Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΠΕΤ ΣΟΟΥ.




Δεν εχω ενημερωθει για το τι ακριβως συνεβη στην Αγγλια αυτες τις μερες, κατι ψιλα μονο απο τα χουντοκαναλα, τα οποια προφανως δε μπορεις να εμπιστευτεις ουτε για να μαθεις τι ωρα ειναι.
Λιγα πραγματα αλλωστε μπορουν να σε αγχωσουν και να σε προβληματισουν οταν λουζεσαι στο φως του Αιγαιου και τσαλαβουτας στα νερα του, εκεινη την ωρα ειναι λες και δεν υπαρχουν προβληματα, λες και δεν υπαρχουν καθεστωτα-τσιρακια των Αγορων, λες και τιποτα δεν εχει αλλαξει στη παγκοσμια Οικονομια απο το 2008, λες και ο χρονος εχει παγωσει σε μια στιγμη και ολα επαναλαμβανονται γλυκα, διχως να σε κουραζουν.
Ναρκωτικο λοιπον ο ηλιος του Αιγαιου και η θαλασσα του, και σα ναρκωτικο, μοιραια αντιμετωπιζεις και τις αρνητικες συνεπειες οταν τελειωνει η επιδραση του,
ναι, ολα τα παραπανω υπαρχουν,
οχι, ο χρονος δεν εχει παγωσει σε μια ηλιοπλημμυριστη στιγμη, τρεχει, τρεχει αμειλικτα και τρεχει εις βαρος των λαικων συμφεροντων.

Και θα συνεχισει να τρεχει εις βαρος των λαικων συμφεροντων οσο η αντιδραση των λαων στα σχεδια των επικυριαρχων πραγματωνεται με τον τροπο που πραγματωθηκε αυτες τις μερες στην Αγγλια.
Καθε επανασταση προφανως εμπεριεχει και πλιατσικο και παραλογισμο και ωμη-παραλογη βια και καταστροφες και παραπλευρες απωλειες και εκτονωση της δικαιολογημενης οργης των περιθωριοποιημενων κι αποκλεισμενων,
αλλα δεν ειναι μονο αυτο.
Γιατι οταν ειναι μονο αυτο, δεν υπαρχει επαναστατικο υποκειμενο, παρα το Πλιατσικολογικο Υποκειμενο. Το οποιο δε το νοιαζει να Ανατρεψει, το νοιαζει μονο να καταστρεψει.
Η ορμη ομως της Καταστροφης ουσιαστικα ειναι ορμη Αυτοκαταστροφης,
ειναι το τελευταιο ξεσπασμα του Ανθρωπου της Πομπηιας, ο οποιος βλεπει τη λαβα των Αγορων να τον πλησιαζει για να τον κατακαψει, κι εκεινος, αντι να ορθωσει καποια προστατευτικα τειχη, η εστω να τη κανει γρηγορα απο την Πομπηια,
με αγρια χαρα καταστρεφει τα παντα γυρω του για να εχει την τυφλη ικανοποιηση οτι τελικα η Πολη καηκε απο αυτον και οχι απο τη Λαβα.






Νομιζει οτι καταστρεφει τον κοσμο που του φερθηκε αδικα,

ενω ουσιαστικα καταστρεφει τον εαυτο του και δινει τη λαβη στους γλοιωδεις Καμερον αυτου του κοσμου να προχωρησουν στα σχεδια τους, να κατεβασουν τον στρατο στους δρομους και να του στερησουν ακομα και τα τελευταια ψηγματα ατομικων δικαιωματων κι ελευθεριων που του εχουν απομεινει.
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231123651

Eιδα μαλιστα ενα βιντεο ενος Βρετανου να ουρλιαζει οτι πρεπει να κατεβει ο στρατος στους δρομους για να αντιμετωπισει τους ταραξιες, και θυμηθηκα μια αναρτηση που εγραψα προ λιγων εβδομαδων
http://celinathens.blogspot.com/2011/07/blog-post_05.html
τολμω να τη χαρακτηρισω προφητικη γιατι καπως ετσι βλεπω να γινονται τα πραγματα, η τουλαχιστον αυτο ειναι ενα σεναριο το οποιο συγκεντρωνει πολλες πιθανοτητες.
Και το σεναριο ειναι απλο: Τα Καθεστωτα της Δυσης, βλεποντας οτι η κατασταση δεν αντιμετωπιζεται πια με  αστικη δημοκρατια, θα εφαρμοσουν ενα απο τα διδυμα αδερφακια της
(η ξαδερφακια της, αν προτιματε)
την στρατιωτικη δικτατορια. Επισημοποιηση της αναστολης συνταγματικων αρθρων διασφαλιστικων υποτιθεται ορισμενων ελευθεριων, εγκαταλειψη των (πρωην και νυν) μεσοαστων στις οργισμενες διαθεσεις των αποκλεισμενων κι εξαθλιωμενων, τυφλη οργη, χαος, βια και πολλες προβοκατσιες,
ετσι μια μερα, θα δει ο μικρομεσοαστος τα τανκς στους δρομους και οχι μονο δε θα διαμαρτυρηθει αλλα θα σκασει κι ενα ολοφωτιστο χαμογελο ολο τρελα στο Καθεστως
"ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΩΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΜΜΟΡΙΤΟΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!
ΑΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8, ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ ΝΑ ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΣ
-ΜΑ, ΕΤΣΙ ΔΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!
-ΟΥΠΣ, WE DID IT AGAIN, ΤΗ ΠΑΤΗΣΑΜΕ!"

Ετσι κι αλλιως η νεοφιλελευθερη χουντα των αγορων εφαρμοζεται καλυτερα στα Πινοτσετικα Καθεστωτα, οπως εγραψε και η Κλαιν. Κι αυτα θα γινουν,
οσο θα εκλειπει η διαθεση ανατροπης του πολιτικοοικονομικου συστηματος,
οσο η οργη θα μενει τυφλη,
και κυριως οσο θα εκλειπει η διαθεση αντικαταστασης αυτου του πολιτικοικονομικου συστηματος με ενα αλλο συστημα, που θα προαγει την Ισοτητα και την ολοκληρωτικη εξοντωση της Πλουτοκρατιας +των υπηρετων της,
..τοτε θα επικρατησει ο Μηδενισμος, και ο Μηδενισμος το μονο που μπορει να συνεπιφερει ειναι κατι ακομα χειροτερο απο αυτο που υπαρχει τωρα.

Ετσι λοιπον, τα επεισοδια στην Αγγλια, νομιζω οτι δεν ειναι παρα ακομα ενα passage a l'acte,
οπως χαρακτηρισε ο Σλαβοι Ζιζεκ τα επεισοδια στα προαστια του Παρισιου πριν λιγα χρονια.
Σημαινουν κατι; Οχι. Δε σημαινουν τιποτα.
Θα μπορουσα να αντιγραψω αυτην εδω τη παλιοτερη αναρτηση μου
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ
διχως να προσθεσω ουτε λεξη. Καπως ετσι εχουν τα πραγματα, καπως ετσι θα γινουν και στο μελλον.
Ο λογος που θα καταστρεφεται η βιτρινα του ATTICA, δε θα ειναι για να δειξουμε την αντιθεση μας σε τετοια πολυκαταστηματα-συμβολα του απανθρωπου συστηματος που προαγει την αλληλοεξοντωση και την υποταγη,
ο λογος που θα καταστρεφεται η βιτρινα θα ειναι για να βουτηξουμε το Αρμανι κουστουμακι που δε μπορουμε να αγορασουμε.
Δεν ισχυριζομαι φυσικα οτι ολοι οσοι βγηκαν στους δρομους της Αγγλιας να διαμαρτυρηθουν ειναι πλιατσικολογοι, υπαρχουν πυρηνες αντιστασης, υπαρχουν Ιδεολογοι, αγωνιστες, ανθρωποι που σιχαθηκαν τον καπιταλισμο και τα καθεστωτα της Δυσης και εδωσαν ενα μηνυμα, οτι δε θα παραδοθουν ετσι ευκολα στους Καμερον αυτου του κοσμου.
Προφανως αυτοι οι ανθρωποι αποτελουν ελπιδα για το Δυτικο κοσμο πολυ περισσοτερο απο τυπους, που απο την ασφαλεια του καναπε κρινουν τους παντες και τα παντα, στραβομουτσουνιαζουν, γκρινιαζουν και δεν εχουν συγκρουστει με το Καθεστως παρα μονο στις οθονες.
Αλλωστε αυτοι οι ανθρωποι πιθανον να μην ειχαν ουτε αυτα τα 400-500 ευρω για να πανε να απολαυσουν λιγες μερες ηλιου και θαλασσας στο Αιγαιο η οπουδηποτε αλλου.

Προφανως η Ανατροπη του Συστηματος δε θα γινει απο ευνουχισμενους καναπεδατους,
ουτε απο ανθρωπους που εμφορουνται απο νοοτροπια αντιστοιχη των γερογκρινιαρηδων δικαστων του Μαπετ Σοου, που το ενα τους ξυνιζει κ το αλλο τους βρωμαει, που περισσοτερο κρινουν παρα ενεργουν.



Αλλα, δε θα γινει ουτε απο το Πλιατσικολογικο Υποκειμενο. Παρα απο το Επαναστατικο Υποκειμενο, που θα ειναι ενας συγκερασμος των παραπανω.

Μεταξυ μας τωρα,
ακομα αναζητειται.

20 σχόλια:

  1. Καλωσόρισες Celin.
    Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου αλλά αυτό το πλιατσικολογικό υποκείμενο δεν μου κάθεται και τόσο καλά.
    Αν υποθέσουμε σε προβληματίζει η κλοπή αντικειμένων από τα διάφορα εμπορικά καταστήματα που καταστρέφονται σε καιρό κοινωνικής αναταραχής και πολέμου, τότε λογικά θα πρέπει να σε προβληματίζει εξ ίσου και η μεσοβέζικη απόκτηση και διάθεση αυτών των αγαθών με σκοπό το κέρδος από τους εμπόρους.
    Τελικά ας φορέσει ή ας πουλήσει και ο άστεγος ή ο αλλοδαπός ένα Armani δεν χάθηκε ο κόσμος και αυτός έχει συμβάλει στην παραγωγή του.
    Έτσι δεν έχουμε κλοπή Celin αλλά απαλλοτρίωση.
    Ο χορός της Ανατροπής και της Επανάστασης δεν έχει συγκεκριμένα βήματα οὐτε συστημικούς κανόνες. είναι ελεύθερος χορός και χορεύεται κυκλικά απὀ όσο το δυνατό περισσότερους αποφασισμένους χορευτές.
    Είναι λάθος κατά την γνώμη μου να προβάλλουμε την απαλλοτρίωση
    εμπορευμάτων ως κακό επακόλουθο της όποιας Εξέγερσης γιατί είναι αυτονόητο ότι θα συμβεί και δεν έχει να κάνει με τον στόχο και τον σκοπό της.
    Εν ολίγοις θέλω να πω ότι δεν νοείται Επανάσταση καθοδηγούμενη
    και ιεραρχημένη με συστημικές ή καθεστωτικές αντιλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλως σε βρηκα, Σελανα.

    "Αν υποθέσουμε σε προβληματίζει η κλοπή αντικειμένων από τα διάφορα εμπορικά καταστήματα που καταστρέφονται σε καιρό κοινωνικής αναταραχής και πολέμου, τότε λογικά θα πρέπει να σε προβληματίζει εξ ίσου και η μεσοβέζικη απόκτηση και διάθεση αυτών των αγαθών με σκοπό το κέρδος από τους εμπόρους"

    Μα το ιστολογιο ειναι φολα αντικαπιταλιστικο, εχω αφιερωσει πλημμυρες λεξεων εναντιον του καπιταλισμου, πως θα μπορουσε να μη με προβληματιζει οχι εξισου με το πρωτο αλλα ενα εκατομμυριο φορες περισσοτερο;!

    Αυτο που με προβληματιζει εδω δεν ειναι η πραξη της κλοπης, σταχτη να γινουν τα mall και τα attica.
    Αυτο που με προβληματιζει ειναι η μη-σημασια, η μη-στοχευση, το κινητρο της πραξης.
    Θα το καταλαβαινα αν καποιος εκλεβε ολο το ατικα και εκαιγε σε μια χωματερη τα αρμανι και τα χιουγκο μπος εκφραζοντας ετσι την απεχθεια του για τον καπιταλισμο κ τις ψευδεπιγραφες-τεχνητες του αναγκες.
    Αλλα αν το κλεβεις για να το αποκτησεις, τοτε γινεσαι Καθρεπτης εκεινου που υποτιθεται οτι πολεμας.
    Εμενα το προβλημα μου δεν ειναι αυτοι που εχουν πιο πολλα απο μενα. Το προβλημα μου ειναι οτι λιγοι εχουν πολλα, και λιγα οι πολλοι,
    και καποιοι καθολου.
    Δεν υπαρχει επανασταση οταν γινεται απο φθονο, δεν υπαρχει επανασταση οταν φορας τα συμβολα του εχθρου σου, μεταφορικα και κυριολεκτικα.

    Απαλλοτριωση στα Αρμανι; Διαφωνω εδω φιλη Σελανα.
    Ειναι οξυμωρο, δεν κολλαει, ειναι σα να λεμε γυμνος με τα χερια στις τσεπες.
    Απαλλοτριωση γινεται πχ κλεβοντας τα οπλα ενος αστυνομικου, η κλεβοντας ο,τιδηποτε μπορει να βοηθησει στην εξεγερση που σχεδιαζεις αν εισαι μελος μιας οργανωσης.
    Εγω το θεωρω αδιεξοδο κι αναποτελεσματικο κατι τετοιο, ουτε θα το προτεινα ουτε θα το επραττα,
    ομως ειναι κατι που καταλαβαινω.

    Αλλα απαλλοτριωση στο Αρμανι θεωρω οτι δεν υφισταται.

    Στα υπολοιπα που λες, να σημειωσω εδω μια προταση απο το κειμενο την οποια ισως δε προσεξες

    "Καθε επανασταση προφανως εμπεριεχει και πλιατσικο και παραλογισμο και ωμη-παραλογη βια και καταστροφες και παραπλευρες απωλειες και εκτονωση της δικαιολογημενης οργης των περιθωριοποιημενων κι αποκλεισμενων,
    αλλα δεν ειναι μονο αυτο."

    Εννοειται επομενως πως συμφωνω μαζι σου στην απουσια συγκεκριμενων βηματων και συστημικων κανονων, οποιος ονειρευεται τετοιες επαναστασεις μαλλον περιμενει clean cut υπερηρωες να ερθουν να τον σωσουν και την επομενη μερα να ξυπνησει στην ιδια ακριβως χωρα που κοιμηθηκε το προηγουμενο βραδυ, διχως να υπαρχουν πουθενα τα σημαδια του αγωνα.
    Ομως, μια καθοδηγηση και μια ιεραρχηση πιστευω οτι ειναι απαραιτητες.
    Πως θα γινει δηλαδη; Θα κανει ο καθενας ο,τι του ρθει στο κεφαλι;)
    Προφανως και εν πολλοις θα ειναι ανεξελεγκτη, ομως αν ξεφυγει και πολυ εκτος ελεγχου, θα γινει Χαος, και στο Χαος, οι αδυναμοι, οπως και σημερα, θα ειναι οι πρωτοι που θα πεθανουν.

    Θελει προταγμα, θελει σχεδιο ,θελει οργανωμενη ανατροπη. Οπως στη Γαλλικη, την Αμερικανικη, τη Σοβιετικη η την Ελληνικη το 21. Θελει αρχηγους, θελει και στρατιωτες.
    Αν γινει ετσι, προφανως θα υπαρξουν και απαλλοτριωσεις, και λεηλασιες και καταστροφες,
    κι αυτο δεν ειναι προβλημα.
    Αν ομως τα τελευταια υπερισχυσουν, κι απο αναποφευκτα-κι ανεπιθυμητα- επακολουθα μετατραπουν σε Κανονα,
    τοτε η επομενη μερα θα ειναι βομβαρδισμενο τοπιο διχως ελπιδα καμια.

    πχ σκεψου, δε θα ειναι αδικο να αρπαξουν τα πολυτιμα αντικειμενα καποιοι λιγοι δυνατοι και χειροδυναμοι και οι υπολοιποι να μεινουν διχως τιποτα; Καπιταλισμος δε θα ειναι κι αυτο;
    Λιγο αστειο το παραπανω αλλα καταλαβαινεις που το παω!

    Ο Ντοστογιεφσκυ νομιζω οτι εγραψε, αν δε μπορεις να κανεις επανασταση, τουλαχιστον κλεψε οτι βρισκεις μπροστα σου.
    Κι αυτο ειναι μεγαλο λαθος. Αν αρχισουμε να κλεβουμε οτι βρισκουμε μπροστα μας, δε θα μεινουμε μονο στο ατικα και στα μολ.
    Θα αρχισουμε να κλεβουμε κι ο ενας τον αλλον.
    Ο δυνατος τον λιγοτερο δυνατο, ο αφραγκος εμενα που εχω εικοσι ευρω στη τσεπη, εγω αυτον που εχει πενηντα και παει λεγοντας.
    Παλι νομος της ζουγκλας, παλι καπιταλισμος.

    Και μεσα σε αυτη τη ζουγκλα, ξερεις ποιοι θα παραμεινουν αθικτοι; Οι καπιτα-ληστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεξιός Προβοκάτορας14 Αυγούστου 2011 στις 1:35 π.μ.

    Celin
    Καλώς γύρισες από τις διακοπές σου. Από την γλυκύτητα με την οποία περιγράφεις την επίδραση του Αυγούστου πάνω σου μάλλον επιτέλεσαν τον σκοπό τους :-).

    Επί του post τώρα:

    "Αλλα αν το κλεβεις για να το αποκτησεις, τοτε γινεσαι Καθρεπτης εκεινου που υποτιθεται οτι πολεμας."

    Εκτός φυσικά celin αν δεν το πολεμάς καθόλου.

    Σε συμβάντα σαν αυτά της Αγγλίας όχι μόνο άρνηση του καπιταλισμού δεν διακρίνω αλλά μάλλον δίψα για οικειοποίηση των προϊόντων και των συμβόλων του. Συν φυσικά το τριπάκι αδρεναλίνης που προσφέρουν αυτού του είδους οι τσαμπουκάδες.

    θα μου πεις αυτό είναι μόνο; Φυσικά όχι. Πάντα υπάρχουν κοινωνικές και οικονομικές (άρα και πολιτικές) αιτίες πίσω από τέτοια φαινόμενα. Και ο ηθικίστικος τρόπος αντιμετώπισής τους συνήθως προσπάθεια αποφυγής ευθυνών δείχνει.

    Υ.Γ. "Ναρκωτικο λοιπον ο ηλιος του Αιγαιου και η θαλασσα του";
    Ελπίζω να μην βάλεις ιδέες σε κάποιους ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Iδεολογικα συμφωνω μαζι σου και το ξερεις..
    Σε ολα οσα γραφεις..και σε ολα,οσα..Θα γραψεις...!!
    Ομως..!!
    Η επαναστατικη ΠΡΑΞΗ...Σαν μαζικο,λαικο φαινομενο...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να οργανωθει...
    Εμφορειται απο λαθη...Που ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ δινουν και την...Επαναστατικοτητα...!!
    Οποτε..
    Νομιζω, οτι ..."απαλλοτριωσεις" θα γινουν...
    Απαραιτητα θα γινουν...Μια και ολες οι επαναστατικες πραξεις..Εξυπηρετουν αναγκες, που ξεφυγαν απο τον ελεγχο της κρατικης καταστολης...!!

    ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ...!!

    Τωρα...Το επιπεδο οργανωσης...Αν υπαρξει μετα...
    των εξεγερμενων δυναμεων...
    Και εκεινες,οι δυναμεις, που θα επικρατησουν σταδιακα...Σε μια επανασταση...Ωστε να .."επιστρεψει"..Αν επιστρεψει..Στην κρατικη υποσταση...
    Αυτες θα καθωρισουν την πορεια της επαναστατικης πρακτικης...
    Σε σχεση παντοτε και με τη ΔΙΕΘΝΗ αντιδραση στην επανασταση....!!
    Κοιτα στο ΙΡΑΝ..!!
    Στην "εξεγερση" στην Αιγυπτο..Στην Τυνησια και
    Την Λιβυη...
    Συγκρινε τα αυτα..Με την εξεγερση στην..Ισπανια
    [προπολεμικα] και την.."επανασταση" στην..Ιταλια
    του Μουσσολινι, μετα την συνθηκολογηση...Που
    κατεληξε αδοξα στην κυβερνηση...Χριστιανοδημοκρατων...!![Γιαλτα]
    Δες, τι επιφυλαξε η ιστορια..Στην Γαλλικη επανασταση...[Μαρα....Και μετα...Αυτοκρατορας..]
    Για να μην μιλησω..Για την Μεγαλη Πατριδα..
    Και την...Εθνικοσοσιαλιστικη Κινα...!!

    Πιστευω λοιπον...Οτι οι επαναστασεις...Οργανωνονται..ΜΕΤΑ...!!
    Απο συμφωνιες μεταξυ των επαναστατικων δυναμεων, που επικρατουν, στην πορεια...

    Και εδραιωνονται, με μεγαλυτερη βια...Απ αυτην που επικρατησε, στο ξεκινημα τους...!!

    Γι αυτο, μεγαλυτερο μελημα των επαναστατων..Θα πρεπει να ειναι...Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ...Της επαναστατικης πρακτικης...[ΒΙΕΤΝΑΜ.ΛΑΟΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗ]

    Διοτι η "εντροπια" του συστηματος οδηγει...
    Σ ενα νεο κατασταλτικο Κρατος...[Κινα,Ιραν]

    Αυτη ειναι δυστυχως η αληθεια,ιστορικα...
    Οποτε...Δεν μπορω να καταδικασω, την απαλλοτριωση του ΑΡΜΑΝΙ...
    Τι λες;;
    Εχω καποιο δικιο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεξιε Προβοκατορα,
    πιανεις και τις 2 πλευρες του θεματος λακωνικα κι ευστοχα, δε μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου.

    Καλως σε βρηκα κι εσενα και τους φιλους εδω!

    Ιδεες δε πρεπει να βαλω σε κανεναν, επομενως πρεπει να ειμαι πιο προσεχτικος σε αυτα που γραφω
    γιατι ειναι η εποχη και ο Πρωθυπουργος μας που ευνοουν τη μαστουρα..
    να ξεκαθαρισω λοιπον εδω οτι δεν υπαρχει κανενα ναρκωτικο που να εχει τις ευεργετικες επιδρασεις του ηλιου και της θαλασσας του Αιγαιου:)

    say no to drugs, say yes to sea and sun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mαχαιρη σε ευχαριστω για το ωραιο και πολυ κατατοπιστικο σχολιο, εχεις δικιο νομιζω σε αυτα που λες και μου εμαθες ενα πολυ χρησιμο συμπερασμα, οτι οι επαναστασεις δηλαδη περισσοτερο διαμορφωνονται υστερα, αφου εχει καταλυθει το προηγουμενο Καθεστως,
    απο το συνολο των επαναστατικων δυναμεων
    (Οι γνωσεις μου στην Ιστορια ειναι πολυ ελλιπεις)

    Μονο μια ενσταση, δε βλεπω πως συνδεονται ολα αυτα με την απαλλοτριωση πχ των Αρμανι.

    Σε παραπεμπω στη προηγουμενη απαντηση στη Σελανα,
    μη την επαναλαβω ξανα.
    Εννοειται οτι δε βρισκω τιποτα κακο στο να βουτας ενα αρμανι απο τη βιτρινα ενος πολυκαταστηματος, η μια τηλεοραση πλασμα η ο,τι δηποτε αλλο.
    Αν ομως το μονο που θες ειναι αυτο, να βγεις δηλαδη και να αρπαξεις οτι βρεις μπροστα σου, δεν εισαι εξεγερμενος, εισαι πλιατσικολογος.
    Εισαι το λουμπεν προλεταριατο το οποιο το εχει καταδικασει και ο Μαρξ και ο Λενιν.

    Και για να τα λεμε ολα, στην Αγγλια δεν λεηλατησαν μονο τα πολυκαταστηματα. Λεηλατησαν και μαγαζια μικρομεσαιων ανθρωπων, ντοπιων αλλα και μεταναστων οι οποιοι ειχαν καταφερει να ενσωματωθουνε.
    Κι αυτο για μενα ειναι ασυγχωρητο,
    εγω προσωπικα δε θελω να εχω καμια σχεση με καποιον που ανοιγει μαγαζια μικρομεσαιων ανθρωπων, και το κανει αυτο οχι για να επιβιωσει, το κανει απλα για τη καβλα το απο την αρχου και για τα υλικα αγαθα.

    Αυτοι οχι μονο δεν συμπορευονται με το λαικο κινημα, αυτοι ειναι και εν δυναμει εχθροι του,
    τα "ταγματα εφοδου της αρχουσας ταξης"
    οπως λεει και ο Μαρξ. Χρησιμοποιουνται απο την αρχουσα ταξη για να εμποδιζουν τη ριζοσπαστικοποιηση και να ενισχυσουν τη συντηρητικοποιηση..

    Τις προαλλες με ειχαν παρει στο κατοπι 2 τυπακια, 18-20 χρονων. Αλητακια, αγνωστης εθνικοτητας. Η ωρα ηταν 2 το βραδυ, επι της Πατησιων. Ημουν με τη κοπελα μου, η οποια τρομοκρατημενη ζητησε να μπουμε σε ταξι. Οι τυποι μας ακολουθουσαν απο τον κινηματογραφο, εκει που καναμε μια σταση για να επιβεβαιωσουμε οτι μας ακολουθουν, σταματουσαν κι αυτοι.
    Παλι καλα που καναμε τη σταση εκει που ηταν μαζεμενοι και καποιοι αλλοι ανθρωποι, μαλλον περιμενοντας βραδινο λεωφορειο.

    Αν ημουν μονος μου και οντως θελαν να με ληστεψουν, θα τους το ελιωνα το κεφαλι. Αλλα δεν ημουν μονος μου, κι επρεπε να φροντισω κι εκεινη που ειχα διπλα μου.

    Πολλοι απο τους πλιατσικολογους ηταν τετοια τυπακια. Αν μετρησεις τα λεφτα που εχω εγω με αυτους, σε διαβεβαιω οτι δεν εχω παραπανω, ειναι βεβαιο οτι κυκλοφορω με λιγοτερα λεφτα στη τσεπη απο πολλους σαν αυτους.
    Αλλα αυτοι το μονο που θελουν ειναι το ευκολο χρημα. Δεν ειναι οτι πεινανε, ειναι απλα οτι δε γουσταρουν να δουλεψουν, γουσταρουν μονο να εκδικουνται τη κοινωνια.

    Φυσικα και δεν ειναι ολοι ετσι, ουτε λεω πως οσοι βγηκαν να διαδηλωσουν εναντιον του Αρχιπλιατσικολογου Καμερον, ειναι ετσι.

    Αλλα, ας μη κλεινουμε τα ματια μπροστα στη πλευρα της αληθειας που κατεθεσα, ενας λογος που η Αριστερα εχει ποσοστα της πλακας, ειναι οτι κλεινει τα ματια της μπροστα στη τρομοκρατια που βιωνουν οι ανθρωποι που ζουνε σε υποβαθμισμενες συνοικιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα celin, καλωσόρισες πίσω στη ρουτίνα της πόλης΄Έγώ θα σε κάνω να ζηλέψεις γιατί απολαμβάνω ακόμα τον ήλιο και τη θάλασσα του Αιγαίου.Ειλ ικρινά είμαι αλλού.Να σου πω την αλήθεια δεν βλέπω καθόλου ειδήσεις και ούτε για τα γεγονότα του Λονδίνου δεν ήξερα.Ομως διάβασα την ανάρτησή σου και συμφωνώ με την άποψή σου.Μια επανάσταση πρέπει πάνω απ όλα να έχει ιδεολογικό υπόβαθρο.Αν πάει ο οποιοσδήποτε για πλιάτσικο ποτέ δεν πρόκειται να επιτευχθεί τίποτα.Γι αυτό επιμένω πολύ στο θέμα της παιδείας.Ν α ξέρει ο καθένας για ποιόν ακριβώς λόγο παιρνει τα όπλα.Και ναι μεν πιστεύω στον αυθόρμητο ξεσηκωμό όμως στη συνέχεια να υπάρξει και ο ηγέτης που τον αυθόρμητο ξεσηκωμό θα τον κάνει οργανωμένη επανάσταση στηρηγμένη σε ιδεολογικό υπόβαθρο ώστε να καταλυθεί μια για πάντα το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα.Δεν είναι εύκολο.Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνεχισε να τα απολαμβανεις sunshine, εγω τη καταβρισκω οταν περνανε καλα οι φιλοι και οι φιλες μου:)
    Συμφωνω 100% με οσα γραφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν Ξέρεις κάτι Celin αν τελικά γίνει επανάσταση στην Ελλάδα έχω σκοπό να πάρω και γω μέρος,αφού προηγουμένως μελετήσω στο μέτρο των πνευματικών δυνατοτήτων μου πάντα,κάμποσο Μάρξ και ολίγο Λένιν ούτως ώστε να έχω ένα κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο ώστε να γνωρίζω το λόγο που θα πάρω το όπλο και τι ακριβώς θα το κάνω.
    Όσο για το πλιάτσικο το αφήνω στους αμόρφωτους , άξεστους και ρυπαρούς λούμπεν.
    Σαν μικροαστή που είμαι θα φροντίσω να έχω και το ανάλογο επαναστατικό look,θα φορέσω το επιμελώς ατημέλητο φιρμάτο (μαϊμού) σπορ συνολάκι μου, το γνήσιο το φυλάω για μετά την επανάσταση, την κομματική μου κονκάρδα (αν είμαι κομματικό υποχείριο )και στην εξέλιξη του ξεσηκωμού θα περιμένω τον ηγέτη
    που θα τον μετατρέψει σε επανάσταση.Τώρα πως θα ήθελα να είναι ο ηγέτης;;;μμμ...αν έφερνε λίγο προς τον George Clooney δεν θα με χάλαγε...
    Προς το παρόν ας πιούμε την φραπεδιά μας σε κανα mall η επανάσταση μπορεί να περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kι ομως Σελανα, διχως ιδεολογικο υποβαθρο, ειναι πολυ ευκολο να κατρακυλησουμε σε μια ακομα πιο φασιστικη κ οργουελιανη κοινωνια απο αυτη. Σε μια κοινωνια οπου η αστυνομια θα εχει ιδιωτικοποιηθει και θα φυλαει μονο την αρχουσα ταξη, ενω εμεις οι υπολοιποι θα τρωμε ο ενας τις σαρκες του αλλου για να επιβιωσουμε.
    Αυτος που εχει ιδεολογικο υποβαθρο και σπαει το τζαμι των καπιταλιστικων συμβολων λεγεται εξεγερμενος, αλλα αυτος που το σπαει ετσι για τη καβλα του, λεγεται ταραχοποιος.

    Τωρα αυτη την ειρωνεια για αμορφωτους Κ ΡΥΠΑΡΟΥς λουμπεν, δε καταλαβαινω γιατι την απευθυνεις σε μενα.
    Δεν ειναι ορθη επιχειρηματολογια η προβολη στον αλλον πραγματων που δεν ειπε ποτε.
    Ειναι διαστρεβλωση και παραποιηση.

    Εχεις ζησει σε υποβαθμισμενη συνοικια ποτε στη ζωη σου; Στοιχηματιζω πως οχι.
    Εγω εζησα 8 χρονια στη Βικτωρια, ειδα με τα ματια μου να σφαζονται σε κωλομπαρα τα χαραματα, ειδα ποταμι το αιμα ενος Πολωνου γειτονα στο πεζοδρομιο, κοπελα που σχετιζομουν να πεφτει θυμα σεξουαλικης επιθεσης και να με παιρνει κλαιγοντας τηλεφωνο να ερθω να τη παρω απο τον ηλεκτρικο που ηταν 2 βηματα απο το σπιτι μου,
    κι αλλη κοπελα σχεδον τα ιδια,
    ειδα το ανοιγμενο κεφαλι γριας γειτονισσας απο σιχαματα κλεφτες που σκοτωνουν για λιγα ευρω,
    κι ας μην αρχισω να λεω για τα συμβαντα στη κωμοπολη που μεγαλωσα.

    Δοξα τω Θεω που δεν εχω πατησει τη μπανανοφλουδα να βλεπω τον καθε εγκληματια ως το δυναμει επαναστατικο υποκειμενο.
    Αυτοι ειναι το λουμπεν προλεταριατο, οι εγκληματιες.
    Φυσικα και οι αρχιεγκληματιες-αρχιπλιατσικολογοι ειναι οι Καμερον και οι Παπανδρεου αυτου του κοσμου, αλλα αυτο δε σημαινει πως θα πρεπει να επιδεικνυουν κατανοηση οι φτωχοι αυτου του κοσμου οταν πεφτουν θυματα καποιων υπολοιπων που την ειδαν Ντιλιγκερ.

    Δεν ειναι λουμπεν ο ανθρωπος που δε μπορεσε στη ζωη του να λαβει μορφωση, δεν ειναι λουμπεν ο αστεγος που η σιχαμερη πολιτεια τον εχει πεταμενο σα το σκυλι, δεν ειναι λουμπεν ο ζητιανος που δε μπορεσε να βρει δουλεια κ καταντησε να βασιζεται στην ελεημοσυνη των αλλων.
    Δεν ειναι λουμπεν ολοι αυτοι. Ολοι εμεις δηλαδη, γιατι προς τα εκει παει το πραγμα.

    Λουμπεν γινεται καποιος οταν αποφασιζει να ζησει ως παρασιτο, οργανωνομενος σε συμμοριες και τρομοκρατωντας αλλους εξαθλιωμενους ανθρωπους. Τρομοκρατωντας, βιαζοντας, φονευοντας, καταστρεφοντας διχως λογο.

    Αν δεν εχω ιδεολογικο υποβαθρο, καλυτερα να μη παρω ποτε οπλο στα χερια μου. Γιατι ειτε κατσικοκλεφτης-πλιατσικολογος θα καταληξω, ειτε Αλ Καπονε της Ψωροκωσταινας. Και δε μπορω να καταλαβω εδω την ενσταση σου απο τη στιγμη που εσυ εχεις ιδεολογικο υποβαθρο, πχ τον Κορνηλιο Καστοριαδη που τοσο τον τιμας στις αναρτησεις σου.

    Σε διαβεβαιωνω οτι αυτοι που κλεβαν τηλεορασεις πλασμα στην Αγγλια δεν εχουν ιδεολογικο υποβαθρο ουτε τον Κορνηλιο ουτε τον Καρολο. Μαλλον τον 50cent εχουν ιδεολογικο υποβαθρο και τις παπαριες τυπου get rich or die trying.
    Μαλλον αυτοι ειναι που εχουν ονειρο να πηγαινουν στα mall και να πινουν εκει irish coffee.
    Ισως να φορανε και το καινουριο τους Armani μαζι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οποιος θελει ας ριξει μια ματια εδω
    http://parallhlografos.wordpress.com/2011/08/15/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CF%84/

    να δει τι λενε και οι Βρετανοι Αναρχικοι για ολα αυτα που συνεβησαν. Να δει την εμμεση αλλα σθεναρη ΚΑΤΑΔΙΚΗ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο δα ελλειπε να διαφωνησω..Το λεω κι απο πριν,
    Γιατι σε ξερω...Τοσον καιρο εδω μεσα...!!
    Η ΣΕΛΑΝΑ δεν σε ξερει, και γι αυτο σου τη λεει...
    Επειδη δικαζεις τους προλεταριους...Και τους ξεχωριζεις απο πριν, σε λουμπεν και ρεγκιουλαρ..!!
    Πολλοι ναυαρχοι της αγγλικης αυτοκρατοριας...
    Διακριθηκαν προηγουμενως,και σαν αιμοσταγεις πειρατες...Το ιδιο και επιφανεις αριστοκρατες της ισπανικης αυλης...[Πιζαρο]
    Αναμφιβολα λοιπον...
    Οι δυναμεις που θα επικρατησουν μετα την ...
    Οποια εξεγερση και οι επιδιωξεις τους...
    Θα ρυθμισουν την πορεια της επαναστασης...
    Κυρια...Θα ρυθμισουν πρωτα...
    Εαν ενδιαφερονται...Για μια κρατικη υποσταση...
    Μια δομη...Μια στοιχειωδη συνεννοηση, για μια παραπερα πορεια, και αντιμετωπιση...Των οποιων προβληματων...!!
    Αυτο φοβαται η ΣΕΛΑΝΑ...
    Τη στιγμη, που η πεταλουδα βγαινει απο το κουκουλι της καμπιας...!!..Τοτε την..Τρωνε τα πουλια...!!
    Μακροσκοπικα αλληλεγγυα...Οχι με τους ιδιους τους πλιατσικολογους ελπιζω...Αλλα με την ..καθωσπρεπει θυσια της ελευθεριας...Στο βωμο της ασφαλειας...!![απαραιτητο και γι αυτην, αλλα ανοητο]
    Ειρωνευεται την..Βασικη αρχη δημιουργιας των κοινωνιων...!!..Δεν ξερω..Μπορει να συχαινεται
    εντελως την κοινωνια και τις δομες της...!!
    Να αδιαφορει για την επομενη μερα...Για τη γνωμη των αλλων και τις επιδιωξεις,ενος οποιουδηποτε συνολου...
    Περναει με ευκολια το ποταμι...Πανω στα επιχειρηματα..Των ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ...
    Και τους βαζει στο χερι το μπιστολι...Για να τη σκοτωσουν..!!
    "αυτοαμυνα"...
    Ομως, οι Μπατσοι, φιλη ΣΕΛΑΝΑ..[και ριχνω την κομματικη μου κονκαρδα στον καμπινε, και τραβαω και το καζανακι..]
    Τα δικα σας ...Πτωματα, θα βαλουν ιδεολογικη ασπιδα...να κινησει ο.."αυτοματισμος" των μικροαστικων κομματιων της κοινωνιας...Προς τα δεξια, και την συντηρηση που υπηρετουν...!!
    Γουσταρουν περισσοτερο εσας...Απο τα ταγματα
    επιβολης της θελησης τους..Στους φτωχους δουλους τους...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ίσως και να έχεις δίκιο Μαχαίρη σε όσα μου προσάπτεις αλλά βρίσκω
    άστοχο το γεγονός για να μην πω άθλιο να αποφασίζεις εσύ τι είναι απαραίτητο για μένα!!!!!!! Ευκαιρίας δοθείσης να επισημάνω και τούτο
    ότι πάντα η αριστερά πάθαινε ναυτίες με το “λούμπεν προλεταριάτο”. Προσφάτως παθαίνει ναυτίες και με το σκέτο προλεταριάτο γιατί αρχίζει το έρμο και προσομοιάζει σε λούμπεν πολιτισμικά στερεότυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαχαιρη, ο αυτοματσιμος των μικροαστικων κομματιων της κοινωνιας ειναι κατι που παντα πρεπει να λαμβανουμε υποψη, γιατι καλα τα οραματα που εχουμε στο μυαλο μας και οι ουτοπιες
    (εγω εχω πολλες)
    αλλα ενας συμβιβασμος με τη πραγματικοτητα της θελησης της πλειοψηφιας ειναι παντα αναποφευκτος αν θελουμε να αλλαξει κατι προς το καλυτερο.

    Δυστυχως ο ανθρωπος ειναι φτιαγμενος για τα δεξια. Η Αριστερα ειναι η ανθρωπινη αυτουπερβαση, γιαυτο και τοσο λιγοι ειναι πραγματικα αξιοι να φερουν αυτο το προσωνυμιο
    (και δε βαζω τον εαυτο μου μεσα)

    Εμενα μου αρεσουν τα μεγαλα λογια και οι ομορφες θεωριες. Στη πραξη ομως εχουμε να αντιμετωπισουμε τη πραγματικοτητα που στεκει σχεδον ανυπερβλητη, θολωνοντας τα συνορα μεταξυ αυτου που κοιταζουμε κι αυτου που πραγματικα στεκει εκει που βλεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. selana..
    Μπορει να ειμαι αθλιος οπως με λες..!!
    Αλλα εγω τιποτα δεν αποφασισα, για σενα..
    Σ οτι σε αφορα...Ολα μονη σου τα αποφασισες..!!
    Κι αυτα που σου ειναι απαραιτητα, και..Ολα τα αλλα..
    Χαρακτηρισε μου και μονη σου το γεγονος..Που..
    Ενω σχολιαζεις...Δεν επιτρεπεις σχολια...!!
    Στο αληθινα αξιοσεβαστο μπλογκι του φιλου..
    ...Που με υποχρεωνεις να απανταω...
    Δεν θα επανελθω..!!
    Για περισσοτερα, ΕΛΑ ΕΣΥ αν θες, στο δικο μου..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΕΛΙΝ...
    Δυστυχως..Η και ευτυχως, παλι εχεις δικιο...!!
    Και τα πραγματικα αποτελεσματα, αυτων που λες...Θα τα δουμε ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δες αν θες και αυτό για το θέμα το οποίο και εγώ λόγω διακοπών δεν το παρακολούθησα : http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/slavoj-zizek-%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5

    LOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Lola, to petyxa προχθες νομιζω το αρθρο του Ζιζεκ και το διαβασα. Εκπληκτικο αρθρο. Αυτος ο ατιμος δε γραφει για τη κοινωνια, την ακτινογραφει κυριολεκτικα. Συμφωνω απολυτως και καπως ετσι θα τα εγραφα κι εγω, αν ειχα το μυαλο και τη μορφωση του.
    Zizek rules!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. You rule too!!!
    Τον ζιζεκ απο σενα τον "γνωρισα"

    LOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. We all rule, lola!
    rulers of the world, that's what we are!

    ΑπάντησηΔιαγραφή