Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΟΙ 2 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

Στη προηγουμενη αναρτηση,ξεκινησα να γραφω για τους 2 λογους εξ'αιτιας των οποιων η Αριστερα αδυνατει να γινει πλειοψηφικο μαζικο ρευμα.
Η μεγαλη πλειοψηφια μισει(απεχθανεται,αποστρεφεται,αντιπαθει,φθονει) τους μεταναστες και τους δημοσιους υπαλληλους.Υπολαμβανει την Αριστερα σαν υπερασπιστη αυτων των ανθρωπων,οποτε η Αριστερα γινεται κ αυτη,δεκτης του μισους τους.
Μιλησα για το μεταναστευτικο,τωρα θα καταπιαστω με τους δημοσιους υπαλληλους.

Ειναι δεδομενο οτι,οσοι δε δουλευουν στο Δημοσιο και δεν ανηκουν στους οικονομικα προνομιουχους,βλεπουν με μισο ματι τους ΔΥ.Θεωρω οτι ενας βασικος λογος που η πλειοψηφια εξακολουθησε (εξακολουθει;) να δειχνει ανοχη στη Κυβερνηση ΓΑΠ,ειναι γιατι παρουσιαζεται ο ΓΑΠ να τα βαζει με τους ΔΥ.Απελυσε πολλους συμβασιουχους,τσεκουρωσε οριζοντια τους μισθους τους,απειλουνται διαρκως οι εργαζομενοι εκει με νεες απολυσεις,
120 απολυσεις στη cosmote(με απιστευτα υπερκερδη εκατονταδων εκατομμυριων ευρω στη διετια),
αυξηση ωραριου στις ΔΕΚΟ απο 7.30 σε 8 ωρες,
και γενικοτερα μια απαξιωση του εργαζομενου στο δημοσιο,η οποια βεβαια συνοδευεται απο κραυγες πανηγυρισμων των υπολοιπων.

Η Αριστερα ειναι εκει,για να μαχεται για τα εργασιακα δικαιωματα αυτων των ανθρωπων.
Και η εκτιμηση μου ειναι οτι,αυτο το πληρωνει στα ποσοστα της.

Τελικος σκοπος ολης αυτης της απαξιωσης ειναι η εξης:η ιδιωτικοποιηση των κομβικων- για την εθνικη οικονομια- δημοσιων επιχειρησεων.Αυτο ειναι το σχεδιο του νεοφιλελευθερου φασισμου και της Διεθνους Τοκογλυφιας,να γινουν δηλαδη  ιδιωτικοποιησεις παντου,λιγοτερο κρατος,ολα στους ιδιωτες,και οταν η πχ ΔΕΗ περιελθει στα χερια ξενων πολυεθνικων,να ανεβασει τα τιμολογια 2 και 3 φορες πανω.
(Κ ολα αυτα,για τα δεχτει ο λαος,σερβιρονται σε μπουκαλακι κοινωνικου αυτοματισμου με αρωμα ανθρωποφαγιας)
Αλλα τοτε,δε θα υπαρχει κανενα "κοπροσκυλο της ΓΕΝΟΠ συνδικαλιστης" για να του φορτωσουμε την ευθυνη.

Ουτε εδω ομως τα πραγματα ειναι μονοσημαντα.Γιατι οποιος υπερασπιζεται ακριτα το συνολο των ΔΥ,και χανει το δικιο του και γινεται μισητος απο τον λαο.

Ανεξαρτητως της λαικης τασης ανθρωποφαγιας,θα πρεπει η αναλυση μας να ειναι πολυπρισματικη.
Δεν εχουν ολοι οι δημοσιου παλληλοι το ιδιο δικαιωμα να διαμαρτυρονται.
Και οχι μονο αυτο,θα πρεπει να καταλαβουμε ολοι και για ποιον λογο διαμαρτυρονται.

Καταρχας,ειναι δεδομενο οτι οι απολυσεις των ανθρωπων με μισθο 800 κ 900 ευρω ειναι αδικες.
Δε μπαινει σε συζητηση ουτε σε διαπραγματευση αυτο.Τοσοι κ τοσοι συμβασιουχοι,επαιρναν ενα μισθο κ εθρεφαν οικογενειες.Ναι,σε πολλες περιπτωσεις αποτελουσαν υπεραριθμο εργατικο προσωπικο,
και τι με αυτο;
Με τα λεφτα αυτα κινουσαν την αγορα.Στερωντας αυτα τα λεφτα αυτα απο τη αγορα,ερχεται η βαθια υφεση,περαν του οτι αυξανεις την ανεργια,περα απο ανθρωπινα δραματα κι ανθρωπους στα ορια της αυτοκτονιας,το ζητημα ειναι και πρακτικο.
Γιατι,ακομα κ τα λεφτα που κοπηκαν απο υψηλομισθους,δεν επεστρεψαν με καποιο μαγικο τροπο στις τσεπες του λαου.Αντιθετως,προοριζονται να ταισουν τους διεθνεις τοκογλυφους.

Αλλα και παλι,
το μισος και ο φθονος που εκφραζονται στο "ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΙΝΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΟΧΙ;",
οταν μετατρεπεται σε ανθρωπινη ζηλεια του στυλ "ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ;",αυτη η ζηλεια ειναι κατι παραπανω απο δικαιολογημενη:εκφραζει κ ενα δικαιο αιτημα.
Εγω ο μαθηματικος,γιατι να μη διδασκω στο Λυκειο και να τρεχω στα φροντιστηρια,που ολοενα και λιγοστευουν;Ιδια σχολη τελειωσα με εκεινον που διδασκει.
Εγω ο φυσικος,ο χημικος,ο παιδαγωγος.
Εγω ο ανεργος,γιατι να μην ειχα μια σταθερη δουλεια κ εγω στο Δημοσιο;Εγω,ο αποφοιτος Λυκειου,εγω ο αρχαιολογος,εγω ο δασκαλος,ο ο ο ο.....

Τι να του πεις αυτου που εκφραζει ενα τετοιο δικαιολογημενο παραπονο;
Κανε υπομονη στις απεργιες των οδηγων λεωφορειων;Πληρωνε ταξια για να μην απολυθει κανεις στο μετρο;Κι αν αυτος δε μπορει να διεκδικησει τα αιτηματα του γιατι δουλευει σε ιδιωτικη εταιρεια που θα τον απολυσει αν κανει απεργια στις χαρουμενες διαδηλωσεις των ΓΣΕΕ κ ΑΔΕΔΥ;
Τον ρωταμε αν μπορει να συνδικαλιστει;Τον ρωταμε αν εχει να ζησει;
Ποσα αποθεματα γενναιοδωριας και γενναιοψυχιας πρεπει να εχει καποιος για να ακουσει εμας τους Αριστερους να του απαιτουμε να τα επιδειξει,στον δικαιο αγωνα των δημοσιων υπαλληλων,να μη πανε απτο διχιλιαρο στο 1500ευρω,η απο το 2500 χιλιαρο στο διχιλιαρο,και παει λεγοντας;

Πριν κανα 2 χρονια,ο Αλεξης Τσιπρας ξεστομισε μια μεγαλειωδης παπαρια,οταν ζητησε τη προσληψη ακομα 100.000 δημοσιων υπαλληλων.Μα,οταν ερχεσαι και ζητας προσληψεις σε καθεστως νεοφιλελευθερης χουντας,αυτο δε λεγεται σοσιαλισμος.
Αυτο λεγεται απαιτηση να πληρωνουν ολοι οι υπολοιποι τους δυ και τους νεοπροσληφθεντες.
Και οι αλλοι;Οι αλλοι που δε θα συμπεριληφθουν στους 100.000;
Αν ελεγε "ολοι να προσληφθουνε καπου και να μη μεινει ΚΑΝΕΝΑΣ ανεργος",
αυτο θα ηταν μια σωστη αριστερη προταση.Γιατι,ετσι οπως το ειπε,δεν ηταν παρα διαιωνιση της ανισοτητας.

Γιατι,στην τελικη,δημοσιος υπαλληλος απο δημοσιο υπαλληλο εχει μεγαλη διαφορα.
Ο δασκαλος και ο παιδαγωγος που πετσοκοφτηκε,δεν εχει σχεση και ουτε πρεπει να τον υπερασπιστουμε το ιδιο με το κομματοσκυλο-υπαλληλο της Βουλης.Ακομα και στις ΔΕΚΟ,υπαλληλος με υπαλληλο εχει μεγαλη διαφορα.
Εχω διαβασει αρθρα για τις διακυμανσεις των μισθων στις ΔΕΚΟ,δε παιρνουν ολοι τρελα λεφτα,αλλα υπαρχει ενα 15-20% που εχει εξωφρενικους μισθους.
Μισθους που,λυπαμαι,δεν καλω κανεναν ανεργο και φτωχο να τους στηριξει,ενω η χωρα εχει φαληρισει.
Γιατι,μπορει ο αγωνας του καθε εργαζομενου να ειναι ιερος,αλλα πιο ιερη ακομα ειναι η αλληλεγγυη και η ΙΣΟΤΗΤΑ.
Ποιος ειναι ο αγωνας πχ του εργαζομενου στις ΔΕΚΟ;Να εξακολουθησει να παιρνει τα ιδια λεφτα με πριν,ενω η χωρα βουλιαζει.Προσεξτε:Δεν απαιτει τον μετασχηματισμο της κοινωνιας σε σοσιαλιστικη ετσι ωστε ο παραγομενος πλουτος να μοιραζεται οσο δυνατον πιο ισομερως.
Απλα,θελει να παραμεινει τα πραγματα οπως εχουν.
Να εξακολουθησουν οι κεφαλαιοκρατες να ρουφαν το αιμα του απλου λαου,κ εκεινος,προστατευμενς απο τη μονιμοτητα,να εξακολουθησει να περναει,οπως περνουσε.

Συγγνωμη,αλλα αυτα τα αιτηματα ειναι μαξιμαλιστικα,Και αδικα.
Συγγνωμη,αλλα εγω δε θα παρω.
Εγω,σαν ασημαντη μοναδα που ειμαι,θα φωναζω για ισοτητα και για τον σοσιαλιστικο μετασχηματισμο,ωστε να μην υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ.
Αιτηματα που διαιωνιζουν την ανισοτητα προσφεροντας βορα τους υπολοιπους Ελληνες στα δοντια της αλητο-ελιτοκρατιας,εγω δε προκειται να τα στηριξω.
Θα στηριξω τον χαμηλομισθο,θα στηριξω τον απολυμενο και το δικαιωμα του να επαναπροσληφθει,θα στηριξω τον δασκαλοο,τον καθηγητη(οχι τον Ακαδημαικο),θα στηριξω τον συμβασιουχο στους ΟΤΑ,
θα στηριξω τη καθαριστρια του Υπουργειου,τον οδοκαθαριστη,τον εργαζομενο στις δημοσιες συγκοινωνιες και πολλους αλλους,
γιατι αυτη ειναι η ταξη μου.Και ας παραμεινουν εργαζομενοι ενω εγω, η ο καθε εγω,οχι.

Αλλα,δε θα στηριξω τα υψηλομισθα κομματοσκυλα.Δε θα στηριξω μαξιμαλιστικες διεκδικησεις,
οπως επισης δε θα υποστηριξω και περαν των ΔΥ,τον γιατρο η δικηγορο του Κολωνακιου,που τοσα χρονια φοροδιαφευγαν.Και αλλους πολλους φοροφυγαδες,που ΔΕ ΛΕΩ οτι ευθυνονται για τη καταστροφη της χωρας
(ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ:Η ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ,ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ),
αλλα,οσο να ναι,το λιθαρακι τους το βαλανε..

Δηλαδη,ο αγωνας ειναι ταξικος.
Ο αγωνας ομως εναντιον του ΔΝΤ,δεν ειναι παντα ταξικος.Υπαρχει ενα ετεροκλιτο μειγμα εδω,υπαρχουν μαζι με τον ανεργο και τον εργαζομενο που δικαια φωναζουν,κ ενα καρο προνομιουχοι,οι οποιοι το μονο που θελουν ειναι να εξακολουθουν να περνανε ζωη και κοτα εις βαρος των κοροιδων.
Και τωρα που η πλουτοκρατια,τους πετσοκοβει κ αυτους,φωναζουν οσο κ ο πραγματικα πονεμενος,
αλλα γιατι φωναζουν;
Δε διεκδικουν αραγε την αναπαραγωγη του φαυλου κατεστημενου;

Δε προκειται λοιπον να ενωσω τη φωνη μου με τα υψηλομισθα-μεχρι τωρα προνομιουχα-γαλαζοπρασινα κομματοσκυλα,
αν ο αγωνας δε γινεται για τον σοσιαλιστικο μετασχηματισμο,τοτε ο αγωνας ειναι κοροιδια
και ξανα συγγνωμη,αλλα δεν αγοραζω.

Η ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΙΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΛΟΙ,ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ.ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΑΚΟΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
Υποστηριξε το αυτο,για να σε υποστηριξω.

ΥΓ1 Σημαινουν αραγε τα παραπανω οτι η Αριστερα δε πρεπει να ενωσει τη φωνη της με τον εργαζομενο;Οχι.Σημαινουν οτι θα πρεπει καθε φορα να ειναι προσεχτικη οταν ενωνει τη φωνη της γιατι δεν ειναι δικαια ολα τα αιτηματα που ακουγονται.
ΠΧ αν αυριο αποφασιστει οτι οι υπαλληλοι στη Βουλη απο 16 μισθους θα παιρνουν 14,θα πρεπει η Αριστερα να συμπαραταχτει με αυτα τα κομματοσκυλα;
Ναι,αν ηθελε να αυτοκτονησει πολιτικα,γιατι οχι;
Αν θελει ομως να παρει την εξουσια,θα πρεπει να το σκεφτει διπλα.

ΥΓ2 Υπαρχει κανεις που να διαφωνει με την αυξηση του ωραριου των υπαλληλων στις ΔΕΚΟ απο 7.30ωρο σε 8ωρο;Μηπως θα πρεπει να πηγαινουμε να τους σερβιρουμε και πρωινο στο κρεβατι;

ΥΓ3 Θα βγει ποτε η Αριστερα να ζητησει τη παραδειγματικη τιμωρια καποιων επιορκων που συλλαμβανονται επ'αυτοφωρω;Καποιων εφοριακων,καποιων τελωνειακων,καποιων στις Πολεοδομιες;Κατι μπουμπουκια εκει,γιατι παντα τη σκαπουλαρουν,οπως ενας πρασινος συνδικαλιστης εφοριακος στα Επτανησα που συνεληφθη να τα παιρνει και δε τον αγγιξε κανεις;
Νομιζει η Αριστερα πως της βγαινει σε καλο να τουμπεκιαζεται και να αφηνει ανεγγιχτα τα μπουμπουκια;Ολοι ξερουμε τη διαφθορα σε αυτους τους κλαδους και πως το συστημα ειναι ετσι δομημενο ωστε να μη τιμωρειται ποτε κανεις
Λογω της συνθεσης των πειθαρχικων συμβουλιων στα οποια παντα πλειοψηφουν συναδελφοι τους και ΠΑΝΤΟΤΕ στις ΕΔΕ, τους αθωωνουν.
Ομορφος κοσμος ηθικος,αγγελικα πλασμενος,ετσι;

ΥΓ 4 And what about κομματοσκυλα που ξυνουν τα παπαρια τους στην ΕΡΤ;
Δε μιλαω φυσικα για τον εργαζομενο των 1000-1500 ευρω.Ακομα κ αν ειναι κομματοσκυλο.Ας ειναι κ ας τα παιρνει,εχει οικογενεια να θρεψει.
Μιλαω για κατι στελεχαρες,οχι μονο στην ΕΡΤ αλλα και αλλου,για το ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ κ τη βαθια Δεξια που κονομανε τριανταρες-σαρανταρες-πενηνταρες χιλιαδες το χρονο.
Γιατι;Γιατι δε μειωνουν στο μισο και ακομα λιγοτερο τον μισθο τους και να αφηναν ανεγγιχτους τους χαμηλομισθους;Η τους απολυμενους συμβασιουχους;

ΥΓ5 Ακομα και τη πιο εναρετη-πατριωτικη κυβερνηση να ειχαμε,παλι ειναι δεδομενο οτι θα φτωχαιναμε.Θα φτωχαιναμε ετσι κ αλλιως γιατι ζουσαμε οι περισσοτεροι πιο πλουσιοπαροχα απο οτι μας επαιρνε.Ας φτωχυνουμε λοιπον,δε τρεχει τιποτα.
Αλλα,οχι να υποφερουν οι  7 στους 10,οι 2 στους 10 να τη ψιλοσκαπουλαρουν,κ ο ενας στους 10 να γελαει με τους υπολοιπους,ε;Δε παει ετσι.
Ο εχθρος ειναι το Κεφαλαιο κ αυτο δεν αλλαζει.
Αλλα υπαρχουν κ πολλα γλειφτρονια-κομματοσκυλα-παρασιτα-κοπροσκυλα,ετοιμα να θυσιασουν τον λαο για να εξακολουθησουν αυτοι να εχουν τα μικροπρονομια τους.
Ας καταλαβουμε,οτι οσοι επελεξαν να υπηρετησουν το Κεφαλαιο,δεν ανηκουν πια στον λαο.
Δεν ειναι μαζι μας.Κ εκει,αναμεσα σε ορισμενους προαναφερθεντες,θα κατετασσα τη μεγαλη πλειοψηφια των δικαστικων και ακαδημαικων.

ΥΓ 6 Ισως ακολουθησει και τριτο μερος.Σκεφτηκα αλλη μια αιτια.

38 σχόλια:

  1. Όταν άρχισαν οι ανακοινώσεις για περικοπές στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας είπα και θα μας γ@@@σουν και όλοι θα πούνε μπράβο.
    Ναι είμαι δημόσια υπάλληλος (δεκτοί και λιθοβολισμοί) και μπορώ να καταλάβω πολύ καλά το μίσος που εμπνέω στους ιδιωτικούς και φυσικά να το δικαιολογήσω. Άλλωστε εδώ και χρόνια όταν γνωρίζω ανθρώπους ντρέπομαι να πω που δουλεύω.
    Βέβαια όπως πολύ σωστά αναφέρεις δεν είναι για τσουβάλιασμα όλοι οι υπάλληλοι. Υπάρχουν υπάλληλοι πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο ανάλογα με την υπηρεσία αλλά και υπάλληλοι πολλών ταχυτήτων στην ίδια υπηρεσία και πίστεψέ με αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι το γνωστό διαίρει και βασίλευε.
    Δεν θα πω τίποτα προς υπεράσπιση του συναφίού μου γιατί ξέρω και γω ως συναλλασόμενη με το δημόσιο τι εικόνα δίνουμε και γιατί δικαίως θέλουν πολλοί (όλοι?)να απολυθούμε.
    Μήπως όμως το ΚΚΕ αυτό που λέει (δεν το ξέρω υποθέτω) δεν είναι να διατηρηθούν τα προνόμια των δημοσίων υπάλληλων αλλά να μην εξισωθούν όλοι προς τα κάτω.
    Η διεκδίκηση πρέπει να είναι κάνε το ωράριο στο δημόσιο 8 ώρες ή κάντο στον ιδιωτικό 7 1/2?
    Θα μου πεις τέτοιες ωρες τέτοια λόγια.
    Είμαι επίσης σίγουρη ότι θα παρακολουθείς ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δέχονται επίθεση παντού (ακόμη και στις ΗΠΑ) με τα ίδια επιχειρήματα οτι είναι προνομιούχοι. Βέβαια ο πραγματικός στόχος είναι να μήν υπάρχει καμία κατηγορία υπαλλήλων που να έχει κάποια μίνιμουμ προνόμια. Κανείς να μην έχει τίποτα.
    Το ΚΚΕ κατά την άποωή μου έχει επίσης άδικο όταν υπερασπίζεται τους λιμενεργάτες (επειδή έχουν σαν δεύτερο συνθετικό το εργάτες δεν σημαίνει ότι ανήκουν στην εργατική τάξη εργαζόμενοι των 100.000 ευρώ το χρόνο)
    Τελειώνοντας (ουφ επιτέλους) πιστεύω ότι το κυριότερο πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ότι δύσκολα θα βρει εργαζόμενους που να πιστεύουν ότι είναι προλεταριάτο. Οι περισσότεροι φανταζόμαστε ότι έιμαστε βιομήχανοι εν αναμονή.

    ΥΣ. Την πρόταση να μας σερβίρετε πρωινό στο κρεβάτι θα την σκεφτώ σοβαρά.

    LOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λολα,στηριζουμε τον δικαιο αγωνα των δημοσιων υπαλληλων να τους πηγαινουμε ολοι εμεις οι υπολοιποι το πρωινο στο κρεβατι:)

    Τωρα,σοβαρα,το Δημοσιο δεχεται επιθεση παγκοσμιως γιατι καποιοι αποφασισαν οτι ειναι καλυτερα να μην υπαρχουν δημοσιες επιχειρησεις,να περιελθουν ολα στους ιδιωτες-Κεφαλαιουχους και να γινουμε ολοι ζητιανοι-δουλικα της ολιγαρχιας.`

    Ο μονος τροπος λοιπον για να αποφυγουμε τη Κινεζοποιηση ειναι να παψουμε να σκεφτομαστε διχαστικα και να αντιληφθουμε τη κοινη μας μοιρα.Διαφορες υπαρχουν μεταξυ μας,δεν ειναι κακο να αναδειχτουν.Ας αναδειχτουν,να δουμε ποιοι ειμαστε,ας φωναξουμε,ας παραπονεθουμε ο ενας στον αλλον,ας τσακωθουμε,ας τσαντιστουμε,
    γιατι μονο τοτε θα χτισουμε πανω σε υγιη θεμελια τη σχεση μας και θα τη σφυρηλατησουμε ετσι ωστε να μη μπορεσει κανενα Καθεστως ποτε να μας ξαναδιχασει.

    Αυτον τον ρολο θελησα να επιτελεσω εδω.Δε πρεπει να εθελοτυφλουμε οτι ολοι ειμαστε ενωμενοι,γιατι δεν ειμαστε.Ειμαστε διχασμενοι κ αποπροσανατολισμενοι.
    Αλλα αν μιλησουμε στα ισα κ πουμε τι σκεφτομαστε ο ενας για τον αλλον,τοτε η ειλικρινεια αυτη θα θεσει τις βασεις για την αρχη του τελους της λαιλαπας.

    ΥΓ Για το ΔΙΑΙΡΕΙ Κ ΒΑΣΙΛΕΥΕ γραφω απο τον πρωτο μηνα του μπλογκ.Επ ουδενι,δεν θελησα με αυτη την αναρτηση να διχασω κ εγω τον κοσμο.Ειμαι με τον εργαζομενο,οπου κ αν αυτος δουλευει.
    Απλα,θελω κ αυτος να ειναι μαζι μου.
    Και να συνεννοουμαστε.Πρεπει να συνεννοηθουμε.Αλλιως,μας φαγαν ζωντανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πριν σχολιάσω επί της ουσίας, καταθέτω αυτό σαν στοιχεία προς προβληματισμό:
    http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100919.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως έχω ήδη αναφέρει κατανοώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ το μίσος που εμπνέουμε σε όλη την υπόλοιπη κονωνία. Βέβαια το μίσος θα έπρεπε να έχει αντικείμενο όχι τα τυχόν προνόμια του κλάδου, αλλά την έλλειψη ευγένειας και την άρνηση εξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουμε όλοι στις συναλλαγές μας. Το αίτημα θα πρέπει να είναι καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και όχι κατάργησή τους.
    Και γιαυτό όταν το ΚΚΕ υποστηρίζει την κρατικοποίηση των πάντων, σκέφτομαι μα καλά δεν βλέπει πως δουλεύει το δημόσιο, θέλει και παραπάνω δημόσιο? Γιατί η αλήθεια είναι ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν καταλήξει να λειτουργούν προς όφελος των εργαζομένων σε αυτές και όχι για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
    Βέβαια από την άλλη αυτή η στάση κατά των δημοσίων υπαλλήλων (και δεν αναφέρομαι σε σένα) μου φέρνει στο νου την παροιμία ¨δεν θέλω γάιδαρο, θέλω να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα¨.

    Καλό ΣΚΔ!

    LOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. celin είμαι δημόσιος υπάλληλος στο υπουργεό παιδείας, από τους πιο χαμηλόμισθους. Τόσα χρόνια αναρωτιόμουν γιατί η ΑΔΕΔΥ δεν πιέζει για το ενιαίο μισθολόγιο. Μου φαινόταν παράλογο ένας στο υπουργείο Ανάπτυξης που κάνει την ίδιδα δουλειά με εμενα ν απαίρνει 800 ευρώ παραπάνω. Μου γαινόταν παράλογο γιατί οι μηχανικοί να παίρνουν 700 ευρώ παραπάνω ενώ εγώ που είμαι πληροφορικός πανεπιστημίου ,επειδή το ΤΕΕ δεν με έχει εντάξει ώς μέλος ακόμη να μην μπορώ να το πάρω...
    Το ξέρεις ότι ένας ραδιοφωνικός παραγωγός στην ΕΡΑ παίρνει 10.000 ευρώ το μήνα? Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να δουλεύουν 6 άτομα με 1500 ευρώ το μήνα..

    Γενικά ο κόσμος θέλει περισσότερη δικαιοσύνη και η αριστερά όπως είπες πάλευε για λίγους προνομιούχους..

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το περίμενα με ενδιαφέρον, το δεύτερο μέρος. Να πω την αλήθεια κάτι τέτοιο περίμενα.

    Απογοήτευση. Και τίποτα πρωτότυπο εκτός των άλλων. Στο άρθρο σου φίλε Celin. Δυστυχώς την σωστή αφετηρία στις σκέψεις που έχεις δεν την πας ούτε ένα βήμα παραπάνω.

    Θα επανέλθω αργότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα σχολιάσω και πάλι ανάκατα, με θεματική δηλαδή συνάφεια, διάφορες απόψεις του συρμού όπως εκφράζονται από τον κόσμο, μαζί με απόψεις του αρχικού άρθρου.
    Ελπίζω να μην ξαναπροκύψει η παρεξήγηση πως φορτώνω στον Celin πράγματα που δεν είπε.
    -Ενα καλός προβληματισμός σε σχέση και με το προηγούμενο άρθρο, είναι η λογική αντίφαση να θεωρούν κάποιοι (και εννοώ στην κοινωνία) πως ο ιδιωτικός τομέας δεν χωράει να αποροφήσει ούτε άλλον έναν μετανάστη εργάτη, αλλά χωράει μια χαρά τουλάχιστον 100.000 δημόσιους υπάλληλους!... Ή πως τα πράγματα θα γίνουν για κάποιον καλύτερα αν η ανεργία πάει από το 25% στο 45% με την απόλυση των ΔΥ. Σε αυτά νομίζω πως πρέπει να απαντάμε άμεσα.
    -Προς αποκατάσταση κάποιων πραγμάτων, ο cosmote και το μετρό δεν είναι κρατικές αλλά μετοχικές επιχειρήσεις, και με τέτοια κριτήρια λειτουργούν. Οι δε εργαζόμενοι σε αυτές υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα.
    -Το ζήτημα είναι να μειωθεί χωρίς περικοπες αποδοχών ο χρόνος εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα, όχι να αυξηθεί στον δημόσιο. Οι προϋποθέσεις (εργατικά χέρια, υψηλές κερδοφορίες) υπάρχουν. Και με δεδομένο πως ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν ύπηρξε χώρα στην οποία οι κρατικοί υπάλληλοι να εργάζονται σε χειρότερες συνθήκες από τους ιδιωτικούς, ας καταλάβουμε τι περιμένει εμάς μετά.
    -Οι υψηλόμισθοι παρακεντέδες του κράτους (Μάνατζερ, δικαστικοί, κατασταλτικοί μηχανισμοί, εργατοπατέρες, κοπρόσκυλα του δικομματισμού κλπ) είναι οι μόνοι που δεν θίγονται αν το πρόσεξε κάποιος. Στην δε πρώτη κατηγορία δεν θεωρούνται καν δημόσιοι υπάλληλοι! Ας μην ψαρώνουμε λοιπόν, και τα λέμε και στους άλλους.
    -Δεν υπάρχει ποτέ υπεράριθμο εργατικό προσωπικό! Ο εργάτης παράγει υπεραξία, όσο πιο πολλοί, τόσο περισσότερη. Το ελληνικό δημόσιο έχει μέχρι και λειψανδρία. (φανταστείτε πως στα νούμερα περιλαμβάνουν και το σύνολο των στρατεύσιμων για να τα φουσκώσουν!)Το πως γίνεται η κατανομή αυτού του δυναμικού βέβαια είναι μίας άλλης τάξεως ζήτημα.
    -Η ζήλεια το μόνο που εκφράζει είναι το νοητικό πρόβλημα των εκφραστών της. Φανταστήτε δηλαδή στην κατοχή, να μην αγωνιζόμαστε για να έχουμε να φάμε όλοι, αλλά για να πεθάνουν από την πείνα και αυτοί που βρήκαν έστω και 2 σταφίδες. Αυτή είναι η λογική του παραλόγου.
    Μια χαρά έχουμε διεκδικήσει και απεργήσει και απολυθεί, οι εργαζόμενοι (και μάλιστα επισφαλώς πολλές φορές) του ιδιωτικού τομέα. Αν οι δημόσιοι μπορούν να το κάνουν και χωρίς τον μπαλντά της απόλυσης στο κεφάλι τους, η μόνη μομφή μου είναι πως δεν κάνουν αρκετά.
    -οποιος φωνάζει ακόμη και την ύστατη στιγμή θα με βρει δίπλα του. Τόσα χρόνια αυτό περιμέναμε, να φωνάξουν και αυτοί που το σύστημα μέχρι τότε μπορούσε και εξαγόραζε.
    -Καθόλου πιο πλούσια από όσο δικαιούμαστε δεν ζήσαμε εμείς. Εκτός εάν θεωρεί κανείς πλούτο μετά από 50ωρα δουλειάς την εβδομάδα, να έχεις και για μία ταβέρνα το Σάββατο. Ε, όχι ρε παιδιά, και τότε μας κλέβανε...τις ζωές και όχι απλά τα λεφτά. Δεν μπαίνω στο τρυπάκι...
    -Δουλειά των κομμουνιστών δεν είναι να επικεντρόνωνται στις δυσλειτουργείες (διαφθορά κλπ) του συστήματος, αλλά να δείχνουν συνεχώς πως ακόμη και υπό ιδανικές συνθήκες λειτουργείας του, το ίδιο απάνθρωπο θα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενα δεν εχω καταλαβει, γιατι ταυτιζεται η αριστερα με τους ΔΥ; Στη συντριπτικη τους πλειοψηφια οι ΔΥ απο τα δυο κυβερνητικα κομματα δεν διοριστηκαν με τους γνωστους τροπους; Στην ΑΔΕΔΥ το ΠΑΣΟΚ δεν εχει την πλειοψηφια εδω και τετρακοσια τερμινα;

    Το λαθος κατα τη γνωμη μου της αριστερας ειναι οτι δεν παλευει για τους εργαζομενους του ιδιωτικου τομεα, οι οποιοι εδω και μια 10ετια τουλαχιστον βιωνουμε συνθηκες εργασιακου μεσαιωνα (λογω της δουλειας μου ξερω πολυ καλα ποιες ειναι οι εργασιακες σχεσεις σε παρα πολλες ιδιωτικες επιχειρησεις). Αναφερω για παραδειγμα την απαγορευση του συνδικαλισμου, την απαγορευση της απεργιας με ποινη απολυσης, την καταργηση του 8ωρου, τις απληρωτες υπερωριες, την μερικη απασχοληση (η οποια ενω η συμβαση ειναι 4ωρη πολλες φορες οι εργαζομενοι εργαζονται 6ωρα εως και 8ωρα καθημερινα), την μαυρη εργασια (κυριως στους αλλοδαπους), την ενοικιαση εργαζομενων κτλ κτλ κτλ.
    Που ηταν τα αριστερα κομματα ολα αυτα τα χρονια;
    Γιατι δεν απαιτουσε να εφαρμοσθει η εργατικη νομοθεσια, στο κατω κατω γιατι δεν απαιτουσε να λειτουργησει η επιθεωρηση εργασιας αντι να εχει καταντησει μια διακοσμητικη υπηρεσια;

    Οταν εγω σημερα στην επιχειρηση που εργαζομαι οι εργατες (ΟΛΟΙ) δουλευουν 12ωρα καθημερινα για να πληρωθουν τις 8 ωρες και οποιος εχει αντιρρηση ειτε απολυεται ειτε παιρνει μειωση 20% στις αποδοχες του, και κανενας δεν ειναι διπλα μου να με στηριξει τοτε να βρασω και την αριστερα και τα κομματα της και τα συνδικατα και ολους (αληθεια η ΓΣΕΕ τελικα τι εκφραζει, μονο τις ΔΕΚΟ και την ΟΤΟΕ; Γιατι εγω σε οσες επιχειρησεις εχω εργαστει, και δεν ειναι λιγες, δεν υπηρχε καν σκεψη για συνδικαλισμους και τετοια).

    Δεν θα σταθω απεναντι στους ΔΥ με μισος ή κατι παρομοιο (αν και ξερω πολυ καλα πως λειτουργουν πολλες υπηρεσιες του δημοσιου και οι ΔΥ δεν ειναι αμοιροι ευθυνων, καθε άλλο) ποτέ δεν το εχω κανει οπως και ποτέ δεν εχω εναντιωθει σε συμπολιτη μου οταν κανει απεργια εστω κι αν δεν εχει ολα τα δικια με το μερος του.

    Αλλά για να τα λεμε ολα, απο που κι ως που ειναι απολυση η ληξη μιας συμβασης ορισμενου χρονου και η μη ανανεωση της;
    Το προβλημα κατα τη γνωμη μου για τα αριστερα κομματα ειναι οτι στηριζουν ακριτα ολες τις διεκδικησεις των συντεχνιων, στα πλαισια του γνωστου "νομος ειναι το δικιο του εργατη" το οποιο τελικα ειναι ισοπεδωτικο.


    Να πω κατι τελευταιο.
    Δεν θεωρω οτι η αριστερα χανει κυριως γι' αυτους τους λογους που αναφερεις. Θεωρω οτι ειναι βαθυτερα τα αιτια, τα οποια εξηγουνται και ιστορικα αλλά και κοινωνιολογικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λολα,δυστυχως αυτη η παροιμια που λες,αντικατοπτριζει εν πολλοις τη πραγματικοτητα.Αλλα δε πειραζει,οι πραγματικοτητες ειναι ρευστες κ ευμεταβλητες,οσο μπορουμε ο καθενας απο τη μερια του,να προσπαθησουμε να την αλλαξουμε.
    Ολα γινονται με τον διαλογο και τη συμμετοχη.
    Καλο σκδ και σε σενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλως ηλθες Γιαννη και σε ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες.
    Αναφερεις κραυγαλεες ανισοτητες,αραγε ποσες ακομα τετοιες μπορει να αναφερθουν ακομα;
    Ποσοι χαμηλομισθοι ακομα στο Δημοσιο αδικουνται οπως εσυ,για να παιρνει ο ξεφτιλας που αναφερεις στην ΕΡΑ το δεκαχιλιαρο;
    Εσενα κ ολους σαν εσενα θελησα να εκφρασω εδω με αυτη την αναρτηση.Και χαιρομαι που καταλαβες οτι σε καμια περιπτωση η αναρτηση δε καταφερεται εναντιον των ΔΥ.
    Η αναρτηση καταφερεται-κ ισως οχι τοσο σκληρα οσο θα επρεπε-εναντιον των δεκαδων χιλιαδων κομματοσκυλων,για τους οποιους το ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ,αντικατοπτριζει,εστω κατα ενα μικρο βαθμο,την αληθεια.

    Υψηλοβαθμα κ υψηλομισθα κομματοσκυλα,που εξυναν τα παπαρια τους ολα αυτα τα χρονια και τωρα θελουν να ενωσουν τη φωνη μαζι με τη δικη μας.

    Η Αριστερα ειναι με τον απλο λαο,κ οχι με αυτους.Αλλα,επικοινωνιακα,εχει περασει στον κοσμο οτι στηριζει αυτα τα γαλαζοπρασινα κομματοσκυλα.
    Να κατσει να σκεφτει πως θα αλλαξει αυτη τη περιρρεουσα ατμοσφαιρα.
    Μονο αν την αλλαξει,εχει ελπιδες να πεισει τον κοσμο,οτι δεν εχει σχεση με τους αλλους.
    Εμενα με εχει πεισει δηλαδη,
    αλλα φαινεται οτι το 80% και βαλε,δεν εχει πειστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε Παυλο,μπορει να μην το καταλαβαινεις,η να μη θελεις να το καταλαβεις,αλλα οι 2 τελευταιες μου αναρτησεις εχουν βοηθησει προς τον σοσιαλιστικο μετασχηματισμο,οσο ολες οι αναρτησεις μαζι,που εχω γραψει αυτον τον χρονο.
    Μη νομιζεις οτι δεν ηξερα πως δε θα αρεσουν κ ιδιαιτερα στους σταθερους φιλους σχολιαστες εδω,
    αλλα,δε πειραζει,απτο να κατσουμε εδω και να χαιδευομαστε μεταξυ μας αναμασωντας τις ιδιες καραμελες που πειθουν εμας και καμια πενηνταρια ακομα,καλυτερα να ρισκαρουμε,να ανοιχτουμε στα βαθεια..κ ο,τι βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τrash,στα περισσοτερα απο οσα λες,θα συμφωνησω.

    Διαφωνω:στο "Η ζήλεια το μόνο που εκφράζει είναι το νοητικό πρόβλημα των εκφραστών της."

    Το θεωρω ισοπεδωτικο κ απαξιωτικο.Η ζηλεια ειναι το πιο "ανθρωπινο συναισθημα"
    Προσεξε!Η ζηλεια κ οχι ο φθονος!Η διαφορα ειναι οτι στη μεν ζηλεια,θες κ εσυ αυτο που εχει ο διπλανος σου.Ενω στον φθονο θες ΝΑ ΜΗΝ εχει ο διπλανος σου αυτο που δε μπορεις να εχεις εσυ!
    Οσο υπαρχει καπιταλισμος και νεοφιλελευθερη ολιγαρχια,η ζηλεια θα υπαρχει,δε γινεται να απαιτουμε απτους ανθρωπους να γινουν Θεοι κ να παψουν να τη νιωθουν.
    Πως λυνεται λοιπον αυτο το προβλημα το καπιταλιστικο;
    Τη ξερουμε κ οι 2 την απαντηση!

    Υπαρχουν κ αλλες μικροδιαφωνιες,οπως αυτο με τις διεκδικησεις,επαναλαμβανω τη γνωμη μου οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ολοι οσοι φωναζουν.Επ ουδενι δεν εχουν δικιο τα υψηλομισθα γαλαζοπρασινα κομματοσκυλα.Ουτε οι λαδιαρηδες,ουτε αυτοι που βγαλαν περιουσιες εκμεταλλευομενοι το αξιωμα κ τη θεση τους.
    Θα κερδισουν το δικιο τους μονο αν απαιτησουν τα ιδια για ολους.Αν απαιτουν να εξακολουθησουν να κονομανε τη τεσσαρου,τη πενταρου και την εξαρου το μηνα,σε συνθηκες αγριου καπιταλισμου,με τον αλλον να πειναει διπλα,
    κατσε εσυ να του συμπαρασταθεις,εγω αδερφε δεν ειμαι τοσο μεγαλοψυχος.


    ΥΓ Τωρα το ειδα αυτο,γιατι δεν ειναι δουλεια του κομμουνιστη να μην υποδεικνυει τη διαφθορα του συστηματος;Δηλαδη εγω που ψηφιζω ΚΚΕ δε πρεπει να κραξω τον εφοριακο και τον πολεοδομο που ζηταει μιζα για να χτισει το τριτο εξοχικο και να παρει τη δευτερη μπεμπα(bmw);
    Συμφωνω οτι πρωταρχικος σκοπος ειναι αν αποδεικνυει τη δομικη δυσλειτουργια κ αδικια του συστηματος,
    συμφωνω οτι το μεγαλο προβλημα δεν ειναι οι λαδιαρηδες,αλλα το ιδιο τοσυστημα που τους παραγει.

    Τα εχω καταλαβει αυτα,εγω ο rookie.

    Αλλα και παλι,δε μπορουμε απλα κ μονοσημαντα να τα βαζουμε μονο με το "ΣΥΣΤΗΜΑ"
    Να στο πω κ ωφελιμιστικα;Δε φερνει ψηφους αυτο.
    Δε πειθεις τον κοσμο οτι ασκεις σκληρη αντιπολιτευση κ οτι θες ανατροπη του συστηματος,επιβαλλεται να προσωποποιησεις οπου χρειαζεται την ευθυνη.

    Αλλα αυτο θα ειναι το θεμα μιας αλλης αναρτησης.Εχω πολλα να γραψω κ για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντωνη,δε χρειαζεται πολυ μυαλο για να καταλαβει καποιος οτι η πολυ μεγαλη πλειοψηφια των μη ενταγμενων σε καποιο κομμα,ιδιωτικων αλλα και χαμηλομισθων ΔΥ,σκεφτεται οπως εσυ,και εχει τα ιδια παραπονα.
    Για αυτο και στις δημοσκοπησεις και στις εκλογες,εκφραζονται οπως εκφραζονται.
    Τι να πω,δεν ειμαι κ κομματικο στελεχος:)
    Ας βρουν τον τροπο να πεισουν τις πλατιες λαικες μαζες,οτι ειναι με το μερος τους.

    Πιστευω παντως οτι δεν υπαρχει αλλη λυση για τον λαο απο το να συμπαραταχτει με το αριστερο κομμα που επιθυμει.Ειμαι σιγουρος οτι αν στις δημοτικες εκλογες,ειχαμε εκλεξει 6-7 περιφερειαρχες κκεδες η συριζαιους(η ανταρσυακους),η σημερινη λαιλαπα θα ειχε αναχαιτιστει κατα πολυ.


    ΥΓ "Δεν θεωρω οτι η αριστερα χανει κυριως γι' αυτους τους λογους που αναφερεις. Θεωρω οτι ειναι βαθυτερα τα αιτια, τα οποια εξηγουνται και ιστορικα αλλά και κοινωνιολογικα. "

    Περιμενε,ισως ανεβασω και τριτη αναρτηση που να σε καλυπτει περισσοτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Ειμαι σιγουρος οτι αν στις δημοτικες εκλογες,ειχαμε εκλεξει 6-7 περιφερειαρχες κκεδες η συριζαιους(η ανταρσυακους),η σημερινη λαιλαπα θα ειχε αναχαιτιστει κατα πολυ".

    Το να κερδιζε η αριστερα μια περιφερεια θα μπορουσε να γινει μονο υπο εναν ορο: να υπηρχε ενα μοναδικο ψηφοδελτιο καπου. Αλλά μεχρι και τις δημοτικες εκλογες το μονο που τους ενδιαφερει (και αυτους) ειναι να μετρησουν τα μαντρια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε Αντωνη,κ εγω μεχρι προσφατα,"φωναζα" απο εδω γιατι δεν ενωνεται η συμπασα Αριστερα.
    Αλλα μου εξηγησαν καποια πραγματα εδω καποιοι αλλοι φιλοι,τα σκεφτηκα,και μαλλον εχουν δικιο.

    Δε γινεται να ενωθουν γιατι η ενωση προυποθετοι κοινο προγραμμα,κοινη αποψη,κοινη προτεραιοτητα.
    Το ΚΚΕ μιλαει για κομμουνισμο(περασμα δηλαδη στην αταξικη κοινωνια υστερα απο το σοσιαλιτικο μετασχηματισμο),
    ενω ο ΣΥΡΙΖΑ θελει καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο,δηλαδη επιστροφη στον Κευνς και στο κοινωνικο κρατος των δημοσιων επενδυσεων,κατι δηλαδη σε σοσιαλδημοκρατια αν εχω καταλαβει καλα.

    Πως να συμπλευσουν αυτα τα 2 κομματα;Το ενα θελει ριζικο μετασχηματισμο της κοινωνιας,το αλλο θελει απλα ενα ρετουσαρισμα.

    Προφανως και το οραμα του ΚΚΕ ενεχει πολλα ρισκα γιατι σε μια παγκοσμιοποιημενη οικονομια,η αλληλεξαρτηση των χωρων ειναι ισχυρη.Αλλα αυτο που θελει ο ΣΥΡΙΖΑ,το οποιο ισως και στους πολλους φανταζει πιο θελκτικο,ειναι κατι πολυ πιο απραγματοποιητο,
    μας τελειωσε το κοινωνικο κρατος,παει,ψοφησε.
    Δεν υπαρχει καμια περιπτωση αυτη τη στιγμη να παει προς τα εκει το πραγμα γιατι οι ηγεσιες της Δυσης ειναι πουτανακια ΟΛΟΙ των διεθνων τοκογλυφων,των αγορων και των τραπεζιτων.Δε προκειται οι τοκογλυφοι να δεχτουν κοινωνικο κρατος ξανα.

    Δε ρετουσαρεται το συστημα,θελει ξεριζωμα κ ρισκο το οποιο,εγω τουλαχιστον ειμαι διατεθειμενος να παρω αρκει να απαλλαγουμε απο τη γαλαζοπρασινη λερα.Αλλωστε,πολυ μεγακυτερο ρισκο ενεχει η αποφαση να συνεχισουμε να πιστευουμε στον Παπανδρεου και στον Σαμαρα.

    Επομενως,πως να κατεβασουν κοινο ψηφοδελτιο;Εχουν τεραστιες διαφορες,ασπρο λεει ο ενας,μαυρο λεει ο αλλος.

    Βεβαια,εστω συμβολικα,ισως και να μπορουσε σε μια περιφερεια να γινει αυτο,δε ξερω,τι να πω,κ εγω προβληματιζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δλδ το ΚΚΕ αν κερδιζε μια περιφερεια θα εφαρμοζε τον κομμουνισμο;
    χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    (δεν γελαω με σενα celin, αλλά με οσους στ' αληθεια πιστευουν κατι τετοιο)

    Αν δεν μπορουν να συμπλευσουν, τοτε δεν ειναι αριστεροι κατα τη γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εκ των πραγματων,με μια κερδισμενη περιφερεια δε μπορεις να εφαρμοσεις κανεναν κομμουνισμο.Νομιζω οτι κανεις δε πιστευει κατι τετοιο.
    Απλα,η κερδισμενη περιφερεια θα μπορουσε να λειτουργησει ως αναχωμα στη πασοκικη λαιλαπα.
    Ποσο ισχυρο αναχωμα,δε μπορω να το ξερω,
    αλλα οσες περιφερειες θα κερδιζονταν,αλλο τοσο ισχυροτερο θα ηταν το αναχωμα,για αυτο ειμαι σιγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όπως έλεγε ο Οργουελ το 1984, (όπως το διάβασα στο δόγμα του σοκ,από αυτό εδω το μπλοκ έμεθα για το βιβλίο αυτό),
    "Θα σας στυψουμε μεχρι να αδειασετε και μετα
    θα σας ξαναγεμισουμε με τους εαυτους μας."
    Διαβάζω αρκετό καιρό το μπλοκ και ειληκρινά βρε παιδιά..πιστεύετε ότι αν η Πατρίδα πέσει στα χέρια των αριστερών, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΜΕΝΗ;
    Συμφωνώ σε πολλά μαζί σας, καθώς διαβάζω, αλλά η αριστερά είναι επικίνδυνη, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!
    Υαινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να πω και γω την αποψη μου...
    Ολοι εχετε καποιο δικιο...Και αυτο το..ανακατευετε, με λαθη...Που δεν ισχυουν[κατ εμε]και το..χανετε...Μη λεω περισσοτρα, δεν χρειαζεται...
    Πρωτα πρωτα...Για τους μεταναστες...
    Τους εφεραν εδω...Για να ριξουν τα μεροκαματα στις φαμπρικες και στις οικοδομες...
    Οταν..Απολυθηκα για πρωτη φορα...Το 1989...
    Και βγηκα στην ανεργια...Εγινε, γιατι οι Αλβανοι δουλευανΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ...Με το ενα τριτο του μεροκαματου που επαινα τοτε εγω...!!![περα απο τα ενσημα και τα δωρα...]Δουλευανε τσαμπα...
    Γιατι αυτοι...Θελανε ΜΟΝΟ ενα πιατο φαι να φανε...Ουτε οικογενειες, θελανε...Ουτε παιδια ειχανε να σπουδασουνε, ουτε γυναικες να ντυσουνε, ουτε τιποτα...Μενανε...Μεσα σε ξυλινα κιβωτια...Χωρις ρευμα και νερο, πολλοι μαζι...
    Και απλα...Δουλευανε, τρωγανε,κοιμωντουσαν και χεζανε...
    Αυτοι ΣΕΛΙΝ...Τι ητανε...Λουμπεν η Προλεταριατο..;;;

    Και παμε παρακατω...
    Ολοι οι οικοδομοι...Με τους ΑΘΛΙΟΥΣ αυτους...
    Και συνεπικουρουμενοι,απο την "νομοθεσια" που ΠΟΤΕ δεν υπηρχε...Εγινανε..ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ...
    Π Χ ο Κτιστης...Εγινε..ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΣ κτιστης...
    Επαιρνε..μεχικους, εξαθλιωμενους..Και ΕΓΙΝΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...Δουλευαν ΑΥΤΟΙ...Και ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝΕ ο
    ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ,του κωλου...ΠΟΤΕ δεν εμφανιστηκαν οι
    εξαθλιωμενοι, σε καταστασεις πληρωμων...Οι εργολαβοι, τους εδιναν..Οτι ηθελαν..Οποτε ηθελαν...
    Αυτοι τι ησαν ΣΕΛΙΝ...;;;[οι εργολαβοι]..;;;
    Λουμπεν, η προλεταριατο;;Η μηπως...ΑΦΕΝΤΙΚΑ..;;
    Και παμε παρακατω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το αυτο...Εγινε και στις φαμπρικες...[υφαντουργια
    παπουτσα,ετοιμο ενδυμα,επιπλο κτλ]
    Ερχοτανε..Ο βιομηχανος...Και σουλεγε...
    Σου δινω ..ΤΟΣΑ..Για την πρωινη βαρδια...ΤΟΣΑ για την απογευματινη..ΤΟΣΑ για τη νυχτα...
    Και συ...Επρεπε απλα να διαλεξεις..μερικους εξαθλιωμενους, να δουλευουνε...Και ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ...
    Οποιος ΔΕΝ μπηκε στο λουκι αυτο...
    ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ....ΣΕΛΙΝ....
    Και παμε και πιο κατω...
    Οταν οι εξαθλιωμενοι...Στη δεκαετια του -90
    Χτισανε σπιτια,πανω σε οικοπεδα καταπατημενα,
    η αγορασμενα,μπιρ παρα, σε περιοχες ΗΔΗ υποβαθμισμενες...[απο αυτους τους ιδιους]
    ΤΟΤΕ...Μερικοι απ αυτους, αφου φερανε τις γυναικες και τα παιδια τους ΑΠ ΕΞΩ...ΕΓΙΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ...ΝΑΙ...[εδω αρχιζει να ..μας πειραζει..]
    Οι.."παλιοι"..[Αλβανοι, Κοσσοβαροι, Ποντιοι..]
    Αρχισανε να.."Εκμεταλλευονται" τους...Νεωτερους!!!!!![Βουλγαρους, Πακιστανους, Μπαγκλαντες,Αφρικανους κλπ]
    Αυτοι, τι ησαν φιλε..;;Λουμπεν, προλεταριατο, η αφεντικα..;;;
    Γιατι...Πλεον...Εργολαβο κτιστη, πλακα, υδραυλικο, σοβατζη,ηλεκτρολογο, μπετατζη,αλουμινα...ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ...Και βεβαια, οι "εργατες" τους...Ειναι ΟΛΟΙ...ΜΑΥΡΟΙ...
    ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΦΙΛΕ...
    ΑΥΤΟΙ...καλλιεργουνε, φυτευουνε,Φορτωνουνε...
    Στα θερμοκηπια, στα χτηματα, στις φαμπρικες, στις οικοδομες...ΠΑΝΤΟΥ...
    Και κατι λιγο ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ....Οι καραπουταναρες...[ετσι τις λεμε..εμεις οι..Σωστοι και οι ηθικοι...]
    Οι Ρωσσιδες, οι Γεωργιανες,οι Βουλγαρες, οι Αλβανες...
    Που τις χρησιμοποιουμε ΟΛΟΙ...Μα ολοι εμεις...
    Για δουλες, γηροκομους, νοσοκομες,καθαριστριες...
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ για...ερωμενες,φιλεναδες,συνοδους...
    [πες το οπως θελεις, και δε σε...προσβαλλει..]
    Οι εικοσπενταχρονες, και τριανταχρονες ερωμενες και..."συζυγοι" των συνταξιουχων μας...
    Κι αυτες...Με την ιδια λογικη, γινανε..αρχοντισσες...
    Και τα πληγωμενα παιδακια τους...
    Παρανομοι και εμποροι ναρκωτικων..
    Και λησταρχοι...Και δολοφονοι...Και αιμοσταγεις δραστες...Αδιστακτοι...Οπως αδιστακτοι, φαινομαστε..ΕΜΕΙΣ στα ματια τους, φιλε...
    Οταν.."πηδαγαμε" τις μαναδες, τις αδερφες και τις κορες τους...
    Οπως..Αδιστακτοι...Μας φαινονται ΕΜΑΣ οι..παραπανω αφεντικοι...
    Γερμανοι,Βελγοι,Αμερικανοι..Αυστραλοι...
    Οπου τα κανουνε αυτα...
    Στα δικα μας κοριτσα...!!!!!
    ...Και καθεται η αριστερα...Και φτιανει ΤΕΙΧΗ..
    Απο βιβλια και...Συγγραμματα...Και αποφθεγματα..
    Και μετα τα...υπονομευει...Υποστηριζοντας, τον "δικαιο" αγωνα των...Φαρμακοποιων..Των Γιατρων..
    Των Συμβολαιογραφων, Των ΔΥ..Των φουρναραιων...
    Των δικηγορων, των Πολ Μηχανικων, των Αρχιτεκτονων...Των..αστυνομικων, των συνταξιουχων..Των εμπορων..ΚΛΠ...
    Ενω..επρεπε ΜΟΝΟ τους φτωχους, τους ανεργους,και
    τους εξαθλιωμενους να στηριζει...
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ...
    Αλλοιως...Εκει...Στο 8%...Στη Β εθνικη...
    Μαζι με το Αιγαλεω και την Προοδευτικη...
    Θα κοιταζει απο μακρυα...

    Με συγχωρεις, κι ολας...Παραληρησα...
    Αλλα...Αν δεν τα..Πω στον φιλο μου...
    Σε ποιον θα τα πω...
    Καλημερα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υαινα,καλωςηρθες.
    Ως τωρα,οι περισσοτεροι Ελληνες ψηφιζαμε κι εμπιστευομασταν πασοκ η νδ,ετσι δεν ειναι;Πιθανον κ εσυ το ιδιο.
    Ως τωρα,ολοι σχεδον ειχαμε εμπιστοσυνη στην Ευρωπαικη Ενωση,
    ως τωρα ολοι πιστευαμε οτι αυτο το συστημα που λεγεται καπιταλισμος,προσφερει πολλες ευκαιριες και οτι οι περισσοτεροι απο εμας ευημερουν.
    Ως τωρα,ειχαμε εμπιστοσυνη στο τραπεζικο συστημα,οπως και στο Ευρω.

    Επομενως,τι προκυπτει;Πως οτι ξεραμε ηταν λαθος,οτι καναμε ηταν λαθος,ολη η ζωη μας ως τωρα ηταν ενα λαθος κ ενα συνολο εσφαλμενων εκτιμησεων.

    Αφου λοιπον,ο,τι ειχαμε για σωστο αποδειχτηκε λαθος,
    λογικο δεν ειναι κ ο,τι ειχαμε ως λαθος να αποδειχτει για σωστο;
    Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ειδικα σημερα,να σκεφτομαστε με ορους και στεγανα παρελθοντος.Απαγορευεται να κρινουμε κατι επειδη το εκριναν ετσι οι γονεις μας.ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να εχουμε ανοιχτο μυαλο και να σκεφτουμε διαφορετικα,
    γιατι ως τωρα ,ο,τι ειχαμε στο μυαλο,αποδειχτηκε μια μεγαλη παπαρια,ετσι δεν ειναι;

    Το ΚΚΕ σου λεει να καταργησουμε τα αφεντικα,και να παρει ο απλος λαος τη μοιρα του στα χερια του.Να πουμε στους Ευρωπαιους Βρυκολακες ενα ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ και να επιχειρησουμε να οικοδομησουμε κατι καινουριο,οχι πανω στα συμφεροντα του Λατση και του Βαρδινογιαννη,αλλα πανω στα συμφεροντα τα δικα σου και τα δικα μου.

    Τι πιο πατριωτικο απο αυτο;
    Ειναι μεγαλη η συζητηση και δε θα καλυφτει με ενα σχολιο.
    Εξακολουθησε να διαβαζεις,κ αν δε πειθεσαι,δε πειραζει,δικαιουσαι να γουσταρεις ο,τι νομιζεις και κανεις δε θα σου επιβαλλει τι να πιστεψεις.

    Μονο να ανοιξουμε λιγο το μυαλο μας και να σκεφτουμε διαφορετικα,να σκεφτουμε ακομα κ το αδιανοητο,αλλωστε τι κερδισαμε που μεχρι τωρα σκεφτομασταν ολοι "φυσιολογικα";

    Μας ξεπουλησαν τη χωρα.Στους νεοφιλελευθερους βρυκολακες,για τους οποιους γραφει η Ναομι Κλαιν,που σου αρεσε,και χαιρομαι που σου αρεσε.

    Σημειωτεον:η Ναομι Κλαιν,που σου αρεσε,ειναι αριστερη.Μονο ενας αριστερος θα μπορουσε να σου κανει ολην αυτη την αναλυση για το σημερινο γεωπολιτικο-κοινωνωνικοοικονομικο παιχνιδι.
    Ενας δεξιος,θα σου ελεγε οτι για ολα φταινε οι Τουρκοι,οι Αλβανοι,οι Σκοπιανοι και οι μεταναστες.
    Οπως εχεις καταλαβει ομως,τη καταστροφη της χωρας δε την εφεραν αυτοι.
    Αλλα οι Ευρωπαιοι,οι Αμερικανοι,και οι Ελληνες πολιτικοι-τσιρακια που εκτελουσαν οδηγιες εθνοκαταστροφης.

    Για αυτο σου λεω,τιποτα δεν ειναι οπως το νομιζαμε.Διαβασε,σκεψου
    και η επιλογη στο τελος θα ειναι δικια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαχαιρη,δε πρεπει να ζητας να σε συγχωρεσω,πρεπει κανονικα να ζητας να σε ευχαριστησω,γιατι, για σχολια σα τα δικα σου,εγραψα τις 2 τελευταιες αναρτησεις.
    Αντε γιατι σε λιγο θα νομιζαμε οτι ολα γινονται σωστα τελικα και δε χρειαζεται να αλλαξει τιποτα.

    Τι εγραψες;Υπαρχουν συμμοριες Κοσσοβαρων,Γεωργιανων και Ρωσων;Μπα,υπαρχουν τετοια πραγματα;Κι εγω που νομιζα οτι ολοι οσοι ηρθαν εδω ειναι καλοι και η αναγκη τους εκανε να κλεβουν!!Υπαρχουν συμμοριες αλλοδαπων που εχουν γαμησει τις υποβαθμισμενες συνοικιες;Ρε τι μαθαινουμε,δεν ειναι ολοι τελικα σα τους απεργους πεινας,ε;

    Ε,αυτοι ειναι οι λουμπεν.Λουμπεν δε σημαινει μονο εξαθλιωση.Λουμπεν ειναι αυτος που δε θελει να αποκτησει εργατικη συνειδηση και ηρθε σε μια ξενη χωρα για το ευκολο χρημα.Να κλεψει,να ληστεψει,να σκοτωσει,να βιασει.

    Ε,αυτος δε πρεπει να παει στα τσακιδια;Δε πρεπει να γινει αυτη η διακριση;Η μηπως πρεπει να εξακολουθησουμε τις πομφολυγες αναμασωντας την ιδια καραμελα και να φτασει η Ακροδεξια στο 5 κ στο 10 κ στο 30%;

    Μαχαιρη,κατι αλλο:κ οι δικηγοροι και οι μηχανικοι που λες,φτωχοι ειναι πια,φτωχοι κ προλεταριοι.Νομιζω οτι κ αυτους μπορει πια να τους καλυψει η Αριστερα.Και να τους εκφρασει.
    Οπως και τους ΔΥ
    Οι περισσοτεροι κ αυτοι,φτωχοι κ μικρομεσαιοι ειναι.Η,εγιναν.
    (Τα κομματοσκυλα που κονομησαν κ εφαγαν με χρυσα κουταλια,δεν ειναι πανω απο 30%)
    Κ αυτους οφειλει να εκφρασει η Αριστερα,τους φτωχους και μικρομεσαιους πρωην μικροαστους,νυν ουτε κ αυτοι δε ξερουν.
    Αλλα με τιποτα,δεν οφειλει να εκφρασει τα γαλαζοπρασινα κομματοσκυλα.

    ΥΓ Το 89 σε απολυσανε γιατι ο Αλβανος εκανε τη δικη σου δουλεια με το ενα τριτο του μισθου σου.
    Προφανως υπαρχουν απειρα τετοια παραδειγματα κ εξακολουθουν να υπαρχουν.
    Αυτα δε πρεπει αν συνυπολογιστουνε;Αν πουμε να γινουν τα συνορα ανοιχτα,τελικα ποιος θα ωφεληθει απο αυτο;
    Τα αφεντικα δε θα ωφεληθουνε;
    Ποιος θα χασει απο αυτο;Οι προλεταριοι δε θα χασουν;
    Ποιον συμφερει να υπαρχουν χιλιαδες φτηνα εργατικα χερια;Ποιον συμφερει να χαμηλωνουν τα μεροκαματα;Ποιον συμφερει να δουλευουν εξαθλιωμενοι ανθρωποι για ενα κομματι ψωμι;
    Ακομα κ η Ολυμπιαδα,για ποιον εγινε;Ποσοι φαγανε;Δε τη κατεστρεψε την Ελλαδα τελικα αυτη η γαμημενη Ολυμπιαδα με τα απιστευτα ποσα που δοθηκαν για να φανε με χρυσα κουταλια ΟΙ μπομπολαιοι και οι Ακηδες;Και οι Σημιτηδες;

    Η εργατια ωφελειται απο ολα αυτα;
    Η τα αφεντικα;Η πλουτοκρατια;Το Καθεστως;

    Αντε να ξυπναμε λιγο,μας χρειαζεται ολους νομιζω μια γερη μεταγγιση ρεαλισμου.

    Να τελειωνουμε με τη μαυρη εργασια,και οποιος χρησιμοποιει ανασφαλιστο εργατικο δυναμικο,να δεχεται εξοντωτικες ποινες.
    Το προβλημα δεν ειναι οι εξαθλιωμενοι που χρησιμοποιουνται,το προβλημα ειναι το αφεντικο και το Κεφαλαιο.Αυτοι δημιουργουν τον διχασμο.
    Ομως,θα πρεπει να κοιταμε τα πραγματα απο ολες τις πλευρες.Η Αριστερα καποιες φορες δεν το κανει,για αυτο ερχονται κ οι Λεπεν και σαρωνουν στις φτωχογειτονιες του κοσμου.

    Δεν ειναι εποχη για κλειστα μυαλα.Να ανοιξουμε τα μυαλα μας και να ακουσουμε τους παντες τι εχουν να μας πουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το παρακατω σχολιο το βρηκα στο μπλογκ της Κατερινας,γραφτηκε προφανως απο εναν απολυμενο απτους 120 της cosmote.Αξιζει να διαβαστει.

    "Παιδιά μην πιστεύετε ό,τι ακούτε υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση, δεν ειμαστε δημ.υπάλληλοι, 1000 ευρω παιρνουμε, καθημερινη αξιολογηση στα προτυπα γιαπικων εταιρειων, να σας θυμησω τη france telecom με τις αυτοκτονιες περσυ? Για την ημερησία δεν θα ήθελα να εκφραστώ, κι εγώ ξέρω να γράφω ότι μπουρδα μου κατέβει στο κεφάλι που ανήκει στην σφαίρα του φανταστικού.. Ο/Η συντάκτης/τρια του κειμένου χαραμίζεται- θα έκανε μεγάλη καριέρα γράφοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας.. Να θυμήσω επίσης ότι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι μου συμμετείχαν σε ΟΛΕΣ τις απεργίες της ΓΣΕΕ, δηλ. για τα δικά σας προβλήματα! Σχετικά με την εξειδίκευση που έχουμε, μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι αυτός ειναι ο λόγος που δεν θα βρουμε ποτε δουλεια. Αν ζούσες στο μεσαίωνα θα ήθελες εναν εργάτη που να ξέρει μόνο να τσαπιζει τέλεια? Ή θα ήθελες κάποιον που θα έκανε κωλοτούμπες σε ότι ιδέα κατεβαινε στο κεφάλι σου και ας μην ήταν τέλεια η απόδοσή του? Και δεν έχετε καταλάβει πόσο πολύ σας αφορά όλους! Παιδιά εμείς σας προσφέρουμε αλληλεγγύη και το ίδιο περιμένουμε από εσάς. Ευχαριστούμε.

    Όλα αυτά τα χρόνια οι εργοδότες μας έπαιρναν τα αυτιά με όμορφα λόγια, και «δουλεύετε σε μια υπέροχη εταιρεία» και «ανήκετε στην οικογένεια της cosmote» και «το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της εταιρείας» και (από διευθυντικό στέλεχος) «για όποιον είναι καλός υπάλληλος, εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου για να φύγει». Ε, λοιπόν κύριοι, πλέον δεν ανήκουμε στην οικογένεια της Cosmote. Ορφανοί μείναμε! Αυτό που δεν έχει καταλάβει η διοίκηση, είναι ότι δεν μπορεί να απολύει εργαζόμενους άνευ λόγου και αιτίας, γιατί απλούστατα, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η COSMOTΕ! Εμείς και οι συνδρομητές! Όλοι μαζί εμείς έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας."

    (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

    "Αγαπητοί φίλοι. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας.
    Η αντίδρασή σας είναι η υγιής αντίδραση που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι πολίτες. Το θέμα δεν είναι οι απολύσεις 120 μη παραγωγικών υπαλλήλων σε μια χρεωκοπημένη εταιρεία. Είναι το άκρως αντίθετο: Κατα συρροήν και κατα βούλησιν απολύσεις χωρίς τέλος, που παρουσιάζονται με τη μορφή εθελουσίας εξόδου, παραγωγικότατων εργαζομένων, με υποχρεώσεις που δεν μπορείτε να φανταστείτε (όπως πολλοί συμπολίτες μας), από μία εταιρεία που 13 χρόνια τώρα έχει συνάψει μαζί μας την εξής άγραφη άτυπη συμφωνία δεοντολογίας: Εργαστείτε όσο μπορείτε καλύτερα για μένα, δώστε και την ψυχή σας, και εγώ θα συνεχίσω να σας δίνω ψωμί. Εάν δεν εργαστείτε όπως περιμένω, η θέση σας κινδυνεύει. Και εμείς λοιπόν, δίναμε και την ψυχή μας. Για να παει καλά η εταιρεία, να έχουμε ικανοποιημένους συνδρομητές, να έχουμε εμεις ψωμί, αλλά και να υπάρχει δίκαιο αντίκρυσμα σε αυτό το δούναι και λαβείν. Κοινώς, να δίνουμε πίσω στην εταιρεία μας δουλειά που να αντιστοιχεί στον αξιοπρεπή μισθό των 1000 περιπου ευρώ, με τον οποίο μας ανταμοίβει. Αυτό διαλύθηκε στις 28/2/2011 όταν χωρίς αιτία, χωρίς ντροπή και χωρίς προηγούμενο ανακοινώθηκαν 120 απολύσεις από την Cosmote και άλλες τόσες από το Γερμανό. Γιατί ναι μεν η εταιρεία ανθεί (άρα κερδίζει από την παραγωγή μας), αλλά οι εργαζόμενοι δεν σημαίνουν πλέον τίποτα για τους διοικούντες. Να σημειωθεί ότι η Cosmote έχει ήδη παρα πολλούς «εξωτερικούς συνεργάτες», υπαλλήλους από εταιρείες δανεισμού εργαζομένων. Προφανώς «γλυκάθηκαν» με την φθηνή εργασία και εξολοθρεύουν όσους πληρώνονται ανθρώπινα. Σύντομα μετά τους 120 και αφού είδαν την αντίδρασή μας, γενίκευσαν τον θέμα και απευθύνθηκαν σε όλους μας. Με λίγα λόγια επιθυμούν να φύγει ένα ποσοστό από τους «υπαλλήλους Cosmote», αδιάφορο ποιοι θα είναι αυτοί. Είναι ξεκάθαρο ότι τους ενοχλεί που δεν πληρωνόμαστε με 500 ευρώ και η σύμβασή μας είναι αορίστου χρόνου (ιδιωτικού δικαίου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων). Οι επιλογές που μας δίνονται είναι πάρε την προσφορά αποζημίωσης που σου δίνω ή απολύεσαι κανονικά. Θα το ονομάζατε αυτό εθελουσία?? Θα έπρεπε λοιπόν όλους μας να μας εξοργίζει αυτό. Είναι η αρχή του κύματος που θα ακολουθήσει και θα μας πάρει όλους παραμάζωμα! Ένα κύμα που –θέτοντας το παράδειγμα- ξεκινάει από μία γερμανική ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ εταιρεία και απευθύνεται σε Έλληνες εργαζόμενους! Τι θα κάνετε ως πολίτες? Θα το αφήσετε να περάσει έτσι? Όταν το δούμε να εξαπλώνεται στη χώρα θα είναι αργά. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι η Cosmote στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιείται ως σύμβολο για όλους μας! Μετά από εμάς, θα υπάρχει προηγούμενο για κερδοφόρες ή –ακόμα περισσότερο- μη επιχειρήσεις. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη.."'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν υπαρχει αμφιβολια...Οτι Ολοι στηριζουμε τον αγωνα των απολυμμενων απο την ΚΟΣΜΟΤΕ και τον Γερμανο...Ομως ειναι πλεον ιδιωτικες εταιριες...
    Ευκαιρια να δουμε ΟΛΟΙ τι"τραβανε" στον ιδιωτικο τομεα οι εργαζομενοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαχαιρη,αν δεν αισθανθουμε τον πονο του αλλου,μετα να μη περιμενουμε να αισθανθει και ο αλλος τον πονο τον δικο μας.Οσο ηταν λιγοι αυτοι που υπεφεραν,σχεδον ολοι εμεις οι υπολοιποι τους ειχαμε γραμμενους στα παπαρια μας και κοροιδευαμε τον κοσμο οτι κ καλα νοιαζομαστε για τους γυρω μας.

    Ισως ολος αυτος ο πονος να οδηγησει στην-εστω κ εξ αναγκης-αλληλεγγυη.
    Ειναι κ αυτο κατι.Ειναι κ αυτο μια αρχη.
    Ποτε δεν ειναι αργα για να αφυπνιστουμε απο τον ατομοκεντρικο ληθαργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε αυτό που διαφωνω απόλυτα με όλους εδω είναι για τους λαθροέποικους, και μην βιαστείται να μου βάλετε ταμπέλα χρυσαυγίτη, γιατί ναι μεν συμφωνώ για το ότι μια ομάδα, τάξη, άνθρωπος δεν μπορεί να εκμεταλεύεται μια άλλη ομάδα, τάξη, άνθρωπο, κάτι που θα (μου έλεγες) πρέπει να ίσχυεικαι για τους λαθροέποικους,
    άλλα,
    δεν μπορεί να νοιαζόμαστε περισσότερο από το μέλλον των παιδιών.. το μέλλον των λαθροεισβολέων!
    Να είμαι αριστερός όταν πρόκειτε για "ανθρωπιά"
    αλλά να είμαι και δεξιός, ακόμα και ακραίος, όταν πρόκειτε για την Πατρίδα.
    Δηλαδή εσύ συμφωνείς με τον εποικισμό της Ελλάδας?
    Να φύγουμε εμείς να μείνουνε αυτοί?
    Δεν νομίζω.
    Να γίνουμε πολειτές κινεζικών προιόντων?
    Ας ξυπνήσουμε τις πατριωτικές μας πεποιθήσεις κι ας αφήσουμε τα κόμματα και τα χρώματα.
    Ας ψάξει ο Έλληνας τον ηγέτη του κι όχι το κόμμα του.
    Κι ο Λέννιν όταν είχαν πιάσει τον γιο του και του ζήτησαν να "παραδώσει" είπε οτι ο γιος μου θα πεθάνει σαν Ρώσος.
    ΄Συνεπώς πρέπει οι νεοέλληνες έχουν ανάγκή από νέα ιδανικά και κατευθύνσεις (ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ), κάτι όμως που η αριστερά δεν έχει να δώσει(κατα την ταπεινή μου γνώμη), παρά μια μαρξιστική, μην πω Σταλινική, μέθοδο ανάλυσης του τι συμβαίνει.
    Ας κάνουμε ένα έθνος πρώτα γιατί χωρίς αυτό θα είμαστε πάντα τυρανισμέννοι και "στιμένες λεμονόκουπες".
    Αυτό μας λείπει συνελλληνα και συναγωνιστή.
    Κοινός τόπος, κοινή μοίρα. ΠΙΣΤΗ για τον ελληνισμό μας. Τον πολιτισμό μας κ.ο.κ. μην τα επαναλαμβάνω.
    Θέλω να πώ οτι πρέπει να δώσουμε την αγωγή στα παιδιά μας (και στα μεγάλα παιδιά), να μην είναι ξενολάτρες και να βλέπουν την ελληνική υπόσταση. ΕΛΛΑΣ=ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όπως έχει γραφτεί στους αιώνες των αιώνων, κι επίσης οτι από την φύση τους...ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ
    Υαινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. συγνωμη που οι απαντήσεις μου φαίνονται αγχωμένες..αλλά εχω και το μπεμπε και τρέχει γύρω γύρω και γκρεμίζει
    Υαινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Yαινα, ολοι τον αγαπαμε τον τοπο μας και θελουμε να βγουμε απτα αδιεξοδα στα οποια μας εβαλαν οι γαλαζοπρασινες προδοτικες συμμοριες οι οποιες κυβερνησαν και κυβερνουν ακομα.
    Το μεταναστευτικο,ναι,ειναι ενα προβλημα,αλλα δεν απειλει τη χωρα.Η χωρα απειλειται και καταστρεφεται απο αυτους που την εξουσιαζουν.Αυτο ειναι το προβλημα κ εκει πρεπει να επικεντρωθουμε.

    Και να ξερεις οτι το ΚΚΕ δεν ειπε ποτε ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΔΩ.
    Αν ειχε πει κατι τετοιο,δε θα το υποστηριζα.
    Το ΚΚΕ ,αλλα και οχι μονο το ΚΚΕ,εχει δωσει τη σωστη απαντηση στο προβλημα.
    Καταργηση του Δουβλινο 2.
    Ταξιδιωτικα εγγραφα και ο καθενας να παει οπου θελει,μην ανησυχεις,απτη στιγμη που δεν υπαρχουν δουλειες,οι περισσοτεροι θα φυγουν.
    Τι να κανουν εδω;Νομιζεις οτι ολοι ειναι εγκληματιες;Ενα πολυ μικρο ποσοστο διαπραττουν εγκληματα.Οι υπολοιποι μια θεση στον ηλιο ψαχνουν,και να τιμησουν το ψωμι που τρωνε.

    Η Αμερικη,πως εγινε νομιζεις τοσο μεγαλη δυναμη;Απο τους μεταναστες της.Η Αγγλια,το ιδιο,αυτη τη στιγμη το επιστημονικο προσωπικο στην Αγγλια αποτελειται εν πολλοις απο Ινδους και γενικοτερα Ασιατες.

    Ξερεις σε ποσα πραγματα μπορει να συνεισφερει ο μεταναστης,αν η τοπικη κοινωνια τον αφομοιωσει κ τον κανει να αισθανθει μελος της;Πιστεψε με,οι περισσοτεροι θα το ξεπληρωσουν αν φερθεις οπως πρεπει να φερθεις σε εναν συνανθρωπο σου.

    Με τοση υπογεννητικοτητα,το ξερεις οτι τους εχουμε κ αναγκη;
    Η Ελλαδα το ξερεις οτι γερναει με ταχεις ρυθμους,τα ασφαλιστικα ταμεια θα καταρρευσουν ακομα πιο γρηγορα,αν δε νομιμοποιηθει επειγοντως η μαυρη-ανασφαλιστη εργασια.

    Κανε μου μια χαρη,σε παρακαλω,και ριξε μια ματια εδω
    http://www.aformi.gr/2010/10/%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD-%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD/

    alla και εδω
    http://omadeon.wordpress.com/2011/03/06/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B7-%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC/

    Και στα λεω εγω αυτα,που αναγνωριζω οτι το μεταναστευτικο ειναι προβλημα,οτι ανθρωποι υποφερουν απο τις συμμοριες αλλοδαπων και οτι πρεπει τα συνορα να φυλασσονται γιατι δεν αντεχουμε αλλους.Και οσοι συλλαμβανονται διαπραττοντας βαρια αδικηματα,τον πουλο,πισω στη χωρα τους.

    Αλλα τα πραγματα δεν ειναι ασπρο μαυρο.
    Μεγαλωνεις παιδι..και το παιδακι σου εχει να αντιμετωπισει δυσκολες εποχες.Το προβλημα για τα παιδακια που μεγαλωνουν δεν θα ειναι η πληθυσμικαη αλλοιωση,ουτε το μαυρακι η το κινεζακι που θα εχει για συμμαθητη του.

    Το προβλημα ειναι η γαλαζοπρασινη εθνοπροδοτικη φαρα που ρημαξε και ρημαζει τη χωρα.Ας τη ξεφορτωθουμε,και ολα θα πανε καλυτερα.
    Και ας ειμαστε μαζι,οπως λες κ εσυ,ακομα κ αν δε σκετομαστε τα ιδια.Μαζι,μπορουμε.Δε χρειαζεται να συμφωνουμε σε ολα.Μας δενει η αγαπη για αυτον τον τοπο,αυτο μετραει.

    Να χαιρεσαι το παιδι σου,να ειναι γερο και δυνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ας είναι! Πήρα την απάντηση μου.
    Εγώ θα σε πάω στον Μιχαήλ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ.. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1132972

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η ίδρυση της Διεθνούς Ενωσης Εργατών

    Ετσι συγκλήθηκε η συγκέντρωση στις 28 Σεπτέμβρη του 1864. Ο Τζορζ Οτζερ διάβασε στους συγκεντρωμένους αντιπροσώπους των εργατών την έκκληση που είχε σταλεί ένα χρόνο νωρίτερα στους Γάλλους εργάτες. Η έκκληση έλεγε ανάμεσα σ' άλλα:

    «Η αδελφοσύνη των λαών είναι εξαιρετικά αναγκαία προς το συμφέρον των εργατών. Γιατί κάθε φορά που προσπαθούμε να καλυτερέψουμε τη θέση μας με την ελάττωση των ωρών της εργασίας και με την αύξηση των ημερομισθίων, οι καπιταλιστές μας απειλούν ότι θα μισθώσουν Γάλλους, Βέλγους και Γερμανούς εργάτες που θα αναπληρώσουν την εργασία μας με χαμηλότερη τιμή. Δυστυχώς, η απειλή αυτή πραγματοποιείται συχνά. Το λάθος, βέβαια, δεν είναι των συντρόφων της ηπείρου, αλλά οφείλεται αποκλειστικά στην έλλειψη κανονικής σύνδεσης μεταξύ των μισθωτών των διαφόρων χωρών».

    http://www2.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=28/9/2003&columnId=342

    Μήνυμα του συνταγματάρχη Χουάν Περόν για τον θάνατο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=175607

    ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
    http://anadrastos.blogspot.com/2009/12/blog-post_7618.html

    ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΜΟΥ
    http://www.youtube.com/watch?v=5Q-1M2x08Ow&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Υαινα,καλα τα λεει ο Μπακουνιν,δε διαφωνω σε κατι με αυτη τη παραγραφο που μου παρεθεσες.
    Παρακατω,αν καταλαβα καλα,λεει ο Περον οτι το ΚΚΚ Αργεντινης ηταν εναντιον του Τσε Γκεβαρα;Δε μπορω να το ξερω αυτο με σιγουρια,και ουτε μου λεει κατι που το ειπε ο Περον.Αλλα κ ετσι να εγινε,τι με αυτο;Τι με νοιαζει εμενα τι ειπε το ΚΚΚ Αργεντινης;Η νομιζεις οτι θα κατσω εγω να υπερασπιστω ο,τι λαθος εχει γινει παγκοσμιως απο τα κομματα αυτα;

    Σφαλματα και εγκληματα εχουν κανει ολοι.Δε φταιει η ιδεολογια για αυτο,αλλα στο οτι οι ανθρωποι που τις εφαρμοζουν ειναι (ειμαστε) ατελη οντα.

    Το Ελληνικο ΚΚΕ το υποστηριζω οχι μονο γιατι το ιδιο ισχυριζεται οτι ειναι πατριωτικο,αλλα και γιατι ειναι κ σταληθεια.Πατριδα ειμαστε εγω και εσυ,ο αγροτης,ο υπαλληλος,ο ανεργος,ο μεροκαματιαρης κ ο ελευθερος επαγγελματιας.
    Τα καθαρματα που αποτελουν το Ντοπιο κ Ξενο Κεφαλαιο,δεν ειναι πατριδα,ακομα κ οι πρωτοι,ηταν ειναι κ θα ειναι οσο υπαρχουν,εχθροι της πατριδας.

    ΥΓ Ποντια εισαι;Ακου ενα παραδοξο με τη Ποντιακη μουσικη,εγω γενικα εχω ενα προβλημα με τη παραδοσιακη μουσικη.Δε μου αρεσει και τη βαριεμαι.
    Η μοναδικη παραδοσιακη μουσικη που μου αρεσει,ειναι τα Ποντιακα!Τη γουσταρω πολυ αυτη τη μουσικη,οπως και αυτους τους ανθρωπους,αγγιζει κατι μεσα μου που δε μπορω να εξηγησω τι ειναι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου Celin!

    Έστω και καθυστερημένα θα κάνω την παρέμβαση μου...

    Δεν σου κρύβω ότι απογοητεύτηκα από την ανάρτηση. Η κεντρική ιδέα της βασίζεται στο ότι η Αριστερά οφείλει να μην καλύπτει τα κακώς κείμενα των δημοσίων υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους και να απαιτεί διόρθωση των στραβών και ανάποδων του δημόσιου τομέα(αργομισθίες, παχυλοί μισθοί, επίπεδο υπηρεσιών κλπ).

    Καλά όλα αυτά. Είναι μια αφετηρία για να κάνουμε μια συζήτηση, να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να συλλογιστούμε. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι είναι αυτά τα κυριότερα θέματα. Το χειρότερο; Είναι ακριβώς αυτή η θεματολογία συζήτησης που προτείνει η κυβέρνηση και επιβάλλει σαν ατζέντα στην ημερήσια διάταξη.

    Τελικά ποιο είναι το κυριάρχο πρόβλημα σήμερα όσον αφορά το δημόσιο τομέα; Οι υψηλοί μισθοί κάποιων μάνατζερ στις ΔΕΚΟ; Οι Δ.Υ. που δεν πολυ-δουλεύουν; Η χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών; Οι αντιθέσεις στην οργάνωση της εργασίας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα;

    Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια συζήτηση που δεν τελειώνει πουθενα. Να αρχίσει να βρίζει τους Δ.Υ. ξεκινώντας από χιλιες δυο εκτρωματικές καταστάσεις που επικρατούν και να καταλήξει εκει ακριβώς που θέλει ο ΓΑΠ: να βρίζει χωρίς να προτείνει κάτι πέρα από αοριστίες ή αφορισμούς και ακρότητες. Το ζουμί της όλης ιστορίας είναι ότι ο ΓΑΠ και το ΔΝΤ θέλουν να πατήσουν πάνω στην υπαρκτή κατάσταση διάλυσης και διαφθοράς που επικρατεί στο δημόσιο για να το ξεπουλήσουν όσο όσο στα ιδιωτικά συμφέροντα και να πληρώνουν στους τοκογλύφους τις δόσεις από περικοπες σε μισθους, συντάξεις και υπηρεσίες.

    Εφόσον λοιπόν το σχέδιο της αστικής τάξης είναι αυτό που περιέγραψα ακριβώς από πάνω η "υπεύθυνη" θέση μιας Αριστεράς που θέλει να διαδραματίσει ενα κρίσιμο ρόλο στην υπεράσπιση των συμφερόντων αυτού του λαού δεν μπορεί να περιέχει με άλλο τρόπο συνταγές για "λιγότερο δημόσιο" ή να συμμετέχει στο κυνήγι μαγισσών εναντίον των Δ.Υ. λες και αυτοί φταίνε(α, και οι μετανάστες!) για ότι έχει συμβει σε αυτό τον τόπο. Για εμένα η καλύτερη προσφορά της Αριστεράς αυτή τη στιγμή θα ήταν η υπεράσπιση με κάθε κόστος του Δημόσιου Χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι θεμελιακές έννοιες ενός κράτους: Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια, Μεταφορές, Επικοινωνίες. Χωρίς αυτά (και ήδη φαίνεται) το βιωτικό επίπεδο θα κάνει βουτιά και όσοι μιλάνε για Δ.Υ. όπως είναι πολύ της μόδας τώρα τελευταία, θα πρέπει να συλλογιστούν αν τον τελευταίο 1 χρόνο έγινε κάτι καλύτερο προς βελτιωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αναμφισβήτητα ΟΧΙ! Χειρότερα είναι τα πράγματα και χειρότερα θα γίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

    Εφόσον λοιπον κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να διεκδικούμε χωρίς ταλαντεύσεις τη διασφάλιση του Δημόσιου Χαρακτήρα των βασικών αγαθών και υπηρεσιών δεν πρέπει να επιτέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών. Σε βάρος μας θα αποβεί. Και το χειρότερο είναι ότι σε αυτό το πράγμα είναι επικεφαλείς αυτοί ακριβώς που το δημιούργησαν: τα κομματικά επιτελεια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που με το μπάχαλο του δημόσιου τομέα εξυπηρετούσαν την αναπαραγωγή τους στην εξουσία και τη συνεχή χρηματοδότηση στα προσφιλή ιδιωτικά συμφέροντα που τους στηρίζουν! Πόσοι και πόσοι εργολάβοι, προμηθευτές, "μεγάλες" εταιρίες του "αγνού" και "υπεύθυνου" ιδιωτικού τομέα έχουν φάει με χρυσά κουτάλια από το κρατικό τραπέζι που τους έστρωναν τόσα χρόνια οι ¨οικοδεσπότες" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Θα τρελαθούμε; Οι εργαζόμενοι είναι οι τελευταίοι που φταίνε για αυτή την κατάντια που μόνο στόχο είχε την διαιώνηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου.

    Και τώρα; Ω, τι φοβερή ανακάλυψη! Δεν δουλεύει τίποτα και φταίνε οι Δ.Υ., που έχουνε κατοχυρωμένα δικαιωματα, επιδόματα, συνδικαλισμό κλπ Τι πολυτέλειες είναι αυτές; Δεν βλέπετε τι καλά που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα; Ανασφάλιστοι, μαύροι, με ΔΠΥ, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς συγκεκριμένο μισθολόγιο...Η χαρά του αφεντικού! Τέτοιους εργαζόμενους θέλει η αστική τάξη. Κινέζος μπορείς να γίνεις φίλε μου; Πακιστανός; Αφγανός; Τότε τα αφεντικά θα σου βγάλουν το καπέλο και δεν θα έχουν παράπονο...

    Όσο για την ποιότητα των υπηρεσιών, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να βάλει η αριστερά. Αλλά αυτό προϋποθέτει να ...υπάρχει ο δημόσιος χαρακτήρας αυτών των υπηρεσιών που είναι το μεγάλο διακύβευμα σήμερα. Και βέβαια αυτό δεν μπορεί να το διασφαλίσει καμιά κυβέρνηση παρα μόνο ο έλεγχος των ίδιων των εργαζομένων...Δύσκολα πράγματα θα μου πεις. Τι να κάνουμε; Από κάπου πρέπει να ξεκινάμε: τα σωματεία των Δ.Υ. πρέπει να βάζουν στα αιτήματα του αγώνα τους θέματα βελτίωσης υποδομών-υπηρεσιών και μέσα από τον καθημερινό αγώνα μαζι με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να ασκούν έλεγχο στις ίδιες τις υπηρεσίες τους. Να πατάσουν οι ίδιοι οι πολιτες και εργαζόμενοι τους επίορκους, χρηματιζόμενους και αργόσχολους. Επίσης στους καιρούς αυτούς της άγριας λιτότητας πρέπει οι Δ.Υ. να στηρίξουν τα κομμάτια εκείνα του λαού που πλήτονται από τη φτώχεια με μη εφαρμογή των ανθρωποφαγικών εισπρακτικών μέτρων.

    Φίλε Celin. Μπορεί να πεις ότι ίσως συμφωνούμε κατα βάθος. Μπορεί λέω και εγώ. Ωστόσο αυτή η επίθεση που κάνεις στους Δ.Υ. νομίζω ότι παρόλο που στοχεύει στους υψηλόμισθους και στην ελιτ, παίρνει σβάρνα και τους υπόλοιπους. Πολύ περισσότερο που δεν παραθέτεις κάποιο θετικό πρόταγμα σε σχέση με το ζήτημα. Εντωμεταξύ κάποιες εκφράσεις σου είναι πραγματικά ακραίες και βρίσκονται διάσπαρτες στο κείμενο. Τελευταία παρατήρηση είναι ότι η μαυρίλα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να αποτελεί παράδειγμα παραγωγικότητας προς μίμηση αλλά προς αποφυγή. Τουλάχιστον ας μην δίνεις κανένα πάτημα, έστω και χωρίς να το θέλεις. Μακρυα απο εμένα κατηγορίες προς το πρόσωπο σου περι αντίδρασης και άλλα. Σου έχω μεγάλη εκτίμηση και αγάπη. Απλά νομίζω ότι επικοινωνιακά το ενδιαφέρον που θέλεις να προκαλέσεις στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο...

    Καλό Βράδυ! Συγνώμη για την πολυλογία...


    Υ.Γ. Καλός είμαι και γω του λόγου μου με τα κατεβατά μου. Μαχαίρη, σου βγάζω το καπέλο για τον απλό και εύστοχο τρόπο που διατύπωσες τα ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παυλο,ειμαι παρα πολυ εκνευρισμενος με το γαμημενο το πληκτρολογιο μου,καθησα κ εγραψα ενα ολοκληρο κατεβατο κ εξαφανιστηκε γιατι αλλαξα σελιδα διχως να το κατεβασω,γαμω τη @@@$%$@$*$#@!

    Σορι φιλε,δε μπορω να τα επαναλαβω,τουλαχιστον τωρα,που μου ρχεται να το παρω το γαμωκομπιουτερ και να το πεταξω στα σκουπιδια απεναντι.

    Εν ολιγοις,λες
    "Το ζουμί της όλης ιστορίας είναι ότι ο ΓΑΠ και το ΔΝΤ θέλουν να πατήσουν πάνω στην υπαρκτή κατάσταση διάλυσης και διαφθοράς που επικρατεί στο δημόσιο για να το ξεπουλήσουν όσο όσο στα ιδιωτικά συμφέροντα και να πληρώνουν στους τοκογλύφους τις δόσεις από περικοπες σε μισθους, συντάξεις και υπηρεσίες."

    Ολη μου η αναρτηση απο τη αρχη ως το τελος,ειναι αυτη η παραγραφος.Τα γραφω κ εγω ακριβως ετσι στην αρχη.

    Ρε φιλε,κριμα,σου εγραψα παρα πολλα πραγματα,για τον λογο που καθησα να τα γραψω ολα αυτα,για την αναδειξη των υπαρκτων διαφορων μας,με τελικο στοχο τη συμφιλιωση,κ την ενωση απεναντι απτο καθεστως κλπλ κλπ
    Για το ετσι καταπολεμειται καλυτερα η προπαγανδα του εχθρου,οταν δηλαδη συμφωνεις με τη μια αληθεια της και κανεις σκονη τα 99 ψεμματα της,και οχι οταν τα παραβλεπεις ολα.

    Εγραψα παρα πολλα,παντως να ξερεις οτι με τα 2 αυτα σου σχολια,συμφωνω σχεδον απολυτως.
    Απορω λιγο που συμφωνεις με τον Μαχαιρη κ απογοητευεσαι απο εμενα,μα ο Μαχαιρης λεει τα ιδια με μενα και μαλιστα πολυ πιο χοντρα κ ωμα!

    Θα σου πω κ αλλα φιλε,αλλα οχι τωρα γιατι ειμαι πολυ εκνευριμσενος που χαθηκε το γιγαντιαοο σχολιο μου.Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ενα μικρό αυτή φορά σχολιάκι στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ανάρτηση.
    -Μιλώντας για «ζήλια» εννοούσα αυτό που ο Celin χαρακτηρίζει ως «φθόνο». Νόμιζα πως ήταν φανερό, από το παράδειγμα που φέρνω στην επόμενη κιόλας πρόταση.
    -Δεν έχω δει πραγματικά «προνομιούχους» να φωνάζουν, εκτός εάν με τον όρο εννοούμε εργαζόμενους των 2-3000 ΕΥΡΩ, λες και είναι αυτά λεφτά να ζήσεις οικογένεια αξιοπρεπώς.
    -Για το τελευταίο να διευκρεινήσω πως το βλέπω εγώ (αλλά και το Κόμμα σε αυτήν την περίπτωση).
    Μιλώντας για την διαφθορά ή τις άλλες δυσλειτουργείες του συστήματος, μεταφέρουμε την κουβέντα σε άλλο θέμα από την ίδια του την φύση που η κατάδειξη της, είναι αυτήν τη στιγμή η βασική μας προτεραιότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οφείλουμε να κάνουμε γαργάρα και τις πρώτες, εάν έδωσα τέτοια λάθος εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "Δεν έχω δει πραγματικά «προνομιούχους» να φωνάζουν, εκτός εάν με τον όρο εννοούμε εργαζόμενους των 2-3000 ΕΥΡΩ, λες και είναι αυτά λεφτά να ζήσεις οικογένεια αξιοπρεπώς."

    Eχεις δικιο,φιλε.Με ενα διχιλιαρο μισθο,δε ζει οικογενεια.
    Αλλα,αντε πες εσυ στους 120.000 που δεν εχουν να πληρωσουν ΔΕΗ και τη βγαζουν με 4-5-6 ευρω τη μερα,οτι πρεπει να συμπαρασταθουν στο τριχιλιαρο που γινεται δυομισαχιλιαρο.
    Θες να χαρακτηρισεις "μικροαστικη" τη παραπανω προταση μου;
    Μπορει κ να ειναι.
    Αλλα,προσπαθω να μιλησω πρακτικα.Και νομιζω οτι ειναι λαθος τακτικη.Νομιζω οτι ετσι απομακρυνεις αυτον που πειναει απο σενα.Γιατι ο τριχιλιαρος με αυτον που πειναει,μπορει να ανηκουν και οι 2 στον λαο,αλλα ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα,δε ξερω αν επιθυμουν το ιδιο πραγμα.Δε ξερω αν μπορουν να ανηκουν στην ιδια συμμαχια.
    Πρεπει να βρουν εναν τροπο να ανηκουν γιατι ουσιαστικα,τα συμφεροντα τους ειναι κοινα:και τους δυο θελει να ξεσκισει η πλουτοκρατια.

    Ομως ο ενας τριγυρναει εξαθλιωμενος διχως να μπορει καν να παντρευτει γιατι δεν εχει να πληρωσει την Εκκλησια,ενω ο αλλος ανησυχει γιατι δε μπορει πια να πληρωνει τα κινητα των δεκαχρονων παιδιων του.

    Ο ενας πιθανον να θελει τον σοσιαλιστικο μετασχηματισμο για να βρει κ αυτος ενα κομματι ψωμι,ενω ο αλλος δεν αναζητα πουθενα λυση παρα μονο στην υπαρχουσα αστικη δικτατορια.Και θα κανει οτι μπορει για να συνεχισει αυτη η αστικη δικτατορια να υπαρχει.

    Βεβαια,η αστικη δικτατορια ετοιμαζει κ για τους δυο την ιδια τελικη λυση,οποτε ειναι προς μακροπροθεσμο συμφερον τους να ενωθουν,
    αλλα δεν επιθυμουν το ιδιο πραγμα;Πως να ενωθουν;Πανω σε ποια βαση;Πανω σε ποιο στοχο;

    Ο ενας ειναι ψηφοφορος του ΚΚΕ,της Ακροδεξιας η απολιτικ γιατι τους μισει ολους.Ο αλλος ψηφιζε και ψηφιζει παντα πασοκ κ νδ.

    Δε ξερω αν ακουγομαι μικροψυχος η λιγος.
    Αλλα ζω με 10 ευρω τη μερα και δεν εχω μεσα μου περισσευματα γενναιοδωριας για να λυπηθω το τριχιλιαρο που γινεται διομισαχιλιαρο παρα μονο αν επιθυμει κ αυτος το ιδιο με μενα.

    Αν το ΚΚΕ ψαχνει για ψηφοφορους,θα τους βρει.Αν ψαχνει για γενναιοκαρδους αλτρουιστες ηρωες,μακαρι να υπηρχαν,αλλα δεν υπαρχουν.Και δε θα υπαρξουν ποτε.

    Τrash,λυπαμαι αν σε απογοητευω κ εσενα με τη μικροψυχια μου.Αλλα απτο να πουλαω φυκια κ μεταξωτες κορδελες για αλληλεγγυη διχως να δουμε πανω σε ποια βαση μπορει να χτιστει αυτη η αλληλεγγυη,
    προτιμω χιλιες φορες να ειμαι ειλικρινης και να μη κοροιδευω αυτους που με διαβαζουν.

    Και επαναλαμβανω,μια πλευρα μου ξερει οτι εχεις δικιο.Εσυ εχεις δικιο,εσυ μιλας σωστα.
    Αλλα η απελπισια κ η αγωνια μου,δε με αφηνουν να το δω ξεκαθαρα.Και το βλεπω θολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή