Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Ο ΤΖΟΝ ΧΟΛΜΣ, Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ)






"41 ναυαγοι του ιστιοφορου πλοιου William Brown στοιβαχτηκαν το 1841 σε μια προβληματικη βαρκα που εμπαζε νερα. Την δευτερη μερα, βοηθουσης και της τρικυμιας, η κατασταση εγινε αφορητη: Η το φορτιο της βαρκας θα "ελαφραινε" η θα βουλιαζε απο στιγμη σε στιγμη και θα πνιγοντουσαν ολοι. Τα μελη του πληρωματος που βρισκονταν στη βαρκα (με "αρχηγο" τον ναυτη Holmes ) πεταξαν στη θαλασσα ολους τους ανδρες επιβατες και δυο γυναικες.


"Σηκω πανω Riley" ειπε πομπωδως στο πρωτο θυμα του ο Holmes, πριν το πεταξει, παρα τις απελπισμενες διαμαρτυριες του, μαζι με εναν αλλο ναυτη στη θαλασσα. Στον James Mc Avoy
"εδωσε" πεντε λεπτα για να προσευχηθει. Επροκειτο για μια σειρα απο "εκτελεσεις", δηλαδη δολοφονιες.

Ο επιβατης Frank Askins , πριν τον πεταξουν στη θαλασσα, παρα τη βιαιη αντισταση του,
φωναζε: "Δεν πεφτω!Ξερετε καλα ποσο τραβηξα κουπι απο τη πρωτη στιγμη"!

Υστερα απο τις "εκτελεσεις" των επιβατων, η βαρκα επεπλευσε. Και ενα περαστικο πλοιο εσωσε τους εναπομειναντες ναυαγους, το πληρωμα δηλαδη και τα γυναικοπαιδα, πλην των 2 γυναικων."


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.



Οι αναμφισβητητα ραγδαιες πολιτικες εξελιξεις οφειλονται στον λαο που βγηκε στους δρομους.
Σε αυτους που κατελαβαν τις πλατειες δηλωνοντας την οργη τους για το μελλον που τους κλεψανε.
Σε αυτους που θελουν να καταργησουν τα κομματα, γιατι η απροσμετρητη οργη τους παιρνει παραμαζωμα το συνολο των κοινοβουλευτικων κομματων, ακομα κι εκεινων που δεν εξουσιασαν ποτε.
Διχως τον λαο που βγηκε στους δρομους, δε θα συνεβαινε η παραμικρη πολιτικη εξελιξη.
Επισης, ακουω οτι το αφορολητο παραμενει στις 12.000 ευρω. Και θα υπαρχει ειδικη προβλεψη για ανεργους και συνταξιουχους.
Το αφορολογητο στα ακινητα απο τις 400.000 παει στις 200.000.
Αναστελλονται οι φοροι στο πετρελαιο.

Ολα αυτα ειναι μικρες νικες. Ας μην υποκυψουμε στον επαναστατικο μαξιμαλιστικο οιστρο,
βλεπεις τον πανικο στα προσωπα της γαλαζοπρασινης συμμοριας και των δεκανικιων του Καθεστωτος,
και καταλαβαινεις πως καταλαβαινουν, κι αυτοι κι εμεις, το ιδιο πραγμα: Το μελλον που εκλαπη απο τον λαο, δεν εχει κλαπει οριστικα.
Το ιδιο αντιλαμβανεσαι με την ανακαταληψη της Πλατειας Συνταγματος:Ο λαος δε μασησε, ουτε απο τα πρακτορακια, ουτε απο τους χρησιμους ηλιθιους. Τιποτα δεν ειναι το ιδιο με χθες, θεωρω οτι η επιδραση απο το σοκ της κατα πασα πιθανοτητα προβοκατορικης δρασης στη μαρφιν και τις δολοφονιες, εχει τωρα ξεπεραστει. Το Δογμα του Σοκ πια δε φτανει για να ακινητοποιησει τον λαο.
Ουτε οι κουκουλες, ουτε οι απειλες για τη πεμπτη δοση, ουτε οι Κωνστες-Παπαδημητριου.

Αποδεχομενος λοιπον τις μικρες αυτες νικες, πρεπει να δουμε και τη γενικοτερη εικονα.
Η γενικοτερη εικονα ειναι πως απομενουν παρα πολλες μαχες, αλλωστε το Καθεστως δε θα παραδωσει ετσι ευκολα τα οπλα του.
Υπαρχει κανεις που να πιστευει πως ολα αυτα που ετοιμαζονται δεν ειναι προσχεδιασμενα;
Oλη μερα μαθαιναμε για την επερχομενη κυβερνηση "εθνικης ενοτητας", πριν λιγο ο ΓΑΠ εκανε τη κωλοτουμπα και στο διαγγελμα του, ειπε οτι θα συνεχισει να ειναι Πρωθυπουργος και θα ορκισει αυριο τη νεα κυβερνηση ζητωντας ταυτοχρονα ψηφο εμπιστοσυνης απο τη Βουλη.
Κωλοτουμπας η great tactician;
Ειτε μεγας τακτικιστης ειναι, ειτε του τραβηξαν το αυτι οι προισταμενοι του λεγοντας του να μη παει πουθενα, το αποτελεσμα παραμενει ιδιο: Ο ανθρωπος ειναι επιζημιος για τον τοπο.
Κι αποδεικνυει οτι τα Καθεστωτα δε πεφτουν απο μονα τους..τα Καθεστωτα ανατρεπονται.

Η Κυβερνηση "εθνικης ενοτητας" ισως ειναι ενα χαρτι που καηκε προωρα,
ισως και να φυλασσεται για το μελλον διοτι σε αυτη τη φαση, ο λαος εχει ξυπνησει και δεν υπηρχε περιπτωση να καταπραυνθει η οργη του με πολιτικα ανεκδοτα τυπου Μαρκεζινη, Παπαδημου η Δημα.
Πιστευω κι ευχομαι να ειναι ηδη καμμενο απο τον λαο και το Καθεστωτικο χαρτι της Σαμαρικης ΝΔ, αλλα ακομα κι αν υποθεσουμε οτι ο λαος πανω στην απελπισια του στραφει προς τη ΝΔ,
ειναι βεβαιο πως η κυβερνηση ΝΔ δε θα μπορεσει να σταθει πανω απο λιγους μηνες, αλλωστε τους ιδιους τοκογλυφους θα υπηρετησει και τα ιδια αδιεξοδα θα παρουσιαστουν.

Ο,τι και να προβλεψεις σε αυτη τη συγκυρια, ειναι σχεδον βεβαιο οτι οι εξελιξεις θα σε διαψευσουν,
το παιχνιδι που παιζεται το γνωριζουν μονο οι δρωντες, ο ικανοτερος πολιτικος αναλυτης δυσκολα θα βγαλει ακρη.
Ολα ειναι πιθανα, απο αλλεπαλληλες συνταγματικες εκτροπες μεχρι προβοκατσιες και χαος στους δρομους.
(Αλλα οι προβοκατσιες δε πρεπει να φοβιζουν κανεναν, αλλωστε θα ηταν πολυ αφελες να περιμενουμε κατι διαφορετικο, ειπαμε, τα Καθεστωτα ανατρεπονται, δε πεφτουν απο μονα τους)

Μια προσωρινη βαλβιδα ασφαλειας για το Συστημα θα ειναι οι εκλογες, αλλα η εκτονωση κι εδω δε θα κρατησει πανω απο λιγους μηνες. Ποιος θα μαζεψει τον λαο απ'τους δρομους διχως να διαολοστειλει τα μνημονια και τις τροικες; Ποιος θα φανει για να φερει καποιο νεο παραμυθι;
Ολη αυτη η απογνωση και οργη στεκονται ασπιδες προστασιας μας απο τα παραμυθια: Πια δε πιστευουμε τα παραμυθια, η να το θεσω καλυτερα, τα παλια παραμυθια δε πιανουν οταν η τσεπη ειναι αδεια.



Για αυτο, ας αφησουμε τα παραμυθια κι ας πιασουμε τις αληθειες. Και η πικρη αληθεια ειναι πως ειμαστε επιβατες ση βαρκα του Holmes, μια βαρκα που μπαζει νερα και καποιοι απο εμας πρεπει να πεταχτουμε στη θαλασσα γιατι δε μας χωραει. Καποιοι απο εμας εχουν ηδη πεταχτει, οι υπολοιποι περιμενουμε τη σειρα μας να εκτελεστουμε απο το πληρωμα, που κανει κουμαντο στη βαρκα.
Το πληρωμα ειναι η ντοπια πλουτοκρατια, οι διεθνεις τοκογλυφοι, οι εντολοδοχοι τους στη κυβερνηση,
και η συμμαχια των προθυμων τους. Ειναι αυτοι που θελουν να μας σκοτωσουν για να μη πνιγουν οι ιδιοι, σωζωντας παραλληλα τους εκλεκτους τους.
Ειναι αληθεια οτι το πληρωμα ως τωρα ειναι αυτο που κουμανταρει τη βαρκα,
ειναι αληθεια οτι αν τους πεταξουμε στη θαλασσα, πιθανον να ριξουμε τη βαρκα στα βραχια γιατι ειμαστε αμαθοι απο κουμανταρισμα.
Ειναι αληθεια οτι θελει αρετη και τολμη η ελευθερια, ειναι αληθεια οτι αν δεν αντισταθουμε,
οι μισοι απο εμας θα χρειαστει να πεθανουν για να ζησουν εξαθλιωμενοι οι υπολοιποι
(Καποιοι βεβαια θα ζουν μια χαρα, τα κομματοσκυλα και οι προνομιουχοι, το πληρωμα της πλουτοκρατιας και λοιποι εκλεκτοι)

Χονδροκομμενος+ υπεραπλουστευμενος κι αυτος ο παραλληλισμος μου, διχως βαθεια αναλυση της καταστασης, αλλα ετσι πιστευω οτι εχουν τα πραγματα. Πρεπει να τους ριξουμε στη θαλασσα γιατι αλλιως, ενας ενας, θα πεφτουμε εμεις. Για να ακριβολογω, θα μας ριχνουν.
Μπορει να ειμαστε απογοητευμενοι απο τα κομματα της Αριστερας, μπορει να σταθηκαν ανικανα να ανακοψουν τη νεοφιλελευθερη επελαση, ομως νομιζω οτι οι ευθυνες για αυτο βαραινουν ολους μας.
Αλλωστε , ειχαμε προειδοποιηθει, απλα ειχαμε κλειστα τα αυτια μας.
Κασσανδρες ηταν  κι επιβεβαιωθηκαν, αλλωστε η Κασσανδρα, σε αντιθεση απο οτι οι περισσοτεροι νομιζουν, μια χαρα το προεβλεπε το μελλον, ο λαος ηταν αυτος που δεν ηθελε να την ακουει.
Μπορει λοιπον να μη γουσταρουμε τα κομματα, αλλα τα κομματα εκφραζουν ιδεες και ειναι οι ιδεες αυτες που μπορουμε και πρεπει να βασιστουμε πανω τους, για να μαθουμε να κουμανταρουμε τη βαρκα.
Και αυτες οι ιδεες, ανεξαρτητως του αν ασπαζεσαι τον κομμουνισμο η οχι, αποκρυσταλλωνονται πια με γεωμετρικη ταχυτητα στα μυαλα των περισσοτερων: Εξοδο απο το Ευρω, την ΕΕ, απο τον ελεγχο των αγορων και της Διεθνους Τοκογλυφιας, εθνικοποιηση τραπεζων, ανακατανομη του πλουτου, περιορισμο -αν οχι καταργηση- των οικονομικων ανισοτητων, κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης,
δημευση της περιουσιας των απατεωνων πολιτικων και στροφη προς μια εθνικη πολιτικη.
Κι οταν λεω εθνικη πολιτικη, εννοω να καταναλωνουμε οσα παραγουμε, αναδιαρθρωνοντας τη παραγωγικη μας βαση προς την επαρκεια και τη καλυψη των εθνικων αναγκων, μειωνοντας την εξαρτηση, απο τη διατροφικη μεχρι οποιουδηποτε αλλου ειδους εξαρτηση, απο το εξωτερικο.
Αυτονοητο ειναι εδω οτι ο πλουτος της Εκκλησιας ανηκει στον λαο, για αυτο και πρεπει να δημευτει κι αυτος, οπως φυσικα και η περιουσια των λοιπων πλουτοκρατων και απατεωνων.

Κανεις δεν εγγυαται οτι θα αποφευχθει η καταστροφη, ακομα κι αν γινουν ολα αυτα.
Αλλα και παλι, αξιζει να τους ριξουμε στη θαλασσα.
Να γινουμε η Νεμεσις τους.
Δε πρεπει να παραμεινει ατιμωρητη η Υβρις τους.

36 σχόλια:

  1. Μια προσωρινη βαλβιδα ασφαλειας για το Συστημα θα ειναι οι εκλογες, αλλα η εκτονωση κι εδω δε θα κρατησει πανω απο λιγους μηνες. Ποιος θα μαζεψει τον λαο απ'τους δρομους διχως να διαολοστειλει τα μνημονια και τις τροικες; Ποιος θα φανει για να φερει καποιο νεο παραμυθι;''
    -----------------------------------------
    Μην αυταπατασαι...Τον ..''λαό' θα τον μαζεψουν (οταν ερθει η ωρα )αυτοι που τον εβγαλαν .. Τα ΜΜΕ μικρα και μεγαλα και ο λοιποι ..δρωντες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι σε εισαγωγικα ο λαος;Λαος δεν ειναι;
    Η πολυ μεγαλη πλειοψηφια του λαου εκφραζεται απο αυτους που βγηκαν στους δρομους.Αυτη ειναι η εκτιμηση μου
    (Διχως βεβαια να συμφωνω με ολα οσα εχουν ακουστει εκει, πχ ..καταργηση κομματων,
    κανω τον μαλακα μπροστα σε κατι τετοια γιατι η αρνητικοτητα κ ο πεσσιμισμος,στις μερες μας, ειναι πολυ βλαβερα)

    Και δε θελω να ασπαστω ουτε αυτα που λες περι μαζεματος, λες κ ειναι προβατα που θα τα μαζεψει ο τσοπανης.
    Φυσικα και δε μπορω να αποκλεισω τη πιθανοτητα η χειραγωγηση κ η εξαπατηση απλα να αλλαξουν μορφη, ομως, οπως σου ειπα παραπανω, η αρνητικοτητα κ ο κυνισμος σημερα ειναι θανατηφορα.
    Δε βοηθανε πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το αν ειναι Λαός ειναι μεγαλη κουβεντα .. Εχω κανει μια αναρτηση με τιτλο : Αλλο Πληθος αλλο Οχλος (Mob) αλλο ..Λαός
    -----------------------------
    Λαος Δεν ειναι ουτε με την στενή Νομική εννοια =εκλογικό σωμα

    ουτε με την Κοινωνιολογική ..
    Δεν ειναι ουτε με την εννοια της Πλεμπας , της φτωχολογιας : Δεν διαφερει μόνο πολιτικά (ενυτελώς η ανω και η κατω πλατεια ) ..Διαφερει και ταξικά
    Το ιδιο και ο Λευκος πυργος ..Εχει απο πρεκαριατο μεχρι μαγαζοτορες της παραλιακής που ειναι τα αφεντικά των πρεκαριων ..
    --------------------------------------
    Τωρα για το ανα ειναι προβατα η οχι .. Στις πρωτες μερες που πηγαινα στον Λ. Πυργο εγινα αυτοπτης μάρτυς μιας απιστευτα φτηνής χειραγωγησης του τυπου '' Χερια Ψηλά κιολα τα Φτανω'' τυπου Αννιτας Πάνια...και ..τα σηκωναν ...
    το ειδα .. Η χειραγωγηση ηταν ασυλληπτη απο τους -αυτοδιοριστουυς ανιματερ-
    Βεβαια -ευτυχώς - ηρθε μια μεριδα της αριστεράς καικαπως τα πραγματα σοβαρεψαν .. Οχι ομως σε σημειο που να μήν Χειραγωγουνται ..
    Αυτή ειναι η αποψη μου τελος πάντων .. Αυτά περι λαου που.... αυθορμήτως κλπ Δεν .

    Δεν ξερω δε με ακριβεια τιεγινε στην Ιπσπανια αλλά εκει τουλαχιστον τα πραγμτα φαινονται να ηταν πιο ..ομοιγενή : ειναι νεοι -οπαδοι της αβασιλευτης δημοκρατιας μεσαφή αντιληψη του τι σημαινει ΜΗ ΒΙΑ ως πρακτική κινηματων ..
    εδώ ενας περιεργος αχταρμας
    Τεσππα ..Αυτα...αντε να δουμε
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η αρνητικοτητα κ ο κυνισμος σημερα ειναι θανατηφορα.
    Δε βοηθανε πουθενα. '

    Επίσης η ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΏς ΑΣΧΕΤΗΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ...(ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ) αισιοδοξια .. θΥΜΙΖΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΚΑΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος ειναι ο παπα γκαπον;

    1000 φορες περισσοτερο θανατηφορα, ειδικα σημερα, ειναι η αρνητικοτητα κ ο κυνισμος που εξεφρασες για λαο που τον μαζευουν οποτε τους κα@λωσει.
    Κι επειδη αλληλοδιαβαζομαστε εδω κ εναμιση χρονο, ξερεις οτι κι εγω ειμαι δυσαναλογα κυνικος για τα 30 μου χρονια, δεν πλεω σε ροζ ιδεαλιστικα συννεφακια, η τουλαχισον, δε πλεω παντα.

    Αλλα επιβαλλεται ειδικα σημερα να παψουμε να ειμαστε αρνητικοι, ακομα κι αν αυτο σημαινει κατα καποιο τροπο ενα συνειδητο αυτοπαραμυθιασμα.
    Γιατι η αρνητικοτητα σημερα ειναι παραιτηση και η παραιτηση σημαινει παραδοση στις ορεξεις των καθαρματων που μας εξουσιαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πΑΠΑ γΚΑΠΌΝ ηταν ο Προβοκατορας που οδηγησε στη σφαγή τον Ρωσικό λαό(επροκειτο τοτε πραγματικά για λαό και οχι για ..''αγανακτισμένους πολιτες'' στη Ρωσσική επανασταση του 1905 : Αποτλεσμα ηταν μια τρομακτική οπισθοδομηση η συμμετοχή της Ρωσσιας στονπολεμο μερικά εκατομμυρια νεκροι και η Επανασταση του 1917 της οποιας το 1905 ηταν το προοιμιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και επετρεψε μου να σου πώ οτι τα συναισηματα δεν φτανουν και ειναι τρομακτική η ελλειψη γνωσεων στις νεοτερες γενιες απο τις προηγουμενες πολιτικές επμειριες των Κινηματων και της ιστοριας κων Επαναστασεων ..
    .. Στήνν εικοσαετια 1990-2010 ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΌ ΚΕΝΟ .. .. ΑΝ ηταν σοβαρό στο ελαχιστοτο κινημα των αγανατισμένων αντις να οργανωνει συνελευσεις της πλακας (του τυπου απαγορευουμε τα .κομματα '' η γιουργια και εθνικιστικές παρατες οπως η πανω πλατεια -
    θα ηταν να οργανωσει ανοιχτες ομαδες μελετης της ιστοριας καιτων πρακτικών των κινηματων .. Πριν περιπεσει σε αυτή την ακατασχετη
    ΦΛΥΑΡΙΑ θα επρεπε να κατσει και να Ακουσει ..αι να δΙΑΒΑΣΕΙ

    ---------
    φΥΣΙΚΆ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΣΤΕΙΟ .. οΛΟΙ ΔΙΨΑΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ..πΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ;Αυτοι ..ξερουν /.
    ---
    γιαυτο και θα πάνε..αδιαβαστοι ..(και θα τους χρησιμοποιησει ο Καθε Χειραγωγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nosfeρατε, παντα ευπροσδεκτα ολα οσα λες, απλα δε μπορω να σου απαντησω τωρα κατι γιατι με εχει πιασει ενας τρομερος πονοκεφαλος και με δυσκολια γραφω κ αυτα που γραφω.
    Μου εχει γινει το κεφαλι πολτος με ολα οσα συνεβησαν σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o.k με συγχωρεις .ΚΑΛΉ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ και μενα ποναει το κεφαλι μου .. Ξερεις θυμηθηκα εκεινη την Πορεια πριν απο 30 τοσα χρόνια που δολοφονησαν μπροστα στα ματια μας τους Κουμη Κανελοπουλου .. Γιαυτο γραφω οτι γραφω .. Δεν ειναι πρωτοφανή αυτά ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xaxa otan diavasa ton titlo nomiza oti eleges gia ton John Holmes ton pornostar kai lew pou kollaei auto alla telika tin patisa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλη ξεκουραση κ σε σενα Νοσφερατε, ο,τι κ να μου γραφεις, ειτε διαφωνω ειτε συμφωνω, να ξερεις οτι τα διαβαζω αρκετες φορες, οχι μονο μια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κορο, χαχαχαχα,η επομενη αναρτηση θα λεγεται:"ΡΟΚΟ ΖΙΦΡΕΝΤΙ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΑ@@ΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ;"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θεωρώ τύχη το γεγονός να μπορεί κάποιος να διαβάζει άρθρα σαν αυτό στο διαδίκτυο.Να είσαι καλά Celin.
    Θα το αναρτήσω και εγώ.

    Άσχετο αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον Νονσφεράτο που κατατάσσει τον εαυτό του, στο πλήθος, στον όχλο, στη μάζα, ή στη πλέμπα
    ελπίζω να χωράει κάπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να παίξω κι εγώ λίγο.
    Δίκηο έχει ο Νοσφεράτου για τον λαό, μα παρέβλεψε να συνυπολογίσει και το δεδομένο πως οι κακοί δεν είναι πια αυτοί που ήταν τω καιρώ εκείνο.
    Και δεν μιλω για τους πραγματικούς εξουσιαστές, μα για τα φερέφωνα (λάκηδες, φλούφληδες, ποντικομαμμές και το κακό συναπάντημα και που θα κληθούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά) που εν είδει εντολοδόχου κάνουν κουμάντο.
    Ούτε τα παπάρια έχουν ούτε την ευφυία (κυρίως) για να λειτουργήσουν τόσο αποτρεπτικά ως προς την οποιαδήποτε ανατροπή.
    Δυστυχώς, αυτά τα μειονεκτήματα δεν τάχουν μόνο αυτοί, μα κι οι άλλοι, αυτοί απ τους οποίους περιμένουμε να βάλουν μπροστά την οργάνωσή τους, τη μεθοδικότητά τους τον κόσμο τους για να βάλουμε κάποιου είδους τέλος πάντων φρένο σ αυτή την παράνοια.
    Ακόμα και τώρα, δεκάδες συνιστώσες, κόμματα και κομματάκια της αριστεράς διάσπαρτα αιωρούνται στο στερέωμα.
    Ακόμα και τώρα η εμμονή (γιατί περί εμμονής πρόκειται) του ΚΚΕ εξακολουθεί να διατηρεί ξεχωριστή συγκέντρωση-πορεία.
    Δεν μας παίρνει ο χρόνος και κάνουν σαν να μην τους αφορά...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπον..Χωρις να συμφωνω με τον ΝΟΣ..
    Συμφωνω μαζι του,για το ΚΕΝΟ που λεει...!!
    Που ειναι σωστο να καλυφθει...
    Γιατι αλλοιως, παμε ξυπολυτοι στα αγκαθια...!!
    Οπως λεει και η ΒΒ...
    Ειναι δικο μας καθηκον αυτο..!!
    Δικη μας ευθυνη...!!
    Δικο μας χρεος...!!
    Γι αυτο εγω πλεον αποφασισα...Τουλαχιστον για τον εαυτο μου...!!
    Να ειμαι συνεχεια μελος του κοσμου της πλατειας...
    ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ...!!Οποτε μπορω...!!
    Δεν εχει σημασια πια για μενα...Μονο η πορεια του ΠΑΜΕ...
    Και καθε ΠΑΜΕ...
    Η θεση μας...Ο ρολος μας...Ειναι στην πλατεια...
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...Καθε ωρα...!!
    Μηπως[και οσο] καπιοι μας ακουσουν..!!
    Ωφελεια για μας κυρια...Αλλα και για αυτους..!!

    Να νικησουμε ΠΡΩΤΑ..!! Την αποχη..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΣΕΛΙΝ. ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΟΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ.

    ΤΟ ΚΚΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ. Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

    Κι οταν λεω εθνικη πολιτικη, εννοω να καταναλωνουμε οσα παραγουμε, αναδιαρθρωνοντας τη παραγωγικη μας βαση προς την επαρκεια και τη καλυψη των εθνικων αναγκων, μειωνοντας την εξαρτηση, απο τη διατροφικη μεχρι οποιουδηποτε αλλου ειδους εξαρτηση, απο το εξωτερικο.
    Αυτονοητο ειναι εδω οτι ο πλουτος της Εκκλησιας ανηκει στον λαο, για αυτο και πρεπει να δημευτει κι αυτος, οπως φυσικα και η περιουσια των λοιπων πλουτοκρατων και απατεωνων.

    ΜΙΛΗΣΕΣ ΑΨΟΓΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΘΝΙΚΗ. ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑ ΛΑΙΚΗ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.

    Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ. ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ.

    ΕΙΠΕ ΧΤΕΣ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΟΤΙ ΧΤΕΣ ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΦΙΛΕ ΣΕΛΙΝ. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΕ 100 ΓΕΝΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. celin πολύ πετυχημένη η παρομοίωση που κάνεις με τη βάρκα και την κατάντια μας.Νομίζω οτι δεν χρειάζονται αναλύσεις επι των αναλύσεων.Όσο πιο απλά λέγονται τα πράγματα τόσο πιο ρεαλιστικά αποτυπώνεται η κατάσταση.
    Είναι απλά τα πράγματα.Ενα κι ένα κάνουν δύο.Λύση δεν βρίσκεται με τη σημερινή κατάσταση έτσι που την έχουν διαμορφώσει.Κι εγώ πιστεύω οτι η αριστερά είναι η λύση.Πρακτικά όμως αποκλείεται και εκλογές να γίνουν να ψηφιστεί η αριστερά.Ασε που πλειοψηφία δεν θα υπάρξει,οπότε η αριστερά σε συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις δεν νομίζω να καταφέρει τίποτα.Πάλι σαν τα σκυλιά θα τρώγονται όλοι τους.
    Απ την άλλη πάλι ο λαός δεν ξέρω τι μπορεί να καταφέρει από μόνος του.Μπορεί όπως λες κι εσύ,να τσακιστεί η βάρκα στα βράχια.
    Καλός καπετάνιος να οδηγήσει τη βάρκα,δεν υπάρχει.Οπότε καταλήγουμε πάλι στα ίδια.Η βάρκα ακυβέρνητη με κίνδυνο να γκρεμοτσακιστεί από ώρα σε ώρα και να πνιγούμε όλοι.Μόνο μια λύση βλέπω εγώ.Να πιάσει η μεγάλη τρικυμία,να εξαθλιωθούμε όλοι,να είμαστε μερόνυχτα στη βάρκα χώρις τροφή και νερό,οπότε θ αναγκαστεί ένας από μας ν αρπάξει το τιμόνι και να οδηγήσει τη βάρκα σωστά μακριά απ τα βράχια,γιατί θα κινδυνεύει πραγματικά πια η ζωή του και η ζωή της γυναίκας του και των παιδιών του που είναι μαζί του στη βάρκα.Ικανοί υπάρχουν.Αρκεί ένας απ αυτούς να το τολμήσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Nosferατε, μια απαντηση που σου χρωσταω απο χθες: Αναφεροντας τον Παπα Γκαπον ως ιστορικο παραδειγμα που πρεπει να εχουμε στο νου για να μην ειμαστε αλογιστα αισιοδοξοι υπερεπαναστατες,
    κανεις ευθεια αναλογια αναμεσα στα 2 καθεστωτα, οχι μονο αναμεσα στους "υπερεπαναστατες".
    Παραλληλιζεις δηλαδη ΚΑΙ τη τυραννικη τσαρικη Εξουσια με το σημερινο δημοκρατικα εκλεγμενο Καθεστως.

    Ενταξει, το παραπανω ειναι ενα ευφυολογημα, προφανως και η Τσαρικη Ρωσια ηταν τυραννικοτερη απο το ΓαποΚαθεστως. Ομως αν σκεφτεις το μελλον
    της Κινεζοποιησης που προετοιμαζεται για τον λαο, αντιλαμβανεσαι οτι υπαρχουν καποια ρισκα που πρεπει να αναληφθουν.
    Ειμαστε ετοιμοι να παρουμε αυτα τα ρισκα;
    Στα λογια, ναι. Στην πραξη, θα δειξει.

    Δε θελω να υποδυθω τον ατρομητο σουπερηρωα.
    Αυτο που θελω ειναι να εξαφανιστει απο τον πολιτικο χαρτη η γαλαζοπρασινη συμμορια.
    Με καθε τροπο.

    (Τα ειδες σημερα τα ανθρωπακια που χειροκροτοτουσαν τον αρχηγο τους στη Βουλη λες και δε τρεχει τιποτα;Για φτυσιμο ειναι και για εξορια, στο ευνοικοτερο σεναριο)

    Κ ο,τι γινει μετα, προτιμοτερο θα ειναι απο αυτο που θα γινει αν δεν εξαφανιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ''εαυτό του, στο πλήθος, στον όχλο, στη μάζα, ή στη πλέμπα
    ελπίζω να χωράει κάπου. '

    κατα καιρους και σε διαφορες ηλικιακες φασεις και στα τρια ..
    αλλη ερωτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σελανα, να σαι καλα!

    Μου επιτρεπεις μια επισημανση; Εχω προσπαθησει να μπω στο μπλογκ σου, αλλα αργει παρα πολυ, νομιζω οτι η σωστη λεξη ειναι "κρασαρει" ,δεν τα ξερω και καλα τα κομπιουτεριστικα:)
    Προσπαθω να διαβασω τα αρθρα αλλα εχει τυχει να κολλησει το κομπιουτερ μου κ να χρειαστει να κανω επανεκκινηση για να ξεκολλησει.
    Νομιζω οτι οφειλεται στο οτι εχεις υπερφορτωσει το μπλογκ σου με βιντεο.

    Θα σου προτεινα να αφαιρεσεις πολλα βιντεο, ετσι ωστε να μπορουν και οι αργοι+ταπεινοι υπολογιστες σα τον δικο μου να περιηγουνται διχως προβληματα στο πολυ ωραιο κ ενδιαφερον μπλογκ σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Nosferατε, μια απαντηση που σου χρωσταω απο χθες: Αναφεροντας τον Παπα Γκαπον ως ιστορικο παραδειγμα που πρεπει να εχουμε στο νου για να μην ειμαστε αλογιστα αισιοδοξοι υπερεπαναστατες,
    κανεις ευθεια αναλογια αναμεσα στα 2 καθεστωτα, οχι μονο αναμεσα στους "υπερεπαναστατες".
    Παραλληλιζεις δηλαδη ΚΑΙ τη τυραννικη τσαρικη Εξουσια με το σημερινο δημοκρατικα εκλεγμενο Καθεστως.''

    Προφαννώς η ιστορια μας προσφερει αναλογιες .. Αλιμονο μας αν τα πέρνουμε ολα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ (οπως ειναι η ταση σημερα)

    Φυσικά η ιστορική αναλογια δεν φτανει .. η Ιστορική γνωση Δεν φτανει .. Ισα ισα .. παραπλνά αν ειναι μόνο αυτή .
    Χρειαζεται οχι μόνο να δουμε αναλογα παραδειγματα στην Ιστορια αλλά κυριως ΠΟΥ διαφερουμε Ποιες αλλαγές εχουμε
    Αλλά στην ΕλΛΑ΄δα Δεν εχουμε ουτε το ενα ουτε το αλλο . Ουτε Γνωση της ιστοριας ουτε της παροσυης καταστασης /.. Μόνο Χαζομάρα Επαρση , Ψευδογνώση .. Γιαυτο : αΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. mbiker, που θα παει, θα συνεννοηθουνε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νοσφερατε, σταματα βρε συ να εισαι μηδενιστης!μονο χαζομαρα, επαρση και ψευδογνωση;
    και δε παμε να αυτοκτονησουμε ολοι ομαδικως αν ειναι ετσι;;!
    Προφανως υπαρχει μπολικη χαζομαρα επαρση κ ψευδογνωση, θες να προσθεσω και φανατισμο;πολιτικο αναλφαβητισμο;κακομοιρια, μοιρολατρια, συμπλεγμα κατωτεροτητας, εθελοτυφλια, στρουθοκαμηλισμο, ανεραστια;

    Μπορω να συνεχισω επι μερες γραφοντας κι αλλα.
    Αλλα, δεν υπαρχουν μονο αυτα.
    Υπαρχει και η αγαπη, υπαρχει και η αλληλεγγυη, υπαρχει και η διαθεση για μαθηση, υπαρχει και η προσπαθεια για απαλλαγη απο ψευδαισθησεις,
    υπαρχει και ο απεγκλωβισμος απο τη γαλαζοπρασινη συμμορια, υπαρχουν τα παιδια οι νεοι και οι γεροι που μαζευτηκαν στις πλατειες νιωθοντας για πρωτη φορα στη ζωη τους την αισθηση της κοινοτητας,
    υπαρχουν οι νεοι που παντρευονται μεσα σε αυτον τον πανικο διχως να μασανε απο τη κριση,
    υπαρχουν οι φιλιες που χαλυβδωνονται,
    υπαρχουν οι μεγαλυτεροι σε ηλικια που θελουν να πολεμησουν για το μελλον των παιδιων τους,

    θελω να πω οτι υπαρχουν πλαι σε ολα αυτα που αναφερεις και τοσα αλλα που δικαιολογουν την αισιοδοξια.

    Για να μη αερολογω:Αυριο μπορει να γραψω κατι παρα πολυ σκοτεινο και να ερθεις εσυ να γραψεις κατι παρηγορο για να μου ανεβασεις τη διαθεση, οπως εχει συμβει αρκετες φορες.

    Καπως ετσι δε πρεπει να γινεται; Οταν ο ενας μαυριζει, ο αλλος να τον φωτιζει; Και τουμπαλιν;

    Ο κοσμος ειναι σκατα και τιποτα δεν αξιζει.
    Ο κοσμος ειναι πανεμορφος, εμεις εχουμε παψει να τον εκτιμαμε.
    Και οι 2 προτασεις ισχυουν,αν και αντιφατικες.
    Εξαρταται που εστιαζεις καθε φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαχαιρη, προσυπογραφω ολα οσα λες.
    Απο την αρχη των συγκεντρωσεων, με αρθρα μου εδω, εχω ταχθει 100% υπερ του λαου που βγηκε στις πλατειες.
    Εννοειται βεβαια οτι η στηριξη ειναι κριτικη, εκει οπου διαφωνω, το γραφω. Χρειαζεται καλη θεληση απο ολες τις πλευρες για να συνεννοηθουμε, αλλιως τη βαψαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σου Θερσιτη!
    κ εγω συμφωνω με αυτα που λες, και για το σταδιο της κεντρικης διαχειρισης.
    Συμφωνω και για τον ορο "λαικη" αντι για "εθνικη"
    Το νοημα που δινω εγω στο "εθνικη" ειναι ακριβως το νοημα της "λαικης"
    Εθνος για μενα ειναι ο λαος, το προλεταριατο, οι εργαζομενοι. Η πλουτοκρατια δεν ανηκει στον λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. sunshine, οπως πιστευω στην αναγκη για ηγετες, αλλο τοσο πιστευω οτι υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι που μπορουν να φερουν ενα καλυτερο αυριο, διχως να ειναι ιδιαιτερα χαρισματικοι.
    Κι αγωνιστες υπαρχουν και ιδεολογοι κι αγνοι εντιμοι ανθρωποι, που απλα δεν γινονται γνωστοι,
    γιατι τα χουντοκαναλα προβαλλουν μονο τους καραγκιοζηδες πουλημενους.

    Οσο χοντραινει το παιχνιδι, θα αναδειχτουν.
    Το ελπιζω δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ''Καπως ετσι δε πρεπει να γινεται; Οταν ο ενας μαυριζει, ο αλλος να τον φωτιζει; Και τουμπαλιν;''
    ετσι ειναι ..αλλά ουτε αυτό φτανει .. χρειαζεται και να σκετφουμε Σελιν ..
    Δεν φτανει η αισθηση της Κοινοτητας .. Ισως ειναι και το προβλημα.
    Στην Εςλλ΄δα περναμε απο το ενα ακρο των συνασθηματων στο αλλο .. Υστερική χαρά το 2004 λόγο Ευρωμπ. Καταθλιψη τωρα .. Γενικά Μανιοκαταθλιπτικές αντιδρασεις .. Καθολου Ψυχραιμια .. Καθολου γνωση .. Νομιζουμε ορτι φτανει να μαζευομαστε σις πλατειες και ειτε να κλαιμε ειτενα γελάμε .. Δεν φτανει ..
    Συγνωμη που δεν ακουγομαι ευχαριστα στο αυτι .. Θυμασαι τη ταινια τουΚουστουριτσα; Το Αντεργκραουντ; Ολα ξεκινανε με μουσική .. χΑΡΆ .. αΝΤΙΣΤΑΣΗ ..ΗΡΩΙΣΜΟΙ ΚΛΠ .. ΚΑΙ ΣΤΟ τελος .. καταστροφή και το ξεκολημα τς Γιουγκοσλαβιας ...

    Τα πιο σοβαρά πραγματα ειναι βαρετα ...Δυστυχώς ολοι προτιμάμε τα ..ενδιαφεροντα .. Τα ..Events...τα χαπενιγκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νοσφεράτε συμφωνώ μαζί σου στο σημείο που λες οτι είμαστε σε γενικές γραμμές λαός των άκρων,του χαβαλέ και των χάπενιγκ.Απ την άλλη όμως συμφωνώ με τον celin που αναφέρει ότι δεν είναι όλοι έτσι.
    Έχω κατέβει πολλές φορές στο Λευκό πύργο κι έχω δει κόσμο και κοσμάκη.Όντως κόσμο του χαβαλέ ,όμως και κόσμο σοβαρό και προβληματισμένο.Και πραγματικά αυτο είναι που με χαροποιεί.Γιατί νομίζω ότι εμείς που προβληματιζόμαστε-βάζω και τον εαυτό μου μέσα,γιατί έτσι είμαι-,εμείς τελικά θα κάνουμε και κάτι γι αυτόν τον τόπο.Με όποιο τρόπο μπορούμε τελος πάντων.Πάντως κάτι θα κάνουμε. Και κάτι ακόμα Νοσφεράτε.Θεωρώ ότι το ότι είμαστε λαός του καναπέ κάποιοι φταίνε.Κάποιοι που προσφέρουν σε μας και στα παιδιά μας παιδεία άθλια και ποταπή.Παιδεία που αντι ν ανοίξει τα μυαλά μας μας προετοιμάζει για αφισοκολητές.
    Θα μου πεις,εμείς δεν έχουμε ευθύνες;τρώμε ότι μας προσφέρουν;Δεν είναι εύκολο για όλους να αντιδράσουν.Και μη ξεχνάς ότι όταν πιάνουν τα εύπλαστα μυαλά των παιδιών στα χέρια τους,μπορούν να δημιουργήσουν ότι τερατούργημα επιθυμούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. sunshine ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ..στο Έχω κατέβει πολλές φορές στο Λευκό πύργο κι έχω δει κόσμο και κοσμάκη.Όντως κόσμο του χαβαλέ ,όμως και κόσμο σοβαρό και προβληματισμένο..

    εχω κιεγω κατεβει
    πολλές φορές στο Λευκό πύργο κι έχω δει κόσμο και κοσμάκη.Όντως κόσμο του χαβαλέ ,όμως και κόσμο σοβαρό και προβληματισμένο....
    ---------------------------------
    δεν ειναι αυτο ομως που εστιαζουν τα δικά μου σχολια..χρειαζομαστε επειγοντως εμβαθυνση ..διαβασμα ...να κυριαρχησει ο κόσμος ο σοβαρός και προβληματισμένο επι του κόσμου του χαβαλέ ..

    -----
    αυτο θελωνα πώ .. Χαβαλές τελος :Μεχρι τωρα διασκεδαζαμε μ΄χρι θανατου .. τωρα ..τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. και να σας πω και κατι αλλο (μετα ..συγχωρησεως)
    Το κινημα των αγανακτισμένων ειναι ενα Κλάσμα απο το Κινημα Του Δεκεμβρη .. Τον Δεκεμβρη του 2008 χλαιδες κατεβαιναν στους Δρόμους Καθε ΜΕΡΑ .. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ μΑΤ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΑ ,.. ΜΕ βΟΜΒΑΡΔΙΣΜΌ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ... .. Και τοτε Υπηρχε πληρης αισιοδοξια και παρα πολλοι πιστευαν οτι οπου ναναι....
    Ο Δεκεμβρης δεν ηταν τα μπαχαλα ... Αυτή η εικονα εμεινε μετα απο συστηματική κατασυκοφαντηση.. Ο Δεκεμβρης ηταν ενα μαζικό -και εν πολλοις ειρηνικό-ελπιδοφορο κινημα-

    παρολα αυτα τι απεμεινεσημερα απο τον Δεκεμβρη ; ποιος τον θυμαται; πποιος μιλαει γιαυτον ;
    παραμένει μια μεγαλη ΑΠΩΘΗΣΗ..
    γιατι απετυχε ο Δεκεμβρης;
    μα .πως ηταν δυνατον να μην αποτυχει; Ειχε στοχους; ειχε σοβαρη στρατηγική;

    Πολύ περισσοτερο σημερα ...
    Αυτό θελω να πώ .. Η εξεγερση δεν ειναι Παρτυ ...Αν την αντιλαμβανομαστε ως Παρτυ θα αποτυγχανει .. Και τοτε μας περιμένει μια ακομα πιο βαρειά Μελαγχολία ...
    Μην Υποτιματε τον αντιπαλο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μια που ανέφερες τον Δεκέμβρη Νοσφεράτου.
    Κάπου διάβασα και το θυμήθηκα τώρα, πως εκείνος ο Δεκέμβρης ήταν η ξεφτίλα μας.
    Ανήκοντας κι εγώ στις μεγαλύτερες ηλικίες, τους γονείς τέλος πάντων των νέων που ξεσηκώθηκαν, δεν αισθάνομαι και τόσο άνετα ξέροντας πως αφήσαμε μόνα τους τα παιδιά , να βγάλουν το φίδι απ την τρύπα.
    Εμείς οι γονείς τους, στρογγυλοκάθήσαμε στους καναπέδες κάνοντας άλλοι κριτική, άλλοι νοερή υποστήριξη, άλλοι αγανακτισμένοι απ τα "κολόπαιδα" που τι θέλουν τώρα κι άλλοι τρομοκρατημένοι.
    Λένε πως κάθε λαός, έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.
    Οι δικοί μας δεν έχουν τσίπα, δεν τιμούν τα παντελόνια που φορούν, δεν έχουν αυτό το κάποτε φιλότιμο κι αντρική τιμή στο λόγο που δίνουν.
    Και γιατί νάχουν; Μήπως έχουμε εμείς;
    Πιστό αντίγραφό μας εκλέγουμε δεκαετίες τώρα...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. mbiker έχεις απόλυτο δίκιο.Εγώ πιστεύω οτι και τώρα που βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και κοντεύουμε να διαλυθούμε,πάλι αν γίνουν εκλογές τους ίδιους ηγέτες θα ψηφίσει η πλειοψηφία.Είτε απ το ΠΑΣΟΚ,είτε απ τη Ν.Δ
    Και σ αυτό το σημείο είναι που συμφωνώ με τον Νοσφεράτο που επικεντρώνεται στο διάβασμα ,την εμβάθυνση και τον προβληματισμό.Μόνο που δυστυχώς -λόγω της παιδείας που μας προσφέρουν-οι ανεγκέφαλοι υπερτερούν.Τώρα αν γίνει το μεγάλο βήμα απ τους προβληματισμένους...Δεν ξέρω,θα δείξει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. για mbiker
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/12/blog-post_5561.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Νσφεράτου
    Α γειά σου!
    Με λιγότερες λέξεις, τόπες καλύτερα :)

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πάω τώρα να γρασάρω αλυσίδα και να καθαρίσω ζελατίνα, διότι αύριο φορτώνω πίσω τη γυναίκα μου και κατεβαίνω νότια.
    Τριβάλιτσος.
    Μπορεί τις πινακίδες του αυτοκινήτου να τις καταθέσω, μα του Βαραδέρο ποτέ.
    Ό,τι και να μου κάνετε κουφάλες, εγώ μια-δυό απόδρασεις το χρόνο θα τις κάνω.
    Εσείς να βράσετε στο ζουμί και στα μνημόνιά σας.
    Που να σας κάτσουν στο λαιμό...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή