαν τα εξης ωραια
"ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;ΡΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΕ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ, ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΒΑΖΕΤΕ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ.ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΙΣΤΕ.ΠΙΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΝΕΤΕ,ΨΕΥΤΟΙΔΕΟΛΟΓΟΙ.ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ,Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ."

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ν1:"κομουνιστες...τα μεγαλυτερα λαμογια της ελλαδας.."
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ν2:"δεν παιζεις μια να ξεχαρμανιασεις λεω γω;

τοσα και τοσα βλεπεις,ακομα με τα κομματα ασχολεισαι;

Νομιζεις οτι υπαρχει καποιο κομμα να κοιταξει τον πολιτη;"

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ν3:"σταματα να πινεις ρε μπαγλαμα....""ΑΝΩΝΥΜΟΣ ν4:"
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΡΑΤΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΛΕΛΕΙ
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ
ΕΠΙΚΕΙΚΙΑ."

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ν5:"mpeeeeeeeee mpeeeeeeeeeeeeee"


Απο που να αρχισεις κ απο που να τελειωσεις εδω;
Δεν τα παιρνω κατακαρδα ολα αυτα,αλλωστε κανεις δε πρεπει να εχει την απαιτηση να συμφωνουν ολοι μαζι του,εκτος αν εχει βαλει ηδη το χερι στη τσεπη του σακακιου κ νομιζει οτι ειναι ο Μεγας Ναπολεων..Ουτε βεβαια εχω την απαιτηση να συνδιαλλαγουν καποιοι μαζι μου,η αληθεια ειναι πως ενα πολυ μεγαλο κομματι του λαου εχει βαρεθει τα μεγαλα λογια κ τις πολιτικες συζητησεις κ εχει απομονωθει στην ατομικοτητα του,προσπαθωντας να επιβιωσει,διχως να εχει τον χρονο και τη διαθεση για πολλες κουβεντες.
Επισης ενα πολυ μεγαλο κομματι του λαου βγαζει λεπια οταν ακουει για Αριστερα,ειτε επειδη ετσι τους εμαθαν να σκεφτονται και βαριουνται να το ψαξουν πολυ,ειτε επειδη ανηκουν στη κατηγορια των "ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ" ειτε επειδη εχουν μια-κατα τη γνωμη τους- τεκμηριωμενη αποψη,η οποια τους υπαγορευει την εναντιωση στην Αριστερα.
Αλλοι θυμουνται τον Εμφυλιο,αλλοι πιστευουν ακομα οτι η φιλελευθερη καπιταλιστικη οικονομια θα βρει τον δρομο της,αλλοι φοβουνται οτι θα χαθει ο τροπος ζωης τους.

Ας ξεκινησουμε απο τους τελευταιους:ο τροπος ζωης που ξεραμε τελειωσε,χαθηκε,ψοφησε.Αυτο που γνωρισαμε ως φιλελευθερη καπιταλιστικη κοινωνια δεν ηταν παρα ο μανδυας του σκληρου προσωπειου του νεοφιλελευθερισμου, τον οποιον βιωνουμε τωρα στο πετσι μας:πληρης κυριαρχια των αγορων και των αριθμων,καταπατηση ολων των δικαιωματων των εργαζομενων,τερμα η ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη για ολους,ολα στους ιδιωτες,ολα στους λιγους και ισχυρους.
Οσο δεν αρθρωνεται διαφορετικη αποψη,το νεοφιλελευθερο τερας θα γιγαντωνεται,θα ασχημαινει κ θα μας κατασπαραζει.
Ας ξεχασουμε για λιγο και την Αριστερα και τον Κομμουνισμο και ολα αυτα.
Ποια μπορει να ειναι η απαντηση σε ολα αυτα;
Πως μπορεις να πολεμησεις τις ανισοτητες πλην του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ;
Πως μπορεις να πολεμησεις την ανεργια πλην του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ;
Πως μπορεις να αντιμετωπισεις τη συγκεντρωση του πλουτου ολοενα σε λιγοτερους πλην του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ Κ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΟΤΟΞΙΝΩΜΕΝΕΣ ΜΟΥΜΙΕΣ-ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ;
Πως μπορεις να πολεμησεις την αδικια πλην της προσπαθειας για Δικαιοσυνη;
(Ειναι μαξιμαλιστικα τα παραπανω αιτηματα;Απο ποτε εγινε υπερβολη να απαιτουμε ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ,ΣΥΜΦΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΥΣΙΑ;)

Και ειναι βεβαιο οτι δε μπορει να επιτευχθει ποτε απολυτη Δικαιοσυνη,
αλλα ειναι επισης βεβαιο οτι δε πρεπει ποτε να παψουμε να προσπαθουμε για αυτο.Γιατι η παραιτηση μας δε θα σημανει τιποτα αλλο παρα την εγκαθιδρυση κ επισημοποιηση της Αδικιας.
Δεν ειναι μαγκια κ πνευματικη κατακτηση ο ψευτοκυνισμος του "ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ"
Αυτος ακριβως ειναι ο στοχος της Εξουσιας.Να σε κανουν να πιστεψεις οτι ολοι ιδιοι ειναι,οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη κ οτι ενα ειναι το Βασιλειο του Ανθρωπου,η νεοφιλελευθερη,απανθρωπη καπιταλιστικη Βασιλεια,εις τους αιωνας των αιωνων αμην.

Μου αρεσει που τα τσιρακια των ισχυρων λενε οτι οι Αριστεροι στηριζουν τη Πιστη τους σε μεταφυσικα ιδεολογηματα που πρεσβευουν την Επι Γης Αληθεια
αρα για αυτο ειναι κ επικινδυνοι.
Μα τι αλλο κανουν οι θιασωτες της νεοφιλελευθερης χουντας απο το να πρεσβευουν τη πιστη τους σε ενα μεταφυσικο ιδεολογημα οπως η σημερινη τραπεζοκινητη ολιγαρχια,αναφεροντας μαλιστα πως αυτο ειναι κ το ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;;Οτι δεν υπαρχει αλλος δρομος;Τι πιο μεταφυσικο κ θεολογικο απο αυτο;Αυτη δεν ειναι αραγε η Επι Γης Αληθεια τους;Αυτη δεν ειναι η θρησκεια τους;Η αδικια κ η εκμεταλλευση των εργαζομενων δεν ειναι ο τροπος που εχουν για να λατρευουν τον Θεο τους,το Κερδος;
Και γιατι εμεις να εξακολουθησουμε να πιστευουμε στη Θρησκεια τους;
Ειναι δυνατον καποιος που ετοιμαζεται ως σφαχταρι για θυσια στον Βωμο,να λατρευει το ισιο πραγμα με εκεινους που ετοιμαζονται να τον θυσιασουν;;;;;

Αυτο το εκτρωμα λοιπον δε παλευεται με ημιμετρα,δε παλευεται οταν εισαι ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ τους,γιατι το συστημα τους θα βρει εναν τροπο να σε χρησιμοποιησει,να σε πλανεψει κ να σε πεταξει αφου πρωτα σε στιψει.Αυτη ειναι η μοιρα των αριστερων που θα επιχειρησουν να αλλαξουν το συστημα "απο μεσα"  Η μοιρα οσων πιστευουν πχ στον Κουβελη.Και τις καλυτερες προθεσεις να εχουν οι ανθρωποι,δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερουν το παραμικρο.

Και γραφοντας ολα τα παραπανω,δεν απαντησα στους παραπανω,σε αυτους που γραφουν τα ΜΠΕΕΕ,σε αυτους που γραφουν για πιπες στο Πασοκ,σε αυτους που με προετρεψαν να τραβηξω μια μαλακια για να ξεχαρμανιασω,η σε αυτους που θεωρουν ασχημια την αντισταση στο νεοφιλελευθερισμο.
Δε μπορεις να κανεις ανθρωπο τον απολιτικ ακροδεξιο.Δε μπορεις να συνδιαλλαγεις με εναν καραγκιοζη,δε μπορεις να αλλαξεις τα μυαλα καποιου ζαβλακα που ΑΚΟΜΑ Κ ΤΩΡΑ πιστευει οτι η απαντηση στα δεινα ειναι ακομη περισσοτερος νεοφιλελευθερισμος.
Τι μπορεις να κανεις;
Μονο ενα πραγμα:Να του επιβληθεις.Γιατι αυτη ειναι η γλωσσα που καταλαβαινουν ολοι αυτοι,κ αυτη η γλωσσα ειναι η ΔΥΝΑΜΗ.Η ακαταβλητη Βουληση εκεινου που πρεσβευει την Αλλαγη.
Καπου εδω,σε αναλογες περιστασεις,ο διαλογος δυστυχως εξαντλει τα ορια του.
Κ ολοι εδω γνωριζουμε καλα το εξης:Ο ισχυροτερος ειναι αυτος που επιβαλλει τη Βουληση του.
Και ο Ισχυροτερος δε χρειαζεται να εχει τη πλειοψηφια μαζι του,αρκει,οταν η Βουληση του επικρατησει,να εχει τουλαχιστον,την ανοχη της.
Μια ανοχη η οποια,αν εξελιχθουν τα πραγματα οπως πρεπει να εξελιχτουν,θα γινει και ΑΠΟΔΟΧΗ.

Και στη περιπτωση που οι ντοπιοι ιδεολογοι κ μπροσταρηδες στον αγωνα,απο το ΚΚΕ μεχρι τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ,προδωσουν τα ονειρα μας,εδω θα ειμαστε κ μεσα απο τα πληθη του λαου,μια αλλη Ισχυροτερη Βουληση θα γεννηθει,για να τους συντριψει.
Ας συντριβει για αρχη η τραπεζοκινητη ολιγαρχια και βλεπουμε.

62 σχόλια:

  1. Καλε μου φιλε, και συναγωνιστη...
    Αγωνιστης δε γινεσαι, απο τις μαχες με δαπιτες και πασπιτες μονο...
    Αγωνιστης, δε γινεσαι στις διαδηλωσεις και στις απεργιες μονο....
    Αγωνιστης δεν εισαι, σε εμφυλιους και μαχες αν παρεις μερος μονο...
    Και στο φιναλε...Αγωνιστη, κανεις αλλος δεν σε κανει...ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΝΕΣΑΙ...
    Εγω ο ελαχιστος, σιδερας...Δεν ειχα σκοπο να σε τιμησω...Απεχθανομαι τις τιμες εξ αλλου...
    Λεγω απλως την αληθεια...
    Αυτο που βγαινει αναμεσα απο τις γραμμες, που γραφεις...Αυτο που πολυ καλα γνωριζω...
    Το εχεις φιλε...
    Μην ακους κανενα...Ουτε πανω ,ουτε κατω...
    Μονο γραφε...Οσο μπορεις γραφε...
    Τον ψαχνουν ολοι τετοιο λογο...
    Κρυσταλλινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο από πάνω μου (μαχαιρης) τα είπε όλα με δυό αράδες λέξεις..! μα όλα, όμως!

    γράφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Celin, τώρα χωρίς πλάκα, έχω μερικές μικρές ενστάσεις πάνω σε αυτά που γράφεις αλλά να πάνε να γαμηθούνε και οι ενστάσεις. Πρέπει να σου γίνει πρόταση για θέση στην κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ:)

    Παλιότερα σε μερικά άρθρα σε διόρθωνα(όταν θεωρούσα ότι κάτι δεν το έβλεπες απο την σωστή οπτική γωνία), τώρα πρέπει να με διορθώνεις εσυ...

    Που να διαβάσεις και το κεφάλαιο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.hiphop.gr/forum_topic/490267/3

    Στο φόρουμ αυτό, απο τις 3 σελίδες με σχόλια δεν υπήρχε ούτε ενα σοβαρό, ή που έστω να προσπαθεί να είναι σοβαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σου Celin!
    εισαι ευαισθητος ανθρωπος ... ενας θυμωμενος ευαισθητος ανθρωπος!
    δυστυχως για πολλους , τετοιοι χρειαζονται!
    χαιρομαι τις αντιδρασεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο διαλογος μ'αυτους πραγματικα εχει εξαντλεισει τα ορια του.
    Θα ηθελα να σου γραψω πολλα,αλλα αρχιζω να κουραζομαι απο τον ατερμονο διαλογο και τις συζητησεις χωρις να ακολουθουνται απο πολιτικες πραξεις.Η αριστερα ειχε παντα μια συναισθηματικοτητα που στην παρουσα εξαιρετικα δυσκολη φαση απλα κρυβει την αδυναμια της να εχει αποψη και την δυναμη να την επιβαλει.
    Συμφωνω.
    Ας συντριβει για αρχη η τραπεζοκινητη ολιγαρχια και βλεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EIΣΑΙ Ο ΙΝΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΟΕΧΑΝΙΑ. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΣΙ.

    ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΙΣΤΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΣΣΔ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΑ ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΕΙΜΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΟΜΟΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΨΥΠΟΨΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕΛΙΝ ΑΛΑΝΙ!!

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΕΙΑ ΣΟΥ,ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑ
    ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΕ ΕΣ-ΣΔ ΚΑΙ ΗΠΑΛΑΝΙ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σελίν, η αγνότητά σου είναι συγκινητική! Με την καλή έννοια.
    Μην δίνεις σημασία σε "πίπες". Συνέχισε να γράφεις όπως τα αισθάνεσαι.
    Μία ένσταση μόνο: δεν υπάρχουν απολιτίκ ακροδεξιοί. Η ακροδεξιά είναι πολιτική επιλογή και επιπλέον στάση ζωής.
    Απολιτίκ είναι το χαζοχαρούμενο που ζει μόνο για τον Χόντο ή ο χλιμίντζουρας που πίνει καφέ αραχτός και ψύχραιμος. Ποτέ ο ακροδεξιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Celin, καλημέρα.
    Βλέπω να δίνεις ενέργεια παντού - ακόμη και εκεί που θάλεγε κανείς "'αστο - δεν αξίζει". Και νιώθω πως το κάνεις εγκάρδια, από ανθρώπινη διάθεση - όχι εγωϊκή ανάγκη, Αυτό με συγκινεί.
    Ίσως τελικά αυτός να είναι ο δρόμος ο καλός. Ίσως από εκεί να περνάει το ταξίδι στο τέλος της νύχτας!
    Νάσαι καλά - και να μας γράφεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μη δινεις σημασιa ουτε στους μεν ουτε στους δε..συνεχισε να εκφραζεσαι ..να λές την αληθεια σου ακομα κιαν δεν μπορεις να την πεις ολοκληρη γιατιδεν φτανουν οι λέξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρονια τωρα εχω σχεδον ταυτοσημες αποψεις και δεν διασταζω να τις εκφρασω κι απο τον χωρο μου.
    Δυστυχως χρονια τωρα εισπρατω πως υπερισχυει το θυμικο και οχι το ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟΝ......εγω συνεχιζω......αν και πολλες φορες κουραζομαι....ας επιμεινουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε μου celin!

    Μη πτοεισαι! ;P
    Oλοι ξερουμε οτι ''τα καλυτερα παιδια'', (αντρες και γυναικες) ειναι αυτα που εχουν μεν τα πιστευω τους και ας εχουν συχνα αντιρρησεις σε πολλα θεματα, (ποιος αλλωστε δεν εχει;) αλλα, εχουν το κουραγιο και τη θεληση να τις εκφρασουν, να δεχθουν κριτικη και να μαθουν, ή, ετσι, μεσω των δικων τους ενστασεων και αποψεων, να ξεκινησουν επιπλεον συζητησεις αλλου!
    Η σκεψη τους και οι αποψεις τους ειναι με λιγα λογια εποικοδομητικες γιατι προαγουν τον διαλογο, κατι που ειναι πολυ πιο χρησιμο σημερα στην Ελλαδα, απ ο τι ισως πολλοι φανταζονται!

    Το να ακολουθουμε καποιες ιδεολογιες ειναι το πιο ευκολο,το να αναρρωτιομαστε ομως αν ο, τι γινεται ειναι παντα το σωστο, εκει, νομιζω θελει κουραγιο και δυναμη και τα διαθετεις και τα δυο!
    Συνεχισε λοιπον και μην αλλαξεις για κανενα (και..καμμία!!) ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να σαι καλα φιλε Μαχαιρη.Οπως ολοι μας εδω,ετσι κ εγω,θα προσπαθησω να συνεχισω αυτο που κανω,να γραφω αυτο που εχω μεσα μου.
    Και ο,τι βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου,Εκεινη!
    i'll do my best,να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. poexania,σε ευχαριστω ρε φιλε για τα καλα σου λογια,αυτο με τις ενστασεις πολυ μου αρεσε κ με ενθουσιασε!
    Αλλα εννοειται οτι πρεπει να τις υπογραμμιζεις οταν ειναι σημαντικες,στα μπλογκς ο επηρεασμος απο τον λογο του Αλλου,ειναι ακαταπαυστος.

    πχ κατι που εγραψα εδω,στο οτι δε χρειαζεται να τους παρεις ολους μαζι σου,ισα ισα που θα γουσταρουν κιολας οι περισσοτεροι μετα οταν δουν τα πραγματα να αλλαζουν,
    αυτη η σκεψη επηρεαστηκε απο μια παρομοια δικια σου που ειχες εκφρασει στο μπλογκ σου,
    δε θυμαμαι τωρα λεπτομερειες.

    ΥΓ1 Αυτα με τη Κεντρικη Επιτροπη,μη τα γραφεις γιατι θα τη ψωνισω κ θα τη δω Ροβεσπιερος στο τελος!Θα παρω κανα ξιφος και θα εφορμησω μονος μου για να παρω τη Βαστιλλη,χαχαχα!
    Μωρε,θα πεσει η πουτανα η Βαστιλλη,κ ας κανω πλακα τωρα,αυτοσαρκαζομενος

    ΥΓ2 Διαβασα κ εγω προσεκτικοτερα τον διαλογο στο φορουμ,υπαρχουν κανα 2 που γουσταρουν κ το δειχνουν,τωρα οι υπολοιποι,ναι εχεις δικιο,το ριχνουν στον χαβαλε κ στις μπουρδες.
    Δε πειραζει,ας διαβαζονται αυτα που λεμε,αλλωστε μη ξεχνας και τη σιωπηρη μαζα,που ειναι κ πλειοψηφια,η οποια διαβαζει διχως να σχολιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κatabran,εγω να δεις ποσο χαιρομαι για αυτα που λες,μολονοτι με "δινεις" στεγνα,οσον αφορα την ευαισθησια μου
    (παντα ηθελα να δειχνω σκληροτερος και πιο αναισθητος απο οτι ειμαι!Αλλα τι λεω,αν ηθελα πραγματι να κρυφτω,δε θα αναρτουσα τα ποιηματακια μου!Πανουργος ο Λογος μας,και μας αποκαλυπτει στους Αλλους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑdeGia,ας συμφωνησουμε ολοι στο βασικο και πραγματι,μετα βλεπουμε.Ας πεσει η τραπεζοχουντα,και μετα θα τα βρουμε.
    Οσον αφορα τη συναισθηματικοτητα της Αριστερας που λες,αυτη ειναι οχι μονο η αδυναμια της,αυτη ειναι κ η δυναμη της.Ετσι τουλαχιστον νομιζω εγω.
    Ειναι μια Αφηγηση που ακομα μπορει να συγκινησει τα πληθη.Ισως οχι τη πλειοψηφια,αλλα αρκετους ωστε να γινει το ντου κ απο Αφηγηση,να γινει Πραξη.

    ΥΓ Στο επομενο σχολιο σου,αν καταλαβα καλα,τη ψιλλες στο Νωντα,που με χαρακτηριζει Ινιεστα του ΚΚΕ,γιατι βρε συ;
    κανουμε και λιγο τη πλακα μας,ο Νωντας χαιρεται που βλεπει ανθρωπους σαν εμενα μη κομμουνιστες,να στρεφονται προς τον Κομμουνισμο για να βρουν απαντησεις,
    οποτε;ωραιος δεν ειναι ο ενθουσιασμος;
    Μην ανησυχεις,δε θα τη ψωνισω με το "Ινιεστα του ΚΚΕ",
    ετσι κ αλλιως,προτιμω να με φωναζουν "Λιανα Κανελλη των Μπλογκερς" ,χαχαχαχχαχαχα!

    υγ Ακομα κ για την ΕΣΣΔ,ωραια,τιμια και ειλικρινη τα γραφει ο Νωντας.Αυτη ειναι η αληθεια,υπαρχει συναισθηματικο δεσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Νωντα!
    Οπως τα λες,ολους ο χρονος θα μας κρινει,ο χρονος και αυτοι που μας διαβαζουν.Τη καχυποψια πρεπει να μαθω να τη προσπερναω,εγω παντως θα λεω αυτο που εχω στο κεφαλι μου κ θα γραψω στα παπαρια μου ειτε εχθρικα ειτε φιλια πυρα,
    το προβλημα μου ειναι οτι ειμαι κ λιγο μουρλος και δε θελω να αφηνω αναπαντητα οσα διαβαζω,
    αλλα πρεπει να μαθω να τα αφηνω,αλλωστε δε μπορουμε να παρουμε σβαρνα το Διαδικτυο και τους δρομους λεγοντας την Αληθεια μας,'
    εχουμε κ αλλα πραγματα να κανουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε ευχαριστω πολυ φιλε Λωτοφαγε!

    Οσον αφορα τους "απολιτικ ακροδεξιους",παλι καλα που μου δινεις την ευκαιρια να το διευκρινισω γιατι στη ροη του κειμενου,δεν το καταφερα.

    Εννοειται οτι η καθαροαιμη Ακροδεξια,οπως πχ τη βλεπουμε στον Αγιο Παντελεημονα,οπως δυστυχως στο Δημοτικο Συμβουλιο της Αθηνας,οπως στους λογος του Ανθιμου και του Καρατζαφερη,
    ολοι αυτοι δεν ειναι απολιτικ.
    Ο ναζιστης,ο χουντικος,ο "πατριδα-θρησκεια-οικογενεια",
    δεν ειναι απολιτικ.
    Ξερεις ποιους εννοουσα;Κατι τυπους,που διχως να εμπλεκονται σε ακροδεξιες οργανωσεις,διχως να βγζουν κηρυγματα μισους,διχως να κυνηγανε Πακιστανους,
    εχουν μεσα τους ομως μια στρεβλη ιδεολογια ως ερμηνευτικο εργαλειο για τον Κοσμο,
    η οποια,διχως να απεχει πολυ απο την Ακροδεξια,
    δεν ειναι Ακροδεξια οπως τη ξερουμε.

    Ενα παραδειγμα,ο Ελληναρας που μπορει να πλακωθειτε για μια θεση παρκινγκ,ο Ελληναρας του "ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕΕ;",
    ο τυπος που βλεπει τον Λιακοπουλο κ εχει ψιλοπειστει οτι οι Αρχαιοι Ελληνες θα ερθουν με διαστημοπλοια απο τον Σειριο για να μας σωσουν,

    δε ξερω αν γινομαι κατανοητος η αν τα λεω λιγο μπερδεμενα,
    ο τυπος ανθρωπου αυτος,δεν εχει ψηφισει Ακροδεξια,μπορει να ειναι ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ η της ΝΔ,
    αλλα πολιτικοποιημενο δε τον λες.
    Στη χωρα μας,οσοι δεν ειναι πολιτικοποιημενοι,το χουν λιγο μεσα τους το απολιτικ το ακροδεξιο που σου λεω.

    πχ αυτος που κανει επεισοδια στα Γηπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νοσφερατε,δυστυχως οι λεξεις ειναι το οχημα που σε φτανει κοντα στην Αληθεια,αλλα υπαρχει κ μια αποσταση που πρεπει να διανυθει διχως αυτο το οχημα.
    Ατελη οντα ειμαστε,για αυτο κ οφειλουμε να το παλευουμε.
    Να σαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλη taspa,η κουραση ειναι αναποφευκτη,ειδικα οταν βλεπουμε οτι μιλαμε σε τοιχους,αλλα,οπως λες,θα συνεχισουμε,
    πως το λεει κ ο Μπεκετ;
    "δεν μπορώ να συνεχίσω, πρέπει να συνεχίζεις, θα συνεχίσω.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σε ευχαριστω φιλη μου elva,μου δινεις κουραγιο κ με εμψυχωνεις για ακομη μια φορα!Ετσι βλεπω οτι γινεται εδω,τελικα η αισθηση της Κοινοτητας στο Διαδικτυο ειναι πολυ ισχυροτερη απο αυτη που νομιζα προτου ασχοληθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λίγο πολύ την ιδεολογία μου την έχω καταθεσει στο χώρο μου και δε θελω να κουράσω.
    Να αναλύσω τι σημαίνει για μένα αριστερός?
    Το'χω κανει απο κει επίσης.
    Τωρα εν ολίγοις θεωρώ ότι ο Σταλιν ήταν η μεγαλύτερη ζημιά σε αυτό που ονομάζεται κομουνισμός,που επι τη ευκαιρία δεν τον ταυτισα ποτε με το καθεστώς της πρώην ΕΣΣΔ.
    Δεν έμαθα τι είναι αριστερα απο την τηλεόραση αλλα διαβάζοντας,ψάχνοντας και ακούγοντας το παππού μου που τον είχαν στο μάτι κάποιοι "σύντροφοι" που ήταν προβατα και βελαζαν και άσχημα.Απο τότε που θυμαμαι τον εαυτό μου αριστέριζα αλλα παρατηρούσα κιολας κι έλεγα πραγματα που δε μου άρεσαν.
    Όσο για την Ελληνική Αριστερα έχει βγάλει τα ματια της πολλές φορές κι έχει εξαλείψει απο τον οργανισμό της τα στοιχεία που έπρεπε να τη χαρακτηρίζουν δηλ. την ανανέωση και την εξέλιξη.
    Η φρεσκάδα στις ιδέες έπρεπε να είναι το σήμα κατατεθεν της και ώρες ώρες ακουω απ αυτήν μια βαρετη ξύλινη γλώσσα.
    Ξέρω οτι απο κα΄ποιους γίνομαι αντιπαθης τώρα αλλα βελτιωνεις κάτι όταν εντοπίζεις τα στραβα του κι το δογματισμό τον αφήνω στους εμπρηστες βιβλίων και στο παπαδαριο.Απο τα συντρόφια μου περιμένω άλλα.
    Καλό απογευμα CElin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Y.Γ ο παππούς μου ήταν αριστερός αλλά είχε και μεγαλη γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Όσο για την Ελληνική Αριστερα έχει βγάλει τα ματια της πολλές φορές κι έχει εξαλείψει απο τον οργανισμό της τα στοιχεία που έπρεπε να τη χαρακτηρίζουν δηλ. την ανανέωση και την εξέλιξη.
    Η φρεσκάδα στις ιδέες έπρεπε να είναι το σήμα κατατεθεν της και ώρες ώρες ακουω απ αυτήν μια βαρετη ξύλινη γλώσσα."

    Πού την βλέπεις την ξύλινη γλώσσα; Έχω ξύλινη γλώσσα εγώ; Έχει ο Celin, έχει ο Νώντας; Έχουν όσοι άλλοι κομμουνιστές γράφουν εδω μέσα; Εμείς είμαστε η αριστερά, ο λαός, που υπερβαίνει τα κομματικά όρια και ξεχύνεται στους δρόμους, τις παρέες, στα blog.

    Επίσης αυτά για εξυγχρονισμό της αριστεράς σε συμβουλεύω να τα επανεξετάσεις, γιατί στα επι μέρους υπάρχει εξυγχρονισμός, στον πυρύνα γιατί να υπάρχει; Άλλαξε μήπως ο πυρύνας του καπιταλισμού; Στα επι μέρους αλλάζει και αυτός, γιατί στα βασικά, τα ίδια και τα ίδια επαναλαμβάνονται εδω και χρόνια. Ιμπεριαλισμός, εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο, προπαγάνδα, ανισοκατανομή πλούτου κλπκλπ.

    Και εν πάση περιπτώση, το να μιλάς για αλλαγή ενώ απέχεις απο τα όργανα της αριστεράς, ένα απο τα οποία είναι σίγουρα το ΚΚΕ, είναι σαν να λες, "κάντε εσείς την επανάσταση, πετύχετε, και μετά και εγώ μαζί σας", δέν είναι όμως έτσι, βάστα με να σε βαστώ πάει το πράγμα και όχι περίμενε να δεις τι θα κάνω για να καπηλευτείς τον αγώνα μου εκ του ασφαλου΄ς.

    Αυτά τα ολίγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τώρα για τον παππού σου ούτε εχω άποψη, αλλά ούτε και κατάλαβα καλά τι θές να πείς.

    Πάντως και ο παππούς μου ήταν μέχρι τον θ'ανατο του οργανωμένος στο ΚΚΕ με εξορίες η μια μετά την άλλη, την κόρη του την είδε μόνο μια φορά μέχρι να γίνει 7 χρονών, και θα έδινε αν ζούσε ακόμα και τη ζωή του για το κόμμα χωρίς ηθικά δηλλήματα, όχι επειδή ήταν ιλίθιος αλλά επειδή ήταν αγωνιστής.

    Δείτε και στο παλιό μου blog όσοι θέλετε μια συνέντευξη του.

    http://poexania.dtoxic.com/Aioaeioeeioiosao-b1/Anaeieiasa-Eooinsa-b1-c6.htm

    Εκεί θα βρείς το πρώτο μέρος και έχει λίνκς και για τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μoodytimes,
    εγω οταν ακουω κριτικη στην Αριστερα απο αριστερους,καθολου δεν ενοχλουμαι.Να τη κανεις λοιπον τη κριτικη κ το κραξιμο κ ο,τι αλλο θελεις,ευπροσδεκτα ειναι αυτα,απο ανθρωπους σαν εδω.
    Και οι διαψευσεις και οι ματαιωσεις και οι απογοητευσεις,πρεπει να αναδεικνυονται και να συζητιουνται.
    Οσο πιο συγκεκριμενοι γινομαστε παντως,τοσο το καλυτερο.
    Γιατι,ξερεις τι εχω διαπιστωσει;Οτι ενα μερος των κατηγοριων που ακουει η ριζοσπαστικη Αριστερα,δεν ειναι παρα αναπαραγωγη της καθεστωτικης προπαγανδας.Και οταν τις ακουω,σκεφτομαι ποσο αστηρικτες ειναι.
    Επ'ουδενι,τα παραπανω δε πανε σε σενα.Η κριτικη εξ αριστερων ειναι παντα χρησιμοι.

    Και οταν μιλας για ξυλινη γλωσσα,εγω συμφωνω,χρειαζεται ενα επικοινωνιακο λιφτινγκ,
    τα ιδια πραγματα μπορουμε να τα πουμε αλλιως,πιο ευχαριστα κ ευληπτα για τον μη-Αριστερο.
    Ομως,σατον πυρηνα της,η μαρξιστικη θεωρια δεν χρειαζεται να αλλαξει κατι.
    Μια μικρη προσαρμογη χρειαζεται μονο στο σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. poexania

    Το αφιέρωμα στον παππού σου συγκλονιστικό. Να διαβάζουμε εμείς οι νεώτεροι τέτοιες ιστορίες και να μην κιοτεύουμε γιατί υπήρξαν και άλλοι πριν απο μας που τα παίξαν όλα για όλα και σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Έτσι είναι, έχασαν την ζωή τους, ή χρόνια απο τη ζωή τους για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, ας συνεχίσουμε την προσπάθεια τους πριν ο κόσμος μας γίνει χειρότερος απο αυτόν που παρέλαβαν εκένοι.

    Ευχαριστώ Παύλο, σημαίνει πολλά για εμένα το σχόλιο σου. Έχει μεγάλη σημασία για εμένα το πρότυπο του, μου δίνει κουράγιο και ελπίδα και με κάνει να αισθάνομαι περήφανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δε μίλησα για blogers όπως τα παιδιά που γραφουν εδώ αγαπητη φίλη.Όσο για το αν απεχω η όχι δεν το ξέρεις οπότε...
    Κριτική έκανε και ο Χρόνης Μίσσιος αλλα απο καποιους χαρακτηρίστηκε πουλημενο τομάρι μπραβο τους.Εχει τύχει να μιλήσω και μαζί του.
    Δε μίλησα ποτε για κανεναν αληθινό αγωνιστή και υπάρχαν πολλοι.
    Δε με ενδιαφερει αν αλλάζει ο καπιταλισμός ποτε μου δε τον πίστεψα και παντα τον αντιπαθουσα.
    Ενδιαφέρομαι για το χώρο μου.Καλημερα.
    Υ.Γ Για το παππου μου δε θα επεκταθω δεν είναι δικός μου ο χώρος πάντως αγωνιστής ήταν και μάλιστα πολυ αποτελεσματικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Celin φίλε μου σαφως και πιστευω στη μαρξιστική θεωρία αλλα όπως αλλαζουν και οι εποχές όπως πολύ σωστα είπες χρειάζεται μια προσαρμογή στο σήμερα με επιασες!!!
    Φίλε και όχι φίλη poexania συγνώμη για το λάθος φυσικά και δεν έγινε σκόπιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όταν είπα δεν αλλάζει ο καπιταλισμός, το είπα επειδή τα χαρακτηριστικά του, τα οποία πολεμάει ο κομμουνισμός είναι χρόνια τώρα τα ίδια, που σημαίνει ότι σε αυτά τα πράγματα πρέπει να συνεχίσει να αναφέρεται και ο κομμουνισμός.

    Και πάλι για την ξύλινη γλώσσα, γιατί δεν μου αρέσει να το ακούω αυτό.

    Έχει ξύλινη γλώσσα η κανέλη; Έχει ο Μπογιόπουλος; Έχει η Παπαρήγα; Το οτι χρησιμοποιούν ενα σύνολο εννοιών που εχουν αντλήσει απο την μαρξιστική θεωρία είναι άλλο πράμα. Τουλάχιστον αυτονών αυτά που λένε, δεν τους τα φέρνουν έτοιμα γραμμένα οι σύμβουλοι τους που προέρχονται απο ύποπτα κέντρα.

    Καλή κατά τη γνώμη μου η κριτική, αλλά να είναι καλοπροαίρετη. Διότι υπάρχουν κάποιοι(και δεν λεω για σενα), που θέλουν ντε και καλα να προβάλουν την δική τους άποψη, σε ενα συλλογικό όργανο, δεν μπορεί να γίνει όμως έτσι. Ακόμα και αν αυτό που πιστεύεις εσύ είναι πιο σωστό απο αυτό που έχει αποφασιστεί, δεν είναι δυνατόν να γίνει αν μόνο εσύ το πιστεύεις, πρέπει να αποφασιστεί απο κοινού, αλλιώς το μόνο που θα γίνεται είναι να αναθεωρούνται κάθε 2 λεπτά τα στρατηγικά σχέδια δράσης. Πάντως να ξέρεις φίλε μου, πολοί απο αυτούς που φύγαν απο την αριστερά και τώρα της κάνουν "κριτική", δεν φύγαν επειδή τους απογοήτευσε η αριστερά, αλλά επειδή τους γοήτευσαν άλλα, πιο προσιδοφόρα κέντρα(καιροσκοπισμο το λενε).

    Για τον Παππού σου και αυτόν που λές(εγω δεν τον ξερω), πάλι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν γίνεσαι πιο επεξηγηματικός. Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν όταν μιλάμε να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά και όχι με "αινιγματικά λόγια", ώστε να καταλαβαίνει και ο άλλος τι θέλουμε να πούμε και να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις.

    Όσο για το γεγονός ότι με περνάνε για γυναίκα πρέπει να το εξετάσω, διότι μου συμβαίνει συχνά, υποθέτω ότι φταίει το nickname.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και να στο πω και αλλιώς, όπως και σε μια οικογένεια τα ενδοοικογενειακά προβλήματα τα λύνουν είτε μέσα στην οικογένεια είτε με την βοήθεια κάποιου ειδικού, αντί να τα κάνουν βούκινο στην γειτονιά. Έτσι και στο ΚΚΕ, αυτοί που διαφωνούν θα πρέπει να παλεύουν απο μέσα και όχι να κάνουν βούκινο την κριτική τους απο τα κανάλια, αν το κάνουν αυτό παει να πεί ότι δεν αγαπάνε το ΚΚΕ. Αν δηλαδή εγω βγώ στα καναλια και πω, "είμαι ΚΚΕ αλλα διαφωνώ με την απόφαση τάδε της κεντρικής επιτροπής και επειδή τους το λέω και δεν με ακούνε έφυγα απο το κόμμα", δίνω απευθείας ενα όπλο στον εχθρό για να πολεμήσει το κόμμα.

    Στον συλλογικό αγώνα πρέπει να σεβόμαστε τις συλλογικές αποφάσεις, και αν έχουμε αντιρήσεις να το κάνουμε απο μέσα, εκτός ακραίων εξαιρέσεων που βλέπουμε ότι κάτι γίνεται σκόπιμα "λάθος", αλλά και πάλι, καλό θα ήταν να μην βοηθήσουμε τον εχθρό κάνοντας βούκινο τα προβλήματα αλλά το κόμμα προσπαθώντας να ανατρέψουμε την κατάσταση λέγοντας που διαφωνούμε, αν έχουμε δίκιο θα έρθει η ώρα που θα φανεί.

    Πάντως, όταν κάποιος μπαίνει σε ενα κομμα όπως το ΚΚΕ, πρέπει να αποδέχεται μερικες βασικές μαρξιστικές αρχές και δεν μπορεί να παρεκλίνει απο αυτές, όπως στην ΝΔ δεν μπορεί να πει κάποιος, "πρέπει να γίνουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις δημόσιες" έτσι δεν μπορεί και στο ΚΚΕ κάποιος να πεί ότι θα αποδεχθούμε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να γίνεται διάσπαση, όπως το 89, παρά να μένουν αυτά τα άτομα στο κόμμα και να το εκφυλίζουν.

    Και εγώ διαφωνώ με πολλά στο ΚΚΕ(όπως τις διαφημίσεις τραπεζών στον Ριζοσπάστη και τα τελεμάρκετιγκ στον 902, την άρνηση του να αναπτυχθεί στο διαδύκτιο πιο ενεργά, το ότι ίσως πρέπει να προσπαθήσει πιο ενεργά να δώσει ιδεολογικά όπλα στα μέλη του μέσω της επιμόρφωσης τους πάνω σε ζητήματα ιστορικά, σε ζητήματα αντι ΚΚΕ προπαγάνδας, σε ζητήματα λειτουργίας του κομμουνισμού), όμως δεν θα βγώ στο σκαι να τα πω, αλλά θα τα εκφράσω μεταξύ "φίλων" που δεν θα τα χρησιμοποιήσουν για να το ζημιώσουν.

    Αυτά, ελπίζω να γίνεται κατανοητό οτι δεν τα έχω μαζί σου, απλά με αφορμή τον συγκεκριμένο διάλογο εξέφρασα μερικές πεποιθήσεις δικές μου πάνω στο θέμα που έθιξες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για κάποιο λόγο δε δημοσιευονται καποια σχόλια που βαζω τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ωραια...Εδω ειναι το σπιτι μου...Εδω η παρεα και οι φιλοι μου...
    Αληθεια φιλε ΣΕΛΙΝ...Με κανεις να αισθανομαι...
    ΟΙΚΕΙΑ και ζεστα...
    Με τους φιλους μας...Που σχολιαζουν...Και διαφωνω, και συμφωνω...Αλλα κουβεντιαζω...
    Και κυριως...
    Δεν θελω να φυγω...Σα να βρηκα παλιους φιλους..
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΟΙ...Ειμαι δω καθε μερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Moody αμα θες στείλε τα μου με email στο poexania@gmail.com

    Και ξαναδοκιμάζεις αργότερα να τα δημοσιεύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το έστειλα αλλα αν δε το δεις κοιτα στα junk μήπως το ταχυδρομείο σου δει άγνωστο αποστολέα και το αποκλείσει.
    Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. poexania,αν σε ακουγα πριν κανα χρονο,θα σε χαρακτηριζα Απολυτο στις αποψεις σου.
    Τωρα που διαβαζω οσα γραφεις στον moodytimes,πρεπει να σου πω οτι δε διαφωνω ουτε σε μια σου λεξη!
    Καλα,διαφωνιες σιγουρα θα ξαναπαρουσιαστουν,
    αλλα μονο σε λεπτομερειες νομιζω οτι θα ειναι.

    Μια επισημανση:σε ενημερωνω στη περιπτωση που τους εχεις μπερδεψει,
    ο συνομιλητης σου εδω ειναι ο ΜOODYTIMES,
    στη προπροηγουμενη αναρτηση συνομιλουσαμε-και διαφωνουσαμε-με τον ΜOODY,
    διαδικτυακοι φιλοι κ οι 2,δεν τους διακρινω
    απλα στο επισημαινω για να μη μπερδευτεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. MΟΟDYTIMES,εψαξα στη σπαμιερα μπας κ εχει θαφτει καποιο σχολιο σου εκει στα ανεπιθυμητα
    (εχει συμβει με σχολια αλλων φιλων εδω)
    αλλα δε βρηκα κανενα.
    Blame it on the google,my friend!
    Το χω παθει κ εγω,πολυ σπαστικο να γραψεις ολοκληρο κατεβατο και να χαθει,για αυτο κ καθε σχολιο μου,πριν το στειλω,το αποθηκευω πρωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μαχαιρη,αυτο ακριβως ηθελα να φτιαξω εδω,δεν εχεις ιδεα ποσο χαιρομαι με αυτο που γραφεις!
    Κ ετσι θα μεινει,κακοπροαιρετοι που τυχον εμφανιστουν,οπως εχουν εμφανιστει κανα 2,θα φυγουν κλωτσηδον.Ας λεει ο καθενας ο,τι θελει,ας με κατηγορησει κ εμενα κ τα πιστευω μου με τον χειροτερο τροπο,δε τρεχει τιποτα.Αρκει να γινει με σεβασμο στην αλλη αποψη.Κ αυτο ισχυει οχι μονο για τους διαφωνουντες με οσα γραφουμε εδω αλλα κ για τους συμφωνουντες.

    ΥΓ Κ εγω ρε φιλε το χω παθει αυτο.Συχνα νομιζω οτι ξαναβρεθηκα εδω με φιλους που ειχαμε να τα πουμε καιρο.Πολυ ωραιο συναισθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Celin,

    Μου αρέσουν οι ανθρώποι που λένε αυτά που πιστεύουν, ακόμα και αν διαφωνώ μαζί τους, όπως έχει γίνει και με σενα και με τον Moodytimes. Αυτοί οι συζητητές που δεν μου αρέσουν, είναι εκείνοι που απλά προσπαθούν να προσβάλουν τα δικά σου πιστεύω, και κρύβουν τα δικά τους πίσω απο μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση, πηδώντας απο θέμα σε θέμα και αναγκάζοντας σε να απολογείσαι συνεχώς.

    Παλιότερα έπεφτα στην παγίδα τους, τώρα τις περισσότερες φορές, λόγω του ότι έχω μάθει το μάθημα μου, τους κολάω αυτούς στον τοίχο και δεν δείχνω κανένα έλεος.

    Μου αρέσει η τίμια αντιπαράθεση, και στο 99/100 των συζητήσεων που ανοίγονται στο blog σου, όπου υπάρχει αντιπαράθεση είναι τέτοιου είδους.

    Moodytimes σου απάντησα και εγώ στο email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Παλιότερα έπεφτα στην παγίδα τους, τώρα τις περισσότερες φορές, λόγω του ότι έχω μάθει το μάθημα μου, τους κολάω αυτούς στον τοίχο και δεν δείχνω κανένα έλεος."

    Δε θελω να σε παραπεμψω δινοντας σου λινκ γιατι ο τυπος εκει δε κανει για διαλογο,και η αληθεια ειναι οτι αν διαβαζες τι ελεγε,θα σου ανεβαινε το αιμα στο κεφαλι κ θα δυσκολευοσουν να μην αρχισεις τα μπινελικια.
    Αλλα ετυχα προσφατα σε μια κουβεντα με καποιον που τον νομιζα καλοπροαιρετο κ αποδειχτηκε παπαγαλακι της Ντορας Μπακογιαννη,
    (ειτε συνειδητα ειτε ασυνειδητα,υπαρχουν κ τα κατα λαθος παπαγαλακια)
    και εγω,οπως εσυ,δεν εδειξα κανενα ελεος.

    Δεν ειναι οι εποχες να μιλαμε με τα σεις κ με τα σας.Ειμαι υπερμαχος της καλοπροαιρετης συζητησης,ειμαι υπερμαχος της συζητησης ακομα κ με ανθρωπους που βγαζουν σπυρια με ο,τι λεω,
    αλλα τυπικες ψευτοευγενειες,τερμα,
    δε τις αντεχει κ δε τις χωραει η εποχη.

    Ωρα να βγει το σπαθι απτο θηκαρι.Διαλογος ψυχραιμος κ μετρημενος μονο με καλοπροαιρετους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γεια σας,

    αλλάζω θέμα, ρίξτε μια ματιά στον Πιτσιρίκο:
    http://pitsirikos.net/2010/12/ραντεβού-στους-δρόμους/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πάβλο γίνεται χαμός, δές και αυτό

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1233662

    Δεν περιορίζεται στα όρια της Αθήνας το πράγμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τα σπαει ο Πιτσιρικος,αψογος και καταιγιστικος!
    Ωραια και η φωτο απο τα Χανια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ναι, ναι. Έχεις δίκιο εκεί στα Χανιά έχουν αποκαλυφθεί πολυ πιο πριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Poe,

    ξαναλλάζω θέμα. Με αφορμή τον παππού σου, να σε ρωτήσω το εξής: κάποιο βιβλίο έπεσε στην αντίληψη μου σχετικά με κάποιους που τράβηξαν πολλά χρόνια μετα το "όπλα παραπόδας" το 2ο αντάρτικο στην Κρήτη. Ο τίτλος του είναι "Ήταν ο μόνος δρόμος" και έψαξα να το βρώ και μου είπαν ότι έκλεισε ο εκδοτικός οίκος. Ξέρεις που μπορώ να το βρώ; Τέτοια βιβλία (ή μαρτυρίες σαν του παππού σου) τα ψάχνω και διαβάζω πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Pavlo καταρχήν το msn μου είναι poexania123@hotmail.com

    αν θες να μιλάμε και απο εκεί.

    Το βιβλίο αυτό δεν το εχω υπόψην μου,
    όμως ενας δάσκαλος, πελατης του μαγαζιού μας, γράφει ενα βιβλίο για τα χανιά(πιο συγκεκριμένα την Νεα Χώρα(την περιοχή που μένω)) και ξέρω ότι έχει συγκεντρώσει αρκετό υλικό. Θα τον ρωτήσω όταν τον δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα Celin,

    Εννοείται ότι δεν πρέπει να πτοήσε από ορισμένους ανώνυμους που έχουν ΚΑΘΑΡΑ ρόλο προβοκατόρων.

    Εσύ απαντάς λογικά και με σεβασμό ενώ εκείνοι σε κοροϊδεύουν γιατί δεν είχαν ποτέ σκοπό να κάνουν διάλογο αλλά μόνο να παρενοχλήσουν.

    Πρέπει να ξεχωρίζεις τις περιπτώσεις αυτές.

    Εύχομαι να πας και ακόμη καλύτερα γιατί σου αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. gr,σε ευχαριστω για την ενθαρρυνση κ την εμψυχωση,να σαι καλα.
    Για αυτο κ ο τιτλος της αναρτησης μιλαει για τα ορια του διαλογου κ οτι φτανουμε σε ενα σημειο οπου καθε διαλογος καθισταται ανευ νοηματος.

    Καλο βραδυ φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η καταληξη του κειμενου σου μου θυμισε..

    Wanting people to listen, you can't just tap them on the shoulder anymore. You have to hit them with a sledgehammer, and then you'll notice you've got their strict attention.

    ..διοτι ειμαι movie-junkie

    (Μια κιτ κατ αν βρεις απο πια ταινια ειναι χωρις να το googla-ρεις)

    Καταλαβαινω την αγανακτιση, αλλα και ο Λενιν επανασταση εκανε με μια χουφτα ανθρωπους..υπαρχει κατι που λεγεται νομοτελεια και παιζει μεγαλο ρολο στις εξελιξεις

    : ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εγω να δεις τι ταινιοπρεζακι ειμαι:)
    Αλλα δε μου ρχεται με τιποτα η ταινια,αν θες,πες τη γιατι με εφαγε η περιεργεια.
    Δε ξερω αν πιστευω σε αυτο που λεγεται νομοτελεια.
    Η μονη διαπιστωμενη νομοτελεια στην ανθρωπινη ιστορια ως τωρα ειναι η εκμεταλλευση των πολλων απτους λιγους,η εκμεταλλευση,το ξεζουμισμα κ ο πονος τους.

    Μακαρι να βρεθει κ εδω ενας Λενιν.
    Αυτη η χουφτα ανθρωπων θα μας σωσει,
    οι υπολοιποι θαρρεις οτι υπαρχουν (υπαρχουμε)
    για να δικαιωνουμε διαχρονικα τη προαναφερθεισα νομοτελεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ειναι απο το Seven και το quote ειναι του Kevin Spacey

    Σε αυτην την περιπτωση την νομοτελεια την αντιλαμβανομαι ως εξης:
    α) Ενας μετεωριτης ή αστεροειδης θα ειναι συνεπης στο επομενο ραντεβου του με τη γη
    β) Θα γινει το zombie apocalypse [ή εναλλακτικα θα καταφερουμε να ανατιναξουμε τους εαυτους μας ή να καταστρεψουμε το φυσικο περιβαλλον ή θα κανουμε μη αναστρεψιμη ζημια - irreversible (το πιασες ετσι?)]
    γ) αν δεν συμβουν τα α ή β καποια στιγμη η ανθρωποτητα νομετελιακα θα αναζητησει μια πιο λογικη και δικαια οργανωση της κοινωνιας ετσι ωστε ολα τα ανθρωπινα πλασματα να μπορουν να ζησουν την ζωη τους ισοτιμα και σε αρμονια με το περιβαλλον - heck αυτο μπορει να γινει και η τεχνολογια (ακομα και τωρα) μπορει να μας το παρεχει.

    Manny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Παντως στη νεα ταινια του Λαρς Φον Τριερ,νομιζω οτι επικρατει το πρωτο σεναριο..αμαν πια με αυτον τον $#%@$,μου εχει δηλητηριασει το μυαλο κ με κανει να θεωρω επικρατεστερο ενδεχομενο το πρωτο,παρα το τριτο που αναφερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ξερεις ε οτι πριν κατι μερες περασε ξυστα αστεροειδης διαμετρου αρκετων μετρων πολυ κοντα στη γη (you know κοντα σε σχεση με τις αποστασεις στο obsrvable συμπαν)
    Εχω πετρια με την αστρονομια και τα παρακολουθω αυτα.

    Παντως ο τριερ μαρεσει αρκετα αλλα μας τα χαλασε στον αντιχρηστο (αν και η προσπαθεια να γινει kinky εκτιμηθηκε δεοντως η ατμοσφαιρα Lynch δεν του ταιριαζει- για την ακριβεια εεεενας ειναι ο Lyyyynch- η τελευταια φραση να διαβαστει με το υφος του Αλλαλουμ "εεενααα ειναι το κοοομμα")

    Βεβαια επειδη μπορω να φτασω σε μεγαλα επιπεδα ψυχαναγκασμου, θα την δω και την καινουρια (για να μπορω να στραβωνω με αποψη και περιεχομενο τη φατσα μου οταν θα γινεται αναφορα σε αυτην)

    Πολυ καλο το Κουρδιστο Πουλι (αν ομως το παει εκει που νομιζω οτι το παει "may the gorgons chase him all the way to shangri la")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δεν το ειχα σκεφτει αυτο που λες,οτι δηλαδη ο αντιχριστος Λυντσ-ιζει..Δεν εχεις κ αδικο,ειναι οντως η πιο φευγατη κ εφιαλτικη ταινια του
    (Ρεαλιστικη-εφιαλτικη ειναι το χορευοντας στο σκοταδι)
    Εμενα μου αρεσε πολυ ο αντιχριστος.Η πρωτη αναρτηση μου αφορουσε αυτη τη ταινια!
    Αλλα,οι περισσοτεροι σινεφιλ τη ψιλοκραζουν.

    Δε καταλαβα τι διαισθανεσαι για το κουρδιστο πουλι,ελπιζω οι gorgons που θα εξαπολυσεις να μη στραφουν κ σε αυτον που σου διαφημισε το βιβλιο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δεν ειναι οτι δεν μ'αρεσε το antichrist, αλλα γενικα ο Τριερ ειναι μεγαλος σκηνοθετης και δεν χρειαζεται να αντιγραφει ή εστω (πιο σοφτ) να δανειζεται τεχνοτροπιες..το χορευοντας στο σκοταδι δεν ητο κακο αλλα με τα musical εχω μια hit or miss σχεση (και συνηθως ειναι miss, πλην καποιων φωτεινων εξαιρεσεων..μουμπλε μουμπλε..rocky horror picture show..μουμπλε..singing in the rain..μουμπλε..fiddler on the roof and a few more)

    Χεχεχε don't worry..το βιβλιο το ειχα ηδη πααρα πολυ καιρο (το ειχα υποδειξει ως δωρο σε καποιο πολυ κοντινο μου προσωπο που φοβαται να αυτοσχεδιασει) οποτε απλα επισπευσες το inevitable.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Κι εγω με τα μιουζικαλ ετσι ειμαι,για την ακριβεια η σχεση μου ειναι σχεδον παντα miss,το dancer in the dark ας πουμε,δεν ειπα οτι μου αρεσε,ειπα απλα οτι ηταν εφιαλτικη ταινια
    (και ηταν αν σκεφτεις τη κλιμακωση της τραγωδιας της Μπγιορκ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή