Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑΚΙΑ)



Τα πρωτοσελιδα των εφημεριδων που στηριζουν την εκαστοτε Κυβερνηση ειναι ενα εξοχο δειγμα καθεστωτικης προπαγανδας, με την οποια αξιζει να ασχοληθουμε. Οχι βεβαια για να συνειδητοποιησουμε τον υπουλο ρολο των φυλλαδων, ουτε για να καταλαβουμε γιατι κατακρημνιζονται,
αλλωστε, οπως εχω ξαναγραψει, οποιος ακομα κ σημερα αδυνατει να βρει τον λογο που πρεπει νa ριζοσπαστικοποιηθει, ειναι χαμενη υποθεση. Ειτε προβατο ειναι, ειτε βολεμενος, ειτε παπαγαλος, μικρη σημασια εχει. Τα επιχειρηματα κ ο διαλογος  ωστε να πειστουμε για την αναγκαιοτητα ανατροπης του Καθεστωτος ανηκουν σε αλλες εποχες, τωρα ο μονος διαλογος που πρεπει να γινει ειναι για το ΠΩΣ;,
ο διαλογος για το ΑΝ εχει πεθανει.
Με τις εφημεριδες αυτες λοιπον, ο μονος λογος που αξιζει να ασχοληθεις, ειναι για να γελασεις.

Εδω
τα πρωτοσελιδα του Κυριακατικου Τυπου.
Διαβαζουμε σε ενα απο αυτα: "ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΘΕΣΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ."
Υστερα, η εφημεριδα καταφερεται εναντιον του Παπακωνσταντινου επειδη "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΗΡΕ ΠΡΙΒΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΞΟΔΕΨΕ 150.000 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙ 15.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ LEAR JET ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ); ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ;"

Πως στηνεται εδω η προπαγανδα; Το προβλημα με τον Παπακωννσταντινου ΔΕΝ ειναι οτι με τα μετρα που παιρνει, εχει γονατισει την Ελληνικη Οικονομια. Το προβλημα ΔΕΝ ειναι οτι λειτουργει ως εντολοδοχος της Τροικας, της ΕΕ κ της Διεθνους Τοκογλυφιας. Το προβλημα ΔΕΝ ειναι οτι,μετα απο το Πασχα, το Μνημονιο επικαιροποιειται για πολλοστη φορα κ οι πολιτες θα φορτωθουν με αλλα εικοσιτοσα δις φοροεισπραχτικα κτλ μετρα. Το προβλημα ΔΕΝ ειναι το ΔΝΤ κ η νεοφιλελευθερη χουντα που τρωει τις σαρκες του λαου.
Οχι.
Το προβλημα ειναι...ηθικης ταξης. Τοπροβλημα ειναι οτι αντι να παει με αεροπλανο της γραμμης, ναυλωσε το τζετ..Ρε κουτα,ο Παπακωνσταντινου ειναι"κακος"  γιατι ζηταει χαιλικια κ παιρνει κ τη γυναικα του μαζι, γιατι δε "συμπασχει"μαζι με τον λαο, γιατι εχει  ψυχρο βλεμμα η γιατι η χωριστρα του γερνει προς τα αριστερα.
Και η προπαγανδα γινεται ενα masterpiece οταν μας πετανε κ τη νεα ελπιδα για τον λαο, τον δημιουργο του αντισυνταγματικου αρθρου 86 για την υπουργικη ευθυνη, τον Βενιζελο. Μας κλεινει το ματι η εφημεριδα κ μας λεει,κουραγιο Συνελληνες,θα αντικατασταθει ο κακος-ανηθικος Παπακωνσταντινου με τον καλο-ηθικο Βενιζελο. Ενα ατελειωτο παιχνιδι του "καλου" και του "κακου" μπατσου.
Και σαν κερασακι στην τουρτα,η εφημεριδα μας πεταει κ το "ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ Κ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ"
Το διαβαζει αυτο ενα χαιβανι κ σκεφτεται,"ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ"
Ποιος ειναι ομως ο ευθυνοφοβος Υπουργος κατα τη Καθεστωτικη Ορολογια;
Μα, πολυ απλα,  αυτος που παρακουει τη Τροικα, αυτος που φοβαται τα γιαουρτια κ το ξυλο κ αρνειται "να αναλαβει τις ευθυνες του απεναντι στη Πατριδα", αρνειται δηλαδη να εξοντωσει τη Πατριδα εφαρμοζοντας τις υποδειξεις της Τοκογλυφιας.
Αυτο σημαινει "Ευθυνοφοβια" κ 'Τεμπελια"...οποιος Υπουργος δισταζει να ξεκληρισει τελειως τον λαο, του κολλαμε τη ταμπελα του Ευθυνοφοβου.
Και ποιο ειναι το αντιθετο της Ευθυνοφοβιας; Να,κατι τυποι σα τον Αλεκο Παπαδοπουλο, που τα λενε "εξω απο τα δοντια", διχως να φοβουνται να "αναλαβουν τις ευθυνες τους", ζητωντας διχως περισκεψη, διχως να ερυθριουν,
το ολοκληρωτικο ξεκωλιασμα του λαου.
(Αλλα με αυτον,θα ασχοληθω αλλη φορα)





Παμε σε αλλη εφημεριδα-προστατη των λαικων συμφεροντων κ της Πατριδας.
"Η ΑΝΟΜΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ",διαβαζουμε με μεγαλα γραμματα.
Κ εκει που περιμενεις απο την εφημεριδα να τα χωσει στην Πολιτεια κ τη Δικαιοσυνη για το καθεστως ανομιας,για τη πληρη απονομιμοποιηση των θεσμων, για τους απατεωνες νουδο-πασοκους που ρημαξαν τη χωρα κ πινουν τωρα στην υγεια των κοροιδων,
διαβαζεις:"Η ΧΩΡΑ ΔΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ. ΕΞΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ Κ ΑΝΟΜΙΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ..............Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ.  ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΤΑΦΡΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΩΝ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΝΩ Κ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΘΑ ΕΞΑΤΜΙΣΘΕΙ. Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ  ΓΙΑΤΙ,ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΧΩΡΑ, ΜΕ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ, ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΗ"

Η ανομια λοιπον δεν ειναι οι απατεωνες, που τους κρατανε εξω απο τη φυλακη γιατι αν ανοιξουν το στομα τους, ακομα κ μεσα στα πλαισια του αστικου κοινοβουλευτισμου, τα μισα γαλαζοπρασινα στελεχη θα σαπισουν κ θα πεθανουν στη φυλακη.
Η ανομια ειναι η αντισταση στη Κερατεα κ τα μπινελικια που ακουνε οι δωσιλογοι Υπουργοι.
Και ο κινδυνος εδω, ειναι ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ. Ναι, μεγαλυτερη απειλη για τη χωρα ΔΕΝ ειναι οι απατεωνες που τη ρημαξαν κ μενουν ατιμωρητοι,
δεν ειναι οι μπατσοι που δερνουν,τρομοκρατουν κ προκαλουν αποβολες βρεφων,
ο κινδυνος-η απειλη ειναι οι Κερατιωτες κ οι γιαουρτοριπτες.
Και πισω απο τις γραμμες, αντιλαμβανομαστε που το παει η εφημεριδα. Εφοσον η Αριστερα τα καλυπτει κ τα ενθαρρυνει, η Αριστερα ειναι η ΠΗΓΗ αυτου του κινδυνου..Η Αριστερα ειναι ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ για τη χωρα με τα "ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ"
Να κ η εμφυλιοπολεμικη φρασεολογια..
(Αν δε ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ,  η χωρα δε θα ειναι κυβερνησιμη, η χωρα θα παραδοθει στο Χαος..Δε ξερουμε ΠΩΣ, αλλα η Εξουσια πρεπει να βρει εναν τροπο να τα αντιμετωπισει ολα αυτα.)

Επισης,η εφημεριδα μιλαει για"επενδυσεις"..Ποιες ειναι οι επενδυσεις; Ποιες αλλες, πλην των ιδιωτικοποιησεων. Τι θα σημαινουν οι ιδιωτικοποιησεις; Την οριστικη παραδοση της χωρας στη Διεθνη Τοκογλυφια, στους ξενους καπιταλοβρυκολακες, το οριστικο περασμα στη Κινεζοποιηση της χωρας, τις αυξησεις στα τιμολογια
κ το τελος οποιασδηποτε κοινωνικης ευαισθησιας που θα μπορουσε να εκδηλωσει καποιο κρατος,ακομα κ ενα καπιταλιστικο.

Η εφημεριδα καλει τη Κυβερνηση να γινει σκληροτερη απεναντι σε οσους αντιδρανε.
(Οποιος διαβασε τη προηγουμενη αναρτηση,ας θυμηθει το αρθρο 48 του Συνταγματος)
Τη καλει να καταλυσει ακομα κ αυτη τη κουτσουρεμενη Δημοκρατια. Τη καλει εμμεσα να σπασει στο ξυλο οσους αντιδρανε, να γινει Πινοτσετικη, να τα παραδωσει ολα στους ξενους βρυκολακες.
Νεοφιλελευθερισμος και χουντα, τυφλα να εχει ο Πινοτσετ.
Ειναι εχθροι του λαου. Πρεπει να γινει κτημα αυτο σε ολους. Ειναι εχθροι του λαου.
Κανενας ανασχηματισμος, κανενα νεο προσωπο, καμια ιδιωτικοποιηση δε προκειται να σταματησει την εξαθλιωση, αντιθετως,ολα αυτα θα την επιταχυνουν ακομα περισσοτερο.
Ο φιλος της Ελλαδας, ο Τζορτζ Σορος, δηλωσε περσυ οτι η Ελλαδα μπηκε σε ενα σπιραλ θανατου.
Μπορει οι κερδοσκοποι να τζογαραν πανω στη καταρρευση της χωρας, μπορει να περιμενουν τη καταρρευση για να βγαλουν καποια δις παραπανω κ να τα μοιρασουν με τους ντοπιους συμμοριτες-φιλους τους,
αλλα αυτο δε σημαινει οτι εχουν αδικο. Ναι,εχουμε εισελθει σε ενα σπιραλ θανατου,

διαβαζω εδω

"Δραματικές ώρες περνάει η χώρα εν μέσω ολικής κατάρρευσης στην αγορά ομολόγων. Αυτή την στιγμή υπάρχουν ελληνικά ομόλογα που λήγουν σε 2 ή 3 έτη με αποδόσεις πάνω από 18%. Οι ελληνικές τράπεζες στο ΧΑΑ παρουσιάζουν εικόνα τελικής διάλυσης αφού μετά από 3 χρόνια σφοδρής και βίαιης πτώσης συνεχίζουν και πέφτουν.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για τους ισολογισμούς των τραπεζών; Ενδεικτικό είναι ότι οι μετοχές της Εθνικής διαπραγματεύονται κοντά στα 5,5 ευρώ ενώ η Άλφα κάτω από τα 4 ευρώ.

Ξένοι θεσμικοί επενδυτές ξεφορτώνουν καραβιές το χαρτομάνι σαν να ήταν κωλόχαρτα."




Δεν ειναι η ωρα για στρουθοκαμηλισμους, για εθελοτυφλιες, για παπαρολογια τεχνητης αισιοδοξιας αλλα ουτε κ για μοιρολατριες. Εχουμε πολεμο. ΜΜΕ, Εκτελεστικη-Νομοθετικη-Δικαστικη Εξουσια, Αστυνομια, ειναι το ενα εμπλεκομενο μερος. Ο λαος ειναι απεναντι τους.
Κ αν για τους υπολοιπους ηδη το ψιλογνωριζουμε, πρεπει ολοι να συνειδητοποιησουμε πως και οι δηθεν ψυχραιμες-σοβαρες φυλλαδες, αλλα και οι δηθεν μαχητικες-φιλολαικες, βρισκονται απεναντι του λαου κ ειναι εχθροι του λαου. Με ο,τι αυτο συνεπαγεται για εκεινους που εξακολουθουν να τις αγοραζουν. Συμβαλλουν στην ενισχυση των εχθρων τους, συμβαλλουν στην ιδια την εξαπατηση κ την αποβλακωση τους.
Υπαρχουν αξιολογες εφημεριδες, που δεν διαβαζονται, κ πιστευω οτι πρεπει να τις ενισχυσουμε.
Υπαρχει ο Ριζοσπαστης,η Αυγη, η Εποχη, το Πριν.
Η αγορα αυτων των εφημεριδων δεν ειναι πραξη ελεημοσυνης για τις χαμηλες πωλησεις τους.
Η αγορα αυτων των εφημεριδων ειναι συμβολη στην αφυπνιση σου.
Εννοειται παντα με βλεμμα κριτικο κ με διαθεση συνθεσης.
Ασε που παντα υπαρχει κ το Διαδικτυο.

ΥΓ Μπονους δωρακι: Μια αλλη εφημεριδαρα, εχει τιτλο: ΜΕΤΡΑ ΑΣΠΙΔΑΣ ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ....ΕΕ-ΔΝΤ:ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ.ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΤΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ
(Οχι μονο οι εντολες της Τροικας ειναι θεσφατο, οχι μονο οφειλουμε να τις θεωρουμε διαταγες του Μεγαλου Αφεντη, αλλα ταυτοχρονα παρουσιαζεται η Κυβερνηση ως ανευθυνη, επειδη δισταζει να παρει τα μετρα που πρεπει, γιατι τη νοιαζει το πολιτικο κοστος.
Κ ενας διαφορετικος τροπος αναγνωσης του μηνυματος: Η Κυβερνηση δεν ειναι κοινωνικα αναλγητη, στεναχωριεται για τα μετρα που πρεπει να παρει...αλλα,τι να κανει η ερμη, θα τα παρει, γιατι δε μπορει αλλιως)

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ,ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΟΠΑΠ Κ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ Η ΔΕΗ-ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ,ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
(Για τις ιδιωτικοποιησεις,
-που τις λενε αποκρατικοποιησεις για να χτυπησει καλυτερα στο ματι του λαου, επειδη κρατος=δημοσιοι υπαλληλοι=κηφηνες που δε πρεπει ν αμας νοιαζει το μελλον τους-
τα ειπαμε.
Εδω το ρολο του "κακου", μετα την Αριστερα, τον "αναλαμβανουν" οι πρασινοι πολεμοχαρεις συνδικαλιστες, οι οποιοι στεκουν εμποδιο στη σωτηρια του λαου, σωτηρια που θα επελθει αν πουληθουν τα παντα. Αριστουργηματικη κ εδω η προπαγανδα, αλλωστε ο λαος, σα σκυλι του Παβλοφ, εχει εκπαιδευτει να ξερναει καθε που ακουει για πρασινους συνδικαλιστες. Επομενως,για να διαφημισεις την αναγκαιοτητα καποιου πραγματος, δεν εχεις παρα να ονομασεις σαν αντιπαλο του, καποιους τους οποιους ο λαος μισει.
Οντως οι πρασινοι συνδικαλιστες ειναι μια πληγη του Τοπου. Αλλα,αν οι ιδιωτικοποιησεις προχωρησουν, η πληγη αυτη θα φανταζει σαν μια μικρη αμυχη μπροστα τους)

16 σχόλια:

  1. Με έκπληξη διαπιστώνω ότι ισχύει η αρχή τα "μεγάλα πνεύματα συναντώνται". Είμεθα μεγάλα πνεύματα αγαπητέ, κι εγώ προ ολίγων λεπτών ανάρτησα άρθρον για την προπαγάνδα, στον κινηματογράφον όμως! Σωστός είσαι και ιδιαίτερα για τους πράσινους συνδικαλιστές. Τους έχουμε φάει στη μάπα αλύπητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή ανάρτηση Celin.
    Έχω ακριβώς την ίδια άποψη.
    Κι επειδή... πολλά μεγάλα πνεύματα συναντιούνται... θυμήθηκα που μόλις προχθές έλεγα σε ένα φιλικό κύκλο γι αυτό το θέμα.
    Είχα δει λοιπόν προ ημερών στο δελτίο της ΝΕΤ όπου η Στάη είχε καλεσμένο κάποιον υπουργό (Δε θυμάμαι ποιον) και του κάνει την εξής "επιθετική" ερώτηση: κύριε υπουργέ όλος ο κόσμος παρακολουθεί σαστισμένος τα φαινόμενα ασυνεννοησίας στην Κυβέρνηση! Μπορείτε να διαβεβαιώσετε το λαό ότι από δω και μπρος θα είστε ενωμένοι;"
    Κι εγώ εκείνη τη στιγμή αναφωνώ "αμάν! τον έστησε στον τοίχο!" χαχα
    Αν είναι δυνατόν!
    Στο ΑΛΤΕΡ μια άλλη φορά η ΠΑΣΟ-Κάτια Μακρή λέει οργισμένη στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ που ήταν στο παράθυρο: "ο λαός ζητά να επισπεύσετε τις μεταρρυθμίσεις και προβληματίζετι όταν βλέπει τους υποργού να μη συμφωνούν μεταξύ τους"
    Κι εγώ ανακουφισμένος λέω "επιτέλους τον ρούμπωσε"! Έλεος πια!
    Τα εντός εισαγωγικών λόγια δεν είναι κατά λέξη αλλά κατά προσέγγιση του νοήματος. Δεν κρατάω και αρχείο.

    Η Κυβερνητική προπαγάνδα λοιπόν προσπαθεί να κατευθύνει την αγανάκτηση του λαού για το Μνημόνιο σε... εκνευρισμό για την ασυνεννοησία των υπουργών και για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των... διαρθρωτικών αλλαγών.
    Οπότε σου λεέει "οι τηλεορασόπληκτοι πολίτες θα τσιμπήσουν και βάσει του Μπιχεβιορισμού του Παβλόφ θα μάθουν να διαμαρτύρονται γι αυτό που τους λέμε εμείς και όχι για αυτό που θα διαμαρτύρονταν αυτοβούλως.
    Αυτός ο Παβλόφ έχει κάψει πολύ κόσμο τελικά.

    Με λίγα λόγια οι δημοσιοκάφροι εκφράζουν 100% τα παράπονα των επιχειρηματιών εκδοτών και καναλαρχών τους, που φυσικά ως μεγαλοκαρχαρίες ζητούν γρήγορες... διαρθρωτικές αλλαγές και όταν απευθύνονται σε έναν υπουργό και 'συμφωνούν' κάτι, να μην τους τη χαλάει τη δουλειά ο άλλος υπουργός.
    Μα συνεννοηθείτε βρε παιδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξανδρε,οχι κ μεγαλα πνευματα,απλοι κ ταπεινοι διανοουμενοι ειμαστε εν τη εκκολαψει μας:))

    Τη διαβασα την αναρτηση σου ,σε εβαλα κ στη λιστα μου για να ξερω καθε φορα που αναρτας καινουριο αρθρο.
    Καλα,στον κινηματογραφο οι ανθρωποι δινουν τα ρεστα τους,εδω η ταινια την οποια θεωρω την αποθεωση της πιο σιχαμερης προπαγανδας
    http://celinathens.blogspot.com/2010/12/2012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζεστιξ,ετσι ειναι οπως τα λες.Και το καλο που προκυπτει με ολη αυτη τη προπαγανδα,ειναι οτι γινεται τοσο αθλια κ σιχαμενα,ωστε να δημιουργει στον δεκτη αντισωματα:ειμαι σιγουρος πως ολα αυτα που λεμε εμεις εδω,γινονται κτημα σιγα σιγα στους περισσοτερους.Δε κομιζουμε γλαυκα εις Αθηνας,οι ανθρωποι ειναι ξεδιαντροποι κ μαρτυρανε χωρις ξυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι,πιστευω οτι γινονται.Αν προσθεσεις τις κυκλοφοριες των 5 πιο σιχαμενων τη Κυριακη,δε ξεπερνουνε τις 600.000.Μεσα σε αυτο τον αριθμο,τουλαχιστον το ενα τριτο τις αγοραζει για τις προσφορες τους,για τις ταινιες,τα βιβλια,τα cd κλπ.Μεχρι κ εγω αγοραζα συχνα ας πουμε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ γιατι ειχε πολυ καλα κ νεα dvds
    Οι κυριακατικες εχουν χασει τουλαχιστον τα μισα τους φυλλα,μπορει κ παραπανω,καμια 700.000 αναγνωστες τους γυρισαν τη πλατη.
    Καθημερινα,λιγες δεκαδες χιλιαδες αναγνωστων εχουν.

    Ειναι αργη η διαδικασια αφυπνισης,αλλα νομιζω οτι αυτη την εποχη ειναι παρουσα κ εξελισσεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θεωρείς δεδομένο δηλαδή ότι εχουμε πειστεί όλοι για την ανατροπη του καθεστώτος;
    Πιστεύω οτι ενα μεγαλο μέρος θέλει απλά να γλυτώσει, ότι αντιμετωπίζει την υπάρχουσα κατάσταση σαν μια μπορα που θα περάσει και όχι σαν μια κατοχή. Μετά "βλεπουμε".
    Αυτός ειναι ΚΑΙ ένα λόγος που οι φυλλαδες και τα καναλια βρίσκουν προσφορο εδαφος να εφαρμόσουν την προπαγανδα τους.
    Στην αντιθετη περίπτωση θα επρεπε να ήταν ακόμα μειωμένες οι πωλήσεις τους και στο μειον οι ακροαματικοτητές τους.

    Φυσικά δεν αμφισβητώ την δύναμη της προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...εμενα η προπαγανδα μ αρεσει...Δε χρειαζεται να σκεφτομαι...ειμαι βλη-βλη-το-μα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nεφελη,δεν ειπα ολοι,ειπα ολο κ περισσοτεροι.Δυσυχως μπορει κ να χεις δικιο,μπορει δηλαση η πλειοψηφια να νομιζει οτι ειναι μια μπορα που θα περασει.Παντως ειμαι σιγουρος οτι η κυβερνηση Παπανδρεου συντομα θα γινει λαομισητη,το θεμα ειναι να μη τη πατησουμε παλι κ στραφουμε στον ετερο πολο του δικομματισμου κ της απατεωνιας,δηλαδη τη ΝΔ.

    Να κ ενα θετικο,αν θελουμε να δουμε το ποτηρι μισογεματο:τουλαχιστον μαζι με τα πρασινα τσιρακια της Διεθνους Τοκογλυφιας,καταβαραθρωνεται μαζι τους κ η ΝΔ,οι γαλαζιοι λησταρχοι που πηγαν το χρεος απο τα 180 δις ευρω,στα 300,μεσα σε 5 μολις χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μοργκανα κ εγω κουραστηκα να σκεφτομαι,ειναι ωραιο κ σωστο να σκεφτονται αλλοι για μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Celin,
    θα σταθώ λίγο στη κουβέντα σου για το ότι τα ρίχνουν όλα στην Αριστερά. Ενδιαφέρον νομίζω θα έχει να δούμε πως αυτά τα καθεστωτικά μέσα θα δείξουν την Αριστερά πάλι ως υπαίτια της πτώχευσης, όταν έρθει.

    Αξιοσημείωτο είναι πάντως, πως μέσα από τέτοια λογικά κενά (και πασιφανή ψέματα σε ορισμένες περιπτώσεις)καταφέρνουν και πείθουν τόσο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. <<
    Ειναι αργη η διαδικασια αφυπνισης,αλλα νομιζω οτι
    αυτη την εποχη ειναι παρουσα κ εξελισσεται>>
    Μ αρέσει η αισιοδοξία σου Celin.Ομως εγώ με την γνωστή απαισιοδοξία μου θα σου πω ότι δεν ξυπνάει κανένας.Και πάλι θα πω το χιλιοειπωμένο ότι η παιδεία μου μας προσφέρουν είναι τέτοια που δεν μας αφήνει να κοιτάξουμε λίγο παραπέρα.Πρέπει να την ψάξεις μόνος σου,να διαβάσεις να τριφτείς για να καταλάβεις τι κακό έχουν κάνει στο τρυφερό μας μυαλουδάκι όταν ακόμη είμασταν παιδιά.Και φυσικά η ίδια προπαγάνδα -μη χάσουμε και τον ειρμό- συνεχίζεται και για τους ενήλικες μέσω των ΜΜΕ.
    Μπορεί πολλοί να μήν αγοράζουν εφημερίδα.Στον καναπέ τους όμως κάθονται σχεδόν ΄ολοι και ναρκώνονται απ τα μηνύματα της ΤV.
    Δυστυχώς celin η πλειοψηφία δεν άλλαξε.Γι αυτό και εξακολουθούν τα κοπρόσκυλα να συνεχίζουν το εξοντωτικό τους έργο.
    Γι αυτο και είμαι σίγουρη ότι αν αύριο γινόταν εκλογές,η πλειοψηφία όπως πάντα θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.Τώρα βέβαια θα μου πεις πάλι ότι μπορεί σε μια νύχτα να ξεσηκωθεί ο λαός και να τα διαλύσει όλα.Μπορεί.Νομίζω όμως ότι με την πλύση εγκεφάλου που έχει φάει,πρέπει να φτάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαθλίωσης για να σπάσει τα δεσμά που κρατούν αλυσοδεμένο το μυαλό του......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προπαγάνδα.
    Μεγάλη λέξη, μεγάλη αποστολή και ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα.
    Κι όμως, προσωπικά πιστεύω, πως δεν θάχε καμμιά δύναμη, αν κατά βάθος δεν εξέφραζε όσα οι περισσότεροι κατά καιρούς θέλουμε ν ακούσουμε.
    Παραδείγμτα μπορούμε να φανταστούμε όλοι μας πολλά.
    Θα σταθώ μόνο σ ένα πολύ χαρακτηριστικό.
    Ο χίτλερ έκανε κάμποσα εκατομμύρια γερμανούς να πιστέψουν πως ήταν ανώτερη φυλή.
    Προϋπήρχε όμως η ταπεινωτική ήτα της Γερμανίας στον α΄πόλεμο, οι ταπεινωτικοί όροι παράδοσής της η ταπεινωτική, πως να το πω, ταπείνωσή της (για να κάνω και λίγο χιούμορ)
    Μ άλλα λόγια, οι γερναβοί, κωλοτρίβονταν ν αναβαθμιστούν στο παγκόσμιο στερέωμα, ήθελαν να πιστέψουν κάτι τέτοιο.
    Αναλόγως λοιπόν, ο φτωχοδιάβολος που τσιμπάει στο ξεπούλημα ας πούμε της ΔΕΗ και στις αποκαλύψεις για κάνα δυο συνδικαλιστές της, κωλοτρίβεται ν ακούσει για το επί τέλους στρώσιμο ορισμένων καλοβολεμένων και υποβάθμισή τους στο δικό του επίπεδο, γουστάρει να πιστέψει τέτοιες μαλακίες, γιατί, είν εύκολο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και να γίνουμε όλοι ίσοι, παρά να παλέψει για να βελτιωθεί ο ίδιος.
    Αν δεν γουστάραμε να τ ακούμε αυτά, δεν θάπιαναν και τόπο.
    Απλή καταχώρηση σκέψεων είναι, άσχετος είμαι από ψυχολογία και σχετικές σπουδές, μα κάπως εκεί πάει το μυαλό μου...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε Πειρατη,δε νομιζω πια οτι βρισκουν κ τα κανουν μονο λογω βλακειας του κοσμου,αν αυτο υποννοεις,
    (εννοειται οτι η βλακεια ζει κ βασιλευει!),
    αλλα πια νομιζω οτι ειναι κ θεμα απογνωσης η οποια δε μπορει ακομα να μετασχηματιστει σε οργη κ διαθεση συντεταγμενης ανατροπης.Βλακεια,απογνωση,μηδενισμος κ ελλειψη οραματος,μιλαμε για θανατηφορο συνδυασμο.
    Και δυστυχως ο καθενας μας καπου εδω ισως να αναγνωριζει κ τις μυχιες του σκεψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. sunshine,αν η πλειοψηφια εξακολουθει να εμπιστευεται το νουδουπασοκ,τοτε καλα θα κανουμε να αποδεχτουμε οσα συμβαινουν και ως ηθικα δικαιολογημενα,αλλωστε ο γεννημενος ηλιθιος ειναι κ γεννημενο προβατο,
    κ οσο υπαρχουν προβατα,ειναι αναγκαιο να υπαρχουν κ τσοπανηδες για να τους κουρευουν το μαλλι,η να τα σφαζουν το πασχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. mbiker,για να καταλαβεις πως σκεφτεται η μαζα,δε νομιζω οτι χρειαζεται να εχεις διαβασει τα απαντα του Φρουντ.Λιγη εμπειρια,λιγη παιδεια,λιγη τριβη με τον κοσμο κ λιγη ευφυια,
    χρειαζεται κ τιποτα παραπανω.
    Τα χεις ολα αυτα κ σε πολλαπλασιο βαθμο απτο "λιγο",τα εχεις πολυ,πολυ παραπανω απο το μεσο ορο,απο οτι εχω καταλαβει.
    Δυστυχως,στο χω ξαναπει,οσο περναει ο καιρος ολοενα κ λιγοτερα πραγματα βρισκω να διαφωνησω στα σχολια σου

    Αλλα κ παλι,δεν αλλαζω γνωμη στο παραπανω που ειπα.Η διαδικασια αφυπνισης ειναι παρουσα κ εξελισσεται.Εγω τουλαχιστον,αυτο βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή