Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΞΥΛΟ ΧΘΕΣ ΔΕ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ)




To λεω σημερα που ακομα και οι..ακροδεξιοι καταλαβαν τον ρολο των μαντροσκυλων του καθεστωτος και η οργη για αυτους εχει πλημμυρισει ολη τη χωρα,
κι ομως..εστιαζοντας στους ματατζηδες, κοιταμε το δενδρο και χανουμε το δασος.

Οι ματατζηδες μπορει να ειναι οι χειροτεροι των χειροτερων, αλλα αυτο ειναι λεπτομερεια,
η ουσια εδω ειναι οτι εκτελουν εντολες.
Αν το Καθεστως τους πει να περνουνε γριουλες στο απεναντι φαναρι η να ψαχνουν για γατες που εγκλωβιστηκαν πανω στο δεντρο, θα το κανουν.

Σιγουρα αυτος που εκτελει εντολες του Καθεστωτος ειναι εχθρος του λαου, αλλα ο λαος πρεπει να στοχευσει στον βασικο του εχθρο.
Το ξυλο που επεσε χθες, δεν το εριξαν μονο οι μπατσοι, το εριξαν και οι δωσιλογοι,
το εριξε η Ευρωπη Ενωση που πιεζε για τη ψηφιση του Μεσοπροθεσμου,
το εριξε το Μνημονιο, το ΔΝΤ και το οικονομικο συστημα που επικρατει.


Δηλαδη: Το ξυλο χθες το εριξε στον λαο ο καπιταλισμος, ενσαρκωμενος στα στυγνα εκτελεστικα του οργανα: Τα σωματα ασφαλειας.
Οσοι διαβασαν το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ και το προωθησαν οσο μπορουσαν, αυτο ειχαν στο μυαλο τους: Να ενημερωσουν τους αναγνωστες για αυτο που ερχεται. Δεν ηταν φραστικη υπερβολη ατακες τυπου "Φασισμος του ΔΝΤ", "ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ", "Τραπεζοναζι" κλπ
Αν ο Φασισμος πριν πολλα χρονια μιλουσε Γερμανικα, εψηνε Εβραιους και φοραγε Βερμαχτ,
σημερα μιλαει και Γερμανικα και Αμερικανικα και Γαλλικα, ψηνει στους φουρνους της οικονομικης εξαθλιωσης ΣΥΝΟΛΙΚΑ τους λαους ολου του κοσμου και φοραει κουστουμι Αρμανι και Χιουγκο Μπος.
Αν ο Φασισμος στηριζοταν παλια σε φυλετικα κριτηρια και στην Αρεια Φυλη, σημερα προωθει τον κοινωνικο δαρβινισμο και σας διαβεβαιω οτι δεν ειναι καθολου ρατσιστικος, αντιθετως κατασπαραζει λευκους, μαυρους, κιτρινους και Αραβες, με την ιδια ευκολια,
ολα και ολα, ας του αναγνωρισουμε οτι δεν κανει διακρισεις στο χρωμα...

Οπου παταει ποδι το ΔΝΤ, γινονται ακριβως τα ιδια. Τρομοκρατηση του λαου, φυλακισεις, ξυλο κι εκτελεσεις. Καταπατηση ακομα και των αστικων συνταγματων, κοινοβουλευτικα πραξικοπηματα, ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας, ιδιωτικοποιησεις και ειδικα ταμεια για να φευγει κατευθειαν εξω το χρημα. Στο Μεσοπροθεσμο δημιουργηθηκε ενα Ταμειο, το οποιο θα εκτελεσει τις ιδιωτικοποιησεις και προβλεπεται οτι ολα τα εσοδα πανε κατευθειαν στους δανειστες μας,
και τα εσοδα απ'το ξεπουλημα αλλα και τα μελλοντικα εσοδα απο το αιμα του λαου.
Αλλοι το λενε Νεα Ταξη Πραγματων, αλλοι το λενε Εβραιομασωνια, αλλοι Λεσχη Μπιλντεμπεργκ,
Νεφελιμ, Ελοχιμ, λοιπον εγω δεν αποκλειω ειλικρινα τιποτα, δεν αποκλειω καν τη πιθανοτητα να μας εχουν κατσικωθει εξωγηινοι δαιμονες στο σβερκο αλλα ολοι οσοι αρνουνται να τους πουνε απλως καπιταλιστες, το αρνουνται για ενα και μονο λογο: Γιατι δε θελουν να παραδεχτουν οτι
οι αντιπαθεις η και μισητοι για αυτους κομμουνιστες, εχουν πεσει μεσα 100% στις φωνες και τις προβλεψεις τους.
Εμενα καθολου δε με ενδιαφερει το ΚΚΕ, δεν αμφιβαλλω οτι μπορει πολλα στελεχη να ειναι σπασαρχιδες η ακομα και βολεμενοι, αν δε σας αρεσει φτιαξτε ενα αλλο κομμα που να λεει τα ιδια
αλλα προσεξτε: Πρεπει οπωσδηποτε να λεει τα ιδια.


Γιατι οσο το Κεφαλαιο, χρηματοπιστωτικο και παραγωγικο, διαφεντευει τη χωρα, τοτε η υποδουλωση θα ειναι αναποφευκτη. Σκεφτειτε να σηκωθουμε να φυγουμε απο την ΕΕ, να γραψουμε στα αρχιδια μας και τα μνημονια και τα μεσοπροθεσμα. Ωραιο ακουγεται, αλλα πρωτον ,ποιος θα το κανει, τα ευρωεξαρτημενα κομματα;
Και δευτερον, ποσο καλυτερα θα ειναι τα πραγματα αν αντι για τον Τρισε, κανει κουμαντο ο Προβοπουλος; Αν αντι για τον Γερμανικο Συνδεσμο Βιομηχανων κανει κουμαντο ο ΣΕΒ και ο Δασκαλοπουλος; Αν παραδωσουμε την εξουσια στα σιχαματα που στειλαν τα λεφτα στην Ελβετια και καθε τοσο, Ελληνικα κερδοσκοπικα επενδυτικα κεφαλαια, ερχονται στη χωρα, κερδοσκοπουν
και υστερα ξαναφευγουν; (Αυτο γινεται τωρα, οπως το περιγραφει ο Καζακης)

Το Ελληνικο Κεφαλαιο ειναι απο τα πιο αιμοβορα παγκοσμιως. Απλα ριξτε μια ματια στον ΣΚΑΙ και θα καταλαβετε. Απλα διαβαστε τι εγινε το 1949 με το Σχεδιο Μαρσαλ..ο πακτωλος χρηματων που εισερευσε κατασπασπαταληθηκε απο τα ντοπια αρπακτικα, μαρτυριες ξενων τραπεζιτων της εποχης εξεφραζαν τον αποτροπιασμο τους για τις κλεψιες των ντοπιων συναδελφων τους.

Αν το μονο που μπορει να μας ενωσει ειναι η Γαλανολευκη, ας εχουμε παντα στο μυαλο μας οτι στη Γαλανολευκη δε χωραν οι εχθροι του λαου, δηλαδη οι εχθροι της, δηλαδη τα ντοπια αρπακτικα που ακομα και τωρα κερδκσοπουν πανω στο πτωμα της πατριδας.

Το Δογμα του Σοκ εφαρμοστηκε χθες και θα εφαρμοστει μεχρι να καμφθει το λαικο φρονημα.
Η μεχρι να εξαγριωθει ο λαος και να παρει τα οπλα. Πιστευω οτι το φασιστοξυλο χθες αποσκοπουσε σε δυο πραγματα, το ενα μπορει να ειναι η καμψη του φρονηματος και η ολοκληρωτικη παραδοση
αλλα το δευτερο ειναι η ωθηση των υπολοιπων σε εξτρεμιστικες ενεργειες.
Τα εξηγησα πριν λιγους μηνες στο αρθρο
Το αληθινο διλημμα δεν ειναι καπιταλισμος η κομμουνισμος
Διαβαστε το, αξιζει τον κοπο.
Λενε οτι το Καθεστως ηθελε χθες νεκρους, νομιζω οτι περισσοτερο απο νεκρους διαδηλωτες το Καθεστως θελει νεκρους ματατζηδες. Το βαθυ Παρακρατος που δινει εντολες στον ΓΑΠ, ισως να θελει ακομα και νεκρους βουλευτες η Υπουργους.
Οι χθεσινες αγριοτητες ηταν πρωτοφανεις, το ξυλο που επεσε χθες σε ανυπερασπιστους ανθρωπους εχει σκοπο να εξαγριωσει συνολικα τον λαο. Και το καταφερε. Σημερα διαβαζω και ακουω απιστευτα πραγματα, ακομα και δεξιοι η απολιτικ, μιλανε σα τον Τσε Γκεβαρα, μιλανε για ανατροπη του συστηματος και εκφραζουν τον αποτροπιασμο τους για τα μαντροσκυλα του Καθεστωτος.
Η ριζοσπαστικοποιηση ακομα και των συντηρητικων ειναι ραγδαια.

Η ριζοσπαστικοποιηση διχως ομως πολιτικο προσανατολισμο και στοχευση δεν ειναι ριζοσπαστικοποιηση, ειναι απλα οργη που ζηταει να εκτονωθει. Και ο,τιδηποτε ζηταει να εκτονωθει, ουσιαστικα ζηταει να ξεσπασει και να πεθαινει,
δεν ειναι δηλαδη βαθειες οι ριζες του. Αν κανεις ενα γκαλοπ σημερα και ρωτησεις "ΘΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ;", θα σου απαντησει το δευτερο.
Αν ομως μισεις απλως τους χθεσινους μπατσοεγκληματιες, διχως να εχεις καταλαβει τι υπηρετουν,
το πιθανοτερο ειναι αυριο που θα ακουσεις για επιθεσεις σε ματατζηδες η ακομα και για νεκρους αστυνομικους, να παθεις το εξης: Απο τη μια να πεις, "ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ"
κι αμεσως μετα να νιωσεις μια βαθεια ενοχη μεσα σου.
Η ενοχη θα γινει τυψεις και οι τυψεις θα γινουν αναρωτηση τυπου" ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΜΕ; ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΧΑΟΣ"..

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η ανεξελεγκτη λυσσα και οργη εναντιον των ματατζηδων δεν ειναι παρα μια βαθεια συντηρητικη αντιδραση.. η λυσσα αυτη σε τιποτα δε βοηθαει.
Αντιθετως, οταν αυριο μεθαυριο εχουμε καποια θυματα απο τη πλευρα των αστυνομικων, τοτε ειναι που το Καθεστως θα κανει αυτο που εχει στο μυαλο, δηλαδη την εφαρμογη του αρθρου 48 του Συνταγματος. Την αναστολη δηλαδη και με τη βουλα της Δημοκρατιας.
Οπως εγραψα στο παραπεμφθεν αρθρο

Αρθρο 48 παραγραφος 1
Σε περιπτωση πολεμου,επιστρατευσης εξαιτιας εξωτερικων κινδυνων η ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΕΝΟΠΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ,η Βουλη,με αποφαση της,που λαμβανεται υστερα απο προταση της Κυβερνησης,θετει σε εφαρμογη,σε ολοκληρη την Επικρατεια η τμημα της,ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ,ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ Η ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 5 παραγραφος 4,6,8,9,11,12 παραγραφοι 1 εως και 4,14,19,22 παραγραφος 3,23,96 παραγραφος 4 και 97.Ο Προεδρος της Δημοκρατιας δημοσιευει την αποφαση της Βουλης.
Με την αποφαση της Βουλης οριζεται η διαρκεια ισχυος των επιβαλλομενων μετρων,η οποια δε μπορει να υπερβει τις 15 μερες.

Σημειωτεον εδω οτι αυτο το δεκαπενθημερο προσωρινης δικτατοριας που προβλεπεται στο ιδιο το Συνταγμα, μπορει να παρατεινεται και να παρατεινεται και να παρατεινεται απο τη Βουλη.

Ενδεχομενως λοιπον, ενας νεκρος κυβερνητικος να βολευε το Καθεστως, το οποιο να εριχνε στο πατωμα με τη χαρη αδιστακτης κινηματογραφικης Σταρλετ τον μανδυα της δημοκρατικης επιφασης, λεγοντας στους πολιτες,"ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ"








Αυτο τι σημαινει; Οτι πρεπει τρομοκρατημενοι απο τον φοβο της χουντα του πασοκ αλλα και απο τον φοβο της μετατροπης μας σε λυσσασμενο ζωο, να λουφαξουμε, υπομενοντας στωικα τον θανατο;
Οχι.
Αυτο σημαινει οτι ειτε η ανατροπη θα ειναι συντεταγμενη, ειτε δε θα επιτευχθει ποτε.
Αυτο σημαινει οτι πρεπει να κατανοησουμε τις βαθειες ριζες του προβληματος πριν το λυσουμε. Αλλιως, δε θα το λυσουμε. Και οι ριζες του προβληματος, ειτε το θελουμε ειτε οχι, ειναι καπιταλιστικες. Το ξυλο χθες δε το εριξαν τα Ματ, το εριξε η στυγνη τραπεζοκρατια, δηλαδη η τωρινη μορφη του καπιταλισμου.
Ναι, υπηρχε και η λιγοτερο κακη μορφη του καπιταλισμου, ωραια περνουσαμε οι πολλοι μεχρι τωρα.
Αλλα αυτο ειναι ο καπιταλισμος, ενα συστημα που ανα περιοδους φοραει ανθρωπινη μορφη, ομως ειναι καταδικασμενο εκ φυσεως να διερχεται απο κρισεις, και στις κρισεις αυτες, οι οποιες λεγονται καταστροφη τμηματος των παραγωγικων δυναμεων, λαος κι ασθενεστεροι καπιταλιστες εξοντωνονται.
Κι αντε παλι απο την αρχη..

ΥΓ "ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ; ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ;"
Απαντηση: Οχι. Οφειλονται στη πτωτικη ταση του ποσοστου κερδους και στην αδηφαγια των καπιταλιστων. Το κερδος των καπιταλιστων διαρκως πιεζεται απο αλλους καπιταλιστες, οι οποιοι ριχνουν τις τιμες η ανακαλυπτουν τροπους μειωσης των εξοδων ειτε απο νεες εφευρεσεις ειτε απο απολυσεις και μειωσεις μισθων. Ετσι, ο καπιταλιστης αναγκαζεται εκ των πραγματων να συμπιεσει κι αυτος τα λειτουργικα του εξοδα, ετσι ερχονται οι απολυσεις. Μεσω αυτου του ανταγωνισμου τη πληρωνει παντα ο εργαζομενος αλλα ακομα κ οι ιδιοι οι ασθενεστεροι καπιταλιστες.
Ενας κομμουνιστης θα τα εξηγουσε πολυ καλυτερα απο μενα, απλα προσπαθω να τα λεω απλα γιατι αν αρχισω να μιλαω για μεταβλητο κεφαλαιο κλπ, θα τα μπερδεψω.

ΥΓ1 "ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΔΕ ΔΕΡΝΑΝΕ;"
Απαντηση: Φυσικα και δερνανε και εξοριζαν και χιλια δυο αλλα. Σκοπος δεν ειναι να αναβιωσουμε την ΕΣΣΔ, σκοπος ειναι να φτιαξουμε κατι καινουριο, μαθαινοντας απο τα λαθη η και εγκληματα του παρελθοντος. Αν ο φοβος "μη φτιαξουμε Γκουλαγκ στην Ελλαδα", οδηγει στην αποδοχη της συγχρονης καπιταλιστικης χουντας, εγω λεω να γκρεμισουμε αυτον τον φοβο και να δημιουργησουμε τος συνθηκες ωστε καμια νεοφιλελευθερη χουντα η ακομα κι αναβιωση της ΕΣΣΔ να μας κατσικωθει στον σβερκο. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ.

YΓ2 Σημερα ολοι λεμε για τη βια των μαντροσκυλων. Μια βια, για την οποια πηραν εντολες.
Ετσι ωστε να ξεχαστει το μεσοπροθεσμο. Ας μη ξεχασουμε ουτε το χθεσινο ξεπουλημα της πατριδας ουτε οτι ο δημιος εχει τη μιση ευθυνη: Την αλλη μιση την εχει το γουρουνι που του εδωσε τις εντολες..

ΥΓ3 Για αυτο και πιστευω οτι ο φυσικος συμμαχος των αριστερων ειναι ο πατριωτης. Ο αγνος πατριωτης, ειτε πρωην νεοδημοκρατης ειτε πρωην πασοκος, ο οποιος συνειδητοποιησε τη χουντα των αγορων, απλα ακομα δεν θελει να κανει το βημα και να το πει χουντα των καπιταλιστων.
Αυτος που σηκωνει τη γαλανολευκη και βγαζει σπυρια με το σφυροδρεπανο.
Αυτος που αγαπαει την Ελλαδα αλλα πανω στον πατριωτικο του οιστρο ξεχναει οτι την Ελλαδα δε την αγαπαει μονο αυτος, αλλα την αγαπανε και οσοι αγωνιστηκαν ,οσοι κυνηγηθηκαν μεχρι το 81,
οσοι εμαθε να τους αποκαλει "αναρχοκομμουνια"
Αυτος που αγαπαει την Ελλαδα και φωναζει οτι ο αγωνας ειναι εθνικος, αλλα δε θελει να συνειδητοποιησει οτι στο Εθνος που λεγεται Ελληνικο
ΔΕΝ ανηκουν οι Αλαφουζομπομπολαιοι και οι Κοκκαλολατσηδες.
Αδερφε, δεν ειναι Ελλαδα αυτοι.
Αδερφε, εσυ εισαι η Ελλαδα. Αδερφε, εγω ειμαι η Ελλαδα.
Ξεχνα τι εμαθες, ξεχνα πως με εβλεπες μεχρι τωρα, ξεχνα το μισος που σου εμαθαν να με μισεις.
Και θα ξεχασω κι εγω οσα ξερω για να χτισουμε το αυριο πανω σε μια λευκη σελιδα.
Ολα θα τα βρουμε αρκει να ειμαστε μαζι.

Εσυ εισαι η Ελλαδα μου, κι εγω ειμαι η Ελλαδα σου.
Ακομα και ο αναρχικος που καιει τη σημαια ειναι η Ελλαδα σου, γιατι δε καταλαβες ποτε γιατι την καιει..Την καιει γιατι βλεπει που καταντησαμε, βλεπει την ανισοτητα και την εξαθλιωση και λειτουργει σα καμπανακι, να σε αφυπνισει θελει, να σου πει, κοιτα πως καταντησαμε, ολη η περηφανια μας καιγεται, το αυριο μας καιγεται ουσιαστικα, οχι η σημαια,
το αυριο μας καιγεται.
.δηλαδη η σημαια..
Αυτος ειναι ο συμβολισμος της πραξης οταν γινεται απο πολιτικοποιημενα οντα κ οχι απο χαζα μαλακισμενα.
Εμεις ειμαστε η Ελλαδα και κοιτα: Μας παιρνουν τη χωρα μπροστα στα εμβροντητα ματια μας.

Παμε να τη παρουμε πισω..
Δε μπορω χωρις εσενα, δε μπορεις χωρις εμενα.



44 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου celin,
    Συμφωνούμε ότι το σύστημα μας βομβάριδισε χημικά και θα το ξανακάνει. Τώρα βέβαια επιτρεψέ μου να αμφιβάλω οτι δεν το διασκέδασαν και ότι χαίρουν πνευματικής υγείας ΑΥΤΑ τα οργανα της τάξης, με την επιλογή του επαγγέλματος τους.

    Επίσης συμφωνώ οτι ο αγώνας ειναι εθνικός και οτι απαιτούνται στoχοποιημένα αιτήματα.
    Αλλά: μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε/αντιδράσουμε εστω και αν δεν εχουμε συμφωνήσει πολιτικά σε όλα. Μπορούμε να το κάνουμε στην εξέλιξη, οσο μπορει να ειναι εφικτό αυτο.

    Ενα, ενα ομως τα βήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Νεφελη!
    Δεν ειπα οτι τα ματ χαιρουν πνευματικης υγειας, ουτε οτι δεν το διασκεδαζουν. Να εξηγησω αν τα εγραψα λιγο μπερδεμενα, οτι απο ΚΑΜΙΑ απολυτως υπερασπιστικη διαθεση προς τα γουρουνια που δερνουν, δε διαπνεεται το κειμενο.
    Απλα, προσπαθω να σκεφτω ψυχραιμα και να ωθησω την οργη προς τους ηθικους αυτουργους, δηλαδη τα καπιταλοτσιρακια. Αυτοι ειναι ο κυριος εχθρος, εκει πρεπει να στραφει, ισως ουτε καν η οργη γιατι η οργη θολωνει: Αλλα η ριζωμενη θεληση για ανατροπη.

    "Αλλά: μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε/αντιδράσουμε εστω και αν δεν εχουμε συμφωνήσει πολιτικά σε όλα. Μπορούμε να το κάνουμε στην εξέλιξη, οσο μπορει να ειναι εφικτό αυτο."

    Αυτο ακριβως λεω κι εγω οταν μιλαω για λευκη σελιδα, παμε μαζι να τη γεμισουμε ο,τι κι αν πιστευουμε. Αλλα, καλως η κακως, η ριζα του προβληματος ειναι μια, ολα τα αλλα ειναι απλως παραφυαδες.

    "Ενα, ενα ομως τα βήματα. "
    Μακαρι να προλαβαινουμε, ισως θελει λιγο επιταχυνση των βηματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε καν μου περασε απο το μυαλό οτι εχεις υπερασπιστική διάθεση, ουτε αφήνεις κάτι τετοιο να εννοηθει.

    Τα εκλογικεύεις και καλά κάνεις αλλά κακά τα ψέμματα, την ώρα που σε καταδιωκουν τα ματ δεν μπορεις να τα σκεφτείς όλα αυτά.

    Να το επιταχύνουμε, εχουμε αργήσει, αλλά τουλάχιστον ξεκινήσαμε.
    Στην Ελλάδα ζούμε, μην το ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν το καθεστώς τους πει να σώζουν γάτες θα το κάνουν.
    Κι αν το καθεστώς τους πει να αδειάζουν την πλατεία, πάλι θα το κάνουν.
    Κι αν το καθεστώς τους πει να ρίξουν σφαίρες, φυσικά και θα το κάνουν.


    Το θέμα είναι τι κάνετε όλοι εσείς κάθε φορά που σκοτώνετε ένας ΔΙΑΣ, ένας ΕΡΜΗΣ, ένας ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ. Τρέχετε σα μαλάκες ν' ανοίξετε μνημόσυνα στο facebook!

    Tελικά δεν μου φταίει ούτε ο Γιωργάκης ούτε τα ΜΑΤ. Εκλεγμένος είναι εξάλλου. Μου φταίει ο ιθαγενής ο μαλάκας ο Έλληνας που δεν μπορώ να απαλλαγώ από αυτόν με τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντουάρντο Γκαλεάνο
    Χιλιάνος, συνεργάτης (νομίζω χρημάτισε πρόξενος)του Αλλιέντε
    Απ τους συγγραφείς που πραγματικά γοητεύουν, άσε το οτι η ζωή του είναι μια ολόκληρη περιπέτεια.
    Κάποτε διάβασα κάτι σαν ημερολόγιό του.
    Ο τίτλος, "Μέρες και νύχτες αγάπης και πολέμου".
    Μέσα από κάτι σαν οδοιπορικό με τον Τσέ, αφηγείται για τη δυστυχία και τον καπιταλισμό με πρωτότυπο τρόπο.
    Μου έχει μείνει στη μνήμη, η περιγραφή του για το πως οι φτωχοι της λατινικής αμερικής, αντιλαμβάνονται τον κόσμο που ζούνε, ως εξής:
    Ανάβουν τα κεριά ανάποδα και κρεμάνε επίσης τους σταυρούς ανάποδα, γιατί πιστεύουν πως βρίσκονται στην κόλαση.
    Δεν μπορεί νάναι αυτό που βιώνουν η πραγματική ζωή, με τόσες στερήσεις, ανέχειες, δυστυχία.
    Οπότε, τι άλλο τους μένει, παρά να πιστεύουν πως ο κόσμος στον οποίο ζούνε, είναι η κόλαση!
    Κι εξηγεί πολύ όμορφα αυτό που κάνεις ανάρτηση.
    "Το σύστημα
    που κάνει το αφέντικό να παρατηρεί τον διευθυντή,
    που κάνει τον διευθυντή να φωνάζει στον προϊστάμενο,
    που με την σειρά του αυτός εκτονώνεται στον εργάτη,
    που τον κάνει να ξεσπάει στη γυναίκα του,
    που κι αυτή χτυπάει το παιδί,
    που κι αυτό με τη σειρά του ,
    κλωτσάει με λύσσα τον σκύλο…"
    (απο μνήμης η περιγραφή, πέρασαν και κάμποσα χρόνια)
    Η μεγάλη αλήθεια φίλε σέλινε.
    Το σύστημα...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νεφελη, προσπαθω να το εκλογικευσω γιατι αν γραψω καποια απο αυτα που μου ερχονται στο μυαλο να γραψω, θα με κυνηγησουν απο την ηλεκτρονικη διωξη, τοσο μισος εχω μεσα μου αυτη τη στιγμη.

    Εχεις δικιο, ξεκινησαμε. Εριξα μια ματια σημερα και σε δεξια και πατριωτικα μπλογκς, μιλησα και με ανθρωπους που καμια σχεση με την αριστερα δεν ειχαν....σε καλο δρομο ειμαστε αν κρινω απο οσα διαβασα η ακουσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mbiker, το ξερω οτι δεν απευθυνεσαι σε μενα για τις σελιδες που θρηνουν για τους νεκρους Διες,
    αλλα εγω θα στο πω ευθαρσως:Μπορει να μη θρηνω αλλα μεσα μου χαλιεμαι οταν αστυνομικος πεθαινει απο σφαιρες.
    Γιατι αυτος που σκοτωνει εναν αστυνομικο και ξεφευγει, δεν ειναι τιποτα αλλο παρα εγκληματιας.
    Αλλο αυτο και αλλο να βγει ο λαος στον δρομο, να ζητησει ανατροπη του συστηματος και πανω στην επανασταση εχουμε θυματα απο τα μαντροσκυλα του καθεστωτος που θα προασπισουν τα αφεντικα τους.
    Εκει ειναι ολα καθαγιασμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ασχετο: Ακουγοντας σημερα τους μπασταρδους σιχαμερους του γαμωμπατσοκ και του βρωμολαος, που υπερασπιζονται τους "καημενους αστυνομικους που κανουν το καθηκον τους σε αντιξοες συνθηκες",
    διχως καμια αναφορα στις φρικαλεοτητες,
    δεν θα εχω τη παραμικρη ψυχραιμια, ο,τι κι αν ακουσω αυριο οτι συνεβη σε αυτους. Βρωμοναζι, γαμω τη φαρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε ( 11:38μ.μ.) μάλλον δεν έχεις συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία και προφανώς δεν έχεις διαβάσει την αξιολογότατη ανάρτηση του celin.
    Οταν συνέλθεις και έχεις επαφή με την πραγματικότητα, αφού βέβαια προηγουμένως μελετήσεις το συγκεκριμένο κείμενο ματά μπορεί και να βρείς τρόπο " να απαλλαγείς απο τον μαλάκα Ελληνα"...
    Καλή ξεκούραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν αναφέρεσαι στο σχόλιό μου στην προηγούμενη ανάρτηση.
    Δεν είχα στο μυαλό μου τους νεκρούς αστυνομικούς, μα σχόλια για κατασταλτικές δυνάμεις του τύπου, τι να σου κάνουν κι αυτοί, τη δουλειά τους κάνουν, τους βρίζουν, τέτοια.
    Σαφώς και δεν κατακρίνω τους μπάτσους, αρκεί να κάνουν τη δουλειά για την οποία υπάρχουν.
    Κι αυτή είναι μια και μοναδική κι ας έχει καταφέρει το σύστημα να τους κάνει να πιστεύουν κάτι άλλο.
    Η δουλειά τους είναι η προστασία της έννομης τάξης. Νέτα σκέτα.
    Και σαφώς, έννομη τάξη, δεν είναι οι υπάλληλοι που ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας.
    Παραβίασαν άρθρα του συντάγματος, νόμους κι αξίες, είπαν ψέμματα, εκβίασαν κι αντί οι μπάτσοι να τους συλλάβουν, μακέλεψαν τον κόσμο.
    Όλα τ άλλα, είναι φιλολογία.

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. που ξέρουμε τι είναι ο καθένας ρε celin? Τον εγκληματία από τον μπάτσο τι ακριβώς τους ξεχωρίζει, η στολή;
    Είτε τον χτυπήσεις τον άλλον με σφαίρα, είτε με πιρούνι, είτε με γκλομπ, εγκληματίας είσαι φοράς δεν φοράς στολή. Δεν έχει να κάνει με στολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τασο, σε ευχαριστω για τον καλο σου λογο, να σαι καλα.

    Δικος μας ειναι ο mbiker, απλα τον πιανουν τα πεσσιμιστικα του και μας μαυριζει καμια φορα τη ψυχη..!
    Μη ξεχνας οτι αυτοι που φαινονται κυνικοι, δεν ειναι παρα ρομαντικοι που πληγωθηκαν απο τη πραγματικοτητα και ξεσπουν τον θυμο τους για τα κοινωνικα ονειρα που δε πραγματοποιηθηκαν!
    Αλλα παραμενουν ρομαντικοι στην ψυχη, λιγο αν δουν το πραγμα να αλλαζει, θα γραψουν τη κυνικοτητα τους στα παλια τους τα παπουτσια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έτσι λοιπόν ή τον Παλαιοκώστα δω ψόφιο ή κανέναν ΔΙΑ, το ίδιο και το αυτό μου κάνει. Μπορώ να πω μάλιστα πως πιο πολλές φορές με έχουν ενοχλήσει αστυνομικοί παρά ο Παλαιοκώστας. Δε πα να ψοφήσουν όλοι; Ποιος με προστατεύει εδώ που μένω; Κανείς!

    8 χρόνια μένω εδώ και δεν έχω δει μπάτσο ούτε ζωγραφιστό, είναι στην Κερατέα να βαράνε τον κοσμάκη.

    Ε, λοιπόν άχρηστοι μου είναι. Αν έπαυαν να υπάρχουν θα εξακολουθούσα να κάνω ότι κάνω και τώρα. Να προστατεύω την οικογένειά μου δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12 03, δε καταλαβαινω τι λες, μαλλον κι εσυ δε πηρες χαμπαρι τι γραφω. Ξαναδιαβασε, εχεις παρερμηνευσει.
    Ειπα εγω να χτυπησουμε κανεναν;Το αντιθετο ακριβως εγραψα, ξαναδιαβασε, μη λες ο,τι να ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έγραψες ακριβώς "αλλα εγω θα στο πω ευθαρσως:Μπορει να μη θρηνω αλλα μεσα μου χαλιεμαι οταν αστυνομικος πεθαινει απο σφαιρες.
    Γιατι αυτος που σκοτωνει εναν αστυνομικο και ξεφευγει, δεν ειναι τιποτα αλλο παρα εγκληματιας".

    Εγώ σε ρωτάω λοιπόν πως τους ξεχωρίζεις εσύ τους εγκληματίες. Έχουν όλοι απολυτήριο φυλακής; Ντύνονται περίεργα; Τι ακριβώς ξεχωρίζει έναν εγκληματία (χωρίς στολή) από έναν εγκληματία; (με στολή)


    Τρέχετε ν' ανάψετε κεράκια στην ΔΙΑΣ γιατί απλώς μιλάμε για... παραμορφωμένο λαό. Αμέσως έφερε στο μυαλό του Ρώσους και Ρουμάνους και περίμενε την αφορμή να ξεχυθεί ο φασιστάκος από μέσα του. Γι' αυτό γίνονται τα μνημόσυνα στο facebook, όχι από ανθρωπιά ή στεναχώρια για τον χαμένο μπάτσο. Ο Έλληνας είναι ο μεγαλύτερος υποκριτής που υπάρχει, αν αφήσω στην άκρη τις εκλογές και 6 εκ κάφρους, η αγάπη του και η αλληλεγύη του για τον πονεμένο και τον αδικημένο είναι αντιστρόφως ανάλογη της απόστασης που αυτός βρίσκεται. Όταν βρίσκεται στην Παλαιστίνη όλα καλώς. Όταν ο αδικημένος βρίσκεται μπροστά στην πόρτα του, ονειρεύεται ΔΙΑΣ και νεκρούς ήρωες.
    Αμ έλα που η ΔΙΑΣ όπως και οι μετανάστες είναι προορισμένοι για να βαράνε τον ίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mbiker, εσυ εισαι ο 12 03; Γραφε παντα ψευδωνυμο για να ξερω με ποιον μιλαω, αν εισαι εσυ, δεν το καταλαβα.
    Λοιπον, κανε μου μια χαρη:Οταν μιλας μαζι μου,ασε τον β πληθυντικο. Να λες "τρεχουν να αναψουν κερι" οχι ¨τρεχετε"
    Γ ΠΛηθυντικος, "τρεχουν".

    "Εγώ σε ρωτάω λοιπόν πως τους ξεχωρίζεις εσύ τους εγκληματίες. Έχουν όλοι απολυτήριο φυλακής; Ντύνονται περίεργα; Τι ακριβώς ξεχωρίζει έναν εγκληματία (χωρίς στολή) από έναν εγκληματία; (με στολή)"


    Καλ, τι ερωτησεις ειναι αυτες που μου κανεις;Τι διαολο, πρωτη φορα με διαβαζεις;)
    Σου εχω δωσει την εντυπωση οτι δε ξερω ποιοι ειναι οι χειροτεροι εγκληματιες αυτη τη στιγμη στον τοπο;
    Τσαμπα ξοδεψα τοσες ωρες εδω, ακομα να περασω πολιτικο στιγμα;

    Φυσικα και οι αρχιεγκληματιες ειναι οι συμμοριτες του δικομματισμου και τα μαντροσκυλα που τους προστατευουν. Οσο κανουν κουμαντο αυτοι, τελειωσαμε, καμια ελπιδα.

    Αλλα τον μαφιοζο ΔΕΝ τον χτυπας με μαφιοζικες μεθοδους, τον χτυπας με λαικη εξεγερση.
    Αλλιως, εισαι το ιδιο με αυτον.

    Και για να εξηγηθω:Υπαρχουν κ αλλοι εγκληματιες περα απτους αρχιεγκληματιες. Υπαρχουν και εγκληματιες που δε φορανε στολη.
    Αυτος που θα μου κλεψει το πενηνταρικο που εχω στην τσεπη και περναω 4-5 μερες με αυτο, κι αυτος εγκληματιας ειναι. Και ο φτωχος που κλεβει φτωχο, εγκληματιας ειναι.

    Διαβαθμιση και ιεραρχηση σαφως και υπαρχει, και στη κορυφη ειναι ο εφοπλιστης-βιομηχανος.

    Δε τραβαω ζορι με τη μπλε στολη. Ζορι τραβαω μαζι της μονο οταν υποστηριζει χουντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Celin όπως συνήθως το κείμενο και η ανάλυσή σου είναι άριστα.
    (Περιμένω πως και πως να διαφωνήσω κάπου μαζί σου αλλά δεν μου κάνεις την χάρη).

    Κάποια στιγμή θα καταλάβει πολύς κόσμος ότι αν δεν πάρει την εξουσία αυτός δεν πρόκειται να λυθεί τίποτα. Είμαστε ακόμα στην άμυνα - τεχνικά και κυρίως ψυχολογικά και πολιτικά. Αλλά οι μάσκες του συστήματος και των δούλων του πέφτουν με ραγδαίους ρυθμούς. Θα δούμε.

    ΥΓ: Είμαι σίγουρος πως θα αρχίσουν να παίζουν το χαρτί των τρομοκρατικών οργανώσεων. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η ησυχία σ' αυτό το μέτωπο για τόσο καιρό. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να στρέψουν την προσοχή εκεί - έχουν αποδείξει πως η τρομοκρατία είναι το γήπεδό τους. Αυτό που τους πονάει είναι η οργανωμένη πολιτικοποίηση του κόσμου ενάντια στον καπιταλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θα τρελαθουμε με αυτα που μας βομβαρδιζουν σημερα τα Μ.Μ.Ε......αυτοι λεει που κανουν τα επεισοδια ειναι λεει,,,,,,, παρακρατικοι, χουλιγκαν, αναρχικοι, μπαχαλακιδες, φασιστες, μυστικοι μπατσοι, ευπ, ...........ολα τα ακουσα........αλλα το πιο περιεργο ειναι ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ( ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ....ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ αυτην ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..........εγω προσωπικα δε μπορω να βλεπω αλλο να ξεφτελιζουν αλλο τους παπουδες μας.....για να γινοντε αυτοι ολο και πιο πλουσιοι....βαρεθηκα το απλετο φως που ριχνουν σε ολα.... ...για μενα οι 300 της βουλης ειναι ιδιοι σαν αυτους τους γελιους τους κλεφτες που μπαινουν στα σπιτια και δενουν και βασανιζουν τους παπουδες χειροποδαρα για να τους παρουν παρουν 200 ευρω και κανα δαχτυλιδι........................και να πω και κατι στο τελος και στους αναρχικους.....σαν υγιεις ανθρωποι που λενε οτι ειναι,,,, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥς ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥς ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥς ΧΤΥΠΟΥΝ......αν καταλαβαινετε τι λεω, γιατι ετσι γινεσε ιδιος με αυτους. Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ..... τον τροπο ας τον βρουν αυτοι ..η' οποιοσδηποτε αλλος,,,,οποιος ψαχνει.. βρισκει λενε... αααα και κατι ακομα όλος αυτος ο ανασχηματισμός εγινε για να παει ο παπακονσταντινου στο περιβάλλοντος..εκει παίζετε το μεγαλο παιχνιδι.....πετρελαια, χρυσος , αυθαιρετα, αεριο.....σε ολα ειχε πει οχι η μπιρμπιλη...........τα αλλα ειναι για να σου τραβηξουν την προσοχη.........παρατηρησε την συνεχεια και θα με θυμηθείτε........

    αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. lol
    Μπερδέψαμε τα μπούτια μας.
    Όχι, δεν είμαι ο 12:03
    Επίσης, ο Τάσσος δεν αναφερόταν σε μένα.
    Πάντα γράφω το mbiker στο τέλος.
    Έγραψα μόνο δύο σχόλια(αυτό είναι το τρίτο βέβαια), το ένα για να στηρίξει την ανάρτησή σου με αναφορά στον Εντουάρντο Γκαλεάνο κι ένα δεύτερο για ν ζητήσω διευκρίνηση σε σχόλιό σου πάνω σε δικό μου (;) σχόλιο.
    Πω πω...μύλος γίναμε :)

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. re paidia na organwthoume.....

    geia sou re celin!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπον κακα τα νεα celin γιατι η στολη παντα υποστηριζει χουντες, υπαρχουν δεν υπαρχουν. Κι οπως το ανελυσες ο κοσμος ειναι γεματος εγκληματιες, με στολες ή χωρις στολες οταν ψοφανε δεν "χαλιεμαι" με τιποτα. Δεν εχω αναγκη εγκληματιες να με προστατευσουν απο εγκληματιες.

    Πριν 150 χρονια οι φωτισμενοι Ελληνες ελεγαν να σωθουμε απο την μαστιγα της αρχαιοπληξιας που στις περισσοτερες περιπτωσεις στο μυαλο του βλαχου μεταφραζονται σε εθνικισμο και καφριλα. Και 150 χρονια μετα πασχουμε ακομα απο την ιδια ασθενεια (της στολης με τα εθνοσημα) με την διαφορα βεβαια πως τα παιδια πηγαινουν 15 χρονια σχολειο και δεν ξερουν ουτε τα βασικα της ορθογραφιας. Οτι σχολειο τελειωνουν οι χουλιγκαν τελειωνουν και οι ΜΑΤατζηδες. Μεγαλο προβλημα προκαλει ο καημενος ο Λεωνιδας σε εθνη αγραμματων ιθαγενων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θέλω να σχολιάσω αλλά δε βρίσκω τίποτα να προσθέσω!
    Με έχεις καλύψει σε όλα Celin...

    Σχετικά με τυ υγ. του greektroit, θέλω να σχολιάσω ότι από χθες ακούγεται ότι αυτή τη φορά δε θα χρησιμοποιηθεί η τρομοκρατία, αλλά... η Τουρκία. Λέγεται ότι ίσως στηθεί ένα ψιλοεπεισοδιάκι με την Τουρκία, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να συνταχθούμε (όπως συνήθως γίνεται σ αυτές τις περιπτώσεις) πίσω απ τον αρχηγό του Κράτους, ο οποίος θα κάνει πύρινες και ηρωικές δηλώσεις εναντίον των Τούρκων...
    Και επίσης ίσως λειτουργήσει και ως πρόβα επιστράτευσης πριν εφαρμοστεί στην πράξη η άσκηση Καλλίμαχος, για καταστολή εσωτερικών εχθρών.
    Και όχι, δεν είναι Λιακοπουλικό σενάριο.
    Αλλά Λιακόπουλοι μας κυβερνάνε, μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ως εδω..Απο σημερα, θ αλλαξω..
    Δεν θα ασχοληθω πια με κανενα..Απ αυτους που ΜΕ βαρεσαν..
    Θα ασχοληθω, με αυτους που ΤΟΥΣ διεταξαν..!!
    ΟΜΩΣ...
    Εμενα με πονανε..!!
    ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ...!!
    Αλλα οι γκλοπιες..!!
    Και τα ραμματα στο κεφαλι...!!
    Και τα πνεμονια...Απο τα χημικα..!!
    ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ...

    Γι αυτο καλυτερα να σιωπησω..!!

    Διοτι δεν θελω να διαλεχθω τωρα..!!
    ΑΛΛΟ θελω να κανω..

    Ασε που πρεπει...Να παω για αλλαγη του επιδεσμου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. greektroit, κι εγω ετσι ειμαι: Οταν διαβαζω ενα αρθρο, απο τη μια θελω να εκφρασω το μπραβο οταν το νιωθω, απο την αλλη, γουσταρω να ψαχνω "ρωγμες" στο κειμενο για να εκφρασω διαφωνια, οχι κακοπροαιρετα, αλλα ετσι για τον αντιλογο:)
    (Παντως, αν και μικρη ποσοτικα η ανταλλαγη μεταξυ μας αποψεων, ψυλλιαζομαι οτι σε λιγα πραγματα θα διαφωνουμε.Ανυπομονω για αυτο(με τη καλη εννοια:)

    ΥΓ Συμφωνω με οσα λες. Το χαρτι της τρομοκρατιας θα παιχτει, αλλα πιστευω οτι δε θα ψαρωσουν πολλοι, τωρα που ολοι πια μιλανε για παρακρατος, δυσκολα θα γινει πιστευτο ο,τιδηποτε.
    Πασοκ ειναι αυτο, ειναι δυνατον να μη παιξει το χαρτι της τρομοκρατιας; Δικο του χαρτι ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αλεξ, ψαγμενο αυτο που λες για τη μετακινηση του Παπακωνσταντινου στο Περιβαλλοντος, κατι εχει παρει και μενα το αυτι μου..Μπορει να ειναι ολα αληθεια, δε μπορεις να αποκλεισεις τιποτα κακο για αυτους.
    Συμφωνω οτι πολλοι απλοι πολιτες αγανακτησαν με αυτο που ειδαν και σηκωσαν τη πετρα. Αυτο ελειπε, να κατσουν ολοι σα τον Γκαντι απεναντι στα γουρουνια που τους βαραγαν.
    Διαφωνω με τη συνολικη καταδικη απεναντι στους 300. Θες να μιλησουμε για ευθυνες της Αριστερας; Και βεβαια υπαρχουν.
    Αλλα μη τους εξομοιωνεις με τους απατεωνες που κυβερνησαν και τους αλλους υπηρετες της τοκογλυφιας που ψηφισα το μνημονιο, το ΛΑΟΣ.

    Ακομα και αυτοι του Κουβελη, που στεκομαι απεναντι τους, ουτε καν αυτοι δε μπορουν να εξομοιωθουν με νουδου-πασοκ-λαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. mbiker, τα εχει αυτα η διαδικτυακη επικοινωνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ψηλε, θα οργανωθουμε, αστο πανω μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλε/φιλη των 2.14
    (γραφε σε παρακαλω ενα ψευδωνυμο για να ξερω σε ποιον απευθυνομαι)
    συμφωνω οτι διαχρονικα η στολη στηριζε χουντες.
    Και να εξηγησω κατι, μιλησα για τη μπλε στολη, οχι για τη ματατζιδικη πρασινη.
    Σε μια κοινωνια ισοτητας και δικαιοσυνης, δε θα υπαρχουν ΜΑΤ.Στη λαικη εξουσια, τα ΜΑΤ απαγορευονται.Πρωτο πραγμα που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κανει μια λαικη εξουσια ειναι να καταργησει τα ΜΑΤ, και οσοι υπηρετησαν σε αυτα, ειτε σηκωσαν το χει στον λαο, ειτε οχι, θα πρεπει να τους αποδοθουν ευθυνες και να λογοδοτησουν.

    Μιλησα γενικα για την Αστυνομια υπο την εννοια της καταστολης, πιστευω στη προληψη αλλα δε πιστευω οτι μπορει η προληψη να λυσει τα προβληματα μιας κοινωνιας η οποια επειδη ακριβως αποτελειτα απο ανθρωπους, ειναι μοιραιο να αποτελειται ΚΑΙ απο εγκληματιες.
    Το εγκλημα δε γινεται να εξαλειφθει, παντα θα υπαρχει, επομενως παντα θα υπαρχει και η αναγκη αντιμετωπισης του.

    Σε μια λαικη εξουσια βεβαια ο προσδιορισμος του εγκληματος θα ειναι διαφορετικος. Μια λαικη εξουσια δε θα τιμωρει αυτον που κλεβει επειδη πειναει, μια λαικη εξουσια θα εχει φροντισει να μη πειναει κανεις, αλλιως δε θα ειναι λαικη εξουσια, θα ειναι εξουσια κομματικης νομενκλατουρας και τετοιες εξουσιες θα πανε απο εκει που ηρθαν.
    Μια λαικη εξουσια λοιπον θα τσακιζει αυτους που σημερα μενουν ανεγγιχτοι, τα white collar crimes,τα εγκληματα των κεφαλαιοκρατων και των ισχυρων
    Θα τα τσακιζει μεχρι να παψουν να υπαρχουν οχι μονο τα εγκληματα τους αλλα και αυτοι οι ιδιοι ακομα, γιατι στοχος αυτης της λαικης εξουσιας θα ειναι να μην υπαρχουν κεφαλαιοκρατες
    (Απλα, αυτο δε μπορει να γινει απο τη μια στιγμη στην αλλη, θα γινει ομως)

    Η σειρα των εγκληματων σε ιεραρχηση του βαθμου επικινδυνοτητας και σιχαμαρας ειναι
    1)Κεφαλαιοκρατες
    2)Πολιτικες θεραπαινιδες τους
    3)Μαντροσκυλα του καθεστωτος ματατζηδες
    4)ΜΜΕ-θεραπαινιδες
    5)Δολοφονοι, παιδεραστες και βιαστες

    Οι 3 πρωτες κατηγοριες, σε μια λαικη εξουσια, θα παψουν να υφιστανται. Οι υπολοιποι δυστυχως θα υπαρχουν για παντα, το 4 μαλιστα επιβαλλεται να υπαρχει για παντα γιατι μια λαικη εξουσια πρεπει να εχει πολυφωνια αποψεων. Η πολιτικη κατευθυνση θα ειναι απαραλλαχτη, αλλα οι διαφορετικες φωνες πρεπει να ειναι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Μαζεστιξ, χαιρομαι που συμφωνουμε.

    Σα σκεψη αυτο που λες, μου εχει περασει και μενα απο το μυαλο, διχως να εχω ακουσει τιποτα. Σαφως και δεν αποκλειεται τιποτα, οι αδιστακτοι δεν ορρωδουν προ ουδενος. Παλια καλη νεοφιλελευθερη-καπιταλιστικη τακτικη, θυμασαι τα Φωκλαντς και τη Θατσερ, γαμησε τον λαο της και μετα πηγε να κανει πολεμο με την Αργεντινη για κατι κωλονησια στου διαολου τον κωλο, ετσι ωστε να ξεχαστει η οικονομικη εξοντωση.

    Εδω βεβαια ουτε αυτο δε θα γινει, αντε το πολυ να συνεννοηθουν να πεσει καποιο αεροπλανο, απο τη μια η την αλλη πλευρα.
    Τους ιπταμενους λυπαμαι. Που δινουν τη ζωη τους στον αερα για μια ξεπουλημενη ηγεσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μαχαιρη, αν ειχα φαει ξυλο και υστερα διαβαζα ενα αρθρο που ελεγε οτι το ξυλο δεν το εφαγα απο τα ζωα αλλα απο τον καπιταλισμο, πιθανον να εριχνα πολλα μπινελικια στον αρθρογραφο.
    Θα σκεφτομουν "Δε γα@@εσαι ρε φιλε, ποναν τα κοκκαλα μου και εσυ κανεις ευφυολογηματα"

    Κι ομως, αυτο ακριβως εγινε. Κι αυτο νιωθω οτι πρεπει να αναδειξω.
    Ασχετα με το οτι Αν ειχα φαει ξυλο, το μονο που θα σκεφτομουν θα ηταν να εκδικηθω. Ουτε ταξικος προσανατολισμος, ουτε τιποτα.

    Να πω εδω σε οσους δε σε ξερουν οτι ο Μαχαιρης ειναι ενας συμπαθεστατος, φιλειρηνικος ανθρωπος μιας καποιας ηλικιας, θα μπορουσε ανετα να ηταν πατερας μου.
    Κι αυτον τον ανθρωπο, τον χτυπησαν τα γουρουνια.
    Δε σεβαστηκαν ουτε τα χρονια του.

    Εχει ο καιρος γυρισματα ομως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αλήθεια ποια η διαφορά μεταξύ αφεντικών και υποτακτικών;;;
    Από την ίδια πάστα είναι όλοι τους ακόμα και αυτοί που τους δίνουν τη δυνατότητα με την ψήφο τους να εξουσιάζουν τις ζωές μας και που τώρα το παίζουν αγανακτισμένοι.Πιστεύω και μακάρι να κάνω λάθος ότι αν έσπρωχναν μερικά ευρώπουλα στις τσέπες των αγανακτισμένων με χαρά θα ξαναγύριζαν στους καναπέδες τους.
    Πολύ λίγοι απ`αυτούς θα έμεναν στην Πλατεία.Άλλωστε η Ιστορία γράφεται από τους λίγους.
    Γιατί να διαφέρουν οι μπάτσοι δεν καταλαβαίνω,εργαζόμενοι είναι κι αυτοί και μάλιστα με πολύ μικρές απολαβές ανοίγουν κεφάλια ή σπἀνε πόδια,χέρια ή ωμοπλάτες.Ενώ αντιστοίχως οι εντολείς τους δλδ τα αφεντικά τους που είναι του ιδίου φυράματος με τους υποτακτικούς τους, ακριβοπληρώνονται προκειμένου να σκοτώσουν
    και να κουρελιάσουν την αξιοπρέπειά, τον αυτοσεβασμό και τα όνειρά μας.
    Θεωρώ ότι αυτοί είναι χειρότεροι και από τους μπάτσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φίλε Σελίν, μερικές προσωπικές σκέψεις που δεν εκφράζουν κανέναν άλλο εκτός από τον υποφαινόμενο:
    Ακόμα χειρότερες από τους Κεφαλαιοκράτες, που βρίσκονται ακριβώς απέναντί μας, είναι οι πολιτικές θεραπαινίδες τους, οι ηγεσίες άθλιων καιροσκοπικών μορφωμάτων τύπου «Σύριζα» – αυτές που ενώ δήθεν κόπτονται για «αριστερή ενότητα», δεν χάνουν την παραμικρή ευκαιρία να συνεργαστούν εκλογικά με το καθεστώς (ελάχιστο παράδειγμα η Ικαρία), να δώσουν «γενναιόδωρα» περιόδους χάριτος, να μιλήσουν για «εξαλλοσύνες» στα λιμάνια, να χαρακτηρίσουν το ΠΑΣΟΚ «κορμό της δημοκρατικής παράταξης» (ποιας;;;;;;;;), που όμως εσχάτως, άει στο διάολο χάλασε, που έπαιξαν το θλιβερό κουκλοθέατρο στην Πλατεία Σύνταγματος, που αβαντάρονται μετά μανίας από τον Κουρή (ΕΞΤΡΑ και ΚΟΝΤΡΑ) και τ’ άλλα παιδιά… Αυτές οι ηγεσίες (όχι όσοι για τον άλφα ή τον β λόγο τις ακολουθούν), που στέκονται «παραπλεύρως» για να πλαγιοκοπούν κάθε προσπάθεια.

    Δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ''Ακόμα χειρότερες από τους Κεφαλαιοκράτες, που βρίσκονται ακριβώς απέναντί μας, είναι οι πολιτικές θεραπαινίδες τους, οι ηγεσίες άθλιων καιροσκοπικών μορφωμάτων τύπου «Σύριζα»''


    Δαίμωνα γεια στο στόμα σου.Συφωνώ απολύτως.Τα είπες όλα σε μια πρόταση.
    Άντε... τα έγραψες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Σελάνα, Σελήνη, Luna

    Κι εσύ έγραψες! Στα μπλογκ σου…
    Αλλά και με το ψευδώνυμό σου μόνο θα είχες γράψει κάτι διόλου ασήμαντο…

    Το παρακάτω, από Fadomduck2, το προσυπογράφω:


    [ Για τον οργανωμένο οπορτουνισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ]

    “Είχα γράψει σε παλιότερο κείμενό μου, πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια της αριστεράς σαν «πολιτικούς αντίπαλους» αλλά με κανέναν τρόπο σαν ταξικούς εχθρούς. Μόλις με ανάγκασαν αυτοί οι ίδιοι να κάνω την αυτοκριτική μου για αυτό. Οταν συμπεριφέρονται σαν ταξικοί εχθροί, πρέπει και να αντιμετωπίζονται σαν τέτοιοι.»”

    Δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ¨¨Αν το Καθεστως τους πει να περνουνε γριουλες στο απεναντι φαναρι η να ψαχνουν για γατες που εγκλωβιστηκαν πανω στο δεντρο, θα το κανουν.

    Σιγουρα αυτος που εκτελει εντολες του Καθεστωτος ειναι εχθρος του λαου, αλλα ο λαος πρεπει να στοχευσει στον βασικο του εχθρο.
    Το ξυλο που επεσε χθες, δεν το εριξαν μονο οι μπατσοι, το εριξαν και οι δωσιλογοι,
    το εριξε η Ευρωπη Ενωση που πιεζε για τη ψηφιση του Μεσοπροθεσμου,
    το εριξε το Μνημονιο, το ΔΝΤ και το οικονομικο συστημα που επικρατει.""


    Δηλαδη: Το ξυλο χθες το εριξε στον λαο ο καπιταλισμος, ενσαρκωμενος στα στυγνα εκτελεστικα του οργανα: Τα σωματα ασφαλειας.


    spot on μεσιε
    πολυ καλη αναρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Selana, σε βρισκω πολυ σκληρη με τους ανθρωπους που βγηκαν στις πλατειες. Συμφωνω οτι η Ιστορια γραφεται απο λιγους, απλα αυτοι οι λιγοι θα πρεπει να εχουν μαζι τους και τον λαο, ακομα κ αυτους που οπως λες για λιγα ευρω θα ξεχνουσαν τα παντα. Αυτον τον λαο οι λιγοι οφειλουν να υπηρετουν, αλλιως δε θα λεγεται επανασταση αυτο που κανουν, αλλα τρομοκρατια.

    Δε στα λεω αυτα επειδη θιχτηκε ο ..ουμανισμος μου! Δεν εχεις αδικο, για λιγα ευρω οι περισσοτεροι ανθρωποι θα ξεπουλιουνταν. Οχι μονο οσοι βγηκαν στις πλατειες. Αλλα και αυτοι που δε βγηκαν. Η μεγαλη πλειοψηφια θα μπορουσε να πουλησει και τον κωλο της για λιγα ευρω, ισως να ειμαι κι εγω μεσα σε αυτους, αν και δε θελω να το πιστεψω αλλα ποτε δε ξερεις για κανεναν, ουτε για τον ιδιο σου τον εαυτο.
    Δε θελω να λεω μεγαλα λογια, για αυτο και εβαλα τον εαυτο μου μεσα.
    Εγω πιστευω οτι ανηκω στην ακεραια μειοψηφια αλλα αυτη η μειοψηφια ειναι πολυ πιο μειοψηφικη ακομα κι απο οση νομιζουμε.

    Που θελω να καταληξω; Οτι ,ναι, οι περισσοτεροι ειναι ξεπουλημενοι η εν δυναμει ξεπουλημενοι, αλλα δε τρεχει τιποτα, ετσι ηταν κ ετσι θα ειναι. Δε χρειαζεται επομενως να το εχουμε συνεχεια στο μυαλο μας,
    διοτι ειναι απο τις αληθειες που εμποδιζουν την εφοδο στον ουρανο,
    ειναι απο τις αληθειες που μοιαζουν με κοτρωνες στη τσεπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δαιμων η επομενη αναρτηση μου θα αφορα εν μερει και τον Τσιπρα. Παντως πρεπει να σου πω οτι τετοια σκληρη κριτικη εγω δε προκειται να κανω ποτε. Δε βοηθαει. Ο κομμουνιστης που καταφερεται εναντιον του συριζα τοσο σκληρα, κανει ζημια και στο ιδιο του το κομμα, για αυτο ειμαι 100% σιγουρος. Το ιδιο συμβαινει και με τον συριζαιο που καταφερεται εναντιον του κκε.

    Δεν το παιζω ισορροπιστης, αλλωστε εγω τις εκανα τις επιλογες μου, ανοιχτα με το ΚΚΕ.
    Αλλα αυτο πιστευω..μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας οταν τρωγωμαστε μεταξυ μας, οσοι δεν υπηρετουν τη νεοφιλελευθερη χουντα.
    Και ο ΣΥΡΙΖΑ, διχως τους Ανανεωτικους τη καβαντζα του πασοκ, ειναι μια χαρα κομμα, με τα λαθη του και με τα καλα του.
    Εγω συντροφους τους βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Thanks manny!Υποθετω οτι το spot on ειναι κατι καλο!(Το μεσιε παντως το καταλαβα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σελίν, ασφαλώς και δεν είσαι ισορροπιστής. Ως αρκετά νεότερος όμως (όπως έχω υπολογίσει την ηλικία σου), είσαι πιο ψύχραιμος, όπως ήμουν κι εγώ τότε. Φτάνει μια ηλικία, ίσως όχι για όλους, που νιώθει κανείς ότι δεν υπάρχει λόγος να συγκρατεί την οργή του, όταν αυτή εδράζεται στην πραγματικότητα. Άλλωστε εκφράζω εντελώς προσωπικές απόψεις –και μόνο για την ηγεσία.
    Πάντως, είσαι θησαυρός!

    Δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δαιμων, χαρα κι ευθυνη για μενα ο καλος σου λογος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ''διοτι ειναι απο τις αληθειες που εμποδιζουν την εφοδο στον ουρανο,
    ειναι απο τις αληθειες που μοιαζουν με κοτρωνες στη τσεπη.''

    Πως να διαφωνήσω celin μ`αυτό;;;;;;
    Το πήρα το μάθημά μου, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. H αλήθεια είναι celin ότι απ τη στιγμή που μπήκαμε στο ΔΝΤ θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.Το δόγμα του σοκ τώρα το διαβάζω(πάλι από δική σου προτροπή),και παθαίνω κι εγώ σοκ.
    Και δυστυχώς δεν ξέρω αν μπορούμε τελικά να κάνουμε την υπέρβαση και να απαλλαγούμε απ αυτό.Δυστυχώς το σύστημα έχει πολύ γερά γρανάζια,οι τοκογλύφοι δεν αρκούνται στα λίγα,οπότε σαν τους δράκουλες θα μας πιούν το αίμα.Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να αντισταθούμε,και με τι δύναμη μετά απ τα αλλεπάλληλα σοκ που έχουμε υποστεί.Αρχίζω πια να πιστεύω οτι ζούμε τη χειρότερη χούντα της Ελλάδος.Παλιά ήξεραν ποιός ήταν ο εχθρός και ενάντια σ αυτόν αγωνίζονταν .Τώρα η οικονομική χούντα είναι η χειρότερη.Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει.Και δυστυχώς βλέπω ότι ακολουθούν την ίδια ακριβώς τακτική με τη Λατινική Αμερική.
    Όσο για τα ΜΑΤ πιστεύω ότι ναι μεν ακολουθούν εντολές,δέρνουν κόσμο για ψωροδεκάρες,όμως δεν μπορεί ο καθένας να κάνει αυτή τη δουλειά.Πιστεύω οτι μια ανωμαλία την έχουν.Αλλά όντως συμφωνώ μ αυτά που λες.Τα ΜΑΤ δεν είναι ο πραγματικός εχθρός.Τα νήματα τα κινούν άλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. sunshine, η γνωση ειναι δυναμη, καλυτερα να ξερουμε και να στεναχωριομαστε παρα να μην εχουμε ιδεα και να ειμαστε απροβληματιστοι.
    Συντομα η χουντα του πασοκ θα χειροτερεψει, αυτο ειναι αναποφευκτο.
    Αλλα οσο θα χειροτερευει, τοσο περισσοτερο θα δημιουργουνται οι πυρηνες αντιστασεις.
    Το ολοενα και δυνατοτερο Κακο φερνει ολοενα και δυναοτερο Καλο, Δραση και αντιδραση, νομοι της φυσης ειναι αυτα.
    Θυμησου τα λογια του Καραισκακη

    "Αμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Αμα πεθάνω, θα μου κλάσουνε τον μπούτζον!»

    Αυτο πρεπει να ειναι το συνθημα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σελανα, να σαι καλα κι εσυ!

    και μια χαρη: Παλι προσπαθω να μπω στο μπλογκ σου, αλλα δεν τα καταφερνω, κολλαει το κομπιουερ και αναγκαζομαι να κανω επανεκκινηση.
    Σε εχω πρηξει, αλλα αν μπορεις να το ελαφρυνεις κι αλλο το μπλογκ, σκεψου το, οχι τιποτα αλλο, αλλα θελω να σε διαβαζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή