Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ.. (Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ)


Oποιος χαρακτηριζει τον Παπανδρεου "αποτυχημενο" η "ανικανο", ειτε ειναι παπαγαλος του Καθεστωτος, ειτε χαζοβιολης. Και δε ξερω τι ειναι χειροτερο απο τα δυο.






Ο Παπανδρεου λοιπον ζητουσε παγκοσμια οικονομικη διακυβερνηση.
Τι λετε, εγιναν βηματα προς αυτη την κατευθυνη, ναι η ου;

Αυτο ειναι το αρθρο της Αριστεας Μπουγατσου, στην Ελευθεροτυπια.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=32495

Έντυπη Έκδοση

ΜΕΛΗ ΤΗΣ TRILATERAL COMMISSION ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ο μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ' αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.
 Μπήκε σε κάθε σπίτι Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν, διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός-διασώστης της χώρας, με τη συμφωνία όλων, πλην της Αριστεράς, ανήκει στην παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ. Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) που «φτιάχνει» παγκόσμιους ηγέτες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού, τώρα με όρους παγκοσμιοποίησης. Η Tri- lateral από τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα της πασχίζει να διαχειριστεί την πολιτική σταθερότητα, χωρίς υπερβολική δημοκρατία, υπεραμύνεται της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, ασφαλώς δεν είναι συνωμοσία, αλλά αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που αποδέχεται μόνο την «υπαλληλοποιημένη πολιτική» ή τους εκπαιδευμένους απ' αυτήν τεχνοκράτες.
Χθες, ένα μέλος της Trilateral ανέλαβε τα ηνία στην κυβέρνηση των Αθηνών. Εχει προηγηθεί επιτήρηση και επέλαση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.ά., ενώ αυτό που έπεται -σίγουρα- δεν είναι ο θρίαμβος της πολιτικής.
Χθες, επίσης, στη γειτονική Ιταλία, που δοκιμάζεται μέσα από μια παρόμοια με τη δική μας πολιορκία των δανειστών και των spreads, γνωστοποιήθηκε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι θα αναλάβει ο Mario Monti.
Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος τής Trilateral, που μάλιστα ηγείται και του ευρωπαϊκού σκέλους της (προεδρεύει). Προφανώς η Trilateral στην αναμπουμπούλα χαίρεται και «επεμβαίνει».
Πάντως, ο κ. Λ. Παπαδήμος δεσπόζει στη λίστα των μελών της Τριμερούς, αυτού του κλειστού προπυργίου του καπιταλισμού, και στην ιστοσελίδα εμφανίζεται προβεβλημένο, από τις 21 Οκτωβρίου 2011, δημοσίευμα των «Financial Times» «by Loucas Papademos».
Λίστα εκλεκτών
Το όνομα του κ. Παπαδήμου συγκαταλέγεται στη λίστα των εκλεκτών της Τριμερούς, που δεν είναι κοσμική, όπως η λέσχη Bilderberg, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα-κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους. Από την Ελλάδα έτερα μέλη της Τριμερούς εμφανίζονται να είναι ο Παναγής Βουρλούμης (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και νυν μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής»), ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο διευθυντής τής «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς (παρίσταται και στις συνεδριάσεις της Bilderberg) και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου.
Παλαιότερα, σε συνθέσεις της Τριμερούς εμφανιζόταν ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο διατελέσας και πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός.
Κλίντον, Μπους και Κάρτερ ήταν μέλη της Τριμερούς, που συστήθηκε το 1973 από επίλεκτους του συστήματος, με στόχο να προετοιμάσει πολιτικές και ηγέτες για την παγκοσμιοποίηση που θα σφράγιζαν ιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας αρχικά, που έγινε ομάδα Ασίας μετά.
Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ εξακολουθούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην Τριμερή, με τους Ουμπέρτο Ανιέλι, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Μινόρου Μακιχάρα, Σάιρους Βανς, Γουόρεν Κρίστοφερ κ.ά. να διαδραματίζουν τους ρόλους που τους αναλογούν για το συντονισμό των κέντρων πολιτικής, νομισματικής και διανοητικής ισχύος στην υπηρεσία του αναβαπτισμένου καπιταλισμού.
Ο κ. Λ. Παπαδήμος, εν κατακλείδι, ούτε φτωχοδιάβολος είναι ούτε ποτέ αναμείχθηκε με την εγχώρια διαπλοκή, που τόσο πολύ νοιάστηκε για τον ορισμό του ως πρωθυπουργού. Επέλεξε να είναι μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ, τώρα και με πολιτικό ρόλο στον τόπο του, επιβεβλημένος ίσως και μοιραίος πρώτα γι' αυτούς που συναίνεσαν για το διορισμό του. *


(Δειτε κι εδω για τη Trilateral Comission και τα τσιρακια της

http://mygranma.wordpress.com/2011/11/07/papdemos_clearer/



Παπαδημος λοιπον στην Ελλαδα, Μοντι στην Ιταλια, πιστα ντομπερμαν της Trilateral Commission.
Kαι πανω απο ολους εκει, οι Ροκφελερ και Ροτσιλντ.
Ολα αυτα τα χρονια, εσπευδαν τα καθεστωτικα πορνοπαπαγαλακια να βγαλουν παρανοικους και συνωμοσιολογους οσους μιλουσαν για Μπιλντεμπεργκ, για τις συμμοριες του Κακου που εξουσιαζουν τον πλανητη κλπ.
Στο πλαισιο της δυσφημησης, πιθανον να εντασσονται και διαφορες ιστοριες για Νεφελιμ, εξωγηινους, κ λοιπες μπουρδολογιες,
διοχετευαν δηλαδη ενα καρο μαλακιες πλαι στα οσα σωστα ακουγονταν, για να ακυρωθουν ακομα και τα σωστα και να κατηγορηθουν ολοι οσοι σκεφτονται μακρυα απο τον μαζικη αποχαυνωση,
ως παρανοικοι συνωμοσιολογοι.
"ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΡΛΟΥΣ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΝΕ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΔΟΜΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΟΤΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ"

Ελα ομως που το προβλημα ειναι δομικο και οχι θεμα προσωπων.
Νεφελιμ δεν υπαρχουν, ομως το μισος κ η απεχθεια που νιωθουν οι εξουσιαστες του πλανητη για τον Ανθρωπο, ειναι το ιδιο με αυτο που θα ενιωθαν και αρχαιοι Θεοι-πλασματα του Κακου.
Μας βλεπουν σα κατσαριδες. Δε θα ειχαν κανενα προβλημα να μας εξολοθρευσουν ολους αν αυτο εξυπηρετουσε τα συμφεροντα τους. Καποιες φορες, η καταστροφη τους συμφερει, ετσι διοργανωνουν πολεμους για να σκοτωνονται μεταξυ τους ανθρωποι που δεν εχουν τιποτα να χωρισουν.
Καποιες φορες ο Ολεθρος ειναι απαραιτητος για να εξακολουθησουν να συσσωρευουν υπερκερδη.




Και η παρουσα ημερομηνια συγκαταλεγεται σε αυτες τις φορες.
Δε χρειαζονται προσχηματα, τα προσχηματα ειναι μια πολυτελεια που δεν ειναι διατεθειμενοι να προσπαθησουν να τη καλλιεργησουν.
Τωρα μιλαν τα -οικονομικα κ χημικα-οπλα, το ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ, ο τρομος.
Σοκ και δεος απο τη μια, καλλιεργεια ψευδαισθησεων απο την αλλη οτι ολα θα πανε καλα.
Ενα ατελειωτο Σκωτσεζικο Ντους για τους λαους, που θυμιζει μεθοδους βασανιστηριων
και καλους/ κακους μπατσους.
73% των Ελληνων βλεπει θετικα τον Παπαδημο, συμφωνα με τα πλαστα γκαλοπ.
Μικροβολεμοι, πνευματικα αναπηροι και καταθλιπτικοι που επιμενουν να απωθουν την ωμη πραγματικοτητα μπροστα στα ματια τους, σιγουρα υπαρχουν ακομα,
αλλα 7 στους δεκα, δεν ειναι με τιποτα.
Εκτος αν αυτη η αρνηση μου ειναι ακριβως εκεινο που κατηγορησα παραπανω,
κι αυτη η αρνηση δεν ειναι παρα αποφυγη της ωμης πραγματικοτητας,
αρνηση δηλαδη οτι ο κοσμος δεν εχει παραδοθει μονο εμπρακτως, αλλα εχει παραδοθει και ο νους του, μπροστα στην αδυσωπητη εκβαση των πραγματων,
θεωρωντας τη τελεολογικη.
(Αλλωστε, τα συμπτωματα της καταθλιψης υπαρχουν και σε μενα)
Στη περιπτωση λοιπον που εγω ειμαι αυτος που αρνιεται τη πραγματικοτητα,
και οι 7 στους δεκα παραδοθηκαν στον Ολεθρο ψυχη τε και σωματι,
η παρακατω ειδηση για τα νεα επωδυνα μετρα μεχρι το τελος του Ιανουαριου
δεν ειναι απαραιτητα μια αρνητικη ειδηση.
Οι επερχομενες οδυνηρες εξελιξεις
ειτε θα αποτελεσουν το κυμα που θα καταπνιξει την αρνηση της πραγματικοτητας,
σημαινοντας τη ριζοσπαστικοποιηση,
ειτε θα επελθουν ως μια λογικη, φυσικη, δαρβινιστικη δικαιολογηση του Ολεθρου:
Οσο κι αν εχουμε κανει τελευταια σημαια την Αλληλεγγυη, περισσοτερο φοβισμενοι για το τομαρι μας, παρα ευαισθητοποιημενοι για τον διπλανο μας,
υπαρχει μια ακλονητη αληθεια, σκληρη κι αναλλοιωτη ανα τους αιωνες.
Οποιος δε μπορει ουτε και θελει να σωθει, δε σωζεται.
Ισως και δεν αξιζει να σωθει.
Και το κυμα των επερχομενων εξελιξεων, δε θα ειναι παρα ενα ακομα κυμα που θα σκασει πανω στον Βραχο της Ιστοριας, ανικανο να την μεταβαλλει, η να τη διαβρωσει, εστω και στο παραμικρο.


Οι τοσο σοβαρες και αδιανοητες εξελιξεις των ημερων, δε σηκωνουν αρθρακια με παραβολες απο τη κινηματογραφικη-πολιτισμικη κουλτουρα, κατι που συνηθιζω, κατι που διαβαζεται πιθανον ευχαριστα αλλα σημερα, το μονο που πετυχαινεται με αυτες ειναι να αποδυναμωνει τη σοβαροτητα και τα σηματα κινδυνου που εκπεμπουν τα αρθρακια αυτα.
Παρολα αυτα, και εις γνωσιν αυτων, δε μπορω, μεσα στη παγωμενη καψα των ημερων, να μη
θυμηθω
μια σκηνη απο τη προσφατη τριλογια των STAR WARS
(Υπενθυμιζοντας ετσι οτι, μολονοτι εκφραζομαστε "επαναστατικα", παραμενουμε μολυσμενοι απο τη Χολυγουντιανη κουλτουρα, εκπεμπουμε στα μηκη κυματος της και,
χρησιμοποιωντας παραδειγματα απο το βαρυ "οπλοστασιο" του εχθρου,
μοιραια υποτασσομαστε στη κυριαρχη προπαγανδα,
τα οπλα του παραμενουν οπλα του και δε μας ανηκουν)




Παρολα αυτα λοιπον, εγω θυμαμαι αυτη τη σκηνη.
Απο το δευτερο μερος της τριλογιας, οταν ο "κακος" Γερουσιαστης επιχειρηματολογει
ουσιαστικα υπερ της καταλυσης της δημοκρατιας και της ελευσης μιας συγκεκαλυμμενης -αρχικα-Δικτατοριας.
Και οσοι τον ακουνε, αντι να υπερασπιστουν τη παραπαιουσα Δημοκρατια τους,
βροντοφωναζουν υπερ του, υπερ της ωμης δυναμης που πρεσβευει.
Ιδου τα λογια του.
"ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (REPUBLIC) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ,
ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ,
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

(WE NEED A GLOBAL FINANCIAL GOVERNESS....)
 
Εκεινη τη στιγμη, οι υπολοιποι Γερουσιαστες και βουλευτες που τον ακουν, ξεσπουν
σε επευφημιες.
Με εξαιρεση την Πριγκηπισσα Αμινταλα, την "καλη" της Υποθεσης,
η οποια, με βλεμμα νικημενο, αναφωνει
"ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...
ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ..."
(SO, THIS IS HOW LIBERT DIES
WITH THUNDEROUS APPLAUSE ...)



Πριν 7 περιπου χρονια που ειδα το εργο, ειχε κολλησει στο μυαλο μου αυτη η συγκλονιστικη σκηνη,
λες κ κατι μεσα μου, προιωνιζε τον Ολεθρο.
Στη περιπτωση λοιπον, που αυτο το 70κατι τοις εκατο ειναι υπαρκτο,
η παραβολη με το Σημερα ειναι τρομακτικα ταιριαστη.
Ετσι λοιπον τελειωνει αυτη η -εστω ψευδεπιγραφη, η εστω επιφαση- Δημοκρατιας,
με ενα παρατεταμενο -Δημοσκοπικο- Χειροκροτημα.
Στην Ελλαδα και την Ιταλια, σκαρφαλωνει στην εξουσια- η ανοθευτη Βουληση των Ροκφελερ και
Ροτσιλντ.
Στα υπολοιπα PIIGS, η επιφαση Δημοκρατιας συντηρειται,
μονο και μονο γιατι τα πολιτικα νυμφιδια εκει, υποκυπτουν διχως πολλα πολλα στη προαναφερθεισα Βουληση, διχως να χρειαζεται να παρουν προς το παρον σειρα, οι υπολοιποι της Τριλατεραλ και της Μπιλντεμπεργκ.
(Τουλαχιστον εδω, στην Εθνικη Εορτη, τους καναμε λιγο να χεστουν πανω τους)



Διχως να το καταλαβουμε, διχως νομιμοποιηση, διχως ντροπη, διχως προσχηματα,
-διχως περισκεψη, λυπη και αιδω...-
πηραν Υπουργεια οι Καρατζαφυρερικοι.
Η επομενη αναρτηση ολων των μπλογκερς πρεπει να ειναι μονο μια φραση
ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ  ΓΙΝΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗΣ;
 ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ  ΓΙΝΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗΣ;
 ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ  ΓΙΝΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗΣ;
 ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ  ΓΙΝΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗΣ;
 ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ  ΓΙΝΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗΣ;

Μπροστα στο Τσεκουρι που κραδαινουν, δε μπορουμε να παμε με γυμνα χερια.
Μπροστα στο Τσεκουρι, πρεπει να κρατησουμε το Σφυρι. Και το Δρεπανι.
Ενα Ελληνικο Σφυρι, και ενα Ελληνικο Δρεπανι.
Η μια Σαρισσα, δε θα τα χαλασουμε εκει.
Αρκει τα χερια να μην ειναι γυμνα..
(Αγανακτισμενα γυμνα χερια που αγανακτουν στο Πουθενα..)






ΥΓ

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Αλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
Α όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

(ΤΕΙΧΗ, Κωνσταντινος Καβαφης, 1897)

19 σχόλια:

  1. Επειδη μ αρεσουν πολυ τα κινηματογραφικα αρθρα σου (ειδικα εκεινο που ειχες κανει παραλληλισμο με τα ζομπι) θα σου πω απλα οτι ειναι αδυνατον ενας ανθρωπος που εχει γεννηθει και μεγαλωσει στον καπιταλισμο, να ειναι αμολυντος απο την χολυγουντιανη και εν γενει καπιταλιστικη κουλτουρα. Θα σημαινε οτι ειναι εκτος κοινωνιας. Οτι εχει μεγαλωσει σε σπηλαιο, κατω απο πετρα, μαζι με τις νεραϊδες κτλ
    (Οπως μου ειχε πει καποτε ενας παλιος κομμουνιστης, "προσπαθουμε καθημερινα να γινουμε σωστοι κομμουνιστες". Δεν ειναι ευκολη υποθεση.)

    Δεν θεωρω οτι αποδυναμωνει το μηνυμα του αρθρου η αναφορα στο star wars πχ
    ισα ισα δινεις ενα σημειο αναφορας σε αυτους που σε διαβαζουν και γινεσαι κατανοητος πιο γρηγορα.

    Τα χιουμοριστικα αρθρα χρειαζονται και αυτα. Ακομη και ενα αρθρο που εναλλασεται το χιουμορ με το σοβαρο, δεν χανει την σοβαροτητα του. Εχεις κανει μερικα τετοια και μου αρεσαν πολυ επισης.

    Φοβερο το ποιημα του Καβαφη. Ειχα καιρο να το διαβασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παγκόσμια διακυβέρνηση... ένας εφιάλτης που μεχρι πρόσφατα φάνταζε μακρινός, τώρα τον ζούμε και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ένα καλό όνειρο.

    Σχετικά με το θέμα των συνωμοσιολόγων, μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση εδώ:
    http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2011/11/blog-post_8119.html

    Αντιγράφω ένα χωρίο μόνο:

    3. Γελοιοποίηση της «επικίνδυνης» πληροφορίας: Αν κάποιο σημαντικό γεγονός, (π.χ. οι επιθέσεις της 11ης 9 στη Νέα Υόρκη) δεν «χωράει» στις επίσημες εξηγήσεις που προωθούνται από τα media, τότε μπαίνουν μπροστά οι μηχανισμοί εξευτελισμού: «γραφικοί», «συνωμοσιολόγοι» κ.λπ. Παράλληλα προωθούν υπούλως στημένες εξωφρενικές θεωρίες (π.χ. εξωγήινοι), ώστε να επιτείνουν τη σύγχυση του κοινού και να ακυρώνουν τις σοβαρές μαρτυρίες (π.χ. τις καταθέσεις των μηχανικών που μιλούν για κατεδάφιση από μέσα των Διδύμων Πύργων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν εξαιρέσω το ελαφρώς μελοδραματικό της φινάλε, η ανάρτησή σου, celin, είναι εξαιρετική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «73% των Ελληνων βλεπει θετικα τον Παπαδημο, συμφωνα με τα πλαστα γκαλοπ»

    Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πλαστά τα γκάλοπ ή οι άνθρωποι που απαντούν έχουν κάψει εγκεφαλικά κύτταρα.
    Τις ημέρες πριν τον διορισμό παπαδήμου άκουγα ανθρώπους να ανησυχούν γιατί δεν μπορούν να ορίσουν έναν πρωθυπουργό. «Δεν είναι πράματα αυτά» έλεγαν. Πίστευαν πραγματικά ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο αν αλλάξει και ο πρωθυπουργός. IQ ραδικιού….
    Όσο και αν ενίοτε «κατηγορώ» το ΚΚΕ για την ανεπάρκειά του να κοινωνήσει τα μηνύματά του στο λαό άλλο τόσο τα «παίρνω» και με τη βλακεία του λαού.
    Ακούω γνωστό μου πασοκτζή που του μείωσαν το μισθό στο μισό και παλεύει να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του και μου λέει «εγώ πασοκ θα ξαναψηφίσω». Τι να πεις…. χρυσή αυγή να μου έλεγε ότι θα ψηφίσει θα τα καταλάβαινα.

    LOLA

    ΥΓ. Από την άλλη φίλος μου δεξιός (ψήφισε πασοκ), τόσο δεξιός που θεωρεί ακροαριστερούς τους συριζαίους, διαβάζει το «δόγμα του σοκ»….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ορισμένα είναι λίγο συνωμοσιολογικά. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Παπαδήμος παραμένει μέλος της παγκόσμιας διαχειριστικής/οικονομικής ελίτ. Για το λόγο αυτό εξάλλου, τον στήριξαν όλοι. Το δε γεγονός ότι τον διόρισαν και δεν ψηφίστηκε είναι μία άλλη εικόνα του πώς θέλουν οι ελίτ τη νέα "δημοκρατία" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Σελιν ειχα γραψει και εγω σχετικο αρθρο που αφορουσε το πως τα λογια του ΦΑΠ περι παγκοσμιας διακυβερνησης γίνονται πραγματικότητα σιγα σιγα.

    Δεν ηταν αυτος βεβαια που το οραματιστηκε, απλα του ειπαν να το πει.

    Τεσπα, οσον αφορα το ΛΑΟΣ, θυμασαι που μου ελεγες οτι εχει πεθανει; Ο φασισμος δυστυχως μπορει και "κολλάει" σαν τη βδέλλα παντού, προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του και επιβιωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=8786:papademos-dragan-and-monty-the-troika-of-goldman-sachs-in-europe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να δούμε.
    75% του κόσμου λένε τα ΜΜΕξαπάτησης πως στηρίζουν- ελπίζουν- περιμένουν κάτι καλό απ τον Παπαδήμιο;
    Πόσο να τόχουν ανεβάσει;
    Όσο και να τόχον κάνει, δεν παύει ένα 30% να βόσκει στα λειβάδια.
    Όσοι κι οι εναπομείναντες ψηφοφόροι (μικροσυμφέροντα) των δύο μεγάλων κομμάτων.
    ένα 30% λοιπόν απ όσο ξέρω, έιναι ικανο να μας φρεάρει δια παντός.
    Δυστυχώς, υπάρχουν.
    Σε πείσμα της λογικής, μα υπάρχουν και θα κάνουν παιχνίδι και πολύ σοβαρό αν βάλεις μέσα φασισταριά, μητσοτάκαινα, κουβελοχάλια και διάσπαρτους,εισέτι ανέστιους άχρηστους, αυτό που αποκαλούμε αναποφάσιστους.
    Που θ αποφασίσουν ό,τι τους σερβίρουν τα γαμοκάναλα.
    Και θα στηρίξουν την καταστροφή μας, μιας και κάθε μαλάκας δικαιούται νάχει άποψη, δικαίωμα ψήφου, δικαίωμα όχι στιν απεργία, μα στην εργασία κι εν τάλει δικαίωμα να μου γαμάει το μέλλον.
    Κι ειδικά των παιδιών μου...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαζεστιξ, πολυ αποκαλυπτικο το χωριο.
    Ειμαστε ολοι συνωμοσιολογοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελ Ρομανταντε, σε ευχαριστω.
    Για τον μελοδραματισμο, ετσι ειναι, αλλα ειμαι drama queen, can't change it :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λολα, ειμαι σιγουρος οτι το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, εκανε θραυση στους δεξιους, ηταν αρκετα dexion friendly , μιας που εστιαζε το προβλημα στο νεοφιλελευθερισμο και οχι στη καπιταλιστικη εκμεταλλευση (Αυτη δε την εννοουν)
    Δε πειραζει, ηταν μια καλη αρχη. Οσα τουβλακια πεφτουν απο τον Πυργο των μεχρι τωρα Βεβαιοτητων τους, καλο ειναι.
    (Και μενα σιγα σιγα πεσαν..)

    Για τα υπολοιπα, τι να κανουμε, ειπαμε, οποιος δε θελει να σωθει, δε σωζεται. Οποιος δε θελει να σωθει, πεθαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Δημο, καιρο ειχαμε να τα πουμε.
    Οσα γραφω εγω, οκ, απο τη στγμη που μπλεκω star wars με global financial governess,
    δεχομαι τη κριτικη.
    Ομως, οσα λεει η Αριστεα Μπουγατσου δεν ειναι καθολου συνωμοσιολογικα, ειναι γεγονοτα.
    Δες κι εδω, τα ιδια και χειροτερα λεει η Γαλλικη Μonde
    http://ventetta.blogspot.com/2011/11/blog-post_4816.html

    Συμφωνουμε αλλωστε οτι κουμαντο κανουν ξεκαθαρα πια οι Ελιτ. Με τις ορντιναντσες τους.
    Μακαρι να υπερβαλλουμε.Αλλα και λιγα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε Ποε, ακομα το πιστευω: ο Καρατζαφυρερ ψοφησε.
    Σκεψου οτι ενω η ΝΔ καταρρει, αυτος δεν εισπραττει τιποτα, ειμαι βεβαιος οτι οι δημοσκοπησεις τον φουσκωνουν, πανω απο 6% δεν ειναι με τιποτα.

    Κοιταξε τωρα τι εχει να παθει που ξεβρακωθηκε πληρως ως πρακτορας της Διεθνους Καπιταλοτοκογλυφιας, με την λατρεια Παπαδημου.

    Ευχομαι δηλαδη να εχω δικιο κι εσυ αδικο.
    Δε μπορω να ειμαι σιγουρος, δυστυχως...

    (Παντως, τον ακουσες στον Παπαχελα χθες;" ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ"
    Οσο θα συνεχιζει να ρομπιαζεται, θα παει το ΚΚΕ στο 30% :)
    Για αυτο σου λεω, αστον, καλο μας κανει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. mbiker, 30% δεν ειναι πολλοι.
    Αν το υπολοιπο 70% βρει μια πλατφορμα συνεννοησης, θα τους επιβληθει, ειτε με το καλο, ειτε με το αγριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μακαρι οντως να εχεις δικιο Celin, απλα εδω που φτασαμε δεν το αποκλειω να δουμε και αλλες ανωμαλες καταστασεις.

    Ο καρατζαφυρερ δεν ξερω τι ρολο προσπαθει να παίξει, ίσως του Μακαρθι:) Αν μπορουσε βεβαια θα τον ενσαρκωνε κιολας.

    Τεσπα θα δειξει...

    Αντε να καουνε και αυτοι να δουμε τι αλλο γλυφιτζουρι θα δωσουν μετα στο λαο να πιπιλιζει, το δαχτυλο του ισως.

    Αν και ας ελπισουμε οτι με ολα αυτα θα φυγει ο λαος απο την βρεφονηπιακη του ηλικια στα πολιτικοκοινωνικα, και θα προχωρησει στην ενιληκιωση, μερικοι ειναι ηδη στην εφηβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗΣ>
    Aυτή η φράση celin είναι το ζουμί της όλης ιστορίας που ζούμε.
    Ο ίδιος ο Καρατζαφύρερ διατυμπανίζει και λεει οτι το ΠΑΣΟΚη ΝΔ και το ΛΑΟΣ είναι τα τρια Ευρωπαικα κόμματα ενάντια στον κομμουνισμο.Μηπως τελικα ο σκοπός τους είναι αυτός;Μήπως το όλο θέμα με την κρίση δημιουργήθηκε για να εξαθλιωθούν οι λαοί της Ευρωπης και να μην έχουν βλέψεις για τιποτα δημοκρατικό;Μήπως άρχισε να τους φοβίζει η πιθανότητα να υπάρχει άνοδος του κομμουνισμού στην Ευρώπη;Δεν ξέρω,λεω εγώ τώρα.....η κουβέντα αυτή του Καρατζαφύρερ δεν ήταν τυχαία,και οι δυο υφυπουργοί του Λαος και αυτό τυχαίο δεν ήταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Sunshine, καθε μερα που περναει, νιωθω να με δικαιωνει στη στροφη μου προς τον κομμουνισμο.
    Τιποτα αλλο δε βλεπω πραγματικα απεναντι στη χουντα του καπιταλισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή