Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΤΙΧ (Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ)

.Ενα αποσπασμα απο το βιβλιο του Σλαβοι Ζιζεκ, "ΠΡΩΤΑ ΣΑΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ",μεταφραση:Νεκταριος Καλαιτζης.
Κι ενα σχετικο με το αποσπασμα παλιοτερο σχολιο μου.







".....Στην περιπτωση του "Εβραιου" ως φασιστικου φετιχ, η ερμηνευτικη αποσυσκοτιση ειναι πολυ πιο δυσκολη (επιβεβαιωνοντας, με αυτον τον τροπο, την κλινικη διαισθηση οτι ενας φετιχιστης δεν ειναι δυνατον να κλονιστει απο μια ερμηνεια του "νοηματος" του φετιχ του-οι φετιχιστες αισθανονται ικανοποιημενοι απο τα φετιχ τους, δε νιωθουν καμια αναγκη να απαλλαγουν απο αυτα).

Απο την αποψη της πρακτικης πολιτικης, αυτο σημαινει οτι ειναι σχεδον αδυνατο να "διαφωτισουμε"
εναν εργατη ο οποιος υφισταται εκμεταλλευση και θεωρει υπευθυνους για τη δυστυχια του τους
"Εβραιους"-εξηγωντας του οτι οι "Εβραιοι" ειναι ο λαθος εχθρος, ο οποιος προβαλλεται τεχνηεντως
απο τον αληθινο εχθρο του (την αρχουσα ταξη),προκειμενου  να συγκλαυψουμε την πραγματικη διαπαλη- και να στρεψουμε ετσι την προσοχη του απο τους "Εβραιους" στους "καπιταλιστες".
(Ακομα και στο εμπειρικο επιπεδο, ενω πολλοι γερμανοι κομμουνιστες προσχωρησαν στους ναζι στις δεκαετιες του 1920 και του 30, και ενω πολλοι απογοητευμενοι γαλλοι κομμουνιστες ψηφοφοροι εχουν στραφει στις τελευταιες δεκαετιες στο Εθνικο Μετωπο του Λε Πεν, το αντιθετο συνεβη πολυ σπανια)

Το παραδοξο συνεπως ειναι οτι, για να το θεσουμε με χονδροειδεις πολιτικους ορους, ενω το υποκειμενο της πρωτης συσκοτισης ειναι κατα κυριο λογο ο εχθρος (ο φιλελευθερος "bourgeois"
που νομιζει οτι αγωνιζεται για την οικονομικη ισοτητα και ελευθερια)
και ενω τα υποκειμενα της δευτερης μυθοποιησης ειναι κατα κυριο λογο οι "δικοι" μας
(οι ιδιοι οι μη προνομιουχοι, που εξαπατωνται και στρεφουν την οργη τους εναντιον του λαθους στοχου),
η αποτελεσματικη, η εμπρακτη "αποσυσκοτιση" ειναι πολυ πιο ευκολη στην πρωτη περιπτωση απο οτι στη δευτερη.

..................................................
(Παραλειπω μια παραγραφο εδω)

Οσον αφορα, συνεπως την ιδεολογικη διαπαλη, αυτο σημαινει οτι πρεπει να αντιμετωπιζουμε τουλαχιστον με βαθια καχυποψια εκεινους τους αριστερους που υποστηριζουν πως τα μουσουλμανικα φονταμενταλιστικα λαικιστικα κινηματα,
ως απελευθερωτικα και αντιιμπεριαλιστικα, ειναι κατα βαση με "το μερος μας"
και πως το γεγονος οτι διατυπωνουν τα προγραμματα τους με ορους οι οποιοι αντιστρατευονται ευθεως τις αξιες του Διαφωτισμου και της οικουμενικοτητας,
εγγιζοντας ενιοτε τον απροκαλυπτο αντισημιτισμο,
ειναι απλως μια συγχυση, η οποια οφειλεται στο γεγονος οτι παραμενουν εγκλωβισμενα στην αμεσοτητα του αγωνα.
("Οταν λενε οτι ειναι εναντιον των Εβραιων, εκεινο που πραγματικα εννοουν ειναι απλως πως ειναι εναντιον της σιωνιστικης αποικιοκρατιας")

Πρεπει να αντισταθουμε κατηγορηματικα στον πειρασμο να "κατανοησουμε" τον αραβικο αντισημιτισμο(οπου τον συνανταμε πραγματικα) ως φυσικη αντιδραση στη θλιβερη δοκιμασια των Παλαιστινιων.
Δεν πρεπει να δειξουμε καμια "κατανοηση" για το γεγονος οτι, σε αρκετες Αραβικες χωρες, ο Χιτλερ εξακολουθει να θεωρειται απο πολλους ηρωας ουτε για το οτι στα διδακτικα εγχειριδια της πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης τους ανακυκλωνονται ολοι οι παραδοσιακοι αντισημιτικοι μυθοι, απο τα διαβοητα κιβδηλογραφηματα των Πρωτοκολλων των Σοφων της Σιων μεχρι την ιδεα οτι οι Εβραιοι χρησιμοποιουν το αιμα των παιδιων των χριστιανων (η των Αραβων) για θυσιες.
Ο ισχυρισμος οτι ενας τετοιος αντισημιτισμος εκφραζει υπο τυπον ψυχολογικης μεταθεσης μια μορφη αντιστασης στον καπιταλισμο, επ'ουδενι τον δικαιωνει.
Η μεταθεση εδω δεν ειναι μια παρεπομενη λειτουργια αλλα η πρωταρχικη χειρονομια της ιδεολογικης συσκοτισης. Εκεινο που συνεπαγεται αυτος ο ισχυρισμος, ωστοσο, ειναι η ιδεα οτι, μακροπροθεσμα,
ο μονος τροπος να καταπολενησουμε τον αντισημτισμο δεν ειναι να κηρυξουμε τη φιλελευθερη ανεκτικοτητα και τα παρομοια, αλλα να εκφρασουμε το βαθυτερο αντικαπιταλιστικο κινητρο του με αμεσο, μη μετατεθειμενο τροπο.
Δεχομενοι την προαναφερθεισα στρεβλη λογικη του φονταμενταλισμου, κανουμε το πρωτο βημα σε μιαν ατραπο που μας οδηγει στο απολυτως "λογικο" συμπερασμα οτι, αφ'ης στιγμης και ο Χιτλερ
"στην πραγματικοτητα εννοουσε'" καπιταλιστες, οταν μιλουσε για "Εβραιους", θα πρεπει να θεωρηθει στρατηγικος συμμαχος μας στον παγκοσμιο αντιιμπεριαλιστικο αγωνα, με την αγγλοαμερικανικη αυτοκρατορια ως κυριο εχθρο του.
(Και ο συλλογισμος αυτος δεν ειναι απλως ρητορικη ασκηση. οι ναζι οντως ενθαρρυναν τον αντιαποικιοκρατικο αγωνα στις αραβικες χωρες και στην Ινδια, και, σημερα, πολλοι νεοναζι τασσονται αληλεγγυοι προς τον αραβικο αγωνα εναντιον του Κρατους του Ισραηλ)
Θα ηταν μοιραιο σφαλμα να θεωρησουμε οτι, καποια στιγμη στο μελλον, θα πεισουμε τους φασιστες οτι "ο πραγματικος εχθρος" τους ειναι το κεφαλαιο και οτι πρεπει να εγκαταλειψουν την επιμερους θρησκευτικη/εθνοτικη/ρατσιστικη μορφη της ιδεολογιας τους, προκειμενου να συνταχθουν με τον εξισωτικο οικουμενισμο.

Κατα συνεπεια, πρεπει να απορριψουμε απεριφραστα το επικινδυνο συνθημα "ο εχθρος του εχθρου μου ειναι φιλος μου", το οποιο μας οδηγει να διακρινουμε "προοδευτικες" αντιιμπεριαλιστικες
δυνατοτητες στα φονταμενταλιστικα ισλαμιστικα κινηματα. Το ιδεολογικο συμπαν οργανωσεων οπως η Χεζμπολαχ βασιζεται στη συσκοτιση της διακρισης μεταξυ καπιταλιστικου νεομπεριαλισμου
και εκκοσμικευμενης προοδευτικης χειραφετησης.
Μεσα στον ιδεολογικο χωρο της Χεζμπολαχ, η χειραφετηση των γυναικων, τα δικαιωματα των ομοφυλοφιλων κ.ο.κ,  δεν ειναι τιποτε αλλο απο "παρακμιακες" ηθικες εκφανσεις του δυτικου ιμπεριαλισμου...... Ο Μπαντιου παραδεχεται οτι "υπαρχει ενας εσωτερικος περιορισμος σε αυτα τα κινηματα, καθως δεσμευονται απο τον επιμερους χαρακτηρα της θρησκειας τους"
-μοιαζει ομως να υπονοει οτι αυτος ο περιορισμος ειναι απλως προσωρινος, ενας φραγμος που αυτα τα κινηματα θα (πρεπει να) υπερβουν στο παροιμιωδες "δευτερο, ανωτερο" σταδιο εξελιξης τους,
οταν θα καταστουν οικονομικα. Ο Μπαντιου ορθα επισημαινει οτι το προβλημα εν προκειμενω δεν ειναι η θρησκεια καθαυτην, αλλα ο επιμερους χαρακτηρας της
-ομως, δεν συνιστα αυτος ο επιμερους χαρακτηρας, εδω και τωρα, ενα κρισιμο περιορισμο αυτων των κινηματων, που η ιδεολογια τους αντιτιθεται αμεσα στις αρχες του Διαφωτισμου;"





Αυτα μας λεει ο Ζιζεκ στο εξαιρετικο βιβλιο του. Τα παραθετω μαζι με ενα παλιοτερο μου σχολιο, το οποιο ειναι αρκετα σχετικο με τα παραπανω.


Για καθε GOLDMAN-SACHS (Εβραιοι)

υπαρχει και μια JPS MORGAN (WASPS,αγγλοσαξονες προτεσταντες)

Στο βιβλιο του Μαρκ Ροσε για τη GOLDMAN SACHS, περιγραφεται η κοντρα που υπηρχε μεταξυ αυτων των επενδυτικων τραπεζων εδω και πολλα χρονια, κοντρα που προεκυψε γιατι οι wasps εβλεπαν με στραβο ματι τις δραστηριοτητες των "αλλοθρησκων"

Γραφονται κ διαφορα για τις φιλοναζιστικες δραστηριοτητες και τις χρηματοδοτησεις της JP MORGAN κατα τη διαρκεια του Μεσοπολεμου.

Το να τη πεφτεις στους "Εβραιοκαπιταλιστες" για τη δικτατορια των αγορων,

ειναι σα να αθωωνεις τη JP MORGAN εναντιωνομενος αποκλειστικα στη G-S.

Ετσι, ουσιαστικα "θρεφεις" τη δικτατορια των αγορων διχως να το καταλαβαινεις.

Ασε που, οπως εξελιχτηκαν τα πραγματα, οι χρηματοπιστωτικοι κολοσσοι, περαν των μεταξυ τους ανταγωνισμων, ουσιαστικα ενωμενοι ειναι κ πινουν ολοι μαζι το αιμα των λαων.

 Το οτι αναμφισβητητα η πλειοψηφια των Ελληνων διακειται εχθρικα απεναντι των Εβραιων,φαινεται κ απο τη χρησιμοποιηση της λεξης "ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ"

και "ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ"

Αριστεροι, δεξιοι, κεντρωοι, απολιτικ,ολος ο κοσμος πια βριζει νυχθημερον τους "τοκογλυφους" και το χρηματοπιστωτικο συστημα.Κ εγω το εκανα και θα το κανω,

απλα καταλαβα τωρα οτι ο λογος που χρησιμοποιουνται αυτες οι φρασεις, ειναι ενας αρρητος αντισημιτισμος: Η λεξη Τοκογλυφος παραπεμπει στο αρχετυπο του Εβραιου χρηματολαγνου. Γι αυτο κ τη καταντησαμε ψωμοτυρι.

Δυστυχως αγαπητοι Συνελληνες, δε λεγονται τοκογλυφοι.

Λεγονται "καπιταλιστες"

Αλλα δε βολευει να χρησιμοποιουμε αυτη τη λεξη, ειναι κομμουνιστικη αυτη η λεξη, κανει τζιζ,μακρυα απο μας."

23 σχόλια:

  1. Δεν θα διαφωνησω μαζι σου, φιλε...Ολοσωστα αυτα που γραφεις...
    Ομως, να εκφρασω μερικες αποριες..!!
    -Τα Αραβικα κινηματα, περιοριζονται απο την θρησκευτικοτητα τους...[σωστο]..Υπαρχει ομως κατι αλλο ενωτικο, για τις φυλες που μαστιζονται απο τη διαιρετικη προπαγανδα των αποικιοκρατων;;;

    -Δεν περιοριζεται αντιστοιχως, απο τη δικη του θρησκευτικοτητα, το Σιωνιστικο κρατικο μορφωμα;;

    -ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...!!Δεν ειναι σωστο να ειμαστε αλληλεγγυοι με τους Αραβες, οπωσδηποτε...!!
    Αφου ειναι σαφως αντι καπιταλιστικος ο αγωνας τους;;

    -Ποια θα πρεπει ΞΕΚΑΘΑΡΑ...Να ειναι η σταση μας απεναντι στον Σιωνισμο;;;Επειδη υπαρχουν και Χριστιανοι...Πλουτοκρατες, οι Σιωνιστες, αθωονονται;;..Ειναι η δεν ειναι το κρατος Ισραηλ...Οργανο των Σιωνιστων παγκοσμιως;;
    -Παρεμπιτωτως...Εχω τη γνωμη...Οτι ο Ναζισμος, δεν εχθρευτηκε...Αληθινα το Σιωνιστικο κεφαλαιο...!!Εχθρευτικε, κατεδιωξε και θανατωσε μαζικα...Τους αδυναμους Μικροαστους και Εβραιους εργατες της Ευρωπης...!!
    Και με τις Ελβετικες Τραπεζες...Παναγαθες σχεσεις ειχε...[ακομα υπαρχουν λογαριασμοι εκει..] και...
    Με το "περαν του Ατλαντικου" εβραικο κεφαλαιο συνεργαστηκε...!!

    Ταπεινη μου γνωμη ειναι...Οτι μαλλον υπηρεσιες, προσεφερε ο Ναζισμος...[μακροσκοπικα] στο Σιωνισμο...Μια και του ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ την ευκαιρια...!! Να ιδρυσει το κρατος Ισραηλ...
    Να το εξοπλισει με πυρηνικα....
    Και να το καταστησει...Παγκοσμιο οικονομικο και αναπτυξιακο προτυπο...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Celin νομίζω πως πέφτεις στην παγίδα που θέλει να ταυτίσει τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό. Τα κινήματα του αραβικού κόσμου (και ειδικά η Χεζπολάχ) έχουν σαφέστατες κοινωνικές βλέψεις και ανησυχίες. Ενδεικτικά, είχα διαβάσει πριν από χρόνια μία συνέντευξη του Νασράλα που ενώ η λέξη "θεός" αναφέρθηκε μία φορά, οι λέξεις "εθνική ανεξαρτησία" και "κοινωνική δικαιωσύνη" επαναλαμβάνοταν συνεχώς. Το ίδιο το πρόγραμμα της Χεζμπολάχ (ακόμα και της Χαμάς) είναι πολύ πιο κοντά στην διακύρηξη της 3ης Σεπτέβρη του Αντρέα, παρά στους Ταλιμπάν.
    Τέλος το Ισλάμ είναι η πιο ανεκτική (με εξαίρεση το μειοψηφικότατο ουαχαμπίτικο κομμάτι του, βλ.ταλιμπάν) μονοθεϊστική θρησκεία, και σίγουρα πολύ πιο ανεκτική από τον Ιουδαϊσμό που δεν δέχεται, και σε αντίθεση με το Ισλάμ, καμμία άλλη σχετική αλήθεια, δίπλα στην "απόλυτη" δική του, ενώ το ισλάμ απόδείδει σεβασμό όχι μόνο σε όλες τις μονοθεϊστκές θρησκείες αλλά ακόμη και στον Ζωροαστρισμό.
    Και τελικά ποιό είναι το συμπέρασμα του Ζιζεκ ;
    Οτι επειδή οι εβραίοι υπέστησαν διωξεις πριν από δεν ξέρω πόσες δεκαετίες, πρέπει να παραμείνουμε ουδέτεροι απέναντι στα εγκληματα που διαπράτει το τελευταίο φυλετικό (και επίσημο διαχωρισμό των αράβων πολιτών του) κράτος στον κόσμο, το Ισραήλ, απέναντι στους γηγενείς κατοίκους της Παλαιστίνης; Δεν τολμά να το δηλώσει ρηττά βέβαια, αλλά αυτό υπονοείται...
    Βέβαια αυτή είναι και η πιο πιπιλισμένη καραμέλα του σιωνισμού, για να την καταπιούμε αμάσητη.
    Ακόμη νομίζω πως πολλά από όσα προσάπτονται στα αραβικά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, αλλά θα το πλατιάσω πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Y.Γ.
    Ο αραβικός φιλογερμανισμός στον Β'ΠΠ είχα να κάνει περισσότερο μεν την αντίθεση στην Βρετανική αποικιοκρατία παρά με κάποια αντιεβραϊκά αισθήματα των αράβων. Ενα σχετικά άγνωστο κομμάτι της ιστορίας είναι πως ακριβώς στα αντιαποικιοκρατικά παλίσια, υπήρχε και (μειοωηφική, αλλά υπήρχε) και εβραϊκή φιλογερμανική παράταξη. Αυτά για να μην υπεραπλουστεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xαιρετω τον Μαχαιρη και τον trash.
    Θα προσπαθησω να απαντησω και στους δυο μαζι, γιατι, πανω κατω, τα ιδια πραγματα εχω να πω.

    Δεν υπαρχει αναρτηση που να μην ειναι υπεραπλουστευμενη.Ο χωρος ειναι περιορισμενος, πως να αναπτυξεις ενα τετοιο θεμα μεσα σε λιγες σειρες;Ακομα και αν μια αναρτηση μου εχει θεμα τη καρεκλα του γραφειου μου, και παλι ο χωρος δε φτανει για να τη περιγραψω.

    Εγω, για να ειμαι απολυτως ειλικρινης και ξεκαθαρος, εχω να πω οτι δε γουσταρω καθολου τους φανατικους θρησκευομενους οποιασδηποτε θρησκειας. Κ επειδη οι Μουσουλμανοι ειναι οι φανατικοτεροι, ειναι πρωτοι στη λιστα απεχθειας μου.Μιλαω για τις ακραιες περιπτωσεις, οπως λεει και ο τρash,για τους Ουαχαμπιτες
    (Δε ξερω παντως αν οι ταλιμπαν ανηκουν εκει)
    Μιλαω για περιπτωσεις κυριως Αφρικανικων Μουσουλμανικων χωρων, οπου τα εθιμα τους ειναι η βαρβαροτητα τους, κλειτοριδεκτομες στα κοριτσακια επειδη ειναι μισογυνηδες και δεν ανεχονται να απολαμβανει η γυναικα το σεξ,
    υποχρεωτικοι γαμοι απο τα 9 χρονια κι αλλα τετοια πρωτογονα.ΠΧ Υεμενη

    Απεναντι σε κατι τετοια ειμαι 100% Δυτικος, πιστευω οτι κοινωνιες που υποστηριζουν τη κλειτοριδεκτομη θα πρεπει να απωλεσουν το δικαιωμα αυτοδιαθεσης και ανεξαρτησιας. Θα πρεπει με το ζορι να γινουν ανθρωποι,και να ασπαστουν τις συνηθειες των δυτικων φιλελευθερων κοινωνιων. Απεχθανομαι τις κοινωνιες οπου η Γυναικα αντιμετωπιζεται σα res, σα πραγμα.Μπροστα σε αυτες τις χυδαιοτητες, βροντοφωναζω:Ζητω η Δυση.

    Απο κει και περα:Δε το συζηταω καν οτι οι Παλαιστινιοι εχουν 100% δικιο να φωναζουν απεναντι στις ναζιστικες Ισραηλινες βαρβαροτητες εναντιον τους ολα αυτα τα χρονια, απο τη Σατιλα μεχρι το Τζενιν κλπ. Διχως κανεναν αστερισκο, καταδικαζω το Ισραηλ για ολα οσα εχει κανει στους Παλαιστινιους.
    Φυσικα καταδιακαζω και τους σιωνιστες, οπως και τις γκολντμαν σαξ και τους Εβραιους τραπεζιτες που ξεσκιζουν τον πλανητη.
    Απλα, με το κειμενο, ηθελα να πω οτι για καθε Εβραιο καπιταλιστη ανθρωποφαγο, υπαρχει κι ενας προτεσταντης, για καθε προστεσταντη υπαρχει κι ενας καθολικος, για καθε καθολικο υπαρχει κι ενας αθεος,
    και για καθε τραπεζιτη γενικα, υπαρχει κι ενας βιομηχανος.
    ΟΛοι αυτοι λεγονται καπιταλιστες και αυτοι ειναι οι πραγματικοι εχθροι των λαων του κοσμου, αυτο ηθελα να πω.

    Μαχαιρη, διαφωνω οτι ο αγωνας των Αραβων ειναι αντικαπιταλιστικος.Παραπλευρη συνεπεια ειναι ο αντικαπιταλιστικος του χαρακτηρας, οχι κεντρικο προταγμα.Επομενως, τιθεται σε λαθος βαση γιατι μπορει να μην υποστηριζουν τον καπιταλισμο, αλλα υποστηριζουν φεουδαρχικες κοινωνιες οπου η εκμεταλλευση ανθρωπο σε ανθρωπο ειναι ακομα χειροτερη απο οτι στις καπιταλιστικες κοινωνιες.

    (Δεν συγκαταλεγω εδω τους Παλαιστινιους,οι Παλαιστινιοι ειναι οι μοναδικοι που ο,τι κ να κανουν, παλι δικιο θα εχουν υστερα αο τις θηριωδιες που εχιυ υποστει)
    Διαφωνω και οτι το κρατος του Ισραηλ ειναι οργανο των σιωνιστων.
    Πιστευω οτι εκει ειναι η πατριδα τους, εκει ειναι τα εδαφη τους, εκει πρεπει να ειναι και καλα κανουν και ενισχυονται γιατι διπλα τους, δεν υπαρχει κρατος που να μην τους εχθρευεται, επομενως εχουν το δικαιωμα στην αυτοπροστασια.
    Αυτο που δεν εχουν δικαιωμα ειναι να ειναι νταβατζηδες στη περιοχη και με την υπεροπλια του στρατου και των πυρηνικων, να τρομοκρατουν τους παντες.

    Τrash επ'ουδενι δεν ισχυει το συμπερασμα που εβγαλες για τον Ζιζεκ. Στο βιβλιο του, ακολουθει ενα αποσπασμα οπου καταδικαζει τη προπαγανδα της δυσης για τους ταλιμπαν, οι οποιοι κατελυσαν τη φεουδαρχια στο Πακισταν και εδωσαν γη σε φτωχους και αδυναμους ανθρωπους, κανοντας τους ακτημονες.
    Διαφωνω στο οτι το Ισλαμ ειναι ανεκτικη θρησκεια. Η μαλλον, συμφωνω στο οτι μπορει να ηταν αρχικα, αλλωστε πριν απο χιλια χρονια, με κατι τυπους σα τον Χαρουν Ελ Ρασιντ, οι Μουσουλμανοι ηταν οι φωτισμενοι και γραμματιζουμενοι της εποχης, σε αντιθεση με τους χριστιανοσταυροφορους και τα φρικαλεα εγκληματα τους, Ιερα Εξεταση κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει να ηταν λοιπον, αλλα τωρα δεν ειναι.Τουλαχιστον σε καποια κομματια του, εξαιρω εδω κοινωνιες οπως Τουρκια, Λιβανο, Ιορδανια, οπου νομιζω οτι ειναι πιο φιλελευθερα τα πραγματα.
    Οπου μπλεκεται η θρησκεια με τη πολιτικη, εχουμε θεοκρατια,και οπου υπαρχει θεοκρατια, εχουμε και φανατισμο, φασισμο, ανισοτητες και βαρβαροτητες εναντιον γυναικων,ομοφυλοφιλων κλπ.

    Στις Δυτικες κοινωνιες ειναι καλυτερα τα πραγματα για εναν και μονο λογο:Διοτι μαθαμε με τον καιρο να γραφουμε τους παπαδες εκει που δε πιανει μελανη, οποτε η δυναμη τους ειναι εξασθενημενη, οποτε ειναι και λιγοτερο επικινδυνοι.Δε τρεφω απεχθεια για Κομφουκιους και Βουδες, αυτες τις θρησκειες-φιλοσοφιες θεωρω εγω ανεκτικες και μη-επικινδυνες, τις Ανατολικες δηλαδη.

    Το οτι απεχθανομαι τους ναζιστες, δε θα με κανει δηλαδη να επιχαιρω για τον βομβαρδισμο της Δρεσδης. Το οτι απεχθανομαι τις Ισραηλιτικες βαρβαροτητες στους Παλαιστινιους και οχι μονο, δε θα με κανει να συμπαθησω τον Αχμεντινατζαντ και τους Χαμεινι που δηλωνουν οτι ο κρατος του Ισραηλ πρεπει να εξαφανιστει. Το οτι οι γκολντμαν σαξ διαλυουν τον πλανητη, δε με κανει να ξεχναω και τις jp morgan.

    Σαφως και οι Χεζμπολαχ και η καθε χεζμπολαχ εχουν κοινωνικες ανησυχιες και βλεψεις. Αλοιμονο, για τον λαο τους πολεμανε, δεν τους καταδικαζω για αυτο! Οπως δε θα καταδικασω τον ira στην Ιρλανδια, οταν καποιοι ειναι αδυναμοι, καταφευγουν σε οποια οπλα διαθετουν για να βρουν το δικιο τους.Ελπιζω να μη παρερμηνευτηκα σε αυτο,ο λαος που καταπιεζεται εχει ιερο δικαιωμα να καταφυγει σε καθε μεσο που μπορει να τον βοηθησει να απαλλαγει απο τον καταπιετση του.

    Αλλα υπαρχουν και ορια που δε πρεπει να καταπατωνται.

    ΥΓ Μαχαιρη, απο οτι εχω διαβασει, ο Χιτλερ δε συνεργαστηκε με το Αμερικανικο Εβραικο Κεφαλαιο, δηλαδη τις γκολντμαν,αλλα με τους wasps της εποχης του, δηλαδη τους προτεσταντες αγγλοσαξονες των jp morgan.Δεν εχω βεβαιη απαντηση σε αυτο ομως, οι γνωσεις μου ειναι ελλιπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ μαζί σου celin,στο ότι ο καπιταλισμός φταίει για όλα τα κακά του κόσμου,χωρίς βέβαια να εξαιρώ και όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έγιναν είτε από θρησκευτικούς ηγέτες είτε από πολιτικούς.
    Καπιταλισμός σημαίνει κέρδος.Οπότε ο καπιταλιστής δεν υπολογίζει ούτε τον άνθρωπο,ούτε τα δικαιώματά του προκειμένου να τον εκμεταλευτεί και να κερδίσει περισσότερα.
    Όπως έχω γράψει και άλλες φορές celin,θεωρώ ότι τα δυο κακά του κόσμου είναι η εξουσία και η απληστία.Και όσο υπάρχουν αυτά,δεν υπάρχει περίπτωση να μην υποφέρουν οι άνθρωποι.Όπως λοιπόν ο καπιταλιστής θέλει χρήμα και εξουσία,έτσι και ο μουσουλμάνος ή ο Χριστιανός,ή ο ναζιστής ή ο Σιωνιστής,διψούν για εξουσία και για χρήμα.Έτσι με έμμεσο τρόπο καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλοι αυτοί είναι καπιταλιστές του κερατά.Εγώ δεν ξεχωρίζω κανέναν.Θεωρώ ότι απ τη στιγμή που θέλουν χρήμα και εξουσία ,στο ίδιο καζάνι βράζουν.Και μην ξεχνάμε ότι όσο έχουν τη δική μας στήριξη,θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα εγκλήματα.Κι εκεί πιστεύω οτι παίζει πολύ μεγαλο ρόλο η παιδεία.Στην Υεμένη όπως αναφέρεις,ισχύει η κλειτοριδεκτομή και ο γάμος στα 9,γιατί κάποιοι άνθρωποι το υποστηρίζουν.Εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύσει.Ο Χίτλερ ξεκίνησε γιατί είχε στήρ ιξη.Και όταν ξέφυγε η κατάσταση ήταν πια αργά.
    Κιεδώ σ αυτή τη χώρα όσο υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν αυτά τα ρεμάλια ,τόσο θα παίρνουν εξουσία και θα μας βασανίζουν.
    Και κάτι που θέλω να αναφέρω(άσχετο με την ανάρτηση).Είδα χθές μετά από δική σου προτροπή celin το v for venteta.Eνθουσιάστηκα.Νομιζω ότι είναι απ τις καλύτερες ταινείες που έχω δει.Και ήταν ξέρεις ανατριχιαστικά αντικειμενικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ
    http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_7240.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για το ολοκαυτωμα
    http://nosferatos.blogspot.com/2008/10/blog-post_1068.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω πως τα σχόλια του Celin ήταν κατατοπιστικότερα και από την ίδια την ανάρτηση.
    Μερικές φορές μια καλή ερώτηση φέρνει μια εξίσου καλή απάντηση.
    Κι εγώ είχα τις ίδιες επιφυλάξεις για την ανάρτηση σχετικά με τους Εβραίους.
    Δεν έχει τίποτα κακό το έθνος τους, όπως δεν έχει τίποτα κακό κανένα έθνος.
    Αλλά το λόμπι των Εβραίων τραπεζιτών-χρηματιστών-βιομηχάνων είναι ένα μεγάλο με΄ρςο του προβλήματος.
    Το γεγονός ότι όποια καπιταλιστική πέτρα κι αν σηκώσεις, θα πετύχεις Εβραίο από κάτω ξεπερνά τα όρια του τυχαίου.
    Αυτό βέβαια δεν μπορεί να καταδικάζει ένα λαό ολόκληρο.
    Και φυσικά δεν μπορεί να δικιολογεί κανένα ισλαμο-φασισταριό σαν τον Αχμαντινετζάντ και το Χομεινί να επικαλούνται την εξαφάνιση του κράτους και του έθνους του Ισραήλ. Και προφανώς έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Δεν έχουν δικαίωμα όμως, όπως και οι γείτονές τους, να διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

    Όσο για τα Παλαιστινιακά απελευθερωτικα΄κινήματα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτά.
    Η ιδεολογία τους και οι πρακτικές τους συνήθως ξεπερνούν κατά πολύ τις πρακτικές αυτών που εμείς αποκαλούμε φασίστες. Ο Celin τα περιέγραψε πολύ καλά.
    Ας είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί μαζί τους και ας μην τους δινομαστε ψυχή τε και σωματι...
    Ο ακραίος εθνικισμός, η μισαλλοδοξία, ο θρησκυετικός φονταμενταλισμός είναι συνήθη στοιχεία της ιδεολογίας πολλών από αυτά τα κινήματα.
    Και το θέμα δεν είναι για να την πούμε στον έναν (Εβραικό λόμπι) να χειροκροτούμε τον άλλον (ταλιμπανο-λόμπι)
    Ο Παλαιστινιακός αγώνας είναι δίκαιος αγώνας, αλλά δεν μπορώ ποτέ να υποστηρίξω μια τρομοκρατική επίθεση σε πλατεία του Τελ Αβίβ όπου αυτοί που σκοτώνονται δεν είναι τα μέλη του λόμπι, αλλά ο Ισραηλινός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. back...κι ελαφρώς πιο σκουρόχρωμος
    Καλημέρα
    Μεγάλη ιστορία άνοιξες σέλιν...
    Κι όπως πάντα, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
    Είναι αλήθεια πως αυτή η παράξενη φυλή, επιδόθηκε και ειδικεύτηκε στην δημιουργία χρήματος.
    Σ αυτό όμως συνετέλεσαν άλλοι. Ο διασκορπισμένος παντού λαός που δεν έχει πατρίδα, έδαφος, ρίζες τρόπον τινά, προσπαθεί περισσότερο γιατί πρέπει να επιβιώσει.
    Παραδείγματα υπάρχουν και από τους δικούς μας μετανάστες στο εξωτερικό και από τους επαναπατρισμένους (εννοώ τη στίβαξή τους στην ελλαδική γή) πόντιους και μικρασιάτες που διέπρεψαν σε αντίθεση με τους εφησυχασμένους "γηγενείς".
    Αυτοί, την είδαν αποκλειστικά "κυριαρχούμε μέσω του χρήματος" κι όχι μέσω των επιστημών ή της στρατιωτικής ισχύος, μιας και δεν υφίστατο χώρα για χιλιάδες χρόνια.
    Λέμε πως δεν υπάρχει καπνός δίχως φωτιά κι έτσι θα προσπαθλησω να δικαιολογήσω τις δοξασίες και τους ας πούμε αστικούς μύθους του κλασικού εβραίου που συσσωρεύει χρήμα, ή του εβραίου παραγιού που κάνοντας οικονομίες αγοράζει το μαγαζί του καλοπερασάκια αφεντικού του μόλις τον βρεί στην ανάγκη.
    Κι όμως, υπάρχουν σ όλες τις χώρες αυτές οι ιστορίες. Εκατονταδες χρόνια τώρα.
    Αυτό όμως απέχει πολύ απ το να συμπεραίνουμε συλλήβδην πως όπου εβραίος ίσον σκλάβος του χρήματος, άπληστος και τοκογλύφος.
    Το παιχνίδι πια πέρασε σε λίγους εκλεκτούς καπιτάλες, που ουδεμία σχέση έχουν με τον εβραϊκό λαό κι ας είναι εβραίοι.
    Ο μέγας και πολύς Φόρντ (της αυτοκινητοβιομηχανίας), μόνο εβραίος δεν ήταν κι ήταν μάλιστα και πολέμιός τους.
    Στους καλούς θα τον κατατάξουμε;
    Οι μαρξιστές της παρέας μας (όλοι μας δλδ υποθέτω), ας μην ξεχνάμε πως ακολουθούμε μια σαφέστατα ανθρωπιστική κοσμοθεωρία εβραίου που μας άνοιξε τα μάτια για το τι είναι ο καπιταλισμός.
    Άσε που άμα θέλουμε να ρατσίσουμε λίγο, μπορούμε να τα βάλουμε με τους αγγλοσάξωνες.
    Δικά τους δημιουργήματα είναι κι ο ρατσισμός κι ο επεκτατισμός και το διαίρει και βασίλευε και εν τέλει ό,τι συντηρεί τόσες εκατοντάδες χρόνια αυτόν τον καπιταλισμό στον οποίο συμπτωματικά πιστεύω υπερτερούν εβραίοι...
    Ξέρω κι εγώ; τι να πώ;

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρεπιπτόντως και φεύγω για περιφρούρηση απεργίας.
    Τα πάντα εξηγούνται με μια λέξη.
    Άνθρωπος. Ο παράγων άνθρωπος.΄
    Είχα διαβάσει πριν χρόνια για την ιστορία των σκλάβων που έκαναν μεγάλη και τρανή την Αμερική.
    Μέσες άκρες, το βιβλίο υποστήριζε πως δεν ήταν δυνατή αυτή η τεράστια επιχείρηση αιχμαλωσίας και μεταφοράς σκλάβων που διήρκησε δεκαετίες, χωρίς την ουσιαστική βοήθεια που έδιναν οι φύλαρχοι-αρχηγοί ή τι άλλο σκατά ήταν των διάσπαρτων κοινοτήτων, όπου τους πούλαγαν ή τους κορόιδευαν ή τους παγίδευαν οι ίδιοι αρχηγοί τους για μερικές χάντρες, άντε κι έξτρα εξουσία...
    Κι αυτό, μόλις διακόσια χρόνια πρίν...
    Όσο υπάρχουν άνθρωποι...που λέει ο λόγος...
    Κι εσείς ψάχνετε για φυλές και ράτσες;

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είπα να επανέλθω λίγο στον προβληματισμό πάνω σε αυτή την ανάρτηση, αν και είναι λίγο άκαιρος μέσα στην προετοιμασία της απεργιακής μάχης, γιατί έχει πραγματικά «πολύ ψωμί».
    Λοιπόν εγώ σαν κομμουνιστής που είμαι (ή που προσπαθώ να είμαι), τους ανθρώπους τους κατατάσω με βάση την ταξική τους τοποθέτηση, και κατά συνέπεια μου είναι παγερά αδιάφορα, το φύλο, η φυλή ή η θρησκεία τους.
    Να ξεκαθαρίσω λοιπόν κάποια πράγματα:
    -Οταν λέω πως το Ισλάμ είναι η πιο ανεκτική μονοθεϊστική θρησκεία, το λέω βάση των ιερών κειμένων του, που όχι μόνο προστάζουν τον σεβασμό στις άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες, αλλά είναι και η μόνη που αναγνωρίζει το γυναικείο δικαίωμα στην ηδονή, και όχι σαν αναπαραγωγικό σκεύος, αφού το κοράνι θέτει σαν συμβατική υποχρέωση του συζύγου να ικανοποιεί την γυναίκα του, δύο τουλάχιστον φορές την εβδομάδα! Πολύ πιο μπροστά κι από την δυτική νομολογία, στους λόγους για διαζύγιο δηλαδή! Από την άλλη,το πως μπορεί να διαστρευλωθεί μία θρησκευτική, και όχι μόνο, διδασκαλία το γνωρίζουμε πολύ καλά από τον χριστιανισμό. Ας μην ρίχνουμε στο Ισλάμ ευθήνες που δεν έχει....
    -Στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, η κλειτοριδοεκτομή εφαρμόζοταν συστηματικά πολύ πριν τον εξισλαμισμό τους, και καμμία σχέση με αυτόν (πέρα του δεν μπόρεσε να την σταματήσει) δεν έχει.
    -Το Ιράν είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών απόφοιτων ανώτατης εκπείδευσης και υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών. Ακόμη είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που το κράτος επιδοτεί πλήρως την εγχείρηση αλλαγής φύλου! Καλό θα ήταν να μην τα βλέπουμε όλα με τα μάτια του δικού μας (;) πολιτισμού. Πολλές μουσουλμάνες βιώνουν σαν πολύ μεγαλύτερη καταπίεση το βγάλσιμο της μαντίλας, παρά το να την φοράνε.
    -Οι εβραίοι δεν είναι ούτε λαός, ούτε έθνος, τουλάχιστον με βάση τον μαρξισμό, μια και δεν διαθέτουν κανένα σχεδόν από τα συστατικά που ορίζουν μαρξιστικά την έννοια του έθνους (βλέπε και Ι.Β.Στάλιν «ο μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα»). Οι Ισραηλινοί είναι πάλι ένα καθαρά τεχνητό έθνος, που δημιουργήθηκε στην φαντασιακή βάση μιας θρησκείας, κάτω από τον ανταγωνισμό των Αμερικάνων με τους Σοβιετικούς να έχουν ένα φιλικό κράτος στην στρατηγική αυτή περιοχή, και υπό την συναισθηματική πίεση του ολοκαυτώματος. Σε πρώτη φάση εξάλλου η σοβιετική υποστήριξη στο υπό διαμόρφωση ισραηλινό κράτος ήταν πολύ μεγαλύτερη της αμερικάνικης, και οι πρώτοι εβραίοι έποικοι μάλλον ένα κράτος με καθαρά σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά (επιβίωση αυτού τα «κιμπούτζ») είχαν στο μυαλό τους, παρά το ναζιστικό έκτρωμα που προέκυψε. Η ιστορία της Παλαιστίνης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
    ¬-Το αν έχει ή όχι δικαίωμα το Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Φανταστήτε υποθετικά, να άρχιζαν να αποβιβάζονται στην ελλάδα πιστοί του κομφούκιου ας πούμε, από όλο τον κόσμο και με το αιτιολογικό πως χρειάζοταν μία πατρίδα γιατί είχαν προσπαθήσει να τους εξοντώσουν, ας πούμε οι ...ινδουϊστές. Για να κάνουν λοιπόν χώρο για το «εθνικό» πλέον κράτος τους, να άρχιζαν την συστηματική εθνοκάθαρση σε βάρος μας και μάλιστα με την συστηματική υποστήριξη όλων των υπερδυνάμεων της εποχής, και στην περίπτωση που προσπαθούσαμε να ανταποδώσουμε με όσα μέσα διαθέταμε, να μας έτριβαν στην μούρη το δικαίωμα των άλλων στην ...αυτοάμυνα! Σαν να λέμε φωνάζει ο κλέφτης....
    -Ακόμη όποιος καταδικάζει τις «τυφλές» επιθέσεις ενάντια στους Ισραηλινούς, μάλλον ξεχνάει πως φυλετικό πόλεμο ενάντια στους άραβες, οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν και μάλιστα εξ’αρχής (πριν φτιάξουν καν κράτος), μια και άλλος τρόπος να μην είναι αίσχρη μειοψηφεία στην «δική τους» χώρα, δεν υπήρχε. Ακόμη το Ισραήλ είναι στο εσωτέρικο του και όσον αφορά τους ίδιους τους ισραηλινούς, μία δημοκρατικότατη χώρα της οποίας ο λαός έχει εκ τούτου σημαντικότατη συμβολή τόσο στην διαμόρφωση, όσο και την υλοποίηση (όλοι οι ισραηλινοί είναι στρατιώτες!) της πολιτικής της. Εχω αφήσει πάλι απέξω κάποια σημεία, και νομίζω πως αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα θα ήταν καλό να επαναληφθεί σε κάποια στιγμή που η επικαιρότητα δεν θα πιέζει τόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sunshine, για αυτο πρεπει να σταματησει το κινητρο του κερδους να αποτελει την αρχη και το τελος των ανθρωπινων ενεργειων.

    Εμπειρια ζωης το v for vendetta, ε;! Μπορεις να το δεις και δευτερη φορα υστερα απο λιγους μηνες, το ιδιο ριγος θα νιωσεις, ειναι απο τις ταινιες που βλεπονται πολλες φορες.

    Δες και το fight club, σε περιπτωση που δεν το εχεις δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νοσφερατε, δε ξερω αν το εχεις διαβασει, παντως ειναι ολο το βιβλιο απο την αρχη ως το τελος, εξαιρετικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαζεστιξ, συμφωνω με οσα γραφεις.
    Το μονο που προβληματιζομαι ειναι αυτο σχετικα με τις βομβες στις καφετεριες του Τελ Αβιβ.Και προβληματιζομαι γιατι πριν κανα 2 χρονια, ειχα κανει κι εγω ακριβως την ιδια σκεψη, βλεποντας ισραηλινους πολιτες να ανατινασσονται στον αερα απο καμικαζι αυτοκτονιας.

    Ακου ομως τωρα κι εναν αντιλογο.
    Σκεψου οτι μας κανει ντου η Τουρκια αυριο και μας καταλαμβανει. Σκεψου οτι μας παιρνει τα παντα πλην της Πελοποννησου και στριμωχνει εκει 10.000.000 μειον μισο εκατομμυριο που πολεμησε και σκοτωθηκε.
    Σκεψου οτι χανουμε στρατο, τανκς, αεροπλανα και μενουμε με "σφεντονες", με βομβιτσες δηλαδη και πιστολια.Αδυνατον δηλαδη να πολεμησουμε στα ισα τον Τουρκικο στρατο.

    Με το χερι στη καρδια, καθε φορα που θα ακουγες για επιθεσεις Ελληνων καμικαζι αυτοκτονιας σε αοπλους τουρκους εποικους πχ στη Καρδιτσα, πως θα ενιωθες;
    Εγω θα εκλαιγα απτη χαρα μου καθε φορα που θα σκοτωνονταν Τουρκοι, ακομα και μικρα παιδια να ηταν. Διοτι δε θα ειχαμε αλλη επιλογη, πλην του ανταρτοπολεμου (Η αλλη επιλογη θα ηταν η παραδοση και η συνειδητη υποδουλωση)

    Καπως ετσι γινεται κ εκει. Οι Παλαιστινιοι εκδιωχτηκαν απο τα εδαφη τους.Και δεν εχουν αλλο τροπο αντιδρασης.
    Βεβαια, αν το δουμε απο μια ψυχρη κ αποστασιοποιημενη ματια, οντως το να σκοτωνονται αθωοι πολιτες, αοπλοι και γυναικοπαιδα, ειναι εγκλημα. Για τον τριτο, ειναι εγκλημα.
    Για τον εμπλεκομενο, δεν ειναι καθαγιασμενο;

    Δε ξερω, σκεψεις κ αποριες καταθετω. Νομιζω πως σε τετοιες καταστασεις, δεν υπαρχει περιοχη του ασπρου και του μαυρου, ολα ειναι γκριζαρισμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλωσορισες πισω mbiker!
    Κι εγω πιστευω οτι δεν ειναι αποκλειστικα θεμα φυλης, αλλωστε τα ιδια σκατα ειναι ολες οι φυλες..ωραιο αυτο που εγραψες με τους μαυρους φυλαρχους που πουλαγαν τους δικους τους.
    Συμφωνω και για τους Αγγλοσαξωνες..τα μεγαλυτερα καθαρματα στον πλανητη, τα τελευταια 300 χρονια ειναι αυτοι.
    Για να γινω κι εγω λιγο ρατσιστης τωρα, σκεφτομαι οτι η φυλη που κατεστρεψε τον πλανητη ηταν τελικα η λευκη φυλη. Απο τους Ελληνορωμαιους μεχρι σημερα, παντα καποιοι λευκοι καναν κουμαντο.
    Με αποτελεσμα να φτασουμε εδω που φτασαμε.

    Αν αυριο εξαφανιζονταν ολοι οι λευκοι απο τον πλανητη, και μεναν οι μαυροι, οι κιτρινοι και οι αραβες, ισως ο πλανητης να αναρρωνε. Ισως και οι Κινεζοι δηλαδη να σταματουσαν να τον ρυπαινουν, αφου θα εξελειπε ο ανταγωνισμος με τη Δυση.
    Η λευκη φυλη, υπευθυνη για τοσα πολιτιστικα κ τεχνολογικα επιτευγματα, ειναι ταυτοχρονα η μαστιγα αυτου του πλανητη.

    ΥΓ Δεν ειναι ολοι μαρξιστες εδω!Και παλι καλα που δεν ειναι, θα καταντουσε μονοτονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Είπα να επανέλθω λίγο στον προβληματισμό πάνω σε αυτή την ανάρτηση, αν και είναι λίγο άκαιρος μέσα στην προετοιμασία της απεργιακής μάχης, γιατί έχει πραγματικά «πολύ ψωμί»."

    Trash, εχεις δικιο , ειναι λιγο εκτος τοπου και χρονου το θεμα αν σκεφτεις οτι αυριο και μεθαυριο δινεται η κρισιμοτερη μαχη της Μεταπολιτευσης, η αποτροπη της ψηφισης δηλαδη του μεσοπροθεσμου! Λεω να το επαναφερω αργοτερα γιατι, οπως λες, εχει πολυ ψωμι.


    "Λοιπόν εγώ σαν κομμουνιστής που είμαι (ή που προσπαθώ να είμαι), τους ανθρώπους τους κατατάσω με βάση την ταξική τους τοποθέτηση, και κατά συνέπεια μου είναι παγερά αδιάφορα, το φύλο, η φυλή ή η θρησκεία τους. "

    Δε σε ξερω παρα μονο μεσα απο τα γραπτα σου, αλλα ειμαι 100% βεβαιος πως εσυ συγκεκριμενα αξιζεις να λεγεσαι κομμουνιστης, αν κομμουνιστης ειναι ενας τιτλος τιμης που δε πρεπει να προσδιδεται σε ολους οσους αυτοαποκαλουνται ετσι. Για μενα, που τη ψαχνω σε αυτον τον χωρο μονο λιγους μηνες, δε φτανει η θεωρητικη καταρτιση, δε φτανει η αγωνιστικοτητα, δε φτανει η ισχυρη θεληση και η ευφυια.
    Πρεπει να εχεις μεσα σου ισχυρη την αφοσιωση προς τον συνανθρωπο σου, οπως και τη ψυχικη γενναιοδωρια, και τη καλοσυνη, τη μετριοπαθεια και την απουσια οποιασδηποτε επαρσης.
    Εγω τα βλεπω ολα αυτα σε σενα.
    Ασχετο με τη συζητηση, απλα ετσι μου ηρθε να στο πω!

    Χρησιμα και τα υπολοιπα που λες, γιατι εγω δεν ηξερα οτι στην υποσαχαρια Αφρικη, υπηρχε η κλειτοριδεκτομη και πριν την εμφανιση του Μουσουλμανισμου, νομιζα οτι ο Μουσουλμανισμος το εφερε αυτο.
    Αρα προκυπτει οτι αυτοι εκει ειναι βαρβαροι και γελοιοι πολλα χρονια τωρα.
    2011, δε δικαιολογεισαι να εισαι πρωτογονος σημερα.
    Γινομαι κακος και η αληθεια ειναι πως οσα σκεφτομαι ειναι πολυ χειροτερα ακομα κι απο οσα λεω.Απλα, αυτο το πραγμα δεν το χωραει ο νους μου και με εξοργιζει αφανταστα.

    Δεν ηξερα οτι στο Ιραν επιδοτειται η εγχειριση αλλαγης φυλου!Ο Αχμεντιναντζαν δεν λεει οτι στο Ιραν δεν υπαρχει ουτε ενας ομοφυλοφιλος;Αν το κρατος δεν αναγνωριζει την υπαρξη τους, πως τους επιδοτει;
    Ισως να υπαρχουν αρκετα παραδειγματα ανεκτικοτητας στο Ισλαμ και στο Κορανι, παντως η πλαστιγγα νομιζω οτι γερνει στα αρνητικα.

    Κι αυτο γιατι οι Μουσουλμανοι
    -περισσοτερο εννοω τους θρησκευτικους παραγοντες, αγιατολαδες, μουεζινηδες,ιμαμηδες κλπ-
    δεν ειναι υποκριτες, ουτε γλοιωδεις ψευτες. Αυτα που λενε, τα πιστευουν και τα κανουν πραξη.
    Εδω ας πουμε, οι Χριστιανοι παπαδες, καθολικοι και ορθοδοξοι ειναι υποκριτες, απατεωνες και ψευτες. Δε πιστευουν τιποτα απο αυτα που λενε,
    ειναι επαγγελματιες μασκαραδες.

    Και κατα καποιον τροπο, ειναι καλυτερα ετσι, να εισαι μασκαρας δηλαδη, στο συγκεκριμενο θεμα.
    Γιατι οσο περισσοτερο παιρνεις τη θρησκεια σοβαρα, τοσο πιο ευκολοτερο ειναι να οδηγησεις κοσμο στον φανατισμο και την απανθρωπια.
    Ειναι καλο οι θρησκευτικοι ηγετες να ειναι μασκαραδες. Γιατι ετσι τους βλεπει ο κοσμος και δε τους παιρνει στα σοβαρα..
    Παραδοξο αλλα αληθινο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ατόμων του ίδοιυ φύλου, τιμωρείται στο Ιράν, με λιθοβολισμό ή κάτι παραπλήσιο, νομίζω. Από την άλλη όταν κάποιος έχει κάνει αλλαγή φύλου, θεωρείται νομικά και ηθικά γυναίκα, οπότε ζήτημα ομοφυλλοφυλικής πράξης, κατ'αυτούς δεν υφίσταται. Για αυτό έλεγα πως κάποιες φορές είναι άσκοπο να προσπαθούμε να κατανοήσουμε υπό το πρίσμα των δικών μας πολιτιστικών καταβολών, τελείως διαφορετικές καταστάσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υ.Γ.
    Τα καλά σου λόγια, ντρέπομαι να τα σχολιάσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @celin
    Αντιλαμβάνομαι αυτό που λες για το φυσιολογικό μίσος που νιώθουν οι Παλαιστίνιοι για τους Ισραηλίτες.
    Αλλά εμείς, ως δυτικός κόσμος, με την ουμανιστική μας κουλτούρα, ακόμη και υποστηρίζοντας τους Παλαιστινίους στον αγώνα τους θα πρέπει πιστεύω να στηλιτεύουμε τέτοιου είδους ενέργειες.
    Π.χ. στην Επανάσταση του 21 οι εξεγερμένοι Έλληνες πάνω στη φούρια τους σφάζανε πολλε΄ς φορές οικγένειες αμάχωτ Τούρκων κλπ.
    Τότε βρέθηκε ο Κολοκοτρώνης και τους νουθετούσε συνεχώς και τους διέταζε να μην κάνουν τέτοιες πράξεις. Έχει σωθεί και η σχετική ομιλία του.
    Θεωρητικά και οι Έλληνες είχαν κάθε δίκιο να ξεπαστρέψουν ό,τι Τούρκο πετύχαιναν.
    Αλλά έτσι θα φτάσουμε στη βαρβαρότητα.
    Τους κατανοώ μεν τους Παλαιστινίους, αλλά τους κατακρίνω γι αυτού του είδους τις επιθέσεις.
    Καλό είναι να θυμόμαστε αυτά τα δείγματα πολιτισμού, σαν του Κολοκοτρώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαζεστιξ, το 1821,παρολες τις νουθεσιες που λες, ποταμια ηταν το αιμα των Τουρκων που χυθηκε, στη Τριπολιτσα εχω διαβασει οτι τα αλογα σχεδον κολυμπουσαν μεσα στο αιμα.
    Φρικαλεοτητα και βαρβαροτητα;Ασφαλως.
    Αναποφευκτο;Ασφαλως και παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή