Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥ

O λογος που επικαλεστηκαν οι Αμερικανοι για να εισβαλλουν στο Ιρακ,ηταν τα περιβοητα Οπλα Μαζικης Καταστροφης που ειχαν δηθεν οι Ιρακινοι.Η εισβολη εγινε κ διαπιστωθηκε οτι αυτος ο ισχυρισμος ηταν λανθασμενος,ετσι αποκαλυφτηκε κατι που οι περισσοτεροι αλλωστε υποψιαζομασταν,οτι δηλαδη αυτος ο ισχυρισμος των Αμερικανων ηταν ενα παραμυθι.
(Δειτε τη καλη ταινια του Γκρηνκρας που διαπραγματευεται το ζητημα  GREEN ZONE
http://www.imdb.com/title/tt0947810/   )

Το φαινομενικα παραξενο εδω ειναι οτι την αποκαλυψη για αυτο το παραμυθι,τη παραδοχη δηλαδη οτι ο Σανταμ δεν ειχε ποτε στη κατοχη του ΟΜΚ,την εκαναν οι ιδιοι οι Αμερικανοι!Αραγε δε θα τους ηταν ευκολο να "φυτεψουν" καποια ΟΜΚ στο Ιρακ,για να αποδειξουν οτι ο ισχυρισμος τους ηταν αληθης;Και να διαφυλαξουν ετσι την ηθικη τους ακεραιοτητα,περνωντας στον κοσμο το μηνυμα αυτο;

Την λυση στο παραπανω παραδοξο τη δινει ο Σλαβοι Ζιζεκ,σε ενα απο τα βιβλια του.Εχουμε εισελθει σε μια νεα φαση της καθεστωτικης τρομοκρατιας,οπου το ζητουμενο δεν ειναι μια μεγαλη δυναμη να περασει το μηνυμα της ηθικης υπεροχης τους.
Το μονο μηνυμα που θελει να περασει-εμμεσα μεν αλλα κατανοητα-ειναι το εξης:Ο ΦΟΒΟΣ.
Το μηνυμα της Αμερικης προς τους ανθρωπους ειναι το εξης:Κοιταξτε να δειτε,ο λογος που σας κοροιδεψαμε τοσο φανερα ειναι για να συνειδητοποιησετε οτι θα κανουμε ο,τι γουσταρουμε.Και οποιος τολμησει να μας αντιταχτει,θα εχει τη τυχη του Ιρακ,της Σερβιας κ του Αφγανισταν.
Δε μας ενδιαφερει να κερσισουμε τη συμπαθεια σας.
Θελουμε να κερδισουμε την ΥΠΟΤΑΓΗ σας.

Ετσι παιζεται το παιχνιδι τωρα.

Στοχος δεν ειναι οι καρδιες των πολιτων,στοχος ειναι ο Φοβος στις καρδιες των πολιτων.Η Ιστορια εχει τελειωσει,η νεοφιλελευθερη τραπεζοκινητη ολιγαρχια εχει θριαμβευσει,δεν εχει νοημα σε ενα παγκοσμιοποιημενο περιβαλλον να αντισταθεις,γιατι,ακομα κ στην περιπτωση που μια εξεγερση σε μια χωρα ευοδωθει,η χωρα αυτη θα αντιμετωπιζεται απο τη Διεθνη Κοινοτητα σαν Κρατος-Παριας (PARIAH STATE).Και τα δεινα που τη περιμενουν,θα ειναι πολυ χειροτερα απο τα δεινα που θα αντιμετωπισει,υποτασσομενη στους τραπεζομαφιοζους, στους επενδυτικους οικους(GOLDMANN-SACHS) κ στους Οικους αξιολογησης (MOODY'S)

Ετσι παιζεται το παιχνιδι κ στην Ελλαδα,αλλωστε οι ντοπιες κυβερνησεις του Δυτικου Κοσμου,δεν ειναι παρα μια μικρογραφια της Αμερικανικης(θεωρω οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις,ελεγχονται κ αμεσα απο αυτην)
Το μηνυμα προς τον Ελληνα πολιτη ειναι το εξης:ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ Κ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ.
Κ αυτο δε φαινεται τοσο στον προεκλογικο εκβιασμο του ΓΑΠ
(Αλλωστε μια γνησια αντικαθεστωτικη ματια,θα εβλεπε αυτον τον εκβιασμο θετικα,αυτο δε θελουμε;Να ληφθει ΣΟΒΑΡΑ υποψη απο την εξουσια η αντιθεση μας στο ΔΝΤ;)

Αυτο διακρινεται καθαρα στο παιχνιδι που εχει στηθει λιγες μερες πριν τις εκλογες.
Ολες αυτες οι συλληψεις για τις στρακαστρουκες,ανεξαρτητως του αν συλλαμβανονται οντως εξτρεμιστες η αν ολο αυτο ειναι ενα παιχνιδι στημενο απο τους παρακρατικους,
ολοι πανω κατω αντιλαμβανομαστε που αποσκοπει.Αντιλαμβανομαστε το μηνυμα του.
Το μηνυμα ειναι,οπως κ στο Ιρακ κ τα ΜΚΟ,ο Φοβος.
Φυσικα κ δε προσπαθει κανεις να μας πεισει οτι διατρεχουμε κινδυνο απο τρομοκρατες αν δε ψηφιστει ο Παπανδρεου.Αντιστροφως.
Αυτο που μας λενε εμμεσα ειναι το εξης:ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΤΣΙΜΠΑΤΕ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ!
Ο κινδυνος που διατρεχουμε αν δε ψηφιστει ο δικομματισμος,δεν προκυπτει απο καποιους ''τρομοκρατες" που θα διασαλευσουν τη ταξη.
Ο κινδυνος που διατρεχουμε προερχεται απο αυτους τους ιδιους που εχουν σαν αποστολη τη διαφυλαξη μας απο τους τρομοκρατες.
Γιατι,η πικρη αληθεια,η αληθεια που ολοι ξερουμε κ ολοι απωθουμε,ειναι οτι οι μοναδικοι τρομοκρατες ειναι αυτοι οι ιδιοι:οι Κυβερνησεις δηλαδη,που θελοντας κ μη,δεν αποτελουν παρα εντολοδοχους της παγκοσμιας τραπεζοκινητης ολιγαρχιας

Αυτο ειναι το πραγματικο μηνυμα.Κας μη κοροιδευομαστε,ειναι ξεκαθαρο.Οποιος εξακολουθει να θελει να το αγνοει,κατα βαθος εχει ηδη πειστει απο την αναγκαιοτητα της υποταγης.
Και για αυτον τον ανθρωπο,που σε πεισμα απο τον βομβαρδισμο της καθεστωτικης προπαγανδας του Φοβου,ζει μεσα στην επιφαση Δημοκρατιας του,δεν υπαρχει παρα μονο μια επιλογη:Η ψηφος στον δικομματισμο.
Αυτος ο ανθρωπος,θα ειχε πολλα επιχειρηματα να μας αντιπαραθεσει,αν ηταν σε θεση να ομολογησει αυτο που κατα βαθος πιστευει.
Θα μας ελεγε οτι χιλιες φορες να γινουμε η 51η Πολιτεια των ΗΠΑ,χιλιες φορες να ειμαστε υποτελεις στις συγχρονες χωρες του Ναζιστικου Αξονα(Γερμανια-Αγγλια-κ δυστυχως Γαλλια),χιλιες φορες να δηλωσουμε υποταγη στις τραπεζες,
παρα ενα αβεβαιο μελλον,που θα μας καταντουσε Κρατος-Παρια,μακρυα απο τις αγορες,μακρυα απο τη παγκοσμιοποιημενη οικονομια,
"τι θελετε;" θα μας ελεγε;Να γινουμε παλια ΕΣΣΔ;Να παμε με το Ιραν,που οι ισλαμοφασιστες ακομα κ σημερα εκτελουνε γυναικες για μοιχεια;
Χιλιες φορες με τον πολιτισμο της Δυσης,με τα καλα κ με τα κακα του.

Προτου να αρχισουμε να του αραδιαζουμε μαλακιες για τον τραχηλο του Ελληνα που ζυγο δε σηκωνει,καλο θα ειναι να σκεφτουμε καλα πρωτα,τι ειμαστε πραγματικα,τι θελουμε πραγματικα,κ τι θυσιες ειμαστε διατεθειμενοι να κανουμε για αυτο που θελουμε πραγματικα.

Και νομιζω οτι μια καλη απαντηση σε αυτον τον υποταγμενο ανθρωπο ειναι η εξης:
Το οτι απορριπτουμε τη Τραπεζομαφια της Δυσης,δε σημαινει οτι συνηγορουμε σε καμια ΕΣΣΔ κ σε κανενα Ιραν.Το οτι απορριπτουμε την Ολιγαρχια,δε σημαινει οτι σκοπευουμε στη παλινορθωση της,ουτε απο το προλεταριατο,ουτε απο τα σοβιετ,ουτε απο κανεναν.Το οτι απορριπτουμε τη καταντια της σημερινης Δυσης,δε σημαινει οτι απορριπτουμε κ τις αξιες της Δυσης,το ορθολογικο πνευμα,τον Διαφωτισμο,το κοσμικο κρατος,την ισοτητα.
Το οτι απορριπτουμε τη ψευτο-Δημοκρατια,δε σημαινει οτι θα παψουμε να αναζητουμε τη πραγματικη Δημοκρατια.Μια Δημοκρατια,που επιτελους θα εξουσιαζει ο Δημος,ο λαος κ μονο ο λαος,η πλειοψηφια του λαου δηλαδη,σεβομενη τη μειοψηφια.
Σεβομενη ακομα κ τον πιο φτωχο κ ταπεινωμενο μεχρι τωρα Ανθρωπο.

Κ αν αυτο επικρατησει ΕΣΤΩ σε μια χωρα,δε σημαινει κατ'αναγκη οτι αυτη η χωρα θα εξελιχθει σε Κρατος-Παρια.Σημαινει οτι το παραδειγμα αυτης της χωρας μπορει να αποτελεσει καταλυτη για τη χιονοστιβαδα που θα διαμορφωσει πανευρωπαικως τις εξελιξεις.Μια σπιθα αλλωστε ειναι ικανη για να αναψει μια φλογα,κ μια φλογα μπορει να συμπαρασυρει στο περασμα της τους τραπεζομαφιοζους κ ολους αυτους που νταβατζιλικι επιβαλλουν ως τωρα τη Βουληση τους.
Μια ειναι ομως η Γενικη Βουληση,κ αυτη,οπως ελεγε ο Ρουσσω,ειναι ο λαος κ μονο ο λαος.
Και σε αυτη θα υποταχθουν,θελοντας κ μη,οι Ολιγαρχες.

ΥΓ Παρομοιο σκηνικο τρομοκρατιας,οπως μας εδειξε ο Μαικλ Μουρ στη ταινια του,CAPITALISM-A TRUE LOVE STORY,διαδραματιστηκε στην Αμερικη,στις τελευταιες εκλογες,οταν αναρριχηθηκε στην Εξουσια ο Ομπαμα.Οι Αμερικανοι πολιτες κατεκλυστηκαν απο κυματα τρομου,οτι πρεπει οπωσδηποτε να ψηφιστει το ΠΑΚΕΤΟ ΠΩΛΣΟΝ,κ να δοθουν στους Τραπεζομαφιοζους 700 δις δολλαρια.Αρχικα,το Κονγκρεσσο κ οι Δημοκρατικοι,αντισταθηκαν.Και κατεψηφισαν το μαφιοζικο σχεδιο..Η καταληξη ομως ηταν να δοθουν τα λεφτα.Οι τραπεζιτες πηραν τα 700 δις.Και ο λαος της Αμερικης,εξακολουθει να φτωχαινει.Ενω τα στελεχη των τραπεζων,που οδηγησαν την Οικονομια σε παρολιγο καταστροφη,τρωνε ακομα τα λεφτα των κοροιδων.

19 σχόλια:

  1. Φιλε...
    Μπορει να συμφωνησω, με οσα λες...
    Αλλα θα ηθελα να απαντησεις σε λιγες ερωτησεις...
    Σχετικα με την Ελλαδα...
    Πιστευεις οτι τα κομματα του δικομματισμου, μπορουν να εκπροσωπισουν το συστημσ που λες;;;
    Πιστευεις οτι, αν τελικα τους ψηφισει ο κοσμος...Θα γλυτωσει η χωρα απο την τελικη καταστροφη της;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Μαχαιρη,οχι,με τιποτα.ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ,πρεπει να καταποντιστουνε,να εξαφανιστουν τελειως σα πολιτικες οντοτητες.
    Το μονο που μπορουμε να κανουμε σε αυτες τις εκλογες,ειναι να ψηφισουμε ενα κομμα της Αριστερας,ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ,η οποιο αλλο επιθυμει ο καθενας.
    Ουτε αυτα τα κομματα με εχουν πεισει απολυτως,αλλα τους αναγνωριζω ακεραιοτητα,τιμιοτητα,ευθυκρισια κ καλως νοουμενο πατριωτισμο.
    Μεχρι να μετασχηματιστουν λοιπον σε ευρυτερους συλλογικους φορεις που θα εκφραζουν οσο δυνατον περισσοτερους,
    ψηφος στην Αριστερα
    και βλεπουμε μετα τι θα κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα!

    Πριν σου απαντήσω Celin, μια ερώτηση προς το Μαχαιρη:
    Φίλε μου, βιάζεις μια γκόμενα 30 χρόνια. Πόσες πιθανότητες έχεις για να σε επιλέξει για γκόμενο αφού την ξέσκισες;

    Η χώρα θέλει ριζική αλλαγή. Τα κόμματα του δικομματισμού δε γουστάρουν καμία αλλαγή. Θέλουν υποταγή και βιασμό των πολιτων.

    Επομένως, ψαξε για άλλα γκόμενα.

    Πάμε τώρα στο φιλαράκι μας, το Celin.

    Eχεις δίκιο σε όλα!

    Φοβος, τρόμος και μετά συντηρητισμός και υποταγή!

    Και μετά ξανά πούτσα!

    ΥΓ. Σου έχω απαντήσει στο θέμα με τις "στρακαστρούκες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος ειναι ο στοχος,Πειρατη,να σπασει ο φαυλος κυκλος του φοβου,της υποταγης κ της πουτσας!Αντε να δουμε.

    Ο χαρακτηρισμος "στρακαστρουκες" ειναι για να σαρκασω την τρομουστερια των χουντοκαναλων,που θελουν να μας πεισουν οτι επικειται κατι σα πυρηνικος πολεμος αν δε ψηφιστει ο ΓΑΠ!Κατα τα αλλα,σου λεω οτι στα περισσοτερα μαζι ειμαστε.
    Αλλα,ας μη γραψω τωρα κατι παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πράγματι,τι βολική συγκυρία αυτές οι στρακαστρούκες,παραμονές των εκλογών...τι επηρεασμό των ψηφοφόρων μπορεί να υποκρύπτουν,τι αλλοθι για άκαιρες Εθνικές εκλογές,τι αλλοθι για επιβολή γενικευμένης καταστολής εν όψει πρωτόγνωρων μέτρων...
    Σε τι γαμ#*&$ους καιρούς ζούμε...
    (μόλις ανέβασα κι εγώ κάτι σχετικό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. squarelogic,εχει ξεφτιλιστει το ζητημα,ειπαμε να μας κοροιδευουν,αλλα πια ουτε τα προσχηματα δε κρατανε.Και επαναλαμβανω,οτι το τελικο μηνυμα ολων αυτων των γεγονοτων ειναι το εξης:"προσεξτε τι θα ψηφισετε γιατι ολα αυτα δεν ειναι παρα η προγευση"

    Μολων λαβε.Τη Κυριακη παντως δε τη γλυτωνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. le perfectionnisme Celin!
    ο ιδανικός υποψήφιος ή ο ιδανικός ψηφοφόρος;
    τίποτα Celin!
    η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού!όλοι το λένε!
    σωστά;
    ε πώς γίνεται αυτό αφού το να βρεις τον ιδανικό υποψήφιο/ψηφοφόρο δεν φαίνεται εφικτό;
    ε ας τον εφεύρουμε λοιπόν...
    ας ψηφίσουμε κάτι από αριστερά...
    αλλά έχω μια απορία, με άλλα κριτήρια ψηφίζουμε και με άλλα βρίζουμε;
    δε θεωρώ πως υπάρχει πλέον σε αυτή τη χώρα απαξίωση της πολιτικής, θεωρώ πως υπάρχει απαξίωση του πολίτη, κάπως έτσι λοιπόν, βρίζοντας και ψηφίζοντας έχουμε το δήμαρχο , την κυβέρνηση κλπ κλπ που μας αξίζουν
    χαιρετίσματα στον ΨΤΚ, ψυχρανθήκατε ήμου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσυπογράφω, φίλε μου.
    Μόνο να προσθέσω ότι δεν ελπίζω ο κόσμος να επιλέξει έντιμους ανθρώπους. Πάλι τα ίδια λαμόγια θα βγάλει.
    Εκτός... εκτός κι αν οι κοστουμαρισμένοι γελοίοι που παρελαύνουν στην πλατεία της γειτονιάς μου είναι μόνο για μπούγιο. Εκτός, δηλαδή, αν η κάλπη είναι γκαστρωμένη, που λέγαμε παλιά.
    Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα συμφωνήσω σε όλα σε όσα έγραψες Celin και θα θυμίσω κάτι με κίνδυνο να μπω στο κλαμπ των συνωμοσιολόγων...
    Το 99 ξεκίνησε από το Σιάτλ ένα παγκόσμιο κίνημα αμφισβήτησης. Το γαίτανάκι των τεράστιων διαδηλώσεων συνεχίστηκε σε Σεούλ, Γκέτεμποργκ, Πράγα, Γένοβα... Αναγκάστηκαν να κάνουν τις συνόδους σε καραντίνα π.χ. στον Καναδά... ¨

    Όλως τυχαίως, κι ενώ κάθε συγκέντρωση κατά της παγκόσμιας χούντας των αγορών-τραπεζών γινόταν μεγαλύτερη και πιο ριζοσπαστική από την προηγούμενη, σκάει η παραμύθα της αλκάιντα... Και να το μακελειό στους δίδυμους πύργους! Και να και η γενοκτονία στο Ιράκ μόλις ο Σαντάμ απείλησε να πουλάει σε ευρώ κι όχι σε δολλάριο. Με τον τσαμπουκά του σερίφη, με ψέμματα αυταπόδεικτα (με στόχο που περιγράφεις πολύ καλά)...

    Οι διαδηλώσεις φουντώνουν, τώρα κατά ΚΑΙ του πολέμου. Και να ο τρόμος και το αίμα στο Λονδίνο, να και στο τραίνο στην Ισπανία, να στη Κωνσταντινούπολη, να στις Φιλιππίνες...

    Ο Φόβος με τις καθημερινές ενέσεις πανικού από τα ΜΜΕ απλώνεται παντού. Μέτρα κι άλλα μέτρα κατάργησης ελευθεριών που παίρνονται με το αρχέγονο δίλημμα "ελευθερία ή ασφάλεια"...

    Το κίνημα υποχώρησε, συκοφαντήθηκε (και εκ των έσω από τους "καθαρούς"), εξαφανίστηκε... Ακολουθούν χρόνια με άκρα του τάφου σιωπή κι οι συμμορίτες ξεσαλώνουν... Αναπόδραστα η κάλπικη μεγένθυνση οδηγεί στην κατάρρευση... Τα κράτη χρεώνουν στους πολίτες τις φούσκες των μωρών και τρέχουν να τους σώσουν... Αποδυναμωμένα στη συνέχεια μπαίνουν ανοιχτά υπό συμμοριτικό έλεγχο με "κυβερνήσεις" πλασιέδων... Οι συμμορίτες ξεσαλωμένοι τα θέλουν όλα, οι πλασιέδες στρέφονται κατά των κοινωνιών, αυτές μουδιασμένες, παραζαλισμένες, παραπληροφορημένες και ενοχοποιημένες από τα πολυβολεία των "8" δεν αντιδρούν... Μα να κάτι αρχίζει να γίνεται... Στην Ουγγαρία ο κόσμος αντιδρά -έστω στρεβλά- στις εκλογές... Γίνεται η πρώτη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση -με όχι ιδιαίτερη επιτυχία στα καθ' ημάς... Αλλά οι δρόμοι αρχίζουν να βουίζουν, στη Μαδρίτη, στο Βουκουρέστι, στις Βρυξέλλες, στη Σόφια... Στη Γαλλία γίνονται 6 "εθνικές" κινητοποιήσεις με 3 εκατομμύρια διαδηλωτές η κάθε μια... Στο Δουβλίνο επιμένουν και προχθές έγινε η μεγαλύτερη φοιτητική διαδήλωση εδώ και γενιές... education not emigration, free education for all τα συνθήματα... Στη Γαλλία οι νέοι φωνάζουν δίπλα στους γονείς τους "ανεργία στα 30, σύνταξη στα 80, όχι ευχαριστούμε", στη Ρουμανία γεμίζουν οι δρόμοι...

    Και ωωω! Τι σύμπτωσις! Να σου πάλι οι απειλές των ισλαμοφασιστών, νάσου πάλι η τρομούστερία, νάσου και οι χαχανούληδες με τις στρακαστρούκες και τα γράμματα, να και ο Φόβος των τηλε-μπαζούκας που βομραρδίζουν τον "έντιμο άνθρωπο κυρ-Παντελή" αντάμα με τον εκβιασμό του χάιτεκ δρομέα ΓΑΠ και το εξευτελιστικό προεκλογικό χαρτζιλίκωμα των γερόντων που λήστεψε...

    Αν δεν κρινόταν η ζωή μας θα ήταν μια υπέροχη κωμωδία. Με τους βλάκες κομπάρσους και τους απύθμενα ηλίθιους πρωταγωνιστές της θα σκόρπαγε πολύ γέλιο...

    Μα εδώ σκορπάνε φόβο, ανασφάλεια, δυστυχία, διαλύουν ανθρώπινες ζωές και όνειρα, τάζουν έναν περιβαλλοντικό αρμαγεδώνα και το μαύρο, το απόλυτο μαύρο της πιο σκοτεινής νύχτας για ξημέρωμα.

    Συμμορίτες, αλήτες "δρεπανηφόρα άρματα" και "στα υπόγεια, ζάρια τους αιώνες παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί"... και κάποιοι τραγικοί ακόμα μετράνε το εμβαδόν του παραμάγαζού τους...

    Πήρα φόρα και με έπιασε πάλι το ακατάσχετο, μα πια η ανάγκη για έξοδο, όχι για φρενάρισμα μα κατέβασμα από το τραίνο που πάει στο γκρεμό, είναι προϋπόθεση ζωής...

    Τι να λέμε μεταξύ μας... Ψήφο στην αριστερά αλλά και δράση, δράση καθημερινή όπου και από όπου μπορεί ο καθένας... μπας και ανάψει κανένα κερί...

    Πως το έλεγε εκείνο το παλιό σύνθημα; Η ουτοπία δεν είναι προορισμός αλλά κατεύθυνση;
    Έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το συγγραφέα." λέει παραπάνω :)
    Απλά μου έβγαλε πως είναι πολύ μεγάλο το κείμενο και το τεμάχισα αλλά τελικά το είχε πάρει κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κatabran
    καλα τα λες,οπως δεν υπαρχει ιδανικος υποψηφιος,δεν υπαρχει ουτε ιδανικος ψηφοφορος,αλλα ας κανουμε μια βολτα ολοι προς την Αριστερα γιατι,με ολες τις αδυναμιες της,πουθενα δεν υπαρχει κατι πιο αξιοπιστο,τιμιοτερο,ειλικρινες κ συμφεροτερο προς τη χωρα για να ψηφισεις.

    Εγω παντως με το ιδιο κριτηριο που ψηφιζω,βριζω κιολας!Βριζω τον @#$#μημενο δικομματισμο με τους απατεωνες δωσιλογους που ρημαξαν τη χωρα
    κ ψηφιζω οτι αντιτασσεται προς αυτον!

    Τωρα,χαιρομαι που αναφερεις παλι το αρκτικολεξο ΨΤΚ
    (απο οτι φανταζομαι,μαλλον αυτος ο ορος εχει ηδη ξεχαστει,διχως κανεις να του δωσει τη παραμικρη σημασια,κριμα,κ θεωρουσα οτι ειναι αρκετα ευστοχος περιγραφικα..μαλλον,μονος μου τα γραφω,μονος μου τα διαβαζω!!!)
    αλλα δε καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις με τη ψυχρανση μου με τον ΨΤΚ,
    αν εννοεις τη ψυχρανση μου με το κομματι μεσα μου που σκεφτεται σαν ΨΤΚ,ναι,εχω ψυχρανθει κ δεν του δινω σημασια εδω κ μηνες!
    Παρ'ολα οσα,Αριστερα!!!
    http://aristerovima.gr/details.php?id=788

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε Λωτοφαγε,μεταξυ μας τωρα,παρολα τα μανιφεστα εδω κτλ,την ιδια φρικτη διαισθηση εχω κ εγω.
    Θα προσποιηθω ομως οτι διαισθανομαι οτι αυτη τη φορα κατι οντως θα αλλαξει,
    κ αν τελικα,ψηφιστουν παλι τα λαμογια,ε μετα,ολα θα ειναι διαφορετικα.
    Μετα που θα εχει πνιγει η ελπιδα οτι οι ανθρωποι που ζουν σε αυτη τη χωρα,ειναι κατι παραπανω απο ζωα αξια μονο για σφαγη,
    μετα θα αρχισουμε ολοι να σκεφτομαστε αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε Ρηγα,το σχολιο σου ειναι συγκλονιστικο.
    Οχι,καθολου συνωμοσιολογια δεν ειναι ολα αυτα,συνωμοσιολογια τα λενε οι απολογητες του Καθεστωτος κ τα αμερικανο-ευρωπαιοθρεμμενα τσιρακια του.
    Οπως γνωριζανε οι Αμερικανοι το 1941 οτι επικειται επιθεση στο Περλ Χαρμπορ,
    αλλα την αφησανε για να πεισουν τη κοινη γνωμη τους οτι πρεπει να μπουκαρουν στο β παγκοσμιο πολεμο,μια κοινη γνωμη που μεχρι τοτε δεν ηθελε τη συμμετοχη των ΗΠΑ στον πολεμο

    ---μεταξυ μας,παλι καλα που οι ΗΠΑ μπηκαν στο πολεμο---

    ετσι κ τωρα,κατι παρομοι θα συνεβη.
    Ακραια Ισλαμικα στοιχεια σιγουρα υπαρχουν,αλλα δε νομιζω οτι θα μπορουσαν να ριξουν τους Πυργους τοσο ανενοχλητα.

    Κ ολη αυτη η τρομουστερια,που οδηγησε;Στη περιστολη ατομικων δικαιωματων
    κ οπως βλεπουμε στις μερες μας,
    στην αποθρασυνση των τραπεζομαφιοζων.

    Γαλλια,Ρουμανια,Ουγγαρια,Ιρλανδια,οπως τα λες.
    Κ εδω οι αρχιτσατσοι συνδικαλιστες,οι αρχιπουτανες των αφεντικων,προκηρυσσουν λεει απεργια για τον Δεκεμβρη.
    Κατι ελεγε ο Κολοκοτρωνης για τους προσκυνημενους,αλλα δεν τα θυμαμαι καλα,κατι για φωτιες κ τσεκουρια,αλλα η μνημη μου ειναι θολη τελευταια,τελοσπαντων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σημασία σε εναν αγώνα δεν έχει μόνο η επιτυχία.

    Εμείς παλεύουμε για να πετύχουμε ναι,
    αλλά όταν πας για σύγκρουσή εγγυήσεις δεν υπάρχουν,
    όπως δεν υπάρχουν και όταν δεν πας για σύγκρουση.

    Τα βασικά είναι:
    ανακατανομή παραγωγικών μέσων στον λαο
    αυστηρος περιορισμός της ιδιοκτησίας ώστε να μην εμφανιστούν πάλι ανισότητες
    κοινωνίες βασισμένες στην συλογικότητα(δηλαδή απο όλους για όλους όχι απο όλους για κάποιους).
    Συνεχής συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, μετατροπή τους δηλαδή απο ηπηκόους σε πολίτες.

    Το να γκρεμιστεί το σύστημα είναι ότι πιο εύκολο,
    το να δομηθεί ενα καλύτερο αποτελεί την πρόκληση.

    Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο ιμπεριαλίσμός θα ανατραπεί και είναι θέμα χρόνου. Το θεριό δείχνει τα δόνιτα του όταν παγιδευτεί στη γωνία, όσο πιο σκληρός γίνεται ο καπιταλισμός τόσο πλησιάζει το τέλος του.

    Δείτε εδω και ενα ακρως ενδιαφέρον βιντεάκι σε 3 μέρη:

    http://poexania.wordpress.com/2010/11/05/david-harvey/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τηγα πολύ καλό το σχόλιο σου,

    και όσον αφορά το τέλος
    ξέρεις πόσοι και πόσοι μου λένε
    μα ποτέ δεν μπορεί να εφαρμοστει ο τέλειος κομμουνισμός
    και τους απαντώ
    το θέμα δεν είναι να πετύχεις το τέλειο αλλα να το σημαδεύεις.

    Και όπως χαρακτηριστηκά λέει ο David Harvey:

    Οι τέλειες κοινωνίες ακόμα και αν μπορούσαν να υπάρξουν θα ήταν βαρετές, εμείς θέλουμε κοινωνίες που ολοένα να βελτιώνωνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. poexania,
    συμφωνω με τα σχολια σου.Τα λες πολυ σωστα.

    Ισως εχω μια ενσταση σε αυτο εδω,
    "Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο ιμπεριαλίσμός θα ανατραπεί και είναι θέμα χρόνου. Το θεριό δείχνει τα δόνιτα του όταν παγιδευτεί στη γωνία, όσο πιο σκληρός γίνεται ο καπιταλισμός τόσο πλησιάζει το τέλος του."
    ισως δηλαδη παραεισαι αισιοδοξος.

    Μακαρι να δικαιωθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό πυο φοβάμαι περισσότερο απο όλα, είναι το ότι αν δούν το εργατικό κίνημα να θεριευει ίσως μας βγάλουν απο τον κώλο τα 3 απο τα 10 αγγούρια που μας έχωσε η ΤΡΟΙΚΑ, και τότε ίσως ο κόσμος επαναπαυθεί. ομως αυτή η τακτική απλά θα καθυστερήσει τις εξελίξεις μιας και τα πράγματα αργά ή γρήγορα, θα φτάσουν στο απροχώρητο.

    Το σύστημα που φτιάξαν ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να το ελέγξουν.

    Εχω γράψει και ενα ποίημα σχετικό κάτσε να το βρώ

    http://poexania.wordpress.com/2010/04/27/fsd/

    ρίξε αν θες μια ματιά και σε αυτά

    http://poexania.wordpress.com/2010/07/29/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85/

    http://poexania.wordpress.com/2010/07/24/%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF-%CF%87%CE%BB%CE%BF%CE%B5%CF%81%CF%8C/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε ευχαριστω για ολα τα λινκς,θα τα διαβασω ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή