Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΗΣΗ(ΔΙΧΩΣ ΤΟΝ Ψ.τ.Κ)

Oλοι συζηταμε για την επιβεβλημενη ενωση της ριζοσπαστικης αριστερας,ενα μετωπο δηλαδη που πρεπει να σχηματιστει εναντια στα κομματα του ΔΝΤ.Αν δε συνταχτει ομως με αυτο το μετωπο ο Ψηφοφορος του Κανενα,ολη αυτη η συζητηση καταντα ομφαλοσκοπηση,αλλωστε κ να ενωθει η Αριστερα,δε ξεπερνα το 15% το πολυ.Δηλαδη,Τιποτα.
Θα προσπαθησω να περιγραψω τα χαρακτηριστικα γνωρισματα του Ψηφοφορου του Κανενα(Ψ.τ.Κ απο δω κ περα για συντομια).Μη ξεχναμε οτι το 40+% του λαου,στις δημοσκοπησεις,κυριαρχει απεναντι στα υπολοιπα κομματα,προτεινοντας ως Πρωθυπουργο τον Κανενα.

Ο Ψ.τ.Κ φωναζει να καει το Μπουρδελο η Βουλη κ με την ιδια ευκολια παρακαλαει(παρακαλουσε)τους πολιτικους να βαλουν το παιδι τους στο Δημοσιο.Βριζει το Ελληνικο κρατος κ φωναζει να ερθουν ξενοι να μας κυβερνησουν γιατι οι Ελληνες πολιτικοι ειναι ολοι κλεφτες.Αλλα ταυτοχρονα μπορει να κατεβει στη διαδηλωση εναντιον των Σκοπιων κ να γεμιζει απο (εθνικοπατριωτικη)υπερηφανεια εξ αντανακλασεως.κατηγορωντας τους "γυφτοσκοπιανους",τους "κωλοτουρκους",την "ατιμη" φαρα των Αλβανων.

Ειναι πνιγμενος απο τις αντιφασεις του.Φωναζει παντου οτι δεν αξιζουμε να αυτοκυβερνηθουμε γιατι χρειαζομαστε εναν Γερμανο να μας πηδηξει κ να μας κανει ανθρωπους.Αλλα τωρα που ηρθαν οι Γερμανοι κ ο Αμερικανοι(δντ) να μας κυβερνησουν,βριζει κ το ΔΝΤ ολημερις.
Σχεσεις μισους κ αγαπης εχει με το ΔΝΤ.Οχι μονο λογω αναπτυξης καποιου Συνδρομου της Στοκχολμης
(οταν δηλαδη το θυμα,ο απαχθεις ταυτιζεται κ υποτασσεται οικειοθελως στον απαγωγεα του)
Οχι μονο γιατι το ΔΝΤ στα ματια του ειναι ο Μεγαλος Αλλος,τον οποιον θελει να καταρριψει αλλα κατα βαθος.ο,τι κ αν κανει,εξαρταται απο αυτον.
Αλλα κ για εναν απλο λογο,μακρυα απο τα παραπανω ψυχαναλυτικα φληναφηματα.
          Γιατι μεσα του βαθια,ενα κομματι του εαυτου του πιστευει οτι το ΔΝΤ  ηρθε να μας βαλει σε ταξη.
Καλα μας κανει.
Αυτη ειναι η υπορρητη καταληξη της σκεψης του Ψ.τ.Κ.Καλα μας κανουν.Ειμαστε ενα εθνος απατεωνων που δεν αξιζουμε να αυτοκυβερνηθουμε.Βλεπουμε τον Αδωνη κ τα βιβλια των Αρχαιων Ελληνων που παρουσιαζει,"Θεε μου,τι σχεση εχουμε εμεις με τους προγονους μας?"
Παρελθοντολαγνεια,προγονοπληξια.Μονο η αναμνηση του παρελθοντος μας κανει υπερηφανους."Γιατι οι συγχρονοι Ελληνες ειμαστε ενα ματσο σκατα"

Ο Ψ.τ.Κ δε γουσταρει την Αριστερα.Δε γουσταρει το ΠΑΜΕ,τον Τσιπρα.Εβλεπε με σχετικη συμπαθεια το ΛΑΟΣ,αλλα τωρα εχει ξενερωσει κ μαζι του γιατι ψηφισε το Μνημονιο.Δεν ειναι τοσο ρατσιστης οσο ξενοφοβος.Φοβαται τον Αλλον,τον Διαφορετικο.Ακουει τους Αυτιαδες να του πιπιλιζουν το μυαλο(ΔΙΧΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ)κ πνιγεται.Πνιγεται γιατι δεν εχει που να ακουμπησει.Ο δεξιοστροφος λαικισμος των Αυτιαδων τον ηρεμει καπως.Ομως φοβαται τους παντες κ τα παντα.
Κ μεταξυ μας,ανεξαρτητως του σαρκαστικου τονου της αναρτησης,δικαιολογημενα φοβαται.
Περα απο τις γαλαζοπρασινες ακριδες,επειδη ζει σε γειτονιες ελλιπους αστυνομικης φυλαξης,τον ρημαζουν κ στις κλοπες κατι συμμοριες ημεδαπων κ αλλοδαπων..κ τα λογια της Αριστερας,που δεν ασχολουνται με τα αμεσα προβληματα του,δε τον πολυαγγιζουν.
Η γρια που της ξαφριζουν τη συνταξη δε καταλαβαινει απο αντικαπιταλιστικα προταγματα.

Εχοντας συνομιλησει πολλες φορες με Ψ.τ.Κ,μου ερχεται συχνα να πλακωθω στις μπουνιες μαζι τους.Ρε ανθρωπε-θελω να του πω-τι διαολο προτεινεις τελικα?Γιατι δε ψηφιζεις μια φορα Αριστερα,εστω για αλλαγη?Δε δικαιωθηκαν σε οσα σου ελεγαν?
Φανταζομαι οτι κ αυτοι καποιες φορες θα θελουν να πλακωθουμε στα μπουνιδια εξαιτιας του σχεδον ιεραποστολικου μου ζηλου να τους πεισω,

Περα απο ολα αυτα ομως,τον Ψ.τ.Κ κ τον ψηφοφορο της Αριστερας,τους ενωνουν πολλα περισσοτερα απο αυτα που τους χωριζουν.Γιατι κ αυτοι ανθρωποι σκληρα εργαζομενοι ειναι,του μοχθου,διχως Μπαρμα στη Κορωνη οπως τα κομματοσκυλα που λυμαινονται τον τοπο.
Ειναι αυτοδημιουργητοι,παλευουν κ οι 2 για το ψωμι τους,η κ για το παντεσπανι τους.
Ειναι λαος,ειναι Αγιος Παντελεημονας,Ομονοια,Κυψελη,Πατησια,Πετραλωνα κ Ελληνικη επαρχια.
Το μετωπο εναντιον του ΔΝΤ κ των απατεωνων του δικομματισμου,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.Εστω να βρουμε μια κοινη πλατφορμα συνεννοησης.
Πρεπει να συνυπαρξουμε ακομα κ αν δεν αλληλογουσταρομαστε.
Μονο τοτε το Μετωπο αυτο θα γινει ρευμα πλειοψηφικο.
Γιατι αν δε γινει πλειοψηφικο,τα κομματοσκυλα κ οι προσκυνημενοι θα εξακολουθησουν να ρημαζουν τη χωρα.
Διχως τον Ψ.τ.Κ,ολη η συζητηση για την ενωση της Αριστερας ειναι ανουσια

15 σχόλια:

  1. Ακριβώς όπως το έχεις κατανοήσει είναι το θέμα.Ανήκουμε στην ίδια τάξη.Έχουμε τα ίδια συμφέροντα, έχουμε τον ίδιο κοινό εχθρό και κυρίως δίχως αυτούς τους ΨτΚ δεν μπορούμε να κάνουμε όχι μέτωπο, ούτε παρέα για εκδρομή.
    Όμως για να επιτευχθεί αυτό το αναγκαίο πλειοψηφικό ρεύμα,χρειάζεται να το κατανοήσουμε όσο γίνεται περισσότεροι και να το "επιβάλουμε'
    και σε κείνους τους πολιτικούς φορείς της Αριστεράς, που αυτοπροσδιορίζονται σαν την πρωτοπορία της εργατικής τάξης,αν πράγματι θέλουν να είναι πρωτοπορία.Τούτο όμως, προϋποθέτει αγώνα καθημερινό.Στους δρόμους, στις γειτονιές, στους Συλλόγους, στα Σωματεία,στους χώρους δουλειάς.....παντού και με επιμονή.Χρειάζεται κουράγιο και γνώση του κώδικα επικοινωνίας με τέτοιους ανθρώπους, που όπως τόσες φορές έχουμε και μαζί επισημάνει, είναι το αποτέλεσμα των μηχανισμών που διαθέτει η άρχουσα τάξη και που με επιτυχία διαρκώς εκσυγχρονίζει.
    Να το θυμάσαι αυτό που σου λέω " θα έρθουν πολύ δύσκολες μέρες" αυτό το γεγονός θα μας φέρει κοντά. Αναρωτιέμαι όμως, είναι αρκετό μόνο να συνυπάρξουμε, χρειάζονται προϋποθέσεις,χρειάζονται βάσεις και πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούν οι όποιες συμμαχίες.Γι΄αυτό λέω ότι χρειάζεται πολύ δουλειά.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aλλο ενα πλουσιο κ μεστο νοηματος σχολιο,να σαι καλα b.b!Φυσικα κ συμφωνω με οσα λες,κ με τις διαπιστωσεις σου
    αλλα κ συμμεριζομαι τις ανησυχιες σου.

    Ας μη δισταζουμε να το πουμε κ να μη φοβηθουμε μηπως ακουστουμε αλαζονες,
    ναι,
    "το αποτέλεσμα των μηχανισμών που διαθέτει η άρχουσα τάξη και που με επιτυχία διαρκώς εκσυγχρονίζει."
    ναι,αυτοι οι ανθρωποι ειναι οχι μονο παραπληροφορημενοι,αλλα κ αρκετα ευπιστοι απεναντι σε καθεστωτικες προπαγανδες,
    αλλοι λογω αντιαριστερισμου κ οικογενειακων καταβολων,
    αλλοι επειδη δεν τους κοβει κ πολυ
    αλλοι επειδη δε θελουν να πιστεψουν ακομα οτι ο καπιταλιστικος τροπος ζωης τους ελαβε τελος κ απωθουν την αληθεια.
    (ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΗΘΕΙΑ,Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ Κ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ Κ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΤΣΙ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ 2 ΚΟΣΜΟΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ,ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ,ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ Κ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΟΥΝ)

    Αυτο ειναι κατι στο οποιο ολοι πρεπει να συνεισφερουμε,οπως τα λες ειναι.

    Αλλα θα πρεπει η κομματικη ηγεσια,τα στελεχη της Αριστερας ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ.
    Τελος με τα βιλαετια κ τα μικροφεουδα κ την απομονωση.Να βγουν να μιλησουνε στη γλωσσα του λαου,η μαλλον,να μιλησουνε αναλογα με το ακροατηριο.
    Θελουν να κυβερνησουν?η θελουν να συντηρηθει το υπαρχον Καθεστως κ αυτοι να περιοριστουν σε ακινδυνα κατ'ουσιαν κομματα διαμαρτυριας?
    Γιατι,
    αν συνειδητοποιησω οτι ισχυει το δευτερο,δεν το χω κ σε πολυ να τους αποκηρυξω.
    Μολονοτι μονο στην Αριστερα πιστευω πια κ στις διαχρονικες,πανανθρωπινες αληθειες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλοι celin και ΒΒ

    Συμφωνω απολυτα με ολα τα σημεια που θιγονται και στην αναρτηση οπως και στα σχολια σας και ειδικα με αυτο που γραφεις celin

    ''ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΗΘΕΙΑ,Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ Κ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ Κ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΤΣΙ? ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ 2 ΚΟΣΜΟΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ,ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ,ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ Κ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΟΥΝ''

    που για μενα δειχνει οτι οι διαφορες ειναι μαλλον μικροτερες απ ο τι ισως πολλοι φανταζονται οταν μιλουν για 'αγεφυρωτες διαφορες', οι oποιες ομως με τη παροδο του χρονου, των γεγονοτων και μετα απο συζητησεις ισως μας φερουν τελικα πιο κοντα σε ολα αυτα που μας ενωνουν αντι να μας χωριζουν!

    Πρεπει καποια στιγμη κι εσυ οπως λες να..
    'τσακιστουν' οι δυναμεις της Αριστερας να βρουν τροπους και ειναι κριμα που δεν γινεται προς τα εκει μεγαλυτερη προσπαθεια, γιατι ο χρονος περναει και αυτο δεν ειναι για καλο των προοδευτικων δυναμεων, οσων υπαρχουν πια σ αυτο το τοπο, κι οσων μπορουν να λεγονται ακομα προοδευτικοι χωρις αυτο να αποτελει καποιο 'κοσμητικο' επιθετο και μονο!
    Νομιζω παντως οτι χανουμε πολυτιμο χρονο που θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει για να ενωνει κοσμο αντι να δημιουργει 'μικροφεουδα' και 'απομονωση' oπως σωστα λες.

    Καλο μεσημερι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλη μου elva,
    ακριβως οπως τα γραφεις!χανεται πολυτιμος χρονος κ σα να μου φαινεται οτι τελικα,το στοιχημα χανεται.Παρατηρω κ διαισθανομαι στην ατμοσφαιρα εναν συμβιβασμο.
    Να στο θεσω κ αλλιως,
    δεν υπαρχει αλλος χρονος περαν του χρονου που απομενει μεχρι τις δημοτικες εκλογες.
    Αν δε σαρωσουν ουτε εκει τα αριστερα κομματα,
    ας κλεισουν κ αυτα,να δημιουργηθουν καινουρια.

    Βεβαια,μετα τα κομματα,ας κλεισει κ η Ελλαδα,
    σαν χωρα,σαν οντοτητα σαν κτλ.
    Ας μη κατηγορω μονο τα κομματα,
    Γιατι αν οι πολιτες δε ψηφισουν ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΨΗΦΟ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,
    τοτε ας πανε να πνιγουνε κ οι πολιτες κ η χωρα ολοκληρη ας γκρεμοτσακιστει.
    Ετσι κ αλλιως,δε θα αξιζει να σωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. celin, φοβάμαι ότι ο ΨτΚ όταν πάει στην κάλπη ψηφίζει δικομματισμό και μόνο. δλδ εξουσία και ότι αυτό συνεπαγόταν μέχρι τώρα, ρουσφέτια,διορισμούς κλπ
    εμείς τί σόι εξουσία προτείνουμε ώστε να διεκδικούμε την ψήφο του ΨτΚ;
    π.χ, τί θα είναι ακριβώς αυτή η λαϊκή κυβέρνηση που λένε οι Αριστεροί Οικονομολόγοι;
    χαιρετώ,λ.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λ.Κ,
    αυτο που λες για τον Ψ.τ.Κ ειναι μαλλον σωστο,
    τουλαχιστον τωρα που τα ρουσφετια κοπηκαν σε ευρεια κλιμακα(ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΛΗΣΤΟΚΡΑΤΩΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,ΔΕΣ ΑΓΡΟΓΗ Κ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ)
    ισως,εστω κ με σκληρο τροπο,μπορει καποιοι αν αφυπνιστουν οχι μονο απο τις ψευδαισθησεις αλλα κ απο τον βολεψακιδισμο τους.

    Κ φυσικα το ερωτημα που αρθρωνεις ειναι το μειζον,το βασικο κ καιριο ερωτημα των ημερων.

    "εμείς τί σόι εξουσία προτείνουμε ώστε να διεκδικούμε την ψήφο του ΨτΚ;"

    Πιστευω οτι σιγα σιγα αρθρωνονται κ καποιες απαντησεις.
    Αν θυμαμαι καλα,καπου εγραφες οτι εισαι μελος μιας συνιστωσας του ΣΥΡΙΖΑ?Συγχωρεσε με αν ακνω λαθος,
    αλλα αν θυμαμαι καλα,πολυ θα ηθελα να καταθεσεις εδω κ καποιες σκεψεις/προτασεις που απορρεουν απο την ιδεολογια σου.
    Το εχω ξαναγραψει,εμενα μου ασκουν ελξη οι περισσοτερες αποχρωσεις της εγχωριας αριστερας κ ακομα δε μπορω να πω 100% αν εχω κατασταλαξει κ που(ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ η ο,τιδηποτε αλλο)
    Ακομα κ ενα αρθρο ενος στελεχους του ΕΕΚ(αν το γραφω καλα)μου αρεσε,που διαβασα στο radical desire μου αρεσε,νομιζω του Σαββα Μιχαηλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. celin, δεν θυμάμαι αν έγραψα και πού ότι είμαι μέλος συνιστώσας,πάντως θέλω πολλή δουλειά και διάβασμα και ξεμπέρδεμα για να μπορέσω να καταθέσω σκέψεις ή προτάσεις.του Σάββα Μιχαήλ μου άρεσε -τον εκτιμώ πολύ, αλλά μήπως είναι λίγο εκτός πραγματικότητας αναρωτιέμαι.
    λ.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λ.Κ δε θυμαμαι αν εγραψες μελος η φιλα προσκειμενος η κατι παρεμφερες.θυμαμαι ομως οτι οταν το διαβασα ειχα περιεργεια να μαθω που!!
    Οσον αφορα τον Μιχαηλ,συμφωνω με οσα λες,
    την εκτιμηση κ τους ενδοιασμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Celin,

    πολύ όμορφο το άρθρο σου. Δεν θα έβρισκα ποιο εύστοχη και παραστατική περιγραφή του Ψ.τ.Κ(ωραίο!) από αυτή που αποτύπωσες, των συμφερόντων που έχει και των ταλαντεύσεων που τον ταλανίζουν.

    Βοηθώντας τη συζήτηση να παρατηρήσω στα σχόλια που ακολουθούν ότι η εξαθλίωση και απόγνωση του Ψ.τ.Κ, δεν σημαίνουν και αυτόματη συνειδητοποίηση της θέσης του και των δυνατοτήτων του. Όταν μιλάω για συνειδητοποίση και δυνατοτητες, εννοώ ότι αυτός σαν παραγωγός του πλούτου των εταιριών και των διαφόρων κεφαλαιοκρατών πρέπει να αντιληφθει ότι σαν "τάξη" ενωμένα πρέπει να εκβιάσει μια άλλη τάξη (αστική) για την απόκτηση δικαιωμάτων και ενδεχομένως και ανατροπή της αν δεν ικανοποιηθούν ανάγκες και συμφέροντα της πλατιάς εργαζόμενης πλειοψηφίας.

    Όλα αυτά τα μαρξιστικά ακούγονται πολύ θεωρητικά, αλλά σε απόδοση απλών ελληνικών σημαίνουν ότι ο Ψ.τ.Κ που έχει μια τρικυμία εν κρανίω γιατί αυτός που τον βόλευε τώρα τον πουλάει, γιατί ο τάδε έκλεψε και ο δείνα δεν πήγε φυλακή, γιατί ο ένας είναι λαμόγιο και ο άλλος λωποδύτης, και στην τελική γιατί όλα τα κόμματα τα αστικά τον πουλήσανε και αποδεικνύονται αναξιόπιστα, ΠΡΕΠΕΙ να συνειδητοποιήσει ότι αυτά είναι σταθερές καταστάσεις και αξίες του καπιταλιστικού συστήματος στον ένα ή στον άλλο βαθμό με διάφορες παραλλαγές αναλόγως τη χώρα και την ιστορία της (τα λέω χοντρά τώρα). Ταυτόχρονα αυτός και οι όμοιοι του κινούν τις μηχανές της παραγωγής, αυτοί παράγουν δημιουργικά και άλλοι θησαυρίζουν αλλά ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να ωφεληθεί από αυτά τα κέρδη και μάλιστα θα πληρώσει πολύ ακριβά περίεργους νόμους της οικονομίας (τα λεγε ο Κάρολος) που στην δεδομένη στιγμή θα του υποβαθμίσουν τραγικά τη ζωή του όχι μόνο σε μισθούς αλλά και σε παιδεία, υγεία. μεταφορές, κλπ.

    Τα παραπάνω σε γλώσσα λαϊκή και κατανοητή πρέπει να δημιουργήσουν ένα στοιχειώδες αντικαπιταλιστικό επίπεδο συνείδησης σε όλους του Ψ.τ.Κ και μαζί και μια αγωνιστική, μαχητική και ανυποχώρητη δράση που λείπει τραγικά στις μέρες μας. Δείγματα γραφής έδωσαν το προηγούμενο διάστημα στις απεργίες μια σειρά χώροι(ΠΑΜΕ, Πρωτοβάθμια), αλλά λείπει το στοχευμένο αραγές μέτωπο της κοινής δράσης καταρχήν των συνειδητοποιημένων αριστερών δυνάμεων και το σημαντικότερο η ενεργή συμμετοχή των Ψ.τ.Κ στις αντίστοιχες κοινωνικές μάχες.

    Ας μη γελιόματε. Μπροστά θα μπουν αυτοί που έχουν ήδη επίγνωση της κατάστασης και οι πιο "προωθημένοι" Ψ.τ.Κ. Όπως είπε και η BB θα δωθεί η μάχη παντού και πρέπει να πρωτοστατήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αλλά για τις επερχόμενες δημοτικές, μην τρέφεις αυταπάτες Celin. Η αριστερά άντε να ανέβει 4-5% και οι απογοητευμένοι Ψ.τ.Κ να απέχουν θεαματικά. Χωρίς να υποτιμούμε αυτή την πολιτική μαχη ας έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να γίνουν πολύ σπουδαιότερα πράγματα απο "κάτω", γιατί μέχρι να ανοίξει η κάλπη δε νομίζω οι αριστερές ηγεσίες να έχουν κάτι παραπάνω στο μυαλό τους από την καταγραφή ενός ποσοστού για το μαγαζάκι τους...

    Υ.Γ. Ο Σάββας Μιχαήλ είναι ένας τροτσκιστής θεωρητικός που αξίζει κανείς να τον διαβασει στις ποικίλες αναλύσεις που κάνει κατα καιρούς. Ωστόσο, παρακολουθώντας τις πολιτικές του επιλογές(και του ΕΕΚ), δεν πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλλει σε αυτά που συζητάμε σήμερα. Όσο για το Αριστερό Βήμα(http://aristerovima.gr) ας κρίνει το προσεχές διάστημα τις προθέσεις και την αποτελεσματικότητα. Εγώ που το έχω παρακολουθήσει σχετικά το κρίνω ελπιδοφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παυλο,μου αρεσουν οι μικρες διαφωνιες στα σχολια ετσι για να γινεται διαλογος,αλλα στο συγκεκριμενο σου σχολιο δε διαφωνω ουτε σε ενα "και'.
    Ακριβως ετσι.
    Δυστυχως συυμμεριζομαι κ την απαισιοδοξια σου,σχετικα με τα ποσοστα της Αριστερας στις επερχομενες εκλογες,
    ελπιζοντας παντα να διαψευστεις(διαψευστουμε)

    Κατι τελευταιο,
    γραφεις
    "Χωρίς να υποτιμούμε αυτή την πολιτική μαχη ας έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να γίνουν πολύ σπουδαιότερα πράγματα απο "κάτω", γιατί μέχρι να ανοίξει η κάλπη δε νομίζω οι αριστερές ηγεσίες να έχουν κάτι παραπάνω στο μυαλό τους από την καταγραφή ενός ποσοστού για το μαγαζάκι τους..."

    Καταλαβαινεις οτι αυτο ειναι πολυ σκληρη κριτικη για τα αριστερα κομματα.Μη νομιζεις οτι δε συμμεριζομαι κ εδω τον πεσσιμισμο σου,αντιθετως,πιθανολογω οτι εχεις δικιο.
    Αλλα αν ειναι οντως ετσι,καταλαβαινεις οτι κατι τετοιο ακυρωνει τα αριστερα κομματα
    προσεξε
    οχι την Αριστερα
    αλλα τα αριστερα κομματα.
    Ο σκοπος αποκλειστικα διατηρησης των μικροφεουδων κ οχι προσπαθειας ολικης ρηξης με το Καθεστως,
    ειναι κατι εγκληματικο.
    Οποιος συμβιβαζεται με αυτο,για εμενα χανει ΚΑΙ την ηθικη του ακεραιοτητα.
    Εδω παμε να τους γκρεμισουμε κ τιποτα αλλο.
    Αλλα,για να τα πω κ λιγο πιο ψυχραιμα γιατι εκνευριστηκα τωρα,
    η αληθεια μπορει να ειναι καπου στη μεση.

    Ισως δηλαδη τα κομματα της Αριστερας να αντιλαμβανονται τη πραγματικη τους δυναμη αυτη τη στιγμη στην κοινωνια,κ να κρινουν οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
    Να περιμενουν δηλαδη να ωριμασουν ο συνθηκες,να περιμενουν την ταξικη αφυπνιση κ συνειδητοποιηση,
    γιατι,
    δε θα ειναι αποτελεσματικη αυτη τη περιοδο μια περαιτερω ενισχυση του κινηματικου χαρακτηρα πχ του ΠΑΜΕ,

    αντιθετως,μπορει μεχρι να προκαλουσε μεχρι κ ενισχυση των συντηρητικων ανακλαστικων της κοινωνιας.
    Για αυτο λοιπον,ας περιμενουμε.
    Καθως περιμενουμε ομως,να κανουμε αυτο ακριβως που λες,
    δηλαδη
    "πολύ σπουδαιότερα πράγματα απο "κάτω","
    ο καθενας απο εμας οφειλει να προσπαθησει για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Celin,

    και εμένα μου αρέσουν οι μικρές διαφωνίες! Έτσι μπορούμε να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε πιο αιχμηροί, πιο ουσιαστικοί με ειλικρινή και συντροφική συζήτηση.

    Λες σε κάποιο σχόλιο παραπάνω:
    "Να στο θεσω κ αλλιως,
    δεν υπαρχει αλλος χρονος περαν του χρονου που απομενει μεχρι τις δημοτικες εκλογες.
    Αν δε σαρωσουν ουτε εκει τα αριστερα κομματα,
    ας κλεισουν κ αυτα,να δημιουργηθουν καινουρια."

    Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Περιμένεις ο Τσίπρας ή ο Περισσός να κάνουν κάτι θεαματικό μέχρι τις εκλογές; Υπάρχουν αυτή τη στιγμή τείχη ανάμεσα στα αριστερά κόμματα που μάλλον δεν επιτρέπουν την ανάδειξη ζητημάτων με τέτοιο τρόπο που να αλλάξουν θεαματικά τα ποσοστά στις επικείμενες εκλογές.

    Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: Η κριτική μου δεν γίνεται από μια αναρχίζουσα αντιεκλογική σκοπιά. Αντιθέτως πιστεύω ότι η μάχη των δημοτικών εκλογών είναι πολύ σημαντική και πρέπει να δωθεί η βαρύτητα που της αναλογεί.

    ΑΛΛΑ, το εξαιρετικά κρίσιμο αυτή την περίοδο είναι η ανάπτυξη κινήματος ρήξης με το καθεστώς. Αυτό δε σημαίνει ότι παίρνουμε τα όπλα, αλλά ότι συγκροτούμε εκείνες τις κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις σε θέσεις μάχης για την αναμέτρηση με την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Διαισθάνομαι ότι είναι πρώτης προτεραιότητας αυτό το ζήτημα(σε σχέση με άλλες εκλογές σε άλλες εποχές) από το να μπούμε σε μια συζήτηση ονομάτων, λιστών και υποψηφίων. Πρέπει να αρχίσει να χτίζεται τώρα μια κοινωνική δύναμη ανατροπής την οποία να μην την βλέπουν κάποιοι σαν μέσο αύξησης ποσοστών. Αν μπορεί να καταγραφεί αυτό και σαν ποσοστό θα ήταν ευτυχές, αλλά δεν το βλέπω.

    Τη στιγμή που το μνημόνιο θέτει σαφές χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένα μέτρα υλοποίησης των βαθύτατων αντιδραστικών αλλαγών, η αριστερά πρέπει να φτιάξει σχέδιο ανασύνταξης, απόκρουσης και αντεπίθεσης. Π.χ. το Σεπτέμβρη αναμένεται κύμα ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ 40% και άλλα παρόμοια.(Δες χρονοδιάγραμμα σελ.36 http://www.mnec.gr/export/sites/mnec/el/nomothesia/law/Documents/n3845_mhxanismos.pdf)

    Λοιπόν, θα υπάρξουν βήματα συνειδητής και οργανωμένης αντίστασης ή θα ασχολούμαστε με εκλογικούς καταλόγους; Γιατί πες μου τι νόημα έχει ένα εκλογικό ράπισμα μερικών ποσοστιαίων μονάδων μπροστά σε αυτά που θα περάσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχως ουτε εδω μπορω να διαφωνησω!Τετοια ψυχραιμη σκεψη πρεπει να εχουμε ολοι.απλα ειναι τα νευρα τεντωμενα κ καμια φορα παρασυρεσαι απο εναν ενθουσιασμο,που ευκολα ομως μπορει να μετατραπει σε απογοητευση,
    για αυτο κ επιβαλλεται ψυχραιμια,
    κ βεβαια δε πρεπει να κλεισουν τα κομματα αν ξαναποτυχουν στις εκλογες,
    αλλα καποιος τροπος πρεπει να βρεθουν για να γινουν πειστικοτεροι.Οσο συντομοτερα γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. pavlosk,
    λες:
    "δε νομίζω οι αριστερές ηγεσίες να έχουν κάτι παραπάνω στο μυαλό τους από την καταγραφή ενός ποσοστού για το μαγαζάκι τους..."
    κατά τη γνώμη μου είναι απαξιωτικό και δεν είναι αλήθεια. ακόμα και για το ΚΚΕ που πορεύεται μόνο του.Είναι οι συνθήκες που δεν το επιτρέπουν πια τέτοιες πολυτέλειες καταγραφής.

    λες "ο Τσίπρας ή ο Περισσός": το ΚΚΕ εδ'ω και καιρό 'εχει ανακοινώσει τα ονόματα των κομματικών υποψηφίων του, πράγμα εύκολο έτσι δεν είναι; ο Συν και ο Συριζα κάνουν μια προσπάθεια να βρεθεί υποψήφιος (μιλάμε για την Αθήνα και την Αττική) από τον ευρύτερο χώρο για να δοθεί μια ευκαιρία και στον κόσμο του Πασοκ που τα έχει πάρει στο κρανίο με τα μνημόνια να εκφράσει την αντίθεσή του.αυτό το εκτιμώ και ελπίζω να γίνει.
    κατά τα άλλα, εμείς οι από κάτω όλο και κάτι καταφέρνουμε πχ τό συνέδριο του Συν δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη πίεση από τις οργανώσεις να τελειώνουμε με τα 2 σε συσκευασία ενός και να γίνουμε κόμμα. -εντάξει, προσπαθούμε τουλάχιστον:-)

    επίσης, διάβασα σε άλλο μπλογκ για την αυτοοργάνωση στις γειτονιές που προχωράει - ναι, αλλά από πολιτικούς φορείς έχει ξεκινήσει -από τον σύριζα εδώ και μήνες γίνεται αυτή η προσπάθεια και στηρίζεται όπως και από το ΕΕΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και άλλες ομάδες, μπορούμε να το ακυρώσουμε αυτό; εννοώ ότι δεν γίνεται από το πουθενά, κάποια μέλη πολιτικών κομμάτων έκαναν την αρχή και πλησίασε και ανένταχτος κόσμος.
    για τη ΔΕΗ που λες είναι τουλάχιστον εξωφρενικό: πριν 3 μέρες ο υπουργός δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης γιατί δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και τώρα μαθαίνουμε ότι έρχεται και συμπληρωματικό μνημόνιο για όσα δεν μπήκαν για ξεπούλημα εξ αρχής!!!
    άλλο: η απόλυση 250 συμβασιούχων εργαζόμενων στην ΕΑΣ πρώην ΠΥΡΚΑΛ. συμβασιούχοι εδώ και χρόνια, κάποιοι, 50ρηδες με οικογένειες, όπως όλοι όμηροι των εκάστοτε κυβερνήσεων, με αυτούς τί κάνουμε; (εκτός από την επερώτηση του Σύριζα στη Βουλή). Αφήνουμε να γίνουν ΨτΚ;
    για το πώς θα γίνει πειστικότερη η αριστερά δεν μπορώ να απαντήσω.
    celin, εξαιρετικός ο Auden, ψάχνω να βρω μία μετάφραση που έχει κάνει ο Λορεντζάτος σε ένα άλλο ποίημά του -δεν θυμάμαι καν τίτλο, μόνο ότι ήταν συγκλονιστικό- αν το βρω θα σου το στείλω.
    καλό βράδυ, λ.κ
    (γενικά οι συζητήσεις για την αριστερά είναι επώδυνες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος
    "(γενικά οι συζητήσεις για την αριστερά είναι επώδυνες)"

    Προσωπικά βρίσκω πιο επώδυνες τις συζητήσεις για το τι "μας περιμένει", τι έρχεται, τι θα μας κάνουν, πως θα μας το κάνουν κτλ απο κόσμο που πεφτει το ηθικό του, που είναι οι ΨτΚ ακριβώς όπως τους περιγράφει ο Celin, και οι άμεσες(πειστικές) απαντήσεις που μπορώ να δώσω για οργάνωμένη και αποτελεσματική αντεπίθεση δεν με ικανοποιούν.

    Ευτυχώς σε αυτό το blog και μερικά ακόμη μπορού με και συζητάμε σε πολιτισμένα συντροφικά πλαίσια. Ούτε δικάζουμε κανένα ούτε υποστηρίζουμε το αλάθητο της άποψης της οργάνωσης/κόμματος/εαυτού μας. Ανταλλαγή προβληματισμών κάνουμε και μακάρι να ήταν και λίγο ποιο έντονος για να "προέκυπτε" και καμιά καλή ιδέα...

    Όσον αφορά το θέμα μας, μπορεί κανείς από τη σκοπιά του μαγαζιού του ή μιας γενικής ομοψυχίας να λέει κάτι "γίνεται" ή κάτι κινούμε στην περιοχή μας. Ωστόσο από την πλευρα της αναγκαιότητας μιας μετωπικής δράσης συντονισμένης και με πλατιά λαϊκά ερείσματα και με σοβαρή συμμετοχή του εργατικού παράγοντα, εκτιμώ ότι υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία. Δεν θέλω να είμαι ο γκρινιάρης και ο απαισιόδοξος της υπόθεσης, αλλά αυτό βλέπω. Στο βαθμό που μου αναλογεί με τη δράση μου παλεύω για όλα τα παραπάνω, αλλά δεν παύω να έχω αυτή την εκτίμηση.

    Λοιπόν, αυτά, να μην επαναλαμβάνομαι γιατι τελικά όντως οι συζητήσεις για την Αριστερά καταλήγουν επώδυνες...

    (πλάκα κάνω :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λ.Κ
    πολλες φορες καταληγουν οι συζητησεις για την Αριστερα να ειναι επωδυνες,εχεις δικιο,αλλα συμφωνω με αυτο που λεει ο Παυλος,οτι δηλαδη οι συζητησεις για το τι μας περιμενει ειναι ακομα πιο επωδυνες,
    εγω παντως το απολαμβανω οταν διαβαζω αριστερους ψαγμενους να συνομιλουν,να διαφωνουν καπου,να τα βρισκουν καπου,
    παντα κατι αποκομιζω απο αυτο.
    Αν κ πολλες φορες μπερδευομαι οταν κ οι 2 πλευρες εχουν τον τροπο τους να ειναι πειστικες,
    οποτε ειναι δυσκολο να αποκρυσταλλωθει αποψη οταν οι 2 πλευρες διαφωνουν.


    ΥΓ Αν το βρεις θα ηθελα πολυ να στο στειλεις,δεν εχω διαβασει πολλα ποιηματα του Ωντεν,αλλα ο,τι εχω διαβασει,
    ειναι συγκλονιστικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή