Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

Δεν παρακολουθουσα συχνα το μπλογκ ΤΡΩΚΤΙΚΟ.Δεν με εξεφραζε ο τροπος γραφης των δημοσιογραφων που εργαζονται εκει.Το θεωρουσα κ ακομα το θεωρω ενα μπλογκ που προαγει τον δεξιοστροφο λαικισμο.Κ ειναι γελοιο να βγαινουν τα παπαγαλακια του Καθεστωτος στα ηλεκτρονικα ΜΜΕ κ να δηλωνουν οτι το ειδησεογραφικο μπλοκ αυτο ηταν αντισυστημικο.
Συστημικο οσο δε παει ηταν.
Αναπαρηγε τη κυριαρχη ιδεολογια του συρμου,μια ιδεολογια του στυλ,"για ολα φταινε οι κακοι Αριστεροι κ οι διαδηλωσεις τους,οτι η διαφθορα δεν ειναι συστημικη αλλα φταινε καποιοι λιγοι διεφθαρμενοι,χτυπαμε αυτους τους λιγους αλλα αφηνουμε ανεγγιχτη τη ριζα του προβληματος,η μονη μας ελπιδα ειναι ο δικομματισμος"
Αυτος που εδειξε να στεναχωριεται περισσοτερο απο ολους για τη σημερινη δολοφονια ενος εκ των πρωτεργατων του ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ Σωκρατη Γκιολια,ηταν ο Καρατζαφερης,αυτο τα λεει ολα.

Διαβαζω στο tvxs,
http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%C2%AB%CF%83%CE%AD%CF%87%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD%C2%BB
oτι συμφωνα με την Αστυνομια,η βαλλιστικη δειχνει οτι πισω απο την δολοφονια του Γκιολια,βρισκεται η Σεχτa Επαναστατων
Αν θυμαμαι καλα,η Σεχτα ειχε αναλαβει την ευθυνη κ για τη βομβιστικη επιθεση στα βαγονια του ηλεκτρικου,ενος μεσου μεταφορας που χρησιμοποιουν φτωχοι κ μικρομεσαιοι.
Συμφωνα με ενα μεγαλο τμημα της ριοσπαστικης Αριστερας(ΚΚΕ κ οχι μονο),οι τρομοκρατικες επιθεσεις γινονται απο Μυστικες Υπηρεσιες,εγχωριες η ξενες
η απο αυτονομημενα τμηματα τους που υπακουν σε αγνωστα αφεντικα,συμφωνα με τον Κλεανθη Γριβα.Ολες αυτες οι επιθεσεις,λεει η αριστερα,αποσκοπουν στον εκφοβισμο του λαου,στη συντηρητικοποιηση του κ στη συμπαραταξη του με τους κεφαλαιοκρατες.
Οποιος φοβαται να βγει απο το σπιτι του,σιγα μη τρεχει σε διαδηλωσεις.Υποταγη στο Καθεστως κ αγιος ο Θεος.

Αυτη η θεωρια μου ακουγοταν πολυ πειστικη.
Κ αν ομως η ριζοσπαστικη Αριστερα κανει εδω ενα ολεθριο λαθος?
Κ αν υπαρχουν οντως καποιοι φανατισμενοι συγχρονοι ναροντνιστες
(δηλαδη μηδενιστες-εξτρεμιστες)
που δε πιστευουν σε τιποτα,που δε στοχευουν στη ριζοσπαστικοποιηση του λαου κι απλα το μισος  για το Καθεστως,τους εχει τυφλωσει?κ τους εχει κανει να επιδοθουν σε εναν αγωνα μεχρις εσχατων απεναντι σε ο,τι συμβολιζει το Καθεστως,συμφωνα με το διαταραγμενο τους μυαλο?

Η εξισωση ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ/ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ=ΑΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Κ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ
στη περιπτωση της δολοφονιας του Γκιολια,πασχει.
Τετοιο μισος για τον Γκιολια,μονο ενας φανατισμενος μηδενιστης που-νομιζει οτι-ειναι ακροαριστερος,θα μπορουσε να εχει.
Ναροντναγια βολια.Σημαινει στα Ρωσικα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.Ρωσοι μηδενιστες που δολοφονουσαν αδιακριτως,διχως κανενα σκοπο,ετσι για να κατευνασουν-ματαια-την οργη τους απεναντι σε ολους κ σε ολα.

Εννοειται οτι το Καθεστως θα εκμεταλλευτει οσο μπορει αυτη τη δολοφονια.Ηδη βγηκαν κατι ξεπουλημενοι καραγκιοζηδες στα καναλια κ τα εβαλαν με το indymedia,με το ασυλο στα Πανεπιστημια,με την Αριστερα κτλ

Οπως κ να εχει,η στυγερη αυτη δολοφονια δε πρεπει να μεινει ατιμωρητη.Ο Βολταιρος ελεγε
"ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ"
Διχως ταπεινοτητα,ανιδιοτελεια,αλληλεγγυη,καθαρο μυαλο,
ολες οι προσπαθειες κατεδαφισης του Καθεστωτος ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΝΔ-ΛΑΟΣ,θα παραμεινουν ακαρπες.Ο καθενας εχει δικαιωμα να λεει κ να γραφει ο,τι γουσταρει.Αν τον βλαψω,το μονο που πετυχαινω ειναι να τον δικαιωσω.
Σχεδον ολοι εδω μεσα αντιπαθουμε,βριζουμε,καταριομαστε τον Πρετεντερη πχ γιατι θεωρουμε οτι η αρθρογραφια του ειναι καθεστωτικη.Αν παρουμε ομως ενα πιστολι κ τον κυνηγησουμε,το μονο που αποδεικνυεται ειναι οτι ειμαστε ιδιοι,ισως κ χειροτεροι,γιατι ο Πρετεντερης ξερει τι ειναι κ το δειχνει.
Εμεις ομως στη περιπτωση αυτη,θα νομιζουμε οτι ειμαστε ιδεολογοι.Ενω στη πραγματικοτητα, θα ειμαστε απλως φασιστομουτρα του κερατα.

32 σχόλια:

  1. Φίλε celin, μαζί νομίζω ότι διαφωνώ πλήρως ιδεολογικά.

    Προσυπογράφω όμως το κείμενό σου!

    Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία αυτή καθ' αυτή, εμένα μου κάνει περισσότερο σα μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Διότι προφανώς ο μακαρίτης ο Σωκράτης δεν ήταν καθόλου αντισυστημικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλως ηλθες CsLaKoNaS,
    το καταλαβα κ απο τον διαλογο μας στον adeGia οτι μαλλον διαφωνουμε σε πολλα ζητηματα.Αλλα εισαι ευπροσδεκτος-αν το θελησεις κ το κρινεις σκοπιμο-να εκφρασεις τη διαφωνια σου σε οποιαδηποτε αναρτηση μου.Κ απο οτι καταλαβαινω απο τη φιλελευθερη οπτικη που βλεπω να σε διακατεχει,το ιδιο ισχυει κ για μενα στο δικο σου μπλογκ.
    Καλο βραδυ φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Celin,

    μη γίνεσαι απολογητικός. Σαφώς και πρέπει να μας αηδιάζει η τυφλή βία, αλλά ιδιαίτερα τις μέρες που διανύουμε θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Παίζονται πολλά και διαμορφώνονται ακόμη περισσότερα. Ο βρώμικος ρόλος των μυστικών υπηρεσιών μπορεί να κάνει τα πάντα. Είναι αδίστακτοι.

    Και μπορεί να γίνει ότιδήποτε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αν με καταλαβαίνεις. Να μην υπάρχουν ούτε ολέθρια λάθη ούτε ξεκάθαρες απαντήσεις, αλλά ένα κουβάρι το οποίο εκ του αποτελέσματος οφελεί πολύ μα πάρα πολύ αυτό το σύστημα στους δύσκολους καιρούς. Και πίστεψε με αυτοί που θέλουν αυτό το κουβάρι βάζουν το χεράκι τους για να το φτιάξουν πολλές φορές χωρίς να λερώνονται καν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρομοκρατικό χτύπημα, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, προειδοποίηση...έχει σημασία; Στο όνομα ποιας διεστραμμένης ιδεολογίας γίνονται όλα αυτά; Εκεί που λέμε πως καταλάγιασε ο θυμός για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, πάντα κάτι έρχεται να ταράξει τα νερά του ευφησυχασμού και της αποχαύνωσης μας. Δε με ενδιαφέρει αν ο Γκιόλιας ήταν μέρος του συστήματος ή όχι. Δε με ενδιαφέρει αν τον σκότωσαν τρομοκράτες ή όχι. Με ενδιαφέρει που χάνονται ανθρώπινες ζωές (Γκιόλιας, οι τρεις εργαζόμενοι της Marfin, ο Αλέξης, αστυνομικοί την ώρα του καθήκοντος) από διαφορετικά "όπλα" αλλά από το ίδιο όπλο συγχρώνως :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παυλο διαφωνω μαζι σου στο οτι γινομαι απολογητικος.Που βλεπεις κατι τετοιο?
    Δεν υπαρχει λογος να απολογηθω ουτε εγω ουτε η Αριστερα ουτε κανενας για το αν βρεθηκαν καποιοι δολοφονοι,ειτε παρακρατικοι ειτε ψευτοαριστεροι,να σκοτωνουν δημοσιογραφους κ να καινε βαγονια του ηλεκτρικου.
    Φυσικα λοιπον κ δεν απολογουμαι.Απλα νομιζω οτι εκφραζω τη γνωμη των περισσοτερων,οταν τους αποκαλω φασιστομουτρα.Κ ο σκοπος μου ειναι να αποτρεψω καποιους ανθρωπους απο την ενδεχομενη σαγηνη που μπορει να τους ασκουν τετοιου ειδους πραξεις βιας.Οταν εισαι οργισμενος,δε σκεφτεσαι καθαρα.Αλλα οταν δε σκεφτεσαι καθαρα,κανεις το ενα λαθος μετα το αλλο.Κ αυτο που ενδεχομενως θες,δεν το πετυχαινεις ποτε.

    Συμφωνω στα υπολοιπα που γραφεις.Μια μικρη επιφυλαξη ομως θα κραταω απο δω κ περα για το ρολο των μυστικων υπηρεσιων.Επαψα να ειμαι σιγουρος οτι αυτες κρυβονται πισω απο ολα.Σιγουρα κρυβονται πισω απο πολλα.
    Αλλα δεν αποκλειω πια η ΣΕΧΤΑ να ειναι αυτο ακριβως που δηλωνει οτι ειναι.Δηλαδη,ναροντνιστες.
    Εχθροι του λαου ειναι παντως,ειτε ετσι ειτε αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λενα καταλαβαινω τι λες κ την οπτικη σου που εστιαζει στον ανθρωπινο πονο κ πουθενα αλλου..Ειναι μια σταση που δειχνει κ ευαισθησια για τον πονο του Αλλου,αλλα κ ανησυχια για το Αυριο.
    Εγω ομως νομιζω οτι εχει κ τεραστια σημασια να βρουμε τι κρυβεται πισω απο ολα αυτα.Ειναι διαφορετικο οι δολοφονοι να ειναι απλως αναρχοφασιστες,διχως να αποσκοπουν πουθενα παρα μονο στη κα@λα τους
    κ ειναι διαφορετικο να ειναι ανθρωποι του παρακρατους κ να εκτελουν συμβολαια υπογεγραμμενα απο ανθρωπους μιας κρυφης η φανερης εξουσιας.
    Οπως κ να εχει,ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να συλληφθουν κ να τιμωρηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Το ΤΡΩΚΤΙΚΟ για κάποιο λόγο και μένα δεν μου αρέσει και πάρα πολύ σπάνια το επισκέπτομαι, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ιδεολογία του... Θέλω να πω πως είναι ένα blog όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του ακόμα κι αν είναι μεγάλος μλκς (αριστερός-δεξιός δεν έχει σημασία)... Αυτό είναι καλό... έτσι δεν είναι;

    2. Στο κείμενό σου μου αρέσει που προσπαθείς να αναλύσεις την κατάσταση και όλες τις περιπτώσεις... χωρίς να δείχνεις 100% σίγουρος για κάτι και μπράβο σου γι'αυτό... Έχω βαρεθεί τους ξερόλες σ'αυτή τη χώρα... Και γω δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για ΤΙΠΟΤΑ... Έχω ακούσει διάφορες θεωρίες από χθες, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος... Τα κομματόσκυλα από την άλλη, κάθε φορά που γίνεται κάτι τραγικό σ'αυτή τη γαμ... χώρα (και φυσικά γίνεται συχνά), δεν χάνουν την ευκαιρία να κατηγορήσουν τα αντίπαλα κομματόσκυλα!!! Είναι 100% σίγουροι πως αυτοί γνωρίζουν την απόλυτη αλήθεια...!!! Αλλά τέτοια ΖΩΑ είναι όλοι τους...

    3. Επίσης συμφωνώ απόλυτα με τη Λένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1)bauer24,εγω πιστευω οτι ειχε μια ροπη στον δεξιοστροφο λαικισμο κ γενικοτερα μπορω να γραψω πολλα ακομα αρνητικα αλλα δεν αγνοω τη παραμετρο που θετεις,δε ξερω βεβαια ποιοι αναγνωστες γραφανε κ αν ανεβαζαν οποια αποψη αναγνωστων κρινανε οτι τους συνεφερε,

    ομως στη περιπτωση που ηταν οντως οπως το λες κ ο καθενας εγραφε ελευθερα τη γνωμη του
    "ακόμα κι αν είναι μεγάλος μλκς (αριστερός-δεξιός δεν έχει σημασία)... "
    ναι,
    κ εγω πιστευω οτι αυτο πρεπει να συμβαινει.
    Πρεπει να ακουσουμε τι λενε κ οι μαλακες.
    Αλλωστε,κ οι δικες μου αποψεις,θα φαινονται μαλακισμενες σε πολλους,
    κ στα ματια πολλων να ειμαι εγω ο μαλακας!
    Για να παραφρασω τον Μαο,
    αφηστε ολους τους μαλακες να πουν ο,τι θελουν.

    2)Τα παραπανω τα εγραψα με υπουλο σκοπο,θελοντας να δικαιολογησω τα καλα σου λογια περι μη απολυτοτητας μου!Η τραγικη αληθεια ειναι πως ειμαι ενα ναρκισσιστικο ψωνιο που νομιζει οτι εχει παντα δικιο!!!!
    just kidding,δεν αληθευει αυτο.Αποφευγω να εκφρασω βεβαιοτητες στα περισσοτερα πραγματα γιατι, συμφωνω μαζι σου,ειναι γελοιο καποιος να νομιζει οτι τα ξερει ολα.
    Ακομα κ σε αυτα που γνωριζουμε(η νομιζουμε οτι γνωριζουμε)καλα,
    καλο ειναι να κραταμε οχι μια αλλα πολλες πισινες.
    Πολλω δε μαλλον στο συγκεκριμενο ζητημα,που
    μονο οι ιδιοι της Σεχτας ξερουν τι στο διαολο γινεται κ τι (νομιζουν οτι)κανουν.

    Κ να προσθεσω εδω οτι ακομα κ για αυτο που λεω,δεν ειμαι σιγουρος,
    δεν ειναι δηλαδη σιγουρο οτι ειναι δουλεια της Σεχτας,αυτο θα αποδειχτει συντομα,οταν βγαλουν τη προκηρυξη που θα αναλαβουν την ευθυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Celin,

    ρε παιδί μου, εσύ το έδεσες σκοινί κορδόνι ότι είναι ναροτνικοί ή οπαδοί του Νετσάγιεφ και θέλουν να χτυπούν τυφλά τριγύρω. Και άρα αφού μας έπεισαν τα κανάλια και οι ΚΥΠατζίδες που λένε τα δελτία ειδήσεων πρέπει εμείς να αρχίσουμε να καταγγέλουμε τα "φασιστόμουτρα". Έχω κάποιες ενστάσεις εδώ.

    Όσο αυξάνεται η ένταση του κοινωνικού πολέμου που διεξάγεται θα πληθαίνουν φαινόμενα υπερμετρης βίας με στόχο να φοβίσουν την κοινωνία, να περισταλλούν ελευθερίες και να θεριέψει η καταστολή για να είμαστε "ασφαλείς". Επίσης οποιαδήποτε ένταση και μαχητική διεκδίκηση από τους εργαζόμενους(βλ. λιμάνι, απεργίες κτλ) θα εξετάζεται κάτω και από αυτη την οπτική.

    Άρα οποιοδήποτε σχέδιο εντάσεται σε αυτή την λογική είναι καλοδεχούμενο από την αστική τάξη. Τώρα το ποιος βρίσκεται από πίσω είναι μεγάλη ιστορία δεν γνωρίζω και εγώ δεν είμαι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Θεωρώ όμως με το φτωχό μου το μυαλό πολύ εύκολο να βρεθεί, φτιαχτεί, κατεσκευασθεί οποιαδήποτε "Σέχτα" και ότι άλλο θες που θα έχει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Στο μεταξύ εμείς θα συζητάμε τις λεπτομέρειες και θα μας την πέφτουν από παντού. Και εδώ δεν πρέπει συζητάμε την υπεράσπιση ή έκφραση συμπάθειας προς τέτοιες ενέργειες (είναι πολύ μ..κας όποιος κάνει κάτι τέτοιο), αλλά το πως αυτά τα δήθεν "τυχαία" γεγονότα δεν θα εκτρέψουν ακόμα περισσότερο τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού από το κράτος και το κάθε λογής παρακράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παυλο,λες
    "Επίσης οποιαδήποτε ένταση και μαχητική διεκδίκηση από τους εργαζόμενους(βλ. λιμάνι, απεργίες κτλ) θα εξετάζεται κάτω και από αυτη την οπτική."
    Πιστεψε με,ο,τι κ να λενε τα χουντοκαναλα,ποτε δε θα επηρεασουν τη σταση μου εναντιον των μαχητικων διεκδικησεων των εργαζομενων.
    Νομιζεις οτι δεν εχω παρει χαμπαρι τι παιζεται?εδω κ μηνες δε κανω τιποτα αλλο απο το να κραζω τα μεσα που μετερχεται το Καθεστως για να αποδυναμωσει τις διεκδικησεις κ να ενδυναμωσει τα κολληταρια του στον ΣΕΒ κ οχι μονο.

    Αλλα οφειλουμε να επιδειξουμε ανοιχτο μυαλο,οφειλουμε να ειμαστε σκεπτικιστες κ να αναλογιστουμε ολα τα ενδεχομενα.
    Μπορει κανεις να αποκλεισει το ενδεχομενο η Σεχτα να ειναι ΟΝΤΩΣ αυτο που δηλωνει?
    Για μενα,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ δεν ειναι βεβαιοτητα κατι τετοιο.Αλλα ειναι ενα σοβαρο ενδεχομενο.

    Ε και λοιπον?κ ναροντνιστες να ειναι,αλλαζει κατι?οφειλουμε να απολογηθουμε για τα εγκληματα τους?
    Φυσικα κ οχι.
    Οφειλουμε ομως να τους κραξουμε μεχρις εσχατων.
    Οχι για να συνταχτουμε με τους Αλαφουζους κ τους Μπομπολες.
    Αλλα γιατι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.
    Κ γιατι το κραξιμο σε δολοφονους δημοσιοιγραφων-εστω κ συστημικων-ειναι μια ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ κ τον σκοπο μας κ τα λεγομενα μας.Αλλιως θα ημασταν ανακολουθοι στα λογια κ στις πραξεις.

    Δε νομιζω φιλε Παυλο να διαφωνεις σε αυτο το σχολιο.Τα ιδια λεμε πανω κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και γιατι ρε Celin πρέπει να γράψεις ολόκληρο άρθρο και να μαλώνουμε για αυτό το θέμα; Αισθάνεσαι κάποιου ειδους ενοχή ή τύψεις μην τυχόν και κάποτε, ίσως, είναι μηδενιστές, και έρθει κάποιος να σου πει ότι δήθεν είσαι το ίδιο με αυτούς;

    Πολιτικά και αξιακά σωστό είναι να καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες, συμφωνώ. Ο πολιτισμός μας, από τη διαδήλωση μέχρι ακόμα και τη λαϊκή βία δεν έχει καμία σχέση με μαφιόζικου τύπου επιθέσεις.

    ΑΛΛΑ, δεν θα μπω στη διαδικασία να βρω ποιος το έκανε ή να διαλαλώ ότι δεν είμαι ελέφαντας. Τη στιγμή που όπως σου ξαναλέω στο παιχνίδι χειρισμών που κάνει η αστική ταξη(και άλλοι παράγοντες ενδεχομένως) με τους βρώμικους μηχανισμους τους, οι σέχτες και οτιδήποτε άλλο είναι σαφώς παράγοντες επιβάρυνσης του κινήματος και τρομοκράτησης της κοινωνίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παυλο,δε μαλωνω ετσι ρε συ,αν νιωθεις οτι μαλωνουμε τωρα,κακως το νιωθεις,εγω νιωθω οτι απλως συζηταμε.
    Κ επειδη εξακολουθεις να λες εμμεσα οτι απολογουμαι,σε προτρεπω να διαβασεις προσεκτικοτερα,γιατι με εχεις παρερμηνευσει.Καμια απολογια σε κανεναν.Αυτοι που πρεπει να απολογηθουν ειναι οι απατεωνες που μας κυβερνανε.
    Δε παιζω το παιχνιδακι του Καθεστωτος
    "ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ"
    Αν καταλαβες κατι τετοιο,καταλαβες λαθος.

    "Πολιτικά και αξιακά σωστό είναι να καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες, συμφωνώ. Ο πολιτισμός μας, από τη διαδήλωση μέχρι ακόμα και τη λαϊκή βία δεν έχει καμία σχέση με μαφιόζικου τύπου επιθέσεις."

    Ε ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά μη δαγκώνεις.

    Νομίζω ότι το έχουμε ξανασυζητήσει το ζήτημα. Έχει να κάνει με την επιλογή θεμάτων που σχολιάζεις και την έκταση που τους δίνεις. Χωρίς να διαφωνούμε στην ουσία, εκτιμώ ότι δίνεις αξία παραπάνω σε αυτά τα ζητήματα, ενώ με την αμεσότητα και άνεση που σε διακρίνει θα μπορούσες να αναπτύξεις κάτι άλλο.

    Τέλος πάντων. Είναι και αμετροέπεια από τη μεριά μου να κρίνω τόσο αυστηρά. Ουτως η άλλως λίγο καιρό παρακολουθώ το blog, και από τις συζητήσεις που έχουμε δεν υπάρχει διαφωνία που θενά.

    Υ.Γ. Θα αρχίσω να χρησιμοποιώ αποσιωπητικά ("") για να "μαλώνουμε" στα ψέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Oxi,δε με πειραζει να κρινομαι αυστηρα!Στον διαλογο που οι συνομιλουντες συμμεριζονται πανω κατω τα ιδια,στο τελος βγαινει ακρη!
    Το προβλημα ειναι με αυτους που διαφωνουμε σε ολα.Εκει ειναι σκουρα τα πραγματα.Αλλα ειναι απαραιτητο να συνομιλουμε με ολους...
    τωρα μου εδωσες θεμα για τη νεα αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. Νομίζω πως έχω πετύχει όλες (ή σχεδόν) τις πολιτικές απόψεις στο Τρωκτικό (Αριστερούς, Δεξιούς και τα άκρα τους)...

    2. "δεν ειναι δηλαδη σιγουρο οτι ειναι δουλεια της Σεχτας,αυτο θα αποδειχτει συντομα,οταν βγαλουν τη προκηρυξη που θα αναλαβουν την ευθυνη."

    Εγώ και πάλι δεν θα είμαι σίγουρος για τίποτα...

    ΑΣΧΕΤΟ: Κάποιος στο blog μου με είπε "Φασιστα, χρησαυγιτη, χιτλερικε...!!!!!!" μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει πάρα πολύ το Fight Club ενώ αυτός το βαθμολογεί με 0/10: το θεωρεί "απαραδεκτο, ανεκδιηγητο, καρακαταφασιστικο, ανωρυμο, δηθεν, ωμα βιαιο"!!! Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. xaxaxaxaxa,διαβασα τα σχολια κ klaιω απο τα γελια,σιγα πες του μη συγχυζεται κ να μη κανει σαν υστερικος!!
    Πρεπει να ειναι καποιος πολυ κουτος για να τα λεει ολα αυτα,οποτε δεν αξιζει να εκνευριστεις απο ατακες κουτων!
    Βεβαια κ εγω στη θεση σου επειδη ειμαι νευρικος,θα εκνευριζομουν..
    τελοσπαντων,χεστον.μην ασχολεισαι..trollακι αποδειχτηκε..

    ΥΓ Καλα κανεις κ εισαι καχυποπτος..απλα αν αναλαβουν την ευθυνη,θα αποδειχτει(κ παλι οχι 100 %,οτι θα ειναι αυτοι.
    Αλλα κ παλι δε θα γνωριζουμε ποιοι ειναι "αυτοι"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Trollάκι δεν είναι, αλλά τελείως απερίσκεπτος και λέει ότι μλκ να'ναι...

    ΥΓ: Οπότε δεν πρόκειται να αποδειχτεί πραγματικά τίποτα... Όπως γίνεται τις περισσότερες φορές δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παλι ειχαμε προβληματα με την αναρτηση σχολιων?ελεος ρε γκουγκλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπερίζω τη νεολαία!

    καταρχήν, όχι Τροκτικό αλλά πρωκτικό!

    Κατα δεύτερον το ζήτημα του αντάρτικου πόλης (αν βέβαια γίνει ανάληψη ευθύνης), δεν είναι κάτι που μπορεί τόσο απλά να συζητηθεί. Η αστική και συστυμική βία είναι κάτι που οι περισσότεροι μη προνομιούχοι βιώνουν σε καθημερινό βαθμό.

    Η αντίδρασή είναι που αλλάζει!


    Δυστυχώς, δεν εχω χρόνο για πολλά!

    Θα επανέλθουμε.

    Οι Πειρατες των Κυθηρων (για μερικές μέρες μόνο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλες διακοπες φιλε να εχεις,Κυθηρα ηταν ν απαω πριν λιγες μερες,αλλα εκατσε μαλακια κ ακυρωθηκε!

    Συμφωνω με αυτα που λες κ υπονοεις
    (αν σε καταλαβα καλα)
    ,οτι δηλαδη η αθεατη βια του Συστηματος ειναι πολυ πιο υπουλη κ εξοντωτικη κ οφειλουμε να τη καταπολεμησουμε.

    Ριξε ομως μια ματια εδω οποτε βρεις χρονο απο τα μπανια γιατι τα ιδια που γραφονται εκει,πιστευω κ εγω
    http://omadeon.wordpress.com/2010/07/21/sexta-epanastates-ths-pordhs/#comment-40243

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @celin:Ο "σκατόκαιρος" είμαι εγώ, ο Β. Καργούδης μόνο που όταν πήγαινα να αναρτήσω με το όνομά μου, με έβγαζε περιέργως ...εκτός συστήματος.
    Προσωρινά λοιπόν, δέξου ανάρτησή μου με φανερό...ψευδώνυμο.Δυο σύντομα σχόλια στο παρόν θέμα, και με περιορισμό χρονου πάλι:
    α) Η διεθνής και ντόπια εμπειρία, λέει πως οι βίαιες ομάδες ένοπλης πάλης αριστερού -κατά τον ισχυρισμό τους- προσανατολισμού, κατά 99,99% είναι αυτό ακριβώς που ισχυρίζονται.
    Δεν μπορούμε να αναπτύξουμε στην απαραίτητη έκταση το γιατί, (στο χώρο του μπλογκ και χωρίς δυνατότητα συζήτησης ζωντανής), πάντως ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ εύρημα στατιστικό. Υπάρχουν γι αυτό λόγοι πολιτικοί, αλλά και μεθόδου και πρακτικής σύμφωνα με τους ιστορικά ισχύοντες κανόνες συνομωτικής δράσης.
    Αντίθετα είναι τα πράγματα με την ακρο-δεξιά τρομοκρατία που συνήθως προβοκάρει αντιπάλους (Πχ: η "στρατηγική της έντασης" στην Ιταλία των 70ς, με τις πολύνεκρες εκρήξεις στο Μιλάνο με δράστη τον νεοφασίστα χορευτή Πιέτρο Βαλπρέντα)

    β)Η ευκολία με την οποία σχολιαστές αναφέρονται (πού άραγε;) σε "κοινωνικούς αγώνες", "κινητοποιήσεις" (λιμάνι κλπ) ακόμα και για "πολιτική απεργία".
    Έλεος!
    Στοιχειώδης πολιτική παρατήρηση με δόκιμη επίγνωση μεγεθών, θα διαπίστωνε απλά δράση "δυναμικών μειοψηφιών με κυλιόμενη κατά εκδήλωση σύνθεση" (δέστε φωτογραφικά τις πρώτες 2 σειρές "αγωνιστών" είναι ακριβώς οι ίδιοι,είτε πρόκειται για το ΠΑΜΕ στο λιμάνι, είτε για κατάληψη στο Υπ. Εργασίας, είτε...ε'ιτε κλπ).
    Όλα τα στοιχεία μιλούν για προϊούσα ποσοτική φθορά σε ΟΛΕΣ τις κινητοποιήσεις, είτε ΓΣΕΕ είτε ΠΑΜΕ, που ενώ οι αρχικές "ενθουσιώδεις" επιρροές φυλλοροούν συνεχώς, μένουν μόνο οι οργανωμένες μειοψηφίες.
    Ενώ η ολέθρια κυριαρχία μιας ακραίας (κατά τη γνώμη μου)συνθηματολογίας αντι ΕΕ, αντι ευρώ, ακόμα και αντι-κοινοβουλευτικής, τρομάζει και στέλνει σπίτια του τον πολύ κόσμο, που είναι εκ των ων ουκ άνευ όταν μιλάμε σοβαρά για μαζική πολιτική δράση, και δεν αναφερόμαστε σε έναν λεκτικό, τυχοδιωκτικό ψευτο-επαναστατικό ναρκισσισμό, που αδιαφορεί για τα ουσιαστικά πολιτικά αποτελέσματα και τις λαϊκές διεκδικήσεις, τις βελτιωτικές της ζωής των πολλών, και αρέσκεται να παίζει με "επαναστατικό αυτισμό" εν ου παικτοίς.
    Δυστυχώς, αλλίμονο.
    Ευχαριστώ για την υπομονή σας & καληνυχτίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Β.Καργουδη,μεγαλο κ πλουσιο σχολιο ξανα,οποτε εχεις χρονο,να γραφεις,γιατι χαιρομαι να σε διαβαζω,ειτε συμφωνουμε ειτε διαφωνουμε.

    Πρωτη διαφωνια,
    "Η διεθνής και ντόπια εμπειρία, λέει πως οι βίαιες ομάδες ένοπλης πάλης αριστερού -κατά τον ισχυρισμό τους- προσανατολισμού, κατά 99,99% είναι αυτό ακριβώς που ισχυρίζονται."
    Δεν εχω στοιχεια για να τεκμηριωσω τη διαφωνια μου,απλα η διαισθηση μου λεει οτι πισω απο πολλα χτυπηματα,δε βρισκονται ομαδες αριστερου (δηθεν)προσανατολισμου.Υποτιμας νομιζω τη δραση των πρακτορων που αλωνιζουν.
    Αλωνιζουν τοσο πολυ που μεχρι κ τηλεφωνηματα πρωθυπουργων παρακολουθουν,κατα δηλωση των ιδιων των πρωθυπουργων.

    Οσον αφορα τη κριτικη που ασκεις στις συνδικαλιστικες ηγεσιες,δε διαφωνω.Ειμαι πεπεισμενος οτι η ΓΣΕΕ ειναι υποταγμενη στο πασοκικο Καθεστως.
    Οσον αφορα το ΠΑΜΕ,εγω ξερω οτι αν καποιος δεχεται τοση κριτικη απο το σκαι,τους Παγκαλους,τους Μητσοτακηδες κ τους Πρετεντερηδες,
    αυτο σημαινει οτι ενοχλει.Κ οτι ενοχλει τους συγκεκριμενους,οι οποιοι αποτελουν φερεφωνα κ μαριονετες της τραπεζοκινητης ολιγαρχιας,
    στη συνειδηση μου ειναι κατι καλο.
    Δε ξερω αν διακρινεις μανιχαισμο στη σκεψη μου.
    Αν ναι,μπορει κ να εχεις δικιο.
    Κ δε με τρομαζει καν αυτη η λεξη.
    Βλεπω την Ελλαδα,τους εργαζομενους,τους μισθωτους,τα λαικα στρωματα,τα μεσοαστικα στρωματα,
    ολους αυτους
    να παραδινονται σαν αμνοι για σφαγη
    στους διεθνεις μαφιοζους/τοκογλυφους,στη συμμορια του ΔΝΤ,της wall street,της deutsche bank
    αλλα κ στους εγχωριους συμμοριτομαφιοζους των τραπεζικων κ των πασης φυσεως ελιτ

    κ δεν το δεχομαι.Δημιουργουν στρατιες κ γενιες εξαθλιωμενων κ ανεργων,
    γιατι?
    για να εξακολουθησουν να νεμονται τον πλουτο οι ολιγαρχες.
    Το Καθεστως λοιπον αυτο πρεπει να πεσει.
    Τωρα το πως θα πεσει,δε ξερω,παντως δε με τρομαζει η εξοδος απο το ευρω κ την ευρωπαικη ενωση.
    Πια με τρομαζει το ιδιο το ευρω κ η ευρωπαικη ενωση.
    Συντασσομαι με ολες αυτες τις φωνες που υποστηριζουν τα ιδια.
    Κ πρεπει να βρεθει ενας τροπος να γινουμε πλειοψηφικο ρευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. oποιος θελει ας ριξει κ μια ματια εδω,στο εξαιρετικο αρθρο του greek rider για τα παραμυθια που μας σερβιρει η γαλαζοπρασινη ολιγαρχια
    http://greekrider.blogspot.com/2010/07/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Celin,

    have a look over there : Η αξία της ανθρώπινης ζωής (http://krotkaya.wordpress.com/2010/07/21/human-life-cost/).

    Αφορά το θέμα μας. Βάζω απο κάτω την υπογραφή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παυλο,πολλα ευστοχα κειμενα γραφτηκαν για τον συγκεκριμενο ζητημα.Εγω απο ολα αυτα "ψηφιζω" για καλυτερο κ ευστοχοτερο το κειμενο το Αιρετικου,που παρεθεσα παραπανω
    http://omadeon.wordpress.com/2010/07/21/sexta-epanastates-ths-pordhs/#comment-40243

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Celin, τσεκαρε το και κανε ένα μικρό σχόλιο...

    http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=192970

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παυλο,το τσεκαρα.Τον διαβαζω τον Ρουσση οποτε πετυχαινω κειμενα του.Σωστα τα γραφει γενικα.
    Στο συγκεκριμενο αρθρο,αν το προσεξες,υποστηριζει πανω κατω αυτο που γραφω κ εγω εδω
    (κ εσυ αντεδρασες!),
    υποστηριζει δηλαδη οτι ειναι πολυ πιθανον η Σεχτα ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ,
    ουτε παρακρατικοι ουτε του κοινου Πποινικου,
    αλλα καποιοι που απηυδησαν απο τη κοινωνικοπολιτικη κατασταση
    κ την ειδαν Νετσαγεφ.

    Ο Ρουσσης θεωρει κατι τετοιο πολυ πιθανο,
    καποιοι δηλαδη,
    μην εχοντας αλλον τροπο να αντιδρασουν,
    να αρχισαν να βαρανε στο ψαχνο.
    Οπως εγινε δηλαδη κ πριν λιγα χρονια στη Γαλλια,με τον ξεσηκωμο στα προαστια.

    Για παρτη σου,θα μεταφερω κατι σχετικο που εχει γραψει ο Σλαβοι Ζιζεκ,
    "Εκεινο στο οποιο πρεπει να αντισταθει κανεις,οταν βρισκεται αντιμετωπος με τα συγκλονιστικα δημοσιογραφικα ρεπορταζ κ τις εικονες απο τα φλεγομενα προαστια του Παρισιου,ειναι αυτο που ονομαζω ερμηνευτικο πειρασμο.Η αναζητηση καποιου βαθυτερου νοηματος η μηνυματος πισω απο αυτα τα ξεσπασματα.Το πο δυσκολα να αποδεχτουμε ειναι ακριβως η ελλειψη νοηματος των εξεγερσεων,περισσοτερο απο μια μορφη διαμαρτυριας,οι παρισινες εξεγερσεις ηταν αυτο που ο Λακαν αποκαλεσε passage a l'act-μια παρορμητικη κινητοποιηση σε δραση,η οποια δε μπορει να μεταφραστει σε λογο ουτε σε σκεψη κ κουβαλαει μαζι της ενα αφορητο βαρος διαψευσης.Αυτο αποδεικνυει οχι μονο την αδυναμια των δραστων αλλα κ ακομα περισσοτερο,την ελλειψη αυτου που ο πολιτισμικος αναλυτης Φρεντρικ Τζεημσον εχει ονομασει "γνωστικη χαρτογραφηση",μια αδυναμια να τοποθετησουν την εμπειρια της καταστασης τους στο πλαισιο ενος ολου με νοημα."


    Αυτο πιστευω κ εγω,τετοιες δολοφονιες δε βοηθουν επ'ουδενι στη δημιουργια ενος λαικου κινηματος,αντιθετως συντηρητικοποιουν τις μαζες.
    Δεν εχουν νοημα,δε μεταφραζονται σε λογο κ σκεψη.
    Ο Ρουσσης στο αρθρο στεκεται απεναντι τους με ουδετεροτητα.
    Εγω οχι.Εγω τους θεωρω εχθρους του λαου.
    Δεν ηθικολογω,
    πχ αν καποιος σκοτωσει σημερα εναν πολιτικο απο αυτους που ξερουμε σιγουρα οτι ηταν λαμογια,
    ε δε θα βαλω κ τις μαυρες πλερεζες!ουτε θα στεναχωρηθω για τη ζωη του,μεχρι κ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ μπορει να σκεφτω.
    Αλλα οι δολοφονιες δε βοηθουν στη λαικη αφυπνιση κ τη ταξικη συνειδητοποιηση.Αυτος ειναι κ ο λογος που στεκομαι εναντια.
    Λιγο κυνικος ο λογος μου,αλλα τουλαχιστον ειλικρινης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συμφωνώ απόλυτα. Ο δε Ζιζεκ βάζει το θεωρητικό κερασάκι στην τούρτα με το απόσπασμα που παραθέτεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ωραιος ο Ζιζεκ!Θα τον αναρτησω μονιμα στη διπλανη στηλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή