Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΜΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ; (Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ)







Θα μπορουσε να προξενησει μεχρι και καταπληξη ολη αυτη η ομοβροντια των ΜΜΕ(Ηλεκτρονικων αλλα και εφημεριδων) εναντιον της διαφαινομενης αθωωσης ολων των εμπλεκομενων σε σκανδαλα βουλευτων-πρωην Υπουργων.Πως ειναι δυνατον ολα αυτα τα μεσα που στηριζουν καργα τη κατοχικη Κυβερνηση,να ζητουνε "πολιτικο αιμα"."ΒΑΛΤΕ ΕΝΑΝ ΕΣΤΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ";
Τοσα και τοσα εχουν συγκαλυψει,δεν υπαρχει σοβαρος ανθρωπος που να μην αντιλαμβανεται το ξεπουλημα των ΜΜΕ στο αρχι-ξεπουλημενο Kαθεστως,
δεν μπορουσαν αραγε εδω να κρατησουν λιγο χαμηλοτερους τονους;

Μια προφανης εξηγηση ειναι η απεγνωσμενη προσπαθεια να διαφυλαξουν κατι απο την καταρρακωμενη αξιοπιστια τους.Ολοενα κ περισσοτερο στη συνειδηση των πολιτων εγγραφεται η εξισωση ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ=ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Ολοενα κ ο δρομος μοιαζει με ναρκοπεδιο για αυτους,παντου σφιγγονται γροθιες ετοιμες να τους χαιρετησουν αν τους συναντησουν καπου.
Ολοενα κ οι κυκλοφοριες των εφημεριδων πεφτουν,
δε μπορει,ολο κ μια παραπλανητικη στροφη προς το φιλολαικοτερο πρεπει να γινει ως σταχτη στα ματια.

Αλλα δεν ειναι μονο αυτο.
Τα συμφεροντα που κρυβονται πισω απο τα ΜΜΕ,εθνικοι εργολαβοι,πετρελαιαδες,εφοπλιστες κτλ,
ενα μερος δηλαδη της ντοπιας πλουτοκρατιας που ακομα κ τωρα πινει το αιμα του λαου στα διοδια,στα βενζιναδικα,παντου,
..Τα συμφεροντα αυτα διαθετουν την οξυδερκεια  για να αντιληφθουν τον αναδυομενο μηδενισμο στη συνειδηση του Ελληνα πολιτη.
Λαος που πιστευει σε αξιες,ιδανικα,
λαος που εχει ελπιδα οτι τα πραγματα θα αλλαξουν,
ειναι λαος που μπορει να χειραγωγηθει ευκολοτερα,να παραμυθιαστει ευκολοτερα.
Αυτο ειναι το τιμημα των Ιδεων και των Ιδανικων,τα οποια λειτουργουν στη συνειδηση μας περιπου σα τον Ηλιο:απαραιτητος ο Ηλιος για να μας φωτιζει και να μας θερμαινει,αλλα αν τον κοιταζεις πολυ ωρα στα ματια,θα τυφλωθεις.
Βαδιζουμε εδω σε ιδεολογικη κινουμενη αμμο και ελπιζω να μην παρερμηνευτω,
φυσικα και πρεπει να πιστευουμε σε Ιδεες,να εχουμε Αξιες,και να εχουμε ελπιδα για το Αυριο,
αλλα,οσο περισσοτερο Λογικα κ αξιολογικα διαρθρωμενη ειναι η συνειδηση μας,
οσο περισσοτερο κινουμαστε βασει της Λογικης κ οχι του Ενστικτου,
αλλο τοσο ευκολοτερο ειναι για την Εξουσια να μας χειραγωγησει κ να εκμεταλλευτει τις Αξιες μας για να μας τυφλωσει.

(Αλλωστε ο συμβολικος ευνουχισμος/η καταστολη των παρορμησεων, ειναι το τιμημα που πληρωνουμε ολοι οι ανθρωποι για να εισελθουμε στη πολιτισμικη κατακτηση μεσω του Λογου-Λογικης,αλλα αυτα τα Λακανικα-Ψυχαναλυτικα σε αλλη αναρτηση!!)

Ενα παραδειγμα:τα φονταμενταλιστικα-θεοκρατικα Καθεστωτα,οπου εκει οι θρησκευτικοι ηγετες κανουν ο,τι γουσταρουν ελεω Θεου και δε δινουν απολογια πουθενα,
ενα αλλο παραδειγμα:η πιστη του Αμερικανικου Λαου στην ελευθερη Αγορα,ετσι οι θιασωτες της ελευθερης αγορας ανετα μπρουν να καταδικασουν 60.000.000 Αμερικανων στην εξαθλιωση,διχως να τρεχει καστανο
(αφου αυτο προσταζει το κυριαρχο Ιδεολογημα,"Ελευθερια" Προ της Ισοτητας)
(Οπου "Αμερικανικου λαου" αντικαταστηστε με οποιονδηποτε λαο της Δυσης)

Ολοι αυτοι μπορουν να ελεχθουνε μεσω ΜΜΕ,μεσω μιας Αφηγησης-Παραμυθι,μεσω της ελπιδας οτι τα πραγματα θα αλλαξουν και θα γυρισει ο τροχος.
Ξερετε ποιο θα ειναι το προβλημα;Οταν τη βαρεσει του λαου,παψει να πιστευει σε ο,τιδηποτε κι ανακαλυψει το δηλητηριωδες-ερεθιστικο Χαδι του Μηδενισμου.Οταν επικρατησει το ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ,οταν παψουμε να εμπιστευομαστε τον οποιονδηποτε,οταν παψουμε να εχουμε τη παραμικρη αξια,το παραμικρο Ιδανικο.Οταν εμπεδωθει μεσα του η αισθηση της Αδικιας,της Αναξιοκρατιας,και της Απελπισιας.Οταν στερεψει ακομα κ απο τις τελευταιες ρασιοναλιστικες σταγονες.
Οταν θυμηθει τη καταγωγη του απο τη Ζουγκλα,οταν χασει καθε το Ανθρωπινο μεσα του,οταν βγαλει νυχια,δοντια κ πεσει να κατασπαραξει οποιον βρει μπροστα του.

Αυτο νομιζω οτι αρχιζει να συμβαινει τωρα,αυτη ενδεχεται ειναι η καταληξη της ατιμωρησιας των πολιτικων:πια χανουμε τη Πιστη μας στη Δικαιοσυνη,στη Λογικη,σε ο,τιδηποτε.
Εχει γραψει ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο ο μπλογκερ Πιτσιρικος εδω
το οποιο ανακαλυψα στην αναρτηση του omadeon
Γραφει λοιπον ο Πιτσιρικος:

"Όπως έχουν καταλάβει πια όλοι, κανένας πολιτικός δεν έχει ευθύνη για τα σκάνδαλα του Βατοπαιδίου και της Siemens. Επίσης, η χώρα χρεοκόπησε και –αν και είναι παγκόσμια πρωτοτυπία- κανένας πολιτικός δεν έχει ευθύνη γι’ αυτό. Ας δούμε, όμως, λίγο τη συνέχεια: Ας δεχτούμε πως ο λαός δεν αντιδρά, δεν ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό και όλοι συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους. Λίγους μήνες μετά, ένας πολιτικός πέφτει νεκρός από σφαίρες αγνώστων.
Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι άγνωστοι; Μπορεί να είναι άνθρωποι που αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να αποδώσουν δικαιοσύνη ή μπορεί να είναι κάποιοι απελπισμένοι και καταχρεωμένοι πολίτες που αποφάσισαν –πριν αυτοκτονήσουν ή μπουν στη φυλακή- να πάρουν και κάποιον άλλον μαζί τους.
Ο πολιτικός που δολοφονήθηκε ήταν αθώος ή ένοχος; Κανείς δεν ξέρει. Αφού δεν αποδόθηκαν ευθύνες σε κανέναν πολιτικό, είναι όλοι τους αθώοι. Άρα, όλοι ένοχοι.
Ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για μια τέτοια δολοφονία; Αν οι δράστες συλληφθούν, σίγουρα το δικαστήριο θα τους δικάσει και θα τους καταδικάσει. Ποιος θα είναι, όμως, ο ηθικός αυτουργός; Ο ηθικός αυτουργός θα είναι οι πολιτικοί που δεν τόλμησαν να αποδώσουν τις ευθύνες για τα σκάνδαλα και τη χρεοκοπία της χώρας στους συναδέλφους τους. Με αυτόν τον τρόπο, στοχοποίησαν όλους τους πολιτικούς της χώρας.
Κανείς δεν τόλμησε να πει πως για την επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη –και σε άλλους πολιτικούς- υπεύθυνοι είναι οι συνάδελφοί τους, αλλά και οι ίδιοι που αποδέχονται την ατιμωρησία των συναδέλφων τους. Χρεοκόπησε η χώρα και δεν φταίει ούτε ένας πολιτικός; Άρα, φταίνε όλοι.
Δεν μου κάνει εντύπωση που όλα τα αδικήματα των πολιτικών παραγράφονται. Αν ένας πολιτικός δικαστεί και καταδικαστεί σε φυλάκιση, θα πάρει μαζί του και άλλους. Όλοι τους έχουν στοιχεία για κάποιους άλλους συναδέλφους τους. Οπότε, αν «φύγει» ένας, έχει ξηλωθεί όλο το πολιτικό σύστημα.
Έχω γείτονα έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που το όνομά του ακούγεται πολύ το τελευταίο διάστημα και γίνεται λόγος για τον τρόπο που απέκτησε την τεράστια περιουσία του. Τον βλέπω στον περίπατο και δεν μου μοιάζει καθόλου προβληματισμένος. Είναι ολοφάνερο πως έχει στοιχεία για να πάρει μαζί του όχι μόνο τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και όλους τους υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά πως μπορεί να βγάλει από τον τάφο τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον στήσει στο εδώλιο.
Από την στιγμή που η ατιμωρησια δεν ισχύει για όλους τους Έλληνες, είναι προφανές πως η ατιμωρησία των πολιτικών –σε συνδυασμό με τη χρεοκοπία- θα δημιουργησει μεγαλη ανωμαλια.
 Είναι δύσκολο –έως αδύνατο- να αποδεχτεί κάποιος πολίτης πως είναι αδίκημα να μην πληρώνει ΦΠΑ ή να κάνει μια ληστεία, όταν ξέρει πως οι πολιτικοί έκλεψαν δισεκατομμύρια και σουλατσάρουν ελεύθεροι, άνετοι και περήφανοι.Οταν οι νομοι δεν ισχυουν για ολους,δεν ισχυουν για κανεναν.
Οι πολιτικοί χρεοκόπησαν τη χώρα και τώρα καταργούν τη δικαιοσύνη. Οι πολιτικοί αποενοχοποίησαν την κλοπή – ουσιαστικά την νομιμοποίησαν. Από τη διαφθορά περνάμε στην απόλυτη ανομία.
Τα εγκληματα και τα αδικηματα απο δω και περα θα εχουν ηθικους αυτουργους τους πολιτικους. Μια χρεοκοπημένη χώρα συνεχίζει να υπάρχει.
Μια χωρα διχως δικαιοσυνη,δεν εχει καμια ελπιδα."


Ο μηδενισμος ειναι καλος μεχρι ενα σημειο για να μας απαλλαξει απο τις ψευδαιθησεις μας,
ο θανατος της ελπιδας ειναι κ αυτος καλος μεχρι ενα σημειο γιατι θα μας αναγκασει να αρχισουμε να σκεφτομαστε διαφορετικα,μακρυα απο τη Κυριαρχη Αφηγηση που μονο τα συμφεροντα των ολιγων εξυπηρετει,
αλλα ηδη εδω βαδιζουμε σε τεντωμενο σχοινι, κ αν δεν ειμαστε προσεχτικοι,θα μας καταπιει το κενο..
..τον θανατο της ελπιδας μας πρεπει να αντικαταστησει η ελπιδα για κατι αλλο,
γιατι αν αφεθουμε στην ασφυχτικη αγκαλια του Μηδενισμου και της Οργης,τιποτα καλο δε θα προκυψει για εμας.Θα ειναι απλα μια προσκαιρη εκτονωση της απογνωσης,αλλα η απογνωση θα παραμενει εκει και θα ξαναφουντωνει γιατι δεν θα εξελειψαν τα αιτια που τη δημιουργουν.

Το να τιμωρηθει ενας πολιτικος και να μπει στη φυλακη,βεβαια ειναι κατι που πρεπει να γινει,
το να τιμωρηθουν 10 πολιτικοι ειναι κατι ακομα καλυτερο,
το να δημευτει η περιουσια τους,το να διαλυσει η οικογενεια τους γιατι θα κυνηγηθουν ακομα κ τα παιδια τους που δεχτηκαν τα προιοντα των εγκληματικων τους πραξεων,
ειναι κατι ακομα πιο απαραιτητο.
Ακομα και το να γιουχαρουν εναν βουλευτη στον δρομο,να τον κυνηγησουν,να τον διαπομπευσουν,να τον εξευτελισουν με εξευτελιστικες πραξεις οπως πχ ενα ξεβρακωμα και μετα κυκλοφορηση των φωτογραφιων στο διαδικτυο,
ακομα κ αυτο ειναι μια ελαχιστη απονομη Δικιοσυνης,οσο κ αν εγω δε θα το επραττα,ουτε θα το προετρεπα(αν κ το ξεβρακωμα-διαδικτυακη διαπομπευση,με τοση ατιμωρησια,μεχρι κ ακτιβισμος μου φαινεται!)

Αλλα,δε φτανουν ολα αυτα.Ο ανεργος και ο εξαθλιωμενος θα παραμεινει ανεργος κ εξαθλιωμενος,οσοι πολιτικοι κ αν μπουνε φυλακη η διαπομπευτουν.
Οι ντοπιες και ξενες ελιτ θα εξακολουθησουν να μας πινουν το αιμα,
η αδικια,η ανισοτητα,η εκμεταλλευση, θα εξακολουθησουν να θεριευουν,
χαιρετιζω τα κινηματα ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ,χαιρετιζω το ανεβασμα της μπαρας στα διοδια,χαιρετιζω και τη παραμικρη μορφη αντιστασης που εγω ακομα δεν εχω πραξει,ισως γιατι φοβαμαι μην ερθει καμια κουφαλα ελεγκτης και μου ζητησει 60 ευρω τα οποια δεν εχω,με συνεπεια ειτε να του σπασω τα μουτρα ειτε να σπασουν τα δικα μου μουτρα οι αστυνομικοι που θα καλεσει,

αλλα ουτε αυτα δε φτανουν.

Τα ΜΜΕ λοιπον εχουν λυσσαξει να μπει ενας πολιτικος στη φυλακη,
κ εγω οταν ξεκινησα το μπλογκ εγραφα για αυτην την απαραιτητη συμβολικη κινηση που θα σηματοδοτησει την αλλαγη στο πολιτικο γιγνεσθα του τοπου,
τριχες εγραφα,αυταπατες ειχα,καμια αλλαγη δε θα υπαρξει οσο υπαρχουν στην εξουσια αυτες οι δικομματικες βδελλες.Σιγουρα θα ειναι ενα μικρο σοκ,σιγουρα ολο κ καποιοι πολιτικοι θα φοβηθουν κ απο δω και περα θα κλεβουν λιγοτερο(η προσεκτικοτερα),σιγουρα θα καταπραυνθει η οργη,

κ αυτο ειναι το ζητουμενο για τις ντοπιες ελιτ που παραπληροφορουν μεσα απο τα μμε τους:να καταπραυνθει η οργη,να πεσει σταχτη στα ματια του λαου,
να ενσαρκωθει η αποτυχια και το τελος της Μεταπολιτευσης σε εναν πολιτικο που θα βαλει τα ριγε,
να συμβολοποιηθει η καταστροφη της χωρας στο πρωην αστραφτερο χαμογελο του Γιαννου η του Ακη,
και μετα,αναβαπτισμενο στη καταδικη που θα λειτουργησει ως κολυμπηθρα του Σιλωαμ,
ο,τι θα εχει απομεινει απο τον δικομματισμο(δηλαδη το 99%)
να εξακολουθησει να ρημαζει τον τοπο με νεοφιλελευθερες πολιτικες.




Γιατι,η βαρβαροτητα κ η απατεωνια δε μπορουν να ενσαρκωθουν σε κανεναν μεμονωμενο πολιτικο του δικοματισμου,
η βαρβαροτητα,η υποκρισια,η αναλγησια κ η απατεωνια ειναι χαραγμενες στο ιδιο το dna του Δικομματισμου,
τα ονοματα που ακουμε ως απατεωνες δεν ειναι παρεκτροπες,δεν ειναι ξενο σωμα,
ειναι σαρξ εκ της σαρκος του δικομματισμου,ειναι σωμα της Πολιτικης Μαστιγας του τοπου.
Ο οποιος λειτουργει σα Λερναια Υδρα..ενα κεφαλι κοβεις,9 θα βγουνε,
το προβλημα δεν ειναι το ενα κεφαλι της Λερναιας Υδρας,
να,το κοψες,και τι εγινε;Το Κακο θα πολλαπλασιαζεται,
το προβλημα ειναι η ιδια η Λερναια Υδρα,που πρεπει να καταστραφει,να καει ολοσχερως.
Κ αυτο η πυρποληση πρεπει να γινει στις συνειδησεις των πολιτων,δεν εχει νοημα να γινει στον εξωτερικο κοσμο,κυριολεκτικα.

Θα ρωτησει καποιος,μα καλα,η Εξουσια δεν τα σκεφτεται αυτα;Δε σκεφτεται δηλαδη οτι μαλλον προς το συμφερον της θα ειναι να φυλακισει κ να καψει καποια ηδη καμμενα πολιτικα χαρτια,ριχνοντας σταχτη στα ματια του κοσμου κ καταπραυνοντας ετσι την οργη;
Μηπως φοβαται μην αρχισει κ κελαηδαει ο φυλακισθεις;
Η μηπως τελικα ειναι αλληλεγγυη μεταξυ τους;Τοσο πολυ αγαπιουνται;

Για μενα,δεν ισχυουν και τοσο τα παραπανω.Η απαντηση στο γιατι δεν εχει μπει φυλακη καποιος πολιτικος ειναι η εξης:ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΝΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ  ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ @@@@ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΔΕΙΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Οταν χρειαστει αυτη η ανθρωποθυσια,οταν η οργη φτασει στο απροχωρητο κ συνειδητοποιησουν το τερας που εξεθρεψαν,
τοτε αυτο που ονομαζω εγω Εξουσια κ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ στο Υπουργικο Συμβουλιο,αλλα ειναι ενα πλεγμα που χωραει μεσα, απο Ελληνες πολιτικους μεχρι ξενες Υπηρεσιες και ξενες Ελιτ,
αυτο το πλεγμα Εξουσιας δε θα διστασει οχι απλως να βγαλει στη σεντρα καποιον πολιτικο,
αλλα και να τον εκτελεσει κιολας,ριχνοντας τη ευθυνη σε καμια απο τις Οργανωσεις που εχει βαφτισει Ακροαριστερες-Επαναστατικες.
Το Κρατος και το Παρακρατος,που ειναι αξεδιαλυτα απο το 1949 και μετα,δεν ορρωδουν προ ουδενος,
ουτε καν στο ιδιο τους το σωμα.
Θα κοψουν λοιπον ενα κεφαλι και μετα θα επιβαλλουν καναν Στρατιωτικο Νομο,περιστελλοντας κι αλλο τα ατομικα,πολιτικα δικαιωματα μας.

Αλλα,ειπαμε..ειναι Λερναια Υδρα.Οσα κεφαλια και να κοπουν,οποιος και να τα κοψει,σε τιποτα δε θα επωφεληθει ο λαος,αντιθετως:10 θα φυτρωσουν.
.

27 σχόλια:

  1. Και γω, τις ιδιες ακριβως σκεψεις κανω...
    Και στα ιδια συμπερασματα οδηγουμαι...Και γι αυτο συγκρατουμαι λιγο...Ως τωρα...
    Ομως...
    Ολο και με περισσοτερη "συμπαθεια" βλεπω το παραλογο...
    Απο την αγανακτηση...Και τη συνειδηση της ΤΕΛΕΙΑΣ αδικιας πανω μου[και πανω σ ολους]

    Γι αυτο να ξερουν μερικοι...Πως ο χρονος τους τελειωνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι παιδια και εκει στημενο ειναι το παιχνιδι γκρινιαζουν για να ερθει ο εφησυχασμος σε μας οτι καποιοι τους κυνηγουν και να την βγαλουν καθαρη ολοι τους ειναι βολεμενοι καιμας γραφουν στα π@@@@Ι ΤΟΥς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις, απλά στο επισημαίνω.

    Έχεις γράψει κάπου οτι η διαφθορά είναι ίδιον του δικομματισμού. Ίσως θα ήταν καλύτερο να έγραφες "ίδιον του καπιταλισμού"

    Φοβερό άρθρο μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο επισήμανα 3 φορές, η επανάληψη μήτηρ της μαθήσεως:P

    Σβήστα αν μπορείς τα 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Σελίν, γράφεις στην αρχή! "αλλα,οσο περισσοτερο Λογικα κ αξιολογικα διαρθρωμενη ειναι η συνειδηση μας,
    οσο περισσοτερο κινουμαστε βασει της Λογικης κ οχι του Ενστικτου,
    αλλο τοσο ευκολοτερο ειναι για την Εξουσια να μας χειραγωγησει κ να εκμεταλλευτει τις Αξιες μας για να μας τυφλωσει."
    Διαφωνώ απολύτως με αυτό, διότι το ένστικτο είναι το κίνητρο του όχλου, ο οποίος χειραγωγείται ευκολότατα. Άλλωστε, αν πρυτάνευε η απλή (δεν λέω κοινή) λογική στον ελληνικό λαό, θα καταλάβαινε ότι δεν μπορούσαμε να ζούμε με δανεικά ούτε θα ψήφιζε τον ΓΑΠ που υποσχόταν "λεφτά υπάρχουν"!
    Συμφωνώ, όμως, απολύτως με τις τελευταίες παραγράφους του άρθρου σου. Αυτή την εξέλιξη φοβάμαι κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαστε δειλοί μαλάκες και πολλά ακόμα, δεν έχουμε πνευματική ελευθερία, δεν ξέρουμε καν τι σημαίνει η λέξη. Δεν βλέπω σε τι μπορεί να μας ωφελήσει ο μηδενισμός, απορρίπτει τα οργανωμένα κινήματα και προωθεί τον ατομισμό. Οι μεμονωμένοι δεν φοβίζουν τη διαρκή χούντα που μας κυβερνά.
    Έχω την εντύπωση πως το ενδεχόμενο φυλάκισης ενός απ'το πλήθος των λωποδυτών που έχουν κατακλέψει το δημόσιο χρήμα είναι ο μπαλαντέρ στα χέρια του καθεστώτος. Αντί να είναι το φυσικό επακόλουθο των πράξεων των κλεφτών φιλοτεχνείται προσεκτικά -από τα ΜΜΕ- ως η λυτρωτική λύση. Στοιχηματίζω ότι αν κάποιος μπει στη φυλακή, το γεγονός αυτό θα είναι ικανό να εκτονώσει τις αντιδράσεις σε οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο, ακόμα και το πιο ακραίο, αφού θα είμαστε πια πεπεισμένοι για την αγνότητα των βιαστών μας. Αυτοί όμως είμαστε, ολιγαρκείς στις κοινωνικές μας διεκδικήσεις κι έτοιμοι να καλοδεχτούμε το κάθε τυράκι.
    Δεν βλέπω καμία διέξοδο. Φοβάμαι ότι είμαστε φυλακισμένοι οικειοθελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαχαιρη,λες
    "Ολο και με περισσοτερη "συμπαθεια" βλεπω το παραλογο...
    Απο την αγανακτηση...Και τη συνειδηση της ΤΕΛΕΙΑΣ αδικιας πανω μου[και πανω σ ολους]"

    Κ εγω,μη νομιζεις,στα ιδια ειμαι.Προσπαθω να συγκρατηθω και να σκεφτω ορθολογικα και ψυχραιμα,ομως ολο κ περισσοτερο αρχιζω να συμπαθω,οπως κ εσυ,το παραλογο,το αναρθρο,το ακραιο.
    Ο,τι και να παθει καποιος απατεωνας Υπουργος,νυν η πρωην,απο ενα φτυσιμο μεχρι τα χειροτερα,
    δεν υπαρχει περιπτωση να τον κλαψω.Αντιθετως,θα το θεωρησω ως μια μορφη απονομης Δικαιοσυνης.
    (Αρκει να μην ειναι κανας καλος,υπαρχουν πολλοι βουλευτες που δεν τα εχουν αρπαξει,ακομα κ μεσα στο ΠΑΣΟΚ κ τη ΝΔ.Ειναι συνενοχοι μεν γιατι δε βγαινουν να καταγγειλλουν τη βρωμια και τη συγκαλυπτουν δια της ανοχης,
    απλα δε θα ηθελα να τους δω να κυνηγιουνται στον δρομο)

    Ειναι ομως αυτο οντως απονομη Δικαιοσυνης;Και σε τι θα ωφεληθει ο λαος αν σαπισουν στο ξυλο εναν ακομα;Μηπως εχουμε εκβαρβαρισμο εδω;
    Μηπως θα ειναι μια ακομη αφορμη για να εμπεδωθει η προπαγανδα εκεινων που πουλησαν τη ζωρα στους τοκογλυφους;
    Τι να πω κ εγω,ειναι δυσκολες οι απαντησεις εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νικο,το μονο σιγουρο ειναι οτι μας γραφουν εκει που λες και δε τους νοιαζει ουτε καν να μας πεταξουν ενα κοκκαλακι,σα κ αυτα που πεταμε στον σκυλο μας για να μη μας πρηζει.
    Ουτε καν αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. poe,σε ευχαριστω ρε φιλε.συμφωνω με αυτο που λες και νομιζω οτι καπου το εχω γραψει,οτι δηλαδη η διαφθορα ειναι δομικο στοιχειο του καπιταλισμου.
    Εκτος βεβαια αν εισαι Σκανδιναβος και ζεις στη Σουηδια,στη Φινλανδια και τη Νορβηγια
    (Στη Δανια μαθαινω οτι σκουραινουν τα πραγματα για τον λαο)
    Δε μπορω να καταλαβω εκει τι παιζει.Πως ειναι δυνατον εκει να υπαρχει προνοια απο το κρατος για ολους;Εκτος αν και εκει καποιοι υποφερουν αλλα επειδη περνανε οι περισσοτεροι καλα,κανουν τα στραβα ματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε Λωτοφαγε,αν εχεις χρονο διαβασε αλλη μια φορα την αναρτηση,το περιμενα οτι ετσι μπερδεμενα που τα γραφω,μπορει καποιος να τα παρερμηνευσει,
    αλλα πως να μην τα παρερμηνευσει οταν ουτε κ εγω ο ιδιος δε μπορω να εκφρασω καλα αυτο που εχω στο μυαλο μου;!

    Ο χαζος χειραγωγειται,ο ανενημερωτος χειραγωγειται,ακομα κ ο οχλος χειραγωγειται,
    αλλα εγω δεν εννοω τον οχλο στο κειμενο,
    εγω αναφερομαι στον μηδενιστη.
    Στον "Στιρνερικο",αν θυμασαι την αναρτηση
    http://celinathens.blogspot.com/2010/03/blog-post_24.html

    Σε αυτον που θα παψει να ειναι "εκπολιτισμενος",σε αυτον που θα παψει να σκεφτεται με λογικα επιχειρηματα,σε αυτον που θα ξυπνησει το ζωο μεσα του και οποιον παρει ο χαρος.
    Αυτος ο ανθρωπος φιλε,δε χειραγωγειται.Αυτος ο ανθρωπος παυει αν πιστευει σε ο,τιδηποτε και δε μπορεις να τον παραμυθιασεις,
    ξερεις,μας εχει κανει και λιγο κακο ο πολιτισμος,μας εχει φλωρεψει.
    Τα αγριμια δεν ελεγχονται,ειδικα τα ανθρωπινα αγριμια.

    Και εδω ειναι που πρεπει να ειμαι σαφης,αλλα μπορει παλι να μην το καταφερνω:Δεν επικροτω στην αναρτηση το ανθρωπινο αγριμι,δε πιστευω οτι πρεπει να παψουμε να ειμαστε πολιτισμενα οντα,αντιθετως κρουω τον κωδωνα του κινδυνου να μη γινουμε γιατι ετσι δε θα καταφερουμε τιποτα.

    Απο την αλλη ομως,αν δεν "αγριεψουμε",αν συνεχισουμε να φερομαστε στους εθνοκαταστροφεις με το γαντι,αν ζυγιζουμε καθε μερα συν και πλην,αν το μονο που εχουμε στο μυαλο μας ειναι η λογικη και διαρθρωμενη επιχειρηματολογια,
    δε καταφερνουμε και τιποτα.
    Καπου πρεπει να τελειωσουν και τα επιχειρηματα,
    καπου πρεπει να τελειωσει κ μεσα μας η Ελπιδα οτι τα πραγματα θα αλλαξουν.

    Να στο πω κ αλλιως,τα οσα εγιναν μετα τη Γαλλικη Επανασταση ειναι απευκταια,το οτι μουρλαθηκε ο Ροβεσπιερος κι αρχισε να αποκεφαλιζει συντροφους ειναι κατι που πρεπει να φοβομαστε κ να απευχομαστε.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΥΣ,δε θα υπηρχε και Γαλλικη Επανασταση,θα υπηρχαν μονο κοτες λειρατες που θα εσκουζαν για τον Κακο Βασιλια,αλλα δε θα εκανε κανεις τιποτα και ποτε.

    Χρειαζομαστε λοιπον λιγη Ροβεσπιερικη Παρανοια,λιγο Ροβεσπιερικο θαρρος,λιγη αρνηση του να σκεφτομαστε παντα με τετραγωνη λογικη,
    ισως και στη Τουρκοκρατια,αν καποιος σκεφτοταν με "τετραγωνη λογικη" να ελεγε,
    "που να τρεχουμε τωρα για Επαναστασεις,θα μας σφαξουν οι Τουρκοι,ασε που κ η Ευρωπη ειναι εναντιον μας,ο Μετερνιχ και η Ιερη Συμμαχια δε θα μας αφησουν να επαναστατησουμε,ασε,καλα ειναι κ ετσι"

    Αυτο εννοω λοιπον.Χρειαζομαστε λιγη "ιερη τρελα"
    Ενα κι ενα,οταν η χωρα σου βρισκεται υπο κατοχη,δε κανουν παντα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στρατολατη,οσον αφορα το ενδεχομενο φυλακισης κ οσα περιγραφεις πως θα επακολουθησουν,συμφωνω απολυτως μαζι σου,τα ιδια λεω κ εγω.
    Οσον αφορα την απαισιοδοξια σου,τωρα μεταξυ μας,δυσκολα μπορει να αρθρωθει αντιλογος.
    Ο μονος λογος που προσπαθω να μην αφησω τη απαισιοδοξια να με φαει,ειναι οτι τη δεδομενη χρονικη στιγμη,δε βοηθαει αυτο.
    Προσπαθω να αυτοπαραμυθιαστω λιγο οτι τα πραγματα μπορει να αλλαξουν,'
    και που ξερεις,ολες οι Επαναστασεις καπως ετσι ξεκινησαν,
    με ενα αυτοπαραμυθιασμα στην αρχη,
    που λεγε λεγε αρχισαν να το πιστευουν αυτοι που το ψιθυριζαν στον εαυτο τους,
    κ μια μερα,εντελως ξαφνικα,το παραμυθι επαψε να ειναι παραμυθι
    και εγινε πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στρατηλάτη, σκέψου και τι όπλο στα χέρια των εναπομείναντων πασόκων θα είναι. Θα λένε "κοιτάχτε τι μάγκες που είμαστε εμείς, διαφάνεια, τιμιότης καθαρότης", ούτε οι ίδιοιι δεν θα το πιστεύουν βέβαια, αλλά θα το λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Celin και οι υπόλοιποι, δεν είναι θέμα απαισιοδοξίας, είναι θέμα λογικής, ο δρόμος τους "των φιλελεύθερων", δεν μας σω΄ζει με καμ'ια παναγία, ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

    Υπάρχει τίποτα πιο αισιόδοξο απο εναν λαό που παίρνει την τύχη του στα χέρια του; Σκέψου τι αισιοδοξία θα δώσει αυτό και στους άλλους λαούς.

    Οπότε το μέλλον, να το βλέπουμε με αισιοδοξια, την αισιοδοξία ότι θα παλαίψουμε για τα δίκια μας. Και το μέλλον το οποίο θέλουν αυτού για εμας, που θα είναι έτσι και αλλιώς μάυρο, να τους το βάλουμε στον κώλο και να τους στείλουμε "σπίτια" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαιρετώ τη νεολαία!

    Τα πραγματα είναι απλά: Πριν από 10 μέρες τα ΜΜ"Ε" διαπόμπευαν τη κ. Μέγερ ως μελος της ΣΠΦ και της οικογενειακής σχέσης της με τη RAF. Οταν βγήκε η μούφα οι μεν κατηγορούσαν τους δε γνωρίζοντας ότι κανείς δε πρόκειται να δικαστεί ή τουλάχιστον να τιμωρηθεί. Αλλά η διαπόμπευση και ο ευτελισμός μιας οικογένειας έμεινε. Πόσοι νομίζετε εκ των συμπολιτών σας (αν βέβαια είναι δόκιμος ο όρος) θεωρούν επικίνδυνους τους πολιτικούς και πόσοι την κ. Μέγερ; Αφήστε το!

    Το μοντέλο του εντολέα-εντολοδόχου είναι παντού.
    Τα ΜΜ"Ε" "κράζουν" τώρα για τη Μιζενς αλλά επιζητούν διάσωση όπως με τις τράπεζες. Δίνουν και παίρνουν. Το κράτος (όποιος το εκφράζει) το δίνει και παίρνει στήριξη μέχρι τη νέα απαίτηση. Και τα ζώα συνεχίζουν να κάνουν διαυλοαναπήδηση.

    Εδώ το νέο δωράκι της κυβέρνησης:
    http://oramiden.blogspot.com/2011/01/blog-post_24.html


    Τώρα για το φόβο που εκφράζετε κάποιοι σχετικά με το μηδενισμό και το μετά αυτού, διαφωνούμε.
    Πως είναι δυνατόν να σταματήσει η παραγωγή νέων κεφαλιών όταν κόβεις ένα; Μόνο με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος.

    Τα ελικόπτερα πρέπει να γνωρίσουν την τιμητική τους. Αν δε γίνουμε Τυνησία, τότε η πούτσα θα είναι αδιάλειπτη και απλά θα αλλάζει χρώμα και παρουσιαστή στην ασπρόμαυρη ζωή μας.

    Ο μόνος τρόπος για να γίνει πολύχρωμη είναι να τη στήσουμε εμείς από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγνώμη Μάγερ όχι όπως λάθος γράφουμε Μέγερ! Ο δαίμων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. poe,δε με νοιζει αν οσα λες ειναι εφικτα η οχι,με νοιαζει το οτι,
    αν τα θεωρησουμε ανεφικτα,
    οι γαλαζοπρασινες βδελες και οι ντοπιο-ξενες ελιτ θα μας πιουν το αιμα.
    Επομενως,μαζι σου,that's the spirit!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πειρατη,πολυ συναρπαστικο κ διαφωτιστικο το αρθρο που ανεβασετε,ευχομαι να διαβαστει απο παρα πολλους.
    Σιγουρα υπαρχουν και καποιοι που θεωρουν τις Μεγερ μεγαλυτερη απειλη απο οτι τους πολιτικους,αλλα δε μας νοιαζει η γνωμη τους,εστι κ αλλιως ενα ποσοστο παντα θα ειναι βουτηγμενο στη μαλακια,αυτους δε μας νοιαζει να τους πεισουμε,σε αυτους το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να μιλησουμε στη γλωσσα τους και να τους επιβληθουμε.


    "Τώρα για το φόβο που εκφράζετε κάποιοι σχετικά με το μηδενισμό και το μετά αυτού, διαφωνούμε.
    Πως είναι δυνατόν να σταματήσει η παραγωγή νέων κεφαλιών όταν κόβεις ένα; Μόνο με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος.

    Τα ελικόπτερα πρέπει να γνωρίσουν την τιμητική τους. Αν δε γίνουμε Τυνησία, τότε η πούτσα θα είναι αδιάλειπτη και απλά θα αλλάζει χρώμα και παρουσιαστή στην ασπρόμαυρη ζωή μας.

    Ο μόνος τρόπος για να γίνει πολύχρωμη είναι να τη στήσουμε εμείς από την αρχή. "

    Μα δε διαφωνει κανεις εδω με αυτο που γραφεις!
    Αντιθετως,αυτο εγραψα κ εγω,οτι η Λερναια Υδρα πρεπει να καταστραφει ολοσχερως,ενα κεφαλι δε φτανει!
    Δεν ειναι μηδενισμος το να θες κατι τετοιο,ειναι ελπιδα για το αυριο!
    Ο μηδενιστης ειναι αυτος που δεν εχει καμια ελπιδα για το αυριο και κοιταζει μονο τη παρτη του,γραφοντας στα παπαρια του ολα τα υπολοιπα.
    Αυτο δηλαδη που πρεπει να αποφυγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα οι μηδενιστές είναι το βούτυρο στο ψωμί του κεφαλαίου.

    Όλοι ειναι μαλάκες
    αλλά, εμείς θα κάνουμε την δουλίτσα μας με σκυμένο το κεφάλι, για τους μαλάκες, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, εφοσον και οι άλλοι είναι μαλάκες.
    Δηλαδή μηδενισμός=ραγιαδισμός 100/100

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aκριβως!
    Οταν παραπανω γραφω για την αναγκη να γινουν (οι ΨΤΚ εννοουσα) και λιγο μηδενιστες,
    δε φασκω κ αντιφασκω απλα δε το εξεφρασα καλα,
    εννοουσα οτι ειναι απαραιτητο να παψουν να πιστευουν σε οσα πιστευαν(δικομματισμο,καπιταλισμο,Ευρωζωνη κτλ),
    να διελθουν δηλαδη απο τον μηδενισμο και την απορριψη,
    αλλα να μη κατσουν πολυ εκει γιατι θα τους φαει το μαυρο σκοταδι!
    Κ να γεμισουν την τοτε αδεια καρδια τους με ελπιδα.

    Απλα φοβαμαι οτι οι περισσοτεροι δε θα διελθουν απλως,αλλα θα μεινουν και εκει.
    Αυτο πρεπει,οσο μπορει ο καθενας απο τη μερια του αλλα κ η Αριστερα συνολικα,να αποτρεψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μετά από τόσες κατηγορίες εναντίον των "έγκριτων"/προβεβλημένων δημοσιογράφων (αρχής γενομένης από το κλείσιμο του ΒΗΜΑτος και το ξύλο του πρ. Υπουργού), τώρα πέρασαν στην άλλη όχθη και κατηγορούν ξεχνώντας τι έπρατταν τόσα χρόνια. Εμείς όμως δε ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δειμε,καλως ηρθες.
    Εχεις δικιο,ουτε ξεχναμε,ουτε θα αφησουμε να μας ξεγελασουν οι οβιδιακες μεταμορφωσεις τους.
    Σημερα ο Πρετεντερης γραφει οτι αυτη η Κυβερνηση εχει ανοιξει πολεμο στη κοινωνια,
    και στην τηλεοραση,τους υπερασπιζεται μεχρι θανατου.Αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όπως λες,αν κριθεί σκόπιμο για λόγους εκτόνωσης της λαικής οργής να μπει κάποιος μέσα,αυτός θα είναι κάποιο "καμμένο χαρτί",τύπου Τσοχατζό ή Μαντέλη.Πως όμως θα πειστεί το καμμένο χαρτί να ΜΗ μιλήσει για την μάσα και των υπολοίπων?
    Είτε θα είναι σε κάποια ηλικία που θα μπορεί να εξέλθει σε 6 μήνες "για λόγους υγείας"(όπως τόσοι άλλοι...)-αν και θα έχει αποδεχτεί τη μόνιμη ρετσινιά-είτε,θα "φαγωθεί" όπως γράψατε και θα αποδοθεί η δολοφονία σε εξτρεμιστές δημιουργώντας και την κατάλληλη αφορμή για γενικευμένη καταστολή.
    ηδη οι υποδομές δημιουργούνται,με τις κάθε είδους "κάρτες του πολίτη"(=ηλεκτρον.χαφιέδες).
    Άρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αρα,δεν είναι προς το συμφέρον μας να ζητάμε τιμωρία των πολιτικών?
    Δεν είναι προς το συμφέρον μας να ζητήσουμε λεπτομερή ελεγχο του πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών απ το '74 μέχρι σήμερα,που είπε σήμερα
    (άγνωστο γιατί..)ο Σαμαράς?
    Μόνη εναλλακτική που βλέπω εγώ είναι όποτε γίνουν εκλογές να κατελθει μια κίνηση πολιτών με πλατφόρμα μια ριζική αλλαγή του Συντάγματος προς μια πιο άμεση Δημοκρατία,όπως σου έχω ξαναγράψει.
    Προσωπικά-αν και ξέρω οτι αυτή η γνώμη εδώ δεν θα είναι καθόλου δημοφιλής(αλλά εδώ θα φανεί η δημοκρατικότης όσων αυτοχαρακτηρίζονται Αριστεροί)-δεν θα μου ενέπνεε καμία μεγαλύτερη αισιοδοξία η μετατροπή του δικομματισμού σε τρικομματισμό με κάποιο αριστερό Κόμμα (προσωρινά) στην εξουσία με τους υπάρχοντες όρους συμμετοχής στα κοινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. squarelogic,το ιδιο πραγμα πιθανολογουμε,
    οτι θα πειστει να μπει φυλακη για ενα μικρο διαστημα(σε πολυτελες κελι εννοειται) για το καλο του Καθεστωτος,ασε που μπορει να του ασκηθουν αφορητες πιεσεις για να μη κελαηδησει,ακομα κ εκβιασμοι εις βαρος πχ των παιδιων του.
    Ενα πιο ακραιο σεναριο,σε περιπτωση που ο λαος αγριεψει ακομα περισσοτερο,ειναι,οπως λες κ εσυ,ακομα κ η δολοφονια.

    Προσεξε ομως:εγω δεν ισχυριζομαι οτι κατι τετοιο δεν ειναι προς το συμφερον μας η δε πρεπει να γινει,
    μακαρι να γινει,
    επιβαλλεται να γινει και οχι μονο αυτο,αλλα κ αυτο που αναφερεις,ο λεπτομερης ελεγχος πχ του ποθεν εσχες.
    Αυτο που ισχυριζομαι ειναι οτι, αυτο δε φτανει.
    Πρεπει να γινουν πολλα περισσοτερα απο αυτο.
    Για μενα,χρειαζεται συντεταγμενη ανατροπη αυτου του Συστηματος.
    Αλλα ακομα κι αν δω μια Επιχειρηση καθαρα χερια αλα Ιταλικα,με καμια 50αρια βρωμικους πολιτικους στη φυλακη,εννοειται οτι θα πω οτι κατι κινειται προς τη σωστη κατευθυνση.

    Βεβαια,αυτα ειναι ονειρα θερινης νυκτος.

    Τωρα για τη προταση σου,
    ας γινει και εδω θα ειμαστε για να τη κρινουμε.
    Εγω αν εβλεπα μια τετοια κινηση,με εντιμους αστους,με ανθρωπους πχ σαν εσενα μεσα εκει,δε θα ημουν καθολου αρνητικος απεναντι της.
    Δε ξερω αν θα τη ψηφιζα βεβαια για ενα και μονο λογο,για το οτι δηλαδη αυτη τη στιγμη,λογω του ξεπουληματος της χωρας και τη παραδοση της κυριαρχιας της μεσω του Μνημονιου,
    δεν υπαρχει χωρος για καποιο αστικο κομμα,οσο εντιμο κ αν ειναι,να επιβαλλει τους δικους του πατριωτικους κανονες.

    Οι κανονες του παιχνιδιου πια τιθενται απο τους τοκογλυφους και τους Αμερικανογερμανους,
    δεν υπαρχει σωτηρια για τον λαο απο κανεναν αστο,οσο εντιμος και πατριωτης κ αν ειναι.

    Η μονη λυση που βλεπω εγω ειναι να αλλαξουν οι κανονες του παιχνιδιου,εξοδο απο την Ευρωζωνη,εθνικοποιηση τραπεζων,διαγραφη του χρεους με τη δικαιολογηση οτι συναφτηκε με επαχθεις ορους(το λεει κ το Διεθνες Δικαιο αυτο)
    και κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης.

    Τωρα μεταξυ μας,κι αυτο καταστροφικο μπορει να αποδειχτει,αλλα ειμαι πεπεισμενος,απο ολα αυτα που εχω διαβασει για το ΔΝΤ(να διαβασεις το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ της Ναομι Κλαιν)
    οτι, αν δεχτουμε ο,τι μας επιβαλλει ο Γιωργος, τα πραγματα θα ειναι ακομα χειροτερα απο καταστροφη.
    Τουλαχιστον,αν παρουμε τη τυχη μας στα χερια μας και πεσουμε,θα πεσουμε με το κεφαλι ψηλα.
    Αν και θεωρω πιθανο το να μη πεσουμε.
    Θα σταματησουν οι εισαγωγες,και θα ζουμε με τα δικα μας προιοντα,λογω της υποτιμησης του τοτε νομισματος που θα ειναι η δραχμη ,θα αυξηθει κατα πολυ και το συναλλαγμα απο τον τουρισμο γιατι θα φτηνυνουν οι υπηρεσιες,θα ευνοηθουν οι εξαγωγες,
    θα στρωθουμε ολοι στη δουλεια οχι οπως τωρα που οι μισοι ακομα κ αν θελουν,δε μπορουν να δουλεψουν,
    θα μπουν νεοι κανονες διαφανειας
    και που ξερεις,ολο κ καποιοι λαοι θα μας ζηλεψουν κ μπορει να ακολουθησουν το παραδειγμα μας και να αποτιναξουν τον ζυγο των διεθνων τοκογλυφων που μας σφιγγει τωρα ασφυκτικα,
    ετσι ωστε να οικοδομηθει σε λιγα χρονια μια νεα Ευρωπη των λαων.

    Δε ξερω πως σου ακουγονται αυτα,για καποιους θα ακουγονται ως παραμυθια,παντως για μενα το μεγαλυτερο παραμυθι ειναι οτι η παραμονη στο Ευρω ειναι προς το συμφερον του Ελληνικου λαου:θελουν να εξοντωσουν και να καταδικασουν στη φτωχεια το 80%,ειμαι βεβαιο.

    Κ επειδη εγω δε θα ανηκω στο προνομιουχο 20%,
    (που κ σε αυτο θα καταρρακωθει πολυ το βιοτικο επιπεδο,μονο οι ελιτ-το 1 με 2% θα εξακολουθησουν να περνανε ζωη και κοτα)
    παω στο Αγνωστο με βαρκα την ελπιδα.

    ΥΓ Φιλε,στο εχω ξαναπει,για μενα ειναι τιμη κ χαρα οταν βλεπω σχολια σου εδω,δεν εχω κανα ζορι να ακουω μονο προσφιλεις σε μενα αποψεις,εδω περιμενω με ανυπομονησια να εκφραζονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ,ποσο μαλλον η δικια σου,που ειναι παντα σοβαρη,αξιοπιστη και προερχεται απο μορφωμενο ανθρωπο.
    Εχεις καθε δικαιωμα να μην εχεις εμπιστοσυνη σε κανενα αριστερο κομμα:απλα να σε διαβεβαιωσω οτι,το ΚΚΕ τουλαχιστον,δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να συμμετασχει σε καποιου ειδους τρικομματισμο.Απεχει χιλιομετρα μακρυα απο τους γαλαζοπρασινους,ασε που δε θα αποδεχοταν ποτε τους υπαρχοντες ορους συμμετοχης
    (για αυτο κ εχουν λυσσαξει μαζι του ο Παγκαλοι κ οι Καρατζαφυρερ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. SQUARE LOGIC

    ΟΡΙΣΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.

    ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΚΑΤΕΛΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΝ Ο ΛΙΝΚΜΠΕΝΤ ΚΑΙ Η ΡΟΖΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ.

    ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ 700ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. http://redflyplanet.blogspot.com/2011/01/blog-post_2116.html

    ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΑΝΙΑ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή