Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

"ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑ"

Διαβασα στο Βημα της Κυριακης μια συνεντευξη της νεας αναπληρωτριας εκπροσωπου τυπου της ΝΔ,Βασιλικης Τζοτζολα,συνεντευξη που εδωσε στον Α.Ραβανο.
Τιτλος της συνεντευξης   "Γεννηθηκα Νεοδημοκρατισσα"
Αυτολεξει,τα λογια της ειναι   "Οπως γεννηθηκα στην Ορεστιαδα,ετσι γεννηθηκα κ στη ΝΔ"

Να της δωσουμε καταρχας συγχαρητηρια για την ευψυχια κ το θαρρος της.
Πολλοι ειναι αυτοι που "γεννηθηκαν Νεοδημοκρατες" αλλα τωρα θα ντρεπονταν να το δηλωσουν,αντιθετως καταβαλλουν φιλοτιμες προσπαθειες να ξεγραψουν αυτη τη μαυρη σελιδα της ζωης τους.
Ομως η Βασιλικη εκει.Βραχος.Σταθερη στις πεποιθησεις της.Αλλωστε,τι κακο εχει κανει?
Ενταξει,ειναι κομματικο στελεχος ενος κομματος που κατεστρεψε την Ελλαδα(κ παρεδωσε τη σκυταλη στους Πασοκους για να συνεχισουν το ξεπουλημα στους διεθνεις μαφιοζους-τοκογλυφους)
Και τι εγινε?
Δηλαδη αυτοι δε μπορουν να μετανοησουν κ να παραδοθουν αποκαθαρμενοι στη λαικη συνειδηση?
Κ ο Τζωρτζ Μπους πρωην αλκοολικος ηταν κ αμαρτωλος.Αλλα μετα,ως αναγεννημενος Χριστιανος,ελαβε αφεση αμαρτιων απο τους Αμερικανους.Κ ηγεμονευσε,εστω κ ως ανδρεικελο.
Η ΝΔ δηλαδη δεν εχει δικαιωμα να μετανοησει για τα εγκληματα της κ να ζητησει τη ψηφο μας?

Λεει παρακατω η Βασιλικη
"Τι συνιστα την Ελλαδα?Η πνευματικη μας κληρονομια,η παραδοση μας,η αδιακοπη στη συνεχεια κ κ στη μορφη της γλωσσα.Σε ο,τι με αφορα,το εφαλτηριο μου ηταν η Ελληνικη γλωσσα που παραγει ηθος κ αξιες.Οσο απομακρυνομαστε απο αυτην,χανουμε.Αρα η εφαρμογη του ελληνικου μας εαυτου ειναι η λυση στα προβληματα κ στις κρισεις μας,Για ολα αυτα οφειλουμε να νιωθουμε υπερηφανεια"

Λογος μεστος,συμπυκνωμενος κ το βασικοτερο,λογος με ουσια.Κλειδι στην εξαθλιωση κ στην επελαση των βαρβαρων του ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ,ειναι η "ελληνικη γλωσσα που παραγει ηθος κ αξιες"
Στα παπαρια σας αν δεν εχετε να φατε,η εγνοια για το φαγητο κ τη διαβιωση ειναι για τους βαρβαρους,τους μαο-μαο κ τους Μογγολους.Πανω απο ολα, αυτο που μετραει ειναι η γλωσσα μας.
Ελληνες κ Ελληνιδες,πειτε οχι στις ξενογλωσσες ταμπελες,στα yes κ τα no,
στα αρχιδια σας αν θα πειτε το ψωμι ψωμακι.
Μονο μη κανετε το λαθος κ πειτε το ψωμακι bread,γιατι μετα χαθηκαμε.

"η εφαρμογη του ελληνικου μας εαυτου ειναι η λυση στα προβληματα κ στις κρισεις μας"
Να την ακουτε τη Βασιλικη.
Πειτε οχι σε παραλογες απαιτησεις του στυλ να συνεισφερουν οι εφοπλιστες κ η Εκκλησια για να ξεφυγουμε απο τη κριση,
πειτε οχι σε μαξιμαλιστικες αστειοτητες του στυλ να πληρωσουν οι εχοντες κ κατεχοντες,
να φυλακιστουν τα λαμογια οι πολιτικοι που γεμισαν με σπιτια στη Μυκονο κ την Αρεοπαγιτου.
ΟΧΙ
Το βασικοτερο ειναι να ξαναβρουμε τον "ελληνικο μας εαυτο"
Μπορει η Βασιλικη ως "ελληνικο εαυτο" να οριζει τον ραγιαδισμο κ το σκυψιμο του κεφαλιου στους ισχυρους.Αλλα μαλλον την αδικω,αποκλειεται ο Λογος της,που ειναι απαυγασμα σοφιας,να καταληγει εκει.

Βεβαια παρακατω,στην απαντηση για το αν τη στηριζει καποιος,απαντα
"Ανθρωπος που δε στηριχθηκεαπο την ωρα που γεννηθηκε ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΜΟΓΛΗΣ.Στην αρχη ειναι οι γονεις,η οικογενεια,μετα ο συζυγος,οι φιλοι,οι δικοι σου ανθρωποι"
Ακουτε Μογληδες.Ολοι εσεις που δε στηριχθηκατε απο κανεναν,ολοι εσεις που δεν ειχατε μπαρμπα στη Κορωνη,ολοι εσεις που ξεσκιζεστε για τον επιουσιον κ δε σας στηριξε κανεις για να γινετε αναπληρωτες εκπροσωποι τυπου στη ΝΔ.
Δε φταιει κανεις που ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΜΟΓΛΗΔΕΣ,ερημα ορφανα παιδακια στη ζουγκλα του νεοφιλελευθερισμου.Φταιτε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.Αλλωστε το δογμα του νεοφιλελευθερισμου ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ.Τι να κανουμε δηλαδη τωρα?Να αλλαξουμε τα δογματα κ τα ιερα επειδη καποια εκατομμυρια απο εσας θα εξαθλιωθειτε?Αυτος ειναι ο νομος της φυσης,οι 5 ισχυροι θα γαμανε τους 95 ανισχυρους.
Τι ειπατε?
Ως ελλογα οντα,καθηκον μας ειναι να αλλαξουμε τους νομους της φυσης κ να προστατευσουμε τους ασθενεστερους γιατι εμεις δεν ειμαστε αρπακτικα αλλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ?
Τι λετε ρε Μογληδες?
Κοιταξτε εκει να βρειτε "τον ελληνικο σας εαυτο" κ αφηστε τις ιστοριες για αγριους.

Λεει επισης η Βασιλικη
¨.....Γιατι δεν υπαρχει "δημος" χωρις "πατριδα".Και γιατι το ιδιο το Συνταγμα στο ακροτελευτια αρθρο του παραπεμπει στην τηρηση του,στην τηρηση των δημοκρατικων κανονων,"στον πατριωτισμο των Ελληνων"!Στο ερωτημα λοιπον "τι ειναι πατριωτισμος",θα μπορουσα να απαντησω κ πιο συνοπτικα,ειναι αυτο στο οποιο εναποθετει το ιδιο το Συνταγμα την τηρηση των δημοκρατικων θεσμων"

Αλλη μια επιδειξη ευψυχιας της Βασιλικης.Τα βαζει,(με ενδεχομενο κοστος τον διορισμο της),με το ιδιο της το κομμα!Αν σκεφτεις ποσες φορες οι συντροφοι της καταπατησαν το Συνταγμα κ τους Νομους,η κραυγη της Βασιλικης να αντισταθουμε με καθε τροπο οπως λεει το αρθρο,στη καταλυση του Συνταγματος,αποκτα βαρυνουσα σημασια κ αξια.
Ειναι ριζοσπαστικος κ αρα επικινδυνος ο λογος της Βασιλικης που εναντιωνεται στο υπαρχον σαθρο δικομματικο συστημα.Ελληνες,προστατεψτε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.Παρτε καδρονια,ξεριζωστε τα πεζοδρομια κ φερτε τα στο κεφαλι των καταπατητων του Συνταγματος!
Ενα μπραβο για τη τολμη σου Βασιλικη.
Δυο μπραβο μαλλον,γιατι δε δισταζεις,διχως καν να υπολογιζεις τις συνεπειες,να απαντησεις στην ερωτηση του δημοσιογραφου για  πλεονεκτημα κ μειονεκτημα του Αρχηγου σου,του Σαμαρα
"Η ειλικρινεια"
Ναι,θα μπορουσε να πει οτι ο αρχηγος της ειναι ενας ψευτης κ μισος.Αλλα θα φανερωνε αραγε αυτο κατι αλλο απο εμπαθεια κ υποταγη στη περιρρεουσα ατμοσφαιρα που λεει οτι "ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ"?
Θα υποδηλωνε αραγε μια τετοια δηλωση κοντρα στο ρευμα?
Κ βεβαια οχι.Για αυτο η Βασιλικη,τολμησε να πει το ρηξικελευθο "Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ"
Γιατι η Βασιλικη δε μασαει.
Και που'σαι Βασιλικη?
Υπαρχει μια φραση του Ευγενιου Αρανιτση,η οποια λεει
"ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ,
ΠΡΕΠΕΙ Κ ΝΑ ΤΗ ΞΕΡΕΙΣ"
Οχι,η φραση αυτη δε παρατιθεται εδω ως απαντηση στη πανθομολογουμενη ειλικρινεια του Αρχηγου σου,προς Θεου.Αλλα,σκεψου τη λιγο,εσυ κ ο "ελληνικος εαυτος σου"
Ολο κ καποιο συμπερασμα μπορει να αντλησεις απο αυτη τη φραση.

14 σχόλια:

  1. Well, from now on i swear to act as a Greek, talk as a Greek and above all BE A REAL GREEK. God is my witness...even though everything is greek to me!!!!

    Ψιτ, Βασιλική, δε κοιτάς λίγο να δεις αν ερχόμαστε;;;;

    Ωραίο, Celin :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστω Λενα!Σκεφτηκα οτι μια τετοια βαρυσημαντη συνεντευξη πρεπει να γνωστοποιηθει σε οσους το δυνατον περισσοτερο.Μπας κ ξυπνησουμε κ ανακαλυψουμε ολοι τον "ελληνικο εαυτο μας"

    say it loud,we're greek and we're proud!

    K η αληθεια ειναι αυτη,περα απο τη πλακα,ναι,ειμαστε περηφανοι για αυτο που ειμαστε.Γιατι δοξα τω θεω,εμεις δεν ειμαστε τιποτα ηθικολογοι ψευτοπατριωτες,δντ-ο-λατρες,σαν τα προσκυνημενα κοπροσκυλα που μας κυβερνουν.
    Εχουμε πατριδα ο ενας τον αλλον.
    Κατα κανονα,αυτοι που στα λογια μιλανε για "πατριδα" ,στη πραξη τη βλαπτουν κ ειναι οι χειροτεροι εχθροι της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απ' τα καλύτερα που έχεις γράψει celin, μπράβο. Η κυρία φαίνεται να αποτελεί το ιδανικό πνευματικό παιδί ενός Σαμαρά. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Για πολιτικός της δεκαετίας του 70 εξαιρετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστω,να σαι καλα.
    Που να διαβασεις κ ολοκληρη τη συνεντευξη της,κενταει κανονικα,βασικα ειναι αυτο ακριβως που λες
    "Η κυρία φαίνεται να αποτελεί το ιδανικό πνευματικό παιδί ενός Σαμαρά. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα φιλε celin!

    Oχι ενα, αλλα δυο μπραβο για το αρθρο σου που διαχωριζει εκτος των αλλων τους ..Γραικους απο τους Ελληνες! Την Ελλαδα, οπως την εχουν κανει αυτοι, να τη χαιρονται επειδη δυσκολα αναγνωριζεται πια. Οποιος διαβαζει τετοια αρθρα ειναι λογικο να σιχαινεται ατομα που δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο, πια, αλλα τα εχουν ξεπουλησει ολα στο βωμο του συμφεροντος και αν δεν εχουν παθει λοβοτομη και μιλανε ετσι τουλαχιστον ας μη νομιζουν οτι εχουμε παθει ΕΜΕΙΣ που τους ακουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλη elva,χαιρομαι που μοιραζομαστε την ιδια σιχαμαρα για ανθρωπους που ειτε μας κοροιδευουν ειτε ειναι λοβοτομημενοι!
    Κ μου αρεσει αυτη η λεξη "σιχαινεται"
    ναι,τους σιχαινομαστε για αυτο που καναν
    κ πρεπει να πληρωσουν για τη καταστροφη της χωρας.
    Καμια επιεικια ουτε για Φτους νεους πολιτικους που δε συμμετειχαν-μαλλον-στο φαγοποτι,
    τα λογια τους δειχνουν οτι τουλαχιστον στη τεχνη της εξαπατησης,(η της λοβοτομης!),
    παλιοι κ νεοι πολιτικοι καθολου δε διαφερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Celin, άθλιε Μόγλη, ουρακοταγκοειδή γραικύλε, πάψε να πιάνεις στο στόμα σου τη Βασιλική μας! Όταν μάθεις να μιλάς σωστά ελληνικά και να σκέφτεσαι σαν πραγματικός Έλληνας εσύ και όλοι οι οι αριστεροί τότε θα δει προκοπή ο τόπος μας. Αυτό μας κατέστρεψε! Ότι δεν πιστέψαμε στο έθνος και τον ένδοξο πολιτισμό μας..."

    Κάπως έτσι θα απάνταγε ένας κλασσικός ωχαδερφιστής, μεσόκοπος γκρινιάρης νεοέλληνας του πνευματικού επιπέδου της Βασιλικούλας...

    Εμένα χωρίς πολλές περικοκλάδες και αναλύσεις το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι μια σύγχρονη εκδοχή στην πράξη της ρήσης του Κολοκοτρώνη:"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγριεμενο σε βλεπω!καλα κανεις,αν δεν αγριεψουμε ουτε κ τωρα,μας καβαλικεψαν,
    βασικα,για να τα λεμε ολα,μας εχουν ηδη καβαλησει,αλλα πρεπει να διατηρησουμε τη πιστη οτι μπορουμε να τους γκρεμοτσακισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όλοι αγριεμένοι είμαστε: χτες διάβασα στην Αυγή ένα ρεπορτάζ για τα Ξενία που καταρέουν και που θα τα ξεπουλήσουν, το ωραιότερο ήταν ότι το Ξενία στο Καλέντζι Αχαίας (γενέτειρα των @#$%^&@) μαζί με το οικόπεδο (περιουσία του δημοσίου) δωρ'ηθηκε στο ΙΣΤΑΜΕ που είναι το οικογ. ίδρυμα των @#$%^&@!!!
    λ.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aγριευτειτε γιατι χανομαστε!
    Εγω οταν χαλαρωνω κ παρατηρω στον εαυτο μου μια ταση αν οχι συμφιλιωσης με τη κατασταση,αλλα τουλαχιστον συμβιβασμου,
    ριχνω μια ματια στις ειδησεις των χουντοκαναλων κ το ματι μου κοντευει να γυρισει αναποδα!

    ΥΓ @###@&^%$$#@@!
    κ για να γινω πιο κατανοητος,ενα συμβολο που ταιριαζει περισσοτερο για την οικογενεια
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το πιστεύεις κι εσύ, έ; διατεταγμένη και πληρωμένη υπηρεσία.
    μετά δε και το άρθρίδιο των financial times που τον ξεμπρόστιασε τελείως...
    λ.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαχρονικα το $$$$$$$$$ ειναι το συμβολο τους!

    Οσον αφορα αυτον εδω που μας εχει κατσει τωρα στο σβερκο,η υπηρεσια ειναι τουλαχιστον διατεταγμενη.

    Oπως εγραψα σημερα στο μπλογκ της black bedlam..
    ..ο ανθρωπος σχεδον δεν το κρυβει καν οτι ειναι εντολοδοχος των ΗΠΑ.
    Στη καλυτερη περιπτωση για αυτον,θεωρει οτι με το να γινουμε οι λακεδες των ΗΠΑ,αυτο εξυπηρετει κ τα συμφεροντα μας.
    Στη χειροτερη περιπτωση..δε τον ενδιαφερει καν η χωρα του,αλλα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.

    Ενα ωραιο κ αρκουντως αποκαλυπτικο αρθρο,διαβασα εδω
    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/07/blog-post_6056.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άσε Celin, έχουν θεριέψει και οι ζέστες και μας βλέπω να αφηνιάζουμε με τους @#%#%%^ που κυκλοφορούν τριγύρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λ.Κ τωρα το ειδα το αρθρο των financial times που μου ελεγες
    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/08/financial-times.html
    τι να πω?στερευω απο λεξεις.
    Παυλο,αντε να δουμε τι θα γινει το φθινοπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή