Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

GHOSTWRITER (ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ "ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ-ΑΥΤΗ-ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ";)

H υποθεση της τελευταιας ταινιας του Ρομαν Πολανσκυ,οσο πιο συνοπτικα γινεται:Ο πρωην Πρωθυπουργος της Μεγαλης Βρετανιας,επιθυμωντας να συγγραψει τα απομνημονευματα του,προσλαμβανει εναν συγγραφεα,με σκοπο να τον βοηθησει σε αυτο,να διορθωσει το κειμενο κ να του προσδωσει μια εστω υποτυπωδη λογοτεχνικη αξια,καθιστωντας το ευκολοδιαβαστο κ συναρπαστικο για τους αναγνωστες.
(Αυτοι το ειδος του συγγραφεα-διορθωτη αποκαλειται GHOSTWRITER.Και,οσες αυτοβιογραφιες επωνυμων εχετε διαβασει,να ξερετε οτι ολο κ καποιος ghostwriter,εχει βαλει το χερακι του.)
Καθως εξελισσεται η πλοκη,ο ghostwriter αντιλαμβανεται σιγα σιγα οτι κατι υποπτο τρεχει με τον Πρωθυπουργο της Μ.Β.Αρχιζει να υποψιαζεται οτι,ο Πρωθυπουργος ηταν μυστικος πρακτορας της C.I.A
Αλλωστε,ολες οι αποφασεις που επαιρνε ηταν προς οφελος των Αμερικανικων συμφεροντων.
Η ταινια τελειωνει-------SPOILER ALERT-----------με τις υποψιες του ghostwriter να επιβεβαιωνονται κατα ενα μερος:Ναι,υπηρχε πρακτορας της cia,στην οικογενεια.Απλα δεν ηταν ο Πρωθυπουργος,ηταν η γυναικα του,η οποια τον χειραγωγουσε υπερ των Αμερικανων.

Σας θυμιζει κατι ολο αυτο;

Μια παλια Κινεζικη παροιμια παει καπως ετσι:Ο,τι τρεφεται με αιμα/ειναι τυφλο /κ κοιμαται αναποδα/δε μπορει να ειναι κατι αλλο εκτος απο νυχτεριδα.


Απο τις πρωτες ημερες της ανεξαρτητοποιησης της Ελλαδας,γνωριζουμε απο την Ιστορια οτι υπηρχαν 3 κομματα:Τα αγγλοφιλα,τα ρωσοφιλα κ τα γαλλοφιλα.Απο τις πρωτες μερες,πηραμε δανεια με επαχθεις ορους,υποθηκευοντας το μελλον μας στις ξενες Δυναμεις.
Διχως τις οποιες,για να τα λεμε ολα,δε θα ειχε γινει η ναυμαχια του Ναβαρινο.Κ διχως αυτη τη ναυμαχια,ειναι πιθανο να μιλαγαμε ακομα Τουρκικα.
Γνωριζοντας λοιπον τη Νεοελληνικη Ιστορια,απορω πως καποιος ειναι δυνατον να πιστευει οτι η πολιτικη σκηνη του τοπου επαψε να αποτελειται απο ξενοδουλα κομματα.Αυτη η ψευδαισθηση αυτονομιας,που καλλιεργηθηκε απο τη πτωση της Χουντας κ μετα,λεγεται Μεταπολιτευση.
Ενας απο τους μυθους της Μεταπολιτευσης εγινε σλογκαν.Και ηταν "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Μπορει να πεσαν λεφτα,μπορει να ανεβηκε το βιοτικο επιπεδο,να γιναν δρομοι,μπορει να αποκτησαμε του κοσμου τα καταναλωτικα αγαθα(ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ),
μπορει να γιναν ολα αυτα,
αλλα αυτο δεν αποδεικνυει οτι ο παραπανω μυθος ειναι κατι αλλο εκτος απο μυθος.
Οχι λοιπον.Η Ελλαδα δεν ανηκε ποτε κ ουτε τωρα  ανηκει στους Ελληνες.
Ειδικα τωρα,που αυτο επισημοποιηθηκε κ με τη βουλα.Με την υπογραφη.
Το λεει κ το μνημονιο που υπογραψαμε αλλωστε(Το οποιο ακολουθει το Βρετανικο-επαχθες για τον οφειλετη-Δικαιο):"ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ Κ ΑΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ"
Ολοι καταλαβαινουμε τι σημαινει αυτο.Το μελλον της χωρας υποθηκευτηκε:κ αυτη τη φορα,στα ισα κ διχως φιοριτουρες.


Γιατι λοιπον εγω να μην υποθεσω οτι ολο αυτο στηθηκε απο την αρχη;
Οτι ολες οι Κυβερνησεις ως τωρα,επαιξαν το ρολο Δουρειου Ιππου,προς αλωση της χωρας;
Εφιαλτες,που ειτε συνειδητα (ειτε ακομα κ ασυνειδητα ορισμενοι),ολα αυτα τα χρονια,δεν εκαναν τιποτα αλλο απο το να ανοιγουν Κερκοπορτες;


Το ζητημα φυσικα δεν ειναι αν ολα αυτα αληθευουν.Την απαντηση σε αυτο τη ξερουν ακομα κ αυτοι που αρνουνται να το παραδεχτουν.
Το καιριο ζητημα ειναι ενα:Γνωριζοντας τα ολα αυτα,τι προτιθεμαστε να κανουμε;
Ειμαστε προθυμοι να συνεχισουμε να κοροιδευουμε τους εαυτους μας οτι ΔΕΝ ειμαστε η 51η Πολιτεια των ΗΠΑ,η ενα ακομα ομοσπονδο κρατος των Γερμανοαγγλογαλλων;
Θελουμε να γινουμε κατι παραπανω απο αυτο;
Η θελουμε να εξακολουθησουμε να βρισκομαστε υπο ξενη επικυριαρχια,με τους απογονους των κοτζαμπασηδων κ των ταγματασφαλιτων,ουσια δοτους εντολοδοχους;


Ειναι πια ξεκαθαρο:βρισκομαστε στο ματριξ.Συνδεδεμενοι ολοι μεταξυ μας,προσφερουμε το αιμα μας στους τραπεζομαφιοζους,με ανταλλαγμα μια επιπλαστη κ τεχνητη πραγματικοτητα.Μια "πραγματικοτητα" που θελει τον καθε λαο,να οριζει μονος του τη Μοιρα του,κ με τη προφαση της καταναλωτικης ευμαρειας(η οποια σιγα σιγα τελειωνει),να γινομαστε τροφη στους τραπεζομαφιοζους.Μην επαναλαμβανω τα ιδια,τα ειπε κ ο ιδιος ο Γιουνκερ του Γιουρογκρουπ:τεραστια οφελη αποκομιζαν οι Γαλλογερμανοι με το ισχυρο ευρω,τα εξοπλιστικα προγραμματα κ τις εξαγωγες τους,καταστρεφοντας τις παραγωγικες βασεις της ντοπιας οικονομιας.
Με καθε μας βημα,γινομασταν ολο κ πιο εξαρτημενοι απο τη Δυση.
Μας ειπαν οτι "ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ"
Δε μας προσδιορισαν πως εννοουσαν το ρημα "ΑΝΗΚΟΜΕΝ"
Τωρα,καταλαβαμε.Ηταν με τη κυριολεκτικη του σημασια.Ανηκουμε,ειμαστε κτηματα τους,πλουτοπαραγωγικες πηγες,δημοσιες επιχειρησεις,υδρευση,φως,ηλεκτρικο,ολα (θα)ανηκουν πια στη Δυση.
Δε μας προσδιορισαν ακομα ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΥΣΗ ΑΝΗΚΟΜΕΝ.Στη Δυση του ορθολογισμου,των φωτισμενων μυαλων,του Λοκ κ του Κοινωνικου του Συμβολαιου,στη Ρουσσωικη Γενικη Βουληση που εκφραζεται απο τον λαο κ μονο απο τον λαο,στον Διαφωτισμο,στο κοσμικο κρατος που ειναι χωρισμενο απο την Εκκλησια,ναι,
εκει (θελουμε κ πρεπει να θελουμε να)ανηκουμε.
Στη Δυση των τραπεζομαφιοζων της deutshe bank,της wall street,της goldmann-sachs κ  της σαρκοβορου νεοφιλελευθερης ολιγαρχιας,οχι,δε (πρεπει να θελουμε να)ανηκουμε.


Υπαρχει τροπος να αντισταθουμε;Φυσικα κ υπαρχει.
Θελουμε να αντισταθουμε;Εδω φυσικα το θεμα ειναι προς συζητηση.

Πιστευω οτι δεν υπαρχει πιο ψευτικη κ μουσαντε φραση απο το "ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΖΥΓΟ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ".Κ αυτο φανηκε πανηγυρικα επι χουντας.Την εποχη που η Ευρωπη συγκλονιζοταν απο Γαλλικους Μαηδες,απο το rock'n'roll,απο τη Γαλλικη νουβελ-βαγκ,την εποχη που ο Γκονταρ κ ο Μικ Τζαγκερ εψαλλαν την Εξεγερση,εδω βλεπαμε χουντοταινιες,ακουγαμε χουντοτραγουδα,σαν αυτιστικοι,σα βουνισιοι,χιλια χρονια τουλαχιστον πισω απο τους υπολοιπους.
Την ωρα που ο Γκονταρ γυρνουσε τη ΚΙΝΕΖΑ κ μιλουσε για τους Μαοικους,εδω βλεπαμε τον Κωνστανταρα να κανει μακροβουτια,τον Βοσκοπουλο να τραγουδα για ευνουχιστριες-Παναγιες ,εδω λεγαμε τα παιδια των λουλουδιων γιεγιεδες κ η εγχωρια Αριστερα αποκηρυττε το ροκνρολ,κανοντας αντισταση με μιζερα κλαψομουνικα τραγουδια ανθρωπων που τωρα στις συνεντευξεις τους εκφραζουν την εμπιστοσυνη τους στον ΓΑΠ.
Τα παραπανω μπορει να ακουγονται μεχρι κ γραφικα.Εγω ειμαι βεβαιος οτι αντανακλουν κ εξηγουν την Ελληνικη ψυχοσυνθεση.ΠΧ Ακομα κ στα αυθεντικα αντιστασιακα τραγουδια,υπαρχει η ψυχολογια της ηττας.Ο ναρκισσισμος της ηττας κ της παραιτησης.Εδω οι ντοπιοι αριστεροι φοραν παρασημο την ηττα τους κ με την ηθικη υπεροχη που αποπνεει αυτη η ηττα,ουσιαστικα αρκουνται σε αυτο:ειμαι βεβαιος οτι μεγαλα τμηματα των αριστερων κομματων τρεμουν μηπως ψηφιστουν απο τη πλειοψηφια κ κληθουν να κυβερνησουν.
Ας  μη κοροιδευομαστε,σε πολλους μια χαρα τους πεφτουν οι κρατικες επιδοτησεις,το αραλικι,κ η αντισταση της πλακας ωσαν επαναστατικη γυμναστικη.Κρατικοδιαιτοι κ κορακοζωιτοι.
(ΠΑΡΟΛΑ ΟΣΑ,ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΜΩΣ,ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ,ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ  http://aristerovima.gr/details.php?id=788    )

Εχουμε γεννηθει απολιτιστοι κ ραγιαδες.Κ αυτο ειναι κατι που δυσκολα αλλαζει.
Ομως αλλαζει.
Αν θελουμε,αλλαζει.
Αν θα μας ωφελησει η αν με το που θα αποτιναξουμε τον ξενο ζυγο,σκασει μυτη ο Τουρκικος,οπως λεει κ ο Καρατζαφυρας;Φυσικα κ δε το ξερω αυτο.
Μη κοροιδευομαστε,δε ξερουμε τι μας ξημερωνει
Ξερω ομως το αλλο:οποιος δε ρισκαρει για την ελευθερια του,πεθαινει εχοντας ζησει μια ζωη σκλαβωμενος
Και σκλαβωμενος ειναι τωρα ο ανεργος,ο νεος που γαμιεται ολη τη μερα για να πληρωσει το ρευμα,ο συνταξιουχος που κοιταει τις βιτρινες της λαικης μη μπορωντας να αγορασει 5 ντοματες κ ενα κιλο κρεας,ο μεσηλικας που απολυθηκε κ τρεχει κ δε φτανει.
Ολοι αυτοι,ολοι εμεις.
Σκλαβωμενοι

23 σχόλια:

  1. Έλα μωρε Celin ,αμεσως "η 51η πολιτεία των ΗΠΑ.." υπερβολικός είσαι ,είμαστε 55η ή 56η αν μας ψηφίσει και η Αγγέλα με το 12ποντο στο διαγωνισμό της Γιουρομίζιον(απο το μίζα)πάμε 52η.
    Παντως είμαστε φιλοδοξοι μας το αναγνωρίζω...
    Θέλουμε ακομα 2 αυτοκίνητα και 3 κινητα ο καθενας δεν έχει φύγει το όραμα το οποιο το βλεπουμε σε νεοφιλελευθερο ODEON O Deos na vali to heri tou.
    Απο την άλλη ώς πληγωμένος αριστερός δε μπορώ παρα να συμφωνήσω μαζί σου διοτι αριστερά χωρίς αυτοκριτική,εξελιξη και με το αμπέχωνο του αρτηριοσκληρωτισμού δεν είναι αριστερα είναι τελειωμένος τραγουδιστης της δεκαετίας του 70 στην εκπομπη της Μπίλιως.
    Πονα η μέση μου του αριστερου..ποναει γαιτι παει να διασπαστει απο το κορμί μου...τι χαλι είναι αυτό με μας..μια ζωή διασπαση???
    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Celin,

    πάλι γράφεις πράγματα που θα τα μετανοιώσεις...

    1. "Πιστευω οτι δεν υπαρχει πιο ψευτικη κ μουσαντε φραση απο το "ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΖΥΓΟ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ".Κ αυτο φανηκε πανηγυρικα επι χουντας.Την εποχη που η Ευρωπη συγκλονιζοταν απο Γαλλικους Μαηδες,απο το rock'n'roll,απο τη Γαλλικη νουβελ-βαγκ,την εποχη που ο Γκονταρ κ ο Μικ Τζαγκερ εψαλλαν την Εξεγερση,εδω βλεπαμε χουντοταινιες,ακουγαμε χουντοτραγουδα,σαν αυτιστικοι,σα βουνισιοι,χιλια χρονια τουλαχιστον πισω απο τους υπολοιπους."

    2. "Εχουμε γεννηθει απολιτιστοι κ ραγιαδες.Κ αυτο ειναι κατι που δυσκολα αλλαζει."

    Τι είναι αυτά ρε παίκτη;

    Άσε ξέρω τι είναι: υπερβολές που σκοπίμως βάζεις εμβόλιμα για να "τσιμπάνε" κάτι τύποι σαν εμένα.

    Για το πρώτο που σημείωσα: Οι χώρες που αναφέρεις, μετά τον Β' Παγκόσμιο πέρασαν σε μια ανοικοδόμηση του κοινωνικού τους ιστού με παραπάνω δικαιώματα και ελευθερίες. Γιάυτό είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τέχνες, μουσικές και άλλα. Στην Ελλάδα το πρόβλημα της δημοκρατίας και ελευθερίας ουσιαστικά βρήκε μια κάποια διέξοδο στην μεταπολίτευση. Μέχρι τότε είχε το μενού 4-5 χρόνια Εμφύλιο, και 20 χρόνια εξορίες, φυλακίσεις κτλ. Στη χούντα ακόμα χειρότερα τα πράγματα είχαν και μια συγκεκριμένη "κιτς" αρχαιοελληνική βλακεία για πολιτισμό ή στην καλύτερη τις βλακείες της Βουγιουκλακη κτλ. Αυτή είναι η μία πλευρά.

    Η άλλη πλευρά μου λέει ότι οι αγώνες της πολύπαθης Αριστεράς την περίοδο που προανέφερα ήταν συγκλονιστικοί: για την απελευθέρωση, για την διεκδίκηση ενός λαϊκά κυριαρχούμενου κράτους στην Ελλάδα, για ελευθερία, ειρήνη. Και ο πολιτισμός που ήταν πλάι σε αυτό τον αγώνα θαυμαστός: Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Ρίτσος, Λουντέμης, Σαββόπουλος, κ.α. Καμιά σχέση με αυτισμό λοιπόν. Κούλαρε. Μην δέχεσαι την ιστορία όπως στην πλασάρουν αυτοί που την ξαναγράφουν.
    Το πρόβλημα Celin είναι σήμερα που δεν έχουμε ένα τέτοιο πολιτισμικό ρεύμα να βάζει "πλάτη". Κάτι παέι να γίνει (βλ. Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο)


    ΜΗ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. Αρκετά πια. Αυτή η ΧΟΥΝΤΑ της τηλεόρασης που τα εμφανίζει όπως γουστάρει και μας έχει βαφτίσει όλους τεμπέληδες, συνένοχους κτλ δεν πρεπει να αναπαράγεται! Τέλος με αυτά.

    Για το δεύτερο τώρα τι να πω. Αυτομαστιγώνεσαι μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αλλά, μόλις αρχίσει να γυρνάει ο τροχός θα τα γράφεις αλλιώς και εγώ θα σου στέλνω λινκς από τις παλιότερες σου αναρτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "παρ'όλα όσα, αριστερά" συμφωνώ κι εγώ με τον Μπιτσάκη, Celin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ φιλοι...Και ο ενας και ο αλλος...
    Φορτωμενοι...Φορτισμενοι...Με την ιδια αγωνια...
    Νομιζω πως το ιδιο νομισμα βλεπετε...
    Ο ενας το στριβει στα ΓΡΑΜΜΑΤΑ...Ο αλλος στην Κορωνα..
    Εγω νομιζω...
    Αυτος που θα πεταξει στο δρομο το νομισμα με σιχασα...Με αγωνα στο δρομο και στην Καλπη...
    ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ...
    Αυτος που θα αγνοησει τις διαφορες, και θα κολλησει με εμπιστοσυνη το μυαλο του...
    ΣΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ μας...Στη δυναμη μας...
    Αυτοματα θα σταματησει να ανηκει...
    Τωρα...
    Κουμπωθειτε γιατι ερχεται κρυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Moodytimes,στους φιλους που ανταλλασουμε μηνες αρκετους αποψεις κ εδω κ στα δικα τους μπλογκ,ειναι γνωστο,
    θα το πω κ για τους νεους φιλους,εγω δε γεννηθηκα αριστερος,
    εγινα αριστερος υστερα απο πολυ σκεψη κ αναθεωρηση,αποκηρυσσοντας 100% αυτο το νεοφιλελευθερο μορφωμα με την επιφαση αστικης δημοκρατιας.
    Δεν ειμαι καν σιγουρος για το αν η αστικη δημοκρατια λειτουργωντας συμφωνα με τις πραγματικες αρχες της,μπορει να αποβει το καλυτερο κοινωνικοπολιτικο πλαισιο για τον Ανθρωπο.
    Αποκηρυσσω ολες τις αστικες δημοκρατιες που εχουν εμφανιστει παγκοσμιως,πλην της σκανδιναβικης σοσιαλδημοκρατιας,το μοντελο δηλαδη με την υψηλη φορολογηση στους κεφαλαιοκρατες κ το επιτυχημενο κοινωνικο κρατος προνοιας,που προστατευει ολους τους πολιτες του κ τους δυνατους απο αλλους δυνατοτερους,αλλα κ τους αδυνατους.
    Αναγνωριζω τα πολλα καλα που συνεβησαν επι ΕΣΣΔ,
    δεν καταπινω αμασητη τη προπαγανδα της Δυσης,
    αλλα απο την αλλη,με τιποτα δε θα ηθελα το κομμουνιστικο μοντελο που εμφανιστηκε τοτε.
    Παρολα αυτα,πιστευω οτι ο κομμουνισμος μπορει να λειτουργησει,ειναι δυσκολο αλλα οχι ανεφικτο.
    Ειμαι δηλαδη μεταξυ Μαρξ κ σκανδιναβικης σοσιαλδημοκρατιας.

    Μεχρι να αποφασισω,θα επικρινω ολα τα σκατα που βλεπω μπροστα μου.
    Θα κατακρινω το συνολο του δικομματισμου κ των ακροδεξιων,κ θα ακουω τι μου λεει η Ελληνικη Αριστερα,την οποια εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο απο τους υπολοιπους.
    Αλλα κ παλι,καποια λιγα πραγματα με ξενερωνουν ΚΑΙ σε αυτον τον χωρο.Τα εχω μισοναδειξει..κ θα συνεχισω να τα αναδεικνυω.

    Σωστα σαρκαζεις τη διασπαση..εγω θελω ενωση της Αριστερας..αλλα οχι μονο,δε μου φτανει αυτο.
    Οπως το εχω ξαναγραψει,θελω ενωση της Αριστερας με τον Ψηφοφορο του Κανενος,με το 40% δηλαδη του λαου που εχει αποκηρυξει τον δικομματισμο κ δεν εχει που να στραφει.
    Πρεπει αυτες οι 2 ξεχωριστες πλατιες μαζες να βρουν πλατφορμα συνεννοησης,οπως εχω γραψει κ εδω

    http://celinathens.blogspot.com/2010/07/blog-post_26.html

    http://celinathens.blogspot.com/2010/10/blog-post_05.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε Παυλο,εχει κανα νοημα να λεμε ολοι τα ιδια κ τα ιδια κ να αλληλοσυγχαιρομαστε;το γουσταρω αυτο,μην το παιζω καπως,μου αρεσει πολυ να συμφωνουν οι φιλοι κ γνωστοι μαζι μου,μου αρεσει να αποδεχονται τις αποψεις μου,
    αλλα απο την αλλα,δε βγαινει κ τιποτα ετσι.Πρεπει να αναψουν λιγο τα αιματα,να πουμε κ καμια υπερβολη,να ριξουμε κ κανα τσακωμο,δε τρεχει τιποτα!Να αναδειχτουν διαφωνιες,
    γνωριζοντας παντως οτι πανω κατω,οι περισσοτεροι στο ιδιο πλαισιο κινουμαστε!

    Τωρα για τις ενστασεις σου,
    1)"πάλι γράφεις πράγματα που θα τα μετανοιώσεις..."

    Το "παλι" δε καταλαβαινω!Ποτε εγραψα οτι μετανιωσα για κατι που ειπα(πλην μιας συζητησς για το καπνισμα οπου ο φιλος bauer24 με εκανε να υποχωρησω;;!)

    2)Τωρα ομως εννοειται οτι θα υποχωρησω λιγο στα υπολοιπα που γραφεις,ναι ρε εσυ,τα γραφω κ λιγο εμπρηστικα κ υπερβολικα,εννοειται.Ομως,καταλαβες κατι λαθος..το κραξιμο που εριξα στον Ελληνικο λαο επι χουντας,φυσικα κ δεν κατευθυνοταν προς τους αγωνιστες!Κατευθυνοταν προς τη πλειοψηφια του Ελληνικου λαου που αυνανιζοταν πνευματικα κοιτωντας τα ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΣΤΟΠ κ τον Λαμπρουκο Μπαλαντερ.
    Για αυτη τη πλατια μαζα που συνεχιζε κανονικα τη ζωη της σα να μην ετρεχε τιποτα,ελα τωρα,μη κοροιδευομαστε,δεν τα εζησα αλλα τα γνωριζω καλα.
    Στα αρχιδια τους η χουντα για το 70% με 80% του λαου.Τιποτα δε θα γινοταν αν δε τα παιρναν στο κρανιο οι φοιτητες κ εβγαιναν μπροστα.
    Ειναι δυνατον να μην το καταγγειλεις αυτο;
    Αλλωστε η ιδια ιστορια επαναλαμβανεται κ τωρα.

    Κ εδω εισερχομαστε στο δευτερο πραγμα που παρανοησες.Εγω φιλε ειμαι απο τους πρωτους που αρχισαν να γραφουν στα μπλογκς να μη μασαμε απο τη φασιστικη προπαγανδα οτι ολοι ειμαστε συνενοχοι για τη καταστροφη της χωρας.Με αδικει πολυ αυτη η παρανοηση σου,απο τον Μαρτιο ειχα παρει χαμπαρι τη συλλογικη ευθυνη που θελουν να προβαλλουν τα καθαρματα για να μασησουμε
    (κ ειναι γραμμενα αυτα)

    ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΩ
    Δεν μιλαω για συλλογικη ευθυνη!
    Μιλαω για ραγιαδισμο.Δεν εχει καμια σχεση αυτο που λεω εγω με τη ναζιστικη προπαγανδα των αθλιων καναλιων.
    Μιλαω για ραγιαδισμο.Κοιτα να δεις τις δημοτικες εκλογες.Ξερεις ποσο ευχομαι το αποτελεσμα τους να με διαψευσει κ κανω κωλοτουμπα;;;!Αφου παλι ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ,θα ψηφισει η πλειοψηφια!
    Κ εννοειται εδω το εξης:πολλες φορες,αν νοιζεσαι για κατι,του μιλας σκληρα για να το ταρακουνησεις(hard love to λενε οι φιλοι μας οι Αμερικανοι!)

    3)Κ οσον αφορα το "απολιτιστοι"
    Παλι δεν αναφερομουν στη μειοψηφια αλλα στη πλειοψηφια.Κ εκει δικιο δεν εχω;
    Ρε συ,απολιτιστοι κ αγραμματοι δεν ειναι οι περισσοτεροι;Τι θα κανουμε εδω,θα χαιδευουμε αυτια σαν τους πολιτικους;
    Τι διαβαζει ο Ελληνας;Τι μουσικη ακουει ο Ελληνας;Τι κινηματογραφο βλεπει ο Ελληνας;
    Κ ο Κολοκοτρωνης ηταν αγραμματος,κ οι ηρωες του 40 ηταν αγραμματοι,αλλα αυτοι ειχαν κατι αρ@@@ια να,που μπροστα τους εγω,ειμαι μια νουλα που πληκτρολογει καθισμενος σε μια οθονη κ νομιζει οτι εξεγειρεται.
    Ας μην ημασταν διαβασμενοι.Ας ειχαμε τουλαχιστον αρ@@@ια.Αλλα προς το παρον,δεν εχουμε.Τιποτα απο τα 2.Κ αυτο παει κ για μενα ετσι;Δεν εχω καμια ψευδαισθηση οτι ειμαι κανα παληκαρι επειδη γραφω αυτα που γραφω.
    Τιποτα δεν ειμαι.Τιποτα δεν ειμαστε σχεδον στο συνολο μας.

    Για αυτο,ας παραδεχτουμε το τιποτα μας.Κ ας προσπαθησουμε να γινουμε ΚΑΤΙ.Με ειλικρινεια κ αυτογνωσια ομως,ετσι;

    4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. )"Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Ρίτσος, Λουντέμης, Σαββόπουλος, κ.α"
    Εδω σηκωνει ξεχωριστη αναρτηση.
    Στη Ελληνικη Αριστερα,παντου,απο τα τραγουδια της μεχρι τα συνθηματα της,υπαρχει κατι κακο:Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ.Ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ.
    Εμενα φιλε μου βγαζουν μια μιζερια ολα αυτα.
    Θελουμε καινουρια πραγματα,καινουριους ανθρωπους,κανουρια ψυχολογια.Ακομα κ καινουρια μουσικη,οσο κ αν σου φαινεται περιεργο αυτο.
    Δε θελω να ξανακουσω οτι χτυπαν το βραδυ στην ταρατσα τον Ανδρεα.Τελος.Τον χτυπησαν τον Ανδρεα κ ολους τους αγωνιστες.
    Τωρα πρεπει να βρουμε καινουριους αγωνιστες.
    Εγω βλεπω μια ανακυκλουμενη φρασεολογια-τυπολογια που μου μυριζει ηττα.Δε θελω ηττα,εγω θελω να κερδισω.
    Επαναλαμβανω,για ολο αυτο το ζητημα που εσυ μπορε να θεωρεις δευτερευον,αλλα εγω ως τριανταρης κ οντας σε επαφη με συνομηλικους μη-αριστερους,ξερω πολυ καλα τι λεω.
    Κ θα το εκφρασω αυτο σε ξεχωριστη αναρτηση,με χρονο κ χωρο περισσοτερο.

    Οσον αφορα τους καλλιτεχνες που ανεφερες,εγω δεν ακουω κανεναν.Δε με ενδιαφερει η μουσικη τους.Αναγνωριζω οτι αγωνιστηκαν σε δυσκολα χρονια κ οτι ειχαν καρυδια που κανεις απο τη νεα γενια δεν εχει δειξει ως τωρα,θαυμαζω τον τσαμπουκα κ την τοτε ακεραιοτητα τους.
    Αλλα δε μου αρεσει η μουσικη τους.Και ξερεις κατι;σε ελαχιστους κατω των 40 αρεσει η μουσικη τους.
    Τερμα,παλιωσε,ψοφησε.Δεν εμπνεει τιποτα κανεις απο αυτους στο συνολο των σημερινων νεων.
    Θελουμε νεα πραγματα.Ακομα κ νεα μουσικη.
    Χιλιες φορες να ακουω rage against the machine στις διαδηλωσεις.Η κ πιο νεα πραγματα ακομα.

    υγ κ σε παρακαλω μη μου λες για Σαββοπουλο.Σεβασμος για το παρελθον του,ντροπη κ αηδια για το 80 κ μετα.Μακρυα απο μενα απολογητες κ υπερασπιστες Μητσοτακηδων κ Σημιτηδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λ.κ ο,τι πιο σωστο εχω διαβασει τελευταια,ειναι το αρθρο του Μπιτσακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαχαιρη,η ουσια ολη ειναι το σχολιο σου.Εννοειται οτι πρεπει να εστιασουμε στις ομοιοτητες,τα γραφεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ,κ με τη παραβολη του νομισματος κτλ
    Απλα ετσι,που κ που,καλο ειναι να "αρπαζομαστε" που κ που.
    Οι μεγαλυτερες φιλιες κ συμμαχιες εχουν προκυψει απο διαφωνιες.
    Μεταξυ ημων των απλων ανθρωπων κ οχι πολιτικων,η διαφωνια ειναι αυτη που προαγει καλυτερα τη συνεννοηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eν ταξει ΣΕΛΙΝ...Καταλαβα... Και γω στο ιδιο μηκος
    κυματος...Μαζι σας...Και το δεχομαι αυτο με τη διαφωνια...Το εχω κανει και γω παρα πολλες φορες...
    Και με τον ΠΑΥΛΟ συμφωνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο χρόνος δεν εξαιρεί ούτε τη συγκατάβαση,
    όπως και ότι αν γίνει...στις αυλές ή στα γραφεία
    οι κουβέντες,
    φτηνό καύσιμο για το εφήμερο...
    κι ο αγώνας να κρατήσεις τα λουλούδια ζωντανά
    με μόνη δικαιολογία την ομορφιά...άκαρπος
    καλησπέρα Celin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Katabran,καταμαυρο κ μελαγχολικο το σχολιο σου.
    Αλλα,μεγαλωσα με cure,
    http://www.youtube.com/watch?v=ggP5YDziMSY
    οποτε kaταλαβαινεις,
    με τετοιου ειδους σχολια,δεν εχω κουραγιο κ διαθεση να διαφωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Celin καλησπέρα σου. Σκλάβος είναι εκείνος που διακατέχεται από την άγνοια και άρα από την ανικανότητα να ερμηνεύσει τα φαινόμενα.
    Πόσες φορές θα το πούμε.Αν εσύ για παράδειγμα που έχεις την δυνατότητα να ερμηνεύεις, αν δεν έχεις τα δεδομένα σου(την κατάλληλη γνώση),
    δεν θα καταλήξεις ποτέ σε σωστά συμπεράσματα.
    Δεν θα επαναλάβω αυτά που σου γράφει ο Pavlosk για την περίοδο της χούντας, για τους αγώνες των αριστερών και με τα οποία συμφωνώ,αλλά θα σταθώ για λίγο, σε αυτό που λες και θα το κάνω γιατί είναι καθοριστικό ζήτημα και δεν δέχομαι να το χρησιμοποιεί κάποιος ούτε σαν ρητορικό σχήμα,εκτός και αν ιδεολογικά ανήκει στον ιδεαλισμό και εσύ απ΄όσο ξέρω δεν.Λες:
    "Έχουμε γεννηθεί απολίτιστοι κ ραγιάδες.Κ αυτό είναι κάτι που δύσκολα αλλάζει."
    Δεν γεννιόμαστε Celin.Δεν γεννιόμαστε,"γινόμαστε" διαμορφώνουμε χαρακτήρες, ανάλογα με το σε τι λογής κοινωνία ζούμε.
    “Δεν είναι η συνείδηση των ανθρώπων που καθορίζει το Είναι τους, μα αντίθετα, το κοινωνικό Είναι που καθορίζει τη συνείδησή τους” (Κ. Μαρξ, από τον Πρόλογο στην Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας, Διαλεχτά Έργα Μαρξ-Ενγκελς, τ. Ι, σελ. 424)
    Και αυτό δεν είναι ένα τσιτάτο πίστεψέ με.Έρευνα, ανάλυση, ερμηνεία, αποδείξεις, τόμοι ολόκληροι.
    Γι΄αυτό λέω και επιμένω ελεύθερος,είναι εκείνος ο άνθρωπος που γνωρίζει και μπορεί και ερμηνεύει, έτσι που να μην γίνεται εργαλείο χρήσης από αυτούς που έχουν συμφέρον να το κάνουν.
    Δεν γεννηθήκαμε λοιπόν απολίτιστοι, δεν γεννηθήκαμε ραγιάδες, αν εκτιμάς πάντως ότι κάτι τέτοιο είμαστε, τότε αλλάζει πράγματι δύσκολα και μόνον με την γνώση.Αν λοιπόν θες να πάψεις να είσαι απολίτιστος και ραγιάς, φρόντισε να γνωρίζεις όσο μπορείς περισσότερα..
    Εγώ αυτό προσπαθώ, παρ΄όλο που δεν πιστεύω ότι είμαι απολίτιστη ούτε ραγιάς.
    Αυτό που σου γράφω, ελπίζω να μην το πάρεις προσωπικά. Έχω το κακό χούι να γράφω όπως μιλάω.
    Αν ήμασταν παρεϊτσα,σίγουρα θα καταλαβαίνεις ότι δεν έχει τίποτα το προσωπικό και ότι ίσα ίσα όσα λέω,τα λέω από μια ιδιαίτερη συμπάθεια.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταρχήν τους ακούν και τους παρακούν άνθρωποι και κάτω των 40. Και στην διαδήλωση τραγουδάμε "Πότε θα κάνει ξαστεριά" και όχι "Fuck you i won't do what you tell me". Το ότι ο Θεοδωράκης και ο Νιόνιος ξεφτιλίστηκαν και ενσωματώθηκαν δεν ακυρώνει το έργο τους. Αυτό ανήκει στον κόσμο που αγωνίζεται, ελπίζει, προσδοκά. Το έργο τους υπερβαίνει τους ίδιους και ανήκει στην ιστορική περίοδο και στους αγώνες του τότε. Επίσης είναι διαχρονικό. Αλλά όλα αυτά είναι αντικείμενο μιας άλλης συζήτησης και ανάρτησης...

    Στα υπόλοιπα τι να πώ. Είναι σα να γράφουμε ένα κείμενο και να κάνουμε παρατηρήσει ο ένας στον άλλο για το συντακτικό και τα σημεία στίξης! Στα υπόλοιπα συμφωνούμε.

    Και κράτα αυτό που είπε η BB. Ραγιάς δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Επομένως προς το παρόν όπως λέει και ο Γ.Ρούσσης "Ακόμη τούτο το φθινόπωρο ραγιάδες".(http://tvxs.gr/news/έγραψαν-είπαν/ακόμη-τούτο-το-φθινόπωρο-ραγιάδες-του-γιώργου-ρούση).

    Θα συμφωνήσω επίσης και με το τελευταίο άρθρο του Μπιτσάκη.

    Και να σε ευχαριστήσω celin για την ειλικρινή διάθεση, το αυτοκριτικό σου γράψιμο και την τόλμη σου να εκτείθεσαι χωρίς περιστροφές στην συζήτηση που κάνουμε. Είναι μια μεγάλη αρετή που να ομολογήσω ότι δεν την έχω ανεπτυγμένη όσο θα έπρεπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαιρετώ τους πάντες!

    δε νομίζω ότι ο Celin αποδέχεται το ραγιαδισμό και την υποτέλεια αλλά το αντίθετο ακριβως! Απολίτιστο είναι το μεγαλυτερο ποσοστό των Ελλήνων.

    Ποιος το αμφισβητεί αυτό;

    Πάντα βέβαια, μιλάμε για τη πλειοψηφία και όχι για την ολότητα.

    Ας πάμε στη σημερινή κατάσταση που είναι και πολύ πρόσφατη.

    Πόσοι αντέδρασαν; Το 5% του πληθυσμού; Το 10% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού; Το 15% των εργαζομένων;

    Οτι από τα παραπάνω και να ισχύει (που και τα 3 τρία είναι σχεδόν παρόμοια ενδεχόμενα) η πλειοψηφία έστησε κώλο!

    Αυτοί ειναι οι τύποι που ο Celin αποκαλεί έτσι!

    Βlack, μαζί τα έχουμε ξαναπεί, ότι μια μειοψηφία αρκεί για να αλλάξει τα πράγματα. Αλλά έχουμε ξανατονίσει ότι τα ζώα όλο και πληθαίνουν.

    Κάπου στη μέση βρίσκεται και ο celin με τη θεωρία του.

    ΥΓ. Celin, αν κατάλαβα λάθος μπορείς να με διορθώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. black,δε παρεξηγω τιποτα,αντιθετως μου αρεσουν οι ζωντανες συζητησεις,το γουσταρω οταν καποιος διαφωνει μαζι μου,να διαφωνησει εντονα,ακομα κ 2 κουβεντες παραπανω να ανταλλαξουμε,δε τρεχει τιποτα,ειναι τοσα πολλα αυτα που μας ενωνουν,που θα τα ξαναβρουμε στην επομενη αναρτηση!

    Σε προτρεπω να διαβασεις τι λεει ο Πειρατης,που για αλλη μια φορα,με καταλαβε 100%!
    Φυσικα κ δεν εννοω εσενα bb ως ραγια κ απολιτιστη.Φυσικα δεν εννοω αυτους που παλευουν με οσες δυναμεις διαθετουν απεναντι στη νεοφιλελευθερη ολιγαρχια.Ειναι δυνατον να απευθυνομαι ετσι σε ανθρωπους σαν εσας εδω;

    Οταν λεω ειμαστε ραγιαδες κ απολιτιστοι,εννοω το μεγαλυτερο ποσοστο των συμπολιτων μας που τρωει τα ιδια παραμυθια ολες αυτες τις δεκαετιες κ αυτη τη στιγμη βλεπει το master chef στο Μεγκα.Κ θα παει να ψηφισει στις δημοτικες τον ΓΑΠ γιατι φοβηθηκε τον εκβιασμο της χρεωκοπιας που προβαλλει εδω κ μερες σαν επιχειρημα.
    Τι ειναι αυτοι;ραγιαδες γεννημενοι δεν ειναι;
    Οπως λεει κ ο Πειρατης,πως να αμφισβητηθει αυτο;
    Ας ελπισουμε μονο να εχουν μειωθει.
    Θα φανει στις Δημοτικες.
    Θα φανει απο τους ψηφους στη Περιφερεια περισσοτερο που θα παρουν οι κουκουεδες,οι συριζαιοι,οι ανταρσυακοι κ ολοι οι υπολοιποι εξωκοινοβουλευτικοι αριστεροι.
    Μακαρι ολοι αυτοι να ενισχυθουνε.Κ εγω να διαψευστω.

    υγ Βedlam,εχεις διαβασει πολλα απο οτι φαινεται για τον ιστορικο-διαλεκτικο υλισμο.Εγω,μολονοτι εχω διαβασει πολλα στη ζωη μου,απο Μαρξ-Λενιν κτλ,ειμαι σκραπας.Οσα περισσοτερα γραφεις εδω,τοσο το καλυτερο για ολους μας,να τα διαβαζουμε κ να μαθαινουμε.Εγω δε ξερω ακομα που ειμαι.Για να ειμαι ειλικρινης,προτιμω να ειμαι ανενταχτος κ να μην ανηκω πουθενα.Προτιμω να διαβαζω πολλα κ απο πολλους.Δε θελω να ενταχτω πουθενα (ουτε τωρα,μπορει ουτε κ ποτε) ουτε στο στρατοπεδο του ιστορικου-διαλεκτικου υλισμου,ουτε καπου αλλου.
    Προτιμω να ειμαι ελευθερος σκοπευτης!Κ να συνθετω συνεχως,οσα περισσοτερα διαβαζω κ μπορω,ακομα κ τα ετεροκλιτα κ τα ανομοιογενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάτσε βρε πειρατή μου, γιατί θα τα βάλω μαζί σου τώρα.Γαμώτο μου, λέω καθαρά και ξάστερα και γράφω ολόκληρο κείμενο για να πω ότι δεν γεννιόμαστε αλλά γινόμαστε διαπαιδαγωγούμαστε.Διαπαιδαγωγούμαστε από τους μηχανισμούς της εκάστοτε εξουσίας για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά της.Αυτό είναι το θέμα. Το ξέρω ότι ο Celin δεν αποδέχεται το ραγιαδισμό και την υποτέλεια.Κοίτα τι γράφεις εσύ:
    "Απολίτιστο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων" Αυτό που γράφεις εσύ, είναι άλλο και άλλο είναι να λες ότι γεννιόμαστε.
    Κάνω την επισήμανση αυτή για να τονίσω ότι εγώ ανήκω στην σχολή και ασπάζομαι την υλιστική Μαρξιστική θεωρία και όχι τον ιδεαλισμό πράγμα που πιστεύω ότι για τον Celin, αλλά και οι περισσότεροι φίλοι εδώ υιοθετούν αυτήν την κοσμοϊστορική θεωρία.Το κάνω μάλιστα γιατί είναι βασική αρχή της υλιστικής θεωρίας και διαπιστώνω ότι πολλοί άλλοι φίλοι, μέσα σε μια θολή αντίληψη για διάφορους λόγους, τσιμπάνε και βασίζουμε τις απόψεις τους σε μια στρεβλή θεώρηση των πραγμάτων,πέφτοντας χωρίς να το θέλουν στον ιδεαλισμό.
    Αν λοιπόν δεχθούμε ότι γεννιόμαστε απολίτιστοι και ραγιάδες, απορρίπτουμε τους μηχανισμούς που κάνει χρήση το σύστημα προκειμένου να διαμορφώσει πολίτες υποτακτικούς.Και ούτε που μπορούμε να φανταστούμε σε πόσο σοβαρά και λαθεμένα συμπεράσματα μπορούμε να οδηγηθούμε.Πειρατή μου διάβασε άλλη μια φορά το κείμενό μου και αν πράγματι κάτι δεν λέω καλά πες το μου μπορεί κάτι να μην έχω διατυπώσει σωστά.
    Άντε βρε καλή σας νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παυλο,τα περι ξαστεριας κ rage against the machine,ειναι λεπτομερειες.Αλλα κ ο διαβολος στις λεπτομερειες κρυβεται οπως λεει η παροιμια,για αυτο κ πρεπει στις αναλυσεις μας να τα συμπεριλαμβανουμε ολα.

    Κ θα επιμεινω,οχι απο εγωισμο,ειλικρινα σου μιλαω,πιστευω οτι ειναι σημαντικο αυτο που λεω,για αυτο κ επιμενω.
    Πρεπει να αλλαξουμε μεχρι κ μουσικη.Δε με ενδιαφερει ρε συ τι τραγουδανε 500-1000-10000 ατομα στις διαδηλωσεις.Τερμα αυτη η ψυχολογια που μυριζει ηττα κ παραιτηση,
    τερμα τα ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ.
    Για τραβα παραεξωαπο τις ενδοαριστερες συγκεντρωσεις.Τα ακουει κανεις αυτα;
    Εγω θελω να επιτυχουμε.Εγω θελω τη δημιουργια νενος πλειοψηφικου ρευματος,θελω νεαν πραγματα,ελεος με την ανακυκλουμενη μιζερια.

    Παρτο σημειολογικα:Ξαστερια θα κανει οταν δημιουργηθει μια πλατια πλατφοραμα κοινωνικης συμμαχιας κ συνεννοησης.Πανω σε νεες βασεις,πανω σε νεα θεμελια,δε μπορουμε πια να οικειοποιουμαστε τους αγωνες των παλιων,
    ουτε καν τα τραγουδια τους.
    Αυτα ανηκουν στο χθες κ στο χθες πρεπει να τα θαψουμε κ να αναπαυτουν εν ειρηνη.
    Εγω ρε φιλε οταν ακουγα πιτσιρικας το fuck you i wont do what you tell me,ριζοσπαστικοποιομουν πολυ περιοσσοτερο απο τους Σαββοπουλους κ τους Ξυλουρηδες.
    Εκει φωναζα ενα ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ απεναντι στη καθε εξουσια,εκει βαραγα αναποδες.Κ μαζι μου βαραγαν αναποδες πολλοι πιτσιρικαδες,κ αγριευαν.
    Το ιδιο πρεπει να γινει κ τωρα.
    Μοντερνα,συγχρονα,να ακουσουμε τα σημαδια κ τους ρυθμους των καιρων.

    υγ Σε ευχαριστω ειλικρινα για αυτα που λες,φουσκωσα απο περηφανια με τη τελευταια σου παραγραφο που μου αναγνωρισες ο,τι μου αναγνωρισες!
    Για αυτο ελα να το αφιερωσουμε σημερα μαζι,στον ΓΑΠ,κ τις απειλες που εκτοξευσε σημερα στο διαγγελμα,
    http://www.youtube.com/watch?v=sjDPWP5GKQA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πειρατη,εγραψα ενα ολοκληρο κατεβατο κ μου το εφαγε η γκουγκλ!
    Για αλλη μια φορα,με καταλαβες επακριβως.
    Η φιλη bedlam,διαφωνησε με το "γεννηθηκαμε" στη παραπανω φραση.
    Μαλλον δε το εξεφρασα σωστα γιατι κ εγω συμφωνω μαζι της οταν λεει οτι
    "δεν γεννιόμαστε αλλά γινόμαστε διαπαιδαγωγούμαστε.Διαπαιδαγωγούμαστε από τους μηχανισμούς της εκάστοτε εξουσίας για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά της."

    Καλα τα λεει.Δεν υπαρχει απαραιτητα καποια εμφυτη προδιαθεση μας για ραγιαδοποιηση.
    Αλλα κ παλι,γεννιεσαι/γινεσαι,το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.
    Ο ραγιαδισμος.

    Κ οσον αφορα τον ιδεαλισμο,φιλη bedlam,η φιλοσοφικη μου τοποθετηση ειναι αρκετα ρευστη.Μπορω να γραψω 50 αναρτησεις εξηγωντας τη αλλα κ παλι,ακρη δυσκολα θα βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βlack, εννοείται πως συμφωνώ μαζί σου!

    Η διαπαιδαγώγηση, η μόρφωση, κοινωνική και πνευματική, οι αρχές και οι αξίες, είναι όλες στοιχεία που διαμορφώνουν χαρακτήρες και συνειδήσεις.

    Δε το αμβισβήτησα ποτέ αυτό!

    Απλά επικεντρώθηκα στο τι ήθελε να πει ο Celin (κατά τη γνώμη μου) και αυτό έγραψα!

    Φιλια Black!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Celin,

    είναι βασικός κανόνας της διαλεκτικής ότι το νέο γεννιέται μέσα από το παλιό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αναφορικά με το σε ποια δύση ανήκουμε, αν το συνεχίσουμε έτσι θα ανήκουμε στη δύση του πολιτισμού...
    μαύρα σκοτάδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγω, αν και μου αρέσουν πολύ τα παλιά τραγούδια, συμφωνώ στο θέμα ότι πρέπει η ελλάδα να αρχίσει να ξαναπαράγει πολιτικοποιημένη τέχνη.

    Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κάτι τέτοιο!!!

    Και στρατευμένη τέχνη...
    αλλά στρατευμένη υπέρ του λαού
    όχι υπέρ του κεφαλαίου, γιατί απο τέτοια έχουμε.

    Και ας λένε οι "ρομαντικοί" πως η τέχνη δεν πρέπει να στρατεύεται, τα πάντα στρατεύονται εκτός και αν είναι ανοησίες...το ζήτημα είναι που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή