Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ Η ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ (Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΕΝΟΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΥ ΔΙΛΗΜΜΑΤΟΣ)






Δε χρειαζεται γκαλοπ για να δεις ποια θα ειναι η απαντηση της συντριπτικης πλειοψηφιας των Ελληνων σε αυτη την ερωτηση. Καποιοι θα βρεθουν βεβαια να απαντησουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ.

Μα, η συντριπτικη πλειοψηφια θα απαντησει ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ.

Μετρησε και μενα μεσα σε αυτους.

Βαλε καποιον με ενα μαρκουτσι στο στομα να με ρωτησει εκβιαστικα κ γρηγορα, και η πρωτη απαντηση που θα μου ερθει στο μυαλο ειναι ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ.
Η σημαια μας. Η πατριδα μας. Ο τοπος που γεννηθηκαμε. Οι κοινες μας μνημες, παραδοσεις, ηθη κ εθιμα. Εκει οπου μπουσουλησαμε, εκει οπου καναμε τα πρωτα μας βηματα. Η γλωσσα μας.
Το παρελθον μας. Οι μυθοι και οι αληθειες πανω στις οποιες δομησαμε ενα κομματι της συνειδησης και της ψυχης μας.

Ολα αυτα που απειλουνται, απο τους τοκογλυφους. Τις αγορες. Τις τροικες.

Δε βρισκω τιποτα κακο στο να αγαπας τη πατριδα σου. Προφανως, βρισκω πολλα κακα στο να τη μισεις.
Ισως το ακομα χειροτερο απο το να τη μισεις ομως ειναι να την αγαπας υπερβολικα, δηλαδη να νομιζεις οτι την αγαπας. Κ αυτη ειναι η διαφορα μεταξυ ενος πατριωτη κ ενος εθνικιστη.
Ο πατριωτης αγαπα τη πατριδα του και τη νοιαζεται. Την αγαπα, με τα καλα κ τα κακα της,
με τις ομορφες και τις ασχημες στιγμες στην Ιστορια της, προθυμος να δει ξεκαθαρα οτι τη πατριδα του την αποτελουν ανθρωποι, και ακριβως επειδη ειναι ανθρωποι, κανουν και λαθη.
Ο εθνικιστης νομιζει οτι αγαπα υπερβολικα τη πατριδα του. Εξιδανικευει τη πατριδα του κ φαντασιωνεται την υπεροχη της αναμεσα σε ολες τις πατριδες του κοσμου.
Αυτες οι φαντασιωσεις μεγαλειου δεν εχουν σχεση με τις προσωπικες φαντασιωσεις μεγαλειου ενος πχ παρανοικου, καποιου δηλαδη που την εχει δει Θεος.
Αυτες οι φαντασιωσεις ειναι η απελπισμενη προσπαθεια καποιου να πιαστει απο το μεγαλειο της χωρας του, να πιαστει απο οπουδηποτε ,προκειμενου να αποφυγει τη σκληρη πραγματικοτητα.
Και η σκληρη πραγματικοτητα ειναι η δικια του μηδαμινοτητα.
Δε χαρακτηριζω τον εθνικιστη ουτε μηδαμινο ουτε τιποτενιο.
Ο ιδιος ειναι αυτος που πιστευει για τον εαυτο του αυτα τα πραγματα.
Κ αγκιστρωνεται σε ενα φαντασιακο συνανηκειν, για να νιωσει καποιος.
Αρπαζεται απο τη δοξα των προγονων του, ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε, ο απογονος του Πλατωνα.

Ο Αντλερ εχει πει οτι αυτο που ονομαζουμε συμπλεγμα ανωτεροτητας ειναι κατ'ουσιαν συμπλεγμα κατωτεροτητας. Αυτος που δηλωνει παντα ανωτερος, νιωθει ουσιαστικα κατωτερος. Οι επιδειξεις ανωτεροτητας του δεν ειναι παρα η απελπισια του να πεισει τους αλλους οτι "μετραει".
Τους αλλους μπορει να τους πεισει, τον εαυτο του, αποκλειεται.
(Εξαιρουνται εδω οι βαρια ψυχοπαθολογικες περιπτωσεις πχ των παρανοικων, οι παρανοικοι αδυνατουν να δουν τους αλλους ως ανθρωπους με σαρκα κ οστα, παρα μονο ως αντικειμενα τους)

Κατα καποιο τροπο, οσα λεει ο Αντλερ, δικαιωνονται απο τους εθνικιστες.
Νιωθω ενα μηδενικο, διχως αυταξια, για αυτο θα αντλησω δανεικη αξια απο τον Πλατωνα και τον Καραισκακη.
Μα η δανεικη αξια ειναι  η αξια ενος αλλου. Η συνειδηση σου μπορει να φαινεται ευχαριστημενη,
ομως κατα βαθος μεσα σου, το υποσυνειδητο σου σε κανει να βιωνεις τη τραγικη αληθεια (σου).

Τα παραπανω δεν ισχυουν για τους πατριωτες. Ωραιο και ορθο ειναι να αγαπας τη πατριδα σου.
Τη πατριδα τη περιεγραψα λιγο πιο πανω, η τουλαχιστον, το προσπαθησα.
Ειμαστε σιγουροι ομως πως ολα αυτα που χαρακτηριζουμε ως πατριδα, ειναι πατριδα στα αληθεια;
Ο συνανθρωπος μας ειναι η πατριδα μας.

Αυτος που πινει το αιμα μας, ειναι αραγε κ αυτος πατριδα μας;
Ο πολιτικος που εκλεψε τη πατριδα, ειναι κομματι της πατριδας μας;
Ο εχθρος της πατριδας μας, αυτος που τη βουλιαξε και τωρα τη παραδιδει στη Διεθνη Τοκογλυφια,
ειναι κομματι της πατριδας μας;
Αυτος που εγκληματει, πχ ενας ληστης η ενας δολοφονος,
ναι, ειναι κομματι της πατριδας μας. Ενα σαθρο κομματι, ενα κομματι βιαιο κ επικινδυνο για τους αλλους, ομως παραμενει κομματι αυτης της πατριδας. Καθε πατριδα εχει αρρωστα κομματια,
οποιος φαντασιωνεται μια πατριδα με αποκλειστικα υγη μελη, ειναι λατρης της ευγονικης και λοιπων φασιστικων φαντασιωσεων, ακομα κ αν δε το ξερει.
Ο εγκληματιας λοιπον, μπορει να βλαπτει τους συνανθρωπους του, αλλα δε βλαπτει τη πατριδα.
Δε βλαπτει την εδαφικη ακεραιοτητα της, την αυτονομια της, ουτε και την εθνικη κυριαρχια.
Κομματι σου ειμαι, κοινωνια, και σου μοιαζω.
Στον παραμορφωτικο καθρεπτη της πραγματικοτητας, ο εγκληματιας δεν ειναι παρα καποιος που καταφεραμε να μη γινουμε,το κομματι του εαυτου μας που αποφυγαμε.

Ομως αυτος ο εγκληματιας, δεν εχει καμια σχεση με τον πολιτικο του δικομματισμου.
Δεν εχει καμια σχεση ουτε με τον δημοσιογραφο-παπαγαλακι αυτου του σαθρου δικομματισμου.
Το μελλον που ετοιμαζεται για τη πατριδα μας, ενα μελλον σκλαβιας κ εξοντωσης των πολλων προς οφελος των πολυεθνικων, των αγορων, των τοκογλυφων και του Ξενου-Ντοπιου Κεφαλαιου,
η Κινεζοποιηση δηλαδη,
ολα αυτα ειναι αποτελεσμα των πολιτικων του δικομματισμου.
Ειναι η δεν ειναι εχθροι της Πατριδας;

Και μιας που μιλησαμε για ντοπιο-ξενο Κεφαλαιο,
υπαρχει κανεις που να θεωρει οτι το Ντοπιο-Ξενο Κεφαλαιο ΔΕΝ ειναι εχθρος της Πατριδας;

Διαβαζω μια φρικτη ειδηση
εδω
"Για ένα χρέος ύψους 800 - 900 ευρώ, που έχει προκύψει από την οικονομική αδυναμία του να πληρώσει λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου του, κινδυνεύει, άμεσα, να χάσει το σπίτι του, μαζί και το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «WIND ΕΛΛΑΣ» τα βγάζει σε πλειστηριασμό!
Πρόκειται για νέο άνθρωπο, κάτοικο χωριού των Τρικάλων που εργάζεται στην ψησταριά του πατέρα του - τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας - ο οποίος τίθεται στο «στόχαστρο» της πολυεθνικής εταιρείας επειδή, λόγω και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που πληρώνει ο εργαζόμενος λαός, δεν μπόρεσε να πληρώσει κάποιους λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου εντός των καθορισμένων προθεσμιών.
Ο πλειστηριασμός, που αφορά σε ένα οικόπεδο έκτασης 406,50 τμ μετά της επ' αυτού διώροφης οικοδομής (84 τμ ο κάθε όροφος), ορίστηκε για τις 25 Μάη 2011 και, όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, «καλούνται όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές να έρθουν να πλειοδοτήσουν»."







Καταλαβαινετε τη Φρικη;

Η WIND ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ 800 ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΕΥΡΩ.
Κ αντι να τιναχτει το συμπαν στον αερα, δε κουνιεται φυλλο.
Πουθενα η ειδηση, πουθενα οι αντιδρασεις. Μια χωρα αγανακτισμενη για τους λαθρομεταναστες, μια χωρα οπου συμφωνα με γκαλοπ κυριακατικης εφημεριδας, το 46,7% συμφωνει/μαλλον συμφωνει με τις ενεργειες αυτοδικιας απο ομαδες πολιτων στο κεντρο της αθηνας
(Δηλαδη, με το κυνηγητο αλλοδαπων απο χρυσαυγιτες),
δεν παιρνει χαμπαρι ποιος ειναι ο πραγματικος εχθρος της πατριδας. Πιθανως να ακουνε αυτη την ειδηση κ να παραμενουν ασυγκινητοι.
Καποιοι πολυεθνικοι βρυκολακες παιρνουν το σπιτι ενος ανθρωπου, αλλα δε τρεχει τιποτα. Ουτε πορειες απο αγαναχτισμενους πολιτες, ουτε διαδηλωσεις, ουτε τιποτα, δεν ιδρωνει το αυτι κανενος.
Και αγνοει επιδεικτικα το γεγονος πως τα επομενα σπιτια που θα παρουν οι γαμωτραπεζες και οι λοιποι βρυκολακες, θα ειναι τα δικα τους.

Στην ιδια δημοσκοπηση απο το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,
76,7% υποστηριζει οτι η κατασταση διαλυσης στο κεντρο της Αθηνας ειναι απειλη για την υποσταση του Ελληνικου κρατους.
Προφανως, κατασταση διαλυσης=λαθρομεταναστες.
Και δε διαφωνω καθολου οτι η αλλοδαπη εγκληματικοτητα ειναι μια βραδυφλεγη βομβα στα θεμελια της κοινωνιας, δε θελω να εχω καμια σχεση με συναισθηματισμους τουστυλ Κ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ, η με πυρινα κατηγορω εναντιον των ρατσιστων Ελληνων,
συμμεριζομαι την οργη και την αγανακτηση των συμπολιτων μου, συμμεριζομαι τον φοβο και την απογνωση τους για τις συμμοριες αλλοδαπων που τους τρομοκρατουν και πιστευω οτι οι εγκληματιες ξενοι πρεπει να συλλαμβανονται κ να απελαυνονται με τις κλωτσιες, καμια δικαιολογια για αυτον που κλεβει συνταξιουχους, πισω στη χωρα του κ εκει ας βγαλουν τα ματια τους.

Ομως ολοι αυτοι που θα διαλεγαν περηφανοι τη ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ στο αρχικο "διλημμα",
ολοι αυτοι που νιωθουν οτι η υποσταση της πατριδας τους κινδυνευει απο τους ξενους,
αγνοουν η κανουν πως αγνοουν τη μεγαλυτερη βομβα στα θεμελια της πατριδας.
Και η μεγαλυτερη βομβα ειναι εκεινοι που εχουν ταχτει να την υπηρετουν.
Εκεινοι που τη διοικουν και την διαφεντευουν. Εκεινοι που ορκιζονται ΠΙΣΤΗ σε αυτη τη σημαια, στο Συνταγμα και τους νομους της. Εκεινοι που καθε βραδυ απο τα δελτια ειδησεων εχουν βαλθει να σε τρομοκρατησουν, να σπειρουν τον εμφυλιο σπαραγμο και να σε απολυσουν απο τη δουλεια σου,
να σου παρουν απο το μισθο σου, τη συνταξη σου, να υποθηκευσουν το μελλον των παιδιων σου

κ αμα λαχει, να σου παρουν και το σπιτι για 800 γαμημενα κωλο-Ευρω.

Ιδιοι ειναι ολοι αυτοι. Πολιτικοι, παπαγαλοι, τοκογλυφοι, αγορες, εταιρειες και βιομηχανοι.

"Περιορισμο της εθνικης κυριαρχιας επιδιωκει η τροικα με το μυστικο σχεδιο ιδρυσης ανεξαρτητου οργανισμου που θα υλοποιησει το προγραμμα ιδιωτικοποιησεων υψους 50 δις ευρω.
Ο οργανισμος θα διοικειται απο ξενους εμπειρογνωμονες και θα τεθει εκτος της δικαιοδοσιας της κυβερνησης. Ταυτοχρονα, με "οπλο" την πεμπτη δοση, οι δανειστες εκβιαζουν τη συναινεση της αντιπολιτευσης.Σκεφτονται σοβαρα να ζητησουν τη ψηφιση απο 180 βουλευτες του σχεδιου για τη απωλεια του ελληνικου ελεγχου στις ιδιωτικοποιησεις και για την επιβολη προσθετων μετρων υψους 10 δις ευρω για το 2011 ετσι ωστε το "νεο μνημονιο" να καταστει δεσμευτικο ανεξαρτητως κυβερνησης"

Και ολα αυτα τα απιστετα πραγματα, δεν τα γραφει ουτε ο Ριζοσπαστης, ουτε η Αυγη, ουτε καν μια δεξια εφημεριδα με σκοπο να αντιπολιτευτει πουλωντας πατριωτικη αγανακτηση.
Τα γραφει παλι ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, του Ψυχαρη.

Aυτο ειναι απειλη για την υποσταση του κρατους.

Και η μεγαλυτερη αποδειξη οτι το αρχικο διλημμα, ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ Η ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ, ειναι ενα ψευτοδιλημμα.
Τις τελευταιες μερες εξαπολυεται η γνωστη προπαγανδα περι ελλειμματος πατριωτισμου της Αριστερας για τη ψυχραιμια της απεναντι στο θεμα της λαθρομεταναστευσης.
Και ομως, αν υπαρχει μια πατριωτικη φωνη αυτη τη στιγμη στον τοπο, αυτη ειναι η κομμουνιστικη.
Καποιο βγαζουν καντιλες ακουγοντας για αλληλεγγυη μεταξυ Ελληνων κ αλλοδαπων εργαζομενων,
και ομως! Μενουν αταραχοι μπροστα στην ειδηση για την απωλεια του σπιτιου ενος συμπατριωτη τους για 800 ευρω απο τη WIND.
Kαι η ερωτηση εδω ειναι, ποιος ανηκει "περισσοτερο" στη πατριδα μας; Η ,καλυτερα, ποιος αποτελει τη μεγαλυτερη απειλη;
Οι βρυκολακες κεφαλαιοκρατες που παιρνουν τα σπιτια μας η ο ξενος που δουλευει εδω μαζι μας κ βγαζει τιμια το ψωμι του;
(ΠΡΟΣΟΧΗ:ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΟΥΜΠΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ)

Πριν λιγες μερες, ο νομπελιστας οικονομολογος Γιοζεφ Στιγκλιτς δηλωσε οτι οι αγορες και οι λαοι της Δυσης θελουν να δουν αιμα,
θελουν δηλαδη να χυθει το αιμα της Ελλαδας, να απολυθουν ανθρωποι, να εξαθλιωθουμε, να πουληθουν οι κερδοφορες δημοσιες επιχειρησεις, να ιδιωτικοποιηθουν οι κομβικες για ενα εθνος υπηρεσιες οπως η ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ
(Μονο τοτε ισως σταματησουν το σφυροκοπημα, τη μια με τα spreads, την αλλη με τις αλλεπαλληλες υποβαθμισεις της πιστοληπτικης μας ικανοτητας απο τους Οικους Αξιολογησης)

Μας ζητουν να αυτοκτονησουμε δηλαδη, για να μη μας σκοτωσουν.
Ειναι πατριωτικη επιλογη η επιλογη αναμεσα σε δυο θανατους;
Απο που και ως που ο κομμουνιστης που φωναζει για απεγκλωβισμο της χωρας απο τον θανασιμο εναγκαλισμο της με τους καπιταλοβρυκολακες ειναι λιγοτερο πατριωτης απο αυτον που δεχεται να γινουμε πορνες εμεις και τα παιδια μας στη καλυτερη περιπτωση,
(Οι τυχεροι θα γινουν πορνες, οι υπολοιποι θα εξοντωθουν,εξοντωση οικονομικη κ φυσικη)

Αρα,το διλημμα ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ Η ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ, ειναι ενα ψευδεπιγραφο διλημμα.

Κ αυτο γιατι το ενα δεν αποκλειει το αλλο, για την ακριβεια, το ενα εμπεριεχει το αλλο.
Κανεις δε μπορει να εγγυηθει τιποτα, ομως στον τωρινο καπιταλιστικο μονοδρομο το μελλον ειναι προδιαγεγραμμενο, ενω στον αλλον δεν ειναι, κ αυτο απο μονο του σημαινει ελπιδα.
Αν το πρωτο μπορει να μας ενωσει, τοτε γιατι να μη μπορει να μας ενωσει και το δευτερο;

Και αν ακομα αποδειχτει οτι η πλειοψηφια εξακολουθει να στεκεται απορριπτικα απεναντι στο δευτερο,
ειναι δικαιωμα της, το θελημα της πλειοψηφιας του λαου επικρατει
και παντα πρεπει να επικρατει, στο θελημα των λιγων.
Απλα, αν απορριπτουμε το σφυροδρεπανο, προφανως πρεπει να εχουμε κατι να αντιπροτεινουμε.
Αν η Γαλανολευκη ειναι το μοναδικο σημειο αναφορας μας, αν δηλαδη ειναι το μοναδικο πραγμα που μπορει να μας ενωσει-που ετσι ειναι- πρεπει επειγοντως να της δωσουμε ενα νεο περιεχομενο,
μακρυα απο τη Διεθνη Τοκογλυφια και τον θανατο της πατριδας.
Διχως αντιπροτασεις, η Γαλανολευκη, θα παραμεινει κενη περιεχομενου.

Κ αυτο τελικα που θα μας ενωνει, δε θα ειναι τιποτα αλλο παρα η κοινη υποταγη, η κοινη μας μοιρα,η σκλαβια στις WIND αυτου του κοσμου.

Υποταγη κοινη για ολους μας. Για τους πατριωτες, τους εθνικιστες, τους δεξιους, τους αναρχικους,
τους κομμουνιστες, τους κεντρωους, τους απολιτικ, τους συριζαιους, τους μεταναστες,
για ολους.

58 σχόλια:

  1. Σημαια ενα πουκαμισο αδειανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Celin, θέλει μεγάλα αρχίδια για να τα βάλεις με τα αφεντικά σου, και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω απο θρασσυδειλία για να τα βάλεις με τους "παρακεντέδες" αυτού του κόσμου.

    Το ΚΚΕ λέει, "Βάλτα με το κεφάλι, με το κεφάλαιο δηλαδή, και όχι με τα μερμηγκάκια", οι άλλοι λένε, "φταίνε οι ξένοι, φταίνε οι βουλευτές, φταιει η Μέρκελ, μαζί τα φάγαμε". Κανένας ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ δεν τολμάει να πει "Φταίει το σύστημα και τα "αφεντικα" που το στηρίζουν εξολοκλήρου για να μην χάσουν το μερίδιο τους απο την πίτα.

    Δες και τη Siemens, γίνεται εξεταστική, κόντρα εξεταστική και μαλακίες, λένε και μερικά ονόματα πολιτικών κλπ, την ίδια την Siemens Ποιος την διώκεει, ποιός ψάχνει να βρεί την άκρη στο κομποδεμένο νήμα της διαφθοράς; Κανείς δεν τολμά, και ξέρεις γιατί, επειδή μετά θα πρέπει να κλείσουν όλες οι πολυεθνικες στηνΕλλάδα, διότι η Siemens δεν ήταν εξέρεση αλλά κανόνας.

    Έτσι οι παραπλανημένοι/μισοπληροφορημένοι/αφελής, αλλά και θρασύδειλοι συμπολίτες μας, μεγάλη μερίδα αυτών έστω, λένε όλοι μαζί "Να φύγουν οι Αλβανοί!!!", αλλά όταν τους πεις για φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου σου λένε, "μα μετά θα φύγουν απο την Ελλάδα οι εταιρίες και θα χάσουμε τις δουλειές μας", αποδέχονται δηλαδή μια χαρά τον κανονικό νταβατζή και δεν αποδέχονται τους ξένους, που η μεγάλη μερίδα αυτών δουλεύουν στην Ελλάδα με αποικοιοκρατικού τύπου συνθήκες.

    Μιλάω με σκληρά λόγια για τους συμπολίτες μου, αλλά είναι η αλήθεια. Όσο για το τι είναι Ελλάδα, για τον καθε ένα είναι κάτι ξεχωριστό, για άλλον είναι η οικογένεια του και το μαγαζάκι του, για κάποιον άλλο είναι η "εθνικάρα", για κάποιον άλλο οι ειδικές δυνάμες, κλπ. Το ιστορικό υπόβαθρο βέβαια υπάρχει, σαν απολίθωμα για να μας θυμίζει ότι κάποτε είμασταν έτσι και έτσι και γαμούσαμε και δέρναμε, αρα δεν πειράζει τώρα που μας γαμάνε και μας δέρνουν γιατί πάλι με χρόνια με καιρους πάλι θα τους γαμάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ζήτημα είναι ότι σε αυτή τη γαμημένη χώρα, όλοι έχουμε κάτι κοινό, ξέρετε ποιο είναι αυτό; Είναι η δυνατότητα για εργασία, να παράγουμε δηλαδή, να διαμορφώσουμε τον κόσμο κατά το καλύτερο δυνατόν για εμάς. Αυτή τη δυνατότητα, που είναι ότι πιο σπουδαίο έχει ενας άνθρωπος, πέρα απο την αναπαραγωγή, την έχουν κλουβιασμένη κάπιοι κύριοι, και την χρησιμοποιούν προς ώφελος τους. Το ιδιο βέβαια γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, δεσμευμένες δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται όχι προς ώφελος του συνόλου, αλλά προς ώφελος, εκείνου που έβαλε κάπου ενα φράχτη και είπε αυτό είναι δικό μου(όπως λέει και ο Ρουσσώ).

    Για να τελειώνουμε λοιπόν με τ παραμύθια. Ότι υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο και έχει τη σφραγιδα μας, είτε περιορίζεται σε μια πόλη, είτε σε μια χώρα, είτε οπουδήποτε και απο οποιονδήποτε, είναι αποτέλεσμα αυτής της δυνατότητας μας να μετουσιώνουμε την ύλη σε κάτι που εξυπηρετεί ανάγκες. Βέβαια στην παρούσα μορφή, δεν εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες, αλλά τις ανάγκες άλλων, έτσι αυτό που μετουσιώνουμε δεν απαντά στα θέλω μας και η δύναμη μας γίνεται δωρεά, φεύγει απο τα χέρια μας, γίνεται κλοπιμαίο.

    Αυτή την δύναμη μας λοιπον πρέπει να ζητήσουμε πίσω, και εμείς, και οι αλβανοί, και οι ρουμάνοι, και οι αμερικάνοι, και οι σκανδιναβοί, και οι ασιάτες, και οι αφρικανοί και όλοι. Αυτό λοιπόν που όλους μας ενώνει, και είναι υπεράνω πατρίδος, είναι να πάρουμε πίσω την χαρισμένη μας δυνατότητα, να ξανακάνουμε ιδιοκτησία μας, και ιδιοκτησία της κοινωνία για να είναι πιο αποτελεσματική, αυτή την δυνατότητα που έχουμε και δεν εκμεταλλευόμαστε.

    Κάτω απο αυτή τη σημαία λοιπόν πρέπει να δρούμε, αν θέλουμε κάποια στηγμη, αυτό που θεωρούμε πατρίδα μας ο καθ ενας, να αρχίσει να ζωνταντεύει.

    Σόρυ αν εχω κάνει λάθη στην έκφραση και στην διατύπωση αλλα ήμουν παθιασμένος όταν τα έγραφα και δεν θέλω να επέμβω μή χαλάσω το αυθόρμητο του πράγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Διχως αντιπροτασεις, η Γαλανολευκη, θα παραμεινει κενη περιεχομενου."

    ΑdeGia, πουκαμισο αδειανο, συμφωνω. Για αυτο λεω, αντιπροτεινετε κυριοι, για να τη νοηματοδοτησετε και να δωσετε εναν ορισμο, εναν προσδιορισμο.Κραυγες για "ελληνικα μεγαλεια", ειναι κραυγες υποταγης στο Κεφαλαιο, δε λενε τιποτα.
    Ενταξει, δε λεω κατι πρωτοτυπο η καινουριο, το ξερω.Αλλα ξερουμε οτι ειναι πολλοι που το αγνοουν αυτο.
    Για εκεινους τα γραφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποε, καλα κανεις και γραφεις αυθορμητα, ετσι ακουγονται οι αληθειες, οχι οταν το ζυγιζουμε κ το στρογγυλευουμε.
    Δεν εχεις γραψει τιποτα που να σηκωνει συζητηση για μενα, γιατι δε διαφωνω πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να σου πω και κάτι άλλο, τι σημαινει καλός και κακός αλβανός; Όταν έρχονται εδω στην Ελλάδα για να σου δουλεύουν στο χωραφάκι, για να σου προσέχουν τη γιαγιά, τα παιδιά σου, χωρίς ασφάλιση, χωρίς καμία εγγύηση για τίποτα. Όταν μένουν στις χειρότερες συνοικίες, όταν διώκωνται απο το νόμο, όταν υπάρχει στα μέρη τους φτώχεια και εγκατάλειψη, το ξέρει ή αν δεν είσαι στούρνος ωφείλεις να το ξέρεις ότι δημιουργείς εγκληματικότητα. Δεν γίνεται όλοι να είναι οικογενειάρχες πιστοί και φιλότιμοι και να σκύβουν το κεφάλι προσπαθόντας να "ενταχθούν", δεν γίνεται επειδή ετσι είναι το σύστημα, δεν θέλει ανθρώπους με λυμένα προβλήματα, θέλει προβλήματα και αδιέξοδα να υπάρχουν, ώστε να φαντάζει η πρόταση του για εκμετάλλευση ώς μοναδικό διέξοδο.

    Έτσι λοιπόν, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, αν θέλουμε κάποιον μα μας μαζεύει τις ελιές με 30 ευρώ απο το πρωί μέχρι το βράδυ, η την "Τάνια" να φυλάει το μωρό για να μπορεί να πηγαίνει στη δουλειά η γυναίκα μας, να ξέρουμε ότι θα υπάρχουν και τα εγκλήματα, τιποτα δεν είναι "τζάμπα" σε αυτήν την μέσα στον καπιταλισμό ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Δεν εχεις γραψει τιποτα που να σηκωνει συζητηση για μενα, γιατι δε διαφωνω πουθενα. "

    Το ξέρω ότι είμαι γαμάτος:P
    Αυτό το είπα για να τονίσω την μηδαμηνότητα μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποε, συμφωνω με τα αιτια που γεννουν την εγκληματικοτητα.Η εκμεταλλευση ως μονοδρομος του συστηματος.
    Απλα, μεχρι να γινει κτημα των πολλων οτι πρεπει να φυγουμε απο αυτον τον δρομο, υπαρχει ενα προβλημα κ πρεπει να αντιμετωπιστει.
    Το προβλημα της αλλοδαπης εγκληματικοτητας ειναι υπαρκτο, τριγυριζω στο κεντρο της Αθηνας, εχω δικους μου ανξθρωπους, πολυ δικους μου
    στη βΙΚΤΩΡΙΑ κ τον Αγιο Παντελεημονα
    και τα βλεπω και τα ξερω απο πρωτο χερι.

    Καιμια δικαιολογια για τους εγκληματιες, τους βιαστες,τους συμμοριτες και τους δολοφονους.
    Αλληλεγγυη στον εργαζομενο και σε αυτον που προσπαθει να ενσωματωθει
    κ απελαση για τους λουμπεν-συμμοριτες, συμφωνα με τη Μαρξιστικη-Λενινιστικη διακριση,
    που αρνουνται να αποκτησουν εργατικη συνειδηση και θελουν να ζουν παρασιτωντας κ κλεβοντας
    ημεδαπους κ αλλοδαπους.

    Αν δε τη κανουμε αυτη τη διακριση, θα ακουνε Αριστερα και θα τρεχουν μακρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ξέρω ότι είμαι γαμάτος:P
    Αυτό το είπα για να τονίσω την μηδαμηνότητα μου:)


    Χαχαχα, πιο μηδαμινοτητα απο τη δικια μου που πουλαω μουρη με σοπενχαουερ κλπ, ενω ειμαι αρχικομπλεξας, αποκλειεται να υπαρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "κ απελαση για τους λουμπεν-συμμοριτες, συμφωνα με τη Μαρξιστικη-Λενινιστικη διακριση,
    που αρνουνται να αποκτησουν εργατικη συνειδηση και θελουν να ζουν παρασιτωντας κ κλεβοντας
    ημεδαπους κ αλλοδαπους."

    Και πως θα αποκ΄τησουν συνείδηση όταν δεν μπορούν καν να βρούν δουλειά; Δηλαδή γίνεται δεν λεω, αλλά εδω δεν αποκτούν άτομα με "σπουδές", θα αποκτήσουν οι αγράμματοι, Δυστυχώς τα πράγματα δεν ειναι έτσι απλά. Συμφωνώ ότι πρέπει να καταπολεμηθεί το έγκλημα, αλλά πρέπει με τον καιρό να περάσουμε απο την απλή καταστολή στην πρόληψη, ώστε να την γλιτώνει και ο εν δυνάμει εγκληματίας(και να μην γίνεται εγκληματίας) και το εν δυνάμει θύμα, έτσι με ένα σμπαρο θα έχεις δυο τριζόνια. Αλλά αυτά στην εποχή μας φαντάζουν επιστημονική φαντασία, πρώτα κανονίζω να αυξήσω την εγκληματικότητα, και μετά βγάζω τους μπάτσους στο δρόμο με αφορμή αυτήν, για να καταστείλω άλλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι εγω είμαι πιο μηδαμηνός, είμαι καλυτερος στην μηδαμηνότητα απο σένα!!! Και αν θέλεις να μάθεις κατάγομαι απο μια μακρυά γενεαλογικη αλλυσίδα μηδαμηνών ανθρώπων,σχεδόν υπανθρώπων.


    Το σύνδρομο της ανώτερης μηδαμηνότητας, αχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. poe,κανε μου μια χαρη, διαβασε οποτε εχεις χρονο αυτο εδω το αρθρο
    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/01/blog-post_5369.html
    ειναι ενα αρθρο που με καλυπτει απολυτα, αν θες διαβασε το και αν εχεις καποια ενσταση, να τα συζητησουμε.

    "Και πως θα αποκ΄τησουν συνείδηση όταν δεν μπορούν καν να βρούν δουλειά; Δηλαδή γίνεται δεν λεω, αλλά εδω δεν αποκτούν άτομα με "σπουδές", θα αποκτήσουν οι αγράμματοι, Δυστυχώς τα πράγματα δεν ειναι έτσι απλά."

    Μωρε, δικιο εχεις, αυτη ειναι η ριζα του κακου στις περισσοτερες των περιπτωσεων.
    Πειναει ο αλλος, δεν εχει λεφτα, τι να κανει;Να κατσει να πεθανει απο τη πεινα;

    Εγω αναφερομαι κυριως στις ακραιες περιπτωσεις
    πχ των δολοφονων του 44χρονου για τη καμερα
    η για συμμοριες λευκης σαρκος
    η για συμμοριες που κακοποιουν ανημπορους.

    Αυτοι θελουν ανελεητο κυνηγητο γιατι κανουν διπλη ζημια, και σε οσους κλεβουν αλλα και στους συμπατριωτες τους που δεχονται τα πογκρομ μετα απο ψυχοπαθεις.

    Και παλι, υπαρχει μια συζητηση που πρεπει να γινει. Ετσι κ αλλιως, η χωρα φτωχοποιειται και δεν αντεχει να θρεψει ολη την Αφρικη κ την Ασια.
    Πρεπει επειγοντως να γραψουμε στα παπαρια μας το δουβλινο 2 και να πανε στην ευρωπη οσοι το επιθυμουν, με τη παροχη ταξιδιωτικων εγγραφων.

    Αλλα, θα μου πεις, και ποιος θα δειξει ανυπακοη;ο γαπ;μια χαρα τη βολευει την ευρωπη να γινει η ελλαδα ο αγιος παντελεημονας της ευρωπης.
    και να φαγωνομαστε μεταξυ μας,ελληνες και μεταναστες,
    αντι να ενωθουμε και να τους στειλουμε στον αγυριστο.



    ΥΓ Καταγομαι κατευθειαν απο τον χομο ερεκτους,πιο υπανθρωπος απο μενα δεν υπαρχει, αστο σου λεω, δε σε παιρνει:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω στο λαιμό μου έχω ακόμα σημάδια απο βράγχυα, ενώ τα δάχτυλα μου είναι ενωμένα με μεμβράνη και ως γνωστών η ζωή ξεπήδησε απο την θάλασσα, οπότε αν δεν ειμαι ο Κθούλου είμαι σχεδόν το ίδιο αρχαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοίτα αυτούς τους ακραιους που λες, δεν γίνεται να τους σοφρωνήσεις(γίνεται φυσικά να τους φυλακίσεις, δεν λεω όχι), εγώ μιλάω για τους επόμενους εν δυνάμει, να τους προλάβεις πριν γίνουν εν ενεργεία δίνοντας τους διέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Poe,σε πρηζω το ξερω,αλλα διαβασε το αρθρο που σου παρεθεσα οποτε μπορεις.

    ΥΓ Τι Κθουλου μου λες,Ειμαι απογονος του Γιογκ Σοδοθ και του Νταγκοθ, πιο αρχαιος οχι απο τη θαλασσα αλλα απο το ιδιο το συμπαν, τι ψαχνεις τωρα να βρεις;
    (Εμ, κατι ξερουμε κ εμεις απο Λαβκραφτ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Celin,τα ίδια με το άρθρο υποστηριζω, απλά θεωρώ ότι το ΚΚΕ είναι εύκολο να το κρίνεις, αλλά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το βοηθάς, αν πιστεύεις δηλαδή ότι μέσω αυτού θα οργανωθεί το εργατικο κίνημα. Δεν πιστεύω ότι δεν ενημερώνει τον κόσμο σχετικά με το ρόλο των μεταναστών στην οικονομια, και απόδειξη,ότι οι περισσότεροι κοντα στο ΚΚΕ άνθρωποι, τα έχουν αυτά ψωμωτύρι(και όσοι είναι γενικά κοντα στην μαρξιστική θεωρία, αλλά και σε άλλους πολιτικους χώρους).

    Το ζήτημα είναι οτι αυτά δεν περνάνε εύκολα στον κόσμο, είναι πιο εύκολο να αποδεχθεί ο άλλος ότι ο εξαθλιωμένος εργάτης ε'ιναι μια σκάλα κάτω απο αυτόν, παρά ότι έχει πολλά κοινά χαρακτηριστηκά με αυτόν. Πιστεύει ότι το επόμενο βήμα στη ζωη του δεν θα είναι αυτός και τα παιδιά του να γίνουν εξαθλιωμένοι εργάτες ή ακόμα και λούμπεν, αλλά νυκοκοιραίοι. Βέβαια βλέποντας ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα, ότι οι "νυκοκυραίοι" όλο και σπανίζουν, και ότι η κίνηση είναι προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω, θα αρχίσουν να περνούν όλο και περισσότερο, σε όσους αντέχουν και μπορούν ακόμα να ακούσουν, οι μαρξιστικές θεωρίες.

    Εγω εκτιμώ ότι έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, είμαι απο παλιά κομμουνιστής και ξέρω, παρά τον ολοένα και αυξανόμενο αντικομμουνισμό, έχουν αρχίσει και υπάρχουν θύλακες αποδοχής στην κοινωνια ολοένα και περισσότεροι.

    Βέβαια αυξάνονται και οι θύλακες αποδοχής του φασισμού που είναι και πιο εύπεπτος.
    Μάχη, αγώνα, πόλεμο έχουμε, ας νικήσει αυτός που θέλει το καλύτερο, εγγυήσεις όπως λεω και ξαναλέω και σιγουριές δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. poe,συνομιλουσα διαδικτυακως στο μπλογκ του ομαντεον με μια κοπελα, που απο οτι καταλαβα, ειναι δεξια.Πιθανως να διαβαζει κιολας, αν διαβαζει, θα τη καλουσα κ να συμμετασχει.
    Μου ειπε λοιπον οτι ειναι πρακτικος κ απλος ανθρωπος, θελει λιγα λογια κ σταρατα, αυτα τα μαρξιστικα της φαινονται ελιτιστικα κ εκτος πραγματικοτητας
    (Δεν το ειπε ακριβως ετσι, δικια μου η ερμηνεια)

    Κ αυτη ειναι η γνωμη των πολλων.
    Δυστυχως, αυτη δεν ειναι μια λογικη που μπορει να βοηθησει στο να αλλαξουν τα πραγματα.
    Ο κοσμος ειναι ζαλισμενος και δεν εχει χρονο κ διαθεση να ψαχτει, το καταλαβαινω αυτο.

    Αλλα, δε γινεται αλλιως.
    Οι "ευκολες" λυσεις, τα "λιγα και καλα"
    συσκοτιζουν κ ευνοουν τη τυφλωση του λαου.

    Εχει και ο λαος τις ευθυνες του. Αν αφηνει αλλους να σκεφτουν αντι για αυτον,μετα να μη παραπονιεται για τον θανατο κ την υποδουλωση που ερχεται..
    και φυσικα τα στελεχη του κομματος εχουν κ αυτα τις δικες τους ευθυνες, δε λεω οτι δε κανουν καλα τη δουλεια τους, λεω οτι πρεπει να λυσσαξουν,να τα δωσουν ολα για αυτο που πρεσβευουν.Να κανουν τη δουλεια τους ακομα καλυτερα, οσο καλυτερα ειναι εφικτο ανθρωπινως.

    Κ αυτο ισχυει για ολους.Και οι κρινοντες κρινονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάντως αν το χαρακτηριστικό του "λούμπεν" ήταν μόνο να μην γνωρίζει τον ταξικό του ρόλο, προσανατολισμο κλο, τότε πόσοι δεν είναι λούμπεν(μην τα ψάχνεις). Ότι οι μετανάστες παίζουν το ρόλο του λούμπεν προλεταριάτου είναι σίγουρο, μια κουβέντα αξίζει να γινει, το γιατί ενώ πολλοί απο αυτούς προέρχονται απο πρωην σοσιαλιστικες χώρες, δείχνουν να γνωρίζουν λιγότερα(ακόμα και οι μεγάλοι σε ηλικία) απο ότι οι εργάτες στις καπιταλιστικές για τον ταξικο τους ρόλο.

    Η πλάκα είναι ότι ο Νίτσε έλεγε πως ο Μάρξ χαιδεύει τα αυτιά των εργατών, ο Μαρξ βέβαια έλεγε τα πράγματα όπως ήταν, ενώ ο Νίτσε στην πραγματικότητα χαίδευε τα αυτιά των μικροαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα!
    Άλλο ένα πολύ καλό κείμενο!
    Οι ακραίοι διεθνιστές ξεχνούν ότι υπάρχει και πατρίδα, υπάρχει και η ιστορία.
    Είπαμε, να μην είμαστε εθνίκια, αλλά μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο...
    Και εγώ με τη σειρά μου προτείνω σε όλους το http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/01/blog-post_5369.html που ανέφερε και πριν ο Celin.
    Γιατί η αριστερά στην Ελλάδα έχει μπλέξει τα μπούτια της και τη βούρτσα με την π...
    Όταν η αριστερά μυστηριωδώς υποστηρίζει κάθε καρυδιάς καρύδι, αρκεί να έχει... μελαψό δέρμα, τότε τι να πει κανείς; Ότι υπερασπίζεται την εργατική τάξη;
    Και στις γειτονιές των γκέτο ποιοι μένουν;
    Οι μεγαλοκαρχαρίες ή η εργατική τάξη;
    Ποιοι είναι τα θύματα αυτής της κατάστασης;
    Η εργατική τάξη!
    Και ποιος με τη στάση του την υποστηρίζει;
    Αυτή που υποτίθεται την υποστηρίζει: η αριστερά!
    Και τελικά ποιος σπρώχνει με τη στάση του τον κόσμο στα φασισταριά και κάτω από την χρυσαυγίτικη ομπρέλα "προστασίας";
    Μα ποιος άλλος; Η αριστερά!
    Ιδεολογήματα και ιδεοληψίες της πλάκας σπρώχνουν τους Έλληνες στο φασισμό και το νεοναζισμό!
    ΚΚΕ, ΣυΡιζΑ, ΑντΑρΣυΑ πάρτε το αλλιώς επειγόντως!
    Ο Καρατζαφέρης εκτοξεύεται, ο Άδωνις ανεβαίνει, ο Βορίδης στέκεται, ο Μιχαλολιάκος έφτασε και η σβάστιγγα ξανανεβαίνει στον ιστό της Ακρόπολης.
    Και ο Λάκης Σάντας δεν είναι πια μαζί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. poe,η δικη μου ερμηνεια περι του λουμπεν ειναι αυτη εδω, την εγραψα στη συζητηση που σου ειπα στου ομαντεον, εκει με τη δεξια κοπελα,και εκει θα αξιζε να ριξεις μια ματια, εγινε μια μακρα συζητηση με εναν ανθρωπο διχως πολλα ιδεολογικα κοινα, αλλα ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ αυτο να συνεχιστει,
    πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μιλησουμε οσοι στεκουμε απεναντι η μακρυα.


    "Κ επειδη, οπως υπονοει κ ο ομαντεον, θα ηταν επικινδυνο λαθος να παρουμε σβαρνα ολον τον κοσμο κ να τους αποκαλουμε λουμπεν,
    μια διευκρινιση:Ανεξαρτητως του τι ειπαν ο Μαρξ κ ο Λενιν,
    λουμπεν για μενα ειναι οι εγκληματιες που αρνουνται να αποκτησουν ταξικη-εργατικη συνειδηση κ βρισκονται σε καποια χωρα, ειτε ως ντοπιοι ειτε ως μεταναστες
    με σκοπο να παρασιτουν εις βαρος αλλων φτωχων ανθρωπων, κλεβοντας τους καθε λιγο και λιγακι.

    Αυτο δε σημαινει οτι οι μεταναστες που δεν ειναι κομμουνιστες
    -δηλαδη,μαλλον ολοι!-
    ειναι ολοι λουμπεν επειδη..αγνοουν τη ταξικη παλη!
    Ουτε οτι θα βαφτισουμε λουμπεν τον ξενο που θελει να ενσωματωθει αλλα επειδη κανεις δε του δινει δουλεια, αναγκαζεται να κλεβει τυροπιτες για να ζησει.
    ...............................
    .................

    Λουμπεν ειναι ο οργανωμενος σε συμμορια, ο βιαστης, ο ληστης, ο φονιας.Γιατι, οποιες κακουχιες κ αν εχεις περασει, δεν εχεις το δικαιωμα ουτε να σκοτωσεις, ουτε να γινεις συμμοριτης, ουτε να βιασεις, η να κακοποιεις σεξουαλικα η ακομα κ να παρενοχλεις.

    Ετσι χονδροειδως κ υπεραπλουστευτικα, αυτοι για μενα ειναι οι λουμπεν.Περιττο να πω επομενως οτι λουμπεν ειναι συνωνυμο του αποβρασματος,
    ΟΧΙ συνωνυμο του ..εξαθλιωμενου, του φτωχου, του ατυχου ανθρωπου, του κυνηγημενου και του προσφυγα η ακομα κ του κλεφτη τυροπιτων για να μη πεθανει η του κλεφτη ενος μπουφαν για να μη παγωσει απτο κρυο.

    Γιατι, λουμπεν με τη τελευταια λαθος ερμηνεια, ειμαστε στη τελικη ολοι η τεινουμε να γινουμε."

    http://omadeon.wordpress.com/2011/05/11/greek-census/#comment-56064

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ίσως θα μπορούσαν και παραπάνω ίσως και όχι, δεν είναι ατομικό το θέμα, είναι συλλογικο.
    Η φίλη μας, αν μας διαβάζει, να αναρωτηθεί για λίγο ποσο καιρό έχει φάει στην ζωή της σε απλήρωτες υπερωρίες, σε ξενύχτια στην δουλειά, σε εκμετάλλευση στον εργασιακό της χώρο, σε μοναχικές ώρες μεσα στο σπίτι που απεγνωσμένα ψάχνει να βρει τι φταίει για την βουλιμία της, τα ψυχολογικά της, το ότι πρέπει να πληρώσει φακελάκι για να γίνει η εγχείρηση της μάνας της, του πατέρα της κλπ.
    Επίσης να σκεφτεί, ότι τις ωρες εκείνες που η τηλεόραση ήταν ανοιχτή στην Τατιάνα, ή στα Γιουροβιζιονικά, ή όταν διάβαζε το μαρί κλαίρ, πόσο χρόνο έχει αφήσει να χαθεί.

    Δεν λεω για την συγκεκριμένη κοπέλα, λεω γενικά, υπάρχουν πολλά παραδείγματα, ίσως αυτη η κοπέλα να μην είναι καθόλου έτσι, ή λιγο έτσι, ή και παραπάνω. Γενικά όμως υπάρχει αυτό στην κοινωνία.

    Βρίσκουμε λοιπόν χρονο για την δουλειά μας
    για την βουλιμία μας
    για το μαρι κλερ
    για την τατιάνα
    για να ψωνίσουμε με τις ώρες τα τελευταία μας λεφτα

    ε ας βρούμε και 1-2-3 ώρες τη βδομάδα, για να κάνουμε μια ποιοτική "αναζήτηση" του τι συμβαίνει, τι θα μπορούσε να συμβαίνει και πως. Οι εύκολες λύσεις φαστ φούντ, είναι όπως και όλα τα φαστ φούντ, πρόχειρες, ανθυγειυνες κλπ. Με λίγα λόγια, αν θέλουμε να αποκτήσουμε αντίληψη του πραγματικού κόσμο, πίσω απο την τσίπα την φτιαχτή, πρέπει να βρούμε και λίγο χρόνο για να αφιερωθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Αρκετό χρόνο χαρίζουμε στο σύστημα, ας κοιτάξουμε και σε μεγαλύτερο βάθος δίνοντας λίγο απο τον περιορισμένο και σίγουρα πολύτιμο, ελεύθερο χρόνο μας. Καλό θα μας κάνει.


    Αν τώρα ψάχνουμε για κονσέρβες...
    θα τις βρούμε στα ράφια των ιδεολογικών σουπερμαρκες, απο λαος, νδ, πασοκ μεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Celin δεν είναι θέμα δικαιωμάτον, είναι θέμα όπως θα έλεγε και ενας μαρξιστής, ζήτημα διαλεκτικής, δηλαδή αν τα πράγματα γίνουν έτσι, τα αποτελέσματα θα είναι αυτά και παει λεγοντας. Απο ενα σημειο και πέρα δηλαδή πρέπει να τα βλέπουμε "επιστημονικα" τα πράγματα, δηλαδή δράση αντίδραση. Αν κάνεις αυτό τα αποτελέσματα είναι αυτα, και τα αποτελέσματα αυτά οδηγούν σε κείνο...
    Το να εξηγούμε τον κόσμο με καλούς και κακούς, βοηθάει στο να κατανοήσουμε κάποια πράγματα, αλλά απαιτειτε να δούμε τον κόσμο βάσει των "δυνάμεων" που τον διέπουν και τον διαμορφώνουν. Σαν να λέμε ότι αν γίνει τυφώνας θα έχουμε καταστροφές και θανάτους, είναι στην φύση του τυφώνα να το κάνει αυτό οπότε ωφείλουμε να προστατευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι να βρίζουμε η να κλοτσάμε τον τυφώνα που δεν οδηγεί πουθενα.

    Στην περίπτωση της εγκληματικότητας, η οποία ειναι αποτέλεσμα, όπως τα πάντα, μιας διαλεκτικη΄ς σχέσης, πρέπεινα διερευνήσουμε αυτήν την διαλεκτική σχέση και να δούμε που πονα και που τη σφάζει, για να επέμβουμε όσο το δυνατόν με καλύτερο τρόπο, χωρίς φόβο και πάθος όσο αυτό είναι δυνατόν, για να ΄χουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Το ιδανικο λοιπόν είναι να μην εμφανιζονται καν τέτοιες συμπεριφορές για να μην χρειάζεται να φτάνουμε καν στην τιμωρία, πως θα το πετύχουμε αυτό; Με παιδεία; Με προσφορά εργασίας, με βελτίωση των συνθηκών; Αυτό να κάνουμε ή προς τα εκεί να κινούμαστε.

    Τώρα σε κατάσταση σοκ, τα βλέπουμε τα αποτελέσματα, το συναισθημα είναι καλό, μας χαρακτηρίζει ως "είδη", αλλά αν πάει χέρι χέρι με την λογική, σε αυτά τα ζητήματα ιδιαίτερα, είναι ότι καλύτερο. Πάθος λοιπόν για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος στην ρίζα και όχι τον καλύτερο τρόπο τιμωρίας.

    Αυτά, δηλαδή θα μπορουσα να γραφω επι ώρες γιατί ανοίξαμε πολλά μέτωπα, αλλά σιγά σιγά.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η περιγραφή μου ήταν λίγο ντετερμινιστική, φανηκε έτσι επειδή τα απλοποίησα τα παραδείγματα, δεν ειναι ομως έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Poe συμφωνώ απολύτως μαζί σου...

    Ένα ερώτημα μόνο σε όλους: Έχετε τύχει να βρίσκεστε στο τσάκ να κλέψετε επειδή δεν μπορείτε να δουλέψετε λόγω έλλειψης άδειας εργασίας;...και δεν μιλάω για εξαθλίωση. Μιλάω για μια κατάσταση όπου δεν σου λείπει κάτι που απειλεί την επιβίωσή σου, αλλά δεν σε δέχονται να δουλέψεις απλώς και μόνο επειδή δεν έχεις ένα γαμωχαρτί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εχω βρεθεί σε φάση να ψωλοβροντάω στη δουλειά επειδή κατανοώ την ματαιότητα της όλης φάσης να ειμαι ενσυνείδητος εργαζόμενος. Και ο μόνος λόγος που σε ιδιώτες δούλευα ενσυνείδητα, ήταν η παγίδα που προκύπτει απο το φιλότιμο, να μην χωθεί άλλος συνάδελφος στην θέση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου Μαζεστιξ,να σαι καλα.

    Αυτα που γραφεις αντικατοπτριζουν τη γνωμη της μεγαλης πλειοψηφιας επι του μεταναστευτικου ζητηματος. Λαθος, η μεγαλη πλειοψηφια ειναι πολυ πιο επιθετικη κ εχθρικη απεναντι στην Αριστερα, αυτα που διαβαζω κ ακουω ειναι πολυ χειροτερα.

    Ξερεις τι πιστευω;Πιτσευω οτι εχει γινει μια μεγαλη παρεξηγηση εδω η οποια υποδαυλιζεται κ ενισχυεται και απο τη καθεστωτικη προπαγανδα.
    Δεν εχω ακουσει δηλαδη κανεναν αριστερο να υπερασπιζεται εναν αλλοδαπο που εγκληματει.
    Ισως να προισπαθει να εξηγησει τους λογους,
    αλλα δε τον αθωωνει ουτε διαλαλει οτι οι αλλοδαποι που εγκληματουν πρεπει να αφηνονται ελευθεροι επειδη ειναι θυματα του καπιταλισμου!

    Ριξε οταν εχεις χρονο εδω μια ματια
    http://kke4ever.blogspot.com/2011/05/blog-post_2699.html
    ειναι η επισημη αποψη του ΚΚΕ για τις εξελιξεις των ημερων.
    Δε θα χασεις τον χρονο σου, σε διαβεβαιω.
    Καλα δε τα λενε;Εγω προσωπικα δε βρισκω ψεγαδια.

    Το μονο που εχω να προσθεσω ειναι αυτο που λεω στο κειμενο, δηλαδη η απελαση των λουμπεν κακοποιων. Νομιζω οτι κατι τετοιο θα αρεσε πολυ στον κοσμο και δε θα προδιδε τις αρχες του κομματος, αλλωστε, με την επιταχυνομενη φτωχοποιηση της χωρας, ποιος θα πει οτι τα αποβρασματα θα πρεπει να τα ταιζουμε κιολας;

    Επισης θα ηθελα να μιλησουν κ για καλυτερη φυλαξη των συνορων,πρεπει να τονιστει η αναγκη να γινει οσο καλυτερη κ οργανωμενη προσπαθεια να μην ερχονται εδω γιατι η χωρα φιλοξενει δυστυχως πολυ περισσοτερους απο οσους αντεχει.

    Αλλα, οσο καλα κ αν φυλασσονται τα συνορα, παλι θα εχουμε μεταναστευτικες ροες.
    Ετσι αποκτα μεγαλη αξια η προτροπη για ανυπακοη στο Δουβλινο 2, δεν υπαρχει αλλη λυση.

    Ριξε μια ματια, δε θα χασεις τον χρονο σου.



    ΥΓ "Και τελικά ποιος σπρώχνει με τη στάση του τον κόσμο στα φασισταριά και κάτω από την χρυσαυγίτικη ομπρέλα "προστασίας";"

    εΓΩ θα συμφωνησω οτι υπαρχουν ευθυνες.
    Το φωναζω κ εγω εδω και μηνες\
    ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ
    Αλλα μη παραβλεπουμε και τις προσωπικες ευθυνες του καθενος.
    Ενταξει, καποιος που εχει δεχτει επιθεση απο αλλοδαπους κακοποιους, εγω τον καταλαβαινω να πει ο,τι του κατεβει, ανθρωπος που απειληθηκε η ζωη του εχει τον σεβασμο μου ο,τι κ αν λεει.
    Πολλοι ομως γερνουν προς τα ακροδεξια, ετσι, λογω οχλαγωγιας κ λογω φανατισμου.
    Αυτους οχι μονο δε τους δικαιολογω, αλλα τους θεωρω και εχθρους του λαου,
    αλλωστε οι φασιστες δεν ειναι παρα το δεξι χερι της αστικης καπιταλοδημοκρατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Eπειδή έχω βρεθεί λοιπόν σε αυτήν την κατάσταση, και προφανώς έχω και το γονίδιο της εγκληματικότητας μέσα μου και είμαι και βάρβαρος και γεννημένος εγκληματίας, σας δηλώνω (ανωνύμως αν και ο ποεχανιά με γνωρίζει) πως έχω περάσει διάστημα χωρίς την δυνατότητα να μπορώ να δουλέψω λόγω χαρτιών και έκανα τα αδύνατα δυνατά για να κλέψω. Θυμάμαι με τρόμο το πως είχα μεταμορφωθεί ως άνθρωπος και πως το μόνο που είχα στο μυαλό μου είναι το πως να επιβιώσω και πως να διορθώσω αυτό που εγώ θεωρούσα αδικία, έστω και με την κλοπή.....ίσως να πρέπει εν τέλει να το ζήσεις για να το καταλάβεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλε δωσε ενα ψευδωνυμο για να συνεννοουμαστε.
    Για να μη γινει καμια παρερμηνεια οσον αφορα τουλαχιστον αυτα που γραφω εγω,
    επ ουδενι δεν τα εβαλα με τους ανθρωπους που βρεθηκαν στην αναγκη να κλεψουν για να ζησουν,
    ουτε καθαρμα ειμαι ουτε κανα τετοιο λουμπεν μεγαλοαστικο αρχιδι.

    Μιλησα πολυ συγκεκριμενα και ξεκαθαρα για εγκληματιες που σπερνουν τον τρομο στις φτωχογειτονιες κακοποιωντας, σκοτωνοντας γερους κ ανημπορους, νεους και παιδια.
    Η για τα αποβρασματα που κακοποιουν σεξουαλικα γυναικες.

    Το οτι θα φτασουμε συντομα σε σημειο να κλεβει ο ενας φτωχος τον αλλον, ειναι βεβαιο,
    αν δεν πεσει η δικοματικη χουντα, αυτο ειναι το μελλον.

    Ζω με 300 ευρω το μηνα, και να θελα να ειμαι Μαρια Αντουανετα, δε με παιρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Celin, θεωρώ ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα από την αριστερά που στο θέμα αυτό έχει επαφή με την πραγματικότητα.
    Και διάβασα το λινκ που μου έδωσες και σε γενικές γραμμές συμφωνώ.
    Αλλά εγώ θέλω την αριστερά να πρωτοστατεί σ αυτό το θέμα.
    Να πρωτοστατεί με προτάσεις και λύσεις για το θέμα, προτάσεις που να ηχούν ανακουφιστικές στα αυτιά του λαού.
    Οι προτάσεις αυτές του ΚΚΕ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά δε θέλω να εξαφανίζεται όταν πρόκειται για τέτοια θέματα.
    Κάνει λίγο.... τζιζ!
    Αφήνει τους φασίστες να παρελαύνουν παντού και να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και το Συριζα να βγάζει τα... διεθνιστικά κάστανα απ τη φωτιά και τελικά ξεκινώντας από την αντιμετώπιση των ρατσιστών υπρβαίνουν τα εσκαμένα της λογικής και καταφεύγουν σε μπουρδολογία η οποία τελικά διώχνει τον κόσμο. αι για αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Συριζα μου είναι πιο συμπαθής πολιτικά σε σχέση με το ΚΚΕ, αλλά η στάση του στο θέμα αυτό είναι εγκληματική.
    Και όσο για την προσωπική ευθύνη, προσυπογράφω 100% τα όσα γράφεις ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν ζήσει στο πετσί τους επιθέσεις.
    Αυτά ακριβώς έλεγα χτες σε κάποιο κύκλο.
    Ότι δίνω ελαφρυντικά σε θύματα της εγκληματικότητας να πουν και μια -ρατσιστική- μαλακία παραπάνω, καθώς όταν κινδυνέψει η ζωή σου δικαιούσαι να πεις και μια κυβέντα παραπάνω.
    Αλλά οι υπόλοιποι που μαθανε το θέμα όταν το αποφάσισε το μεγκα και το αλτερ συμφωνοι είναι απλώς εχθροί του λαού και κρυφοφασίστες που απλώς έβγαλαν τη δημοκρατική και ανεκτική μάσκα τους.

    Ανώνυμε 12:48 και τι προτείνεις να γίνει δηλαδή;
    Αφού ο άλλος πεινάει, να επιτρέπουμε να μας κλέβει και να μας σκοτώνει, "επειδή είναι εξαθλιωμένος";
    Όχι άλλη υπερ-ανεκτικότητα.
    Γιατί αν αντιστρέψω το σκεπτικό σου, τότε σκέψου
    πώς ζουν οι άνθρωποι που ζουν σε γειτονιές-γκέτο.
    Αυτό... "πρέπει να το ζήσεις εν τέλει για να το καταλάβεις";
    Το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε τις αιτιες της παραβατικότητας, που είναι σαφέστατα η εξαθλίωση και η εκμετάλλευση.
    Αλλά μέχρι τότε τι κάνουμε;
    Να περιμένουμε ο καθένας μας τη σειρά του να περάσουμε από το "ταμείο" των γκέτο να μας κόψουν απόδειξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γι αυτό <<...Έλληνες, ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού: εναντίον του αιώνιου εγωϊσμού και της αυτοπροβολής, εναντίον του φθόνου, του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ο ίδιος μας ο εαυτός - ενωθείτε να σώσουμε την Ελλάδα...>>
    Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

    Σε μια δύσκολη περίοδο σαν αυτή λίγο παραπάνω εθνικισμός δεν βλάπτει" σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των αποφάσεων και την ευθύνη της σωτηρίας της Πατρίδας, που θα 'πρεπε, προσωρινά έστω, να συμφιλιωθεί και να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα κόμματα αλλά και με ολόκληρο τον ελληνικό λαό για να φέρει εις πέρας τα προβλήματα και να φτάσει στην "ποθητή νίκη" στην αναμέτρηση με τον ύπουλο εχθρό, ήταν σίγουρο ότι θ' άναβε η φωτιά. Κι αν ανάψει κι άλλο και γίνει του Κουτρούλη το πανηγύρι να δούμε μετά ποιός και πια λάφυρα θα μοιραστούν!
    Γι αυτό χρειάζονται οι θύμησες των προγόνων μας, και δεν το λεω γιατί είμαι ακροδεξιός, αλλά γιατί επικαλούμαι τους προγόνους!
    Γιατί σαν Έλληνες έχουμε μέσα μας έμφυτη την Ολύμπια ανδρεία και σ' αυτή βασιζόμαστε για την ελευθερία μας.
    Οι "φίλοι μας" σύμμαχοι-συνέταιροι μας έχουν για κλωτσοσκούφι για τα συμφέροντα τους. Η πολιτικοί της πατρίδας μας..; όπου συμφέρον και αδικία. Η πολιτική τους βασίζεται πρώτα στο συμφέρον και κατά το μέγεθος του, απονέμουν την αξία. Οι Τούρκοι ευφραίνονται κι άλλα πλούσια νησιά μας που γειτονεύουν με την επικράτεια τους, καθώς και στην Θράκη…
    Συνεπώς πρέπει ‘’να σώσουμε τα νησιά μας, να σταματήσουμε τα πολιτικά πάθη, ένωση κι υποταγή στα κελεύσματα της πατρίδας, υπακοή και σεβασμό στους εκλεκτούς του λαού και διαρκή επαγρύπνηση στις κινήσεις του ύπουλου εχθρού’’(Βλέπεις! πάλι οι πεθαμένοι θα μας οδηγήσουν να βρούμε την αξία μας. Αυτούς πρέπει να ρωτήσουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε)!
    Εκτός των προγόνων μας έχουμε αυτούσιο και τον Μεγάλο Θεό μαζί μας που σε τόσες περιστάσεις μας διαφύλαξε Έλληνας
    Αυτός πάντα κοντά μας στις μεγάλες δοκιμασίες μας!

    Και για να επιβιώσει η ελληνική εθνότητα, αν φυσικά μας ενδιαφέρει, πρέπει να μείνει νεκρό γράμμα αυτά που υποστηρίζουν κκε, συριζα και λοιποί αριστεριστές προδότες. Γιατί κακά τα ψέματα..δεν τίθεται θέμα ότι είναι μαλάκες! Απλά είναι προδότες.

    Αξιότιμε celin ο εχθρός μας κεντά μ την τρίαινα του Ποσειδώνα. Μας προκαλούν σε αναμέτρηση ισχύος ή σε εκφοβισμό και υποχώρηση. Ως πότε η Ελλάδα θα απομένει; Έχει και η υπομονή τα όρια της.
    ρίξε μια ματιά σε αυτά τα δύο άρθρα. Νομίζω έχουν ενδιαφέρον.

    http://ellinismoskaiellines.blogspot.com/2011/02/blog-post_10.html
    http://ellinismoskaiellines.blogspot.com/2011/02/1943.html

    Ύαινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ύαινα, πες μας ότι μας κάνεις πλάκα, πες μας το σε παρακαλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. μιλώ πολύ σοβαρά! Γιατί σου φάνηκε ότι το λεω αστεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οποιος, στο ονομα μιας οποιαδηποτε ιδεολογιας...
    Κομμουνιστικης, η φασιστικης, μου ειναι αδιαφορο
    εμενανε...
    "πουλαει" την εννοια της πατριδας...
    Δεν ειναι αξιος, ουτε για την ιδεολογια, ουτε για την πατριδα...!!!
    Γιατι,κατα τη γνωμη μου...
    Η πατριδα, δεν ειναι το χωραφι...
    Το μεγαλο συρματοπλεγμα, που περικλεινει, τα συρματοπλεγματα των μικρων χωραφιων...Της ιδιοκτησιας, της δικης μου, της δικης σου,του Λατση, του Βαρδινογιαννη,Του ΓΑΠ...Και παει λεγοντας...
    Μηπως μπερδευετε την χωρα, τον χωρο...
    Με την Πατριδα...;;;
    Εχω μια αναρτηση με τον τιτλο..
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;
    Δειτε και τη δικη μου αποψη...
    Του ελαχιστοτεροτερου απ ολους...[εχω λεπια στο κεφαλι..!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Της πατρίδας μου η σημαία
    έχει χρώμα γαλανό
    και στην άκρη κεντημένο
    σφυροδρέπανο χρυσό

    Ορίστε, δύο σε ένα και λύνεται το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Mαζεστιξ, συμφωνω μαζι σου οτι πρεπει το ΚΚΕ να ειναι πιο ενεργο.Παντως, η αληθεια ειναι οτι αυτα που πρεπει να τα πει, τα λεει.Μπορει να μη φτανουν συχνα στα αυτια μας, αλλα αυτο ειναι ευθυνη των μμε που δεν το παιζουν, οχι δικη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γεια σου Υαινα, καιρο ειχαμε να τα πουμε.

    Κανε μου μια χαρη, αποσυρε αυτα περι αριστεριστων προδοτων. Οχι επειδη το λεω εγω, αλλα επειδη δε γινεται να ξεκινας με λογια του Κολοκοτρωνη

    "Έλληνες, ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού: εναντίον του αιώνιου εγωϊσμού και της αυτοπροβολής, εναντίον του φθόνου, του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης"

    και εν συνεχεια εσυ να αναπαραγεις τη διαιρεση και τον διχασμο, το μισος και τον εγωισμο!
    Ελληνες ενωθειτε, δε λεει ο Θοδωρας;
    Πως θα ενωθουμε οταν οι μισοι θα λεν προδοτες και μαλακες τους αλλους μισους;

    Εχθρος υπαρχει σιγουρα και πρεπει να τον πολεμησουμε,αλλα προς το παρον ο εχθρος δεν εχει το προσωπο του Τουρκου,εχει το προσωπο Ελληνων και ειναι οι προδοτες που κυβερνουν.

    Μιλας σε ανθρωπο που πιστευει στον Θεο, οποτε κ εγω θα ευχηθω να ειναι μαζι μας. Απλα, πιστευω οτι κανεις Θεος δε θα σε βοηθησει αν εσυ πρωτα δε βοηθησεις τον εαυτο σου,
    θυμησου τι εγινε στη Πολη το 1453, προηλαυναν οι Τουρκοι και οι παπαδες ελεγαν μη χολοσκατε, θα μας βοηθησει ο Θεος.

    Γι αυτο ας αντλουμε δυναμη εκει απο οπου μπορουμε να την αντλησουμε, ειτε απο Θεο, ειτε απο οικογενεια, ειτε απο αλλα δικα μας προσωπα,
    και ας μπουμ στη μαχη ολοι μαζι, διχως διχασμους και διαιρεσεις και μισος μεταξυ μας.
    Ετσι ωστε στη μαχη αυτη να γνωριζουμε το πραγματικο προσωπο του εχθρου.

    ΥΓ Τα διαβασα αυτα που μου εδωσες να διαβασω.
    Ετσι κ αλλιως, το συνηθιζω να διαβαζω πολλα και μεταξυ τους διαφορετικα, ιστολογια, κ εφημεριδες κ αποψεις και βιβλια.
    Δε θα εκφερω γνωμη για οσα εγιναν το 43, συμφωνα με αυτο που διαβασα. Οχι γιατι μενω ασυγκινητος μπροστα στο κυνηγητο που εφαγαν οι Τροτσκιστες (αν αληθευουν αυτα)
    Αλλα επειδη συνειδητα δε θελω να ασχολουμαι με το παρελθον και με ο,τι ευνοει τον διχασμο κ αναβιωνει εμφυλιοπολεμικες καταστασεις.
    Ολοι καναν λαθη κ εγκληματα και σφαλματα,
    προφανως υπηρχαν σφαγες, δολοφονιες, εκατομβες θυματων, προφανως και δεν υπαρχουν αθωοι στην Ελληνικη Ιστορια.
    Αλλα, δε με ενδιαφερει. Δε με ενδιαφερει αν ο παππους του διπλανου μου κυνηγουσε τον παππου μου. Ειναι δηλητηρια αυτα και δεν ασχολουμαι.
    Κοιταμε μονο μπροστα, κοιταμε να ενωθουμε που λεει και ο Κολοκοτρωνης, οχι να σκοτωθουμε μεταξυ μας πριν προλαβει να ξεκινησει η μαχη με τον εχθρο.

    Κ ο εχθρος δεν ειναι μονο οι συμμοριες αλλοδαπων και ημεδαπων που μας μαυριζουν τη ζωη.
    Ο εχθρος ειναι κυριως οι WIND αυτου του κοσμου που ερχονται για να μας τη μαυρισουν πολυ περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μαχαιρη, εγω εχω λεπια παντου!!

    Δε ξερω τι ειναι πατριδα, ουτε νομιζω οτι μπορει κανεις να δωσει ακριβη ορισμο. Ξερω παντως σιγουρα οτι αυτοι που αναφερεις,
    το Κεφαλαιο δηλαδη,ειναι εχθρος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στρατολατη, οι περισσοτεροι διαφωνουν οτι ειναι δυο σε ενα. Για αυτο κ εγραψα αυτο το κατεβατο, για να τους αποδειξω οτι κανουν λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν έβρισα για ν’ ανακαλέσω. Ίσα ισα. Κάποιος αποκαλούσε, (μπορεί κι εμένα μπορεί και την μάνα μου) ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ! Οι αντιδεξιές ιαχές του ΚΚΕ αποσκοπούν στο να ξαναφτιάξουν το αντιδεξιό προφίλ του, να παγιδέψουν τους αγνούς αγωνιστές, αλλά και να εκτονώνονται οι (βολεμένοι ίσως) θερμοκέφαλοι οπαδοί του.
    Σε θεωρώ αξιόλογο και σοβαρό άνθρωπο και μάλιστα έχεις ξεκλειδώσει πόρτες του νου μου. (αλλά τι χρειάζονται οι κολακείες;)
    Η αδέκαστη ιστορία έχει αποδείξει ότι το κκε είναι η άλλη όψη του νομίσματος της δεξιάς. Και η άποψη μου είναι πως, Εκπρόσωπος του Σταλινισμού στην Ελλάδα άσχετα εάν συμπαθούν ή αντιπαθούν το πρόσωπο του Στάλιν, υπήρξε και εξακολουθεί να είναι το ΚΚΕ του Φλωράκη και της Αλέκας. Κι αν πραγματικά πιστεύεις celin ότι το ΚΚΕ κάνει πόλεμο ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό κι από την άλλη δεν το ενδιαφέρει αν θα έρθει η δεξιά στην εξουσία, μάλλον λάθος σκοπεύει! Κι όταν προσχώρησα στην άποψη ότι το κόμμα (κι όχι μόνο,όλο το πολιτικό συνάφι) διοικείται από χαφιέδες και πράκτορες του εχθρού, ήταν γιατί είχες δηλώσει ότι δεν αντιπροσωπεύεις κανένα κκε και καμιά αριστερά.
    Κάποτε η Αυγή σε δημοσίευμα της (1986-8-17 - άρθρο Αυριανή: το χάλκινο στο Λ.Κύρκο ) βάφτιζε τους δημοσιογράφους (εκτός ΕΣΗΕΑ), χαφιέδες της ΚΥΠ επειδή ξεκίνησαν να ιδρύσουν αντιπροσωπευτικότερη ένωση στο χώρο της δημοσιογραφίας, επειδή η υπάρχουσα ΕΣΗΕΑ μεταβλήθηκε σε κλειστή συντεχνιακή ένωση.
    Ποιος σπρώχνει το βράχο του Σίσυφου προς τα πίσω;
    Εντάξει λάθος θα μου πείς..
    Το λάθος μας φυσικά ήταν ότι πιστεύαμε κι εμείς, αλλά πολύ μεγαλύτερο είναι γι' αυτούς που συνέχισαν να πιστεύουν ότι ο σταλινισμός υπήρξε η συνέχεια της Οκτωβριανής Επανάστασης.
    Η αποκάλυψη του αληθινού ρόλου του σταλινισμού είναι, νομίζουμε, το κλειδί για να κατανοήσουμε το γεγονός πως η νικηφόρα Οκτωβριανή επανάσταση δεν νικήθηκε από τους αντιπάλους της. Νικήθηκε από τα μέσα. Την υπονόμευσε και προετοίμασε την πτώση της και την καταστροφή της ο Σταλινισμός. Ο οποίος, όπως είχα πει και παλιότερα, λειτούργησε σαν την πιο ύπουλη, σαν την πιο πανούργα Αντεπανάσταση που έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα στην ανθρώπινη επαναστατική δράση, με τα λάβαρα όμως και τα συνθήματα της Οκτωβριανής Επανάστασης και τη χρησιμοποίηση συγχρόνως του ονόματος του Λένιν στον υπερθετικό βαθμό.
    Και εν ονόματι του Λενινισμού, δίχως διάκριση, ο Στάλιν "πήρε τα κεφάλια" όλων των συνεργατών του Λένιν. Και ένας που κατόρθωσε να διαφύγει στο εξωτερικό, ο Λέων Τρότσκι, δολοφονήθηκε κι αυτός ενώ ζούσε στο Μεξικό κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το μακρύ χέρι του Βισσαριόνοβιτς Τσουκασβίλι (Στάλιν) έφτασε και μέχρι το μακρινό κρησφύγετο του...

    Ύαινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ..Για να φανταστεί ο καθένας, ποιες δυνατότητες μπορούσε να υπάρχουν για να επιβιώσει κανείς από εκείνους που δεν υποτάσσονταν απόλυτα με τις απόψεις του Σταλινισμού μέσα στη "Σ. Ένωση", είτε αργότερα μέσα στις χώρες του "Υπαρκτού" είτε μέσα στα Κομμουνιστικά κόμματα ανά τον κόσμο, που ελέγχονταν από τις διορισμένες ηγεσίες που τοποθετούσε η σταλινική Γ' Διεθνής.
    Δεν βλάπτει να ξαναθυμηθούμε την τραγική μοίρα της εκλεγμένης από τον 4ο Συνέδριο ηγεσίας του ΚΚΕ και του εκλεγμένου επίσης από το ίδιο Συνέδριο γενικό γραμματέα του κόμματος Ανδρόνικο Χαϊτα. Οι οποίοι προσκλήθηκαν στη Μόσχα για συνεργασία (35μελής κομματική αντιπροσωπεία) και δεν ξαναγύρισαν ποτέ.
    Ενω την ίδια στιγμή ξεκινούσε από τη Μόσχα για Αθήνα μια άλλη 10μελής κομματική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Νίκο Ζαχαριάδη, και με μα συστατική επιστολή της Γ' Διεθνούς, σύμφωνα με την οποία γινότανε γνωστό στους Έλληνες κομμουνιστές ότι αναλαμβάνει γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. (Επιστολή παρουσίασε και ο εντεταλμένος από το ΚΚΣΕ ο Χ. Φλωράκης στον Κ. Κολιγιάννη για να υπογράψει ο δεύτερος "λόγω ασθενείας", την παραίτηση του. (με την διαφορά ότι τώρα ήταν δύσκολο να εξαφανίσει και τον Κολιγιάννη).
    Ο Σταλινισμός δεν ήταν μια στιγμιαία πραξικοπηματική ενέργεια που επιδίωκε να εκδικηθεί κάποιους εσωτερικούς αντιπάλους. Ήταν μια διαρκής και σκληρή αντεπανάσταση, που δεν περιορίστηκε μονάχα στη φυσική εξόντωση όλων εκείνων που έστω κατ' υποψία τον αμφισβητούσαν. Αλλά παραμόρφωσε και τις βασικές έννοιες σοσιαλιστικού περιεχομένου και τη σοσιαλιστική ηθική και συμπεριφορά. Στην πραγματικότητα εγκαθίδρυσε ένα εκτεταμένο αστυνομικό καθεστώς φασιστικού τύπου, σκληρότερο κι από το Χιτλερικό. Αποστέρησε τους λαούς της "Σ. Ένωσης" απ' όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα τους και τους μετάτρεψε σε αγέλη από ανδράποδα.
    Αν ρωτούσε κανείς έναν πολίτη του "υπαρκτού" της πρώην Σ. Ένωσης, πια η διαφορά μεταξύ φασισμού και σταλινισμού, θα σου απαντούσε. Καμιά! Εάν ρωτούσες ένα μέλος του φλωρακικού-παπαριγικού ΚΚΕ θα σου περιέγραφε την πρώην Σ. Ένωση σαν να επρόκειτο για τον επίγειο "Παράδεισο" των εργαζομένων.
    Πιο κοντά στη σωστή απάντηση φυσικά βρίσκεται ο πολίτης του "υπαρκτού" και της πρώην Σ. Ένωσης γιατί αυτός και όχι ο Έλληνας κουκουές του Φλωράκη και της Αλέκας έζησε στο καθεστώς.
    Η πραγματική διαφορά όμως μεταξύ Φασισμού και Σταλινισμού είναι και ουσιαστική και μεγάλη σε βάρος φυσικά του σταλινισμού.
    Γιατί ενώ ο φασισμός είναι Εξωστρεφής και τις προθέσεις του τις διακήρυξε ανοικτά σ' όλο τον κόσμο, ότι "θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα" για να κυριαρχήσει το Γ' Ράϊχ επί των άλλων λαών, τουλάχιστον για χίλια χρόνια", ο Σταλινισμός από την άλλη υπήρξε Εσωστρεφής, κρυψίνους και διπλοπρόσωπος πως τάχα εξυπηρετεί το Σοσιαλισμό, αλλά στην πραγματικότητα με ένα πρωτόγονο και απύθμενο μίσος στρεφόταν ενάντια σ' ολόκληρη την υπόλοιπη κοινωνική διαστρωμάτωση και στους εκπροσώπους της.

    Ύαινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Υαινα, εχεις δικιο, δε μπορω να σου ζηταω να αποσυρεις μια κατηγορια για ενα κομμα εις το ονομα της ομονοιας, οταν ενας αλλος φιλος εδω μιλαει για γαμημενους.Φασκω κ αντιφασκω εδω. Απλα, αυτη τη βρισια ο συγκεκριμενος φιλος τη ξεστομισε με παραπονο, ακομα κ αγαπη για τον συμπολιτη του.
    Εγω πολλες φορες εχει τυχει να βρισω ετσι κ χειροτερα καποιον φιλο μου, οταν θεωρω οτι δε καταλαβαινει κατι που πρεπει οπωσδηποτε να καταλαβει, κατι το αυτονοητο κ το συμφερον για τον ιδιο.
    Με το ιδιο σκεπτικο μιλησε και ο poe.

    Εδω μιλαμε ελευθερα και λεμε ελευθερα τη γνωμη μας για ανθρωπους, για κομματα και για ιδεες.
    Το μονο που δε θελω ειναι οι προσωπικες επιθεσεις.

    Ακομα το λεω, δεν αντιπροσωπευω ουτε το ΚΚΕ ουτε καν την Αριστερα. Γραφω ο,τι μου κατεβει και ειναι πιθανο καποιες αναρτησεις μου να ειναι αντιφατικες με καποιες αλλες. Προσπαθω να διαμορφωσω μια συνεκτικη πολιτικη ταυτοτητα, αλλα εχω μια καταρα, δε μπορω να ησυχασω ποτε στις ιδεες μου και στις αποψεις μου, ουτε να πω οτι εληξε η πολιτικη αναζητηση.
    Αλλα μπορω να πω με αρκετη δοση βεβαιοτητας οτι η σκεψη μου ειναι αντικαπιταλιστικη,αντι-νεοφιλελευθερη, περισσοτερο πατριωτικη παρα διεθνιστικη, τουλαχιστον με την εννοια που το περιεγραψα στην αναρτηση, αντι-ρατσιστικη,
    και απο τη στιγμη που απορριπτω τον καπιταλισμο, δε μπορω να εφησυχασω με πασαλλειμματα και με μισολογα.
    Επομενως, στρεφομαι προς τον κομμουνισμο,
    οχι γιατι εχω πειστει 100%,
    αλλα γιατι εχω πειστει οτι ο καπιταλιστικος δρομος θα οδηγησει στην Κολαση.
    (Ξεχασα να πω οτι ειμαι 1000% εναντιον του Κεφαλαιου, απαγορευεται να υπαρχει αυτη η συσσωρευση πλουτου σε λιγους,
    ισοτητα, αξιοπρεπεια, δικαιοσυνη)

    Σορι αν σε επρηξα με ολα αυτα, απλα ηταν απαραιτητο να τα διευκρινισω για να καταληξω εδω:ολη αυτη η κοσμοθεωρια in progress,με οδηγει κατευθειαν στο ΚΚΕ, δεν με καλυπτει αυτη τη στιγμη καμια αλλη φωνη καλυτερα και περισσοτερο.
    Με μια διευκρινιση:δε προκειται να υπερασπιστω τα εγκληματα του Σοβιετικου Καθεστωτος, της Σταλινικης περιοδου.
    Τα εχω γραψει πολλες φορες.
    Πιστευω οτι η δυτικη προπαγανδα τα φουσκωσε, οπως πιστευω και οτι η Αμερικη αποδειχτηκε πολυ πιο υπουλη κ πολυ πιο επικινδυνη για την ανθρωποτητα.
    Αλλα και παλι, μεταξυ των 2, δεν επιλεγω τιποτα.
    Δε γουσταρω ουτε τη μια ουτε την αλλη Αυτοκρατορια, γενικα δε γουσταρω τις Αυτοκρατοριες και τα ανελευθερα καθεστωτα.
    Δε γουσταρω ουτε τη καπιταλιστικη Γερμανια, δε γουσταρω ουτε τη Βορεια Κορεα.
    Γουσταρω εναν κοσμο που κανεις δε θα καταπιεζει κανεναν, κανεις δε θα ειναι πανω απο κανεναν
    αλλα ταυτοχρονα εναν κοσμο με οργανωση, με ταξη ,με πειθαρχια στους νομους
    μια δικαιοκρατουμενη κοινωνια οπου θα σπασουμε τα δεσμα μας και η πειθαρχια στους νομους δε θα ειναι τοσο επειδη μας επιβαλλεται οσο γιατι εμεις θα την εχουμε αποδεχτει.

    Αυτη ειναι η ουτοπια μου, η κομμουνιστικη.

    Ουτε ΝΑΤΟ ουτε Συμφωνο της Βαρσοβιας.
    Μπορει καποια απο αυτα που λεω να ερχονται σε αντιθεση με οσα λεει η επισημη κομματικη γραμμη, αλλα και παλι, νομιζω οτι δεν ειναι η ωρα ΓΙΑ Ιστορια, τι εκανε ο Σταλιν η τι εκανε ο Ζαχαριαδης.
    Ο,τι εγινε, εγινε.
    Ειναι ωρα για να ΓΡΑΨΟΥΜΕ Ιστορια.
    Ολοι μαζι.

    ΥΓ Δεν ειναι κολακεια να εκφραζεις τη συμπαθεια σου σε εναν ανθρωπο επειδη καποια απο αυτα που γραφει, σου αρεσουν! Εγω να δεις ποσο επηρεαζομαι απο ολα αυτα που μου γραφουν οι φιλοι εδω καθημερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ειναι ωρα για να ΓΡΑΨΟΥΜΕ Ιστορια..αρκεί να μην κάνουμε τα ίδια λάθη.
    Συμφωνούμε λοιπόν!Όσοναφορά τις επαναστατικές αρετές του λαού μας. Ποιός ο λόγος να τρωγώμαστε;
    Για όλους τους λόγους που προαναφεραμε και για όσα εχεις γράψει κατα καιρούς η μεγαλοαστική τάξη προσπαθεί να αλλάξει τον λαό μας ενσωματόνοντας μεσα σ' αυτόν μερικά εκατομμύρια κυρίως καθυστερημένων Ασιατών, οι οποίοι είναι διαπαιδαγωγημενοι ιστορικά στο πνεύμα της παθητικότητας, της μοιρολατρίας και της υποταγής.

    ΄Το πρόβλημα φυσικά είναι ποιός θα προλάβει να αλλάξει ποιόν! Αυτοί τον λαό ή ο λαός αυτούς;

    Γιαυτό μιλώ τραγικά, για τερατώδης, για εγκληματικούς σκοπούς κτλ. διότι αυτό εχει προγραμματίσει η άρχουσα τάξη, όποια κι αν είναι αυτή, πολιτική, κοινωνική, οικονομική...αυτή, θελει να αντικαταστήσει έναν πολιτισμενο λαό, καθώς ήμαστε, (δεν νομίζω κανείς από δω να θεωρεί ότι η μάνα του, η γυναίκα του, το παιδί του-ης χρήζουν της ίδιας αντιμτώπισης με τον κάθε λογής εισαγώμενο) με εναν άλλο πρωτόγονο και υποτακτικό της αρεσκείας της. Που θα της επιτρεπει να διοικεί αυθαίρετα την χώρα μας, σύμφωνα με τα παγκόσμια ληστρικά συμφέροντα.

    ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ..Γιατί σε λίγα χρόνια (κι όπως λεει κι η θεία) βάση στατιστικς οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ξεκινάω απο το πρώτο σου σχόλιο(και εκεί θα μείνω σήμερα γιατί είναι και αργά, τα υπόλοιπα αύριο).
    Γράφεις

    "Σε μια δύσκολη περίοδο σαν αυτή λίγο παραπάνω εθνικισμός δεν βλάπτει" σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των αποφάσεων και την ευθύνη της σωτηρίας της Πατρίδας, που θα 'πρεπε, προσωρινά έστω, να συμφιλιωθεί και να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα κόμματα αλλά και με ολόκληρο τον ελληνικό λαό για να φέρει εις πέρας τα προβλήματα και να φτάσει στην "ποθητή νίκη" στην αναμέτρηση με τον ύπουλο εχθρό, ήταν σίγουρο ότι θ' άναβε η φωτιά. Κι αν ανάψει κι άλλο και γίνει του Κουτρούλη το πανηγύρι να δούμε μετά ποιός και πια λάφυρα θα μοιραστούν!"

    Δεν μπορεί να φέρει το βάρος η κυβέρνηση; Τι είναι αυτά που λες, μια χαρά τα καταφέρνει να φέρει το βάρος των υποχρεώσεων της απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο. Μιλάς λοιπόν για συναίνεση, συνέναιση με ποιόν, με τον νταβατζή μας; Αυτά να τα κάνει το ΛΑΟΣ και η ΝΔ, εμείς του ΚΚΕ, συναίνεση στην προικοθηρία καμία, αντίσταση και πάλη μόνο, και σε όποιους αρέσουμε. Όσο για το σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή λίγος εθνικισμός δεν βλάπτει, τα ίδια είπαν και στην ναζιστική Γερμανία, σε μια δύσκολη περίοδο και αυτοί, και τα είδαμε τα αποτελέσματα(ευτυχώς που ο Ρώσικος στρατός τους πάτησε κάτω). Και σε ξαναρωτάω, μας κάνεις πλάκα;

    "Γι αυτό χρειάζονται οι θύμησες των προγόνων μας, και δεν το λεω γιατί είμαι ακροδεξιός, αλλά γιατί επικαλούμαι τους προγόνους!
    Γιατί σαν Έλληνες έχουμε μέσα μας έμφυτη την Ολύμπια ανδρεία και σ' αυτή βασιζόμαστε για την ελευθερία μας."

    Έμφυτη την ολύμπια ανδρεία, την έχουμε εγκατεσημένη στο σκληρό; Που είναι η ολύμπια ανδρεία μας, σε τι εξαντλήτε, στο να ρίχνουμε κλωστιέ σε όποιον είναι διαφορετικός απο εμάς; (εννοείται αυτα τα καθάρματα είναι εξαιρέσεις μην παρεξηγηθώ) Απο τέτοια ολύμπια ανδρεία καλύτερα να μου λείπει, εγώ θέλω απο την άλλη, αυτή που λες. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, αντί να λες, "αμα φύγουν οι βάσεις απο την Κρήτη θα μας φαν οι τούρκοι και θα χάσουμε και το μεροκάματο απο τους φαντάρους που αγοράζουν τυρόπιτες απο την αγορα". Η ανδρεία είναι να λες, ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ, και όχι να λες "να σκύψουμε το κεφάλι για να δείξουμε οι Έλληνες ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας", όπως λένε οι μάγκες του ΛΑΟΣ, ΤΗΣ ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καμία υποχρέωση δεν έχει ο λαος να ξεπληρώσει κανένα χρέος της πλουτοκρατίας.

    Άσε λοιπόν φίλε μου την Ολύμπια ανδρεία που την έχουμε έμφυτη, και η μαγκιά είναι την ανδρεία να την αποκτάς και όχι να την έχεις έμφυτη, ακούς εκει έμφυτη ανδρεία, μήπως είμαστε και άρειοι;

    1/2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 2/2


    Λες

    "Οι "φίλοι μας" σύμμαχοι-συνέταιροι μας έχουν για κλωτσοσκούφι για τα συμφέροντα τους. Η πολιτικοί της πατρίδας μας..; όπου συμφέρον και αδικία. Η πολιτική τους βασίζεται πρώτα στο συμφέρον και κατά το μέγεθος του, απονέμουν την αξία. Οι Τούρκοι ευφραίνονται κι άλλα πλούσια νησιά μας που γειτονεύουν με την επικράτεια τους, καθώς και στην Θράκη…
    Συνεπώς πρέπει ‘’να σώσουμε τα νησιά μας, να σταματήσουμε τα πολιτικά πάθη, ένωση κι υποταγή στα κελεύσματα της πατρίδας, υπακοή και σεβασμό στους εκλεκτούς του λαού και διαρκή επαγρύπνηση στις κινήσεις του ύπουλου εχθρού’’(Βλέπεις! πάλι οι πεθαμένοι θα μας οδηγήσουν να βρούμε την αξία μας. Αυτούς πρέπει να ρωτήσουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε)!"

    Καμιά υποταγή και κανένα σεβασμο στους εκλεκτούς, και ο Χίτλερ εκλεκτός ήταν, τι σημαίνει εκλεκτός; Κανένα σεβασμό στα πουλημένα τομάρια και μηδενική ανοχή. Όσο για τα νησια, πρόσεχε όσο παλεύεις να τα σώσεις απο τους τούρκους, μην μπούν οι πραγματικοί ύπουλοι εχθροί, BP MOBIL και τα ρέστα, και τους γλείφεις και τα παπούτσια, για να μην πω τη άλλο. Αλλά αυτοί βέβαια θα έρθουν και θα πούνε "θα σας δώσουμε δουλειά, θα γίνεται πετρελαική χώρα, πολλύ χρήμα" και θα έχουν και την υποστήρηξη των ΜΜΕ, και κάτι τύποι σαν και σενα θα ζητωκραυγάζουν για το ξεπούλημα των εθνικών πόρων στους μεγαλύτερους νταβάδες του πλανήτη.

    "Εκτός των προγόνων μας έχουμε αυτούσιο και τον Μεγάλο Θεό μαζί μας που σε τόσες περιστάσεις μας διαφύλαξε Έλληνας
    Αυτός πάντα κοντά μας στις μεγάλες δοκιμασίες μας!"

    Οι προγόνοι μας όμως σε άλλους θεούς πίστευαν, κρατάμε την ανδρεία τους ε, απορίπτουμε τους θεούς τους και βάζουμε τον καλο βυζαντινό θεούλη και όλα καλά, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πραγματικά δεν έχεις στο θεό σου. Περίμενε εσυ να σε σώσει ο Θεμιστοκλης και ο Θεος, όσο εγω θα βγαίνω στους δρόμους να αγωνίζομαι για το μέλλον μου.

    "Και για να επιβιώσει η ελληνική εθνότητα, αν φυσικά μας ενδιαφέρει, πρέπει να μείνει νεκρό γράμμα αυτά που υποστηρίζουν κκε, συριζα και λοιποί αριστεριστές προδότες. Γιατί κακά τα ψέματα..δεν τίθεται θέμα ότι είναι μαλάκες! Απλά είναι προδότες."

    Το καθαρό dna, ο μουσακάς, πατρις θρησκεία οικογένεια, τσάμικα και το σούβλισμα του αρνιου. Αμα οι "αριστεροί προδότες" δεν υπήρχαν(δηλαδή ο Κόκκινος στρατός και το ΚΚΕ που οργάνωσε την εθνική αντισταση), τώρα φίλε μου θα μιλούσες Γερμανικά και θα χαιρερούσες χιτλερικα, αν και εσυ νομιζω έτσι και αλλιώς το κάνεις.

    "Μετα τιμής" Λαγωνικάκης Φραγκίσκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ποε..πολυ λάδι και τηγανίτα τίποτα. Για να μην παραδεχτείς την αντικατάσταση του ελληνικού λαού από αφροασιατικές μάζες, όχι τις βάσεις θα μου ζητήσεις να διώξω, αλλά θα μου ζητήσεις κι ευθύνες για τα έξοδα που καταναλώσαμε για την διάσωση της καρετα καρετα.
    Θα το διαβάσω κι εεγώ με την σειρά μου αύριο σχολαστικά το σχόλιο και θ' απαντήσω.

    Πληροφοριακά πάντως ο κάπτεν Τζιαφού είπε ότι υπάρχει σωματείο αλλά δεν θελουν να απεργήσουν.
    Και δίκιο έχει ο ανθρωπάκος.Θέλει να παράγει κέρδη που είναι για όλους! Κι Αν απεργήσεις; τι θα ταϊσεις τα παϊδάκια σου; Έλα μου ντε..ποιός ο λόγος απεργίας; επειδή ο μισθός είναι εκατό ευρω το μήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "Αξιότιμε celin ο εχθρός μας κεντά μ την τρίαινα του Ποσειδώνα. Μας προκαλούν σε αναμέτρηση ισχύος ή σε εκφοβισμό και υποχώρηση. Ως πότε η Ελλάδα θα απομένει; Έχει και η υπομονή τα όρια της."

    Ο Ποσειδώνας το γνωρίζει αυτό η του την καβατζώνουνε το βράδυ που κοιμάται; Γιατι αλλιώς είναι προδότης κομμουνιστής αν δανείζει την τρίαινα του στους εχθρούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κοιτα να δεις ΣΕΛΙΝ πως γινεται η μεταβαση...
    Απο το Σοσιαλιστικο Διεθνισμο...Στις καθυστερημενες μαζες τηα Ασιας και της Αφρικης...
    Που πρεπει να εξοντωθουν...Η στην καλυτερη, να διωχθουν..
    Διοτι ο Σταλιν...Εξοντωσε τα στελεχη του ΚΚΕ...
    Διορθωνουμε ενα λαθος σφυριγμα,υπερ μιας ομαδας..
    Με ενα λαθος σφυριγμα, υπερ της αντιπαλου...
    Ειχα ακουσει, πολλες φορες, οτι οι Ναζι προεκυψαν απο ακραιες αριστερες ομαδες...
    Αλλα...
    Αλλο να το ακους...Και αλλο να το βλεπεις...
    Πολυ καλο..!!
    Το καταγραφω, σαν μια απο τις πιο σημαντικες εμπειριες, της ζωης μου...
    Ευχαριστω...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μαχαίρη οι ναζί προέκυψαν απο σοσιαλδημοκράτες, που καμια σχέση δεν έχουν με τους κομμουνστές. Ο Στάλιν συγκρούστηκε με οποροτουνιστές που ήθελαν να στρέψουν το κόμμα στην σοσιαλδημοκρατια.

    Τώρα αυτά που λες να εξοντωθούν οι καθυστερημένες μαζες, πιστεύω τα λες για πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Και δες και σε αυτο το πολύτιμο ιστορικό άρθρο τον ρόλο των σοσιαλδημοκρατών.

    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5766904&textCriteriaClause=%2B%CE%93%CE%95%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91+%2B%28%CE%93%CE%95%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91+%29

    Δείτε το και οι άλλοι, αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. φίλε σελίν, με αφορμή τη σημερινή μέρα παραθέτω το παρακάτω κείμενο ενός πολύ καλού προσωπικού μου φίλου:

    "Αρχές δεκαετίας ’90 αν θυμάμαι καλά…Με ένα φίλο λέμε να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα μπάσκετ στο Ιβανώφειο. Ηρακλής-Άρης. Αρεινάκια τρελά εμείς, η ομάδα στη μετά-Γκάλη εποχή με Τάρπλευ, δύσκολα μεν αλλά κερδίζει. Κλασσική κατάσταση κερκίδας: Ένας δίνει παραγγελίες και οι υπόλοιποι εκτελούν. Μετά το ματς, ο ίδιος αρχί-συνδεσμίτης, ο οργανωτής, μας μαντρώνει έξω από το γήπεδο: «Δε φεύγει κανείς μάγκες…Εδώ θα μείνουμε μπορεί να γίνει τσαμπουκάς…η ομάδα μας χρειάζεται!»
    Τα χρόνια πέρασαν, η νοοτροπία του οπαδού-σκλάβου σιγά-σιγά εξέλειπε. Ο οργανισμός μου την απέρριψε, σαν ένα μη συμβατό μόσχευμα. Αυτά για τα οποία κάποτε καμάρωνα , πλέον μου φαίνονταν τόσο μακρινά…τόσο μάταια. Αλλά δεν κακολογούσα τα παιδάκια που η ομάδα ήταν η ζωή τους όλη και ήταν διατεθειμένα να υπακούσουν τον οποιοδήποτε συνδεσμίτη-λοχαγό. Από την άλλη όμως μου φαινόταν ακατανόητο να είσαι πάνω από είκοσι και να καταδέχεσαι κάθε είδους «μάντρωμα».
    Στάση. Φοιτητικά χρόνια. Δεν το κρύβω ότι είχα συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία. Πίστευα στον Φιλελευθερισμό, στην οικονομία της αγοράς. Καλώς ή κακώς, οι πεποιθήσεις μου έκλειναν προς τα δεξιά. Η πολιτική ζωή στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι έκδηλη παντού. Παρατάξεις, ομιλίες, εκλογές, λογιών-λογιών «τραπεζάκια» και πηγαδάκια που τα αντικρίζεις σε κάθε σχολή του Α.Π.Θ. και όχι μόνο. Παρ’ όλα αυτά, τηρούσα στάση παρατηρητή. Ποτέ μου δεν αναμίχθηκα ενεργά.
    Έτσι πέρασαν τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια. Από μακριά και αγαπημένοι με τα «τραπεζάκια». Μέσα μου όμως η ιδέα συνεχώς ωρίμαζε. Αφού έχω συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα, σκέφτηκα ο αφελής, γιατί να μη συμμετάσχω στα κοινά? Ποια παράταξη όμως είναι πιο κοντά στα πιστεύω μου? Η ΔΑΠ , ξανασκέφτηκα, ο δις αφελής. ‘Όπερ και εγένετο. Προσέγγισα τη ΔΑΠ, η οποία με καλοδέχτηκε στους κόλπους της. Κάπου εκεί ξεκινάει η πραγματική μου επαφή με την πολλά υποσχόμενη «νέα γενιά»…
    Στην αρχή , οι προσπάθειές μου ήταν να δοκιμάσω να ξεκινήσω κάποια συζήτηση με περιεχόμενο καθαρά πολιτικό. Χαστούκια αλλεπάλληλα. Μιλάς για οικονομία της αγοράς σου απαντάνε : «Οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ» …μιλάς για ανάγκη συρρίκνωσης του δημοσίου σου απαντούνε «Να φύγουν οι πράσινοι» (το «και να μπούμε εμείς» ομολογώ πως δεν το έλεγαν άλλα το έβλεπες ότι αυτό εννοούσαν). Καμία επαφή λοιπόν , κανένα σημείο τομής. Με ιδιαίτερη ζέση βέβαια αντιμετώπιζαν φλέγοντα θέματα όπως η οργάνωση party σε μπουζούκια ή clubs. Το οποίο δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, γουστάρω και τα μεν και τα δε. Όμως δεν είναι αυτό που αποζητάς από μια φοιτητική παράταξη…Μη φανταστείτε βεβαίως ότι σε άλλα «τραπεζάκια » η κατάσταση διέφερε πολύ… Απλά άλλαζε η φρασεολογία («Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», «Φασίστες») και τα μπουζούκια εδώ λέγονταν «έντεχνες / ρεμπέτικες βραδιές».
    Που και που , κάποιος πολιτικός προσκαλούνταν για να δώσει κάποια ομιλία. Ωραίο ακούγεται. Αλλά δεν είναι! Θυμάμαι λοιπόν , το τελειωτικό χτύπημα. Σε μια τέτοιου είδους ομιλία , την οποία ομολογώ περίμενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γράφτηκε η τελευταία πράξη της ενασχόλησής μου με τις πολιτικές νεολαίες. Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, μας μαζεύει ένας από τους αρχι-ΔΑΠίτες. Και ξεκινάει να μας μιλάει αναλυτικά για το πώς θα πρέπει να φερθούμε: τι συνθήματα να φωνάξουμε, πότε θα τα φωνάξουμε, ποιος θα δίνει το πρόσταγμα…Stop. Flashback. Το μυαλό μου ταξίδεψε στις «οπαδικές» εφηβικές μου μέρες. Για μισό λεπτό! Αυτά τα έχω αφήσει πίσω μία και καλή! Πώς βρέθηκα και πάλι μέσα στο μαντρί? Μεταβολή. Έφυγα. Μια για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Από τότε παρακολουθώ τις φοιτητικές πολιτικές παρατάξεις από μακριά. Πήρα πτυχίο, έφυγα από το στενό περιβάλλον του πανεπιστημίου, όμως βλέπω ότι οι καταστάσεις είναι ίδιες. Γηπεδική ατμόσφαιρα στις ομιλίες, με τους ίδιους τους ομιλητές να σιγοντάρουν και να χαμογελούν , δείχνοντας πόσο εγκρίνουν και καμαρώνουν για τη «μαχόμενη νέα γενιά» που έρχεται από πίσω. Αλαζονεία των κυβερνητικών παρατάξεων , τάσεις ρεβανσισμού των αντιπολιτευομένων. Το δυστύχημα είναι, ότι αυτό είναι το φυτώριο, απ’ όπου ξεπηδούν τα μελλοντικά πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Γι’ αυτό δεν πιστεύω στη νέα γενιά πολιτικών. Τους έζησα. Τους ξέρω. Γι’ αυτό σας θερμοπαρακαλώ: Όχι άλλη νέα γενιά! Όχι άλλες ελπίδες! Τρέμω στην ιδέα ότι θα με κυβερνήσει κάποτε ο αφισοκολλητής από το διπλανό «τραπεζάκι»…"

    γ.ν.κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γιωργο, δε θα σου πω παπαριες, ουτε εγω εχω θετικες αναμνησεις απο τις κομματικες παραταξεις στο Πανεπιστημιο. Τα νευρα μου σπαγανε και μου την εδινε η πωρωση κ η φανατιλα.Ηξερα καποιον απο τη ΔΑΠ, καλο παιδι, φιλος μου. Τους υπολοιπους τους εβλεπα κ ηθελα να τους κοπανησω.

    Φιλο ειχα κ εναν απο τη ΠΚΣ.Κ αυτον τον πηγαινα,ειχαμε μιλησει καποιες φορες αλλα δε καταφερε να με πεισει -τοτε!- οτι πρεπει να συνταχτω μαζι τους. Δεν ηταν και λιγοι οι αντιπαθεις και απο κει.

    Στις φοιτητικες εκλογες πηγα 3 φορες, τις 2 πρωτες ψηφισα τον πρωτο και την αλλη φορα, τον δευτερο.

    Ξερω οτι αλλο ειναι το πνευμα του σχολιου που μεταφερεις απλα ηθελα να κανω αυτη την εισαγωγη για να πω οτι, ενω οσα λες αντικατοπτριζουν ενα κομματι της αληθειας, για μενα η συνολικη αληθεια ειναι οτι η κατασταση ειναι τοσο κρισιμη ωστε επιβαλλεται να διαλεξουμε στρατοπεδο.

    Ελευθεροι ακομματιστοι σκοπευτες αυτη τη στιγμη ριχνουν νερο στον μυλο του δικομματισμου.
    Στον πολεμο δε πας με σανδαλια, φραπε κ μοναξια.
    Διαλεγεις αυτον που σε εκφραζει περισσοτερο
    και συντασσεσαι μαζι του.
    Δε θα σου πω οτι εγω καλυπτομαι 100% απο το ΚΚΕ,
    ουτε οτι συμφωνω με ολα οσα ακουω,
    θα σου πω οτι τιποτα αλλο δε με καλυπτει περισσοτερο.

    Ο καθενας μονος του κλπ δε θα πετυχει το παραμικρο.Πολλοι μαζι μονο μπορουμε.

    Ας επιλεξει ο καθενας ο,τι του ταιριαζει περισσοτερο και μετα ας ενωθουν ΟΛΑ τα στρατοπεδα εναντιον του Καθεστωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. celin στην φίλη σου που τα μαρξιστικα της φαινονται ελιτιστικα κ εκτος πραγματικοτητας αυτά να της πείς:

    Μπέρτολτ Μπρέχτ - Εγκώμιο στον κομμουνισμό

    Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος.
    Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις.
    Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν.
    Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό.
    Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα.
    Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν.
    Αλλά εμείς ξέρουμε:
    Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος.
    Δεν είναι παραφροσύνη, μα
    Το τέλος της παραφροσύνης.
    Δεν είναι χάος
    Μα η τάξη.
    Είναι το απλό
    Που είναι δύσκολο να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Mαρκο, το δυστυχημα ειναι οτι καποιοι θα πουν τον Μαρξ δυσκολο ελιτιστα κ τον Μπρεχτ κουλτουριαρη.
    Και ομως, μια ματια να ριχναν στους στιχους αυτους, διχως προκαταληψη, ισως να ηταν αρκετη για να δουν τον κοσμο αλλιως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. CELIN Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.Μάρεσε πολύ η ανάρτησή σου.Νομίζω ότι η λύση που όλοι ψάχουμε είναι στην αριστερά.Στην πράξη όμως;Πως θα πειστούν όλοι αυτοί που συνήθισαν 30 χρόνια τώρα να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ να ψηφίσουν αριστερά;Η πλύση εγκεφάλου στο μέσο πολίτη είναι τόσο μεγάλη,που πρέπει να εξαθλιωθεί για να αλλάξει γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Γεια σου sunshine!Oπως του "πλυναν" τον εγκεφαλο, ας φροντισει να "ξεπλυθει" απο μονος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή