Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΗΣ, ΛΕΥΚΟΥ ΚΙ ΑΚΥΡΩΝ (ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ)



 Ειμαι εναντιον του να απευθυνονται οι αναρτησεις σε καποιο συγκεκριμενο προσωπο, ειδικα οταν αυτο το προσωπο ειναι δημοφιλες κι εσυ θες να καυτηριασεις κατι που ειπε, να το σαρκασεις, η να προσπαθησεις να καταρριψεις τις αποψεις του. Ακομα κι αν αυτο το προσωπο ειναι καποιος εχθρος του λαου, και παλι, θεωρω λαθος να το προσωποποιεις και να μετατραπει σε σοου αυτο που πρεπει να ειναι ιδεολογικη μαχη, μαχη επιχειρηματων. Τετοιου ειδους αναρτησεις ειναι εντυπωσιοθηρικες, διχως ιδιαιτερη ουσια, ασε που ειναι σα να "κλεβεις" λιγη απο τη "δοξα" εκεινου που θες να "αποδομησεις"
Δε λεω οτι δεν εχω υποπεσει σε αυτο το λαθος, λεω οτι ειναι καλο να αποφευγεται, οσο κι αν σε προκαλει ας πουμε μια δηλωση του Παγκαλου.
"ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
....δεν εχει νοημα κατι τετοιο. Μπορει να σε βοηθαει να εκτονωνεις την οργη σου, αλλα το ζητημα εδω δεν ειναι να εκτονωνεται η οργη, το ζητημα ειναι να οργανωνεται η οργη και να αποκτα πολιτικη στοχευση.
(Εξαιρω απο τα παραπανω φυσικα τα ρεπορταζ και τις αποκαλυψεις πχ για τον συγκεκριμενο Υπουργο που εφαγε απο τα εξοπλιστικα, εννοειται οτι κατι τετοιο ειναι χρησιμο διχως βεβαια κι αυτο υπο προυποθεσεις να μη καταντα αποπροσανατολιστικο: Θα ειναι μεγαλο λαθος να θεωρησουμε "βρωμικο" τον ταδε κλεφτη Υπουργο και "καθαρο" εναν αλλον...το ιδιο απανθρωπο Καθεστως εξυπηρετουν, τα ιδια αφεντικα εχουν, το ιδιο εχθροι του λαου ειναι)



Καμια σχεση με Παγκαλους και λοιπους καθεστωτικους δεν εχει ο μπλογκερ Πιτσιρικος, κειμενα του οποιου διαβαζω εδω και αρκετα χρονια, ξεκινωντας απο τη LIFO, μεσα απο της οποιας τον εμαθα και συνεχιζοντας να τον διαβαζω στο μπλογκ του. Δυνατη, απολαυστικη γραφη, καυστικη οσο δε παει,
συνδυαζοντας οσο ελαχιστοι τη Σατιρα με την Ουσια. Φανταζομαι οτι οι περισσοτεροι που κινουνται στα μπλογκς τον γνωριζουν, τον διαβαζουν και τον εκτιμουν, διχως να συμφωνουν παντα μαζι του.
Και για να ειμαι ειλικρινης, αυτος ειναι ο βασικος λογος που εκανα αυτη την αναρτηση,
το γεγονος δηλαδη οτι διαβαζεται απο πολλους και οτι επηρεαζει φανταζομαι και πολλους.
Και για να φτασω επιτελους στο ζουμι της αναρτησης μου, ο λογος που εκανα αυτη την αναρτηση ειναι για να υπογραμμισω ενα βασικο κατα τη γνωμη μου λαθος, στο οποιο υποπιπτει στη τελευταια του αναρτηση...επ'ουδενι θα ηταν σωστο να επηρεαστει καποιος απο αυτην και να ακολουθησει τη προτροπη της..

Αυτη εδω ειναι η τελευταια του αναρτηση
http://pitsirikos.net/2011/07/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE/#more-12462

Εκει ο Πιτσιρικος, χτυπαει τα 2 κομματα εξουσιας οπως κανει συχνα, αλλα ταυτοχρονα κατηγορει για ανεπαρκεια, μαλλον και για συμβιβασμο με το Κατεστημενο, και τα υπολοιπα μικρα κομματα.
Θα ελεγα οτι προβαινει και στην εξομοιωση τους, απο τη στιγμη που γραφει

"Οι οικονομικές ελίτ του τόπου –σε μια προσπάθεια να διασωθούν και να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους- θα στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, και θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν την ψήφο διαμαρτυρίας στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ – για να την εξουδετερώσουν.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως κάθε ελεύθερος και δημοκράτης Έλληνας πολίτης καλό θα ήταν να μην πάει στις κάλπες στις επόμενες εκλογές.
Οι επόμενες εκλογές θα δείξουν πολλά πράγματα. Θα μάθουμε πόσοι είναι αυτοί οι Έλληνες που θέλουν να είναι πραγματικά ελεύθεροι και επιθυμούν μια αξιοπρεπή ζωή σε μια αξιοπρεπή Ελλάδα. Τώρα όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί στη χώρα – δεν υπάρχει καμία δικαιολογία."

Και καταληγει στο οτι:

"Προτείνω στις επόμενες εκλογές οι ελεύθεροι πολίτες αυτής της χώρας να μην πάνε στις κάλπες. Να πάνε στις πλατείες.
Την ημέρα των επόμενων εκλογών, θα φορέσω τα καλά μου και θα πάω στο Σύνταγμα. Θα σας περιμένω."


Παρατηρω οτι εκφραζονται συχνα παρομοιες αποψεις, ειτε καλοπροαιρετα ειτε απο τσιρακια του Συστηματος. Αποχη απο τις καλπες, ακυρο στις καλπες, λευκο στις καλπες. Τελευταια καποια προφανως ενεργουμενα γραφουν σε μπλογκς την αποψη οτι αν ψηφισουμε λευκο πανω απο το 50% των ψηφισαντων, ο Προεδρος της Δημοκρατιας ειναι ταχα υποχρεωμενος να διαλυσει τα κομματα βασει δυσαρμονιας του λαικου αισθηματος με τη Κυβερνηση του.
Αυτα ειναι παπαριες και ψευδη, Δε θα μπω σε νομικες λεπτομερειες, απλα λεω οτι ΚΑΝΕΙΣ δε μπορει να διαλυσει τα κομματα απαξ και ιδρυθουν, ειτε παρουν 99% στις εκλογες ειτε 0%.
Ο,τι και να ψηφισουμε, θα εκλεγει κανονικα κυβερνηση απο τα εγκυρα, μη-λευκα ψηφοδελτια.
Οσα λευκα κι αν ριξουμε, οσο μαζικα κι αν απεχουμε απο τις Εκλογες, θα μας κατσικωθει στο σβερκο αυτος που θα ψηφιστει απο τους περισσοτερους. Η αποχη σε πολλες χωρες αγγιζει και το 70%, αλλα αυτο δεν εμποδιζει τις Κυβερνησεις να εκλεγονται νομιμοτατα.
Θελετε κακως; Κακως. Αλλα εδω δε μιλαμε βασει Ηθικης, ουτε βασει Αυτου που Επρεπε να Συμβαινει, εδω μιλαμε ρεαλιστικα, βασει Αυτου που Συμβαινει.
(Στην τελικη, εχει μεινει αραγε κανεις που να εμπιστευεται τον Προεδρο της Δημοκρατιας;)

Περα ομως κι απο ολα αυτα, το να απεχεις απο τις εκλογες, η να ψηφιζεις λευκο, αυτο δε σε καθιστα ελευθερο πολιτη, "απεγκλωβισμενο" απο τα "κομματικα μαντρια".
Αυτο σε καθιστα καποιον που εξουσιοδοτει καποιους αλλους να καθοριζουν το μελλον του.
Αν εσυ δε ψηφιζεις κανεναν, ΕΓΩ που θα παω να ψηφισω, ΕΓΩ ειμαι αυτος που θα επιλεξει το μελον σου.
Ποιος ειναι το προβατο εδω; Ποιος ειναι εστω το περισσοτερο προβατο;



Αν ολα τα παραπανω φανταζουν σαν Απολογια Υπερ Κομματων, ισως να μη μπορω να πεισω κανεναν για το αντιθετο. Θα πω ομως αυτο: Δε πιστευω οτι τα Κομματα ειναι τελεια, δε πιστευω οτι ειναι αλανθαστα, ακομα και τα μικροτερα κομματα βαρυνονται με ευθυνες ανεξαρτητως του αν ψηφισαν η οχι τα Μνημονια και τα Μεσοπροθεσμα. Και βαρυνονται με ευθυνες γιατι περσυ που ψηφιστηκε η  Πρωτη Ταφοπλακα, επρεπε να μπει πολιτικο μπουρλοτο στη Βουλη, επρεπε να δωσουν στον λαο να καταλαβει οτι μολις ψηφιστηκε ο Θανατος της Ελλαδας.
Μπορει καποιοι να αντεδρασαν, οπως το ΚΚΕ και ο Συριζα, αλλα δεν αντεδρασαν αρκετα.
Δε βγηκαν στα καγκελα να ουρλιαξουν για αυτο που ερχεται. Ισως πολλοι να μην ηξεραν καν τι λεει το Μνημονιο...οσοι ξεραμε τι εστι Μνημονιο, απο το Διαδικτυο το μαθαμε και απο τον Καζακη.

Επισης, πριν λιγες μερες, εγραφα
σε αυτο εδω το αρθρο
οτι, αν φοβαται καποιον το Καθεστως, δεν ειναι τα κομματα της Αριστερας, αλλα τον λαο που βγηκε στους δρομους να φωναξει. Κι αυτο επιβεβαιωθηκε απο τη φασιστικη επιθεση που συνεβη τις μερες της ψηφισης του Μεσοπροθεσμου, εκει η πασοκικη χουντα εδειξε τα δοντια της και τα εδειξε σε αυτον που φοβοταν περισσοτερο..δε θυμαμαι να εχει χτυπηθει ετσι κομματικη συγκεντρωση,
μπροστα στον λαο που βγηκε στους δρομους, η Αριστερα ειναι ακινδυνη.
(Ειναι ακινδυνη γιατι δε πειθει, αλλα για να τα λεμε ολα, δε φταιει μονο αυτη που δε πειθει, φταινε κι εκεινοι που δε πειθονται, που δεν ανοιγουν τα αυτια τους και εξακολουθουν να βαυκαλιζονται για λυσεις εντος Συστηματος)

Παρολα αυτα ομως, εξακολουθω να θεωρω εγκληματικη την αποχη, τα λευκα και τα ακυρα.
Το μονο που θα πετυχουν ολα αυτα, ειναι η διαιωνιση κ αναπαραγωγη της ιδιας λαοκτονου σαπιλας.
Τα κομματα ειναι φορεις πολιτικης και ιδεων, και η Πολιτικη μαζι με τις Ιδεες ειναι αυτα που μπορουν να βελτιωσουν τις ζωες μας (Η, και να τις χειροτερευσουν)
Δεν εχω σκοπο να πεισω εδω για την ορθοτητα της δικιας μου ψηφου προς το ΚΚΕ
(Ακλονητη η πεποιθηση μου, αλλα εδω δε θελω να προπαγανδισω αυτη μου τη πεποιθηση),
εδω θελω να εκφρασω τη πεποιθηση οτι ειναι η ωρα της ευθυνης για ολους μας.
Τωρα που η καθεστωτικη προπαγανδα εχει ξεβρακωθει, τωρα που τα παραμυθια και η λαικη εξοντωση ειναι ορατα σε ολους, τωρα ειναι που δε συγχωρειται το να σφυριζουμε ανεμελα.
Ιδου η Καλπη, ιδου και το Πηδημα. Αν δεν εκφραζει τιποτα τη Βουληση μας,
τοτε θα μας εκφρασει με το ζορι η Βουληση των Αλλων.
Αν θελουμε το Καινουριο, τοτε ας προσπαθησουμε να το εκφρασουμε ιδρυοντας νεα κομματα.

Το Αυριο βεβαια δε θα γεννηθει στις καλπες, το Αυριο θα γεννηθει στο Δρομο.

Ομως, αν θελουμε να ειμαστε κι εμεις τμημα εκεινων που θα το κυοφορησουν, τοτε πρεπει να διαλεξουμε πολιτικη πλευρα και να παλεψουμε για αυτο.
Αλλιως, το Αυριο θα ειναι Τερατογεννεση..ετσι γινεται με τα Αυριο, οταν τα γεννανε Βρυκολακες.

ΥΓ Ανεξαρτητως πολιτικης επιλογης, το Αυριο θα το γεννησουν συμμαχιες. Συμμαχιες μεταξυ εκεινων που θα πολεμησουν τη καθεστωτικη σιχαμαρα. Και οι συμμαχιες προυποθετουν συμβιβασμους.
Εγω χεστηκα για το αν ο διπλανος μου ψηφιζει ΚΚΕ η ΣΥΡΙΖΑ,
..απο τη στιγμη που εναντιωνεται στα Μεσοπροθεσμα και το Καθεστως,
οφειλει να ειναι διπλα μου,
και οφειλω να ειμαι διπλα του.

48 σχόλια:

  1. ωραίο άρθρο... αν κι είμαι μιας άλλης λογικής... Αρκετά πιο "κομματικής" αν θες... Πιστεύω πως οι εκλογές είναι απλά ένας δείκτης για την δημοτικότητα ενός κόμματος ή έστω μιας πολιτικής... Η ουσία παραμένει να καταλάβει ο κόσμος πια πολιτική πρόταση αναδεικνύει την δική του δύναμη... Για ποια εξουσία πρέπει να παλέψει και ποια εξουσία πρέπει να ανατρέψει... όχι απλά να ξεσηκωθεί κι όποιον πάρει ο χάρος... ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλως ηρθες φιλε Ζακυνθινε.
    Το λεω και στο κειμενο, η οργη πρεπει να αποκτησει πολιτικη στοχευση. Συμφωνω απολυτως στο οτι αν ξεσηκωθουμε και οποιον παρει ο χαρος, δε προκειται να επιτυχουμε το παραμικρο,

    αν διαβασεις κι αλλα αρθρα μου, θα δεις οτι ειμαστε πολυ κοντα στις αποψεις μας, ακομα κι αν ειμαι λιγοτερο "κομματικος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απολύτως με το κειμενό σου. Είναι επικίνδυνο, ειδικά στις μέρες μας όπου όλοι μας έχουμε χάσει την πίστη μας στους θεσμούς, να προτείνεται από "δημοφιλείς" μπλοκερς τέτοιες πρακτικές.
    Είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα που έχουμε το δικαίωμα της επιλογής, και καλό είναι να το ασκούμε.
    Θα μου πείτε, και ποιόν να ψηφίσω? όποιον θεωρείς εσύ προσωπικά ότι μπορει να βοηθήσει την χώρα σου. Και αν δεν βρίσκεις ούτε ένα να σε πείσει, ρίχτο σε ένα κόμμα διαμαρτυρίας, από αυτά που δε πιάνουν το 3%. Γιατί να γίνει αυτό? Γιατί θα περαστεί ξεκάθαρα το μήνυμα σε όλο το πολιτικό σύστημα ότι πλέον δε μας πείθουν.
    όσο αφορά την αποχή στο σύνολο της, οι Αμερικάνοι μια χαρά προεδρίες είχαν και θα έχουν, και ας ψηφίζει το πολύ το 20% από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ σωστή προσέγγιση celin!
    η αγανάκτηση οφείλει να μετεξελιχθεί σε πολιτική πρόταση συνεκτική και να συμπορευτεί με εκείνες τις δυνάμεις του πολιτικού φάσματος , με τις οποίες θα μπορέσει να συνάψει ουσιαστικές συμμαχίες για την ανατροπή της βαρβαρότητας ... Και όταν επιτευχθεί αυτό , όταν απαλλαγούμε δηλαδή από την πράσινη χολέρα , είναι ο ίδιος ο λαός που θα κληθεί να αποφασίσει για την πολιτική του εκπροσώπηση , με δημοκρατικές διαδικασίες...


    Οι απολιτίκ διαμαρτυρίες και η επιλογή του λευκού βοηθούν αντικειμενικά όσους θέλουν ο λαός να είναι αμέτοχος και παθητικός σε όσα οι ίδιοι αποφασίζουν για αυτόν , χωρίς αυτόν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις μ@λ@κιες δεν υπάρχει λόγος να απαντάς με επιχειρήματα.
    Ο πιτσιρίκος μετά τις δημοτικές εκλογές πανηγύριζε ότι κέρδισαν οι απέχοντες….(χαχα). Τι κέρδισαν δεν μας ενημέρωσε. Τα μεσοπρόθεσμα και τους εφαρμοστικούς νόμους;
    Είναι μέρος του συστήματος και υποστηρίζει τις πιο ανώδυνες επιλογές για το σύστημα.

    Και τελικά ποιος τον γ@μάει τον πιτσιρίκο;

    LOLA

    ΥΓ. Ξέρω ότι είμαι κακιά αλλά αει σιχτίρ πια με τα πιτσιρίκια/σταρ του διαδικτύου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H γνωμη καποιων οσο γνωστοι κι αν ειναι δεν σημαινει τιποτα απολυτως για τους υπολοιπους εμας που θε πρεπει με τη λογικη και μονο να συνειδητοποιησουμε οτι δεν γινεται να αφηνουμε αλλους να αποφασιζουν για τη δικη μας τυχη με το να απεχουμε απο εκλογες! Τι βολικο για μερικους μερικους για να λενε μετα οτι με τις δικες μας ευλογιες περασαν τα Μεσοπροθεσμα και ολες τις αλλες περικοπες στο εισοδημα και τη ποιοτητα ζωης των εργαζομενων! Ας μη τους κανουμε τη χαρη να απεχουμε! Τουλαχιστον καποιοι απο εμας ξερουμε καλα τι και ποιους δεν θα ψηφισουμε, οποτε ας κρατησουν τις συμβουλες περι αποχης μονο για τον εαυτο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, η αποχή αποτελεί μια «απόχη», με την οποία το κατεστημένο αδρανοποιεί, παθητικοποιεί και σε μεγάλο βαθμό εξουδετερώνει κοινωνικά στρώματα που «την πατάνε» και, αντί της αντίστασης, σπρώχνονται σε μια πολύ βολική για το κατεστημένο παραίτηση.

    ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ότι ένα μέρος του κόσμου που σκέφτεται να απόσχει θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε όσους του «μαυρίζουν» τη ζωή.
    Οταν οι Βένετοι και οι Πράσινοι μετατρέπουν την πολιτική σε συνώνυμο της αρπαχτής, της δημαγωγίας, των «θα», των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, του μαυρογιαλουρισμού. Οταν σαν πολιτική λογίζεται η πασαρέλα του τίποτα, η αποθέωση της βλακείας, η φωταψία της υποκρισίας και του εξυπνακισμού, τότε ο αναχωρητισμός από τα κοινά αρχίζει να μοιάζει με «κίνηση διαφυγής».
    Ομως, προσοχή!
    Η αποχή μπορεί να μοιάζει με «κίνηση διαφυγής», αλλά δεν είναι.
    Στην πραγματικότητα είναι ομηρία και εγκλωβισμός στα κηρύγματα που πριμοδοτούν την ιδιώτευση, το «δε βαριέσαι», το «έλα τώρα καημένε», το «δε βγαίνει τίποτα», το «ασχολήσου με την πάρτη σου».
    Και όσο ο «απέχων» θα (νομίζει ότι) ασχολείται με την πάρτη του, κάποιοι άλλοι - αυτοί που τον στείλανε στον «καναπέ» του - θα ασχολούνται μαζί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γενικώς είναι ορθή η απάντησή σου στο πιτσιρίκο.

    εγώ όμως δεν πιστεύω ότι εχει μεγάλη σημασία τι θα γίνει στις κάλπες και συνεπώς δεν έχουν και μεγάλη σημασία οι συζητήσεις περί αυτού. το είπες μόνος σου:

    "Το Αυριο βεβαια δε θα γεννηθει στις καλπες, το Αυριο θα γεννηθει στο Δρομο"

    ή αλλιως: "αν οι εκλογες αλλάζανε κάτι θα ήταν παράνομες".

    γ.ν.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ και εβδομάδες λέω ότι το #m25gr και το #Syntagma πρέπει να αποκτήσει πολιτική ταυτότητα ή κάποια τεκμηριωμένη πρόταση γιατί τώρα, η στείρα αντιπολίτευση του 'ό,τι νά'ναι' όχι μόνο δίνει βήμα σε λαϊκιστές τύπου Μίκη Θεοδωράκη να μπορέσει να μοιράσει εθνικιστική προπαγάνδα σαν ποπ-κόρν σε λούνα παρκ, αλλά και δεν καταφέρνει και τίποτα.

    Αν ο Πιτσιρίκος πάει στο Σύνταγμα αντί για το εκλογικό του κέντρο τότε δεν έχει κανένα δικαίωμα να ξανακλείσει δρόμο της Αθήνας για την επόμενη τετραετία. Αν δεν τον εκφράζει τίποτα θα μπορούσε πολύ απλά να πάει να ρίξει άκυρο. Ή ακόμα καλύτερα, αν έχουν δίκιο οι αγανακτισμένοι ότι εκπροσωπούν την πλειοψηφία του λαού, ας κατεβάσουν ένα ψηφοδέλτιο να δούμε τι θα γίνει.

    Αν δεν θέλουν, ευτυχώς στην Ελλάδα βγάζουν κυβερνήσεις οι κάλπες και όχι ο όχλος. Και προτιμώ να μας κυβερνά το 30% που πιστεύει στην οργανωμένη δημοκρατία παρά ο Πιτσιρίκος και οι υπόλοιποι που χέζουν πάνω στα δημοκρατικά κεκτημένα και αντί να προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν δημιουργικά φωνάζουν απλά ότι πρέπει να κρεμαστούν οι πάντες και τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aν καποιοι ειναι περισσοτερο επικινδυνα ακομα και απο τους φασιστες ,ειναι οι new age επαναστατες σαν τον πιτσιρικο που εχοντας λυσει τα προς το ζειν, φιλοσοφουν διαφορες φανφαρες και απαξιωνουν τους παντες και τα παντα.Η αριστερα για τον πιτσιρικο πρεπει να παρει απο το χερακι τον καθε μικροαστο που κοιμοταν χρονια τον υπνο του δικαιου και ξαφνικα ξυπνησε επειδη εμεινε ανεργος.Ε οχι δα ειπαμε η αντοχη στην βλακεια εχει και τα ορια της.

    Α ξεχασα θα γινει αυριο επανασταση και θα εγκαταστασθει η αμεση δημοκρατια και ολοι θα ζησουμε καλα και αυτοι καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. spgirl, κ εγω συμφωνω απολυτως με το σχολιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 225
    να σαι καλα, δεν εχω κατι να προσθεσω, και με σενα συμφωνω.

    ΥΓ Σορι που σε αποκαλω 225, αλλα δεν αφησες ψευδωνυμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λολα, μπορεις να εισαι οσο κακια θελεις!
    Να σου πω οτι ενω συμφωνω σε ολα, διαφωνω με τη γνωμη σου για τον συγκεκριμενο μπλογκερ. Δε νομιζω οτι ειναι μερος του Συστηματος, οι αναρτησεις του ειδικα τον τελευταιο χρονο ειναι και εμπρηστικες και προκλητικες με τη καλη εννοια. Δεν εχει αφησει τιποτα ορθιο, απο Εκκλησια και Δικαιοσυνη, μεχρι Αστυνομια και Δικομματισμο.

    Το οτι πανηγυριζε βεβαια για την αποχη στις Δημοτικες, ναι, ειναι 100% ενας αστοχος πανηγυρισμος. Δεν το θυμαμαι αυτο, αλλα για να το λες, ετσι θα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελβα, ετσι ειναι.
    Φυσικα και η γνωμη καποιου που ειναι δημοφιλης δεν εχει τεκμηριο εγκυροτητας. Απλα ασχοληθηκα γιατι οι δημοφιλεις, οσο να ναι, επηρεαζουν.
    Και θα ηταν εγκληματικο σφαλμα να επηρεαστει ο οποιοσδηποτε απο τη συγκεκριμενη προτροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τασο, πολυ ουσιωδες το σχολιο σου, θα επαναλαβω τη τελευταια του προταση που ειναι το ζουμι οχι μονο του σχολιου σου αλλα και των υπολοιπων σχολιων εδω, μαζι με την αναρτηση μου.

    "Και όσο ο «απέχων» θα (νομίζει ότι) ασχολείται με την πάρτη του, κάποιοι άλλοι - αυτοί που τον στείλανε στον «καναπέ» του - θα ασχολούνται μαζί του..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιωργο, ετσι ειναι, στον δρομο θα γεννηθει.
    Ας υποθεσουμε οτι γινονται εκλογες αυριο, και σχηματιζεται μια πλειοψηφικη συμμαχια που υποστηριζει την εξοδο απο την ΕΕ και το Ευρω.
    Ποιος πιστευει οτι τα αποτελεσματα των Εκλογων θα γινουν σεβαστα απο τη γαλαζοπρασινη-Καθεστωτικη Συμμορια;
    Εκει λοιπον, θα μιλησει ο δρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλως ηλθες M.S

    "Και προτιμώ να μας κυβερνά το 30% που πιστεύει στην οργανωμένη δημοκρατία"

    Κι εγω το προτιμω αυτο.
    Τρεφω μεγαλη απεχθεια για το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΣΥ, το ΛΑΟΣ. Ειμαι στα προθυρα να αρχισω να απεχθανομαι ακομα και τους ψηφοφορους τους, τιποτα δε με δενει με αυτους τους τυπους, θεωρω οτι η ψηφος τους ειναι μαχαιρια στο σωμα του τοπου.
    Κι ομως, ταυτοχρονα με την απεχθεια, τρεφω κι απειρως περισσοτερο σεβασμο σε αυτους που θα πανε να στηριξουν τα πιστευω τους, ενεργωντας σαν πολιτικα υποκειμενα,
    απο εκεινους που θα το παιξουν μαγκια, απαξιωνοντας οχι τοσο την εκλογικη διαδικασια, οσο τον εαυτο τους, ως πολιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλως ηρθες 650, δεν αφησες ψευδωνυμο και δε ξερω αν ειναι η πρωτη φορα που σχολιαζεις.

    Φυσικα και συμφωνω με την ουσια του σχολιου σου, απλα θα διαφωνησω με τον βαθμο επικινδυνοτητας καποιου που απεχει συγκριτικα με εναν φασιστα.
    Ουτε εγω πιστευω πως στη παρουσα φαση οι καθαροαιμοι φασιστες αποτελουν ιδιαιτερη απειλη
    (Αν ημουν βεβαια μεταναστης, δε θα ελεγα το ιδιο)
    Στον βαθμο επικινδυνοτητας, στη κορυφη ανηκουν οι νεοφιλελευθεροι-καθεστωτικοι φασιστες που εχουν σκοπο να καταστρεψουν τη χωρα.

    Οι νιου εητζ επαναστατες που λες δεν αποτελουν απειλη κατα τη γνωμη μου, αντιθετως αποτελουν τον φυσικο συμμαχο εκεινων που θελουν να γκρεμισουν το Καθεστως του Καραφλου Γαπο-Πινοσετ.
    Δηλαδη, τον συμμαχο μας.
    Με τα λαθη και τις αστοχιες τους, αλλωστε υπαρχει κανεις αλανθαστος σημερα; Νομιζω, κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειλικρινά celin έχω φτάσει πια σ ένα σημείο απογοήτευσης τέτοιο,που δεν ξέρω τι είναι καλό και τι όχι γι αυτόν τον τόπο.
    Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν έχω δει κάποιον ηγέτη να κάνει κάτι καλό γι αυτόν τον τόπο.Όλοι κοιτούσαν την πάρτη τους και την χοντρή τους κοιλιά.Και αποτέλεσμα αυτού είναι να φτάσουμε σε τέτοιο άσχημο επίπεδο,ώστε να έχουμε γίνει ένα υποανάπτυκτο κράτος που δεν διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη.Περπατώ στη Θεσσαλονίκη και βρωμάει ο τόπος απ τα σκουπίδια.Δεν είναι άξιοι ούτε αυτά να μαζέψουν.
    Θεωρητικά ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα.Ουσιαστικά όμως περιβαλλόμαστε απ τη χειρότερη χούντα των τελευταίων ετών.Το μόνο που δεν έκαναν ακόμα είναι να πετάν τους διαφωνούντες από τα ελικόπτερα στα ποτάμια,όπωςστην Αργεντινή
    .Θεωρητικά είμαι κατά της εξουσίας.Και δεν πιστεύω ότι κάποιος που την έχει θα φροντίσει ποτέ για τα δικά μας συμφέροντα.
    Επειδή όμως ζούμε σε μια κοινωνία που αναγκαστικά κάποιος θα μας κυβερνήσει ,και αφού ΑΚΟΜΑ μας δίνεται η δυνατότητα ψήφου,πιστεύω κι εγώ ότι οφείλουμε να ψηφίσουμε.Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φόρες έριξα άκυρο.Και η άλλη αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό σκέφτηκα κι εγώ πολλές φορές τη λύση του ΚΚΕ.Κι αυτό γιατί σε μια χώρα που δεν έχει πιά τίποτα,με τους τοκογλύφους να της ρουφούν το μεδούλι,θα είχαμε τουλάχιστον τα βασικά αγαθά.παιδεία-δουλειά-υγεία.(ΕΊΔΕς ΤΙ ΠΡΑΚΤΙΚΆ ΠΟΥ ΣΚΈΦΤΟΜΑΙ;)Δυστυχώς όμως τα αρπαχτικά κοράκια του καπιταλισμού δεν θα άφηναν μια φτωχή αποικία τους να έκανε τέτοιο βήμα και να ξέφευγε απ τα μυτερά τους δόντια.Δυστυχώς νομίζω ότι δεν υπάρχει ελπίδα για μας τουλάχιστον στην παρούσα φάση.Θέλουν να μας κατασπαράξουν και μετά να μας πετάξουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για του λόγου το αληθές δες για τις εκλογές "έτσι γαμάει η αποχή"
    http://pitsirikos.net/2010/11/%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE/

    και για την αριστερά
    http://pitsirikos.net/2010/11/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC/

    LOLA

    Tον παρακολουθώ τον πιτσιρίκο και ναι είναι καλός και εύστοχος σε πολλά αλλά τα παίρνω όταν από τη μια μας προτρέπει να μην αγοράζουμε την ελευθεροτυπία (και τις λοιπές εφημερίδες - σωστό)και από την άλλη έγραφε στο plus της τεγοπούλου. Ή υποκριτής είναι ή μ@λ@κ@ς 'η διατελεί σε σύγχυση.
    Και τέλος η αποχή από τις εκλογές είναι η πιο ανώδυνη λύση για το σύστημα. Πόσο μυαλό πια θέλει να το καταλάβεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γενικά, θεωρώ το εκάστοτε αποτέλεσμα των εκλογών, δείκτη ωριμότητας της εργατικής τάξης.
    Σε αντίθεση με το κείμενο του πιτσιρίκου, τον οποίο διαβάζω πολύ συχνά αλλά δεν συμφωνώ σε όλα, με εκφράζει περισσότερο ένα απόσπασμα απο παλιότερο κείμενο του Old Boy: ''Στην πλειοψηφία τους όμως εκείνοι που απέχουν δεν απέχουν λόγω βαθιάς πολιτικής σκέψης αλλά λόγω απερίγραπτα ρηχής, δεν απέχουν λόγω προδομένων προσδοκιών αλλά λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε προσδοκίας αφορά την κοινωνία.''

    (Χαίρομαι που ανακάλυψα το μπλόγκ σας !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. λολα,

    πρώτα δούλεψε σε μεγαλα μεσα (σκαι ραδιοφωνο προσθετω) και προφανώς αφου είδε από μεσα τη βρωμια και τη σαπιλα την έκανε (ή τον φύγανε - σημασια δεν έχει) μετα άρχισε τα πολύ δυνατα χτυπήματα. συνεπως μη τον κατηγορεις για αυτό, παρα μονο αν ξαναδουλεψει σε μεγαλα μεσα.

    γ.ν.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. σελίν,

    πλακα-πλάκα συζητάμε για εκλογες ενω εχει συντελεστει καραμπινάτη συνταγματική εκτροπή εντωμεταξύ! είμαστε κι εμεις ελαφρώς τρελοί.

    γ.ν.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ :
    Το πρωι "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" το βραδυ "βαθυ κοκκινο" πορνιδιο στην πλατεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Celin συμπίπτουμε χρονικά...
    Μόλις προχθές έγραφα το παρακάτω:
    "Αντιλαμβάνομαι ότι οι μη δικομματικές επιλογές δεν είναι και ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί!
    Αντιλαμβάνομαι ότι δεν τους εμπιστεύεστε, δε συμφωνείτε μαζί τους, δεν τους γουστάρετε.
    Ούτε εγώ! Να είστε σίγουροι!
    Αλλά μέχρι να φτιαχτεί ο πολιτικός φορέας που επιθυμώ και επιθυμεί ο καθένας από σας (και για τη μη δημιουργία του μέχρι στιγμής ευθυνόμαστε κι εγώ κι εσείς-κανείς "σωτήρας" δε θα ρθει να μας σώσει), έχουμε χρέος να ψηφίζουμε έστω και με κριτήριο το μίνιμουμ της συμφωνίας μας με κάποιο πολιτικό σχηματισμό, ούτως ώστε το κύριο μέλημά μας (π.χ. παραμονή ή έξοδος από το Μνημόνιο) να εκφραστεί και κυρίως ο πολιτικός χώρος που το εκφράζει να έχει τη δύναμη να το επιβάλλει."

    Όπως το είπες: Ιδού η Κάλπη, ιδού και το Πήδημα.
    Κι όσο δεν πλησιάζεις την Κάλπη, τόσο σε πλησιάζει το Πήδημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ...
    Αν δεν βρισκεις κατι να σε συναρπαζει...
    Αν δεν πιστευεις οτι κατι μπορεις να κανεις...
    Αν δεν υπαρχει για σενα σωσιμο κανενα, και ολα τα βλεπεις γκρεμισμενα και σαθρα...!!
    Τοτε ναι...
    Καλυτερα να απεχεις...!!
    Να μην ψηφιζεις, αν την ψηφο σου, την θεωρεις αγγαρεια...!!
    Πηγαινε για μπανιο...!!
    Πηγαινε για μασα...!!
    Πηγαινε για ...χορο, για δουλεια, για...Μαμησι...!!

    ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΣΕ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΚΑΤΙ...!!
    Γιατι ΕΣΥ,αγανακτεις εμενα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ γ.ν.κ

    όταν έγραφε να μην αγοράζουμε ελευθεροτυπία έγραφε παράλληλα στο Plus. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε δεν ξέρω τι είναι...

    LOLA

    ΥΓ έγραψα ήδη ότι είμαι κακιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. sunshine, στη παρουσα φαση ουτε εγω βλεπω καμια ελπιδα. Το θεμα ειναι ποσο θα κρατησει η παρουσα φαση..μπορει κανα 2 χρονια, δυστυχως μπορει και κανα 2 γεννιες η και παραπανω.

    Αυριο βεβαια μπορει να τα αρνηθω αυτα που γραφω τωρα γιατι η ελπιδα εχει τον τροπο της να φυτρωνει παντου.
    (Σχιζοφρενεις μας εχουν κανει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Και τέλος η αποχή από τις εκλογές είναι η πιο ανώδυνη λύση για το σύστημα. Πόσο μυαλό πια θέλει να το καταλάβεις ? "

    Λολα, προφανως οσοι μιλανε για αποχη η για λευκο κλπ, θεωρουν οτι κανενα κομμα δεν αξιζει τη ψηφο τους, οποτε αυτη νομιζουν οτι ειναι η πλεον ενδεδειγμενη κινηση. Ανεξαρτητως ομως του αν εχουν δικιο η αδικο για τα κομματα
    (ισως και δικιο εχουν και αδικο μαζι),
    αυτο που λες ειναι αδιαμφισβητητο:Ο,τι πιο ανωδυνο, ο,τι πιο χαδι για το Συστημα, ειναι η αποχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλως ηρθες Ulven 62!
    Συμφωνω κι εγω με αυτο που λεει ο old boy.
    Κι εγω χαιρομαι που ανακαλυψες το μπλογκ, ευχομαι να τα λεμε συχνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιωργο, δεν ειναι μονο αυτη η συνταγματικη εκτροπη, συνταγματικες εκτροπες συμβαινουν εδω και δεκαδες χρονια. Μπορω να αποδειξω οτι το Συνταγμα εχει την αξια ενος κωλοχαρτου και οτι οποιος πιστευει οτι το Συνταγμα θωρακιζει τον πολιτη απεναντι στο Κρατος, ειναι ειτε αφελης ειτε υποκινουμενος.

    Δεν υπαρχει μεγαλυτερο κωλοχαρτο απο το Συνταγμα, τιποτα απο οσα γραφεται εκει δεν εχει ποτε ισχυσει. Πρεπει να απαλλαγουμε απο τη ψευδαισθηση οτι Συνταγματα και Δικαστηρια ειναι στο πλευρο του λαου, δεν υπαρχει κανεις θεσμος στον οποιο μπορουμε να ελπιζουμε.
    Για να φταιξουμε μια χωρα οπου οι πολιτες θα ζουνε αξιοπρεπως, θα πρεπει να μπει μπουρλοτο σε ο,τι εχουμε μαθει ως τωρα. Μπουρλοτο, να μη μεινει τιποτα ορθιο και να τιμωρηθουν ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ οι επιορκοι ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΕΞΟΥΣΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μαζεστιξ, αν εχω καταλαβει σωστα, θεωρω οτι εκφραζεις τουλαχιστον τη Μιση πλατεια (τη κατω, δηλαδη) Καπως ετσι πρεπει να σκεφτονται πολλοι για τα κομματα της Αριστερας, δηλαδη το μη χειρον, βελτιστον.
    Εγω που εχω κατασταλαξει σε συγκεκριμενο κομμα, ξερεις τι πιστευω;Πιστευω πως θα ειναι καλο η Πλατεια να αποκτησει πολιτικη εκφραση και φορεα.
    Ισως με τον Καζακη αρχηγο.
    Μια τετοια προσπαθεια, αν οργανωθει καλα, θα μπορει να μαζεψει ενα 10%, ισως και παραπανω.
    Ισως αποκτησει μαζικοτητα .

    Κι υστερα.. συμμαχιες. Συμμαχιες να φυγει η πρασινη Σιχαμαρα, συμμαχιες να μην ερθει η Γαλαζια.
    Συμμαχιες πανω σε μια πλατφορμα στην οποια θα συμφωνησουν οι ηγετες των σχηματισμων που θα συνεννοηθουν.
    Πιστευω οτι ειναι ηδη ετοιμη η πλατφορμα:Εθνικοποιηση τραπεζων, εξοδο απο ΕΕ και Ευρω,εθνικο νομισμα, λαικη εξουσια , ανακατανομη του πλουτου, Συντακτικη Συνελευση.
    Χοντρα χοντρα, εδω συμφωνουμε οι περισσοτεροι.

    Συμμαχιες λοιπον, τιποτα αλλο. Και καλα θα κανουν οι ηγετες να συμφωνησουν και να ενωθουν για να μη τους παρει κι αυτους ο διαολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα σημερινά "Συμπεράσματα" του πιτσιρίκου κινούνται στην ίδια ρότα. Δεν θα αλλάξει όμως η γνώμη μου για τον πιτσιρίκο αν γίνει δύο ή δέκα φορές άδικος. Ναι, ενίοτε είναι άδικη η κριτική του προς την αριστερά αλλά τι να κάνουμε; Ο καθένας θέλει την αριστερά και κυρίως το ΚΚΕ να πληρεί τους δικούς του προσωπικούς όρους και προϋποθέσεις. Δέκα χιλιάδες ΚΚΕ να είχαμε και πάλι δεν θα έφταναν για να χορτάσουν την ποικιλία των "θέλω".
    Μετριοπαθές το post σου, ορθώς νομίζω, δε χρειάζεται επιθετικότητα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο πιτσιρίκος δεν παύει να είναι σύμμαχος, έστω κι από διαφορετικό μετερίζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Celin, δεν ξέρω αν και πόσους εκφράζω από την κάτω πλατεία, γιατί κι εμένα με πιάνουν τα νεύρα μου ώρες-ώρες με ορισμένα πράγματα εκεί κάτω -άλλο αν συχνά κάνω το κορόιδο χάριν ομονοίας.

    Συμφωνώ απολύτως και με την άποψή σου να δημιουργηθεί ένας πολιτικός φορέας από την πλατεία και ειλικρινά αδυνατώ να σκεφτώ καλύτερο μπροστάρη από τον Καζάκη.
    Με τα υπάρχοντα δεδομένα, αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο για να αρχίσει μια τέτοια προσπάθεια.
    Είχα γράψει προ ημερών σχετικά:
    http://toixo-toixo.blogspot.com/2011/07/blog-post_7810.html
    Αλλά κάποιες ιδεοληψίες του καθενός, που ζει το αμεσοδημοκρατικό του όνειρο, θα σταθούν σίγουρα εμπόδιο σε αυτήν την προσπάθεια και δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι έτοιμη η κατάσταση εκεί κάτω να ξεπερασει τέτοια εμπόδια.

    Σ αυτά τα χοντρά-χοντρά που ανέφερες, στα οποία ως επί το πλείστον συμφωνώ, ξέρεις πόσοι θα βρεθούν να διαφωνήσουν; Υπάρχει και η- συμαθής κατά τ άλλα- τάση των ευρωλιγούρηδων...
    "Μα να απομονωθούμε;;; Να φύγουμε από το Ευρώ; Θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα..." :-))
    Βαρουφάκηδες said...

    Αλλά τι να κάνουμε; Καλώς ή κακώς πρέπει να βρεθεί και με αυτούς χρυσή τομή για να προχωρήσουμε πολλοί, δυνατοί και -όσο γίνεται- ενωμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. λόλα,

    δεν ήξερα αυτή τη λεπτομέρεια, γράψε λάθος!

    σελίν,

    δεν ειπα εγω οτι πιστευω και νιωθω σίγουρος αν έχουμε σύνταγμα. απλά το ανέφερα σαν παράδειγμα ότι δεν έχει και πολυ σημασια αν θα γεννήσουν και τι οι κάλπες. αφου οπως ειπες εχει καταλυθει το σύνταγμα εδω και χρόνια με τις εκλογες θα ασχοληθούμε; ειναι μικρής σημασίας. από το "για να φτιάξουμε..." και κάτω (το ξέρεις) συμφωνουμε απόλυτα. [ειναι γκαστρωμένος ο δρόμος κι η πλατεία, ποιος τη χέζει τη γκαστρωμένη κάλπη;]

    γ.ν.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προσωπικά δεν συμφωνώ (πλέων) με την αποχή από τις εκλογές, αν και το θεωρώ ένα υγιές δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη και δεν συμφωνούσα ποτέ με την λογική της «ψήφου διαμαρτυρίας», του να ψηφίζω δηλαδή κόμματα που ως πολίτη δεν με εκφράζουν, αλλά επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να δείξω στου άλλους ότι δεν αξίζουν
    Συμφωνώ στην δημιουργία κάτι «καινούργιου», αλλά μέχρι τότε, νομίζω πως η ποιο σωστή λύση για την «δημοκρατική» ανατροπή των υφιστάμενων πολιτικών (προσώπων και τακτικών), είναι το να ψηφίσουμε λευκό.
    Σύμφωνα με τους υπάρχοντες εκλογικούς νόμους, όπως αναφέρεις και με 70% αποχή (ακόμα και με 80% ή 90%) δεν εμποδίζει τις Κυβερνήσεις να εκλέγονται και να ασκούν την εξουσία νομιμότατα, καθώς στο εκλογικό αποτέλεσμα αφαιρείται εξ αρχής η αποχή και προσμετρούνται μόνο οι συμμετέχοντες.
    Αν όμως δεν είχαμε καθόλου αποχή και αυτοί που απείχαν, αυτοί που δώσανε άκυρα ψηφοδέλτια ως διαμαρτυρία καθώς και αυτοί που «εκβιάστηκαν» να ψηφίσουν ένα κόμμα που δεν τους εκφράζει ψήφιζαν όλοι λευκό, τότε, θα είχαμε μία συνολική «πολιτική» κίνηση, καθαρής διαμαρτυρίας (καθώς η αποχή «αναλύεται» σε ένα μεγάλο ποσοστό ως αδιαφορία και η ψήφος προς ένα μικρό κόμμα μπορεί να αναλυθεί όπως θέλει από τον καθένα).
    Φυσικά και αυτό δεν θα εμπόδιζε πάλι την Κυβέρνηση να εκλεγεί νομιμότατα, είναι διαφορετικό όμως να έχεις να αντιμετωπίσεις μία αγανακτισμένη κοινωνία που προηγούμενος την έχει διασπάσει σε «απέχοντες», «άκυρους», «λευκούς» και «διαμαρτυρόμενους» και είναι διαφορετικό όταν έχεις απέναντι σου μία πολιτική έκφραση, αυτή του «λευκού» η οποία θα είναι και η πλειοψηφία του λαού.

    Μπορεί σήμερα να υπάρχουν «νόμιμες» Κυβερνήσεις και με 70% αποχή, δεν υπάρχουν, δεν υπήρχαν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν ποτέ όμως Κυβερνήσεις με 70% λευκή ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στρατολατη συμφωνω με ολα οσα γραφεις, φυσικα και θεωρω τυπους σα τον Πιτσιρικο ως φυσικους συμμαχους μας, αλοιμονο αν οχυρωθουμε στην αληθεια μας, ειδικα σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαζεστιξ, μαγκια σου να κανεις το "κοροιδο' για χαρη της ομονοιας, το πιο ευκολο ειναι να αρχισουμε να βριζομαστε μεταξυ μας, αυτο ακριβως θελει και η πρασινη χουντα.

    Παντως, εμενα που με βλεπεις εδω ποσο ενωτικος θελω να ειμαι, πιστευω οτι και η θεληση για ενοτητα εχει τα ορια της. Θα μπορουσα πολυ πιο ευκολα να συνομιλησω με εναν υπερπατριωτη που τα βλεπει ολα τα προβληματα εθνικα και θελει εξοδο απο την ΕΕ, παρα με εναν ημιαριστερο Ευρωλιγουρη.
    Κι αυτο γιατι ο δευτερος κρινεται πια ως ανιατη περιπτωση.
    Οχι γιατι δεν εχει τα δικια του οσον αφορα τους κινδυνους που προβαλλει στην εξοδο απο το Ευρω.
    Δικιο εχει, μας περιμενει Αβυσσος, ειδικα αν το Ελληνικο Κεφαλαιο μεινει απειραχτο.

    Αλλα κρινεται ως ανιατη περιπτωση γιατι το σχεδιο των αγορων και των δουλικων τους στις κυβερνησεις, ειναι πια ορατο στον καθενα..κι αυτο λεγεται Κινεζοποιηση.
    Προτιμω χιλιες φορες να τρωω ψωμι και ελιες απο το να δω εμενα και τις νεες γενιες ως τις πουτανιτσες των πολυεθνικων, των βρωμοτραπεζιτων και των βρωμοβιομηχανοεφοπλιστων, ντοπιων και ξενων.

    Για μενα, οπως και για τους φιλους εδω, που δεν εχουμε γεννηθει δουλικα αλλα περηφανοι ανθρωποι, κατι τετοιο ειναι αδιανοητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γιωργο συμφωνω και παλι για τις γκαστρωμενες πλατειες, αρκει να μην ειναι ανεμογκαστρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλως ηρθες Αρχο και σε ευχαριστω που σπας τη μονοτονια εδω φερνοντας και μια διαφορετικη αποψη.
    Φυσικα και ενα 70% λευκων, απονομιμοποιει τη Κυβερνηση που θα ερθει, θα ειναι μια κυβερνηση ανεκδοτο. Ομως και παλι, τις αποφασεις που ειναι να παρει ως εντολοδοχος των καπιταλοτοκογλυφων, να εισαι σιγουρος οτι θα τις παρει κανονικα.
    Δε θα γλυτωσουμε τη σφαγη, αλλωστε και σημερα, απονομιμοποιημενη δεν ειναι η Γαπο-κυβερνηση με ολες αυτες τις διαμαρτυριες;

    Τιποτα ομως δε την εμποδιζει απο τη σφαγη.
    Εγω σε καταλαβαινω απολυτα οταν δηλωνεις δια του λευκου οτι δε γουσταρεις κανενα κομμα.
    Δε βλεπω ομως στο λευκο καμια απειλη για το Καθεστως.
    Δε βλεπω ουτε καποια πολιτικη προταση. Θεωρω χιλιες φορες καλυτερες τις πολιτικες προτασεις, ακομα και τις κακιστες, παρα τη συνολικη καταδικη των υπαρχουσων προτασεων,
    η οποια ομως καταδικη τελικα σε τιποτα δε καταδικαζει το Καθεστως πλην της..διαιωνισης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Συμφωνώ Celin με το κείμενο με τον αστερίσκο πως δεν είναι απλά ανώδυνη αλλά επωφελής για τον δικομματισμό η επιλογή λευκού/αποχής.

    Εγώ λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας έχω κόψει εδώ κι ένα μήνα την πολύ επαφή με το κομπιούτερ όπως θα έχεις δει από την αραίωση των αναρτήσεών μου.

    Σήμερα μπήκα σε διάφορες ιστοσελίδες στο f/b και είδα παντού να κυκλοφορεί αυτό η ηλίθια σπέκουλα υπέρ του λευκού και για αυτό έκανα αυτή την ανάρτηση ως απάντηση...

    Είδα το σχόλιό σου ήρθα εδώ και... ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ ΑΠΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ.

    Αντίθετα από ό,τι μπορεί να έχεις καταλάβει τον τελευταίο 1,5 χρόνο που γνωριστήκαμε διαδικτυακά, δεν είμαι και πολύ παλιός φίλος του διαδικτύου. Απλά έκανα το blog παραμονές των Ευρωεκλογών του 2009 για να εκφράσω και τότε την αντίθεσή μου στη μόδα της αποχής που με συστηματικό τρόπο προωθούσε η αγέλη των τηλεηλιθίων. Μετά το παράτησα μέχρι τον Φλεβάρη του 2010 που κατάλαβα που το πάει ο Τζέφρυ και η αλητοπαρέα του. Από εκεί και πέρα θεώρησα χρέος μου να βρίσκω και να αναπαράγω οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει στο να αντιληφθεί ο κόσμος την επίθεση στον κόσμο της εργασίας και την -για μένα- εθνική μειοδοσία με την κυριολεκτική -κι όχι προς χάριν εντυπωσιασμού- έννοια της φράσης. Θα θυμάσαι άλλωστε πως από πέρυσι τον Απρίλη-Μάη άρχισα να βάζω σε πολλές αναρτήσεις που δείχναν τις συνέπειες της πολιτικής τους, τους ορισμούς της φράσης από τα λεξικά...

    Γιατί στα γράφω τώρα όλα αυτά τα άσχετα... Για να σου εξηγήσω το πόσο στεναχωρήθηκα διαβάζοντας τα σχόλια εδώ.

    Εγώ τον Πιτσιρίκο τον έμαθα από εσένα προ ολίγων μηνών. Αν θυμάσαι είχα βάλει μια ανάρτηση από τις Κακοήθειες των Τσέκερη και Κυρίτση στην Αυγή και σου άρεσε και είχες γράψει πως ήταν στο ίδιο έξυπνο πνεύμα με τον πιτσιρίκο. Έψαξα και τον βρήκα μ' άρεσε η γραφή του, μ ' άρεσε που τα έχωνε σε ΜΜΕ και πρασινομπλέ συμμορίτες και από τότε έχω κάνει ουκ ολίγες αναδημοσιεύσεις κειμένων του κι ας με ενοχλούσε η κατά καιρούς ισοπεδωτική του αναφορά σε "πολιτικούς" γενικά κι αόριστα.

    Αισθάνθηκα εντελώς ΗΛΙΘΙΟΣ βλέποντας εδώ το που δούλευε και -κυρίως αυτό- τους πανηγυρισμούς του για την τραγωδία των περιφερειακών/δημοτικών...

    Θυμάσαι φαντάζομαι πόσο μου είχε στοιχίσει η εγκληματική για την συνέχεια (όπως και αποδείχθηκε άλλωστε) επιλογή της αποχής τότε...

    Κι εγώ τόσο καιρό αναδημοσιεύω έναν τύπο που βάφτισε το έγκλημα γιορτή και επιλέγει να ξαναπροωθήσει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αυτή την ΑΘΛΙΑ στάση.

    Ας πρόσεχα...

    Κάποτε ο Γιώργης ο Βότσης ήταν έξω από τα δικαστήρια στη Σωκράτους και φώναζε λευτεριά στον αγωνιστή Ντάνο Κρυστάλλη που τον είχαν συλλάβει για τρομοκρατία. Εκεί ήμουν κι εγώ. Τον είχαμε χειροκροτήσει άλλωστε στα φεστιβάλ του Ρήγα όταν χαιρετούσε ως γραμματέας της μεταδικτατορικής νεολαίας ΕΔΑ. Μαζι φωνάζαμε στη Σωκράτους λευτεριά στον "αγωνιστή". Και αργότερα μάθαμε πως ήταν πράκτορας της ΚΥΠ! Την άλλη μέρα ο Γιώργης Βότσης έγραψε αυτό εδώ στα σχόλια της Ελευθεροτυπίας εκφράζοντας όσους είμασταν στη Σωκράτους -κι έτσι αισθάνομαι κι εγώ τώρα:

    "ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ναι φιλε, εχεις δικιο, επωφελης ειναι.

    Μαλακες δεν ειναι οι αγνοι ιδεολογοι, μαλακες κ καθαρματα ειναι αυτοι που τους διαψευδουν.
    Παντως στη συγκεκριμενη περιπτωση, κακως νιωθεις ετσι. Το οτι εκανε ο συγκεκριμενος μπλογκερ μια λανθασμενη προτροπη, δε πρεπει να σε κανει να νιωθεις ασχημα που αναδημοσιευσες κειμενα του!

    Αλλωστε, ο,τι καλο κι ενδιαφερον γραφεται, καλο ειναι να γινεται γνωστο..και ο, τι κακο και λαθος γραφεται, μπορουμε παντα να το κριτικαρουμε.

    Να σου πω και κατι; Αν καποιος διαβασει αυτο το κειμενο και σκεφτει "ΜΩΡΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"
    δε φταιει ο Πιτσιρικος. Φταιει αυτος που θα επηρεαστει.

    Καμια δικαιολογια για τα προβατα και τις βλακειες τους απο δω και περα, τωρα που μαθαμε σχεδον ολοι τι παιζεται, οποιος εξακολουθει να παπαριαζει, η ευθυνη ειναι 100% πανω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ρηγα ευχομαι ολοψυχα να εισαι καλα στην υγεια σου, περαστικα και καλη δυναμη. Τη πρωτη φορα που διαβασα το σχολιο σου, μου ξεφυγε η αναφορα σου.
    Καλη δυναμη φιλε, απο μενα πολλες ευχες και κουραγιο, ολα καλα να πανε και θα πανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πολύ αργά βρήκα την παρέα σας, αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί ένοιωθα "μοναξιά" για πολλά χρόνια, βλέποντας ότι δεν ασχολείται σχεδόν κανείς με την τεράστια "δεξαμενή" από ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ, που πριμοδοτεί εξόφθαλμα (&) το 1ο Κόμμα, ενώ αντίθετα πολλαπλασιάζονται οι φωνές καθοδήγησης της όποιας αγανάκτησης προς την αυτοκαταστροφή μας με ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ (π.χ. πρόσφατα: http://www.facebook.com/groups/137895794214/10150549610739215/ ).
    Όταν λοιπόν είδα και φίλους-γνωστούς-συγγενείς (έξυπνους & μορφωμένους γενικά ή προοδευτικούς σε σκέψη-πράξη ή νέους κυρίως), να αγνοούν-παρασύρονται προς ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ (με εκδηλώσεις "αντίδρασης", μαγκιάς ή "μόδας"), έφτιαξα αυτό το Ιστολόγιο: http://apohi-lefko-akiro.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οι εκλογές υπάρχουν για να έχουμε την ψευδαίσθηση οτι παίρνουμε αποφάσεις.

    George Carlin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γεια σου Μιδα.

    Θεος ο Καρλιν, ειδα προσφατα ενα σοου του και τον γουσταρα πολυ.
    Ομως τωρα πρεπει να ψηφισουμε. Οπωσδηποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή