Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

EVEN THE RAIN (Η ΒΟΛΙΒΙΑ, Η BECHTEL ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ)


Θεωρητικα, ειχα επιγνωση για αυτο που ερχεται και την κλιμακουμενη εξαθλιωση, υποτιθεται οτι αυτα που συμβαινουν τωρα δε θα με αφηναν εκπληκτο.
Εδω και λιγες μερες που επιασαν τα μεγαλα κρυα, ολα αυτα που ελεγα, τα ενιωσα και στο πετσι μου.
Κυριολεκτικα στο πετσι μου.
Στην πολυκατοικια μου, δεν εχει μπει πετρελαιο. Τα καλοριφερ καταντησαν διακοσμητικα στοιχεια (Και μεταξυ μας, αμφιβολου αισθητικης). Οσο νυχτωνει, ο ψοφος μεγαλωνει.
Δε ξερω πως τη βγαζουν στην πολυκατοικια μου. Εγω αναβω το αιρκοντισιον και κρυωνω μονο στα ποδια, ισως ομως κι αυτο ειναι προσωρινο γιατι δε ξερω αν αυριο θα μπορω να πληρωνω κι αυτο, δηλαδη τους λογαριασμους της ΔΕΗ με τα χαρατσια που βαλανε τα δωσιλογα γουρουνια.
Και την ωρα που σκεφτομαι οτι, ουτε καν η θερμανση δεν ειναι αυτονοητη, κατι μεσα μου παραδινεται τελειως στο Μισος, δε με νοιαζει πως τη βγαζουν στη πολυκατοικια μου οι υπολοιποι, δε με νοιαζει καν πως θα τη βγαλω εγω, το κρυο που με περονιαζει και σε λιγο μπορει να επεκταθει σε ολο μου το σωμα πλην των ποδιων,

αυτο που με νοιαζει ειναι να εκδικηθω τα γουρουνια που με αφηνουν παγωμενο.









Μολις τωρα παρακολουθησα μια εκπληκτικη ταινια, οσοι εχουν ακομα ρευμα στο σπιτι τους, πρεπει να τη δουνε.

EVEN THE RAIN
Σε αυτη τη ταινια παρακολουθουμε τα γυρισματα μιας αλλης ταινιας, η οποια διαπραγματευεται την εισβολη του Χριστοφορου Κολομβου στη Βολιβια, και τα μαρτυρια των Ιθαγενων απο τους κονκισταδορες. Ηρωας στη δευτερη ταινια, (δηλαδη τη ταινια μεσα στην ταινια) δεν ειναι ο Κολομβος αλλα μια αγνωστη ιστορικη φιγουρα, ενας παπας ονοματι Μοντεσινο, ο οποιος, βλεποντας την Ισπανικη φρικη μπροστα στα ματια του, πηρε το μερος των Ιθαγενων και προσπαθησε να αντισταθει.
Κατα τη διαρκεια των γυρισματων της ταινιας, κλιμακωνεται η αντισταση των Βολιβιανων
εναντια στη δικια τους "δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση".
Ουτε αυτο αποτελει ευφανταστο σεναριο.
Τι εγινε ομως και οι Βολιβιανοι τα εβαλαν με τη δικια τους γαλαζοπρασινη συμμορια;




2000.
"Από τα μέσα της δεκαετίας του '90, στο απόγειο του νεοφιλελευθερισμού, ξεκίνησε ένα κύμα ιδιωτικοποιήσεων των Εταιρειών Ύδρευσης, τις οποίες προωθούσε το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα κυρίως στη Λατινική Αμερική εντάσσοντάς τες σε ένα πλαίσιο προγράμματος του ΔΝΤ με τον ειρωνικό τίτλο «Ανάπτυξη και Εξάλειψη της Φτώχειας» με στόχο δήθεν να διασφαλίσουν την οικουμενική πρόσβαση στο νερό.
Το παράδειγμα της Βολιβίας έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να δούμε ένα μικρό ιστορικό των 3 μηνών που ακολούθησαν την ιδιωτικοποίηση του νερού. Τον Ιανουάριο του 2000 η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισε να βάλει τέλος στον «ασύδοτο δανεισμό» όπως τον αποκάλεσε και απείλησε τη βολιβιανή κυβέρνηση ότι θα σταματήσει την εισροή χρήματος αν δεν ιδιωτικοποιήσουν το νερό. Ο τότε πρόεδρος Ούγκο Μπανζέρ προχώρησε στην πώληση της εταιρείας σε μια κοινοπραξία πολυεθνικών με επικεφαλής την αμερικάνικη Bechtel και η σύμβαση υπογράφηκε για σαράντα χρόνια.
Τον Ιανουάριο υπογράφηκε η σύμβαση, τον Φεβρουάριο ξεκίνησε «ο πόλεμος του νερού» όπως τον αποκάλεσαν οι ντόπιοι. Η περιοχή Κοτσαμπάμπα ήταν το επίκεντρο του πολέμου καθώς είναι η κύρια αγροτική περιοχή της Βολιβίας και οι αγρότες ήταν αυτοί που πρώτοι συνειδητοποίησαν τι επιχειρούσε να επιβάλει η κυβέρνηση και σε συνεννόηση με το σωματείο των εργατών και ένα κομμάτι ακαδημαϊκών και διανοουμένων αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα συντονιστικό που ονομάστηκε La Coordinadora."
( Η συνεχεια του αρθρου


Οι αυξησεις στα τιμολογια του νερου εφταναν μεχρι 300%.
Στο συμβολαιο που υπεγραψαν τα Βολιβιανα αντιστοιχα γουρουνια με τη Bechtel,
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ.
(Ακομα και το νερο..ακομα και το νερο δεν ηταν για αυτους αυτονοητο)

Στο EVEN THE RAIN, ο Ισπανος σκηνοθετης που γυριζει την ταινια για τον Κολομβο και τον Μοντεσινο, προσλαμβανει για κομπαρσους καμια διακοσιαρια Βολιβιανους, τους ντυνει ιθαγενεις,
τους πληρωνει δυο δολλαρια την μερα, αλλα ειναι ιδεαλιστης, δε αντεχει να βλεπει τη κακομεταχειριση που υφιστανται απο τους αστυνομικους. Σε μια συναντηση του με εναν κρατικο αξιωματουχο, του αναφερει τις ενστασεις του. Ο αξιωματουχος του λεει "ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ, ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ."
Ο σκηνοθετης του λεει οτι με δυο δολλαρια μισθο, πως θα πληρωσει ο Βολιβιανος τους λογαρισμους;
Και ο αξιωματουχος του απαντα: "ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ 2 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ..."

Ο σκηνοθετης προσπαθει μετα κοπων και βασανων να ολοκληρωσει την ταινια του μεσα σε αναταραχες και διαδηλωσεις. Οι ιδιοι ανθρωποι που υποδυονται τους ιθαγενεις κομπαρσους στη ταινια του, ειναι αυτοι που πρωταγωνιστουν σε αυτες τις διαδηλωσεις, απαιτωντας το ελαχιστο,
καθαρο νερο για αυτους και τις οικογενειες τους. 
Ο σκηνοθετης μαζι με εναν κυνικο κινηματογραφικο παραγωγο 
προσπαθουν να πεισουν τους κομπαρσους να "παραμεινουν ησυχοι" μεχρι το τελος των γυρισματων.
Ενας κομπαρσος ανηκει στους πρωταγωνιστες της εξεγερσης εναντια στη χουντα.
Συλλαμβανεται, ομως απελευθερωνεται, υστερα απο τη δωροδοκια του μπατσου διοικητη.
Βλεπετε, ο σκηνοθετης τον ειχε αναγκη στην ταινια του, ηταν μια χαρακτηριστικη φατσα Βολιβιανου Ινδιανου, και στην ταινια του ενσαρκωνει ενα ιστορικο προσωπο, που καηκε στην πυρα απο τους Κονκισταδορες, για να καμφθει το φρονημα των υπολοιπων.
Καθως καιγοταν ομως, ουρλιαζε εναντιον του χριστιανικου Θεου που τον βαλαν να προσκυνησει για να σωθει τουλαχιστον η ψυχη του.
"ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ"
"ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;"
"ΝΑΙ"
"ΤΟΤΕ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ"




Υστερα απο 500 χρονια, ολα αλλαξαν στον πλανητη Γη..και ολα μειναν ιδια.
Τοτε, οι Βολιβιανοι προσπαθουσαν να αντισταθουν στους Κονκισταδορες,
το 2000, παλι σε αναλογους Ισπανοφωνους αντισταθηκαν. Στους Ουγκο Μπανζερ της εποχης,
που δε τους εβλεπαν σαν ανθρωπους -οπως δηλαδη κι ο Κολομβος-
..αλλα σαν ζωα.


Στην ταινια γινονται αρκετα ακομα, η εξεγερση γιγαντωνεται, η -δευτερη- ταινια δεν ολοκληρωνεται,
ο ιδεαλιστης σκηνοθετης αποδεικνυεται ενα ακομα τομαρι και μισο, το οποιο συμμεριζοταν τους Ιθαγενεις μονο στα λογια... στην πραξη, το μονο που ηθελε ηταν να ολοκληρωσει την ταινια του
(Αντιστροφη πορεια για τον κυνικο παραγωγο, ο οποιος χωνεται στη δινη των συγκρουσεων για να σωσει την κορη του ανυποτακτου Βολιβιανου Κομπαρσου, τον οποιον χρειαζονταν)
Ετσι εξελιχτηκαν και τα ιστορικα γεγονοτα. Οι αγροτες δε παραδοθηκαν. Η δημοκρατικα εκλεγμενη χουντα τους, επεσε. Και υστερα, ηρθε ο Ιβο Μοραλες, ο πρωτος εκλεγμενος ιθαγενης (Native) Πρωθυπουργος στην ιστορια της Βολιβιας. Και Η εταιρεια Bechtel πηρε τον πουλο.


" Η Αμερικάνικη εταιρεία “BECHTEL” σαν Bασικός Μέτοχος της ντόπιας Εταιρείας “Aguas de Tunarí” ξεκίνησε έναν δικαστικό αγώνα απαιτώντας 25 με 50 εκατομμύρια δολάρια για βλάβες και διαφυγόντα κέρδη ενώπιον της Διεθνούς Επιτροπής Ρυθμίσεων Χρεών σε Επενδύσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Βολιβιανός λαός δεν ήταν μόνος του σε αυτόν τον αγώνα: 300 Οργανώσεις σε 42 χώρες κατάφεραν με την πίεση που άσκησαν μέσα από επιστολές προς την Παγκόσμια Τράπεζα, την ίδια την Εταιρεία, ακόμα και με την ισχυρή παρουσία μπροστά στην έδρα της Παγκόσμιας Τράπεζας να κάμψουν την BECHTEL.

Στα τέλη του 2005, κάτω από όλη αυτή την πίεση, η Εταιρεία αποφασίζει να προσφέρει τις μετοχές της στο Κράτος της Βολιβίας έναντι ενός συμβολικού ποσού σαν ένδειξη καλής πίστης ώστε να λυθεί η διαμάχη με ειρηνικό τρόπο. Η συμφωνία υπεγράφη ενώπιον της Διεθνούς Επιτροπής, της Π.Τ., μεταξύ του Βολιβιανού Κράτους και της BECHTEL.

Η Εταιρεία απέσυρε τις απαιτήσεις της πουλώντας στη χώρα τις μετοχές, στο συμβολικό ποσό των 0,30 λ. του δολαρίου."
                      ΠΗΓΗ






Ειδα τη ταινια και κατεβηκα στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας να παρω ενα πακετο τσιγαρα. Η γυναικα εκει ηταν ντυμενη στα μαυρα, ο αντρας της πεθανε πριν λιγο καιρο. Πλαι της ηταν η κορη της..απο τη θλιψη, σχεδον δε τις ξεχωρισα.
Δε ξερω αν ηταν θλιμμενες απο τον θανατο του, η αν η παγωνια που επικρατουσε στο ψιλικατζιδικο, εβαλε κι αυτη το χερακι της. Δε ξερω αν η θλιψη μεσα στο μισοφωτισμενο ψιλικατζιδικο (Μισοφωτισμενο γιατι το ρευμα δεν ειναι πια αυτονοητο) αλληλοτροφοδοτειται με τη παγωνια, δε ξερω τι ειναι αυτο που θα μας ξεκανει πρωτα.
Ξερω μονο οτι υστερα απο αυτο που ειδα, κρυωσα ακομα περισσοτερο.
Ξερω και κατι αλλο, οτι το μισος μεσα μου, απο δω και περα, θα καιει σαν καλοριφερ, θα καιει για να με ζεσταινει, θα καιει δινοντας δυναμη για να συνεχισω να επιβιωνω.
Και οταν επιτελους γινει ενα με μενα, θα ενωσω το μισος μου με το μισος των ομοιων μου.

Κι αν τωρα για μενα, ουτε η θερμανση δεν ειναι αυτονοητη,
για αυτους αυριο, ουτε το Γουδη δε θα ειναι αρκετο.


31 σχόλια:

  1. που μας έφεραν- σε 2 μόνο χρόνια-οι "αντιεξουσιαστές" του δοσίλογου και οι κοντοφθαλμοι "εταίροι"...το 1/3 των σπιτιών να μην έχει θέρμανση...και που νάρθει και η επόμενη χρονιά με το πετρέλαιο στο 1,5 ευρώ...Το νερό ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να το δώσουν με τίποτε...τι θα πάρουν απ την πώληση του ποσοστού της ΕΥΔΑΠ τα γουρούνια?
    ΤΙΠΟΤΕ,100-150 εκ.τόσα όσα θα δαπανήσουν σε εκλογές για αν βρεθούμε με μία απ τα ίδια!
    Το διανοείσαι?
    ΥΓ.Η ταινία μου είχε φανεί απ το τρέηλερ δυναμίτης,πρέπει να την δώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γουδή; Τι και ποιος θα πρωτοδικαστεί; http://www.xrimanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=54%3Afinancial-frontpages&Itemid=121&id=19858
    http://www.xrimanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=54%3Afinancial-frontpages&Itemid=121&id=19799
    Χθες βράδυ τα παραπάνω ο Σαχινίδης τα παρουσίασε ως δοξασίες της αριστεράς σε μια εκπομπή παρωδία με το τρίο πελεγκρίνι της ΝΕΤ, τρία παπαγαλάκια του Μπόμπολα, ένα του Αλαφούζου, ένα του ΔΟΛ κι έναν "συγγραφέα" τρόφιμο του ΔΟΛ που ως αριστερός της ευθύνης (μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ) ήθελε να ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης των ακροδεξιών υπουργών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μίσος!
    Ας είναι δημιουργικό μίσος όμως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενταξει-ενταξει...Μην κανεις ετσι...
    Τα πρωτα εκατο χρονια ειναι δυσκολα...Μετα συνηθιζεις..!!
    Μηνξεχνας..Το κρυο ειναι σαν το...Φακαντορο...!!
    Φερνει τους ανθρωπους πιο..κοντα...!!
    Διαβασε και την αναρτησ με το..υγραεριο...!!
    Επιστροφη στο μελλον...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με αυτη σου την φραση

    "Μολις τωρα παρακολουθησα μια εκπληκτικη ταινια, οσοι εχουν ακομα ρευμα στο σπιτι τους, πρεπει να τη δουνε."

    με επιασε νευρικο γελιο. ("Τους μισους θα μας τρελανουν και τους αλλους μισους θα μας αφανησουν"..ετσι μου ελεγε μια κυρια χτες)

    Πηγα χτες στην πορεια του πολυτεχνειου.
    Καθε φορα εκει που προχωραω, διασπαται η προσοχη μου και χαζευω τον κοσμο. που πινει καφε. κανει τα ψωνια του (πολυ λιγοι αυτοι μεταξυ μας). καθεται στην ακρη του δρομου και κοιταει. και αναρωτιεμαι..


    Τραγικη κατασταση. Πολλες πολυκατοικιες δεν εχουν πετρελαιο. Στη δικη μου εχουμε απο περυσι. Αν τελειωσει θα βαλω καδο στο κεντρο της κρεβατοκαμαρας. Και εφημεριδες στα ρουχα μου. Τωρα που το ξανασκεφτομαι, θα κανω ακριβως το ιδιο κατω απο τη γεφυρα. Να μην πληρωνω και ενοικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ το λέω και δε με πιστεύετε (;) ακολουθείται μία ταξική πολιτική ενάντια στη μεσαία τάξη. Στόχος είναι μειωθεί η φωνή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ''Ξερω και κατι αλλο, οτι το μισος μεσα μου, απο δω και περα, θα καιει σαν καλοριφερ, θα καιει για να με ζεσταινει, θα καιει δινοντας δυναμη για να συνεχισω να επιβιωνω.
    Και οταν επιτελους γινει ενα με μενα, θα ενωσω το μισος μου με το μισος των ομοιων μου.''Έχεις φθάσει στα όριά σου Celin,όμως δεν είσαι μόνος σου είμαστε πολλοί σε αυτό το σημείο και δεν πρόκειται να τα ξεπεράσουμε σε καμιά περίπτωση.Θεωρώ ότι έχουμε ωριμάσει
    και είμαστε στο τελευταίο στάδιο των αποφάσεων μας.Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η άλλη πλευρά και έχει ετοιμάσει ανάλογα την άμυνά της. Κάποιος πρέπει να της ψιθυρίσει στο αυτί ότι το ΜΊΣΟΣ μας είναι το όπλο μας και είναι πιο ισχυρό και δημιουργικό από όλους τους μηχανισμούς καταστολής.Προϋπόθεση για να εκτοξευθεί προς την σωστή κατεύθυνση, είναι η ενότητα,η σύμπνοια και η αλληλεγγύη
    .Όλοι μαζί χωρίς κομματικοϊδεολογικοπολιτικές ταυτότητες θα τους περιμένουμε στην γωνία και δεν τους φοβόμαστε αυτοί μας φοβούνται και πολύ μάλιστα...

    Αν δεν έχεις δει το ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου από την εκπομπή του ΕΞΑΝΤΑΣ με τίτλο ''Πωλείται Ζωή'' έχει να κάνει με την πώληση του νερού στην Χιλή.Είναι τραγικά αληθινό και αξίζει τον κόπο. Παραθέτω το link:

    http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2009-2010/97-life-for-sale

    Read more: http://celinathens.blogspot.com/2011/11/even-rain-bechtel.html#ixzz1e8oEykjo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. square, ειναι ολοφανερο πια οτι οι ιδιωτικοποιησεις δεν αποτελουν καποιου ειδους προσπαθεια για αναπτυξιακη πολιτικη, για δημοσιονομικο εξορθολογισμο η ξερω γω τι αλλο.
    Το μονο που θελουν να κανουν ειναι να μαζεψουν οτι χρηματα εχουν περισσεψει απο μικροαστους, απο φτωχους και μεσοααστους,
    και να τα παραδωσουν στο εξωτερικο.

    Για αυτο και λεω οτι το κρεμασμα δεν ειναι αρκετο.
    Κρεμας εναν δολοφονο, εναν βιαστη,
    οι εθνοκτονοι χρειαζονται πολυ μεγαλυτερη τιμωρια.

    ΥΓ Ναι, να το δεις οπωσδηποτε, εκπληκτικη ταινια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρηγα, αν ο μαλακας ο ξεφτιλας ο Ελληνας, ενδιαφεροταν να μαθει περι των οσων αναφερονται στα λινκς που μας παρεπεμψες, ακομα κι αυτος θα ειχε βγει στους δρομους για να πεσει η χουντα.

    Ανατριχιλα. Σοβαρα σου μιλαω, καποιες φορες αναπολω τη μακαρια αγνοια μου περι ολων αυτων. Καποιες φορες Αναπολω τη μικροαστικη σαπιλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σπαιραλ φυσικα κι εχεις δικιο. Αλλα καποιες φορες, η πολυ δημιουργικοτητα σε κανει αναβλητικο κ διστακτικο, "να το σκεφτουμε λιγο ρε παιδια"

    Ειναι απο αυτες τις φορες που η ωμοτητα και η λυσσα, επειγουν πολυ περισσοτερο απο τη δημιουργικοτητα, επειγουν λογω της κρισιμοτητας της στιγμης.

    Αλλα η μαλακι ειναι μετα οτι μεθας απο το ιδιο σου το μισος και τυφλωνεσαι, κ οταν τυφλωνεσαι, πας εκει που δε πρεπει να πας.

    Αδιεξοδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μααιρη, αυτο ειναι το προβλημα, οτι η ανθρωπινη φυση ειναι πλασμενη για να συνηθιζει στα παντα, και να δεχεται τα παντα με σκυμενο το κεφαλι.
    Και οι εξαιρεσεις απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τωρα που το ξανασκεφτομαι, θα κανω ακριβως το ιδιο κατω απο τη γεφυρα. Να μην πληρωνω και ενοικιο."

    Τελικα, Μανυ, αυτοι οι καταραμενοι οι κομμουνιστες θα τα καταφερουν και θα μας τα παρουν τα σπιτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δειμε, σωστο το αρθρο σου, απλα να προσθεσω οτι στη παρουσα φαση, οι μεσοαστοι με απασχολουν παρα πολυ λιγοτερο απο αυτους που κινδυνευουν με αμεσο αφανισμο, δηλαδη τους φτωχους.

    Οσον αφορα τους μεσοαστους, αυτο που επιδιωκεται δεν ειναι η μειωση της φωνης τους οπως λες, αυτο δεν ειναι παρα μια παραπλευρη συνεπεια εκεινου που πρωταρχικα επιδιωκεται.

    Κι αυτο που πρωταρχικα επιδιωκεται, ειναι ακριβως το ιδιο με εκεινο που επιδιωκεται για τους φτωχους, εστω και σε λιγοτερο βραχυπροθεσμο πλαισιο.

    Δηλαδη, ο αφανισμος. Οικονομικος, ψυχικος, και κυριολεκτικος.
    Μας θελουν λιγοτερους.

    Αν σου φαινεται κι αυτο συνωμοσιολογικο, μακαρι να ειναι. Προτιμω να ειμαι ζωντανος σε λιγα χρονια και διαψευσμενος, παρα νεκρος και δικαιωμενος στις προβλεψεις μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Όλοι μαζί χωρίς κομματικοϊδεολογικοπολιτικές ταυτότητες θα τους περιμένουμε στην γωνία και δεν τους φοβόμαστε αυτοί μας φοβούνται και πολύ μάλιστα.."


    Για αυτο παλευω Σελανα, αλλα η δυναμη μου εξασθενει ολο και περισσοτερο, και ξεθωριαζει μεσα μου η πνοη.
    Και οσο ξεθωριαζει η πνοη, θα ξεθωριαζει κ η αλληλεγγυη, και θα ξεπροβαλλει το "ο καθενας μονος του, ο σωζων εαυτω σωθητω".
    Και αν το καταφερουν αυτο σε μενα, που προσπαθω υποτιθεται για την αλληλεγγυη, αυτο σημαινει οτι θα το καταφερουν σχεδον σε ολους.
    Και θα απομεινετε οι λιγοι πραγματικα ιδεολογοι
    -οχι οι πρωην βολεμενοι που την ειδαν στα δυσκολα αριστεροι-
    να φωναζετε και να φωναζετε για να προσπαθησετε να μας ξυπνησετε.

    Αλλα εμεις, περισσοτερο απο κοιμισμενοι, θα ειμαστε νεκροι. Απομονωμενοι στη γωνια και στον παρτακισμο μας, θα ειμαστε τα ευκολα θυματα για τα χουντογουρουνα.

    Τελοσπαντων, σορυ για το ψυχοπλακωμα, θα περασει, θα ανεβασω κανα ποιηματακι, κανα τραγουδακι και θα ξεχαστω.

    Σε ευχαριστω για τα λινκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή μου, φοβάμαι ότι οι φτωχοί δε θα φτωχύνουν περισσότερο. Σε αυτούς όμως θα προστεθούν ακόμα περισσότερα άτομα που θα προέρχονται από τα μεσαία στρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημο, κι αυτη η προσθεση θα γινεται με γεωμετρικους ρυθμους..

    ΥΓ Να σε ξαναδιορθωσω στο φυλο μονο, ειμαι αντρας
    ("celin" :Απο τον συγγραφεα Celine :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Manny Calavera λες

    "...Πηγα χτες στην πορεια του πολυτεχνειου.
    Καθε φορα εκει που προχωραω, διασπαται η προσοχη μου και χαζευω τον κοσμο. που πινει καφε. κανει τα ψωνια του (πολυ λιγοι αυτοι μεταξυ μας). καθεται στην ακρη του δρομου και κοιταει. και αναρωτιεμαι.. ."

    Κι εγώ προβληματίστηκα.
    Προβληματίζομαι παράλληλα ομως και με το εξής.
    Εικοσιτόσα χρόνια πριν, αυξήθηκε η τιμή του ψωμιού (νομίζω από 5 δραχμές πήγε στις 5,50).
    Το ΚΚΕ ξεσήκωσε το σύμπαν.
    Τσι πουτάνας έγινε στη βουλή, Τσι πουτάνας και στην καθημερινότητά μας.
    Τι επερωτήσεις, τι καυγάδες, τι ξεσηκωμός ήταν αυτός, μόνο αν τόχετε ζήσει οι μεγαλύτεροι μπορείτε να το καταλάβετε.
    Μαλακίες δηλαδή, για πενήντα λεπτά όλα κι όλα, νόμιζες πως ήρθε η συντέλεια του κόσμου.
    Το ψωμί του κοσμάκη, θα πέσει πείνα, ανάλγητοι έμποροι, ο καπταλισμός έτσι, ο καπιταλισμός αλλοιώς, γάμησέ τα.
    Κι είχε ακριβήνει μόνο αυτό, το ψωμί.
    Κι ερχόμαστε στο σήμερα.
    Μας βγήκε ο κόσμος τούμπα, σύμφωνα με τη ρήση του Γιούγκερς το καλοκαίρι του 2010, αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα ξεπερνα κάθε φαντασία και το ΚΚΕ ν αρκείται σε προτροπές της Παπαρήγα, ο λαός ν αντισταθεί.
    Έτσι χύμα, απλά απειθαρχία, το ΚΚΕ νάχει εξαφανιστεί από κόμμα εδώ και χρόνια, σφυροδρεπανο πουθενά, οι πορείες κι οι συγκεντρώσεις ναναι αποκλειστικά σαν ΠΑΜΕ και η όποια ενέργεια να καταναλώνεται σε καταγγελίες και καυγάδες μεταξύ των αναρχοαριστεροκομμουνιστικών παρατάξεων.
    Περισσ'οτερο μίσος να βγάζουν στα αναμεταξύ τους παιχνίδια, παρά κατά του συστήματος.
    Κι έρχομαι στην απορία μου.
    Μήπως αυτό, είναι πια τόσο ορατό κι απ τον πλέον αμέτοχο κι ανένταχτο πολίτη, ώστε να έχει κυριαρχήσει μια επι πλέον αδιαφορία;
    Μήπως είναι τόσο φανερή η άτονη και τύποις αντίδραση των από δώ κομμάτων, ώστε νάχουν προσδώσει στον κόσμο την απογοήτευση και την αδιαφορία;
    Μήπως είναι τόσο έντεχνα δομημένη η διαφορά απόψεων στ αριστερά κόμματα ώστε να καθιστά εκ των πραγμάτων παντελώς αδύνατη την παραμικρή έστω σύγκλιση κι ελπίδα για αλλάγή;
    Μήπως εν τέλει, τα βλέπουν όλα αυτά αυτοί που (με μένα πρώτο) που τους απαξιώνουμε σαν πλέμπα κι αδιαφορους;
    Μήπως βλέπουν αυτό που ίσως έιναι πασιφανές κι εμείς οι έξυπνοι και προβληματισμένοι αρνιόμαστε πεισματικά να δούμε;
    Τη πλήρη υποταγή στο σύστημα ακόμη κι αυτών που τους είχαμε θεοποιήσει;
    Κι εν τέλει την υιοθέτηση της άποψης, ρε δεν γαμιέστε ν ασπρίσετε, πουλημένοι όλοι σας;
    Προβληματίζομαι στ αλήθεια γαμώτο μου!

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγκλονιστικη η ανάρτησή σου celin.Οντως είναι μεγάλο το πρόβλημα με τη θέρμανση.Κι εδω στη Θεσσαλονίκη που έχει και περισσότερο κρύο είναι ακόμα χειρότερα.
    Βέβαια η κατάσταση θα χειροτερέψει.Θα φτάσουμε στα όρια της εξαθλίωσης.Και τότε ίσως το μίσος γίνει πυρκαγια και τα κάψει όλα στο περασμά της.Και ίσως αυτή η πυρκαγια απλωθεί σε όλη την Ευρώπη.Και τότε τα βλέπω τα γουρούνια να καίγονται στις πλατείες,και το βρωμερό λίπος τους να μολύνει τον αέρα.....
    mbiker, κι εμένα με περνούν τέτοιες ιδέες απ το μυαλό.Το μέλλον θα δείξει και πολύ πιο γρήγορα απ οτι φανταζόμαστε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. sunshine

    Δεν θέλω να φανταστώ το μέλλον, γιατί όσες φορές το προσπάθησα τα τελευταία χ΄ρονια, μαύρο μου βγαίνει.
    Διαολίζομαι όμως απ τις εμμονές-ναι, εμμονές και προκαλώ οποιονδήποτε λοβοτομημένο κομμουνιστή μέλλος οποιουδήποτε κομμουνιστικού κόμματος, παράταξης, κινήματος μετώπου ή και γώ δεν ξέρω τι άλλο- πάνω στις οποίες έχουν στήσει αυτές τις δομικές διαφορές, σε βαθμό μάλιστα που δεν επιδέχονται σύγκληση.
    Δεν είναι δυνατόν να μας πηγαίνουν γαμιώντας, δεν είναι δυνατόν να ξεπουλιέται η χώρα και τα όποια καλούδια της - κι εδώ φοβάμαι πως μαλλον έχουμε πολλά και καλά- και να μην βρίσκεται μια ελάχιστη κοινή γραμμή σύγκλισης, προς αποτροπή έστω των σοβαρών συνεπειών που αποκαλύπτονται καθημερινά.
    Να μην προσπαθήσουμε καν να τους σταματήσουμε ρε παιδιά;
    Να μην προσπαθήσουμε; Ούτε να προσπαθήσουμε πια; Καινούριο δόγμα αυτό;
    Αν τα καταφέρουμε ή όχι, δική μας θάναι κι η χαρά, δική μας κι ευθύνη της αποτυχίας στην περαιτέρω συνεννόηση.
    Μα θάχαμε προσπαθήσει τουλάχιστον.
    Ενώ έτσι, με καταβασμένα τα παντελόνια μην κάνοντας καμμιά ενωτική προσπάθεια , είναι καλύτερα;
    Βαρέθηκα τις μαλακίες των λοβοτομημένων του ΚΚΕ, βαρέθηκα την επανάληψη.
    Όπως και τότε, έτσι και τώρα, σαν να μην πέρασε μια μέρα.
    Δεν ζήτησα να πάρουμε τα όπλα και τα βουνά, δεν είμαι αιθεροβάμων.
    Απαιτώ όμως μια ενότητα, μπορεί στους εύκολους καιρούς νάτανε καλή δικαιολογία για να μετράμε ψήφους και μεγαλοστομίες το να εμμένουμε σε δομικές διαφορές, ιδεολογική καθαρότητα και λοιπές παπαριές σε δουλειά να βρισκόμαστε, στημένα μικροκόμματα αριστερών αποχρώσεων, ευρωκομμουνιστές και ορθόδοξους κομμουνιστές, σταλινικούς, μαοϊκούς, τροτσκιστές, αυτόνομους και της παναγιάς τα μάτια, μα πέρασε αυτός ο καιρός.
    Έφτασε η εποχή που κι η παραμικρή αναβολή είναι καθοριστική.
    Ακόμα και προχτές, χώρια το ΠΑΜΕ, χώρια οι άλλοι, πουλημένοι είστε, όχι εσείς είστε, άει σιχτίρ πια. Πυροβολημένοι!
    Έχουνε τα μέλη τους να τρέχουν από δώ κι από κεί, ολημερίς.
    Τάχα μου συμπαράσταση σε απολυμένους, σε απεργούς, στην πραγματικότητα ποιός θα πρωτοπρολάβει να τους κάμει πελάτες.
    Και παράλληλα, τρέχοντας όλες τις ελεύθερες ώρες τους, να μην τους μένει χρόνος να σκεφτούν τα των ηγεσιών τους, όπως τι γίνεται δώ ρε παιδιά, τι κάνουμε, γιατί συνεχίζεται αυτή η διαφοροποίηση ακόμα κλπ κλπ.
    Και το σύστημα νάχει στήσει χορό.
    Σε βαθμό, που πραγματικά με κάνει να σκέφτομαι το εξής.
    Θάχαν δοκιμάσει άραγε τίποτις, αν δεν είχαν κάποιες διαβεβαιώσεις για το ότι θα εξακολουθέι νάναι διασπασμένη η αριστερά;
    Τέλος παραληρήματος, όπως θάλεγε κι ο κουκουές...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μbiker, το χω σκεφτει κι εγω αυτο που υπονοεις, τι υπονοεις, ξεκαθαρα το λες. Μακαρι να μπορουσα να το αποκλεισω, θα κοιμομουν πιο ησυχος, αλλα δε μπορω, γιατι οσο παω, στερευω κι απο βεβαιοτητες.
    Για να γραψω συνολικα τη γνωμη μου, χρειαζομαι ολοκληρη αναρτηση, εν περιληψει: Δε πιστευω οτι το ΚΚΕ μενει αδρανες λογω ξεπουληματος η λογω του οτι καταντησε ενα ακομα αστικο αναχωμα.
    Πιστευω οτι και τα ιδια τα στελεχη του κομματος εχουν χεστει πανω τους με αυτα που βλεπουν,
    εχουν ψιλοπαγωσει γιατι δε περιμεναν να επιβεβαιωθουν ουτε οι ιδιοι τοσο γρηγορα.

    Δεν επιδιδονται λοιπον σε περισσοτερο δυναμικες ενεργειες για τον εξης λογο: Για να μη δωσουν την αφορμη στα χουντογουρουνα, να τους πουν αυριο ΕΣΕΙΣ ΕΥΥΘΥΝΕΣΤΕ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ.
    Στη γωνια περιμενουν, για να συκοφαντησουν, να σαμποταρουν, να στρεψοδικησουν.
    Αν πχ το ΚΚΕ εκλεινε επι 2 βδομαδες σερι το κεντρο της Αθηνας τη Βουλη και το Κεντρο,
    για ολα τα ασχημα που ετσι κι αλλιως ερχονται,
    η αστικη προπαγανδα θα ειχε βρη ηδη τον φταιχτη
    ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

    Οποτε, επειδη ετσι κι αλλιως, η καταστροφη ερχεται, η Αριστερα εχει λουφαξει στη γωνια της περιμενοντας τη στιγμη που ο λαος θα στραφει προς αυτην ψυχη τε και σωματι.
    Γιατι, η αληθεια ειναι οτι πεφτουμε σε γκρεμο κι ευκολες λυσεις δεν υπαρχουν.
    Δε μπορει το κκε να ανακοψει τη πτωση, με τιποτα.

    Αυτο που μπορει να κανει, ειναι να παραλαβει το σακατεμενο κορμι της πατριδας υστερα απο τη πτωση, και να επιχειρησει να το γιατρεψει.
    Αλλα για να γιατρευτει, αν μπορει να γιατρευτει,
    πρεπει ο λαος να αφοσιωθει σε αυτη τη προσπαθεια.

    Σοσιαλισμος με αστερισκους, δεν υπαρχει.
    Θελει τυφλη εμπιστοσυνη και αφοσιωση, για να επιτευχθει το προγραμμα του ΚΚΕ.
    Κι απο τη στιγμη που ο λαος, ουτε αφοσιωμενος ειναι, ουτε το εμπιστευεται, το ΚΚΕ εχει κατσει στη γωνια του. Περιμενοντας τον λαο να κανει το βημα προς αυτο.

    Δε ξερω αν αυτο που λεω ισχυει, μια απλη εικασια ειναι, μπορει να λεω και μπουρδες.
    Παντως αν ισχυει, ουτε καιροσκοπικο ειναι, ουτε τυχοδιωκτικο, ουτε αδιαφορια υποδηλωνει.
    Ειναι μια τακτικη, για αλλους συνετη, για αλλους μπορει να ειναι ολα τα ασχημα παραπανω.

    Και οπως εχω γραψει δεκαδες φορες, φαντασου αυριο να πανε Συνταγμα 30.000 κομμουνιστες, για εξεγερση και καταρριψη της χουντας. Να πανε με μαδερια, οπλα, ξυλα και κοτρωνες.
    Ποσοι πιστευεις οτι θα ακολουθησουν απο τον λαο;
    Με ολες τις διαφορες τους, μονο κανα διχιλιαρο αναρχοαυτονομοι θα σπευσουν στο πλευρο τους.

    Οι υπολοιποι απο τη τηλεοραση και σπιτι, με ποπ κορν και ψοφοκρυο.

    Δηλαδη, ναι, βλεπεις τον Μεντρεκαι και τον Μαιλη και λες, Παναγια μου, αυτοι θα με σωσουν; Τη πουτσησα.
    Κι απο τη αλλη, αυτος που το λεει, περιμενει τις Εκλογες για να ριξει πασοκνδλαος, η ακομα χειροτερο, περιμενει τις Εκλογες για να πιει φραπεδια.

    Χεστα δηλαδη.

    ΥΓ Παντως ακομα και οσα ανησυχεις ν αληθευουν, και παλι, τι εχει ο λαος να χασει; Ας τους ψηφισει να δει τι μπρικια κολλανε. Κι αν φανουν μια απο τα ιδια, ας τους κρινουμε κι ας τους ξεμπροστιασουμε μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Sunshine, μακαρι να ερθει αυτη η ευλογημενη μερα που περιγραφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. mbiker
    δεν θυμαμαι τα γεγονοτα που αναφερεις. Μαλλον ημουν πολυ μικρη τοτε. Οποτε δε μπορω να σχολιασω πανω σε αυτο. Υποθετω παντως οτι αλλους στοχους παλης ειχε το κκε τη δεκαετια του 90 (τοτε που η σοσιαλδημοκρατια ηταν στα φορτε της στο Ελλαντα και γενικα το κκ ειχε φαει και μια γερη σφαλιαρα και προσπαθουσε να ανασυνταχθει.) Παμε στα υπολοιπα.

    Τωρα για το ΠΑΜΕ που λες, εγω προσωπικα το βρισκω θετικο που εχει ηγετικο ρολο γτ συσπειρωνει και εναν κοσμο που δε συμφωνει σε ολα, μπορει και σε πολλα, μαζι σου, αλλα γενικα μπαινει σε μια διαδικασια να παλεψει. Ωστοσο το ΚΚΕ δεν εχει εξαφανιστει οπως λες. Εισαι λιγουλακι υπερβολικος.

    Τωρα οσο για τα αναμεταξυ τους παιχνιδια που λες. Προσωπικα, αν και δεν ειμαι μελος και ισως η γνωμη μου να μην σε ενδιαφερει τοσο οσο ενος μελους (για το πως βλεπω τα πραγματα περι μιας πιθανης συνεργασιας εννοω) θεωρω οτι οι διαφορες με το συνασπισμο--ως κομμα, δεν αναφερομαι στον κοσμο που τον στηριζει--ειναι οντως τοσο ουσιαστικες ωστε να αποτρεπουν μια συνεργασια.
    Τωρα ξερω οτι στο συ.ρι.ζα υπαρχουν και καποιες αλλες φωνες που απ οτι φαινεται κλωτσανε πολυ ως προς την εμμονη του μορφωματος με την ΕΕ και το Ευρω. Θα δειξουν οι εξελιξεις..

    Οσο για την αδιαφορια του κοσμου που λες. Ε, δεν θα την ριξουμε και αυτη -καθ ολοκληριαν- στις πλατες της αριστερας! Καθοριστικοτερο ρολο εχουν παιξει οι προηγουμενες 2-3 δεκαετιες επιπλαστης ευημεριας και τηλεορασης (η οποια περναει σουρεαλιστικα το μηνυμα οτι τιποτα δεν αλλαζει) παρα το οτι η αριστερα δεν δινει πλεον οραμα. Πως να το κανουμε τωρα. Το αμερικανικο ονειρο ταξιδεψε και στην Ευρωπη και εκανε τη δουλεια του. Αλλοι το λενε και σοσιαλδημοκρατια. Κοινωνικο κρατος. Αντιπαλο δεος στους κοκκινους. Αυτο πλεον μας τελειωσε.
    Η ευθυνη της αριστερας εγκειται στο γεγονος οτι τμημα της πηρε ομολογουμενως μια δεξια στροφη και μπηκε σε διαδικασιες συνδιαλλαγης και συζητησης. (αλλα δεν νομιζεις οτι επαιξει και καθοριστικο ρολο για την κατασταση του κινηματος τη δεκαετια του 90' η πτωση του υπαρκτου? Νομιζω οτι πλεον βιωνουμε την ραγδαια ανασυνταξη του κομμουνιστικου κινηματος. Χρειαστηκε χρονο ολο αυτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συνειδητοποιω οτι ειναι λιγο μπερδεμενη η απαντηση μου..ας οψεται η ελλειψη υπνου meh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Manny Calavera και celin

    Να το κάνω πιο λιανά γιατι σαν να μου φαίνεται πως με παρεξηγήσατε.
    Επιθυμώ, ή καλύτερα απαιτώ απ όλα τα γαμωκκκέδικα κόμματα προσπάθειες σύγκλησης.
    Αν τα σκάγια παίρνουν (που παίρνουν) το ΚΚΕ περισσότερο, είναι γιατί είναι το ιστορικό, το μεγαλύτερο και αυτό που εν πάσει περιπτώσει ξέρει ο κόσμος (ο πολύς τουλάχιστον).
    Ιστορικά τίποτα δεν έχει κερδίσει η αριστερά παγκοσμίως απ την μιζεροποίηση των λαών.
    Απεναντιας (περιέργως πως κατ εμέ, δεν το κατάλαβα ποτέ, μα δεν είμαι και φιλόσοφος), υπήρξε μια διαστροφική ροπή προς τον φασισμό.
    Άντε όμως όπως λές σέλιν, μείναμε από φράγκα, άντε να μουτζώσουμε τη φασιστόγρια (που δεν το γλέπω), μας κούνησε τον κώλο της η αριστερά, είπαμε να πάμε και μαζί της μπας και το κάνει καλύτερα.
    Έλα όμως που δεν είναι μια η ρημάδα.
    Υπάρχουν 4-5 από δαύτες, γοητευτικότατες ίσως, βυζάκια η μιά, κωλαράκια η άλλη, σε ποιά θα κάτσουμε;
    Άντε και κάποιο 20% των ψηφοφόρων λοιπόν λέει να τα φορέσει στις δυό κωλόγριες του συστήματος και να δοκιμάσει τον απαγορευμένο καρπό.
    Σίγουρα κάποιοι θα πάνε στην παλιά πουτάνα που ξέρει και κόλπα.
    Έλα όμως που στα ίδια στέκια μα με άλλα ρούχα πιο ευρωπαϊκά κάνει πιάτσα κι η συριζού;
    Δεν θα πάρει κι αυτή μερικούς;
    Αμ τα πιπίνια;
    Η ανταρσύα που είναι και μανάρι και παρθένα (στη βουλή); Να μην πάρει μερικούς ;(που θα πάρει σίγουρα).
    Οι τραβέστες που την κάνανε απ την πιάτσα με τις συριζέες, δεν θα κάτσουνε στους κίνκυ;
    Ε, τι είν ο κάβουρας, τι ειν το ζουμί του σε μενονωμένα ποσοστά λοιπόν.
    Πάλι την κάτσαμε την βάρκα, πάλι στην απέξω, πάλι απογοήτεψη, πάλι με χρόνια με καιρούς, τα γνωστά.
    Μα οι καιροί έχουν αλλάξει πια, δεν θάχουμε άλλη ευκαιρία.
    Θες η παγκόσμιες συγκαιρίες, θες η τεχνολογία που θα ελέγχει ακόμα κι αν σκέφτεσαι με το αριστερό ημισφαίριο, θες η μαλακία των λαών, πάπαλα από δώ και μπρός.
    Σ αυτό το μοτίβο μιλούσα, δεν έχω απαίτηση μόνο απ το ΚΚΕ, μα απ όλους τους παπάρες, ειδικά του σύριζα που έχει κάνει τη μαλακία της ευρώπης από εργόχειρο επιστήμη.
    Ουφ, τέλειωσα...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν διαβάζετε τα οικονομικά μαντάτα,τα νέα δεν είναι καλά ούτε για τον "σκληρό πυρήνα" της Ευρώπης.Και μπορεί οι γαλλογερμανοί και τα τσιράκια τους να βαυκαλίζονται προς το παρόν οτι φταίνε οι τεμπέληδες του Νότου,αλλά ήδη μέσα τους ξέρουν οτι δεν είναι αυτή η αλήθεια.
    Καποιοι λίγοι αργυραμοιβοί,γνήσιοι απόγονοι αυτών που έδιωξε ο Χριστός απ το Ναό του Σολομώντος,'εχουν εξαπολύσει την τελική επίθεση για την πλανητική κυριαρχία:αυτοί είναι οι περίφημες 'αγορές" ή αυτοί τις πανικοβάλλουν και τις κατευθύνουν και αποφασίζουν-με διάφορες κάθε φορά δικαιολογίες-ποιά χώρα δεν είναι αξιόχρεη και πρέπει να υποβληθεί σε "θεραπεία λιτότητας".
    Η ουσία είναι οτι η παγκόσμια φούσκα χρέους και παραγώγων απλά έφτασε στο σημείο που δεν μπορύν να εΞυπηρετηθούν οι τόκοι.Το κοντέρ πρέπει να μηδενίσει ή να κατέβει όλύ χαμηλά.
    Θα γίνει,αλλά θα έχουν κλέψει όλες τις πλουτοπραραγωγικές πηγές και τις ζωές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...τωρα παρακολουθησα μια εκπληκτικη ταινια, "οσοι εχουν ακομα ρευμα στο σπιτι τους, πρεπει να τη δουνε".

    Celin ακόμα γελάω, και κλαίω ταυτόχρονα. Δυστυχώς τα χειρότερα έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πειρατη, κι εγω την ωρα που το εγραφα, το ιδιο επαθα. Το πιο πικρο γελιο που εριξα ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. square, ,μετα την τελικη επιθεση, θα ερθει κ η τελικη λυση. Κ οσο τους αφηνουμε πανω, πολλαπλασιαζονται οι πιθανοτητες να γινουμε τα νεα σαπουνια στους φουρνους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητή μου celin μας δουλεύεις ?
    Το σχόλιό σου ότι "πολλαπλασιαζονται οι πιθανοτητες να γινουμε τα νεα σαπουνια στους φούρνους τους" παραπέμπει στους χιτλερικούς.
    Δηλαδή αυτοί φταίνε για τα καμώματα του ΔΝΤ και της Bechtel ή η άθλια διεθνής μαφία που λέγεται Σιωνισμός και είναι ακριβώς αυτή που προσπάθησε (με βλακώδη βέβαια τρόπο) να εξαλείψει ο χιτλερισμός ?

    Read more: http://celinathens.blogspot.com/2011/11/even-rain-bechtel.html#ixzz1vcfIr0ub

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Excellent matеrial! Аt last sοmeone who reаlly κnows ωhat they аre tаlking about
    and cаn additіonally рroduce reаdаble mateгіal
    fоr us thе гeader. Eageгly looking forwаrԁ to your
    next аrtiсlе.
    My web-site shoe lifts insoles

    ΑπάντησηΔιαγραφή