Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

"ΠΡΟΣΕΞΤΕ εγω δε λεω οτι ειμαστε αγιοι οτι ολα ειναι καλως καμωμενα κ οτι δεν εχουμε ατομικη ευθυνη, εχουμε κ πολυ μεγαλη μαλιστα
κ οι βολεμενοι σε αυτη τη χωρα ειναι τρομακτικα πολλοι
αλλα ρε παιδια,μας καναν να μισουμε ο ενας τον αλλον με τελικο σκοπο να μισησουμε τον εαυτο μας κ να σκυψουμε το κεφαλι διχως να διαμαρτυρηθουμε για την εξοντωση που συντελειται,
αυτη ειναι η ναζιστικη προπαγανδα τους αψογη
ΦΤΑΙΤΕ ΟΛΟΙ,ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,
ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΡΟΥΦΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ
αυτο το εργο παιζουν τα οργουελιανα μεσα μαζικης εξαθλιωσης
ΣΚΑΣΤΕ Κ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ"

Αυτα τα εγραφα απο τον Μαρτιο εδω
http://celinathens.blogspot.com/2010/03/blog-post_15.html
 Οταν η προπαγανδα των χουντοκαναλων απεδιδε καρπους κ οι περισσοτεροι ειχαμε αποφασισει οτι το γαμησι που τρωμε,το τρωμε δικαια.
Εδω υπαρχει ενα εκπληκτικο αρθρο-στο μπλογκ της Ανατολης- που εξηγει πολλα πραγματα για εκεινη τη περιοδο
http://anatolikatisedem.blogspot.com/2010/10/blog-post_8945.html
Τα παρακατω ειναι λογια της Ναομι Κλαιν,Καναδεζας δημοσιογραφου κ ακτιβιστριας

---«Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Έχουν ήδη διαγνώσει, στην πρώτη φάση, ότι είστε άρρωστοι, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος».

---«Στην αρχή της κρίσης με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ότι οι Έλληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Επεσήμαινα μάλιστα, το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου, όταν είχαμε και στις Ηνωμένες Πολιτείες την κρίση με τις τράπεζες.

---«Μετά το κλίμα σταδιακά άλλαξε. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, άρχισε η “εκπαίδευση» για να σας κάνουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου. Κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».

---«Η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική, κατά μία έννοια. Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων».
 
 



Θυμηθειτε ακομα εκεινη τη περιοδο,τη προσπαθεια της γκεμπελιστικης προπαγανδας τους,να μας πεισουν οτι ειμαστε παρασιτα που ζουμε πανω στο σωμα της Γερμανιας κ των υπολοιπων Ευρωπαιων.Οτι ειμαστε ο ιος στον ξενιστη-Ευρωπη.Οτι ειμαστε τεμπεληδες που ζουμε με ξενα χρηματα.
Και βγηκε ο Γιουνκερ του Γιουρογκρουπ πριν λιγες μερες κ αποκαλυψε ολη την αληθεια.
Οτι δηλαδη αυτοι οι αθλιοι που μας αποκαλουσαν μεσω των κωλοπεριοδικων τους ζητιανους,ηταν οι ιδιοι που απομυζουσαν σαν παρασιτα,το αιμα της Ελλαδας.Γερμανια κ Γαλλια κονομαγαν τεραστια ποσα απο τις εξαγωγες τους προς εμας.Λογω του ισχυρου ευρω-συμπληρωνω εγω-που τσακιζε τις ασθενεστερες οικονομιες του Νοτου,
ευνοωντας την Γερμανικα "ατμομηχανη"
Περα απο τις εξαγωγες,σκεφτειτε κ ποσα λεφτα εχουν κονομησει απο τα εξοπλιστικα προγραμματα.Απο τους εκβιασμους τους να αγορασουμε τις φρεγατες κ τα τανκς τους.
Τα εχει πει κ ο Ντανιελ Κον Μπεντιτ εδω
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=202132

Για τη Γερμανικη μαφια ειχα μιλησει στο μπλογκ του old boy απο τον Μαιο κ ειχα γραψει τα εξης

"εγω παντως-δεν αναφερομαι σε σενα τωρα,μη παρερμηνευτω-το παιχνιδι του Καλου/Υπευθυνου/Εργατικου Γερμανου κ του Κακου/Ανευθυνου/Τεμπελη/Απατεωνα Ελληνα,δε προκειται να το παιξω

5% επιτοκιο εχει το δανειο του ευρωπαικου μηχανισμου στηριξης,με αποτελεσμα η Ελλαδα να εισερχεται σε εναν ασφυκτικο κυκλου θανατου[δεν τα λεω εγω αυτα,ο Τζωρτζ Σορος τα λεει!]

Ακομα κ τωρα που καταρρεουμε,οι "ΚΑΛΟΙ Κ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ" Γερμανοευρωπαιοι προσπαθουν να αποκομισουν κερδος απο εμας
Οι τυμβωρυχοι
Οι νεκροφιλοι
Τα απληστα Ευρωπαικα αρπακτικα
Που σε αγαστη συμπνοια με το εγχωριο Κεφαλαιο κ τα φερεφωνα τους των ΜΜΕ,ολη μερα ανεβαζουν το εργο"ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Κ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ"

Εγω σε αυτο το εργο δε προκειται να παιξω,οι ενοχες μου ας βρουν γονιμο εδαφος στα σφαλματα της προσωπικης μου ζωης να βγαλουν καρπους"
Αυτα ειχα γραψει τον Απριλιο εδω
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=11378835&postID=6434145766999901003&isPopup=true


Οταν πολλοι απο μας ειχαν παρασυσρθει σε ενα παιχνιδι αυτομαστιγωσης κ τυψεων,που περα απο τη ζημια στην συλλογικη μας αυτοεκτιμηση,δημιουργησε κατι αλλο,πολυ χειροτερο,
την ανευ ορων παραδοση μας στις ορεξεις των ντοπιων υπηρετων της διεθνους τοκογλυφιας.

Κ ολα αυτα δεν τα γραφω για να δειξω οτι ειμαι εξυπνοτερος απο τον οποιονδηποτε,τα γραφω για να αποδειξω τον ρολο της προπαγανδας στα πεπραγμενα των τελευταιων μηνων.Και για να επισημανω τη βρωμια κ τη διαφθορα της ντοπιας προπαγανδας,να φωναξω οτι πρεπει να κλεισουμε τα αυτια μας κ να εμπιστευτουμε το μονο πραγμα που μπορει να μας οδηγησει σε ασφαλη συμπερασματα,
κ αυτο ειναι η διαισθηση μας.
Οσοι καταλαβαμε απο νωρις τη βρωμια που παιζοταν δεν ημασταν ευφυεστεροι απο τον οποιονδηποτε.Απλα κλεισαμε τα αυτια.

Το κατηγορω που εκτοξευω εδω δεν απευθυνεται στους λαους της Ευρωπης.Απευθυνεται στις ηγεσιες τους.Στην ηγεσια τους βασικα,γιατι μια ειναι η ηγεσια τους,η τραπεζομαφιοζικη ελιτ κ οσοι βρισκονται πισω απο αυτη.Δε δεχομαστε επιθεση μονο εδω.Παντου γινονται τα ιδια,παντου πετσοκοβονται εργασιακα δικαιωματα,εξαφανιζεται η μεσαια ταξη κ ωθουνται εκατομμυρια ανθρωποι στη εξαθλιωση.
Κ ολα αυτα για να εξακολουθησουν χιλιοι,2 χιλιαδες,10 χιλιαδες ανθρωποι να βγαζουν υπερκερδη.
Το ΠΑΜΕ ειχε αδικο οτα εβγαζε το πανο στην ακροπολη,
"PEOPLES OF EUROPE,RISE UP"?
Ακομα κ αν διαφωνεις συνολικα με τη πολιτικη του ΠΑΜΕ,διαφωνει κανενας με τη προτροπη του;Ισως καποιοι Ευρωπαιοι να το ειδαν αυτο το συνθημα σα γραφικο,τωρα που τρωνε ιδιο γαμησι,θεωρω οτι μαλλον τους κοπηκε το χαμογελο.
Κ φυσικα αυτο ισχυει κ για τους συμπατριωτες μας που τοτε το ειδαν γραφικο.
Αφηστε το ΚΚΕ απεξω,τον ΣΥΡΙΖΑ κ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Προσωπικα δε με ενδιαφερουν τα κομματα τους.Ουτε το προγραμμα τους..Με ενδιαφερει μονο το ΠΡΟΤΑΓΜΑ τους.
RISE UP!Αφυπνιστειτε.Εξεγερθειτε.
Εχουν δικιο η αδικο;
Κ αν εχουν δικιο,ποιο μπορει να ειναι το επαναστατικο υποκειμενο πλην αυτων;
Μεχρι να οργανωθουμε ολοι εμεις οι ανενταχτοι σε καποιο κομμα καινουριο,δε πρεπει στις εκλογες του Νοεμβριου να στηριξουμε τα ηδη υπαρχοντα σχηματα;

ΥΓ Κατι τελευταιο:θυμηθειτε τη φατσα του Υπουργου Παπακωνσταντινου να ψευδεται για τον Πρωθυπουργο που ειπε οτι κυβερναει μια διεφθαρμενη χωρα.Θυμηθειτε αυτο το γλοιωδες παραμυθι που μας πεταξε αυτος ο πινοκιο στα μουτρα μας,οταν πηγε να μας πεισει οτι αυτο το ειπε ο Καραμανλης.Ενω ειχε δει τον Γιουνκερ λιγες ωρες πριν κ φυσικα ειχε μαθει την αληθεια,οτι δηλαδη η δηλωση ειχε γινει απο τον Παπανδρεου.Ετσι ανερυθριαστα στα μουτρα μας,η γλιτσα κ το ψευδος.
Κ οταν η ιδια η πραγματικοτητα δια στοματος Γιουνκερ τον εκανε ρομπα,αυτος το γυρισε στο τσαμικο ζητωντας να πει συγγνωμη ο Καραμανλης απο τον Ελληνικο λαο για τα χαλια της χωρας.
Υπουργε-εντολοδοχε ,ο Καραμανλης δε πρεπει απλως να πει συγγνωμη,πρεπει ειτε να φυλακιστει ειτε να εξοριστει.
Εσυ τι πρεπει να παθεις;

υγ2 Τα παραπανω δε γραφτηκαν για να πεισω οτι δεν υπαρχει Ελληνικη διαφθορα.Φυσικα κ υπαρχει.Αυτο ξερετε ειναι το κοστος της Δημοκρατιας.Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που θα τσαλαπατουν τους νομους,ειτε φοροδιαφευγοντας ειτε εκμεταλλευομενοι τα παραθυρακια τους.
Στο ονομα ομως της αναποφευκτης διαφθορας,πρεπει αραγε να θυσιασουμε τη Δημοκρατια;Πρεπει να θυσιασουμε την αυτοκυβερνηση κ να παραδωσουμε τα κλειδια στους ξενους;
Ειναι σα να βγει ενας νομος που να απαγορευει να κυκοοφορουμε με αυτοκινητα επειδη συμβαινουν αυτοκινητιστικα δυστυχηματα.Η απαντηση στο δυστυχημα δεν ειναι η απαγορευση κυκλοφοριας,ειναι η απαιτηση απο το κρατος για καλυτερους δρομους κ για εφαρμογη των κανονων κυκλοφοριας.
Ετσι κ η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αλλα η απαιτηση απο το κρατος για εφαρμογη των νομων.Ειναι απλο.
Κλεφτες διεφθαρμενοι παντα υπηρχαν κ θα υπαρχουν.Ακομα κ εμεις οι ιδιοι πιθανον να εχουμε υπαρξει η να ξαναυπαρξουμε.Αλλα δε φταιω τοσο εγω που ειναι διεφθαρμενος,φταιει εκεινος που με διαδαξε οτι,οχι μονο με παιρνει να ειμαι διεφθαρμενος,αλλα οτι ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Αλλα η πραγματικοτητα δεν ειναι κατι δεδομενο.Η πραγματικοτητα που μας εμαθαν,ειναι κατι που ανα πασα στιγμη αλλαζει.
Αρκει να το θελησουμε

36 σχόλια:

  1. Ξερεις πουθενα να μην υπαρχει διαφθορα οπου υπαρχει το καπιταλιστικο συστημα ,απλως τα αλλα κρατη τις Δ.Ευρωπης την εχουν νομιμοποιηση.Και στην Ελλαδα παντα υπηρχε διαφθορα απλως τωρα κυκλοφορουσε περισσοτερο χρημα και μας φαινοταν μεγαλυτερη .Αν ψαξεις παλιοτερα για παραδειγμα το 1946 νομιζω ξεαπασε ενα σκανδαλο με εμπλεκομενο τον γιο του τοτε αργηγου του Λαικου κομματος τσαλδαρη κ. που οδηγησε στην παραιτηση τον πατερα τσαλδαρη και στην απαξιωση και εξα=φανιση σταδιακα του κομματος του .Ολος ''τυχαια'' το σκανδαλο ειχε να κανει με το λιμανι του πειραια .Και οπως λεει και ο Ασιμος δεν πα να μας χτυπαν.

    Καππα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαππα
    σωστα τα λες.Να προσθεσω οτι,οταν σε χτυπανε,πρεπει να χτυπησεις κ εσυ.Αλλιως το χτυπημα νομιμοποιειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλησπέρα σου Celin.Όταν γράφεις εγείρεις πολλά θέματα στα οποία θα ήθελα να απαντήσω.Αλλά εδώ αδερφέ μου δεν προλαβαίνω να κάνω μια ανάρτηση.Καταλαβαίνεις φαντάζομαι, ο χρόνος είναι περιορισμένος και μερικές φορές, αναρωτιέμαι και για την σκοπιμότητα.
    Ωστόσο δεν μπορώ να αντισταθώ στην πρόκληση και να μην σου πω τα δικά μου.
    Και θα αρχίσω από το τέλος για να περιοριστώ σε αυτό.
    Δημοκρατία= Δήμος και κράτος = Η δύναμη( εξουσία), στα χέρια του λαού. Αυτό είναι η Δημοκρατία, με την αρχαϊκή της έννοια.
    Η Δημοκρατία είναι μορφή πολιτεύματος, που το περιεχόμενό του και η λειτουργία του, καθορίζονται από τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους και σε τελευταία ανάλυση από τις παραγωγικές σχέσεις της εκάστοτε κοινωνίας.Οι σημαντικότερες αρχές του είναι, η τυπική, νομική ισότητα όλων των πολιτών και η υποταγή της μειοψηφίας στην πλειοψηφία
    Είναι μια μορφή πολιτεύματος.Ένα είδος κρατικής οργάνωσης. Είναι δηλαδή μια μορφή οργανωμένης και συστηματικής εξουσίας απέναντι σε ανθρώπους,στην περίπτωση που αναπτύσσεται σε μια κοινωνία, που οι σχέσεις παραγωγής βασίζονται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
    Είναι με λίγα λόγια μια αστική δημοκρατία,είναι η κρατική μορφή της ταξικής κυριαρχίας της αστικής τάξης, απέναντι στην εργατική τάξη.
    Γράφεις :
    "υγ2 Τα παραπάνω δε γράφτηκαν για να πείσω ότι δεν υπάρχει Ελληνική διαφθορά.Φυσικά κ υπάρχει.Αυτό ξέρετε είναι το κόστος της Δημοκρατίας.......
    Στο όνομα ομως της αναπόφευκτης διαφθοράς,πρέπει άραγε να θυσιάσουμε τη Δημοκρατία;Πρέπει να θυσιάσουμε την αυτοκυβέρνηση κ να παραδώσουμε τα κλειδιά στους ξένους"

    Το κόστος της Δημοκρατίας; ποια δημοκρατίας πότε ζήσαμε στην χώρα μας την Δημοκρατία;
    Πότε το "κράτος"=δύναμη ,ήταν στα χέρια του Δήμου=λαός; Αυτή θα ήταν μια Σοσιαλιστική Δημοκρατία.
    Να θυσιάσουμε λες την Δημοκρατία;
    Να τους την πετάξουμε στα μούτρα την δημοκρατία τους και όλους μαζί στον καιάδα της ιστορίας
    ΥΓ Η αυτοκυβέρνηση από που σου προέκυψε;
    Τελειώνοντας δεν μπορώ να μην σου εκφράσω την ειλικρινή μου αναγνώριση για τις προσπάθειες που κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις δίκιο.Και γω από την αρχή εξέφρασα την αντίθεσή μου στο αυτομαστίγωμα "εμείς φταίμε".
    Πρώτον,γιατί προσωπικά δεν συντάσσομαι καθόλου στο "εμείς",γιατί ούτε από κόμματα πέρασα για να κανω αρπαχτή,ούτε μαθήματα πέρασα χάρη σε αυτούς,ούτε επιδοτήσεις πήρα,καιτους φόρους μου τους πλήρωνα,κι αν όχι στο 100%,τότε καταρχήν στο 80-90% έχοντας μάθει the hard way οτι θαρθεί μετά το κράτος-νταβατζής και θα ζητά και άλλο ενα 10-15%.
    Και δεύτερον,γιατί δεν έχει την ίδια ευθύνη ο απλός άνθρωπος που 'χορεύει" όπως του έδειξαν,με αυτούς που παίζουν τον σκοπό και κάνουν τους κρι΄τες του χορού.
    Σελίν,πρέπει να έχει πέσει χοντρό χρήμα στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους για να ναρκώνουν έτσι ξεδιάντροπα και καθημερινά τον δύστροπο ελλην.λαό για να μην αντιδράσει στα χειρουργεία που τον υποβάλλουν.Είμαι σίγουρος,οτι αν μαθαίναμε τι εισπράττουν όλοι αυτοί οι πουλημένοι,θα γυρνούσε ο κόσμος ανάποδα.
    Θυμάστε μια αναφορά που θαφτηκε σε κάποιον επικοινωνιολόγο κ.Φέσσα της Civitas που αποκαλύφθηκε οτι είχε αναλάβει εργολαβία να προετοιμάσει το έδαφος στον ελλην.Τύπο για την έλευση του ΔΝΤ ΠΡΙΝ το καστελλόριζο?
    Ε,ήταν μια μόνο ματιά πίσω απ την κουρτίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και φυσικά,γιάυτόν τον ανεκδιήγητο τον Φορομπήχτη,που παρά το χαμόγελό του ,είμαι σίγουρος οτι το βράδυ λυσσάει μπροστά στον καθρέφτη του μισώντας σχεδόν τους πάντες(ποιός ξέρει τι σύνδρομα κουβαλάει...),τι να πει κανείς,όταν επανειλημμένα, την Ανοιξη του 10,όταν υποτίθεται οτι ο ΓΑΠ έγραφε χιλιάδες μίλια δήθεν προσπαθώντας να σώσει την χώρα απ τα σκ@τά στα οποία ο ίδιος της έδωσε το τελικό σπρώξιμο να πέσει,επανειλημμένα λοιπόν είχε πει-και είχε γραφτεί παντού-ότι κυβερνά μια χώρα διεφθαρμένη ,την πιο διεφθαρμένη της Ευρώπης...
    Κι έφτασε ο ξερόλας "νανος" να πεταχτεί απ τη Νεα Υόρκη και να κάνει τον ντετέκτιβ ότι άλλος ήταν αυτός που ε'ιχε μιλήσει για διεφθαρμένη χώρα στον Γιουνκέρ.Κι όχι για να κάνει κανείς τον συνήγορο του Καραμανλή,αλλά τουλάχιστον τον λαό του δεν τον έβριζε κάθε φορά που έβγαινε-με έξοδα του λαού του-απ τα σύνορα.Πολλά μπορεί κανείς να του προσάψει αλλά όχι τέτοια διπλοπροσωπεία.
    Μην τρέφει κανείς αυταπάτες λοιπόν για το ποιόν του κ.Παπακων/νου,του εκλεκτού του ΔΟΛ,
    εντολοδόχων, όπως έχει φανεί επανειλημμένως στην ιστορία μας,βρώμικων ξένων υπηρεσιών...
    όπως τον είπες σε αλλο σχόλιο,"μεταλαλγμένη ρέπλικα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχω κουραστει να ακουω αναλυσεις απο οικονομολογους, πολιτικους, δημοσιγραφους, φιλους και γνωστους...
    ειλικρινα δε με νοιαζει ποιος ειπε τι...
    ακομα κι αν με πουν διεφθαρμενη, δε με νοιαζει...
    ιστορικα αν σκεφτεις, απο συστασεως του ανεξαρτητου ελληνικου κρατους, γραμματεια πληρωνουμε...
    δεν ειμαι ουτε δεξια ουτε αριστερα, ειμαι κουρασμενη...δεν ειμαι τιποτε αλλο!
    ζω χαμηλοφωνως μεχρι νεωτερας...ειμαι ψτκ!
    καλο βραδυ Celin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mε συγχωρεις,αλλα θα στο πω, με καλη διαθεση παντα...
    Αφου, βεβαια συμφωνησω... εντελως, τελειως, και ολικως, με οσα γραφεις...
    Δεν ξαναδιαβαζεις την απαντηση σου στο σχολιο μου,
    στην περασμενη σου αναρτηση...Περι ορισμου της εννοιας "πατριδα";;;
    Μιλαω, για τον τοπο που ΜΕΝΟΥΜΕ...Ναι...
    Για την γλωσσα, τα προτερηματα και τα ελαττωματα ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα , αγαπητέ/τη Celin θέλω να σου συστείσω για αναδημοσίευση το παρακάτω τελευταίο άρθρο του Andreas Wehr , γερμανού αντιιμπεριαλιστή -στελέχους της Γερμανικής Αριστεράς , σε μετάφραση και σχολιασμό του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨.

    Έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες δεκάδες αναδημοσιεύσεις σε ¨δεξιά-αριστερά-αυτόνομα¨ site και blogs , απλά δεν γνώριζα την ενδιαφέρουσα παρουσία σου στο διαδίκτυο...

    Εάν σε ενδιαφέρει θα μπορούσες να προβείς στην αναδημοσίευση από μια απο τις παρακάτω διυεθύνσεις :

    Η Ελλάδα, η Κρίση και το Ευρώ

    http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=182598#182598

    http://indy.gr/analysis/i-ellada-i-krisi-kai-to-eyro-prodimosieysi-apo-ta-germanika-1


    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1213732 ( 1ο ΜΕΡΟΣ)

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1213736 ( 2ο ΜΕΡΟΣ)

    http://www.aitolia.gr/?p=44019


    http://lamogios.blogspot.com/2010/10/blog-post_3856.html


    http://gregordergrieche.blogspot.com/2010/10/blog-post_9216.html


    http://www.antinews.gr/?p=65684


    http://www.doryforos.org/syzitiseis/viewtopic.php?t=1228&sid=64148f474423817b1eb0e80819b34f38

    http://laestrygonia.blogspot.com/2010/10/blog-post_2596.html

    http://olympia.gr/2010/10/12/german-for-greece/?preview=true&preview_id=33771&preview_nonce=b9d8a559cf

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΑΥΡΙΟ :

    αύριο Παρασκευή 15.10 στό Πάντειο εκδήλωση με θέαμ "Ανατροπή τού Μνημονίου-Αριστερή εναλλακτική λύση", χώρος Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα.
    6.00-7.15 Ομιλητές Στάθης Κουβελάκης, Γιάγκος Ανδρεάδης, Ευτύχης Μπιτσάκης

    7.15-9.15 Κώστας Λαπαβίτσας, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Βεργόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Ευρώπη το πάνω χερι ή να το πω αλλιώς τον τελευταίο λόγο τον εχουν οι Μεγαλοτραπεζες και οι Επιχειρηματικοι κολοσσοι και όχι οι κυβερνήσεις υπαλληλικου προσωπικου.
    Οι τραπεζες και οι επιχειρήσεις σα σκοπο έχουν το μεγιστο κέρδος,με ποιο τροπο θα το πετυχουν είναι αλλου ΔΝΤ ευαγγέλιο.Για να σου πουλήσουν το προιόν τους θα σου παρουσιάσουν απειλές που δεν υπάρχουν και θα σε βγαλουν ανύμπορο να τις αντιμετωπίσεις χωρις τη βοήθεια του Καλού Τραπεζίτη,για χρηματοοικονομικό σύστημα μιλάμε και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.Να μη ξεχναμε βεβαια και το "διαίρει και βασίλευε" μια και ανεφερες πως μας κανουν να μισουμε ο ένας τον άλλον.Μεταξυ κρατων Celin δεν υπάρχουν φιλίες αλλα συμμαχίες και συμφέροντα τα οποία αλλάζουν.Δε θα κουράσω άλο γιατι θα μπορουσα να πω κι άλλα καλό σου μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. black bedlam,
    σιγουρα ο χρονος ειναι λιγοστος,αλλα οταν υπαρχει,θελω πολυ να ερχεσαι κ να σχολιαζεις,γιατι μαθαινω απο τα σχολια σου.θετεις κ εσυ πολλα θεματα προς συζητηση κ βοηθας πολυ εδω ΚΑΙ να γινει διαλογος ΚΑΙ να γινονται κατανοητα πραγματα που για εμας που δε μεγαλωσαμε σε αριστερο περιβαλλον,ειναι θολα.

    Και επειδη ισως παραμενει θολη η ιδεολογικη μου τοποθετηση,θελω να ξεκαθαρισω το εξης:
    πρωτον,δε πιστευω πια στον καπιταλισμο κ στην αστικη δημοκρατια με το προσωπο που εχει δειξει ολα αυτα τα χρονια.
    Με ρωτας ποτε ζησαμε δημοκρατια.
    Η απαντηση μου ειναι οτι ζησαμε μονο στιγμες ευημεριας.Δημοκρατια με την εννοια που λες,δε νομιζω οτι ζησαμε ποτε απο την ιδρυση του Νεοελληνικου κρατους.
    Και επειδη δε γνωριζω πολυ καλα τη Νεοελληνικη ιστορια,να μιλησω για οσα γνωριζω,
    απο το 1949 μεχρι το 1981 ΔΕ ζησαμε καμια Δημοκρατια.Δημοκρατια με κυνηγητο αριστερων,δε νοειται.Δεν εζησα τα χρονια της Δεξιας,αλλα δε χρειαζεται να τα ζησω για να ξερω το απεχθες προσωπο της εκεινα τα χρονια.
    Απο το 1981 κ μετα,ουτε τοτε πιστευω οτι ζησαμε Δημοκρατια.
    Αλλα μολονοτι δε τρεφω τη παραμικρη συμπαθεια στον Αντρεα Παπανδρεου,αναγνωριζω οτι ανοιξε τη πορτα προς την ευημερια πολλων ανθρωπων που μεχρι τοτε ηταν κατατρεγμενοι.
    Τοτε,υπηρξαν στιγμες ευημεριας.Επεσε χρημα.
    Και τεθηκαν οι βασεις για τη σημερινη καταρρευση.Οχι μονο επειδη μαθαμε να ζουμε με δανεικα.
    Αλλα επειδη γαλουχηθηκαμε στη νοοτροπια ΠΑΣΟΚ.
    Η νοοτροπια ΠΑΣΟΚ θελει ξεχωριστη αναρτηση για να αναλυθει.Η νοοτροπια ΠΑΣΟΚ ειναι αυτη που ρημαξε τη χωρα γιατι αυτη τη νοοτροπια ελαχιστοι απο εμας μπορεσαμε να την αποφυγουμε.

    Ηταν ιστορικη αναγκαιοτητα να πεσει η Δεξια.
    Αλλα κ αυτο που επακολουθησε ηταν καταστροφικο κ διαβρωτικο.

    Μετα ηρθαν οι Μητσοτακοσημιτιδοκαραμανληδες κ η ιστορια θα αποφανθει για το ποιος ηταν ο μεγαλυτερος εγκληματιας απο αυτους.
    Για μενα,πρεπει να φυλακιστουν ολοι.

    Απο ολα αυτα προκυπτει οτι συμφωνω μαζι σου στη καταδικη της αστικης δημοκρατιας που γνωρισαμε μεχρι τωρα.Αλλα ακομα δεν εχω κανει το βημα προς τον σοσιαλισμο κ τον κομμουνισμο.
    Το σκεφτομαι ομως κ το ψαχνω μεσα μου.
    Παντως,προς τα εκει ψαχνομαι.
    Προς το ΚΚΕ,προς το Αριστερο Βημα των Καζακη-Λαπαβιτσα,προς την υπολοιπη ριζοσπαστικη Αριστερα.Μεταξυ σοσιαλδημοκρατιας κ κομμουνισμου.

    Παντως με τιποτα δε πρεπει να συνεχιστει αυτος ο σαρκοβορος καπιταλισμος,αυτο το ψευτοφιλελευθερο οικοδομημα,που υποκρινεται οτι προκρινει την Ελευθερια απο την Ισοτητα.
    Παπαριες κ ψεμματα.Αυτο που εμαθα ειναι οτι δεν υπαρχει ελευθερια ΔΙΧΩΣ ισοτητα.
    Επομενως,εχω φτασει στο σημειο να αποκηρυξω το δογμα της μη παρεμβατικοτητας του Κρατους στην αγορα,
    να αποκηρυξω την αυτορρυθμιση των αγορων.
    Τωρα,μεχρι που πρεπει να φτασει η κρατικη παρεμβατικοτητα,αυτο ακομα το ψαχνω.
    Αυτη ειναι η γνωμη μου καθαρα κ ξαστερα.
    Τη "Δημοκρατια" τους οπως τη γνωρισαμε κ τη γνωριζουμε στο πετσι μας,τη φτυνω στα μουτρα τους.Γιατι,μια ειναι η Δημοκρατια κ εχει το νοημα που ειπες.Το νοημα οτι ο λαος(ο δημος)κρατει,εξουσιαζει κ αποφασιζει.

    υγ τον ορο "αυτοκυβερνηση" τον χρησιμοποιησα μαλλον λαθος,τον ταυτισα με την εννοια της Ελληνικης Κυβερνησης κ οχι Κυβερνησης της Τροκιας κ της deutsche bank,
    απαιτω να αυτοκυβερνωμαστε ως λαος,δηλαδη απαιτω να κυβερναν Ελληνες αυτον τον τοπο.
    Ουτε ξενοι ουτε τα ντοπια τσιρακια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. squarelogic,συμφωνω οπως σχεδον παντα με ολα οσα γραφεις.Ολα αυτα που καποιοι μπορει να τα θεωρουσαν ιστοριες συνωμοσιας,τελικα αποδεικνυονται σιγα σιγα ωμη αληθεια.Κουβαλουν συμπλεγματα κ μισουν ο,τι κινειται κ αναπνεει εδω πλην των δικων τους.Τετοια διπλοπροσωπια συμφωνω απολυτως οτι δεν εχουμε ξαναδει.
    Μια επισημανση:μιας που λες για Καραμανλη,νσ σου θυμησω ομως οτι απο τη μια το επαιζε αντιαμερικανος με τις συμφωνιες με τον Πουτιν,
    κ απο την αλλη εβαζε Υπουργο Εξωτερικων τη Ντορα,η οποια μαζι με τον Γιωργο ειναι οι πιο φιλοαμερικανοι πολιτικοι που εχουν περασει τα τελευταια χρονια.Κ αυτο συνιστα μια αισχρη διπλοπροσωπια,ετσι δεν ειναι;
    Ακουω οτι στους κυκλους του-κ το μεταφερω με καθε επιφυλαξη-,ο Καραμανλης διοχετευει οτι τον ριξαν οι Αμερικανοι.
    Ελπιζω να μη τολμησει ποτε να βγει να το πει κ παραεξω.Συμφωνημενα ηταν ολα οσα γιναν,οπως εδωσε ο Σημιτης το δαχτυλιδι στον ΓΑΠ,το ιδιο δαχτυλιδι-αυτη τη φορα Πρωθυπουργικο-του εδωσε κ ο Καραμανλης.
    Αλλα κ ετσι ακριβως να ειναι τα πραγματα,παλι λειψος αποδειχτηκε.
    Μονο κ μονο οτι πηγε το ελλειμμα απο τα 180 δις στα 300 μεσα σε μια πενταετια,αυτο τον κατατασσει στους εθνοκαταστροφεις.Για να μην αναφερθω στη κωλοτουμπα που εκανε για τον Σημιτη,διαλαλωντας παντου την αποψη του για τη προσωπικη εντιμοτητα του κοντου.

    Γλοιωδεις καταστασεις που ζεχνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κatabran,χαιρομαι πολυ που χρησιμοποιεις τον ορο ψτκ!Και,μεταξυ μας,ειναι στιγμες που κ εγω νιωθω ακριβως το ιδιο.Αλλα προσπαθω να γεμισω το κενο με μια Πιστη,γιατι οσο το κενο δε γεμιζει,τοσο θα πεφτουμε κ θα ξενερωνουμε.Ας πιστεψουμε λοιπον εστω σε μια συνεννοηση ψτκ κ αριστερων,οσο δυσεπιτευκτο κ αν ακουγεται αυτο..
    γιατι ειμαι σιγουρος οτι οσο περισσοτερο πιστευεις σε μια ουτοπια,η ουτοπια σιγα σιγα αρχιζει σαν ουτοπια να μη μοιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαχαιρη,νομιζω οτι πατριδα δεν ειναι μονο ο τοπος που μενουμε.Αν πχ μενουν συγγενεις μου στο Μοναχο,πατριδα μου ειναι κ το Μοναχο.Αν πχ παψουν να ζουν εδω οι δικοι μου ανθρωποι,τοτε η Ελλαδα αυτοματως παυει να ειναι πατριδα μου κ γινομαι ανεστιος.Μπορει κ να το βλεπω τελειως λαθος,ειλικρινα δε ξερω,αλλωστε αυτα που λεω ειναι λιγο αυθαιρετα κ δε προκυπτουν απο πουθενα!
    Αλλα για μενα δεν ειναι συμπατριωτης μου καποιος που τυχαινει απλως να μιλαμε την ιδια γλωσσα,δε μου λεει τιποτα αυτο.Και με τον Λατση μιλαμε την ιδια γλωσσα αλλα δε τον θεωρω πατριδα.Τον θεωρω εχθρο της πατριδας.
    Για αυτο πιστευω οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να γυρισουν πισω οι Ελληνες που ζουνε στο εξωτερικο,παρα μονο αν το θελησουν πολυ οι ιδιοι.Δεν υπαρχει λογος να πιεσουμε κανεναν για τον επαναπατρισμο τους,γιατι,αν τους αγαπαμε,κ εκει που ειναι,πατριδα μας παραμενουν.
    Συγχωρεσε με αν τα λεω λιγο μπερδεμενα,παντως αυτη ειναι η γνωμη μου.Νομιζω οτι δε διαφερει ουσιωδως απο τη δικια σου.Εσενα ας πουμε,απο οσα εχω διαβασει που γραφεις,σε θεωρω συμπατριωτη μου.
    Με αυτους που το μονο κοινο που μας δενει ειναι η γλωσσα,δε θελω να σχετιζομαι σε τιποτα μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε Ανωνυμε,σε ευχαριστω για ολα αυτα τα λινκς κ για τις πληροφοριες.Ναι,θα τα αναδημοσιευσω.
    Να σε ενημερωσω οτι ειμαι αντρας!(ειναι "ο" celin)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε celin

    Πολυ σωστες σκεψεις και μεσα απο τις διαδικασιες του σκεπτεσθαι και των λογικων συμπερασματων φαινεται οτι δεν υπηρχε ποτε Δημοκρατια στην Ελλαδα, οπως λεει και η φιλη @Βlack Bedlam, πιο πανω.
    Τουλαχιστον, οχι στο βαθμο που κατι τετοιο ισχυει σε αλλες χωρες, οι οποιες ομως δεν εχουν περασει απο χουντες και καταστασεις με αντιδημοκρατικες κυβερνησεις. Ετσι να πουμε και τα εξης: Ποιος μας ρωτησε, στην Ελλαδα, αν θελαμε να μπουμε στην ΕΕ, ποιος μας ρωτησε για το ΝΑΤΟ, την Ευρωζωνη, για το αν θελουμε να διατελεσουμε σε καθεστως ομηρειας απο το ΔΝΤ και για ποσο διαστημα. Αυτοι τα κανονισαν αυτοι τα αποφασισαν. Καμμια κυβερνηση ομως σε αλλες χωρες, οπως π.χ τις Σκανδιναβικες, δεν τολμα να παρει τετοιες σημαντικες αποφασεις (και μαλιστα και για μικροτερης σημασιας θεματα), επειδη υπαρχουν τα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, κατι που ειναι απιθανο να το διανοηθουμε εμεις στη χωρα-'λικνο της δημοκρατιας', οπως μας λενε και εμεις σχεδον το πιστευουμε..και καθομαστε στ αυγα μας, περηφανοι για τις ..''παλιες δοξες'' που κι αυτες ουτε καν τις αναδεικνυουμε, σαν κρατος, εδω που τα λεμε! Η oλη εννοια τους ειναι να ξεχασουμε την ιστορια και να προβαλλουμε τις...ανεμογεννητριες στους ξενους!) :(
    Εφ οσον λοιπον ποτε δεν ειμασταν δημοκρατια, τι περιμενουμε τωρα, που βρεθηκαμε σε ακομη χειροτερη μοιρα και αποφασιζουν για μας οι τραπεζες και οι ...φιλοι τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Moodytimes,να ξερεις ενα πραγμα,εδω οσα περισσοτερα γραφει καποιος,τοσο καλυτερα ειναι για μενα(κ για τους υπολοιπους) που τα διαβαζουμε!Ακομα κ οταν δε συμφωνω,ποσο μαλλον οταν συμφωνω κιολας μαζι του.Συμφωνω λοιπον με οσα λες κ μια επισημανση:εχεις δικο οταν λες οτι δεν υπαρχουν φιλιες αλλα συμμαχιες μεταξυ κρατων.Πολυ σωστη κουβεντα φιλε.Αν λοιπον ενα κρατις ειναι μπουρδελο,μοιραιο ειναι να μη το σεβαστει κανενας κ αν αδυνατει να δημιουργησει συμμαχιες.Αν ενα κρατος σκυβει το κεφαλι,μοιραιο ειναι το αλλο κρατος να παρει ενα μπαλτα κ να του το κοψει,αν ετσι το συμφερει.

    Εγω δε καταφερθηκα εναντιον της Γερμανιας εχοντας τη ψευδαισθηση οτι οι Γερμανοι ειναι φιλοι μας κ απογοητευομενος απο τις πραξεις των "φιλων".Καταφερθηκα εναντιον της Γερμανιας για χαρη της επιχειρηματολογιας μου,για να καταρριψω δηλαδη το παραμυθι οτι οι Γερμανοι τρεφουν εμας τους τεμπεληδες Ελληνες.
    Η αληθεια ειναι οτι εξαιτιας των εξοπλιστικων,των εξαγωγων κ του ισχυρου Ευρω,
    μαλλον εμεις τους τρεφουμε.Εμεις κ οι υπολοιπες χωρες που εξαγουν τα προιοντα τους.
    Κ απο την αλωση της ντοπιας αγορας απο τις ζημενς κ τα λιντλ τους
    Δε τους χρωσταμε τιποτα.Αυτοι μας χρωστανε την ευημερια τους.

    ΥΓ Καλα υπερβαλλω λιγο,το ξερω,αλλα κ η υπερβολη οδηγει στο παλατι της σοφιας οπως λεει κ ο Μπλεηκ,επομενως,δε τρεχει τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου elva!!
    "Η oλη εννοια τους ειναι να ξεχασουμε την ιστορια και να προβαλλουμε τις...ανεμογεννητριες στους ξενους!) :( "

    Στο μπλογκ σου δεν το συζηταγαμε αυτο;πραγματικα,αν δε τον ειχαμε Πρωθυπουργο,θα ριχναμε πολυ γελιο με τις μπουρδες που εχει πει κατα καιρους ο ΓΑΠ!Αλλα δυστυχως τον εχουμε ανωτατο αρχοντα,οποτε το γελιο μας βγαινει πικρο!

    Κ επειδη εχω διαβασει πολυ Συνταγματικο Δικαιο,τα λες πολυ σωστα για τα δημοψηφισματα.Στην Ελβετια ας πουμε-κ σε καθε δημοκρατικη χωρα που σεβεται τους πολιτες της-κανουν δημοψηφισματα για τα παντα.
    Ειναι δεικτης δημοκρατικοτητας η ανακηρυξη δημοψηφισματων.
    Επομενως δε πρεπει να απορουμε που εδω,στη τραπεζοκινητη ολιγαρχια,δε γινονται ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ετσι, είναι φίλε Celin!

    Βέβαια, το κακό είναι ότι εχουμε αρχίσει και γινόμαστε γραφικοί! Τα ίδια και τα ίδια λέμε ενώ παράλληλα οι άλλοι οργιάζουν!
    "Αλλα η πραγματικοτητα δεν ειναι κατι δεδομενο.Η πραγματικοτητα που μας εμαθαν,ειναι κατι που ανα πασα στιγμη αλλαζει.
    Αρκει να το θελησουμε"

    Σωστός σε όλα!

    Βέβαια η αντίδραση θα αργήσει λίγο γιατί ξεκίνησε ο Big Brother και το Κατι Ψήνεται και ο λαός θέλει θεάματα!

    Μέχρι τότε χαιρετίσματα στον άρτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε Πειρατη δυστυχως μπορει να εχεις δικιο,στο τελος θα ειμαστε σα τους γραφικους του χωριου που φωναζουν ενω οι αλλοι στηνονται στην οθονη για να βαρανε μαλακια μπροστα στην οθονη του big brother
    (μεταφορικα αλλα κ κυριολεκτικα!)

    Σημερα χτυπουσαν οι ματατζηδες τους απληρωτους συμβασιουχους..κ δε κουνιεται φυλλο.Τα χουντοκαναλα τους παρουσιαζουν σαν ταραξιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου ρε Celin με τα ωραία άρθρα σου!

    Ναι χρειάζεται να γραφτεί ότι σιγα σιγά, με το πες πες κάτι θα μείνει, έχουν καταφέρει να κάνουν τον πληθυσμό να αισθάνεται ενοχές. Να πιστεύει ότι φταίει αυτός για την κατρακύλα του επιπέδου ζωής και της χώρας.

    ΟΜΩΣ, εκτός από την κραυγαλέα διασπάθιση δημοσίου χρήματος με εξοπλισμούς, εισαγωγές, υπερκοστολογημένα έργα, Ολυμπιάδες κ.α. που είναι το νο1, τα ρουσφέτια και ο αργοκίνητος δημόσιος τομέας έριξαν το πλοίο στην ξέρα;

    ΟΧΙ! Μην ακούμε άλλες μαλακίες. Βαρέθηκα! Το ότι το κράτος δεν δουλεύει σωστά και κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπελιάζουν δεν μπορεί να καταδικάσει τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες σε αυτή την άγρια λιτότητα και την εξαθλίωση.

    Το πρόβλημα βρίσκεται στην καρδιά του συστήματος. Δεν βγαίνει με τα καύσιμα που καίει, με τις μορφές εκμετάλλευσης που εφάρμοζει. Το ποσοστό κέρδους πέφτει (για να θυμηθούμε και το μαρξισμο). Ο χρηματοπιστωτικός τομέας και οι τράπεζες έχουν οδηγήσει τις καπιταλιστικές χώρες σε μια κρίση άνευ προηγουμένου που είναι αβέβαιο το αν θα ξεπεραστεί.

    Γι'αυτό το λόγο, χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τους στρατούς από λαμόγια που έχουμε εδώ, αλλά έχουν τους "σοβαρούς" και τακτικούς τεχνοκράτες, που έχουν ΚΡΑΤΟΣ και δεν έχουν τη διαφθορά των ελλήνων συναδέλφων τους, ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ να λεηλατίσουν μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα των λαών τους! Ακριβώς γιατι την κρίση του συστήματος, που στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο εμφανίζεται με κρίση χρέους κρατών και τραπεζών, την ρίχνουν πάνω στους εργαζόμενους ωθώντας τους στα όρια της αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης!

    Κατ'έπέκταση φίλε Celin διαφωνώ κάθετα με το παρακάτω που καταλήγεις στην ανάρτηση σου:
    "H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Αλλα η απαιτηση απο το κρατος για εφαρμογη των νομων.Ειναι απλο."

    Όχι, δεν είναι απλό. Είναι λάθος. Το αίτημα μας δεν πρέπει να είναι να "δουλέψει" το κράτος και να έχουμε γενικά και αόριστα "εθνική κυριαρχία". Ζητάμε ένα κράτος που να ελέγχεται από τους εργαζόμενους, μια παραγωγή που να καλύπτει τις δικές τους ανάγκες, μια κοινωνική οργάνωση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής πλειοψηφίας και όχι των κηφήνων της πολιτικής εξουσίας της άρχουσας τάξης! Μόνο υπο αυτές τις προϋποθέσεις μπορείς να είσαι σίγουρος για την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και των εργατικών συμφερόντων. Με εργατική εξουσία!

    Και τότε να δείς ποσο καλά θα δουλεύει το κράτος, πως οι μεταφορές, η ενέργεια, η υγεία και η εκπαίδευση θα είναι αγαθά που θα τα απολαμβάνει ο λαός στο έπακρο. Γιατί ο αγώνας που θα δώσουμε δεν πρέπει να έχει σαν στόχο να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση, αλλά να τα πάρουμε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρίξτε και μια ματιά εδω σε ενα σχετικό άρθρο αν και δεν το εχω ολοκληρώσει ακόμα(θέλω να κάνω λίγο παραπάνω έρευνα).

    http://poexania.wordpress.com/2010/10/15/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BD%CE%B1%CE%BF%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και θίγοντας το "εμείς φταίμε"

    παρόλο που δεν εχω ούτε μπεί στο δημόσιο, ούτε πάρει επιδοτήσεις ούτε τίποτα τέτοιο, ακόμα και αν είχα πάρει τι θα σήμαινε;

    Μήπως το να προσπαθήσω να βρω μια δημόσια δουλειά για να μην δουλεύω για 600 ευρώ είναι αμάρτημα; Μήπως το να μην θέλω να σκύβω το κεφάλι κάθε μέρα σε κανένα πούστη αφεντικό είναι αμάρτημα; Αν είχα οικογένεια δική μου, θα έκανα και εγω πιθανόν το παν για να μπω στο δημόσιο ακόμα και με βύσμα, όπως και τόσοι άλλοι(ίσως και να μην το έκανα αλλά καταλαβαίνω εκείνους που το κάνουν). Αν ήμουν αγρότης και έβλεπα μπροστά μου ενα ζοφερό μέλλον θα έπαιρνα και εγω επιδοτήσεις και θα έδινα τα λεφτά για να καλύψω τρύπες(δεν αγόρασαν όλοι hammer και διπλοκάμπινα), στο κάτω κάτω, τα ευρωπαικά ταμεία ο λαός δεν τα γεμίζει; Θα έχουμε δηλαδή και τύξεις που μερικά ψίχουλα απο τα χρήματα που δώσαμε και δίνουμε τα πήραμε πίσω έστω και με αυτόν τον τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. pavlosk:
    "Και τότε να δείς ποσο καλά θα δουλεύει το κράτος, πως οι μεταφορές, η ενέργεια, η υγεία και η εκπαίδευση θα είναι αγαθά που θα τα απολαμβάνει ο λαός στο έπακρο."

    Αυτό νομίζω,επιχειρήθηκε,στην ΕΣΣΔ και τους δορυφόρους της κι άντεξε όσο άντεξε χάρη σε μαζική καταστολή παρακολούθηση και ρουφιάνεμα του πληθυσμού...και κάποια στιγμή έφτασε πχ. στην ΛΔΓ 1 στους 2 να εργάζεται για τη Στάζι,και τελικά κατέρρευσε υπό το βάρος της οικονομικής πραγματικότητας του να συντηρείς ένα τέτοιο κράτος αλλά και από τις συστημικές ανισορροπίες εν σχέσει με τον υπόλοιπο κόσμο.
    Καλή ως ουτοπία,αλλά πάντα θα σκοντάφτει στην ανθρώπινη φύση:τα μέλη του εργατικού κινήματος ππου θα παίρνουν τις αποφάσεις,που θα αρχίσουν να έχουν δύναμη,με πρόφαση να μην πισωγυρίσει η κατάσταση σε αστικού τύπου δημοκρατία,αναπόφευκτα θα αρχίσουν να στρέφονται ενάντια σε όποιον νομίζουν οτι επιβουλεύεται τη νεαποκτηθείσα ισχύ τους.
    Το θέτω προς προβληματισμό και συζήτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό εξαρτάται πάντα απο τον κόσμο, όμως ο κομμουνισμός όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερο σύστημα απο τον καπιταλισμό για τον λαο, οπότε καλύτερα να παλεύουμε για εναν σωστό κομμουνισμό παρά για να βρούμε άκρη μέσσω του καπιταλισμο. Ο καπιταλισμος είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να βρίσκουν άκρη οι κεφαλαιοκράτες όχι ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και στην ΕΣΣΔ στο κάτω κάτω δεν γίναν μόνο λάθη, γίναν και καινοτόμα και αξιοθαύμαστα πράγματα.
    Όπως επίσης η ανατροπή της δεν ήταν μόνο θέμα εσωτερικό, υπήρχε και εξωτερικός εχθρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου κ εσενα Παυλο με τα πλουσια κ μεστα σου σχολια!
    Συμφωνω σχεδον σε ολα.Εκει που με λες λαθος,κοιταξε,μπορει κ να εχεις δικιο.
    αυτο εδω που λες
    "Γιατί ο αγώνας που θα δώσουμε δεν πρέπει να έχει σαν στόχο να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση, αλλά να τα πάρουμε όλα... "
    ειναι πολυ γοητευτικο κ ωραιο.
    Να τους τα παρουμε ολα.
    Εχω πολλους ενδοιασμους για το αν μπορουμε,ακομα κ για το αν πρεπει,
    αλλα δε ξερω,
    μαλλον προς το οτι εχεις δικιο κλινω παρα προς το οτι εχεις αδικο.
    Οπως κ να εχει,μαζι σου!Οσο κ αν το σχολιο του squarelogic,ειναι καιριο κ οντως θετει προβληματισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. poexania,με το σχολιο σου των 6.02 συμφωνω 100%
    Τα υπολοιπα,τα διαβαζω,προβληματιζομαι κ ισχυει πανω κατω αυτα που ειπα κ στον Παυλο.
    Σιγουρα παντως απο τη τωρινη τραπεζοκινητη ολιγαρχια κ εγω προτιμω κομμουνισμο,αυτο το χαλι δεν αντεχεται πια.
    Αν η αστικη δημοκρατια μπορουσε να λειτουργησει με ισονομι κ αξιοκρατια κ κοινωνικο κρατος που θα παρειχε προστασια,στεγη,φαι κ καποιες ανεσεις σε ολους,
    μαλλον θα προτιμουσα αυτη την αστικη δημοκρατια,
    το κακο ειναι οτι αυτη η αστικη δημοκρατια,στην Ελλαδα τουλαχιστον,δεν εχει ποτε εμφανιστει.
    Επομενως;

    Επομενως,poexania,squarelogic κ Παυλο,ας κρατησουμε αυτια κ μυαλα ανοιχτα.Κ βλεπουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είναι στην φύση του καπιταλισμού να μην υπάρχει ισονομία, μελέτησε το ιστορικό του υπόβαθρο, φέρε αυτό το ιστορικό υπόβαθρο στο σήμερα μελέτησε και την ιδεολογία του φιλελευθερισμού και θα καταλάβεις.

    Σχετικά με το να τα ζητήσουμε ολα εχω γράψει και εγω ενα αρθρο, σας δίνω το λινκ για να του ρίξετε μια ματιά.

    http://poexania.wordpress.com/2010/07/17/%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Είναι στην φύση του καπιταλισμού να μην υπάρχει ισονομία"

    Aναμφισβητητη αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγώ θα έλεγα ότι είναι στη φύση των ανθρώπων να μην υπάρχει ΙΣΟΤΗΤΑ(όχι ισονομία) γιατί ούτε 2 άνθρωποι δεν είναι ΙΔΙΟΙ (και ίσοι) μεταξύ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. squarelogic,κ με αυτο που λες,εγω τουλαχιστον συμφωνω.Δεν ειναι αντιφαση το οτι συμφωνω κ στα 2,
    ΚΑΙ ειναι στη φυση του καπιταλισμου η απουσια ισονομιας
    ΚΑΙ ειναι στη φυση του ανθρωπου να υπαρχουν διαφορες μεταξυ μας.Σαν ανθρωπινα πλασματα ειμαστε ολοι ισοι,καμια ζωη δεν εχει μεγαλυτερη ΑΞΙΑ απο τις υπολοιπες.
    Απο την αλλη ομως,δεν ειμαστε ιδιοι.Εσυ μπορει να εισαι πιο ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ απο μενα,κ δε μπορουμε πχ να ζουμε ολοι ακριβως την ιδια ζωη.
    Ο καλος ο πολιτικος μηχανικος πρεπει να αμοιβεται περισσοτερο απο τον λιγοτερο καλο.
    Αλλα αυτες οι τεραστιες ανισοτητες πρεπει να εκλειψουν,δε γινεται το 1% του πλανητη να κατεχει ας πουμε το 80% του πλουτου.
    Πρεπει να μειωθουν κατα πολυ οι ανισοτητες.
    Κ ενα μινιμουμ οχι απλως στοιχειωδους αλλα αξιοπρεπους ζωης να εξασφαλιστει για ολους.

    Μεταξυ κομμουνισμου κ καπιταλισμου,πια ειμαι πολυ κοντυτερα στον κομμουνισμο:νομιζω οτι πανω κατω πρεπει οι ανθρωποι να μοιραζονται τα ιδια αγαθα,
    κ,ενταξει,οι αξιολογοτεροι ας εχουν λιγα παραπανω.
    Αλλα τα μεσα παραγωγης δε πρεπει να παραμεινουν στους πλουτοκρατες-παρασιτα-βρυκολακες.
    Φταινε κ αυτοι squarelogic για το σημερινο χαλι.
    Ειναι ανηθικο να απολαμβανουν τοσα αγαθα ενω ανθρωποι υποφερουν διπλα τους.Ειναι ανεπιτρεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το ότι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να απολαμβάνουν αντίστοιχα δικαιώματα και να τους προσφέρονται όλα αυτά που χρειάζονται για να ζούν με αξιοπρέπεια.

    Το ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι δεν σημαίνει ότι κάποιοι πρέπει να έχουν ειδική μεταχείρηση απο το νόμο(εκτός και αν πρόκειται για άτομα με νοητική στέρηση).

    Το ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι δεν πρέπει να σημαίνει ότι ο ενας πρέπει να ξεκινάει απο το ναδήρ και ο άλλος απο το ζενίθ.

    Το ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι δεν σημαίνει ότι ο ενας έχει λιγότερη αξία απο τον άλλον επειδή είναι πιο παραγωγικός, δεν είναι μόνο η παραγωγή που καθορίζει την ποιότητα του ανθρώπου.

    Όπως έχει πει και ο Μαρξ, "ο καθένας θα προσφέρει σύμφωνα με τις ικανότητες του και θα αμοίβεται σύμφωνα με τις ανάγκες του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Poe αν και συμφωνώ οτι τα βασικά για να ζει κανείς με αξιοπρέπεια πρέπει να παρέχονται σε όλους,και κυρίως οι ευκαιρίες να δίνονται κατά το δυνατόν ίσα,η ρήση του ΜΑΡΞ είναι εντελώς ουτοπιστική:πως θα αισθανόσουν εσύ,αν είμασταν συνάδελφοι,κι εγώ υποκρινόμουν τον άρρωστο ή τον ανίκανο('σύμφωνα με τις ικανότητες του")για να βγάζεις εσύ τη δουλειά,και μετά ζητούσα να καταναλώνω ή να χαίρομαι το ίδιο επίπεδο διαβίωσης με σένα?
    Γιατί κάποιος που ξυπνά απ τις 6.30 το πρωί και τρέχει σε όσες δουλειές μπορεί πρέπει να χρηματοδοτεί τους χλιδάνεργους που πίνουν όλο το πρωί καφέδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γιατί βάζεις ενα μπούσουλα και κοιτάς να τον πετύχεις, δεν θα τον πετύχεις με ψηφιακή ακρίβεια αλλά θα τον πλησιάσεις όσο μπορείς.

    Δηλαδή, εσυ θες να γράψεις ενα βιβλίο για τον μεσοπόλεμο, θα ξεκινήσεις να ψάχνεις τα στοιχεια, να τα αναλύεις και να τα συνθέτεις, ενας άλλος μπορεί να το κάνει καλύτερα ή διαφορετικά, όμως και οι 2 γράφετε ενα βιβλίο για το μεσοπόλεμο.

    Έτσι λοιπον και ο καπιταλισμός που προάγει τον ατομικισμό και την πρωτιά, σε σχέση με τον κομμουνισμο που προάγει την ισότητα και την συλογικότητα, είναι σίγουρο ότι αν και ούτε το ενα θα πετύχει τον απόλυτο ατομικισμό, ούτε το άλλο την απόλυτη ισότητα, το καθένα θα φέρει την κοινωνία πιο κοντά σε αυτό που πρεσβέυει.

    Τέλος, όταν ζεις και δουλεύεις σε μια κοινότητα η οποία λειτουργεί για το κοινό καλό και όχι για το καλό του αφεντικού, τα κίνητρα σου για να δουλέψεις είναι διαφορετικά. Τώρα αμα ο άλλος θέλει να βγάζει την τριπλή δουλειά, δεν πρέπει να τρέξουν όλοι να τον προλάβουν. Αυτά όμως είναι πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν παντού, σάμπως στον καπιταλισμό δηλαδή αυτός που δουλεύει καλύτερα αμοίβεται περισσότερο; Εμένα στις δουλειές που ήμουν αμοιβοταν περισσότερο οι ρουφιάνοι και οι γλύφτες όχι οι καλοί εργαζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και στον κομμουνισμό δεν υπάρχουν χλιδάνεργοι, όλοι είχανε δουλειά στην Σ.Ε, και να φανταστείς ήταν ακόμα στο στάδιο του σοσιαλισμού. Επίσης η παραγωγική δυνατότητα της χώρας ήταν απίστευτα υψηλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Squarelogic,

    μην πας μακριά. Στη Ρουμανία μετα από λίγους μήνες ΔΝΤ νοσταλγούν τον Τσαουσέσκου(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=35218950)!

    Αυτό για να καταλάβεις ότι ένας λαός που δοκίμασε την πιο εκφυλισμένη πλευρά του υπαρκτού σοσιαλισμού, προτιμά την σταθερότητα στη δουλειά και τις κοινωνικές παροχές που είχε τότε από την πείνα και την εξαθλίωση που του επιφυλάσσουν τώρα.

    Και βέβαια όταν μίλησα με μεγάλα λόγια για το τι πρέπει να γίνει σήμερα έχω στο μυαλό μου τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμο. Χωρίς καμιά περιστροφή πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος σήμερα. Το πως όμως θα υλοποιηθεί η εργατική εξουσία κανείς δεν το ξέρει με ακρίβεια. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψην οι εμπειρίες των προηγούμενων επαναστάσεων, αρνητικές και θετικές, για την οικοδόμηση οποιοδήποτε μοντέλου εργατικής εξουσίας.

    Τώρα για squarelogic για τα των χλιδάνεργων και των πονηρών που θέλουν πάντα να σε "ρίξουν" μην ανησυχείς. Μια καλά οργανωμένη συλλογικότητα και ένας τρόπος παραγωγής που δεν βασίζεται στα κέρδη των λίγων μπορεί να εμπνεύσει το φιλότιμο και αν δεν το εμπνεύσει θα το επιβάλλει για τους πραγματικά τεμπέληδες. Γενικά πιστεύω ότι είναι πολύ λιγότεροι τέτοιου τύπου άνθρωποι απ'οτι νομίζουμε. Το κοινωνικό περιβάλλον στο κάτω κάτω διαμορφώνει τέτοιου τύπου συνειδήσεις και σε μια διαφορετική κοινωνική κατάσταση αλλάζουν και οι άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή