Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ,ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ,Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ.

Το να διαστρεφουν το νοημα των λεξεων,ειναι ενα απο τα αγαπημενα τους παιχνιδια.Κομματι της προπαγανδας τους,λεγε-λεγε ο κοσμος μπερδευεται και ξεχναει.
Σου λενε "εξορθολογισμος των δημοσιων δαπανων" και εσυ νομιζεις οτι κοβονται ας πουμε ο μισθος καποιων υψηλομισθων.Σου κρυβουν οτι αυτο σημαινει απολυσεις συμβασιουχων των 800-1000 ευρω,σου κρυβουν οτι αυτο σημαινει συγχωνευσεις νοσοκομειων με αποτελεσμα να μην εχουν τα νοσοκομεια ουτε γαζες.
Σου λενε "εξυγιανση των δημοσιων υπηρεσιων"
Αν οι ΔΕΚΟ ειναι αρρωστες και θελουν εξυγιανση,δε πρεπει να τιμωρηθει αυτος που τις αρρωστησε;
Και το masterpiece τους,σου λενε για "απελευθερωση της αγορας εργασιας"
Δηλαδη,σου λενε οτι η αγορα εργασιας ως τωρα ηταν "σκλαβωμενη"
Σκλαβωμενη αγορα εργασιας=εργασιακα δικαιωματα που κατακτηθηκαν με αιμα.
Απελευθερωση της αγορας εργασιας=προοδος=παρωχημενα κ οπισθοδρομικα εργασιακα δικαιωματα που πρεπει να παψουν να εμποδιζουν την αναπτυξη=Οι του ΣΕΒ ειναι φιλοι μας,νοιαζονται για το κονο καλο=ζητω η flexicurity=ολοι οι εργαζομενοι ειναι κακομαθημενοι κ τεμπεληδες=arbeit machts frei.
Αυτη ειναι η εξισωση.

Συνεχιζοντας τη περιδιαβαση στον κοσμο των λεξεων και της σημειολογιας,φτανουμε στην ονομασια των νεων κομματων.
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"
Σα να σου λενε,η Αριστερα ως σημερα δεν ηταν δημοκρατικη,ηταν σταλινικη,ηταν ανευθυνη.
Εγω ξερω οτι Αριστερα που τακιμιαζει με το ΠΑΣΟΚ,δεν ειναι ουτε Αριστερα ουτε Δημοκρατικη.Αλλα,ας υποθεσουμε οτι κανω λαθος και ας παμε με τα νερα τους.Οκ,η "Αριστερα" τους ειναι "δημοκρατικη" γιατι μεχρι τωρα πιεζονταν κ δε μπορουσαν να εκφρασουν την αριστερη τους δημοκρατικοτητα(sic)
Aπο που εφυγαν ομως;απο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εφυγαν;Τι διαολο,υπηρχε ελλειμμα δημοκρατιας στον Συριζα;Μα ο Σ. κατηγορειται ακριβως για αυτο:Για τη πολυ δημοκρατια που υπαρχει εκει μεσα,για την υπαρξη 150 συνιστωσων που η καθεμια λεει τα δικα της!Ειτε αντιπαθεις ειτε συμπαθεις τον ΣΥΡΙΖΑ,δε μπορεις να μην αναγνωριζεις οτι η λειτουργια μεσα εκει ειναι δημοκρατικοτερη απο οπουδηποτε αλλου!Επομενως;γιατι εφυγαν;και γιατι η σημειολογια της ονομασιας τους καταδεικνυει οτι θεωρουν μονο τη δικια τους Αριστερα,δημοκρατικη;

Και μια που λεμε για δημοκρατικα κομματα και για σημειολογια,ας περασουμε σε ενα ακομα κομμα,που κανεις δεν αμφιβαλλει ποσο δημοκρατικο θα ειναι.Μιλαμε ασφαλως για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Ντορας.Πολλα δημοκρατικα κομματα μαζευονται κ αρχιζω να ζαλιζομαι,δεν ημουν μαθημενος ειναι η αληθεια σε τοση Δημοκρατια.ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ οπως το αριστερο συνεμφανιζομενο κομμα,ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Κ εδω η σημειολογια ειναι αποκαλυπτικη.Ειμαστε ΣΥΜΜΑΧΙΑ,κοιταμε το καλο της χωρας,το καλο της χωρας θελει συμμαχιες,απο δω κ περα κ εμεις ειμαστε προθυμοι να ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΜΕ ακομα κ με τον Διαβολο.Ειμαστε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΡΟΘΥΜΩΝ,δωσε μας Γιωργο να γλειψουμε λιγο ακομα απο το κοκκαλακι της Εξουσιας,τοσα χρονια δε μας εφτασε.θελουμε κ αλλο.

Και φτανουμε στον Αρχοντα της Διαστροφης των λεξεων,στον Μεγαλο Γκατσμπυ της Ανακολουθιας,στον ανθρωπο που Ελληνικα δε ξερει αλλα με καποιο τροπο παιζει τις λεξεις και τα επικοινωνιακα παιχνιδια στα δαχτυλα του:Τη Πρωθυπουργαρα μας,τον Γιωργο.
Θυμηθειτε τους τελευταιους μηνες,ολη τη τρομοκρατια των λεξεων,την επικειμενη καταστροφη,σε μια εποχη οπου τα spreads ηταν μια χαρα,σε μια εποχη οπου οντως πολλα πραγματα επρεπε να αλλαξουν υστερα απο τη καταστροφικη κυβερνηση των Καραμανλοσημιτιδων αλλα δεν ηταν αναγκη να ξεπουληθει η χωρα,θυμηθειτε τις ασφυκτικες πιεσεις..αν κ δε χρειαζεται να θυμηθειτε,και τωρα παντου στον δημοσιο (ψευτο)διαλογο κυριαρχει η τρομοκρατια της χρεωκοπιας.
Τα ιδια γινονται στην Ιρλανδια,στη Πορτογαλλια,στην Ισπανια,τη Γαλλια.
Ναι,καλα καταλαβατε,δεν ειναι τυχαιο.Ναι,καλα καταλαβατε,παντου οι ηγετες παιζουν την ιδια κασσετα γιατι απο κοινο δασκαλο ειναι δασκαλεμενοι,
ναι παντου βλεπουμε το διαστροφικο νοημα των λεξεων,
"ΥΠΕΥΘΥΝΗ" ειναι η Κυβερνηση που @@@@τον λαο,και του ζητα να θυσιαστει,διχως κανεις απο τους δωσιλογους φυσικα να χανει τα προνομια του,
"ΑΝΕΥΘΥΝΑ" ειναι τα κομματα που υπερασπιζονται τον λαο,που υπερασπιζονται το ψωμι που τρωει.
Ας επιστρεψουμε στον δασκαλο που τους δασκαλεψε.
Διαβαστε το αποσπασμα που ακολουθει,ειναι απο το βιβλιο της Ναομι Κλαιν,"ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ-Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ"

"Για περισσοτερες απο τρεις δεκαετιες ο Φριντμαν και οι παντοδυναμοι οπαδοι του τελειοποιουσαν αυτην ακριβως τη στρατηγικη:την αναμονη καποιας μειζονος ΚΡΙΣΗΣ προκειμενου να ΕΚΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ενοσω οι πολιτες ηταν ακομα ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚ και να μονιμοποιησουν στη συνεχεια τις "μεταρρυθμισεις"
Σε ενα απο τα πιο σημαντικα του δοκιμια ο Φριντμαν διατυπωσε τη συνταγη που συνιστα τον πυρηνα της τακτικης του σημερινου καπιταλισμου και την αποκαλω "ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ"
Επισημανε οτι "ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ-ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΛΩΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ-,ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.....Οταν ξεσπαει μια κριση,οι δρασεις που αναπτυσσονται εξαρτωνται απο τις περιρρεουσες ιδεες.Πιστευω οτι αυτη πρεπει να ειναι η βασικη λειτουργια μας:να αναπτυσσουμε εναλλακτικες πολιτικες που θα αντικαταστησουν τις υπαρχουσες,να τις διατηρουμε ζωντανες και διαθεσιμες,εως οτου ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ"
Μερικοι ανθρωποι συσσωρευουν κονσερβες και νερο ωστε να ειναι προετοιμασμενοι για μια πιθανη μειζονα καταστροφη.Οι οπαδοι του ΦΡΙΝΤΜΑΝ συσσωρευουν ιδεες οι οποιες προωθουν τις ελευθερες αγορες.Διοτι,ο καθηγητης του Πανεπιστημιου του Σικαγο ηταν πεπεισμενος οτι,οταν ξεσπαει μια κριση,αποτελει ζητημα καθοριστικης σημασιας η ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΔΡΑΣΗ,η γρηγορη και αμετακλητη επιβολη αλλαγων, πριν η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ διολισθησει παλι στην "τυραννια του status quo".
Eκτιμουσε οτι "μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ 6-9 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.Αν δεν αδραξει τη ευκαιρια για να δρασει αποφασιστικα κατα τη διαρκεια αυτης της περιοδου,δε θα της προσφερθει ξανα παρομοια ευκαιρια"
Μια παραλλαγη της υποδειξης του ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ οτι τα ΠΛΗΓΜΑΤΑ πρεπει να επιφερονται "ΟΛΑ ΜΑΖΙ",η στρατηγικη αυτη υπηρξε το μακροβιοτερο κληροδοτημα του Φριντμαν"

Αυτα λεει η Ναομι Κλαιν,σε ενα βιβλιο που πρεπει οπωσδηποτε να διαβασετε,εγω το αγορασα πριν λιγες μερες και διαβαζοντας τις πρωτες σελιδες,ηταν σα να διαβαζα την αναλυση ενος προσπεκτους που διαβαζει η σημερινη Κυβερνηση και εφαρμοζει πιστα.Ειναι ανατριχιαστικες οι ομοιοτητες και το βιβλιο αυτο θα καταρριψει ακομα κ τις τελευταιες αμφιβολιες που μπορει να εχουμε για τις καλες προθεσεις αυτες τις κυβερνησης.Η οποια εφαρμοζει κατα γραμμα το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ.
Τα πληγματα πρεπει να επιφερονται ολα μαζι,οπως λει κ ο Φριντμαν.
Και οπου πληγματα,βλεπε τις διαρθρωτικες μεταρρυθμισεις τους,το ξεπουλημα του δημοσιου πλουτου,τις ιδιωτικοποισεις που μας τις σερβιρουν σε μπουκαλακι με αρωμα ανθρωποφαγιας κ εμφυλιου διχασμου.
Για να ξεχασουμε οτι αν ολα γινουν ιδιωτικα,αν πουληθει μεχρι κ η ΕΥΔΑΠ,τοτε ακομα κ το νερο,θα το πουμε νερακι.



UPDATE
Για ολους εσας που γκουγκλαρετε και πεφτετε σε αυτο εδω το αρθρο,ριχτε κ μια ματια εδω
http://celinathens.blogspot.com/2010/12/blog-post_06.html
ειναι αποσπασμα απο το βιβλιο της Κλαιν

K αλλη Ναομι Κλαιν   εδω    και      εδω

27 σχόλια:

  1. Χαχαχα...δε το πιστεύω Celin,
    μόλις το έπιασα στα χέρια μου να το διαβάσω. Το αγόρασα πριν λίγες μέρες!
    Θα το διαβάσω και θα σου πω...

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοβαρα;Ωραια συμπτωση!Ειναι λιγο τουβλο και εχει πολλες λεπτομερειες που μπορει κ να κουρασουν,αλλα αξιζει τον κοπο.Σε κανει να θες να βγεις στα καγκελα εναντιον της τραπεζοκινητης ολιγαρχιας.
    Λιγες σελιδες τη μερα ειναι αρκετες,μακαρι να διαβαστει απο πολλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αστοί έχουν τους μέντορές τους και τους θεωρητικούς τους. Η μεγάλη διαφορά με την Αριστερά είναι ότι δεν έχουν κανένα απολύτως ενδοιασμό να εφαρμόζουν ακαριαία και χωρίς πολλές ταλανταντεύσεις τις θεωρίες τους, πόσο μάλλον αν αυτές έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές.

    Από την άλλη πλευρά η αριστερά, νομίζει ότι έχει την πολυτέλεια των αστών να θεωρητικολογεί ή να συζητάει επ'άπειρον τις ατελείωτες λεπτομέρειες του σχεδίου κατάληψης των χειμερινών ανακτόρων ή του οποιουδήποτε φαντασιακού μετώπου εντεπίθεσης των μαζών λιβανίζει η κάθε οργάνωση/κόμμα στα γραφεία της.

    Σε λίγο (καλώς τα μας τα σημερινά νέα) που ακόμα και η ξεφτιλισμένη ΓΣΕΕ θα στερείται λόγο τυπικής ύπαρξης, τα σωματεία και συνδικάτα δεν θα έχουν να διαπραγματευτούν απολύτως τίποτα αφού δεν θα διαθέτουν καμιά νομιμοποίηση, να δω τι θα λέμε.

    Ροκανίζουν το κλαδί στο οποίο καθόμαστε και εμείς "κελαηδάμε" μήπως και τους φοβίσουμε. Όταν θα κοπεί το κλαδί και θα αρχίσουμε να πέφτουμε δεν θα τους φοβίζουν οι κραυγές μας.

    Ήρθε η ώρα πιστεύω να τελειώσει η στασιμότητα. Να μπουν μπροστά οι μηχανές της οργάνωσης του κόσμου σε χώρους δουλειάς, συνοικίες και αλλού. Να ξεκινήσει ο γύρος αντεπίθεσης τώρα. Υπάρχουν οι αρχικές δυνάμεις και οι πολιτικές θέσεις για κάτι τέτοιο. Μετωπικά, αποφασιστικά και με αισιοδοξία ότι θα δώσουμε γερή μάχη.

    Και τότε να δούμε τι θα γράφει η κα Κλάιν στο επόμενο βιβλίο της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βιβλιο της Klein, φιλε celin, δεν κανει τιποτα αλλο απο το να περιγραφει, πιστευω,.. παλιες 'συνταγες', που οι ηγετες ακολουθουσαν τα ..παλια καλα (γι αυτους!) χρονια, οταν δλδ. κανεις δεν τους ελεγχε και δεν εγιναν λογαριασμο πουθενα για το αν θα υποδουλωναν και θα κατεστρεφαν καποιες χωρες..Εκει οδηγουμαστε και παλι...

    Μεχρι και τις φυσικες καταστροφες εκμεταλλευονται οι τρισαθλιοι ηγετες μας,αφου φροντιζουν να βγαλουν και κερδος οποτε χτυπαει μια περιοχη ενας σεισμος, τσουναμι, κλπ.Τα βλεπουμε και τα διαβαζουμε...

    Φτου τους και ξανα φτου τους και δε χρειαζεται να μας τα πει η Naomi, πιστευω. Εχουμε τοσα καλα παραδειγματα δημοκρατιας,γυρω μας, που τα βλεπουμε και απο μονοι μας... :(

    (Oσοι δε θελουν να τα δουν δεν τα βλεπουν, φυσικα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε γαμωτο μου...
    Δεν το πιστευω οτι καποιοι...Δεν θελουν να δουν και δεν βλεπουν...
    Δηλαδη τι;;;...
    Δεν μειωθηκε το δωρο και η αδεια τους;;;[Δημοσιο,συνταξιουχοι]
    δεν απολυθηκε κανεις απο τον περιγυρο τους;;..
    Το μαγαζι τους, παει καλα;;;[χαρτομαντηλα πουλανε;;]
    Το βιβλιο θα το παρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παυλο,δε χρειαζεται να σου πω οτι δεν αλλαζω ουτε λεξη στο σχολιο σου.
    Συμπληρωματικα:Ο Φριντμαν δεν ειναι ακριβως ενας θεωρητικος των αστων,δεν εκφραζει τους αστοους συνολικα γιατι οι αστοι δεν ειναι στο συνολο τους νεοφιλελευθεροι ανθρωποφαγοι,ο Φριντμαν εκφραζει μονο τους καθεστωτικους νεοφιλελευθερους ανθρωποφαγους,αυτους δηλαδη που κανουν κουμαντο σε ολοκληρη τη Δυση.

    Και κατι τελευταιο:θα επαναλαβω αυτο που ελεω ενδεχομενως πρηζοντας πολλους φιλους εδω,
    για ολα αυτα που λες οτι πρεπει να γινουν,
    και η διαπιστωση σου ειναι μαλλον κομψη και καλα κανεις,
    χρειαζομαστε μαζι μας κ το κομματι του λαου που εχω περιγραψει εκτενως ως ψηφοφορο του κανενος,
    αυτον δηλαδη που δε πολυσυμπαθει την Αριστερα και ουτε η Αριστερα τον πολυσυμπαθει.
    Αυτον που δεν ειναι γαλαζοπρασινο κομματοσκυλο,αυτος που περα απο τις σχεδον ανυπερβλητες διαφορες μας,ειναι ο φυσικος μας συμμαχος.
    Με την ελπιδα του "σχεδον"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλη elva και φιλε Μαχαιρη,
    κι ομως!Υπαρχουν παρα πολλοι που δε μπορουν να συνδεσουν αυτα που βλεπουν και να τα ενωσουν σε ενα συμπερασμα.Βλεπουν.Αλλα δε βλεπουν.
    Κατι πανε να καταλαβουν αλλα τους λειπει ισως η θεληση να συνειδητοποιησουν οτι το οικοδομημα στο οποιο ειχαν χτισει τη συνειδηση τους,γκρεμιστηκε.

    Δε πρεπει να τους αποπαιρνουμε.Πρεπει να τους βοηθησουμε να ανοιξουν τα ματια.
    Και το βιβλιο της Ναομι Κλαιν,μπορει να επιτελεσει αριστα τη λειτουργια.
    Γιατι ειναι συγχρονο,μιλαει για το τωρα.
    Δυστυχως αν παμε ενα βιβλιο του Μαρξ,θα μας το φερει στο κεφαλι.
    Οχι γιατι ο Μαρξ εχει αδικο αλλα γιατι ο ιδιος εχει μαθει να μην τον γουσταρει.
    Κακως;Σιγουρα κακως.
    Αλλα αυτο ειναι κατι που δεν αλλαζει.

    Μη μεινουμε στασιμοι λοιπον αναμασωντας τα ιδια κ τα ιδια που παραμενουν ακατανοητα κ ανεπιθυμητα για τους πολλους,
    το καλο το παληκαρι ξερει κ αλλο μονοπατι.

    Ας ειναι το μονοπατι συγχρονο για να οδηγηθουν διχως ενδοιασμους,στη σημερινη πραγματικοτητα.
    Μαχαιρη,αγορασε το και δεν υπαρχει περιπτωση να μη σε συνεπαρει,στο εγγυωμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και γιατί "ανυπέρβλητες διαφορές"; Αν του μιλήσουμε σωστά, τον ακούσουμε και δηλώσει διαθεσιμότητα μας χαλάει; Ας ταχθεί στην υπόθεση του κινήματος και ας αποφασίσει στην συνέχεια την σχέση του με την αριστερά...

    Αλλά Celin, πρόσεξε: για την πάρτη του θα πρέπει να παλέψει, να ρισκάρει και να μην τα αναθέτει όλα στους "ειδικούς", ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παυλο εγραψα σχεδπν ανυπερβλητες,αυτο σημαινει οτι η συνεννοηση δεν ειναι κατι που θεωρω ανεφικτο.Συμφωνω με αυτο που λες,εννοειται οτι δε μας χαλαει αν δηλωσει διαθεσιμοτητα,μα αυτο ακριβως ειναι το ζητουμενο:να δηλωσει διαθεσιμοτητα,
    ας γινει αυτο και τα βρισκουμε στη πορεια,αν γινει η αρχη,θα τα βρουμε ολα μετα.

    Και ναι,για τη παρτη του πρεπει να ανοιξει το μυαλο του κ να παψει να θεωρει δεδομενο οτι θεωρουσε μεχρι σημερο δεδομενο,
    δηλαδη την εμπιστοσυνη στη γαλαζοπρασινη συμμορια.

    Ενα "σπρωξιματακι" ομως το θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το βιβλίο θα το έχω υπόψη μου.
    Ενδιαφέρον είναι και το βιβλίο του HERΝANDO DE SOTO ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ που εξηγει πανω κάτω γιατι κάποιες χώρες δεν μπορουν να αναπτυχθούν ενω έχουν τη δυνατότητα.
    Να πάμε και στη "δημοκρατία"?Κραχτης είναι και κραχτης θα παραμείνει τι να έλεγαν δηλαδή "μια απο τα ίδια?" ή "ανθυποκαπιτλιστική?'
    Όπως και να'χει φίλε μου δυστυχώς η αριστερά έχει βγαλει τα ματακια της πάρα πολλές φορές μόνη της και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που φιλοξενούσε άτομα που δεν είχαν που να πανε"ιδεολογικά".
    Τόσες φορες της έχει δωθει η ευκαιρία να εξελιχθει αλλά...κάπου αλλου κοιτάει,και να λεγα μωρε Celin ότι έχει και σοβαρους αντιπάλους..
    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eρναντο Ντε Σοτο;Θα το εχω υποψη μου κ εγω,thanks.
    Μoodytimes,ξενυχτησα χθες με το καταραμενο το βιβλιο,πραγματικα ειναι Αποκαλυψη,ενω ειναι τουβλο διαβαζεται πολυ ευκολα.Ακομα κ νεοδημοκρατης να το διαβασει,δεν υπαρχει περιπτωση να μη ριζοσπαστικοποιηθει..στα καγκελα θα βγει!
    Οσον αφορα για την Αριστερα,μακαρι να διαφωνουσα για να γινοτανε κουβεντα.
    Συμφωνω αλλα καλος μαλακας και ο λαος,ετσι;
    Μια ευκαιρια ειχε σε αυτες τις εκλογες να καταποντισει το ΠΑΣΟΚ,
    και πηγε και το εκανε ακομα και τωρα,πρωτο κομμα
    (μιλαω για τον πρωτο γυρο και τα ποσοστα σε αναγωγη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mακάρι να διαφωνούσα κι εγω σε αυτο που λές.όσο για την αριστερα το πονο μου λέω.Θυμώνεις πιο πολύ με αυτόν απο τον οποίο περιμένεις κάτι.
    Νασαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν υπεισέρχεται πολύ "δημοκρατία" στα νοήματα, να αρχίσουμε να την ψάχνουμε αλλού.
    Έχω γίνει πιο δυνατός, διαβάζοντας Φρίμαν και κυρίως τα βιβλία που "διδάσκουν" και διδάσκονται στις οικονομικές σχολές. Ζορίζομαι, αλλά αποτελεί διασκέδαση, όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται μέσα από τα δικά τους λόγια.
    Ελπίζω τη "διασκέδαση" μου να αποτελέσει μεταδοτική ασθένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φριμαν=φρίντμαν. και
    "Ελπίζω τη διασκέδαση"= ελπίζω η
    (Μη παρεξηγηθώ για αγράμματος. Άλλη φορά, ας κοιτώ τι γράφω , δύο φορές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαλωςηλθες odyssey.
    Mε αυτα που γραφεις,πρεπει να ειναι καποιος αμορφωτος για να σε περασει για αγραμματο!
    Φυσικα και συμφωνω,οσοι μιλανε πολυ για δημοκρατια,κ μαλιστα το κοτσαρουν κ στην ονομασια των κομματων τους,
    αυτο πρεπει να μας βαζει σε υποψιες,
    ειναι κατι αναλογο με τους πιτσιρικαδες,που μιλανε πολυ για το σεξ γιατι το εχουν γνωρισει μονο μεσα απο την οθονη.

    Εδω στην Ελλαδα,ελαχιστοι πρεπει να ειναι αυτοι που γνωριζουν τον Φριντμαν,τη Μαφια του Μπερκλευ και τη σχολη του Σικαγο που κατεστρεψε τη Λατινικη Αμερικη και συνεχιζει ακαθεκτη.
    Δεν ειναι επιληψιμ αυτο,αλλωστε ολοι εμεις που δεν ειμαστε οικονομολογοι κ δεν εχουμε σχεση με αυτον τον κλαδο,
    που να τον ξεραμε;
    Πια ομως ειναι επιτακτικο να τον μαθουμε.Να μαθουμε τη διδασκαλια του που εξαπλωνεται σα γαγγραινα στον πλανητη.

    Για αυτο το γραφω και θα το ξαναγραφω συνεχεια,
    διαβαστε ολοι το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ της Ναομι Κλαιν,για να καταλαβετε τι πανε να μας κανουν οι αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. celin,
    καλησπέρα,
    το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει ακόμα, μόνο συνεντεύξεις της Ναόμι (που είναι και κούκλα!)και το βιντεάκι έχω δει και είναι συγκλονιστικά.
    Για άλλο σου γράφω. Εσύ που είσαι νομικός και έχεις εναποθέσει πολλά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (από όσο σε παρακολουθώ), τι κατάλαβες από την εισήγηση στην προσφυγή κατά του Μνημονίου;
    Εμένα ως άσχετη περί τα νομικά, με ενδιαφέρει η γνώμη σου.
    Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Celin μόλις το ξεκίνησα κι εγώ (κι έβαλα και μια αυγουστιάτικη παρουσίαση από της Εποχή)

    Ανατολή εγώ με τα νομικά σαν τον σκύλο μου με το κομπιούτερ... αλλά τα όσα είπε η εισηγήτρια δείχνουν πόσο μακριά είμαστε από τον διαχωρισμό των εξουσιών...

    Άκουσα χθες τον Νότη Μαριά (που είναι ένας από τους εναγόμενους -έτσι δεν τους λένε;) στον Κόκκινο 105,5 να λέει μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα αλλά και να μεταφέρει την σημαντικότατη αποκάλυψη που έκανε ένας δικαστής και που μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί πουθενά. Για άκου τι αποκάλυψε ο δικαστής:
    http://www.stokokkino.gr/protofani-ta-epicheirimata-toy-dimosioy./view

    προσοχή μετά το 8ο λεπτό!

    Επιτροπή του Γερμανικού κοινοβουλίου ελέγχει την εκτέλεση του μνημονίου στην Ελλάδα και οι υπουργοί ακολουθούν τις οδηγίες γερμανικού δικαστηρίου!!!

    ...

    Α ρε ζωές που χάθηκαν για να 'ρθουν οι συμμορίτες να ξεφτιλίσουν ιστορία και ανθρώπους...

    Πόσο χαζός ήμουνα όταν ξαφνιάστηκα με την επιβράβευση του "πετάξτε τον έξω με τις κλωτσιές" από το ανθρωπάκι που είχε ακούσει τα μύρια όσα από αυτόν...

    Το 2003 έδωσε την άδεια ο Τάσσος για να ξεκινήσουν οι έρευνες; Για να ξαναδούμε το τι έχει γίνει από τότε με άλλη ματιά...

    Κι αυτοί οι Νορβηγοί που έτρεξαν να πάρουν ελληνικά ομόλογα και πανηγύριζαν τα κανάλια...

    Και το χρέος που σταδιακά ανταλλάσσεται με το νέο και υποθηκευμένο με τα "ακατάσχετα"...

    Ψηφίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kαλησπερα,Ανατολη,εστω κ λιγο ετεροχρονισμενα!
    Απο σενα ακουσα για πρωτη φορα το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ της Ναομι Κλαιν,με εκεινη την αναρτηση σου,οπου σταθω κ οπου βρεθω,το διαφημιζω,τωρα που το διαβαζω.

    Αυτο που ειχα πει για το ΣτΕ,ηταν πως το θεωρω τη τελευταια μας ελπιδα απο τη δικαστικη εξουσια.
    Υπαρχουν 3 ανωτατα δικαστηρια,τα υπολοιπα 2 ειναι ο Αρειος Παγος και το Ελεγκτικο Συνεδριο.
    Ο Αρειος Παγος ειναι ο,τι πιο καθεστωτικο υπαρχει,ο,τι πιο συντηρητικο,ενα με τη Κυβερνηση.Το Ελεγκτικο Συνεδριο δεν εχει τη δυναμη να αντισταθει,αν κ γνωμοδοτησε αρνητικα για την αντισυνταγματικοτητα καποιων αντιλαικων νομοσχεδιων προσφατα,
    επομενως αν υπηρχε καποια ελπιδα,ηταν απο το ΣτΕ,το οποιο στο παρελθον εχει κοντραριστει με την εκτελεστικη εξουσια.

    Τωρα,οπως διαβασα εδω
    http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/11/blog-post_2637.html
    οι εισηγητριες δικαστινες κρινουν οτι το μνημονιο δεν ειναι διεθνη συμβαση,επομενως η ψηφιση του απο λιγοτερους απο 180 βουλευτες,δε παραβιαζει το Συνταγμα
    (Οι διεθνεις συμβασεις πρεπει να ψηφιζονται απο τα 3/5 της Βουλης,δηλαδη 180 βουλευτες)

    Ε λοιπον,μπουρδες λενε.Φυσικα κ ειναι διεθνης συμβαση.Φυσικα κ επρεπε να ψηφιστει απο 180 βουλευτες.Κατι σχετικο εχω γραψει κ εγω εδω
    http://celinathens.blogspot.com/2010/07/o-mik.html
    Οι εισηγητριες λενε οτι ειναι απλως μια συμφωνια δανεισμου.Δε χρειαζεται να ειναι καποιος νομικος για να καταλαβει οτι ειναι κατι πολυ παραπανω απο μια συμφωνια δανεισμου.

    Μονο και μονο η εκχωρηση αρμοδιοτητων νομοθετικης εξουσιας στον Υπουργο Οικονομικων
    (ο οποιος δεν ανηκει στη νομοθετικη εξουσια αλλα στην εκτελεστικη),
    ο οποίος δικαιούται να υπογράφει κάθε μνημόνιο, δανειακή σύμβαση και ό,τι κρίνει απαραίτητο για την εκτέλεση του μηχανισμού Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας,
    παραβιαζεται το άρθρου 36 παρ. 2 του Συντάγματος.

    Μην τα πολυλογω,θα ειναι σκανδαλο μεγατονων η απορριψη της αιτησης ακυρωσεως του μνημονιου.
    Και θα αποδειχτει οτι δεν εχουμε να περιμενουμε ΤΙΠΟΤΑ απο τη δικαστικη εξουσια
    .Τουλαχιστον απο τις κεφαλες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπραβο Ρηγα,την ειδα τη παρουσιαση.Εγω εφτασα στη 240η σελιδα,το βιβλιο διαβαζεται και νερακι,τα γραφει πολυ κατανοητα η Κλαιν.

    Στα υπολοιπα,"Επιτροπή του Γερμανικού κοινοβουλίου ελέγχει την εκτέλεση του μνημονίου στην Ελλάδα και οι υπουργοί ακολουθούν τις οδηγίες γερμανικού δικαστηρίου!!!"

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!
    Ρε δε πα να πεθανουν τα σιχαματα,εμεις φταιμε που δεν εχουμε ξηλωσει ακομα τα πεζοδρομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ρήγα,
    ευχαριστώ για τη διαφώτιση.
    Το είδα και έπαθα σύγχιση.
    Σημ. Διάδικοι λέγονται ή ενάγωντες (αν πρόκειται για αγωγή), αλλά επειδή πρόκειται για αίτηση ακύρωσης στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον είναι απλοί αιτούντες).
    Απορίες: Ποιος είναι ο Τάσσος, και ποιος είπε:"πετάξτε τον έξω με τις κλωτσιές".
    Έχω χάσει επισόδεια;
    Μη με αφήνεις στο σκότος.

    @celin,
    Επειδή μάλλον πάμε για πέταμα της αίτησης στον κάλαθο των αχρήστων, όπως δείχνουν τα πράγματα, τότε:
    η φράση "έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη", καταντάει ανέκδοτο και
    ο όρος ανεξάρτητη δικαιοσύνη, δικαίως θα πακετάρεται με εισαγωγικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εννοώ τον Τάσσο Παπαδόπουλο, τον μακαρίτη πια πρόεδρο της Κύπρου...

    Την φράση "πετάξτε τον..." κ.λπ. την είπε ο κύριος αντιπρόεδρος για τον Οτσαλάν όταν αυτός -καταλαβαίνοντας τη φάκα που είχε πιαστεί- αρνιόταν να βγει από τη πρεσβεία μας στην Κένυα (; Κένυα; θυμάμαι καλά ή κάνω λάθος στη χώρα;)...

    Όσο για τους Νορβηγούς που πήραν ελληνικά ομόλογα και χαρήκαν τα κανάλια... διάβασα πως μεταφέρουν τις πλωτές εξέδρες τους από τον κόλπο του Μεξικού στην ανατολική Μεσόγειο...

    Και διάβασα επίσης πως όσο λιγοστεύουν τα αποθέμετα πετρελαίου, τόσο πιο αξιοποιήσημα γίνονται παλιά και Νέα κοιτάσματα που σε προηγούμενες φάσεις θεωρούνταν ασύμφορη η άντλησή τους...

    ...

    @ celin... για κοίτα ρε φίλε που φτάσαμε... Λέει κάτι τέτοιο ένας ανώτατος δικαστής και δεν γράφεται ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ!

    - Το βιβλίο πάντως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ως τώρα... Να είχα και λίγο χρονο παραπάνω (είναι και κτήνος το άτιμο!) καλά θα ήταν...

    Αμάν, τι μανία με έχει πιάσει με τα αποσιωπητικά!

    ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανατολη,δυστυχως δε διαφωνω,μαλλον ετσι ειναι τα πραγματα.
    Ρηγα,δε χρειαζεται να βιαστεις!Εστω λιγες μερες σελιδες τη μερα.Δεν υπαρχει περιπτωση να μη μας κανει ολους αυτο το βιβλιο σοφοτερους κ πιο υποψιασμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Celin και λοιποί σχολιαστές,

    Η συγκεκριμένη κρίση που ξεκίνησε από το 2007-2008 δεν εκδηλώθηκε μόνη της. Την ετοίμαζαν από καιρό. Γιατί; Γιατί βιάζονται. Ο Ρήγας κάτι είπε για αποθέματα πετρελαίου. Η κορύφωση της παραγωγής πετρελαίου συνέβη από το 2006 και στην φετινή της έκθεση η ΙΕΑ το παραδέχτηκε για πρώτη φορά. Πέρισυ, όταν ένας υπάλληλός της αποκάλυψε ότι λέγανε ψέματα τόσα χρόνια λόγω πίεσης από τις ΗΠΑ, το διέψευσε. Η αλήθεια είναι ακόμα χειρότερη, γιατί δεν κορυφώθηκε μόνο η παραγωγή του πετρελαίου, αλλά μέχρι το 2029 πρόκειται να κορυφωθεί η παραγωγή και του φ. αερίου και του κάρβουνου. (Για το θέμα ετοιμάζω σχετικό ποστ)
    Δηλ. μας τελειώνει πολύ σύντομα ο πολιτισμός όπως τον ξέραμε τους τελευταίους 2 αιώνες. Αν είσασταν στη θέση τους τι θα κάνατε; Δεν θα οδηγούσατε την πλειοψηφία του ανεπτυγμένου (και πιό ενεργοβόρου) κόσμου στην ύφεση για να καθυστερήσει η εξάντληση των παγκόσμιων αποθεμάτων; Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο και με εμπροσθοφυλακή το ΔΝΤ επισπεύδουν τη ληστεία όλων των πόρων του (γη, νερό, ενέργεια) και τον θέτουν στον απόλυτο έλεγχό τους. Δηλ. ότι ακριβώς κάνανε τόσο στις χώρες του τρίτου κόσμου όσο και στις αναπτυσσόμενες τις τελευταίες δεκαετίες.

    Η Ναόμι Κλάιν καλά περιγράφει τις μεθοδεύσεις τους και μπορούμε να πούμε ότι ο ΓΑΠ και η λοιπή κομπανία (συμπεριλαμβανομενης και της "αριστεράς" ως δεκανίκι) καλά τις εφαρμόζουν. Απόδειξη για την επιτυχία τους είναι ότι ακόμα ελέγχουν την πλειοψηφία.

    Επειδή κάποιοι θα αντιδράσετε στην κριτική μου για την "αριστερά", ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε ότι το μόνο που καταφέρνουν τόσο καιρό είναι να κρατάνε στα μαντριά τον εν δυνάμει κόσμο που θα μπορούσε να αντιδράσει. Ο αποπροσανατολισμός που δημιουργούν είναι ενδεικτικός και για τη δική τους αποτελεσματικότητα. Στην αρχή έδειχναν να μην καταλαβαίνουν καν τι συμβαίνει (πχ. βλ. δηλώσεις Τσίπρα την άνοιξη), ενώ μπλόγκερ σαν τον Greek Rider, τον Χ. Μόρφο και τον Επίκουρο προειδοποιούσαν εδώ και 2 χρόνια γι' αυτά που μόλις ξεκινήσαμε να ζούμε. Είναι λογικό κάποιοι ιστολόγοι να τα είχαν δει πριν χρόνια και αυτοί με μία κουστωδία ακαδημαϊκούς και ειδικούς να μη τα βλέπανε; Κοντεύει χρόνος και αυτοί συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο για το αν θα είμαστε καλά μέσα ή έξω από το ευρώ. Θα έχει ολοκληρωθεί η καταστροφή και αυτοί ακόμα θα ερίζουν για το αν είναι καλύτερο το ευρώ ή όχι... Ο χρόνος μας τελειώνει και αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να σπαταλούν τον χρόνο μας με ατελείωτες θεωρητικολογίες. Ενώ θα έπρεπε να οργανώνονται δράσεις και δίκτυα αλληλεγγύης για να αντιμετωπιστεί ο λιμός που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της αυξανόμενης εξαθλίωσης του κόσμου (για να μη πω για τη βία που θα θεριεύει μέρα με την μέρα), αυτοί το μόνο που εξακολουθούν να κάνουν είναι να διασπούν τον κόσμο που έχει το υπόβαθρο να οργανωθεί και να αντιδράσει, ή μήπως αυτός είναι ο στόχος τους;
    Διαβάστε την κριτική του Slavoj Zizek (ο οποίος επίσης φωνάζει ότι τελειώνει ο χρόνος) γι' αυτή την "αριστερά". http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=225604 ή τον πολύ πετυχημένο αφορισμό του Αντώνη http://radicaldesire.blogspot.com/2010/11/blog-post_4890.html#comment-105123403

    Για τη "δικαιοσύνη" που λέτε, μην περιμένετε τίποτα. Είναι εξίσου διαβρωμένη όσο και οι υπόλοιποι θεσμοί. Το παραδικαστικό σκάνδαλο δεν σας έδωσε κάποιες ενδείξεις του τι συμβαίνει; Το γεγονός ότι πήρανε μισό δις αναδρομικά μέσα στα τελευταία 3 χρόνια με δικές τους αποφάσεις; ΄Η το γεγονός ότι ληστέψανε κυριολεκτικά το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, όταν με δικαστικές αποφάσεις πήρανε εφάπαξ τόσο οι εν ενεργεία όσο και οι συνταξιούχοι χωρίς να έχουν καταβάλει εισφορές; Ή το πως αποδίδουν "δικαιοσύνη"; http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=226030

    υγ. Celin σε περίπτωση που αναρωτιέσαι γιατί δεν εμφανίζομαι πλέον στο Omadeon. Έχω φύγει εδώ και 2 μήνες και έχω ανοίξει δικό μου ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου KnowDame!
    Πολυ ενδιαφερον το σχολιο σου και μας μαθαινει πολλα,δυστυχως μαλλον εχεις δικιο και τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα απο οτι τα νομιζουμε.
    Σε ευχαριστω και για την ενημερωση,προλαβα κ ειδα το ιστολογιο σου,κανεις πραγματικα φοβερη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλέ μου Celin,

    Δυστυχώς ναι, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και θα τα δούμε να ξεδιπλώνονται σιγά σιγά μέσα στα επόμενα 1-5 χρόνια. Όλο τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να δω αν υπάρχει ελπίδα να ξυπνήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (τόσο εδώ, όσο και στις υπόλοιπες χώρες). Τα συμπεράσματά μου προς το παρόν είναι απογοητευτικά. Η πλειοψηφία είναι κυριολεκτικά δηλητηριασμένη και πλήρως χειραγωγήσιμη από την χρόνια προπαγάνδα που υφίσταται μέσα στην κοινωνία του θεάματος που καλλιεργήθηκε τον τελευταίο μισό αιώνα (αν είδες το ιστολόγιο και ειδικά τα τελευταία ποστ, θα καταλαβαίνεις τι εννοώ).

    Το τι μπορεί να γίνει και τι ελπίδες υπάρχουν να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, θα το δούμε εν καιρώ. Προς το παρόν ακόμα ψάχνω για θετικά "σημάδια" μη θέλοντας να πιστέψω αυτά που μου λέει η λογική μου. Προτιμώ να πιστεύω ότι το πνεύμα των ανθρώπων δεν νικήθηκε εντελώς από το δηλητήριο του καταναλωτισμού, του "θεάματος" και του ατομικισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλη KnowDame,οσον αφορα τη τελευταια σου προταση,γραφω κατι σχετικο στη τελευταια αναρτηση για το ναρκισσισμο κ τον καπιταλισμο.
    Στα υπολοιπα που λες,ας συνεχισουμε να τα ψαχνουμε τα θετικα σημαδια,τι διαολο,θα τα βρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή