Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΙΡΚΕΓΚΩΡ

Διαβασα την αναρτηση του φιλου Ρηγα εδω
http://rigasili.blogspot.com/2010/07/blog-post_16.html
η οποια αναρτηση εχει κ αυτη με τη σειρα της δανειστει το θεμα της απο εδω
http://www.ardin.gr/node/3492

αν θελετε,διαβαστε πρωτα μια απο τις δυο.
Βγαινει λοιπον ο καθηγητης Χριστος Γιανναρας κ μιλαει για την αναγκη ιδρυσης Συνταγματικου Δικαστηριου,
απο τη στιγμη που δεν υπαρχει Συνταγματικο Δικαστηριο

«τον ρόλο του Συνταγματικού Δικαστηρίου τον αναλάμβαναν κάποτε, αυτόκλητοι, κάποιοι εύτολμοι ή ολίγον ψυχοπαθείς αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων»
Επισης,η συνεπεια της μη ιδρυσης του ειναι
«Αν υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο, τα αναρίθμητα θύματα της ωμής βίας και των γκανγκστερικών εκβιασμών του ΠΑΜΕ θα μπορούσαν να προσφύγουν ζητώντας δικαιοσύνη, λύτρωση από τους νόμους της ζούγκλας. Και αν πραγματικά ο θεσμός προστάτευε το σύνταγμα, θα επέβαλλε αναστολή λειτουργίας, για μήνες ή για χρόνια, στην αδίστακτη αυτή συντεχνία συμφερόντων. Το ίδιο θα έκανε και όταν η γραφική θρησκοληψία της κυρίας Παπαρήγα ή το μειρακιώδες νταϊλίκι του κ. Τσίπρα ναρκισσεύονται ότι μπορούν να καταργούν “στους δρόμους” τους νόμους που ψηφίζει η δημοκρατία.» 

Κ γιατι τα κομματα δε θελουν την ιδρυση ΣΔ,παντα κατα τον Γιανναρα?
«Τα κόμματα αποφεύγουν τη σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου, γιατί χωρίς αυτό “έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι”. Για τον ίδιο λόγο έχουν ευνουχίσει την αστυνομία και ούτε διανοούνται να προστατέψουν το σύνταγμα κατεβάζοντας στρατό απέναντι στον θρασύτατο φασισμό». 

Τι ειναι ο Γιανναρας?
Θεωρειται ενας απο τους εγχωριους διανοουμενους της Δεξιας.
Τι πραγματικα ειναι?
Ενα κακεκτυπο του Σερεν Κιρκεγκωρ,του μεγαλου Δανου (θρησκευομενου)Υπαρξιστη φιλοσοφου.
Ενα απο τα βιβλια του εχει θεμα την Αγαπη.
Διαβαστε τι λεει..Τι σχεση εχουν με την αγαπη τα κηρυγματα μισαλλοδοξιας του?
Ζηταει να κατεβασουμε το στρατο για να προστατεψουμε το Συνταγμα απο το φασισμο.
Αν εννοει να κατεβασουμε το στρατο απεναντι σε αυτους που καταλυουν το Συνταγμα,δηλαδη να κατεβασουμε το στρατο εναντιον της Κυβερνησης Παπανδρεου,η οποια επανειλημμενως παραβιαζει το Συνταγμα,οπως εχω αποδειξει κ εγω εδω
http://celinathens.blogspot.com/2010/07/o-mik.html
αν λοιπον εννοει κατι τετοιο,θα ηταν απλα ενας ψιλοεπικινδυνος γραφικος.
Επειδη ομως δεν εννοει κατι τετοιο,ειναι κατι επιπλεον απο ψιλοεπικινδυνος γραφικος,
ειναι κ αγραμματος κ ασχετος σε ο,τι αφορα τη νομικη επιστημη.
Επιλεγω να μη σχολιασω το οτι ζηταει την αναστολη των κομματων της Αριστερας.
Μολονοτι πληθαινουν οι φωνες που αναπαραγουν αυτα τα ακροδεξια ιδεολογηματα κ δε προερχονται κατ'αναγκην απο τους επισημους φορεις της ακροδεξιας.
Μολονοτι ο φασισμος δεν ειναι πια υφερπον,μολονοτι το αυγο εκκολαφθηκε κ τα φιδια βγαινουν παγανια.

Θα ασχοληθω με τη νομικη αγραμματοσυνη του συγκεκριμενου.
Εν ολιγοις κ οσο γινεται πιο απλα,
στην Ελλαδα δεν υπαρχει Συνταγματικο Δικαστηριο,το οποιο να ελεγχει τη συνταγματικοτητα των νομοσχεδιων ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ κ γινουν νομοι.
Εδω,ο δικαστικος ελεγχος της συνταγματικοτητας των νομων ειναι διαχυτος,παρεμπιπτων,συγκεκριμενος κ υποχρεωτικος.
Δηλαδη το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Η ΟΧΙ.
Στη περιπτωση που τον κρινει αντισυνταγματικο,ΔΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.
Με την ιδρυση ενος ΣΔ,κατι τετοιο δε θα γινεται.Απαξ κ διαγνωσθει η συνταγματικοτητα ενος νομου,ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.

Συμφωνα με τον επικουρο Καθηγητη Νομικης Σχολης του Πανεπιστημιου Αθηνων,Κωνσταντινου Γιαννακοπουλου,
"Το συστημα ελεγχου(ο διαχυτος κ παρεμπιπτων ελεγχος δηλαδη που επικρατει στην Ελλαδα)
αναπαραγει ενα φιλελευθερο πνευμα,εκ φυσεως καχυποπτο απεναντι στις αποφασεις της κρατικης κεντρικης εξουσιας...εχει τις ριζες του στην απουσια της παραδοσης απολυτης υπεροχης του νομου που απαντα σε αλλες χωρες κ στην εξαρχης αναγωγη της τηρησης του Συνταγματος σε ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑΣ....Στοχευει δε πρωτιστως στην ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ,οπως συμβαινει σε αλλες χωρες στις οποιες προκρινεται ο συγκεντρωτικος ελεγχος,στην ασφαλεια δικαιου κ στον εξορθολογισμο της δικαιοπαραγωγικης διαδικασιας"

Ολοκληρη η μελετη του καθηγητη Γιαννακοπουλου αποδεικνυει οτι δεν υπαρχει αναγκη ιδρυσης Συνταγματικου Δικαστηριου.Δε θα ηθελα να προσθεσω κατι παραπανω για να μη σας ζαλισω,αλλα παραθετονται κ αλλα επιχειρηματα,οπως οτι "ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΑΧΥΤΟΥ Κ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Κ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΟΠΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΥ"




Οταν λοιπον γραφει ο Γιανναρας οτι «Τα κόμματα αποφεύγουν τη σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου, γιατί χωρίς αυτό “έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι”,
ειτε αποδεικνυει την ασχετοσυνη του ειτε μας κοροιδευει.
Γιατι η εκαστοτε Κυβερνηση ευκολοτερα μπορει να ελεγχει καποιους συγκεκριμενους δικαστες που θα αποφασιζουν μια φορα κ δια παντος τη συνταγματικοτητα των νομων,
απο το να ελεγχει το συνολο των Δικαστων της Επικρατειας.
Απλα δεν το εχει καταφερει ακομα,καποιοι δικαστες ειναι σκληρα καρυδια.
Κ ολη αυτη η φασαρια γινεται επειδη πολλες φορες το Συμβουλιο της Επικρατειας τους εχει χαλασει τα σχεδια.Για αυτο κ ενας λογος που το Καθεστως κ οι απολογητες του επιμενουν στην αναγκη ιδρυσης του ΣΔ,ειναι για να αποδυναμωσουν το ΣτΕ.

15 σχόλια:

  1. Υποθετω οτι το σχολιο το αφησες οταν υπηρχε αναρτηση διχως κειμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή η απάντησή σου φίλε Celin αλλά... είναι στη βάση της λογικής διαδικασίας. Το κείμενο του κυρίου καθηγητή όμως, ουδεμία σχέση έχει με αυτή. Προσχηματικά πιάνει το θέμα του συνταγματικού δικαστηρίου για να καταλήξει και πάλι σε ό,τι επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τον τελευταίο καιρό. Το ανέκδοτο με τον Τοτό που είχε διαβάσει μόνο το θέμα με το ποντίκι το ξέρεις φαντάζομαι. Εκεί λοιπόν ο Τοτός, ό,τι κι αν ρωτούσε η δασκάλα, από εδώ το έφερνε από εκεί το πήγαινε στο ποντίκι (που ήξερε) κατέληγε... Έτσι λοιπόν κι ο Γιανναράς. Αν δεις τα πονήματά του εδώ και καιρό, η μόνιμη επωδός τους είναι ο διακαής πόθος του να τεθούν εκτός νόμου τα κόμματα της αριστεράς και η συνδικαλιστική δράση... "το οποίον ποντίκι..."
    Δεν το λέω γραφικό, τον λέω ό,τι λέει το τραγουδάκι που του αφιέρωσα. Το ζήτημα δεν είναι οι εκτός κάθε λογικής υστερίες του, αλλά η κάστα που χρησιμοποιεί τέτοιους "πρόθυμους". Όχι πως δεν έχει (κι έχουν) προσωπική ευθύνη. Αλλά για κάποιους από ένα σημείο και μετά ισχύει -και νομικά- το ακαταλόγιστο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. adeGia,κακως δεν το αναφερω κ στην αναρτηση,
    για τη παρουσα δικια μου επηρεαστηκα οχι μονο απο τον Ρηγα,αλλα κ απο εσενα,που εγραψες για τις αηδιες του συγκεκριμενου πριν λιγες μερες

    ΥΓ Απο τη στιγμη που καποιος ζηταει αναστολη λειτουργιας των αριστερων κομματων,ο,τι κ να ακουσει κ λιγα του ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεξάρτητα από τι φαιδρότητα του εν λόγω κυρίου καθηγητά, ας περιμένουμε το επόμενο διάστημα οι ΛΑΟΣ-φιλείς επιθέσεις και προβοκάτσιες να ενταθούν.

    Μην ξεχνάτε ποτέ το παρακράτος, τους τραμπούκους και "αγανακτισμένους πολίτες" και το ρόλο που έχουν παίξει τα 60 τελευταία χρόνια. Η ιδεολογική προετοιμασία έχει ξεκινήσει από τους "διανοούμενους" του πολιτικού αυτού χώρου.

    Το αποκλείετε σε στιγμές ανόδου και νικών του κινήματος να θέσουν αυτοί οι κύκλοι τον κίνδυνο "κομμουνιστική απειλή" και ευρύτερα θέματα νομιμότητας της Αριστεράς;

    Με τόσα που έχουν δει τα ματάκια μας δεν αποκλείω τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παυλο ειναι χιλια τοις εκατο βεβαιο οτι στη περιπτωση που δουν τον λαο να στρεφεται προς την Αριστερα,θα γινουν ολα οσα λες.
    Αλλα να σου πω κατι?δε με τρομαζουν αυτα.
    Μακαρι να αφυπνιστουν κ να ριζοσπαστικοποιηθουν οι μαζες
    κ μετα ας τολμησουν να κανουν χουντοκαραγκιοζιλικια.Εδω θα ειμαστε.Κ θα ειμαστε πολλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα στην πάντα ενδιαφέρουσα συντροφιά.
    Τι ζητάει και τι προτείνει ο "διακεκριμένος δάσκαλος" Χρήστος Γιανναράς;Προτείνει, μάλιστα θα έλεγα ότι παπαγαλίζει,γιατί αυτές τις απόψεις τις έχουμε ακούσει ξανά και ξανά,μάλιστα αν το είχατε διαβάσει είχα κάνει και ανάρτηση όταν ο Τάσος Τέλλογλου,τον Απρίλη θαρρώ,διατύπωνε ακριβώς αυτές τις απόψεις.Έρχεται λοιπόν με καθυστέρηση ο κ.Καθηγητής να αιτείται όχι μόνον κάτι άτοπο αλλά και δυνητικά επικίνδυνο,μιας και η πρότασή του δεν είναι παρά μια μορφή ουσιαστικά, πραξικοπήματος,χωρίς την συμμετοχή του στρατού.
    Ενός πραξικοπήματος,που έτσι και αλλιώς έχει τελεστεί.Αλλά έτσι και αλλιώς ο Γιανναράς έχει από μόνος του καταφέρει να αυτό απαξιωθεί
    με τις κατά καιρούς απόψεις του.
    Το σημαντικό κατά την γνώμη μου,άλλωστε το επισημαίνεται και σεις με τον έναν η τον άλλον τρόπο,το σημαντικό είναι ότι γίνεται χρήση αυτών και παρόμοιων ατόμων που αφού τους κατοχυρώσουν στην συνείδηση ενός κόσμου σαν "προσωπικότητες"μετά και κάθε που θα τους χρειαστούν,τους βγάζουν από τα χρονοντούλαπά τους και τους περιφέρουν,τσιρκουλάνοι όντες, μπας και πιάσει τόπο κάποια από τις αλλοπρόσαλλες, ατεκμηρίωτες, αλληλοσυγκρουόμενες, φαύλες και προβοκατόρικες απόψεις τους.Το ακόμη ποιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι δάσκαλος!
    Μέρος του μηχανισμού της παιδεία τους, που τόσο λόγο έχουμε κάνει στις μεταξύ μας συζητήσεις.Ας βάλουμε με τον νου μας λοιπόν τι έχουμε να περιμένουμε από τους φοιτητές που παιδεύτηκαν με τις απόψεις και την διδασκαλία του.Ποια ταξική συνείδηση να αναπτύξουν;
    Ας σκεφτούμε λίγο την εσωτερική σύγκρουση αυτών των ατόμων,όταν ο τρόπος που έμαθαν να αντικρίζουν και να ερμηνεύουν τα γεγονότα θα συγκρουστεί με αυτό που θα βιώνουν.Εδώ ακριβώς είναι ο ρόλος της Αριστεράς.Δύσκολος, απαραίτητος, αναγκαίος και υποχρεωτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. black bedlam τα λες πολυ σωστα,
    να προσθεσω οτι Γιανναραδες κ ακομαχειροτεροι υπαρχουν πολλοι στα Πανεπιστημια.οι φοιτητες τους οφειλουν να κλεισουν τα αυτια κ να φιλτραρουν/επεξεργαζονται οσα ακουνε.
    Στην τελικη,ενα πτυχιο απο Πανεπιστημιο δε σημαινει το παραμικρο,ουτε σε παιδευει,ουτε σε μορφωνει.
    Αλλου ειναι αυτα,
    εξω στη ζωη,
    στους δρομους,
    στις συναναστροφες σου,
    στην εργασια σου,
    στα βιβλια που διαβαζεις.
    Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι εγω προσωπικα δε θα συγχωρεσω τον νεο που θα ακουσει μισαλλοδοξες αποψεις κ θα τις ασπαστει.
    Υπαρχει κ η ατομικη ευθυνη,ειδικα σημερα με το ιντερνετ που σου παρεχει ενα σωρο πληροφοριες,
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ.
    Στα χαλια τα σημερινα δε μας εφεραν μονο οι τσοπανηδες,
    αλλα κ τα προβατα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και ο Γιανναράς όπως και ο Τέλλογλου εκφράζουν την άποψη του αφεντικού τους -και γι'αυτό πληρώνονται-, και τίποτα παραπάνω. Υποθέτω το επόμενο θα είναι ένας ύμνος για την "ευγενή αριστερά" (που όπως μαθαίνω εκτιμά εξαιρετικά ο κύριος Αριστείδης)
    #@$!%$&?
    λ.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. #@$!%$&?!!
    Aκριβως!!
    Παντως για τον Γιανναρα,δεν ειμαι βεβαιος οτι ειναι απλως ενα φερεφωνο των Οικολογων-Εφοπλιστων.
    Νομιζω οτι αυτα που λεει τα εννοει,οτι η ακροδεξια ειναι χαραγμενη στα κυτταρα του.Ειτε ετσι,ειτε αλλιως,το ιδιο καταπτυστες ειναι οι αποψεις του.

    (Ευγενη Αριστερα?Κουβεληδες δηλαδη?Εγραψε ενα καταπληκτικο κειμενο ο Λασκαρατος στο roides.wordpress.com για την ευγενη-ξεδοντιασμενη Αριστερα κ λεω να το αναδημοσιευσω,αν μου δοθει η αδεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κακέκτυπο του Κίρκεγκωρ;!

    Θα σε μαλώσω! Κακέκτυπο κακέκτυπου κακέκτυπου του Κίργκεγκωρ μπορεί, ΑΝ είμαστε γενναιόδωροι στην κρίση μας.

    Χρήσιμη η διευκρίνηση για το νομικό σκέλος, μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aντωνη,τη δεχομαι τη παρατηρηση,κακεκτυπο εις τη νιοστη!
    Χαιρομαι που βρηκες χρησιμα τα γραφομενα εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή