Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ;

Yπαρχουν καποιοι γραφικοι,που συνεχως,οταν συμβαινει κατι,ειτε το ειχαν προβλεψει,ειτε οχι,ερχονται κ σου λενε:"Ειδες;Στα ελεγα εγω οπως ακριβως θα συμβουν!"
Ελπιζω να συγχωρεσουν οι φιλοι αναγνωστες και συν-μπλογκερς τη γραφικοτητα μου.
Απλα εγω νομιζω οτι ανηκω στη πρωτη κατηγορια.Λογω αυξημενης πολιτικης διαισθησης.
Κ η πολιτικη διαισθηση δεν οφειλεται παρα μονο σε ενα πραγμα:Στον κοινο νου κ στην απλη λογικη.
Οποιος μπορει να σκεφτεται απλα κ λογικα κ ανεπηρεαστος απο τα προσωπικα του παθη,απο τη στιγμη κιολας που ενημερωνεται συχνα για το ΄πολιτικο γιγνεσθαι,νομιζω οτι ειναι κ σε θεση να προβλεπει σε γενικες γραμμες,αυτο που θα συμβει στη πολιτικη ζωη του τοπου.

1)Με το που απειλησε ο ΓΑΠ για εκλογες,πληθος πρασινων παπαγαλων εσπειραν το μηνυμα του για να τρομοκρατησουν τους αφελεις.Οι περισσοτεροι εκ των οποιων συζητουσα ειχαν πειστει οτι ο Γιωργος τρελαθηκε κ θα παει σε εκλογες.Ετσι,διαισθανομαι,οτι,οσο κ αν αντιδρουσαν στη πολιτικη του ΠΑΣΟΚ,δε πηγαν να το καταψηφισουν,προτιμωντας την αποχη.
Μπραβο!.Αυτο ακριβως ηθελε να πετυχει κ ο Γιωργος.
Παραθετω τμημα ενος σχολιου που ειχα κανει στο μπλογκ του OLD BOY,
απο τις 26 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ.Οπως θα φανει, δεν ανηκω σε αυτους που εφαγαν τη παραμυθα


"Χεστηκε πανω της η Νεα Δημοκρατια παντως,η οποια φωναζει οτι δε θελει εκλογες.Και ενα μεγαλο κομματι στελεχων απο τα αριστερα κομματα,επαθε κωλουμπρα απο το ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ του ΓΑΠ.
Κατσε μη του τη βαρεσει κ ψαχνομαστε,ετσι σκεφτονται,δυστυχως.
Εχει καλους συμβουλατορες ο ΓΑΠ.Οι υπερατλαντικοι του φιλοι, του τα λενε μια χαρα.Δεν υπηρχε κατι καλυτερο να κανει,πλην της εκθεσης αυτου του διλημματος.Ψηφιστε ΠΑΣΟΚ γιατι αλλιως θα μου τη βαρεσει κ θα παω σε εκλογες,η μπορει κ να τη κανω.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ..:ΠΑΠΑΡΙΕΣ!Ακομα κ να χασει ολες τις περιφερειες το ΠΑΣΟΚ,εκλογες ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.Οι ανθρωποι ειναι εντολοδοχοι των τραπεζομαφιοζων,σιγα μη παρατησουν τα οπλα ετσι ευκολα.ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ με οποιον θελει οτι εκλογες δε γινονται ουτε φετος ουτε το 2011.
Απλα θελει ο ΓΑΠ να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ τον λαο.
Και καλα κανει.Αψογη τακτικη.
Γιατι αν ο λαος τελικα τρομοκρατηθει απο αυτον τον σαχλαμαρα κ ψηφισει ΠΑΣΟΚ,ε μετα,δεν υπαρχει λογος να συζηταμε τιποτα αλλο απο δω κ περα.
Μετα,οπως λεει κ ο old,να το βουλωσουν ολοι κ να παψουν να σκουζουν.
Γιατι αυτες οι δημοτικες εκλογες ειναι μια χρυση ευκαιρια να δειξει ο λαος την αντιθεση του στον ΓΑΠ κ τις πραξεις του,διχως κατάναγκην να πρεπει να ριζοσπαστικοποιηθει.
Δημοτικες ειναι,δεν ειναι εθνικες.
Για μενα,ολοι πρεπει να ψηφισουν Αριστερα,στελνοντας ενα ωραιο μηνυματακι στον εκβιασμο του ΓΑΠ
http://www.youtube.com/watch?v=sjDPWP5GKQA
Αυτη ειναι η ενδεδειγμενη αντιδραση ακομα κ για αυτους που δε γουσταρουν την Αριστερα,ακομα κ για αυτους που δεν τους πειθει απολυτως η κ σχεδον καθολου.
Επειδη ειναι δημοτικες.Κ δεν εκλεγουμε κυβερνηση."
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=11378835&postID=8472935478247239857&isPopup=true

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ,ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ.

2)Ωρα να μιλησουμε για αυτους που απειχαν...
...Εδω κ μηνες γραφω για τον Ψηφοφορο του Κανενος (Ψ.τ.Κ).Προσπαθω να εντοπισω καποια βασικα χαρακτηριστικα του.Προσπαθω να εκφρασω μια γνωμη για το πως μπορει να προσεγγιστει,πως θα μπορουσε η Αριστερα να τον προσεταιριστει.
http://celinathens.blogspot.com/2010/07/blog-post_26.html
Κ εδω
http://celinathens.blogspot.com/2010/10/blog-post_05.htmlΠροφανως κ δεν ειναι διανοητικο επιτευγμα η σκεψη οτι ο Ψ.τ.Κ ειναι το πλειοψηφικο ρευμα αυτη τη στιγμη στη χωρα.Απλα εγω ειχα εντοπισει με ακριβεια ακομα κ το ποσοστο,ειχα γραψει δηλαδη οτι κυμαινεται γυρω στο 40%,
οσο δηλαδη ηταν κ η αποχη χθες.
Εχω γραψει οτι αυτος ο τυπος δεν πειθεται κ ουτε προκειται να πειστει απο την Αριστερα,με την υφισταμενη πολιτικη φρασεολογια της.
Οτι ειναι ξενοφοβος,οτι
"φωναζει να καει το Μπουρδελο η Βουλη κ με την ιδια ευκολια παρακαλαει(παρακαλουσε)τους πολιτικους να βαλουν το παιδι τους στο Δημοσιο.Βριζει το Ελληνικο κρατος κ φωναζει να ερθουν ξενοι να μας κυβερνησουν γιατι οι Ελληνες πολιτικοι ειναι ολοι κλεφτες.Αλλα ταυτοχρονα μπορει να κατεβει στη διαδηλωση εναντιον των Σκοπιων κ να γεμιζει απο (εθνικοπατριωτικη)υπερηφανεια εξ αντανακλασεως.κατηγορωντας τους "γυφτοσκοπιανους",τους "κωλοτουρκους",την "ατιμη" φαρα των Αλβανων.

Ειναι πνιγμενος απο τις αντιφασεις του.Φωναζει παντου οτι δεν αξιζουμε να αυτοκυβερνηθουμε γιατι χρειαζομαστε εναν Γερμανο να μας πηδηξει κ να μας κανει ανθρωπους.Αλλα τωρα που ηρθαν οι Γερμανοι κ ο Αμερικανοι(δντ) να μας κυβερνησουν,βριζει κ το ΔΝΤ ολημερις."

Εχω γραψει επισης οτι η Αριστερα δεν ειναι πανω απο 15%,ΑΡΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΙΝΗΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ.

Θελουμε να τον προσεγγισουμε;η γουσταρουμε μονο να τον σκυλοβριζουμε επειδη θεωρει λανθασμενα πως η αποχη ειναι ο,τι καλυτερο μπορουσε να πραξει χθες;
Προφανως μπορουμε να του αποδειξουμε οτι η αποχη,το μονο που ευνοησε χθες ειναι ο δικομματισμος,να του πουμε οτι στην Αμερικη,ψηφιζει ο ενας στους 3 κ η εκαστοτε Κυβερνηση δεν εχει κανενα ζητημα δημοκρατικης νομιμοποιησης,
να του πουμε ενα: "ΦΙΛΕ,ΤΟΥΣ ΕΚΛΑΣΕΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΑΠΟΧΗ ΣΟΥ.ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑΝ"
Πιστευω οτι ειναι ευκολο να τον πεισουμε για ολα αυτα.Το ακατορθωτο ειναι να τον πεισουμε να ψηφισει Αριστερα κ να ριζοσπαστικοποιηθει.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ:Ο Ψ.τ.Κ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΠΑΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΚΕ Η ΣΥΡΙΖΑ,Κ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ Κ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
Γιατι,αν θες να τον προσεγγισεις,πρεπει να διεισδυσεις στον τροπο σκεψης του.Υπαρχει η ενσυναισθησια για αυτο;Ειμαστε προθυμοι να του δειξουμε μεσω διαλογου τα λαθη στον τροπο σκεψης του;Ειμαστε προθυμοι να συμμεριστουμε τις ανησυχιες κ τους φοβους του;ακομα κ να τον δικαιολογησουμε σε καποια πραγματα;

Εγω μια προσπαθεια την εκανα εδω
http://celinathens.blogspot.com/2010/10/blog-post_27.html
οσο κ αν καποιοι φιλοι εδω δυσαρεστηθηκαν με καποια πραγματα που εγραψα,ειναι προτιμοτερο να συζηταμε ρεαλιστικα,ακομα κ κυνικα,παρα να εξακολουθησουμε την ιδεαλιστικη κενολογια κ τη ναρκισσευομενη αποψη μας,η οποια αρνειται να συμβιβαστει με τη πραγματικοτητα,η οποια χανεται μεσα στα ουτοπικα μας οραματα κ προτιμα να αυτοικανοποιειται με το ανεφικτο,παρα να διαλογιστει κ να ερθει σε επαφη με το εφικτο κ το πραγματικο.
Καταλαβαινω οτι αυτη η αναρτηση,με τη τοση αυτοεπιβεβαιωση κ το κηρυγματικο της χαρακτηρα μπορει να ειναι απωθητικη για ορισμενους.Ειλικρινα,οσα γραφω ειναι αγνων προθεσεων,ειλικρινα με ενδιαφερει να αλλαξω κατι,να πεσει η νεοφιλελευθερη χουντα,
φυσικα κ καταλαβαινω οτι τα περιθωρια που εχω ειναι ελαχιστα,φυσικα κ καταλαβαινω οτι με διαβαζουν ελαχιστοι ανθρωποι κ τιποτα ουσιαστικο δε πετυχαινω,
αλλωστε ουτε πολιτικος ειμαι,ουτε δημοσιογραφος,ουτε κερδιζω τιποτα με ολα αυτα,πχ την αποδοχη,αντιθετως,αυτα που ως τωρα εγραψα υπαινικτικα αλλα τωρα θα αρχισω να τα λεω πιο ξεκαθαρα,μαλλον θα δυσαρεστησουν κ θα απωθησουν,παρα θα ευχαριστησουν.
Αλλα εγω το μονο που θελω ειναι να τα εχω καλα με τη συνειδηση μου,γνωριζοντας οτι αυτο που γραφω εδω αποτελει την αληθεια μου.

Και για να αρχισω εδω,γραφοντας συνοπτικα τα δυσαρεστα
α)Ο Μαρξ για μενα τα γραφει σωστα.Κ ο κομμουνισμος ειναι μια θεωρια που μπορει να λειτουργησει.Αλλα τον μεσο Ψ.τ.Κ ,οι μαρξιστικες θεωριες τον τρομαζουν κ τον απωθουν.Δε θελει κομμουνισμο,ο κοσμος να χαλασει,κομμουνιστης δε θα γινει.Πανω στην απελπισια του,μπορει να δει με ευχαριστηση τα ποσοστα του ΚΚΕ,να αυξανονται,αλλα θα χεστει πανω του αν αυξηθουν παρα πολυ.Επομενως,το ΚΚΕ,θα πρεπει να κανει ενα βημα πισω,προς το πιο σοσιαλδημοκρατικο.
Ας παραδειγματιστει απο τη κινηση του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ,η οποια φρονω οτι παρουσιαζεται ελκυστικοτερη στον μεσο ψηφοφορο.Ας αρχισει να μιλαει για Εξοδο απο το Ευρω,παρουσιαζοντας τα δεινα που μας περιμενουν στη περιπτωση παραμονης μας.Να πει στον λαο οτι αυτα που ακουγονται οτι δηθεν οι Γερμανοι θελουν να μας διωξουν απο το Ευρω,ειναι παραμυθια.Φυσικα κ μας θελουν μεσα στην Ευρωζωνη για να εξακολουθησουν να μας ξεζουμιζουνε.Το σκληρο ευρω αποδειχτηκε εφιαλτης για τις χωρες του Νοτου με την χαλαρη δημοσιονομικη πειθαρχια,τον μονο που ευνοει ειναι τη Γερμανια κ τις εξαγωγες της.
Δε μας συμφερει το Ευρω.Παυση πληρωμων στους τραπεζομαφιοζους,εξοδο απο το Ευρω,επιστροφη στη δραχμη για να καταστουμε ελκυστικος τουριστικος προορισμος,κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης,τα παντα υπο λαικη εξουσια,τερμα τα αφεντικα κ οι πλουτοκρατες,εμπρος για εθνικοποιηση τραπεζων.
Δηλαδη,πανω κατω αυτα που λεει κ ο κομμουνισμος.Απλα με ενα ελκυστικοτερο περιβλημα.Διχως τη κοκκινη φανατιλα.
β)Η οποια βεβαια κοκκινη φανατιλα ειναι κ ο λογος που το ΚΚΕ αυξησε τα ποσοστα του.
Ο κοσμος αντιλαμβανεται οτι ενα κομμα για να αποτελεσει σωστη επιλογη,επιβαλλεται να εχει πειθαρχια,οργανωση κ αρραγες εσωτερικο μετωπο.Για αυτο κ καταδικασε τη παιδικη χαρα του ΣΥΡΙΖΑ,επιβραβευοντας κατα ενα μερος τη σκληρη κομματικη δομη του ΚΚΕ.
Η επανασταση κ η λαικη αφυπνιση δε γινεται με μπλα μπλα κ τον καθενα να λεει τη παπαρια του.
Για αυτο κ ο ΣΥΡΙΖΑ διαλυεται,ενω το ΚΚΕ δυναμωνει.
Να ξεκαθαρισω εδω οτι εγω,στη ψυχη τουλαχιστον,ειμαι με το ΣΥΡΙΖΑ.Ειμαι απειθαρχητος κ δε δεχομαΙ κανεναν πανω απο το κεφαλι μου να μου λεει τι θα κανω,ουτε μετρο εχω στη κριτικη που κανω.Ειμαι ελευθεριακο πνευμα κ η στρατιωτικη πειθαρχια μου ειναι κατι αγνωστο.
Αλλα ετσι,δε γινεται προκοπη.Για να βρεθει ενας πολιτικος φορεας που θα αλλαξει τα πραγματα,πρεπει σε αυτον τον φορεα να υπαρχει στρατιωτικη πειθαρχια κ τυφλη αφοσιωση/υπακοη στις κεφαλες.
Σας τρομαζει αυτο;Φυσικα σας τρομαζει,Κ εμενα που το γραφω με τρομαζει.
Αλλα με τρομαγμενα ανθρωπακια,οι τραπεζομαφιοζοι θα εξακολουθησουν να εξουσιαζουν.
Τι να κανουμε,δε μπορουμε να εχουμε κ τη πιτα ολοκληρη κ τον σκυλο χορτατο.
Εγω παντως,σε αυτες τις εκλογες,δε ακουσα τη ψυχη,αλλα το μυαλο.Για αυτο κ ψηφισα ΚΚΕ.

γ)Βεβαια η πλειοψηφια του κοσμου εξακολουθει να τρομαζει απο τη σκληρη κομματικη δομη του ΚΚΕ.Επομενως,ολα τα παραπανω ισως κ να αποτελουν μια αντιφαση.Μια αντιφαση που το ΚΚΕ,η το οποιοδηποτε αριστερο κομμα,καλειται να επιλυσει.

δ)Φωναζα σε προηγουμενη αναρτηση να μη σπρωχνουμε τους πολιτες στο στομα στου λυκου,δηλαδη στην ακροδεξια  
http://celinathens.blogspot.com/2010/10/blog-post_27.html
Τι εγινε στην Αθηνα,ξερετε;Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πηρε το τρομακτικο ποσοστο 5%,ενω δεν εφτανε ουτε το 0,4 αλλες φορες.Καταλαβαινετε τι συμβαινει;Καταλαβαινετε οτι η δημιουργια γκετο κ η εγκληματικοτητα των απελπισμενων θα κανει τους ανθρωπους ακροδεξιους;
Η θα εξακολουθησουμε να λεμε μαλακιες για ανοιχτα συνορα για να ερθουν αλλα 2 εκατομμυρια ακομα,με αποτελεσμα να φτασει η Ακροδεξια σε κανα τρελο ποσοστο κ μετα να τρεχουμε κ να μη φτανουμε;
Λοιπον,αυτη τη στιγμη οι 8 στους δεκα δυσανασχετουν με τα γκετο,τα οποια γκετο στο τελος θα αυξησουν τα ποσοστα του φασισμου.Θελετε καναν Γκεοργκ Χαιντερ εδω να ρυθμιζει τις πολιτικες εξελιξεις;Θελετε να βρεθει κανα φασισταριο με ηρεμο-συγκροτημενο μανδυα κ να παρασυρει τα αλαλαζοντα πληθη;Να σπευσει μαζικα ο Ψ.τ.Κ και να του χαρισει κανα σαρανταρι στις εκλογες;
Ε ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ.
Το εχω ξαναπει,εγω προσωπικα αδιαφορω για τη πληθυσμιακη αλλοιωση,δε με ενδιαφερει στη γειτονια μου να μην ακουγονται Ελληνικα,εγω ειμαι με τον προλεταριο κ τον Ελληνα η ξενο μικρομεσαιο γιατι μικρομεσαιος ειμαι κ εγω.Χεσμενους τους εχω τους περισσοτερους συμπατριωτες μου,ουτε νιωθω να με συνδεουν κ πολλα μαζι τους.
Το οτι συμμεριζομαι τις ανησυχιες τους,δε σημαινει οτι ταυτιζομαι μαζι τους.
Σημαινει οτι προσπαθω να μιλησω πρακτικα,μακρυα απο ιδεοληψιες,μακρυα απο θεωριες που νομιζουν οτι προαγουν την αλληλεγγυη αλλα ουσιαστικα το μονο που κανουν ειναι να περιχαρακωνουν κ να ενισχυουν αθελητα τον φασισμο.
Ο εμπορος που πεθανει ΚΑΙ απο το παραεμποριο ΚΑΙ απο τις πορειες που σε τιποτα δεν ωφελουν αν γινονται μερα παραμερα,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.
Αλλα φασιστας θα γινει,οσο εξακολουθουμε να εθελοτυφλουμε μπροστα στη πραγματικοτητα.

Πριν λιγο καιρο,διασχιζοντας τη Βασιλισσης Σοφιας,ειδα οτι γινοταν μια διαδηλωση εξω απο την Αμερικανικη Πρεσβεια.Νομιζω οτι τη διαδηλωση την οργανωσε το ΠΑΜΕ,ηταν καμια 200αρια νοματαιοι που διαδηλωναν για τα 10 χρονια απο την εισβολη στη Σερβια.
Μετα απο 10 χρονια,που ακομα κ οι ιδιοι οι Σερβοι το ξεχασαν,εμεις κλεισαμε τους δρομους για να πουμε τι;;;
Συγγνωμη παιδια,αλλα με τετοιες μαλακιες,δε παμε πουθενα.


Υπαρχει βεβαια κ ο αλλος δρομος.Να γραψουμε στα παπαρια μας τους παντες κ τα παντα κ να αρχισουμε ο καθενας ανταρτικο,ο καθενας με τον τροπο του.Να διαπιστωσουμε δηλαδη οτι η συνεννοηση ειναι ανεφικτη,να κηρυξουμε το Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΩ ΣΩΘΗΤΩ κ να αρχισουμε το ντου απο παντου.Βια κ ατομικη τρομοκρατια.
Εγω οταν σκεφτομαι αυτον τον δρομο,συχνα διαπιστωνω οτι με τρομαζει ολοενα κ λιγοτερο.Αυτος που δεν εχει τιποτα να χασει,ειναι λογικο να απελπιστει.Σιγα μη προσπαθησει να συνεννοηθει με τους κουφους.Στα αρχιδια του θα τα γραψει ολα,και οπου βγει.
Νομιζω ομως οτι δε θα βγει πουθενα.Ουτε θα επιτυχουμε τιποτα ουσιαστικο ακολουθωντας αυτον τον δρομο.Για αυτο κ δε τον προτεινω.Οχι οτι με νοιαζει η ζωη του καθε απατεωνα λαμογιου πολιτικου.
Απλα,θεωρω οτι αυτο περισσοτερη συντηρητικοποιηση θα επιφερει παρα ριζοσπαστικοποιηση.
Ειτε τον προτεινω παντως αυτον τον δρομο,ειτε οχι,θεωρω οτι αυτον τον δρομο θα τον ακολουθησουν ολοενα κ περισσοτεροι.

Αγνοωντας οτι ετσι,θα στρωσουν τον δρομο της Εξουσιας,για ακομα περισσοτερη περιστολη των ατομικων δικαιωματων.

60 σχόλια:

  1. Φίλε Celin,

    Ως "βλάκας που έφαγε την παραμύθα", δε θα σχολιάσω το κείμενο αυτό με το οποίο, όπως αντιλαμβάνεσαι, διαφωνώ 100%. Μία μόνο παράκληση:

    Βγάλε το "μ" από το "26 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ", που το έγραψες και κεφαλαία. Είναι πιο αποκρουστικό και από το Τείχος του Βερολίνου (αύριο η επέτειος). :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. CSLAKONAS,
    εχεις δικαιωμα να αυτοπροσδιοριζεσαι οπως νομιζεις,η να σχολιαζεις με οσα επιχειρηματα εχεις η νομιζεις οτι εχεις,
    εχεις δικαιωμα ακομα να στηριζεις το κομμα που ψηφιζεις κ αυτη τη στιγμη ειναι στη Κυβερνηση,
    αλλα δεν εχεις κανενα απολυτως δικαιωμα να αρχισεις τους εξυπνακισμους κ τις χαζομαρουλες.

    Οχι χαζομαρουλες κ εξυπνακισμοι εδω,οκ;γιατι μπορω να αρχισω να μιλαω αλλιως κ εγω.Μαθηματα Ελληνικων δεχομαι μονο απο αυτους που τα μιλανε καλυτερα απο μενα.

    Και αυτη ειναι η τελευταια φορα που επιτρεπω σχολιο ασχετο με την αναρτηση,αντε να σοβαρευτουμε λιγο.

    Αλλα πραγματα ειναι αποκρουστικα,οχι ενα λαθος "Μ"
    Το να στηριζεις τη κατοχικη κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ,αυτο ειναι αποκρουστικο κ το αδιαφορεις μπροστα στον ανθρωπινο πονο μονο κ μονο για να στηριξεις τους τραπεζοναζι,
    αυτο ειναι αποκρουστικο.

    Και καπου εδω τελειωνει η συζητηση για μαλακιες.
    Οποιος θελει,ας επιχειρηματολογησει σε ο,τιδηποτε για το θεμα της αναρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποταμός!Εγώ πάλι θα πω οτι μιλάς με τετράγωνη Λογική!(pun intented)
    Αλλά μην περιμένεις να πας μακριά με τέτοιες προτάσεις στο ΚΚΕ...
    Δεν ξέρω αν η έξοδος απ το ευρώ οικονομικά συνιστα λύση.Το παγκόσμιο οικονομ.σύστημα είναι πάρα πολύ μπλεγμένο για να είναι κανείς σίγουρος πως θα του βγει μια τέτοια κίνηση.
    Πάντως και πάλι θέλω να σε συγχαρώ για την ανοιχτή σκέψη σου,το πάθος σου,και την όρεξή σου να γ΄ραφεις τέτοια...κατεβατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nα σαι καλα squarelogic!
    Φυσικα κ υπαρχουν πολλοι κινδυνοι στη προταση για εξοδο απο το Ευρω,φυσικα κ δε μπορουμε να ξερουμε που μπορει να οδηγησει αυτο,σιγουρα κ σε αυτη τη περιπτωση,θα αντιμετωπισουμε πολλα προβληματα,
    πχ θα πρεπει να ξεχασουμε τις φτηνες τιμες σε καταναλωτικα αγαθα,θα μας φαινονται απλησιαστες για πολυ μεγαλο διαστημα οι τιμες αντικειμενων που εχουμε μαθει να θεωρουμε απαραιτητα.

    Αλλα ειμαι κ πεπεισμενος οτι η παραμονη στο Ευρω δεν ειναι προς το συμμφερον των φτωχων,των μικρομεσαιων κ των μεσαιων.
    Το εισοδημα κ η αγοραστικη δυναμη θα εξακολουθησουν να συρρικνωνονται σε βαθμο απελπισιας,
    κ ολα αυτα γιατι;
    Για να στηριξουμε το Κεφαλαιο κ τις γαμω-τραπεζες.

    Ισως αν βγει μια χωρα απο το Ευρω,να παραδειγματιστουν κ αλλες,
    ισως μετα να τεθουν τα θεμελια για μια Ευρωπη των λαων κ οχι των τραπεζων.

    Αλλα,καταλαβαινω τη ρευστοτητα ολων αυτων που λεω.Στερεες κ σιγουρες λύσεις δεν υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Celin,

    Το σχόλιό μου ήταν πολιτικό αλλά δεν το πρόσεξες. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει σημασία αν μιλάω καλύτερα Ελληνικά από εσένα ή όχι. Σημασία έχει ότι το ΟΚΤΩΜΒΡΗΣ είναι τόσο λάθος και αποκρουστικό όσο το κόμμα που ψήφισες ως λύση και όχι ως αντίδραση.

    Αυτό το κόμμα (μοναδικό στον Κόσμο) αύριο στην εφημερίδα του θα υμνεί το Τείχος και το καθεστώς του (όπως κάνει κάθε χρόνο).

    Εκεί ακριβώς βρίσκονται όλα τα επιχειρήματά που υποστηρίζουν ότι η ανάλυσή σου σε συνδιασμό με τη στήριξη του ΚΚΕ είναι γελοία ως παρανοϊκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. cslakonas,
    αν εσυ καταλαβες οτι στο κειμενο μου στηριζω εν λευκω κ απρουποθετα το ΚΚΕ,τοτε 2 τινα συμβαινουν,ειτε εισαι φανατικος αντικομμουνιστης που τυφλωμενος απο τη λυσσα του δε καταλαβαινει αυτα που διαβαζει,
    ειτε υπαρχει προβλημα με την αντιληπτικοτητα σου.

    Τωρα,αν θεωρεις την αναλυση μου γελοια,καλα κανεις κ το λες,κανενα προβλημα.
    Εγω παιρνω θαρρος απο αυτο,
    γιατι το να χαρακτηριζει γελοια τα γραφομενα μου ενας Πασπιτης,
    αυτο σημαινει οτι τα γραφομενα μου κ ο τροπος σκεψης μου βρισκονται στον σωστο δρομο.

    Μια παρακληση:επειδη θεωρω τον διαλογο με καποιον που χαρακτηριζει τα γραφομενα μου γελοια,
    ματαιο,
    μη ξανασχολιασεις τιποτα εδω μεσα.

    Καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Επομενως,το ΚΚΕ,θα πρεπει να κανει ενα βημα πισω,προς το πιο σοσιαλδημοκρατικο."

    Κατά τη γνώμη μου, και είναι γνώμη που προσεγγίζει τα όρια της γνώσης, το ΚΚΕ δεν πρέπει να κάνει ούτε ενα βήμα πίσω. Να εξηγήσει ναι, να αναλύσει ναι, να τα κάνει πιο λιανά ναι, όχι όμως προς το σοσιαλδημοκρατικό, αυτό θα είναι έγκλημα.

    Τα μέσα παραγωγής δεν γίνεται να ανήκουν σε μια ελίτ πάει και τελείωσε!
    Αν ανήκουν σε αυτήν την ελίτ, όπως γίνεται στη σοσιαλδημοκρατία, τότε ότι κυβερνήσεις και να έχεις, πραγματικά θα κυβερνούν εκείνοι που έχουν τον πλούτο.
    Δες αν θέλεις και μια απλή ανάλυση μου αναφορικά με το γιατί ο καπιταλοσμός δεν εξορθολογίζεται(είναι for dummies) γιατί όπως σου είπα χρειάζεται απλοποίηση, το βλέπω καθημερινά, πολλά πράγματα ο κόσμος δεν τα καταλάβα'ινει(ή δεν θέλει).

    http://poexania.wordpress.com/2010/11/08/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81/

    Δες οπωσδήποτε και αυτά τα βίντεο που μιλάει ο DSavid Harvey, είμαι σίγουρος θα σου αρέσουν και θα σου δώσουν και πολλές απαντήσεις.

    http://poexania.wordpress.com/2010/11/05/david-harvey/

    Κατά τη γνώμη μου έκανες καλά και που ψήφισες ΚΚΕ αλλά και που δεν φοβάσαι να το παραδεχτεις. Επίσης μου αρέσει που δεν αυτολογοκρίνεσαι και λες και πράγματα που ξέρεις ότι μπορεί και να μην αρεσουν.

    Σε κάθε κείμενο σου διαφωνω ή θέλω να προσθέσω πράγματα σε πολλά σημεία, συμφωνώ όμως στον βασικό πυρήνα σκέψης σου, που είναι σκέψη και όχι "ακολουθώ την πεπατημένη", μπορεί να προκύπτουν και διάφορες αρλούμπες(με το συμπάθειο δηλαδή), αλλά ταυτόχρονα αναδυκνείονται και διάφοροι προβληματισμοί.

    Κάτι που με ενόχλησε λίγο είναι που απείλεισες τον CsLaKoNaS με διαγραφή σχολίων. Ο καθ ενας, όπως και εσύ, κρίνεται για αυτά που γράφει, εκτός λοιπόν και αν γράφει πραγματικές μαλακιες και ασυναρτησίες, καλό είναι να τον αφήνεις να μιλά. Να ξέρεις, τα καλύτερα μαθήματα ορισμένες τα παίρνουμε απο εκείνους που διαφωνούν μαζί μας, όχι επειδή λένε κατ ανάγκη κάτι σοφό, αλλά επειδή σε οδηγούν στην κλειδαρότρυπα να τους καταλάβεις(και με την έννοια της κατανόησης και με την έννοια της κατάληψης, να περάσεις δηλαδή τις ιδέες σου).

    keep up the good honest work.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. poexania,δεν εχω κανενα προβλημα με την διαφορετικη αποψη.Δεν εχω διαγραψει ουτε ενα σχολιο και εχω περασει πολλες ωρες μπροστα στην οθονη διαφωνωντας κ επιχειρηματολογωντας.
    Αλλα εχω μεγαλο προβλημα με τα προβοκατορικα σχολια,με τα σχολια δηλαδη που δεν εμπεριεχουν κανενα επιχειρημα,κ ο μονος στοχος τους ειναι να εκνευρισουν με την αγενεια τους το συνομιλητη τους.

    Δε χρωσταω σε κανεναν να δεχομαι τετοιου ειδους σχολια.Την επομενη φορα που θα δω σχολιο με τετοιο σκοπο,επομενως,εννοειται οτι θα το διαγραψω.
    Και το πρωτο σχολιο εδω,ηταν προβοκατορικο.
    Καθομαι κ ιδρωνω γραφοντας ενα ολοκληρο κατεβατο κ ερχεται ο οποιοσδηποτε να μου διορθωσει ενα ορθογραφικο λαθος;αποκαλωντας το λαθος μου αποκρουστικο;

    Σορι φιλε,με τα νευρα μου δε θα παιζει κανενας.

    Αυτο με πειραξε,
    δε με πειραξε οτι χαρακτηρισε γελοια την αναλυση μου.

    Οπως δε με πειραξε που κ εσυ ερχεσαι να μου πεις οτι καποια απο αυτα που γραφω ειναι αρλουμπες
    (Παντως,θα ηθελα να μου υποδειξεις τις αρλουμπες που εχω γραψει.Ετσι,για να κανουμε διαλογο δηλαδη.Εγω θεωρω οτι δεν εχω γραψει ουτε μιση αρλουμπα κ μπορω να επιχειρηματολογησω κ να δικαιολογησω ολα οσα εχω γραψει εδω.
    Εσφαλμενες εκτιμησεις σιγουρα θα εχω γραψει,αρλουμπες δε θυμαμαι καμια)

    Τελειωνοντας,εκφραζω την απολυτη συμφωνια μου για αυτην εδω τη προταση σου,
    "Τα μέσα παραγωγής δεν γίνεται να ανήκουν σε μια ελίτ πάει και τελείωσε!
    Αν ανήκουν σε αυτήν την ελίτ, όπως γίνεται στη σοσιαλδημοκρατία, τότε ότι κυβερνήσεις και να έχεις, πραγματικά θα κυβερνούν εκείνοι που έχουν τον πλούτο. "

    Και χαιρομαι πολυ για τα υπολοιπα καλα σου λογια,μου δινουν κουραγιο να συνεχισω να εκφραζω την αποψη μου ανοθευτα,διχως αυτολογοκρισια,οπως λες κ εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. CsLaKoNaS συμφωνω απόλυτα με αυτά που λες(ναι καλά), απο τη στιγμή που έπεσε το τείχος μέχρι σήμερα ο κόσμος έχει γίνει πολύ καλύτερος...

    Καλό είναι να βλέπεις σε μεγαλύτερο βάθος και να μην σκέφτεσε με ατάκες και τσιτάτα του στύλ "τείχος της ντροπής"...δυστυχώς όπως φένεται λάκωνα, το τείχος κατέρρευσε προς τη λάθος πλευρά...(και όχι οτι η ΣΕ ήταν αγία, αλλά τα είδαμε και τα του καπιταλιστικού ονείρου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Επομενως,το ΚΚΕ,θα πρεπει να κανει ενα βημα πισω,προς το πιο σοσιαλδημοκρατικο."

    αυτό πχ θεώρησα "αρλούμπα", και συγκεκριμένα αφελές:) γενικά αμα είναι κάτι που θεωρώ χοντρό θα στο λεω μην ανυσηχείς, έμμεσα ή άμμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και για να μην παρεξηγηθω όχι ότι εγω είμαι ο αλάνθαστος κριτής, απλά λεω τη γνώμη μου και εγω χωρίς να αυτόλογοκρίνομαι:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μωρε εχεις δικιο οτι ειναι αφελες αυτο που λεω,το ΚΚΕ εχει ενα δογμα κ απο αυτο το δογμα δε γινεται να υποχωρησει,θα ειναι σα να αυτοακυρωνεται.

    Ομως,πιστεψε με,αν το δογμα παραμεινει δογμα,δεν υπαρχει περιπτωση ποτε το ΚΚΕ να κυβερνησει.
    Πρεπει να λειανει τις γωνιες στον λογο του,
    πρεπει οπωσδηποτε να κανει ενα βημα προς το πιο σοσιαλδημοκρατικο,
    οσο δυσκολο κ αν ειναι αυτο.

    Κ αν αυτο δε μπορει να γινει,ας αλλαξει λιγο την επικοινωνια του.Πρεπει να καταστει ελκυστικοτερο για τους πολλους.
    Δε λεω να συμβιβαστει στις αρχες του.
    Λεω να συμβιβαστει προς την υφισταμενη πραγματικοτητα.

    Και ξερεις κατι;οταν συμβιβαζεσαι με κατι,δε σημαινει οτι εγκαταλειπεις για παντα τη προσπαθεια σου για να το διαμορφωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτός που βλέπει ή που θεωρεί ότι βλέπει την αλήθεια, δεν μπορεί να λέει μισοψέματα, πρέπει οι άλλοι να μάθουν να τον ακούν και να κρίνουν αν λέει τη αλήθεια. Αυτός πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να φτάσει το μύνημα στα αυτιά τους εκτός απο το να το αλλιώσει και πόσο μάλλον να το αλιώσει σκόπιμα.

    Τέλος, τις περισσότερες φορές, όσοι συμβιβάζονται κιοτεύουν.

    Πάντως με ενδιαφέρει να μάθω τι εσύ πιστεύεις ότι θα μπορούσε να κάνει ώστε να γίνει πιο σοσιαλδημοκρατικό και να μην αλιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φιλε δε ξερω αν αυτα που εχω στο μυαλο ειναι προς τη σοσιαλδημοκρατικη κατευθυνση,παντως αν διαβασεις τις τελευταιες μου 6-7 αναρτησεις θα καταλαβεις πανω κατω που το παω.
    Επειδη ειναι κ αργα τωρα,δωσε μου λιγο χρονο κ θα επανελθω αυριο.

    Καταλαβαινω τι λες οτι αυτος που βλεπει την αληθεια,πρεπει να την επικοινωνησει κ δε μπορει να αρκεστει στα μισοψεμματα.
    Θα σκεφτω αυριο κ θα σου απαντησω με πιο καθαρο μυαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόλις τώρα βρήκα κάτι απίστευτο σε ενα blog στην τύχη, είναι ενα ποίημα του Ρίτσου.

    Αν δεν μπορέσω να το δεις κι εσύ, μοιάζει σαν να μην τό' χω!
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ (από τα Μονόχορδα-1979)

    Τα λέμε λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε ΣΕΛΙΝ...
    Επειδη εγω πιστευω στην"ορθοδοξια" του ΚΚΕ, σαν κανονα, για να μη γινει "παιδικη χαρα" και διαλυθει
    οπως το ΣΥΡΙΖΑ η για να μη καταντησει δικαιολογος του τραπεζικου δικτατορικου πολιτευματος των..
    "αντιπροσωπων"....
    ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ...
    Πιστευω οτι εχεις και δικιο για τα ποσοστα...
    ΕΣΥ ΓΡΑΦΕ...
    Εγω ειμαι απο τους ελαχιστους, ο ελαχιστος που σε διαβαζει με ενδιαφερον...
    ΓΡΑΦΕ...
    Για να σπασουμε τον "κανονα" της "βιωματικης"
    προσεγγισης στη διαλεκτικη...
    Να αποδειξεις οτι μπορει να επιρρεαστει καποιος
    απο αλλους...
    Ειναι ισως αυτο...Το κατι που τωρα χρειαζομαστε περισσοτερο απο καθε αλλο...
    Να "σπασουν" οι κανονες της ως τωρα ιστοριας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. celin αν θες στείλε μου το email σου στο gtmpsp@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γειά σου Celin,
    Επειδή μπαίνουμε σε εποχή μεγάλων ανακατατάξεων που θα αναταράξει όλα τα κατεστημένα δεξιά-αριστερά, εσύ γράφε ο,τι νομίζεις.
    Κανένας δεν κατέχει το μονοπώλιο της αλήθειας.
    Στην ουσία συμφωνώ με πολλά από αυτά που έγραψες.
    Ο Καπιταλισμός δεν πάει καλά και ο δικομματισμός έχει τις μέρες του μετρημένες.
    Αλλά και η σημερινή Αριστερά έχει λίγη ζωή.
    Ούτε το οπισθοδρομικό ΚΚΕ ούτε τα διάφορα κομμάτια του ΣΥΡΖΑ, ούτε οι αριστεριστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμπνέουν καμμία εμπιστοσύνη.
    Με το ζόρι τους ψηφίσαμε.
    Η ίδια η ανάγκη θα οδηγήσεις τους Λαούς σε νέα σχήματα αργά η γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mαχαιρη,με εμψυχωνουν παρα πολυ τα λογια σου!Να σαι καλα.Κ εγω το πιστευω αυτο,οπως το λεει κ ο φιλος Στελιος παρακατω,πανω κατω το ιδιο λες κ εσυ,
    ειναι εποχη που καταρριπτονται οσα ξερουμε κ τα στεγανα μας παυουν να μας προστατευουν,
    αποτελει σχεδον καθηκον μας να πουμε ο καθενας με πασα ειλικρινεια αυτο που πιστευει,
    μολονοτι ενοχλησουμε,
    η καλυτερα,αυτο πρεπει να αποτελει προυποθεση του λογου μας,
    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΜΕ,
    για να ταραξουμε τα λιμναζοντα υδατα.

    Υπαρχει μια φραση που λεει
    "ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ,ΛΕΕΙ Κ ΜΑΛΑΚΙΕΣ"
    Δε τρεχει τιποτα να πουμε κ μαλακιες.
    Αρκει να μιλαμε..κ να γραφουμε
    κατι θα βγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρηγα,στο εστειλα,ελπιζω να μην εκανα κανα λαθος κ να το εστειλα αλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στελιο,αν διαβασεις τη απαντηση μου στον Μαχαιρη,θα δεις οτι κυμαινομαστε στο ιδιο μηκος κυματος.
    Ισως εισαι λιγο σκληρος με τους χαρακτηρισμους σου,
    ισως επιβαλλεται να εισαι σκληρος με αυτους που αγαπας.
    Οι ανακαταταξεις θα γινουν,ειτε το θελουμε ειτε οχι.
    (Μη) Προσδεθειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Celin, de prolabaino gia sxolio. Τσέκαρε το μαιλ σου για αύριο!

    Πες και σε όποιον κρίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και εσύ δίλλημμα, βάζεις celin.
    Που θα πάει με τα διλλήμματα; Συνεχώς αυξάνονται και δεν κάνω πλάκα.

    'Εχει πάρει μορφή ντόμινου ο διπολικός διλλημματικός πολιτικός λόγος.

    Δεν μιλώ υπερ της μιας ή της'αλλης άποψης, αν γίνομαι κατανοητός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου Πειρατη!Θα το τσεκαρω
    αν κ θα τα ξαναπουμε εμεις..ειπα στην elva να σου δωσει το email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν υπάρχει δήλλημα στην πραγματικότητα, ο καπιταλισμός απλά πρέπει να ανατραπεί και να πάμε προς τον κομμουνισμό(όχι ότι αυτό είναι απλό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ είμαι απο αυτούς που "ψάρωσαν". Και έχω πολύ καλή πολιτική διαίσθηση και εμπειρία. Απλά Celin αν η μπλόφα δεν έπιανε και ρούφαγε το αυγό του ο ΓΑΠ τότε θα έπρεπε να πραγματοποιήσει αυτό που υποσχέθηκε: πρόωρες εκλογές.

    Εκεί θα εφαρμοζόταν το αναπόφευκτο plan Β της αστικής τάξης για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το οποίο απλά έχει αναβληθεί για το προσεχές μέλλον.

    Προς το παρόν μετρίασε τις απώλειες. Ήταν μια ήττα που προσπαθεί να την κουκουλώσει και να δώσει παράταση ζωής στο άθλιο καθεστώς του. Πιστεύω ότι στον Β' γύρο θα φανεί ακόμα περισσότερο η ξεφτίλα του με διπλό τρόπο: θα πάρει τα "ντέρμπι" στις περιφέρειες η ΝΔ και το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει γιατί δεν θα υπάρχει κανείς θεατής στις "εξέδρες"! Προβλέπω την Κυριακή στους κεντρικούς Δήμους και Περιφέρειες να κάνουν εκλογές...μόνοι τους!

    Εδώ θα ήθελα και μια συμβουλή, αν κρίνεις καλύτερη την αποχή ή το άκυρο στον Β' Γύρο. Εγώ κλίνω προς το άκυρο πάντως χωρίς να θέλω να επεκταθώ.

    Επανερχόμενος στο θέμα τώρα Celin σε διαβάζω εξαιρετικά τρικυμιασμένο. Σκέψεις πάνε και έρχονται, κράζεις, απογοητεύεσαι, σχεδόν μονολογείς, περνάς απευθείας ότι σκέψη σου έρχεται στο πληκτρολόγιο.

    Δεν γίνεται έτσι όμως συζήτηση. Με μπερδεύεις και δεν ξέρω που να εστιασω. Τέλος πάντων ξεκινάω από το εξής: Πολιτικό βατερλό ή Στάλινγκραντ δεν έχει γίνει σε καμία εκλογική αναμέτρηση στην ανθρώπινη ιστορία. Δηλαδή να πέσει κυβέρνηση κατοχικού χαρακτήρα με την προσφυγή στις όποιες κάλπες. Αν συμφωνούμε σε αυτό μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η αποχή ήταν αρκετά μεγάλη. Ωστόσο αν την συγκρίνεις με άλλες εκλογές απλά αυξήθηκε κατα 10-15%. Απέχουμε ακόμα απο το να γίνουμε αμερικάνοι και σε αυτό το θέμα. Και γιαυτό το λόγο δεν θα ερμηνεύσουμε τις εκλογές με ποσοστά, αλλά με αριθμούς ψήφων!

    Κάνοντας τις πράξεις βγαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε 1 μύριο και κάτι ψηφοφόρους και η ΝΔ 500 χιλιάδες. Από την άλλη μετρώντας τις δυνάμεις που μάχονται απο μια συνολική σκοπιά το Μνημόνιο (χωρίς τις ευρωκομμουνιστικές ταλαντεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ) διαπιστώνουμε τα εξής: πήρε το ΚΚΕ 550 χιλιάδες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια θεαματική είσοδο στην πολιτική σκηνή άλλους 100 χιλιάδες.

    Το θέμα όμως (και εκεί βρίσκεται κατα βάθος το σαράκι που μας τρώει Celin) είναι ότι εάν αυτά τα ποσοστά και το θετικό τους μήνυμα δε σημάνουν μια αφετηρία δημιουργίας ενός αντίπαλου δέους μέσα στην κοινωνία, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα! Οικονομικά και κοινωνικά οι περισσότεροι εργαζόμενοι και νέοι βουλιάζουν στην κινούμενη άμμο της φτώχειας, της ανέχειας και της ανεργίας. Πρέπει γρήγορα και συγκροτημένα να ανασυνταχθούν οι πρωτοπόρες δυνάμεις των αριστερών οργανώσεων και κομμάτων και να εξορμήσουν με ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΟ ΠΛΑΤΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην κοινωνία. Η πλατιά ενότητα πρέπει να βασίζεται σε επεξεργασμένες και κατανοητές θέσεις ενάντια σε ΕΕ-Ευρώ, με μια σαφή χάραξη εναλλακτικής εργατικής λύσης απέναντι στην κρίση. Η πλατύτητα θα εξασφαλιστεί στο βαθμό που θα μπορέσει η κίνηση αυτή να εκπροσωπήσει στην καθημερινότητα του εργάζόμενου και του νέου την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και τον αγώνα απέναντι στην βαρβαρότητα που επελαύνει.

    Ποιος θα τα κάνει αυτά; Τα κομμάτια αυτά της αριστεράς που θα παρουσιάσουν μια ανάλογη πρόταση. Το ΚΚΕ μπορεί; Πιστεύω ότι έχει δυνάμεις και πείρα για κάτι τέτοιο. Του λείπει όμως η πολιτική απόφαση να φτιάξει ένα μέτωπο που δεν θα είναι μόνο γύρω από τον εαυτό του. Και τώρα είναι η πιο άκυρη στιγμή να κάνει μια απο τα ίδια...

    Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δε θέλει και δε μπορεί. Παραμένει αντιφατικός, με δεξιά μετατόπιση στην πλειοψηφία του. Επίσης δεν μπορεί με τέτοιες εσωτερικές διαμάχες να οργανώσει κάτι τέτοιο. Μόνο κάποια μειοψηφικά κομμάτια του μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο καθώς υπάρχουν έντονες μετατοπίσεις προς αντιευρωπαϊκές και κομμουνιστικές θέσεις, αλλά σίγουρα ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ σαν σύνολο. Γενικά εκτιμώ ότι ο πολιτικός χρόνος αυτού του μορφώματος έφτασε στο τέλος του...

    Τέλος η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την οποία και στήριξα (για να τα λέμε και όλα!), διαθέτει αρκετά θετικά στοιχεία για αυτό που συζητάμε και μπορεί να συνεισφέρει πολλά παραπάνω στο μέλλον. Είναι ένας πόλος που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο κίνημα αν οργανωθεί και σοβαρευτεί σε μια σειρά θέματα. Η μέχρι τώρα συμβολή του στο κίνημα και την προώθηση της συζήτησης μέσα στην Αριστερά είναι πολύ ωφέλιμη παρόλο το μικρό μέγεθος αυτού του κομματιού. Ανεξάρτητα όμως από καλές προθέσεις λόγω μεγέθους και επιρροής (προς το παρόν) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την υπόθεη, αλλά όχι να αναλάβει εξολοκλήρου και πετυχημένα αυτό το τιτάνιο έργο.

    Αυτό που βλέπω, είναι ότι προς το παρόν κανείς δεν είναι έτοιμος να κάνει αυτό το βήμα καλέσματος για μετωπική δράση μέσα στην κοινωνία. Είτε γιατί δεν έχει ωριμάσει πολιτικά
    είτε γιατί δεν έχει επαρκείς δυνάμεις κτλ. Γενικά πάντως τα ψέματα τέλειωσαν. Πήραμε τα ποσοστά μας, έπεσε ο μύθος του δικομματισμού. Υπάρχει η κρίσιμη μάζα. Ποτέ δεν ξεκίνησαν αλλαγές από πλειοψηφίες, αλλά από ισχυρές μειοψηφίες! Περιμένω εξελίξεις και πρωτοβουλίες. Σοβαρές εκτιμήσεις και προτάσεις για την επόμενη μέρα. Να δούμε ποιος θα κάνει την αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σπιθα,
    μανιχαισμος κ Αγιος ο Θεος,ε;;!
    Ξερω οτι δε σου αρεσουν τα ασφυκτικα διλημματα που επειγουν για απαντηση,
    αλλα για να ειμαι ειλικρινης,
    εγω αναλογα διλημματα τα εχω θεσει ηδη εδω μεσα απο τον Μαιο!Οταν προεβαλλα το διλημμα
    ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΔΝΤ;
    Το ενα απο αυτα αποκλειει το αλλο,αυτα τα 2 δε πανε μαζι.

    Λοιπον,ακου κατι,εγω ποτε δεν ημουν υπερ της θεωριας του ασπρου-μαυρου.Παντα στο γκριζο ημουν,στις διακυμανσεις κ τις αποχρωσεις,
    στις αναλυσεις,στις εξηγησεις κ τις ΜΗ βιαστικες αποφασεις.Οταν μου εβαζαν το μαχαιρι στο λαιμο κ μου λεγαν,"ΔΙΑΛΕΞΕ Η ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ",
    απαντουσα "αντε @@@@@,ουτε το ενα ουτε το αλλο"
    (Μιλαω ακρως μεταφορικα εδω οπως καταλαβαινεις)

    Αυτοι οι καιροι,Σπιθα,μας τελειωσαν.
    Δεν εχουμε τη πολυτελεια της αναβλητικοτητας,ουτε του ατερμονου διαλογου,ουτε του γκριζου.
    Ασπρο η μαυρο,ειναι η δουλεια.

    Παντως το διλημμα της παρουσας αναρτησης δε μου φαινεται κ τοσο εκβιαστικο.
    Ασε που δεν ειναι καν διλημμα,γιατι η απαντηση ειναι προφανης.
    Να συνεννοηθουμε δε προσπαθουμε ολοι εδω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εγώ προτείνω άκυρο, να δώσεις το μύνημα δηλαδή ότι έκανες τον κόπο να πας να τους μουτζώσεις και όχι ότι βαρέθηκες, εγώ π'αντως θα ψηφίσω και όπως είχα κάνει και παλιότερα σε δεύτερο γύρο θα σχεδιάσω γελοιογραφίες και θα τις βάλω στο φάκελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Pavlosk, τα έχεις ξεκαθαρισμένα και συμφωνώ με αυτά που λες στο 100/100 αν και ψήφισα ΚΚΕ, που για μένα έχει αρκετά διαπιστευτήρια με τα όποια λ'αθη του. Την ανταρσυα δεν την έχω "ψάξει", όμως δύσκολα θα την ψήφιζα διότι δεν είμαι υπέρ του να υπάρχουν 50 αριστερά κόμματα, διάλεξα ΚΚΕ και εκτός απροόπτου θα μείνω. Ο Συν Συριζα ή όπως αλλιώς τον λένε τελευταία δεν είναι αριστερό κόμμα, είναι σοσιαλδημοκρατικό. Σοσιαλισμός και Ε.Ε δεν μπορούν να πάνε χέρι-χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Pavlosk, τα έχεις ξεκαθαρισμένα και συμφωνώ με αυτά που λες στο 100/100 αν και ψήφισα ΚΚΕ, που για μένα έχει αρκετά διαπιστευτήρια με τα όποια λ'αθη του. Την ανταρσυα δεν την έχω "ψάξει", όμως δύσκολα θα την ψήφιζα διότι δεν είμαι υπέρ του να υπάρχουν 50 αριστερά κόμματα, διάλεξα ΚΚΕ και εκτός απροόπτου θα μείνω. Ο Συν Συριζα ή όπως αλλιώς τον λένε τελευταία δεν είναι αριστερό κόμμα, είναι σοσιαλδημοκρατικό. Σοσιαλισμός και Ε.Ε δεν μπορούν να πάνε χέρι-χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παυλο,ισως να σε μπερδευω γιατι προσπαθω να διεισδυσω στη σκεψη ενος τυπου που η Αριστερα τον εχει ψιλογραμμενο,δηλαδη του Ψ.τ.Κ
    Προσπαθω να εντρυφησω στη ψυχοσυνθεση του,στη ξενοφοβια του,στη συγχυση του,στην απελπισια του.
    Δεν εχεις κανει πολυ παρεα με τετοιους τυπους,ετσι δεν ειναι;
    Εμενα σχεδον ολοι οι γνωστοι μου εκει ανηκουν.
    Και στη προσπαθεια μου να τους καταλαβω,αναποφευκτα θα πρεπει να τους αντιμετωπισω ψυχραιμα,να μη σπευσω να τους κραξω στη πρωτη βλακεια που θα ακουσω.

    Δε τον ακουει αυτον τον τυπο η Αριστερα.Εξακολουθει να του λεει τα ιδια κ τα ιδια,να προσπαθει να του περασει τον μαρξισμο,
    ενω αυτος ακουει Μαρξ κ νομιζει οτι θα πεταχτουν απο καμια γωνια οι κομμουνιστες για να του παρουν το σπιτι η να τον αποκεφαλισουν με κονσερβοκουτια.

    Μου λες οτι η Αριστερα ενισχυθηκε,
    εγω σου λεω οτι η συζητηση για την Αριστερα κ την ενωση της,διχως να εχει μαζι της τον Ψ.τ.Κ,
    ειναι ομφαλοσκοπηση.
    Απο την αλλη ομως,εχεις ενα δικιο οταν λες οτι ολα εχουν ξεκινησει απο τις μειοψηφιες.
    Οι φωτισμενες μειοψηφιες ειναι αυτες που δειχνουν τον δρομο παντα,
    και οι αλλοι ακολουθουν.

    Τι γινεται ομως οταν οι φωτισμενες μειοψηφιες δεν ειναι τοσο φωτισμενες,
    τι γινεται κ οταν τον δρομο που μας καλουν να παρουμε,η πλειοψηφια αρνειται να τον περπατησει.

    Στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε;

    Και τα 2.Εγω πιστευω οτι συμβαινουν κ τα 2.

    Θα μπορουσα λοιπον να αρχισω τα μπινελικια προς τα προβατα που ακομα κ τωρα,ειτε ψηφισαν τον δικομματισμο ειτε πηγαν για καφε,γραφοντας στα παπαρια τους τη σημαντικοτερη ισως εκλογικη αναμετρηση των τελευταιων χρονων.
    Σοβαρα,ειμαι ευρηματικος στο μπινελικι,καμια 20αρια αναρτησεις θα μπορουσα να ανεβασω μονο με επιθετικους προσδιορισμους.

    Προτιμω ομως τον δυσκολο δρομο.
    Να σκεφτω δηλαδη,γιατι δε μας γουσταρουν.
    Γιατι δεν αρεσουμε,που ελεγε κ η Μελινα.
    Αραγε,ολα αυτα που λενε οι αντι-αριστεροι,
    ειναι λαθος κ αντικομμουνιστικη φαυλοτητα;
    Η μηπως υπαρχουν κ ψηγματα αληθειας στη κριτικη τους;

    Δεν εχω τρικυμια εν κρανιω ρε φιλε.Θυμωμενος ναι,ειμαι,με ολους κ με ολα,
    αλλα δε νομιζω να ειμαι τρικυμιασμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παυλο,οσον αφορα τον δευτερο γυρο,δεν εχω ιδεα.Ακυρο κ αποχη,το ιδιο μου φαινονται.
    Επισης λες οτι κατερρευσε ο μυθος του δικομματισμου.
    Τι να πω,εσυ απο οτι εχω καταλαβει εισαι φυσει αισιοδοξος ανθρωπος,κ μπραβο σου.
    Εγω δεν ειδα καμια καταρρευση του δικομματισμου.
    35 ο ενας,34 ο αλλος,καμια 17αρα κκε-συριζα-ανταρσυα μαζι,γυρω στο 4 με 5 οι πιο ρεφορμιστες,
    που την ειδες τη καταρρευση του δικομματιμσου;

    Αν ουτε τωρα ο δικομματισμος δεν πηρε τον πουλο,στις "ανωδυνες" δημοτικες εκλογες,
    ποτε νομιζεις οτι θα τον παρει;
    Στις εθνικες,που θα πεφτουν οι εκβιασμοι απο τη νεοφιλελευθερη χουντα βροχη;
    Εχουν να γινουν κατι προβοκατσιες απο μυστικες υπηρεσιες κ παρακρατος,μουρλια!!
    Για να χεστει ο λαος κ να ψηφισει "ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ"

    Κ εχεις δικιο,οι εκλογες δε μπορουν να ριξουν κατοχικες κυβερνησεις.
    Αλλα,διαολε,ηταν χρυση ευκαιρια να εκφραστει ενα ανεξοδο "ΟΧΙ"
    Κ αυτο το ΟΧΙ,δεν ακουστηκε.

    Μα να περασουν στον δευτερο γυρο οι χειροτεροι των χειροτερων;ο Σγουρος με τον Κικιλια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το ΚΚΕ τους ΨΤΚ η όπως αλλιώς τους λές δεν τους εχει γραμμένους, και ως κόμμα, και τα μέλη του. Προσωπικά και εγώ, όπως και εσύ, συζητάω με δεκαδες τέτοιους και προσπαθώ να τους ρξηγώ πράγματα, και μέσω του blog και στην καθημερινή μου ζωη. Όμως το ΚΚΕ, δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τις ίδες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι άλλοι για να μαντρώνουν τα ζώα, θέλει να πάνε ως άνθρωποι συνειδητά προς αυτό, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.

    Το να έχεις ενα καράβι που ο καθ ενας να έχει άλλο προορισμό το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το βουλιάξεις, για να πάει λοιπόν κάποιος στο ΚΚΕ πρέπει να έχει ξεκάθαρο προορισμό, έστω την ενδυνάμωση, την πραγματική ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος.

    Οπότε το θέμα δεν είναι να τους μπουκάρεις όλους στο καράβι, αλλά να τους ανοίξεις τον δρόμο-και τα μάτια για να έρθουν απο μόνοι τους, αν δεν θέλουν, μη σώσουν, δεν είναι ανάγκη. Να στω πω και αλλιώς; Ξέρεις πόσοι απο τους ΨΤΚ θα έπαιζαν παλαμάκια την επόμενη μέρα αν το ΚΚΕ έπαιρνε την εξουσια; Το θέμα λοιπόν δεν είναι να τους έχεις όλους, αλλά να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερους, οι αδρανείς θα είναι πάντα με τον νικητή.

    Λαικό μέτωπω λοιπόν, ισχυρό, συνειδητοποιημένο και βουρ για ανατροπή, και σύγκρουση αμα χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. poexania,εχω τη γνωμη οτι κανεις ενα μεγαλο λαθος οταν λες οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι αριστερο κομμα.Τι ειναι οι ανθρωποι;κεντρωοι η δεξιοι;
    Δε πρεπει να τους χαρακτηριζεις ετσι.
    Οκ,συμφωνω οτι η σταση τους ειναι λιγο επαμφοτεριζουσα,
    δε μπορεις να πατας σε 2 βαρκες,ουτε να μιλας για μια Ευρωπη των λαων που-μεχρι τωρα τουλαχιστον-δεν υπαρχει.

    Αλλα νομιζω οτι ειναι βαρυ αυτο που λες κ δε βοηθαει σε τιποτα.
    Κ αυτοι αγωνιστες ειναι,αριστεροι,μαζι μας ειναι,οχι εναντιον μας.

    Συνεννοηση θελει τωρα,οχι αποκλεισμους κ περιχαρακωσεις.
    Ειδικα τωρα που εφυγαν κ οι ανανεωτικοι,τωρα ιδου πεδιο δοξης λαμπρον για συνεννοηση.
    Αυτοι ηταν σοσιαλδημοκρατες,
    οχι οι εναπομειναντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. poexania,δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο η πλειοψηφια να σπευσει στο ΚΚΕ συνειδητα οπως λες,ετσι οπως εχουν τα πραγματα τουλαχιστον τωρα.

    Βεβαια,υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να γινει αυτο που λες εδω,

    ¨"Ξέρεις πόσοι απο τους ΨΤΚ θα έπαιζαν παλαμάκια την επόμενη μέρα αν το ΚΚΕ έπαιρνε την εξουσια; Το θέμα λοιπόν δεν είναι να τους έχεις όλους, αλλά να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερους, οι αδρανείς θα είναι πάντα με τον νικητή."

    Ναι,συμφωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κάτι ξέρω και μιλώ
    διάβασε αυγή και θα καταλάβεις
    1 μήνα πρίν, όχι πολλύ μιλούσαν για την Ολυμπιακή σε ενα άρθρο και λέγανε ότι είναι ακριβά τα εισητήρια
    ο δημοσιογράφος ειρωνευώταν το ΚΚΕ λέγοντας κάτι σαν "Αν έρθει καμιά αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα για να δωθεί αφορμή μέσω του ανταγωνισμού να μειωθούν οι τιμές, θα κλείσει το ΠΑΜΕ τα αεροδρόμια ".

    Δηλαδή αποδέχονται τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό ως λύση...

    απο εκει και πέρα τι αλλο να σου πω;

    δυστυχως δεν θυμάμαι ποιο φύλλο ήταν και δεν μπορώ να βρώ το άρθρο να σου στείλω να το δεις επακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μα δεν περιμένω την πλειοψηφία Celin, οι επαναστάσεις δεν χρειάζονται πλειοψηφία, το είπες και εσυ.

    Στον κοινοβουλευτισμό δεν ποντάρω, το ΚΚΕ τον βλέπει σαν μέσσο όχι σαν τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δες και αυτό:

    Ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο επίτροπος Μπαρό κατηγορούσε την Ελλάδα για αθέμιτο ανταγωνισμό, επειδή υπήρχε κρατικό μονοπώλιο, και τώρα υπάρχει νέο κρούσμα αθέμιτου ανταγωνισμού "στο ιδιωτικό καρτέλ που φτιάχνετε".

    Δηλαδή αν δεν ήταν καρτέλ δεν θα τον πείραζε τον Τσίπρα;

    είδες που σου λέω; Ολόκληρο το άρθρο εκεί(θα ψάξω και το άλλο που ελεγα παραπάνω):

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=523979

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ειναι μεγαλη αυτη η συζητηση,κ να ξερεις οτι ουτε εγω πιστευω πια στον καπιταλιστικο ανταγωνισμο,που το μονο που δημιουργει ειναι μονοπωλια,
    τα οποια κρεμανε τον λαο στο τσιγκελι.
    Για μενα,αυτο ειναι πια δεδομενο κ αναμφισβητητα το ΚΚΕ ειναι ιστορικα δικαιωμενο,που τα φωναζε ολα αυτα απο το 91 κ το Μααστριχτ,οταν ολοι πλεεαμε σε πελαγη καπιταλιστικης πλασματικης ευμαρειας.

    Απλα πιστευω οτι κ οι αλλοι,αριστεροι ειναι.Δεν υπαρχει Αριστερα μη κομμουνιστικη;Δεν εκτεινεται κ σε αλλα πραγματα πλην του κομμουνισμου η ιδιοτητα του Αριστερου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η poexania Celin έχει δίκιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα της διατύπωσης να πω ότι είναι αριστερό κόμμα, αλλά στην ουσία η ευρωκομμουνιστική του προέλευση και η επαμφοτερίζουσα σοσιαλδημοκρατική του ρητορική το καθιστούν ακίνδυνο για το σύστημα. Άλλωστε ποτέ δεν έχουν θέση στα σοβαρά ζήτημα ανατροπής ή κατάργησης του συστήματος και γιαυτό ιδιαίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσφαιρος και δεν μπορεί να εκφράσει την οργή και αντίθεση στο Μνημόνιο. Γιατί η πολιτική του μνημονίου προϋπήρχε και στην 20χρονη διαδρομή της Ελλάδας στην Ε.Ε, το Ευρώ και τις διάφορες συμφωνίες (Μάαστριχτ, Λισσαβώνα, κ.α.) που ουδέποτε είχαν προβλημα μαζί τους οι συναγωνιστές του ΣΥΝ. Ας αναγνωρίσουμε όμως σε κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ την μετατόπιση τους σε πιο ριζοσπαστικές και επαναστατικές θέσεις σε αυτά τα θέματα.

    Celin,

    για το άλλο που με ρωτάς. Ως επι το πλείστον συναντώ και συναναστρέφομαι με ανθρώπους ΨΚΤ και απολαμβάνω την συζήτηση μαζί τους. Άλλοτε είναι πολύ αντιδραστικοί, άλλες φορές μαζεμένοι, κτλ. Αν έχεις και άλλους να μου δώσεις ευχαρίστως να πάρω γιατι μιλάω με τους ίδιους συνέχεια!

    Πάντως οι ΨΚΤ θα έρθουν μειοψηφικά στην αρχή της προσπάθειας μας. Φοβισμένοι και δειλοί, θα ξεπεράσουν αναστολές, κόμπλεξ και ταμπού δεκαετιών μόνο όταν δουν την αποφασιστική μας στάση και τα αποτελέσματα των αγώνων μας.

    Αλλα ρε Celin, κα΄που αλλού δεν έχουμε κάνει αυτή τη συζήτηση; Δεν θυμάσαι για τη χούντα τι λέγαμε; Μερικές δεκάδες χιλιάδες ήταν στην παρανομία, τις φυλακές ή το μαζικό κίνημα και οι υπόλοιποι πέρα βρέχει... Ε, πόση διαφορά νομίζεις έχει; Μην σου πω καλύτερα είμαστε σήμερα. Η αριστερά είναι για τα πανηγύρια και όχι οι ΨΚΤ(που όπως ήταν είναι και τώρα). Όπως είπε και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου σε μια εκδήλωση του Αρ. Βήματος " Η αριστερά δεν είναι αδύνατη γιατί είναι διαιρεμένη. Είναι διαιρεμένη γιατί είναι αδύνατη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εσύ Celin μπορείς να το ορίσεις όπως θέλεις, πώς το λέγανε παλιά; "στην Ελλάδα είσαι ότι δηλλώσεις", οπότε και οι Πασόκοι αριστεροί δήλλωναν ξεφτυλίζοντας την έννοια. Για μένα, και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό, αριστερός δεν μπορεί να είναι κάποιος που δεν ζητά να παρθούν τα μέσα παραγωγής απο την ελίτ και να δωθούν στις μάζες, το "όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια δεν ειπώθηκε τυχαία", άπαξ και δεν γίνει αυτό δεν έχει νόημα να μιλάμε για βελτίωση των συνθηκών, και να γίνει θα είναι πρόσκαιρή και μονάχα για την προστασία του άθλιου αυτού συστήματος.

    Πιστεύω να με καταλαβαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παυλο κ poexania,
    καλα τα λετε,χαιρομαι να σας διαβαζω,ο,τι κ να λετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Που χάθηκε αυτός ο Λάκωνας; Πάνω που έλεγα να του κάνω πρόταση να έρθει στο blog να μου διωρθώνει τα ορθογραφικά μου λ'αθη.(θα κάνει χαρακίρι)

    Ρε σεις κάτι άκουσα στα πεταχτά σήμερα ότι αυτοκτόνησαν τότε με τις κινητοποιήσεις 3 φορτηγατζήδες.

    Άκούστηκε τίπτα παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Υπάρχουν περιθώρια περικοπών στο Δημόσιο, χωρίς απολύσεις, λέει η κυβέρνηση"

    Για να λέει έτσι πάει να πει ότι ετοιμάζει απολύσεις(πάντα όταν λέει ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι είναι για να προετοιμάσει το έδαφος ότι θα το κάνει. δηλαδή κάτι σε στύλ παλαίψαμε αλλά δεν τα καταφέραμε βρε παιδιά), ετοιμαστείται για αυτοκτονίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. poexania,κ εγω το ακουσα αυτο για τις αυτοκτονιες των φορτηγατζηδων.
    Το θαψαν το θεμα τα σιχαματα τα τσιρακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. http://www.arxaiaithomi.gr/?p=10307

    Κάνουν την ανθρώπινη ζωή Show, τώρα έκαναν Show και τον θάνατο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εδω θάβουν ανθρώπους, το θέμα δεν θα έθαβαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ poexania
    Αναρωτιέσαι "αν δεν ήταν καρτέλ δεν θα τον πείραζε τον Τσίπρα;"

    Συγγνώμη αλλά άλλα λέει εκεί:
    Κατά τη συζήτηση ερώτησης προς τον πρωθυπουργό (την οποία απάντησε ο Δ. Ρέππας…), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "η ευθύνη γι' αυτό το έγκλημα απέναντι στον εθνικό δημόσιο αερομεταφορέα είναι δικομματική. Είναι ένα έγκλημα διαχρονικό και πέφτει η αυλαία τώρα σ΄ αυτό το έγκλημα, μπροστά στα μάτια μας, με τον περίφημο γάμο των δύο ανταγωνιστών, με τις αερομαχίες τους πριν από ένα 6μηνο για το ποιος θα αγοράσει το πτώμα της Ολυμπιακής και τώρα τους βλέπουμε να παντρεύονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης". Ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο επίτροπος Μπαρό κατηγορούσε την Ελλάδα για αθέμιτο ανταγωνισμό, επειδή υπήρχε κρατικό μονοπώλιο, και τώρα υπάρχει νέο κρούσμα αθέμιτου ανταγωνισμού "στο ιδιωτικό καρτέλ που φτιάχνετε".

    Ξανά;
    "η ευθύνη γι' αυτό το έγκλημα απέναντι στον εθνικό δημόσιο αερομεταφορέα είναι δικομματική. Είναι ένα έγκλημα διαχρονικό και πέφτει η αυλαία τώρα σ΄ αυτό το έγκλημα, μπροστά στα μάτια μας, με τον περίφημο γάμο των δύο ανταγωνιστών..."

    Ξανά;
    "...έγκλημα απέναντι στον εθνικό δημόσιο αερομεταφορέα..."

    Τώρα από που προκύπτει η ερώτησή σου είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

    Φιλικά
    Ρήγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σε συνδιασμό με το άλλο άρθρο για το οποίο γράφω, και που δεν μπορώ να βρω δυστυχως με τίποτα, λέει πολλά η δήλλωση Τσίπρα. Θα κάνω τώρα ακόμη μια προσπάθεια να βρω το άλλο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δυστυχως στης αυγής το σαιτ δεν γίνεται με τίποτα να ψάξεις παλιά φύλλα. Έχει ενα Search engine και δεν στα βγάζει ολόκληρα. Βάζω στο Search engine λέξεις κλειδιά αλλά ότι και να βάλο δεν βρίσκει τίποτα. Το φύλλο αυτό είχε βγεί κάπου 18-21 σεπτέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Το βρήκα επιτέλους:

    "Απο αυγή 19/9/2010

    Για να πας στη Βουδαπέστη αεροπορικώς χρειά-
    ζεσαι περίπου 125 ευρώ, πήγαινε-έλα. Για να πας στην
    Κεφαλονιά με την Ολυμπιακή χρειάζεσαι 240 ευρώ,
    πάλι πήγαινε-έλα.
    Η Ολυμπιακή είναι η μόνη εταιρεία που πηγαίνει
    πλέον στην Κεφαλονιά. Η Aegean σταμάτησε να πη-
    γαίνει, υποτίθεται για οικονομικούς λόγους. Η Ολυ-
    μπιακή, από τότε που έμεινε μόνη, διπλασίασε την
    τιμή του εισιτηρίου της. Όμως, ακόμα και μετά τον
    Δεκαπενταύγουστο, δύσκολα έβρισκες θέση σε αερο-
    πλάνο της, κι αν έβρισκες ήταν μόνο στις πρωινές
    πτήσεις των 6.30.
    Οι φήμες λένε ότι οι δύο εταιρείες τα έχουν βρει με-
    ταξύ τους και ότι το «πετυχημένο» πείραμα της Κε-
    φαλλονιάς θα απλωθεί ως λαδοκηλίδα σε όλη την Ελ-
    λάδα. Θα μοιράσουν τον χάρτη: εδώ εσύ, εκεί εγώ. Και
    οι τιμές, αφού κανένας δεν ελέγχει, κατά βούληση.
    Βεβαίως, αν εμφανιστεί κάποια ξένη εταιρεία, αν ξα-
    ναμπεί το παιχνίδι του ελεύθερου ανταγωνισμού, θα
    γίνει χαμός. Θα πουν ότι ξένος δάκτυλος έρχεται να
    αλώσει την ελληνική οικονομία, ότι τα αεροπλάνα της
    δεν έχουν το εκπληκτικό ελληνικό σέρβις που έχουν
    τα δικά μας, ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι θα χάσουν
    τη δουλειά τους και με επικεφαλής το ΚΚΕ θα έχουμε
    διαδηλώσεις και κλείσιμο αεροδρομίων.
    Ξένη εταιρεία, όμως, προς το παρόν δεν εμφανίζε-
    ται κι έτσι είναι όλοι πανευτυχείς. Στη θήκη μπροστά
    στο κάθισμά του ο επιβάτης που δεν προνόησε να πά-
    ρει κάτι μαζί του να διαβάσει μπορεί να διαβάσει το νέο
    ασφαλιστικό πρόγραμμα της Μάρφιν. Η τιμή του φυλ-
    λαδίου συμπεριλαμβάνεται στην (τσουχτερή) τιμή του
    εισιτηρίου."

    όσοι θέλετε πηγαίνετε εκεί

    http://www.avgi.gr/ArchiveActionshow.action?searchDate=19/9/2010

    Και κατεβάστε την εφημερίδα σε .pdf, βρίσκεται το εν λόγω κείμενο στην τελευταία σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. To παρακατω σχολιο το αλιευσα απο το YOU PAY YOUR CRISIS
    Κ ειναι του Δημητρη Καζακη.
    Νομιζω οτι αναφερομαστε στο ιδιο πραγμα,
    στην αναγκαιοτητα δηλαδη μιας πλατιας κοινωνικης συμμαχιας,που θα υπερβαινει τον Χωρο της Αριστερας κ θα συμπεριλαμβανει ακομα κ τους Ψηφοφορους του Κανενος.


    "Με τις εκλογές αυτές ο λαός έκανε ένα πρώτο βήμα λύτρωσης από τις πολιτικές εξαρτήσεις του, από τα κόμματα που διαχειρίζονται ή φλερτάρουν το κυρίαρχο σύστημα.
    Μένει το δεύτερο και πιο αποφασιστικό βήμα: να δημιουργηθεί εκείνη η συλλογική έκφραση που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία του λαού, να λειτουργήσει καταλυτικά στην οργανωμένη πάλη του και να προτάξει εκείνα τα άμεσα αιτήματα που απαντούν στην καρδιά του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού ζητήματος της χώρας σήμερα.

    Μόνο που για να γίνει αυτό ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ η συνεργασία κάποιων πολιτικών δυνάμεων της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ούτε φυσικά η «ενότητα της αριστεράς», η οποία ενταφιάστηκε πανηγυρικά με αυτές τις εκλογές. Χρειάζεται ένα ΕΥΡΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που να μπορεί να ΞΕΠΕΡΝΑ τους διαχωρισμούς δεξιάς και αριστεράς μέσα στο λαό, να αναδεικνύει το κοινό συμφέρον όλων των εργαζομένων μέσα από τον αγώνα για την μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους, για την έξοδο από το ευρώ, για την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την κατάκτηση της δημοκρατίας στον τόπο μας μέσα από την κατοχύρωση στην πράξη της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας."

    http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/11/blog-post_8586.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. POEXANIA,
    αυτο που εχω να σου πω εδω ειναι οτι δεν ειναι ωρα για διαχωρισμους.Μπορει να επιχειρηματολογεις σωστα για καποια λαθη στη τακτικη του ΣΥΡΙΖΑ,αλλα αεπ'ουδενι δε πιστευω οτι στο ΚΚΕ υπαρχουν μονο τιμιοι αγωνιστες υπερ του λαου,
    κ στον Συριζα ειναι οι υπηρετες της πλουτοκρατιας.
    Εγω αριστερους βλεπω εδω,αριστερους βλεπω κ εκει,
    αγωνιστες βλεπω εδω,αγωνιστες βλεπω κ εκει.
    Οπως βεβαια κ στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Διαφορες ναι,υπαρχουν,για αυτο κ αλλωστε,οπως σου ειπα,εγω προτιμησα το ΚΚΕ
    (Διχως ομως να διαφημισω αυτη την επιλογη πριν τις καλπες)
    Αλλα λαθη γινονται παντου.Και σε εσας.

    Και μιας που με προετρεψες να σου πω τη γνωμη μου για τη κατευθυνση του ΚΚΕ,
    να σου πω οτι πρεπει να ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ οποιαδηποτε αναφορα στον Σταλιν απο δω κ περα.
    Παμε καλα;ειναι δυνατον να μην εχει αποκηρυξει τον σφαγεα Σταλιν;Μη τρελαθουμε κ τελειως,
    σφαγεις μεγαλυτεροι σιγουρα ειναι οι Αμερικανοι,
    αλλα εχουμε κ εμεις σκελετους στη ντουλαπα.

    Δεν το καταλαβαινετε οτι τρομαζετε με αυτη την εμμονη στον Σταλιν,τη πλειοψηφια;
    Εγω καταλαβαινω πολυ καλα οτι η Αλεκα δεν εχει καμια σχεση με τις σταλινικιες σφαγες
    κ οτι ολη αυτη η εμμονη δεν ειναι παρα προσπαθεια του δογματος
    (το εχω γραψει κ εδω
    http://celinathens.blogspot.com/2010/08/blog-post.html )

    Αλλα ο αλλος που τα ακουει,φοβαται.Πως θα τον πεισουμε να ερθει μαζι μας;

    Αλλη επισημανση.
    Βγηκε το ΚΚΕ στα γεγονοτα του Δεκεμβρη να πει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθαλπτει τα επεισοδια.
    Απο που προεκυψε αυτο;
    Να τα εξηγησουν πηγαν,να τα δικαιολογησουν,
    οχι ομως κ να τα δικαιωσουν.
    Εγω συμφωνω στη σκληρη κριτικη εναντιον του ΣΥΡΙΖΑ,
    διαφωνω ομως στην ισοπεδωση κ την απαξιωση.
    Οπως διαφωνω κ στη λογικη
    ΠΑΣ ΜΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ,ΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

    Σορι φιλε,αυτο ειναι ακραιο.Φυσικα κ ειναι αριστεροι οι ανθρωποι,ειδικα τωρα που φυγαν κ οι ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΙ,εμενα μια χαρα μου φαινονται στις τοποθετησεις τους.

    Αλλα θα συμφωνησω μαζι σου οτι πατανε σε 2 βαρκες.Δε μπορουμε να μιλαμε για τη κακια Ευρωπη-ΔΝΤ
    κ ταυτοχρονα να μη λεμε οτι πρεπει να βγουμε απο εκει.
    Κ αυτες οι ιστοριες για ευρωπη των λαων κτλ
    σαφως κ ειναι ανεδαφικες.
    Ευρωπη των Λαων,ναι
    εκτος ομως ΕΕ,
    οταν θα εχουν τεθει τα θεμελια κ η βαση για συνεργασιες λαικων κυβερνησεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Οκ, και εγώ συμφωνώ με τον Καζάκη, αλλά μόνο οι αριστερές δυνάμεις που έχουν στο πρόγραμμα τους αυτά τα πολύ βασικά συστατικά για την κρίση μπορούν να φτιάξουν αυτό το παλλαϊκό μετωπο. Και βέβαια εκεί θα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε ανεξάρτητα κομματικής ταυτότητας αρκεί να συμφωνεί με αυτές τις θέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παυλο κ εγω συμφωνω απολυτως οτι σε αυτο το μετωπο,για να συμπορευτεις,πρεπει να ασπαστεις τα βασικα συστατικα του,

    "μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους, για την έξοδο από το ευρώ, για την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την κατάκτηση της δημοκρατίας στον τόπο μας μέσα από την κατοχύρωση στην πράξη της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Celin Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι άσπρη μέρα αν δεν περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια του λαού μέσω του κράτους δεν θα υπάρξει. Εφόσον ο Συνασπισμός δεν το έχει ως προυπόθεση αυτό εμένα δεν μου κάνουν για αριστεροί αλλά για σοσιαλδημοκράτες, και ξέρω ότι κάποτε θα επαληθευτώ(δες για παράδειγμα τι έγινε με το ΠΑΣΟΚ).

    Τώρα, όπως λέει και ο Pavlos, οι ενωμένοι αυτοί ανθρώποι, πρέπει να έχουν ενα μεγάλο κοινό στόχο, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα, και ο στόχος αυτός πρέπει να είναι η διεκδικηση των μέσων παραγωγής αλλιώς θα αλλάξουν απλά οι νταβατζήδες ή οι ίδιοι νταβατζήδες θα υποχωρήσουν λίγο και μετά θα ξανακάνουν τα ίδια.

    Και όχι το ΚΚΕ δεν είναι ένα τέλοιο κόμμα; Τ'ι είναι τέλειο άλλωστε; Αλλά είναι ενα τίμιο κόμμα που προσπαθεί και που δεν θα καταφέρει τίποτα αν δεν έχει μαζί του μεγάλη μερ'ιδα λαού.

    Τέλος όσον αφορα την Σ.Ε και τον Στάλιν, το ΚΚΕ δεν εκθειάζει ούτε το ένα ούτε το άλλο, η ίδια η Αλέκα όταν ήρθε στα Χανιά είπε "πρέπει το κράτος που θα φτιάξουμε να δίνει περισσότερες ελευθερίες στο λαο να συμμετέχει απο ότι το σοβιετικό(η κάπως έτσι, αυτό παντως ήταν το νόημα). Το ΚΚΕ λοιπόν απλά δεν πετά στον Καιάδα όπως κάποιοι θα ήθελαν, αυτήν την υπέρπολίτιμη προσπάθεια που είχε γίνει εκεί και που έβγαλε την ανατολική ευρώπη απο τον μεσαίωνα. Αναλύει, ψάχνει τα λάθη, ψάχνει τα σωστά και πορεύεται, το ΚΚΕ άλλωστε δεν δηλλώνει Σταλινικό κόμμα, μαρξιστικό λενινιστικό δηλλώνει.


    Αυτά τα ολίγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Και επίσης στο ξαναλέω επειδή μάλλον δεν το είδες, να δείς τα βιντεάκια του David Harvey εκεί:

    http://poexania.wordpress.com/2010/11/05/david-harvey/

    Βέβαια πρέπει να ξέρεις κάπως καλά αγγλικά για να τα δείς. Ο τύπος είναι πολύ καλός και τα εξηγεί σίγουρα καλύτερα απο εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Και βέβαια όπως κάθε κόμμα, έτσι και το ΚΚΕ εκτίθεται και κρίνεται, αυτό άλλωστε είναι η διαλεκτική, ερώτηση-πρόταση-απάντηση και πάει λέγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή