Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ (ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ)

Ολα ξεκινησαν οπως παντα απο την Αμερικη.Πριν καμια δεκαρια χρονια,εκανε θραυση εκει η σειρα JACKASS
Μια εκπομπη οπου κατι τυποι εκαναν ο,τι παραλυσια μπορει να βαλει ο νους σου,γινονταν απο ανθρωπινο δολωμα σε καρχαριοειδη,γκρεμοτσακιζονταν επιτηδες με σκεητ-μπορντ,πυρωνονταν στο δερμα τους με σφραγιδα οπως πυρωνουν οι γελαδαρηδες τα ζωα τους στην Αγρια Δυση για να τα μαρκαρουν ως ιδιοκτησια τους,ετρωγαν κοπρανα αλογου,επιχειρουσαν να εκνευρισουν ταυρους,δενονταν σε μινι πυραυλους και εκτοξευονταν 8-10 μετρα,
δε βαζει ο νους σας τι βλακειες κανανε,και αυτα που γραφω δεν ειναι τιποτα,καναν ακομα πιο αηδιαστικα,σοκιν κ ακραια πραγματα.
Και υστερα χαζογελουσαν μονοι τους,σαν ηλιθιοι.
Περιττο να πω οτι αυτη η σειρα εκανε θραυση.Σχεδον το συνολο της Αμερικανικης νεολαιας τη παρακολουθουσε μανιωδως.Και η μοδα εξαπλωθηκε σε ολη τη Δυση.Σιγουρα οχι οπως στην Αμερικη,αλλα πολλοι πιτσιρικαδες παγκοσμιως υπεκυψαν στη "γοητεια" της.
Στη παραλυσια της.
Τη βλακεια της.

Κατα τη διαρκεια των εορτων,επαιζε συνεχεια στη τηλεοραση η εξης διαφημιση:2 τυποι,πιο χαζοι κ απ'τα βλητα,κοιταγαν τη καμερα και διαφωνουσαν για το αν υπαρχει Αη-Βασιλης.Ο ενας απο αυτους ελεγε στον αλλον τον δυσπιστο:"ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ,ΕΓΩ  ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ"
Κ καθως το ελεγε αυτο,με το σπινθηροβολο βλεμμα της αγελαδας,ακουγονταν τα λογια μιας εταιρειας,νομιζω κινητης τηλεφωνιας η ηλεκτρονικων υπολογιστων που διαφημιζαν τις εκπτωσεις στα μαγαζια τους,για να μας πεισουν οτι οι εκπτωσεις στα μαγαζια τους ειναι σαν δωρο του Αη-Βασιλη.
Δε θελω να προσβαλλω τους ηθοποιους που υποδυονταν αυτους τους ρολους,
οι ανθρωποι μπορει να ειναι μια χαρα ευφυεις ανθρωποι,
πιο χαζος κ απο τα βλητα ηταν ο ρολος που καλουνταν να παιξουν,
οποιος εχει δει τη διαφημιση,μπορει να καταλαβει τι λεω.
Το βλεμμα του ηθοποιου κοιταζοντας τη καμερα και λεγοντας τα παραπανω λογια,ηταν το πιο ηλιθιο κ αδειο βλεμμα που εχω δει στη τηλεοραση,
προφανως αυτο θα ηταν σκηνοθετικη εντολη στον ηθοποιο λογω του concept της διαφημισης.

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ.ΕΓΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ.

Παρακολουθωντας λοιπον και εκπομπες στη τηλεοραση οπως το BIG BROTHER η το MASTER CHEF,οπου εκει οικειοθελως καποιοι ανθρωποι ταπεινωνονται
(αλλος αναγκαζεται να μιλησει στο δεντρο λες και του κανουν στρατιωτικο καψωνι,αλλος αναγκαζεται να πει ψεμματα στους συμπαιχτες του απο τη παραγωγη του προγραμματος,αλλος ακουει προσβολες απο τους αρχιμαγειρες και την Ευγενια Μανωλιδου,η οποια συμμετεχει σε ολα αυτα τα σκουπιδια,και το βλεμμα της στερειται καθε λαμψης διχως την εντολη κανενος σκηνοθετου γιατι της βγαινει απο φυσικου),
ακουγοντας και καποιες διαφημισεις στο ραδιοφωνο οπως τα τζινγκλακια συγκεκριμενης εταιρειας παιχνιδιων,που πραγματικα ειναι ο,τι  αθλιοτερο κ κακογουστο μπορεις να ακουσεις στη παγκοσμια ραδιοφωνια,

βεβαιωνομαι για το εξης πραγμα:οτι βρισκομαστε μπροστα οχι μονο στην απενοχοποιηση της Βλακειας,αλλα στη προωθηση της Βλακειας,η Βλακεια γινεται μοδα,γινεται must,ναι,ο καθενας μπορει να κανει ο,τι γουσταρει,τερμα οι "σοβαροφανειες",τερμα τα ταμπου,τερμα ο ρασιοναλισμος και ο ορθος λογος,η πολιτικη αποψη,η συμμετοχη.
Αυτα ειναι γραφικοτητες.Μπορω οχι μονο να κανω ο,τι γουσταρω αλλα και να πιστευω ο,τι γουσταρω,
αν εγω πιστευω στον Αη-Βασιλη,εσυ τι προβλημα εχεις;
Τα πιστευω του καθενος ειναι Ιερα,ζητω η μεταμοντερνα σχετικοτητα!!
Εχεις δικαιωμα να πιστευεις στον Αη-Βασιλη,εχεις δικαιωμα να διαβαζεις τα βιβλια του Λιακοπουλου,να πιστευεις στους Αρχαιους Ελληνες Θεους που θα ερθουν με τα διαστημοπλοια τους να επιβαλλουν τη παγκοσμια κυριαρχια των Ελληνων,
εχεις δικαιωμα να τη βρισκεις οπως νομιζεις,εχεις το δικαιωμα της διαστροφης
(πιστευω οτι ακομα κ η παιδοφιλια προωθειται εμμεσα,αλλωστε,οσο περισσοτεροι αρρωστοι στο μυαλο ανθρωποι υπαρχουν,τοσο ευκολοτερα ελεγχονται απο το Συστημα,λογω των ενοχων τους)

εχεις δικαιωμα να εισαι οσο ηλιθιος θελεις,εχει πλακα να εισαι ηλιθιος,κοιτα τους,καλυτερα περνανε αυτοι!Τι βαζεις εσυ σκοτουρες στο μυαλο σου;

Εχεις λοιπον το αναφαιρετο κ πανανθρωπινο Δικαιωμα στη Βλακεια,στη Διαστροφη,σε ολα τα παρεμφερη ζητηματα.

Απλα,δεν εχεις το δικαιωμα στην Εργασια.Στο να συμμετεχεις στη παραγωγικη διαδικασια,αλλωστε η ανεργια ειναι αναποφευκτη στο νεοφιλελευθερισμο,τι θελεις;Δουλεια για ολους;Αυτες ειναι αναχρονιστικες μπουρδες του Κομμουνισμου!
Δεν εχεις ουτε δικαιωμα στο ρευμα.Σορι μεγαλε,αλλα το ρευμα ειναι πολυτελεια,δεν υπαρχει για ολους.
Δεν εχεις το δικαιωμα στη Παιδεια.Και γιατι να σπουδαζουμε ολοι;Ισα κ ομοια ειμαστε;
Δεν εχεις το δικαιωμα της Κατοικιας.Ετσι ειναι,τωρα που χρωσταμε τα παντα στις τραπεζες,σε αυτες ανηκουν τα σπιτια μας.Κοιμηθειτε εξω στη Φυση,ανακαλυψτε τους προαιωνιους δεσμους σας με το γρασιδι,τον ουρανο,τα αστερια,το τσιμεντο,τα παγκακια,το ψοφοκρυο και τους υπολοιπους συν-αστεγους σας που μεσα στην απελπισια τους,θα σας κλεψουν ακομα κ τα φθαρμενα παπουτσια που φορατε.

Μα το σπουδαιοτερο Μη-Δικαιωμα σου ειναι το εξης:ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ,ΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ,ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ,
ΤHESE ARE YOUR NEW GODS NOW,
θα τους λατρεψεις σα Θεους και θα τους υπηρετησεις σα σκυλι.
Μονο οι παρανοικοι επιτρεπεται να αμφισβητησουν το Συστημα.Οι σχιζοφρενεις,οι ψυχωτικοι.
Αυτο ειναι το Τελος της Ιστοριας,μεγαλε.Ως εδω εξελιχτηκαμε,φινιτο λα μουζικα.
Απο δω και περα,η μοναδικη αποστολη ολων μας,πλουσιων,φτωχων,ανωμαλων λιγοτερο ανωμαλων και υγιων,εργαζομενων,ανεργων,ηλιθιων και ευφυων,
ειναι
να το αναπαραγουμε.
Παση θυσια πρεπει αυτο το Συστημα να διαιωνιστει.
Γιατι;Γιατι ετσι,τι θα πει γιατι;Γιατι ετσι το λεμε εμεις,το 1% παγκοσμιως που ωφελειται απο αυτο το Συστημα.
Πιστευε και μη Ερευνα,μεγαλε.Και η Παναγια μαζι σου,καλο κουραγιο που λεει κ ο Ολι Ρεν.

Το προβλημα λοιπον δεν ειναι οτι απενοχοποιειται κ προωθειται η Βλακεια,
το προβλημα δεν ειναι οτι μας περνανε για βλακες.
Το προβλημα ειναι οτι ως τωρα τουλαχιστον,δικαιωνονται.


ΥΓ Ειμαστε μια idiot friendly χωρα αλλωστε,κοιταξτε τον Πρωθυπουργο αυτης της χωρας.
Οχι,δεν ειναι ηλιθιος ο Πρωθυπουργος,αλλωστε τετοια μηχανορραφια κ τετοιο εξυπνα εκτελεσμενο κ επεξαργασμενο σχεδιο,δε μπορει να υλοποιησει ενας ηλιθιος.
Απλα,μας επεισε οτι ειναι ενας χαζουλης (με καλες προθεσεις ομως,)και τον ψηφισαμε.
Τους συμπαθουμε τους χαζουληδες.Δεν ειναι οτι καθρεπτιζομαστε σε αυτους,ειναι οτι μας κανουν να νιωθουμε ευφυεστεροι απο οτι πραγματικα ειμαστε,οταν συγκρινομαστε μαζι τους

49 σχόλια:

  1. συμπτωματικά: http://afkon.blogspot.com/2011/01/blog-post_03.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως ηλθες slave to the page.
    Το χει η μερα σημερα φαινεται να καταπιαστουμε με αυτο το ζητημα!
    Απο οποια σκοπια παντως και να το δει κανεις,νομιζω οτι αξιζει να ασχοληθουμε και με αυτο.
    Να πω εδω οτι η εθελουσια βλακεια δεν ειναι κατι κακο,καποιες φορες ειναι αναγκαιο να γινομαστε βλακες κ εμεις οι ιδιοι,αλλωστε απο τις βλακειες μαθαινουμε πολλα.
    Εγω εχω υπαρξει πολλες φορες βλακες και θα ξαναυπαρξω,
    η μονιμοποιηση της βλακειας ειναι το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Celin,

    πολύ εύστοχη η ανάρτηση σου.

    Σύμφωνα με την τηλεοπτική δημοκρατία που έχουν εγκαθιδρύσει ο καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να περιφέρει τον εαυτό του στα χαζοκάναλα γελοιοποιούμενος και συμπεριφερόμενος σαν πίθηκος. Απο ελευθερία άλλο τίποτα! Μαγειρέματα, "σπίτια", χοροί, ξεφτίλα και κιτσαρία στα μέγιστα. Αρκεί μόνο όπως λες να μη μιλας για πολιτική, για δικαιώματα, για ανάγκες. Τότε είσαι ο γραφικός που υπερασπίζεται το "παλιό" σε μια χώρα που θέλει να πάει "μπροστά".

    Να τη χέσω αυτή τη δημοκρατία και ελευθερία τους!

    Όταν είσαι "ελεύθερος" να κατεβάσεις τα βρακιά σου στο Σύνταγμα, να σε φωτογραφίζουν οι περαστικοί και να είσαι "θέμα" στον ωκεανό βλακείας που λέγεται lifestyle και "ενημερωτικές" εκπομπές των ΜΜΕ, ενώ όταν διαδηλώνεις, φωναζεις, διεκδικείς είσαι ο περίεργος, ο ταραξίας, ο εχθρός της "προόδου", τι να πω;

    Θα το πω! Η βλακεία στις μέρες του ΔΝΤ, είναι συνενοχή στον αποπροσανατολισμό του κόσμου από τα καθημερινά προβλήματα και τον αγώνα του. Και είναι και το ετεροθαλές αδερφάκι των υπόλοιπων εκπομπών των διαφόρων νεο-Μαστοράκηδων που παπαγαλίζουν το πολιτικό πρόγραμμα της σύγχρονης χούντας που μας κυβερνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παυλο,ετσι ειναι,οσο πιο βλακας εισαι,τοσο το καλυτερο για αυτους.
    Εχεις ακουστα το tittytainment;
    Eιναι
    "μείγμα αποπροσανατολιστικής διασκέδασης χαμηλού επιπέδου (infotainment [=πληροφοριοδιασκέδαση], reality shows, κουτσομπολίστικα μεσημεριανάδικα, «πολιτικές συζητήσεις» show, κ.ο.κ.) και ενός κάποιου επαρκούς επιπέδου διατροφής.

    Η tittytainment, λοιπόν, δεν είναι παρά η «εκσυγχρονισμένη» εκδοχή του λατινικού «άρτος και θεάματα» (panem et circenses). Και έτσι, σύμφωνα με τον Μισεά, «με αυτόν τον νεολογισμό-βαλίτσα επρόκειτο απλούστατα να ορισθεί ένα “κοκτέιλ αποβλακωτικής διασκέδασης και επαρκούς διατροφής που θα επέτρεπαν να διατηρηθεί σε καλή διάθεση ο αποστερημένος πληθυσμός του πλανήτη”»[9]."

    Ριξε αν θες μια ματια σεολο το αρθρο που μας εφερε η KnowDame,εδω
    http://kourelarios.wordpress.com/2010/10/08/tittytainment/

    Συνδυαζονται εκει αυτα που συζηταμε εδω και αυτα που συζητησαμε στην αναρτηση:2012,ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    Επομενως,εχεις απολυτο δικιο οταν λες οτι η βλακεια ειναι "συνενοχη στον αποπροσανατολισμό του κόσμου από τα καθημερινά προβλήματα και τον αγώνα του. Και είναι και το ετεροθαλές αδερφάκι των υπόλοιπων εκπομπών των διαφόρων νεο-Μαστοράκηδων που παπαγαλίζουν το πολιτικό πρόγραμμα της σύγχρονης χούντας που μας κυβερνά! "

    Οι βλακες δεν ειναι πια κατι αθωοι κ αφελεις τυποι οι οποιοι διασκεδαζουν τους λιγοτερο βλακες.
    Οι βλακες ειναι απεναντι.Μαζι με τα τραπεζοφασισταρια.
    Και ονομαζω βλακα αυτον που μεσα στον πυρετο,σε κραζει αν του μιλας για πολιτικη προτιμωντας να ασχολειται με τα βυζια της Ευγενιας και παραμενοντας πιστος στα κομματα τα αγορασμενα απο τους τραπεζιτες.

    Το τελος της Ιστοριας δεν θα ερθει,
    αλλα το τελος της επιεικιας προς τους βλακες κ αμετανοητους,δυστυχως η ευτυχως,ηρθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με γεια και η καινουρια εμφανιση του Μπλογκ σου σελίν .. Καλή χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παντως θα ξερεις οτι στην δική μου αντιληψη ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΤΑ ΠΈΡΝΕΙ ΟΛΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ
    http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Celin,

    Εχω πάψει να βλεπω τηλεόραση εδώ και πολύ καιρό, δεν θυμαμαι πόσο και απο τότε νιώθω λιγότερο βλάκας.
    Αρνούμαι πεισματικά να πιστέψω οτι αυτό το "αντικείμενο" ειναι ο καθρέφτης μας.

    Ξεφύγαμε απο την (απαραίτητη) απενοχοποίηση και πήγαμε στην ισοπέδωση.

    Πολύ καλό το ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KAΛH ΧΡΟΝΙΑ !, Celin,
    Καλός ο εναρκτήριος ...κλώτσος περί σκουπιδοτηλεόρασης.
    Κράτησα κυρίως το εξής:

    «οσο περισσοτεροι αρρωστοι στο μυαλο ανθρωποι υπαρχουν,τοσο ευκολοτερα ελεγχονται απο το Συστημα, λογω των ενοχων τους»

    που θεωρώ ότι είναι από τις πιό παλιές, αν όχι και Η αρχαιότερη μέθοδος χειραγώγησης "υπηκόων".
    Αρκεί κανείς να σκεφτεί το «Βιβλικό» -και διαβόητο...- προπατορικό αμάρτημα...
    Και να δώεσει ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο που λέει ότι οι πρωτόπλαστοι τιμωρήθηκαν με ξωπέταγμα από τον Παράδεισο διότι...

    ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ !

    Αβίαστο συμπέρασμα:
    Κατά τον "θεό" η γνώση είναι η μέγιστη αμαρτία.

    «Τί χρείαν έχομεν ετέρων μαρτύρων»;;;

    Άλλωστε τό 'πε κι ο ...Πάγκακος: «Όλοι μαζί τά φάγαμε»!

    Και πάλι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
    Για όλους τους φίλους εδώ αλλά κι εκεί «έξω»...
    {όσο καλή μπορέσουμε να τήν κάνουμε με τους αγώνες μας...}

    αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
    Ναπολέων Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άψογο άρθρο,
    αυτή η ψευδής ελευθέρια, που μας προσφέρει η μετανεωτερικότητα, και που τόσο μοχθούν να την προστατέψουν οι παπαγάλοι του συστήματος είναι απόλτα σιχαμερή. Γιατί είναι ελευθερία του τίποτα, έχω το δικαίωμα να ξεράσω μια ομελέτα και να την ξαναφάω(αυτό έγινε στο μοναδικό επεισόδιο του Jackass που είδα), όμως όταν αυτό που κάνω παρεμποδίζει και προσβάλει τις καπιταλιστικές δομές, πίπτει ράβδος.

    Έχω το δικαίωμα να κάνω ότι θέλω, αρκεί αυτό που θέλω να μην έχει κανένα νόημα. Έχω το δικαώμα να πιστέψω ότι θέλω, αρκεί αυτό να μην το εκφράζω στη δουλειά μου, εκεί πρέπει να αφήνω έξω τον πραγματικό μου εαυτό και να γίνομαι ο ρομποτοποιημένος γραφιάς, εργάτης, πωλητής κλπ.

    Έχω το δικαίωμα να καταναλώσω ότι θέλω, αλλά να μην διεκδικήσω ότι δεν μπορώ να αγοράσω, ακόμα και αν αυτό είναι ενα απο τα βασικά. Άλλωστε, τόσες και τόσες καλές κυρίες εφοπλιστού κάνουν φιλανθρωπίες, όλο και κάποια θα με βοηθήσει και εμένα πετάγοντας μου ενα κοψίδι απο το τραπέζι της σαν να είμαι σκύλος.

    Έχω το δικαίωμα να μορφωθώ, αλλά να μην παραμορφωθώ κιόλας, ακριβώς όσο μου χρειάζεται για την ρομποτική δουλειά που θα ακολουθήσω, μην αποκτήσω και τίποτα περίεργες ιδεολογίες, απαπα, αυτά είναι για κολλημένους.

    Τέσπα. μην τα ξαναλέω, τα περισσότερα τα είπε και ο Celin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλη χρονια Νοσφερατε,δεν αλλαξα τη μορφη του μπλογκ,απλα προσθεσα στο "μετωπο" του,τραγουδια επιλογης μου για να ακουει οποιος θελει.Τα τραγουδια θα ανανεωνονται καθε τοσο για να μη τα βαρεθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα Νεφελη,και σε ευχαριστω.
    Νομιζω η πραξη σου ειναι ο,τι καλυτερο μπορει να κανει καποιος,
    kill your god kill your television λεει ενας καλλιτεχνης -ακραιος κ απωθητικος,αλλα εγω τον εκτιμω-,ο marilyn manson.
    Eγω καποτε εβλεπα πολυ τηλεοραση,τωρα βλεπω μονο ειδησεις- για να βλεπω που το παει η Κυβερνηση-
    και περιστασιακα,βλεπω κανα τηλεοπτικο σκουπιδι,
    για να βλεπω μεχρι που μπορει να φτασει η καταντια ολων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλη χρονια,Ναπολεοντα,να σαι καλα.
    Συμφωνω κ εγω μαζι σου οτι το παιχνιδι των ενοχων εχει ξεκινησει απο τοτε.Τη συμφερει την Εξουσια να ειναι ο εξουσιαζομενος γεματος απο ενοχες για να χειραγωγειται ευκολοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετσι ειναι poexania,δικαιουμαστε ολα τα επουσιωδη πραγματα,τα ουσιωδη ας τα αφησουμε καλυτερα για αυτους που ξερουν καλυτερα να αποφασισουν κ να σκεφτουν για εμας.
    Ε..δε παει ετσι.Χειραγωγηση for dummies,αλλα ολοενα και λιγοτεροι μασανε.

    ΥΓ Εγω εχω δει πολλα επεισοδια απο το τζακας για να μαι ειλικρινης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τροφή για σκέψη: Βλάκας = idiot = ιδιώτης.
    Ιδιώτης (idiot και άρα βλάκας με τη σημερινή έννοια) ήταν στην αρχαία Ελλάδα όποιος δεν ασχολούταν με τα κοινά. Το να κατηγορηθεί κάποιος για ιδιωτεία ήταν μέγιστη προσβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαι σημερα Ιθακη,τη μη συμμετοχη τη λεμε μαγκια.Ακομα κ η αποχη απο τις εκλογες για καφε και παραλια,προωθειται ως "απαντηση των νεων"
    απο κατι γυφτοκαναλα και απο εκπομπες επιπεδου Θεμου Αναστασιαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε, όχι και να μας βγάλεις κι έξυπνο το ζαβό (κατά Μαλβίνα Κάραλη χαρακτηρισμός)!
    Η προσωποποίηση της κουτοπονηριάς σε συνδυασμό με το αδίστακτο και τη ανεξήγητη βεβαιότητα πως ξέρει.
    Αν πλαισιώσεις κάτι τέτοιο με ασημαντότητες που αίφνης πήραν πόστο και που όλοι μαζί υποδείχτηκαν μαζί με κάποιους οι οποίοι είτε με δηλώσεις, είτε με τοποθετήσεις πέρασαν την κρισάρα πως θα εκτελέσουν κατά γράμμα τις άνωθεν εντολές κι οι οποίοι πλαισιώθηκαν από ντόπιους ξεπουλημένους και άπληστους κρατικοδίαιτους, γίνεται δουλειά.
    Πάμε στα της πλέμπας τώρα.
    Μεγάλωσα επί χούντας και το μόνο που θυμάμαι από πλευράς χειραγώγισης, ήταν οι κάποιες παραπάνω αναμεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων.
    Την περίοδο της μεταπολίτευσης, η καραμέλλα ήταν τα μη αντικειμενικά κρατικά κανάλια που γίνονταν κυβερνητικά όργανα προπαγάνδας. Μασάγαμε. Και το BBC κρατικό ήταν, μα κουβέντα για άξιους στην κορυφή και των εδώ κρατικών.
    Η ιδιωτική τηλεόραση θα μας σώσει, σιγά μην έχουν ανάγκη προπαγάνδας, η διαφήμιση είναι που χρειάζονται και σερί κορδόνι το δούλεμα, ωσότου οι μεγάλοι επαναστάτες Έβερτ και Κούβελας έριξαν τον σπόρο.
    Η ελληνική ιστορία ποδοσφαίρου, είναι σχολείο για το πως η ελίτ, όταν χρειάζεται κάτι για να χαλιναγωγήσει και να ελέγξει το κράτος και τα πλήθη, δεν φείδεται εξόδων.
    Τι μας έκανε να πιστεύουμε, πως όπως αγοράζουν ποδοσφαιρικές ομάδες, δεν θα αγόραζαν και τηλεοπτικά κανάλια?
    Απλά, ιδιώτες (idiots) είμασταν και είμαστε εξ ου κι η τυφλή προσήλωσή μαε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως αυτή εκφράζεται απ αυτούς που μόνο idiots δεν είναι...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν βλεπω τηλεοραση...
    Παρ οτι δυστυχως πιστευω...Στην απεριοριστη δυναμη της...και ιδιως γι αυτο...
    Πες τα φιλε...Για τους κολλημενους...
    Και πες και τι...
    ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ,,,Αν δεν παρακολουθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου mbiker,
    ζαβο-ξεζαβο,κοροιδεψε εκατομμυρια κοσμο που τον ψηφισαν και ακομα και τωρα,ενα πολυ μεγαλο ποσοστο συμπολιτων μας,μονο σε αυτον επαφιεται για να σωσει τηυ χωρα.
    Θα μου πεις,οταν κοροιδευεις ηλιθιους,αυτο δε σε κανει αυτοματως εσενα ευφυη.
    Αλλα και παλι,πιστευω οτι ειναι λαθος η αντιμετωπιση του ΓΑΠ ως ενος χαζου,μια τετοια αντιμετωπιση κατα καποιο τροπο τον αθωωνει.

    Δε νομιζω οτι ειναι χαζος.Επικινδυνος,αδιστακτος και δασκαλεμενος αριστα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα λεω φιλε Μαχαιρη,
    μακαρι να ακολουθουσαν ολοι το παραδειγμα σου κ να μην εβλεπαν τηλεοραση,
    η τουλαχιστον να μπορουσαν να αντεξουν τη προπαγανδα και τη παραπληροφορηση.

    ΥΓ Τα λεω και τα λεμε ολοι μας,αλλα δεν ακουγομαστε οσο πρεπει.Πρεπει κατι να γινει κ να ακουστουμε ακομα περισσοτερο,να αποκτησουν τα μπλογκς μαζικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου, αγαπητέ Celin. Σωστά τα λες. Χρόνια τώρα σεν έχω τηλεόραση (τη σιχάθηκα) αλλά τα ξέρω: όπως τα γράφεις. Όλα τα "ΜΜΕ" με επικεφαλής την τουβούλα διδάσκουν την ιδωτεία. Το πρόβλημα είναι - να το πούμε κι'αυτό - οτι η αποξένωση και η αποβλάκωση βρίσκουν τόσο συχνά αντίκρυσμα και στην "πραγματική ζωή". Μια από τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. celin
    Ίσως το διατύπωσα λάθος, μα μόνο για χαζό που δεν ξέρει τι κάνει δεν τον έχω.
    Θεωρώ πως είναι μειωμένης ευφυίας και καταλογισμου...
    "...Η προσωποποίηση της κουτοπονηριάς σε συνδυασμό με το αδίστακτο και τη ανεξήγητη βεβαιότητα πως ξέρει."
    ...πράγμα που τον κάνει νομίζω περισσότερο επικίνδυνο για τους έρμους πολίτες (υπηκόους) αυτής της χώρας.
    Το ότι μπαίνει στο ίντερνετ, φαντάζει στα μάτια του πως είναι σύγχρονος, έξυπνος και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
    Το ότι διατηρεί καλή φυσική (σωματικά)κατάσταση, φαντάζει στα μάτια του πως αυτό αυτοδικαίως μεταφράζεται σε αύξηση του iq του.
    Το ότι ενδεχομένως δεν έχει αδυναμίες ή "κακές" συνήθειες, του δίνει την πεποίθηση πως αυτομάτως υπερτερεί έναντι των άλλων και πως αυτό που αυτός κρίνει σωστό, έτσι κι είναι.
    Μ άλλα λόγια, ανήκει στην κατηγορία των ανίκητων, σύμφωνα με τον Λεμπέση...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eξαιρετικο το αρθρο, φιλε celin!

    Το οτι ολα αυτα τα εκκεντρικα και συχνα αηδιαστικα reality shows ξεκινησαν απο τις ΗΠΑ, ''the land of freedom'',ειναι ενδεικτικο και καταλαβαινει κανεις πως και γιατι διαδοθηκαν και στον υπολοιπο κοσμο,που ''πρεπει'' να γινει οπως η..Αμερικη σε ολα...ΚΑΙ στην ανοχη της βλακειας, αλλα απ ο τι φαινεται ΚΑΙ στη.. φτωχεια που τωρα μαστιζει εκατομμυρια πολιτων εκει, με αποτελεσμα να διαβαζει κανεις, πια, ολο πιο συχνα ειδησεις και τετοια αρθρα για ακραιες καταστασεις..

    Ηθελα να ηξερα τι ..βαζουν(!) στα μυαλα αυτων που συμμετεχουν σε τετοια reality shows και καποιοι ηλιθιοι περηφανευονται απο πανω, που βγαινουν στη Τιβη, ειτε για να γινουν.. σκουπιδια με τη ζωη τους και τα προσωπικα τους που τα εκθετουν στη φορα, ειτε για να κανουν αλλους ...σκουπιδια δειχνοντας οτι καποιοι δεν αξιζουν τιποτα, τελικα αφου δεν ανταποκρινοναι στα ''υψηλα κριτηρια'' των κριτων...

    Φυσικα ολα αυτα εχουν σκοπο να μειωσουν τις αντιστασεις, να γινει ο αλλος ειτε θυτης ειτε θυμα, οποτε καπως θα βρεθει ..εκτεθειμενος και πεφτοντας οι αντιστασεις του θα γινει πιο ευαλωτος σε οτιδηποτε θα μπορουσε να τον εκμεταλλευτει.

    Δυστυχως, τιποτε δε γινεται στη τυχη, ολα ειναι μελετημενα, απλα υπαρχουν πολλοι που δεν αναλυουν και δεν υποψιαζονται τι τεχνασματα εφευρισκει το συστημα για να μας εχει ολους υπο τον ελεγχο του.

    Ευτυχως ομως δεν ειμαστε ολοι..ευκολα θυματα! ;)

    Y.Γ.
    Με γεια και το...mixpod!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν ειδα ομως ΑΥΤΟ απο τους RHCP! :-)

    Kαλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. mbiker,τωρα καταλαβα καλυτερα τι εννοεις,ενδιαφερον το ψυχογραφημα που του εκανες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σε ευχαριστω elva μου!
    Τα ειπαμε και με τον Παυλο προηγουμενως,απο δω και περα η Βλακεια ειναι Συνενοχη,κανεις δε δικαιουται να ειναι βλακας η ξεφτιλας.Να ανοιξουμε ολοι το μυαλο μας,να σκεφτουμε,να κρινουμε,να διαβασουμε,να αμφισβητησουμε,
    αυτα πρεπει να κανουμε.
    Το να δεις μια βλακεια στη τηλεοραση,οκ,δε τρεχει τιποτα,
    το να συμμετασχεις οικειοθελως στην ιδια σου τη ξεφτιλα,για μενα πια απαγορευεται.
    Κ οικειοθελη συμμετοχη στην ιδια σου τη ξεφτιλα ονομαζω,περαν της συμετοχης σε ριαλιτυ,
    και τη ψηφο στον δικομματισμο.
    Το ιδιο ειναι.

    ΥΓ Τι κομματαρα αυτο το suck my kiss,το πιστευεις οτι δεν το ειχα ακουσει;;!
    Καθε λιγο και λιγακι παντως,η λιστα των τραγουδιων στο mix pod,θα ανανεωνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απο τη μια βέβαια είναι όλοι αυτοί, αλλά απο την άλλη υπάρχουν ενα σωρό άλλα άτομα, που με κόπο, προσπαθούν να εκφράσουν τις ιδέες τους, τα συναισθήματα τους. Προσπαθούν να βρούν λύσεις, διεξόδους και να εμπνεύσουν και άλλους.

    Παράδειγμα τέτοιων ατόμων μπορούμε να δούμε καθημερινά στα Blogs, εγώ, εσύ, ο παρακάτω. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που "ψήνουμε" εμείς, ανεξάρτητα απο τηλεριαλιτι και άλλες αηδίες, κάποια στιγμή θα μετουσιωθεί σε έργο, και έτσι θα αξιοποιηθεί. Πρέπει να βλέπουμε την προσπάθεια μας σαν προσπάθεια να περάσει ο κόσμος σε μια νέα εποχή, να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας να καλυτερέψει ο κόσμος, μακρυά απο τον βούρκο, προς ενα καλύτερο αύριο.

    Μην ξεχνάτε, οι ιδέες είναι εκείνες που γενούν την αλλαγή, οι πρωτοπόρες, υγυείς ιδέες, που περνούν στις ψυχές των ανθρώπων και τους αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο. Σύντομα θα γίνει το βήμα, και θα αφήσουμε όλη τη σαβούρα πίσω μας.

    Ως τότε ξέρετε, συμμετοχή σε πορείες, απεργίες, ενημέρωση, επαγρύπνηση.

    Αντε τα λέμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. reality show:
    θεαμα της πραγματικοτητας
    ή
    πραγματικο θεαμα
    ή
    θεαμα απο ττην πραγματικοτητα
    ή
    η πραγματικοτητα ως θεαμα
    ...
    το μηδεν αγαν, νεοελληνικα μεταφραζεται ως , μην παρατραβας το σχοινι και μεταραπει σε καλαμι!
    ...
    καλησπερα Celin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για εμένα όλα αυτά τα reality έχουν τόσο ενδιαφέρον όσο έχει να παρακολουθώ ενα ενυδρείο με χρυσόψαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευτυχώς που τα χρυσόψαρα ξεχνάνε γιατί διαφορετικά θα μου κρατούσαν κακία για αυτό που ξεστόμισα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. poe,συμφωνω με ολα οσα λες.Σιγουρα εισαι πιο αισιοδοξος απο οτι εγω,αλλα,δε γαμιεται,η αισιοδοξια ειναι θετικοτητα και ορμη,
    ενω η μη-αισιοδοξια ειναι συνωνυμο της αρνητικοτητας.Αντε γιατι σιχαθηκα τον ψευδεπιγραφο "ρεαλισμο" που δεν ειναι τιποτα αλλο απο κυνισμο και παραιτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερα Katabran!
    Mια που λες για καλαμι,να πω οτι πολλες φορες μου εχει τυχει να καβαλησω εγω ενα απο αυτα,και αυτο αποδεικνυει και τις δικες μου στιγμες Βλακειας,οι οποιες πρεπει να ξαναπω οτι δεν ειναι κ λιγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΣΕΛΙΝ ΜΙΛΗΣΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

    ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ. ΑΨΟΓΗ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    IDIOCRACY ΚΑΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΟΕΧΑΝΙΑ

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΟΣΟΥΝ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΣΕΙΣ

    ΧΑΧΑ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου Νωντα,σε ευχαριστω!
    Οσο πιο ηλιθιοι,τοσο το καλυτερο για τη καπιταλο-νεοφιλελευθερη χουντα.Ας ελπισουμε να μη συνεχισουν να δικαιωνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. celin συμφωνώ απόλυτα με την ανάρτησή σου.Να προσθέσω μόνο οτι εκτος απ τη βλακεία και την παιδοφιλία,το σύστημα προωθεί και τα ναρκωτικά.Ενα εθισμένο άτομο δεν διεκδικεί ούτε ενοχλεί.
    Αυτό που μ ενοχλεί όμως και με κάνει απαισιόδοξη,είναι οτι ο κόσμος 'τσιμπάει" και δεν αντιδράει.Και αυτό συμβαίνει γιατί η παιδεία που
    παρέχετε στα παιδιά έχει αυτό το σκοπό.Γι αυτό είμαιτόσο απαισιόδοξη και πιστεύω οτι ο κόσμος αυτός δεν θ αλλάξει....
    Οκαθένας βολευέται στον καναπέ του στην τηλεόραση του και στον προσωπικό του κόσμο,ρουφάει μετά μανίας τα σκατά που του προσφέρουν,και νομίζει οτι είναι ευτυχισμένος.Στην Ελλάδα του σήμερα,ο καθένας ζει μέσα στα σκουπίδια τη λαμογιά και την ψευτιά και νομίζει ότι είναι ο καλύτερος ο πιο έξυπνος,και ο πιο μάγκας και αμα λάχει ξοδεύει και τι μισό δάνειό του σε πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια,χαλβαδιάζοντας ο μάγκας την ουκρανή που χορεύει ημίγυμνη γιατί και αυτή νόμισε για μια στιγμή μόνο οτι κατάφερε να ρθεί στη γη της επαγγελίας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Sunshine,ναι,εχεις δικιο,και τα ναρκωτικα ενταγμενα ειναι στο σχεδιο της Εξουσιας να αποβλακωσει τον λαο.Σιγουρα φταινε κ οι αδυναμοι ανθρωποι που ενδιδουν,αλλα αν πραγματικα ηθελε η Εξουσια,θα μπορουσε να τα ειχε εξαφανισει.

    Οσον αφορα τα υπολοιπα,η εικονα του Νεοελληνα που περιγραφεις ειναι υπαρκτη κ αδιαμφισβητητη.Ομως.δεν ειναι ολοι ετσι.Απο αυτο το "μοντελο" ανθρωπου,πρεπει να κραταμε αποστασεις κ να τα αφησουμε να πνιγεται μες στα σκατα του.Δε πειραχει,ετσι κ αλλιως ειναι αδυνατο να "σωθουμε ολοι"
    Αστους λοιπον να πνιγουνε και ας κοιταξουμε εμεις οι υπολοιποι να συναναστρεφομαστε με ανθρωπους σαν εμας.Να παιρνουμε τη γνωση τους,να αντλουνε κ αυτοι γνωση απο εμας.

    Ειμαστε πολλοι κ εμεις!Δε πρεπει να απογοητευομαστε!
    Ασε που νομιζω οτι ολο κ περισσοτεροι συνειδητοποιουν τη τυφλα τους και ξυπνανε απο τον ληθαργο.
    Κατι που πρεπει να κανουμε κ εμεις,γιατι κανενας δε πρεπει να παρατησει πουε τη προισπαθεια του για διαρκη αυτοβελτιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Celin καλημέρα.Κατ αρχήν σ ευχαριστώ πολύ για τους τόνους αισιοδοξίας που μου δίνεις.Το έχω πραγματικά ανάγκη.
    Συμφωνώ με όσα λες.Μπορεί κι εμείς να είμαστε πολλοί,όμως το γενικότερο πρότυπο ανθρώπων στην Ελλάδα του 2011 είναι αυτό του νεοέλληνα.
    Απογοητεύομαι όταν βλέπω δεκαοχταρηδες να ξημεροβραδιάζονται στα μπουζούκια ή δεκαεξάζρονα κορίτσια να παραμυθιάζονται με τα ριάλιτι ή να διαβάζουν 'λοιπόν'.Πίστεψέ με δυστυχώς είναι η πλειοψηφία.
    Η ακόμα χειρότερα μικρα παιδιά να βασανίζουν ζώα,και να πετούν χωρίς τύψεις σκουπίδια στο δρόμο.Και φυσικά δεν φταιν τα παιδιά γι αυτό.Τους μίλησε ποτε κανένας στα σχολεία για όλα αυτά;Το μόνο που τους μαθαίνουν είναι η αποστήθηση ψεύτικης ιστορίας και άλλων σκουπιδιών.
    Και οι περισσότεροι γονείς απόντες απ το σπίτι ζώντας μέσα στη μιζέρια της δουλειάς τους και των προβλημάτων τους.
    Τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους ανέλαβε το ανύπαρκτο σχολείο και η τηλεόραση.
    Οπότε με μια γενιά ακόμα χαμένη,και με λίγους σαν κι εμάς να προβληματιζόμαστε χωρίς ουσιαστικά να μπορούμε να κάνουμε κάτι για όλα αυτά,πως να μην είμαι απαισιόδοξη οτι η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "Απογοητεύομαι όταν βλέπω δεκαοχταρηδες να ξημεροβραδιάζονται στα μπουζούκια ή δεκαεξάζρονα κορίτσια να παραμυθιάζονται με τα ριάλιτι ή να διαβάζουν 'λοιπόν'.Πίστεψέ με δυστυχώς είναι η πλειοψηφία."

    Sunshine,ενα καλο ολης αυτης της κρισης ειναι και το εξης:Οτι θα κοπουν αυτα.Το νεοελληνικο μοντελο "διασκεδασης" και κουφιοκεφαλιασης,τελος.Αλλωστε ποιος θα κατσει να ασχολειται με μπουζουκια κ εσπρεσο,οταν δεν εχει φραγκο;
    Ετσι λοιπον,θα αναγκαστουμε ολοι να τη ψαξουμε λιγο βαθυτερα τη δουλεια.Να αναστοχαστουμε,να προβληματιστουμε,να δουμε τι πηγε στραβα,
    και υστερα απο ολα αυτα,ο δρομος προς το να το διορθωσουμε,ισως να μην ειναι και πολυ μακρυς.

    Για να μιλας για 18χρονους,υποθετω οτι εισαι κ εσυ αυτης της γενιας.Εγω ειμαι μια γενια παραπανω,γενια των τριανταρηδων.Και η δικη μου γενια ειχε κουφιοκεφαλακηδες,και η δικη σου εχει και ολες οι γενιες ειχαν κ θα εχουν.
    Αναποφευκτο αυτο.
    Αναποφευκτο ειναι κ τα ατομα της γενιας σου που ειναι πιο συνειδητοποιημενα,να εχουν πεσει σε μελαγχολια με ολα αυτα που βλεπουν.

    Θα σου πω ενα μυστικο τωρα,ετσι γινοταν παντοτε!Παντα οι ψαγμενοι νεοι μελαγχολουσαν βλεποντας τη πλειοψηφια των συνομιληκων τους!

    Αλλα,η ιστορια δε γραφεται απτους μπουζουκοβιους,ουτε απο τους αναγνωστες της εσπρεσο!Η ιστορια γραφεται απο τους ψαγμενους.Γι αυτο,το οτι προβληματιζεσαι κ μαυριζεις,θα πρεπει κατα ενα τροπο παραδοξο να σε κανει ταυτοχρονα να χαιρεσαι κ να δυναμωνεις κ να παιρνεις τα πανω σου.

    Γιατι,το οτι προβληματιζεσαι κ μαυριζεις,ειναι σημαδι κ αποδειξη οτι ανηκεις στη ψαγμενη κ συνειδητοποιημενη μειοψηφια.
    Κ guess what!Αυτη ειναι που θα φερει κ τις αλλαγες!

    Τα πραγματα δεν ειναι σιγουρα οσο φωτεινα οσο τα παρουσιαζω,αλλα δεν ειναι κ καταμαυρα.Να μη το ξεχνας αυτο ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα celin.Δεν είμαι τόσο μικρή όσο υπέθεσες,ανέφερα όμως τους δεκαοχτάρηδες και τα παιδιά,γιατί όταν και η νεα γενιά-σε μεγάλο βαθμό- ακολουθεί τα λάθος πρότυπα πως θα αλλάξει ο κόσμος;
    Να σου φέρω ένα πρακτικό παράδειγμα.Οταν η πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφίζει ΝΔ η ΠΑΣΟΚ,και εδώ και 30 χρόνια πάμε απ το κακό στο χειρότερο,και οι ψαγμένοι επειδή είναι μειοψηφία δεν μπορούν να κάνουν κατι γι αυτό, και μάλιστα όταν τολμήσουν να κάνουν καμμιά κουβέντα της προκοπής τους θεωρούν γραφικους τότε πως θα αλλάξει ο κόσμος;
    Δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών καταργήθηκαν σε μια νύχτα για τους εργαζόμενους,στην παιδεία επικρατεί σκοταδισμός,δεν λειτουργουν νοσοκομεία,οι γέροι παραμένουν κληδωμένοι στα σπιτια τους γιατί φοβούνται πως θα τους σφάξουν για μια χούφτα ευρω,τα σκουπίδια μας έχουν πνίξει,και με μια λέξη το κρατος μας θεωρεί αναλώσιμους.Δεν δίνει φράγκο για τους πολίτες του,και το μόνο που ενδιαφέρει τους 'αρχοντες' αυτού του τόπου είναι πως θα τα οικονομήσουν.
    Ο Ντιντερο έλεγε ότι 'οι νόμοι της κυβέρνησης είναι ανήθικοι.Ενας νόμος είναι ηθικός μόνο όταν κατοχυρώνει την ευτυχία του πολίτη'
    Εδώ οι νόμοι γίνονται για να τον κάνουν τον πολίτη δυστυχισμένο.Αλλωστε ο παππούς μου ο οποίος ηταν πρόσφυγας απ τη Μ.Ασία έλεγε οτι 'η Ελλάδα τρώει τα παιδια της'-κάτι ήξερε νομίζω....
    Όταν ήμουν 20 πίστευα ότι αυτός ο κόσμος θ αλλάξει...
    Τώρα πιστεύω -δυστυχώς-ότι οι πλούσιοι θα καλοπερνάν και οι φτωχοί θα υποφέρουν...
    Ο καπιταλισμός τα κατάφερε τόσο καλα ώστε η πλειοψηφία των πολιτων ν αλλοτριωθει με τον καναπέ και την καινούργια πλάσμα τηλεόραση,και οι ψαγμένοι να λέμε τον πόνο μας σε παρέες και στα μπλοκς,όμως οι αντιλαικοι νόμοι να ψηφίζονται σε μια νύχτα,τα δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αίμα και θυσίες να εξαφανίζονται,και η νεα γενια να σκέφτεται σε ποια ξενη χώρα να βρει παρηγορια διωγμένη απ το ιδιο της το κράτος,οπως ακριβώς και οι χιλιάδες μετανάστες που ψάχνουν παρηγορια στη χώρα μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οπως αλλοτριωθηκαμε,ας ξε-αλλοτριωθουμε τωρα!
    Οσα αναφερεις,sunshine,ειναι αναμφισβητητα υπαρκτα κ αληθινα.Δραμα ειναι η κατασταση,και τα πραγματα εξελισσονται προς το χειροτερο.
    Υπαρχει λοιπον αυτη η ασχημη εικονα της χωρας(και του κοσμου ολοκληρου),αλλα αν επικεντρωθουμε εκει,τη βαψαμε!
    Γιατι,περα απο την ασχημια που ειναι αδιαμφισβητητη,υπαρχει κ η ομορφια αυτου του κοσμου,που ειναι κ αυτη αδιαμφισβητητη.

    Οπως υπαρχουν οι μαλακες,τα καθαρματα,οι ληστες και οι πουλημενοι στο Κεφαλαιο πολιτικοι,
    υπαρχουν κ οι ιδεολογοι,οι αγωνιστες,αυτοι που δεν εχουν αλλοτριωθει
    (η εχουν αλλοτριωθει λιγοτερο)
    κ αυτοι οι πολιτικοι η πολιτες,που παλευουν για ενα καλυτερο αυριο.

    Προσεξε:δεν ειμαι κανας χαζοχαρουμενος χιπυς που παραβλεπει τα χαλια μας.Απλα,εκει που με παιρνει απο κατω,προσπαθω να εστιασω κ στη φωτεινη πλευρα.Αν το θες,προσπαθω για μια "θετικη αυταπατη"
    Γνωριζοντας δηλαδη οτι τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα περιγραφεις,προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου οτι μπορουμε να τα αλλαξουμε.
    Κ αν προσπαθεις σκληρα για ενα παραμυθι,αν πιστεψεις σε αυτο το παραμυθι,
    τοτε αυτο το παραμυθι ειναι πιθανον να γινει η αυριανη πραγματικοτητα.

    πχ,σκεψου ποσο χαλια περνουσαν οι Ελληνες επι οθωμαναικης αυτοκρατοριας.Ωσπου βρεθηκαν καποιοι "τρελοι" και πιστεψαν στο ακατορθωτο,πιστεψαν στο οτι μπορουμε να τους διαολοστειλουμε.
    Και το "παραμυθι" τους εγινε πραγματικοτητα!

    Κ αυτο ισχυει παντου,ισχυει στη πολιτικη,στον ερωταμ,στις διαπροσωπικες σχεσεις.
    Επιλεγουμε να γινουμε φως δηλαδη,και καποιες φορες καταφερνουμε να μεταδωσουμε κ αυτο το φως και στους γυρω μας.

    Ξερω καλα οτι τα παραπανω ακουγονται απο ιδεαλιστικα-ουτοπικα,ισως κ μπουρδες.
    Κ εγω δεν ειμαι κανας ιδεολογος του prozac,που σαν αλλος Βουτσας αναφωνει "ΟΛΑ ΚΑΛΑ,ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ"
    Παρα πολλες φορες με πνιγει η απογοητευση και σκεφτομαι πως,ο,τι κ αν κανω,ειναι ματαιο.

    Αλλα δεν υπαρχει τιποτα πιο ματαιο απτο να λες διαρκως οτι τα πραγματα ειναι ματαια!
    Ας εστιασουμε σε κατι θετικο..και που ξερεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ειλικρινα χαίρομαι παρα πολυ που ανακάλυψα το blog σου celin.Αλήθεια μου δίνεις δύναμη.Χαίρομαι που είσαι αισιόδοξος.Ελπίζω να βοηθηθω από σένα
    και να δω τα πράγματα αλλιώς.Ξέρεις είναι καιρός τώρα που δεν βλέπω χαρούμενους ανθρώπους δίπλα μου.Αλλοι άνεργοι,αλλοι απογοητευμένοι απ όλους και απ όλα,ζώντας σε μια πόλη με παρα πολλά προβλήματα-Θεσσαλονίκη-,καινομίζω οτι η μαυρίλα σκίαζε την καρδιά μας.
    Σευχαριστω πολυ celin,νομίζω οτι η θετική σου ενέργεια θα φτάσει μέχρι το βορά τελικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σε ευχαριστω κ εγω,να σαι καλα.
    Και μια μικρη παρηγορια:οπως κ να ειστε στη Θεσ/νικη,να εισαι βεβαιη πως ειστε πολυ καλυτερα απ'την Αθηνα.Η μονη λυση για να επιβιωσουμε εδω,ανεξαρτητως του τι θα γινει με τις πολιτικες εξελιξεις,ειναι τουλαχιστον ενα εκατομμυριο Αθηναιοι,να επιστρεψουμε πισω στις επαρχιες μας.

    Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα celin.Εχεις δίκιο για την πόλη σου,όμως έχετε τουλάχιστον κάποιες υποδομές.(μετρό,τραμ,).Εμείς δεν έχουμε τίποτα.Ενα μετρό είπαν να κάνουν,και αυτό θα πάει πίσω καμμιά δεκαετία.Και όλα αυτά τα χρόνια θαείμαστε όμηροι των εργοταξίων.Δεν ξέρω αν ηρθες ποτέ στην πόλη μου,όμως δεν έχει καμμιά σχέση μ αυτά που μας παραμυθιάζουν.(ερωτική πόλη,χαλαροί ρυθμοί κλπ). Είναι μια πόλη με φοβερή ανεργία,κυκλοφοριακό,σκουπίδια,και όλα τα στραβα μιας μεγαλούπολης.Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό καθόλου θέατρο,καθόλου εκδηλώσεις,όλα νεκρά.
    Τέλος πάντων δεν θέλω να μιλάω συνέχεια με απογοήτευση,θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου,θα αρπάξω τη θετική ενέργεια που μου στέλνεις και θασκεφτώ ότι αυριο θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. sunshine,εχω ερθει πολλες φορες στη Θεσ/νικη,και καθε φορα,εχω περασει πολυ ομορφα.
    Να λες οτι σου βγαινει να πεις.Αυτα εχει η διαδικτυακη-κ οχι μονο-επικοινωνια,αλλοτε ο ενας ειναι πεσμενος και τον ανεβαζει ο αλλος,αλλοτε το αντιστροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. celin η αλήθεια είναι οτι απο χθες έχω καλύτερη διάθεση.Ενω λοιπόν άρχισα να μιλάω πάλι αρνητικά στο βάθος του μιαλού μου φωλιάζει και η αισιοδοξία.Και σ αυτο συνετέλεσε και η δική σου αισιοδοξία.Μου την κόλησες...
    Οσο για τη Θεσσαλονίκη και τις ομορφιες της σίγουρα θα ήταν μια απ τις πιο ωραίες πολεις του κόσμου τολμώ να πω,αν δε την καταντούσαν -ως επι τω πλείστων οι εκάστοτε δήμαρχοι-σ αυτό το χάλι.
    Οταν πηγαίνεις σε μια πόλη σαν επισκέπτης σίγουρα περνάς καλά.Κι εγω όταν έρχομαι Αθήνα περνάω πάντα καλά.Και να σου πω κι ένα μυστικό;΄Κάνετε καλύτερο καφέ από μας.....
    Ομως όταν ζεις σε μια πόλη τότε βιώνεις τα προβλήματά της.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Xαιρομαι παρα πολυ για την μικρη αλλαγη στη διαθεση σου!Παλι πεσουμε,παλι θα σηκωθουμε.Και ο ενας θα σηκωνει τον αλλον,κατα τη διαδρομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή